10 Tips over het werken met een trainingsacteur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "10 Tips over het werken met een trainingsacteur"

Transcriptie

1 10 Tips over het werken met een trainingsacteur hoe je het rendement van je training verhoogt Over een week zijn ze het weer vergeten

2 Dit boek is geschreven voor trainers die meer willen weten over het werken met trainingsacteurs en trainers die daar al mee werken en de speerpunten nog eens op een rij willen zien. Het boek is ook voor mijn collega trainingsacteurs: Hoe ga jij met je trainers om? Hoe start jij je eerste kennismaking? Hoe spreek jij de dingen voor en na? Het is een boek met tips! Geen spelregels. Ieder heeft zijn eigen manier van werken en dat is goed. Kijk wat voor jou bruikbaar is en wat dat niet is, laat dat maar bij mij. In dit boek geef ik aan wat voor mij een fijne manier van werken is als ik met een trainer aan het werk ga. En soms werkt het ook om spontaan, ongezien, met alleen het doel van de training helder, tot een fantastische samenwerking te komen. Daarom geen regels, ruimte houden voor het spontane en onverwachte, maar in je achterhoofd wel weten dat je voor kwaliteit wilt staan. Juli 2016

3 Over een week zijn ze het weer vergeten hoe je het rendement van je training verhoogt Heb je dat wel eens dat je na een training je afvraagt wat er blijft hangen van alle theorie die je hebt aangereikt? Een voorbeeld: Je bent trainer. Je wordt gevraagd een communicatietraining te geven waarbij de deelnemers vooral mogen leren elkaar meer aan te spreken, feedback te geven. In de loop van de tijd zijn er genoeg modellen ontwikkeld om vanuit deze vraag een training op maat te maken. Alleen al helderheid geven over de term Feedback kan voor veel mensen een eyeopener zijn. Of het geeft juist reden voor discussie die ook interessant kan zijn. Modellen die bedacht zijn om feedback te verhelderen zijn bijvoorbeeld: het Johari Venster, de 4G feedback methode, ook wel GEGA model genoemd, het NLP-feedback model, Sandwichmodel, het AID model voor effectieve feedback, Star, 360 graden feedback en variaties daarop. Genoeg dus om een gedegen training te bouwen. Als je dan gekozen hebt welke modellen je gaat hanteren in de training komt de volgende stap: Hoe zorg je dat het niet alleen helder, maar ook toepasbaar wordt? Door naast de kennisoverdracht (cerebraal) ook de ervaring mee te geven. Ervarend leren. Onderzoek heeft aangetoond dat ervarend leren een grotere kans geeft dat de stof beklijft dan wanneer het bij het cerebrale blijft. Ervarend leren is in het kort: door te doen en te proberen ervaren dat jouw gedrag een effect heeft op de omgeving. Ervarend leren is ook je bewust worden van dit effect. Trainingsacteurs zijn opgeleid om dat aan te bieden, te zorgen dat deelnemers ervaren en meer bewust worden. Soms oefenen deelnemers ook met elkaar. Soms met een trainingsacteur.

4 Het verschil? o o o De trainingacteur kent de materie van de training; De trainingsacteur is getraind in het effectief aanbieden van spel om optimaal te kunnen oefenen; De trainingsacteur geeft feedback over het effect van hoe de deelnemer het gesprek voerde. Daarentegen: o o o Een deelnemer met wie geoefend wordt beheerst dit (nog) niet (voldoende); Een deelnemer is over het algemeen niet gewend om te acteren; Een deelnemer is ook zelf deelnemer en dat geeft het risico dat hij ook vanuit het model gaat spelen en te weinig oefensituatie aanreikt. Ik ga hier verderop nog nader op in. Effectief ervarend leren aanbieden met een goede trainingsacteur vergroot de kans op een blijvend effect van je training. Hoe doe je dat dan? Hoe zet je een trainingsacteur in? Hoe vind je de juiste? Hoe zorg je dat die op die waardevolle manier bijdraagt? Daar geef ik je graag 10 tips over.

5 TIP TIP 1 TIP 1 Er zijn diverse websites waar trainingsacteurs te vinden zijn. Als je nog niet eerder met een trainingsacteur hebt gewerkt is dit een start om te zoeken: ( Lees de profielen en ervaring voor je kiest. Lees de referenties of vraag die op. Je wilt er alles aan doen om de juiste acteur bij je training te vinden. Denk je iemand gevonden te hebben, leg dan contact voor een nadere verkenning. Je kunt ook op aanbevelen van een collega met iemand in gesprek gaan. Mijn advies: Ga als het enigszins kan ook dan een oriënterend gesprek aan. Wat voor je collega klopt, hoeft voor jou niet zo te zijn. TIP 2 Spreek af als je elkaar nog niet kent hoe je een eerste kennismaking voorafgaand aan de training organiseert. Dat kan al bijvoorbeeld door de acteur een half uur eerder te laten komen, vroeg op de dag of tijdens een pauze, zodat je even de tijd hebt voor die eerste verkenning. Dat is ook vaak het moment om de acteur te vertellen over de groep, de sfeer en specifieke dingen die van belang zijn voor het werk van de acteur. Een goede acteur zal je daar ook naar vragen. Als je voor de komst van de acteur de groep hebt leren kennen dan weet je (of bespreek je) wat de leerdoelen zijn. Je weet ook of er weerstand of juist enthousiasme is, of mensen bang zijn of een korte concentratieboog hebben. De acteur zal daar in het rollenspel en de feedback rekening mee kunnen houden. Bespreek met je acteur in hoeverre je wilt dat dit wordt gedaan. Soms is het in het belang van de trainee goed juist dat aspect te oefenen. Soms kan je dit al vooraf in een telefonisch overleg doen, als er voldoende tijd tussen zit, maar vaak is dit onderdeel van de lastminute informatie.

6 TIP 3 Bedenk welke werkvorm (rollenspel, regiemodel, hoefijzer, etc) het meest aansluit bij wat je met je training beoogt. Vraag aan de acteur of hij bekend is met de werkvorm of een idee heeft wat er nog meer mogelijk is. De meeste trainingsacteurs brengen een schat aan ervaring mee en dat kan interessante invalshoeken opleveren. Heeft de acteur corporate knowledge? Gebruik de ervaring van de trainingsacteur om er samen een goed product van te maken. TIP 4 Zorg dat je helder hebt wat je wilt dat een trainingsacteur bijdraagt. Jij kent de stof die je gaat aanbieden, jij kent straks de deelnemers (over het algemeen). Maak in het gesprek helder hoe je de acteur wilt inzetten. Bespreek het doel van de training, de groep waarmee je gaat werken, de werkvorm, de feedbackwijze en maak afspraken over wederzijdse verwachtingen. Dat laat de minste ruimte voor verkeerde verwachtingen en maakt dat je samen voor het doel van je training gaat staan. TIP 5 Maak helder hoe je wilt dat de acteur bijdraagt en maak afspraken. Hoe beter je vooraf de bijdrage bespreekt, hoe prettiger de samenwerking. Afspraken kunnen gaan over de werkwijze tijdens de training/rollenspelen, maar ook over: o tijden: hoe laat wil je dat de acteur er is; o kleding: is er een voorkeur voor een specifieke uitstraling; o praktische zaken als de vergoeding, reiskosten en eventueel bijkomende kosten, bijvoorbeeld is een lunch wel of niet inbegrepen.

7 TIP 6 Introduceer de trainingsacteur aan de deelnemers en laat hem ook zelf aan het woord. Vaak zien mensen er tegenop om te gaan oefenen. Een eerste ontspannen kennismaking kan er aan bijdragen dat de drempel iets makkelijker te nemen is. Alleen al even de stem van de acteur horen, kan de spanning iets verlagen. Meestal vertelt de acteur iets over zichzelf en over wat er gaat gebeuren. Bijvoorbeeld: Het gaat niet over goed of fout doen, de deelnemer hoeft niet te acteren, durf iets te doen wat je normaal niet doet, hier kan het zonder schade. De acteur maakt zo contact en creëert zo een veiligere oefenomgeving. Maak duidelijk dat jij als trainer het proces blijft bewaken. TIP 7 Wees helder in wat de deelnemers kunnen verwachten. Probeer ze niet gerust te stellen dat het echt niet zo eng is. Als een deelnemer het spannend vindt, is dat zo. Vertrouw er op dat de acteur, die je hebt ingelicht, daar rekening mee houdt en alles zal doen om de deelnemer te helpen met oefenen. Vertrouwen in je samenwerking met de acteur is belangrijk. Spreek voor de oefensituatie af of je ingrijpt en hoe je dat doet. Zowel voor de deelnemer als de acteur is het dan helder. Spreek uit wat men kan verwachten van jou als trainer tijdens het oefenen. Dat houdt helder wat de rol van jou en is en wat die van de acteur. Dat zorgt voor optimale samenwerking.

8 TIP 8 Wees duidelijk en consequent over de feedback. Er zijn verschillende vormen waarin feedback gegeven kan worden, niet voor niets heb ik dat ook als invalshoek voor dit schrijven gebruikt. De acteur kan feedback geven: in de rol (ik vond ); uit de rol (mijn personage vond ); over het gedrag (je keek me veel aan en knikte ); het proces (je keek wel 3 keer op je horloge ); en over het effect (ik voelde me serieus genomen doordat je samenvatte wat ik zei. Toen wist ik dat je echt geluisterd had). Spreek af hoe je wilt dat de acteur de feedback geeft en op welk moment. Vaak krijgt eerst de deelnemer, dan de groep en dan de trainingsacteur de gelegenheid voor feedback, maar dat is geen wet. Kies de vorm die bij de training past. TIP 9 Als een training door wat voor reden dan ook stagneert, maak dan even tijd om met de acteur te kijken wat er gedaan kan worden om door te kunnen. Soms kan een korte andere werkvorm bijdragen, soms kan de acteur schakelen naar ander gedrag, een nieuwe invalshoek. Maak er gebruik van dat een acteur vooruit en achteruit kan spoelen. Teruggaan naar het moment voor de stagnatie en dan iets anders proberen geeft vaak lucht. Een goede trainingsacteur is flexibel en denkt mee over wat de mogelijkheden zijn. Durf daar gebruik van te maken.

9 TIP 10 Als je goed voorbereid bent, blijft de regie over de hele training in jouw handen. En zo moet het ook. De acteur kan heel veel bijdragen, maar het blijft jouw training. Bespreek de training na. Geef feedback aan en vraag feedback van de acteur. Wees daarin zo specifiek mogelijk en vraag de acteur dat ook te doen. Hoe helderder jullie dit communiceren, hoe minder ruimte voor misverstanden. Het effect van een goede samenwerking is dat je de deelnemers optimaal de kans geeft om het geleerde eigen te maken. En dat is vaak een uitnodiging om vaker samen te gaan werken. Hoe fijn is dat! Wat levert het op om een trainingsacteur in te schakelen in je training? Een opdrachtgever zei eens: Ik kan je niet meer betalen, vervelend voor jou, maar gelukkig hebben we zelf ook wel mensen in huis die een rollenspel kunnen doen. Een ander opdrachtgever zei: Soms is een acteur te duur, maar dan lossen we het gewoon op door de deelnemers met elkaar te laten oefenen. Kan iedereen een rollenspel doen? Kan je ook deelnemers met elkaar laten oefenen? Kan de trainer ook het rollenspel voor zijn rekening nemen? Al deze varianten komen voor. De vraag is dan ook niet zozeer of het kan (want het kan), maar wat het verschil is, wat de meerwaarde is van werken met een ervaren trainingsacteur. Dat die meerwaarde er is, daar ben ik van overtuigd. Ik geef graag een voorbeeld en ga dan dieper op die meerwaarde in. Voorbeeld: Ik werkte eens mee aan een training in een ziekenhuis over (orgaan-)donatieverzoeken. Best een pittig thema. Doels van de training was om artsen een gesprek met nabestaanden te laten oefenen, waarin ze effectief tot een donatieverzoek kunnen overgaan. Een typisch voorbeeld van een lastig gesprek dus.

10 Om de deelnemers te later ervaren dat dit voor nabestaanden moeilijk is, werd hen gevraagd te participeren in het rollenspel. Een deelnemer werd naast mij als naaste familie gezet. Ik was de nabestaande partner, de deelnemer mijn broer of zus. De deelnemer die oefende, een ervaren arts, worrstelde met de juiste woorden. Voor mij, in mijn rol als nabestaande, was die worsteling reden om niet aan het verzoek mee te willen werken. Mijn zus begon mij over te halen om akkoord te gaan. Zij was niet bezig mijn zus te zijn, maar was een van de deelnemende artsen die ook een ja wilde hebben op het verzoek. De arts ging met mijn zus in gesprek. In het rollenspel maakte ik met mijn zus bijna ruzie omdat ze me niet steunde. De arts die de rol van nabestaande moest spelen dook in de rol van de arts die een ja wilde horen. Logisch, want de arts was geen acteur, had een ander belang en werd ook een beetje in het diepe gegooid om een rol te moeten spelen. Aan dit voorbeeld moet ik altijd denken als ik hoor dat deelnemer de rollenspellen doen: ze zijn geen ervaren acteurs, hebben een eigen agenda omdat ze ook deelnemer zijn en zijn niet ervaren in het inspelen op de leervraag van de oefenende deelnemer. Bovendien kan je je afvragen of de betreffende arts die in het rollenspel speelde werkelijk de rol van nabestaande heeft kunnen ervaren en daar dan ook nog eens begrip voor heeft gekregen. Het is dan ook maar de vraag of je dan in je training bereikt wat je wilt bereiken. Een ander voorbeeld: Een trainersbureau vroeg mij te helpen om de trainers vaardiger te maken in de rollenspelen. Een lastige vraag, want ga ik hen helpen om mij mijn broodwinning te ontnemen? Die vraag heb ik hen voorgelegd. Met enige gene zeiden ze dat ze dat inderdaad vroegen. Ik heb ja gezegd. Ik heb een workshop gemaakt over wat het werk van de trainingsacteur precies is. Ik heb hen rollenspelen laten doen, feedback laten geven, feedback op de feedback en zo voorts. Het werd een worsteling. Trainer zijn, dan rollenspel in, dan feedback als rollenspeler, dan de trainersrol, en voor de deelnemer helder houden wanneer je vanuit welke rol met hen praat. Ze merkten hoe lastig het is om als rollenspeler de agenda, de grote lijn en het doel van de training los te durven laten, om de deelnemer optimaal te laten oefenen.

11 Dat het lastig is om : een rollenspel te spelen terwijl je collega s toekijken; dat bij het terugkijken op het rollenspel het best ingewikkeld is om uit de inhoud te blijven; dat feedback kunnen formuleren en ontvangen moeilijker is dan je ooit besefte in je rol als trainer.. ; de neiging te onderdrukken om alles te verdedigen; het zicht te houden op wat je als rollenspeler allemaal doet tijdens een gesprek, wat je vergeet, waar je eigen agenda meedoet, waar het doel van de training en hoe je dan concreet en compact feedback geeft. Mijn workshop had effect. Het effect was dat ze gingen inzien dat ze maar de helft van het leren van de deelnemer meekregen als ze aan het spelen waren, of met zo n eigen agenda aan het spelen en sturen waren dat het het leren van de deelnemer ging belemmeren. Het besef dat je daar te vaak aan voorbij gaat, en daarmee het besef dat je in je trainingen niet alles er uit haalt wat er in zit. Het besef dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is. Dat kwaliteit in het gedrang komt als je alles zelf wilt doen. Poeh, dat is ingewikkelder dan we hadden gedacht Voorbeelden genoeg. En dan zijn er soms de verhalen die we horen over slechte ervaringen met rollenspelen. Rollenspelen die uit de hand liepen, deelnemers die zich onheus bejegend voelden, acteurs die over de top gaan, waar men zich niet tegen opgewassen voelde en meer verhalen die weerstand tegen rollenspelen opleveren. Als een rollenspel niet door een ervaren trainingsacteur wordt gespeeld, bestaat het risico dat de leersituatie als onveilig wordt gevoeld. Een goede trainingsacteur zorgt voor een veilige leersituatie, dus voor de voorwaarden om veilig te kunnen oefenen met gedrag. Dat gaat verder dan simpelweg een rollenspel spelen. Dat gaat over kunnen aansluiten op de deelnemer, meebewegen, schakelen en adequaat feedback geven enzovoorts. Zonder deze voorwaarden is bestaat het risico dat een training, een rollenspel, als onplezierig of zelfs onveilig wordt ervaren. We hebben intern wel iemand die ook kan spelen staat niet gelijk aan een kwalitatief rollenspel in een veilige omgeving. Ik ben altijd blij als mensen aan het eind zeggen: Ik vond het heel eng, maar met jou was het wel goed om te oefenen, dank je wel. Dan zeg ik ook: Dank je wel, dat je het aandurfde na je slechte ervaring. Wat fijn dat het je dit heeft opgeleverd.

12 De meerwaarde van werken met een ervaren trainingsacteur Al doende leert men Je geeft je deelnemer of trainee de kans om te ervaren. Eerder schreef ik al over de kracht van ervarend leren. Zo zijn we als kind begonnen en kijk eens waar we nu staan. Door dingen te ervaren, ga je ze sneller snappen dan door het alleen maar te horen als een les. We hebben er zelfs spreekwoorden over: Wie niet horen wil, moet maar voelen, al wordt die vaak in een ander perspectief gebruikt. Ervarend leren beklijft op een dieper niveau en die ervaring biedt een trainingsacteur je. Werken met een trainingsacteur levert meer op dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. In een veilige omgeving krijgt een deelnemer een realistische situatie om te oefenen. De acteur zorgt dat de situatie zo dicht mogelijk de realiteit van het werk van de deelnemer benadert. De deelnemer kan oefenen, opnieuw doen, iets nieuws uitproberen en zichzelf zo kansen geven die in de dagelijkse werkelijkheid niet voor het oprapen liggen. Het gaat niet over goed of fout, het gaat over ontdekken. Door te oefenen met een trainingsacteur kan de deelnemer andere en nieuwe kwaliteiten van zichzelf leren kennen en scherper zicht op zijn valkuilen krijgen. Door de feedback van de trainingsacteur, die heeft ervaren wat de deelnemer deed, krijgt hij meer zicht op het effect van zijn gedrag. Deelnemers kunnen vaak oefenen met eigen casuïstiek: regelmatig hoorde ik dat er een lastig gesprek aan kwam voor een deelnemer. Door dat te oefenen ging hij met meer vertrouwen naar dat lastige gesprek kijken, en het soms niet eens meer als lastig benoemen. Een deelnemer: Ik vond het altijd eng om zo direct te zijn. Maar dat is veel minder eng dan ik dacht, en het werkt ook nog. Een ervaren trainingsacteur kan verschillende soorten gedrag neerzetten. Dit in tegenstelling tot medecursisten. Bovendien zit een medecursist net zo goed in een lerende situatie en dat kan het oefenen ingewikkeld maken. De trainingsacteur laat zijn gedrag doseren, variëren, aanpassen en beïnvloeden door het gedrag van de deelnemer. Deze stuurt het gedrag van de trainingsacteur, waardoor de deelnemer direct het effect van zijn eigen gedrag ervaart. Het leerdoel van de deelnemer is leidraad in het spel van de trainingsacteur.

13 Omdat de trainingsacteur tijdens het spel vanuit een helicopterview observeert wat er gebeurt, is hij in staat om effectieve feedback te geven. Hij is in staat om te benoemen waarom hij op een bepaalde manier reageerde en welk gedrag van de deelnemer daartoe aanleiding gaf. Hierdoor krijgt de deelnemer ook in de feedback zicht op het effect van het eigen gedrag. Ook tijdens het spel kan dle trainingsacteur al inzicht geven aan de deelnemer door feedback in het spel te integreren. Een deelnemer: Vooral die feedback, daar heb ik echt veel aan! En last but not least: De training wordt door de inzet van een acteur dynamischer, doelmatiger en meer afwisselend. Een deelnemer mag oefenen, de fout in gaan, herstellen, opnieuw beginnen, terugspoelen, iets nieuws uitproberen, oefenen, oefenen en oefenen. Door te oefenen, zonder dat er ernstige dingen mis kunnen gaan, krijgt de deelnemer een groter inzicht, meer grip op situaties, meer tools om in gedrag te kunnen variëren. Kortom: al doende leren ze en worden ze verrijkt. Werken met een trainingsacteur is een professional inhuren om maximaal rendement uit je rollenspel te halen. Bovendien kan een trainingsacteur je adviseren over werkvormen en leuke oefeningen. Ik wens je veel effectieve samenwerking met een trainingsacteur! Ida van de Lagemaat Trainingsactrice Een deelnemer had eerder bij mij in een andere training geoefend. Bij binnenkomst herkende ze me en sprak me aan: Ik weet nog zo goed dat ik door jou snapte waarom ik nooit verder kwam. Omdat ik nooit echt goed luisterde. Daar denk ik nog vaak aan. Dan voel ik me zo dankbaar dat ik dit werk mag doen. Bezoek ook eens mijn blog over Trainingsacteren

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Creatief en flexibel toepassen van Triplep Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Programma Overzicht Kennismaking Persoonlijke werving van ouders Een goede relatie opbouwen met de ouders

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

WWLA Competenties voor de Acteur m/v in het Bedrijfsleven

WWLA Competenties voor de Acteur m/v in het Bedrijfsleven WWLA Competenties voor de Acteur m/v in het Bedrijfsleven WWLA 2016 Voor veel beroepen zijn de laatste jaren competentieprofielen opgesteld. In de kunsten liggen ze nog niet voor het oprapen. Het valt

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project Evenwicht, werk en privé in balans dat

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Feedback geven. Feedback kan positief en negatief zijn. Negatieve feedback geven is moeilijk

Feedback geven. Feedback kan positief en negatief zijn. Negatieve feedback geven is moeilijk 2 12 Feedback geven Feedback is een boodschap over het gedrag of de prestaties van een ander. Feedback is onmisbaar als je met anderen samenwerkt. Je moet zo nu en dan kunnen zeggen dat het werk van de

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren voor technische professionals 20 juni 2013 Jullie doelen? Workshop Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie WERKBLADEN Seksuele intimidatie 1 Waarom dit boekje? 1.1 Zet een rondje om het goede antwoord. Seksuele intimidatie komt vaak voor. Ja Nee Seksuele intimidatie komt weinig voor. Ja Nee Mannen worden vaker

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching KIES VOOR JEZELF Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching 1 WIE IS DAFNE? Een paar jaar geleden had ik een goede baan bij een vijfsterrenhotel in Amsterdam,

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

Eéndaagse training. Het Moedige Gesprek. in gesprek met jezelf en de ander

Eéndaagse training. Het Moedige Gesprek. in gesprek met jezelf en de ander Eéndaagse training Het Moedige Gesprek in gesprek met jezelf en de ander De LTC training 'Het Moedige Gesprek' is een verdiepende training in het gesprek met jezelf en de ander. Een niveau verder in aanspreken,

Nadere informatie

In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo!

In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo! In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo! Geef tien weken bijzondere aandacht aan Verbindende Communicatie met behulp van onderstaande oefeningen. Bespreek je ervaringen in een buddygroepje.

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

Werkdocument bij de e- learning- module Verbindende Communicatie

Werkdocument bij de e- learning- module Verbindende Communicatie Werkdocument bij de e- learning- module Verbindende Communicatie Beste cursist, Je schreef je in voor de e- learning- module Verbindende Communicatie. Hiermee leer je een aantal basisbegrippen uit onze

Nadere informatie

Eerste Hulp bij Teamontwikkeling. Inhoud. Doel. Een set tools die je kunt inzetten tijdens teamvergaderingen.

Eerste Hulp bij Teamontwikkeling. Inhoud. Doel. Een set tools die je kunt inzetten tijdens teamvergaderingen. Eerste Hulp bij Teamontwikkeling Inhoud Een set tools die je kunt inzetten tijdens teamvergaderingen. Doel Teamleiders en teamcoördinatoren helpen om vergaderingen effectiever en leuker te maken, en de

Nadere informatie

Feedback. in hapklare brokken

Feedback. in hapklare brokken Feedback in hapklare brokken Jan van Baardewijk Zorgteamtrainer Op zorgteamtraining.nl is de meest recente versie van feedback gratis beschikbaar. Mocht je willen weten of je de meest recente versie hebt,

Nadere informatie

Effectief communiceren met mijn medewerkers. Weten wat je wil en weten hoe je die boodschap overbrengt

Effectief communiceren met mijn medewerkers. Weten wat je wil en weten hoe je die boodschap overbrengt Effectief communiceren met mijn medewerkers Weten wat je wil en weten hoe je die boodschap overbrengt Welkom Afspraken en verwachtingen: - Telefoon uit - We respecteren elkaar - We klappen niet uit de

Nadere informatie

Beter Leren Communiceren. U zoekt een training om uw communicatieve vaardigheden te versterken?

Beter Leren Communiceren. U zoekt een training om uw communicatieve vaardigheden te versterken? Beter Leren Communiceren U zoekt een training om uw communicatieve vaardigheden te versterken? Effectief communiceren. Het lijkt misschien eenvoudig, maar misverstanden of oplopende emoties tijdens gesprekken

Nadere informatie

Over ruzie en hoe je dat oplost natuurlijk!

Over ruzie en hoe je dat oplost natuurlijk! Over ruzie en hoe je dat oplost natuurlijk! Hoe werk je met een spreekbeurtwerkplan? Het eerste deel bestaat uit vragen. Met een moeilijk woord noemen we dat theoretisch onderzoek. In het tweede deel vind

Nadere informatie

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID Beleid is alleen nodig als je iets gaat veranderen. INLEIDING Het beleid van een organisatie bepaalt hoe je moet werken en wat de bestuurders belangrijk vinden. Dat beleid

Nadere informatie

Effectief communiceren met mijn medewerkers. Weten wat je wil en weten hoe je die boodschap overbrengt

Effectief communiceren met mijn medewerkers. Weten wat je wil en weten hoe je die boodschap overbrengt Effectief communiceren met mijn medewerkers Weten wat je wil en weten hoe je die boodschap overbrengt Welkom Afspraken en verwachtingen: - Telefoon uit - We respecteren elkaar - We klappen niet uit de

Nadere informatie

THEMAONTMOETINGEN. Er zijn ontmoetingen rondom vier thema s: Waardevol opvoeden Zelfbewust zijn Investeren in je relatie Leven met verlies

THEMAONTMOETINGEN. Er zijn ontmoetingen rondom vier thema s: Waardevol opvoeden Zelfbewust zijn Investeren in je relatie Leven met verlies THEMAONTMOETINGEN Ieder mens heeft weleens vragen die hij niet zomaar kan beantwoorden. Bijvoorbeeld over wie je bent of wilt zijn, hoe je je relatie kunt versterken, hoe je omgaat met verlies of over

Nadere informatie

Ik ben BANG. oefenboekje om te leren omgaan met angst. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson

Ik ben BANG. oefenboekje om te leren omgaan met angst. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson Ik ben BANG oefenboekje om te leren omgaan met angst Steef Oskarsson Bang Bang is een emotie. Net als blij, bedroefd en boos. Iedereen is wel eens bang. Sommige mensen zijn vaak bang, sommigen niet. Iedereen

Nadere informatie

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Met elkaar in gesprek over (social) media 1 Inleiding De wereld verandert. Je kunt steeds meer dingen doen op je computer, laptop,

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

OUDERTRAINING MET HOND: FOEI IK GROEI

OUDERTRAINING MET HOND: FOEI IK GROEI Coachen met honden Honden zijn fantastische leermeesters! OUDERTRAINING MET HOND: FOEI IK GROEI Wil je jouw ouderschap (verder) versterken? Wil je jouw persoonlijke ouderschapsstijl ontdekken en uitbouwen?

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren 24 november2015 Jullie doelen? Training Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter niet te zeggen Meer JA s van

Nadere informatie

Whitepaper Verbindend communiceren In 4 stappen effectief feedback geven

Whitepaper Verbindend communiceren In 4 stappen effectief feedback geven Whitepaper Verbindend communiceren In 4 stappen effectief feedback geven De 4 stappen Je communiceert de hele dag en meestal hebben wij het gevoel dat dat ons best goed afgaat, toch? Pas op het moment

Nadere informatie

Voorwoord! Wie wil ik helpen?!

Voorwoord! Wie wil ik helpen?! Voorwoord Allereerst dankjewel dat je mijn boek hebt gekocht of gekregen en dat je dit ook leest. Dit toont dat jij vooruit wil in het leven en dat je ook actiegericht bent. En actiegerichte mensen halen

Nadere informatie

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo. Relaties HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Relaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het omgaan

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT 2011 Ann Weiser Cornell 1 Deel één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er op dit moment

Nadere informatie

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven ecourse Moeiteloos leren leidinggeven Leer hoe je met minder moeite en tijd uitmuntende prestaties met je team bereikt 2012 Marjan Haselhoff Ik zou het waarderen als je niets van de inhoud overneemt zonder

Nadere informatie

Tevens in te zetten bij kinderen Auteur: Jeannette Bakker

Tevens in te zetten bij kinderen Auteur: Jeannette Bakker P a g i n a 1 Tevens in te zetten bij kinderen Auteur: Jeannette Bakker We worden allemaal geconfronteerd met een reeks grote kansen, briljant vermomd als onmogelijke situaties. Charles R. Swindoll In

Nadere informatie

Arrangement 1 De Luisterthermometer

Arrangement 1 De Luisterthermometer Arrangement 1 De Luisterthermometer DEEL 2 De medewerker Naam: Organisatie: Manager: Datum: Luisterprincipe 2 Luisteren is geven 2.1 Gehoord zijn Je hebt de afgelopen weken vast een keer met je manager

Nadere informatie

Vertrouwen in je klas

Vertrouwen in je klas Vertrouwen in je klas training en begeleiding vanuit TA Daniëlle van der Heijden Tamar Kopmels Een training die je uitnodigt mild en soms kwetsbaar te kijken naar persoonlijke processen, en die een verrijking

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Inleiding 2. Wie is Christine? 4. Tip 1: Houd het doel van feedback voor ogen 5. Tip 2: Richt feedback op gedrag, niet op de persoon 6

Inleiding 2. Wie is Christine? 4. Tip 1: Houd het doel van feedback voor ogen 5. Tip 2: Richt feedback op gedrag, niet op de persoon 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 Wie is Christine? 4 Tip 1: Houd het doel van feedback voor ogen 5 Tip 2: Richt feedback op gedrag, niet op de persoon 6 Tip 3: Geef feedback over uw waarneming en vermijd interpretaties

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Inhoud 2e Fase persoonlijk ontwikkelplan het praktijktraject... 3 Leerdoel... 3 Droom... 3 Naar de praktijk...

Nadere informatie

Adviesgesprek Van contact naar contract

Adviesgesprek Van contact naar contract Adviesgesprek Van contact naar contract Het doel van het eerste adviesgesprek is het om het eens te worden over de vraag van de opdrachtgever en over de werkwijze van de adviseur. Het resultaat is een

Nadere informatie

Ik ben BOOS. oefenboekje om te leren omgaan met boosheid. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson

Ik ben BOOS. oefenboekje om te leren omgaan met boosheid. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson Ik ben BOOS oefenboekje om te leren omgaan met boosheid Steef Oskarsson Boos Boos is een emotie. Net als blij, bedroefd en bang. Iedereen is wel eens boos. Sommige mensen zijn vaak boos, sommigen niet.

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College

Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College mei 2018 Wat zal je het meeste bijblijven van de training: - De PMA methodiek. - De 5 stappen van de PMA methodiek. - De groepsgesprekken.

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp op school Om met succes je opleiding te kunnen volgen kan het voor jongeren met een psychische beperking belangrijk zijn om over een aantal specifieke vaardigheden te beschikken.

Nadere informatie

Trainingen die je in beweging brengen!

Trainingen die je in beweging brengen! Trainingen die je in beweging brengen! Een training bij Caro van Roon brengt je in beweging. Dat levert je inzichten, ervaringen en kennis op over jezelf en de ander. Je leert vanuit je eigen persoonlijkheid

Nadere informatie

11 september 2018, 11:40 Jolet Jung

11 september 2018, 11:40 Jolet Jung 11 september 2018, 11:40 Jolet Jung Spreken in het openbaar kan spannend zijn. Mensen zijn te veel met zichzelf bezig. Hartkloppingen, heftig transpireren, hyperventileren, wekenlang niet kunnen slapen

Nadere informatie

HEDEN. Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt.

HEDEN. Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt. ERVAAR JE EIGEN KRACHT EN MOGELIJK- HEDEN Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt. Ervaringsdeskundigen van Het Kiemuur geven deze herstelgerichte cursussen. Zij doorliepen zelf een herstelproces

Nadere informatie

Welkom bij de workshop van conflict naar oplossing tips en tools om in 2018 beter om te gaan met conflicten. Patricia Hoogervorst & Sandra van Loenen

Welkom bij de workshop van conflict naar oplossing tips en tools om in 2018 beter om te gaan met conflicten. Patricia Hoogervorst & Sandra van Loenen Welkom bij de workshop van conflict naar oplossing tips en tools om in 2018 beter om te gaan met conflicten Patricia Hoogervorst & Sandra van Loenen https://www.youtube.com/watch?v=qcve0lzjp5q Slecht en

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

Hit the Ground Running INGEZET, WAT NU?

Hit the Ground Running INGEZET, WAT NU? INGEZET, WAT NU? Het is belangrijk te beseffen dat niet iedere opdrachtgever een gedegen inwerkprogramma heeft zoals je bij Calco bent tegengekomen. Dat de laptop klaarstaat op je nieuwe bureau, je stoel

Nadere informatie

Zomerspecials. Inspirerende workshops in juli & augustus 2017

Zomerspecials. Inspirerende workshops in juli & augustus 2017 Zomerspecials Inspirerende workshops in juli & augustus 2017 Er is nog zomer en genoeg wat zou het loodzwaar tillen zijn wat een gezwoeg als iedereen niet iedereen terwille was als iedereen niet iedereen

Nadere informatie

Mijn collega (of leidinggevende) hoort mij niet. En de werksfeer zou ook beter kunnen

Mijn collega (of leidinggevende) hoort mij niet. En de werksfeer zou ook beter kunnen Mijn collega (of leidinggevende) hoort mij niet. En de werksfeer zou ook beter kunnen Uitnodiging: focus op het webinar en leer hoe je met goede communicatie bereikt wat je graag wilt. Hoe doe je dat?.

Nadere informatie

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier.

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier. Werkboek en Persoonlijk actieplan Een training heeft alleen effect als je er in de praktijk mee aan de slag gaat. Het werkboek en persoonlijk actieplan kunnen je daarmee helpen. 1. Inzichten en actiepunten

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren Trainers 13 april 2016 Saskia Slotboom Hettie van den Hoeven Saskia Slotboom 2016 2 Training Presenteren Training Presenteren Tools en praktische tips om: Voorstellen

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Introductie in effectief en bewust communiceren. Communicatie; wat is dat eigenlijk?

Introductie in effectief en bewust communiceren. Communicatie; wat is dat eigenlijk? Introductie in effectief en bewust communiceren. Communicatie; wat is dat eigenlijk? Zodra er twee of meer mensen in 1 ruimte zijn is er sprake van communicatie, ook al wordt er niet gesproken. Het is

Nadere informatie

R E F L E C T I E V A N KORTHAGEN

R E F L E C T I E V A N KORTHAGEN 1/5 Reflectievragen van Korthagen Fase 1: Handelen / ervaring opdoen Wat wilde ik bereiken? Ik wilde een leerling gaan begeleiden bij haar huisartsenstage, van het begin tot het eind van de stage en als

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

workshop? 2. In welke situatie(s) voel je je wel eens onveilig in je werk? 3. Wat heb je nodig om je veilig te voelen

workshop? 2. In welke situatie(s) voel je je wel eens onveilig in je werk? 3. Wat heb je nodig om je veilig te voelen 1. Om welke reden(en) volg je deze workshop? 2. In welke situatie(s) voel je je wel eens onveilig in je werk? 3. Wat heb je nodig om je veilig te voelen in je werk? 4. Waarin blink jij jjmet betrekking

Nadere informatie

DRIE GOUDEN TIPS om "Nee" te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben.

DRIE GOUDEN TIPS om Nee te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben. DRIE GOUDEN TIPS om "Nee" te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben. Chantal Smeets 1 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 3 2. INLEIDING... 4 3. DRIE GOUDEN TIPS...

Nadere informatie

Collectief aanbod Jeugd Houten

Collectief aanbod Jeugd Houten Collectief aanbod Jeugd Houten Groepsmaatschappelijk werk Santé Partners in Houten 2018-2019 1 Inhoud Blz. Training Sterk staan 9-12.... 3 Zomertraining Plezier op School (aankomende brugklassers). 4 Assertiviteitstraining

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

Werkboek. Grip op Agressie - Module 7. Terugvalpreventie

Werkboek. Grip op Agressie - Module 7. Terugvalpreventie Werkboek Grip op Agressie - Module 7 Terugvalpreventie Inhoudsopgave Bijeenkomst 1 t/m 15. Werken aan jouw situaties... 3 Colofon 2018 Trajectum. Grip op Agressie, een integraal behandelprogramma voor

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

ADHD. en kinderen (6-12 jaar)

ADHD. en kinderen (6-12 jaar) ADHD en kinderen (6-12 jaar) ADHD, DAAR BEN JE NIET BLIJ MEE Als je bij het buitenspelen een blauwe plek oploopt, dan zit je daar niet mee. Meestal is-ie na een paar dagen weer weg. Bij ADHD is dat anders,

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire 1 1 1 1 1 1 0 1 0 0 Opdrachtformulier Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 Inleiding De wereld verandert. Er zijn steeds nieuwe digitale ontwikkelingen.

Nadere informatie

Rapport: Delegeren is te leren.

Rapport: Delegeren is te leren. Rapport: Delegeren is te leren. Ingrid Jeuring, trainer, coach, spreker 1 Delegeren is te leren. Allereerst bedankt voor het downloaden van dit rapport. Het betekent dat je open staat voor ontwikkeling

Nadere informatie

Gesprekstips: Open vragen

Gesprekstips: Open vragen U wilt in gesprek met uw medewerker over een onderwerp dat (onder meer) gaat over de financiële situatie van uw medewerker. Maar hoe pak je dat aan? Als u uw medewerker goed kent, dan vindt u doorgaans

Nadere informatie

Het spel der ongeschreven regels. Annemieke Figee & Léonie van Rijn

Het spel der ongeschreven regels. Annemieke Figee & Léonie van Rijn Het spel der ongeschreven regels Annemieke Figee & Léonie van Rijn Gek van ongeschreven regels Teams coachen Onze methodiek leren aan coaches en leidinggevenden Kennismaken Welke ongeschreven regel leeft

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

Alles wat je wilt weten over. kringactiviteiten

Alles wat je wilt weten over. kringactiviteiten Alles wat je wilt weten over. kringactiviteiten Als kleuterjuf mag ik vele stagiaires begeleiden: wat is het toch fijn om de liefde voor het kleuteronderwijs te laten zien en te delen. Toch merk ik dat

Nadere informatie

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach.

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach. Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach Goede voornemens? Vergeet het maar, zeggen de statistieken: slechts 18% slaagt erin om goede voornemens ook succesvol na te komen. En toch. Als je weet

Nadere informatie

Als docent werk je vanuit een positie van autoriteit, als trainer vanuit een positie van gelijkwaardigheid

Als docent werk je vanuit een positie van autoriteit, als trainer vanuit een positie van gelijkwaardigheid JOUW ROL ALS TRAINER Het klinkt misschien overbodig om het te hebben over de rol die je hebt bij het beïnvloeden van het denken en doen van anderen in groepssituaties. Iedereen weet toch wel wat die rol

Nadere informatie

Open trainingsdagen voor leerkrachten

Open trainingsdagen voor leerkrachten Open trainingsdagen voor leerkrachten Excellente communicatie is de sleutel tot succes Met onze trainingsdagen ontwikkel je je als persoon én als onderwijsprofessional optimaal. Excellente communicatie

Nadere informatie

Werkplekboek. Kinderbegeleider duaal Baby s en peuters (0-3 jaar)

Werkplekboek. Kinderbegeleider duaal Baby s en peuters (0-3 jaar) Werkplekboek Kinderbegeleider duaal Baby s en peuters (0-3 jaar) Personalia Naam Klas Schooljaar Periode Organisatie Adres Afdeling Kinderbegeleider duaal Trajectbegeleider Leraar beroepsspecifieke vakken

Nadere informatie

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

Cursus Omgaan met klachten

Cursus Omgaan met klachten Cursus Omgaan met klachten Aanleg beplantingen en grasvelden AOC Oost Almelo C. ter Steege Doel van deze les Je leert in deze cursus over: - Klachten - Klachten ontvangen - Valkuilen - Emoties opvangen

Nadere informatie

Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping)

Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Module 4: Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Basisovertuiging 1 & 2 (Verdieping) Geluk is een gevoel! Jij bent de enige persoon op de wereld die jou gelukkig kan maken! Het is erg belangrijk dat je alle

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Progressiegerichte coachingsdialoog Gwenda Schlundt Bodien

Progressiegerichte coachingsdialoog Gwenda Schlundt Bodien Progressiegerichte coachingsdialoog Gwenda Schlundt Bodien Welkom. Hoe kunnen we deze tijd wat jou betreft zo goed mogelijk besteden? Ja, eh Ik was blij dat je zo snel kon afspreken Want ik kan wel wat

Nadere informatie

Module 9 Kennis delen en coachen

Module 9 Kennis delen en coachen OPDRACHTEN Verzorgende IG Maatschappelijke Zorg Module 9 Kennis delen en coachen Inhoudsopgave Leeropdrachten 3 Leren 5 A Hoe leer ik? 5 B Bevorderende en belemmerende factoren 7 C Plan van aanpak bij

Nadere informatie

E-BOOK 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES. kinderen en Emoties 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES

E-BOOK 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES. kinderen en Emoties 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES E-BOOK 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES VOORWOORD In 2016 schreef ik de Gids over emoties bij kids 80 praktische tips. Mijn kennis en ervaring blijft zich echter door ontwikkelen. Daarom deel ik

Nadere informatie

Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress

Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress www.yourpassion.nl info@yourpassion.nl 0165-769010 06-81934470 Inleiding Iedereen ervaart stress anders. De ene persoon krijgt

Nadere informatie

Handvatten Interventie GEZAMENLIJK HUISBEZOEK bij complexe palliatieve thuiszorg

Handvatten Interventie GEZAMENLIJK HUISBEZOEK bij complexe palliatieve thuiszorg INHOUDSOPGAVE 1. Het initiatief tot een gezamenlijk huisbezoek: wie en wanneer? Pagina 1 2. Voorbereiding van het gezamenlijk huisbezoek Pagina 1 3. Uitvoering van het gezamenlijk huisbezoek / het gesprek

Nadere informatie

TIPS VOOR DOCENTEN. Kim Koelewijn. Nu met nog meer tranen! HUIL! Het lucht op Vergroot je woordenschat rondom emoties, en laat je lekker gaan

TIPS VOOR DOCENTEN. Kim Koelewijn. Nu met nog meer tranen! HUIL! Het lucht op Vergroot je woordenschat rondom emoties, en laat je lekker gaan TIPS VOOR DOCENTEN HUIL! Het lucht op Nu met nog meer tranen! Kim Koelewijn Vergroot je woordenschat rondom emoties, en laat je lekker gaan 9-99 TIPS VOOR DOCENTEN Dichtbij en verder weg Wanneer je met

Nadere informatie