Iemand anders voor u laten stemmen op 6 april

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Iemand anders voor u laten stemmen op 6 april"

Transcriptie

1 Iemand anders voor u laten stemmen op 6 april Op 6 april vindt het referendum over de associatieovereenkomst EU- Oekraïne plaats. Kunt u die dag niet uw stem uitbrengen en wilt u uw stem niet verloren laten gaan? Dan zijn er op dit moment nog twee mogelijkheden: machtiging door het aanvragen van een volmachtsbewijs of machtiging door het overdragen van de stempas. De aanvraag van een volmachtsbewijs dient uiterlijk op vrijdag 1 april 2016 te zijn ingediend. Aanvragen volmachtsbewijs U kunt bij het stadhuis kosteloos een formulier krijgen voor het aanvragen van een volmachtsbewijs. Deze aanvraag moet uiterlijk op vrijdag 1 april 2016 door u als kiezer worden ingediend bij de gemeente, waar u op maandag 22 februari 2016 als kiezer bent geregistreerd. Ook degene die u wilt machtigen moet op maandag 22 februari 2016 als kiezer zijn geregistreerd. De aanvraag kan niet worden ingediend door een kiezer aan wie al een kiezerspas van iemand anders is verstrekt of door een kiezer aan wie het is toegestaan om per brief te stemmen. Als uw verzoek wordt ingewilligd, dan ontvangt de gemachtigde een volmachtsbewijs. U kunt naderhand uw volmacht niet meer intrekken of zelf aan de stemming deelnemen. Overdragen stempas Als u uw stempas wilt overdragen, dan dient u dat te doen aan een kiezer die ook in de gemeente Oosterhout is geregistreerd. U tekent daarvoor de achterzijde van de stempas en laat deze ook door de gemachtigde ondertekenen. Daarna geeft u de gemachtigde uw stempas én een kopie van een geldig legitimatiebewijs. De gemachtigde moet beide documenten aan de voorzitter van het stembureau laten zien wanneer hij of zij gaat stemmen. Het overdragen van uw stempas kan tot en met de dag van de stemming, 6 april U kunt een volmacht dat u heeft gegeven weer intrekken totdat de gemachtigde heeft gestemd. Een kiezer mag niet meer dan twee volmachten aannemen. De volmachtstem dient tegelijk met de eigen stem te worden uitgebracht.

2 Laatste week voor aanvraag mantelzorgwaardering Bent u een mantelzorger? Dus zorgt u voor een gezins- of familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in uw directe omgeving die hulpbehoevend is? Doet u dat structureel minimaal 8 uur per week al lange tijd? En doet u dit onbetaald? Dan bent u mantelzorger en komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering, een bedrag van maximaal 200 euro! De zorgvrager kan de mantelzorgwaardering tot 1 april 2016 aanvragen bij HOOM/Surplus. Eind april 2016 ontvangen mantelzorgers de waardering. Heeft u vragen, neem dan contact op met HOOM, via telefoonnummer of adres info@hoomondersteuning.nl. Zie ook:

3 Advies nodig over uw financiën? Kom naar het Budget Advies Centrum Heeft u door een onverwachte gebeurtenis in uw leven een plotselinge terugval in uw inkomen. Of is uw betalingsachterstand langzaamaan opgelopen? Of wilt u weer overzicht krijgen over uw financiële situatie? Neem gerust contact op met het Budget Advies Centrum. De medewerkers geven u (vrijblijvend) advies en ondersteuning tijdens het inloopspreekuur. Ruim vierhonderd Oosterhouters van 18 jaar en ouder gingen u in 2015 voor! U bent van harte welkom op: - maandag-, dinsdag- en vrijdagochtend van tot uur - donderdag van tot uur. Tijdens het spreekuur krijgt u advies over uw situatie, wordt samen met u bekeken welke ondersteuning (eventueel) nodig is en wie deze ondersteuning kan bieden. Voor meer informatie kunt u ook en naar budgetadvies@oosterhout.nl.

4 Uitkomen met je inkomen Ik schrok van de hoogte van mijn pensioen Kees Groen* is sinds een jaar met pensioen na vijftig jaar hard werken. Zijn vrouw werkt nog een aantal maanden tot haar pensioen. Kees deelt zijn ervaringen als deelnemer aan de gratis cursus Uitkomen met je inkomen. Betrek er mensen bij die er kijk op hebben. Ik schrok van mijn pensioen. Dat viel enorm tegen. We hebben ons best gedaan ons leven zo goed mogelijk in te vullen en te sparen. En daardoor komen we niet automatisch voor regelingen in aanmerking. Het voelt soms best zuur dat we nu toch de eindjes aan elkaar moeten knopen. In het weekblad las ik een aankondiging van de cursus Uitkomen met je inkomen. Ik wilde toch eens horen wat ze daar te vertellen hadden. En ik heb er behoorlijk wat praktische tips gekregen. Boodschappen Daar pik je voor jezelf uit wat je kunt gebruiken, want iedereen zit anders in elkaar. Zo pak ik nu vaker de fiets in plaats van de auto. En we zijn producten van bijvoorbeeld de Aldi en de Lidl aan het vergelijken met merkproducten. Nu proberen we toevallig de koffie uit. Het zijn allemaal kleine tips, maar alles bij elkaar tikt de teller wel door. Huur Huur is een belangrijk deel van onze uitgaven. Ik ben in gesprek gegaan met de verhuurder over de huurverhoging. We huren al 25 jaar en heb altijd keurig mijn huur betaald. Ik heb nu goede afspraken kunnen maken over de hoogte van de huur. Delen met vreemden Opvallend was dat iedereen zijn of haar verhaal heel open vertelde, ook al ben je vreemden voor elkaar. Je kunt in de cursus vertellen wat je kwijt wilt. Maar ik merk wel: als je open bent, zijn er heel veel mensen die bereid zijn je te helpen. Heft in eigen hand

5 Je moet voor jezelf de conclusie trekken over hoe je wilt omgaan met jouw financiële situatie. Voorkom dat je in de problemen komt. Als de deurwaarder aan de deur komt, heeft die geen oog meer voor je achtergrondverhaal. Zet samen met je partner je uitgaven en inkomsten op een rij. En betrek er mensen bij die er kijk op hebben. Ik vind het mooi dat deze mensen zich vrijwillig inzetten om mij en anderen een handje te helpen en hun kennis te delen! Tips van Kees - Pin een contant bedrag en doe daar in een week je boodschappen van zonder bij te pinnen. - Als je bij drie banken een rekening hebt, betaal je drie keer kosten. - Zeg nee tegen abonnementen. *Op verzoek van de geïnterviewde is een andere naam gebruikt. Cursus Uitkomen met je inkomen Surplus Welzijn verzorgt meerdere keren per jaar de gratis cursus Uitkomen met je inkomen. Deze cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten die plaatsvinden in de ochtend of middag. U krijgt informatie, tips en hulp, bijvoorbeeld bij het opzetten van een thuisadministratie, het controleren van uw belastingzaken en verzekeringen én het maken een jaarbegroting. Deelnemers ontvangen administratiemappen van Rabobank Amerstreek en bij de uitreiking van het certificaat een goodiebag van Albert Heijn Zuiderhout. Deelname is vrijblijvend en is niet afhankelijk van uw budget. Wilt u zelf deelnemen aan de cursus Uitkomen met je inkomen? Bel met Surplus Welzijn via telefoonnummer (076) of mail naar marjo.schoonheim@surpluswelzijn.nl.

6 Informatie/inspraakavond over nieuwbouwplan Sociale huurwoningen aan de Maalderijstraat Thuisvester heeft het voornemen acht sociale huurwoningen te realiseren aan de Maalderijstraat in Oosteind. Het realiseren van woningbouw ter plaatse past niet binnen het geldende bestemmingsplan Buitengebied 2013 (incl. het lint Oosteind). Om genoemde ontwikkeling mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat er een nieuw bestemmingsplan voor de locatie wordt opgesteld. Hiervoor dient een procedure te worden gevolgd. Te beginnen met een inspraakprocedure. Met ingang van 24 maart aanstaande ligt gedurende vier weken het door Thuisvester ingediende concept-ontwerpbestemmingsplan voor inspraak ter inzage. Samen met de ontwikkelaar zal op 29 maart aanstaande van tot uur in het Oostquartier aan de Provincialeweg 96 te Oosteind een gecombineerde informatie-/inspraakavond worden gehouden in de vorm van een inloopbijeenkomst. Iedereen wordt op die avond de gelegenheid geboden om mondeling en/of schriftelijk een inspraakreactie in te dienen over het plan. In de loop van mei 2016 worden alle reacties ter besluitvorming voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders en wordt het plan waar nodig aangepast. Vervolgens ligt vanaf begin juni 2016 het ontwerpbestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage. De planning is om in de raadvergadering van september 2016 het bestemmingplan vast te stellen.

7 Aanvragen activiteitensubsidies voor de tweede helft van 2016 (juli t/m december) mogelijk tot 1 april. Tot 1 april 2016 kan er een activiteitensubsidie Programmering van de Stad worden aangevraagd. Het subsidieportaal van de gemeente Oosterhout is hiervoor opengesteld. Subsidie aanvragen kan tot 1 april. Aanvragen die later binnenkomen worden alleen behandeld als het subsidieplafond nog niet is bereikt. De aanvraag moet worden ondertekend met DigiD of eherkenning. Op > inwoners > wonen-leven > subsidies en subsidieportaal kunt u onder het kopje Beleidsregels de beleidsregels voor subsidieverstrekking 2016 vinden. In de beleidsregels voor subsidieverstrekking 2016 staat opgenomen welke subsidies de gemeente verstrekt, waaraan een aanvraag moet voldoen en onder welke voorwaarden subsidie wordt verstrekt.

8 Compost afhaaldagen voorjaar 2016 Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data geopend: Vrijdag 25 maart van uur Zaterdag 26 maart van uur Voor particuliere afnemers gelden de volgende voorwaarden: Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout; Alleen voor het afhalen met auto/tractor + aanhanger, bestelauto of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken; Voor het afhalen van meer dan 2 m3 tot maximaal 6 m3 dient u vooraf te bellen naar (0162) om er zeker van te zijn dat er voldoende compost aanwezig is. Bedrijven die gebruik van de compostactie willen maken, behoren van te voren contact op te nemen door te bellen naar telefoonnummer (0162) Voor partijen van meer dan 6 m3 die bestemd zijn voor de land- en tuinbouw, dient u een geldig mestnummer te laten zien en de postcode van de losplaats. U ontvangt daarna een wettelijke afleveringsbon voor de afgenomen hoeveelheid compost met daarop de stikstof- en fosfaatwaarden. Op bovengenoemde data is een kraanwagen en/of laadschop aanwezig die uw aanhanger kunt beladen. Voor het vullen van plastic zakken, emmers, cementkuipen en dergelijke dient u zelf een schop of riek mee te brengen. Voor het laten bezorgen van 6 m3 ( 36,50) of 12 m3 ( 72,50) tegen betaling kunnen de inwoners van de gemeente Oosterhout een afspraak maken bij het meldpunt openbare ruimte op telefoonnummer Als service voor de inwoners van de gemeente Oosterhout nemen wij gelijktijdig aan de openingsuren van de compostactie ook groenafval/snoeihout in. Vooral voor inwoners die een grotere hoeveelheid snoeihout in een of meerdere keren willen brengen is dit een ideale mogelijkheid. Voorwaarde is wel dat het alleen schoon groenafval/snoeihout en/of

9 wortelresten mogen zijn waar geen verontreiniging zoals afrastering, stukken pergola en dergelijke en grote hoeveelheden grond in zitten. Enkele praktische tips: - Hebt u last van een te zure grond (te lage ph), te droge grond of een harde bovengrond zoals in de buurten met leem- en kleigrond dan is groencompost het ideale middel om de grondstructuur te verbeteren. Samen met een giftmengmeststof (NPK ) geeft dit een goede groei van uw planten en gazon. - Wij verstrekken schone groencompost gemaakt van plantsoenafval die ingezameld is bij de milieustraat en eigen plantsoenonderhoudsdiensten. Deze is bemonsterd en geanalyseerd en voldoet als bodemverbeteraar in siertuin, land- en tuinbouw en plantkwekerijen. Te verbruiken hoeveelheid is liter per 10 m2. Voor geïnteresseerden is een analyserapport beschikbaar. - De verstrekte compost kan ook verwerkt worden in plantenbakken waarbij u de oude grond vermengd met 25% compost. Gebruik de compost nooit puur omdat dit slecht is voor de plantenwortels. Wat doormengen met scherp zand is ook mogelijk.

10 Subsidie aanvragen vóór 27 april Op 8 juni Buitenspeeldag; doet u ook mee? Op woensdag 8 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Ook de gemeente Oosterhout doet hier aan mee. Op deze dag worden straten afgesloten voor verkeer zodat kinderen veilig op straat kunnen spelen. Voor deelnemers is er een subsidie beschikbaar. Wilt u en/of uw kind(eren) meedoen? U dient dan vóór 27 april subsidie aan te vragen. Het aanvraagformulier kunt u downloaden op > inwoners > wonen en leven > subsidies-en-subsidieportaal > Buitenspeeldag. De Nationale Buitenspeeldag is een landelijk initiatief. In een schone straat spelen kinderen beter De Buitenspeeldag van dit jaar koppelen wij aan de actie In een schone straat, spelen kinderen beter. De uitstraling van de omgeving bepaalt ook het gebruik ervan. Op vakantie rijden we graag door naar een volgende parkeerplaats als de huidige er vies uitziet. Zo is het ook in de straat waar kinderen spelen; daarbij is en voelt een schone omgeving veiliger. Subsidie aanvragen? Bewoners die deze dag een straatfeest willen organiseren, kunnen hiervoor een financiële bijdrage krijgen van de gemeente. De gemeente stelt aan initiatieven een subsidie van 500 of 750 (bij meer dan 250 kinderen) beschikbaar. Tot 27 april kunt u subsidie aanvragen. Het aanvraagformulier kunt u downloaden op > inwoners > wonen en leven > subsidies-en-subsidieportaal > Buitenspeeldag.

11 Week van Nederland Schoon voorbij Ongeveer kilo zwerfafval opgehaald De week van 14 tot en met 19 maart stond Oosterhout in het teken van de landelijke actie Nederland Schoon, waarbij bewoners zelf de eigen stad schoonmaken en helpen hun eigen buurt netjes te houden. De gemeente Oosterhout werkte hier actief aan mee, samen met 13 basisscholen, één middelbare school, verschillende bewonersgroepen, GO, MEK en Prisma. De gemeente ondersteunde de schoonmaakacties met gereedschap, zoals knijpers en vuilniszakken. In een week tijd werd er ongeveer kilo zwerfvuil opgehaald. Er waren dit jaar bijna 1800 deelnemers.

12 Openingstijden stadhuis en meer op Goede Vrijdag en 2 e Paasdag Hieronder geven wij de openingstijden aan van het stadhuis, de milieustraat, Recreatieoord De Warande, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) in Tilburg en Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) te Etten Leur op vrijdag 25 maart (Goede Vrijdag) en maandag 28 maart (Tweede Paasdag) Stadhuis: Vrijdag 25 maart (Goede Vrijdag): geopend van uur. (Geen gewijzigde openingstijden). Maandag 28 maart, Tweede Paasdag, stadhuis gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Milieustraat: Vrijdag 25 maart geopend van uur (geen gewijzigde openingstijden). De milieustraat is iedere maandag gesloten. Inzameling huisafval: wijzigingen in verband met Tweede Paasdag. Op deze pagina staat een artikel met de wijzigingen in de huisafvalinzameling. Recreatieoord De Warande: Vrijdag 25 maart geopend tot uur. Zwemlessen vervallen en discozwemmen gaat niet door. Van tot uur zijn vier zwembanen open in het sportbad voor het banenzwemmen. Zondag 27 maart, Eerste Paasdag, is het Recreatieoord gesloten. Maandag 28 maart, Tweede Paasdag, geopend voor familiezwemmen van uur. U kunt ook meedoen aan de familie-activiteit paaseieren zoeken op het park van tot uur. OMWB: Gesloten op Goede Vrijdag 25 maart én op Tweede Paasdag maandag 28 maart BWB: Gesloten op Goede Vrijdag 25 maart én op Tweede Paasdag maandag 28 maart.

13 WIJZIGING INZAMELROUTE HUISVUIL IN VERBAND MET TWEEDE PAASDAG 28 MAART Buurten Oorspronkelijke Tijdelijke Wat ledigen we? inzameldag inzameldag Den Hout/Contreie Maandag 28 Zaterdag 26 maart Gft-afval Vrachelen-Noord maart De Warande Maandag 28 Componistenbuurt maart Paterserf Vrachelen-Zuidwest Vrachelen-Zuidoost Bloemenbuurt Maandag 28 Natuurkundigenbuurt maart Schrijversbuurt Dorst Maandag 28 maart Zaterdag 26 maart Zaterdag 26 maart Zaterdag 26 maart Restafval Kunststof Papier, glas/blik Hoogbouw en Maandag 28 Zaterdag 26 maart Containers die op appartementen maart maandagen buiten worden gezet Het kan zijn dat het afval in uw straat op een eerder tijdstip dan gebruikelijk wordt opgehaald. Zorgt u er daarom voor dat uw afval vanaf uur op straat aangeboden staat.

Aanvragen activiteitensubsidies voor de tweede helft van 2016 (juli t/m december) mogelijk tot 1 april.

Aanvragen activiteitensubsidies voor de tweede helft van 2016 (juli t/m december) mogelijk tot 1 april. Aanvragen activiteitensubsidies voor de tweede helft van 2016 (juli t/m december) mogelijk tot 1 april. Tot 1 april 2016 kan er een activiteitensubsidie Programmering van de Stad worden aangevraagd. Het

Nadere informatie

COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2013

COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2013 COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2013 Ook dit voorjaar vindt er een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout plaats. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data

Nadere informatie

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren:

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren: COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2012 Ook dit voorjaar vindt er een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout plaats. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data

Nadere informatie

Subsidie aanvragen vóór 27 april. Op 8 juni Buitenspeeldag; doet u ook mee?

Subsidie aanvragen vóór 27 april. Op 8 juni Buitenspeeldag; doet u ook mee? Subsidie aanvragen vóór 27 april Op 8 juni Buitenspeeldag; doet u ook mee? Op woensdag 8 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Ook de gemeente Oosterhout doet hier aan mee. Op deze dag worden straten afgesloten

Nadere informatie

Dat energiebesparende maatregelen niet allemaal duur hoeven te zijn, leest u hieronder.

Dat energiebesparende maatregelen niet allemaal duur hoeven te zijn, leest u hieronder. Tien tips om de winter energiezuinig door te komen Het regioloket Steek energie in je huis informeert inwoners van tien gemeenten in West-Brabant over de mogelijkheden voor verlaging van het energieverbruik

Nadere informatie

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande.

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. In de loop van week 47/48 krijgen bewoners van het vergunningengebied

Nadere informatie

VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT

VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT Met ingang van 26 juni 2012 is het niet meer mogelijk uw kind(eren) bij te laten schrijven in uw paspoort. Vanaf die datum heeft uw kind een eigen reisdocument

Nadere informatie

Alleen voor het afhalen met auto/tractor + aanhanger, bestelauto of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken.

Alleen voor het afhalen met auto/tractor + aanhanger, bestelauto of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken. COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2012 Net als voorgaande jaren is er ook dit najaar een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de

Nadere informatie

Wie een handig overzicht wil waar dat geld vandaan komt en waar het naartoe gaat, kan dat te weten komen op

Wie een handig overzicht wil waar dat geld vandaan komt en waar het naartoe gaat, kan dat te weten komen op Waar geeft de gemeente Oosterhout geld aan uit? De Oosterhoutse gemeenteraad heeft vorige week de begroting van 2014 goedgekeurd. Daarin staan de geplande inkomsten en uitgaven van de gemeente Oosterhout.

Nadere informatie

Voor de particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren.

Voor de particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren. COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2011 Ook dit najaar is er weer een compostactie voor de inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende

Nadere informatie

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren! Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout.

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren! Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2014 Ook dit najaar is er een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data open: Vrijdag

Nadere informatie

Zieke kastanjebomen in Oosterhout. Nog meer kastanjebomen moeten worden gekapt

Zieke kastanjebomen in Oosterhout. Nog meer kastanjebomen moeten worden gekapt Zieke kastanjebomen in Oosterhout Nog meer kastanjebomen moeten worden gekapt Uit een recente inventarisatie is gebleken dat het merendeel van de kastanjebomen in Oosterhout is aangetast door de kastanjebloedingsziekte.

Nadere informatie

Voor de handhaving openbare orde, veiligheid en gezondheid zijn onderstaande spelregels vastgesteld:

Voor de handhaving openbare orde, veiligheid en gezondheid zijn onderstaande spelregels vastgesteld: Op Koningsdag 26 april Kindervrijmarkt en zaterdagmarkt op Schapendries Schrijf uw kinderen nu in! Het Oranjecomité, de ondernemers van Schapendries en van de Weekmarkt organiseren op Koningsdag 26 april

Nadere informatie

Gevonden voorwerpen melden?

Gevonden voorwerpen melden? Gevonden voorwerpen melden? Wanneer u een voorwerp heeft gevonden in de gemeente Oosterhout, dan kunt u hiervan digitaal een melding doen. Dat kan via de gemeentewinkel op www.oosterhout.nl Wanneer u een

Nadere informatie

COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2014

COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2014 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag

Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag Hieronder geven wij de openingstijden aan van het stadhuis, de milieustraat, Recreatieoord De Warande, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) in Tilburg

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage

Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Aanmelden uitkering voortaan digitaal

Aanmelden uitkering voortaan digitaal Aanmelden uitkering voortaan digitaal Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering hoeft u tegenwoordig niet meer langs te komen op het stadhuis. U kunt deze ook via de website van de gemeente Oosterhout

Nadere informatie

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg De gemeente Oosterhout is gestart met de aanbesteding voor de verkoop van de laatste bedrijfskavel op het bedrijventerrein Everdenberg. Deze bedrijfskavel

Nadere informatie

Start een buurtpreventieproject in je buurt of straat en wees samen alert! Bibi Schuurs, Buurtcoördinator gemeente Oosterhout

Start een buurtpreventieproject in je buurt of straat en wees samen alert! Bibi Schuurs, Buurtcoördinator gemeente Oosterhout Op 11 december is het 1dagniet. 1dagniet is een burgerinitiatief dat er naar streeft om Nederland 1 dag inbraakvrij te maken. Gezien de stijging van (woning)inbraken in Oosterhout is het van belang om

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

Verordeningen en reglementen

Verordeningen en reglementen Verordeningen en reglementen Belemmeringenwet Privaatrecht Kennisgeving van de Minister van Infrastructuur en Milieu inzake oplegging gedoogplicht in het kader van de Belemmeringenwet Privaatrecht ten

Nadere informatie

Elektronisch. Deze berichten staan op

Elektronisch. Deze berichten staan op Gemeenteblad Week 50 10 december 2014 Gemeente Pekela Elektronisch Gemeenteblad Officiële bekendmakingen Deze berichten staan op www.pekela.nl/gemeenteblad Week 8 18 februari 2015 nummer 7 In voorliggend

Nadere informatie

Van 4 tot en met 7 april Doe mee aan de 4-Day Aqua Experience bij Recreatieoord De Warande

Van 4 tot en met 7 april Doe mee aan de 4-Day Aqua Experience bij Recreatieoord De Warande Van 4 tot en met 7 april Doe mee aan de 4-Day Aqua Experience bij Recreatieoord De Warande Op 4, 5, 6 en 7 april is het '4-day Aqua Experience' bij Recreatieoord De Warande. Op deze vier avonden kunt u

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad U kunt uzelf op www.sintanthonis.nl aanmelden voor de bekendmakingenservice van Overheid.nl. U krijgt dan alle bekendmakingen die voldoen aan de door u opgegeven criteria in uw e- mailbox. Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Inzameling huisafval: Op deze pagina staat een artikel met de wijzigingen in de huisafvalinzameling.

Inzameling huisafval: Op deze pagina staat een artikel met de wijzigingen in de huisafvalinzameling. Stadhuis gesloten op Tweede Pinksterdag Het stadhuis en de milieustraat zijn gesloten én telefonisch niet bereikbaar op maandag 16 mei; Tweede Pinksterdag. (de milieustraat is sowieso niet op maandag open).

Nadere informatie

Surplus Welzijn Drimmelen

Surplus Welzijn Drimmelen Gemeente Drimmelen Surplus Welzijn Drimmelen Geld & Recht: Sociaal Raadsliedenwerk Budgetcoaching Schuldhulpverlening Cursus Uitkomen met je Inkomen Notities Ontmoeting en ondersteuning Een prettige samenleving

Nadere informatie

Elektronisch. Deze berichten staan op

Elektronisch. Deze berichten staan op Gemeenteblad Week 50 10 december 2014 Gemeente Pekela Gemeenteblad Officiële bekendmakingen Deze berichten staan op www.pekela.nl/gemeenteblad Week 10 6 maart 2018 nummer 10 In voorliggend document vindt

Nadere informatie

Misverstand #2 over de Wmo 2015

Misverstand #2 over de Wmo 2015 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

HOORZITTING COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN

HOORZITTING COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN Medium De Wiekslag Rubriek Gemeentelijk nieuws Editie 1 februari 2011 NIEUWS VAN DE RAAD De raad van de gemeente Winsum komt dinsdagavond 8 februari 2011 in openbare vergadering bijeen. De vergadering

Nadere informatie

20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan

20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan 20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan Vanaf maandag 20 augustus worden de oversteekplaatsen (zebrapaden) op de Burgemeester Holtroplaan aangepast. Bij alle zebrapaden wordt in het wegdek

Nadere informatie

Week 7 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Wet geluidhinder

Week 7 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Wet geluidhinder Week 7 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Wet geluidhinder De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat maakt bekend dat zij bij besluit van 8 september 2017, kenmerk IenM/BSK-2017/218790,

Nadere informatie

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Dit jaar dreigde er weinig te beleven te zijn voor de Oosterhoutse jeugd tijdens Carnaval maar dat is nu opgelost. Zo kunnen jongeren van 14 tot en met 17 jaar

Nadere informatie

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek 1 Kijk! Afval=grondstof Beste inwoners van de gemeente Groesbeek Het voornemen is om op 1 januari 2017 te starten met het omgekeerd afval inzamelen in de gemeente

Nadere informatie

Formulier Aanvraag Minimaregeling(en) 2017 Activiteitenfonds, Bijkomende studiekosten, Peuterspeelzaal en Individuele Inkomenstoeslag

Formulier Aanvraag Minimaregeling(en) 2017 Activiteitenfonds, Bijkomende studiekosten, Peuterspeelzaal en Individuele Inkomenstoeslag Postadres Postbus 20.000 7900 PA Hoogeveen Bezoekadres Raadhuisplein 24 7901 BW Hoogeveen Telefoon 14 0528 Fax 0528-291325 E-mail info@hoogeveen.nl Internet www.hoogeveen.nl Formulier Aanvraag Minimaregeling(en)

Nadere informatie

Omruilactie was een groot succes dankzij u!

Omruilactie was een groot succes dankzij u! December 2011 Omruilactie was een groot succes dankzij u! Op 3 oktober heeft wethouder J. van Hal de nieuwe containers feestelijk uitgereikt aan de familie Krijnen aan de Hertesprong in Etten-Leur. Dat

Nadere informatie

Woensdag 18 juli 2012

Woensdag 18 juli 2012 Het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) maakt bekend dat de volgende aanvragen of vergunningen zijn ingediend, aangevraagd, verleend of ingetrokken, maatregelen zijn getroffen of beslissingen

Nadere informatie

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Dit jaar dreigde er weinig te beleven te zijn voor de Oosterhoutse jeugd tijdens Carnaval maar dat is nu opgelost. Zo kunnen jongeren van 14 tot en met 17 jaar

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets.

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets. Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

Elektronisch. Deze berichten staan op www.pekela.nl/gemeenteblad

Elektronisch. Deze berichten staan op www.pekela.nl/gemeenteblad Gemeenteblad Week 50 10 december 2014 Gemeente Pekela Elektronisch Gemeenteblad Officiële bekendmakingen Deze berichten staan op www.pekela.nl/gemeenteblad Week 8 24 februari 2016 nummer 8 In voorliggend

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Speciale editie verkiezingen Maart 2018 Van de redactie Hallo allemaal, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet! Zoals je misschien weet zijn er op woensdag 21 maart verkiezingen voor de gemeenteraad.

Nadere informatie

Onderhoud, reparaties en serviceabonnement

Onderhoud, reparaties en serviceabonnement uitgave juli 2015 Onderhoud, reparaties en serviceabonnement Wat moet ik zelf doen? En wat regelt De Zes Kernen? In een veilig en betrouwbaar huis kunt u prettig wonen. De Zes Kernen vindt het daarom belangrijk

Nadere informatie

Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA

Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA In september duidelijkheid over voormalig UWV-gebouw Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA Vanwege de dalende vluchtelingeninstroom heroverweegt het COA de behoefte aan opvanglocaties

Nadere informatie

Verkiezingen 18 maart 2015

Verkiezingen 18 maart 2015 Verkiezingen 18 maart 2015 Bekijk hier uw mogelijkheden om zelf uw stem uit te brengen of dit door iemand anders te laten doen verder Wij gaan er vanuit dat u: op 4 februari 2015 in Dordrecht staat ingeschreven

Nadere informatie

Wat is PMD? PMD staat voor huishoudelijke verpakkingen gemaakt van plastic en metaal en drankkartons.

Wat is PMD? PMD staat voor huishoudelijke verpakkingen gemaakt van plastic en metaal en drankkartons. Veelgestelde vragen nieuwe afvalinzameling Algemeen Waarom is er een nieuwe afvalinzameling? Momenteel zamelen we in Krimpen aan den IJssel 41% van het totale afval als gesorteerde grondstoffen in. Ons

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Beste lezers, Met de mooie en zonnige dagen van de afgelopen weken zijn we al weer aan het aftellen tot de zomervakantie. Dit is dan ook alweer de laatste

Nadere informatie

Datum Actie door Bijzonderheden

Datum Actie door Bijzonderheden Wettelijke data en acties i.v.m. verkiezingen Provinciale Staten op 18 maart 2015 Actie Kieskringen, hoofds en centraal PS kunnen de Kieskring (heel Limburg) in meerdere kieskringen verdelen. Voor elke

Nadere informatie

Gemeentepagina Woudrichem week 12, 24 maart 2016

Gemeentepagina Woudrichem week 12, 24 maart 2016 Omgevingsvergunningen Ingediende aanvragen Procedure Locatie Postcode Kern Omschrijving project Activiteiten Ingediend Regulier Jan Spieringweg 7 4285WN Woudrichem bouwen paardenstal bouwen en handelen

Nadere informatie

ieldrop-mierlo behandeld Richard van der Krieken doorkiesnr. (040) 289 37 50 Geldrop 4 december 2006 onderwerp Enquête Beste meneer, mevrouw,

ieldrop-mierlo behandeld Richard van der Krieken doorkiesnr. (040) 289 37 50 Geldrop 4 december 2006 onderwerp Enquête Beste meneer, mevrouw, ieldrop-mierlo uw brief ons behandeld Richard van der Krieken doorkiesnr. (040) 289 37 50 Geldrop 4 december 2006 onderwerp Enquête Beste mer, mevrouw, Momenteel onderzoeken wij de uitvoering en waardering

Nadere informatie

De plus van Surplus.

De plus van Surplus. De plus van Surplus. Surplus Welzijn Etten-Leur Geld & Recht: Sociaal Raadsliedenwerk Formulierenteam Budgetcoaching Schuldhulpverlening Ontmoeting en ondersteuning Een prettige samenleving waarin we zorgen

Nadere informatie

over HUreN 1 Huur betalen

over HUreN 1 Huur betalen over HUREN Huur betalen 1 Huur betalen en huurtoeslag Deze folder gaat over huur betalen en huurtoeslag. Huur betalen doet u iedere maand. Wij vragen u de huur vooraf te betalen. Dat wil zeggen vóór de

Nadere informatie

Elektronisch. Deze berichten staan op

Elektronisch. Deze berichten staan op Gemeenteblad Week 42 16 oktober 2013 Gemeente Pekela Gemeenteblad Officiële bekendmakingen Deze berichten staan op www.pekela.nl/gemeenteblad Week 5 29 januari 2014 nummer 4 In voorliggend document vindt

Nadere informatie

Handleiding Stappenplan en Klachtenregeling

Handleiding Stappenplan en Klachtenregeling Handleiding Stappenplan en Klachtenregeling Uitleg Stappenplan In de wijk Randenbroek/Schuilenburg kan de aanvrager de volgende informatie bij de werkgroep Buurtbudget vinden en ontvangen. Hierna te noemen

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Kost het u vanwege beperkingen door ziekte, handicap of ouderdom steeds meer moeite om uw woning schoon te maken? Dan kunt u bij de gemeente via de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Gemeentepagina week 03-20 januari 2016

Gemeentepagina week 03-20 januari 2016 Page 1 of 7 over meerssen projecten openingstijden contact links english Gemeentepagina week 03-20 januari 2016 Publicatiedatum: 19 januari 2016 11:00 Weeknummer: 03 Datum: woensdag 20 januari 2016 De

Nadere informatie

Gezond met geld. Zo doe je dat. Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen

Gezond met geld. Zo doe je dat. Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen Gezond met geld Zo doe je dat Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen Gezond met geld Zo doe je dat Tineke Post Uitgeverij Gelderland Voorwoord Crisis in Europa crisis in Nederland. Bezuinigen, bezuinigen.

Nadere informatie

Aanvraag waarderingssubsidie Speeltuinorganisaties JAAR

Aanvraag waarderingssubsidie Speeltuinorganisaties JAAR Aanvraag waarderingssubsidie Speeltuinorganisaties JAAR Dit formulier opsturen naar: Gemeente Heerlen Afdeling Welzijn Postbus 1 6400 AA Heerlen 14 045 +31(0)45 560 50 40 www.heerlen.nl Pagina 1/4 1 Gegevens

Nadere informatie

Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens. foto

Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens. foto April 2017 Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: l Koningsfilm l Spelletjesmiddag l Bingo l Dansavond Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens foto Aanvang:

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoudsopgave. Werk Informatie voor werkgevers 2

Voorwoord. Inhoudsopgave. Werk Informatie voor werkgevers 2 Mei 2014 Voorwoord In deze tweede digitale nieuwsbrief weer volop nieuws. Zo kunt u lezen over WeHelpen.nl; een nieuwe, laagdrempelige manier om hulp aan te bieden en te ontvangen. Zo kan iedereen een

Nadere informatie

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout De Programmaraad Breda en omstreken vergadert op 7 februari in Oosterhout. De Programmaraad Breda en omstreken adviseert kabelmaatschappij Ziggo, die de

Nadere informatie

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten?

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? Contact Voorwoord Adres Slotjesveld 1 4902 ZP Oosterhout Postadres Postbus 10150 4900 GB Oosterhout Telefoonnummer 14 0162 Internet www.oosterhout.nl

Nadere informatie

Het aanvragen van - inzage in een patiëntendossier - kopie van een patiëntendossier - röntgenbeelden op cd-rom

Het aanvragen van - inzage in een patiëntendossier - kopie van een patiëntendossier - röntgenbeelden op cd-rom Het aanvragen van - inzage in een patiëntendossier - kopie van een patiëntendossier - röntgenbeelden op cd-rom Inhoudsopgave (Klik op het onderwerp om verder te lezen.) Wat is een patiëntendossier? 1 Wie

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTEN Stichting De Beide Weeshuizen Prof. Molkenboerstraat 9 6524 RN Nijmegen Tel. 024 3226650 KvK 055782 E-mail: stg.beide.weeshuizen@planet.nl Site:www.beideweeshuizen.nl Postbank 825598 ABN Bank 53.72.57.314

Nadere informatie

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n.

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Steunpunt Mantelzorg, Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Informatie, advies & bemiddeling Geachte lezer, Steunpunt Mantelzorg: iets voor

Nadere informatie

Vanaf 18 april werkzaamheden in de Sint Josephstraat

Vanaf 18 april werkzaamheden in de Sint Josephstraat Vanaf 18 april werkzaamheden in de Sint Josephstraat Vanaf maandag 18 april worden er bestratingswerkzaamheden uitgevoerd in de Sint Josephstraat in het gedeelte tussen de Catharinastraat en de Zandheuvel.

Nadere informatie

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne.

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Model D 3-3 Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. 1 Met dit formulier registreert u zich voor het raadgevend

Nadere informatie

L 8. Verzoek om bij volmacht te mogen stemmen

L 8. Verzoek om bij volmacht te mogen stemmen L 8. Verzoek om bij volmacht te mogen stemmen BELANGRIJK! LEES DE TOELICHTING. met blokletters invullen Aan de burgemeester van Ondergetekende verwacht niet in staat te zullen zijn in persoon aan de komende

Nadere informatie

1. BI.0150211 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150212 Notulen van de raadsvergadering van 21 en 22 april 2015

1. BI.0150211 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150212 Notulen van de raadsvergadering van 21 en 22 april 2015 Concept-agenda raadsvergadering dinsdag 26 mei 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Raadzaal DEEL A: Vaststelling agenda en verslagen 1. BI.0150211 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150212 Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

Aanvraag individuele inkomenstoeslag 2017

Aanvraag individuele inkomenstoeslag 2017 Aanvraag individuele inkomenstoeslag 2017 Waarom dit formulier? De individuele inkomenstoeslag is er voor mensen die langdurig een laag inkomen hebben. Met dit formulier vraagt u deze toeslag aan. Ruimte

Nadere informatie

Integrale Schuldhulpverlening

Integrale Schuldhulpverlening Integrale Schuldhulpverlening 1 2 Wat doen wij? Door allerlei oorzaken kunnen er financiële problemen of schulden ontstaan. Bijvoorbeeld u krijgt te maken met een plotselinge daling van het inkomen of

Nadere informatie

Minima Leermiddelen Aanvraag

Minima Leermiddelen Aanvraag Dit formulier is bestemd voor: Gemeente Putten Postbus 400, 3880 AK Putten Voor inlichtingen: Servicebalie telefoonnummer (0341) 359 611 Minima Leermiddelen Aanvraag Let op: Uw aanvraag voor Minima Leermiddelen

Nadere informatie

Naam openbaar lichaam: Bonaire

Naam openbaar lichaam: Bonaire Naam openbaar lichaam: Bonaire Voorbereiding 1. Bent u in het kader van de voorbereiding van het referendum gestuit op problemen bij het uitvoeren van uw wettelijke verplichtingen bij: a. de selectie van

Nadere informatie

Aanvraagformulier 2016

Aanvraagformulier 2016 Aanvraagformulier 2016 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Elektronisch. Deze berichten staan op

Elektronisch. Deze berichten staan op GemeentebladVeendam_Week10.qxp_Opmaak 1 06-03-18 12:05 Pagina 1 Gemeente Veendam Gemeenteblad Officiële bekendmakingen Deze berichten staan op www.veendam.nl/gemeenteblad Week 10 6 maart 2018 nummer 10

Nadere informatie

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen Meest gestelde vragen Klik op de vraag om direct naar het antwoord te gaan: 1.Wie mag deelnemen aan de verkiezingen op 18 maart 2015? 2. Wanneer is de dag van de stemming 3. Wat neem ik mee als ik mijn

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020

Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020 Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020 Vanaf 1 januari 2020 gaan we over op een andere manier van het inzamelen van ons restafval. Al het herbruikbare afval (grondstoffen noemen we dat) blijft de

Nadere informatie

Inhoud. 3 Betalingswijze 5 Huurachterstand 6 Huurtoeslag 8 Machtigingsformulier automatische incasso

Inhoud. 3 Betalingswijze 5 Huurachterstand 6 Huurtoeslag 8 Machtigingsformulier automatische incasso Huur betalen Huur betalen Bij het tekenen van het huurcontract zijn we met u overeengekomen dat de huur voor de woning maandelijks betaald moet worden. U kunt op verschillende manieren de huur betalen.

Nadere informatie

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: raadzaal DEEL A: VASTSTELLING AGENDA EN VERSLAGEN 1. BI.0150434 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150435 Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten?

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Het beheer van uw budget Zodra het bewind is uitgesproken, wordt u door de rechtbank ingeschreven in het bewindsregister. Als de beschikking vanuit de

Nadere informatie

De burgemeester van Oosterhout maakt, (mede) namens het college, het volgende bekend.

De burgemeester van Oosterhout maakt, (mede) namens het college, het volgende bekend. B E K E N D M A K I N G De burgemeester van Oosterhout maakt, (mede) namens het college, het volgende bekend. AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING Bij het college is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend

Nadere informatie

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Burgemeester en wethouders willen de hoogte van de rioolbelasting voor bedrijven in 2013 koppelen aan de hoeveelheid afvalwater die deze bedrijven in

Nadere informatie

Twee belangrijke wijzigingen per maart!

Twee belangrijke wijzigingen per maart! Twee belangrijke wijzigingen per maart! Storten 30 liter zak restafval voor iedereen mogelijk! PMD-zakken: elke week op woensdag opgehaald (start: woensdag 2 maart) Informatiefolder Speciaal voor hoogbouwbewoners

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad gemeente Oldambt

Elektronisch gemeenteblad gemeente Oldambt Officiële bekendmakingen Hier vindt u de gemeenteberichten van de Gemeente Oldambt. Dit zijn bekendmakingen van (ontwerp-) besluiten die de gemeente verplicht is te publiceren. Het gaat bijvoorbeeld om

Nadere informatie

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Broek in Waterland:

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Broek in Waterland: INHOUD: Verleende omgevingsvergunningen blz 1 Verleende evenementenvergunning blz 2 Ontvangen aan vragen omgevingsvergunningen blz 2-3 Verleende instemmingbesluiten blz 3 Inspraak op voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016

Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016 Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016 Activiteiten waarvoor u een welzijnssubsidie aanvraagt De nieuwe koers: eigen kracht eerst! In 2014 heeft de gemeenteraad van Baarle-Nassau nieuw welzijnsbeleid

Nadere informatie

Onze dienstverlening. per 2 december 2013. Andere tijden. Anders bankieren. rabobank.nl/rmij. facebook.com/rabobank. @rabobankrmij

Onze dienstverlening. per 2 december 2013. Andere tijden. Anders bankieren. rabobank.nl/rmij. facebook.com/rabobank. @rabobankrmij Onze dienstverlening per 2 december 2013 Andere tijden. Anders bankieren. rabobank.nl/rmij facebook.com/rabobank @rabobankrmij Uw behoeften veranderen. Wij veranderen mee. Vanaf 2 december 2013 past Rabobank

Nadere informatie

Kiezerspas en schriftelijk volmachtbewijs specificaties voor het 1e raadgevend referendum op woensdag 6 april 2016

Kiezerspas en schriftelijk volmachtbewijs specificaties voor het 1e raadgevend referendum op woensdag 6 april 2016 Kiezerspas en schriftelijk volmachtbewijs specificaties voor het Voor de kiezerspas en het schriftelijk volmachtbewijs is er één model, bestaande uit een voordruk met tekstwissels. De voordruk is voor

Nadere informatie

Oosterhout zoekt naar opvanglocatie voor 300 vluchtelingen

Oosterhout zoekt naar opvanglocatie voor 300 vluchtelingen Oproep aan inwoners en (landbouw)bedrijven Oosterhout zoekt naar opvanglocatie voor 300 vluchtelingen Oosterhout heeft afspraken gemaakt met gemeenten in de Baronie (pact van Brabant) om op zoek te gaan

Nadere informatie

3401 BK IJsselstein Postbus AA IJSSELSTEIN t f e

3401 BK IJsselstein Postbus AA IJSSELSTEIN t f e Gemeente IJsselstein postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein bezoekadres Overtoom 1 Gemeenteraad IJsselstein 3401 BK IJsselstein Postbus 26 3400 AA IJSSELSTEIN t 14 030 f 030 6884350 e info@ijsselstein.nl

Nadere informatie

Aanvraagformulier Drank- en Horecawet

Aanvraagformulier Drank- en Horecawet Aanvraagformulier Drank- en Horecawet model B Aanvraag ter verkrijging van een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet voor het uitoefenen van een horecabedrijf door een paracommerciële

Nadere informatie

MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN

MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN 1. Ben ik verplicht om afval te scheiden? Het is aan u of u uw afval wilt scheiden of niet. Wij stimuleren het als gemeente uiteraard wel,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN subsidie burgerinitiatieven *2024* AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN Hebt u vragen over dit formulier, of wilt u hulp bij het invullen ervan? Kijk dan op de website van de gemeente via www.weert.nl/burgerinitiatieven

Nadere informatie

Aanvraag ter verkrijging van een vergunning het horeca- of slijterbedrijf uit te oefenen (artikel 3 van de Drank- en Horecawet).

Aanvraag ter verkrijging van een vergunning het horeca- of slijterbedrijf uit te oefenen (artikel 3 van de Drank- en Horecawet). Drank- en Horecawet Model A Aanvraag ter verkrijging van een vergunning het horeca- of slijterbedrijf uit te oefenen (artikel 3 van de Drank- en Horecawet). Dit formulier is bestemd voor natuurlijke personen

Nadere informatie

ZONDER DEZE KAART KUNT U NIET STEMMEN!

ZONDER DEZE KAART KUNT U NIET STEMMEN! 270201_Stempas_257412 17-01-2007 13:34 Pagina 1 Stempas Gemeente: Kieskring: OPROEPING voor de verkiezing van de leden van PROVINCIALE STATEN van op woensdag 7 maart 2007. Het stembureau houdt zitting

Nadere informatie

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december Warande en Paterserf Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december De Warande en Paterserf zijn in december Buurt van de

Nadere informatie