Voor mensen met een arbeidshandicap.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor mensen met een arbeidshandicap."

Transcriptie

1 Voor mensen met een arbeidshandicap.

2 Inhoudsopgave 1. Ambitie 2. Ontstaan van Ambitie. 3. Begeleid Werken 4. Jobcoaches en werkbegeleiders 5. Ervaringen 6. Met Ambitie aan het werk 7. Aanmelden Ambitie : St. Elisabethstraat 1b 5261 VK Vught Manager: Nicole Wouters Tel:

3 1. Ambitie Ambitie is een organisatie die mensen met een beperking begeleidt bij het vinden en behouden van (on)betaald werk. We werken voor mensen met een (ernstige) verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met autisme en aanverwante stoornissen, het syndroom van Down, visuele of motorische beperkingen en mensen met niet aangeboren hersenletsel. Zij werken in verschillende bedrijven en organisaties. Van supermarkt tot kinderboerderij en van taxiservice tot de installatietechniek. Visie Bij het begeleiden van mensen gaan we uit van onze visie: Mensen met een beperking hebben kwaliteiten en vaardigheden waardoor zij voor de reguliere arbeidsmarkt een duidelijke meerwaarde zijn. Andersom heeft werk voor hen ook een grote meerwaarde. Mensen met een beperking: - zijn vaak zeer gemotiveerd; - voelen zich betrokken bij de organisatie; - hebben een positieve invloed op de werksfeer. Werk biedt: - waardering; - contact met collega s; - de mogelijkheid een bijdrage te leveren. Vanuit deze visie hebben wij ons de volgende opdracht gesteld: - Het bevorderen van de maatschappelijke integratie van mensen met een beperking door persoonlijke ondersteuning bij het vinden en behouden van onbetaalde en betaalde arbeid. Ook voor mensen met een ernstige beperking.

4 2. Ontstaan van Ambitie De laatste 15 jaar is de vraag van mensen met een beperking naar een werkplek op de arbeidsmarkt enorm gegroeid. Sinds midden jaren negentig wordt landelijk steeds meer gehoor gegeven aan die vraag. Maatschappelijke integratie wordt steeds vaker het uitgangspunt, met als centraal thema: gewoon waar mogelijk, speciaal waar nodig. Ook integratie op de arbeidsmarkt is gelukkig een steeds gewoner gegeven. Samenwerking Cello en VLG Binnen de twee zorginstellingen Cello (voor mensen met een verstandelijke beperking) en VLG (Voorziening Lichamelijk Gehandicapten), ontstond begin jaren negentig onder de cliënten ook een groeiende vraag naar regulier werk. Medio jaren negentig werd een aantal succesvolle trajecten uitgevoerd en in 1999 hebben Cello en VLG de handen ineengeslagen. Ambitie werd opgericht om de groeiende vraag naar reguliere werkplekken te kunnen beantwoorden. In eerste instantie melden zich vooral mensen aan die vrij snel begeleid konden worden naar werk. Maar door de jaren heen hebben we ook voor mensen met een zeer grote afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek gevonden. Inmiddels is Ambitie uitgegroeid tot een professionele organisatie die bijna 140 mensen aan een vaste werkplek heeft geholpen bij zo n 100 bedrijven in een grote regio rond Den Bosch.

5 3. Begeleid werken De methodiek begeleid werken die door Ambitie wordt gebruikt, heeft als doel mensen met een (ernstige) beperking intensief te begeleiden bij het vinden en behouden van een reguliere (on)betaalde werkplek. Door het in kaart brengen van de kwaliteiten van de werkzoekende en de randvoorwaarden die nodig zijn, schetsen we een reëel beeld van zijn of haar mogelijkheden. Op basis van die mogelijkheden zoeken we samen naar een passend takenpakket in een passende omgeving. Door uit te gaan van taken en niet persé van een volledige functie, zijn er meer mogelijkheden te creëren voor mensen met een ernstige beperking. Voorop staat dat het werk een meerwaarde heeft voor de werknemer, maar óók dat de werknemer een meerwaarde heeft voor de werkgever. Begeleiding op de werkplek Als er een werkplek gevonden is, wordt samen met werkgever en werknemer bepaald hoe de begeleiding er uit gaat zien. Doel van de begeleiding is dat een werknemer uiteindelijk zelfstandig kan functioneren, met minimale ondersteuning. Toch kan de ondersteuning door Ambitie in het begin intensief zijn. De werknemer én de werkgever hebben recht op goede begeleiding en we nemen daar de tijd voor die nodig is. Uitgangspunten bij de begeleiding We werken samen met werknemer en werkgever op basis van wederzijds respect. Betrokkenheid gaat samen met zakelijkheid. We hebben oog voor de wensen én voor de uiteindelijke mogelijkheden. De werkzoekende blijft zelf regisseur van zijn of haar traject, Ambitie geeft de handvatten om de juiste keuzes te kunnen maken.

6 4. Jobcoaches en werkbegeleiders Dit is de eerste keer dat ik mensen heb ontmoet die echt luisteren naar wat ik wil in werk, (Manon, werkzoekende) Kennis en ervaring Ambitie stelt de werkzoekende centraal in haar aanpak. We hebben kennis over en veel ervaring met het begeleiden van mensen met diverse beperkingen. We zijn enthousiast, betrokken en hebben vertrouwen in de mogelijkheden van onze cliënten. Daarnaast hebben we oog voor de zakelijke kant van het traject, zowel voor de werkgeversbelangen als voor kosten van het traject. Bij Ambitie werken jobcoaches en werkbegeleiders. Jobcoaches Jobcoaches begeleiden werkzoekenden naar werk. Aan de hand van een intakegesprek en arbeidsintegratieplan bekijken zij met de werkzoekende wat de wensen en mogelijkheden zijn en welk werk daar bij past. Zij overleggen met werkgevers en werkzoekende over de verschillende mogelijkheden binnen bedrijven. Verder zorgen zij dat werkgevers goed worden geïnformeerd over wet- en regelgeving en ondersteunen zij bij het aanvragen van eventuele subsidies. Samen met de werkbegeleider van Ambitie maken de jobcoaches duidelijke afspraken met de werkgever, collega s en werknemer over het werk en het omgaan met de kwaliteiten en beperkingen van de werknemer. Werkbegeleiders Werkbegeleiders werken aan het behoud van een werkplek. Zij schrijven een trainingsplan waarin de afspraken worden vastgelegd over het werk en de begeleiding op de werkplek. Ze bieden begeleiding op de werkvloer of vanaf de zijlijn en dragen bij aan een goede communicatie tussen werkgever, collega s en werknemer. De werknemer kan zelfstandig aan de slag, de werkbegeleider is er als het nodig is.

7 5. Ervaringen De volgende citaten geven een indruk van de ervaringen die werknemers en werkgevers hebben met begeleid werken en met Ambitie. Meerwaarde voor werknemers Ik vind het heel fijn om met kinderen te werken en dat ik op een school mag werken betekent voor mij heel veel. Als een kind waar ik mee werk blij is dat ik er ben, dan kan ik me geen mooiere baan voorstellen (Mischa) Ik wilde graag zelf kiezen op wat voor plek ik zou gaan werken. Ik krijg hier veel waardering en vind het ook fijn dat ik volledig meetel. (Judith) Het is een prettige ervaring dat Ambitie niet alleen probeert de zaken op te lossen, maar ook een luisterend oor heeft voor alle betrokkenen (vader van Ingrid,) Helga (werkbegeleider) stuurt mij bij om te kijken of het vegen nog wel goed gaat en soms helpt ze ook met vegen. Zij kent mijn karakter en weet hoe ik me voel en dat vind ik fijn. Af en toe heeft ze ook een gesprekje met mijn baas, dan drinkt ze thee. ( Martin) Meerwaarde voor werkgevers Door Marian in dienst te hebben is er voor de kinderen iemand in het team die nog natuurlijker hun belevingswereld kan benaderen en die anderzijds een no-nonsense omgang hanteert. De begeleiding door Ambitie is een goede feedback op het functioneren van Marian en hoe teamleden goed met haar om kunnen gaan. (Directrice kinderdagverblijf) Door de specifieke kennis van de jobcoach is het voor een bedrijf makkelijker een persoon goed op te vangen. We geven de werknemer zo ook de kans zich te ontwikkelen en als bedrijf laten we zien dat het niet alleen om de commercie gaat. ( floormanager Grand Café Silva Ducis) Judith zorgt duidelijk voor taakverlichting van collega s. Buiten dat vinden we het ook erg belangrijk dat de kinderen zien dat iemand in een rolstoel ook veel kan en dat ze leren met die persoon om te gaan. ( Conciërge basisonderwijs)

8 Met Ambitie aan het werk Ambitie is een erkende jobcoachorganisatie en biedt de volgende trajecten aan werkzoekenden: directe begeleiding naar regulier betaald of onbetaald werk en begeleiding op de werkplek (begeleid werken); een combinatie van dagbesteding en begeleid werken; doorstroom van onbetaald naar betaald werk; van begeleid werken (tijdelijk) terug kunnen vallen op dagbesteding. Financiering Ambitie heeft de mogelijkheid opdrachten met verschillende financieringsbronnen aan te nemen. We werken voor mensen met een indicatie voor de zorg, maar ook voor mensen die hun financiering krijgen uit de wet REA, de WSW of van de gemeenten. Dit geeft ons de mogelijkheid waar nodig, langdurende ondersteuning te bieden. We kunnen daardoor beter aansluiten bij de mogelijkheden van de werkzoekende en de vraag van de werkgever. De jobcoach en werkbegeleider zijn een werknemersvoorziening. Dat houdt in dat de werkgever financieel niet hoeft bij te dragen aan de kosten van een jobcoach of werkbegeleider. Ambitie is een not for profit organisatie. We hebben geen winstoogmerk en laten onze eventuele winst altijd terug stromen in de organisatie.

9 6. Aanmelding Mensen melden zich aan door contact op te nemen met de manager van Ambitie. Deze zorgt dan dat een jobcoach een afspraak maakt voor een oriënterend gesprek. Oriënterend gesprek Tijdens dit gesprek wordt verteld wat Ambitie precies voor de werkzoekende kan betekenen, maar ook wat van een werkzoekende wordt verwacht. De werkzoekende wordt uitgenodigd over zichzelf te vertellen en aan te geven wat zijn of haar verwachtingen zijn van Ambitie. Ook de financiering van het eventuele vervolg wordt besproken. Het orienterende gesprek is kosteloos. Intake gesprek Als beide partijen mogelijkheden zien, volgt er een intakegesprek. Er wordt verder ingegaan op de wensen en mogelijkheden van de werkzoekende en er wordt een stappenplan besproken. De jobcoach schrijft aan de hand van de intake een arbeidsintegratieplan. Op basis van dit plan wordt door Ambitie en werkzoekende uiteindelijk besloten wel of niet te starten met het traject. Ambitie : St. Elisabethstraat 1b 5261 VK Vught Manager: Nicole Wouters Tel:

JOBCOACHING Het ultieme doel van The Colour Kitchen is om mensen weer een nieuwe kans te bieden. Wij investeren in persoonlijke ontwikkeling,

JOBCOACHING Het ultieme doel van The Colour Kitchen is om mensen weer een nieuwe kans te bieden. Wij investeren in persoonlijke ontwikkeling, Jobcoaching JOBCOACHING Het ultieme doel van The Colour Kitchen is om mensen weer een nieuwe kans te bieden. Wij investeren in persoonlijke ontwikkeling, opleiding en praktijkervaring en geloven dat dit

Nadere informatie

Welkom bij Roads. Roads werkt!

Welkom bij Roads. Roads werkt! Welkom bij Roads Roads werkt! Welkom bij Roads Roads begeleidt mensen met psychische klachten of verslavingsproblematiek naar werk of dagbesteding! Werken is belangrijk voor een goede gezondheid. Dat hoeft

Nadere informatie

Elke afstand tot werk kan worden verkleind

Elke afstand tot werk kan worden verkleind Opus Coaching Elke afstand tot werk kan worden verkleind Opus Coaching is een erkende Re-integratie, Loopbaan- en Jobcoachorganisatie. Wij ondersteunen werkzoekenden bij het vinden en behouden van werk.

Nadere informatie

Wat wil jij doen? + + Werken. Leren / Trainen. Meedoen. Ontmoeten. Leerlijnen. Intake. Uitstroom. Oriëntatiefase. School. School.

Wat wil jij doen? + + Werken. Leren / Trainen. Meedoen. Ontmoeten. Leerlijnen. Intake. Uitstroom. Oriëntatiefase. School. School. Meedoen Welkom! Meedoen Meedoen, iets betekenen, iets bijdragen, actief zijn, iets hebben om naar uit te kijken. Waar ligt jouw talent? Vind een plek waar je je veilig en prettig voelt en waar je in je

Nadere informatie

INTRODUCTIE TOOLBOX voor GEBRUIKERS. duurzame plaatsing van werknemers met autisme

INTRODUCTIE TOOLBOX voor GEBRUIKERS. duurzame plaatsing van werknemers met autisme INTRODUCTIE TOOLBOX voor GEBRUIKERS duurzame plaatsing van werknemers met autisme 1 Welkom bij toolbox AUTIPROOF WERKT Autiproof Werkt is een gereedschapskist met instrumenten die gebruikt kan worden bij

Nadere informatie

De match die werkt! De activiteiten van de jobcoach zijn gericht op het behouden van de match!

De match die werkt! De activiteiten van de jobcoach zijn gericht op het behouden van de match! De match die werkt! De activiteiten van de jobcoach zijn gericht op het behouden van de match! De match die werkt! Een baan vinden en behouden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms is hier extra

Nadere informatie

Informatie voor cliënten CLO. De weg naar werk. Centrum voor Loopbaanondersteuning

Informatie voor cliënten CLO. De weg naar werk. Centrum voor Loopbaanondersteuning Informatie voor cliënten CLO De weg naar werk Centrum voor Loopbaanondersteuning Centrum voor LoopbaanOndersteuning Binnen het CLO werken loopbaan begeleiders en jobcoaches samen aan het in kaart brengen

Nadere informatie

Passend werk voor iedereen Maak kennis met HelioMaatwerk en doe er uw voordeel mee!

Passend werk voor iedereen Maak kennis met HelioMaatwerk en doe er uw voordeel mee! Leer/werktrajecten voor jongeren uit het speciaal en praktijkonderwijs Passend werk voor iedereen Maak kennis met HelioMaatwerk en doe er uw voordeel mee! Werk is belangrijk voor een mens. Het is een goede

Nadere informatie

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER UTRECHT MIDDEN DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER Doel van de Participatiewet De Participatiewet vervangt de bijstandswet, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong. Het doel van de

Nadere informatie

Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen

Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen Versie 1.0 12 april 2012 Inhoudsopgave blz. Voorwoord 2 Algemeen -Visie 3 -Methodiek 4 Intake/assessment 5 Jobfinding 6 Coaching on the job 7 Definitielijst

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

Elke afstand tot werk kan worden verkleind

Elke afstand tot werk kan worden verkleind Opus Coaching Elke afstand tot werk kan worden verkleind Maak kennis met onze specialisten Ons team bestaat uit re-integratiespecialisten en erkende jobcoaches. Wij beschikken over professionals met verschillende

Nadere informatie

Informatie voor bedrijven CLO. Begeleid werken Werken naar eigen mogelijkheden

Informatie voor bedrijven CLO. Begeleid werken Werken naar eigen mogelijkheden Informatie voor bedrijven CLO Begeleid werken Werken naar eigen mogelijkheden SDW SDW is in de regio West-Brabant een specialist in de dienstverlening aan een zeer uiteenlopende groep van mensen met een

Nadere informatie

De toegevoegde waarde van jobcoaching Presentatie voorlopige onderzoeksuitkomsten 7 juni Mirjam Engelen Anne Drijvers

De toegevoegde waarde van jobcoaching Presentatie voorlopige onderzoeksuitkomsten 7 juni Mirjam Engelen Anne Drijvers De toegevoegde waarde van jobcoaching Presentatie voorlopige onderzoeksuitkomsten 7 juni 2018 Mirjam Engelen Anne Drijvers Hoofdvragen onderzoek 1. Wat zijn de ervaringen met jobcoaching op de werkvloer

Nadere informatie

ORGANISATIE GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap)

ORGANISATIE GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap) GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap) Mensen (werkzoekenden) met arbeidsbeperking, op: - medisch - fysiek - psychisch - mentaal - Trajectbegeleiding

Nadere informatie

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Combo Emonomy Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie in methodiekontwikkeling, onderzoek, opleiding, coaching en advies op het gebied van arbeidsontwikkeling,

Nadere informatie

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB Forensische cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben na een delict strafrechtelijk zorg opgelegd gekregen.

Nadere informatie

Visie. De participatieladder. Het team. Het traject

Visie. De participatieladder. Het team. Het traject PSW Werk meer weten psw werk 0475 47 44 85 www.pswwerk.nl PSW Werk PSW Werk ondersteunt (jong)volwassenen met een arbeidsbeperking in de regio Midden- en Noord- Limburg. PSW Werk helpt hen bij het vinden

Nadere informatie

WW begeleiding voor eigenrisicodragers

WW begeleiding voor eigenrisicodragers WW begeleiding voor eigenrisicodragers Brochure voor werkgevers Het nieuwe zelfsturen WW begeleiding Het nieuwe zelfsturen Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald" Alles om ons heen

Nadere informatie

GGZ-NHN. IPS Trajectbegeleiding/herstelgericht werken Oprichten coöperaties Afstemming P&O en IPS

GGZ-NHN. IPS Trajectbegeleiding/herstelgericht werken Oprichten coöperaties Afstemming P&O en IPS GGZ-NHN IPS Trajectbegeleiding/herstelgericht werken Oprichten coöperaties Afstemming P&O en IPS Even voorstellen Ingrid Vermeulen: Manager P&O Connie van Breugel: IPS Trajectbegeleider bij het Centrum

Nadere informatie

Werving en contractering van kandidaten. Administratie, subsidies en voorzieningen

Werving en contractering van kandidaten. Administratie, subsidies en voorzieningen Introductie Business case en visie op inclusief ondernemen Communicatie en interne organisatie Analyse van processen, rollen en taken voor plaatsing Werving en contractering van kandidaten Administratie,

Nadere informatie

Methodiek ter bevordering van de doorstroom van mensen met een verstandelijke beperking, van dagbesteding naar begeleid werken.

Methodiek ter bevordering van de doorstroom van mensen met een verstandelijke beperking, van dagbesteding naar begeleid werken. Methodiek ter bevordering van de doorstroom van mensen met een verstandelijke beperking, van dagbesteding naar begeleid werken. Geschreven in het kader van het project Wie werkt telt mee van Cello en Reinaerde.

Nadere informatie

Samen werken aan werk. Atlant Groep Werk met meerwaarde

Samen werken aan werk. Atlant Groep Werk met meerwaarde Samen werken aan werk Atlant Groep Werk met meerwaarde Binnen de Atlant Groep is alles afgestemd op het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt voor langdurig werklozen en mensen met een arbeidsbeperking.

Nadere informatie

voor passend werk SAMEN ÉÉN KREW Pauline, werkt via KREW aan een lijn van designproducten

voor passend werk SAMEN ÉÉN KREW Pauline, werkt via KREW aan een lijn van designproducten SAMEN ÉÉN KREW Als je te maken krijgt met psychiatrische problemen kan dit op meerdere manieren invloed hebben op je leven. Naast je psychische gezondheid, kun je in meer of mindere mate gevolgen ervaren

Nadere informatie

verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking

verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben een niet-zichtbare beperking

Nadere informatie

Snel aan de slag met talent!

Snel aan de slag met talent! Bent u op zoek naar een geschikte medewerker? Naar iemand die graag aan het werk wil? Snel aan de slag met talent! Laat Roads kosteloos de juiste match voor u vinden! Individuele Plaatsing en Steun (IPS):

Nadere informatie

Wij zijn Sterk in Werk. De juiste match. Kijk voor meer informatie op

Wij zijn Sterk in Werk. De juiste match. Kijk voor meer informatie op Wij zijn Sterk in Werk De juiste match Kijk voor meer informatie op www.stichtingsterkinwerk.nl Wij zijn Sterk in Werk Jongeren en (jong)volwassenen met gedrags-, leerproblemen en/of ontwikkelingsstoornissen

Nadere informatie

Inhoud. Wat is begeleid werk?

Inhoud. Wat is begeleid werk? Begeleid werk Inhoud Wat is begeleid werk? 1 Welke werkvaardigheden heb je nodig voor begeleid werk? 2 Op weg naar begeleid werk 3 Wat mag je van de jobcoach verwachten? 4 Wat mag je verwachten op de werkplek?

Nadere informatie

Fundament Rijnvicus Hier staan we voor Contact: T. Bezoekadres

Fundament Rijnvicus Hier staan we voor Contact: T. Bezoekadres Fundament Rijnvicus Hier staan we voor In dit document lees je wat Rijnvicus is en waar we voor staan. Rijnvicus bestaat sinds 1 januari 2018. We zijn het zelfstandig leerwerkbedrijf van de gemeente Alphen

Nadere informatie

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in uw bedrijf

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in uw bedrijf Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in uw bedrijf Wat levert het u op? Hoe kunnen wij u helpen? Wat zijn de mogelijkheden? Dagbesteding Leren & Werken Betaalde baan Wat biedt Philadelphia u? Goed

Nadere informatie

Regel jij het draagvlak even? Nathalie van Delft, Senior communicatieadviseur SBCM Miranda Grootscholte, Projectleider SBCM

Regel jij het draagvlak even? Nathalie van Delft, Senior communicatieadviseur SBCM Miranda Grootscholte, Projectleider SBCM Regel jij het draagvlak even? Nathalie van Delft, Senior communicatieadviseur SBCM Miranda Grootscholte, Projectleider SBCM Draagvlak op twee niveau s Bij de werkgever Op de werkvloer Werkgevers die prioriteit

Nadere informatie

Resultaten Nulmeting

Resultaten Nulmeting Resultaten Nulmeting Resultaten van een nulmeting uitgevoerd in het kader van het ESF project Functiecreatie in de VVT-sector Juli 13 Aanvrager: Opdrachtgevers: Uitvoerders: Bestuur A+O VVT Bestuur A+O

Nadere informatie

Duurzaam aan het werk

Duurzaam aan het werk Visio Zicht op Werk Duurzaam aan het werk Bent u zelf slechtziend of blind en wilt u graag zo goed mogelijk (blijven) functioneren op uw werk? Heeft u een slechtziende of blinde werknemer? Begeleidt u

Nadere informatie

Visio Zicht op Werk voor gemeenten, werkpleinen en werkgeversservicepunten

Visio Zicht op Werk voor gemeenten, werkpleinen en werkgeversservicepunten Visio Zicht op Werk voor gemeenten, werkpleinen en werkgeversservicepunten Slechtziend of blind op de werkvloer. Kan dat wel? Vanuit uw functie begeleidt u mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar

Nadere informatie

KPJ= Kennispla-orm jobcoaching. Jobcoaching - Een vak apart

KPJ= Kennispla-orm jobcoaching. Jobcoaching - Een vak apart KPJ= Kennispla-orm jobcoaching Jobcoaching - Een vak apart 1 Introduc:e Wie zijn wij? Merijn van Gorkum Luc Bannink Evelien in t Veld Jobcoaching een vak apart DOEL: INFORMATIE OVER JOBCOACHING EN MEERWAARDE

Nadere informatie

Training. Jobcoach in bedrijf. Economische waarde door menselijke waarde

Training. Jobcoach in bedrijf. Economische waarde door menselijke waarde Training Jobcoach in bedrijf Economische waarde door menselijke waarde Opzet van de training Inleiding Steeds meer bedrijven bieden in hun organisatie kansen voor mensen met een arbeidshandicap of met

Nadere informatie

Werken en dagbesteding

Werken en dagbesteding Werken en dagbesteding Leven zoals jij dat wilt Minke wil ervaring opdoen voor een baan in de bediening Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Activiteiten

Nadere informatie

Begeleid Werken Werken naar eigen mogelijkheden

Begeleid Werken Werken naar eigen mogelijkheden Begeleid Werken Werken naar eigen mogelijkheden i Informatie voor bedrijven SDW SDW ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking bij leven, leren, werken en wonen in West-Brabant. Centrum

Nadere informatie

Succesvolle matching & begeleiding van werknemers met een arbeidsbeperking

Succesvolle matching & begeleiding van werknemers met een arbeidsbeperking Succesvolle matching & begeleiding van werknemers met een arbeidsbeperking Radar is uw zorgzame partner in business www.radar.org Wel de voldoening & de voordelen, niet de rompslomp We werken gewoon als

Nadere informatie

Kunnen wij bij u aan de slag? Aan het werk in de samenleving.

Kunnen wij bij u aan de slag? Aan het werk in de samenleving. Kunnen wij bij u aan de slag? Aan het werk in de samenleving. Powered by Pluryn Hecht u waarde aan maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen (MVO)? Het in dienst nemen van mensen met een arbeidshandicap

Nadere informatie

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving.

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Rita deed werkervaring op bij Bloesem Theehuis in Herpen. Gasten genieten er van de lekkerste thee, taart en

Nadere informatie

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen. Promenzo werkt

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen. Promenzo werkt Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen Promenzo werkt Promenzo begeleidt en ondersteunt mensen met ernstige psychiatrische of psychische problemen bij het zoeken naar, vinden en behouden van

Nadere informatie

Leren en werken bij De Belvertshoeve

Leren en werken bij De Belvertshoeve Themabundel Leren en werken bij De Belvertshoeve Assistent medewerker Dit project is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds Voorwoord Deze themabundel is bedoeld als werkboek

Nadere informatie

Werving en contractering van kandidaten. Administratie, subsidies en voorzieningen

Werving en contractering van kandidaten. Administratie, subsidies en voorzieningen Introductie Business case en visie op inclusief ondernemen Communicatie en interne organisatie Analyse van processen, rollen en taken voor plaatsing Werving en contractering van kandidaten Administratie,

Nadere informatie

Samen aan de Slag. Methodisch werken

Samen aan de Slag. Methodisch werken Samen aan de Slag Methodisch werken Werkplein Drentsche Aa Remco Bruggink Organisatieadviseur Financiën en Bedrijfsvoering Werkplein Drentsche Aa Marije Baarschers Preventiemedewerker Werkplein Drentsche

Nadere informatie

Een passende baan in het Slotervaart ziekenhuis

Een passende baan in het Slotervaart ziekenhuis Een passende baan in het Slotervaart ziekenhuis Carien Smallenbroek Henny Mulders Arbeidsparticipatie noodzaak Nieuwe sociale zekerheid én nieuwe arbeidsmarkt : iedereen die kan, moet aan het werk komen

Nadere informatie

Waarom werkzoekenden. een uitkering aannemen?

Waarom werkzoekenden. een uitkering aannemen? Waarom werkzoekenden met een uitkering aannemen? Het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) helpt u met al uw arbeidsmarktvragen. Of het nu gaat om arbeidsjuridisch kwesties, personeelsadvies op

Nadere informatie

Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! Het beste uit jezelf

Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! Het beste uit jezelf Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Het beste uit jezelf Werken met Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Je wilt graag

Nadere informatie

Altijd voorzien van passend personeel. Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP.

Altijd voorzien van passend personeel. Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP. Altijd voorzien van passend personeel Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP. Werving Werving & & Selectie Selectie Traject Traject Als werkgever heeft u al genoeg aan uw hoofd. Uw producten

Nadere informatie

Overzicht instrumenten re-integratie

Overzicht instrumenten re-integratie Overzicht instrumenten re-integratie Werken met behoud van uitkering Zowel UWV als gemeenten bieden werkgevers mogelijkheden om een periode kosteloos te bekijken of de werknemer het werk aankan. Dit heet

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEID. &Ons Tweede Thuis

STRATEGISCH BELEID. &Ons Tweede Thuis & STRATEGISCH BELEID &Ons Tweede Thuis 2017-2020 Onze kernwaarden Zelfbewust: We zijn ons bewust van onze betekenis en we zijn trots op wat we doen. Krachtig: Er zit veel kracht in ieder van ons. Die boren

Nadere informatie

monitor 2018 sociale firma s Amsterdam

monitor 2018 sociale firma s Amsterdam monitor 2018 sociale firma s Amsterdam introductie In het kader van de ontwikkeling van de Sociaal Werkkoepel heeft De Omslag de opdracht gekregen om te inventariseren wat het perspectief is van sociaal

Nadere informatie

Maatschappelijke Participatie

Maatschappelijke Participatie Maatschappelijke Participatie Marjolein Kolstein September 2016 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek 3 1.2 Doel van het onderzoek 3 1.3 Opzet van het onderzoek

Nadere informatie

Afstand tot de arbeidsmarkt? De jobcoach helpt! Het beste uit jezelf

Afstand tot de arbeidsmarkt? De jobcoach helpt! Het beste uit jezelf Afstand tot de arbeidsmarkt? De jobcoach helpt! BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Het beste uit jezelf Werken met Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Je wilt graag werken maar

Nadere informatie

Post HBO Beroepsopleiding Jobcoach; participatie- en loopbaanprofessional

Post HBO Beroepsopleiding Jobcoach; participatie- en loopbaanprofessional Post HBO Beroepsopleiding Jobcoach; participatie- en loopbaanprofessional Welkom bij Combo Emonomy Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie in methodiekontwikkeling, onderzoek, opleiding, coaching

Nadere informatie

Voor u als ondernemer. Sterk in Werk maatschappelijk en flexibel ondernemen

Voor u als ondernemer. Sterk in Werk maatschappelijk en flexibel ondernemen Voor u als ondernemer Sterk in Werk maatschappelijk en flexibel ondernemen Steeds meer bedrijven laten hun maatschappelijke betrokkenheid zien. Bijvoorbeeld door werkzaamheden uit te besteden bij een organisatie

Nadere informatie

Maak van een garantiebaan ook een duurzame baan. Miranda Grootscholte Projectleider SBCM Divosa najaarscongres 27 november 2014

Maak van een garantiebaan ook een duurzame baan. Miranda Grootscholte Projectleider SBCM Divosa najaarscongres 27 november 2014 Maak van een garantiebaan ook een duurzame baan Miranda Grootscholte Projectleider SBCM Divosa najaarscongres 27 november 2014 Verbinden, stimuleren & ontwikkelen Hoe dit te realiseren? Duurzaamheid creëren

Nadere informatie

Werken met behoud van uitkering

Werken met behoud van uitkering Werken met behoud van uitkering voor werkzoekenden uit de gemeente Utrecht met een uitkering uit de participatiewet (tenzij anders vermeld) week 33 14 augustus t/m 18 augustus 2017 Benader de contactpersoon

Nadere informatie

Werk Eerst leidt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt toe naar betaalde arbeid met duurzaam perspectief.

Werk Eerst leidt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt toe naar betaalde arbeid met duurzaam perspectief. Werk Eerst leidt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt toe naar betaalde arbeid met duurzaam perspectief. Dit kunnen mensen met een uitkering zijn, maar ook mensen met een beperking (fysiek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sociaal Domein Kop van Noord-Holland

Nieuwsbrief Sociaal Domein Kop van Noord-Holland Nieuwsbrief Sociaal Domein Kop van Noord-Holland Maandag 28 juli 2014 Nieuwsbrief nummer 3 Colleges Den Helder, Schagen en Hollands Kroon wijzigen samenwerking Sociaal Domein De colleges van Den Helder,

Nadere informatie

Plaatsing kan onder meer plaatsvinden bij de eigen leer-werkbedrijven van WerkSaam,

Plaatsing kan onder meer plaatsvinden bij de eigen leer-werkbedrijven van WerkSaam, Bijlage 8 Re-integratieinstrumenten Werkplekaanpassing Wanneer er aanpassingen nodig zijn op en rond de werkplek, dan kunnen de kosten daarvan soms vergoed worden. Denk aan orthopedische werkschoenen of

Nadere informatie

Meer werk dan je denkt! Den Bosch, 7 en 8 november 2016

Meer werk dan je denkt! Den Bosch, 7 en 8 november 2016 Meer werk dan je denkt! Den Bosch, 7 en 8 november 2016 MIND AT WORK Ontstaan uit Universiteit van Amsterdam, sinds 1997 Specialist in psychologisch advies & re-integratie In opdracht van met name (non)

Nadere informatie

DE route van anne naar werk

DE route van anne naar werk DE route van anne naar werk ders u o n e n e t n e c o dleiding voor d Han Over deze handleiding het liefst.. wil ik werken Deze handleiding hoort bij het animatiefilmpje De route van Anne naar werk. Bekijk

Nadere informatie

Goed samenspel met mantelzorgers

Goed samenspel met mantelzorgers Goed samenspel met mantelzorgers Criteria voor een mantelzorgvriendelijke organisatie Inleiding Wanneer iemand te maken krijgt met de professionele zorg/behandeling of begeleiding, brengt hij/zij een heel

Nadere informatie

Bij Goed voor Goed is iedereen een medewerker

Bij Goed voor Goed is iedereen een medewerker Wie goed doet, goed ontmoet. Wie kent deze uitdrukking niet? Goed doen is het idee achter de kringloopwinkels en alle andere activiteiten van Goed voor Goed. Om nog meer goed te kunnen doen zijn wij op

Nadere informatie

Seminar BBL-ers? Ja, graag! 3/9/2012

Seminar BBL-ers? Ja, graag! 3/9/2012 Seminar BBL-ers? Ja, graag! 3/9/2012 Voor veel jongeren zijn leerbanen de enige manier om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Zo rond de 25% van de jongeren die een MBO studie volgen, doen dit via

Nadere informatie

Introductie 1. Waarvoor hebben de studenten een mentor nodig? 2. Wie kan mentor worden? Iemand die:

Introductie 1. Waarvoor hebben de studenten een mentor nodig? 2. Wie kan mentor worden? Iemand die: Mentor informatie Introductie Het Mentoringprogramma is voor studenten die een begeleidingsvraag hebben. Deze begeleidingsvraag kan zeer divers van aard zijn en heeft te maken met schoolse-, persoonlijke

Nadere informatie

Terugkoppeling motie 'Van bijstand naar baan' De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Terugkoppeling motie 'Van bijstand naar baan' De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Terugkoppeling motie 'Van bijstand naar baan' J.E. Slagter/S. Ros De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 57 42 1 7-11-2018 - Geachte heer, mevrouw, Tijdens de behandeling

Nadere informatie

Werkzoekenden in Westfriesland. Ik ben WerkSaam in Westfriesland. www.werksaamwf.nl

Werkzoekenden in Westfriesland. Ik ben WerkSaam in Westfriesland. www.werksaamwf.nl Werkzoekenden in Westfriesland Ik ben WerkSaam in Westfriesland WerkSaam Westfriesland Wij zijn WerkSaam in Westfriesland WerkSaam Westfriesland is dé arbeidsbemiddelaar van Westfriesland. Wij begeleiden

Nadere informatie

Participatie. Integrale Arbeidscoach. Versterking bij werken met een beperking

Participatie. Integrale Arbeidscoach. Versterking bij werken met een beperking Participatie Integrale Arbeidscoach Versterking bij werken met een beperking meedoen mogelijk maken Mensen met een beperking zijn vaak goed in staat om betaalde arbeid te verrichten. Een passende werkplek

Nadere informatie

Bureau BERGS. Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies. Noloc Erkend & Gecertificeerd

Bureau BERGS. Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies. Noloc Erkend & Gecertificeerd Bureau BERGS Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies Noloc Erkend & Gecertificeerd 1 2 Voorwoord Over Bureau BERGS Re-integratie, Outplacement & Loopbaanadvies De flexibiliteit binnen organisaties wordt

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

De indicatie voor de Sociale Werkvoorziening. Informatie voor mensen met een arbeidshandicap

De indicatie voor de Sociale Werkvoorziening. Informatie voor mensen met een arbeidshandicap De indicatie voor de Sociale Werkvoorziening Informatie voor mensen met een arbeidshandicap Werken in de Sociale Werkvoorziening Voor mensen met een beperking is een gewone baan soms niet mogelijk. Misschien

Nadere informatie

Lage drempel voor bespreekbaar maken werk/privé balans

Lage drempel voor bespreekbaar maken werk/privé balans Lage drempel voor bespreekbaar maken werk/privé balans In dit interview lees je hoe Elver - als zorginstelling met ruim 1300 medewerkers - invulling geeft aan zorgvriendelijk werkgeverschap. Bespreekbaar

Nadere informatie

Werken met behoud van uitkering

Werken met behoud van uitkering Werken met behoud van uitkering voor werkzoekenden uit de gemeente Utrecht met een uitkering uit de participatiewet (tenzij anders vermeld) week 25 19 juni t/m 23 juni 2017 Benader de contactpersoon voor

Nadere informatie

Informatie voor doorverwijzers Aanbod taalcoaching

Informatie voor doorverwijzers Aanbod taalcoaching Informatie voor doorverwijzers Aanbod taalcoaching Taal doet meer Taal doet meer heeft een niet meer weg te denken rol in de Utrechtse samenleving op het gebied van integratie en participatie. Door taal

Nadere informatie

Cliëntgroep 1. Cliëntgroep 1. Cliëntportretten. Cliëntportretten 16,5 % 16,5 % 4 % 4 % 11 % 11 % 31,5 % 31,5 % 9 % 9 % 16,5 % 16,5 % 2 % 2 % 9,5 %

Cliëntgroep 1. Cliëntgroep 1. Cliëntportretten. Cliëntportretten 16,5 % 16,5 % 4 % 4 % 11 % 11 % 31,5 % 31,5 % 9 % 9 % 16,5 % 16,5 % 2 % 2 % 9,5 % Cliëntgroep 1 Cliëntgroep 1 4 % 16, 11, 4 % 16, 11, 31, 34, 31, 34, 1 16, 1 16, 9, 9, Somatische aandoening (65+) Mevrouw Jansen is 81 en heeft vorig jaar een hersenbloeding gehad. Ze is hierdoor aan de

Nadere informatie

werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care

werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care Zinvol bezig zijn Een vrije dag is pas genieten als het een uitzondering is. Een vakantie is vooral heerlijk na

Nadere informatie

Altijd voorzien van passend personeel. Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP

Altijd voorzien van passend personeel. Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP Altijd voorzien van passend personeel Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP Werving Werving & & Selectie Selectie Traject Traject Als werkgever heeft u al genoeg aan uw hoofd. Uw producten

Nadere informatie

Het ambassadeursnetwerk werkgevers in actie voor mensen met een arbeidsbeperking

Het ambassadeursnetwerk werkgevers in actie voor mensen met een arbeidsbeperking Het ambassadeursnetwerk werkgevers in actie voor mensen met een arbeidsbeperking Doel van deze bijeenkomst Participatiewet en banenafspraak Ambassadeursnetwerk Delen van ervaringen en adviezen Netwerken

Nadere informatie

Ervaringsverhalen van cliënten van Esdégé-Reigersdaal

Ervaringsverhalen van cliënten van Esdégé-Reigersdaal Ervaringsverhalen van cliënten van Esdégé-Reigersdaal Lara Anita Wouter Harry Randolph Jos Wilma Jaap Vincent Centrale Cliënten Raad Esdégé-Reigersdaal Myra (oud CCR-lid) 1 Eigen bijdrage werk/ dagbesteding

Nadere informatie

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg.

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg. Kwaliteit bij ASVZ Kwaliteit bij ASVZ. Gewoon leven, dat willen we allemaal. Maar soms heb je daar hulp bij nodig. ASVZ wil hier graag bij helpen. Door bijvoorbeeld goed naar jou te luisteren probeert

Nadere informatie

Kennis-in-huis. Informatie voor bedrijven. Persoonlijke begeleiding voor duurzame arbeidsrelaties. info@kennis-in-huis.nl www.kennis-in-huis.

Kennis-in-huis. Informatie voor bedrijven. Persoonlijke begeleiding voor duurzame arbeidsrelaties. info@kennis-in-huis.nl www.kennis-in-huis. Informatie voor bedrijven WOLTRING & OPPELAAR Kennis-in-huis Persoonlijke begeleiding voor duurzame arbeidsrelaties Woltring & Oppelaar Reïntegratietrajecten Training & coaching bedrijfsmentoren info@kennis-in-huis.nl

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Realisatie en actuele ontwikkelingen afspraakbanen Steller S.J. Ros De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon (050) 367 70 86 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 6934597 Datum

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Begeleiders over begeleid werken

Begeleiders over begeleid werken Begeleiders over begeleid werken Enquête over begeleid werken, gehouden onder medewerkers wonen en dagbesteding van Cello en Reinaerde. Onderzoek in het kader van het project Wie werkt telt mee van Cello

Nadere informatie

Jobcoaching theorie & praktijk

Jobcoaching theorie & praktijk Jobcoaching theorie & praktijk Door: Tosca Geneste Anniek Groenendijk HR Advisor DNP Imagingcomm Europe BV Senior Trajectbegeleider en Register Jobcoach bij Voorzet Arbeid in Haarlem Terminologie Participatiewet

Nadere informatie

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Handreiking aan werkgevers Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Bedrijven die meedoen aan het uitvoeren van de banenafspraak kunnen in allerlei vormen daarbij ondersteuning van de overheid

Nadere informatie

Werken met Begeleiders in de GGz met Ervaringsdeskundigheid (BGE)

Werken met Begeleiders in de GGz met Ervaringsdeskundigheid (BGE) Werken met Begeleiders in de GGz met Ervaringsdeskundigheid (BGE) Nicole van Erp (Ti) Annemieke Hendriksen-Favier (Ti) Marco Hoeve (Ti) Marjo Boer (ROC Zadkine) 18 december 2008 Congres Sociale relaties

Nadere informatie

Werkfit Maken! WSP DH & MvW. Jeroen van den Berg Nicole van Heijster Reina Heyting-Postma

Werkfit Maken! WSP DH & MvW. Jeroen van den Berg Nicole van Heijster Reina Heyting-Postma Werkfit Maken! WSP DH & MvW Jeroen van den Berg Nicole van Heijster Reina Heyting-Postma Introductie Kennismaking WSP Den Haag Middin (voor Werk) Totstandkoming samenwerking WSP & Middin Doelgroep Werkfit

Nadere informatie

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Het is belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met bedrijven en beroepen. Roefelen maakt dat mogelijk. De in 2011 opgerichte

Nadere informatie

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Handreiking aan werkgevers Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Bedrijven die meedoen aan het uitvoeren van de banenafspraak kunnen in allerlei vormen daarbij ondersteuning van de overheid

Nadere informatie

Post-hbo cursus Jobcoach

Post-hbo cursus Jobcoach Post-hbo cursus Jobcoach Voor veel mensen met een arbeidshandicap is terugkeer naar betaald werk geen optie. Aan de zijlijn van de samenleving staan echter ook niet. Een jobcoach helpt om een passende

Nadere informatie

Portfolio Jobcoach. Richtlijnen t.a.v. werkwijze en inhoud t.b.v. toetsing Register voor jobcoaches

Portfolio Jobcoach. Richtlijnen t.a.v. werkwijze en inhoud t.b.v. toetsing Register voor jobcoaches Portfolio Jobcoach Richtlijnen t.a.v. werkwijze en inhoud t.b.v. toetsing Register voor jobcoaches 1 Inhoudsopgave Doel portfolio... 3 Procedure indiening portfolio... 3 Verplichte onderdelen portfolio...

Nadere informatie

arbeid / dagbesteding Participatiewet

arbeid / dagbesteding Participatiewet arbeid / dagbesteding Participatiewet Wat is de overheid van plan met de Participatiewet? Met de Participatiewet wil de overheid meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk krijgen. Gemeenten zijn

Nadere informatie

Trainingshuis De Schakel

Trainingshuis De Schakel GGzE Kind en Jeugd Trainingshuis De Schakel Training op maat 1 Inhoud Wat doen wij...4 Zelfstandigheid... 5 De ondersteuning...8 Wanneer wel...9 Wanneer niet... 10 De aanmelding... 11 Kom in contact...12

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Werkenrode Volwassenen. Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH)

Werkenrode Volwassenen. Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH) Werkenrode Volwassenen Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH) Mensen met een handicap willen graag zo zelfstandig mogelijk leven. Meedoen in de maatschappij

Nadere informatie

immens werkend aan jouw ontwikkeling

immens werkend aan jouw ontwikkeling immens werkend aan jouw ontwikkeling Ergon Pagina 1 Arbeidstrajecten Wil je graag werken, maar heb je er moeite mee om zelf aan een baan te komen? Bijvoorbeeld omdat je een lichamelijke, psychische of

Nadere informatie