Gevonden voorwerpen melden?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gevonden voorwerpen melden?"

Transcriptie

1 Gevonden voorwerpen melden? Wanneer u een voorwerp heeft gevonden in de gemeente Oosterhout, dan kunt u hiervan digitaal een melding doen. Dat kan via de gemeentewinkel op Wanneer u een voorwerp heeft verloren dan adviseren wij u regelmatig te kijken op de landelijke website De gemeente Oosterhout publiceert hier alle gevonden voorwerpen die bij de gemeente zijn gemeld.

2 Komende periode extra toezicht voorkomen woninginbraak Nu het eerder donker wordt, neemt ook de kans op woninginbraken toe. Dat geldt ook voor de komende feestdagen. De komende maanden is er extra toezicht in de gemeenten van het politiedistrict De Baronie; waaronder Oosterhout. De toezichthouders van het bedrijf Scorpions voeren in koppels surveillances uit. Zij worden ingezet op basis van actuele inbraakcijfers van de politie. De toezichthouders zijn herkenbaar aan hun gele hesjes met de opdruk aan de achterzijde Toezicht, handhaving en opsporing. Burgemeester Huisman roept op tot alertheid om het aantal woninginbraken te doen dalen: Naast politietoezicht en inzet van Scorpions is het vanuit de eigen verantwoordelijkheid van de inwoners van onze gemeente van belang dat iedereen alert blijft en melding doet van verdachte situaties.

3 Uitnodiging voor jeugd vanaf 8 jaar Doe mee aan de Pest mij maar clinic De 'Pest Mij Maar' tour van oud-profbasketballer Henk Pieterse komt nog eenmaal naar Oosterhout. Vorige maand zijn een aantal clinics niet doorgegaan vanwege het slechte weer. Daarom is er nu gekozen voor een plek binnen, warm en droog. Deze extra clinic over het onderwerp pesten vindt plaats op maandag 9 november van uur in de gymzaal Slotjesveld. Deelname is gratis. Al 9 jaar gaat Henk Pieterse langs scholen in Nederland. Tijdens zijn tour geeft Henk een leuke en inspirerende clinic van 2 uur, over het onderwerp pesten. Henk werd zelf als puber gepest en dit bracht zijn zelfvertrouwen tot een dieptepunt. Hij heeft zich opgeworpen als beschermheer van elk gepest kind in Nederland. Tijdens de clinic wordt er niet alleen gepraat maar ook gebasketbald! Meer informatie Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.

4 Herinrichting pleintje Bredaseweg-Wilhelminalaan Op de hoek van de Wilhelminalaan - Bredaseweg ligt een stukje ruimte die betegeld is. Dit pleintje ziet er grijs en grauw uit. Daar komt begin december van dit jaar verandering in. De tegels worden dan vervangen door gazon. Zo komt er een heuveltje met bloembollen, een magnoliastruik en een linde. Deze ruimte is voortaan een mooie groene plek in de stad. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Donker Groen Verwijmeren BV en duren naar verwachting een week.

5 Vanaf 9 november Werkzaamheden verbetering regenwaterafvoer Slotjesveld De afgelopen jaren zijn er werkzaamheden verricht om de regenwaterafvoer vanuit de wijk Slotjes-Midden te verbeteren. Zo zijn de vijvers in het Lukwelpark en de vijver rondom zorgcentrum Slotjesveste hier onderdeel van. Op 9 november volgen er weer werkzaamheden voor de verbetering van de regenwaterafvoer. Voor het gemeentehuis, ter hoogte van Slotje Brakenstein, komt een pompput. Deze zorgt voor een vast waterpeil van de vijvers rond de oude Slotjes, en in het park Brakenstein. Dit ter bescherming van de monumentale bomen en -panden. Er wordt ook een riool aangelegd vanaf de pompput naar de vijver voor het gemeentehuis. Hierbij kruisen het fietspad en de toegangsweg naar de hoofdingang van het gemeentehuis elkaar. Het gemeentehuis blijft wel bereikbaar. De werkzaamheden duren -naar verwachting- drie weken.

6 COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2015 Net als voorgaande jaren houden we ook dit najaar een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout. Hiervoor is de compostering De Hillen, Statendamweg 100, de volgende data geopend: Vrijdag 13 november van uur Zaterdag 14 november van uur Vrijdag 20 november van uur Zaterdag 21 november van uur Voor de particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren; Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. Alleen voor het afhalen met auto/ tractor + aanhanger, bestelauto of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken. Voor het afhalen van meer dan 2 m3 tot maximaal 6 m3 dient u vooraf telefonisch contact op te nemen om er zeker van te zijn dat er voldoende compost aanwezig is. Hiervoor belt u naar telefoonnummer (0162) (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van uur.) Bedrijven die gebruik van de compostactie willen maken, dienen vooraf telefonisch contact met ons op te nemen via telefoonnummer (0162) (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van uur.) Voor partijen van meer dan 6 m3 welke bestemd zijn voor de land- en tuinbouw dient u een geldig mestnummer te laten zien en de postcode van de losplaats. Hierna ontvangt u van ons een wettelijke afleveringsbon voor de afgenomen hoeveelheid compost met daarop de stikstof- en fosfaatwaarden. Op bovengenoemde data is een kraanwegen en/of laadschop aanwezig voor het laden van compost. Voor het vullen van plastic zakken, emmers, cementkuipen e.d. dient u zelf een schop of riek mee te nemen. Voor de bezorging van 6 m3 ( 36,50) of 12 m3 ( 72,50) -tegen betaling-, kunnen de inwoners van de gemeente Oosterhout contact opnemen met het meldpunt (telefoonnummer ).

7 Als extra service voor de burgers uit de gemeente Oosterhout nemen we ook groenafval/snoeihout in (gelijktijdig aan de openingsuren van de compostactie). Vooral voor de inwoners die een grotere hoeveelheid snoeihout in een of meerdere keren willen brengen is dit ideaal. De voorwaarde is wel dat het alleen schoon groenafval/snoeihout en/of wortelresten mogen zijn waar geen verontreiniging (afrastering, stukken pergola e.d.) en grote hoeveelheden grond in zit. Enkele praktische tips: - Hebt u last van een te zure grond (te lage ph), te droge grond of een harde bovengrond (zoals in de buurten met leem- en kleigrond) dan is groencompost het ideale middel om de grondstructuur te verbeteren. Samen met een giftmengmeststof (NPK ) geeft dit een goede groei van uw planten en gazon. - Wij verstrekken schone groencompost die gemaakt is van plantsoenafval; ingezameld via de milieustraat en eigen plantsoenonderhoudsdiensten. Deze is bemonsterd en geanalyseerd en voldoet als bodemverbeteraar in de siertuin, land- en tuinbouw en plantkwekerijen. Te verbruiken hoeveelheid is liter per 10 m2. Voor geïnteresseerden is een analyserapport beschikbaar. - De verstrekte compost kan ook verwerkt worden in plantenbakken waarbij u de oude grond vermengd met 25% compost. Gebruik de compost nooit puur omdat dit slecht is voor de plantenwortels. Wat doormengen met scherp zand is ook mogelijk.

8 Gladheidsbestrijding De gemeente Oosterhout zorgt tijdens de wintermaanden voor veilige en berijdbare wegen en fietspaden. Hiervoor houden wij het weer van november tot april nauwlettend in de gaten via een direct contact met Meteoconsult en een gladheidmeldsysteem. Medewerkers staan dag en nacht klaar om gladheid te bestrijden. Sommige wegen kunnen echter nog glad zijn ook al is er gestrooid. Ook is het in een stad als Oosterhout niet haalbaar om elke straat en elk fietspad te bestrooien. Waar wordt er gestrooid? De strooiroutes zijn vastgesteld en ingedeeld in categorieën: - Risicovolle wegvakken (bruggen, op- en afritten en viaducten) - Gebiedsontsluitende wegen - Wegen naar hulpdiensten (ziekenhuizen, ambulance en brandweer) - Buurtontsluitingswegen en routes naar kerkdorpen - Primaire en secundaire fietsroutes - Busroutes - Bedrijventerreinen - De belangrijkste wegen in het buitengebied Bij langdurige gladheid worden soms ook andere wegen gestrooid. Wanneer strooien? De gemeente bepaalt via de weerkamer van Meteoconsult of er gestrooid moet worden. De eigen coördinatoren voeren ook visuele controles uit op locatie. Daarnaast hebben we een gladheidsmeetsysteem in de Bavelstraat te Dorst; dit is een van de koudste plekken in de gemeente Oosterhout. Het systeem meet 24 uur per dag en 7 dagen per week en stuurt een signaal als gladheidbestrijding nodig is. Deze methodes samen zorgen voor grote nauwkeurigheid bij het bepalen van het startsein om te strooien. Zo wordt alleen gestrooid wanneer het echt nodig is; zonder onnodige belasting van het milieu. Een strooiactie duurt gemiddeld vier uur en kost 3.500,- per actie.

9 Tips om zelf gladheid tegen te gaan - houd de toegang voor en naar uw woning sneeuwvrij - haal tijdig voldoende strooizout in huis - bij sneeuw kunt u beter eerst vegen en dan strooien - veeg sneeuw naar een plek waar niemand er last van heeft - houd goten en rioolputten vrij van sneeuw - denk aan het milieu; weinig strooizout is al voldoende - strooi zout op plekken waar gelopen en/of gereden wordt - strooi zand om een dikke ijslaag begaanbaar te maken Informatie Verkeersinformatie op radio, televisie en internet waarschuwt ruim van tevoren voor gladheid. Meer informatie over de bestrijding van gladheid en een overzicht van de strooiroutes* kunt u vinden op Het overzicht ligt ook tot 1 april ter inzage bij de informatiebalie van het stadhuis, Slotjesveld 1, Oosterhout. U kunt ook altijd uw vraag stellen via telefoonnummer *strooiroutes zijn onder voorbehoud van wegwerkzaamheden en extreme weersomstandigheden Volg de gemeente op Twitter Op het moment dat de gemeente een strooiactie plant, wordt dit direct bekend gemaakt via

10 Gratis fietsverlichtingscontrole en reparatie op 7 november Op zaterdag 7 november houdt de Fietsersbond afdeling Oosterhout haar jaarlijkse gratis fietsverlichtingscontrole en -reparatie (exclusief materialen) op de Markt. Hiervoor is een professionele fietsenmaker aanwezig. Tijdstip: Waar: Zaterdag 7 november van tot uur Op de Markt, naast de ingang van de ondergrondse fietsenstalling Mocht uw fiets al tiptop in orde zijn, dan bent u ook van harte welkom voor een versnapering, fietsroute of gezellig fietspraatje.

11 7 november kindervrijmarkt op de Markt Op zaterdag 7 november vindt een kindervrijmarkt plaats, naast de reguliere zaterdagmarkt. Bij een kindervrijmarkt verkopen kinderen hun oude speelgoed en andere spullen voor weinig geld. De markt start om 8.30 uur en duurt tot uur. Het vrijmarktgebied zal, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, worden geïntegreerd bij de reguliere zaterdagmarkt.

12 Doe mee aan de Oosterhoutse Mantelzorgdag Zorg jij langdurig voor je (groot)ouders, andere familieleden, vrienden of buren? Soms gaat deze zorg ten koste van jezelf en kom je niet of nauwelijks aan jezelf toe. Trakteer jezelf op 7 november 2015 op een gratis verwendag tijdens de 5 e Oosterhoutse Mantelzorgdag. Deelnemen aan één of twee dagdelen naar keuze is ook mogelijk. Meer info vind je op Meld je aan via de website of telefoonnummer (0168) Eventueel is opvang voor de thuissituatie en vervoer mogelijk. De Oosterhoutse Mantelzorgdag wordt georganiseerd door HOOM, Surplus Welzijn en Rotary Oosterhout de Warande en wordt ondersteund door de gemeente Oosterhout en vele Oosterhoutse bedrijven en organisaties.

Aanvragen activiteitensubsidies voor de tweede helft van 2016 (juli t/m december) mogelijk tot 1 april.

Aanvragen activiteitensubsidies voor de tweede helft van 2016 (juli t/m december) mogelijk tot 1 april. Aanvragen activiteitensubsidies voor de tweede helft van 2016 (juli t/m december) mogelijk tot 1 april. Tot 1 april 2016 kan er een activiteitensubsidie Programmering van de Stad worden aangevraagd. Het

Nadere informatie

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren:

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren: COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2012 Ook dit voorjaar vindt er een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout plaats. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data

Nadere informatie

COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2013

COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2013 COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2013 Ook dit voorjaar vindt er een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout plaats. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data

Nadere informatie

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande.

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. In de loop van week 47/48 krijgen bewoners van het vergunningengebied

Nadere informatie

Dat energiebesparende maatregelen niet allemaal duur hoeven te zijn, leest u hieronder.

Dat energiebesparende maatregelen niet allemaal duur hoeven te zijn, leest u hieronder. Tien tips om de winter energiezuinig door te komen Het regioloket Steek energie in je huis informeert inwoners van tien gemeenten in West-Brabant over de mogelijkheden voor verlaging van het energieverbruik

Nadere informatie

Wie een handig overzicht wil waar dat geld vandaan komt en waar het naartoe gaat, kan dat te weten komen op

Wie een handig overzicht wil waar dat geld vandaan komt en waar het naartoe gaat, kan dat te weten komen op Waar geeft de gemeente Oosterhout geld aan uit? De Oosterhoutse gemeenteraad heeft vorige week de begroting van 2014 goedgekeurd. Daarin staan de geplande inkomsten en uitgaven van de gemeente Oosterhout.

Nadere informatie

VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT

VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT Met ingang van 26 juni 2012 is het niet meer mogelijk uw kind(eren) bij te laten schrijven in uw paspoort. Vanaf die datum heeft uw kind een eigen reisdocument

Nadere informatie

Alleen voor het afhalen met auto/tractor + aanhanger, bestelauto of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken.

Alleen voor het afhalen met auto/tractor + aanhanger, bestelauto of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken. COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2012 Net als voorgaande jaren is er ook dit najaar een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de

Nadere informatie

Voor de handhaving openbare orde, veiligheid en gezondheid zijn onderstaande spelregels vastgesteld:

Voor de handhaving openbare orde, veiligheid en gezondheid zijn onderstaande spelregels vastgesteld: Op Koningsdag 26 april Kindervrijmarkt en zaterdagmarkt op Schapendries Schrijf uw kinderen nu in! Het Oranjecomité, de ondernemers van Schapendries en van de Weekmarkt organiseren op Koningsdag 26 april

Nadere informatie

Voor de particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren.

Voor de particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren. COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2011 Ook dit najaar is er weer een compostactie voor de inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende

Nadere informatie

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren! Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout.

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren! Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2014 Ook dit najaar is er een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data open: Vrijdag

Nadere informatie

Subsidie aanvragen vóór 27 april. Op 8 juni Buitenspeeldag; doet u ook mee?

Subsidie aanvragen vóór 27 april. Op 8 juni Buitenspeeldag; doet u ook mee? Subsidie aanvragen vóór 27 april Op 8 juni Buitenspeeldag; doet u ook mee? Op woensdag 8 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Ook de gemeente Oosterhout doet hier aan mee. Op deze dag worden straten afgesloten

Nadere informatie

Zieke kastanjebomen in Oosterhout. Nog meer kastanjebomen moeten worden gekapt

Zieke kastanjebomen in Oosterhout. Nog meer kastanjebomen moeten worden gekapt Zieke kastanjebomen in Oosterhout Nog meer kastanjebomen moeten worden gekapt Uit een recente inventarisatie is gebleken dat het merendeel van de kastanjebomen in Oosterhout is aangetast door de kastanjebloedingsziekte.

Nadere informatie

COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2014

COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2014 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Iemand anders voor u laten stemmen op 6 april

Iemand anders voor u laten stemmen op 6 april Iemand anders voor u laten stemmen op 6 april Op 6 april vindt het referendum over de associatieovereenkomst EU- Oekraïne plaats. Kunt u die dag niet uw stem uitbrengen en wilt u uw stem niet verloren

Nadere informatie

Start een buurtpreventieproject in je buurt of straat en wees samen alert! Bibi Schuurs, Buurtcoördinator gemeente Oosterhout

Start een buurtpreventieproject in je buurt of straat en wees samen alert! Bibi Schuurs, Buurtcoördinator gemeente Oosterhout Op 11 december is het 1dagniet. 1dagniet is een burgerinitiatief dat er naar streeft om Nederland 1 dag inbraakvrij te maken. Gezien de stijging van (woning)inbraken in Oosterhout is het van belang om

Nadere informatie

Wethouder Mark Vissers loopt mee met Marjan Minnesma. Te voet van Utrecht naar Parijs via Oosterhout

Wethouder Mark Vissers loopt mee met Marjan Minnesma. Te voet van Utrecht naar Parijs via Oosterhout Wethouder Mark Vissers loopt mee met Marjan Minnesma Te voet van Utrecht naar Parijs via Oosterhout Urgenda directeur Marjan Minnesma loopt van 1 tot en met 29 november meer dan 500 kilometer van Utrecht

Nadere informatie

Misverstand #2 over de Wmo 2015

Misverstand #2 over de Wmo 2015 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Beheerplan Gladheidbestrijding Gemeente Buren

Beheerplan Gladheidbestrijding Gemeente Buren Beheerplan Gladheidbestrijding Gemeente Buren Afdeling Ruimte Periode: 2018-2023 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 2. Doel Beheerplan Gladheidbestrijding. 3. Zorgplicht gemeente Buren. 4. Voorkomen van gladheid.

Nadere informatie

GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN VOOR DE GEMEENTE ZALTBOMMEL. Seizoen AFDELING REALISATIE & BEHEER

GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN VOOR DE GEMEENTE ZALTBOMMEL. Seizoen AFDELING REALISATIE & BEHEER GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN VOOR DE GEMEENTE ZALTBOMMEL Seizoen 2011-2012 AFDELING REALISATIE & BEHEER INHOUD 1. Algemeen pagina 3 2. Routes pagina 4 - Hoofdroute - B route - Vrijliggende Fietspaden - Bijzondere

Nadere informatie

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg De gemeente Oosterhout is gestart met de aanbesteding voor de verkoop van de laatste bedrijfskavel op het bedrijventerrein Everdenberg. Deze bedrijfskavel

Nadere informatie

Gladheidsbestrijding

Gladheidsbestrijding Gladheidsbestrijding 2018-201901 09 2018 Winterseizoen 2018-2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Gladheidsbestrijdingsplan en het juridische aspecten... 3 2. Signalering... 3 2.1. Via de mail... 3 2.2.

Nadere informatie

Gladheidbestrijdingsplan 2012 / 2013

Gladheidbestrijdingsplan 2012 / 2013 2012 / 2013 INHOUD 1. INLEIDING...3 2. SIGNALERING...3 3. ACTIEVE MAATREGELEN...4 4. MATERIEEL...4 5. ROUTES...5 6. FUNCTIONARISSEN AFDELING Ruimte en Welzijn...5 7. BELANGRIJKE TELEFOONNUMMERS...5 8.

Nadere informatie

Evaluatie Gladheidsbestrijding

Evaluatie Gladheidsbestrijding Kerkplein 2 T (0343) 56 56 00 Postbus 200 F (0343) 41 57 60 3940 AE Doorn E info@heuvelrug.nl Evaluatie Gladheidsbestrijding 2012-2013 Datum 21 augustus 2013 Afdeling Openbare Ruimte Auteur R. ter Horst

Nadere informatie

Open huis voor ondernemers op woensdag 30 september

Open huis voor ondernemers op woensdag 30 september Open huis voor ondernemers op woensdag 30 september Op woensdag 30 september houdt de gemeente haar inmiddels traditionele open huis voor alle ondernemers in Oosterhout. Vanaf 16.30 uur is de publiekshal

Nadere informatie

RIS.6775 EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING WINTER 2013/2014

RIS.6775 EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING WINTER 2013/2014 RIS.6775 EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING WINTER 2013/2014 November 2014 Inleiding Als wegbeheerder heeft de gemeente de plicht om alles te doen en niets na te laten om, zover het binnen haar vermogen ligt

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

Evaluatie gladheidbestrijding. seizoen

Evaluatie gladheidbestrijding. seizoen Evaluatie gladheidbestrijding seizoen 2013-2014 augustus 2014 Inleiding Jaarlijks wordt de inzet de gladheidbestrijding geëvalueerd. Hierbij treft U de evaluatie 2013-2014 aan. Woord vooraf: De winter

Nadere informatie

WERKPLAN GLADHEIDBESTRIJDING PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE BEEK 2012-2013

WERKPLAN GLADHEIDBESTRIJDING PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE BEEK 2012-2013 1 WERKPLAN GLADHEIDBESTRIJDING PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE BEEK 2012-2013 2 ALGEMEEN: Het plan van aanpak heeft betrekking op de gladheidbestrijding binnen de grenzen van de gemeente Beek

Nadere informatie

Document handmatige inzet tijdens de gladheidbestrijding

Document handmatige inzet tijdens de gladheidbestrijding Document handmatige inzet tijdens de gladheidbestrijding Seizoen 2017 2018 Inhoud Hoofdstuk 1: Hoofdstuk 2: Hoofdstuk 3: Hoofdstuk 3a: Hoofdstuk 3b: Hoofdstuk 4: Hoofdstuk 5: Hoofdstuk 6: Hoofdstuk 7:

Nadere informatie

Gladheidbestrijding Uitvoeringsplan

Gladheidbestrijding Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding Uitvoeringsplan 2015-2016 Beheer Openbare Ruimte Datum: Juni 2015 Inhoud 2 1. Inleiding 1.1. Inleiding De gemeente Lelystad heeft in 2013, voor de periode 2013-2018, haar beleidsuitgangspunten

Nadere informatie

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven Per 1 oktober 2010 is de nieuwe omgevingsvergunning van kracht. Wie wil bouwen, verbouwen, een boom wil kappen of een nieuwe oprit wil aanleggen

Nadere informatie

Sterke dijken. veilig wonen en werken

Sterke dijken. veilig wonen en werken Sterke dijken veilig wonen en werken Bij mijn vaste rondje op de dijk viel mij weer op hoe bijzonder het eigenlijk is. Aan de ene kant de rivier, aan de andere kant ons dorp. Bij hoogwater is dat extra

Nadere informatie

Evaluatie buurttoezicht. november 2011 april 2012

Evaluatie buurttoezicht. november 2011 april 2012 Evaluatie buurttoezicht november 2011 april 2012 1 Inleiding In de zomer van 2011 werd ineens een grote toename van het aantal diefstallen uit auto s waargenomen. Met de donkere dagen in het vooruitzicht,

Nadere informatie

Evaluatie Gladheidbestrijding

Evaluatie Gladheidbestrijding Evaluatie Gladheidbestrijding seizoen 2014-2015 Inleiding Net als de winter van 2013-2014, was ook de winter van 2014-2015 vrij zacht. In De Bilt lag de gemiddelde temperatuur iets hoger dan het langjarig

Nadere informatie

gladheids bestrijding LEPELSTRAAT Patrick

gladheids bestrijding LEPELSTRAAT Patrick gladheids bestrijding LEPELSTRAAT Page 1 of 1 gladheids bestrijding LEPELSTRAAT Patrick [p.scheepers@home.nl] Verzonden: maandag 20 december 2010 20:38 Aan: CC: Bijlagen: Stadskantoor; Raadslid Weegen,

Nadere informatie

Draaiboek Gladheidbestrijding Gemeente Rheden

Draaiboek Gladheidbestrijding Gemeente Rheden Draaiboek Gladheidbestrijding Gemeente Rheden Inhoudsopgave Inleiding.. 2 Welke strooimethoden worden wanneer gehanteerd?.. 3 Hoe wordt de gladheidbestrijding georganiseerd?.... 3. Wanneer gaat de gemeente

Nadere informatie

Berkenblad nr.4 13 oktober 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr.4 13 oktober 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr.4 13 oktober 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het vierde Berkenblad van het nieuwe schooljaar 2015-2016! Zoals altijd vindt u meer informatie op onze website: www.kbsdeberkenhof.nl

Nadere informatie

WERKPLAN GLADHEIDBESTRIJDING PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE BEEK

WERKPLAN GLADHEIDBESTRIJDING PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE BEEK 1 WERKPLAN GLADHEIDBESTRIJDING PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE BEEK 2014-2015 2 ALGEMEEN: Het plan van aanpak heeft betrekking op de gladheidbestrijding binnen de grenzen van de gemeente Beek

Nadere informatie

EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING

EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING 2011-2012 1 1. INLEIDING Het afgelopen winterseizoen kenmerkt zich door een zachte winter met nauwelijks vorst en neerslag. Dit heeft geleid tot een zeer beperkte gladheidbestrijding.

Nadere informatie

Werkzaamheden Statendamweg van mei tot augustus 2011

Werkzaamheden Statendamweg van mei tot augustus 2011 Werkzaamheden Statendamweg van mei tot augustus 2011 In de periode mei tot augustus 2011 vinden er verschillende werkzaamheden plaats aan de Statendamweg: reconstructie rotonde Statendamweg Oostpolderweg,

Nadere informatie

Beheer Openbare Ruimte Opgesteld door: R.W. Uijterwaal Versie: concept Datum: oktober Gladheidbestrijding Uitvoeringsplan

Beheer Openbare Ruimte Opgesteld door: R.W. Uijterwaal Versie: concept Datum: oktober Gladheidbestrijding Uitvoeringsplan Beheer Openbare Ruimte Opgesteld door: R.W. Uijterwaal Versie: concept Datum: oktober 2014 Gladheidbestrijding Uitvoeringsplan 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Beleid 4 2.1. Inleiding 4 2.2. Beleidsdoelen

Nadere informatie

De inschrijvingen voor het project Kennismaken met Sport gaan vanaf dit schooljaar via internet en per periode en niet meer via een flyer.

De inschrijvingen voor het project Kennismaken met Sport gaan vanaf dit schooljaar via internet en per periode en niet meer via een flyer. INSCHRIJVING KENNISMAKEN MET SPORT VIA INTERNET De inschrijvingen voor het project Kennismaken met Sport gaan vanaf dit schooljaar via internet en per periode en niet meer via een flyer. Alle leerlingen

Nadere informatie

Aanmelden uitkering voortaan digitaal

Aanmelden uitkering voortaan digitaal Aanmelden uitkering voortaan digitaal Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering hoeft u tegenwoordig niet meer langs te komen op het stadhuis. U kunt deze ook via de website van de gemeente Oosterhout

Nadere informatie

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december Warande en Paterserf Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december De Warande en Paterserf zijn in december Buurt van de

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Gladheidbestrijding Nijmegen doc Pagina 1 van 12

Uitvoeringsprogramma Gladheidbestrijding Nijmegen doc Pagina 1 van 12 ä1ò3 ä1ò3 Uitvoeringsprogramma Gladheidbestrijding Nijmegen 2012-2013.doc Pagina 1 van 12 ä1ò3 Uitvoeringsprogramma Gladheidbestrijding Nijmegen 2012-2013.doc Pagina 2 van 12 ä1ò3 o o o o 1 Door een nieuwe

Nadere informatie

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: raadzaal DEEL A: VASTSTELLING AGENDA EN VERSLAGEN 1. BI.0150434 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150435 Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

Gladheidbestrijdingsplan Gemeente Oegstgeest

Gladheidbestrijdingsplan Gemeente Oegstgeest Gladheidbestrijdingsplan Gemeente Oegstgeest Looptijd plan Het onderliggende gladheidbestrijdingsplan treedt in werking op 15 november 2011. Inleiding Het is van groot belang dat wegen het hele jaar door

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. School en veilige verkeersomgeving

Hoofdstuk 6. School en veilige verkeersomgeving School en veilige verkeersomgeving Integraal veilige schoolomgeving Voor een integraal verkeersveilige schoolomgeving zijn vier ingrediënten noodzakelijk. 1. Infrastructuur 2. Educatie en communicatie

Nadere informatie

Evaluatie strooiseizoen winter 2014/2015

Evaluatie strooiseizoen winter 2014/2015 Evaluatie strooiseizoen winter 2014/2015 Inleiding Als wegbeheerder heeft de gemeente de plicht om alles te doen en niets na te laten om, zover het binnen haar vermogen ligt de gladheid zo effectief mogelijk

Nadere informatie

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout De Programmaraad Breda en omstreken vergadert op 7 februari in Oosterhout. De Programmaraad Breda en omstreken adviseert kabelmaatschappij Ziggo, die de

Nadere informatie

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit om op vrijdag 10 juli twee

Nadere informatie

Evaluatie Gladheidbestrijding seizoen Facts&Figures

Evaluatie Gladheidbestrijding seizoen Facts&Figures Evaluatie Gladheidbestrijding seizoen 2011-2012 Facts&Figures 2 Inleiding Het nieuwe strooiseizoen 2012-2013 staat weer voor de deur. Het uitvoeringsplan gladheidbestrijding is wederom aangepast op basis

Nadere informatie

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Burgemeester en wethouders willen de hoogte van de rioolbelasting voor bedrijven in 2013 koppelen aan de hoeveelheid afvalwater die deze bedrijven in

Nadere informatie

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt:

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt: Rioolinspecties in delen van Oosterhout In de maand mei vinden in Statendam Noord, Statendam Zuid en de Donkenbuurt rioolinspecties plaats. In de Molenbuurt, de Kruidenbuurt en Vrachelen Zuid Oost worden

Nadere informatie

CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2017

CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2017 1 september 2017 CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2017 Spoed? Bel 112 Politie geen spoed 0900 8844 Hoofd BHV Lekkodagen: Egbert Meindertsma 06-5140 7096 Contactpersoon Shantyfestival: Eric Harmsen 06-4415 2202

Nadere informatie

Openingstijden stadhuis op 24 + 31 december 2015

Openingstijden stadhuis op 24 + 31 december 2015 Openingstijden stadhuis op 24 + 31 december 2015 Op 24 en 31 december is het stadhuis van Oosterhout open van 09.00 tot 12.00 uur. Op deze dagen kunt u dus tot 12.00 uur terecht bij de balies in de publiekshal

Nadere informatie

Evaluatie Gladheidbestrijding

Evaluatie Gladheidbestrijding Evaluatie Gladheidbestrijding seizoen 2013-2014 Inleiding De winter van 2013-2014 is de op één na zachtste geweest sinds het begin van de metingen. Samen met de winter van 1989-1990 staat ze op de tweede

Nadere informatie

Gladheidbestrijdingsplan 2016/2017

Gladheidbestrijdingsplan 2016/2017 Gladheidbestrijdingsplan 2016/2017 Gemeente Ridderkerk 16 december 2016 Opgesteld door: Afdeling Advies en Programmering BAR-Organisatie 1. Inleiding In de winterperiode kan de verharding onder bepaalde

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Onderwerp Gladheidbestrijdingsplan en evaluatie gladheidbestrijding winter

Onderwerp Gladheidbestrijdingsplan en evaluatie gladheidbestrijding winter Onderwerp Gladheidbestrijdingsplan 2010-2011 en evaluatie gladheidbestrijding winter 2009-2010. Voorgesteld besluit 1. Instemmen met de aanbevelingen uit de evaluatienotitie gladheidbestrijding winter

Nadere informatie

GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN GEMEENTE BORSELE

GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN GEMEENTE BORSELE GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN GEMEENTE BORSELE versie november 2014 INHOUDSOPGAVE Inleiding 1.1 Algemeen Uitgangspunten 2.1 Wettelijk kader 2.2 Verantwoordelijkheden 2.3 Prioriteiten 2.4 Routes 2.5 Prestatienormen

Nadere informatie

De gemeente stuurt u geen schriftelijke reactie naar aanleiding van uw melding

De gemeente stuurt u geen schriftelijke reactie naar aanleiding van uw melding *1926* De gemeente stuurt u geen schriftelijke reactie naar aanleiding van uw melding De melding dient ten minste 1 week voor de beoogde stookdatum te worden ingediend bij de afdeling Vergunningen, Toezicht

Nadere informatie

Servicenormen gemeente Korendijk

Servicenormen gemeente Korendijk KNDK/2010/4238 Servicenormen gemeente Korendijk Algemeen 1. Indien degene met wie u telefonisch contact zoekt op dat moment niet telefonisch bereikbaar is, bieden wij u altijd aan om u terug te bellen

Nadere informatie

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Dit jaar dreigde er weinig te beleven te zijn voor de Oosterhoutse jeugd tijdens Carnaval maar dat is nu opgelost. Zo kunnen jongeren van 14 tot en met 17 jaar

Nadere informatie

OVERHANDIGING GROENE VOETSTAPPEN AAN WETHOUDER JOHAN VAN DEN BRAND

OVERHANDIGING GROENE VOETSTAPPEN AAN WETHOUDER JOHAN VAN DEN BRAND (PUBLICATIES dorp Haaren week 44 1 november 2017) MANTELZORGDAG 10 NOVEMBER 2017 Op 10 november 2017 organiseert ContourdeTwern samen met de gemeente Haaren de mantelzorgdag. We vinden de tomeloze inzet

Nadere informatie

Er mogen op straat geen alcoholhoudende drank en bederfelijke etenswaren verkocht worden omdat dit aan strenge regels is gebonden.

Er mogen op straat geen alcoholhoudende drank en bederfelijke etenswaren verkocht worden omdat dit aan strenge regels is gebonden. 26 oktober Kindervrijmarkt op de Markt Op 26 oktober vindt er een kindervrijmarkt plaats naast de reguliere zaterdagmarkt op de Markt. Bij een kindervrijmarkt verkopen kinderen hun oude speelgoed en andere

Nadere informatie

Gladheidbestrijdingsplan gemeente Sint-Gillis-Waas

Gladheidbestrijdingsplan gemeente Sint-Gillis-Waas Gladheidbestrijdingsplan gemeente Sint-Gillis-Waas 2018-2019 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Doelstelling... 3 1.2. Opzet strooibeleid... 3 2. Coördinatie gladheidbestrijding... 4 2.1. Strooiseizoen... 4

Nadere informatie

Doe mee! Horen Zien Bellen

Doe mee! Horen Zien Bellen Horen Zien Bellen Doe mee! Een veilige woon- en leefomgeving. Met Burgernet kunnen we daar samen wat aan doen. De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Maar, we kunnen uw

Nadere informatie

Gladheidbestrijding Sittard-Geleen

Gladheidbestrijding Sittard-Geleen Gladheidbestrijding Sittard-Geleen 2014-2017 Akkoord: Manager team Planning en opdrachten, ing. R.M.W. Dumont, Cluster Ruimtelijke Projecten en Beheer Team Planning en Opdrachten Sittard-Geleen, oktober

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Gladheidbestrijding

Onderzoek Inwonerspanel: Gladheidbestrijding 1 (9) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Respons onderzoek Op 3 juli kregen de panelleden van 18 jaar en ouder (1.832 personen) een e- mail met de vraag of zij digitaal een vragenlijst over

Nadere informatie

CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2018

CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2018 14 september 2018 CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2018 Spoed? Bel 112 Politie geen spoed 0900 8844 Hoofd BHV Lekkodagen: Egbert Meindertsma 06-5140 7096 Contactpersoon Shantyfestival: Eric Harmsen 06-4415

Nadere informatie

Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27

Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27 Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27 Op vrijdag 15 juli vinden er van 19.00 uur tot ongeveer 05.00 uur werkzaamheden plaats onder het viaduct Vijf Eiken op de A27 bij afrit

Nadere informatie

GLADHEID BESTRIJDINGPLAN

GLADHEID BESTRIJDINGPLAN GLADHEID BESTRIJDINGPLAN 2014-2015 Gemeente Moerdijk Gemeente Moerdijk Afdeling RBOR, gladheidbestrijding 2014-2015 1. Feestdagen Met de indeling is rekening gehouden met de feestdagen (kerst / oud-nieuw).

Nadere informatie

Beleid gladheidsbestrijding. Den Haag

Beleid gladheidsbestrijding. Den Haag Beleid gladheidsbestrijding Den Haag Datum opgesteld: juli 2015 1 1. Inleiding Den Haag groeit. Steeds meer mensen gaan wonen en werken in de stad. Daarmee neemt ook de druk op de wegen en fietspaden in

Nadere informatie

Onze servicenormen Als u de stadswinkel bezoekt

Onze servicenormen Als u de stadswinkel bezoekt Onze servicenormen Regelmatig krijgt u te maken met de gemeente; bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of een vergunning maar bijvoorbeeld ook om ons te laten weten dat er in uw straat een lantaarnpaal

Nadere informatie

Volksbelang: Midden tussen haar klanten

Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos tuinieren Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos huren en wonen, dat is waar Volksbelang voor staat. Als sociale organisatie die midden tussen haar klanten staat, vindt Volksbelang

Nadere informatie

Gladheidbestrijdingsplan

Gladheidbestrijdingsplan Gladheidbestrijdingsplan 2015-2016 Consignatieperiode 4-11-2015 t/m 16-3-2016 Gemeente Hoogeveen, Realisatie, Economie en leefomgeving Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanpak gladheidsbestrijding... 4 2.1 Strooiplan...

Nadere informatie

in de winter veilig de weg op

in de winter veilig de weg op in de winter veilig de weg op Ken je? is vrachtwagenchauffeur. Hij is zelfs verkozen tot Vrachtwagenchauffeur van het jaar. Deze titel heeft gekregen omdat hij in alle opzichten zijn vak kent: hij rijdt

Nadere informatie

Communicatie bij Gladheidsbestrijding. Nationaal Gladheidsbestrijdingscongres Ede, 1 oktober 2014

Communicatie bij Gladheidsbestrijding. Nationaal Gladheidsbestrijdingscongres Ede, 1 oktober 2014 Communicatie bij Gladheidsbestrijding Nationaal Gladheidsbestrijdingscongres Ede, 1 oktober 2014 Even voorstellen Arie Oskam, gemeente Houten Paul Bouman, platform WOW Dan Bekker, gemeente Utrecht En

Nadere informatie

EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE GOUDA

EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE GOUDA EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE GOUDA 2009-2010 Datum: 28 mei 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Gladheidbestrijdingsplan 4 2. Organisatie van de gladheidbestrijding 6 3. Communicatie 8 4. Financiën

Nadere informatie

Gladheidbestrijdingsplan Royal FloraHolland

Gladheidbestrijdingsplan Royal FloraHolland splan Royal FloraHolland Aan Van Betrokkenen gladheidbestrijding Andre van Ruijven / Timon Oosterveer Pagina 1 van 7 Datum 9 juli 2018 Onderwerp Concern breed gladheidbestrijdingsplan Royal FloraHolland

Nadere informatie

Werkzaamheden Burgemeester Materlaan bijna ten einde Afronding werkzaamheden LED-verlichting fietsoversteken Meer informatie

Werkzaamheden Burgemeester Materlaan bijna ten einde Afronding werkzaamheden LED-verlichting fietsoversteken Meer informatie Werkzaamheden Burgemeester Materlaan bijna ten einde De afgelopen maanden is er hard doorgewerkt aan de herinrichting van de Burgemeester Materlaan. Het einde van de werkzaamheden nadert. Als de weersomstandigheden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN GLADHEIDBESTRIJDING

BELEIDSPLAN GLADHEIDBESTRIJDING BELEIDSPLAN GLADHEIDBESTRIJDING 2011-2016 GEMEENTE Veenendaal Veenendaal, 11 oktober 2011 1 INHOUDSOPGAVE.. 2 1. SAMENVATTING. 3 2. INLEIDING 4 3. JURIDISCHE VERANTWOORDING.. 5 3.1 Zorgplicht..... 5 3.2

Nadere informatie

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39 NOODNUMMER Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 9 De volgende vragen gaan over de LAATSTE keer dat u belde om de

Nadere informatie

Inspectierapport Peuteropvang Acht (KDV) Maasstraat 105a 5626BB EINDHOVEN Registratienummer 156476642

Inspectierapport Peuteropvang Acht (KDV) Maasstraat 105a 5626BB EINDHOVEN Registratienummer 156476642 Inspectierapport Peuteropvang Acht (KDV) Maasstraat 105a 5626BB EINDHOVEN Registratienummer 156476642 Toezichthouder: GGD Brabant-Zuidoost In opdracht van gemeente: EINDHOVEN Datum inspectie: 02-07-2014

Nadere informatie

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Heeft u dat nu ook? Dat opgejaagde gevoel als u zich opeens realiseert dat het einde van het jaar nadert? Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Ontruimingsplan Emmauskerk Middelharnis

Ontruimingsplan Emmauskerk Middelharnis Ontruimingsplan Emmauskerk Middelharnis Versie: 2.0 Datum: september 2016 1 Algemeen In dit ontruimingsplan is beschreven op welke wijze een snelle en veilige ontruiming van de Emmauskerk Middelharnis

Nadere informatie

BEHEERPLAN GLADHEIDSBESTRIJDING

BEHEERPLAN GLADHEIDSBESTRIJDING BEHEERPLAN GLADHEIDSBESTRIJDING 2015-2019 3-9-2015 Inhoud 1. Inleiding... - 2-2. Algemeen... - 3-3. Wet- en regelgeving... - 4-4. Organisatie gladheidsbestrijding... - 5-5. Financiën... - 6-6. Registratie

Nadere informatie

Aanpassing procedure Hulp bij het huishouden

Aanpassing procedure Hulp bij het huishouden Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

Kennisgevingsformulier openbare manifestatie (demonstratie, betoging)

Kennisgevingsformulier openbare manifestatie (demonstratie, betoging) Kennisgevingsformulier openbare manifestatie (demonstratie, betoging) Schriftelijke kennisgeving voor het houden van een betoging (demonstratie), een vergadering of een samenkomst tot het belijden van

Nadere informatie

Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG

Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG Met dit formulier kunt u nagaan of u een vergunning nodig heeft voor het evenement dat u wilt organiseren. Allereerst volgt u de checklist waaruit blijkt

Nadere informatie

Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag

Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag Hieronder geven wij de openingstijden aan van het stadhuis, de milieustraat, Recreatieoord De Warande, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) in Tilburg

Nadere informatie

VOORBEREIDINGS-INSTRUCTIES BEGELEIDERS OPRUIMEN VAN ZWERFAFVAL LANGS DE MAAS

VOORBEREIDINGS-INSTRUCTIES BEGELEIDERS OPRUIMEN VAN ZWERFAFVAL LANGS DE MAAS VOORBEREIDINGS-INSTRUCTIES BEGELEIDERS OPRUIMEN VAN ZWERFAFVAL LANGS DE MAAS Bedankt! Allereerst hartelijk dank dat je samen met een groep vrijwilligers tijd en energie wilt steken in het opruimen van

Nadere informatie

Hoe veilig was Haarlemmermeer in 2014?

Hoe veilig was Haarlemmermeer in 2014? Hoe veilig was Haarlemmermeer in? Haarlemmermeer is in veiliger geworden. Het aantal misdrijven is in vergelijking met 213 met 13 procent gedaald. Toch blijft veiligheid volop aandacht krijgen. Want misdrijven,

Nadere informatie

Wat doet het waterschap voor de wegen?

Wat doet het waterschap voor de wegen? Lesbrief wegen Wat doet het waterschap voor de wegen? Veilige wegen www.wshd.nl/lerenoverwater Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta 1 Veilige wegen Sommige waterschappen zoals waterschap Hollandse

Nadere informatie