Reglement voor het verkrijgen van een toelage onder de vorm van een winkeldokter en virtuele retailtoer Bredabaan Merksem - proefproject

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement voor het verkrijgen van een toelage onder de vorm van een winkeldokter en virtuele retailtoer Bredabaan Merksem - proefproject"

Transcriptie

1 Reglement voor het verkrijgen van een toelage onder de vorm van een winkeldokter en virtuele retailtoer Bredabaan Merksem - proefproject Artikel 1 Begrippenkader Leegstaand pand: - een pand waar handelsactiviteiten in plaats hebben gevonden, en waar op het moment van het project winkeldokter en virtuele retailtoer geen handelsactiviteiten zijn; en - een pand dat te koop en/of te huur staat, hetzij rechtstreeks door de eigenaar, hetzij door een door de eigenaar aangesteld immokantoor. Gebiedsafbakening Bredabaan: - het leegstaand pand bevindt zich op de Bredabaan in Merksem, grondgebied stad Antwerpen, tussen huisnummers 322 en 628 aan de pare zijde, en tussen huisnummers 363 en 549 aan de onpare zijde. Artikel 2 Doelstelling De toelage heeft als doel om het leegstandscijfer op de Bredabaan terug te dringen door de deelnemende leegstaande panden op te smukken, en online bekend te maken via digitale kanalen bij potentiële innemers. Hiervoor worden volgende acties opgesteld: 1) de leegstaande panden aantrekkelijker te maken als potentiële locatie voor handelsactiviteiten door niet-constructieve opsmukwerken; en 2) de panden extra in de kijker te zetten door het online adverteren via 360 graden beelden van het pand in de staat waarin het zich bevindt na opsmukwerken. Bovendien worden door de interieurarchitect ( winkeldokter ) 3D-beelden uitgewerkt die een virtuele voorstelling geven van hoe het pand er ingevuld zou kunnen uitzien. Op deze manier kunnen potentiële handelaars het pand makkelijker bestuderen via de online kanalen, gevolgd door een fysiek bezoek. Daardoor verhoogt de verhuur/verkoopbaarheid van het pand aanzienlijk. Dit draagt bij tot de terugdringing van de leegstand op de Bredabaan in Merksem.

2 Artikel 3 Onderwerp van de toelage - De toelage betreft enkel handelspanden: 1. die als zodanig stedenbouwkundig vergund zijn; Dit betekent dat de laatste stedenbouwkundig vergunde toestand moet vallen onder één van de bestemmingsfuncties zoals vermeld in de hoofdfuncties (1) detailhandel en (2) dancing, restaurant en café (art. 2 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 14 april 2000 en de wijzigingen tot bepaling van de vergunningsplichtige functiewijzigingen van 19 november 2015). 2. die in overeenstemming zijn met de stedenbouwkundige voorschriften; Dit betekent o.a.: a. dat het pand vergund moet zijn als handelspand; b. dat de toestand van het pand op het moment van de aanvraag overeen komt met de laatst vergunde toestand. 3. die momenteel leegstaan en waar geen verbouwingswerken in uitvoering zijn. - De toelage wordt enkel verleend binnen de perken van de voorziene en goedgekeurde kredieten in het budget van stad Antwerpen, en in opdracht van stad Antwerpen via de wet op de overheidsopdrachten voor: 1. advies van een binnenhuisarchitect (de zg. winkeldokter ), uitgebreid met het aanleveren van 3D-beelden van mogelijke invullingen van het handelspand; 2. het uitvoeren van minimale, niet-constructieve ingrepen zoals aanbevolen door de winkeldokter; 3. het fotograferen in 360 graden beelden van het opgesmukte pand zodat het online geplaatst kan worden. - Deze toelage kan niet worden overgedragen. - Deze toelage kan niet in contanten worden uitbetaald. Artikel 4 Werken die in aanmerking komen Deze toelage is enkel van toepassing voor de verfraaiing van de commerciële ruimte. - De werken omvatten enkel niet-constructieve ingrepen, zoals: behangwerken, schilderwerken, pleisteren, bevloering, binnenschrijnwerk, plafondwerken, Deze lijst is niet gelimiteerd, per pand wordt in samenspraak met de winkeldokter en de verantwoordelijk van stad Antwerpen bekeken welke eventuele additionele werken in aanmerking komen.

3 Artikel 5 Uitgesloten werken - Constructieve ingrepen zoals de renovatie van de buitengevel - Constructieve ingrepen voor de commerciële binnenruimte, zoals: 1. installatie rookkamer volgens de richtlijnen gesteld in het Koninklijk Besluit van 28 januari 2010 betreffende de vaststelling van de voorwaarden van het rookverbodsteken en van de installatie van een ventilatiesysteem (enkel voor horecazaken); 2. sanitair (enkel voor horecazaken); 3. werken die het handelspand beter toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers en minder mobiele personen; 4. installaties die de commerciële ruimte toegankelijker en veiliger maken voor slechthorenden en slechtzienden (vb. ringleiding, pictogrammen, vloermarkeringen, geleidelijn, enz.); 5. brandtechnische preventieve maatregelen (vb. brandblussers, noodverlichting, veiligheidspictogrammen, enz.); 6. technopreventieve maatregelen; 7. vaste installaties (bv. toonbanken, verlichting, radiatoren, koeltoog). Mocht uit het advies van de winkeldokter blijken dat deze ingrepen nodig zijn, kan de eigenaar van het handelspand beroep doen op het Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden. Artikel 6 Begunstigde en voorwaarde tot deelname - De begunstigde is de eigenaar van het leegstaande handelspand gelegen op de Bredabaan in Merksem, grondgebied stad Antwerpen, tussen huisnummers 322 en 628 aan de pare zijde, en tussen huisnummers 363 en 549 aan de onpare zijde. - De eigenaar verbindt zich er toe om actief mee te werken aan het leegstandsproject Bredabaan, waarbij beoogd wordt om het ondernemerschap in Merksem te stimuleren en de leegstand tegen te gaan door: 1. het gratis ter beschikking stellen van de winkelruimte en/of etalage in het kader van andere deelprojecten zoals etalage-bestickering/pop-upproject/ ; en/of 2. het schriftelijk bevestigen van betere huurtarieven of andere ondersteuning aan potentiële starters binnen de drie jaar na het beëindigen van het leegstandsproject. - Indien meer dan 10 panden in aanmerking komen voor dit proefproject, hanteert de stad het principe van volgorde van aanmelding. Artikel 7 Procedure - Geïnteresseerde pandeigenaars melden zich digitaal aan via de website van de stad Antwerpen van 1 juli tot en met 15 augustus In het kader van het algemeen reglement op de toelage (art. 10) bezorgt de aanvrager volgende informatie bij de aanvraag: o De aanvrager is een rechtspersoon: de naam, het adres van de maatschappelijke zetel, het telefoonnummer en het adres van de rechtspersoon

4 de identiteit, het adres, het telefoonnummer en het adres van de gemandateerde bestuurder, die namens de rechtspersoon ook de aanvraag doet; de identiteit, het adres, het telefoonnummer en het adres van de door de raad van bestuur aangestelde gevolmachtigden voor dagelijks bestuur; het KBO-nummer o De aanvrager is een natuurlijk persoon : de identiteit, het adres, het telefoonnummer en het adres van de aanvrager, die de aanvraag doet en persoonlijk verantwoordelijk is voor de aanvraag en de verdere opvolging en verantwoording van de aanwending van de toelage; - De stad Antwerpen controleert of het pand voldoet aan het onderwerp van de toelage zoals opgelegd in artikel 3, en de begunstigde en voorwaarde tot deelname zoals bepaald in artikel 6. - De door de stad Antwerpen aangeduide winkeldokter analyseert de noden van het pand, en gaat na of de nodige werken binnen de categorie van toelaatbare werken vallen zoals bepaald in artikel 4. - Op basis van de analyse van de winkeldokter, besteedt stad Antwerpen in samenspraak met de eigenaar en de winkeldokter de nodige werken uit. De werken mogen pas uitgevoerd worden na expliciete schriftelijke toestemming van de eigenaar. - De controle op de uitvoeringswerken gebeurt door de winkeldokter. - Na de verfraaiingswerken, worden er 360 graden foto s genomen, die geplaatst zullen worden op de website van stad Antwerpen. - De winkeldokter voorziet 3D-beelden van mogelijke innames van het handelspand met commerciële activiteiten. - Deze 3D-beelden zijn digitaal te consulteren op de website van stad Antwerpen. - De webpagina s bevatten alle informatie over het pand in kwestie, zowel de beelden als alle relevante informatie over het pand zelf (waaronder oppervlakte, te contacteren immokantoor/eigenaar en dergelijke meer). Artikel 8 Duur reglement Dit reglement treedt in werking vanaf 1 juli 2016 en is geldig tot en met 31 december Artikel 9 Vrijwaringsclausule De eigenaar van het pand, onderschrijft de grondwet, de wetten van het Belgische volk en het verdrag ter bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden. Hij neemt het engagement op zich om op een constructieve manier mee te werken aan de opbouw van de stad waarin burgers zonder onderscheid, met respect voor elkaar, harmonieus samenleven. Indien de starter handelt of uitspraken doet in strijd met deze bepalingen, kan het stadsbestuur de toelage terugvorderen of weigeren.

5 Artikel 10 Reglement op de toelage De wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning en op de aanwending van sommige toelagen en het algemeen reglement op de toelagen (gemeenteraadsbesluit van 18 december 2006, jaarnummer 2730) zijn van toepassing. Artikel 11 Gebruik van de toelage De toelage kan alleen worden aangewend ter verbetering van de uitstraling van de commerciële ruimte van het leegstaande handelspand. De werken moeten door de eigenaar van het handelspand behouden blijven tot het pand verhuurd wordt voor handelsdoeleinden of tot het verkocht wordt. De eigenaar verbindt zich ertoe het resultaat van de uitgevoerde opsmukwerken te beheren als een goed huisvader. Artikel 12 Aansprakelijkheid De stad Antwerpen kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor schade aan personen of goederen die rechtstreeks of onrechtstreeks het gevolg is van activiteiten met betrekking tot de aanwending van de toelage.

Reglement toelage voor de opwaardering van leegstaande handelspanden

Reglement toelage voor de opwaardering van leegstaande handelspanden Reglement toelage voor de opwaardering van leegstaande handelspanden Artikel 1 Begrippenkader Handelspand Het onroerend goed, waarin de handelszaak werd uitgebaat, met uitsluiting van alle delen van het

Nadere informatie

gemeenteraad Zitting van 27 juni 2016

gemeenteraad Zitting van 27 juni 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie gemeenteraad Zitting van 27 juni 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Ondernemen en Stadsmarketing Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester-voorzitter de heer Koen

Nadere informatie

SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE

SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE REGLEMENT TOELAGEREGLEMENT VOOR DE BEVEILIGING VAN VERENIGINGSLOKALEN Artikel 1 In het district Ekeren zijn veel verenigingen actief. Het districtsbestuur wenst het verenigingsleven

Nadere informatie

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel.

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Doel Artikel 1. Binnen de perken van de in de districtsbegroting voorziene kredieten geeft het district Berchem met een projecttoelage

Nadere informatie

Reglement Toelage voor publicaties Bewonersgroepen

Reglement Toelage voor publicaties Bewonersgroepen Reglement Toelage voor publicaties Bewonersgroepen District Antwerpen Deel 1 Algemene voorwaarden Art. 1 Het reglement op de toelage voor publicaties van bewonersgroepen heeft tot doel een algemene en

Nadere informatie

Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen

Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen In het district Antwerpen heeft jeugdsport een hoge prioriteit. Het district wil een toelageregeling instellen om jeugdsport te stimuleren via het jeugdsportfonds.

Nadere informatie

Vak bestemd voor administratie. 1. Welke toelage wenst u aan te vragen? 2. Gegevens indien aanvrager natuurlijk persoon

Vak bestemd voor administratie. 1. Welke toelage wenst u aan te vragen? 2. Gegevens indien aanvrager natuurlijk persoon Vak bestemd voor administratie Dossiernummer:... Aanvraag:... Aanvraagformulier toelage renovatie handelspanden Met dit formulier dient u een aanvraag in voor het verkrijgen van een toelage voor de renovatie

Nadere informatie

Artikel 1. Begrippenkader. Voor de toepassing van dit reglement verstaat men onder:

Artikel 1. Begrippenkader. Voor de toepassing van dit reglement verstaat men onder: Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van Antwerpse handelaarsverenigingen in het kader van wegenwerken in de stad Antwerpen. Stad Antwerpen voorziet in een financiële tegemoetkoming

Nadere informatie

REGLEMENT TOELAGE VOOR VAKANTIEOPVANG VOOR KINDEREN VAN 2,5 TOT 6 JAAR

REGLEMENT TOELAGE VOOR VAKANTIEOPVANG VOOR KINDEREN VAN 2,5 TOT 6 JAAR REGLEMENT TOELAGE VOOR VAKANTIEOPVANG VOOR KINDEREN VAN 2,5 TOT 6 JAAR Artikel 1. GELDENDE BEGRIPPEN In dit reglement hebben onderstaande termen de vermelde betekenis: Toelage: iedere financiële tegemoetkoming

Nadere informatie

Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden

Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Commerciële ruimte De oppervlakte in het handelspand enkel bestemd voor

Nadere informatie

Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in stad Antwerpen

Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in stad Antwerpen Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in stad Antwerpen Stad Antwerpen voorziet in een financiële tegemoetkoming voor initiatieven

Nadere informatie

A renovatie van de voorgevel B verfraaiing van de commerciële ruimte C beide. eigenaar van het pand

A renovatie van de voorgevel B verfraaiing van de commerciële ruimte C beide. eigenaar van het pand Vak bestemd voor administratie Dossiernummer:... Aanvraagdatum:... Aanvraagformulier toelage renovatie handelspanden Met dit formulier dient u een aanvraag in voor het verkrijgen van een toelage voor de

Nadere informatie

Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden

Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden HOOFDSTUK 1 BEGRIPPENKADER Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Eindgebruiker De consument die goederen en

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidies verenigingen Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Reglement werkingssubsidies verenigingen Berendrecht-Zandvliet-Lillo Reglement werkingssubsidies verenigingen Berendrecht-Zandvliet-Lillo 1. Doel van de subsidie Het district Berendrecht Zandvliet Lillo wil de verenigingen in het district stimuleren om door een aantrekkelijk

Nadere informatie

Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden

Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Commerciële ruimte De oppervlakte in het handelspand enkel bestemd voor

Nadere informatie

SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN

SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN REGLEMENT REGLEMENT SPORTPROJECTTOELAGEN Artikel 1 doel Binnen de voorziene kredieten vastgelegd in de districtsbegroting ondersteunt het district Ekeren sportevenementen waarmee

Nadere informatie

REGLEMENT SPORTSUBSIDIES

REGLEMENT SPORTSUBSIDIES REGLEMENT SPORTSUBSIDIES DEEL I: AANVRAAG SPORTSUBSIDIE Artikel 1: Basis Een sportsubsidie wordt verleend aan sportverenigingen van het district Berendrecht- Zandvliet-Lillo als bijdrage in de werkingskosten

Nadere informatie

Reglement Toelages voor trainersopleidingen District Antwerpen

Reglement Toelages voor trainersopleidingen District Antwerpen Reglement Toelages voor trainersopleidingen District Antwerpen Om de kwaliteit binnen de sportverenigingen in het district Antwerpen te optimaliseren, is het van groot belang te kunnen beschikken over

Nadere informatie

Artikel 1. Begrippenkader. Artikel 2. Algemeen

Artikel 1. Begrippenkader. Artikel 2. Algemeen Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor de renovatie van de voorgevel en de verfraaiing van de commerciële ruimte van handelspanden in Antwerpen. Artikel 1. Begrippenkader Voor de toepassing

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van bovenlokale initiatieven van Antwerpse seniorenverenigingen

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van bovenlokale initiatieven van Antwerpse seniorenverenigingen Stedelijk reglement voor de subsidiëring van bovenlokale initiatieven van Antwerpse seniorenverenigingen Algemene bepalingen Artikel 1: Wat is de doelstelling van het toekennen van deze subsidies? Met

Nadere informatie

Algemene bepalingen. Artikel 1: Wat is de doelstelling van het toekennen van deze subsidies?

Algemene bepalingen. Artikel 1: Wat is de doelstelling van het toekennen van deze subsidies? Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van de maatschappelijke integratie en participatie van personen met een handicap Algemene bepalingen Artikel 1: Wat is de doelstelling

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding Algemene bepalingen Artikel 1: Wat is de doelstelling van deze subsidies? Met dit reglement

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 : Het geïntegreerd impulsreglement voor het nemen van handelskernversterkende maatregelen wordt goedgekeurd. Het reglement luidt als volgt : HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 : Doelstelling

Nadere informatie

DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN

DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR MEERDAAGSE UITSTAPPEN VOOR SCHOLEN DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: basis Om scholen te ondersteunen bij het aanbieden van meerdaagse uitstappen voorziet de stad Antwerpen

Nadere informatie

Reglement voor ondersteuning van Ekerse projecten

Reglement voor ondersteuning van Ekerse projecten 20131202_reglement_toelagen_versie_10.pdf District Ekeren Reglement voor ondersteuning van Ekerse projecten Artikel 1 Binnen de voorziene kredieten vastgelegd in de districtsbegroting ondersteunt het district

Nadere informatie

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen Subsidiereglement Reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van de maatschappelijke integratie en participatie van personen met een handicap 1 maart 2014 stad Antwerpen servicepunt

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Antwerpen Algemene bepalingen Artikel 1: Wat is de doelstelling

Nadere informatie

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015 GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN INITIATIEVEN VAN VRIJWILLIGERSORGANISATIES IN DE ARMOEDEBESTRIJDING ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Wat is de doelstelling van deze subsidies? Met dit reglement

Nadere informatie

Reglement ondersteuning lidgeld sport en beweegaanbieders

Reglement ondersteuning lidgeld sport en beweegaanbieders Reglement ondersteuning lidgeld sport en beweegaanbieders Doelstelling: Antwerpenaren die in een kwetsbare fin. situatie leven financieel ondersteunen bij het sport of beweegaanbod Voor wie: Elke Antwerpenaar

Nadere informatie

Projectsubsidie Feestjaar 1250 jaar Wilrijk

Projectsubsidie Feestjaar 1250 jaar Wilrijk Projectsubsidie Feestjaar 1250 jaar Wilrijk Inleiding In 2015 bestaat Wilrijk 1250 jaar. Het district wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Via allerlei grote en kleinere evenementen zal dit feestjaar

Nadere informatie

Reglement voor toelage proefproject vergroening kinderopvang

Reglement voor toelage proefproject vergroening kinderopvang Reglement voor toelage proefproject vergroening kinderopvang Artikel 1: definitie proefproject De stad Antwerpen wil via een proefproject de voorschoolse kinderopvang stimuleren om hun buitenruimte natuurlijk

Nadere informatie

Commerciële ruimte De oppervlakte in het handelspand enkel bestemd voor de verkoop en toegankelijk

Commerciële ruimte De oppervlakte in het handelspand enkel bestemd voor de verkoop en toegankelijk Reglement renovatietoelage voor Geraardsbergse handelspanden. Afdeling 1 Begrippenkader Commerciële ruimte De oppervlakte in het handelspand enkel bestemd voor de verkoop en toegankelijk voor het publiek.

Nadere informatie

Subsidiereglement. Reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding.

Subsidiereglement. Reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding. Subsidiereglement Reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding 1 maart 2014 stad Antwerpen servicepunt verenigingen I. Algemeen Artikel 1 Wat is

Nadere informatie

Artikel 3 Het districtscollege stelt jaarlijks vast in welke wijken het wijkbudget mogelijk zal worden gemaakt.

Artikel 3 Het districtscollege stelt jaarlijks vast in welke wijken het wijkbudget mogelijk zal worden gemaakt. District Merksem Toelagereglement Wijkbudget Doelstelling Artikel 1 Het wijkbudget moet burgers de kans geven om samen met buren hun leefomgeving naar eigen inzicht mee vorm te geven, door projectvoorstellen

Nadere informatie

Een evenement is een activiteit afgebakend in tijd en ruimte en mag geen besloten privéactiviteit zijn, noch mag deze (louter) commercieel zijn.

Een evenement is een activiteit afgebakend in tijd en ruimte en mag geen besloten privéactiviteit zijn, noch mag deze (louter) commercieel zijn. Jeugd Evenementen Subsidie reglement Merksem (JES Merksem) Het district Merksem wil jeugdverenigingen en jongeren financieel ondersteunen bij het organiseren van evenementen en fuiven. Doel van de toelage

Nadere informatie

Financieel plan Waaraan zal de school de subsidie besteden? Worden er nog andere subsidies gevraagd voor hetzelfde project?

Financieel plan Waaraan zal de school de subsidie besteden? Worden er nog andere subsidies gevraagd voor hetzelfde project? Reglement voor subsidies aan EcoScholen Wat is de doelstelling van deze subsidies? De stad Antwerpen wil via het toekennen van subsidies in het kader van EcoScholen Antwerpse kleuter, basis- en secundaire

Nadere informatie

Toelage voor feest-, sport-, cultuur- en ontmoetingszalen die aan nietcommerciële tarieven beschikbaar gesteld worden aan verenigingen.

Toelage voor feest-, sport-, cultuur- en ontmoetingszalen die aan nietcommerciële tarieven beschikbaar gesteld worden aan verenigingen. Toelage voor feest-, sport-, cultuur- en ontmoetingszalen die aan nietcommerciële tarieven beschikbaar gesteld worden aan verenigingen. HOOFDSTUK I: ALGEMEEN. Artikel 1: Doel van de toelage. Binnen de

Nadere informatie

Premiereglement voor startende ondernemingen. Artikel 1. Inhoud.

Premiereglement voor startende ondernemingen. Artikel 1. Inhoud. Premiereglement voor startende ondernemingen Artikel 1. Inhoud. Het college van burgemeester en schepenen kan binnen de perken van de beschikbare budgetten een eenmalige premie toekennen voor het opstarten

Nadere informatie

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen Subsidiereglement Reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Antwerpen 1 maart 2014 stad Antwerpen servicepunt verenigingen

Nadere informatie

eigenaar van het pand telefoonnummer gsm dag maand jaar rijksregisternummer p p ondernemingsnummer p p eigenaar van het pand

eigenaar van het pand telefoonnummer gsm  dag maand jaar rijksregisternummer p p ondernemingsnummer p p eigenaar van het pand Vak bestemd voor administratie Dossiernummer:............................................. Aanvraag:............................................. Aanvraagformulier toelage renovatie handelsanden Met dit

Nadere informatie

District Borgerhout: Reglement projecttoelagen

District Borgerhout: Reglement projecttoelagen District Borgerhout: Reglement projecttoelagen DOEL 1. Binnen de mogelijkheden van het districtsbudget geeft het district Borgerhout met een projecttoelage een financiële ondersteuning voor projecten die

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten.

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten DEEL I: ALGEMEEN Art. 1 Het

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE : premies kernwinkelgebied

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE : premies kernwinkelgebied AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE : premies kernwinkelgebied IDENTITEIT AANVRAGER Natuurlijk persoon Rijksregisternummer: Rechtspersoon Ondernemingsnummer: Benaming rechtspersoon Naam Voornaam Straat en

Nadere informatie

Aanvraagformulier activiteitensubsidie voor senioren District Merksem

Aanvraagformulier activiteitensubsidie voor senioren District Merksem Aanvraagformulier activiteitensubsidie voor senioren District Merksem Gegevens Aanvrager. In geval van vereniging of organisatie. De maatschappelijke zetel zoals vermeld in het Staatsblad. Naam van de

Nadere informatie

REGLEMENT INFRASTRUCTUURSUBSIDIES DOEL EN ALGEMENE VOORWAARDEN. Artikel 1 - Definitie

REGLEMENT INFRASTRUCTUURSUBSIDIES DOEL EN ALGEMENE VOORWAARDEN. Artikel 1 - Definitie REGLEMENT INFRASTRUCTUURSUBSIDIES DOEL EN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 - Definitie Infrastructuursubsidies kunnen uitsluitend aangevraagd worden voor duurzame investeringen ten behoeve van het onderhoud,

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN SUBSIDIE VOOR DE HERONTWIKKELING EN INGEBRUIKNAME VAN LEEGSTAANDE HANDELSPANDEN

REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN SUBSIDIE VOOR DE HERONTWIKKELING EN INGEBRUIKNAME VAN LEEGSTAANDE HANDELSPANDEN REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN SUBSIDIE VOOR DE HERONTWIKKELING EN INGEBRUIKNAME VAN LEEGSTAANDE HANDELSPANDEN ARTIKEL 1 1. Het Economisch Huis Oostende (EHO) kan een subsidie verlenen voor

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

Stedelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden

Stedelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden Stedelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden Zoals goedgekeurd door: - Directiecomité WAGSO dd. 29 maart 2011 - Raad van bestuur WAGSO dd. 26 april 2011 HOOFDSTUK 1

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad van 26 maart 2014 betreffende het gemeentelijk reglement renovatie handelspanden

Besluit van de gemeenteraad van 26 maart 2014 betreffende het gemeentelijk reglement renovatie handelspanden Besluit van de gemeenteraad van 26 maart 2014 betreffende het gemeentelijk reglement renovatie handelspanden Hoofdstuk 1. Begrippenkader Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen

Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen Artikel 1 - Doelstelling De stad Antwerpen verstrekt leningen voor kleine infrastructuurwerken en eerste inrichting van

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een financiële tussenkomst bij de plaatsing van een AED-toestel

Aanvraagformulier voor een financiële tussenkomst bij de plaatsing van een AED-toestel Aanvraagformulier voor een financiële tussenkomst Aanvragende vereniging, organisatie of handelszaak, verder vermeld als de aanvrager: Persoon die deze vereniging, organisatie of handelszaak vertegenwoordigt

Nadere informatie

REGLEMENT ERKENNING als ANTWERPSE SPORTVERENIGING

REGLEMENT ERKENNING als ANTWERPSE SPORTVERENIGING REGLEMENT ERKENNING als ANTWERPSE SPORTVERENIGING Zodra een vereniging voldoet aan de hierna beschreven erkenningsvoorwaarden en een aanvraag indient kan zij als Antwerpse sportvereniging erkend worden

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor projectsubsidies ontwikkelingssamenwerking

Stedelijk reglement voor projectsubsidies ontwikkelingssamenwerking Stedelijk reglement voor projectsubsidies ontwikkelingssamenwerking Artikel 1: Wat is de doelstelling van een projectsubsidie ontwikkelingssamenwerking? De stad wil de ontwikkeling van het Zuiden ondersteunen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE STATIONSPLEIN

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE STATIONSPLEIN AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE STATIONSPLEIN IDENTITEIT AANVRAGER Natuurlijk persoon Rijksregisternummer: Rechtspersoon Ondernemingsnummer: Benaming rechtspersoon Naam Voornaam Straat en nr. Postcode

Nadere informatie

Reglement starterscentrum: Premie voor startende ondernemingen Goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 juni 2014

Reglement starterscentrum: Premie voor startende ondernemingen Goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 juni 2014 Reglement starterscentrum: Premie voor startende ondernemingen Goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 juni 2014 ART. 1: Het College van Burgemeester en Schepenen kan binnen de perken van de beschikbare

Nadere informatie

Herschreven reglementen Evenementen

Herschreven reglementen Evenementen Herschreven reglementen Evenementen INHOUDSTAFEL DOEL/ INLEIDING DEEL 1: VOORWAARDEN DEEL 2: PROCEDURE / AANVRAAG DEEL 3: BEHANDELING DEEL 4: CONTROLE EN SANCTIES DEEL 5: TENSLOTTE INLEIDING De districtsraad

Nadere informatie

Reglement Projectsubsidies Toegankelijk Geraardsbergen

Reglement Projectsubsidies Toegankelijk Geraardsbergen Reglement Projectsubsidies Toegankelijk Geraardsbergen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 14 april 2015. Inhoudstafel Artikel 1: Doel... 2 Artikel 2: Definitie... 2 Artikel 3: Doelgroep... 2 Artikel 4:

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening. inzake afbakening kernwinkelgebied en detailhandel. Vrijheid 29 B-2370 Arendonk

Stedenbouwkundige verordening. inzake afbakening kernwinkelgebied en detailhandel.   Vrijheid 29 B-2370 Arendonk Stedenbouwkundige verordening inzake afbakening kernwinkelgebied en detailhandel Versie: 1.0 Datum: 26 maart 2018 www.arendonk.be Vrijheid 29 B-2370 Arendonk COLOFON Contact: Gemeentebestuur van Arendonk

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE GEGEVENS AANVRAGER Datum:. De aanvrager: Naam: Adres:. Telefoon: E-mail:.... Rijksregisternummer:.. Rekeningnummer:

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december 2009 Bekendgemaakt

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Ondernemen en Stadsmarketing Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. BEGRIPPENKADER Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak: elke commerciële onderneming

HOOFDSTUK 1. BEGRIPPENKADER Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak: elke commerciële onderneming HOOFDSTUK 1. BEGRIPPENKADER Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak: elke commerciële onderneming waarvoor een inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen

Nadere informatie

Betreffende het toekennen van kennismakingscheque sociale economie

Betreffende het toekennen van kennismakingscheque sociale economie REGLEMENT Betreffende het toekennen van kennismakingscheque sociale economie 2015 2016 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 21.05.2015 Om de ontwikkeling van de sociale economie te bevorderen, werd er

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/8 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 REGLEMENT RENOVATIE HANDELSPANDEN (WIJZIGING) Toelichting In kader van de nota Winkelen in Vlaanderen 2.0 lanceerde de Vlaamse overheid

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelage voor aankoop en herstelling van fietsen ter promotie van het fietstoerisme in de stad Antwerpen.

Aanvraagformulier toelage voor aankoop en herstelling van fietsen ter promotie van het fietstoerisme in de stad Antwerpen. Aanvraagformulier toelage voor aankoop en herstelling van fietsen ter promotie van het fietstoerisme in de stad Antwerpen. Met dit formulier dient u een aanvraag in voor het verkrijgen van een toelage

Nadere informatie

Reglement projectsubsidies verenigingsmanager

Reglement projectsubsidies verenigingsmanager Reglement projectsubsidies verenigingsmanager Met deze projectsubsidies wil de stad vitale sportverenigingen subsidiëren bij het aanstellen van een verenigingsmanager. De verenigingsmanager heeft als doel

Nadere informatie

TOELAGEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN ZELFSTANDIGE KINDEROPVANGINITIATIEVEN OP HET GRONDGEBIED VAN LEUVEN

TOELAGEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN ZELFSTANDIGE KINDEROPVANGINITIATIEVEN OP HET GRONDGEBIED VAN LEUVEN TOELAGEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN ZELFSTANDIGE KINDEROPVANGINITIATIEVEN OP HET GRONDGEBIED VAN LEUVEN INLEIDING Dit reglement heeft betrekking op de financiële ondersteuning die de stad Leuven voorziet

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands-

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT KERNWINKELGEBIED

SUBSIDIEREGLEMENT KERNWINKELGEBIED SUBSIDIEREGLEMENT KERNWINKELGEBIED Verhuis van een handelszaak van buiten naar binnen het kernwinkelgebied. HOOFDSTUK 1 Algemeen Artikel 1 Doelstelling Het college van burgemeester en schepenen kan, onder

Nadere informatie

Subsidiereglement: renovatiewerken aan of nieuwbouw van jeugdlokalen.

Subsidiereglement: renovatiewerken aan of nieuwbouw van jeugdlokalen. Subsidiereglement: renovatiewerken aan of nieuwbouw van jeugdlokalen. Artikel 1, doel 1 Binnen de perken van de op de begroting ingeschreven kredieten, wordt aan Mechelse jeugdverenigingen een subsidie

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

GEMEENTERAAD: 28 februari 2014

GEMEENTERAAD: 28 februari 2014 GEMEENTERAAD: 28 februari 2014 Subsidiereglement gevelrenovatie van leegstaande handelspanden en/of de structurele renovatie van leegstaande handelspanden in het projectgebied in Sint-Niklaas Artikel 1.

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek

Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 december 2016 Bekendgemaakt op 21 december 2016 Inhoudstafel Fout! Bladwijzer

Nadere informatie

Artikel 2 De studentenhuisvestingssubsidie bestaat uit 2 luiken: - de starterssubsidie; - de investeringssubsidie;

Artikel 2 De studentenhuisvestingssubsidie bestaat uit 2 luiken: - de starterssubsidie; - de investeringssubsidie; Reglement betreffende het toekennen van studentenhuisvestingssubsidies ter bevordering van het behoud en vergroten van het aanbod aan kwalitatieve studentenkamers. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Zitting van 6 juni 2016

districtscollege Antwerpen Zitting van 6 juni 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Antwerpen Zitting van 6 juni 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD District Antwerpen Samenstelling de heer Paul Cordy, voorzitter districtscollege; mevrouw

Nadere informatie

Artikel 2 De subsidies worden toegekend per werkjaar. Een werkjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Artikel 2 De subsidies worden toegekend per werkjaar. Een werkjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM TOELAGEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE GEWONE PROJECTENSTEUN, LANGDURIGE PROJECTEN- STEUN, NOODHULP EN WERELDPARTNER 11.11.11. (goedgekeurd in de gemeenteraad van 17 april 2009)

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 08/429 17 december 2008 Besluit tot vaststelling van het organiek reglement op de toekenning en de controle op de aanwending van subsidies Het College, Gelet op de artikelen 127, 128,

Nadere informatie

Reglement Gevelrenovatie handelspanden Ingelmunster

Reglement Gevelrenovatie handelspanden Ingelmunster Reglement Gevelrenovatie handelspanden Ingelmunster HOOFDSTUK 1 Artikel 1 HOOFDSTUK 2 Artikel 2 Artikel 3 HOOFDSTUK 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 HOOFDSTUK 4 Artikel 8 Artikel 9 HOOFDSTUK 5

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente Middelkerke,

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen TITEL I: DOEL Artikel 1 Om het woningenbestand in de gemeente Wielsbeke te verbeteren, wordt binnen de perken van het daartoe

Nadere informatie

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Dienst Administratie, Afdeling bouw en woontoezicht Bezoekadres Dienst Wonen Woodrow

Nadere informatie

INFOFICHE: OPSTARTPREMIE VOOR VESTIGING VAN EEN HANDELSZAAK

INFOFICHE: OPSTARTPREMIE VOOR VESTIGING VAN EEN HANDELSZAAK INFOFICHE: OPSTARTPREMIE VOOR VESTIGING VAN EEN HANDELSZAAK De opstartpremie heeft als doelstelling de aantrekkingskracht van het handelscentrum binnen de stadskern te verhogen door de vestiging van ondernemers

Nadere informatie

Stedelijk reglement ter versterking van de economische bedrijvigheid van het kernwinkelgebied in Izegem.

Stedelijk reglement ter versterking van de economische bedrijvigheid van het kernwinkelgebied in Izegem. Stedelijk reglement ter versterking van de economische bedrijvigheid van het kernwinkelgebied in Izegem. Hoofdstuk 1: Algemene principes en definities Artikel 1. Algemene principes Het stadsbestuur van

Nadere informatie

Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken

Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken Dit is het reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken.

Nadere informatie

EFRO: Reglement gevelrenovatie en renovatie van leegstaande handelspanden Stationsstraat Sint-Niklaas

EFRO: Reglement gevelrenovatie en renovatie van leegstaande handelspanden Stationsstraat Sint-Niklaas EFRO: Reglement gevelrenovatie en renovatie van leegstaande handelspanden Stationsstraat Sint-Niklaas HOOFDSTUK 1 BEGRIPPENKADER Artikel 1 - Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we

Nadere informatie

Reglement opstartpremie voor vestiging van een handelszaak 2017

Reglement opstartpremie voor vestiging van een handelszaak 2017 Reglement opstartpremie voor vestiging van een handelszaak 2017 1. Begrippenkader Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Handelszaak: elke (commerciële) activiteit

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

Begrippenkader. Algemeen INFOFICHE: RENOVATIE VAN HANDELSPANDEN

Begrippenkader. Algemeen INFOFICHE: RENOVATIE VAN HANDELSPANDEN INFOFICHE: RENOVATIE VAN HANDELSPANDEN Begrippenkader Handelszaak: elke commerciële onderneming waarvoor een inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) vereist is en die de uitoefening van

Nadere informatie

In dit reglement hebben de onderstaande termen de ernaast vermelde betekenis:

In dit reglement hebben de onderstaande termen de ernaast vermelde betekenis: Stad Antwerpen Reglement voor het toekennen van een toelage voor luchtzuiveringsinfrastructuur aan groepsopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar en scholen voor kinderen tot 18 jaar in zones met hoge luchtverontreiniging

Nadere informatie

STADSBESTUUR TIELT WEST-VLAANDEREN. UITTREKSEL Uit het register der handelingen van de GEMEENTERAAD Openbare Zitting van 3 juni 2004

STADSBESTUUR TIELT WEST-VLAANDEREN. UITTREKSEL Uit het register der handelingen van de GEMEENTERAAD Openbare Zitting van 3 juni 2004 STADSBESTUUR TIELT 8700 - WEST-VLAANDEREN UITTREKSEL Uit het register der handelingen van de GEMEENTERAAD Openbare Zitting van 3 juni 2004 Tegenwoordig: VAN DAELE, Burgemeester-Voorzitter; VANNIEUWENHUYZE,

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de restauratie van niet-wettelijk beschermde merkwaardige gebouwen

Subsidiereglement voor de restauratie van niet-wettelijk beschermde merkwaardige gebouwen Subsidiereglement voor de restauratie van niet-wettelijk beschermde merkwaardige gebouwen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2014 Bekendgemaakt op 17 december 2014 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie

Gemeenteraad 23 februari 2016

Gemeenteraad 23 februari 2016 Gemeenteraad 23 februari 2016 STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT INZAKE HET SAMENVOEGEN VAN HANDELSPANDEN WAARVAN TEN MINSTE ÉÉN HANDELSPAND EEN LEEGSTAAND HANDELSPAND IS HOOFDSTUK 1. BEGRIPPENKADER Artikel 1.

Nadere informatie

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs.

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN SUBSIDIE VOOR ONDERWIJSINFRASTRUCTUUR VOOR SCHOLEN OP GRONDGEBIED STEENOKKERZEEL HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN ARTIKEL 1. DOELSTELLING 1 Binnen de grenzen van de jaarlijks

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET INKOPEN VAN OCCASIONELE KINDPLAATSEN BIJ GEZINS- EN GROEPSOPVANG TRAP 0/1 en 2B

REGLEMENT VOOR HET INKOPEN VAN OCCASIONELE KINDPLAATSEN BIJ GEZINS- EN GROEPSOPVANG TRAP 0/1 en 2B HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. DEFINITIES Reguliere opvang: opvang die o minstens 220 dagen per jaar open is. o minstens 10 uur per dag ononderbroken open is tussen 6 uur en 20 uur. o kinderen

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar 2013-2014 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 januari 2014. Bekendgemaakt op 30 januari 2014. Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN LENING AAN SCHOLEN OP GRONDGEBIED ANTWERPEN

REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN LENING AAN SCHOLEN OP GRONDGEBIED ANTWERPEN REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN LENING AAN SCHOLEN OP GRONDGEBIED ANTWERPEN Artikel 1 - Doelstelling De stad Antwerpen verstrekt leningen aan scholen met vestiging op het grondgebied van de stad Antwerpen

Nadere informatie