Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar"

Transcriptie

1 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2009 Bij deze 22 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vierde achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat. De Senaat bestaat uit 12 kinderen (6 per leeftijdscategorie) uit heel Nederland. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2009 voor de categorie 6 t/m 9 jaar wordt gevormd door Maarten De Boeck, Helin Dilek, Lois Mangoensoewito, Julia Elena Rijkaart van Cappellen, Pepijn Schoenmakers en Jolijn Temminck. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury heeft de vijf boeken gelezen die de meeste stemmen kregen van de kinderen in Nederland. Naar aanleiding hiervan hebben zij vergaderd om te verwoorden waarom juist deze boeken zo worden gewaardeerd. Voor de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar werden de volgende boeken gelezen: Floor regelt het even van Marjon Hoffman (Ploegsma) Een topteam! van Vivian den Hollander (Van Holkema & Warendorf) Dolfje Sneeuwwolfje van Paul van Loon (Leopold) Mees Kees: De rekenrap van Mirjam Oldenhave (Ploegsma) Fien in de hoofdrol van Harmen van Straaten (Pimento) Het oordeel van de Senaat over deze boeken staat verwoord in het hier bijgevoegde juryrapport.

2 BEKROOND DOOR DE NEDERLANDSE KINDERJURY 2009 Dolfje Sneeuwwolfje Paul van Loon Uitgeverij Leopold Dolfje en Noura rennen door het Weerwolvenbos. Overal ligt sneeuw. Dan vliegen er grote hopen sneeuw door de lucht. Dolfje en Noura schuilen in het huisje van Opa weerwolf. Om de tijd te doden vertellen ze verhalen. Over het nachtmerrieneefje. En over de weerwolfjager. Maar wie gooit toch die geheimzinnige sneeuwhopen? En wat ritselt daar in de schoorsteen? Hoe doet Paul van Loon het toch? Hij heeft wéér een nieuw verhaal geschreven over Dolfje. De leden van de Senaat 2009 vinden Dolfje Sneeuwwolfje een verrassend verhaal, spannend tot en met de laatste bladzijde. Het is fijn om boeken in dezelfde serie te lezen, omdat je dan allerlei oude bekenden weer tegenkomt in het verhaal. Het verhaal is niet echt eng, maar toch lezen ze dit boek liever overdag dan s avonds. De Senaatsleden die het boek s avonds in bed lazen, moesten het vaker even wegleggen. Gelukkig kan dat heel goed, door de korte hoofdstukken. Ook fijn is dat de spannende verhalen worden afgewisseld met grappige tekeningen, die goed bij het verhaal passen. En dan is er nog Leo met zijn gekke manier van praten, waar de Senaatsleden erg om moesten lachen. De leden van de Senaat vinden het bijzonder dat in het verhaal ook weer andere verhalen zitten. Ze vinden het wel jammer dat er zulke korte zinnetjes in het boek staan, en dat de letters zo groot zijn. Daardoor hebben ze dit spannende boek veel te snel uit. Maar ze snappen dat dit voor jongere kinderen wel fijn is. De Senaat kan zich goed voorstellen dat de kinderen van Nederland op dit boek hebben gestemd. Er worden veel grapjes in gemaakt, en het is altijd leuk om te fantaseren over weerwolven en vampieren. Ook vinden ze het slim dat Noura in het verhaal zit, daardoor is Dolfje Sneeuwwolfje leuk voor jongens én voor meisjes. Dolfje Sneeuwwolfje kreeg de meeste stemmen van de Nederlandse Kinderjury 2009 in de categorie 6 t/m 9 jaar. De Senaat sluit zich helemaal bij dit oordeel aan en bekroont namens de kinderen in Nederland Dolfje Sneeuwwolfje van Paul van Loon met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2009.

3 Floor regelt het even! Marjon Hoffman Ploegsma Floor heeft een heleboel nieuwe regels gemaakt: je vader mag niet zomaar ineens een snor nemen en hij moet ook niet zeggen dat hij alles kan wat je moeder kan als dat helemaal niet zo is. Als je broer een grote pestkop is, mag je best een keer heel erge wraak nemen. En als je met Sint Maarten mag zingen voor snoep, mag dat ook best op een andere dag! De leden van de Senaat 2009 zijn erg enthousiast over dit boek. Het is fijn dat de korte hoofdstukken steeds een afgerond verhaal vertellen. Door de regels van Floor die steeds terugkomen, horen de verhalen toch echt bij elkaar. De moeder van Floor vonden ze erg streng, maar Floor is dan ook een heel brutaal meisje. De Senaatsleden hebben heel hard moeten lachen om de regels die Floor verzint. Vooral om het verhaal bij de regel Als je broer een grote pestkop is, mag je best een keer heel erge wraak nemen. Deze regel gaan ze zelf ook toepassen, want vervelende broers (of zusjes, neefjes, nichtjes, ooms, buurmeisjes); die kennen ze allemaal wel. Over sommige regels moesten de Senaatsleden goed nadenken. Zoals bij de eerste regel Je moeder mag nooit aan een andere moeder beloven dat haar kind op je verjaardagsfeestje mag komen!. Hier zijn ze het allemaal over eens, maar in het verhaal leert Floor op die manier toch een heel leuk meisje kennen. Dus eigenlijk klopt de regel niet, maar het principe wel!

4 Een topteam! Vivian den Hollander Van Holkema & Warendorf Suzan en haar vriendin Luna gaan voor het eerst hockeyen in een achttal. De fanatieke Britt komt hun team versterken. Ze verheugen zich erg op hun eerste wedstrijd. Maar als het zover is, heeft Luna meer aandacht voor Suzans tweelingbroer Joost dan voor de bal. En waarom speelt Britt ineens zo slecht? Lukt het de meiden dankzij de nieuwe mascotte toch nog om te winnen? De leden van de Senaat 2009 vonden Een topteam een boek dat lekker makkelijk leest. Ze moesten er om lachen, en vooral de Senaatsleden die zelf hockeyen, vonden het verhaal herkenbaar. De andere Senatoren hadden nog nooit van woorden als bitje en flatsen gehoord, maar gelukkig snapten ze door het verhaal wel wat ze betekenden. De Senaat is wel van mening dat het verhaal wat spannender had gemogen. Het einde had misschien ook wat dramatischer gekund. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als de sterspeler van het team vlak voor de wedstrijd een heel erg ongeluk had gekregen? Het maakt de mannelijke Senaatsleden niet uit dat de hoofdpersonen uit het boek meisjes zijn, want ook voor jongens is het leuk om te lezen. Al is het wel wat vervelend dat die meisjes altijd weer verliefd zijn. De vrouwelijke Senaatsleden herkennen zich hier niet in, zij zijn echt niet de hele tijd verliefd. Zij zeggen liever: meisjes plagen, klappen vragen! Een topteam! is dus niet echt spannend, maar het leest lekker en vooral voor hockeyers is het een heel herkenbaar verhaal.

5 Mees Kees: de rekenrap Mirjam Oldenhave Ploegsma Mees Kees is nog stagiair, maar toch kan hij al heel goed lesgeven! Bij grote rampen, zoals hoofdrekenen of spelling van moeilijke woorden, verzint hij altijd een goeie oplossing. Meestal met chips en cola, want dat zijn ook moeilijke woorden. Als zijn klas de eindmusical moet verzorgen, heeft Mees Kees ook meteen een plan: ze gaan een rap doen. De Senaat vindt de schrijfster van dit boek ontzettend knap: niet alleen kan ze heel mooi schrijven, ze kan ook nog eens een rap maken die goed rijmt, lekker loopt en waarin allerlei gebeurtenissen uit het verhaal terugkomen. De leden van de Senaat hebben de rap thuis uitgeprobeerd, sommige zachtjes op hun kamer, sommige hardop voor hun ouders. Allemaal zouden ze Mees Kees wel als meester willen. Sommige Senaatsleden vragen zich af of ze dan wel genoeg zouden leren, anderen zien het juist wel zitten, een jaartje niks doen. Van sommige vakken kijken ze wel wat raar op. Seksuele voorlichting krijgen zij bijvoorbeeld nog niet en ook het voedselproject snappen ze niet helemaal. Maar de manier waarop Mees Kees rekenen en taal geeft, vinden ze super. Want waarom zou de hele klas moeten rekenen, als één iemand in z n eentje alle antwoorden weet? Ook vindt de Senaat het leuk hoe Sammy s dyslexie juist een bijzonder talent wordt, doordat hij heel snel woorden om kan husselen. En wat een lange woorden staan er in het boek! De leden van de Senaat vinden de voorkant van dit boek erg mooi. Ook de plaatjes door het boek heen zijn grappig en passen goed bij het verhaal. Daardoor wordt de originele manier waarop Mees Kees les geeft extra duidelijk. Kortom, een grappig boek met een goed verhaal en daarin ook nog eens een goed geschreven rap; dit boek wordt terecht getipt door de Nederlandse Kinderjury.

6 Fien in de hoofdrol Harmen van Straaten Pimento Fien is weer terug! Samen met Sjoerd beleeft ze veel avonturen. Ze gaan met Fiens goudvis naar een dierenshow en zoeken een man voor Sjoerds moeder. Dan komt er een nieuwe jongen in de buurt wonen, Juliano. Met zijn drieën vormen ze de piratenbende van de Kariben! De Senaatsleden vinden dit boek er prachtig uitzien. Mooi met die uitklappagina s, die ook erg handig zijn als bladwijzer. Ze vinden het wel een beetje vreemd dat de tekeningen binnenin het boek niet helemaal zwart-wit zijn, maar met één kleur zijn ingevuld. Hierdoor lijkt het net alsof er iemand in het boek heeft zitten kleuren. De leden van de Senaat 2009 hebben erg gelachen om de avonturen van Fien. Een angorakonijn dat goor konijn wordt genoemd, op een majorettemuts lijkt en ook nog eens met haarlak wordt ingespoten: zoiets grappigs hebben ze nog nooit gelezen. Sommige Senaatsleden vinden de verhaaltjes wat te veel van de hak op de tak. Het verhaal gaat niet echt ergens naartoe. Ook vinden ze Fien wel erg brutaal en jongenachtig. Misschien had de hoofdpersoon zelfs beter een jongen kunnen zijn. Toch zijn de korte hoofdstukken ook juist handig, omdat je zo steeds een afgerond verhaaltje kunt lezen. Fien in de hoofdrol is vooral een vrolijk boek, met veel leuke grapjes in het verhaal en een hele mooie kaft.

Juryrapport. van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007

Juryrapport. van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is

Nadere informatie

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Bij deze 21 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het derde achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen: Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar Bij deze 19 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het eerste een juryrapport. Dit juryrapport

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar Bij deze 19 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het eerste een juryrapport. Dit juryrapport

Nadere informatie

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2010 Bij deze 23 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vijfde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Bij deze 21 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het derde achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld

Nadere informatie

Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar

Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2009 Bij deze 22 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vierde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019

Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 De Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2019 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat bestaat

Nadere informatie

weerwolvenfeest 15e druk.indd 1 10-07-13 15:37

weerwolvenfeest 15e druk.indd 1 10-07-13 15:37 weerwolvenfeest 15e druk.indd 1 10-07-13 15:37 weerwolvenfeest 15e druk.indd 2 10-07-13 15:37 weerwolvenfeest 15e druk.indd 3 10-07-13 15:37 lees ook van dolfje weerwolfje Dolfje Weerwolfje (1) Volle maan

Nadere informatie

Paul van Loon. Weerwolfnachtbaan. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam

Paul van Loon. Weerwolfnachtbaan. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam Paul van Loon Weerwolfnachtbaan Tekeningen Hugo van Look Leopold / Amsterdam Op een middag in Kaatsheuvel Is iedereen er? vraagt meester Frans. Hij staat voor in de bus. Dolfje kijkt om. Achter hem zit

Nadere informatie

De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2016 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017

De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017 De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

Mirjam Oldenhave. Mees Kees. in de gloria. Met illustraties van Rick de Haas. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Mirjam Oldenhave. Mees Kees. in de gloria. Met illustraties van Rick de Haas. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Mirjam Oldenhave Mees Kees in de gloria Met illustraties van Rick de Haas Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Tobias Dit ben ik en hier komen de anderen: Mees Kees Moet het nog leren, maar is nu al uit-stekend!

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp!

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1869 woorden 28 januari 2006 7,2 133 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

6,5. Boekverslag door een scholier 1706 woorden 19 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2000 Nederlands. Algemene informatie

6,5. Boekverslag door een scholier 1706 woorden 19 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2000 Nederlands. Algemene informatie Boekverslag door een scholier 1706 woorden 19 juli 2001 6,5 59 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Nederlands Algemene informatie Titel: Razend Auteur: Carry slee

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Paul van Loon Weerwolfbommetje!

Paul van Loon Weerwolfbommetje! D O LFJ E WE E R W O L F J E E Paul van Loon Weerwolfbommetje! Tekeningen Hugo van Look Leopold / Amsterdam 1. Naar buiten! Het is avond. De volle maan schijnt op het huis van Dolfje en Timmie. Niemand

Nadere informatie

Balansverslag Nederlands

Balansverslag Nederlands Balansverslag Nederlands Janne rijpma HLR 2bwe Mevrouw Blonk Inhoud: Leesautobiografie Recensie Jonge jury Sms gedicht Balansverslag Verleden: 5 jaar was ik toen ik voor het eerst met ging lezen met mijn

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een honderd jaar oude vriend door Bianca Schepel

Boekverslag Nederlands Een honderd jaar oude vriend door Bianca Schepel Boekverslag Nederlands Een honderd jaar oude vriend door Bianca Schepel Boekverslag door een scholier 1384 woorden 14 jaar geleden 2 2 keer beoordeeld Auteur Genre Bianca Schepel Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis Oorlogswinter Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis 1 1. Zakelijke gegevens A. Titel boek: Oorlogswinter, het boek heeft geen ondertitel B. Auteur: Jan Terlouw C. Naam uitgever: Lemniscaat Jaar

Nadere informatie

Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum Knalhard

Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum Knalhard Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum 24-11-2017 Knalhard Algemene informatie Het boek dat ik heb gelezen voor dit verslag is het boek Knalhard. Het boek is geschreven door Caja Cazemier. De uitgever

Nadere informatie

Cadeautjes van de natuur

Cadeautjes van de natuur Cadeautjes van de natuur Een gedicht dat zegt dat ieder mens bijzondere talenten heeft. Ieder mens is uniek en bijzonder. En mag er zijn! Praat met de kinderen over hun talenten. Wat vinden ze leuk om

Nadere informatie

Dreadlocks & Lippenstift

Dreadlocks & Lippenstift Dreadlocks & Lippenstift Uitgever: Leopold Schrijver: Maren Stoffels Jaar van 1e druk: in 2005 / 143 pagina's Leesniveau: 12 t/m 15 jaar Door: Sophie Scharenborg klas: H3G3 De schrijver In 2006 behaalde

Nadere informatie

Paul van Loon. Allemaal Onzin. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam

Paul van Loon. Allemaal Onzin. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam Paul van Loon Allemaal Onzin Tekeningen Hugo van Look Leopold / Amsterdam Onzin Vladimir kan niet slapen. Hij ligt in bed en staart naar het raam. De maan schijnt door de gordijnen. Plotseling ritselt

Nadere informatie

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 5

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 5 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek (indien

Nadere informatie

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden.

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden. boekverslag 4, 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1.Titel van het boek Levi lola en de liefde. 2.Naam van de auteur wilma geldof 3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef

Nadere informatie

Boekverslag Overigetaal Jij, jij en jij door Per Nilsson

Boekverslag Overigetaal Jij, jij en jij door Per Nilsson Boekverslag Overigetaal Jij, jij en jij door Per Nilsson Boekverslag door een scholier 2194 woorden 4 december 2003 6,8 58 keer beoordeeld Auteur Per Nilsson Eerste uitgave 2000 Vak Overigetaal Zakelijke

Nadere informatie

het begin van dit boek

het begin van dit boek De autisme survivalgids 9 het begin van dit boek Ken je dat gevoel? Je bent een kind. Een jongen of een meisje. Om je heen zijn er heel veel andere kinderen. Allemaal zien ze er net een beetje anders uit.

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

verdedigers doel hakjes geven panna s maken

verdedigers doel hakjes geven panna s maken Vroeger Ik heb voetbal niet altijd gehaat. Vroeger was ik er gek op. Net als David, mijn tweelingbroer. Dat is niet zo raar. Onze vader is tenslotte een voetballer. En niet zomaar een voetballer! Onze

Nadere informatie

Leesboeken voor de leeftijd van 8 t/m 10 jaar

Leesboeken voor de leeftijd van 8 t/m 10 jaar Leesboeken voor de leeftijd van 8 t/m 10 jaar Geen geheimen meer, door Thea Zoeteman-Meulstee Illustraties: Melanie Broekhoven Uitgever: Den Hertog, Houten 86 blz. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar (avi

Nadere informatie

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit 1. ZAKERLIJKE GEGEVENS Waanzinnig verliefd Bobje Goudsmit Uitgever: uitgeversmaatschappij Holland - Haarlem Jaar van verschijnen: 2001 152 bladzijdes Eerste druk 2. Samenvatting van het boek Kim is de

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd: Juryrapport 1 De Nederlandse Kinderjury 2018 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2018 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Wie niet weg is wordt gezien door Ida Vos

Boekverslag Nederlands Wie niet weg is wordt gezien door Ida Vos Boekverslag Nederlands Wie niet weg is wordt gezien door Ida Vos Boekverslag door een scholier 1922 woorden 15 juni 2006 6,9 122 keer beoordeeld Auteur Genre Ida Vos Kort verhaal Eerste uitgave 1981 Vak

Nadere informatie

Mirjam Oldenhave. Mees Kees. Op de kast. Met illustraties van Rick de Haas. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Mirjam Oldenhave. Mees Kees. Op de kast. Met illustraties van Rick de Haas. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Mirjam Oldenhave Mees Kees Op de kast Met illustraties van Rick de Haas Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Tobias Dit ben ik en hier komen de anderen: Mees Kees Moet het nog leren, maar is nu al uit-ste-kend!

Nadere informatie

Taalklas.nl Plus Cursistenmateriaal

Taalklas.nl Plus Cursistenmateriaal Opdracht 1 Nieuwe woorden Lees het woord Bedek het woord Schrijf het woord in de zin Klopt het? de computer Bart speelt vaak spelletjes op de In de leer ik hoe internet en e-mail werken de computerles

Nadere informatie

Boeken van Harmen van Straaten

Boeken van Harmen van Straaten Boeken van Harmen van Straaten Hé, wie zit er op de wc? Ik wil voor altijd bij je zijn Mijn autoboek Herrie in de huttenclub (e-book) Het geheim van de smokkelbende (e-book) De engel van de overkant (e-book)

Nadere informatie

Tekeningen: Hugo van Look. Leopold

Tekeningen: Hugo van Look. Leopold Tekeningen: Hugo van Look Leopold 1 Wat ik gisteren toch meegemaakt heb! Dat raad je NOOIT, dagboek. Bij mij in de klas zit Dolfje Spaan. Een jongen met een grappig brilletje. Hij zit schuin achter mij.

Nadere informatie

De strijd om de kathedraal

De strijd om de kathedraal De strijd om de kathedraal Boekverslag 3 Gemaakt door: Jette Somsen Klas 3G2 Datum: 06-04-2018 1 Inhoud o Zakelijke gegevens 3 o Over de auteur.4 o Over het boek..5 o Keuze opdracht B...6 o Bronvermelding.8

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd: De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief

Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief April 2015 Lesbrief Kik en Joep / Bibliotheek Hengelo / lesbrief 1 Kik en Joep Kik en Joep zijn al bekend uit de kindertijdschriften Maan Roos Vis en Roetsj!

Nadere informatie

1 Pas op! Drrrring! De voordeur. Ik doe open, roept Dolfje. Hij rent naar de deur.

1 Pas op! Drrrring! De voordeur. Ik doe open, roept Dolfje. Hij rent naar de deur. 1 Pas op! Wow, mooi schilderij ma, zegt Timmie. Timmies moeder legt haar kwast neer. Dank je. Het lijkt wel een beetje, geloof ik. Vader komt erbij. Op zijn hoofd zit een nijlpaard. Geen echt, maar een

Nadere informatie

Donna Lisa. Zwg door Jessica Zeker Weten Goed. Zeker Weten Goed. 07 March Mirjam Oldenhave. Eerste uitgave Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Donna Lisa. Zwg door Jessica Zeker Weten Goed. Zeker Weten Goed. 07 March Mirjam Oldenhave. Eerste uitgave Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Donna Lisa Zwg door Jessica Zeker Weten Goed Zeker Weten Goed 07 March 2014 Auteur Mirjam Oldenhave Genre Jeugdboek Eerste uitgave 1999 Uitgever Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Pagina's 105 Flaptekst Om

Nadere informatie

7,1. Boekverslag door L woorden 24 november keer beoordeeld. Susanne Witpenning. Eerste uitgave 2005 Nederlands

7,1. Boekverslag door L woorden 24 november keer beoordeeld. Susanne Witpenning. Eerste uitgave 2005 Nederlands Boekverslag door L. 1787 woorden 24 november 2016 7,1 5 keer beoordeeld Auteur Genre Susanne Witpenning Jeugdboek Eerste uitgave 2005 Vak Methode Nederlands Op niveau Schrijver: Susanne Witpening Jaar

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Matilda door Roald Dahl

Boekverslag Nederlands Matilda door Roald Dahl Boekverslag Nederlands Matilda door Roald Da Boekverslag door een scholier 805 woorden 3 jaar geleden 5,7 32 keer beoordeeld Auteur Genre Roald Da Jeugdboek Eerste uitgave 1988 Vak Nederlands Leesverslag

Nadere informatie

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken.

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken. Boekverslag door T. 1229 woorden 9 april 2013 7,6 20 keer beoordeeld Auteur Maren Stoffels Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Inhoud Algemene gegevens Personages Tijd Plaats Spanning Thema

Nadere informatie

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Mariska Wijlens Klas 3T2 Docent: Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Titel: Op blote voeten Auteur: Maren Stoffels Uitgever: Leopold Jaar van verschijnen:

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag door een scholier 2078 woorden 25 april 2003 6,1 17 keer beoordeeld Auteur Maggie Rob Eerste uitgave 1998 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens a. Auteur:

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

Het nachtmerrieneefje Niet bijten, Dolfje! Dolfjes dolle vollemaannacht. Dolfje Weerwolfje. Voor ipad en iphone

Het nachtmerrieneefje Niet bijten, Dolfje! Dolfjes dolle vollemaannacht. Dolfje Weerwolfje. Voor ipad en iphone LEES OOK VAN DOLFJE WEERWOLFJE Dolfje Weerwolfje (1) Volle maan (2) Zilvertand (3) Weerwolvenbos (4) Boze drieling (5) Weerwolvenfeest (6) Weerwolfgeheimen (7) Dolfje Sneeuwwolfje (8) Een weerwolf in de

Nadere informatie

8 Antwoorden op veel voorkomende vragen

8 Antwoorden op veel voorkomende vragen 36 Voorbeeldzinnen Als je dit leest, weet je dat het belangrijk is om te weten wat je zegt. Daarom krijg je hier 36 voorbeeldzinnen die je kan gebruiken om het gesprek leuker te maken. 8 Antwoorden op

Nadere informatie

De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar

De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2016 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kappen door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Kappen door Carry Slee Boekverslag Nederlands Kappen door Carry Slee Boekverslag door een scholier 2495 woorden 8 maart 2001 7,2 912 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 1999 Vak Nederlands A. ZAKELIJKE

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet.

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Toets 2 Naam Wat ga je doen? Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Moeilijke woorden verschijnen een besluit nemen = van boeken: voor het eerst

Nadere informatie

Het nachtmerrieneefje

Het nachtmerrieneefje Paul van Loon Het nachtmerrieneefje Tekeningen Hugo van Look Leopold / Amsterdam 1 Olaf Hé, Dolf, weerwolven! Gaaf, Timmie. Het is bijna zeven uur s avonds. Dolfje en Timmie kijken naar Het Klokhuis. Moniek

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Ellen Tijsinger.blz 4 4. Over het boek. blz 4/5 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz

Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz Boekverslag door Teiner 1617 woorden 5 maart 2013 5,5 21 keer beoordeeld Auteur Anna Woltz Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Zakelijke gegevens Naam

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul D Boekverslag door een scholier 1370 woorden 26 oktober 2016 6,4 81 keer beoordeeld Auteur Paul D Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Leesverslag Algemene gegevens

Nadere informatie

Zwg door Jessica Zeker Weten Goed. Zeker Weten Goed. 02 July Avonturenroman, Jeugdboek Eerste uitgave. Flaptekst. Eerste zin.

Zwg door Jessica Zeker Weten Goed. Zeker Weten Goed. 02 July Avonturenroman, Jeugdboek Eerste uitgave. Flaptekst. Eerste zin. Zwg door Jessica Zeker Weten Goed Zeker Weten Goed 02 July 2014 Auteur Jacques Vriens Genre Avonturenroman, Jeugdboek Eerste uitgave 2008 Flaptekst De oude ober Goemie werkt veertig jaar in het hotel.

Nadere informatie

Hoff-Floor is smoor-7dedruk 15-12-14 16:05 Pagina a

Hoff-Floor is smoor-7dedruk 15-12-14 16:05 Pagina a Hoff-Floor is smoor-7dedruk 15-12-14 16:05 Pagina a Hoff-Floor is smoor-7dedruk 15-12-14 16:05 Pagina b Hoff-Floor is smoor-7dedruk 15-12-14 16:05 Pagina c Hoff-Floor is smoor-7dedruk 15-12-14 16:05 Pagina

Nadere informatie

6,9. Eva: Eva is een heel lief meisje, ze houdt heel erg van het ontwerpen van T-shirts, daarom moet ze ook voor

6,9. Eva: Eva is een heel lief meisje, ze houdt heel erg van het ontwerpen van T-shirts, daarom moet ze ook voor Boekverslag door een scholier 2150 woorden 25 mei 2007 6,9 59 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands Primaire gegevens De Titel van het boek is Lover of Loser,

Nadere informatie

Hanneke van Herk. 1. Beschrijvingsopdracht: Uitgewerkt persoonlijke reactie:

Hanneke van Herk. 1. Beschrijvingsopdracht: Uitgewerkt persoonlijke reactie: 1. Beschrijvingsopdracht: Motivatie: Ik heb dit boek gelezen, omdat ik een deel van de film had gezien en nieuwsgierig was naar de rest van het verhaal. Ik was eerst begonnen aan het boek Karakter van

Nadere informatie

Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek.

Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek. Carry Slee. razend. 1. A. De titel van het boek is razend B. De naam van de auteur is Carry Slee. C. De uitgever van dit boek is prometheus Het boek is verschenen in 2000. Het boek heeft 144 Bladzijden.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening.

Inhoudsopgave. Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening. Door: Sanne Groothuis Klas: 4T2 Docent: Owel Datum: 16-10-2014 1 Inhoudsopgave Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening Bladzijde

Nadere informatie

5. Titelverklaring: Patrick zit in een rolstoel dus hij rijdt met de schilderijen die hij terugbrengt. Daarom noemt Victoria hem de kunstrijder.

5. Titelverklaring: Patrick zit in een rolstoel dus hij rijdt met de schilderijen die hij terugbrengt. Daarom noemt Victoria hem de kunstrijder. Boekverslag door een scholier 2074 woorden 21 augustus 2003 6,1 72 keer beoordeeld Auteur Genre Jan Terlouw Thriller & Detective, Jeugdboek Eerste uitgave 1989 Vak Nederlands A. Zakelijke gegevens. 1.

Nadere informatie

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Hey Russel! Een bijzondere vriendschap

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Hey Russel! Een bijzondere vriendschap Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten Hey Russel! Een bijzondere vriendschap Lees blz. 5 tot en met 8. Jim vindt Rudsel een rare naam. Jim zegt dit ook tegen Rudsel. Vind jij het ook een rare naam? Is

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Khalid Boudou....blz 4 4. Over het boek. blz 4/5 5.

Nadere informatie

Zwarte engel Joost Heyink

Zwarte engel Joost Heyink Zwarte engel Joost Heyink Manon Scharenborg 3T2 Samenvatting Samenvatting Uitgeverij Van Holkema & Warendorf 2004 159 bladzijden, 1e druk Samenvatting Het gaat over een jongen die heet Tom. Hij gaat elke

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Dodelijk verliefd door Gerry Velema

Boekverslag Nederlands Dodelijk verliefd door Gerry Velema Boekverslag Nederlands Dodelijk verliefd door Gerry Velema Boekverslag door een scholier 1688 woorden 15 jaar geleden 7,7 14 keer beoordeeld Auteur Genre Gerry Velema Jeugdboek Eerste uitgave 2001 Vak

Nadere informatie

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum:

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: 26-01-2018 1 inhoud Zakelijke informatie over het boek 3 Over de auteur.4 Over het boek.. 5 Keuze opdracht 6 Bronvermelding 8 2 Zakelijke informatie

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting Boekverslag door F. 1662 woorden 8 juni 2016 7 7 keer beoordeeld Auteur Ted van Lieshout Genre Psychologische roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gebr. Ted van Lieshout Floor van de Ven,

Nadere informatie

Boekverslag Engels Pretty Little Liars door Sara Shepard

Boekverslag Engels Pretty Little Liars door Sara Shepard Boekverslag Engels Pretty Little Liars door Sara Shepard Boekverslag door J. 1146 woorden 18 februari 2015 6,7 106 keer beoordeeld Auteur Sara Shepard Eerste uitgave 2006 Vak Engels Waarom: Ik had de serie

Nadere informatie

General information of the questionnaire

General information of the questionnaire General information of the questionnaire Name questionnaire: Early Adolescent Temperament Questionnaire Revised (kindversie) Original author: Ellis & Rothbart Translated by: Rothbart & Hartmann Date version:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz

Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz Boekverslag door een scholier 2039 woorden 8 april 2012 6,4 258 keer beoordeeld Auteur Anna Woltz Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Even ter informatie

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen door Thea Beckman Boekverslag door een scholier 1406 woorden 6 oktober 2008 7,6 23 keer beoordeeld Auteur Genre Thea Beckman Jeugdboek Eerste uitgave 1980

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan

Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan door Siska Goeminne Boekverslag door S. 1232 woorden 19 februari 2016 7,4 10 keer beoordeeld Auteur Siska Goeminne Eerste uitgave 2012 Vak Methode Nederlands

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Sommige meisjes zijn heel snel verliefd, andere meisjes zullen niet snel of misschien zelfs helemaal niet verliefd worden. Dit is bij ieder meisje anders. Wat gebeurt

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod 2 Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Stomme trutten. Qatar, Qatar!, giechelen de meisjes voor het huis aan de overkant. Kelly heeft gelijk. Nu zijn ze op de fiets.

Stomme trutten. Qatar, Qatar!, giechelen de meisjes voor het huis aan de overkant. Kelly heeft gelijk. Nu zijn ze op de fiets. Stomme trutten Kijk, die stomme trutjes zijn er weer. Kelly wijst naar buiten. Sanne kijkt nieuwsgierig uit het raam. Voor het huis aan de overkant staan twee meisjes. Meisjes met blonde paardenstaartjes.

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten PIZZA MAFFIA Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek Pizza Maffia B. Naam van de auteur Khalid Boudou C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Blauwe Maandag. Blauwe Maandag

Blauwe Maandag. Blauwe Maandag REALITY REEKS REALITY REEKS Blauwe Maandag De leraar Engels pakt voor iedereen een biertje. Proost, zegt hij, terwijl hij zijn flesje omhooghoudt. Op jullie succes, jongens. Ze nemen allemaal een slok.

Nadere informatie

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet.

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Toets 2 Naam Wat ga je doen? Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Moeilijke woorden verschijnen een besluit nemen = van boeken: voor het eerst

Nadere informatie

Hockeyhobbels en kunstgrasknieën

Hockeyhobbels en kunstgrasknieën Barbara Scholten Hockeyhobbels en kunstgrasknieën Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Dit boek gaat over mij en over meer Ken je dat gevoel dat dingen je soms overkomen? Leuke en minder leuke dingen. Zomaar,

Nadere informatie