2016 is nog maar net begonnen maar het staat al vast dat het een bijzonder jaar zal worden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2016 is nog maar net begonnen maar het staat al vast dat het een bijzonder jaar zal worden."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief nummer

2 Dag allemaal, 2016 is nog maar net begonnen maar het staat al vast dat het een bijzonder jaar zal worden. In de sector van de zorg voor personen met een beperking, komt de grote aangekondigde verandering heel dicht bij. In deze nieuwsbrief vind je hierover al een beetje informatie. Nieuw is ook dat Oikonde vanaf dit jaar opnieuw de mensen die door ons begeleid worden, wil samenbrengen. We doen dit niet alleen voor de gezelligheid, maar ook om samen van gedachten te wisselen, over dingen die voor jullie belangrijk zijn. Ook hierover kan je al iets lezen in deze nieuwsbrief. Naast al die nieuwe dingen, vind je ook heel wat leuke weetjes. Leen, Klara, Werner, Jane, Greet, Bie, Sophie, Sofie, Julie, Maaike, Mich, Ingrid, Cindy, Marianne, Geertrui, Viv, Annie, Miranka, Karen, Linde, Bep, Nicole, Nicole, Martine, Ilse, Vanessa, Lut

3 Vers van de pers : nieuwe teamcoördinator in Mechelen! Eind 2015 namen we afscheid van Ann Van Roy. Ann was teamcoördinator van het team in Mechelen en werkt nu in Pleegzorg. We namen afscheid van haar met een gezellig etentje en gaven haar allemaal een cadeautje mee. Toen begon de zoektocht naar een nieuwe coördinator. Geen gemakkelijke job maar we hebben iemand gevonden. Ze heet Marijke en ze start op 14 maart in Oikonde.

4 Financiën: hoe was 2015 en wat verwachten we in 2016? In 2014, toen Pleegzorg moest verhuizen, hebben we een deel van onze spaarcenten met hen meegegeven was daardoor financieel niet zo n goed jaar. Goed nieuws is dat 2015 terug positief is geëindigd! In 2016 zullen we geld kunnen investeren in onze studio s in Vilvoorde, de studio s waar mensen met een niet aangeboren hersenletsel wonen. Een school van Vilvoorde gaat ons in de lente gratis plantjes geven zodat we de tuin in Vilvoorde kunnen opvrolijken. De Lions hebben ondertussen ook beslist dat ze de aanleg van de tuin/ koer in Vilvoorde willen betalen. We verwachten dan ook dat de bewoners van Vilvoorde in de toekomst zullen kunnen beschikken over een gezellige plaats om buiten te zitten. Dit wordt nog verder besproken tijdens de bewonersvergaderingen.

5 Persoonsvolgende Financiering: het verhaal van de trappen Personen met een beperking hebben vaak extra hulp nodig. Die hulp kan heel verschillend zijn. Sommige mensen kunnen verder met begeleiding aan huis door bijv. Oikonde. Anderen hebben zoveel hulp nodig dat ze wonen in een voorziening waar dag en nacht personeel aanwezig is om hen te ondersteunen. Al die hulp kost geld. Begeleiders, verpleegsters, opvoeders, kinesisten, een kok en poetsers moeten immers betaald worden. Nu betaalt de Vlaamse regering geld aan de voorzieningen die mensen met een beperking helpen. De mensen met een beperking zelf moeten niet betalen voor de hulp die ze krijgen. De voorziening betaalt immers de personeelsleden met het geld dat de Vlaamse regering hen geeft. In de toekomst gaat dat veranderen. De Vlaamse regering zal het geld niet meer geven aan de voorzieningen. De Vlaamse regering gaat geld geven aan de mensen met een beperking zelf. Zij kunnen dan met dat geld zelf de voorzieningen betalen die hen helpen. Mensen die heel veel hulp nodig hebben, hebben veel meer geld nodig dan de mensen die weinig of geen extra hulp nodig hebben. Daarom heeft de Vlaamse overheid verschillende trappen gemaakt. De mensen die de minste hulp nodig hebben, komen terecht in TRAP 1. De mensen die meer hulp nodig hebben komen terecht in TRAP 2

6 In Trap 1 1) Kunnen alle mensen met een (vermoeden van) beperking die het minste hulp nodig hebben, beroep doen op de rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) Zij krijgen geen geld van de Vlaamse overheid maar zullen ook niet, of slechts heel weinig, moeten betalen voor de hulp die ze krijgen. 2) Een aantal mensen krijgen automatisch een basisondersteuningsbudget (BOB) Zij krijgen 300 euro per maand en kunnen die gebruiken om hun gezinshulp te betalen, poetshulp te betalen, de begeleider van Oikonde te betalen, enkele dagen naar een dagcentrum te gaan enz. In het begin van de veranderingsplannen van de Vlaamse regering leek het alsof veel mensen zo n BOB zouden krijgen. Ondertussen is duidelijk dat het niet om veel mensen zal gaan, maar dat het eerder een uitzondering zal zijn. Voor de mensen die heel veel zorgen nodig hebben, is 300 euro per maand natuurlijk niet voldoende. Deze mensen komen terecht in Trap 2 en kunnen een persoonsvolgend budget aanvragen. De Vlaamse regering bekijkt dan hoeveel geld je nodig hebt om je hulp te kunnen betalen. Dit bedrag wordt voor jou opzijgezet zodat jij kan je hulp er kan mee betalen. In welke trap kom jij terecht? Het is vervelend dat we nog niet weten wie zal terecht komen in Trap 1 en wie er beroep zal kunnen doen op Trap 2. De ministers zijn nog bezig met dit allemaal te bekijken. Vanaf het moment dat je weet in welke trap jij terecht komt, kan je met je begeleidster of begeleider bekijken wat dit nu precies voor jou zal betekenen en wat je moet doen. Je zal in 2016 een brief krijgen van het VAPH met de beslissing over jouw situatie voor de volgende jaren.

7 De persoonsvolgende financiering volgen via internet? KVG maakte een filmpje over de twee trappen. Je vindt dit filmpje terug op hun website Er is ondertussen ook een website gemaakt waar je alle informatie over de persoonsvolgende financiering kan volgen nl: VFG houdt je op de hoogte via een speciale nieuwsbrief over de persoonsvolgende financiering. Je kan je op deze nieuwsbrief inschrijven op Ook hier kan je een filmpje vinden.

8 Woordzoeker

9 Oikonde achter de schermen In Oikonde worden niet alleen mensen begeleid, er gebeuren ook nog heel wat andere dingen Ann, Kathleen, Cindy, Mich, Lut, Ingrid, Geert, Marianne, Karen en Sarah deden op 27 september mee aan Dwars door Mechelen. Ze liepen 5 km en maakten daarbij reclame voor Oikonde. De snelste van allemaal was Kathleen. Proficiat Kathleen!

10 In oktober werd, s morgens vroeg, de wijn voor de wijnverkoop geleverd. Alle paletten werden netjes in Oikonde opgestapeld ondertussen is alle rode wijn al verkocht, de witte kan je nog steeds kopen.

11 Samen een koffietje drinken aan het begin van de Oikostap. Tijdens de jaarlijkse Oikostap doen we met al het personeel van Oikonde aan teambuilding.

12 We verkochten op een kerstmarkt in Brussel en op de zondagsmarkt van Heist-op-den-Berg producten ten voordele van Oikonde: Wijn, maar ook zelfgemaakte juwelen, honing en honingzeep.

13 Nieuw in 2016! Vanaf 2016 willen we opnieuw samenkomen met de mensen die een begeleider of begeleidster hebben bij Oikonde. Samenkomen is gezellig, denk maar aan de vroegere feestnamiddag en de nieuwjaarsreceptie. Samenkomen is ook nuttig want er valt vanalles te vertellen. Vanalles te vertellen? Waaraan denken we dan zoal? - We willen jullie in 2016 goed op de hoogte houden over de persoonsvolgende financiering en de veranderingen die dit zal meebrengen voor jullie en voor Oikonde. - We willen van jullie graag horen wat jullie vinden van de manier waarop wij in Oikonde ons werk doen. Misschien hebben jullie wel goede ideeën waar wij in Oikonde iets kunnen mee doen. Iedereen die in begeleiding is bij Oikonde is welkom. We starten in het najaar van Wanneer we gaan samenkomen en over wat het dan precies zal gaan, zal je later nog van ons horen. Je begeleid(st)er zal je al eens vragen of je bereid bent om mee in kleine groepjes te praten over Oikonde, over dingen die voor jou belangrijk zijn.

14 Laat je ons weten hoe we je het beste kunnen bereiken? Om te weten hoe we jullie het beste kunnen bereiken, willen we je vragen om het invulblaadje in deze nieuwsbrief in te vullen en aan je begeleid(st)er te geven. Zo hebben we van iedereen netjes bij elkaar het correcte adres, de telefoonnummer, eventueel een mailadres en weten we ook of we je al dan niet via facebook kunnen bereiken. Oikonde is gesloten op : Maandag 28 maart Vrijdag 29 april Donderdag 5 mei Vrijdag 6 mei Maandag 16 mei Maandag 11 juli Donderdag 21 juli Vrijdag 22 juli Maandag 15 augustus Vrijdag 11 november Maandag 26 december

15 Nieuwe vrijwilliger in Vilvoorde Liesbeth woonde 3 jaar in een studio in ons huis in Vilvoorde. Zij was vrijwillig een goede buur voor de 4 mensen met een beperking die er ook in een eigen studio wonen. In 2015 liet Liesbeth ons weten dat ze zou verhuizen. Dat vonden we spijtig. Iedereen was blij met het werk dat ze deed. We moesten dan ook op zoek naar een nieuwe vrijwilliger. We zetten berichtjes in de krant, deden een oproep op facebook, hingen een bericht uit in de bibliotheek. Zo kregen we verschillende geïnteresseerde kandidaten. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Marc. Sinds 1 december 2015 kunnen de studiobewoners van Vilvoorde op hem beroep doen. Wij bedanken Liesbeth van harte voor de jaren dat ze zich heeft ingezet voor de studiobewoners en we wensen Marc heel veel succes!

16 Begeleiders met de computer op schoot Je hebt het misschien al meegemaakt: je begeleider komt op huisbezoek en haalt een computer boven! Enkele begeleiders zijn aan het uitproberen of het handig is om ter plaatse op de computer te werken als ze op huisbezoek gaan. En het ziet er naar uit dat dit inderdaad voordelen heeft. Jullie kunnen dan samen dingen op de computer opzoeken (bijv. huizen die te huur staan), samen formulieren invullen (bijv. aanvraag voor een premie). Bovendien kunnen jullie dan ook kennismaken met allerlei hulpmiddelen die op internet bestaan om het leven van mensen met een beperking gemakkelijker te maken. Met Autiplan bijvoorbeeld kan je een dagplanning maken met pictogrammen. Oikonde gaat in 2016 op zoek naar centen om iedere begeleider een goede computer te geven om mee te nemen op huisbezoek.

17 Kookgroep Er wordt nog steeds gekookt in Oikonde, in het huis in Mechelen. 1 keer per maand, op donderdag, komt de kookgroep samen. Eén van de menu s die ze klaarmaakten : Courgette selder soep Appelmoes, gehakt en aardappelpuree Milkshake En hier de recepten waarmee je zelf aan de slag kan! Ze zijn berekend op 4 personen:

18 Courgette seldersoep 1 dikke ui 2 courgetten 1 selder 2 bouillonblokjes vetstof maak alle groenten schoon, was en snijd ze smelt de vetstof en stoof uien, dan de selder en de courgetten giet 1 liter water bij en 2 bouillonblokjes laat de groenten gaar koken en mix alles fijn water en bouillonblokjes bijdoen als de soep te dik is Appelmoes, gehakt en puree

19 1 kg aardappelen Vetstof en 1 ei voor de puree kruiden 1 kg appels voor appelmoes suiker 500 gr gehakt paneermeel Schil de aardappelen, kook ze gaar en pureer Bak het gehakt in een pan en doe dan in een ovenschotel Schil de appels en maak appelmoes Doe de appelmoes en de puree samen met het gehakt in de ovenschotel en overstrooi met paneermeel Nog 20 min in de oven tot er een korstje gevormd is. Milkshake 1 bolletje vanille-ijs per persoon ¼ l melk, 1 lepel suiker, 1 pakje vanillesuiker fruit naar keuze: kiwi, banaan, peer, aardbei citroensap. Doe alle ingrediënten in een kom, mix en dien dadelijk op. SMAKELIJK!

20 Oikonde Mechelen vzw Colomastraat Mechelen T F Oikonde Mechelen vzw - afdeling Lier Sterrenstraat Lier T F

2016 is nog maar net begonnen maar het staat al vast dat het een bijzonder jaar zal worden.

2016 is nog maar net begonnen maar het staat al vast dat het een bijzonder jaar zal worden. Nieuwsbrief nummer 13 2016 Dag allemaal, 2016 is nog maar net begonnen maar het staat al vast dat het een bijzonder jaar zal worden. In de sector van de zorg voor personen met een beperking, komt de grote

Nadere informatie

Verandering in de Raad van Bestuur van Oikonde

Verandering in de Raad van Bestuur van Oikonde Nieuwsbrief nummer 12 2015 Inleiding Met veel spijt namen we op 1 januari 2014 afscheid van de collega s van Pleegzorg. Ondertussen zijn we meer dan een jaar verder. Pleegzorg ging zijn eigen weg en het

Nadere informatie

KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE

KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE - 3 l sinaasappelsap - 1 l druivensap - 1 appel, 1 sinaasappel, druiven - kristalsuiker - Giet de beide vruchtensappen in een grote kom. - Schil de appel en de

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze SMOOTHIE Ingrediënten voor ca. 2,5 liter 4 bananen 2 appels 4 sinaasappels 200 gram verse bladspinazie 2 theelepels olie 2 theelepels kaneel 8 walnoten 500ml water 500ml sinaasappelsap Dikke rietjes eetlepel

Nadere informatie

WAT NODIG? Recept POMPOENSOEP. 1 pompoen. 3 uien. 2 soeplepels currypoeder. 3 liter water. 2 preien. 2 eetlepels olijfolie.

WAT NODIG? Recept POMPOENSOEP. 1 pompoen. 3 uien. 2 soeplepels currypoeder. 3 liter water. 2 preien. 2 eetlepels olijfolie. Recept POMPOENSOEP WAT NODIG? pompoen 3 uien 3 liter water 2 soeplepels currypoeder 2 preien 2 eetlepels olijfolie 3 bouillonblokjes zout en peper HOE BEREIDEN? was je handen, spoel de groenten 5 voeg

Nadere informatie

Nieuwsflash obesitaskliniek Nummer 4: Vergeten groenten

Nieuwsflash obesitaskliniek Nummer 4: Vergeten groenten Beste lezer, Ze waren heel populair in de tijd van onze grootmoeders, maar nu worden de zogenaamde vergeten groenten niet vaak meer gebruikt. Zeker bij jongere mensen klinken de woorden pastinaak, koolrabi

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Menu 11 oktober 12 STREEKGERECHTEN. Salade met warme Wynendale. Waterkerssoep op z n Haspengouws

Menu 11 oktober 12 STREEKGERECHTEN. Salade met warme Wynendale. Waterkerssoep op z n Haspengouws Salade met warme Wynendale Waterkerssoep op z n Haspengouws Varkensribben Ardeense wijze met pootzakkenstoemp Jefkes-peer met Meerhoutse koffie Smakelijk Salade met warme wynendaele Voorgerecht 400 gr

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND Koen Verledens Scampi met pasta in tomatensaus Preisoep met gedroogde ham Varkenshaasje met gorgonzolasaus Tarte Tatin met vanilleijs KWB KOOKAVOND KWB

Nadere informatie

1. Oiko-Nieuws? Mechelen

1. Oiko-Nieuws? Mechelen Oiko-Nieuws April 2017 Inhoud 1. Oiko-Nieuws?... 3 2. Financiën... 5 3. Grote veranderingen... 6 4. Interview met de Keeting... 8 5. Studenten in Oikonde... 10 6. Zomerkamp voor blinde en slechtziende

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 8 20-04-2016 Menu Hammousse Vissoep met mosselen en rouille Flensjes Mikado Hammousse 2 Hammousse Benodigdheden: 250 g gekookte ham 250 g gerookte

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak

Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak Lekker Vlaams... Preisoep met vermicelli van pastinaak Gehaktballetjes in suprèmesaus met wortelen en pastinaak Greet Lybaert Kinderkooklessen Polenstraat 169a 9940 Evergem tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

Lekker afvallen en gezond eten

Lekker afvallen en gezond eten Lekker afvallen en gezond eten Welkom bij STARTMETLIJNEN.nl! Leuk dat je onze weekmenu s gaat volgen! De regels van het week-menu WISSELEN Je kunt wel hele dagen wisselen, maar bijvoorbeeld niet de lunch

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) ****

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) **** Ierland 26 april 2018 Garlic mushroom (champignons met knoflook) Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) Bread and butter pudding ( brood en boter pudding) Irish coffee (Ierse koffie) Garlic

Nadere informatie

Een rijke cham pagnem ousse

Een rijke cham pagnem ousse M enu 117. G ebakken foie gras op een bedje van gestoofd w itloof en selder m et een saus van bruine suiker en honing Knolselderijsoep m et kaas en noten Hertenkalffilet m et knolselderpuree en een torentje

Nadere informatie

De Nationale. Smaaktest Groep 5 t/m 8. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest!

De Nationale. Smaaktest Groep 5 t/m 8. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest! De Nationale Smaaktest 2009 Beste Smaakprins of Smaakprinses, Mag ik me even voorstellen? Ik ben kok Pierre Wind. Die kale, die drukke. Misschien ken je me wel van de televisie of de smaaktest van andere

Nadere informatie

Chefkids! feest met de voedingsdriehoek

Chefkids! feest met de voedingsdriehoek Chefkids! feest met de voedingsdriehoek Tomatensoep met balletjes Mignonette met brocolli verrassingsaardappel Greet Lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357 78 35 www.greetlybaert.be

Nadere informatie

Basisschool de Regenboog

Basisschool de Regenboog Basisschool de Regenboog Nr 4 12-02-2015 In deze nieuwsbrief leest u de ervaringen van het overblijfrestaurant DE REGENBOOG. Verder foto s van het kinderpodium en nieuws over de Thee en Tentoonstelling.

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

kost Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid

kost Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid Winterse kost 0 3 Gratis Gratis gezonde recepten gezonde recepten nummer Eet smakelijk! Buiten is het guur en koud, dus breekt de tijd aan voor stevige winterkost. Wintergroenten zijn niet alleen gezond,

Nadere informatie

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 Vrijdagavond - 31 januari 2014 Fettucine met courgetten 5OO gr Fettucine Olijfolie 1.300 gram courgettes 150 gr. Parmezan Pijnboompitten Kook de pasta in ruim kokend water.

Nadere informatie

Menu s voor smaaktesten en - acties

Menu s voor smaaktesten en - acties Menu s voor smaaktesten en - acties Alle recepten zijn uitgeschreven voor 4 personen (Bron: De actieve voedingsdriehoek: praktische gids over voeding en beweging (VIGeZ) 2012) Pensen met verse appelmoes

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

Alternatief week 14. Maandag 1320 kcal. Ontbijt 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel

Alternatief week 14. Maandag 1320 kcal. Ontbijt 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel Alternatief week 14 Maandag 1320 kcal 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel 2 paaseitjes of 1 jodenkoek 3 volkoren beschuiten met halvarine

Nadere informatie

Menu 162. Asperges met morieljes

Menu 162. Asperges met morieljes Menu 162. Asperges met morieljes Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen Witte asperges met gamba s, serehsaus, gepocheerd kwartelei, sesamkletskop en bieslookolie Citroen-schuimcrème Naar een

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Vlaamse streekgerechten

Vlaamse streekgerechten Vlaamse streekgerechten Preisoep Vitamine C cocktail Hartjes van koekebrood Suikerwafels Greet Lybaert (Diëtiste) Polenstraat 169a 9940 Sleidinge tel: 09/357 60 86 fax: 09/357 78 35 Gemeentelijke Jeugddienst

Nadere informatie

Menu 173. Lasagnetorentje van Sint-Jakobsvrucht, sinaasappel en avocado. Courgettesoep met Société Crème

Menu 173. Lasagnetorentje van Sint-Jakobsvrucht, sinaasappel en avocado. Courgettesoep met Société Crème Menu 173. Lasagnetorentje van Sint-Jakobsvrucht, sinaasappel en avocado Courgettesoep met Société Crème Krokant gebakken kipfilet met witte asperges, geplet ei, charlotte-pureetje en saus met groene peper

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 1 03-02-2016 Menu Aardappelsoep Rolletje met Gandaham en boskoop Gehaktbroodje met puree en gegratineerde bloemkool Vanilleroom met gebakken appeltjes

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

10 Dagelijkse recepten met Groene stevia. Yerba Dulce www.groenestevia.nl

10 Dagelijkse recepten met Groene stevia. Yerba Dulce www.groenestevia.nl 10 Dagelijkse recepten met Groene stevia Yerba Dulce www.groenestevia.nl Inhoud Pasta met een saus van rode tomaten Hollandse groenten Worteltjes Rabarber Stoofperen Appelmoes Dranken Mix fruit smoothie

Nadere informatie

Kokerellen rond. Plop & de pinguin

Kokerellen rond. Plop & de pinguin Kokerellen rond Plop & de pinguin Tomatensoep met balletjes & pinguin in pasta Vol au vent Pinki Frietjes Chiquita -ijs van Louise Appelboom Greet Lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel.: 09 357 60

Nadere informatie

Herbalife Paasbrunch

Herbalife Paasbrunch Herbalife Paasbrunch De lente is aangebroken en op 5 & 6 april is het Pasen! Voor veel mensen een gezellig feest waarbij een lekkere brunch op tafel wordt gezet. Heerlijk natuurlijk! Maar hoe past dit

Nadere informatie

SOEPACTIE december 2014

SOEPACTIE december 2014 SOEPACTIE december 2014 Wat doet onze school? De leerkrachten maken soep. Wij verkopen die soep in de pauze in de voormiddag tussen 10u15 en 10u30 en tussen 12u en 13u. Eén soep kost 1 euro. Als je soep

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse

vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse Verras je vrienden met deze heerlijke combinatie van smaken. schelvis met gremolata en crunchy puree ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd

Nadere informatie

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa Over de Tong Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen.

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 5. Een collage maken 6

Inhoud. Voorwoord 5. Een collage maken 6 Inhoud Voorwoord 5 Een collage maken 6 1 Gezond en veilig voedsel maken en bewaren 11 1.1 Eten koken en bewaren 11 1.2 Schoon en veilig werken in de keuken 17 1.3 Machines in de keuken 24 1.4 Langer houdbaar

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

Een goed idee voor je buurt is geld waard!

Een goed idee voor je buurt is geld waard! Een goed idee voor je buurt is geld waard! Fijn buiten zitten met mooi weer Een bankje bij ons woongebouw. Gezellig samen een praatje maken. Als het aan mij ligt We hebben geld ingezameld in de buurt.

Nadere informatie

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Materiaal: Grote soeppan Mesjes en snijplanken Soeplepel Litermaat Ingrediënten

Nadere informatie

pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis

pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis Lekker licht en extra smaakvol. gestoomde pladijsspiesjes met gegrilde groenten en krieltjes ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd 35 minuten

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal Fijnproefweken in de Markthal Diergaarde Blijdorp en de Markthal, twee iconen van de stad, werken samen. De prachtige okapi is terug in Blijdorp

Nadere informatie

Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels

Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels Scampivlinder in een sherrysausje Wortelsoepje met kokosschuim *** Pannetje van Sint-Jacobsvruchten met Zuiderse tomaten en croutons *** Kalkoenroulade gevuld

Nadere informatie

Receptenbundel. Van kant - en klaar naar vers

Receptenbundel. Van kant - en klaar naar vers KATHOLIEKE HOGESCHOOL SINT-LIEVEN DEPARTEMENT GENT TECHNOLOGIECAMPUS GENT GEBROEDERS DESMETSTRAAT 1 9000 GENT Receptenbundel Van kant - en klaar naar vers Derde bachelor voeding- en dieetkunde Hermelien

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 2 17-02-2016 Menu Tomatensoep met balletjes Quiche met ham en prei Gebakken kipfilet met roze-pepersaus, peterselieaardappelen en worteltjes Mokkatasjes

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

Lekker-eten-menu Januari 2019

Lekker-eten-menu Januari 2019 Lekker-eten-menu Januari 2019 Londonderry soep Nasi Goreng Kipsaté met pindasaus Gevulde appel uit de oven Londonderry soep (4 pers.) Ingrediënten 40 gr. boter 1 ui 1 tl. kerrie 40 gr. bloem 1 l. water

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 10 04-05-2016 Menu Kruidige champignonsoep Kaaskroketten Varkenskotelet blackwell met kroketjes Rijsttaart Kruidige champignonsoep 2 Kruidige

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen Velouté Florida Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes Peren in de oven Ingrediënten (4 pers) mix van bospaddestoelen 1 teentje knoflook 4 sneden brood

Nadere informatie

Met dank aan Gilberte en Ludo van Vief Tongeren, Ludo van Vief Schelle, Vief Edegem en Vief Herk-de-stad.

Met dank aan Gilberte en Ludo van Vief Tongeren, Ludo van Vief Schelle, Vief Edegem en Vief Herk-de-stad. Slimme en spaarzame Lekker en gezond eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Dat bewijzen de slimme en spaarzame recepten die hier volgen. Laat je inspireren en probeer de recepten uit. Zo doe ook jij 'Meer

Nadere informatie

kost Gratis recepten gezonde

kost Gratis recepten gezonde Winterse kost 10 13 Gratis gezonde recepten Eet smakelijk! Buiten is het guur en koud, dus breekt de tijd aan voor stevige winterkost. Wintergroenten zijn niet alleen gezond, maar ook enorm lekker! Met

Nadere informatie

Gezond & lekker kerstmenu

Gezond & lekker kerstmenu Gezond & lekker kerstmenu Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Aangeboden door alle coaches en medewerkers van LifeStyle Coaching Nederland. De organisatie die door middel van

Nadere informatie

INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16

INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16 INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16 Minister Vandeurzen maakte in 2010 een groot plan Wat staat er in dat plan? 2 belangrijke doelen: In 2020 moeten alle personen met een handicap die zorg nodig hebben, zorg krijgen

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Alternatief week 16 Maandag

Alternatief week 16 Maandag Alternatief week 16 Maandag 1450 kcal 1 volkoren beschuit met halvarine en halva jam 1 banaan 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 keer magere smeerpate linera 1 plak 30+ kaas met plakjes komkommer 1

Nadere informatie

Zo heerlijk makkelijk en gezond!

Zo heerlijk makkelijk en gezond! Zo heerlijk makkelijk en gezond! 4616_P_NL_Broch 1 13/02/12 09:46 Geniet van je favoriete groenten het hele jaar door! De maximale tijd tussen het oogsten van een groente en het verwerken ervan is vijf

Nadere informatie

Stevige winterkost. Receptengids

Stevige winterkost. Receptengids Stevige winterkost Receptengids Buiten is het guur en koud, dus breekt de tijd aan voor stevige winterkost. Wintergroenten zijn niet alleen gezond, maar ook enorm lekker! Met wintergroenten kun je eindeloos

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x-

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x- MENU SEPTEMBER 1999 Cocktail van nieuwe haring Spinaziesoep met roomkaas Abrikozenspoom Maïskipfilet met gerookte zalm broccoli ei gratin aardappelen uit de oven met kaas Chocolade en vanilleparfait met

Nadere informatie

Qlivino 5 november 2008

Qlivino 5 november 2008 Qlivino 5 november 2008 Menu Dublinse Garnalen (gefrituurde garnalen in een krokant korstje) Sheppards Pie (ovenshotel van pittig lamsgehakt en Ierse aardappelpuree) Ulster Peppered Pork (stoofpot van

Nadere informatie

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief Voedingsschema 2800 kcal met 45% koolhydraten, 30% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg ervoor

Nadere informatie

!!!!! verrassende patapasrecepten

!!!!! verrassende patapasrecepten 10 verrassende patapasrecepten Geplette aardappel gepaneerd in groene kruiden ())#*+*,"#-)&"& 5 kleine, bloemige aardappelen 250 g filet van gerookte forel 1/2 ui 50 g kruidenkaas 40 g boter 2 el groene

Nadere informatie

Stap Verder. Het is lente! Nieuwsbrief voor en door cliënten van Pameijer. Uitgave 6 - april 2014

Stap Verder. Het is lente! Nieuwsbrief voor en door cliënten van Pameijer. Uitgave 6 - april 2014 Uitgave 6 - april 2014 Stap Verder Nieuwsbrief voor en door cliënten van Pameijer Het is lente! > Veranderingen in de zorg > Het netwerk van Peter > Recept voor een lentestamppotje NIEUWSBRIEF STAP VERDER

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 9 27-04-2016 Menu Rauwe gemarineerde zalm Bisque van garnalen Côte à l os met béarnaise saus Wentelteefjes (Verloren brood) Rauwe gemarineerde

Nadere informatie

Alternatief week 15 Maandag

Alternatief week 15 Maandag Alternatief week 15 Maandag 1270 kcal 3 cracottes 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer 1 keer sandwichspread tomaat lente ui met plakjes komkommer 1 keer halvarine en 1 plak ham 200 gram meloen 1

Nadere informatie

Recepten voor Fingerfoods

Recepten voor Fingerfoods Recepten voor Fingerfoods Het doel van dit receptenboekje was meer groente en fruit aanbieden, op een aantrekkelijke manier, bij ouderen met dementie en andere groepen die risico lopen op ondervoeding.

Nadere informatie

Gele paprikasoep met mascarpone

Gele paprikasoep met mascarpone 1 Inhoudsopgave Gele paprikasoep... 3 Gele paprikasoep met mascarpone... 3 Rode paprikasoep... 4 Rode paprikasoep met boursin... 4 Paprikasalade... 5 Mousse van rode paprika en tomaat met mozzarella...

Nadere informatie

Loempia. Ingrediënten. Stappenplan

Loempia. Ingrediënten. Stappenplan Loempia Witte kool Soja scheuten Champignon Wortelen Look 2 Eieren Zout Suiker Thaise saus Loempia vellen Noodles Varkensgehakt Olie 1. Doe de noodles in koud water en laat weken. 2. Was alle groenten

Nadere informatie

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije Hoi! Zijn de kinderen bij jou thuis ook zo dol op pannenkoeken? Vakanties, feestjes, gewone doordeweekse dagen: pannenkoeken zijn altijd welkom. Liefst eten ze ze iedere dag, lijkt het! Maar dat gaat natuurlijk

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

1 2005 Vereniging Nederland - Bulgarije

1 2005 Vereniging Nederland - Bulgarije Bánitsa... 3 Gevulde paprika's... 4 Gjoevetsj-1 (vegetarisch)... 5 Gjoevetsj-2 (met varkensvlees)...6 Kalfsvlees met tomaten... 7 Kavarmá kebáp met varkensvlees... 8 Kjópooloe van courgette... 9 Bulgaarse

Nadere informatie

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop 1 liter kippenbouillon 1 ui 1 prei 150 gram spekblokjes 1 el tomatenpuree ½ kilo bruine bonen Bereidingswijze: Snijd de ui en prei fijn. Bak de ui en prei in

Nadere informatie

Jaargang 2, derde trimester 2002

Jaargang 2, derde trimester 2002 Jaargang 2, derde trimester 2002 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU : Gemeenschapscentrum Essegem, Heidi Herremans, Leopold I straat 329, 1090 Jette Hallo iedereen, Het schooljaar is weer ten einde.

Nadere informatie

EMPANADAS. (ik gebruik altijd de helft van de hoeveelheden van dit recept en krijg ik ongeveer 20 empanadas)

EMPANADAS. (ik gebruik altijd de helft van de hoeveelheden van dit recept en krijg ik ongeveer 20 empanadas) EMPANADAS INGREDIENTEN: 1 kilo tarwebloem 4 eetlepels roomboter 4 eetlepels maizena 3 eetlepels suiker Gekookt water om het deeg te maken (ik gebruik altijd de helft van de hoeveelheden van dit recept

Nadere informatie

Smakelijke en. Aantrekkelijke. Mixgerechten!

Smakelijke en. Aantrekkelijke. Mixgerechten! Smakelijke en Aantrekkelijke Mixgerechten! De Blixer 3, Blixer 3 Plus, Blixer 5 Plus en Blixer 6 V.V. verenigen in één machine alle kwaliteiten van twee alom bekende toestellen: de cutter en de blender

Nadere informatie

Op 17 maart 2016 organiseerde vzw.kommaraf. zijn 2 DE KOOKWORKSHOP. Werken met wintergroenten. Inhoudstafel. Het doel

Op 17 maart 2016 organiseerde vzw.kommaraf. zijn 2 DE KOOKWORKSHOP. Werken met wintergroenten. Inhoudstafel. Het doel Op 17 maart 2016 organiseerde vzw.kommaraf zijn 2 DE KOOKWORKSHOP. Inhoudstafel Het doel Ons kookteam Onze werkwijze Tussen de mensen De recepten Werken met wintergroenten Pastinaaksoep Witloofsalade op

Nadere informatie

7 FAIRTRADE RECEPTEN VOOR ALLEDAG

7 FAIRTRADE RECEPTEN VOOR ALLEDAG DELHAIZE GAAT ERVOOR 7 FAIRTRADE RECEPTEN VOOR ALLEDAG Gemakkelijke recepten waarmee je een maaltijd voor alledag kunt bereiden met producten van het label Max Havelaar. Voor u is het een garantie dat

Nadere informatie

Nummer 56 Januari/Februari

Nummer 56 Januari/Februari Nummer 56 Januari/Februari 2017 www.vsk-drenthe.nl postzegel Aan: Wijziging e-mail VSK krant: Facebook VSK Hoogeveen Wie van de leden kijkt weleens op Facebook? En vindt het mooi als er een pagina van

Nadere informatie

Koken in de Lochting

Koken in de Lochting 13 januari 2014 met Heidi Vanderhelst Kok van dienst, Heidi, geeft uitleg voorbereiding van chutney Pastinaak-wortelsoep Brie met Ratte aardappelen Bretoense appeltaart Culinaire Kookclub 2013-2014

Nadere informatie

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade Pikante kip gemarineerd in yoghurt Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt Coq au vin Gesauteerde aardappelen Moelleux van chocolade Smakelijk Voorgerecht Pikante kip gemarineerd in yoghurt: Benodigdheden:

Nadere informatie