Nieuwsbrief 1 / 2. Kijk en luister, voel en ruik.. (Afsluiting Kinderboekenmaand)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 1 / 2. Kijk en luister, voel en ruik.. (Afsluiting Kinderboekenmaand)"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 1 / 2 Kijk en luister, voel en ruik.. (Afsluiting Kinderboekenmaand) Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Woorden leren.. Letters en cijfers Studenten SAW Afsluiting Kinderboekenmaand Doosjes sparen.. Computermoeder voor groep 2 Speelgoedmiddag Bijlage Dankdag Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 2 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Deze week is het de week van dankdag. De kinderen krijgen de gelegenheid om naar de kerk te gaan, de schooldeuren blijven deze dag gesloten, bijzonder dat we zomaar door de weeks een dag krijgen om in bijzonder de Heere God te danken en te bidden. Danken en bidden is niet alleen voor de dankdag, dit mag altijd, op elk moment. We wensen iedereen een fijne week, alle goeds en zegen.

2 Bijbelse geschiedenis: In de eerste weken van dit schooljaar is verteld aan de hand van het thema wonderlijk. Het nieuwe thema voor de weekopening is Daniël. Soms worden we wakker van een nare droom, je kunt er bang van worden, of verdrietig. Een droom kan ook heel leuk zijn. Juf Kooij heeft ook verteld over een droom. De Heere God geeft de koning een bijzondere droom, de koning weet dat het geen gewone droom is, maar hij kan er niet achter komen wat de droom betekent. De HEERE laat Daniël weten wat de droom betekent, Daniël mag de droom uitleggen. De HEERE laat door de droom weten dat Hij de allerhoogste Koning is, de Almachtige. Een mensenkoning kan machtig zijn, maar hij is nietig en klein in vergelijking met de Koning. Deze Koning heeft macht, deze Koning regeert, deze Koning verlost, Hij draagt zorg! Reden om te danken en te bidden. Danken dat deze Koning er is, dat Hij doorgaat met Zijn werk. Bidden dat de kinderen en wij allen Hem mogen dienen, gehoorzamen, en liefhebben. Bijbelverhalen: Jakobs bedrog en de zegen van Izak Jakob te Bethel Zingen/opzeggen: Psalm 42:1 Bijbels lied: t Hijgend hert, der jacht ontkomen, Dit is de dag, die de Heer ons geeft. Een vaste burcht, is onze God. (deel van 1 e couplet) Opzegversje: Ik dank U Heer, voor deze dag, die ik van U ontvangen mag, ik vraag U ook al ben ik klein, wilt U vandaag mijn Helper zijn. Amen

3 Bij het thema De bakker is een thema dat de kinderen aanspreekt. Het biedt veel mogelijkheden voor het werken en spelen. Een doel van het spelen in hoeken is dat de kinderen met elkaar leren communiceren. Je ziet dat de kinderen de wereld van de volwassen observeren, in zich opnemen en het naspelen. Jonge kinderen spelen in het begin hun eigen spel, ze spelen soms naast elkaar ongeveer het zelfde, maar ze spelen niet altijd mét elkaar. Samen spelen moet je leren. De bakkershoek (maar ook andere hoeken) is een leersituatie waarin kinderen niet alleen leren over de bakker (de wereld om hen heen verkennen), maar ook andere vaardigheden kunnen oefenen. Wat ligt er op de schappen in de bakkerswinkel? (Welke broodsoorten kennen de kinderen al?) Thuis: Bekijk samen de plaatjes. Welke woorden weten de kinderen al? Wat kunnen ze er al over vertellen? Vb. Waar zie je krentenbrood waar spijs in zit? Welk brood vind jij lekker? (aanwijzen én benoemen) Benoem de broodsoort(en) die u thuis eet (aanwijzen, benoemen en proeven). Hoe meer zintuigen erbij betrokken zijn, hoe beter.

4 Op school hopen we aandacht te besteden aan onderstaande woorden: de bakker: iemand die brood, taart, koekjes en andere dingen bakt en verkoopt. de muts: dit draagt de bakker op zijn hoofd. het schort: zorgt er voor dat je kleren niet vies worden tijdens het bakken of koken. Het schort beschermt je tegen vlekken in je kleren. de bakkerij: de plaats waar de broden worden gemaakt en gebakken. de bakkerswinkel: de plaats / winkel waar de broden worden verkocht. het bakblik: een vorm waar je het deeg of beslag in doet, zodat het de goede vorm (van bijv. een cake) krijgt. de oven: hierin kun je iets bakken, bijvoorbeeld brood en cake. de deegrol: wordt gebruikt om het deeg te rollen / plat te maken. het graan: grasachtige plant, groeit op het land, de korrels worden gebruikt om meel te malen. De korrels of zaadjes noem je: graankorrels. het meel: graankorrels die helemaal fijn gemalen zijn. Van meel wordt brood gemaakt. Broodsoorten: croissant, bruin brood, wit brood, suikerbrood, krentenbrood (met spijs), krentenbol, witte bol, stokbrood. half brood, heel brood, gesneden brood, boterham / sneetje brood Letters en cijfers In de vorige nieuwsbrief hadden we het over het eerste sleutelwoord (naam). Deze week maken we een start met de klanken van een nieuw sleutelwoord: l ee s. De klanken worden eerst apart aangeboden, de klank wordt gekoppeld aan een teken. Hoor je de LLLLL (klank) dan hoort daarbij het teken l. De l wordt geschreven als een rechte, verticale streep, we beginnen bovenaan en maken zo een rechte streep naar beneden.

5 Woorden / klankgroepen hakken en plakken Een van de dingen die belangrijk zijn bij de ontwikkeling van geletterdheid is het knippen van een woord in klankgroepen. De kinderen luisteren naar het woord, ze zeggen het woord hardop in stukjes. Ze ondersteunen dit door erbij te klappen. Hoeveel stukjes heeft het woord? Bijvoorbeeld: oven o ven (2 klapjes) Dit wordt ook wel auditieve (op gehoor) analyse (in stukjes verdelen / hakken) genoemd. Andersom is ook belangrijk om te leren: klankgroepen samenvoegen (synthese, het woord plakken). De analyse en synthese (het hakken en het plakken) kan zowel met klankgroepen als met klanken. We oefenen dit in de klas, maar het is altijd goed om ook thuis spelenderwijs hiermee te oefenen. Vb. wil jij een sneetje kren-ten-brood? Voorbeeldwoorden (tussen haakjes het aantal stukjes/klapjes): bakker (2), oven (2), graan (1), soesje (2), taart (1), muts (1), schort (1), taartschep (2), deegrol (2), brood (1), cake (1), bakken (2), bakblik (2), meel (1), molen (2), croissant (2), koekje (2), vlaai (1), suiker (2), gebak (2), stokbrood (2), bruin (1), wit (1), tarwe (2), bolletje (3), krentenbrood (3), suikerbrood (3), bakkerswinkel (4), bakkerij (3), slagroomtaart (3), appeltaart (3), krakeling (3), graankorrel (3), bakkersmuts (3), croissantje (3), chocoladetaart (5), puddingbroodje (4), boterkoek (3), bananensoes (4), vruchtentaart (3), ontbijtkoek (3), volkoren (3), roggebrood (3), speculaas (3), enz. Bij het oefenen merkt u vanzelf welk of u het beste woordjes kunt oefenen met 1 of 2 lettergrepen, of woorden met 2 of meer lettergrepen. Succeservaring is belangrijk, op school, maar ook thuis!

6 Cijfer: De 4 is vorige week aangeboden, op maandag en dinsdag werken de kinderen van groep 1 nog in het cijferboekje, cijfer 4. Zijn de krentenbollen van vorige week al in zakjes gestopt? De bakker stapt elke morgen vroeg uit bed, want hij wil niet alleen krentenbollen verkopen, maar ook andere broodjes.. Mmmmm kijk eens naar die croissantjes. Ze zijn nog maar net gebakken in de oven, ze zijn vers. De bakker doet steeds vier croissantjes in een zakje. Help de bakker en stop steeds 4 croissantjes in een zakje. De bakker bakt ook een taart. Mmm.. appeltaart! Hoeveel appels heeft hij nodig? Teken het!

7 Studenten Sociaal Agogisch Werk (SAW) Vanmiddag waren er drie studenten van de opleiding SAW in de klas, ze hebben een boekje voorgelezen en gingen vervolgens met ons naar de gymzaal. We deden verschillende spelletjes, de studenten leidden om beurten een spel. Ze deden: Vos, kom uit je hol, Chinese muur, overlopertje en estafette. Na afloop kregen de kinderen een mooie kleurplaat mee naar huis over de bakker en alle kinderen kregen een soesje. Wat een verwennerij! Afsluiting Kinderboekenmaand 2015 Het thema Weet je heeft heel veel te maken met: hoe zit alles in elkaar, hoe werken dingen in de natuur / techniek. Niet op alle onderzoeksvragen blijkt een wetenschappelijk antwoord te zijn. De afsluiting van de Kinderboekenmaand ligt nu achter ons, maar we kijken graag nog even terug. We hebben met elkaar genoten van het prentenboek en van de andere presentaties. We merkten opnieuw dat het fijn is om school breed activiteiten te ondernemen. Het was best een beetje spannend, voor de kinderen van onze groep en ook voor de oudere kinderen. Presenteren moet je leren, kun je leren. Voor onze groep (en ook voor ons als leerkrachten) was er veel te zien, te leren en te beleven.

8 Fotoverslag We zien veel, we doen veel, we hebben veel plezier.. We zingen, we luisteren, we leren met elkaar en van elkaar. Het was een fijne middag!

9 Wist u dit al 1. Een olifant is heel groot en heeft een lange slurf. 2. Een haai kan heel goed onder water zwemmen. 3. Een mol kan heel goed graven en onder de grond kruipen. 4. Een giraf heeft een lange tong en een lange nek, daarmee kan hij zelfs de blaadjes uit een hoge boom opeten. 5. Het eipetje van Prins Edje is gevonden! (De kinderen weten wel waar en door wie!) 6. Er zijn wel 60 soorten lieveheersbeestjes in Nederland (groep 3/4), de stippen op de rug van het lieveheersbeestje vertellen niet hoe oud ze zijn (zoals we vaak denken), maar bij welke lieveheersbeestjesfamilie ze horen. 7. Kan een vis verkouden worden? (groep 5/6) 8. Als je in een ei knijpt (ei in je handpalm leggen en dan knijpen!), gaat het niet kapot. Verschillende kinderen probeerden het, ze hadden wel spierballen, maar kregen het ei niet kapot. Zelfs niet als de kinderen van groep 7 / 8 heel hard in het ei knijpen. (Wel als je er eerst een barstje in maakt.) Wat heeft de Heere God alles WONDERLIJK gemaakt. De dierenwereld en de paleistuin in ons prentenboek, het ei dat niet breekt een sterke constructie die het kuikentje beschermt!

10 Computermoeder voor groep 2: Groep 2 heeft afgelopen woensdag een start gemaakt met het computeren. Er wordt gewerkt met het programma Ik ben Bas. De kinderen luisteren bijvoorbeeld naar een woord, ze moeten dan het plaatje aanklikken van het woord dat gezegd wordt. Zo zijn er veel leerzame oefeningen bij de Bas-platen. Vooral de plaat van de muziekwinkel vonden de kinderen leuk. NB. Deze week gaat het computeren niet door, i.v.m. dankdag. Speelgoedmiddag: Dinsdagmiddag 3 november is het weer speelgoedmiddag. Doosjes sparen.. We hebben inmiddels voldoende doosjes voor de werkjes. Bedankt! Fijn dat u mee wilde sparen. Zijn er vragen / opmerkingen n.a.v. deze brief, laat het ons gerust weten! Ook als er andere dingen zijn, horen we het graag van u. Alle goeds! Met vriendelijke groet, Juf van t Hof, Juf Hofman, Juf Pors

11 Bijlagen: Om over na te denken Wat als je morgen wakker wordt met alléén de dingen waarvoor je de Heere God vandaag voor gedankt hebt. Denken we er ook aan om de Heere God te danken voor alles wat we ontvangen.

Nieuwsbrief 1 / 2. 26 oktober 2015

Nieuwsbrief 1 / 2. 26 oktober 2015 Nieuwsbrief 1 / 2 26 oktober 2015 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Woorden leren.. Letters en cijfers Computermoeder voor groep 2 ZOA kruidnotenactie Speelgoedmiddag Afsluiting Kinderboekenmaand

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Activiteiten bij het thema Letters Tegenstellingen

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Activiteiten bij het thema Letters Tegenstellingen Nieuwsbrief 1 / 2 9 november 2015 Deze week: Bijbelse geschiedenis Activiteiten bij het thema Letters Tegenstellingen Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) Beste ouders / verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven. 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven. 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Gezellig 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers, onderonsje.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Activiteiten bij het thema Letters en cijfers Terugblik Schoolontbijt Foto s Bijlage:

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter S TAAL THUIS Cijfers Gezond op school Computermoeder Vanuit gr. 1/2 En verder.. Kalender Verjaardagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen Nieuwsbrief 1 / 2 23 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Samen met de kinderen van de Voorschool.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Woensdag Gezond eten TAAL THUIS Wonderlijk gemaakt, les 1 Taalgebruik

Nadere informatie

In dit nummer o.a.: Thema De Bakker Nieuwe leerlingen Liederen. Beste ouder(s)/verzorger(s),

In dit nummer o.a.: Thema De Bakker Nieuwe leerlingen Liederen. Beste ouder(s)/verzorger(s), schooljaar 2015-2016 Groep 1a/1i vrijdag 28 oktober 2016 Nr. 4 Groepsm@il Beste ouder(s)/verzorger(s), Na de herfstvakantie kwamen de kinderen weer nieuwsgierig de klas binnen. Nu gaan we over de bakker

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 12 september Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 12 september Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Ouderbezoeken Bij het thema Letters.. Om thuis met elkaar over te praten.. Zoek de Z Kleur alleen de cijfers., wat zie je? Juf v.d. Brink Luizencontrole

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Letter Speelgoedmiddag Verjaardag Juf Pors Verjaardagen Gezond eten TAAL - THUIS Bijlage: Jarig Voor alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 februari 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 februari 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 6 februari 2017 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Kunst Muziek (1) Muziek (2) Excursie Spreekavond / rapporten Kleding Letterherhaling Gezond eten TAAL THUIS opdrachten Speelgoedmiddag!

Nadere informatie

Deze week Bijbelse geschiedenis Tijd Bij het thema. o Woorden o Verzamelen o Muziek Speelgoedmiddag 6 oktober

Deze week Bijbelse geschiedenis Tijd Bij het thema. o Woorden o Verzamelen o Muziek Speelgoedmiddag 6 oktober 5 oktober 2015 Onderwerpen in deze nieuwsbrief: Deze week Bijbelse geschiedenis Tijd Bij het thema o Woorden o Verzamelen o Muziek Speelgoedmiddag 6 oktober Kinderboekenweek Letter van de week! Computeren

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week:

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Hoge Valkseweg 37 6741 GK Lunteren T 0318 46 18 89 Bijbelse geschiedenis Bij het thema: Pompom en loeloe Dinsdag 30-08: afscheid meester v. Dijk / speelgoedmiddag Donderdagmiddag

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1/2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter M TAAL THUIS Kleurplaat Voorlichtingsuurtje Oudermorgen Spelinloop Computeren gr.2

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters Foto s Speelgoedmiddag Toiletbezoekjes

Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters Foto s Speelgoedmiddag Toiletbezoekjes Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters Foto s Speelgoedmiddag Toiletbezoekjes Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 1 februari 2016 Beste ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 3 april Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 3 april Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letter Actie Stichting Stephanos SPAREN: deksels Speelgoedmiddag Gezond eten TAAL THUIS / i.c.m. Wonderlijk gemaakt Wonderlijk gemaakt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 7 november Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 7 november Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Lievelingsboek Oudermorgens Gezond eten! Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 7 november 2016 Beste ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. We zijn één van de schoenen van Alex kwijt.. heeft iemand een stoere adidas sportschoen gezien (zie foto), dan horen we het graag!

Nieuwsbrief 1 / 2. We zijn één van de schoenen van Alex kwijt.. heeft iemand een stoere adidas sportschoen gezien (zie foto), dan horen we het graag! Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema: Pompom en loeloe Schatkist: neem je eigen schat mee naar school! Speelgoedmiddag Dinsdag: afscheid meester v. Dijk Verjaardagen Kleuteruitspraak

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 4 juli 2016

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 4 juli 2016 Nieuwsbrief 1 / 2 4 juli 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Dinsdag: speelgoedmiddag Woensdag: verjaardag van juf Hofman snoep strooien door groep 8 Donderdag: laatste schooldag Afscheid

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1/2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter S TAAL THUIS Cijfers Telspelletjes voor thuis Gezond op school En verder.. Kalender

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Vanuit groep 1/2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter M / TAAL THUIS Cijfer 4 Telspelletjes voor thuis Gezond op school Speelgoedmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit gr. 0, 1, 2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit gr. 0, 1, 2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit gr. 0, 1, 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letters Gezond op school Wonderlijk Gemaakt Uitleen prentenboeken Rapporten Voor wij hier

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letterfeest TAAL THUIS Gezond op school Plastificeren van nieuwe boeken Vanuit groep 1/2 En verder.. Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 23 september Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 23 september Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 23 september 2016 Beste ouders / verzorgers, Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letterfeest met zoem de bij.. Engels My name is Tom Muziek (instrumenten gevraagd)! Veterdiploma

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 14 november Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 14 november Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Lievelingsboek Gezond eten! Bijlage: Smoothie (tips) Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 14 november

Nadere informatie

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 7 december 2015 Beste ouders / verzorgers,

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 7 december 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Toiletbezoek Afscheid Juf Jansen Foto s Activiteit en gezelligheid (terugblik) Bijlage: Verjaardag Tim Voor alle data

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 21 november Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 21 november Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 21 november 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Letter S Gezond eten TAAL THUIS! Voorlezen Bijlage: Prentenboekentip Bijlage: Jarig! Voor alle data geldt: Deo Volente

Nadere informatie

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 30 november 2015 Beste ouders / verzorgers,

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 30 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen Activiteit en gezelligheid Speelgoedmiddag Bijlage: Kerstliederen Voor alle data geldt: Deo Volente

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 5 december Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 5 december Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 5 december 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Glazen potten! Wennen / starten Letter P Gezond eten TAAL THUIS! Voorlezen Bijlage: boekentip Bijlage: Jarig! Voor alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 20 juni 2016

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 20 juni 2016 Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wenmorgens Oversteken Schoolreis Speelgoed schoonmaken Schoonmaakavond Handige vaders Spreekavond en rapporten Tot slot: wij sparen.. Bijlage

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 1/2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 1/2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1/2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Zendingsgeld Blijde verwachting Bij het thema Cijfers Letters In de klas brengen Gastleerling Wennen

Nadere informatie

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 25 januari 2016. Beste ouders / verzorgers,

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 25 januari 2016. Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Overhemden en apparaten Letters en cijfers Rapporten Kleuterpraat.. Bijlage: Hoger dan de blauwe luchten.. 25 januari 2016 Voor alle data

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart Nieuwsbrief 1 / 2 Pors Silvan 15 maart Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Welkom! Verjaardag juf Pors Letters oefenen Snuffelstage Meerwaarde Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Vanuit groep 1/2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Kerstviering Letterfeest aa Gezond op school Spelinloop (Geen) speelgoed En verder.. Kalender

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE MAART 14 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons laatste thema de baby was een groot succes. Véél poppen zijn gewassen op de peuterspeelzaal. De baby van onze collega

Nadere informatie

Klassennieuws oktober

Klassennieuws oktober Klassennieuws oktober Beste ouders/ verzorgers, De eerste weken van het schooljaar 2016-2017 zitten er al weer op. We hebben veel over graan, brood en de bakker geleerd. We zijn op bezoek bij de molen

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Vanuit groep 1 en 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter k Cijfers Engels Gezond Spreekavond Actie IRS Telefoonnummer Dierendag Speelgoedmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Voorleesdagen t/m 4 febr.

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Voorleesdagen t/m 4 febr. Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Spreekavond / rapporten Kleding Letterfeest r Gezond eten Voorleesdagen t/m 4 febr. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezocht: witte overhemden! Letters Vrijwilligers groep 1/2 A.S. dinsdag geen fruitdag

Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezocht: witte overhemden! Letters Vrijwilligers groep 1/2 A.S. dinsdag geen fruitdag Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezocht: witte overhemden! Letters Vrijwilligers groep 1/2 A.S. dinsdag geen fruitdag Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Genieten! Deze week: 16 januari Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Genieten! Deze week: 16 januari Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Genieten! Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letter aa Verjaardag juf van t Hof Juf van den Brink Gezond eten TAAL THUIS Boekentip Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: maandag 29 mei Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: maandag 29 mei Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Toetsen / KIJK registratie Rapporten Wennen Letters Veters strikken (Geen) Speelgoedmiddag Gezond eten Voor alle data geldt: Deo Volente

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. Dierendag. Vanuit groep 0/1/2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. Dierendag. Vanuit groep 0/1/2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Vanuit groep 0/1/2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Woorden Schrijven Letter Dierendag Gezond En verder.. Kalender Verjaardagen Contact

Nadere informatie

inhoud 1. Lekker 3 2. Bij de boer 3 3. Tarwe malen 4. Bij de bakker 7 5. Bruin of wit 5. Allemaal broden 6. Filmpje 7. Pluskaarten Colofon 15

inhoud 1. Lekker 3 2. Bij de boer 3 3. Tarwe malen 4. Bij de bakker 7 5. Bruin of wit 5. Allemaal broden 6. Filmpje 7. Pluskaarten Colofon 15 Brood inhoud 1. Lekker 3 2. Bij de boer 3 3. Tarwe malen 6 4. Bij de bakker 7 5. Bruin of wit 9 5. Allemaal broden 10 6. Filmpje 12 7. Pluskaarten 13 Colofon 15 Bronnen en foto s 16 Mmmmmmm, wat ruikt

Nadere informatie

april ma cito herfstleerlingen gr t/m 14-4 project vr nieuwsbrief 16 cito herfstleerlingen groep 1

april ma cito herfstleerlingen gr t/m 14-4 project vr nieuwsbrief 16 cito herfstleerlingen groep 1 11 maart 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 14 Agenda maart zo 20-3-16 kerk schooldienst do 24-3 16 Nieuwsbrief 15 vr 25-3-16 Goede Vrijdag ma 28-3-16 Tweede Paasdag april ma 4-4-16 cito herfstleerlingen gr.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1 / 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1 / 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0 / 1 / 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter S Gezond Leesplezier! Activiteit onderbouw Speelgoedmiddag En verder..

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. 7 juni Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. 7 juni Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 7 juni 2016 Beste ouders / verzorgers, Deze week: Bijbelse geschiedenis Gefeliciteerd met Ruben! Bij het thema Wenmorgens Schoolreis Bijlage 1: De koning van Egypteland Bijlage 2: Anna:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: maandag 22 mei Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: maandag 22 mei Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Toetsen / KIJK registratie Rapporten Foto s Letters Veters strikken Spinners! Gezond eten Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Meidoorn

Christelijke basisschool De Meidoorn Christelijke basisschool De Meidoorn Hoera! Als je 4 jaar bent, mag je naar school! Je komt dan in groep 1. Welkom bij ons in de klas. Als je binnen komt, zie je in de gang heel veel haakjes aan de kapstok.

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0, 1, 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter N Gezond Speelgoedmiddag En verder.. Kalender Verjaardagen Contact Terwijl

Nadere informatie

S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letterfeest P Gezond op school En verder.. Kalender Verjaardagen Contact Lof zij den God van Israël, Den HEER, die aan Zijn erfvolk

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 de maaltijd Het is eten. Het kan warm of koud zijn. de vis Het is een dier dat zwemt in het water. Er zijn veel soorten vissen. sommige soorten kun je eten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Letters oefenen Studiedag 18 februari Geen speelgoedmiddag (let op!

Nieuwsbrief 1 / Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Letters oefenen Studiedag 18 februari Geen speelgoedmiddag (let op! Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Letters oefenen Studiedag 18 februari Geen speelgoedmiddag (let op!) 29 februari 2016 Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Kerstviering Gezond op school Spelinloop (Geen) speelgoed vanuit groep 1/2 En verder.. Kalender Verjaardagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer 21 maart 2016 Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) Beste ouders / verzorgers, Hierbij

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1 / 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Nieuwe prentenboeken bij de bibliotheek Wie wil ons helpen? Letterfeest i Gezond Wennen

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Meidoorn

Christelijke Basisschool De Meidoorn Christelijke basisschool de Meidoorn Meidoornstraat 20 8091 JX Wezep 038 376 3535 www.meidoornschool.nl info@meidoornschool.nl Christelijke Basisschool De Meidoorn Hoe heet het allemaal? Als je 4 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0, 1, 2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0, 1, 2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0, 1, 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Bidden met kinderen Bij het thema Letter e Gezond Spel-inloop Computeren gr. 2 Speelgoedmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief /2018

Nieuwsbrief /2018 Nieuwsbrief 1 2017/2018 Beste ouder(s), Na een fijne vakantie zijn we in het nieuwe schooljaar begonnen met het anker START van de nieuwe methode Schatkist die we nu in de klas gebruiken. Deze methode

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1 / 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Geboorte Bij het thema Gymschoenen Gezond Verjaardagen kinderen Verjaardagen en jubilea En verder..

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 28 november Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 28 november Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 28 november 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Inval i.v.m. gesprek (!) Wennen Letter P Gezond (en creatief) eten TAAL THUIS! Voorlezen Bijlage: Prentenboekentip Voor

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vanmorgen is de schoolfotograaf weer langs geweest en heeft iedereen op de foto gezet. Hij doet het op

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit gr. 0,1,2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit gr. 0,1,2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letters Gezond op school Wonderlijk Gemaakt Rapporten vanuit gr. 0,1,2 En verder.. Kalender Verjaardagen Contact

Nadere informatie

Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 1 en 2

Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 1 en 2 Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 1 en 2 In deze lesbrief staan een aantal ideeën die u na de voorstelling met de kinderen kunt doen. U krijgt deze lesbrief voorafgaand

Nadere informatie

Kinderopvang De Palmboom Professionele kinderopvang in je eigen buurt! Programma

Kinderopvang De Palmboom Professionele kinderopvang in je eigen buurt! Programma Kinderopvang De Palmboom Professionele kinderopvang in je eigen buurt! Programma Week 15 Datum 7 tot en met 11 April 09.15 uur - Kring: Kern 0 1½ fruit eten. Fruit onder een doek verstoppen. Wat ligt er

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0,1,2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0,1,2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0,1,2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Gezond op school Wonderlijk Gemaakt Speelgoedmiddag Schoolreis Rapporten En verder.. Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0, 1, 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0, 1, 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0, 1, 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter N Gezond Speelgoedmiddag En verder.. Kalender Verjaardagen Contact Terwijl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: maandag 10 april 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: maandag 10 april 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 maandag 10 april 2017 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letter Actie Stichting Stephanos Koningsspelen SPAREN: deksels Gezond eten TAAL THUIS / i.c.m. Wonderlijk gemaakt

Nadere informatie

Nieuwsbrief /2018. Beste ouder(s) en verzorgers,

Nieuwsbrief /2018. Beste ouder(s) en verzorgers, Nieuwsbrief 2 2017/2018 Beste ouder(s) en verzorgers, Het eerste thema van Schatkist START hebben we afgesloten. Veel ouders zijn even in de klas geweest om kennis te maken met Pompom en Loeloe. Dat vonden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 4 30 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week starten we met de Kinderboekenweek. Er staan de komende twee weken veel activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0, 1, 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0, 1, 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0, 1, 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter S Gezond Leesplezier! Activiteit onderbouw Peuterkleuteruurtje En verder..

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1/ 2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1/ 2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0 / 1/ 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Grote en kleine motoriek Gezond Leesplezier met Voorschool De Valkjes! Speelgoedmiddag

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0, 1, 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Opening meester De Graafplantsoen Letter V Zomaar wat foto s Gezond Leesplezier En verder..

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 Hieronder vindt u een aantal verslagen van excursies en activiteiten die mede door de Oudervereniging zijn georganiseerd en gefinancierd. LUSTRUM WEEK oktober 2014

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 23 januari Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 23 januari Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 mmm wat doen wij bij het kampvuur?! Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Toetsen Letterfeest r Verjaardag juf van t Hof Gezond eten Boekentip Voor alle data geldt: Deo Volente

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis De Bron De eerste week zit erop! Een beetje spannend was het wel: een nieuw gebouw, vier trappen op, een nieuw lokaal en voor sommige kleuters ook nieuwe kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Namen en adressen. maandag 8 mei Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Namen en adressen. maandag 8 mei Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 maandag 8 mei 2017 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letterfeest Veters strikken Gezond eten TAAL THUIS Wonderlijk gemaakt les Namen en adressen Bijlage 1: Muziek Voor alle

Nadere informatie

Wereldschool zomerdeal Kikker en vriendjes (groep 1 t/m 3)

Wereldschool zomerdeal Kikker en vriendjes (groep 1 t/m 3) Wereldschool zomerdeal Kikker en vriendjes (groep 1 t/m 3) Voor de ouder: Deze zomerdeal is een extra les van de Wereldschool die je in overleg met de docent tot 1 september samen met je zoon of dochter

Nadere informatie

WERKBOEKJE BROODBAKKEN

WERKBOEKJE BROODBAKKEN thema 11 Les 111 WERKBOEKJE BROODBAKKEN Naam:... Klas:... 1 De verschillende gr aansoorten Vul onderstaande woorden in op de juiste plaats: Tarwe Gerst Rogge tarwe - water/warmte - goudgeel - koren - melk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 1/2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 1/2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1/2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Schoenen Letters Wennen Gezond Stage Oudercontacten Prentenboeken En verder.. Kalender

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin

Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin Boek van de week: 1; Nijntje in de dierentuin 2; De dierentuin 3; 4; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Veters strikken Gezond op school Rapporten Vanuit groep 0/1/2 En verder.. Kalender Verjaardagen Contact Zo

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0, 1, 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0, 1, 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Spelinloop Gezond op school Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0, 1, 2 En verder.. Kalender Verjaardagen Contact Mijn God, Mijn

Nadere informatie

Wijchense Molen. Lesbrief

Wijchense Molen. Lesbrief Wijchense Molen Lesbrief Lesbrief de Wijchense Molen Inleiding In het kader van het bezoek aan Wijchense Molen is deze lessenserie ontwikkeld. Tijdens het project maken de leerlingen kennis met de molen

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

w e r k b o e k a n t w o o r d e n blok Teken de versiering op de taart.

w e r k b o e k a n t w o o r d e n blok Teken de versiering op de taart. j aargroep 6 a n t w o o r d e n Zwijsen reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs De helft met aardbeien. Een vierde deel met appels. Een achtste deel met kersen. De rest met bessen. blok w e r k

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. Wilt u een groepje begeleiden? Vanuit groep 0, 1, 2. Alvast bedankt! Geef u dan snel op!

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. Wilt u een groepje begeleiden? Vanuit groep 0, 1, 2. Alvast bedankt! Geef u dan snel op! Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Koningsdag Letter ee Spelinloop! Gezond op school Vanuit groep 0, 1, 2 En verder.. Kalender Verjaardagen Contact

Nadere informatie

Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 3 en 4

Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 3 en 4 bas Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 3 en 4 In deze lesbrief staan een aantal ideeën die u na de voorstelling met de kinderen kunt doen. U krijgt deze lesbrief voorafgaand

Nadere informatie

Je moet de Heere God liefhebben met heel je hart en ziel, met al je kracht en verstand. En je moet je naaste net zo lief hebben als jezelf.

Je moet de Heere God liefhebben met heel je hart en ziel, met al je kracht en verstand. En je moet je naaste net zo lief hebben als jezelf. stippenboekje Toen de Heere Jezus op de aarde was, kwam er op een dag een man naar Hem toe. Die man vond zichzelf heel goed. Dat wilde hij bewijzen en tegelijk Jezus iets verkeerds laten zeggen. Daarom

Nadere informatie

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis.

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis. No. 11, 23 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Vanuit groep 1/2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter k Cijfers Engels Gezond Spreekavond Actie IRS Telefoonnummer Dierendag Speelgoedmiddag

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1/ 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1/ 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0 / 1/ 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Rapporten Letter AA Gezond Leesplezier! Nationale Voorleesdagen Nog meer leesplezier

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema: Tijgers Boek van de week: 1; Ssst! De tijger slaapt 2; Tijgers; informatieboekje

Auditieve oefeningen bij het thema: Tijgers Boek van de week: 1; Ssst! De tijger slaapt 2; Tijgers; informatieboekje Auditieve oefeningen bij het thema: Tijgers Boek van de week: 1; Ssst! De tijger slaapt 2; Tijgers; informatieboekje Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant

Nadere informatie

Petrus Zet je voet maar op het water

Petrus Zet je voet maar op het water Thuisboekje Kerk-School-Gezin Themaweek 25-31 januari 2016 Petrus Zet je voet maar op het water Beste kinderen en ouders/ verzorgers, In de week van 25 tot 31 januari is er op alle christelijke scholen

Nadere informatie

Minibabbel. Lente/pasen

Minibabbel. Lente/pasen Minibabbel Lente/pasen maart/april 2019 Voorwoord Na een lange winter is het dan eindelijk lente! Langzaamaan komen de bloembollen boven de grond en schijnt de zon weer langer. Ook de jonge dieren zijn

Nadere informatie

Art.nr. Groot brood gesneden

Art.nr. Groot brood gesneden Art.nr. Groot brood gesneden 100 Wit rond 1,85 101 Wit knip 1,85 102 Wit casino 1,85 103 Wit lampion 1,85 104 Halfje wit vloer 1,00 105 Wit vloer 1,85 106 Wit vloer sesam 1,85 107 Wit vloer maanzaad 1,85

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

zoals Nehemia! Een boekje voor thuis. elke dag te lezen in de Bijbelse Themaweek

zoals Nehemia! Een boekje voor thuis. elke dag te lezen in de Bijbelse Themaweek zoals Nehemia! Een boekje voor thuis. elke dag te lezen in de Bijbelse Themaweek maandag 21 tot en met vrijdag 25 januari 2019 Themazondag: 27 januari 2019 Zoals Nehemia? Beste kinderen en ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie