Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS 2010.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS 2010."

Transcriptie

1 Lokale Politie PZ Grens 5350 Hoofdcommissariaat Kapellensteenweg Kalmthout Tel. 03/ Fax 03/ Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS Een politiekorps werkt rond veiligheid. Een politiekorps is echter ook beperkt in middelen en personeel om alle onveiligheidsproblemen tegelijk aan te pakken. Daarom moeten er keuzes gemaakt worden. Het is de Zonale Veiligheidsraad van de Politiezone Grens die de prioriteiten bepaalt waar de politie de belangrijkste inspanningen voor levert. Deze Zonale Veiligheidsraad wordt voorgezeten door de burgemeester-voorzitter en bestaat uit de burgemeesters, de procureur des Konings en de politiediensten. De burgemeesters zijn het klankbord van de bevolking en de politiediensten brengen informatie vanuit de praktijk. De procureur des Konings zorgt ervoor dat het niet alleen blijft bij mooie beloften, maar dat de daders ook effectief gestraft worden door de rechtbank. Het samen bundelen van de krachten van de bestuurlijke en gerechtelijke overheden en de politie een grote slagkracht. De Raad evalueert de aanpak en de evolutie van de prioriteiten en stuurt haar beleid bij indien dit noodzakelijk blijkt. Prioriteiten kiezen betekent niet dat de politie geen aandacht besteedt aan andere feiten, maar wel dat de politie haar werking vooral naar die prioriteiten richt, terwijl er steeds ook ruimte blijft om plotse fenomenen aan te pakken die de bevolking beroert. We maken een rondrit langs de verschillende prioriteiten van de politiezone Grens. 1. Aanpak van woninginbraken. De politie pakt het fenomeen woninginbraken aan op diverse fronten. Vanuit de algemene preventie worden er systematisch dag en nacht in de woonwijken patrouilles georganiseerd om verdachte toestanden tijdig te kunnen detecteren. Deze patrouilles, anoniem en in politievoertuig, staan tevens in voor een snelle noodhulp. Regelmatig worden er grote controleacties georganiseerd op zorgvuldig gekozen plaatsen. Wanneer je vakantietoezicht hebt aangevraagd, houdt de politie je woning extra in het oog. Vanuit de bijzondere preventie wordt de Buurtinformatienetwerking door de politie en door de gemeenten ondersteund. Een buurtinformatienetwerk of BIN zijn extra alerte ogen voor de politie, om verdachte toestanden te melden of om eventueel weggevluchte inbrekers snel op het spoor te komen. Verder kan iedereen gratis een technopreventief advies bekomen. Op eenvoudige aanvraag komt een collega bij u langs om advies te geven om uw woning nog beter te beveiligen tegen inbraak. Elke melding van een verdachte situatie wordt discreet onderzocht.

2 Is dan toch een inbraak gebeurd, dan moet het onderzoek zo goed mogelijk gebeuren. De politie wordt systematisch getraind om kwaliteitsvolle vaststellingen te doen en om sporen te herkennen. Een sporenonderzoek is belangrijk om de dader van een inbraak te identificeren en hem later te kunnen veroordelen. Gestolen goederen worden nationaal en internationaal geseind. Het Parket van de Procureur des konings vordert steeds belangrijke straffen voor de bevoegde rechtbank. Ook de nazorg is belangrijk. Een inbraak in een woning kan soms erg traumatische gevolgen hebben. De politie beschikt over een aantal slachtofferbejegenaars die slachtoffers kunnen bijstaan met raad en daad en eventueel doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp. In 2010 werden door de politiediensten van de PZ GRENS in totaal 284 woninginbraken vastgesteld (in dit cijfer zijn de pogingen eveneens inbegrepen). In 2009 waren dat nog 224 en feiten en in 2008 werden 196 woninginbraken vastgesteld. Om een juister beeld te krijgen moeten we deze cijfers vergelijken met het aantal woningen in de politiezone (= ). Dit maakt dat in 2010 er 0,018 woninginbraken/huishouden, wat overeenkomt met 1,8 inbraken en pogingen per 100 woningen per jaar. Voor 2009 was dit cijfer 1,4 en voor 2008 werden er 1,2 inbraken per woning geregistreerd. Cijfers van woninginbraken zijn zeer relatief in de tijd. Een groot aantal feiten staat op rekening van zogenaamde rondtrekkers, gespecialiseerde inbrekers, niet zelden afkomstig uit de Oostbloklanden die hier niet wonen, maar tijdelijk enkele dagen op een zelfde plaats verblijven, uit stelen gaan, en dan verder rondtrekken. Regelmatig slaagt de politie erin om dergelijke georganiseerde netwerken te identificeren, en voor de rechter te laten brengen, met zware straffen tot gevolg. Dan is het soms een tijdje stil in een bepaalde regio, tot plots een nieuwe bende opduikt. De les die we hieruit kunnen leren is dat we steeds alert moeten zijn voor het risico van inbraak en dat het beter voorkomen is dan genezen. Met dikwijls eenvoudige maatregelen met beperkte kosten kan al veel onheil voorkomen worden. De politie kan u daarin gratis adviseren.

3 2. Aanpak van fietsdiefstallen. Vanuit de algemene preventie worden er systematisch patrouilles georiënteerd langs fietsenstallingen. De gemeentebesturen investeren in veilige fietsstallingen die veel sociale controle mogelijk maken. Vanuit de bijzondere preventie vermelden wij het gratis aanbod van de politiediensten uw fiets te voorzien van uw Rijksregisternummer ( graveren ) door middel van speciaal daarvoor ontwikkelde stickers. Onze adviseurs technopreventie kunnen u ook informeren over een goed fietsslot. Werd uw fiets dan toch gestolen, doe dan altijd aangifte: de politie treft je fiets misschien ergens aan, en door je aangifte worden de toezichtsploegen beter georiënteerd. Op de website kan je bekijken of je fiets reeds teruggevonden is. De politie voert regelmatig onderzoeken uit inzake fietsdiefstallen, meestal naar aanleiding van verdachte gedragingen in de buurt van een fietsenstalling. In 2010 werden er bij de politie GRENS 385 fietsdiefstallen aangegeven. Het jaar voordien waren dat er nog 481, en in 2008 werden er 405 fietsdiefstallen aangegeven bij de politie.

4 3. Aanpak van het partnergeweld. Partnergeweld is een moeilijk fenomeen omdat het zich meestal afspeelt binnen de besloten ruimte van het gezin. De federale overheid ondersteunt de aanpak van deze vorm van criminaliteit, o.a. door aanpassing van de wetgeving. Zo moet een Vrederechter in principe rekeninghouden met het slachtoffer van partnergeweld bij een beslissing wie in de echtelijke woning kan blijven bij relatieproblemen. Binnen de PZ GRENS wordt elk feit van partnergeweld ernstig genomen : elk feit wordt geregistreerd en opgevolgd door een team van o.m. een maatschappelijk assistent en een psychologisch assistent. Deze informatie laat de gerechtelijke overheden toe om tijdig en gepast te reageren, wat kan gaan van een therapeutisch advies tot het aanhouden en opsluiten van de partner die geweld gebruikt. Partnergeweld wordt niet geduld, onder geen enkele vorm. Zoals voor alle slachtoffers van misdrijven wordt hier eveneens slachtofferbejegening aangeboden en waar noodzakelijk wordt het slachtoffer in contact gebracht met gespecialiseerde zorg. In 2010 zijn er 165 meldingen van partnergeweld bij de politie toegekomen, of 1,08 meldingen per huishouden per jaar. In 2009 waren dat 182 meldingen en in 2008 werden er 100 meldingen geregistreerd. Volgens criminologische bronnen worden vele feiten niet aangegeven om allerlei redenen: angst voor de gevolgen; geen vertrouwen in de overheid,

5 4. Aanpak van bronnen van overlast. Verschillende vormen van overlast zorgen niet zelden voor grote ergernis. Nachtlawaai, vandalisme en graffiti verstoren het normale evenwicht in een buurt. De politie draagt bij tot het voorkomen en eventueel stoppen van deze feiten. Vanuit de algemene preventie worden er systematisch dag en nacht gerichte patrouilles georganiseerd om mogelijke overlast tijdig te kunnen detecteren. Vanuit de bijzondere preventie worden organisatoren van evenementen gesensibiliseerd door het gemeentebestuur en door de politie om de onvermijdbare overlast bij dergelijke feestelijkheden toch beperkt te houden. Wanneer feiten van vandalisme en graffiti worden vastgesteld komt er al tijd en onderzoek en zal gevraagd worden om het nadeel of de schade zo vlug mogelijk te herstellen. De politie kreeg in 2010 niet minder dan 271 meldingen van geluidshinder van diverse aard (in 2009: 258; in 2008: 246 meldingen). Er werden in 2010 niet minder dan 432 vaststellingen genoteerd van vandalisme in de PZ GRENS (in 2009: 460; in 2008: 409). Graffiti werd 14 keer vastgesteld in 2010 in de politiezone, in 2009: 32 en in 2008 waren er 64 vaststellingen.

6 5. Verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid. Het verkeer treft ieder van ons, elke dag. Om de verkeersleefbaarheid en verkeersveiligheid voor iedereen te garanderen is het noodzakelijk dat een aantal fenomenen worden opgevolgd. Zo werden er 169 verkeersongevallen met gewonden vastgesteld in 2010 in de PZ GRENS, waarbij 209 slachtoffers werden geregistreerd waarvan 4 mensen overleden. In 2009 werden er 172 verkeersongevallen met gewonden vastgesteld waarbij 228 slachtoffers werden geregistreerd waarvan 2 dodelijke slachtoffers. In 2008 werden er nog 241 verkeersongevallen met gewonden vastgesteld waarbij 270 slachtoffers vielen, met 9 doden. Vanuit de algemene preventie worden er systematisch overal in de zone verkeerspatrouilles georganiseerd om onveilige toestanden tijdig te kunnen detecteren. Jaarlijks worden er preventiecampagnes opgezet naar de schoolgaande jeugd. Zij vormen immers een belangrijke groep van de verkeersslachtoffers. De politie heeft verschillende preventieprojecten uitgewerkt, o.a. in het kader van bromfietsongevallen, weekendongevallen, het gebruik van gordel, Naar de lagere scholen wort het educatief fietspark en het fietsbehendigheidsparcours begeleid ter beschikking gesteld. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. De politie ondersteunt ook de campagnes van het Belgisch Instituut voor de Verkeers Veiligheid (BIVV). De belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen zijn: onaangepast rijgedrag - snelheid, misbruik van alcohol en of drugs in het verkeer. Verwondingen kunnen dikwijls worden vermeden of verminderd wanneer de gordel wordt gedragen of wanneer een aangepast kinderzitje wordt gebruikt.

7 Vanuit de bijzondere preventie wordt de snelheid van de voertuigen gecontroleerd door middel van registratietoestellen, en van bemande en onbemande camera s. Registratietoestellen meten de snelheid van alle voertuigen objectief op een bepaalde plaats gedurende een bepaalde tijdspanne, zonder camera, met als doel de bestuurlijke overheid en de politie een eerlijk beeld te geven van de plaatselijke situaties. Dit gebeurt ofwel naar aanleiding van een melding van burgers, of ambtshalve. Wanneer er een probleem van snelheidsovertreders bestaat, worden er vervolgens controles uitgevoerd met een bemande camera. Bij enkele verkeerslichten staat ook reeds een onbemande camera die én de snelheid registreert én het naleven van de verkeerslichten registreert. In 2010 werden bij bemande controles voertuigen gecontroleerd op snelheid, waarvan 5,3 % te snel reed. Door de onbemande camera s werden voertuigen op snelheid gecontroleerd, waarvan 0,05% te snel reed. De politie houdt regelmatig controleacties (BOB /WODCA) op het misbruik van alcohol en of drugs in het verkeer. In 2010 werden er ademtests afgenomen door de PZ GRENS. Daarbij bleken niet minder dan 409 een strafbare alcoholgehalte te hebben (= 3%). Als gevolg daarvan werden er in 2010 ook 125 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Lokale Politiezone GRENS, Kapellensteenweg 32, 2920 Kalmthout, tel.: , info@pzgrens.be - open alle dagen van het jaar van 08u00 tot 20u00.

Deel 6 Resultaten. Verkeersveiligheid

Deel 6 Resultaten. Verkeersveiligheid Verkeersveiligheid (Legende : NV = vorig jaar niet vermeld) Overdreven en onaangepast snelheid 2015 Onbemande camera s Overtredingen rood licht 204 153 Overtredingen snelheid 3213 121 Bemande camera s

Nadere informatie

2016: de eerste cijfers

2016: de eerste cijfers 2016: de eerste cijfers Het beleid van de politiezone Schelde-Leie wordt omschreven in het zonaal veiligheidsplan 2014-2017. Dit plan werd goedgekeurd door de ministers van binnenlandse zaken en justitie.

Nadere informatie

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 PERSBERICHT AANTAL ONGEVALLEN MET LICHAMELIJK LETSEL DAALT OP N33 NA JAAR VAN INTENSE CONTROLES Sint-Andries, 20 oktober 2004 Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 Contactpersoon: Kurt Maene Telefoon 050 40.74.07

Nadere informatie

Deel 10 : Beleid en strategie

Deel 10 : Beleid en strategie Deel 10 : Beleid en strategie Beleid en strategie De zonale veiligheidsraad De zonale veiligheidsraad (ZVR) is een wettelijk orgaan dat het veiligheidsbeleid van een politiezone mee bepaalt, door het opstellen

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM! 1. Feedback recente dringende BIN- berichten. 31/10 14u45 Centrum Omdat veiligheid iedereen aanbelangt 3 verdachte personen in de Oude Godstraat 2 vrouwen gaan aanbellen,

Nadere informatie

Deel 7 De toekomst Prioriteiten en aandachtspunten 2019

Deel 7 De toekomst Prioriteiten en aandachtspunten 2019 Prioriteiten en aandachtspunten 2019 Een actieplan is een stappenplan dat de verschillende tactische en operationele activiteiten omschrijft om de strategische doelstellingen in het zonale veiligheidsplan

Nadere informatie

BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers)

BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers) BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers) Criminaliteit in Gent met 1,4% gedaald 16/03/2015 Na een spectaculaire daling van bijna

Nadere informatie

Deel 6 Resultaten. Verkeersveiligheid

Deel 6 Resultaten. Verkeersveiligheid Verkeersveiligheid Overdreven en onaangepast snelheid 2018 2017 Onbemande camera s Rood licht 469 317 Snelheid 17739 6805 Bemande camera s Aantal opgestelde pv s 5632 5632 Er werden door de dienst verkeer

Nadere informatie

Lokale verkeersbarometer januari februari maart (eerste trimester 2016)

Lokale verkeersbarometer januari februari maart (eerste trimester 2016) Lokale verkeersbarometer januari februari maart (eerste trimester 2016) De lokale verkeersbarometer is een periodiek opgestelde statistiek op basis van de door de lokale politie geregistreerde verkeersfeiten:

Nadere informatie

Brussel, 30 november 2015

Brussel, 30 november 2015 Brussel, 30 november 2015 Aan de dames en heren Provinciegouverneurs Aan de heer Hoge Ambtenaar belast met de uitoefening van bevoegdheden van de Brusselse Agglomeratie Aan de heer Voorzitter van het College

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN. Edwin Vandereet, Commissaris PZ Leuven

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN. Edwin Vandereet, Commissaris PZ Leuven VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN Edwin Vandereet, Commissaris PZ Leuven Inhoud Waarom planmatig handhaven Binnen welke context Elk bestuursniveau doet zijn zeg SGVV 2007 en

Nadere informatie

Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche. Ik ben verheugd vandaag in de politiezone Het Houtsche aanwezig te mogen

Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche. Ik ben verheugd vandaag in de politiezone Het Houtsche aanwezig te mogen Verkeersveilige Week Bijwonen controle - PZ Het Houtsche Maandag 20 februari 2017 Geachte burgemeesters Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche Beste aanwezigen van de pers Ik ben verheugd

Nadere informatie

Te veel afleiding aan het stuur op de Verkeersveilige Dag

Te veel afleiding aan het stuur op de Verkeersveilige Dag 119 betrapt! P E R S B E R I C H T Te veel afleiding aan het stuur op de Verkeersveilige Dag Gent, 27 februari 2018. Vandaag waren er op initiatief van de gouverneur en de procureurgeneraal in Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Eindversie 04 april 2013

Eindversie 04 april 2013 PZ Het Houtsche Veiligheidsbeeld verkeer 29 212 Eindversie 4 april 213 Auteurs: Patrick Provoost Marnix Snauwaert Eva De Gersem Inhoud Inleiding... 2 Deel 1 : Verkeersinbreuken... 3 1. Snelheid... 5 1.1.

Nadere informatie

Uitvoering ZVP 2012 Inbraak in gebouwen De eerste prioriteit in het zonaal veiligheidsplan is de inbraak in gebouwen. Dit omhelst zowel de woningen

Uitvoering ZVP 2012 Inbraak in gebouwen De eerste prioriteit in het zonaal veiligheidsplan is de inbraak in gebouwen. Dit omhelst zowel de woningen Uitvoering ZVP 212 Inbraak in gebouwen De eerste prioriteit in het zonaal veiligheidsplan is de inbraak in gebouwen. Dit omhelst zowel de woningen als de andere gebouwen. In het actieplan wordt aandacht

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN INHOUD Waarom planmatig handhaven Binnen welke context Elk bestuursniveau doet zijn zeg SGVV 2007 en 2011 niet dwingend referentiekader ZVP

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Politionele slachtofferbejegening

Politionele slachtofferbejegening Politionele slachtofferbejegening Lokale politie? Slachtofferbejegenaar Lokale politie Interventieploeg (combi) 2 Inspecteurs Terreinondersteuner 1 Hoofdinspecteur Federale politie? Labo Wetsgeneesheer

Nadere informatie

Criteriummatrix criminaliteit

Criteriummatrix criminaliteit Criteriummatrix criminaliteit Fenomeen Objectieve bronnen Subjectieve bronnen Totaal Objectieve cijfers Wijkbevraging Bevraging leden politieraad Bevraging medewerkers 7 4 3 3 CRIMINALITEIT Inbraken woningen,

Nadere informatie

Handhaving Gino Verbruggen Hoofdinspecteur Afdeling verkeer PZ Mechelen

Handhaving Gino Verbruggen Hoofdinspecteur Afdeling verkeer PZ Mechelen Handhaving Gino Verbruggen Hoofdinspecteur Afdeling verkeer PZ Mechelen Procedure na de verkeersinbreuk Beleid inzake verkeersveiligheid Acties De procedure De procedure De onmiddellijke inning De retributie

Nadere informatie

uitgave september 2013

uitgave september 2013 uitgave september 2013 Ook als minderjarige (persoon jonger dan 18 jaar) kom je soms in aanraking met de politie. Bijvoorbeeld omdat je een verkeersovertreding begaan hebt, als je bestolen werd, wanneer

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2015

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2015 ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2015 1 VERKEER prioriteit Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 1.1 Verkeersongevallen dodelijke afloop 0 gekwetsten zwaar gewond 3 gekwetsten licht gewond 7 gekwetsten

Nadere informatie

1 Is er uit jouw huishouden in de afgelopen vijf jaar wel eens een fiets gestolen?

1 Is er uit jouw huishouden in de afgelopen vijf jaar wel eens een fiets gestolen? Fietsendiefstal Onderzoeksresultaten TIPHorstaandeMaas.nl Fietsendiefstal Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit (bron: politie). 8 7 6 1 Is er uit jouw huishouden

Nadere informatie

JAARVERSLAG Aantal doden Bron: verkeersongevallenbarometer strategische analisten CSD Limburg. Woninginbraak Vol.

JAARVERSLAG Aantal doden Bron: verkeersongevallenbarometer strategische analisten CSD Limburg. Woninginbraak Vol. JAARVERSLAG 2018 Transparantie met duidelijke cijfers: Verkeersongevallen met lichamelijk letsel in PZ Kempenland: Leopoldsburg Peer Hechtel-Eksel PZ Kempenland 2017 2018 2017 2018 2017 2018 2017 2018

Nadere informatie

11% minder verkeersongevallen in 2013

11% minder verkeersongevallen in 2013 Persnota 11% minder verkeersongevallen in 2013 Doorgedreven verkeerscontroles leveren resultaat op I. Verkeersveiligheid als topprioriteit De burgemeesters hebben van in het begin gesteld dat verkeersveiligheid

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Geef fietsdieven geen kans!

Geef fietsdieven geen kans! Geef fietsdieven geen kans! 700062_binnenwerk_NL.indd 1 06-04-2007 16:03:42 Jaarlijks worden er in ons land meer dan 30.000 fietsdiefstallen geregistreerd. Het feitelijke aantal ligt stukken hoger. De

Nadere informatie

Inhoud. Waarom snelheidshandhaving. Waarom snelheidshandhaving. Binnen welke context. Binnen welke context 26/09/2014 SNELHEIDSHANDHAVING PZ LEUVEN

Inhoud. Waarom snelheidshandhaving. Waarom snelheidshandhaving. Binnen welke context. Binnen welke context 26/09/2014 SNELHEIDSHANDHAVING PZ LEUVEN SNELHEIDSHANDHAVING PZ LEUVEN Ludwig Hoeterickx Politie Leuven Inhoud Waarom snelheidshandhaving Binnen welke context Elk bestuursniveau doet zijn zeg SGVV 2007 en referentiekader ZVP Personeelsinzet Onderzoek

Nadere informatie

GEMEENTE LENNIK. Informatievergadering 7 juli 2011

GEMEENTE LENNIK. Informatievergadering 7 juli 2011 GEMEENTE LENNIK Informatievergadering 7 juli 2011 Inhoudstafel Geregistreerde criminaliteit op het niveau van de politiezone Pajottenland Aantal geregistreerde feiten per gemeente in de PZ Gerechtelijke

Nadere informatie

Deel 7 De toekomst Prioriteiten en aandachtspunten 2018

Deel 7 De toekomst Prioriteiten en aandachtspunten 2018 Prioriteiten en aandachtspunten 2018 Een actieplan is een stappenplan dat de verschillende tactische en operationele activiteiten omschrijft om de strategische doelstellingen in het zonale veiligheidsplan

Nadere informatie

[VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen

[VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen Gepubliceerd op Politiezone Antwerpen (https://www.politieantwerpen.be) Startpagina > [VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen [VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in

Nadere informatie

We lichten de resultaten van deze bevolkingsbevraging toe in een reeks artikels die de volgende maanden zullen verschijnen in uw infoblad.

We lichten de resultaten van deze bevolkingsbevraging toe in een reeks artikels die de volgende maanden zullen verschijnen in uw infoblad. Uw mening telt! - Resultaten lokale veiligheidsbevraging De lokale politie Demerdal-DSZ legt haar beleidslijnen en prioritaire actieterreinen voor de komende jaren vast in het zonaal veiligheidsplan 2013-2016.

Nadere informatie

Deel 1 Strategie en beleid

Deel 1 Strategie en beleid 4 Jaarverslag 2014 5 Jaarverslag 2014 Veiligheidsfenomenen Criminaliteit Prioritair : Diefstallen in gebouwen en woningen Het aantal diefstallen in woningen en diefstallen in gebouwen op een aanvaardbaar

Nadere informatie

Definitieve resultaten eindejaarscontroles

Definitieve resultaten eindejaarscontroles Definitieve resultaten eindejaarscontroles Persbericht 14 januari 211 2 Na zes weken sensibilisering en alcoholcontroles op de weg maken Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe en het Belgisch

Nadere informatie

PZ Het Houtsche. Actieplan Eigendomsdelicten

PZ Het Houtsche. Actieplan Eigendomsdelicten PZ Het Houtsche Actieplan Eigendomsdelicten FENOMEEN EIGENDOMSDIEFSTAL 2009-2012: één van de prioriteiten in ZVP (03/06/08) met nadruk op : + woninginbraken inbraak in gebouwen + voertuiginbraken + fietsdiefstallen

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5349) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

Veiligheid 2015 ^ICSB. Respons. Veiligheid & leefbaarheid. dŷ Veel sociale controle. Gemeente Gefdermafsen. 147 Respondenten. Veiligheid.

Veiligheid 2015 ^ICSB. Respons. Veiligheid & leefbaarheid. dŷ Veel sociale controle. Gemeente Gefdermafsen. 147 Respondenten. Veiligheid. Gemeente Gefdermafsen Veiligheid 2015 Respons 147 Respondenten 147 respondenten (270Zo). De respons is iets lager dan in 2013 (340Zo). De gemiddelde leeftijd van panelleden is 53 jaar. Mannen (5107o) B

Nadere informatie

PERSBERICHT 25 januari 2012. Definitieve resultaten eindejaarscontroles

PERSBERICHT 25 januari 2012. Definitieve resultaten eindejaarscontroles PERSBERICHT 25 januari 2012 Definitieve resultaten eindejaarscontroles Na zes weken sensibilisering en alcoholcontroles op de weg, maakt het Observatorium voor de Verkeersveiligheid van het BIVV de eindbalans

Nadere informatie

een als misdrijf omschreven feit proces-verbaal procureur des Konings parket of van het Openbaar Ministerie

een als misdrijf omschreven feit proces-verbaal procureur des Konings parket of van het Openbaar Ministerie uitgave juni 2015 Minderjarigen kunnen volgens de Belgische wet geen misdrijven plegen. Wanneer je als jongere iets ernstigs mispeutert, iets wat illegaal is, pleeg je een als misdrijf omschreven feit

Nadere informatie

Bijlage nr 10 aan ZVP 2014-2017 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011

Bijlage nr 10 aan ZVP 2014-2017 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011 Lokale veiligheidsbevraging 2011 Synthese van het tabellenrapport Pz Blankenberge - Zuienkerke Inleiding De lokale veiligheidsbevraging 2011 is een bevolkingsenquête

Nadere informatie

PZ Het Houtsche. Actieplan Eigendomsdelicten

PZ Het Houtsche. Actieplan Eigendomsdelicten PZ Het Houtsche Actieplan Eigendomsdelicten ACTIEPLAN EIGENDOMSDELICTEN 2009-2012: 2012: woninginbraken inbraak inbraak in gebouwen + voertuiginbraken + fietsdiefstallen Probleemschets? Objectieve gegevens

Nadere informatie

Welkom INFOVERGADERING BIN (BUURTINFORMATIENETWERK)

Welkom INFOVERGADERING BIN (BUURTINFORMATIENETWERK) Welkom INFOVERGADERING BIN (BUURTINFORMATIENETWERK) 1 Wettelijk kader Omzendbrief van 2010 met betrekking tot de BIN s Filosofie van de tekst : Adequate benadering van veiligheidsproblemen op basis van

Nadere informatie

JAAROVERZICHT Politiezone Vlaamse Ardennen Samen doen we het beter

JAAROVERZICHT Politiezone Vlaamse Ardennen Samen doen we het beter JAAROVERZICHT 2014 Politiezone Vlaamse Ardennen Samen doen we het beter Beleids- en bestuursorganen Politieraad Katrien De Temmerman NEW Hervormingen gerechtelijk landschap Johan Sabbe (Procureur des Konings

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5396) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5346) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport POLITIEZONE TYPOLOGIE 5 ELLEN VAN

Nadere informatie

Politiezone Gent: resultaten controleacties november 2016

Politiezone Gent: resultaten controleacties november 2016 Politiezone Gent: resultaten controleacties november 2016 In de loop van de maand november 2016 organiseerde de Politie Gent 37 verkeerscontroles. In totaal werden 1.646 overtredingen vastgesteld. Hieronder

Nadere informatie

Niels Jacques. Bevraging politieraad

Niels Jacques. Bevraging politieraad Bevraging politieraad 1 1. Inleiding.. 3 2. Antwoorden politieraad..4 2.1 Vraag 1: Welke onveiligheidsproblemen moeten volgens u de komende vier jaar door de politie aangepakt worden?...4 2.2 Vraag 2:

Nadere informatie

LOKALE POLITIE & STAD LIER

LOKALE POLITIE & STAD LIER LOKALE POLITIE & STAD LIER 20 september 2010 PERSTEKST Resultaten van de tussentijdse leefbaarheids- en veiligheidsenquête juni 2010 Perstekst Resultaten van de tussentijdse veiligheids- en leefbaarheidsenquête

Nadere informatie

PERSNOTA. Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord

PERSNOTA. Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Drugs en. de wet. Mag het nu wel of niet?

Drugs en. de wet. Mag het nu wel of niet? Drugs en de wet Mag het nu wel of niet? Alles over drugs De Druglijn tel. 078 15 10 20 www.druglijn.be Federale politie www.polfed-fedpol.be Advocaten voor jongeren www.jeugdadvocaat.be Jongeren Advies

Nadere informatie

Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen

Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen TERUG MAIL SLA OP Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen SAMENVATTING 27/1/2009 Als er in de buurt is ingebroken, kun je maar beter de ramen dichthouden en een extra slot op de deur doen. De

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM!! 7 Omdat veiligheid iedereen aanbelangt Beste buurtbewoner 1. INBRAAK ( De bron van dit onderwerp is Besafe, veiligheid en preventie) Problematiek In België behoort inbraak

Nadere informatie

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 PERSBERICHT AANTAL LETSELONGEVALLEN DAALT OP N50 NA JAAR VAN INTENSE CONTROLES Sint-Andries, 20 oktober 2004 Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 Contactpersoon: Kurt Maene Telefoon 050 40.74.07 Fax 050 40.74.00

Nadere informatie

Nieuw cameraschild met 46 ANPRcamera's bewaakt Kortrijk, Kuurne en

Nieuw cameraschild met 46 ANPRcamera's bewaakt Kortrijk, Kuurne en Persnota 25 november 2016 Nieuw cameraschild met 46 ANPRcamera's bewaakt Kortrijk, Kuurne en Lendelede 1. Inleiding Om de strijd verder aan te binden met rondtrekkende dadergroepen investeert de PZ Vlas

Nadere informatie

We noemen 2010 dan ook : ons V-jaar.

We noemen 2010 dan ook : ons V-jaar. Vebeterende organisatie Onze T(h)ree filosofie Tijdens het eerste jaar van onze T(h)ree legden we de nadruk op : De goede dingen doen (effectief en doeltreffend te werk gaan). Als logisch gevolg daarom

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor 2018

Veiligheidsmonitor 2018 QRCode PZ I-1. In welke (deel)gemeente woont u? O Deelgemeente 1 O Deelgemeente 2 O Deelgemeente 3 O Deelgemeente 4 O Deelgemeente 5 O Deelgemeente 6 Veiligheidsmonitor 2018 I INTRO Geen van bovenstaande,

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSGEGEVENS

POLITIËLE CRIMINALITEITSGEGEVENS POLITIËLE CRIMINALITEITSGEGEVENS Politiezone RIHO 212 Situering Jaarlijks ontvangt de PZ van de federale politie, de gegevens m.b.t. criminaliteit. Vanaf 27 ook maandelijks de criminaliteitsbarometer.

Nadere informatie

Deel 1 Strategie en beleid. Leiderschap : De weg die we bewandelen

Deel 1 Strategie en beleid. Leiderschap : De weg die we bewandelen Leiderschap : De weg die we bewandelen Missie, visie en waarden De missie, visie en waarden van de lokale politie Lier worden gebundeld in onze slagzin die uitdraagt waar we in deze organisatie voor staan

Nadere informatie

Frontline. Versterken van mentale weerbaarheid! Talent & Result. Vitaliteit Activering Loopbaan

Frontline. Versterken van mentale weerbaarheid! Talent & Result. Vitaliteit Activering Loopbaan Frontline Versterken van mentale weerbaarheid! Talent & Result Vitaliteit Activering Loopbaan 2012 Talent & Result 03/10/2012 2 1 Frontline, versterken van mentale weerbaarheid Onze aanpak: Spiegelen (MWI)

Nadere informatie

Cameraschild Kuurne operationeel om criminaliteit verder in te dijken Kuurne doet er alles aan om de criminaliteit verder in te dijken.

Cameraschild Kuurne operationeel om criminaliteit verder in te dijken Kuurne doet er alles aan om de criminaliteit verder in te dijken. Cameraschild Kuurne operationeel om criminaliteit verder in te dijken Kuurne doet er alles aan om de criminaliteit verder in te dijken. De gemeente investeerde samen met politiezone Vlas in 6 ANPR-camera

Nadere informatie

Grootste daling van de criminaliteit in Kortrijk in 4 jaar

Grootste daling van de criminaliteit in Kortrijk in 4 jaar Persnota donderdag 10 augustus 2017 Grootste daling van de criminaliteit in Kortrijk in 4 jaar Criminaliteitscijfers 1 voor de eerste 6 maanden van 2017 Het aantal feiten daalde van 3638 in 2016 naar 3084

Nadere informatie

P O L I T I E Z O N E

P O L I T I E Z O N E P O L I T I E Z O N E Z O T T E G E M / H E R Z E L E / S I N T - L I E V E N S - H O U T E M ( P Z 5 4 2 9 ) Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 INHOUD INLEIDING... 2 MISSIE - VISIE - WAARDEN... 3 Missie

Nadere informatie

PREVENTIEF BIN BERICHT

PREVENTIEF BIN BERICHT POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PREVENTIEF BIN BERICHT Datum : 07/03/2014 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

VEILIG OOSTENDE WONINGINBRAAK: EEN GEZAMENLIJKE AANPAK

VEILIG OOSTENDE WONINGINBRAAK: EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VEILIG OOSTENDE WONINGINBRAAK: EEN GEZAMENLIJKE AANPAK BUURTOVERLEG 19 MAART 2019 VEILIG OOSTENDE AGENDA 1. POLITIE 2. PREVENTIE 3. BIN & WHATSAPP VEILIG OOSTENDE POLITIE VEILIG OOSTENDE CIJFERS WONINGINBRAAK

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - AUGUSTUS 2015

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - AUGUSTUS 2015 ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - AUGUSTUS 2015 1 VERKEER prioriteit Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 1.1 Verkeersongevallen dodelijke afloop 0 gekwetsten zwaar gewond 2 gekwetsten licht gewond 0 gekwetsten

Nadere informatie

wees geen slachtoffer van een schijnrelatie!

wees geen slachtoffer van een schijnrelatie! wees geen slachtoffer van een schijnrelatie! Een schijnhuwelijk, een schijnsamenwoning of een gedwongen huwelijk? Wat kan ik doen? 2 Is het strafbaar? Werd u geconfronteerd met een mogelijke schijnrelatie?

Nadere informatie

BuurtInformatieNetwerken (BIN)

BuurtInformatieNetwerken (BIN) BuurtInformatieNetwerken (BIN) OMSCHRIJVING cfr Ministeriële omzendbrief dd 10/12/2010 Gestructureerde samenwerking tussen burger politie lokale overheid (PARTICIPATIE) Gebaseerd op informatieuitwisseling

Nadere informatie

Verantwoordelijke uitgever : Philippe Pivin, Belgische Onafhankelijkheidslaan 72-1081 Koekelberg

Verantwoordelijke uitgever : Philippe Pivin, Belgische Onafhankelijkheidslaan 72-1081 Koekelberg Verantwoordelijke uitgever : Philippe Pivin, Belgische Onafhankelijkheidslaan 72-1081 Koekelberg 2011 40 Gemeenschapswachten 2001 4 Stewards 2 Beste Koekelbergenaren, Veiligheid is een essentieel recht

Nadere informatie

Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen

Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen Persnota vrijdag 6 januari 2017 Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen Criminaliteit in de PZ Vlas daalt van 8113 naar 7666 feiten Daling van -5,5 % 8593 8128 8129 8113 7666-7% gelijk +3,5%

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - SEPTEMBER 2015

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - SEPTEMBER 2015 ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - SEPTEMBER 2015 1 VERKEER prioriteit Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 1.1 Verkeersongevallen dodelijke afloop 1 gekwetsten zwaar gewond 1 gekwetsten licht gewond 1 gekwetsten

Nadere informatie

INFO VOOR NABESTAANDEN. Arne Reynaert TUSSENKOMST GERECHTELIJKE OVERHEDEN

INFO VOOR NABESTAANDEN. Arne Reynaert TUSSENKOMST GERECHTELIJKE OVERHEDEN INFO VOOR NABESTAANDEN Arne Reynaert TUSSENKOMST GERECHTELIJKE OVERHEDEN INHOUD 01 Inleiding 4 02 Waarom is de politie opgeroepen? 4 03 Rol van het parket 5 04 Wanneer inbeslagname? 5 05 Mag ik bij een

Nadere informatie

Jaarcijfers 2016: criminaliteit in Gent daalt verder

Jaarcijfers 2016: criminaliteit in Gent daalt verder Jaarcijfers 2016: criminaliteit in Gent daalt verder Voor het derde jaar op rij is de geregistreerde criminaliteit in Gent gedaald. Vooral de woninginbraken, gauwdiefstallen en diefstallen met geweld daalden

Nadere informatie

Vandaag Alert Morgen Veilig

Vandaag Alert Morgen Veilig Vandaag Alert Morgen Veilig Een plan ter vergroting van de veiligheid in Zwolle; met concrete acties en inzet van extra preventie, waakzaamheid en opsporing. Voorwoord De VVD Zwolle introduceert het plan

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2017

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2017 ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2017 1 VERKEER prioriteit Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 1.1 Verkeersongevallen dodelijke afloop 0 gekwetsten zwaar gewond 0 gekwetsten licht gewond 8 gekwetsten

Nadere informatie

Drugs en. de wet. Mag het nu wel of niet?

Drugs en. de wet. Mag het nu wel of niet? Drugs en de wet Mag het nu wel of niet? Alles over drugs en de wet De DrugLijn tel. 078 15 10 20 www.druglijn.be Federale politie www.polfed-fedpol.be Advocaten voor jongeren www.jeugdadvocaat.be Jongeren

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 2 2013 VEILIGHEID & LEEFBAARHEID EN AUTO-INBRAKEN. GEMEENTE EEMNES December 2013 / Januari 2014

RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 2 2013 VEILIGHEID & LEEFBAARHEID EN AUTO-INBRAKEN. GEMEENTE EEMNES December 2013 / Januari 2014 RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 2 2013 VEILIGHEID & LEEFBAARHEID EN AUTO-INBRAKEN GEMEENTE EEMNES December 2013 / Januari 2014 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum

Nadere informatie

Criminaliteit en ongevallen met gewonden dalen opnieuw in Gent

Criminaliteit en ongevallen met gewonden dalen opnieuw in Gent 18 maart 2019, 22:00 (CET) Criminaliteit en ongevallen met gewonden dalen opnieuw in Gent De geregistreerde criminaliteit in Gent daalde het afgelopen jaar met 910 feiten of 3% van 31.319 naar 30.409 feiten.

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - OKTOBER 2015

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - OKTOBER 2015 ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - OKTOBER 2015 1 VERKEER prioriteit Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 1.1 Verkeersongevallen dodelijke afloop 0 gekwetsten zwaar gewond 0 gekwetsten licht gewond 8 gekwetsten

Nadere informatie

Criminaliteitscijfers 2012 en gebiedsscan criminaliteit & overlast - update 2013

Criminaliteitscijfers 2012 en gebiedsscan criminaliteit & overlast - update 2013 Bijlage 3 Criminaliteitscijfers 2012 en gebiedsscan criminaliteit & overlast - update 2013 Criminaliteitscijfers Hieronder wordt in een beknopt overzicht weergegeven hoeveel delicten er hebben plaatsgevonden

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5364) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers)

BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers) BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers) Criminaliteit in Gent met 9,7% gedaald Goed rapport voor Politie Gent! 17/02/2014 De

Nadere informatie

Statistieken over vluchtmisdrijven. Op basis van de jaarlijkse statistieken van de Hoven en de Rechtbanken over veroordelingen

Statistieken over vluchtmisdrijven. Op basis van de jaarlijkse statistieken van de Hoven en de Rechtbanken over veroordelingen Statistieken over vluchtmisdrijven Op basis van de jaarlijkse statistieken van de Hoven en de Rechtbanken over veroordelingen In artikel 33 van de verkeerswet van 18 maart 1968 1 wordt het begrip vluchtmisdrijf

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5416) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

Criminaliteit in Kortrijk daalt met meer dan 10%

Criminaliteit in Kortrijk daalt met meer dan 10% Persnota woensdag 10 januari 2018 Criminaliteit in Kortrijk daalt met meer dan 10% 25 nieuwe veiligheidscamera s gepland in 2018 Het aantal criminele feiten in Kortrijk daalde van 6992 feiten in 2016 naar

Nadere informatie

www.schijnrelatie.be Wees geen slachtoffer van een schijn- of gedwongen relatie!

www.schijnrelatie.be Wees geen slachtoffer van een schijn- of gedwongen relatie! www.schijnrelatie.be Wees geen slachtoffer van een schijn- of gedwongen relatie! Een schijnhuwelijk, een schijnsamenwoning of een gedwongen huwelijk? Wat kan ik doen? Werd u geconfronteerd met een mogelijke

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2014 Lokale Politie Heist zonenummer Resultaten bij de opdrachtgevers: 100% 80% 60% 40% 20% 0% Strafwetboek (o.a.

Activiteitenverslag 2014 Lokale Politie Heist zonenummer Resultaten bij de opdrachtgevers: 100% 80% 60% 40% 20% 0% Strafwetboek (o.a. Resultaten bij de opdrachtgevers: Alle aangegeven klachten en aangiften (ongeacht de plaats der feiten) worden in ons korps geacteerd, rechtzoekenden doorsturen naar hun eigen Politiezone is niet opportuun

Nadere informatie

Veiligheid. Je veilig en geborgen voelen in je straat, wijk of de stad is een basisrecht

Veiligheid. Je veilig en geborgen voelen in je straat, wijk of de stad is een basisrecht Veiligheid Je veilig en geborgen voelen in je straat, wijk of de stad is een basisrecht Een stad waar iedereen zich thuis voelt, is ook een stad waar iedereen zich veilig voelt. Je geborgen voelen in je

Nadere informatie

Resultaten 18 e Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen

Resultaten 18 e Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen Resultaten 18 e Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen Gent, 27 februari 2014 Voor de 18 e keer organiseerden de gouverneur en de procureur-generaal een Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen. Hiermee wordt

Nadere informatie

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Enkele tips Sluit je fiets altijd af, ook al is het maar voor even. Gebruik een goed slot. Bij voorkeur een U-vormig of beugelslot. Het ingebouwde (ring)slot

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - MAART 2017

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - MAART 2017 ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - MAART 2017 1 VERKEER prioriteit Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 1.1 Verkeersongevallen dodelijke afloop 0 gekwetsten zwaar gewond 1 gekwetsten licht gewond 4 gekwetsten

Nadere informatie

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Enkele tips Fietsen staan het veiligst in de voorziene fietsenstallingen. Rondslingerende fietsen zijn kwetsbaarder voor diefstal, zorgen voor een slordig straatbeeld

Nadere informatie

Criminaliteitsanalyse 2013 lokale politie Kouter 2014 Realisatie: Steven De Pelsmaeker Verantwoordelijke uitgever: Lokale Politie Kouter, Paul

Criminaliteitsanalyse 2013 lokale politie Kouter 2014 Realisatie: Steven De Pelsmaeker Verantwoordelijke uitgever: Lokale Politie Kouter, Paul lokale politie Kouter 2014 Realisatie: Steven De Pelsmaeker Verantwoordelijke uitgever: Lokale Politie Kouter, Paul Mortier Korpschef 2 EVOLUTIE VAN DE DIEFSTALLEN (ALGEMEEN) BINNEN DE PZ KOUTER Diefstal

Nadere informatie

Mevrouw, Mijnheer, Ik dank u voor de medewerking. Hoogachtend, Lynn Van Houcke

Mevrouw, Mijnheer, Ik dank u voor de medewerking. Hoogachtend, Lynn Van Houcke Mevrouw, Mijnheer, Mijn naam is Lynn Van Houcke en ik ben momenteel bezig met mijn masterjaar Criminologische Wetenschappen aan de Universiteit Gent. In het masterjaar dienen we een thesis te schrijven

Nadere informatie

Veiliger buurten. Betrek burgers bij het bestuur Er is nog leven na de politiek Plattelandsgemeenten niet altijd minder bestuurskrachtig

Veiliger buurten. Betrek burgers bij het bestuur Er is nog leven na de politiek Plattelandsgemeenten niet altijd minder bestuurskrachtig Lokaal Nr 16 Lokaal is het magazine van de lokale besturen en verschijnt 2 x per maand 20 x per jaar VVSG vzw, Paviljoenstraat 9, 1030 Brussel Afgiftekantoor Kortrijk Masspost P2A9746 Veiliger buurten

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

De zonale veiligheidsraad moet minimaal tweemaal per jaar samenkomen om het beleid te bepalen, te evalueren en bij te sturen waar nodig.

De zonale veiligheidsraad moet minimaal tweemaal per jaar samenkomen om het beleid te bepalen, te evalueren en bij te sturen waar nodig. Beleid en strategie: Zonale veiligheidsraad: De zonale veiligheidsraad (afgekort ZVR) is een wettelijk orgaan dat instaat voor het veiligheidsbeleid van de Politiezone hetgeen wordt vertaald in het opstellen

Nadere informatie

VELD 2 : strategie & beleid

VELD 2 : strategie & beleid JAARVERSLAG 2017 VELD 1 : leiderschap Missie, visie en waarden Gemeenschapsgerichte politiezorg Bedrijfsvoering Organigram Werking directiecomité Interne en externe communicatie Gekozen leiderschapsstijl

Nadere informatie

WETGEVING DRUGS CDO KORTRIJK. Pedagogische studiedag. Vrijdag 28 januari 2011 31-01-11 POLITIEZONE VLAS

WETGEVING DRUGS CDO KORTRIJK. Pedagogische studiedag. Vrijdag 28 januari 2011 31-01-11 POLITIEZONE VLAS WETGEVING DRUGS CDO KORTRIJK Pedagogische studiedag Vrijdag 28 januari 2011 SPREKER : BART COUSSEMENT Commissaris van Politie Politiezone Vlas (Kortrijk-Kuurne-Lendelede) Directie Risicomanagement Voetbalcel

Nadere informatie