Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren! Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren! Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout."

Transcriptie

1 COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2014 Ook dit najaar is er een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data open: Vrijdag 14 november van uur Zaterdag 15 november van uur Vrijdag 21 november van uur Zaterdag 22 november van uur Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren! Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. Alleen voor het afhalen met auto/ tractor + aanhanger, bestelauto of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken. Voor het afhalen van meer dan 2 m3 tot maximaal 6 m3 dient u vooraf te bellen naar telefoonnummer (0162) , om te informeren of er voldoende compost aanwezig is. Bovenstaand telefoonnummer is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van uur. Voor bedrijven; bedrijven die gebruik willen maken van de compostactie en willen laden, dienen vooraf telefonisch contact op te nemen via telefoonnummer (0162) Voor partijen van meer dan 6 m3 die bestemd zijn voor de land- en tuinbouw, dient een geldig mestnummer te worden getoond en de postcode van de losplaats. U ontvangt dan een wettelijke afleveringsbon voor de afgenomen hoeveelheid compost met daarop de Stikstof- en Fosfaatwaarden. Voor het laden van compost op bovengenoemde data is een kraanwagen en/of laadschop aanwezig die uw aanhanger zal beladen. Voor het vullen van plastic zakken, emmers, cementkuipen en dergelijke dient u zelf een schop of riek mee te brengen. Voor het maken van een afspraak voor de bezorging van 6 m3 ( 36,50) of 12 m 3 ( 72,50) tegen betaling, kunnen de inwoners van de gemeente Oosterhout contact opnemen met het meldpunt via telefoonnummer

2 Als extra service voor de inwoners van de gemeente Oosterhout nemen we gelijktijdig aan de openingsuren van de compostactie ook groenafval/snoeihout in. Vooral voor mensen die een grotere hoeveelheid snoeihout in een of meerdere keren willen brengen, is dit een ideale mogelijkheid! Voorwaarde is wel dat het alleen schoon groenafval/snoeihout en/of wortelresten mogen zijn waar geen verontreiniging zoals afrastering, stukken pergola en dergelijke en grote hoeveelheden grond inzit. Enkele praktische tips: - Hebt u last van een te zure grond (te lage ph), te droge grond of een harde bovengrond zoals in buurten met leem en -kleigrond dan is groencompost het ideale middel om de grondstructuur te verbeteren. Samen met een giftmengmeststof (NPK ) geeft dit een goede groei van uw planten en gazon. - Wij verstrekken schone groencompost die gemaakt is van plantsoenafval en ingezameld is via de milieustraat en eigen plantsoenonderhoudsdiensten. Deze is bemonsterd en geanalyseerd en voldoet prima als bodemverbeteraar in de siertuin, land- en tuinbouw en plantkwekerijen. Te verbruiken hoeveelheid is liter per 10 m2. Voor geïnteresseerden is een analyserapport beschikbaar. - De verstrekte compost kan ook verwerkt worden in plantenbakken waarbij u de oude grond vermengd met 25% compost. Gebruik compost nooit puur omdat dit slecht is voor de plantenwortels. Wat doormengen met scherp zand is ook mogelijk. Onderhoud wegmarkeringen In week 46 wordt op meerdere plaatsen in Oosterhout onderhoud verricht aan de wegmarkering. Dit gebeurt voor de veiligheid en duidelijkheid van de weggebruiker. Tijdens deze werkzaamheden kan er lichte overlast zijn voor de omwonenden. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden door verkeersregelaars begeleid zodat de overlast voor de weggebruiker zeer beperkt blijft.

3 MEDEDELING PARKEERVERGUNNING BEWONERS VERGUNNINGENGEBIED De geldigheid van de parkeervergunning voor 2014 loopt af op 31 december Op dit moment is de gemeente Oosterhout voorbereidingen aan het treffen voor het verlengen van de vergunningen. In week 47 krijgen bewoners van een vergunningengebied* een brief (mailing), waarin staat dat hen wordt verzocht de nieuwe vergunning over 2015 te betalen. Deze betaling behoort vóór 20 december 2014 binnen te zijn, zodat de bewoners tijdig de nieuwe vergunning in hun bezit hebben. Als u in een vergunningengebied woont en deze mailing niet heeft ontvangen in week 47, dan verzoeken wij u een mail te sturen naar stadhuis@oosterhout.nl met als onderwerp mailing parkeervergunning Geef hierbij ook aan over welk adres de vergunning gaat. U ontvangt vervolgens een mail met alle gegevens die nodig zijn om uw vergunning te kunnen betalen. Als mailen niet mogelijk is, dan kunt u bellen naar telefoonnummer waarin u dan aangeeft dat u belt over de mailing met betrekking tot de parkeervergunning Kansen voor ondernemen 20 november Netwerkdag LandStad De Baronie LandStad De Baronie organiseert op 20 november een Netwerkdag voor ondernemers. Tijdens deze dag staan de kansen voor ondernemen in en rondom natuur en de identiteit van LandStad De Baronie centraal.

4 Deelnemers horen een aantal presentaties over het aanleggen van natuur (verbindingen) en hoe natuur een onderdeel van een bedrijfsplan kan worden. Indien u de Netwerkdag bij wilt wonen, dan dient u zich van te voren aan te melden. Deze dag start om 9.45 uur en wordt omstreeks uur afgesloten met een netwerkborrel. Locatie van de Netwerkdag is Recreatiepark Ponderosa te Ulicoten. LandStad De Baronie is een netwerk voor plattelandsontwikkeling voor het historische gebied rond Breda, De Baronie. Het omvat de gemeenten Rucphen, Zundert, Etten-Leur, Oosterhout, Breda, Alphen-Chaam en Baarle-Nassau. Overheden, ondernemers en onderwijs in het gebied werken samen om projecten en activiteiten te genereren waarmee het landelijk gebied vitaler en aantrekkelijker wordt. Stad en land zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, vandaar LandStad. Aanmelden Aanmelden kan tot 14 november door het sturen van een naar secretariaat@landstaddebaronie.nl met vermelding van het aantal personen met bijbehorende namen en organisatie. Rioolreinigingswerkzaamheden Mathildastraat In de avond van dinsdag 18 november, woensdag 19 november en donderdag 20 november wordt de riolering in de Mathildastraat gereinigd (tussen de Keiweg en de Leijsenhoek). De werkzaamheden starten rond uur en eindigen uiterlijk om uur. Het hoofdriool wordt gereinigd door water onder hoge druk door de leiding te spuiten, hierdoor kan er water uit de zwanenhals terug spatten, of borrelen in de toiletruimte. Na het reinigen van het hoofdriool kan er een rioollucht ontstaan doordat het water uit de zwanenhalzen van de waterafvoeren getrokken wordt. Een rioollucht kunt u laten verdwijnen door bij alle afvoeren de kranen even te laten lopen en het toilet door te trekken. Let daarbij ook op het vullen van de afvoeren onder bijvoorbeeld de verwarmingsketel en schrobputjes.

5 Er kan verkeershinder ontstaan, maar we proberen dat zoveel mogelijk te beperken. Vragen Hebt u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de heer K. Michielsen, objectbeheerder water en riolering van de gemeente Oosterhout, via telefoonnummer Eenmalige uitkering minima 2014 Huishoudens met een inkomen van ten hoogste 110% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm (dus voor alleenstaande, alleenstaande met kinderen of gehuwden) hebben in 2014 éénmalig recht op een koopkrachttegemoetkoming van netto: 100 (echtpaar) 90 (alleenstaande ouder) 70 (alleenstaande) Huishoudens die op 1 september 2014 een WWB-, IOAW- of IOAZ-uitkering ontvingen, krijgen automatisch bericht van de gemeente en hoeven dus niets te doen. Huishoudens met een aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) ontvangen bericht van de Sociale Verzekeringsbank. Op kunt u testen of u mogelijk recht op een tegemoetkoming hebt. Indien u meent in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming dan dient u daarvoor een aanvraag indienen. Een aanvraagformulier kunt u - downloaden op > inwoners > werk-en-inkomen > hulpbijlaaginkomen > eenmalige uitkering 2014 óf - afhalen bij de receptie van het gemeentehuis en op een aantal plaatsen in de gemeente Oosterhout waar u het affiche Laag inkomen? ziet hangen zoals onder andere bij Thuisvester, Surplus en de Goederenbank.

6 Wonen in de Contreie Bouw van huurwoningen gestart Thuisvester is gestart met de bouw van 44 sociale huurwoningen in de Contreie. Op woensdag 5 november gaf wethouder Willemsen hiervoor samen met Johan Westra van Thuisvester het startsein. Thuisvester realiseert in de eerste fase 18 sociale huurwoningen in de Contreie. Vanaf januari gaat ook de tweede fase van start, waarin 26 huurwoningen worden gebouwd. Naar verwachting worden de eerste woningen vanaf mei opgeleverd. De woningen worden vanaf 18 november verhuurd via het reguliere verhuursysteem van Thuisvester. Meer weten over wonen in de Contreie? Kijk op Foto: Wethouder Willemsen en Johan Westra van Thuisvester leggen samen de eerste steen Aanmelden voor een uitkering voortaan digitaal Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering hoeft u tegenwoordig niet meer langs te komen op het stadhuis. U kunt deze digitaal aanvragen via de website van de gemeente Oosterhout > inwoners > werk-en-inkomen > bijstandsuitkering > aanmelden voor een uitkering. Of u recht heeft op een (bijstands-)uitkering leest u ook op de website. U maakt daarin zelf een afspraak. De termijn waarop is afhankelijk van het aantal aanvragen op dat moment. Tijdelijk extra halte buurtbus in het centrum van Oosterhout De buurtbussen 197, 206 en 226 doen tijdelijk een extra halte aan in het centrum van Oosterhout. Die halte ligt aan de Braak, naast het pand van makelaarskantoor Van De Water. De halte blijft in gebruik

7 tot het moment dat de werkzaamheden aan het busstation aan de Leijsenhoek zijn afgerond. Sinds het tijdelijke busstation op de Abdis van Thornstraat in gebruik is genomen, rijden de bussen niet meer via de oorspronkelijke route Leijsenhoek, Mathildastraat en Keiweg. De centrumhaltes aan de Mathildastraat worden hierdoor ook niet meer aangedaan. De halte aan de Ridderstraat nabij het kruispunt Ridderstraat/Keiweg is nu de centrumhalte. Veel busreizigers hebben aangegeven dat ze de bereikbaarheid van het centrum in deze tijdelijke situatie onvoldoende vinden. De loopafstand tussen het centrum en de halte Ridderstraat vindt men te groot. Halte aan de Braak De gemeente heeft Veolia gevraagd of er mogelijkheden zijn om het openbaar vervoer naar het centrum te verbeteren. Veolia heeft aangegeven om de buurtbussen in Oosterhout (de lijnen 197, 206, 224 en 226) een extra rondje te laten rijden vanaf de Ridderstraat, via de Keiweg naar de Braak. Er is daarvoor een tijdelijke halte aan de Braak beschikbaar, naast het pand van makelaarskantoor Van De Water. Dit is nu ook de halteplaats voor de deeltaxi. De tijdelijke halte aan de Braak is niet officieel opgenomen in de dienstregeling, maar wordt inmiddels al wel gebruikt door de buurtbussen. De halte blijft in gebruik tot het moment dat de werkzaamheden aan het busstation aan de Leijsenhoek zijn afgerond en de reguliere busroute via de Keiweg/Mathildastraat en Leijsenhoek is hersteld. Aanleg glasvezel in Dorst Reggefiber is gestart met de aanleg van glasvezel in Dorst. De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer 7 weken. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren moet er worden gegraven in wegen en bermen. Woningen en winkels blijven toegankelijk door loopplanken. Reggefiber heeft bewoners in het werkgebied geïnformeerd over de werkzaamheden.

8 Vragen? Voor vragen kunt u contact opnemen met Reggefiber, op werkdagen tussen en uur, via telefoonnummer (088) Meer informatie vindt u ook op de website Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en opvoeding. Deze taken worden verschoven van het Rijk en de provincie naar gemeenten. Dit wordt ook wel transities genoemd. Op deze plek informeren wij u elke week over een onderdeel van deze transities. Meer informatie over de transities vindt u op Of bel Misverstand #3 over de zorg Gemeenteambtenaren hebben te weinig kennis van de zorg om te bepalen wat ik nodig heb. De gemeente Oosterhout werkt vanaf 1 januari 2015 met drie sociale wijkteams. Elk sociaal wijkteam bestaat uit ongeveer vijf professionals die ervaring hebben met bijvoorbeeld welzijn, zorg of jeugdhulpverlening. Dat zijn overigens geen ambtenaren. Een van de professionals uit het sociaal wijkteam bespreekt samen met de zorgvrager en zijn directe familie of omgeving de persoonlijke situatie en wat er nodig is om de zorgvraag op te lossen. Het sociaal wijkteam kan eventueel advies inwinnen bij het regionaal adviesteam, waarin experts zitten op het gebied van specialistische jeugdzorg. Ook kunnen zij andere specialistische hulp inschakelen als dat nodig is. Op die manier is er voldoende kennis beschikbaar.

9

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande.

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. In de loop van week 47/48 krijgen bewoners van het vergunningengebied

Nadere informatie

Aanvragen activiteitensubsidies voor de tweede helft van 2016 (juli t/m december) mogelijk tot 1 april.

Aanvragen activiteitensubsidies voor de tweede helft van 2016 (juli t/m december) mogelijk tot 1 april. Aanvragen activiteitensubsidies voor de tweede helft van 2016 (juli t/m december) mogelijk tot 1 april. Tot 1 april 2016 kan er een activiteitensubsidie Programmering van de Stad worden aangevraagd. Het

Nadere informatie

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren:

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren: COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2012 Ook dit voorjaar vindt er een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout plaats. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data

Nadere informatie

Dat energiebesparende maatregelen niet allemaal duur hoeven te zijn, leest u hieronder.

Dat energiebesparende maatregelen niet allemaal duur hoeven te zijn, leest u hieronder. Tien tips om de winter energiezuinig door te komen Het regioloket Steek energie in je huis informeert inwoners van tien gemeenten in West-Brabant over de mogelijkheden voor verlaging van het energieverbruik

Nadere informatie

COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2013

COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2013 COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2013 Ook dit voorjaar vindt er een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout plaats. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data

Nadere informatie

VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT

VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT Met ingang van 26 juni 2012 is het niet meer mogelijk uw kind(eren) bij te laten schrijven in uw paspoort. Vanaf die datum heeft uw kind een eigen reisdocument

Nadere informatie

Alleen voor het afhalen met auto/tractor + aanhanger, bestelauto of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken.

Alleen voor het afhalen met auto/tractor + aanhanger, bestelauto of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken. COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2012 Net als voorgaande jaren is er ook dit najaar een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de

Nadere informatie

Misverstand #2 over de Wmo 2015

Misverstand #2 over de Wmo 2015 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2014

COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2014 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Voor de handhaving openbare orde, veiligheid en gezondheid zijn onderstaande spelregels vastgesteld:

Voor de handhaving openbare orde, veiligheid en gezondheid zijn onderstaande spelregels vastgesteld: Op Koningsdag 26 april Kindervrijmarkt en zaterdagmarkt op Schapendries Schrijf uw kinderen nu in! Het Oranjecomité, de ondernemers van Schapendries en van de Weekmarkt organiseren op Koningsdag 26 april

Nadere informatie

Wie een handig overzicht wil waar dat geld vandaan komt en waar het naartoe gaat, kan dat te weten komen op

Wie een handig overzicht wil waar dat geld vandaan komt en waar het naartoe gaat, kan dat te weten komen op Waar geeft de gemeente Oosterhout geld aan uit? De Oosterhoutse gemeenteraad heeft vorige week de begroting van 2014 goedgekeurd. Daarin staan de geplande inkomsten en uitgaven van de gemeente Oosterhout.

Nadere informatie

Zieke kastanjebomen in Oosterhout. Nog meer kastanjebomen moeten worden gekapt

Zieke kastanjebomen in Oosterhout. Nog meer kastanjebomen moeten worden gekapt Zieke kastanjebomen in Oosterhout Nog meer kastanjebomen moeten worden gekapt Uit een recente inventarisatie is gebleken dat het merendeel van de kastanjebomen in Oosterhout is aangetast door de kastanjebloedingsziekte.

Nadere informatie

Voor de particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren.

Voor de particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren. COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2011 Ook dit najaar is er weer een compostactie voor de inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende

Nadere informatie

Subsidie aanvragen vóór 27 april. Op 8 juni Buitenspeeldag; doet u ook mee?

Subsidie aanvragen vóór 27 april. Op 8 juni Buitenspeeldag; doet u ook mee? Subsidie aanvragen vóór 27 april Op 8 juni Buitenspeeldag; doet u ook mee? Op woensdag 8 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Ook de gemeente Oosterhout doet hier aan mee. Op deze dag worden straten afgesloten

Nadere informatie

Gevonden voorwerpen melden?

Gevonden voorwerpen melden? Gevonden voorwerpen melden? Wanneer u een voorwerp heeft gevonden in de gemeente Oosterhout, dan kunt u hiervan digitaal een melding doen. Dat kan via de gemeentewinkel op www.oosterhout.nl Wanneer u een

Nadere informatie

Denk mee over uw WOZ

Denk mee over uw WOZ Denk mee over uw WOZ De Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) stelt o.a. in de gemeente Oosterhout de waarde vast van alle woningen. Dit is verplicht volgens de Wet waardering onroerende zaken (Wet

Nadere informatie

Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities

Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Iemand anders voor u laten stemmen op 6 april

Iemand anders voor u laten stemmen op 6 april Iemand anders voor u laten stemmen op 6 april Op 6 april vindt het referendum over de associatieovereenkomst EU- Oekraïne plaats. Kunt u die dag niet uw stem uitbrengen en wilt u uw stem niet verloren

Nadere informatie

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt:

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt: Rioolinspecties in delen van Oosterhout In de maand mei vinden in Statendam Noord, Statendam Zuid en de Donkenbuurt rioolinspecties plaats. In de Molenbuurt, de Kruidenbuurt en Vrachelen Zuid Oost worden

Nadere informatie

Start een buurtpreventieproject in je buurt of straat en wees samen alert! Bibi Schuurs, Buurtcoördinator gemeente Oosterhout

Start een buurtpreventieproject in je buurt of straat en wees samen alert! Bibi Schuurs, Buurtcoördinator gemeente Oosterhout Op 11 december is het 1dagniet. 1dagniet is een burgerinitiatief dat er naar streeft om Nederland 1 dag inbraakvrij te maken. Gezien de stijging van (woning)inbraken in Oosterhout is het van belang om

Nadere informatie

Aanmelden uitkering voortaan digitaal

Aanmelden uitkering voortaan digitaal Aanmelden uitkering voortaan digitaal Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering hoeft u tegenwoordig niet meer langs te komen op het stadhuis. U kunt deze ook via de website van de gemeente Oosterhout

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u dit jaar misschien recht op extra geld van de gemeente Diemen. We noemen dit koopkrachttegemoetkoming.

Nadere informatie

Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding

Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding Aanvragen dienen uiterlijk 1 juli binnen te zijn Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding Volgens traditie vindt de uitreiking van Koninklijke onderscheidingen aan mensen

Nadere informatie

Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING

Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING Het Rijk heeft een regeling vastgesteld om mensen met een minimum inkomen in 2014 tegemoet te komen. Dit is de zogenoemde koopkrachttegemoetkoming

Nadere informatie

Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014

Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014 Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014 Extra geld voor mensen met een laag inkomen U dient dit formulier in te leveren vóór 15 december 2014 Heeft u een inkomen dat niet hoger is dan 110% van

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan kunt u dit jaar in aanmerking komen voor eenmalig extra geld van de

Nadere informatie

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets.

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets. Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Waar heeft u recht op?

Waar heeft u recht op? KLIËNTEN RAAD ALMELO Waar heeft u recht op? Minimawijzer 2016 uitgave 1 januari 2016 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 174 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl info@almelosociaal.nl 0546-45 69

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u dit jaar misschien

Nadere informatie

Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen

Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen JANUARI, 2010 In deze nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over de volgende onderwerpen: de individuele bijzondere bijstand; de categoriale bijzondere bijstand;

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 14.0969 d.d. 28-10-2014 Onderwerp Beleidsregels koopkrachttegemoetkoming 2014 Besluiten: 1) De beleidsregels koopkrachttegemoetkoming lage inkomens 2014 vast te stellen en daarmee in te stemmen

Nadere informatie

Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder

Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder Rijkswaterstaat voert tussen vrijdag 9 september en maandag 19 september werkzaamheden uit aan de A59 tussen knooppunt Zonzeel en Hooipolder. In verband met de werkzaamheden

Nadere informatie

Dinsdag 9 augustus. Start Eneco Tour op de Markt

Dinsdag 9 augustus. Start Eneco Tour op de Markt Dinsdag 9 augustus Start Eneco Tour op de Markt Op dinsdag 9 augustus vertrekt de wielerwedstrijd Eneco Tour rond 12.00 uur vanaf de Markt in Oosterhout naar Rucphen. Vanaf maandagnacht 8 augustus 24.00

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IGSD. September 2014. In dit nummer. Westerveld

NIEUWSBRIEF IGSD. September 2014. In dit nummer. Westerveld NIEUWSBRIEF IGSD September 2014 In dit nummer In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan de orde: 1. Veranderingen in Wet werk en bijstand, IOAW en IOAZ 2. Kostendelersnorm Participatiewet 3.

Nadere informatie

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven Per 1 oktober 2010 is de nieuwe omgevingsvergunning van kracht. Wie wil bouwen, verbouwen, een boom wil kappen of een nieuwe oprit wil aanleggen

Nadere informatie

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december Warande en Paterserf Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december De Warande en Paterserf zijn in december Buurt van de

Nadere informatie

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg De gemeente Oosterhout is gestart met de aanbesteding voor de verkoop van de laatste bedrijfskavel op het bedrijventerrein Everdenberg. Deze bedrijfskavel

Nadere informatie

Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA

Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA In september duidelijkheid over voormalig UWV-gebouw Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA Vanwege de dalende vluchtelingeninstroom heroverweegt het COA de behoefte aan opvanglocaties

Nadere informatie

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout De Programmaraad Breda en omstreken vergadert op 7 februari in Oosterhout. De Programmaraad Breda en omstreken adviseert kabelmaatschappij Ziggo, die de

Nadere informatie

Aanpassing procedure Hulp bij het huishouden

Aanpassing procedure Hulp bij het huishouden Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Waar heeft u recht op?

Waar heeft u recht op? KLIËNTËN RAAD ALMËLO Waar heeft u recht op? Minimawijzer 2015 01-01-2015 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 174 7607 CZ Almelo www. klientenraadalmelo.nl Inhoudsopgave Korte inleiding p.3 Bijzondere

Nadere informatie

KLIËNTEN RAAD ALMELO 01-07-2014. Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 176 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl

KLIËNTEN RAAD ALMELO 01-07-2014. Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 176 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl KLIËNTEN RAAD ALMELO 01-07-2014 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 176 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl Inhoudsopgave Korte inleiding p.3 Bijzondere bijstand p.4 Langdurigheidstoeslag p.5 Minimaregeling/Almelo

Nadere informatie

Praktijkdag West-Brabant groot succes; Leuk, leerzaam en kicken!

Praktijkdag West-Brabant groot succes; Leuk, leerzaam en kicken! Op 11 en 26 oktober ook praktijkdagen Praktijkdag West-Brabant groot succes; Leuk, leerzaam en kicken! Op 21 september en 4 oktober vonden de eerste praktijkdagen plaats op het verkeersveiligheidsterrein

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude VASTGESTELDE BELEIDSREGELS

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude VASTGESTELDE BELEIDSREGELS VASTGESTELDE BELEIDSREGELS Het college van burgemeester en wethouders heeft in de vergadering van 28 oktober de navolgende beleidsregels vastgesteld: Beleidsregels Eenmalige koopkrachttegemoetkoming Haarlemmerliede

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden Kwaliteitshandvest Servicenormen waaraan u ons mag houden Wat is een kwaliteitshandvest? In dit handvest staan beloften van de gemeente Lochem over de dienstverlening. Deze beloften noemen we servicenormen.

Nadere informatie

Vanaf 2 september. Werkzaamheden riolering Spechtstraat

Vanaf 2 september. Werkzaamheden riolering Spechtstraat Vanaf 2 september Werkzaamheden riolering Spechtstraat Vanaf 2 september wordt de riolering vervangen in de Spechtstraat ter hoogte van huisnummers 22 tot en met 46 (even) en 23 tot en met 45 (oneven).

Nadere informatie

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar:

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Onderwerp: Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Gemeente Wijdemeren Afdeling Sociaal Domein

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Bijdrage voor maatschappelijke participatie voor mensen met een laag inkomen

Bijdrage voor maatschappelijke participatie voor mensen met een laag inkomen Bijdrage voor maatschappelijke participatie voor mensen met een laag inkomen (januari 2016) In bepaalde gevallen kunnen inwoners van de gemeente Wierden met een minimum inkomen in aanmerking komen voor

Nadere informatie

De bijstandsmogelijkheden voor zelfstandig ondernemers

De bijstandsmogelijkheden voor zelfstandig ondernemers De bijstandsmogelijkheden voor zelfstandig ondernemers Bureau Zelfstandigen Posbus 63 3770 AB Barneveld Raadhuisplein 2 Barneveld (0342) 495 887 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00

Nadere informatie

Wet werk en bijstand (Wwb) Wet investeren in jongeren (WIJ) U kunt bij Loket Altena terecht

Wet werk en bijstand (Wwb) Wet investeren in jongeren (WIJ) U kunt bij Loket Altena terecht U kunt bij Loket Altena terecht Op het gemeentehuis van Werkendam: van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. Op het gemeentehuis van Woudrichem: op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00

Nadere informatie

Servicenormen gemeente Korendijk

Servicenormen gemeente Korendijk KNDK/2010/4238 Servicenormen gemeente Korendijk Algemeen 1. Indien degene met wie u telefonisch contact zoekt op dat moment niet telefonisch bereikbaar is, bieden wij u altijd aan om u terug te bellen

Nadere informatie

Kermis Oosterhout start op 15 augustus

Kermis Oosterhout start op 15 augustus Kermis Oosterhout start op 15 augustus De Oosterhoutse kermis is dit jaar van vrijdag 15 augustus tot en met woensdag 20 augustus. De attracties staan op parkeerterrein Slotjesveld, de Slotlaan, het Slotpark,

Nadere informatie

Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning?

Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? januari 2015 645_DSB_Handl_A6_Bezoekersparkeervergunning_v1.indd 1 21-11-14 10:4 2 Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? Inhoud Wat is de digitale

Nadere informatie

Sociale Dienst Drechtsteden Klantenservice

Sociale Dienst Drechtsteden Klantenservice Sociale Dienst Drechtsteden Klantenservice Postbus 619 3300 AP Dordrecht - Bezoekadres Spuiboulevard 298 3311 GR Dordrecht Telefoon (078) 770 89 10 Fax (078) 639 80 80 Website www.socialedienstdrechtsteden.nl

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Tevredenheidsonderzoek. Beperkte dienstverlening tijdens feestdagen

Nieuwsbrief. Tevredenheidsonderzoek. Beperkte dienstverlening tijdens feestdagen Nieuwsbrief DECEMBER 2016 Alle medewerkers van de IASZ wensen u prettige feestdagen en een goed 2017! Wijzigingen beleid bijzondere bijstand Tevredenheidsonderzoek In dit nummer: Collectieve zorgverzekering

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG

INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG Belangrijk: Lees eerst dit informatieblad. Heeft u recht op individuele inkomenstoeslag? Vul dan het aanvraagformulier in. Deze informatie

Nadere informatie

Verblijf in het buitenland met een bijstandsuitkering

Verblijf in het buitenland met een bijstandsuitkering Verblijf in het buitenland met een bijstandsuitkering Als u een bijstandsuitkering ontvangt, kan u een bepaalde periode met behoud van uitkering in het buitenland verblijven. Aan deze periode is door de

Nadere informatie

Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG

Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG Met dit formulier kunt u nagaan of u een vergunning nodig heeft voor het evenement dat u wilt organiseren. Allereerst volgt u de checklist waaruit blijkt

Nadere informatie

Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014

Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014 Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014 Pagina 1 van 5 Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon,

Nadere informatie

Bijdrage voor maatschappelijke participatie voor mensen met een laag inkomen

Bijdrage voor maatschappelijke participatie voor mensen met een laag inkomen Bijdrage voor maatschappelijke participatie voor mensen met een laag inkomen (januari 2018) In bepaalde gevallen kunnen inwoners van de gemeente Wierden met een minimum inkomen in aanmerking komen voor

Nadere informatie

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven Per 1 oktober 2010 is de nieuwe omgevingsvergunning van kracht. Wie wil bouwen, verbouwen, een boom wil kappen of een nieuwe oprit wil aanleggen

Nadere informatie

Service op een hoger niveau. Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer

Service op een hoger niveau. Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer Service op een hoger niveau Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer Samen werken wij aan Kwaliteit. Weten waar u aan toe bent! Dat is wat wij bij de gemeente Haarlemmermeer belangrijk vinden. Daarom

Nadere informatie

BELEIDSREGELS UITVOERING WET EENMALIGE KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING LAGE INKOMENS GEMEENTE HAARLEMMERMEER 2014

BELEIDSREGELS UITVOERING WET EENMALIGE KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING LAGE INKOMENS GEMEENTE HAARLEMMERMEER 2014 BELEIDSREGELS UITVOERING WET EENMALIGE KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING LAGE INKOMENS GEMEENTE HAARLEMMERMEER 2014 HOOFDSTUK 1: BEGRIPSBEPALINGEN REGELING Artikel 1. Begripsbepalingen 1. De begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Volwassenpakket (declaratiefonds) voor mensen met een laag inkomen

Volwassenpakket (declaratiefonds) voor mensen met een laag inkomen Volwassenpakket (declaratiefonds) voor mensen met een laag inkomen (januari 2019) In bepaalde gevallen kunnen inwoners van de gemeente Wierden met een minimum inkomen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IGSD. september In dit nummer. Steenwijkerland

NIEUWSBRIEF IGSD. september In dit nummer. Steenwijkerland NIEUWSBRIEF IGSD september 2014 In dit nummer In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan de orde: 1. Veranderingen in Wet werk en bijstand, IOAW en IOAZ 2. Kostendelersnorm Participatiewet 3.

Nadere informatie

Aanvraagformulier Tegemoetkoming chronisch zieken en mensen met een beperking 2018 gemeente Harderwijk

Aanvraagformulier Tegemoetkoming chronisch zieken en mensen met een beperking 2018 gemeente Harderwijk Aanvraagformulier Tegemoetkoming chronisch zieken en mensen met een beperking 2018 gemeente Harderwijk Wanneer heeft u recht op deze regeling? Met dit formulier kunt u bij Meerinzicht een tegemoetkoming

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

Gemeente Noord Beveland

Gemeente Noord Beveland Gemeente Noord Beveland Aan inwoners 65- en 65+ Gemeente Noord-Beveland M.A. de Ruijterlaan 2 Postbus 2118 4460 MC GOES Tel. (0113) 249 Fax. 0113-230876 Bankrelatie: BNG 's-gravenhage Banknr. 28 50 66

Nadere informatie

Stuur dit formulier ingevuld met bijlagen naar:

Stuur dit formulier ingevuld met bijlagen naar: Aanvraagformulier Tegemoetkoming bijdrage kinderopg Met dit formulier kunt u bij de gemeente Den Haag:* Een tegemoetkoming eigen bijdrage kinderopg aanvragen als u: - een uitkering op grond de Participatiewet

Nadere informatie

Bijzondere bijstand Wat is het? Voor wie is het? Wat zijn de voorwaarden? Waar kan ik het aanvragen?

Bijzondere bijstand Wat is het? Voor wie is het? Wat zijn de voorwaarden? Waar kan ik het aanvragen? Bijzondere bijstand Wat is het? Heeft u bijzondere kosten die u zelf niet kunt betalen en die u nergens anders vergoed kunt krijgen? Dan kunt u bij de gemeente Almelo bijzondere bijstand aanvragen. Voor

Nadere informatie

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Landsmeer De gemeente Landsmeer is er voor u: inwoners en ondernemers van

Nadere informatie

Formulier Aanvraag Minimaregeling(en) 2017 Activiteitenfonds, Bijkomende studiekosten, Peuterspeelzaal en Individuele Inkomenstoeslag

Formulier Aanvraag Minimaregeling(en) 2017 Activiteitenfonds, Bijkomende studiekosten, Peuterspeelzaal en Individuele Inkomenstoeslag Postadres Postbus 20.000 7900 PA Hoogeveen Bezoekadres Raadhuisplein 24 7901 BW Hoogeveen Telefoon 14 0528 Fax 0528-291325 E-mail info@hoogeveen.nl Internet www.hoogeveen.nl Formulier Aanvraag Minimaregeling(en)

Nadere informatie

Bijzondere bijstand kunt u aanvragen binnen 12 maanden nadat u deze kosten hebt gemaakt. U moet wel alle rekeningen en nota s bewaren.

Bijzondere bijstand kunt u aanvragen binnen 12 maanden nadat u deze kosten hebt gemaakt. U moet wel alle rekeningen en nota s bewaren. Weet u hoe u een bijdrage kunt krijgen voor de kosten die u maakt? Verschillende vergoedingen van de gemeente zijn mogelijk als de kosten voor u te hoog oplopen. Dat is mooi, maar tegelijkertijd lastig.

Nadere informatie

Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima

Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima Reg.nr. Werkprocesnr. Ontvangstdatum Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima Leest u voor u dit formulier invult eerst de toelichting. De gemeente Oss, de gemeente Maasdonk en de zorgverzekeraars CZ

Nadere informatie

(Voor mensen met een bijstandsuitkering van Sociale Zaken IJsselgemeenten is een ander formulier beschikbaar)

(Voor mensen met een bijstandsuitkering van Sociale Zaken IJsselgemeenten is een ander formulier beschikbaar) INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG Belangrijk: Lees eerst dit informatieblad. Heeft u recht op individuele inkomenstoeslag? Vul dan het aanvraagformulier in. Dit formulier

Nadere informatie

Informatie. Bijzondere bijstand. Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

Informatie. Bijzondere bijstand. Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend. Informatie Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail: info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Bijzondere bijstand Als u als gevolg van bijzondere

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst Afkoppelproject Basielhof - Lavendelhof

Inloopbijeenkomst Afkoppelproject Basielhof - Lavendelhof Inloopbijeenkomst Afkoppelproject Basielhof - Lavendelhof De gemeente Oosterhout organiseert op woensdag 22 september aanstaande een inloopbijeenkomst over het afkoppelen van het regenwater van het gemengde

Nadere informatie

Aanvraag individuele inkomenstoeslag 2016 Werk en inkomen

Aanvraag individuele inkomenstoeslag 2016 Werk en inkomen Aanvraag individuele inkomenstoeslag 2016 Werk en inkomen Wat is een Individuele inkomenstoeslag? De individuele inkomenstoeslag is een geldbedrag dat u kunt ontvangen als u tenminste drie jaar van een

Nadere informatie

Gemeenten krijgen de beschikking over mijn medische dossier.

Gemeenten krijgen de beschikking over mijn medische dossier. Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

De eerste nieuwsbrief in het nieuwe jaar willen we graag beginnen door u alle geluk en gezondheid toe te wensen!

De eerste nieuwsbrief in het nieuwe jaar willen we graag beginnen door u alle geluk en gezondheid toe te wensen! NIEUWSBRIEF SOCIALE ZEKERHEID JANUARI 2007 De eerste nieuwsbrief in het nieuwe jaar willen we graag beginnen door u alle geluk en gezondheid toe te wensen! In deze nieuwsbrief leest u eerst over de nieuwe

Nadere informatie

Inkomensondersteunende maatregelen

Inkomensondersteunende maatregelen Inkomensondersteunende maatregelen Voor wie Wanneer u moeite heeft om iedere maand rond te komen, kunt u ondersteund worden door de gemeente waar u staat ingeschreven. U kunt dan een beroep doen op de

Nadere informatie

Tegemoetkoming Chronisch zieken en beperkten en compensatieregeling eigen bijdrage.

Tegemoetkoming Chronisch zieken en beperkten en compensatieregeling eigen bijdrage. Tegemoetkoming Chronisch zieken en beperkten en compensatieregeling eigen bijdrage. Dit formulier opsturen naar: Gemeente Hoorn t.a.v. administratie WMO Postbus 603 Antwoordnummer 98 1620 AR Hoorn www.hoorn.nl

Nadere informatie

Onderhoud, reparaties en serviceabonnement

Onderhoud, reparaties en serviceabonnement uitgave juli 2015 Onderhoud, reparaties en serviceabonnement Wat moet ik zelf doen? En wat regelt De Zes Kernen? In een veilig en betrouwbaar huis kunt u prettig wonen. De Zes Kernen vindt het daarom belangrijk

Nadere informatie

Gemeente Ede. Voorwaarden voor kwijtschelding

Gemeente Ede. Voorwaarden voor kwijtschelding Gemeente Ede Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2014 Door dit formulier in te vullen vraagt u de gemeente Ede om kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2014. Dat kan voor: afvalstoffenheffing

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND

TOELICHTING BIJ AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND TOELICHTING BIJ AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND Geachte heer/mevrouw, U wilt een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand. Hiervoor moet u het bijgaande aanvraagformulier invullen, ondertekenen

Nadere informatie

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit om op vrijdag 10 juli twee

Nadere informatie

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018 Juli 2018 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2018 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12 Afzender Postbus 111, 2130 AC Hoofddorp, Nederland Aan de bewoners van dit adres Datum 7 februari 2014 Referentie 121027-02834 Bladnummer 1/6 Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Nadere informatie

Informatieblad bij aanvraag Sociaal Participatiefonds 2012 PC-regeling (computer) Witgoedregeling

Informatieblad bij aanvraag Sociaal Participatiefonds 2012 PC-regeling (computer) Witgoedregeling Informatieblad bij aanvraag Sociaal Participatiefonds 2012 PC-regeling (computer) Witgoedregeling Gemeente Stadskanaal, afdeling Werk en Inkomen Postbus 140 9500 AC Stadskanaal Bezoekadres Raadhuisplein

Nadere informatie

U kunt op deze websites ook een stemwijzer invullen, zodat u uw keuze kunt maken op 18 maart.

U kunt op deze websites ook een stemwijzer invullen, zodat u uw keuze kunt maken op 18 maart. Landmacht kondigt oefeningen niet meer aan Een groot deel van de Vrachelse Heide is bestemd als militair oefenterrein. In het bosgebied dat grenst aan de woonwijk Vlindervallei wordt door Defensie regelmatig

Nadere informatie

Aanvraagformulier Langdurigheidstoeslag 2014

Aanvraagformulier Langdurigheidstoeslag 2014 Aanvraagformulier Langdurigheidstoeslag 2014 Betreft een uitkering voor langdurige minima (minimaal 5 jaar) Dit is een formulier voor nieuwe aanvragers. 1 PERSOONLIJKE GEGEVENS Aanvrager Partner Man /

Nadere informatie

Streekdienst. LIJN 400 h. LIJN 401 h. Brabant-West. Ingangsdatum 13 februari 2005. van OOSTERHOUT naar UTRECHT V.V. van BREDA naar UTRECHT V.V.

Streekdienst. LIJN 400 h. LIJN 401 h. Brabant-West. Ingangsdatum 13 februari 2005. van OOSTERHOUT naar UTRECHT V.V. van BREDA naar UTRECHT V.V. Streekdienst Brabant-West LIJN 400 h van OOSTERHOUT naar UTRECHT V.V. LIJN 401 h van BREDA naar UTRECHT V.V. Ingangsdatum 13 februari 2005 BR05-W07 Busdiensten tijdens vakantieperiodes Een aantal ritten

Nadere informatie

Gemeente Ede. Voorwaarden voor kwijtschelding

Gemeente Ede. Voorwaarden voor kwijtschelding Gemeente Ede Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2014 voor ondernemers Door dit formulier in te vullen verzoekt u de gemeente Ede om in aanmerking te mogen komen voor kwijtschelding gemeentelijke

Nadere informatie

Minima Leermiddelen Aanvraag

Minima Leermiddelen Aanvraag Dit formulier is bestemd voor: Gemeente Putten Postbus 400, 3880 AK Putten Voor inlichtingen: Servicebalie telefoonnummer (0341) 359 611 Minima Leermiddelen Aanvraag Let op: Uw aanvraag voor Minima Leermiddelen

Nadere informatie

Informatieblad en aanvraagformulier. Recht op Individuele inkomenstoeslag (Verkorte aanvraag voor cliënten)

Informatieblad en aanvraagformulier. Recht op Individuele inkomenstoeslag (Verkorte aanvraag voor cliënten) Informatieblad en aanvraagformulier Recht op Individuele inkomenstoeslag (Verkorte aanvraag voor cliënten) Heeft u meer dan 5 jaar een laag inkomen en geen geld om nieuwe spullen aan te schaffen? Dan heeft

Nadere informatie