Artikel 1. Begrippenkader. Artikel 2. Algemeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Artikel 1. Begrippenkader. Artikel 2. Algemeen"

Transcriptie

1 Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor de renovatie van de voorgevel en de verfraaiing van de commerciële ruimte van handelspanden in Antwerpen. Artikel 1. Begrippenkader Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: 1. handelszaak: elke commerciële onderneming waarvoor een inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen vereist is en die tot hoofddoel heeft de uitoefening van een kleinhandel, namelijk rechtstreekse en persoonlijke verkoop van goederen en diensten aan eindverbruikers. Wanneer enkel de vennootschapsrechtelijke structuur wijzigt, wordt de onderneming als dezelfde handelszaak gekwalificeerd. 2. handelspand: het onroerend goed, waarin de handelszaak wordt gevoerd door de handelaar, met uitsluiting van alle delen van een onroerend goed dewelke niet worden gebruikt ten behoeve van de uitbating van de handelszaak. 3. handelsbestemming: het pand wordt rechtstreeks gebruikt voor de verkoop van goederen en/of levering van diensten aan gewone consumenten die de goederen en diensten aankopen voor privégebruik of verbruik. 4. commerciële ruimte (of nettohandelsoppervlakte): de oppervlakte in het handelspand bestemd voor de verkoop en toegankelijk voor het publiek. 5. renovatie: het wijzigen van een bestaand bouwwerk, het anders bouwen ervan zonder dat het volledig wordt afgebroken of heropgericht. Het is een wijziging van het bouwwerk waarbij minstens 60% van de bestaande muren moeten blijven staan. 6. totale renovatie: een renovatie die minstens 75% van het geveloppervlak omvat. Dit betekent: renovatie en herstelling van de muur, dakrand, alle schrijnwerk en ramen in een globale aanpak. 7. Technopreventieve maatregel: een beveiligingsmaatregel die een gebouw moeilijk toegankelijk maakt voor een inbreker en dit door gebruik te maken van organisatorische, bouwfysische en elektronische maatregelen. Artikel 2. Algemeen 1. De toelage heeft als doelstelling de stedelijke aantrekkingskracht te verhogen en zo de uitstraling, kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid van handelspanden en het openbaar domein te verbeteren. 2. Binnen de perken van de jaarlijks op de stadsbegroting goedgekeurde kredieten verleent het stadsbestuur van Antwerpen een toelage voor de renovatie van de voorgevel en de verfraaiing van de commerciële ruimte van handelspanden en dit voor zover voldaan wordt aan de voorwaarden die in dit reglement zijn opgenomen.

2 Artikel 3. Onderwerp van de toelage 1. De toelage betreft enkel handelspanden: 1. die als zodanig stedenbouwkundig vergund zijn; Dit betekent dat de laatste stedenbouwkundig vergunde toestand moet vallen onder één van de bestemmingsfuncties zoals vermeld in de hoofdcategorie 5 handel, horeca, kantoorfunctie en diensten (art. 2 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 14 april 2000 en latere wijzigingen tot bepaling van de vergunningsplichtige functiewijzigingen). 2. die in overeenstemming zijn met de stedenbouwkundige voorschriften; 3. die indien nodig over een sociaaleconomische vergunning beschikken (wet van 13 augustus 2004 betreffende de vergunning van de handelsvestigingen; B.S. 5 oktober 2004); 4. die in orde zijn met alle wettelijke verplichtingen voor de uitoefening van een handelszaak; 5. waar momenteel een handelszaak gevestigd is of die momenteel leegstaan maar een nieuwe invulling door een handelszaak voorzien wordt. 2. De handelsbestemming moet nog 5 jaar na uitkering van de toelage zonder onderbreking behouden blijven. 3. De toelage kan toegekend worden aan: - een natuurlijk persoon of een rechtspersoon, - de eigenaar of de huurder-handelaar. 4. Volgende functies komen niet in aanmerking voor de toelage: groothandel, verzekeringsinstellingen, immo-, interim en andere kantoorfuncties, vrije en intellectuele beroepen (met uitzondering van apothekers), overheidsdiensten, eigen stadsdiensten, autonome gemeentebedrijven, stedelijke vzw s of dochterondernemingen, openbare of private stichtingen en inrichtingen waarvoor een uitbatingsvergunning vereist is. Artikel 4. Algemene kwaliteitseisen 1. De aanvrager is verplicht alle niet-relevante uithangborden, onvergunde reclamepanelen en andere onvergunde gevelconstructies te verwijderen. Nieuwe reclamepanelen, uithangborden of gevelconstructies moeten stedenbouwkundig vergund worden en in het geheel van de gevel geïntegreerd worden. Het aanbrengen en de aankoop hiervan worden niet gesubsidieerd. 2. De toestand van de rest van het gebouw moet behoorlijk zijn. Een bestaande aparte toegang tot de bovenverdiepingen en bestaande gevelsierelementen moeten altijd behouden blijven. Artikel 5. Subsidieerbare werken 1. Renovatie van de voorgevel:

3 a. Subsidieerbare werken: - schilderwerken met verplicht gebruik op de benedenverdieping van antigraffiti verf, het mechanisch (borstelen, schuren, lagedrukstralen, ), nat (bevloeiing, verzadigde stoom, water onder druk, ) en/of chemisch reinigen van de gevel. De reinigingstechniek dient aangepast aan het gevelmateriaal, - pleisteren, - de werken nodig voor een goede afwerking zoals gladschuren, afkrabben, ontmossen, - ontvoegen, (her)voegen en dichten van barsten, - buitenschrijnwerk - beglazing - inkomdeuren plaatsen, - veiligheidsglas op het gelijkvloers, - openmazige rolluiken op het gelijkvloers, - dakgootwerken, - herstellen van gevelsierelementen, - plaatsen van stelling, beschermzeilen en raambescherming zonder reclame, - huur van een container, - alle sloopwerken die verband houden met de renovatie van de voorgevel, - alle werken betreffende het plaatsen van een aparte toegang naar de bovenverdiepingen van het handelspand, - alle werken die het handelspand beter toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers en minder mobiele personen, - technopreventieve maatregelen, - isolatie voorgevel. b. Andere werken die betrekking hebben op de renovatie van de voorgevel kunnen enkel mits toestemming van het college van burgemeester en schepenen in aanmerking komen voor de toelage. c. Deze werken komen enkel in aanmerking als: - zij in overeenstemming zijn met de stedenbouwkundige voorschriften, - zij zichtbaar zijn voor de consument vanaf het openbaar domein, - het eindresultaat een in totaliteit gerenoveerde gevel is (totale renovatie). 2. Verfraaiing van de commerciële ruimte: a. Subsidieerbare werken: - behangwerken - schilderwerken - pleisteren, - bevloering, - binnenschrijnwerk, - plafondwerken, - installatie rookkamer volgens de richtlijnen gesteld in het Koninklijk Besluit van 28 januari 2010 betreffende de vaststelling van de voorwaarden van het rookverbodsteken en van de installatie van een ventilatiesysteem, - sanitair, - alle werken die het handelspand beter toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers en

4 minder mobiele personen, - technopreventieve maatregelen - vaste installaties bv. toonbanken, verlichting, radiatoren, koeltoog. b. Andere werken die betrekking hebben op de verfraaiing van de commerciële ruimte kunnen enkel mits toestemming van het college van burgemeester en schepenen in aanmerking komen voor de toelage. c. Installatie van een aircosysteem, ventilatiesysteem (uitzondering: bij installatie van rookkamer), luchtgordijn, elektriciteitswerken zijn niet subsidieerbaar. d. Deze werken komen enkel in aanmerking als: - zij in overeenstemming zijn met de stedenbouwkundige voorschriften, - zij plaats vinden in de commerciële ruimte die toegankelijk is voor de consument, - zij duidelijk de commerciële activiteit verbeteren. 3. Technopreventieve maatregelen komen enkel in aanmerking als: - Zij bijdragen tot de beveiliging van het handelspand. - Zij gericht zijn op de verbetering van de organisatorische en fysische beveiliging van het handelspand. - De aanvrager dient voorafgaand, via de lokale politie (dienst preventie), een technopreventieve doorlichting te laten uitvoeren van het handelspand waarvoor een subsidie wordt aangevraagd. De lokale politie zal bij haar aanbevelingen aangeven welke beveiligingsmaatregelen minimaal noodzakelijk geacht worden. 4. Alle bovenstaande subsidieerbare werken komen enkel in aanmerking als ze betrekking hebben op de handelszaak en haar uitbating. Wanneer de aanvrager zelf de werken uitvoert, dan komen enkel de kosten voor aankoop van bouwmaterialen en huur van gereedschap in aanmerking. 5. Het is mogelijk de toelage voor de renovatie van de voorgevel en de verfraaiing van de commerciële ruimte samen aan te vragen. 6. Door de handelsfunctie in Antwerpen te versterken, ondersteunen we de duurzame ontwikkeling in de stad. Kwalitatieve renovaties hebben als doel de aantrekkelijkheid van de winkels in de winkelstraten voor een langere termijn te stimuleren. De verloedering van de buurt wordt tegengegaan. Het gebruik van duurzame materialen wordt gestimuleerd in de communicatieacties. Artikel 6. Bedrag van de toelage 1. De uit te voeren werken moeten minimaal 1 500,00 EUR excl. btw bedragen voor het luik Renovatie van de voorgevel en minimaal 1 000,00 EUR excl. btw voor het luik Verfraaiing van de commerciële ruimte. De toelage bestaat uit een tussenkomst in de kosten van - de renovatie van de voorgevel ten belope van 50% van het factuurbedrag excl.

5 btw met een maximum van ,00 EUR, - de verfraaiing van de commerciële ruimte ten belope van 30% van het factuurbedrag excl. btw met een maximum van 5 000,00 EUR. 2. De dossiers worden behandeld a rato van indiening en tot uitputting van het goedgekeurde krediet. 3. Alle meer- en bijwerken, boven de raming en prijsverhoging die het gevolg zijn van de stijging van de lonen & materialen, zijn ten laste van de aanvrager. Artikel 7. Meerdere eigenaars/meerdere handelspanden 1. Iedere aanvrager kan per handelspand binnen de 7 jaar voor de voorgevel en binnen de 5 jaar voor de commerciële ruimte na uitbetaling van de toelage slechts één maal een toelage bekomen. Dit artikel is van toepassing voor alle uitbetaalde dossiers sinds 1 september De aanvraag kan worden ingediend door de eigenaar of de huurder-handelaar van het handelspand. Indien er verschillende eigenaars zijn of de eigenaar en de gebruiker verschillend zijn, moet een schriftelijk akkoord omtrent de werken tussen vermelde partijen bij de aanvraag worden gevoegd. Deze schriftelijke overeenkomst moet de verbintenis van de eigenaar(s) bevatten om de handelsbestemming van het pand, gedurende tenminste 5 jaar na uitkering van de toelage, te behouden. Indien de aanvraag wordt ingediend door de enige eigenaar, dan gaat hij automatisch, door indiening van een aanvraag, deze verbintenis. 3. Het college van burgemeester en schepenen oordeelt op basis van feitelijke gegevens (uitbating, functie, uitzicht, ) of de aanvraag één of verschillende panden betreft. Verschillende aanvragen kunnen, op basis van dezelfde feitelijke beoordeling, worden geweigerd of herleid tot één aanvraag indien blijkt dat het slechts één pand betreft. Voor alle zichtbare werken om panden samen te voegen wordt slechts één aanvraag weerhouden. Artikel 8. Aanvragen van de toelage 1. De aanvraag moet op een volledig ingevuld aanvraagformulier toekomen bij het Bedrijvenloket. Het aanvraagformulier kan bekomen worden in het Bedrijvenloket, alle infopunten, stadskantoren, districtshuizen van stad Antwerpen en gedownload worden van de website van stad Antwerpen. 2. Het aanvraagdossier is ontvankelijk als het volledig ingevuld en ondertekend is en alle gevraagde documenten werden bijgevoegd. Indien nodig moet de stedenbouwkundige vergunning aangevraagd zijn vóór het dossier wordt ingediend. Het dossier kan enkel principieel goedgekeurd worden na het verkrijgen van de stedenbouwkundige vergunning. Aanvraagdossiers die niet aan deze voorwaarden voldoen zijn niet ontvankelijk en worden aangetekend teruggestuurd. De aanvrager kan een nieuw dossier indienen dat voldoet aan alle voorwaarden van dit reglement.

6 3. Het aanvraagformulier moet, samen met de hieronder aangegeven documenten, als volgt ingediend worden: - per aangetekend schrijven aan het Bedrijvenloket, - of persoonlijk tegen ontvangstbewijs bij het Bedrijvenloket. 4. Het aanvraagformulier moet in alle gevallen, zowel bij aanvraag door de eigenaar als door de huurder-handelaar, het ondernemingsnummer van de zaak gevestigd in het pand te vermelden en vergezeld zijn van: - een gedetailleerde offerte opgemaakt door een aannemer met duidelijke opgave van de geplande werken (gebruikte materialen, aangewende kleuren ) en gedetailleerde prijsaanduiding van de verschillende werkzaamheden en materialen. - een gedetailleerde prijsaanduiding van de materialen, met duidelijke opgave van de geplande werken waarvoor deze materialen gebruikt worden, voor werken die door de eigenaar of huurder zelf worden uitgevoerd, - een recente kleurenfoto van de volledig voorgevel en/of de commerciële ruimte van het handelspand, - indien de aanvrager de huurder-handelaar is: een origineel attest afgeleverd door de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid waaruit blijkt dat de handelaar of de handelsvennootschap voldaan heeft aan zijn/haar sociale verplichtingen tot en met het laatst verschuldigde kwartaal, een origineel getuigschrift van de administratie van de directe belastingen niet ouder dan twee maanden waaruit blijkt dat de handelaar of de handelsvennootschap geen directe belastingschulden en nalatigheidsinteresten en vervolgingskosten schuldig blijft. - indien de aanvrager een rechtspersoon is: de identiteit, het adres en het telefoonnummer van de namens de rechtspersoon gemandateerde bestuurder, die ook de aanvraag ondertekent, de identiteit, het adres en het telefoonnummer van de door de raad van bestuur aangestelde gevolmachtigden voor dagelijks bestuur, het bankrekeningnummer van de rechtspersoon, - indien de aanvrager een natuurlijk persoon is: de identiteit, het adres en het telefoonnummer van de aanvrager, die de aanvraag ondertekent en persoonlijk verantwoordelijk is voor de aanvraag en de verdere opvolging en verantwoording van de aanwending van de toelage, het bankrekeningnummer van de aanvrager. - indien de aanvrager een subsidieaanvraag indient voor technopreventieve maatregelen voegt hij volgende stukken bij zijn aanvraag: - verslag met aanbevelingen op vlak van inbraakpreventie van de lokale politie (jonger dan 5 jaar), - offerte van de geraamde kosten/ detail van de inbraakpreventieve werken. De aanvrager duidt op de offerte aan welke werken voor de toelage in aanmerking kunnen komen.

7 Artikel 9. Goedkeuring van de aanvraag 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist de aanvraag voor de renovatietoelage van een handelspand principieel goed te keuren of te weigeren. 2. De aanvrager wordt binnen een termijn van 3 maanden na ontvangst van het ontvankelijke aanvraagdossier door het stadsbestuur schriftelijk op de hoogte gebracht van de beslissing van het college van burgemeester en schepenen. Artikel 10. Aanvang van de werken Om voor de toelage in aanmerking te komen mogen de werken niet beginnen vóór de principiële goedkeuring van de aanvraag door het college van burgemeester en schepenen en vóór nazicht door een afgevaardigde van stad Antwerpen. Als blijkt dat de werken die principieel goedgekeurd zijn al begonnen zijn vóór de principiële goedkeuring en vóór nazicht door een afgevaardigde van stad Antwerpen kan de totaliteit van de werken niet meer worden uitbetaald. De aanvrager zal hiervan per gewoon schrijven op de hoogte worden gebracht. Artikel 11. Facturen 1. De aanvrager moet uiterlijk 1 jaar na de principiële goedkeuring van de aanvraag door het college van burgemeester en schepenen een kopie van de facturen en een bewijs van betaling als volgt bezorgen: - per aangetekend schrijven aan het Bedrijvenloket - of persoonlijk tegen ontvangstbewijs bij het Bedrijvenloket. 2. Als bewijzen van betaling worden enkel aanvaard: bankafschriften naar het rekeningnummer van de aannemer die factureert of een bankafschrift in geval van betaling met bancontact bij bijv. betaling bij een doe-het-zelfzaak. Verder kan geen uitstel van indiening van facturen worden aangevraagd. 3. Als een precaire vergunning vereist is, moet een kopie van deze vergunning ingediend worden samen met de kopieën van de facturen en het bewijs van betaling. Zonder deze precaire vergunning kan de toelage niet uitbetaald worden. Voor het plaatsen van reclame, uithangborden, banieren, een zonnetent, vlaggenstokken en andere gevelconstructies is een vergunning vereist. Deze wordt bekomen bij de dienst stedenbouwkundige vergunningen. 4. Als het handelspand leegstond op het moment van de aanvraag, moet de aanvrager op het ogenblik van het indienen van de kopieën van de facturen aantonen dat er terug een handelszaak gevestigd is door het meesturen van het ondernemingsnummer en een kopie van de handelshuurovereenkomst of als eigenaar-handelaar een verklaring onder ede. Bij de controle van een afgevaardigde van stad Antwerpen moet blijken dat de handelszaak operationeel is.

8 5. Als de aanvrager uitstel van indiening van kopieën facturen wil bekomen dan moet hij de redenen van uitstel bewijzen aan de hand van bewijsstukken. Hij schrijft hiervoor het Bedrijvenloket aan. Het uitstel kan maximaal 6 maanden bedragen. Na deze uitstelperiode vervalt de toelage onherroepelijk. Artikel 12. Uitbetaling van de toelage 1. Na de principiële goedkeuring van de aanvraag en na uitvoering van de werken in overeenstemming met de goedgekeurde aanvraag verifieert een afgevaardigde van stad Antwerpen ter plaatse of de werken in overeenstemming met de goedgekeurde aanvraag uitgevoerd werden. Indien er twijfel is bij de uitvoering van de technopreventieve maatregelen wordt de technopreventieve dienst van de lokale politie ingeschakeld om de uitgevoerde werken te verifiëren. De toelage wordt slechts uitbetaald als aan alle voorwaarden voldaan is. 2. Aldus wordt de toelage slechts betaald als aan elk van de volgende voorwaarden voldaan is: - de aanvraag principieel werd goedgekeurd, - controles werden toegelaten, - de uitvoering van de werking is gebeurd volgens de goedkeuring en de geldende bepalingen, - een kopie van de facturen en een bewijs van betaling werden toegestuurd en goedgekeurd. 3. Alle door de stad Antwerpen aangegane verbintenissen vervallen van rechtswege wanneer tussen de aanvraag en de uitbetaling van de toelage één van volgende feiten plaatsvindt: - het overlijden of de ontbinding van de aanvrager, - de onteigening, - het volledig of gedeeltelijk tenietgaan van de commerciële ruimte van het handelspand, - het faillissement van de aanvrager. 4. Het bedrag van de toelage wordt bepaald aan de hand van de ingediende en aanvaarde facturen. De toelage wordt gestort op het rekeningnummer vermeld in het aanvraagformulier. Artikel 13. Sancties 1. De aanvrager is verplicht de toegekende toelage geheel of gedeeltelijk terug te betalen indien de toelage niet wordt aangewend voor het doel waarvoor zij is toegekend. 2. De toelage zal geheel of gedeeltelijk teruggevorderd worden wanneer blijkt dat de handelsbestemming wordt stopgezet binnen een periode van 5 jaar na de uitkering van de toelage door het college van burgemeester en schepenen. 3. Voor betwistingen in verband met dit reglement zijn enkel de rechtbanken van

9 Antwerpen bevoegd. Artikel 14. Cumuleerbaarheid 1. De toelage voor de renovatie van de voorgevel en de verfraaiing van de commerciële ruimte voor handelspanden is niet cumuleerbaar met andere toelagen voor dezelfde werken. 2. De aanvrager verbindt zich ertoe, door de ondertekening van het aanvraagformulier, om de ingediende facturen voor deze toelage niet meer te gebruiken voor het bekomen van andere toelagen. Artikel 15. Publiciteit toelage Iedere aanvrager verbindt zich er toe zichtbaar een affiche te plaatsen waarop duidelijk te lezen staat dat een toelage bekomen is van stad Antwerpen evenals de coördinaten van het Bedrijvenloket, en dit voor de duur van de werken. Deze affiche wordt bezorgd door stad Antwerpen. Artikel 16. Afwijkingen Voor zover niet wordt afgeweken van de doelstelling en het onderwerp van deze toelage kan het college van burgemeester en schepenen mits motivering afwijkingen toestaan op dit reglement. Artikel 17. Termijn Het onderhavig reglement, dat Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor de renovatie van de voorgevel en de verfraaiing van de commerciële ruimte van handelspanden in Antwerpen wordt genoemd, treedt in werking op 1 januari 2014 en vervangt al de vorige versies. Wat de aanvragen betreft die ingediend werden voor 1 januari 2014 blijft het vorige reglement van toepassing.

Vak bestemd voor administratie. 1. Welke toelage wenst u aan te vragen? 2. Gegevens indien aanvrager natuurlijk persoon

Vak bestemd voor administratie. 1. Welke toelage wenst u aan te vragen? 2. Gegevens indien aanvrager natuurlijk persoon Vak bestemd voor administratie Dossiernummer:... Aanvraag:... Aanvraagformulier toelage renovatie handelspanden Met dit formulier dient u een aanvraag in voor het verkrijgen van een toelage voor de renovatie

Nadere informatie

A renovatie van de voorgevel B verfraaiing van de commerciële ruimte C beide. eigenaar van het pand

A renovatie van de voorgevel B verfraaiing van de commerciële ruimte C beide. eigenaar van het pand Vak bestemd voor administratie Dossiernummer:... Aanvraagdatum:... Aanvraagformulier toelage renovatie handelspanden Met dit formulier dient u een aanvraag in voor het verkrijgen van een toelage voor de

Nadere informatie

Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden

Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden HOOFDSTUK 1 BEGRIPPENKADER Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Eindgebruiker De consument die goederen en

Nadere informatie

eigenaar van het pand telefoonnummer gsm dag maand jaar rijksregisternummer p p ondernemingsnummer p p eigenaar van het pand

eigenaar van het pand telefoonnummer gsm  dag maand jaar rijksregisternummer p p ondernemingsnummer p p eigenaar van het pand Vak bestemd voor administratie Dossiernummer:............................................. Aanvraag:............................................. Aanvraagformulier toelage renovatie handelsanden Met dit

Nadere informatie

Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden

Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Commerciële ruimte De oppervlakte in het handelspand enkel bestemd voor

Nadere informatie

Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden

Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden Reglement renovatietoelage voor Antwerpse handelspanden Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Commerciële ruimte De oppervlakte in het handelspand enkel bestemd voor

Nadere informatie

Reglement toelage voor de opwaardering van leegstaande handelspanden

Reglement toelage voor de opwaardering van leegstaande handelspanden Reglement toelage voor de opwaardering van leegstaande handelspanden Artikel 1 Begrippenkader Handelspand Het onroerend goed, waarin de handelszaak werd uitgebaat, met uitsluiting van alle delen van het

Nadere informatie

Reglement Gevelrenovatie handelspanden Ingelmunster

Reglement Gevelrenovatie handelspanden Ingelmunster Reglement Gevelrenovatie handelspanden Ingelmunster HOOFDSTUK 1 Artikel 1 HOOFDSTUK 2 Artikel 2 Artikel 3 HOOFDSTUK 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 HOOFDSTUK 4 Artikel 8 Artikel 9 HOOFDSTUK 5

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. BEGRIPPENKADER Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak: elke commerciële onderneming

HOOFDSTUK 1. BEGRIPPENKADER Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak: elke commerciële onderneming HOOFDSTUK 1. BEGRIPPENKADER Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak: elke commerciële onderneming waarvoor een inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen

Nadere informatie

SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE

SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE REGLEMENT TOELAGEREGLEMENT VOOR DE BEVEILIGING VAN VERENIGINGSLOKALEN Artikel 1 In het district Ekeren zijn veel verenigingen actief. Het districtsbestuur wenst het verenigingsleven

Nadere informatie

Subsidiereglement Gevelrenovatie van handelspanden

Subsidiereglement Gevelrenovatie van handelspanden Subsidiereglement Gevelrenovatie van handelspanden HOOFDSTUK 1 Begrippenkader Artikel 1: Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak Elke commerciële onderneming waarvoor

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad van 26 maart 2014 betreffende het gemeentelijk reglement renovatie handelspanden

Besluit van de gemeenteraad van 26 maart 2014 betreffende het gemeentelijk reglement renovatie handelspanden Besluit van de gemeenteraad van 26 maart 2014 betreffende het gemeentelijk reglement renovatie handelspanden Hoofdstuk 1. Begrippenkader Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan

Nadere informatie

Reglement opstartpremie voor vestiging van een handelszaak 2017

Reglement opstartpremie voor vestiging van een handelszaak 2017 Reglement opstartpremie voor vestiging van een handelszaak 2017 1. Begrippenkader Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Handelszaak: elke (commerciële) activiteit

Nadere informatie

Stedelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden

Stedelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden Stedelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden Zoals goedgekeurd door: - Directiecomité WAGSO dd. 29 maart 2011 - Raad van bestuur WAGSO dd. 26 april 2011 HOOFDSTUK 1

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot het bekomen van een subsidie in het kader van detailhandel.

Aanvraagformulier tot het bekomen van een subsidie in het kader van detailhandel. Aanvraagformulier tot het bekomen van een subsidie in het kader van detailhandel. Wanneer kan u deze subsidie aanvragen? De gemeente Kalmthout wil de leegstand van winkelpanden tegen gaan en de detailhandel

Nadere informatie

GEMEENTERAAD 19 DECEMBER Subsidiereglement premiestelsels kernwinkelgebied

GEMEENTERAAD 19 DECEMBER Subsidiereglement premiestelsels kernwinkelgebied GEMEENTERAAD 19 DECEMBER 2017 Subsidiereglement premiestelsels kernwinkelgebied Hoofdstuk 1 Begrippenkader Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: - Handelszaak: Elke

Nadere informatie

subsidiereglement premiestelsel kernwinkelgebied

subsidiereglement premiestelsel kernwinkelgebied subsidiereglement premiestelsel kernwinkelgebied Subsidiereglement premiestelsel kernwinkelgebied De Panne Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Doel De gemeente De Panne wenst de aantrekkingskracht

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie

INFOFICHE: OPSTARTPREMIE VOOR VESTIGING VAN EEN HANDELSZAAK

INFOFICHE: OPSTARTPREMIE VOOR VESTIGING VAN EEN HANDELSZAAK INFOFICHE: OPSTARTPREMIE VOOR VESTIGING VAN EEN HANDELSZAAK De opstartpremie heeft als doelstelling de aantrekkingskracht van het handelscentrum binnen de stadskern te verhogen door de vestiging van ondernemers

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE STATIONSPLEIN

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE STATIONSPLEIN AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE STATIONSPLEIN IDENTITEIT AANVRAGER Natuurlijk persoon Rijksregisternummer: Rechtspersoon Ondernemingsnummer: Benaming rechtspersoon Naam Voornaam Straat en nr. Postcode

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE : premies kernwinkelgebied

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE : premies kernwinkelgebied AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE : premies kernwinkelgebied IDENTITEIT AANVRAGER Natuurlijk persoon Rijksregisternummer: Rechtspersoon Ondernemingsnummer: Benaming rechtspersoon Naam Voornaam Straat en

Nadere informatie

Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in stad Antwerpen

Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in stad Antwerpen Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in stad Antwerpen Stad Antwerpen voorziet in een financiële tegemoetkoming voor initiatieven

Nadere informatie

Het gemeentelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden

Het gemeentelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden Het gemeentelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden HOOFDSTUK 1 BEGRIPPENKADER Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak

Nadere informatie

Subsidiereglement : premiestelsels kernwinkelgebied

Subsidiereglement : premiestelsels kernwinkelgebied Subsidiereglement : premiestelsels kernwinkelgebied HOOFDSTUK 1. BEGRIPPENKADER Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak: elke commerciële onderneming waarvoor

Nadere informatie

Begrippenkader. Algemeen INFOFICHE: RENOVATIE VAN HANDELSPANDEN

Begrippenkader. Algemeen INFOFICHE: RENOVATIE VAN HANDELSPANDEN INFOFICHE: RENOVATIE VAN HANDELSPANDEN Begrippenkader Handelszaak: elke commerciële onderneming waarvoor een inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) vereist is en die de uitoefening van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD: 28 februari 2014

GEMEENTERAAD: 28 februari 2014 GEMEENTERAAD: 28 februari 2014 Subsidiereglement gevelrenovatie van leegstaande handelspanden en/of de structurele renovatie van leegstaande handelspanden in het projectgebied in Sint-Niklaas Artikel 1.

Nadere informatie

EFRO: Reglement gevelrenovatie en renovatie van leegstaande handelspanden Stationsstraat Sint-Niklaas

EFRO: Reglement gevelrenovatie en renovatie van leegstaande handelspanden Stationsstraat Sint-Niklaas EFRO: Reglement gevelrenovatie en renovatie van leegstaande handelspanden Stationsstraat Sint-Niklaas HOOFDSTUK 1 BEGRIPPENKADER Artikel 1 - Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we

Nadere informatie

Reglement voor het verkrijgen van een toelage onder de vorm van een winkeldokter en virtuele retailtoer Bredabaan Merksem - proefproject

Reglement voor het verkrijgen van een toelage onder de vorm van een winkeldokter en virtuele retailtoer Bredabaan Merksem - proefproject Reglement voor het verkrijgen van een toelage onder de vorm van een winkeldokter en virtuele retailtoer Bredabaan Merksem - proefproject Artikel 1 Begrippenkader Leegstaand pand: - een pand waar handelsactiviteiten

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 : Het geïntegreerd impulsreglement voor het nemen van handelskernversterkende maatregelen wordt goedgekeurd. Het reglement luidt als volgt : HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 : Doelstelling

Nadere informatie

Subsidiereglement premiestelsel De Panne buiten het kernwinkelgebied (zone A en zone B)

Subsidiereglement premiestelsel De Panne buiten het kernwinkelgebied (zone A en zone B) Subsidiereglement premiestelsel De Panne buiten het kernwinkelgebied (zone A en zone B) Subsidiereglement premiestelsel De Panne buiten het kernwinkelgebied (zone A en zone B) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Stedelijk reglement ter versterking van de economische bedrijvigheid van het kernwinkelgebied in Izegem.

Stedelijk reglement ter versterking van de economische bedrijvigheid van het kernwinkelgebied in Izegem. Stedelijk reglement ter versterking van de economische bedrijvigheid van het kernwinkelgebied in Izegem. Hoofdstuk 1: Algemene principes en definities Artikel 1. Algemene principes Het stadsbestuur van

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden

Gemeentelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden Gemeentelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42; Overwegende dat de Stad Lommel streeft naar een versterking

Nadere informatie

Artikel 1. Begrippenkader. Voor de toepassing van dit reglement verstaat men onder:

Artikel 1. Begrippenkader. Voor de toepassing van dit reglement verstaat men onder: Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van Antwerpse handelaarsverenigingen in het kader van wegenwerken in de stad Antwerpen. Stad Antwerpen voorziet in een financiële tegemoetkoming

Nadere informatie

STAD GENT STEUNMAATREGEL DUURZAAM ONDERNEMEN. Periode 2010-2012. THEMA:Bedrijf en Buurt

STAD GENT STEUNMAATREGEL DUURZAAM ONDERNEMEN. Periode 2010-2012. THEMA:Bedrijf en Buurt STAD GENT STEUNMAATREGEL DUURZAAM ONDERNEMEN Periode 2010-2012 THEMA:Bedrijf en Buurt 1 Artikel 1 - Algemeen De ontwikkeling van een duurzame samenleving is één van de speerpunten die opgenomen is in de

Nadere informatie

Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités

Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités Inhoud Hoofdstuk 1: Algemene principes en definities...

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/8 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 REGLEMENT RENOVATIE HANDELSPANDEN (WIJZIGING) Toelichting In kader van de nota Winkelen in Vlaanderen 2.0 lanceerde de Vlaamse overheid

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Aanvraag van de subsidie

Hoofdstuk 6 Aanvraag van de subsidie Reglement gevelrenovatie stad Ronse INHOUDSTAFEL Hoofdstuk 1 Begrippenkader Hoofdstuk 2 Algemeen Hoofdstuk 3 Toepassingsgebied Hoofdstuk 4 Gevelrenovatie Hoofdstuk 5 Subsidie Hoofdstuk 6 Aanvraag van de

Nadere informatie

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel.

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Doel Artikel 1. Binnen de perken van de in de districtsbegroting voorziene kredieten geeft het district Berchem met een projecttoelage

Nadere informatie

Subsidiereglement voor gevelrenovatie van handelspanden.

Subsidiereglement voor gevelrenovatie van handelspanden. Subsidiereglement voor gevelrenovatie van handelspanden. Reglement goedgekeurd in de gemeenteraad van 12 september 2011, punt 33. HOOFDSTUK 1: BEGRIPPENKADER Artikel 1: Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE. Artikel 1 De gemeente Meulebeke verleent, met ingang van 1 januari 2014, onder bepaalde voorwaarden een premie voor het uitvoeren van verbeteringswerken aan particuliere

Nadere informatie

Premiereglement: Gevelrenovatie en Renovatie Leegstaande Handelspanden

Premiereglement: Gevelrenovatie en Renovatie Leegstaande Handelspanden Premiereglement: Gevelrenovatie en Renovatie Leegstaande Handelspanden HOOFDSTUK 1 BEGRIPPENKADER Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak: elke commerciële

Nadere informatie

Artikel 2 De studentenhuisvestingssubsidie bestaat uit 2 luiken: - de starterssubsidie; - de investeringssubsidie;

Artikel 2 De studentenhuisvestingssubsidie bestaat uit 2 luiken: - de starterssubsidie; - de investeringssubsidie; Reglement betreffende het toekennen van studentenhuisvestingssubsidies ter bevordering van het behoud en vergroten van het aanbod aan kwalitatieve studentenkamers. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Reglement renovatie handelspanden

Reglement renovatie handelspanden Reglement renovatie handelspanden INHOUDSTAFEL Hoofdstuk 1 Begrippenkader Definities Hoofdstuk 2 Algemeen Doelstelling Subsidie Hoofdstuk 3 Toepassingsgebied Begunstigden Algemene voorwaarden Uitgesloten

Nadere informatie

REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016.

REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016. REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016. Artikel 1. Om de gemeenteraadsbeslissing, dd. 30 december 2015, betreffende het verlenen van een gemeentelijke verbeteringspremie met ingang

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT. Gevelrenovatie Handelspanden Turnhout

SUBSIDIEREGLEMENT. Gevelrenovatie Handelspanden Turnhout SUBSIDIEREGLEMENT Gevelrenovatie Handelspanden Turnhout INHOUDSTAFEL HOOFDSTUK 1: BEGRIPPENKADER HOOFDSTUK 2: ALGEMEEN HOOFDSTUK 3: TOEPASSINGSGEBIED HOOFDSTUK 4: GEVELRENOVATIE HOOFDSTUK 5: SUBSIDIE HOOFDSTUK6:

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT Premiestelsels Kernwinkel- en winkelgroeigebied Turnhout

SUBSIDIEREGLEMENT Premiestelsels Kernwinkel- en winkelgroeigebied Turnhout SUBSIDIEREGLEMENT Premiestelsels Kernwinkel- en winkelgroeigebied Turnhout INHOUDSTAFEL HOOFDSTUK 1: BEGRIPPENKADER HOOFDSTUK 2: ALGEMEEN HOOFDSTUK 3: TOEPASSINGSGEBIED HOOFDSTUK 4: PREMIESTELSELS HOOFDSTUK

Nadere informatie

Commerciële ruimte De oppervlakte in het handelspand enkel bestemd voor de verkoop en toegankelijk

Commerciële ruimte De oppervlakte in het handelspand enkel bestemd voor de verkoop en toegankelijk Reglement renovatietoelage voor Geraardsbergse handelspanden. Afdeling 1 Begrippenkader Commerciële ruimte De oppervlakte in het handelspand enkel bestemd voor de verkoop en toegankelijk voor het publiek.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT KERNWINKELGEBIED

SUBSIDIEREGLEMENT KERNWINKELGEBIED SUBSIDIEREGLEMENT KERNWINKELGEBIED Verhuis van een handelszaak van buiten naar binnen het kernwinkelgebied. HOOFDSTUK 1 Algemeen Artikel 1 Doelstelling Het college van burgemeester en schepenen kan, onder

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

Uittreksel uit het register van beraadslagingen van de gemeenteraad van 26 februari 2014

Uittreksel uit het register van beraadslagingen van de gemeenteraad van 26 februari 2014 STAD TONGEREN Uittreksel uit het register van beraadslagingen van de gemeenteraad van 26 februari 2014 Dienst : Economie Onderwerp: Reglement renovatie van handelspanden De Raad Overwegende de projectoproep

Nadere informatie

Reglement renovatie handelspanden in het kerngebied

Reglement renovatie handelspanden in het kerngebied Reglement renovatie handelspanden in het kerngebied 1. Begrippenkader Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak: Elke (commerciële onderneming) activiteit

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten.

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten DEEL I: ALGEMEEN Art. 1 Het

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen TITEL I: DOEL Artikel 1 Om het woningenbestand in de gemeente Wielsbeke te verbeteren, wordt binnen de perken van het daartoe

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN SUBSIDIE VOOR DE HERONTWIKKELING EN INGEBRUIKNAME VAN LEEGSTAANDE HANDELSPANDEN

REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN SUBSIDIE VOOR DE HERONTWIKKELING EN INGEBRUIKNAME VAN LEEGSTAANDE HANDELSPANDEN REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN SUBSIDIE VOOR DE HERONTWIKKELING EN INGEBRUIKNAME VAN LEEGSTAANDE HANDELSPANDEN ARTIKEL 1 1. Het Economisch Huis Oostende (EHO) kan een subsidie verlenen voor

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/182

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/182 1/9 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/182 REGLEMENT 'PREMIE GEVELRENOVATIE HANDELSPANDEN IN HET KERNWINKELGEBIED' - GOEDKEURING - BESLUIT

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

Reglement Projectsubsidies Toegankelijk Geraardsbergen

Reglement Projectsubsidies Toegankelijk Geraardsbergen Reglement Projectsubsidies Toegankelijk Geraardsbergen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 14 april 2015. Inhoudstafel Artikel 1: Doel... 2 Artikel 2: Definitie... 2 Artikel 3: Doelgroep... 2 Artikel 4:

Nadere informatie

Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen

Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen In het district Antwerpen heeft jeugdsport een hoge prioriteit. Het district wil een toelageregeling instellen om jeugdsport te stimuleren via het jeugdsportfonds.

Nadere informatie

Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 december 2011 Bekendgemaakt op 22 december 2011.

Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 december 2011 Bekendgemaakt op 22 december 2011. Reglement betreffende het verlenen van een toelage voor de verfraaiing van gevels van handelspanden en de renovatie van leegstaande handelspanden ter ondersteuning van buurtwinkels en het zelfstandig ondernemerschap

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Ondernemen en Stadsmarketing Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 21 juni 2016

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 21 juni 2016 Gemeentebestuur Ingelmunster Oostrozebekestraat 4-8770 Ingelmunster Tel. 051 33 74 00 - Fax 051 31 82 83 Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door

Nadere informatie

Reglement Starterscontract

Reglement Starterscontract Reglement Starterscontract Artikel 1 Situering De Stad Gent, zijnde het College van Burgemeester en Schepenen, kan onder de voorwaarden bepaald in dit reglement, een toelage toekennen aan startende ondernemers,

Nadere informatie

Gemeenteraad 23 februari 2016

Gemeenteraad 23 februari 2016 Gemeenteraad 23 februari 2016 STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT INZAKE HET SAMENVOEGEN VAN HANDELSPANDEN WAARVAN TEN MINSTE ÉÉN HANDELSPAND EEN LEEGSTAAND HANDELSPAND IS HOOFDSTUK 1. BEGRIPPENKADER Artikel 1.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT. Artikel 1 Doel. Artikel 2 Definities. Oosterzonneplein Zutendaal

SUBSIDIEREGLEMENT. Artikel 1 Doel. Artikel 2 Definities. Oosterzonneplein Zutendaal Oosterzonneplein 1 3690 Zutendaal informatie@zutendaal.be +32 89 62 94 20 SUBSIDIEREGLEMENT Artikel 1 Doel Binnen de perken van de jaarlijks voorziene budgettaire middelen, verleent het gemeentebestuur

Nadere informatie

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES GEMEENTE WIELSBEKE GEMEENTELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN VERBETERINGSPREMIE VOOR WONINGEN DIE VERHUURD (ZULLEN) WORDEN VIA HET SOCIAAL VERHUURKANTOOR aangenomen door de Gemeenteraad in zitting

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie zonneboiler

Aanvraagformulier premie zonneboiler Aanvraagformulier premie zonneboiler De gemeenteraad van 31 januari 2013 heeft de uitdoving van deze premie goedgekeurd. Alleen aanvragen tot en met 5 april 2013 met stavingsfacturen met facturatiedatum

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE GEGEVENS AANVRAGER Datum:. De aanvrager: Naam: Adres:. Telefoon: E-mail:.... Rijksregisternummer:.. Rekeningnummer:

Nadere informatie

Reglement Samenvoegen van Handelspanden. INHOUDSTAFEL Hoofdstuk 1 Begrippenkader. Subsidie. Hoofdstuk 3 Toepassingsgebied

Reglement Samenvoegen van Handelspanden. INHOUDSTAFEL Hoofdstuk 1 Begrippenkader. Subsidie. Hoofdstuk 3 Toepassingsgebied Reglement Samenvoegen van Handelspanden INHOUDSTAFEL Hoofdstuk 1 Begrippenkader Hoofdstuk 2 Algemeen Hoofdstuk 3 Toepassingsgebied Hoofdstuk 4 Samenvoeging Hoofdstuk 5 Subsidie Hoofdstuk 6 Aanvraag van

Nadere informatie

Aanvraag van subsidie premiestelsel kernwinkelgebied De Panne

Aanvraag van subsidie premiestelsel kernwinkelgebied De Panne Vak bestemd voor de administratie Dossiernummer :. Aanvraagdatum :. Vergunningsdatum :. Aanvraag van subsidie premiestelsel kernwinkelgebied De Panne Belangrijke informatie voor de invuller Waarvoor dient

Nadere informatie

Pagina 1 van 13. Herwerkt Subsidiereglement VLAIO 1 maart 2019 Premiestelsel binnen het kernwinkelgebied voor gevelrenovatie

Pagina 1 van 13. Herwerkt Subsidiereglement VLAIO 1 maart 2019 Premiestelsel binnen het kernwinkelgebied voor gevelrenovatie Pagina 1 van 13 Herwerkt Subsidiereglement VLAIO 1 maart 2019 Premiestelsel binnen het kernwinkelgebied voor gevelrenovatie Pagina 2 van 13 Gemeente Temse, Januari 2019 Inhoud 1) Doel 3 2) Definities 3

Nadere informatie

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN DOEL Artikel 1 De stad Roeselare wil woningaanpassingen stimuleren zodat inwoners zolang mogelijk kunnen blijven wonen in hun eigen woning en woonomgeving,

Nadere informatie

Aanvraagformulier activiteitensubsidie voor senioren District Merksem

Aanvraagformulier activiteitensubsidie voor senioren District Merksem Aanvraagformulier activiteitensubsidie voor senioren District Merksem Gegevens Aanvrager. In geval van vereniging of organisatie. De maatschappelijke zetel zoals vermeld in het Staatsblad. Naam van de

Nadere informatie

Reglement starterscentrum: Premie voor startende ondernemingen Goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 juni 2014

Reglement starterscentrum: Premie voor startende ondernemingen Goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 juni 2014 Reglement starterscentrum: Premie voor startende ondernemingen Goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 juni 2014 ART. 1: Het College van Burgemeester en Schepenen kan binnen de perken van de beschikbare

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE VERSTERKING VAN DE HANDELSKERNEN VAN BERINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE VERSTERKING VAN DE HANDELSKERNEN VAN BERINGEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE VERSTERKING VAN DE HANDELSKERNEN VAN BERINGEN HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1 Doel Binnen de perken van de jaarlijks voorziene budgettaire middelen, verleent het Stadsbestuur subsidies

Nadere informatie

gevelverfraaiing (zie bijgevoegde lijst van subsidieerbare werken):

gevelverfraaiing (zie bijgevoegde lijst van subsidieerbare werken): REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR DE VERFRAAIING OF DE RENOVATIE VAN GEVELS VAN GEBOUWEN IN DE CENTRUMLANEN EN DE BEURS Artikel 1: Onder voorbehoud van de naleving van

Nadere informatie

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES STAD IZEGEM STEDELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN VERBETERINGSPREMIE VOOR HUURWONINGEN aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 28 april 2015 Artikel 1 TITEL I: DOEL Om het aanbod aan kwalitatieve

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN AFDELING 1. Artikel 1. VOORWERP VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT DOEL EN DOELGROEP Binnen de perken van

Nadere informatie

Reglement Toelage voor publicaties Bewonersgroepen

Reglement Toelage voor publicaties Bewonersgroepen Reglement Toelage voor publicaties Bewonersgroepen District Antwerpen Deel 1 Algemene voorwaarden Art. 1 Het reglement op de toelage voor publicaties van bewonersgroepen heeft tot doel een algemene en

Nadere informatie

Aanvraag activiteitensubsidie gezondheidspromotie

Aanvraag activiteitensubsidie gezondheidspromotie Aanvraag activiteitensubsidie gezondheidspromotie Indien mogelijk vragen we u om het formulier digitaal in te vullen. Dit aanvraagformulier hoort bij het subsidiereglement voor gezondheidspromotie. Dit

Nadere informatie

MONUMENTENZORG AANVRAAG

MONUMENTENZORG AANVRAAG MONUMENTENZORG Stedelijke subsidie voor onderhoudswerken aan waardevolle gebouwen en gevels AANVRAAG (aan te vragen voor aanvang van de werken) Type 1: waardevolle straatgevel Onderstaand formulier dient

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BESLISSINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BESLISSINGEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE WEST-VLAANDEREN STAD WERVIK UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BESLISSINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van dinsdag, 28 juni 2016 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd : Youro Casier, burgemeester;

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement Gevelrenovatie van handelspanden

Gemeentelijk subsidiereglement Gevelrenovatie van handelspanden Gemeentelijk subsidiereglement Gevelrenovatie van handelspanden HOOFDSTUK 1 Begrippenkader Artikel 1: Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak Elke commerciële onderneming

Nadere informatie

Reglement Toelages voor trainersopleidingen District Antwerpen

Reglement Toelages voor trainersopleidingen District Antwerpen Reglement Toelages voor trainersopleidingen District Antwerpen Om de kwaliteit binnen de sportverenigingen in het district Antwerpen te optimaliseren, is het van groot belang te kunnen beschikken over

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

Reglement Gevelrenovatie en Renovatie van leegstaande handelspanden

Reglement Gevelrenovatie en Renovatie van leegstaande handelspanden Reglement Gevelrenovatie en Renovatie van leegstaande handelspanden HOOFDSTUK 1 BEGRIPPENKADER Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak Elke commerciële

Nadere informatie

SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN

SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN REGLEMENT REGLEMENT SPORTPROJECTTOELAGEN Artikel 1 doel Binnen de voorziene kredieten vastgelegd in de districtsbegroting ondersteunt het district Ekeren sportevenementen waarmee

Nadere informatie

Vaststelling van een gemeentelijk reglement voor de renovatie van handelspanden

Vaststelling van een gemeentelijk reglement voor de renovatie van handelspanden Stadsbestuur Veurne UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 JANUARI 2014 Punt 16 van de dagorde. Vaststelling van een gemeentelijk reglement voor de renovatie van handelspanden

Nadere informatie

MONUMENTENZORG TYPE 1 : STRAATGEVELS

MONUMENTENZORG TYPE 1 : STRAATGEVELS Stadsbestuur Sint-Niklaas Dienst cultuur MONUMENTENZORG Aanvraag tot het bekomen van een stedelijke subsidie voor onderhoudswerken aan waardevolle, niet-beschermde gebouwen (aan te vragen voor aanvang

Nadere informatie

Reglement Gevelrenovatie en Renovatie van leegstaande handelspanden

Reglement Gevelrenovatie en Renovatie van leegstaande handelspanden Reglement Gevelrenovatie en Renovatie van leegstaande handelspanden VVSG Modelreglement CONTEXT Dit modelreglement werd opgemaakt in januari 2011 naar aanleiding van de EFRO oproep Gemeentelijke Gevelrenovatie

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BESLISSINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BESLISSINGEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE WEST-VLAANDEREN STAD WERVIK UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BESLISSINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 28 november 2017 Aanwezig : Youro Casier, burgemeester; Belinda Beauprez, Bert Verhaeghe,

Nadere informatie

o 15 Reglement renovatie handelspanden - wijziging - besluit.

o 15 Reglement renovatie handelspanden - wijziging - besluit. UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN GEMEENTERAAD VAN HAMME V AN DE IN ZITTING VAN 22 JUNI 2016 Aanwezig: Etienne De Prijcker, Raadsvoorzitter; Herman Vijt, Burgemeester; Frans Van Gaeveren,

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie gevelrenovatie en renovatie handelspanden

Aanvraagformulier subsidie gevelrenovatie en renovatie handelspanden Vak bestemd vr administratie Dssiernummer:................. Aanvraagdatum:................. Aanvraagfrmulier subsidie gevelrenvatie en renvatie handelspanden Met dit frmulier dient u een aanvraag in vr

Nadere informatie

Subsidiedossier zonne-installatie

Subsidiedossier zonne-installatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier zonne-installatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document Subsidiedossier

Nadere informatie

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Ontvangstdatum Dossiernummer *Vakken voorbehouden voor de administratie Het aanvraagformulier dient afgegeven te worden tegen ontvangstbewijs

Nadere informatie

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Aanvraagformulier vind je op het einde

Nadere informatie

Voornaam en naam... Adres... Telefoon Code en omschrijving...

Voornaam en naam... Adres... Telefoon Code en omschrijving... AANVRAAGFORMULIER subsidie kernversterkend detailhandelsbeleid Je gebruikt dit aanvraagformulier om een subsidie kernversterkend detailhandelsbeleid aan te vragen conform het subsidiereglement goedgekeurd

Nadere informatie

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN VOOR GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN VAN EEN MEERGEZINSWONING Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 TREEDT IN

Nadere informatie

Reglement renovatie handelspanden

Reglement renovatie handelspanden Reglement renovatie handelspanden INHOUDSTAFEL Hoofdstuk 1 Begrippenkader Definities Hoofdstuk 2 Algemeen Doelstelling Subsidie Hoofdstuk 3 Toepassingsgebied Begunstigden Algemene voorwaarden Uitgesloten

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie