Praktische informatie groepen 6 Schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016"

Transcriptie

1 Praktische informatie groepen 6 Schooljaar Een verzoek: - Naar binnen gaan na de bel, wanneer de leerkracht de deur open maakt. - Aan onze kant op de speelplaats naar binnen en niet binnendoor. - Lopend naar de fietsenrekken gaan. - Kinderen komen zoveel mogelijk alleen naar boven. Dagindeling Binnenkomst: Kinderen gaan op hun plek zitten.de eerste 15 minuten van elke dag lezen de kinderen en wordt er rekensprint/racelezen gedaan. Instructie: Dagelijks krijgen de kinderen reken-, taal- en spellingsinstructie. Hierna gaan zij tijdens zelfstandig werken de stof verwerken. In deze tijd is er aandacht voor de kinderen die extra instructie behoeven. Dit kan zowel individueel zijn, als in een groepje. Rekenen: Alles telt Een lesweek Elke lesweek bestaat uit vijf lessen: twee interactieve, leerkrachtgebonden lessen en drie zelfstandig werkenlessen (grotendeels leerkrachtvrij). Deze lestypen wisselen elkaar systematisch af. Elke dag is er dus een rekenles. Toetsen De toetsweek is er voor het afnemen van de toets, maar biedt daarna gelegenheid voor reteaching, herhaling en verrijking.

2 Groep specifiek voor groep 6 Sommen maken tot Cijferend optellen en aftrekken Vermenigvuldigen / delen grote getallen Breuken Tijd- en geldrekenen Meten / meetkunde Tabellen en grafieken Tafels 1 t/m 10 zijn geautomatiseerd Klok wordt beheerst Taal: Taal actief groep 4 t/m 8 Taal is opgebouwd uit tien overkoepelende thema's van drie weken. Vaste opbouw van een thema. Een thema van Taal actief Taal bestaat uit basislessen en differentiatielessen. De basislessen duren twee weken. Ieder thema start met een ankerverhaal. Aan het begin van de derde week van het thema wordt er een taaltoets afgenomen, waarna er in de rest van die week de differentiatielessen (re-teaching/ verrijking) worden gegeven. De differentiatielessen zijn dus een vast onderdeel van het basisprogramma. Groep specifiek voor groep 6 Taal; werkwoorden, persoonsvorm, onderwerp en zelfstandig naamwoorden te vinden / herkennen. Spelling; automatiseren spellingsregels Staal. Lezen; AVI uit. (wenselijk) Oriëntatie op Jezelf en de Wereld (OJW) Aardrijkskunde, geschiedenis en natuur komen geïntegreerd aan bod. Enkele thema s zijn: Nederland binnen Europa, Je lichaam van Kop tot Teen, 10 tijdvakken.

3 Studievaardigheden: Blits De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve teksten, waaronder schema s, tabellen en informatieve bronnen. In ieder hoofdstuk komen de onderdelen studieteksten, informatiebronnen, kaartlezen en tabellen, schema s en grafieken aan bod. Chromebooks: Vorig jaar zijn de groepen 6 gestart met het werken met chromebooks. Deze kinderen hebben de chromebooks meegenomen naar groep 7. Nu krijgen de kinderen in groep 6 nieuwe chromebooks. Deze worden zo snel mogelijk geleverd. Tot die tijd gebruiken we 1 x per week de chromebooks van groep 7. Sociaal emotionele ontwikkeling: Klets! Klets! Is een pakket voor leerlingen van de groepen 2 t/m 8 waarin ze leren om voor zichzelf op te komen zonder de ander te kwetsen. Wie dat kan loopt minder kans om problemen te krijgen. Ook het verergeren van problemen kan hiermee voorkomen worden. Huiswerk In groep 6 krijgen de kinderen regelmatig op maandag huiswerk mee. Dit kan voor alle vakken zijn en kan bestaan uit leer- of maakwerk. In het huiswerkmapje zit een planning waarop de kinderen noteren wanneer het huiswerk af moet zijn of wanneer de toets plaatsvindt. Wilt u erop toezien dat het huiswerk gemaakt of geleerd wordt en indien nodig uw kind begeleiden. Overige informatie: Adressen en telefoonlijsten: U heeft eind vorig schooljaar een adressen/telefoonlijst van de groep ontvangen. We hebben ook een lijst in onze map met uw mobiele nummer en eventuele nummers bij nood. Cito-toets: In januari en juni krijgen de kinderen CITO toetsen, de scores ontvangt u in februari tijdens het rapportgesprek. In Juni gaat deze lijst met het rapport mee.

4 Educatief: We willen u adviseren om de kinderen thuis te laten kijken naar programma s zoals het Klokhuis, Nieuws uit de Natuur en het Jeugdjournaal. Dit i.v.m. de algemene ontwikkeling, woordenschat en kennisverbreding. Fruit eten: Wij zetten in op gezond naar school. Geen chocola, gevulde koeken, wafels of andere ongezonde snacks. De lege verpakkingen en eventueel niet opgegeten fruit of koek komen mee naar huis. We stimuleren zoveel mogelijk gebruik te maken van drinkbekers en bakjes. Fruitdagen: Maandag, dinsdag en donderdag zijn de fruitdagen. Dit houdt in dat uw kind deze dagen alleen verse groenten of fruit mag meenemen. De woensdag en vrijdag mogen er wel koeken meegenomen worden. Gym: Groep 6a heeft op donderdagochtend om uur gym.groep 6b heeft op donderdagochtend om uur gym. Intern begeleidster/der: Bij twijfel of vragen over de ontwikkeling van uw kind, kunnen wij de hulp inroepen van onze intern begeleidster. Voor de bovenbouw is dit Rosie van Sonsbeek. Leerlingvolgsysteem: Wij observeren de ontwikkeling van uw kind en verwerken onze bevindingen in een leerlingvolgsysteem. Hierin verwerken wij ook groepsplannen, handelingsplannen, Cito-toetsen etc. Klassenouders: Iedere groep heeft 2 klassenouders. Zij helpen in de groep met bijzondere dagen (Sinterklaas, Kerst, Carnaval, Pasen, verjaardag van de juf etc.) Luizenouders: Iedere groep heeft 2 a 3 luizenouders. Zij controleren de kinderen na elke vakantie. Biebouders: Eens in de 5/6 weken gaan er groepjes kinderen naar de bieb. Dit onder begeleiding van een ouder.

5 Postmapje: Uw kind heeft een postmapje van school. Iedere donderdag krijgt hij/zij dit mapje mee naar huis. Het mapje graag vrijdag weer mee terug naar school. Mapje kwijt of kapot? : graag zelf voor vervanging zorgen. Regels: Per 2 weken wordt er aandacht geschonken aan een van onze 10 schoolregels. Deze hangen zichtbaar in de klas. Schoolgids: Algemene informatie over beleid en schoolse zaken. Hierin kunt u ook informatie vinden over de Oudervereniging en de Medezeggenschapsraad. Schrijfmethode: Deze heet handschrift. Er is goede aandacht voor de houding en links- en rechtshandigen. Op school schrijven de kinderen in alle schriften aan elkaar. Speelgoed mee naar school: Is niet toegestaan. Stagiaires: Wij staan positief tegenover het inzetten van stagiaires op school om hen zodoende het vak van leerkracht of klas/onderwijsassistent te leren. In de loop van het jaar kunnen er voor bepaalde tijd stagiaires meelopen in de klas. Tien-minuut-gesprekken: Deze vinden plaats in februari en juni, n.a.v. het rapport. In november vinden er 15-minuten gesprekken plaats op basis van de Sociaal Emotionele Ontwikkeling (SEO). In februari zijn de oudergesprekken naar aanleiding van het rapport. Hierbij mag uw kind aanwezig zijn. In juli zullen er facultatieve oudergesprekken zijn. Deze zijn dus niet verplicht, u kunt uitgenodigd worden door de leerkracht of u kunt zelf een gesprek aanvragen. Tussendoor kan vanuit de leerkracht of vanuit de ouders altijd een gesprek aangevraagd worden. Wij staan open voor een gesprek. Graag een afspraak maken na schooltijd bij het ophalen van uw kind, niet als u uw kind naar school brengt; dan zijn we er graag voor de kinderen. Wilt u er rekening mee houden dat de leerkrachten pauze hebben van u.

6 Uitnodigingen verjaardagen: Niet in de klas uitdelen a.u.b. Dit vanwege teleurstelling voor de kinderen die niet zijn uitgenodigd. Verjaardag kind: De kinderen zingen en er wordt getrakteerd. De kinderen mogen ook langs de meester van de andere groep 6 en de leerkracht van vorig schooljaar. Het is niet de bedoeling dat de jarigen cadeautjes trakteren. Verjaardag van de leerkracht: Per groep wordt er een datum bepaald wanneer en hoe de verjaardag van de juf of meester wordt gevierd. Verlof: Als u verlof wilt aanvragen, dient u dat schriftelijk te doen. De criteria waaraan het verlof moet voldoen staan in de schoolgids vermeld. U kunt de aanvraag inleveren bij het MT. Vragen: Mocht u onverhoopt nog vragen hebben, dan horen wij deze graag! U kunt hiervoor terecht bij de leerkracht van uw kind. 6a: bjorndanen@skbo.nl 6b: trudeveenhuizen@skbo.nl marjandelouw@skbo.nl Ziekte/afwezigheid: Als uw kind ziek is, graag voor schooltijd bellen. Als uw kind later of niet komt vanwege bezoek aan tandarts/ziekenhuis graag van te voren doorgeven aan de leerkracht. rden aangeboden. rden aangeboden.

Praktische informatie groep 4

Praktische informatie groep 4 De leerkrachten van de groepen 4 zijn: 4A: juf Loes en juf Mariëlle 4B: juf Trude en juf Rianne De dagindeling: Praktische informatie groep 4 Binnenkomst: Jassen en tassen aan de kapstok. Kinderen gaan

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Handout. groepen 4. Daltonschool In Balans

Handout. groepen 4. Daltonschool In Balans Handout groepen 4 Daltonschool In Balans Leerkrachten: 4a Cindy van Leeuwen Kelly Spooren 4b Anja Smits Jennie van Laarhoven ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 4 werken we dagelijks met

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

Binnenkomst: Jassen en tassen aan de kapstok. Kinderen gaan op hun eigen plaats zitten en pakken het werkje wat klaar ligt.

Binnenkomst: Jassen en tassen aan de kapstok. Kinderen gaan op hun eigen plaats zitten en pakken het werkje wat klaar ligt. Praktische informatie groep3 Een verzoek: - Na de bel, bij de trap gaan staan.(niet op de trap). De juf geeft een seintje als je naar binnen mag komen. - Aan onze kant op de speelplaats naar binnen en

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 6 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2017-2018 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 6, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012)

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Zelfstandig werken in groep 5: Op het bord worden de verschillende activiteiten in volgorde genoteerd. In wit zijn de instructiemomenten aangegeven. Met een rode

Nadere informatie

ouderavond bovenbouw 2015 /2016

ouderavond bovenbouw 2015 /2016 ouderavond bovenbouw 2015 /2016 Inhoud avond Schoolregels Methodes Rapportfolio Leerlingvolgsysteem, citotoetsen en handelingsplannen Huiswerk Na schooltijd De weg naar het voortgezet onderwijs Kamp Huishoudelijke

Nadere informatie

Welkom in groep 5! Even voorstellen:

Welkom in groep 5! Even voorstellen: Welkom in groep 5! Even voorstellen: René van Eekelen ma t/m vr Femke Rullens ma t/m vr Meneer Rene -52 jaar jong -Kindgericht -24 jaar Rietvest, 2 jaar Arenberg, 1 jaar Achtsprong -Reïntegratietraject

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

Informatiebulletin groep 5 2015-2016

Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 7

Informatieboekje Groep 7 Informatieboekje Groep 7 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Vivian Wenselaar (ma, di) Kim Ariaens (woe, do, vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor

Nadere informatie

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar Informatieboekje Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Basisschool Beekpark. In dit boekje vindt u allerlei informatie: informatie over onze school, ons onderwijs

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 7-8!

Welkom op de informatieavond van groep 7-8! Welkom op de informatieavond van groep 7-8! De onderwerpen van vanavond: De vakgebieden (Continu-)rooster en pauze Huiswerk Regels Verjaardagen Kamp Spullen meenemen Verzuim Rapporten en 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 8

Informatieboekje Groep 8 Informatieboekje Groep 8 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

GROEP 7. Informatieavond

GROEP 7. Informatieavond GROEP 7 Informatieavond 1 Leerkrachten 7a Debby van Twillert Sylvia Walch ma, di en wo do en vr 7b Marlien Hammink Linda Karman ma, do en vr di en wo 2 Vakken Rekenen Taal Spelling Lezen Engels Wereld

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Even voorstellen. Maandag en dinsdag staat Ellen Kooter voor de groep. Woensdag, donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep.

Even voorstellen. Maandag en dinsdag staat Ellen Kooter voor de groep. Woensdag, donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep. Groep 4 Even voorstellen. Maandag en dinsdag staat Ellen Kooter voor de groep. Woensdag, donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep. Start van de dag. 8.35 De leerkracht staat bij de deur

Nadere informatie

Informatiebulletin groep

Informatiebulletin groep Informatiebulletin groep 5 2016-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Informatieavond groep 6

Informatieavond groep 6 Informatieavond groep 6 Informatieavond groep 6 1) Algemeen - De kinderen hebben de schoolkalender meegekregen. Hierop vindt u de activiteiten van dit schooljaar, de vakanties en de vrije dagen. De schoolgids

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Welkom in groep 5. Bernardus van Bockxmeer. van de. Een school in de wereld van nu, kijkend naar de wereld van morgen

Welkom in groep 5. Bernardus van Bockxmeer. van de. Een school in de wereld van nu, kijkend naar de wereld van morgen Welkom in groep 5 van de Bernardus van Bockxmeer Een school in de wereld van nu, kijkend naar de wereld van morgen Even voorstellen: Naomi Kooi (leerkracht op maandag, dinsdag en woensdag) Tineke Beenker

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Definitie OGW onderwijsinspectie

Definitie OGW onderwijsinspectie Welkom in groep 4 Bespreekpunten Focus Weekrooster Manier van werken Methodes Rekenen: wereld in getallen Sociaal-emotionele ontwikkeling Zorgleerlingen Toetsen Thuis oefenen Wat hebben de kinderen nodig

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire

Even voorstellen. Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire Kernwaarden Kernwaarden Even voorstellen Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire Werkdagen: Juf Eveline: donderdag Juf Annette: maandag dinsdag woensdag vrijdag Juf Kim: maandag dinsdag en soms een

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Algemene Nieuwsbrief. Vragen die hierbij centraal staan zijn: Wat verwachten we van je? Hoe kunnen we in de klas succesvol samenwerken?

Algemene Nieuwsbrief. Vragen die hierbij centraal staan zijn: Wat verwachten we van je? Hoe kunnen we in de klas succesvol samenwerken? Algemene Nieuwsbrief Welkom in groep 5 De juffen van groep 5 zijn: Sabine Tenbült en Miranda Verheijen Sabine werkt op maandag en dinsdag. Miranda werkt op de overige dagen van de week Als u iets wilt

Nadere informatie

Binnenkomst: Jassen en tassen aan de kapstok. Kinderen gaan op hun eigen plaats zitten en pakken het werkje wat klaar ligt.

Binnenkomst: Jassen en tassen aan de kapstok. Kinderen gaan op hun eigen plaats zitten en pakken het werkje wat klaar ligt. Praktische informatie groep3 Een verzoek: - Na de bel komen de kinderen binnen. De juf maakt de deur open. - Aan onze kant op de speelplaats naar binnen en niet binnendoor. - Niet fietsen op het schoolplein.

Nadere informatie

Informatie over groep 3 en 4

Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 Schooljaar 2015-2016 Wij stellen ons voor Mijn naam is Marie-José Kostense, leerkracht van groep 3/4. Naast de rol van leerkracht vervul ik de rol van taal-leescoördinator

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s), Groep 7, 2014-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder volgt belangrijke informatie over de groep waarin uw kind nu zit. Wij willen u dan ook vragen dit thuis eens op het gemak door te nemen. Belangrijke

Nadere informatie

Groep 7, 2015-2016. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Groep 7, 2015-2016. Beste ouder(s)/verzorger(s), Groep 7, 2015-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder volgt belangrijke informatie over de groep waarin uw kind nu zit. Wij willen u dan ook vragen dit thuis eens op het gemak door te nemen. Belangrijke

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen 1.De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen Informatie groep 4 Het lezen wordt twee maal per jaar op tempo getoetst door een CITO toets (DMT), waarbij de leerling in

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 7

Informatieboekje. Groep 7 Informatieboekje Groep 7 Schooljaar 2015-2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Markelo, september 2015 Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatie van groep 5 (8 september 2014) week 37 1. Algemene informatie. (19.30-19.45 / 19.45 20.30)

Informatie van groep 5 (8 september 2014) week 37 1. Algemene informatie. (19.30-19.45 / 19.45 20.30) Informatie van groep 5 (8 september 2014) week 37 1. Algemene informatie. (19.30-19.45 / 19.45 20.30) Een vriendelijk verzoek om de presentielijst in te vullen, ook met hoeveel personen u hier bent. Daarnaast

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6.

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Welkom in groep 6! Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Tijdens de opening van het schooljaar met de kinderen bent u van harte

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag)

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Informatie groep 6b Even voorstellen Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) De vakken in groep 6 Taal De basisstof is onderverdeeld in: Woordenschat Taal Verkennen

Nadere informatie

Ouderavond Bovenbouw WELKOM IN GROEP 6 DAANTJE!

Ouderavond Bovenbouw WELKOM IN GROEP 6 DAANTJE! Ouderavond Bovenbouw WELKOM IN GROEP 6 DAANTJE! Inhoud avond Voorstellen Huishoudelijke punten Schoolregels In de klas Overgang groep 5 naar groep 6 Huiswerk Na school Methodes Rapporten en portfolio s

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Welkom in groep 5 Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Nieuw in groep 5 De vakken aardrijkskunde, natuur, geschiedenis en studievaardigheden. Huiswerk

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 8

Informatieboekje Groep 8 Informatieboekje Groep 8 Schooljaar 2015-2016 Markelo, september 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 8 van Oecumenische Basisschool de Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie avond groep 7

Informatie avond groep 7 Welkom in groep 7 Maandag t/m woensdag: juf Orinda. Donderdag en vrijdag: meester Ben. Vanaf 14 september zullen we op dinsdag een stagiaire van Domstad in de klas hebben: Martine ( 2 e jaars) Informatie

Nadere informatie

OBS Stellegors schooljaar 2015/2016. Informatie groep 6. 1. De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen.

OBS Stellegors schooljaar 2015/2016. Informatie groep 6. 1. De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen. OBS Stellegors schooljaar 2015/2016 Informatie groep 6 1. De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen. Ter bevordering van het lezen werken we met de methode Estafette.

Nadere informatie

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6?

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6? Welkom Wij zijn een groep van 19 kinderen met twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Veldhuis er en op de andere dagen staat juf Ten Hove voor de groep. We hebben samen met de kinderen een fijne start

Nadere informatie

Informatieboekje Informatieboekje groep 8 Beekpark Schooljaar

Informatieboekje Informatieboekje groep 8 Beekpark Schooljaar Informatieboekje Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 8 van Basisschool Beekpark. In dit boekje vindt u allerlei informatie: informatie over onze school, ons onderwijs

Nadere informatie

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem.

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem. Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 6a Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag- en dinsdagmiddag, woensdag) Paula

Nadere informatie

Informatieavond groep 7-8. 10 september 2014

Informatieavond groep 7-8. 10 september 2014 Informatieavond groep 7-8 Onderwerpen Voorstellen De groep Klassenorganisatie Vakken Pauze Trakteren Verlof aanvraag Belangrijke weetjes Vragen? 26 augustus 2013 Voorstellen maandag t/m vrijdag Juf Ilona

Nadere informatie

Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep.

Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep. Groep 4 Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep. Start van de dag. 8.35 De leerkracht staat bij de deur

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht.

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht. Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 januari 2016 Foto van de week Vorige week konden we schaatsen op straat en nu schijnt de zon en is de temperatuur ver boven nul. De leerlingen hebben genoten van

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2017-2018 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie.

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie. Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag )

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag ) RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 8 Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag,

Nadere informatie

Informatie avond. ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015

Informatie avond. ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015 Informatie avond ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015 Even voorstellen Natascha de Jong maandag, donderdag en vrijdag. ndjong@ichthusbaambrugge.nl Jorne van Ginkel dinsdag en woensdag (eindstage).

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Ik ben Mayke van Zeeland en ik ben 24 jaar. Ik woon in Mariaheide, nog lekker bij mijn ouders! Ik ben op maandag en dinsdag in groep

Nadere informatie

Ofwel... Wat doen we de hele week en wie staat er voor de groep

Ofwel... Wat doen we de hele week en wie staat er voor de groep Informatieavond groep 4 Hoe, wat, wanneer en wat er verder zo besproken kan worden... Programma Welkom Hoe zit de organisatie van de week in elkaar? Leerstof van dit schooljaar in vogelvlucht Pedagogisch

Nadere informatie

Belangrijk BO naar VO. Leerlingvolgsysteem. Leerling-kenmerken. november april

Belangrijk BO naar VO. Leerlingvolgsysteem. Leerling-kenmerken. november april Belangrijk BO naar VO Leerlingvolgsysteem Leerling-kenmerken november april leerstof groep 8 voorbereiding op de verwijzing VO CITO toetsen M8 LOVS VO informatieavond in oktober/november 2 verwijzingsgesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Lesstof groep 8 Wat leert uw kind de komende maanden.

Lesstof groep 8 Wat leert uw kind de komende maanden. Nummer 1 oktober 2015 Lesstof groep 8 Wat leert uw kind de komende maanden. In groep 8 vindt de afronding plaats van de basisschool. Dit betekent dat alle stof herhaald wordt en vooral door elkaar wordt

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 4 SCHOOLJAAR Informatieboekje voor ouders OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 4 SCHOOLJAAR Informatieboekje voor ouders OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 4 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2018-2019 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 4, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen 1.De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen Informatie groep 4 Het lezen wordt twee maal per jaar op tempo getoetst door een CITO toets (DMT), waarbij de leerling in

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4.

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4. Informatie folder groep 4 Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Welkom in groep 4. Leuk dat uw kind in groep 4 zit. We zijn al enkele weken bezig en zoals

Nadere informatie

Welkom bij de workshop van groep 7 8!

Welkom bij de workshop van groep 7 8! Welkom bij de workshop van groep 7 8! Doelen van deze ouderavond: U krijgt een idee hoe uw kind les krijgt in groep 7 of 8. U ervaart zelf de manier waarop wij lesgeven (directe instructiemodel). U krijgt

Nadere informatie

Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg

Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg Voorstellen Renske Staat op woensdag, donderdag en vrijdag voor de groep. Vanaf januari 2015 gaat zij met zwangerschapsverlof. Er zal vanaf

Nadere informatie

Informatieavond groep 5

Informatieavond groep 5 Informatieavond groep 5 Programma Weekindeling Weekplanning Directe instructiemodel Leer en onderwijsbehoeften Diverse vakken De groep Zelfstandigheid Vragen Weekindeling Gemma: Maandag, donderdag & vrijdag

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 6A Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 6A! In deze brief willen we u graag iets meer vertellen over

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Informatie groep 7. De verschillende vakken & methoden

Informatie groep 7. De verschillende vakken & methoden Informatie groep 7 De verschillende vakken & methoden In groep 7 hebben we de volgende vakken: Rekenen: We gebruiken de methode De wereld in getallen. Deze methode werkt in drie niveaugroepen. In groep

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 7 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 7 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 7 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo leerlingen en ouders van groep 7! Ik ben juf Susan en dit schooljaar jullie juf. Samen met mijn vriend Bas woon ik in Vinkel.

Nadere informatie