Hieronder staat belangrijke informatie voor het komende schooljaar.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hieronder staat belangrijke informatie voor het komende schooljaar."

Transcriptie

1 Kinderampus King Oostelijk Halfrond EZ Amstelveen Tel: Betreft: Informatie betreffende groep 4 Amstelveen, Geachte ouder(s), verzorger ( s), Even voorstellen Allereerst wil ik jullie van harte uitnodigen in groep 4! Ik zal mijzelf even kort voorstellen. Mijn naam is Geert-Jan Slagmolen en ik werk nu voor het derde jaar in groep 4 op de Kindercampus King. Ik woon samen met mijn vriendin in Haarlem. Mijn hobby`s zijn tennis, koken en lezen. Als leerkracht wil ik graag de kinderen enthousiasmeren om te leren. Ik bied de kinderen graag uitdagingen en ga graag in gesprek met de kinderen. Mijn motto is dan ook; Met plezier naar succes!. Hieronder staat belangrijke informatie voor het komende schooljaar. Onderwijsinhoudelijk Rekenen: We werken met de methode Wereld in Getallen. Deze methode biedt 3 niveaus. Er zit genoeg ondersteunend en verdiepend materiaal in. Tot aan de kerstvakantie ligt de nadruk op het automatiseren tot 10, getalbegrip, getallenlijn en het begrip keer. Na de kerstvakantie gaan we de aan de slag met sommen tot 100, automatiseren tot 20 en automatiseren de kinderen de tafels 1 t/m 5 en 10. In de projecttaak op woensdag leren ze meten (tijd & wegen) en meetkunde. Verhaaltjessommen (redactiesommen) worden wekelijks geoefend. Taal: methode: Taalverhaal. Aan bod komen de onderdelen: spreken, luisteren, begrijpend lezen, stellen (schrijven van o.a. verhalen), woordenschatontwikkeling en grammatica (woord- en zinsbouw). Spelling: methode Taalverhaal. De meeste spellingregels worden in groep 4 aangeleerd. Denk aan de langer maak regel 1 hond-2 honden en lange en korte klanken bomenbommen.

2 Technisch lezen: methode Estafette. De methode werkt met 3 niveaus. Aanpak 3 werkt vrijwel zelfstandig en krijgt op vrijdag hulp van de leerkracht. Aanpak 2 krijgt een basisinstructie en mag dan zelfstandig de taak afmaken. Aanpak 1 krijgt een uitgebreide leesinstructie en werkt de taak af samen met de leerkracht. Begrijpend lezen: Methode Nieuwsbegrip. We starten na de M4 CITO met begrijpend lezen. In het eerste half jaar ligt de focus op goed technisch lezen. Voor de betere lezers is het mogelijk dat zij al eerder starten met Nieuwsbegrip op de computer. Nieuwsbegrip leert de kinderen leesstrategieën aan. De kinderen leren begrijpen hoe je een tekst moet lezen, wat de hoofdgedachte is, hoe je het verhaal kunt samenvatten, leren het verschil tussen feit en mening etc. Wereldoriëntatie: We werken voor het tweede jaar met de nieuwe methode Da Vinci. In groep vier zijn er 4 thema`s; Lang geleden, Schatten van de aarde, Weer en Water, Van ridders tot ruimtevaart. In ieder thema zit natuuronderwijs, geschiedenis, aardrijkskunde en levensbeschouwing. Verkeer: methode Lets go! Muziek: Veel zingen, gebruik van instrumentjes en andere muzikale vorming zoals maat/ritme en melodie, ook tijdens de bloklessen crea. Sociale vaardigheid: Komend jaar starten we op school met de methode Kanjertraining. Iedere week hebben we een les in de kring waarin één onderwerp centraal staat. Op 15 november verwachten we alle ouders om 19:30 uur op school om ook kennis te maken met de Kanjer methode! Huiswerk: Waarin kunt u uw kind thuis ondersteunen? Rekenen: tafels oefenen (op de computer), klokkijken, met geld tellen tot 100, automatiseren tot de 10/20 Klok oefenen: Lezen: elke dag even samen lezen: voorlezen, zelf laten lezen (liefst hardop), koorlezen, om de beurt één zin. Plezier hebben in lezen is heel belangrijk. De Kidsweek junior is een leuke krant voor de leeftijd van uw kind. Werkwijze: In de groepen wordt met het GIP model (Groeps en Individueel gericht Pedagogische en didactisch handelen van de leerkracht) gewerkt. Doordat er zelfstandig gewerkt wordt door de leerlingen op hun eigen niveau is er ruimte voor verlengde of verdiepte instructie door de leerkracht aan groepjes kinderen aan de instructietafel. Het dag rooster staat op het white board. De kinderen werken met een weekrooster en een weektaak waar taken op staan voor allemaal en voor jou speciaal.

3 De RT mogelijkheden in de klas zijn behalve aan de instructietafel ook aan de computer of middels een speciale taak op de weektaak. Vorderingen: De vorderingen van uw kind worden bijgehouden via methode gebonden toetsen, Cito LVS, groepsbesprekingen met IB (Intern Begeleider). Het schooljaar beginnen wij met een startgesprek. U kunt zich daarvoor aanmelden via ouderportaal. Er zijn oudergesprekken waar gewenst en rapportgesprekken met alle ouders. Extra activiteiten: IKC: naschoolse activiteiten Bibliotheek: Dat zoeken we op, di 28 maart 9:00 uur Cultuurles: Cobra museum Grote rekendag Woensdag 22 maart Eindfeest Vrijdag 7 juli Open Podium: 4x per jaar Sportdag: vrijdag 23 september Heldensportdag (groep 3 t/m 8) vrijdag 7 oktober Funkey scholentoernooi (alleen voor groep 4) Schoolreis: donderdag 15 juni 2017 Sinterklaas maandag 5 december (12.30 kinderen vrij!) Schoolfotograaf: donderdag 15 september Kinderboekenweek: 5-14 oktober 2016 opa voor altijd jong Mediawijsheid: Tijdens de crea lessen en 5 minuten op maandag. Kerstdiner woensdag 21 december! Algemene en huishoudelijke zaken: Informatie is te vinden in nieuwsbrieven, op de website, jaarkalender, op de deur van de klas! Aanvangstijd: vanaf 8.20 start de inloop. Als de kinderen binnen komen hangen ze hun jas en tas aan de kapstok en mogen ze in de klas beginnen met een starttaak, bijv. lezen of tekenen. Om 8.30 klap ik in mijn handen en begint de schooldag. Dagindeling: er wordt voorlopig gewerkt met een dagtaak, over een paar maanden werken de kinderen met een weektaak. Eten en drinken: Graag gezond eten en drinken mee geven. U kunt zich aanmelden voor schoolmelk. Verjaardagen: we vieren de verjaardagen om uur. De kinderen mogen alleen gezond trakteren. Voor ideeën, zie Lunchkracht: Joni en Jasmijn zijn onze lunchkrachten. Zij zijn in dienst bij Kinderrijk. Op dit moment is Joni met zwangerschapsverlof. Haar taken worden overgenomen door Esther.

4 Gym: op woensdag geeft juf Thamar gym. Op donderdag geeft meester Paul gymles. Vulpen en etui: De kinderen krijgen halverwege groep 4 een vulpen van school. Als deze weg is moeten zij er zelf een aanschaffen. Een stabylo vulpen kan ook, deze is iets duurder en moet zelf worden aangeschaft. Er zijn wel vullingen voor de stabylo op school. Een etui is verplicht in groep vier. Jaarkalender: hierop kunt u de meeste gegevens vinden, check deze a.u.b.! Hoofdluis: Uw kind wordt regelmatig gecontroleerd, vooral na vakanties. Ouderhulp: nodig bij excursies bijv., zoals het uitstapje naar het concertgebouw en de bieb. Vanaf april gaan we iedere week naar de schooltuin. Voor de schooltuin zoeken we per keer twee ouders die het leuk vinden om mee te gaan. Eind maart krijgt u meer informatie over de schooltuin. De kosten bedragen 20,- voor zaaigoed. Klassendienst: twee kinderen per week, het kind komt iets later uit school. Op tijd naar bed: De stof wordt steeds moeilijker, concentreren is een noodzakelijk. Het scheelt enorm als kinderen genoeg slaap krijgen. Groepsopstelling: de kinderen zitten in groepjes. De groepjes worden regelmatig gewijzigd, vaak na ongeveer 8 weken. Gesprekken: aan het begin van het schooljaar wil ik graag kennismaken met alle ouders. Verder zijn er rapportgesprekken in november en maart Als er iets speelt, kom even langs, het liefst na schooltijd. Zorg: er is RT op school. Mocht blijken dat uw kind een onderdeel niet volgt, of er problemen mee heeft, dan wordt het kind aangemeld bij de IB-er (intern begeleider). Voor groep 4 is dit Jacqueline van den IJssel. Na het bieden van hulp wordt geëvalueerd of die adequaat is geweest. Als dat niet het geval blijkt te zijn worden er andere mogelijkheden tot hulp bekeken. Er wordt met de IB-er overlegd, of wellicht met andere instanties. De IB-er neemt contact op met de ouders, mondeling of middels een briefje. Wij proberen RT zoveel mogelijk in de klas te doen, omdat een kind dat regelmatig uit de groep wordt gehaald op andere manieren weer veel informatie en instructie mist. Rapporten: twee keer per jaar. Er wordt CITO getoetst in januari en mei/juni, dit komt in het leerlingvolgsysteem. Er wordt o/z/v/vg/g gegeven op basis van de resultaten uit de methodetoetsen. Open podium: 4x per jaar is er een open podium; de kinderen treden 2 keer op en kijken 4 keer naar de andere groepen.

5 Crea: Crea wordt in blokken van vier weken gegeven op vrijdag. De creablokken bestaan uit; schilderen, tekenen, textiele werkvormen, media, drama, muziek, timmeren en handarbeid. Ik zal voor sommige onderdelen hulp van ouders inroepen. Computers: zijn vaak ondersteunend, onze methodes hebben goede RT programma s. Sinterklaas: Sinterklaas komt ook dit jaar gezellig in de groep! na-schoolse activiteiten: de kinderen kunnen zich inschrijven voor cursussen. Opvoedingsdeskundige: als u hulp nodig heeft met opvoeden, informeer dan naar mogelijkheden ter ondersteuning. Op de website is te lezen wanner Naima (school maatschappelijk werkster) aanwezig is. Zij zit in de bso-ruimte. Als u nog vragen heeft over bovenstaande informatie of andere vragen dan hoor ik dit graag. Tot ziens in groep 4! Meester Geert-Jan

Kindercampus King Oostelijk Halfrond EZ Amstelveen Tel:

Kindercampus King Oostelijk Halfrond EZ Amstelveen Tel: Kindercampus King Oostelijk Halfrond 441 1183 EZ Amstelveen Tel: 020-6417799 Betreft : Informatie betreffende groep 6. Amstelveen, september 2016 Geachte ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de informatie

Nadere informatie

Even voorstellen: Op ma en di is Yentl Walg de leerkracht van uw kind(eren). Op woe, do en vrij is Sherryl Salarony de leerkracht van uw kinderen.

Even voorstellen: Op ma en di is Yentl Walg de leerkracht van uw kind(eren). Op woe, do en vrij is Sherryl Salarony de leerkracht van uw kinderen. Kindercampus King Oostelijk Halfrond 441 1183 EZ Amstelveen Tel: 020-6417799 Betreft : Informatie betreffende groep 7/8 Amstelveen, september 2015 Geachte ouder(s), verzorger ( s), Even voorstellen: Op

Nadere informatie

Kindercampus King. Onderwijsinhoudelijk: Oostelijk Halfrond EZ Amstelveen Tel: Betreft: Informatie betreffende groep 8

Kindercampus King. Onderwijsinhoudelijk: Oostelijk Halfrond EZ Amstelveen Tel: Betreft: Informatie betreffende groep 8 Kindercampus King Oostelijk Halfrond 441 1183 EZ Amstelveen Tel: 020-6417799 Betreft: Informatie betreffende groep 8 Amstelveen, september 2016 Geachte ouder(s), verzorger(s), Groep 8, het laatste schooljaar

Nadere informatie

Jaarprogramma. Algemeen

Jaarprogramma. Algemeen 1 Jaarprogramma Algemeen Binnen komen De kinderen van groep 4 tot en met 8 komen binnen nadat de schoolbel is gegaan. De inloop is vanaf groep 4 voorbij; het is ook niet meer de bedoeling dat ouders mee

Nadere informatie

informatieavond groep 3a

informatieavond groep 3a informatieavond groep 3a even voorstellen Ester Annieke dinsdag woensdag donderdag Nienke maandag vrijdag Luuk stagiair maandag Algemene informatie School start om 8:30 uur. Er gaat een bel om 8:25 uur.

Nadere informatie

Voorlichtingsavond groep 3b

Voorlichtingsavond groep 3b Voorlichtingsavond groep 3b 08:30 tot 09:00 Beginnen de kinderen met zelfstandig werken. We gebruiken daarbij het kiesbord. Tot aan de voorjaarsvakantie zijn de kinderen zelfstandig bezig met lees spelletjes,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Maandag. Dinsdag. Woensdag

Maandag. Dinsdag. Woensdag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Verrassing Weektaak Agenda Dagtaak Verjaardag Jeugdjournaal Naar huis Naar de bieb Computer 4 Computeren Computer 1 Computer 2 Buitenspelen Klassendienst Pauze

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Welkom. Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje

Welkom. Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje Groep 5 Welkom Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje Voorstellen Groep 5A juf Fleur: maandag, dinsdag en woensdag juf Marijke: donderdag

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatieavond groep 4

Informatieavond groep 4 Informatieavond groep 4 Dagindeling- weekrooster -Elke dag starten we met stillezen, om het lezen te bevorderen. Zo beginnen we de dag altijd heel rustig. -Daarna hebben we het vak; levensbeschouwing en

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt.

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. INFORMATIE OVER GROEP 4 Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken:

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken: Informatie over groep 5 Groep 5A: Juf Maaike (ma, di en wo) Juf Jolanda (do en vr) Groep 5B: Juf Anita (ma, di en wo) Juf Dien (do en vr) Gymles: maandag (van gymleerkracht Elly Buijs) dinsdag (van de

Nadere informatie

Ouderavond Bovenbouw WELKOM IN GROEP 6 DAANTJE!

Ouderavond Bovenbouw WELKOM IN GROEP 6 DAANTJE! Ouderavond Bovenbouw WELKOM IN GROEP 6 DAANTJE! Inhoud avond Voorstellen Huishoudelijke punten Schoolregels In de klas Overgang groep 5 naar groep 6 Huiswerk Na school Methodes Rapporten en portfolio s

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag)

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Informatie groep 6b Even voorstellen Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) De vakken in groep 6 Taal De basisstof is onderverdeeld in: Woordenschat Taal Verkennen

Nadere informatie

Algemene informatie. Diverse dingen:

Algemene informatie. Diverse dingen: Informatieboekje Groep 4/5 2011-2012 Algemene informatie Diverse dingen: Gedragsregels in en buiten de klas Samen met de juf hebben de kinderen klassenregels bedacht en ondertekend. Wij houden ons allemaal

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 6!

Welkom bij de informatieavond van groep 6! Welkom bij de informatieavond van groep 6! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken & inloop O Zorg O Thuis O Praktische zaken O App Even voorstellen O Brigit Janssen maandag tot en met vrijdag

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Informatieavond groep september 2016

Informatieavond groep september 2016 Informatieavond groep 4 20 september 2016 Van harte welkom Opzet van de avond: Kort overzicht van de vakken Zaken van algemene aard Stellen van vragen Rondkijken Het rooster van groep 4 Maandag 8.30-8.45

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werk en er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl Tamara van de Berg t.vandenberg@dezonnepoort.nl De Schatgravers maandag dinsdag (gymdag) woensdag donderdag vrijdag / Olaf

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4,5 en 6

Aan de ouders van groep 4,5 en 6 Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie.

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie. Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Groepsinformatie voor groep 5/6 - Schooljaar Thuis lezen

Groepsinformatie voor groep 5/6 - Schooljaar Thuis lezen www.obsverschoor.nl info@obsverschoor.nl J. van Arkelstraat 39 4254 CW Sleeuwijk 0183-301507 Leerkrachten Groepsinformatie voor groep 5/6 - Schooljaar 2016-2017 Bjorn Boerdam staat de hele week voor de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7

Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7 Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7 Even voorstellen Groep 5b/6b: Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Groep 6c/7b: Juf Inge Bos (maandag t/m vrijdag)

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Informatieavond groep 4b

Informatieavond groep 4b Informatieavond groep 4b Leerkrachten: Chantal Laven: aanwezig op maandag en dinsdag. Anja v.d. Maaden: aanwezig op woensdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen. Samenstelling van de groep: 25 leerlingen

Nadere informatie

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012)

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Zelfstandig werken in groep 5: Op het bord worden de verschillende activiteiten in volgorde genoteerd. In wit zijn de instructiemomenten aangegeven. Met een rode

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werken er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl t.vandenberg@dezonnepoort.nl s.vermeulen@dezonnepoort.nl Carla van Baarsen c.vanbaarsen@dezonnepoort.nl De Schatgravers Carla

Nadere informatie

J. van Arkelstraat CW Sleeuwijk Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar

J. van Arkelstraat CW Sleeuwijk Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar www.obsverschoor.nl info@obsverschoor.nl J. van Arkelstraat 39 4254 CW Sleeuwijk 0183-301507 Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar 2016-2017 Leerkrachten Dit jaar staan er meerdere leerkrachten

Nadere informatie

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8 Groepsgids 2018-2019 Groepen 6/7 en 7-8 Wie werken er in de groepen 6/7 en 7/8: Monique van Gemert Annelore den Biggelaar Anouk Gerritsen Marijn Schraa m.vangemert@dezonnepoort.nl a.denbiggelaar@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Informatiebrief groep 7/8

Informatiebrief groep 7/8 Informatiebrief groep 7/8 Schooljaar 2018/2019 De Molenwiek groep 7/8 Leerkrachten: Ma, di, do, vr, : Marianne Mackaay Wo: Eline van Kleef Wilt u er voor zorgen dat uw kind op tijd op school is? Indien

Nadere informatie

Moet je doen! Eigen-wijs

Moet je doen! Eigen-wijs 1 Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 5/6. In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 5/6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere

Nadere informatie

Informatie groep 5b. Even voorstellen. Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr)

Informatie groep 5b. Even voorstellen. Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr) Informatie groep 5b Even voorstellen Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr) Vanaf januari 2018 komt juf Monique Huijgen terug van haar verlof. Zij zal dan op ma en di in de klas zijn. Ik ben er dan op

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Kindcentrum Cornelius

Kindcentrum Cornelius Kindcentrum Cornelius Groep 6 St. Jozefplein 7, 5428 GL Venhorst. 0492 35 90 36 e-mail: info@cornven.nl website : www.cornven.nl Snappet Ook dit jaar werken wij in groep 5 t/m 8 weer met Snappet. Groep

Nadere informatie

Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar Thuis lezen

Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar Thuis lezen www.obsverschoor.nl info@obsverschoor.nl J. van Arkelstraat 39 4254 CW Sleeuwijk 0183-301507 Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar 2017-2018 Leerkrachten Dit jaar staan er 2 leerkrachten voor groep

Nadere informatie

Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende

Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende lijsten. Maurice Boonstra Maandag 8.30-14.30uur Dinsdag 8.30-14.30uur

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Informatieavond groep 5

Informatieavond groep 5 Informatieavond groep 5 Even voorstellen Monique Huijgen (ma, di, vr) Eelko van Toledo (wo,do Taal - Woordenschat: Met woorden in de weer - Taal verkennen - Schrijven - Spreken en luisteren -Nieuwsbegrip

Nadere informatie

Informatiebulletin groep 5 2015-2016

Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Zo gaat dat in de. Populier

Zo gaat dat in de. Populier Zo gaat dat in de. Populier schooljaar 2017-2018 In dit boekje vindt u allerlei informatie over de bovenbouw. Praktische punten en een toelichting op hoe we in de bovenbouw werken. Veel leesplezier! Toelichting

Nadere informatie

Belangrijk!!! De middagpauze is van tot 13.00

Belangrijk!!! De middagpauze is van tot 13.00 Aan de ouders van groep 8 De vakantie is weer afgelopen en maandag gaan we allemaal weer fris en uitgerust beginnen aan een nieuw schooljaar. In deze brief ontvangt u belangrijke informatie voor het komende

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolberg Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Keuchenius School met Talent

Keuchenius School met Talent Keuchenius School met Talent Groep 6 Groepssamenstelling Groep 6 > 18 leerlingen Leerkrachten Juf Marijke (maandag/dinsdag) m.kleinjan@csgdewaard.nl Juf Netty (woensdag-vrijdag) n.oliver@csgdewaard.nl

Nadere informatie

Informatiebulletin groep

Informatiebulletin groep Informatiebulletin groep 5 2016-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Informatieavond groep 78. dinsdag 2 oktober uur

Informatieavond groep 78. dinsdag 2 oktober uur Informatieavond groep 78 dinsdag 2 oktober 19.45 20.30 uur Verdeling leerkrachten groep 7 groep 8 ma: juf Konijn juf Konijn di: juf Timersma juf Timersma woe: juf Van der Veen juf Timersma do: juf Van

Nadere informatie

Informatieavond groep 6

Informatieavond groep 6 Informatieavond groep 6 Via de schooltelefoon zijn we bereikbaar Ziekte/ afwezigheid even melden Tijdens het inloopkwartier s morgens korte boodschap 10 minuten avond Afspraken worden apart gemaakt en

Nadere informatie

Informatie avond. ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015

Informatie avond. ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015 Informatie avond ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015 Even voorstellen Natascha de Jong maandag, donderdag en vrijdag. ndjong@ichthusbaambrugge.nl Jorne van Ginkel dinsdag en woensdag (eindstage).

Nadere informatie

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen 1.De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen Informatie groep 4 Het lezen wordt twee maal per jaar op tempo getoetst door een CITO toets (DMT), waarbij de leerling in

Nadere informatie

Welkom in groep 4-5. Een korte presentatie van hoe wij werken

Welkom in groep 4-5. Een korte presentatie van hoe wij werken Welkom in groep 4-5 Een korte presentatie van hoe wij werken 2018-2019 De leerkrachten - Marion Op t Root: maandag, dinsdag, woensdag, - Carool Peeters : woensdag groep 5 - Jella Purnot: donderdag en vrijdag

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Moniek Campschreur Marijn Schraa Mendy Reijmer vervangen door Roy Oostink t/m november 2017 j.vankempen@dezonnepoort.nl m.campschreur@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Informatieavond groep 6

Informatieavond groep 6 Informatieavond groep 6 Informatieavond groep 6... 1 Welkom... 2 - Wie zijn de leerkrachten?... 2 Werkwijze:... 2 - Dagelijkse gang van zaken... 2 - Sociaal-emotionele ontwikkeling... 3 - Adaptief onderwijs

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6.

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Welkom in groep 6! Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Tijdens de opening van het schooljaar met de kinderen bent u van harte

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool. Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school

Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool. Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school Agenda: Informatie over de vakken van groep 3 Koffie en thee drinken, korte pauze

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie. groep 7/8

Informatie. groep 7/8 Informatie groep 7/8 2016-2017 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 5.

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 5. 2016-2017 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 5. Informatieblad groepen 5 Gang van zaken Zelfstandigheid: In groep 5 leren de kinderen zelf hun werk te verdelen over de week.

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer 17-10-2017 04 Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer Voorleeswedstrijd De voorleeswedstrijd is gewonnen door Tessa Schepen uit groep 7B, gefeliciteerd! Heel knap gedaan Tessa! Zij zal binnenkort gaan strijden

Nadere informatie

Informatie avond. Wilt u straks a.u.b. de telefoonketting /lijst controleren en eventueel aanvullen als u een ander nummer heeft?

Informatie avond. Wilt u straks a.u.b. de telefoonketting /lijst controleren en eventueel aanvullen als u een ander nummer heeft? Informatie avond Wilt u straks a.u.b. de telefoonketting /lijst controleren en eventueel aanvullen als u een ander nummer heeft? 1 Welkom 2 Algemene zaken Luizenzakken en luizencontrole Gesprekken op afspraak

Nadere informatie

Groepssamenstelling 18 leerlingen Leerkrachten Juf Marianne: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag. Juf Riekie: donderdag

Groepssamenstelling 18 leerlingen Leerkrachten Juf Marianne: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag. Juf Riekie: donderdag Groepssamenstelling 18 leerlingen Leerkrachten Juf Marianne: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag. Juf Riekie: donderdag *Bij de eerste bel gaan we naar binnen. Bij de tweede bel begint de les! *Tassen

Nadere informatie

Informatieavond OBS De Zevensprong Groep 5

Informatieavond OBS De Zevensprong Groep 5 Informatieavond OBS De Zevensprong Groep 5 Even voorstellen Jeanine Sparnaaij Werkdagen: maandag, dinsdag of maandag, donderdag Liesbeth Mulckhuyse zie dagen Jeanine Jos Broer Werkdagen: woensdag, donderdag,

Nadere informatie

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Een verzoek: - Naar binnen gaan na de bel, wanneer de leerkracht de deur open maakt. - Aan onze kant op de speelplaats naar binnen en niet binnendoor.

Nadere informatie

Informatieavond groep 7/8

Informatieavond groep 7/8 Informatieavond groep 7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Melissa (werkt op maandag, dinsdag, woensdag) Juf Lisanne (werkt op donderdag en vrijdag) INHOUD VAN DEZE AVOND Hoe werken wij in de klas? Informatie over

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 4

Informatieboekje Groep 4 Informatieboekje Groep 4 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 4 van Oecumenische Basisschool de Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie groep 4 cursusjaar

Informatie groep 4 cursusjaar Informatie groep 4 cursusjaar 2017-2018 Godsdienst (methode Kind op Maandag) 2 Bijbelverhalen per week Veel zingen ( Lied van de maand ), en andere liederen Bidden Weekopening bij ieder nieuw thema Vertelkring

Nadere informatie

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar Informatieboekje Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Basisschool Beekpark. In dit boekje vindt u allerlei informatie: informatie over onze school, ons onderwijs

Nadere informatie

Informatie avond GROEP 3

Informatie avond GROEP 3 Informatie avond GROEP 3 Maandag 7 september 2015 WELKOM! Inhoud informatie avond Voorstellen Groep 3. Twee groepen drie Manier van werken in groep 3 Meerhanden in de klas Vakgebieden Aandachtspuntjes

Nadere informatie

Algemeen Handelingsgericht werken PBS Taakspel Leesonderwijs groep 6 Spelling/ rekenen IPC Engels Schooltuinen Weektaak Boekbespreking, actualiteiten

Algemeen Handelingsgericht werken PBS Taakspel Leesonderwijs groep 6 Spelling/ rekenen IPC Engels Schooltuinen Weektaak Boekbespreking, actualiteiten Welkom Algemeen Handelingsgericht werken PBS Taakspel Leesonderwijs groep 6 Spelling/ rekenen IPC Engels Schooltuinen Weektaak Boekbespreking, actualiteiten Huiswerk Klassenouders / hulpouders Mededelingen

Nadere informatie

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen 1.De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen Informatie groep 4 Het lezen wordt twee maal per jaar op tempo getoetst door een CITO toets (DMT), waarbij de leerling in

Nadere informatie