Juryrapport. van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juryrapport. van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007"

Transcriptie

1 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat. De Senaat bestaat uit 12 kinderen (6 per leeftijdscategorie) uit heel Nederland. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2007 voor de categorie 6 t/m 9 jaar wordt gevormd door Djessy van den Dries, Beer de Haas, Anouck van der Leegte, Esmée Mangoensoewito, Lisanne Rietman, Wouter Wolff. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury heeft de vijf boeken gelezen die de meeste stemmen kregen van de Nederlandse Kinderjury. Naar aanleiding hiervan hebben zij vergaderd om te verwoorden waarom juist deze boeken zo worden gewaardeerd. Voor de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar werden de volgende boeken gelezen: Spekkie en Sproet en de verdwenen Kaketoe Vivian den Hollander (Uitgeverij Ploegsma) Leeuwenroof Paul van Loon (Uitgeverij Leopold) Weerwolvenfeest Paul van Loon (Uitgeverij Leopold) Mees Kees: een pittig klasje Mirjam Oldenhave (Uitgeverij Ploegsma) Meester Jaap houdt van iedereen! (meestal..) Jacques Vriens (Uitgeverij Van Holkema & Warendorf) Het oordeel van de Senaat over deze boeken staat verwoord in het hierbij gevoegde juryrapport.

2 BEKROOND DOOR DE NEDERLANDSE KINDERJURY 2007 Weerwolvenfeest Paul van Loon Uitgeverij Leopold Er is een weerwolvenfeest op school. Timmie draagt een wolvenmasker van papier. Dolfje en Nouria niet, want het is volle maan en ze hebben dus geen masker nodig. Het feest is vol dansende vampieren en weerwolven, maar dan gaat het mis. Alle maskers moeten af De leden van de Senaat 2007 vinden Weerwolvenfeest vooral een grappig en feestelijk avontuur van Dolfje Weerwolfje. Het is spannend, maar vooral ook heel vrolijk. De cd bij het boek helpt daarbij enorm. Want je kan tijdens het lezen de liedjes draaien en zo is het net of je ook op het weerwolvenfeest bent. De Senaatsleden zijn van mening dat dit boek door de cd ook erg geschikt is voor kinderen met dyslexie. Het is opvallend dat dit boek over Dolfje Weerwolfje heel anders is dan de andere boeken. Het is niet zo eng en minder spannend. Maar misschien komt het ook omdat de Senaatsleden Dolfje al zo goed kennen, dat ze gewend zijn geraakt aan alle vreemde en soms enge avonturen die hij meemaakt. De Senaatsleden van de Nederlandse Kinderjury 2007 hebben erg moeten lachen om het boek. Het is erg grappig en dat is toch wel een van de belangrijkste eigenschappen van een kinderboek, aldus de Senaat. Weerwolvenfeest kreeg de meeste stemmen van de Nederlandse Kinderjury 2007 in de categorie 6 t/m 9 jaar. De Senaat sluit zich helemaal bij dit oordeel aan en bekroont Weerwolvenfeest van Paul van Loon met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury Vaak hoor, zie en lees je heel veel nare dingen, dan is het fijn om een boek te lezen waar je om kan lachen. Weerwolvenfeest is zo n boek. Bovendien leest het makkelijk en is het voor heel veel kinderen een fijn boek. Zulke boeken mogen er meer komen, ook van Paul van Loon.

3 Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe Vivian den Hollander Uitgeverij Ploegsma Spekkie en Sproet staan samen op de camping. In de duinen scharrelt een vreemde man rond. Dan verdwijnt Kareltje, de bijzondere kaketoe van meneer Baas. Is hij ontvoerd? En zo ja, heeft die vreemde man daar dan iets mee te maken. Spekkie en Sproet komen in actie! De leden van de Senaat 2007 vonden Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe een goed en duidelijk geschreven verhaal. Het boek is naar hun mening erg geschikt voor de jongste kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. De Senaatsleden vinden het soms jammer dat het boek te duidelijk is. Alles wordt precies beschreven en dan kan je er nog weinig bij fantaseren. Detectiveverhalen zijn altijd leuk en spannend om te lezen. Kinderen kunnen een vermoeden krijgen van de afloop van het boek, omdat een van de hoofdfiguren wel wat kan ritselen. En iedereen weet dat met ritselen iets wordt bedoeld dat niet helemaal oké is. Ondanks de aanwijzingen in het boek, vonden de Senaatsleden de ontknoping verrassend en leuk. De leden van de Senaat zouden Vivian den Hollander willen vragen, nog meer leuke boeken te schrijven over Spekkie en Sproet, maar ze zouden ook wel eens graag een door haar geschreven detective willen lezen voor kinderen van een jaar of negen.

4 Leeuwenroof Paul van Loon Uitgeverij Leopold In Dierenpark Durvers Zoo zijn veel dieren geboren. Tot Daniëls grote schrik verdwijnt op een nacht Tomba, het leeuwtje van drie maanden. Zonder zijn moeder gaat hij binnen een paar dagen dood. Wat nu? De daders moeten gevonden worden, voordat het te laat is. De Senaatsleden vinden Leeuwenroof een spannend boek. Gelukkig viel er af en toe ook wel wat te lachen. Want een boek dat alleen maar spannend is, dat wordt op een gegeven moment ook maar saai. Dit boek is net zoals het verhaal over Spekkie en Sproet een speurdersverhaal. Als lezer speur en denk je mee na over de oplossing. Maar Paul van Loon weet je op het einde van het boek toch te verrassen. Het blijkt te gaan om een complot! En daar doen mensen aan mee van wie je het niet verwacht. De leden van de Senaat 2007 willen ook graag vermelden dat de tekeningen in het boek heel erg goed zijn. Ze passen goed bij het verhaal en maken het nog leuker om dit boek te lezen. En dan nog de vraag: kan dit echt gebeuren? Ja! Want Paul van Loon schreef dit boek nadat hij iets in de krant had gelezen over een ontvoerde leeuw. En als een gorilla kan ontsnappen, dan kan een babyleeuw zeker worden ontvoerd. Alle leden van de Senaat bieden zich in het laatste geval graag aan om mee te helpen zoeken. De leden van de Senaat zouden Paul van Loon willen vragen, nog meer boeken te schrijven over Durvers Zoo. En kan hij misschien regelen dat er echt zo n boomhut komt in een dierentuin. De leden van de Senaat zouden er in ieder geval graag een keer in willen zitten.

5 Mees Kees: een pittig klasje Mirjam Oldenhave Uitgeverij Ploegsma Meester Kees heeft nog nooit voor de klas gestaan. De kinderen leren hem hoe je een meester moet zijn. Zo is het bijvoorbeeld heel handig als ieder kind maar één rijtje sommen maakt, zodat niet iedereen hetzelfde zit te doen. De leden van de Senaat 2007 hebben heel hard gelachen om dit boek. Ze vinden Mees Kees allemaal een beetje raar, maar wel leuk raar. En dat is goed als je meester bent! Wie wil er nu niet de film Spiderman kijken in plaats van Nieuws uit de Natuur? En het is toch hetzelfde, want de film Spiderman gaat ook een beetje over spinnen en dat is toch ook natuur? Soms wordt er volgens de Senaatsleden iets te veel uitgelegd in het boek, dat is niet altijd nodig. De meeste kinderen zullen het zo ook wel snappen. Het boek is makkelijk te lezen, maar helemaal niet kinderachtig. De leden van de Senaat vinden dit boek een echte aanrader en hopen dan ook dat heel veel kinderen in Nederland het zullen lezen. Ze hopen dan ook op nog meer boeken over Mees Kees. Want wie zou nu niet bij deze meester in de klas willen zitten. De leden van de Senaat in elk geval wel! De leden van de Senaat zouden Mirjam Oldenhave willen vragen, nog veel meer boeken te schrijven over Mees Kees! En dan minstens net zo grappig als dit boek. En de Senaat wil graag zeggen tegen alle kinderen in Nederland: Lezen dit boek!

6 Meester Jaap houdt van iedereen! (meestal ) Jacques Vriens Uitgeverij Van Holkema & Warendorf Meester Jaap krijgt groep 5/6. Als ze voor het eerst in de klas komen gaan groep 5 en 6 apart van elkaar zitten. Maar dat wil meester Jaap niet en hij zet de hele klas op zijn kop. Zo is er altijd wel wat met meester Jaap. Zijn klas vindt hem af en toe een beetje gek, maar ook keigaaf. Alweer een boek over een schoolmeester! En alweer een grappig boek. De kinderen in Nederland en de leden van de Senaat lachen graag en lezen graag over school. Het fijne is dat je je kan herkennen in de kinderen in de klas van meester Jaap. Zo herkende een van de Senaatsleden zich wel in Rikst, maar alleen zit zij niet in een rolstoel en Rikst wel. Meester Jaap houdt van iedereen! (meestal ) bestaat uit allemaal korte verhaaltjes. Dat is aan de ene kant wel fijn, want daardoor kan je nog snel even een stukje lezen. Ook is het een fijn boek om uit voor te lezen. Maar soms zou je wel meer willen lezen over meester Jaap of over een van de kinderen in zijn klas, en zijn de verhaaltjes net te kort. Het blijft leuk om boeken te lezen over meester Jaap en de leden van de Senaat zijn erg benieuwd of Jacques Vriens toen hij nog meester was ook zo raar deed. De leden van de Senaat zouden Jacques Vriens willen vragen een lang verhaal te schrijven over meester Jaap. Eigenlijk gewoon een heel boek, waarin je nog meer te weten komt over alle kinderen in zijn klas.

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar Bij deze 19 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het eerste een juryrapport. Dit juryrapport

Nadere informatie

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Bij deze 21 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het derde achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar Bij deze 19 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het eerste een juryrapport. Dit juryrapport

Nadere informatie

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2010 Bij deze 23 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vijfde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen: Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is

Nadere informatie

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2009 Bij deze 22 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vierde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Bij deze 21 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het derde achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld

Nadere informatie

Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar

Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2009 Bij deze 22 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vierde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019

Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 De Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2019 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat bestaat

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen maandag 7 december 2015 Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Planning spreekbeurt Planning nieuwskring

Nadere informatie

80 boekentips voor en door dyslexiehelden!

80 boekentips voor en door dyslexiehelden! 80 boekentips voor en door dyslexiehelden! Beer, Hans de Een IJsbeer in de tropen 9789055791859 M5 7 Boer, Claudia de Een paard in de tuin 9789020680614 M3 2 Bon, Annemarie Haas kent een mop 9789044329940

Nadere informatie

weerwolvenfeest 15e druk.indd 1 10-07-13 15:37

weerwolvenfeest 15e druk.indd 1 10-07-13 15:37 weerwolvenfeest 15e druk.indd 1 10-07-13 15:37 weerwolvenfeest 15e druk.indd 2 10-07-13 15:37 weerwolvenfeest 15e druk.indd 3 10-07-13 15:37 lees ook van dolfje weerwolfje Dolfje Weerwolfje (1) Volle maan

Nadere informatie

Fictielezen groep 5 en 6

Fictielezen groep 5 en 6 Fictielezen groep 5 en 6 Waar werkt u aan in groep 5 en 6? In groep 5 en 6 is de technische leesvaardigheid van de leerlingen weliswaar nog in ontwikkeling, maar die heeft inmiddels wel een niveau bereikt

Nadere informatie

Sp&Sp-tekening-druk-Q8 05-07-10 14:47 Pagina A

Sp&Sp-tekening-druk-Q8 05-07-10 14:47 Pagina A Sp&Sp-tekening-druk-Q8 05-07-10 14:47 Pagina A Sp&Sp-tekening-druk-Q8 05-07-10 14:47 Pagina B Sp&Sp-tekening-druk-Q8 05-07-10 14:47 Pagina C Sp&Sp-tekening-druk-Q8 05-07-10 14:47 Pagina D Lees ook over

Nadere informatie

Titel Wat is de titel van het boek? Geeft de titel aan waar het verhaal over gaat? Kun je uitleggen waarom er voor die titel is gekozen?

Titel Wat is de titel van het boek? Geeft de titel aan waar het verhaal over gaat? Kun je uitleggen waarom er voor die titel is gekozen? Het maken van een boekbespreking in Powerpoint De voorbereiding: het kiezen van een boek Bedenk eerst heel goed over welk boek je een boekbespreking wilt gaan houden. Je kunt het beste een boek uitkiezen

Nadere informatie

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 6

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 6 L e e s p a a d e Feest! Leespromotie Kinderboekenweek Groep 6 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar De Nederlandse Kinderjury 2016 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2016 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Pijnmeting op de kinderafdeling

Patiënteninformatie. Pijnmeting op de kinderafdeling Patiënteninformatie Pijnmeting op de kinderafdeling Deze brochure is geschreven om u, ouders/verzorgers maar ook uw kind, meer informatie te geven over pijn. Allereerst proberen we uit te leggen wat pijn

Nadere informatie

Schrijver Trent Stewart

Schrijver Trent Stewart Schrijver Trent Stewart Door : Thomas Pereira School : het Baken Klas : 7A Datum : 2010-02-15 Pagina: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Biografie... 4 3. Boeken die geschreven staan....

Nadere informatie

Zonkinderen Suggesties bij kern 5 Verhalen & vertellingen

Zonkinderen Suggesties bij kern 5 Verhalen & vertellingen Zonkinderen Suggesties bij kern 5 Verhalen & vertellingen Auteur: Josée Warnaar In het artikel Zonkinderen kunnen heel wat werk aan op www.veiliglerenlezen.be / Voor gebruikers / Zonkinderen, vindt u een

Nadere informatie

Wij zijn twee vrienden... jij en ik

Wij zijn twee vrienden... jij en ik Wij zijn twee vrienden... jij en ik Twee dikke vrienden... jij en ik voor Nona voor altijd negen... voor altijd in mijn hart Kika Konijn Kika Konijn was een goede vriendin van alle dieren in het bos. Ze

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

Balansverslag Nederlands

Balansverslag Nederlands Balansverslag Nederlands Janne rijpma HLR 2bwe Mevrouw Blonk Inhoud: Leesautobiografie Recensie Jonge jury Sms gedicht Balansverslag Verleden: 5 jaar was ik toen ik voor het eerst met ging lezen met mijn

Nadere informatie

Sylvia Vanden Heede De kooi

Sylvia Vanden Heede De kooi DE KOOI Met dank aan Michaël Vanden Heede, Frederiek Le Comte en Alain Remue om na te lezen en advies te geven Sylvia Vanden Heede De kooi 2013 Sylvia Vanden Heede & Uitgeverij Vrijdag Jodenstraat 16,

Nadere informatie

Paul van Loon Weerwolfbommetje!

Paul van Loon Weerwolfbommetje! D O LFJ E WE E R W O L F J E E Paul van Loon Weerwolfbommetje! Tekeningen Hugo van Look Leopold / Amsterdam 1. Naar buiten! Het is avond. De volle maan schijnt op het huis van Dolfje en Timmie. Niemand

Nadere informatie

Op een avond besloot Dolfje naar de dierentuin te gaan. Er stond een mooie volle maan aan de hemel, dus Dolfje was geen gewone jongen.

Op een avond besloot Dolfje naar de dierentuin te gaan. Er stond een mooie volle maan aan de hemel, dus Dolfje was geen gewone jongen. 6-9 jaar Dolfje Weerwolfje en de verdwenen dierentuindieren Op een avond besloot Dolfje naar de dierentuin te gaan. Er stond een mooie volle maan aan de hemel, dus Dolfje was geen gewone jongen. Hij had

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Een spannende ontsnapping

Een spannende ontsnapping Botel Bibalo Vivian den Hollander Een spannende ontsnapping Met illustraties van Juliette de Wit Van Holkema & Warendorf ISBN 978 90 00 33762 0 NUR 282 2014 Van Holkema & Warendorf Uitgeverij Unieboek

Nadere informatie

Paul van Loon. Weerwolfnachtbaan. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam

Paul van Loon. Weerwolfnachtbaan. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam Paul van Loon Weerwolfnachtbaan Tekeningen Hugo van Look Leopold / Amsterdam Op een middag in Kaatsheuvel Is iedereen er? vraagt meester Frans. Hij staat voor in de bus. Dolfje kijkt om. Achter hem zit

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017

De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017 De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Spekkie en Sproet Oma vermist!

Spekkie en Sproet Oma vermist! Spekkie en Sproet Oma vermist! Lees ook over Spekkie en Sproet: Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc (Getipt door de Nederlandse Kinderjury) Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe (Getipt door

Nadere informatie

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen!

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen! 1 Wil je wel leren? Opdracht 1a Wat heb jij vanzelf geleerd? 7 Opdracht 1b Van externe naar interne motivatie 7 Opdracht 1c Wat willen jullie graag leren? 8 2 Kun je wel leren? Opdracht 2a Op wie lijk

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar zijn de volgende boeken genomineerd: Juryrapport 1 De Nederlandse Kinderjury 2018 Juryrapport categorie 10 t/m 12 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2018 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury.

Nadere informatie

De strijd om de kathedraal

De strijd om de kathedraal De strijd om de kathedraal Boekverslag 3 Gemaakt door: Jette Somsen Klas 3G2 Datum: 06-04-2018 1 Inhoud o Zakelijke gegevens 3 o Over de auteur.4 o Over het boek..5 o Keuze opdracht B...6 o Bronvermelding.8

Nadere informatie

De Jeroen Bosch krant

De Jeroen Bosch krant De Jeroen Bosch krant G E M A A K T V O O R E N D O O R L E E R L I N G E N 2 maart 2016 Workshop groep1/2 Circuit in groep 7 Groep 7 van de vlieger ging op 4-3-2016 een circuit houden over Jeroen Bosch.

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

Mirjam Oldenhave. Mees Kees. Een pittig klasje. Met illustraties van Rick de Haas. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Mirjam Oldenhave. Mees Kees. Een pittig klasje. Met illustraties van Rick de Haas. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Mirjam Oldenhave Mees Kees Een pittig klasje Met illustraties van Rick de Haas Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Kijk ook op www.meeskees.nl www.ploegsma.nl www.mirjamoldenhave.nl avi 8 isbn 978 90 216 1720

Nadere informatie

naam: Toets 6-1 Schrijf de hoofdletters, de kleine letters en de plaatsnamen met een hoofdletter. Schrijf na. Oosterend Amsterdam Pieterburen

naam: Toets 6-1 Schrijf de hoofdletters, de kleine letters en de plaatsnamen met een hoofdletter. Schrijf na. Oosterend Amsterdam Pieterburen Toets 6-1 Schrijf de hoofdletters, de kleine letters en de plaatsnamen met een hoofdletter. A a B b c D d E e F f G g H h I i J j K k L l M m N n Amsterdam Breda ulemborg Deventer Eindhoven Franeker Groningen

Nadere informatie

Lieke. redt de dieren

Lieke. redt de dieren Lieke redt de dieren met tekeningen van ivan & ilia Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.wijzijnvriendinnen.nl AVI 7 / E5/M6 ISBN 978 90 216 7436 0 / NUR 282 Tekst: Jette Schröder

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK 2007 UITGEVERIJ LEOPOLD, PLOEGSMA EN ZWIJSEN

KINDERBOEKENWEEK 2007 UITGEVERIJ LEOPOLD, PLOEGSMA EN ZWIJSEN Scholtens B.V. Postbus 101 6130 AC Sittard Nusterweg 61 6136 XA Sittard Internet www.scholtens.nl E-mail info@scholtens.nl Klantenservice : Telefoon (046) 420 15 15 Telefax (046) 458 02 24 Sittard, augustus

Nadere informatie

Naam: www.rvdkjongeren.nl

Naam: www.rvdkjongeren.nl Naam: 1 Dit is de site van de Raad voor de. Hier kun je alles lezen over wat de Raad doet en hoe de Raad dit doet. Klik op: De Raad voor de. -Wanneer wordt De Raad van ingeschakeld? (om hulp gevraagd)

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief

Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief April 2015 Lesbrief Kik en Joep / Bibliotheek Hengelo / lesbrief 1 Kik en Joep Kik en Joep zijn al bekend uit de kindertijdschriften Maan Roos Vis en Roetsj!

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekreclame

Uitleg boekverslag en boekreclame Uitleg boekverslag en boekreclame groep 7 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave Stap 4: Inhoud boekverslag

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

1 De tekst gaat over de modderman. Waar denk jij aan bij modder? Kleur die vakjes. 2 De modderman is een verhaal. Hoe weet je dat? Kruis aan.

1 De tekst gaat over de modderman. Waar denk jij aan bij modder? Kleur die vakjes. 2 De modderman is een verhaal. Hoe weet je dat? Kruis aan. Blok 2 LB 16-17 LES 1 EEN KLODDER MODDER Lees de tekst in het leesboek nog niet. 1 De tekst gaat over de modderman. Waar denk jij aan bij modder? Kleur die vakjes. de aarde schoon glijden nat de blubber

Nadere informatie

Gefeliciteerd, je hebt ADHD!

Gefeliciteerd, je hebt ADHD! Gefeliciteerd, je hebt ADHD! Eerste druk, augustus 2012 2012 Petra van der Burg-Jansen Illustrator: Roel van Gestel Kaft: Denise Kennedy van Dam & Roel van Gestel Voorwoord: Mw. E. Chatrou, kinder- en

Nadere informatie

Lang leve de Leeuwenkuil

Lang leve de Leeuwenkuil Lang leve de Leeuwenkuil boeken van paul van loon 8+ Meester Kikker Weg met die krokodil leeuwenkuil Paniek in de Leeuwenkuil Leeuwenroof Een weerwolf in de Leeuwenkuil Lang leve de Leeuwenkuil dolfje

Nadere informatie

Spekkie en Sproet Een griezelige ontdekking

Spekkie en Sproet Een griezelige ontdekking Spekkie en Sproet Een griezelige ontdekking Lees ook over Spekkie en Sproet: Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc (Getipt door de Nederlandse Kinderjury) Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe

Nadere informatie

Spekkie en Sproet Een griezelige ontdekking

Spekkie en Sproet Een griezelige ontdekking Spekkie en Sproet Een griezelige ontdekking Lees ook over Spekkie en Sproet: Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc (Getipt door de Nederlandse Kinderjury) Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe

Nadere informatie

Het nachtmerrieneefje Niet bijten, Dolfje! Dolfjes dolle vollemaannacht. Dolfje Weerwolfje. Voor ipad en iphone

Het nachtmerrieneefje Niet bijten, Dolfje! Dolfjes dolle vollemaannacht. Dolfje Weerwolfje. Voor ipad en iphone LEES OOK VAN DOLFJE WEERWOLFJE Dolfje Weerwolfje (1) Volle maan (2) Zilvertand (3) Weerwolvenbos (4) Boze drieling (5) Weerwolvenfeest (6) Weerwolfgeheimen (7) Dolfje Sneeuwwolfje (8) Een weerwolf in de

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Voorlezen is leuk en nuttig. Maar hoe doe je dat eigenlijk, goed voorlezen? Hieronder vindt u de belangrijkste tips en trucs.

Voorlezen is leuk en nuttig. Maar hoe doe je dat eigenlijk, goed voorlezen? Hieronder vindt u de belangrijkste tips en trucs. R.K. Basisschool Anselderlaan 10 6471 GL Eygelshoven Tel: 045-5351434 De fijne kneepjes van het voorlezen Voorlezen is leuk en nuttig. Maar hoe doe je dat eigenlijk, goed voorlezen? Hieronder vindt u de

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Een spreekbeurt over Paul van Loon & Dolfje Weerwolfje

Een spreekbeurt over Paul van Loon & Dolfje Weerwolfje Een spreekbeurt over Paul van Loon & Dolfje Weerwolfje Jij wilt je spreekbeurt houden over Dolfje Weerwolfje en Paul van Loon. Goed idee! Wij gaan je een handje helpen. Veel plezier, en succes natuurlijk!

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

HANDIG HONDEN ONTMOETEN

HANDIG HONDEN ONTMOETEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG HONDEN ONTMOETEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN ONTMOETEN. JE KUNT ER

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

taalkaart 1 Mijn diploma Mijn diploma

taalkaart 1 Mijn diploma Mijn diploma tk taalkaart 1 Mijn diploma Wat ga je doen? Je leert wat een diploma is. Je bedenkt en maakt een diploma. Op verkenning 1 Mijn diploma 1 Bekijk het diploma. naam: Femke Visser geboortedatum: 7 juni 1999

Nadere informatie

Liefdesgedichten schrijven

Liefdesgedichten schrijven Deze les hoort bij het boek Wil jij... met mij? geschreven door Rian Visser met tekeningen van Annet Schaap en gepubliceerd door uitgeverij Moon. Doel: leerlingen zelf gedichten laten schrijven Leeftijd:

Nadere informatie

Titel van deze les: Tristan Logeer à la Flip de Beer

Titel van deze les: Tristan Logeer à la Flip de Beer Titel van deze les: Tristan Logeer à la Flip de Beer Uitdaging: alle Denkwolk onderwerp: alle Vakgebied(en): pshycho educatie en SEO Doelgroep (OB/MB/BB): OB/MB Maker: Katy Lips, Janieke van den Brink

Nadere informatie

Datum: Jaar van verschijnen: Duur van de film:

Datum: Jaar van verschijnen: Duur van de film: NAAM: Kijk / luisterformulier Speelfilm Naam: Datum: Titel van de film: Regisseur: Jaar van verschijnen: Duur van de film: Lees de vragen op dit formulier voor het kijken en luisteren door. Je weet dan

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

DE CASEMBROOTKOORKRANT

DE CASEMBROOTKOORKRANT DE CASEMBROOTKOORKRANT Toen Nu 2002 2012 JUBILEUMJAAR!!! Ja Ja, het Casembrootkoor bestaat al weer 10 Jaar!!! Hoe het begon? Ik zal het je vertellen! De moeder van Quincy uit het koor nu, vroeg aan juf

Nadere informatie

Gedichten Door de leerlingen van 6B Nationale gedichtendag 28-01-2010

Gedichten Door de leerlingen van 6B Nationale gedichtendag 28-01-2010 Gedichten Door de leerlingen van 6B Nationale gedichtendag 28-01-2010 Bang Ik ben bang Onder mijn bed ligt een slang. Boven mijn hooft hangt een spin. Dat vind ik niet leuk En uit mijn raam zie ik een

Nadere informatie

Station Zuid Boekenlijst

Station Zuid Boekenlijst Station Zuid Boekenlijst groep 4 werk 1a Station Zuid Boekenlijst Het is een 978-90-477-0307-5 Lane Smith Lemniscaat 4 1a Hallo! 1 Haas krijgt bezoek 978-90-443-2995-7 Annemarie Bon en House of Books 4

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl R O S A D E D I E F Arco Struik Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl In de winkel 3 Bart 5 Een lieve dief 7 De telefoon 9 Bij de dokter 11 De blinde vrouw 13 Een baantje 15 Bijna betrapt

Nadere informatie

Interview :Dani reporter : frank

Interview :Dani reporter : frank Interview :Dani reporter : frank 1. In welk atelier zit je? Koken. 2. Waarom heb je voor dit atelier gekozen? Omdat mijn stiefmoeder ook heel goed kan koken wou ik het ook proberen. 3. Uit welke groep

Nadere informatie

Daarna gingen we naar de gymzaal. Daar stond een soort

Daarna gingen we naar de gymzaal. Daar stond een soort Het was een heel erg leuk bij ons op school, woensdag 10 december. Eerst kwamen er mensen in de klas uitleg geven en allerlei voorwerpen voor mindervalide laten zien. Zoals voorwerpen vaarbij je je pols

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal De Taallijn. Peuters Interactief met Taal Hier wonen wij! Bijlagen activiteitencyclus Dorien Stolwijk en Willy van Elsäcker Redactie José Hillen en Annie van der Beek Op de volgende pagina: Bijlage 1 Voorbeeld

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

De scholen zijn weer begonnen!

De scholen zijn weer begonnen! De scholen zijn weer begonnen! De vakantie is voorbij, dus scholen zijn allemaal weer begonnen. En het vakantie houden van de juffen en meesters is dus afgelopen! De kinderen van alle scholen die zijn

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL CHATTEN verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL Stotteren Kom op, Roy. Het is allang tijd. De leraar informatica legt een hand op Roys schouder. Maar Roy kijkt niet op of om. Hij zit achter de fijnste computer

Nadere informatie

Kinderboekenlijst voor ouders

Kinderboekenlijst voor ouders Kinderboekenlijst voor ouders Voorlezen aan peuters Thema Kerst www.ellyvanderlinden.nl/kinderboeken 1 / 7 Kathleen Amant Anna en de kerstboom Clavis (2010) isbn 97890448131 Het is bijna Kerstmis. Samen

Nadere informatie

ALGEMENE LESBRIEF SPEKKIE EN SPROET

ALGEMENE LESBRIEF SPEKKIE EN SPROET ALGEMENE LESBRIEF SPEKKIE EN SPROET Over Spekkie en Sproet Spekkie heet eigenlijk Marloes. Maar ze is dol op spekkies, vandaar. En van spekkies kan ze goed nadenken, zegt ze altijd. Sproet is haar vriend.

Nadere informatie

Suske en Wiske: 65! De eerste Suske en Wiske. Rikki en Wiske in de krant. Stijn Dekelver. Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij

Suske en Wiske: 65! De eerste Suske en Wiske. Rikki en Wiske in de krant. Stijn Dekelver. Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij Suske en Wiske: 65! Stijn Dekelver Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij vervangen door Suske. Het verhaal Suske en Wiske worden 65 jaar. Niet echt natuurlijk, want dan zouden ze in de strips al opa en

Nadere informatie

Handleiding bij de digitale les voor de Nederlandse Kinderjury 2012

Handleiding bij de digitale les voor de Nederlandse Kinderjury 2012 Handleiding bij de digitale les voor de Nederlandse Kinderjury 2012 Ieder jaar stemmen duizenden basisschoolleerlingen op hun favoriete boeken van het afgelopen jaar. Om zo veel mogelijk kinderen enthousiast

Nadere informatie

Theatergroep Locals. www.tgthelocals.com. Lesbrief

Theatergroep Locals. www.tgthelocals.com. Lesbrief Theatergroep Locals www.tgthelocals.com Lesbrief 1. Over de voorstelling De vader van Polle is ooit met de noorderzon vertrokken. Daarom denkt ze dat haar vader ontdekkingsreiziger is en dat zijn schip

Nadere informatie

Mijn digitale leesrugzak

Mijn digitale leesrugzak Het hele schooljaar heb ik hard gewerkt op school. Een heerlijke lange zomervakantie heb ik zeker verdiend. Ik ben een lezer geworden en wil een lezer blijven. In mijn digitale leesrugzak zitten heel veel

Nadere informatie

Vaders Voor Lezen. Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin.

Vaders Voor Lezen. Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin. Vaders Voor Lezen Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin. Daarom lezen vaders dus voor?! Welnee, dat doen ze omdat ze het heel erg leuk vinden!

Nadere informatie

Prentenboeken kikker Gebruiksmogelijkheden in het kader van Waarnemen > Begrijpen > plannen > realiseren

Prentenboeken kikker Gebruiksmogelijkheden in het kader van Waarnemen > Begrijpen > plannen > realiseren Prentenboeken kikker Gebruiksmogelijkheden in het kader van Waarnemen > Begrijpen > plannen > realiseren Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs november 2010 ZIEN! is een product van, in samenwerking

Nadere informatie

Gegevens van het boek

Gegevens van het boek Gegevens van het boek Titel: Het gouden ei Schrijver: Tim Krabbé Gelezen: 33e druk. 1e druk, 1984, Amsterdam, uitgeverij Bakker (nu Prometheus). Er staat geen motto in het boek. In het boek staan geen

Nadere informatie

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Mariska Wijlens Klas 3T2 Docent: Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Titel: Op blote voeten Auteur: Maren Stoffels Uitgever: Leopold Jaar van verschijnen:

Nadere informatie

Bekijk eerst het filmpje. Ga daarna zelf aan de slag.

Bekijk eerst het filmpje. Ga daarna zelf aan de slag. Appie de detective gaat op zoek naar het schrijfgeheim van Schoolschrijver Selma Noort. Filmpje Bekijk eerst het filmpje. Ga daarna zelf aan de slag. Selma Noort: Lees het begin van dit verhaal. Twee kinderen

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Lepel. Het boek en de film. Jolien Hesselberth

Lepel. Het boek en de film. Jolien Hesselberth Lepel Het boek en de film Jolien Hesselberth Docentenhandleiding Doel: Leerlingen ervaren dat hetzelfde verhaal anders over komt in een film of boek en hoe dat komt. Tijdsinvestering: 1,5 uur Benodigdheden:

Nadere informatie

Vogelgriep. Auteur: Chris Vegter Illustraties: Dirk van der Maat. Boekverslag van:... Klas:...

Vogelgriep. Auteur: Chris Vegter Illustraties: Dirk van der Maat. Boekverslag van:... Klas:... Vogelgriep Auteur: Chris Vegter Illustraties: Dirk van der Maat Boekverslag van:... Klas:... 2 Lees dit boek lekker rustig door. Beantwoord iedere keer als je een hoofdstuk uitgelezen hebt de vragen die

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie