Reglement projectsubsidies verenigingsmanager

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement projectsubsidies verenigingsmanager"

Transcriptie

1 Reglement projectsubsidies verenigingsmanager Met deze projectsubsidies wil de stad vitale sportverenigingen subsidiëren bij het aanstellen van een verenigingsmanager. De verenigingsmanager heeft als doel de sportvereniging te professionaliseren op zakelijk, maatschappelijk of sporttechnisch vlak. De sportvereniging dient voldoende maatschappelijke resultaten te behalen. Artikel 1 Projectsubsidie De subsidie wordt goedgekeurd voor een periode van 1, 2 of 3 jaar. De toekenning van subsidies gebeurt jaarlijks en is onder voorbehoud van voldoende middelen binnen de stedelijke begroting en van de uitgekeerde dotatie van de Vlaamse overheid binnen het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sport-voor-allen-beleid. De subsidie mag enkel aangewend worden voor de loonkost van de verenigingsmanager. Er zijn drie mogelijke profielen die je al of niet kan combineren: Sporttechnisch profiel Zakelijk profiel Sociaal-maatschappelijk profiel De subsidie bedraagt maximaal euro/jaar. Artikel 2 Voorwaarden projectsubsidies 1 Een vereniging komt in aanmerking voor projectsubsidies indien het een vitale sportvereniging is. Hiervoor moet ze voldoen aan volgende cumulatieve criteria: al minimaal drie jaar een erkende en gesubsidieerde Antwerpse sportvereniging zijn; een financieel gezonde vereniging zijn; een duidelijke missie en visie hebben; een stabiele of positieve ledenevolutie hebben; een stabiele of positieve evolutie op basis van kwaliteitscriteria in de subsidiedossiers hebben (aantal gekwalificeerde trainers/begeleiders, aantal gevolgde opleidingen en bijscholingen, specifieke doelgroepen, ). 2 Samenwerkingsverbanden Indien het gaat om een samenwerkingsverband van sportverenigingen wordt er bij voorkeur 1 juridische structuur opgericht. Indien deze overkoepelende juridische structuur afwezig is, fungeert 1 van de partijen als prioritaire partner. Bij elk samenwerkingsverband voldoet minstens een van de partners aan de voorwaarden zoals bepaald in Artikel 2 1. Bij elk samenwerkingsverband is er een samenwerkingsovereenkomst met duidelijke taakafspraken en een bepaling van de bevoegdheden en de verantwoordelijkheden van elke partij.

2 Artikel 3 Aanvraag projectsubsidie De aanvraag bestaat uit twee onderdelen: 1 Beschrijving van het project: 1. Schets van de ruime context van de sportverenging. Wat is de missie en visie? Welke meerwaarde biedt de sportvereniging? Wat is de motivatie om een projectaanvraag te doen? Welke meerwaarde creëert de verenigingsmanager? 2. Functieprofiel en taakomschrijving van de verenigingsmanager. 3. Plaats van de verenigingsmanager in het organogram. 4. Financiële haalbaarheid van het project. 5. De aanwervingsprocedure die wordt gevolgd. 6. Het statuut van de verenigingsmanager. 7. Bewijs dat er gedragenheid is bij de sportvereniging om een verenigingsmanager aan te werven. 2 Beschrijving van de maatschappelijke resultaten die de sportvereniging behaalt/wenst te behalen op vlak van: jeugdwerking; integratie; samenhorigheid; individuele ontplooiing; samenwerking met buurt/school/andere sportverenigingen/ ; een uitgebreid en divers aanbod om doelgroepen kansen te geven; promotie van sport en stad; ethisch en medisch verantwoord sporten; stimuleren van een gezonde levensstijl; De maatschappelijk resultaten worden beschreven door concrete doelstellingen met duidelijke resultaatsindicatoren en de belangrijkste acties per doelstelling. Bij de doelstellingen, resultaatsindicatoren en acties wordt de rol die de verenigingsmanager er in opneemt omschreven. Artikel 4 Procedure 1 Aanvraag De aanvraag kan uitsluitend ingediend worden bij de vzw Antwerpen Sportstad. De aanvraag gebeurt digitaal via de daartoe voorziene website. Er kunnen jaarlijks 2 subsidierondes georganiseerd worden. De projectaanvraag wordt ingediend ofwel ten laatste op 1 februari ofwel ten laatste op 1 oktober. Uiterlijk 15 kalenderdagen na indiendatum krijgt de sportvereniging melding of er al dan niet informatie ontbreekt. De sportvereniging krijgt 2 weken de tijd, na de kennisgeving, om de nodige informatie aan te leveren.

3 2 Beoordelingscriteria De projectaanvragen worden beoordeeld door een beoordelingscommissie rekening houdende met volgende criteria: de krijtlijnen van het actuele stedelijke meerjarenplan; de kwaliteit van de projectaanvraag; de vitaliteit van de sportvereniging; de maatschappelijke relevantie van de sportvereniging; de beoogde maatschappelijke resultaten; de financiële en inhoudelijke haalbaarheid van het project; de mate van eigen inbreng; de mate van samenwerking met partners binnen en buiten de sportsector; het innovatieve karakter van het project voor de stedelijke samenleving of voor de sportsector; 3 Beoordelingscommissie De beoordelingscommissie beoordeelt alle projectaanvragen en maakt haar advies over aan de raad van bestuur van de vzw Antwerpen Sportstad. De beoordelingscommissie bestaat uit: Stemgerechtigde leden: 2 medewerkers van de sportdienst 2 externe experten 1 afgevaardigde van de sportraad stad Antwerpen directeur van de sportdienst Niet-stemgerechtigde leden: Vertegenwoordiging van de afdeling sportverenigingsondersteuning De directeur van de sportdienst is de voorzitter van de beoordelingscommissie. De raad van bestuur zal elk jaar de nominatieve samenstelling meedelen aan het college van burgemeester en schepenen. De leden van de beoordelingscommissie dienen de vergadering te verlaten indien zij rechtstreeks dan wel via familiebanden betrokken zijn bij de besproken aanvraag. 4 Beslissing Elke beslissing die betrekking heeft op het toekennen van projectsubsidies wordt genomen door de raad van bestuur van de vzw Antwerpen Sportstad. Zodra het college van burgemeester en schepenen hiervan kennis heeft genomen wordt de sportvereniging zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht via de door de vzw Antwerpen Sportstad daarvoor voorziene kanalen. Artikel 5 Verplichtingen na goedkeuring aanvraag Er wordt een overeenkomst opgesteld tussen de sportvereniging en vzw Antwerpen Sportstad. Deze overeenkomst omvat de doelstelling, de resultaatsindicatoren, de acties, de uitbetalingsmodaliteiten en de wijze waarop de middelen dienen aangewend te worden. De sportvereniging stelt zich in regel met alle verplichtingen van het werkgeverschap. De sportvereniging dient jaarlijks een inhoudelijk en financieel evaluatierapport voor te leggen. Dit rapport wordt voorgelegd aan de beoordelingscommissie. Op basis van dit rapport beslist de beoordelingscommissie of het project bij een meerjarenproject kan verdergaan. De sportvereniging participeert in het coachingstraject vanuit vzw Antwerpen Sportstad. De sportvereniging blijft tijdens de duur van de overeenkomst voldoen aan de voorwaarden geformuleerd in artikel 2.

4 Artikel 6 Controle Door een aanvraag te doen aanvaardt de sportvereniging elke mogelijke controle van de stad Antwerpen of vzw Antwerpen Sportstad, noodzakelijk voor de toepassing van dit reglement. De cel sportsubsidies heeft de uitdrukkelijke opdracht om elk subsidiejaar steekproefsgewijs of gericht controle uit te voeren. Artikel 7 Uitbetaling Bij ondertekening van de overeenkomst of na tussentijdse gunstige evaluatie van de overeenkomst krijgt de sportvereniging een voorschot van 50%. Wanneer 50% van de totale loonkost op jaarbasis is uitgegeven en bewezen, krijgt de sportvereniging een 2 de voorschot van 40%. Indien de totale loonkost op jaarbasis is uitgegeven en bewezen, krijgt de sportvereniging het saldo van 10%. Volgende bewijsstukken, afhankelijk van het statuut van de verenigingsmanager, moeten na uitgave en ten laatste drie maanden na het verstrijken van de betrokken periode aangeleverd worden aan de vzw Antwerpen Sportstad: - voor een zelfstandige: facturen + betalingsbewijzen - voor een werknemer in loondienst: loonstaten ondertekend door het betrokken sociaal secretariaat + betalingsbewijzen - voor een werknemer via levering van diensten (bv. in dienst via Vlabus of andere): facturen + betalingsbewijzen Artikel 8 - Opschorting, schrapping of terugvordering Indien na controle zou blijken dat de toegekende projectsubsidie niet of slechts gedeeltelijk correct werd aangewend, of indien eender welke voorwaarde of artikel vermeld in dit reglement niet correct wordt nageleefd, kan het toegekende subsidiebedrag geheel of gedeeltelijk worden opgeschort, geschrapt of teruggevorderd. Een dergelijke sanctie kan eveneens worden toegepast bij een vereniging die een controle ter zake weigert. In bovenvermelde gevallen kan het college van burgemeester en schepenen, bij gemotiveerd besluit, de betrokken vereniging eveneens voor bepaalde of onbepaalde tijd uitsluiten van verdere sportsubsidiëring. Artikel 9 Betwistingen Alle niet in dit reglement voorziene gevallen evenals betwistingen over de uitvoering ervan worden geregeld door het college van burgemeester en schepenen. Artikel 10 Vrijwaringsprincipe Ieder die een subsidie van de stad ontvangt of rechtstreeks of onrechtstreeks gebruik maakt van stedelijke infrastructuur, neemt het engagement op zich om op een constructieve manier mee te werken aan de opbouw van een stad waarin burgers zonder onderscheid, met respect voor elkaar, harmonieus samen leven. Uiteraard betekent dit de volstrekte naleving van de wetten van het Belgische volk en het Europees Verdrag ter bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden. De subsidie aanwenden op een wijze die in strijd is met het engagement leidt steeds tot sancties zoals: weigeren of terugvorderen van de subsidie; eenzijdig beëindigen van de samenwerking; verhuurverbod in alle stedelijke centra; weigering logistieke ondersteuning.

5 De stad kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de schade die geleden wordt naar aanleiding van de opgelegde sancties. Artikel 11 Juridische grond Op dit reglement zijn van toepassing: de wet betreffende de controle op de toekenning en de aanwending van sommige toelagen van 14 november 1983; het reglement op de toelagen van de stad Antwerpen van 18 december 2006 (jaarnummer 2730); het decreet van 9 maart 2007 houdende de subsidiëring van gemeente- en provinciebesturen en het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëring van een lokaal sportbeleid. Artikel 12 Aanvang reglement Dit reglement treedt in werking zodra het is goedgekeurd door de gemeenteraad.

TOPSPORTFONDS. REGLEMENT VOOR ERKENNING EN SUBSIDIËRING TOPSPORT

TOPSPORTFONDS. REGLEMENT VOOR ERKENNING EN SUBSIDIËRING TOPSPORT TOPSPORTFONDS. REGLEMENT VOOR ERKENNING EN SUBSIDIËRING TOPSPORT Artikel 1 Onder de hierna vermelde criteria kan een erkenning en toelage worden toegekend ter stimulering en ondersteuning van de topsportwerking

Nadere informatie

REGLEMENT INFRASTRUCTUURSUBSIDIES DOEL EN ALGEMENE VOORWAARDEN. Artikel 1 - Definitie

REGLEMENT INFRASTRUCTUURSUBSIDIES DOEL EN ALGEMENE VOORWAARDEN. Artikel 1 - Definitie REGLEMENT INFRASTRUCTUURSUBSIDIES DOEL EN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 - Definitie Infrastructuursubsidies kunnen uitsluitend aangevraagd worden voor duurzame investeringen ten behoeve van het onderhoud,

Nadere informatie

TOPSPORTFONDS. REGLEMENT VOOR ERKENNING EN SUBSIDIËRING TOPSPORT

TOPSPORTFONDS. REGLEMENT VOOR ERKENNING EN SUBSIDIËRING TOPSPORT TOPSPORTFONDS. REGLEMENT VOOR ERKENNING EN SUBSIDIËRING TOPSPORT Artikel 1 Onder de hierna vermelde criteria kan een erkenning en toelage worden toegekend ter stimulering en ondersteuning van de topsportwerking

Nadere informatie

SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN

SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN REGLEMENT REGLEMENT SPORTPROJECTTOELAGEN Artikel 1 doel Binnen de voorziene kredieten vastgelegd in de districtsbegroting ondersteunt het district Ekeren sportevenementen waarmee

Nadere informatie

REGLEMENT ERKENNING als ANTWERPSE SPORTVERENIGING

REGLEMENT ERKENNING als ANTWERPSE SPORTVERENIGING REGLEMENT ERKENNING als ANTWERPSE SPORTVERENIGING Zodra een vereniging voldoet aan de hierna beschreven erkenningsvoorwaarden en een aanvraag indient kan zij als Antwerpse sportvereniging erkend worden

Nadere informatie

Reglement ondersteuning lidgeld sport en beweegaanbieders

Reglement ondersteuning lidgeld sport en beweegaanbieders Reglement ondersteuning lidgeld sport en beweegaanbieders Doelstelling: Antwerpenaren die in een kwetsbare fin. situatie leven financieel ondersteunen bij het sport of beweegaanbod Voor wie: Elke Antwerpenaar

Nadere informatie

Infoavond Topsportondersteuning. Welkom

Infoavond Topsportondersteuning. Welkom Infoavond Topsportondersteuning Welkom Planning Inleiding Toelichting visie topsportondersteuning en voorstelling adviseurs topsport Toelichting nieuw reglement en aanvraagprocedure Receptie waar onze

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen

Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen Artikel 1 - Doelstelling De stad Antwerpen verstrekt leningen voor kleine infrastructuurwerken en eerste inrichting van

Nadere informatie

Elke vereniging die voldoet aan volgende cumulatieve voorwaarden komt in aanmerking voor materiaal- of infrastructuursubsidies:

Elke vereniging die voldoet aan volgende cumulatieve voorwaarden komt in aanmerking voor materiaal- of infrastructuursubsidies: REGLEMENT MATERIAAL- EN INFRASTRUCTUURSUBSIDIES TITEL I - VOORWAARDEN EN AANVRAAG Artikel 1 - Voorwaarden materiaal- en infrastructuursubsidies Elke vereniging die voldoet aan volgende cumulatieve voorwaarden

Nadere informatie

Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen

Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen In het district Antwerpen heeft jeugdsport een hoge prioriteit. Het district wil een toelageregeling instellen om jeugdsport te stimuleren via het jeugdsportfonds.

Nadere informatie

Onderwerp: TOPSPORTFONDS. AANPASSINGEN AAN HET REGLEMENT VOOR ERKENNING EN SUBSIDIËRING TOPSPORT

Onderwerp: TOPSPORTFONDS. AANPASSINGEN AAN HET REGLEMENT VOOR ERKENNING EN SUBSIDIËRING TOPSPORT Onderwerp: TOPSPORTFONDS. AANPASSINGEN AAN HET REGLEMENT VOOR ERKENNING EN SUBSIDIËRING TOPSPORT Context Het huidige reglement voor Subsidiëring van topsport dateert van 2008. Dit reglement heeft zeker

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidies verenigingen Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Reglement werkingssubsidies verenigingen Berendrecht-Zandvliet-Lillo Reglement werkingssubsidies verenigingen Berendrecht-Zandvliet-Lillo 1. Doel van de subsidie Het district Berendrecht Zandvliet Lillo wil de verenigingen in het district stimuleren om door een aantrekkelijk

Nadere informatie

REGLEMENT SPORTSUBSIDIES

REGLEMENT SPORTSUBSIDIES REGLEMENT SPORTSUBSIDIES DEEL I: AANVRAAG SPORTSUBSIDIE Artikel 1: Basis Een sportsubsidie wordt verleend aan sportverenigingen van het district Berendrecht- Zandvliet-Lillo als bijdrage in de werkingskosten

Nadere informatie

District Borgerhout: Reglement projecttoelagen

District Borgerhout: Reglement projecttoelagen District Borgerhout: Reglement projecttoelagen DOEL 1. Binnen de mogelijkheden van het districtsbudget geeft het district Borgerhout met een projecttoelage een financiële ondersteuning voor projecten die

Nadere informatie

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen Subsidiereglement Reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van de maatschappelijke integratie en participatie van personen met een handicap 1 maart 2014 stad Antwerpen servicepunt

Nadere informatie

Regl_basis_sportparticipatie_sporttechn_vooruitgang_2014.pdf REGLEMENT SPORTSUBSIDIES. De sportsubsidies worden opgesplitst in drie onderdelen:

Regl_basis_sportparticipatie_sporttechn_vooruitgang_2014.pdf REGLEMENT SPORTSUBSIDIES. De sportsubsidies worden opgesplitst in drie onderdelen: Regl_basis_sportparticipatie_sporttechn_vooruitgang_2014.pdf REGLEMENT SPORTSUBSIDIES De sportsubsidies worden opgesplitst in drie onderdelen: basissubsidies subsidies voor sportparticipatie subsidies

Nadere informatie

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel.

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Doel Artikel 1. Binnen de perken van de in de districtsbegroting voorziene kredieten geeft het district Berchem met een projecttoelage

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van een lening aan Antwerpse sportverenigingen

Reglement voor het toekennen van een lening aan Antwerpse sportverenigingen Reglement voor het toekennen van een lening aan Antwerpse sportverenigingen Artikel 1 - Doelstelling De verstrekt leningen voor de aankoop, oprichting of verbouwing van duurzame sportgerelateerde infrastructuur

Nadere informatie

Projectsubsidie Feestjaar 1250 jaar Wilrijk

Projectsubsidie Feestjaar 1250 jaar Wilrijk Projectsubsidie Feestjaar 1250 jaar Wilrijk Inleiding In 2015 bestaat Wilrijk 1250 jaar. Het district wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Via allerlei grote en kleinere evenementen zal dit feestjaar

Nadere informatie

Reglement Toelages voor trainersopleidingen District Antwerpen

Reglement Toelages voor trainersopleidingen District Antwerpen Reglement Toelages voor trainersopleidingen District Antwerpen Om de kwaliteit binnen de sportverenigingen in het district Antwerpen te optimaliseren, is het van groot belang te kunnen beschikken over

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN LENING AAN SCHOLEN OP GRONDGEBIED ANTWERPEN

REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN LENING AAN SCHOLEN OP GRONDGEBIED ANTWERPEN REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN LENING AAN SCHOLEN OP GRONDGEBIED ANTWERPEN Artikel 1 - Doelstelling De stad Antwerpen verstrekt leningen aan scholen met vestiging op het grondgebied van de stad Antwerpen

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN

DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR MEERDAAGSE UITSTAPPEN VOOR SCHOLEN DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: basis Om scholen te ondersteunen bij het aanbieden van meerdaagse uitstappen voorziet de stad Antwerpen

Nadere informatie

Reglement voor ondersteuning van Ekerse projecten

Reglement voor ondersteuning van Ekerse projecten 20131202_reglement_toelagen_versie_10.pdf District Ekeren Reglement voor ondersteuning van Ekerse projecten Artikel 1 Binnen de voorziene kredieten vastgelegd in de districtsbegroting ondersteunt het district

Nadere informatie

REGLEMENT TOELAGE VOOR VAKANTIEOPVANG VOOR KINDEREN VAN 2,5 TOT 6 JAAR

REGLEMENT TOELAGE VOOR VAKANTIEOPVANG VOOR KINDEREN VAN 2,5 TOT 6 JAAR REGLEMENT TOELAGE VOOR VAKANTIEOPVANG VOOR KINDEREN VAN 2,5 TOT 6 JAAR Artikel 1. GELDENDE BEGRIPPEN In dit reglement hebben onderstaande termen de vermelde betekenis: Toelage: iedere financiële tegemoetkoming

Nadere informatie

Een evenement is een activiteit afgebakend in tijd en ruimte en mag geen besloten privéactiviteit zijn, noch mag deze (louter) commercieel zijn.

Een evenement is een activiteit afgebakend in tijd en ruimte en mag geen besloten privéactiviteit zijn, noch mag deze (louter) commercieel zijn. Jeugd Evenementen Subsidie reglement Merksem (JES Merksem) Het district Merksem wil jeugdverenigingen en jongeren financieel ondersteunen bij het organiseren van evenementen en fuiven. Doel van de toelage

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december 2009 Bekendgemaakt

Nadere informatie

Subsidiereglement. Reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding.

Subsidiereglement. Reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding. Subsidiereglement Reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding 1 maart 2014 stad Antwerpen servicepunt verenigingen I. Algemeen Artikel 1 Wat is

Nadere informatie

Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in stad Antwerpen

Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in stad Antwerpen Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in stad Antwerpen Stad Antwerpen voorziet in een financiële tegemoetkoming voor initiatieven

Nadere informatie

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen Subsidiereglement Reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Antwerpen 1 maart 2014 stad Antwerpen servicepunt verenigingen

Nadere informatie

Artikel 1. Begrippenkader. Voor de toepassing van dit reglement verstaat men onder:

Artikel 1. Begrippenkader. Voor de toepassing van dit reglement verstaat men onder: Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van Antwerpse handelaarsverenigingen in het kader van wegenwerken in de stad Antwerpen. Stad Antwerpen voorziet in een financiële tegemoetkoming

Nadere informatie

Reglement voor toelage proefproject vergroening kinderopvang

Reglement voor toelage proefproject vergroening kinderopvang Reglement voor toelage proefproject vergroening kinderopvang Artikel 1: definitie proefproject De stad Antwerpen wil via een proefproject de voorschoolse kinderopvang stimuleren om hun buitenruimte natuurlijk

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN Artikel 1. Voorwerp Binnen de perken van de daartoe op het budget van de provincie Oost-Vlaanderen goedgekeurde kredieten en

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Nijlen, goedkeuring gemeenteraad 5 oktober 00 NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES 009-03 VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Artikel. ALGEMENE BEPALINGEN Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie Aanvraagformulier projectsubsidie integratie In te vullen door de aanvragers 1. Vul hieronder enkele gegevens van je organisatie in: IBAN: B E - - 2. Vul hieronder enkele gegevens van de verantwoordelijke

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Algemene bepalingen. Artikel 1: Wat is de doelstelling van het toekennen van deze subsidies?

Algemene bepalingen. Artikel 1: Wat is de doelstelling van het toekennen van deze subsidies? Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van de maatschappelijke integratie en participatie van personen met een handicap Algemene bepalingen Artikel 1: Wat is de doelstelling

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Artikel. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas, binnen de perken van het jaarlijks

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

Financieel plan Waaraan zal de school de subsidie besteden? Worden er nog andere subsidies gevraagd voor hetzelfde project?

Financieel plan Waaraan zal de school de subsidie besteden? Worden er nog andere subsidies gevraagd voor hetzelfde project? Reglement voor subsidies aan EcoScholen Wat is de doelstelling van deze subsidies? De stad Antwerpen wil via het toekennen van subsidies in het kader van EcoScholen Antwerpse kleuter, basis- en secundaire

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Sectorraad voor Sport van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media, gegeven op 10 juni 2008;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Sectorraad voor Sport van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media, gegeven op 10 juni 2008; Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet van 9 maart 2007 houdende de subsidiëring van gemeente- en provinciebesturen en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor het voeren

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

Art. 3. Als werkingsjaar geldt de periode van 1 augustus tot en met 31 juli.

Art. 3. Als werkingsjaar geldt de periode van 1 augustus tot en met 31 juli. GEMEENTELIJK REGLEMENT IFV HET STIMULEREN VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN TOT PROFESSIONALISERING EN KWALITATIEVE UITBOUW 1 GEMEENTELIJK REGLEMENT IFV HET STIMULEREN VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN TOT PROFESSIONALISERING

Nadere informatie

Reglement impulssubsidie

Reglement impulssubsidie GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE IMPULSSUBSIDIE VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN 1 Reglement impulssubsidie 2009-2013 De kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in de sportverenigingen aangesloten bij

Nadere informatie

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in de begroting wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een basis-, project-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1109135 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Wijzigingen reglement subsidiëring projecten ter bevordering van gelijke onderwijskansen

Nadere informatie

1. ALGEMENE VOORWAARDEN Algemeen

1. ALGEMENE VOORWAARDEN Algemeen GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIERING VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN 1 GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIERING VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN Gelet op de desbetreffende artikels uit het Gemeentedecreet;

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding GEMEENTERAAD: 00-00-0000 BEKENDMAKING: 00-00-0000 Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil

Nadere informatie

Herschreven reglementen Evenementen

Herschreven reglementen Evenementen Herschreven reglementen Evenementen INHOUDSTAFEL DOEL/ INLEIDING DEEL 1: VOORWAARDEN DEEL 2: PROCEDURE / AANVRAAG DEEL 3: BEHANDELING DEEL 4: CONTROLE EN SANCTIES DEEL 5: TENSLOTTE INLEIDING De districtsraad

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Subsidiereglement 2014 2019 Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Dit subsidiereglement kwam tot stand in het kader van het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 De gemeente Kalmthout voorziet in een subsidiereglement

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

Reglement voor subsidies aan EcoScholen

Reglement voor subsidies aan EcoScholen Reglement voor subsidies aan EcoScholen Artikel 1: deelname EcoScholen Antwerpen De stad Antwerpen wil via EcoScholen Antwerpse basis- en secundaire scholen aanmoedigen om een duurzaam milieubeleid op

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding Algemene bepalingen Artikel 1: Wat is de doelstelling van deze subsidies? Met dit reglement

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT JEUGDSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT JEUGDSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN ARTIKEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN Dit reglement is van toepassing in het kader van het lokaal sportbeleid van de Vlaamse Overheid en de gemeente Nijlen. Binnen de perken van het meerjarenplan 2014-2019 verleent

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE

SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE REGLEMENT TOELAGEREGLEMENT VOOR DE BEVEILIGING VAN VERENIGINGSLOKALEN Artikel 1 In het district Ekeren zijn veel verenigingen actief. Het districtsbestuur wenst het verenigingsleven

Nadere informatie

Reglement projectondersteuning Gentenaars zonder Grenzen

Reglement projectondersteuning Gentenaars zonder Grenzen Reglement projectondersteuning Gentenaars zonder Grenzen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 september 2008 Gewijzigd in de gemeenteraad van 23 juni 2009, 27 juni 2011, 14 december 2015 Bekendgemaakt

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS 1. Algemene bepalingen SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands-

Nadere informatie

ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van straat- en buurtfeesten

ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van straat- en buurtfeesten ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van straat- en buurtfeesten Artikel 1: Begrippen. - Gemeentebestuur: het Kuurnse gemeentebestuur, bestaande uit de Kuurnse gemeenteraad en het

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit

Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit DIS/APISID/09-04-2013 Dienst Internationale Samenwerking/Integratie Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056 62 13 87 F 056 60 66 96 integratie@waregem.be

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Antwerpen Algemene bepalingen Artikel 1: Wat is de doelstelling

Nadere informatie

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 - De Provincie West-Vlaanderen

Nadere informatie

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet op de Wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal

Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal Gecoördineerde versie Gewijzigd bij het besluit van de

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van bovenlokale initiatieven van Antwerpse seniorenverenigingen

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van bovenlokale initiatieven van Antwerpse seniorenverenigingen Stedelijk reglement voor de subsidiëring van bovenlokale initiatieven van Antwerpse seniorenverenigingen Algemene bepalingen Artikel 1: Wat is de doelstelling van het toekennen van deze subsidies? Met

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Subsidiereglement juli 2016

Subsidiereglement juli 2016 Subsidiereglement juli 2016 Artikel 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe voorzien in het gemeentebudget, worden aan de verenigingen en initiatieven, erkend door en/of aangesloten bij de Raad voor

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel JEUGDSPORTSUBSIDIE VOOR DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING. Met medewerking van de Vlaamse Gemeenschap

Gemeente Rijkevorsel JEUGDSPORTSUBSIDIE VOOR DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING. Met medewerking van de Vlaamse Gemeenschap Gemeente Rijkevorsel JEUGDSPORTSUBSIDIE VOOR DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING Met medewerking van de Vlaamse Gemeenschap Decreet 6 juli 2012, houdende het stimuleren en subsidiëren van

Nadere informatie

Reglement Toelage voor publicaties Bewonersgroepen

Reglement Toelage voor publicaties Bewonersgroepen Reglement Toelage voor publicaties Bewonersgroepen District Antwerpen Deel 1 Algemene voorwaarden Art. 1 Het reglement op de toelage voor publicaties van bewonersgroepen heeft tot doel een algemene en

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN - Gelet op het advies van de gemeentelijke Sportraad in zitting van 25 november 2008; - Gelet op de beraadslaging van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor educatieve en sensibiliserende De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen SUBSIDIEREGLEMENT Werking van Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van I. Algemene voorwaarden Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505515 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Begrotingskrediet Binnen de perken van de kredieten, voorzien

Nadere informatie

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015 GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN INITIATIEVEN VAN VRIJWILLIGERSORGANISATIES IN DE ARMOEDEBESTRIJDING ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Wat is de doelstelling van deze subsidies? Met dit reglement

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN - Gelet op het advies van de gemeentelijke Sportraad in zitting van 06 september 16; - Gelet op de beraadslaging van de gemeenteraad

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen

1. Algemene bepalingen GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende de subsidiëring van verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen 2014-2019 Artikel 1 1. Algemene

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Stad Eeklo Cultuurdienst Molenstraat 36 9900 EEKLO T 09 218 27 31 F 09 378 40 49 info@stad.eeklo.be SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Gelet op het decreet van 12 juli 2012 betreffende

Nadere informatie

REGLEMENT. Darna Express

REGLEMENT. Darna Express Darna vzw Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Steenstraat 25-27 1000 Brussel REGLEMENT Darna Express Projectsubsidie voor de realisatie van culturele projecten ter stimulering van de dialoog tussen de Vlaams

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIES

IMPULSSUBSIDIES IMPULSSUBSIDIES 2014-2019 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het stimuleren van sportverenigingen tot professionalisering met een bijzonder accent op kwaliteitsvolle jeugdsportbegeleiding en eventueel tot

Nadere informatie

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE Artikel 1. - Doel Goedgekeurd door de provincieraad op 25/09/2014 De provincie Antwerpen

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN ART. 1. ALGEMEEN 1.1. Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten verleent het

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Alle door het Gemeentebestuur erkende sportverenigingen (d.m.v. het erkenningreglement) kunnen

Nadere informatie

b) Als we niet inspelen op deze kans verliezen we ons recht op de overgangssubsidies van de Vlaamse Gemeenschap

b) Als we niet inspelen op deze kans verliezen we ons recht op de overgangssubsidies van de Vlaamse Gemeenschap Vaststelling van een subsidiereglement impulssubsidie 2009-2013 voor meer en hoger sportgekwalificeerde en jeugdsportcoördinatoren, actief in meer erkende sportverenigingen. a) Zoals voorzien in het sportbeleidsplan

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Artikel 1. Binnen de perken van de daartoe op de begroting van

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie