Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar"

Transcriptie

1 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2010 Bij deze 23 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vijfde achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat. De Senaat bestaat uit 12 kinderen (6 per leeftijdscategorie) uit heel Nederland. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2010 voor de categorie 6 t/m 9 jaar wordt gevormd door Mitzi Ivens, Nusheh Khosravan, Jos Kisjes, Yun Lucassen, Brent Wubben en Fleur Zomer. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury heeft de vijf boeken gelezen die de meeste stemmen kregen van de kinderen in Nederland. Naar aanleiding hiervan hebben zij vergaderd om te verwoorden waarom juist deze boeken zo worden gewaardeerd. Voor de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar werden de volgende boeken gelezen: Jubelientje krijgt jonkies van Hans Hagen (Querido) Een weerwolf in de Leeuwenkuil van Paul van Loon (Leopold) Mees Kees - Op kamp van Mirjam Oldenhave (Ploegsma) Fantasia IV - Het drakenei van Geronimo Stilton (De Wakkere Muis) Super Jan van Harmen van Straaten (Pimento) Het oordeel van de Senaat over deze boeken staat verwoord in het hier bijgevoegde juryrapport.

2 BEKROOND DOOR DE NEDERLANDSE KINDERJURY 2010 Fantasia IV - Het drakenei Geronimo Stilton De Wakkere Muis Op een nacht wordt Geronimo Stilton opgehaald door Prulletje Prulschrijver en de Regenboogdraak, voor een reis naar Fantasia. Dit keer heeft Alys, de prinses van de Zilveren Draken hem nodig. Het laatste drakenei is gestolen en nu dreigen de draken in Fantasia uit te sterven. Geronimo komt in actie en beleeft opnieuw een gi-ga-geweldig avontuur. Veel Senaatsleden lazen Fantasia IV al voor de tweede, derde of vierde keer. Maar er blijft nog steeds genoeg te lezen en te zien. Het is een spannend verhaal, bijna een detective. De vele plaatjes zijn mooi en kleurrijk en leggen het verhaal goed uit. Ook de bijzondere letters vallen op. De extraatjes in het boek vallen erg in de smaak: de glow-in-the-dark pagina s en natuurlijk de geurpagina s. Er zijn twee pagina s die verschrikkelijk stinken, zo erg dat ze er bijna een verstopte neus van kregen. Gelukkig zit er ook een bladzijde bij die wél lekker ruikt. De Senaat vindt het heel raar dat ze niet weten die de schrijver is. De Senaatsleden hebben het op internet geprobeerd op te zoeken, maar hebben het niet gevonden. Het zou leuk zijn als ze zouden weten hoe de schrijver eruit zou zien. Ze vinden Fantasia IV leerzaam: zo hebben ze uit dit verhaal geleerd dat vrede heel belangrijk is, dat eerlijkheid het langst duurt en dat iedereen elkaar nodig heeft. Wat de Senaatsleden wel jammer vinden, is dat alles uiteindelijk een droom blijkt te zijn. Het hele verhaal door geloofden ze dat Geronimo alles echt meemaakte, en op het einde blijkt hij het alleen maar gedroomd te hebben. Ze voelen zich hierdoor een beetje gefopt. Hoewel sommigen het ook wel weer cool vinden om over de droom van iemand anders te lezen, zeker als het zo mooi is opgeschreven.

3 Fantasia IV Het drakenei kreeg de meeste stemmen van de Nederlandse Kinderjury 2010 in de categorie 6 t/m 9 jaar. De Senaat sluit zich graag bij dit oordeel aan en bekroont namens de kinderen in Nederland Fantasia IV Het drakenei van Geronimo Stilton met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2010.

4 Jubelientje Hans Hagen Querido De vriendin van Jubelientjes oma is ziek en daarom passen Jubelientje en haar oma zo lang op haar hondje Woepie. Jubelientje vindt het geweldig, want het hondje krijgt jonkies! In de nacht van de bevalling slaapt ze met oma in de keuken naast de hondenmand van Woepie. Wat zijn de jonge hondjes lief. Jubelientje wil er zelf ook graag eentje hebben. Voor dit boek voelen de Senaatsleden zich eigenlijk een beetje te oud. De woorden zijn heel makkelijk, en het verhaal is ook een beetje voorspelbaar. Toch kunnen ze zich goed voorstellen dat jongere kinderen stemmen op dit boek. Het verhaal is mooi opgebouwd en vooral het onderwerp is leuk. Veel kinderen houden van dieren, en vooral van jonge hondjes, dus dan maakt het eigenlijk niet meer zoveel uit hoe oud je bent. Als je het onderwerp leuk vindt, is het sowieso leuk om erover te lezen. Het stukje over het slapen in de keuken en de geboorte vonden ze erg mooi beschreven. Ze vonden het zielig dat Piep een spuitje kreeg, en ook herkenbaar, omdat ze zelf weleens zoiets hebben meegemaakt. De Senaat is erg enthousiast over de strips tussendoor. Ze zijn grappig en vormen een leuke toevoeging op het verhaal. De andere plaatjes tussendoor vonden ze iets minder geslaagd. Vooral de briefjes die Jubelientje zelf had geschreven vonden ze een beetje onleesbaar en storend in het verhaal. Soms vonden ze de plaatjes dan niet goed bij het verhaal passen. Maar al met al vinden de Senaatsleden Jubelientje een leuk boek, vooral om aan hun jongere broertjes en zusjes voor te lezen.

5 Een weerwolf in de Leeuwenkuil Paul van Loon Leopold Dolfje wordt wakker middenin de dierentuin. Om hem heen zijn allemaal wilde dieren. Waar is hij? Wat is er gebeurd? Hij verstopt zich in een boomhut, waar hij s ochtends wordt gevonden door Daniël en Suzina. Wie is die vreemde jongen met dat witte haar en dat brilletje? Waarom worden alle dieren zo onrustig van hem en waarom doet hij zo raar als de volle maan opkomt? In dit boek komen twee boekenseries van Paul van Loon samen, die over Dolfje Weerwolfje en die over de Leeuwenkuil. Dat vinden de Senaatsleden bijzonder, maar ook een beetje verwarrend. Want wie is nu de hoofdpersoon? Of zijn Dolfje, Suzina en Daniël alle drie hoofdpersonen? Toch zaten er ook weer genoeg spannende en grappige stukjes in dit avontuur. Bijvoorbeeld als Dolfje naar de wc moet, en op de kattenbak gaat. Vooral de strips van de Pelikaanman die Daniël in zijn hoofd maakt vallen in de smaak. Sommige Senaatsleden zijn al jaren fan en sommigen hebben broertjes of zusjes die helemaal idolaat zijn van Dolfje. Een van de Senaatszusjes leest soms zelfs wel twee Dolfje boeken op één dag! Voor een volgend boek willen de Senaatsleden liever dat Dolfje weer gewoon een eigen avontuur beleeft, en niet meer in de Leeuwenkuil zit.

6 Mees Kees Op kamp Mirjam Oldenhave Ploegsma De klas van mees Kees mag op kamp! Natuurlijk hebben ze van Dreus een streng werkplan meegekregen, om er vooral een léérzame werkweek van te maken. Maar dat is geen probleem voor mees Kees. Zwemmen is namelijk ook werken. En zeesterren kun je veel beter in zee bestuderen dan in het museum. Was het maar een werkjáár in plaats van een werkweek! Wat een leuke meester is mees Kees toch. De Senaatsleden hebben hardop gelachen bij het lezen van dit boek, sommigen wel om de twee minuten. Ze merkten dat het nóg leuker is om het boek voor te lezen: dan komen woordgrapjes nog beter uit. Het verhaal verveelt geen moment. Steeds weer zijn er leuke grapjes en geen bladzijde is hetzelfde. Iedereen heeft weer een ander favoriet zinnetje of lievelingshoofdstuk. Ook is het best een beetje spannend, bijvoorbeeld als mees Kees in het bos is verdwenen. De Senaatsleden vonden het dan ook moeilijk om te stoppen met lezen. Mees Kees is dan wel niet zo goed in het uitvoeren van een werkplan, hij verzint wel hele goede dingen, bijvoorbeeld de mobiele WC voor in bed. Alle Senaatsleden zouden wel bij mees Kees in de klas willen zitten, en dan samen op kamp willen gaan. Het is leuk dat het verhaal zo realistisch is, daardoor zou het ook bij jou op school kunnen gebeuren. Hoewel, hun eigen meester of juf in een Spiderman pyjama? Van die gedachte komen de Senaatsleden haast niet meer bij.

7 Super Jan Harmen van Straaten Pimento Jan is fan van Superman. Hij droomt ervan om net zo sterk en dapper als Superman te zijn. Wanneer hij een vallende ster ziet op de avond voor zijn achtste verjaardag, komt zijn droom ineens uit. Hij heeft superkrachten, waarmee hij mensen in nood kan helpen en waarmee hij het eindelijk op kan nemen tegen de grootste pestkoppen van de school. Langzamerhand wordt Jan net zo stoer en dapper als zijn held Superman. Super Jan is een origineel boek met veel fantasie. Knap verzonnen van Harmen van Straaten. Hoewel sommige stukjes in het boek wel spannend waren, vond de Senaat het toch niet echt een heel spannend boek. Ze konden van tevoren al wel voorspellen hoe het ongeveer af ging lopen. Wat de Senaat goed vindt, is hoe Jan en zijn vrienden veranderen in het verhaal. Eerst zijn ze vaak bang en zijn ze een beetje de losers. Maar op het einde zijn zij juist het aller-stoerst, en pakken ze de pestkoppen aan. De rollen draaien dus eigenlijk om. De plaatjes in het boek zijn erg mooi! Wel was het nog mooier geweest als ze waren ingekleurd. Nu zijn ze soms een beetje onduidelijk en ook niet zo heel erg vrolijk. De krantenstukjes tussendoor vinden de Senaatsleden wel weer leuk, die zijn een leuke aanvulling op het verhaal.

Juryrapport. van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007

Juryrapport. van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is

Nadere informatie

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Bij deze 21 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het derde achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar Bij deze 19 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het eerste een juryrapport. Dit juryrapport

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen: Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is

Nadere informatie

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2009 Bij deze 22 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vierde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar

Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2009 Bij deze 22 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vierde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar Bij deze 19 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het eerste een juryrapport. Dit juryrapport

Nadere informatie

De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017

De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017 De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Bij deze 21 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het derde achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld

Nadere informatie

Maak je eigen superheld

Maak je eigen superheld Wat is jouw favoriete kinderboekenheld? Hoe ziet jouw held eruit als je hem zelf mag bedenken? Deze les sluit aan bij het thema: Superhelden, over dapper durven zijn. Doel: Lezen en creatief schrijven

Nadere informatie

Balansverslag Nederlands

Balansverslag Nederlands Balansverslag Nederlands Janne rijpma HLR 2bwe Mevrouw Blonk Inhoud: Leesautobiografie Recensie Jonge jury Sms gedicht Balansverslag Verleden: 5 jaar was ik toen ik voor het eerst met ging lezen met mijn

Nadere informatie

Maak je eigen superheld

Maak je eigen superheld Wat is jouw favoriete kinderboekenheld? Hoe ziet jouw held eruit als je hem zelf mag bedenken? Deze les sluit aan bij het thema: Superhelden, over dapper durven zijn. Doel: Lezen en creatief schrijven

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019

Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 De Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2019 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat bestaat

Nadere informatie

De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2016 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

Liefdesgedichten schrijven

Liefdesgedichten schrijven Deze les hoort bij het boek Wil jij... met mij? geschreven door Rian Visser met tekeningen van Annet Schaap en gepubliceerd door uitgeverij Moon. Doel: leerlingen zelf gedichten laten schrijven Leeftijd:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

Niet eerlijk. Kyara Blaak

Niet eerlijk. Kyara Blaak Kyara Blaak Niet eerlijk Kyara Blaak Kyara Blaak 248media uitgeverij, Steenwijk Grafische realisatie: MDS Grafische Vormgeving Illustraties binnenwerk: Kyara Blaak Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd: Juryrapport 1 De Nederlandse Kinderjury 2018 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2018 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury.

Nadere informatie

LEZEN FICTIE BK 1 LEKKER LEZEN PERRON 1

LEZEN FICTIE BK 1 LEKKER LEZEN PERRON 1 LEZEN FICTIE BK LEKKER LEZEN PERRON Lekker lezen Daar lag de molen. Donker en dreigend lag hij daar in de sneeuw, als een sterk, gevaarlijk dier dat loert op zijn prooi. Ik hoef er helemaal niet heen,

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Voorlezen is leuk en nuttig. Maar hoe doe je dat eigenlijk, goed voorlezen? Hieronder vindt u de belangrijkste tips en trucs.

Voorlezen is leuk en nuttig. Maar hoe doe je dat eigenlijk, goed voorlezen? Hieronder vindt u de belangrijkste tips en trucs. R.K. Basisschool Anselderlaan 10 6471 GL Eygelshoven Tel: 045-5351434 De fijne kneepjes van het voorlezen Voorlezen is leuk en nuttig. Maar hoe doe je dat eigenlijk, goed voorlezen? Hieronder vindt u de

Nadere informatie

Titel Wat is de titel van het boek? Geeft de titel aan waar het verhaal over gaat? Kun je uitleggen waarom er voor die titel is gekozen?

Titel Wat is de titel van het boek? Geeft de titel aan waar het verhaal over gaat? Kun je uitleggen waarom er voor die titel is gekozen? Het maken van een boekbespreking in Powerpoint De voorbereiding: het kiezen van een boek Bedenk eerst heel goed over welk boek je een boekbespreking wilt gaan houden. Je kunt het beste een boek uitkiezen

Nadere informatie

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht.

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht. 1. Te laat thuis Wanneer gaan we eten, mam? Thomas loopt de keuken in en tilt de deksel van een pan. Mmm! Macaroni! Daar heb ik wel zin in. Mama pakt de deksel uit Thomas hand en doet hem weer op de pan.

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

MEER DAN 700 WENSEN VOOR VERJAARDAGEN

MEER DAN 700 WENSEN VOOR VERJAARDAGEN MEER DAN 700 WENSEN VOOR VERJAARDAGEN Omslag: Drukwerk: Danny Demeersseman Nevelland Graphics Copyright 2014 Danny Demeersseman www.wensen.eu Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Voorlees- en doetips. Niet alleen voor op school, maar ook voor thuis. Omdat het fijn is om meer met het boek te doen dan het alleen voor te lezen.

Voorlees- en doetips. Niet alleen voor op school, maar ook voor thuis. Omdat het fijn is om meer met het boek te doen dan het alleen voor te lezen. Voorlees- en doetips Niet alleen voor op school, maar ook voor thuis. Omdat het fijn is om meer met het boek te doen dan het alleen voor te lezen. Wilma Degeling: tekst (boek en deze lesbrief) Helen van

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

De grote Geronimo Stilton omnibus

De grote Geronimo Stilton omnibus Het thema van deze nieuwsbrief is: Reizen De grote Geronimo Stilton omnibus Tekst: Geronimo Stilton / Illustraties: Flavio Ferron e.a. Voorlezen vanaf 7 jaar / zelf lezen vanaf 9 jaar Over het boek Paperback

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Werkstukken maken op PCBO-Het Mozaiek Groep 6

Werkstukken maken op PCBO-Het Mozaiek Groep 6 We gaan een werkstuk maken en je mag het helemaal zelf doen. Het is helemaal jouw eigen werkstuk. Maar om je even goed op weg te helpen hebben we hieronder alle stapjes even op een rij gezet. Wat moet

Nadere informatie

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Mariska Wijlens Klas 3T2 Docent: Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Titel: Op blote voeten Auteur: Maren Stoffels Uitgever: Leopold Jaar van verschijnen:

Nadere informatie

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts.

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. Thema 5 Les 1: De angst: Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. De schrik: Als iemand ineens achter je staat, dan schrik je. Je bent dan ineens

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Werkwijzer Verslagkring:

Werkwijzer Verslagkring: Werkwijzer Verslagkring: 1. Je maakt een tweetal. 2. Met zijn tweeën kies je een onderwerp, waarin jullie je willen verdiepen en waarover jullie meer willen weten. 3. Samen ga je op zoek naar informatie

Nadere informatie

Dros Ella druk Q :53 Pagina 1 Het boek van Ella

Dros Ella druk Q :53 Pagina 1 Het boek van Ella Het boek van Ella Imme Dros Het boek van Ella Met tekeningen van harrie geelen Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij bv 2011 www.queridokinderboeken.nl Ik wil die! (1991), Het mooiste boek van

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Heel veel spelplezier!

Heel veel spelplezier! 28 juli 2011 verschijnt de film Superkapje in de bioscoop. Deze grappige 3D animatiefilm vol humor en spanning voor de hele familie geeft een komische en verrassende twist aan eerdere sprookjesverhalen

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

maak zelf een filmpje

maak zelf een filmpje maak zelf een filmpje 1 Zelf een filmpje maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Iedereen kan een IPAD met camera oppakken en aan de slag gaan. Maar bij het maken van een goed filmpje (dat veel kijkers

Nadere informatie

Kopieerblad 1. Wil jij ook ooit een droomhut? Begin dan nu alvast te sparen, want een droomhut is erg duur!

Kopieerblad 1. Wil jij ook ooit een droomhut? Begin dan nu alvast te sparen, want een droomhut is erg duur! Kopieerblad 1 Een boomhut bouwen is leuk werk. Daarom zijn er grote mensen die voor hun beroep hutten bouwen. Die mensen hebben een bedrijf. Daar kun je een boomhut bestellen. Ga je naar dat bedrijf toe?

Nadere informatie

nieuwtjes uit groep 3/4

nieuwtjes uit groep 3/4 nieuwtjes uit groep 3/4 Nieuwskrant 11 Van groep 3-4 Februari, maart 2015 Inhoud 1. Van groep 3 2. Van groep 4 3. Wie zijn wij? 4. Nieuwtjes in het kort 5. Energizers,wat zijn dat? Het is elke keer weer

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

Programma zomervakantie Superhelden redden planeet aarde

Programma zomervakantie Superhelden redden planeet aarde Programma zomervakantie In ieder van ons schuilt een superheld. Soms zie je m niet, maar hij zit er wel degelijk. Deze zomer gaan we op zoek naar de superheld in onszelf. Natuurlijk kun je een voorbeeld

Nadere informatie

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer Nieske Selles-ten Brinke Jouw reis door de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Onder de naam Jes! Junior verschijnen boeken voor kinderen tot twaalf jaar. Jes! Junior is een imprint

Nadere informatie

Lesbrief. Introductie

Lesbrief. Introductie Lesbrief Introductie Deze lesbrief hoort bij Lieve Stine, weet jij het? van Stine Jensen en Sverre Fredriksen. Dit boek bestaat uit 20 brieven en antwoorden van filosoof Stine. Deze lesbrief bestaat uit

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

Stel: je wordt op een ochtend wakker en je merkt dat je onzichtbaar bent geworden. Wat ga je doen? Hoe voel je je? Schrijf er een verhaaltje over.

Stel: je wordt op een ochtend wakker en je merkt dat je onzichtbaar bent geworden. Wat ga je doen? Hoe voel je je? Schrijf er een verhaaltje over. Stel: je komt een fee tegen en je mag één wens doen. Wat zou je wensen? Wat zou er daarna gebeuren? Hoe zou je je voelen? Schrijf hier een kort verhaaltje over. Stel: je wordt op een ochtend wakker en

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken.

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken. Boekverslag door T. 1229 woorden 9 april 2013 7,6 20 keer beoordeeld Auteur Maren Stoffels Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Inhoud Algemene gegevens Personages Tijd Plaats Spanning Thema

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Ellen Tijsinger.blz 4 4. Over het boek. blz 4/5 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

dingen te doen voor de middelbare school lijst.

dingen te doen voor de middelbare school lijst. dingen te doen voor de middelbare school lijst. 1. Ga met de hele klas een tuinfeestparty houden. 2. Maak een klassenlied waar iedereen plezier van heeft. 3. Haal een goede grap uit met je leerkracht.

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Boekverslag Engels The baby door Ian McEwan

Boekverslag Engels The baby door Ian McEwan Boekverslag Engels The baby door Ian McEwan Boekverslag door een scholier 1610 woorden 12 maart 2002 3,9 38 keer beoordeeld Auteur Ian McEwan Eerste uitgave 1976 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens Auteur:

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Het Gouden Ei. De Voorstelling. Illustraties en tekst: Marijke Meyer

Het Gouden Ei. De Voorstelling. Illustraties en tekst: Marijke Meyer De Voorstelling Het Gouden Ei Illustraties en tekst: Marijke Meyer Inlichtingen en boekingen: Impresariaat Jongsma en Hartgring Kerkstraat 35b 2271CP Voorburg Tel.: 070-3867430 of 070-3871761 Fax : 070-3877277

Nadere informatie

Portfolio van uit groep

Portfolio van uit groep Portfolio van uit groep Inhoud: Onderdelen: Interview met de hoofdpersoon Kwartetspel maken Nieuwe kaft Quiz Stripverhaal Beoordeling Boekpromotie https://www.bureaubijles.nl Interview met de hoofdpersoon

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Je hebt je huiswerk niet gemaakt, maar durft dat niet te zeggen. Je krijgt een beurt en zo merkt de meester het toch. Oeps

Je hebt je huiswerk niet gemaakt, maar durft dat niet te zeggen. Je krijgt een beurt en zo merkt de meester het toch. Oeps De juf vraagt wie er mee wil doen aan een voorleeswedstrijd. Je wilt wel graag maar zegt niks omdat je bang bent dat ze je uitlachen. En nu ben je te laat. Je hebt je huiswerk niet gemaakt, maar durft

Nadere informatie

deel 2 slaap dag- en nachtboek jaar door Michal Janssen kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen

deel 2 slaap dag- en nachtboek jaar door Michal Janssen kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen deel 2 KLETS! slaap dag- en nachtboek 6-99 + jaar door Michal Janssen kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen slaapklets! is een dag- en nachtboek voor kleine en grote

Nadere informatie

Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief

Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief April 2015 Lesbrief Kik en Joep / Bibliotheek Hengelo / lesbrief 1 Kik en Joep Kik en Joep zijn al bekend uit de kindertijdschriften Maan Roos Vis en Roetsj!

Nadere informatie

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden:

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: Boek 6 Vermist 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: De titel van het boek is: Vermist 2. Naam van de auteur: De schrijfster

Nadere informatie

Een baas voor Mallekat

Een baas voor Mallekat Een baas voor Mallekat Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog veel meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat 2011 en digiboeken.org/paraplu

Nadere informatie

Groningen Matthias Sulin K3a

Groningen Matthias Sulin K3a Groningen Matthias Sulin K3a Van onze school (Cs Vincent Van Gogh Salland) Zijn er ongeveer 60 leerlingen en docenten mee geweest naar een activiteit in Groningen genaamd De Rode Loper. Er waren Nederlandse

Nadere informatie

voorlezen Foeksia de miniheks Avonturen in het heksenbos

voorlezen Foeksia de miniheks Avonturen in het heksenbos voorlezen Foeksia de miniheks Avonturen in het heksenbos zelf lezen Foeksia en de spiegelheks Foeksia en de heksensoep Foeksia tovert met tijd (klokkijken) luisterboek Foeksia de miniheks website www.deminiheksfoeksia.nl

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Lesbrief. Zat Annie van Gansewinkel

Lesbrief. Zat Annie van Gansewinkel Lesbrief Zat Annie van Gansewinkel Doe meer met Thuisfront! Bij de boeken in de serie Thuisfront kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen, tips

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Je zintuigen kunnen lang niet alles waarnemen. Veel dieren kunnen beter zien, horen, proeven en ruiken dan de mensen.

Je zintuigen kunnen lang niet alles waarnemen. Veel dieren kunnen beter zien, horen, proeven en ruiken dan de mensen. Fantasie en Werkelijkheid Werkstuk gemaakt door Eline uit groep 6 Inhoudsopgave: H 1 Wat is de werkelijkheid? Blz. 1 H 2 Fantasie is geen werkelijkheid. Blz. 3 H 3 Fantasie bij kinderen. Blz. 3 Fantasieplaatje.

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit 1. ZAKERLIJKE GEGEVENS Waanzinnig verliefd Bobje Goudsmit Uitgever: uitgeversmaatschappij Holland - Haarlem Jaar van verschijnen: 2001 152 bladzijdes Eerste druk 2. Samenvatting van het boek Kim is de

Nadere informatie

Lesbrief. Voetstappen Kader Abdolah

Lesbrief. Voetstappen Kader Abdolah Lesbrief Voetstappen Kader Abdolah Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen,

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands Pay It Forward

Filmverslag Nederlands Pay It Forward Werkstuk Scholieren.com Filmverslag Nederlands Pay It Forward Someone A Basis Titel: Pay it forward. Regisseur: Mimi Leder. Personen: Trevor is de hoofdpersoon, maar Arlene en Eugene zijn ook heel belangrijk.

Nadere informatie

Tijdrovers. Inleiding. Opzet van deze lesbrief. Door Caroline Wisse-Weldam

Tijdrovers. Inleiding. Opzet van deze lesbrief. Door Caroline Wisse-Weldam Door Caroline Wisse-Weldam Inleiding Tijdrovers Na een mooie lange zomer is de school weer begonnen. Misschien ben je met een beetje tegenzin gestart, maar hopelijk heb je er zin in. Je ziet van welke

Nadere informatie

Elk. jaar vinden. Lees, stem en doe mee!

Elk. jaar vinden. Lees, stem en doe mee! Elk jaar vinden KINDEREN KUNNEN VAN 1 FEBRUARI TOT EN MET 11 MEI 2012 STEMMEN OP KINDERJURY.NL kinderboekenschrijvers én de kinderen zelf het weer spannend: welke twee boekenkrijgen de Prijs van de Nederlandse

Nadere informatie

EEN BRIEF MET EEN LUCHTJE...

EEN BRIEF MET EEN LUCHTJE... EEN BRIEF MET EEN LUCHTJE... Beste knaagdiervrienden, ik zal jullie vertellen hoe het allemaal begon. Toen ik op een ochtend mijn kantoor binnenliep... Wat? Weten jullie niet wie ik ben? O, neem me niet

Nadere informatie

De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar

De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2016 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

a. Een zin lees je van links naar rechts. Waarom eigenlijk? Wat denk jij?

a. Een zin lees je van links naar rechts. Waarom eigenlijk? Wat denk jij? 5. Woordplaatjes Bijzondere woorden Woorden maken samen zinnen. Zinnen maken samen tekst. Een zin begint met een hoofdletter. Hij eindigt met een punt. Zo weet je hoe je moet lezen. De woorden staan netjes

Nadere informatie

Wanneer ze op het schoolplein rond keek, dan zag ze dat sommige kinderen blij waren en andere kinderen verdrietig.

Wanneer ze op het schoolplein rond keek, dan zag ze dat sommige kinderen blij waren en andere kinderen verdrietig. Ik wil sjoelemo (Sjoelen en uiten van emoties en gevoelens met kinderen tot ± 12 jaar) Een verhaaltje om in de klas voor te lezen. Een oefening om te doen in het gezin. Dit verhaaltje gaat over gevoelens;

Nadere informatie

Boekverslag Overigetaal Een viool voor Shana door Federica di Cesco

Boekverslag Overigetaal Een viool voor Shana door Federica di Cesco Boekverslag Overigetaal Een viool voor Shana door Federica di Cesco Boekverslag door een scholier 1547 woorden 12 mei 2003 6,4 29 keer beoordeeld Auteur Federica di Cesco Eerste uitgave 2001 Vak Overigetaal

Nadere informatie

Het nachtmerrieneefje Niet bijten, Dolfje! Dolfjes dolle vollemaannacht. Dolfje Weerwolfje. Voor ipad en iphone

Het nachtmerrieneefje Niet bijten, Dolfje! Dolfjes dolle vollemaannacht. Dolfje Weerwolfje. Voor ipad en iphone LEES OOK VAN DOLFJE WEERWOLFJE Dolfje Weerwolfje (1) Volle maan (2) Zilvertand (3) Weerwolvenbos (4) Boze drieling (5) Weerwolvenfeest (6) Weerwolfgeheimen (7) Dolfje Sneeuwwolfje (8) Een weerwolf in de

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De gelukkige huisvrouw

Boekverslag Nederlands De gelukkige huisvrouw Boekverslag Nederlands De gelukkige huisvrouw door Heleen van Royen Boekverslag door een scholier 1550 woorden 15 december 2016 0 keer beoordeeld Auteur Genre Heleen van Royen Psychologische roman Eerste

Nadere informatie

Druk: september 2014 Copyright 2014 obs Oldenije PIT (www.pitcc.nl) en DurvDesign (www.durvdesign.nl) Als je iets wilt gebruiken uit dit boek, mail

Druk: september 2014 Copyright 2014 obs Oldenije PIT (www.pitcc.nl) en DurvDesign (www.durvdesign.nl) Als je iets wilt gebruiken uit dit boek, mail Druk: september 2014 Copyright 2014 obs Oldenije PIT (www.pitcc.nl) en DurvDesign (www.durvdesign.nl) Als je iets wilt gebruiken uit dit boek, mail ons dan eerst even via info@pitcc.nl en dan hebben we

Nadere informatie

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Bruin &Wit Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Mireille de Vries - Numbi A mani zit nog even bij haar papa. Ze hebben net twee geweldige vakantieweken met elkaar doorgebracht. Ze zijn tien dagen naar Afrika

Nadere informatie

Oerwoud. Inleiding: Het Oerwoud. 2011 Minka Dumont www.lesmateriaalvoorhoogbegaafden.com. Vaardigheden: Onderzoeksvaardigheden.

Oerwoud. Inleiding: Het Oerwoud. 2011 Minka Dumont www.lesmateriaalvoorhoogbegaafden.com. Vaardigheden: Onderzoeksvaardigheden. 2011 Minka Dumont www.lesmateriaalvoorhoogbegaafden.com Oerwoud Vaardigheden: Onderzoeksvaardigheden Denken: Praktisch, analytisch, kritisch, creatief Benodigdheden: Teken- en schilderspullen Papier Computer

Nadere informatie

De strijd om de kathedraal

De strijd om de kathedraal De strijd om de kathedraal Boekverslag 3 Gemaakt door: Jette Somsen Klas 3G2 Datum: 06-04-2018 1 Inhoud o Zakelijke gegevens 3 o Over de auteur.4 o Over het boek..5 o Keuze opdracht B...6 o Bronvermelding.8

Nadere informatie

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje.

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje. WE STAPTE DE BUS IN EN KEKEN NAAR DE KLOK WE WOUDEN Weten hoe lang het zou duren toen we eindelijk Aan kwamen. We hadden de spullen uit de bus en zetten Het bij het kamphuis neer en toen gingen we Onze

Nadere informatie

Kamp. Michelle. Kamp:

Kamp. Michelle. Kamp: Het kamp Het was een super leuk kamp, Het boshuis was hartstikke leuk en gezellig en er omheen was heel veel te doen en als hoogtepunt dit jaar een springkussen. we hebben heel vee leuke spellen in het

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie