Aqua Vré Februari

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aqua Vré Februari"

Transcriptie

1 Aqua Vré Februari februari e jaargang nummer 10 Uitnodiging jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Datum: 8 februari 2011 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: Zaal open uur Aanvang uur AGENDA 1. Opening door de voorzitter 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen jaarvergadering Jaarverslag van de secretaris 5. Jaarverslag van de penningmeester 6. Verslag kascontrole 7. Begroting Concept programma Rondvraag 10. Sluiting huishoudelijk gedeelte 11. Pauze 12. Informele voortzetting van de avond Jaarlijkse Algemene ledenvergadering De jaarlijkse ledenvergadering met de verslagen en de voorstellen voor het komende jaar biedt u als lid van Aqua Vré de mogelijkheid om mee te beslissen en mee te denken over onze vereniging. Net als iedere ledenavond is ook dit een avond die u niet mag missen. NB. Bij het huishoudelijke gedeelte zijn introducés niet toegestaan, partners van leden wel. Verslag verenigingsavond 11 januari 2011 De avond begint rond de klok van 8 uur met 23 aanwezigen. Onze voorzitter opent de avond door iedereen welkom te heten, in het bijzonder de spreker Dick Poelemeijer.

2 Aqua Vré Februari In mei wordt er door Aqua-Vre een beurs georganiseerd in Veenendaal. Als er mensen zijn die planten en vissen hebben uit eigen kweek, is er voor hun de mogelijkheid deze te verkopen op de beurs. Ook zijn er twee nieuwe mensen die een avondje komen kijken. Van harte welkom. Het boekje komt helaas later. Door familie omstandigheden is het er dit keer bij ingeschoten. Tot slot: in verband met de digitalisering van het boekje, laat a.u.b. uw adres achter of mail deze naar bertvandraanen@gmail.com zodat het boekje voortaan digitaal verzonden kan worden. Heeft u geen internet of wil u de papieren versie blijven behouden, geef het dan aan, dan krijgt u het alsnog thuis gestuurd. De lezing voor vanavond is getiteld Het juiste aquariumwater. Hoewel water met zijn drie atomen (één waterstofatoom + twee zuurstofatomen) er op het oog vrij eenvoudig uitziet, is het door zijn toegankelijkheid en mengmogelijkheden een medium, dat vrijwel overal in de wereld, verschillend is. Zo begint de spreker de lezing waarna er wordt over gegaan naar de verschillende soorten watertypen. Als eerste komt de Amazone met zijrivieren aan bod. De Amazone is verdeeld in grofweg 3 typen water: helder water, wit water en zwart water. Helder water kent zijn oorsprong uit oergesteente en heeft een ph van 4,5-7,8. Dit type water komt voor in bijvoorbeeld de Rio Guapore (Brazilië) waar de temperatuur gemiddeld 20C in augustus is en 29C in maart. Echinodorus grandiflorfius en paniculatus, Tenellus botivianus en grisebachii zijn veel geziene plantensoorten. De visbevolking telt onder andere de volgende vissen: laetacara dorsigera, Corydoras sterbai, Astronotus crassipinnis en Astronotus ocellatus (tevens bekend als oscar). Wit water komt oorspronkelijk uit het Andes gebergte en heeft een ph van 6,2-7,2.

3 Aqua Vré Februari Dit type water is te vinden in onder andere de Rio ucayali, de Rio yanayacu, de Rio huallanga en de Rio mantaro. De ph in deze rivieren ligt tussen de 7-7,5 en de geleidbaarheid op ongeveer 154 microsiemens. De temperatuur is ongeveer 25C en de Kh 2,9, de Gh 3,9, Na 9,0 en het calsiumgehalte ligt op 1,8 mg. Vanwege de troebelheid van dit watersoort zijn hier hoofdzakelijk drijfplanten te vinden zoals de ludwiga helminthorhizza en de pistia stratiotis. De vissen die er voorkomen zijn voornamelijk Apistogramma cacatuoides en de Corydoras panda. Zwart water wordt vanuit de Guyana s aangevoerd en heeft een aanzienlijk lager ph, namelijk 3,8-4,9. Door de geringe waterwaarden (Ph 3,7-4,3, Kh <1, Gh <1, Na 0,75mg/l en Calsium 0,35mg/l) kennen de rivieren weinig plantengroei. Enkele planten die hier voorkomen zijn onder andere de Cabomba aquatica, Altriculara foliosa en Azolla coroliniana. De zwartwater rivieren zijn de thuishaven van de Discus. De Symphysodon discus komt hier veelvuldig voor, net als het antennebaarsje en vele anderen ondersoorten. De discusvereniging schrijft veel artikelen over nieuw ontdekte discus soorten. In Midden Amerika (rondom Guatamala) stroomt de Rio motagua naar de golf van Honduras. Enkele planten die hier voorkomen zijn onder andere de Sagittaria platyphylla en Spiranthes graminea. Het visbestand bestaat voornamelijk uit cychliden soorten en zwaarddragers. Van Midden- en Zuid Amerika maken we een sprong naar Afrika. In tropisch West en centraal Afrika is het water vooral zacht en komen tandkarper soorten veelvuldig voor. In tropisch Zuid-Oost Afrika is het water vrij hard, dgh 8,0, Kh 5,0 en een geringe geleidbaarheid. Ideaal voor de Killivis. De Nothobranchius rachovii komt veel voor in het Kruger National Park. In de jaren 60 is de Nijlbaars uitgezet. Door de komst van deze vis is het oorspronkelijk visbestand geminimaliseerd; de vis is erg roofzuchtig en plant zich snel voort. Van Afrika gaan we door naar het Tanganyika meer (ph 7-8, Kh 10) waar de bodem voornamelijk uit zand bestaat. Plantengroei is aanwezig, echter veel Vallisineria soorten en vissen zijn er in vele

4 Aqua Vré Februari soorten en maten waaronder ook de Burgundi, een grote vissoort die niet in ieder aquarium thuishoort. In het Malawi meer (Kh 8, Gh 5, ph 8,5-9) komen veel verschillende vissoorten voor die ook enkel in een speciaal aquarium thuishoren. De plantengroei is gering en de planten die er groeien zijn sterk, zoals de Vallisineria en bijvoorbeeld schede fonteinkruid. Grofweg zijn er drie soorten watertypen te onderscheiden: oligosatroof (weinig afvalstoffen), mesotroof (voedselrijk) en eutroof (rijk aan fosfaten en nitraten). Door waterverversing proberen aquarianen de waterwaarden op peil te houden. Vissen ademen zuurstof in en kooldioxide uit, planten doen andersom. Door te filteren wordt het biologisch evenwicht behouden. Dit kan op verschillende manieren. Ook toevoegingen aan het water en de bodem van het aquarium kan zorgen voor een groot verschil in de watersamenstelling. Door extra mineralen toe te voegen kunnen planten beter groeien. Ook vissen leveren mineralen door de uitscheiding in het water. Planten kunnen koloniaal leem als buffer gebruiken; deze leemsoort heeft de eigenschap ionen op te slaan waardoor er een voedselvoorraad beschikbaar is. Ook hoogveen turf doet een goede werking op het aquariumwater voor amazoneaquaria. Het heeft de eigenschap het water zachter te maken. Veelvuldig waterverversing is niet aan te raden om het biologisch evenwicht niet te vaak te verstoren. Echter is het belangrijk het zuurstofgehalte in de gaten te houden. Hoe warmer het water wordt, hoe minder zuurstof er gebruikelijk in het water aanwezig is. De kritische ondergrens is bij 3-3,5 mg/l. Daarom is het aan te raden om extra te beluchten bij warmer water en vissen die grote hoeveelheden zuurstof gebruiken. Na de pauze was er een film te zien: Reef of Riches is een schitterende film over de riffen bij West Irian Jaya. De avond werd om 22:45 uur afgesloten door de voorzitter. Graag tot volgende maand bij de algemene ledenvergadering.

5 Aqua Vré Februari Notulen Algemene Ledenvergadering 9 februari Opening 1.1 Er zijn in totaal 19 leden aanwezig (waarvan 4 bestuursleden) op de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Iedereen wordt hartelijk welkom geheten door de penningmeester die in afwezigheid van de eerste en tweede voorzitter en de secretaris de vergadering voorzit.,henk de Kleuver is plaatsvervangend penningmeester In het bijzonder wordt de heer D. Plokker welkom geheten die de foto s van het huiskeuring komt laten zien voor de publieksprijs. De aanwezigen wordt verzocht om de presentielijst te tekenen terwijl deze de zaal doorgaat. 2. Mededelingen en ingekomen stukken 2.1 Van Meegdenburg is overgenomen door Eco-logics 2.2 Boekje wordt nu via selektmail verstuurd, slechte bezorging, met TNT ging het beter. We zullen gaan onderzoeken of we het boekje digitaal gaan verspreiden. Het kweekcontact gaat via de website. 2.3 Brief van de accountants is binnengekomen met de mededeling dat de jaarrekening is goedgekeurd. 3 Notulen ALV De notulen van de jaarvergadering 2009 worden ongewijzigd vastgesteld. 4. Jaarverslag secretaris 4.1 Jaarverslag van de secretaris wordt toegelicht en aangenomen. 4.2 Dank voor het werk van de secretaris. 5. Jaarverslag penningmeester 5.1 De penningmeester licht het resultatenoverzicht en de balans toe, na enkele vragen hierover. 6. Kascontrole 6.1 De brief van de accountant aangaande de kascontrole wordt door de plv. voorzitter voorgelezen. Alles ziet er ordelijk en goed verzorgd uit. Dank voor het werk van de penningmeester. 7. Begroting Begroting wordt door Kees van de Peppel toegelicht aan de hand van de cijfers van 2009 en Contributieverhoging NBAT wordt 1:1 doorberekend, geldt voor 2011.

6 Aqua Vré Februari Verder geen vragen of opmerkingen, begroting aangenomen. 8. Concept Programma Dico Wijma licht het concept programma 2010 toe. In juni zal weer een barbecue worden gehouden. 8.2 Programma is verder goed en kan verder ingevuld worden. 9. Rondvraag 9.1 Vragen over Het Aquarium, deze is in januari niet ontvangen. Uitleg door Kees van de Peppel en Piet Bodingius over de ontwikkelingen binnen de NBAT. Van de aquarianen in Nederland zijn er slechts 3000 aangesloten bij de NBAT, dat is erg weinig. De website, maandblad, kleine verenigingen, financiën en vernieuwing komen aan de orde. E.J. Teunissen vraagt of de leden van Aqua-Vré iets kunnen doen. 9.2 Henk de Kleuver wil graag ledenlijst om mensen aan te halen en te kijken of ze nog lid zijn. Piet Bodingius noemt dat het zeker belangrijk is dat leden worden gebonden. Jaarverslag secretaris 2010 Onze avonden afgelopen jaar: Februari 2010 Onze algemene ledenvergadering 2010 met 21 aanwezigen. Onze secretaris en voorzitter zijn deze avond afwezig. Kees vd Peppel zit de avond voor. Het jaarverslag van de secretaris en de penningmeester worden na een korte toelichting akkoord bevonden en aangenomen. De begroting en de resultaten van de kascommissie worden met de aanwezigen doorgenomen en waar nodig toegelicht. De penningmeester heeft alles keurig verzorgd en een korte presentatie met de beamer laten zien. Het jaarprogramma 2010 wordt doorgenomen en ook toegelicht. Dank voor het werk van de bestuursleden van de vereniging. Enkele mededelingen volgen. Punten die hierna worden besproken zijn het stoppen van de beurs in Veenendaal en de bekendmaking van de plaquette met alle winnaars van onze huiskeuringen wordt onthuld met hierop de naam van de laatste winnaar.

7 Aqua Vré Februari Maart 2010 Een 20 met aanwezigen die naar de lezing van W. Tomey zijn komen luisteren. Een erg interessante lezing die ons een kijk geeft op hoe onze siervissen in Azië gekweekt worden. De spreker is er adviseur en regelmatig bezoeker van kwekerijen, waardoor mooie plaatjes uit de handel en natuurlijke omgeving gecombineerd worden. April 2010 Een goed bezochte avond. 20 leden en een aantal nieuwe leden. Na de gebruikelijke opening volgt een uitzonderlijke mededeling. Karin Bodingius is de eerste huiskeuringswinnaar van Aqua Vre die ook de DON keuring heeft weten te winnen. Zij zal deelnemen aan de landelijke keuring. Proficiat! Hierna houdt de heer Feenstra zijn lezing. Onderwerp van spreken is vijvers in niet te grote tuinen. Tips, adviezen, variatiemogelijkheden en leuke foto s volgen elkaar op. Mei 2010 Een rustige avond met slechts 18 aanwezigen. Excuses van het bestuur voor het niet uitkomen van ons boekje, waarna de heer D. Poelemeijer zijn lezing over licht en fotosynthese houdt. Na zijn verlichtende lezing volgt nog een korte film over licht. Juni 2010 Onze gezellige bbq die elk jaar terug komt. Druk bezocht door 30 leden en zoals in voorgaande jaren weer bij de familie Teunissen. Ook dit jaar weer een succesvolle avond. Goed eten en een uitstekende sfeer. Juli / Augustus 2010 Vakantiemaanden September 2010 De eerste avond na de zomervakantie. Bezocht door 17 aanwezigen met een lezing getiteld Van Kale Bak Tot succesnummer. De

8 Aqua Vré Februari ingeplande spreker heeft wegens ziekte af moeten zeggen en is door een nieuwe spreker op het laatste moment nog kunnen vervangen. Onderwerpen die in de lezing aan bod komen zijn de bouw van je aquarium, de pomp, licht, filtering, inrichting en de dieren. Oktober 2010 Een avond met 18 aanwezigen. De avond werd verzorgd door Jan Pater met een lezing getiteld De Pad op Liefdespad. Een leuke lezing over de verhuizing van een complete paddenkolonie in Veenendaal wegens bouwplannen van de gemeente. November 2010 Deze avond heeft en lezing over levend voer en een reisverslag over een reis van hem naar de Amazone. Een interessant onderwerp voor de 21 aanwezigen. Zowel de kweek van diverse soorten als de vangst in de vrije natuur komen voorbij. Ook de aandacht voor parasieten wordt besproken. Hierna volgt een verslag van een van zijn reizen naar Zuid-Amerika. December 2010 De uitslag van onze huiskeuring is het onderwerp deze avond. 26 aanwezigen en de heer Hub Custers is onze keurmeester. Veel mooie foto s van zowel de keurmeester zelf als van de secretaris werden getoond. Hieronder de uitslag. Uitslag Huiskeuring Aqua Vre K. Bodingius ,5 2 C. Adam ,5 3. J. de Leeuw W. Snijder ,5 5 F. Bos 369,5-59 Januari 2011 Ten tijde van het schrijven van dit jaaroverzicht nog niet bekend.

9 Overige gegevens 2010 Aqua Vré Februari Op 1 januari 2010 telde Aqua Vré in totaal 100 leden, donateurs en adverteerders. Op 1 januari 2011 telde Aqua Vre in totaal 59 leden en 3 donateurs en 20 adverteerders. In totaal 82; krimp ten opzichte van Op de 9 avonden waren het afgelopen jaar cumulatief 191 leden en geïnteresseerden aanwezig. Per avond dus gemiddeld bijna 22 aanwezigen, een mooi resultaat. Januari 2011 is hierbij niet meegerekend. In 2010 is maar liefst kilo oud papier opgehaald. Helaas kilo minder dan vorig jaar. Maar toch heeft ook dit jaar weer het oud papier voor een grote positieve bijdrage voor de vereniging gezorgd. Op de avonden zijn het afgelopen jaar loten verkocht. Ook is dit jaar zeer regelmatig gebruik gemaakt van onze bibliotheek. Binnen onze vereniging is het zeker zinvol om deze faciliteit in stand te houden. Naast de groei van informatie geput vanuit het internet blijft het lezen van een groot aantal boeken populair binnen Aqua Vré. De lijst met al onze te lenen boeken is ook op onze internetsite terug te vinden. Tot slot Rest ons nog om iedereen die zich het afgelopen jaar voor de vereniging heeft ingezet van harte te bedanken voor zijn of haar inzet en ik hoop dat we ook volgend jaar weer een beroep te mogen doen op onze leden om onze vereniging een succesvol 2011 te laten beleven! Met vriendelijke groeten en allen een zeer goed hobbyjaar toegewenst voor 2011! Het secretariaat Voorstel jaarprogramma 2011 dinsdag 8 februari 2011, Algemene ledenvergadering dinsdag 8 maart 2011, lezing dinsdag 12 april 2011, lezing dinsdag 10 mei 2011, lezing

10 Aqua Vré Februari dinsdag 14 juni 2011, barbecue dinsdag 13 september 2011 zaterdag 8 oktober 2011, huiskeuring dinsdag 11 oktober 2011, nog nader in te vullen dinsdag 8 november 2011, nog nader in te vullen dinsdag 13 december 2011, uitslag huiskeuring dinsdag 10 januari 2012, nog nader in te vullen dinsdag 14 februari 2012, Algemene ledenvergadering Website Aqua-Vré Alle informatie die in het maandelijks in het boekje is te vinden, en meer, is te vinden op de informatieve website van Aqua-Vré, Naast veel informatie zijn er diverse links naar hobbygerelateerde sites te vinden. Dus aan te raden voor alle leden van Aqua-Vré en niet leden. Oud Papier Beste leden, Ook op de avond in februari is het weer mogelijk om oud papier mee te nemen en hiermee onze vereniging te steunen. Zoals gebruikelijk zal de aanhanger aanwezig zijn. Op voorgaande verenigingsavonden was het oud papier een succes! De aanhanger zat helemaal vol. Moeite met het uitladen van het papier? Vraag even om hulp en uw auto wordt met een aantal mensen even geleegd. Alle beetjes helpen! Hulp gevraagd voor ophalen oud papier Aqua Vré haalt in Ede oud papier op. De opbrengst van het oud papier is voor de vereniging erg belangrijk. Er zijn nog steeds mensen nodig die mee willen helpen met het inzamelen van het oud papier. Mensen

11 Aqua Vré Februari die mee willen helpen kunnen zich opgeven bij iemand van het bestuur. Verslag uitslag huiskeuring 2010 op 14 december 2010 De avond begint zoals gebruikelijk. De voorzitter heet de 26 aanwezigen van harte welkom. Waaronder de keurmeester in het bijzonder. Enkele mededelingen volgen: - Als eerste een opmerking over ons boekje wat elke maand onder de leden wordt verspreid. De kosten hiervan zijn bijna niet meer te dragen voor onze vereniging. Oplossing hiervoor is om over te gaan op een digitale variant hiervan. Leden die hier bezwaar tegen hebben kunnen dit zo spoedig mogelijk aan de voorzitter door geven! - De contributie zal voor 2011 niet omhoog gaan, omdat Aqua Vre de kosten voor het afgelopen jaar binnen de perken heeft weten te houden. Ook vanuit de NBAT zijn er geen noemenswaardige kostenverhogingen voor het komende jaar zijn aangekondigd. - Een korte discussie volgt er over onder meer onze ledenaantallen en de rol van het aantal leden voor het behoud van onze vereniging. Meer en meer verenigingen geven aan in hun voortbestaan te worden bedreigd door het teruglopende aantal leden. De zaal geeft een aantal opties om het aantal leden bij Aqua Vre op peil te houden. Een korte open discussie volgt hierop. Een interessant onderwerp dat zeker bij de leden en ons bestuur in de gaten wordt gehouden en de aandacht heeft. Verslag van de keuring en de presentatie van de keurmeester: Op Dinsdag 14 december staat onze vereniging in het teken van de uitslag van onze huiskering. Op 9 oktober heeft onze secretaris als fotograaf, samen met keurmeester Hub Custers een aantal van onze leden bezocht. Een zeer gevarieerd aantal aquaria zijn gekeurd dit jaar. Van beginnende leden tot geroutineerde aquarianen hebben mee gedaan en hun bakken zijn dan ook te bewonderen geweest op onze

12 Aqua Vré Februari avond. Bruikbaar advies voor de deelnemers en aanwezigen is gegeven door de vakkundige keurmeester waar iedereen zijn of haar aquarium mee kan verbeteren en nog mooier maken. De aquaria komen een voor een voorbij met diverse foto s, die door de secretaris tijden de keuring gemaakt zijn. Ook de keurmeester heeft foto s gemaakt en die worden op de avond met een tweede beamer op de wand gepresenteerd. De leden komen aan bod in de volgorde waarop zij gekeurd zijn. De deelnemers dit jaar zijn: - Wolter Snijder - Cees Adams - Karin Bodingius - Jos de Leeuw - Frank Bos Hun aquaria worden elk uitgebreid besproken door de keurmeester. Elke deelnemer heeft zijn eigen, zeer nette aquarium en heeft dan ook een groot aantal plus punten die voorbij komen. Sommige punten zouden nog net iets verbeterd kunnen worden waardoor de bak er nog beter bij kan komen te staan. Allen een ruime voldoende behaald. De exacte punten per deelnemer staan in de lijst in dit boekje. Winnares dit jaar is Karin Bodingius geworden. Zij heeft namen Aqua Vre ook mee gedaan aan de District keuring afgelopen jaar. In het maandblad Het Aquarium staat hier een verslag van te lezen. Proficiat namens de keurmeester, onze leden en ook namens ons bestuur! Aan het einde van de presentatie volgden felicitaties van onze voorzitter en de keurmeester met een bos bloemen. Ook de keurmeester en de fotograag kregen een bos bloemen en een mooie fles wijn voor zijn werk. De deelnemers die in aanmerking komen met hun punten totaal voor een bondsdiploma zullen dit op de jaarvergadering ontvangen.

13 Aqua Vré Februari Voorzitter: Secretaris: Michiel Hennink Martin Kamphuis Oudlaan 62 Tuinstraat RC Wageningen 3821CT Nijkerk Tel. : Tel.: m.hennink@chello.nl martinkamphuis@hotmail.com Penningmeester: 2 e voorzitter: Kees van de Peppel Cees Adams Molenstraat 111 Reehorsterweg WL Bennekom 6717 LG Ede Tel: (0318) Tel.: (0318) k.peppel@planet.nl 2 e Secretaris: Bestuurslid en bibliothecaris: Bert van Draanen Karin Nellestijn Harsseveld 12 Koelhorst GH Ede 6714 KN Ede Tel: Tel.: (0318) bertvandraanen@gmail.com koekoek@tiscali.nl Bestuurslid: Redactie: Jan Marchal Marijke vd Wijngaard-Marchal Keucheniusstraat 35 Sadatstraat BD Veenendaal 3902 KT Veenendaal Tel.: (0318) Tel.: aquariumvis@hetnet.nl marijkemarchal2@hotmail.com Erelid: J. de Gijt Van Galenstraat DG Ede Website:http// Bibliotheek:Op de contactavonden bij het bestuur. Moeilijkheden met uw aquarium?bij moeilijkheden met uw aquarium kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden. Kopij voor dit boekje:als u kopij tijdig geplaatst wilt hebben moet dit voor het weekend na de ledenvergadering worden aangeleverd bij de redactie. Contributie:De contributie bedraagt 50,00 per jaar. Jeugdleden (onder de 18 jaar) 30,00 per jaar. De donateurkosten zijn minimaal 25,00 per jaar. Gironummer: t.n.v. Aqua-Vré te Ede.

Aqua Vré Februari 2012 1

Aqua Vré Februari 2012 1 Aqua Vré Februari 2012 1 februari 2012 45 e jaargang nummer 10 Uitnodiging jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Datum: 14 februari 2012 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586

Nadere informatie

Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 te Ede Tel:

Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 te Ede Tel: Aqua Vré februari 2009 blz. 1 februari 2009 42 e jaargang nummer 10 Uitnodiging jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Datum: 10 februari 2009 Plaats: Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586

Nadere informatie

Aqua Vré December

Aqua Vré December Aqua Vré December 2011 1 Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré TOPPERS van het district ZUID-HOLLAND NOORD Waar? Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 6712 EG Ede Wanneer? Dinsdag 13 december 2011 Zaal open:

Nadere informatie

Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré. Cichlasoma, opkomst en ondergang van een cichlidengeslacht

Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré. Cichlasoma, opkomst en ondergang van een cichlidengeslacht Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré Cichlasoma, opkomst en ondergang van een cichlidengeslacht Waar? Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 6712 EG Ede Beste, Wanneer? Dinsdag 13 november 2012 Zaal open:

Nadere informatie

Aqua Vré Januari

Aqua Vré Januari Aqua Vré Januari 2012 1 Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré Paludaria en Terraria Waar? Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 6712 EG Ede Wanneer? Dinsdag 10 januari 2012 Zaal open: vanaf 19:30 uur Beste

Nadere informatie

Aqua Vré Maart

Aqua Vré Maart Aqua Vré Maart 2012 1 Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré Vijver aanleg en onderhoud Waar? Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 6712 EG Ede Wanneer? Dinsdag 13 maart 2012 Zaal open: vanaf 19:30 uur Beste

Nadere informatie

Aqua Vré Juni

Aqua Vré Juni Aqua Vré Juni 2010 1 juni 2010 44 e jaargang nummer 4 Uitnodiging ledenbijeenkomst. Datum: 8 juni 2010 Plaats: Erf familie Teunissen Lunterseweg 51 Tel: 0318-617547 Verenigings BBQ Dinsdag 8 juni is er

Nadere informatie

Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré Terrariumwereld. Waar? Stichting Eigen Gebouw Bettekamp EG Ede

Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré Terrariumwereld. Waar? Stichting Eigen Gebouw Bettekamp EG Ede Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré Terrariumwereld Waar? Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 6712 EG Ede Dinsdag 10 april 2012 Zaal open: vanaf 19:30 uur Beste leden, Aankomende ledenbijeenkomst krijgen

Nadere informatie

Aqua Vré December

Aqua Vré December Aqua Vré December 2010 1 December 2010 44 e jaargang nummer 8 Uitnodiging ledenbijeenkomst. Datum: 14 december 2010 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586 Zaal open 19.30

Nadere informatie

Een woord vanuit de redactie.

Een woord vanuit de redactie. Aqua Vré Juni en september 2011 1 Een woord vanuit de redactie. Zoals u allen misschien al wel heeft gemerkt, is er de laatste paar maanden weinig van een boekje geweest. Het is nu onze intensie om gewoon

Nadere informatie

3. Verslag secretaris over 2015. Dit werd door de secretaris, Joop Bootz, voorgelezen. Werd zonder op of aanmerkingen aangenomen.

3. Verslag secretaris over 2015. Dit werd door de secretaris, Joop Bootz, voorgelezen. Werd zonder op of aanmerkingen aangenomen. TC De Viskoerier Jaargang 36 Nummer 2 jan. 2016 www.terracollinaria.nl Verslag jaarvergadering Terra Collinaria 15-januari 2016. Afgemeld: Nic Luijten, Hans Mommer, Remy Meertens en Hub Hartmans. Aanwezig:

Nadere informatie

Aqua Vré November

Aqua Vré November Aqua Vré November 2009 1 november 2009 43 e jaargang nummer 7 Uitnodiging ledenbijeenkomst. Datum: 10 november 2009 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586 Zaal open 19.30

Nadere informatie

Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré. Waar? Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 6712 EG Ede. Quiz van Roel en Cees

Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré. Waar? Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 6712 EG Ede. Quiz van Roel en Cees Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré Waar? Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 6712 EG Ede Quiz van Roel en Cees Wanneer? Dinsdag 8 januari 2013 Zaal open: vanaf 19:45 uur Beste, Allereerst maak ik natuurlijk

Nadere informatie

Aqua Vré Maart

Aqua Vré Maart Aqua Vré Maart 2010 1 maart 2010 44 e jaargang nummer 1 Uitnodiging ledenbijeenkomst. Datum: 9 maart 2010 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586 Zaal open 19.30 uur Aanvang

Nadere informatie

Aqua Vré Oktober

Aqua Vré Oktober Aqua Vré Oktober 2011 1 Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré Aqua-Vré - ON TOUR Waar? Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 6712 EG Ede Wanneer? Dinsdag 11 oktober 2011 Zaal open: vanaf 19:00 uur Vertrek:

Nadere informatie

Aqua Vré Oktober 2010 1

Aqua Vré Oktober 2010 1 Aqua Vré Oktober 2010 1 oktober 2010 45 e jaargang nummer 6 Uitnodiging ledenbijeenkomst. Datum: 12 oktober 2010 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586 Zaal open 19.30 uur

Nadere informatie

Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer

Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer 44 ste jaargang Seizoen 2015-2016 Onze hobby avond, wat doen we deze maand 1 Op elke 1 e maandag van de maand is er een hobbyavond in Wijkcentrum

Nadere informatie

Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586

Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586 Aqua Vré maart 2009 blz. 1 maart 2009 43 e jaargang nummer 1 Uitnodiging Ledenvergadering. Datum: 10 maart 2009 Plaats: Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586 Zaal open 19.30 uur Aanvang

Nadere informatie

Aqua Vré September september e jaargang nummer 5

Aqua Vré September september e jaargang nummer 5 Aqua Vré September 2009 1 september 2009 43 e jaargang nummer 5 Uitnodiging ledenbijeenkomst. Datum: 8 september 2009 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586 Zaal open 19.30

Nadere informatie

Aqua Vré September 2010 1

Aqua Vré September 2010 1 Aqua Vré September 2010 1 september 2010 44 e jaargang nummer 5 Uitnodiging ledenbijeenkomst. Datum: 14 september 2010 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586 Zaal open 19.30

Nadere informatie

Aqua Vré December 2009 1

Aqua Vré December 2009 1 Aqua Vré December 2009 1 december 2009 43 e jaargang nummer 8 Uitnodiging ledenbijeenkomst. Datum: 8 december 2009 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586 Zaal open 19.30

Nadere informatie

Aqua Vré Mei Uitnodiging jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Aqua Vré Mei Uitnodiging jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Aqua Vré Mei 2011 1 april 2011 45 e jaargang nummer 2 Uitnodiging jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Datum: 10 mei 2011 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586 Zaal open

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact.

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Bekijk de webversie Februari 2019 In deze nieuwsbrief In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Contributie De contributieherrinneringen

Nadere informatie

Aqua Vré April 2011 1

Aqua Vré April 2011 1 Aqua Vré April 2011 1 Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vre Creatief met achterwanden! Waar? Sierviskwekerij Bert Bouwman Van Deventerstraat 8 3911 KH Rhenen Wanneer? Dinsdag 12 april 2011 Beste leden,

Nadere informatie

Aqua Vré november 2008 blz. 1. november 2008 42 e jaargang nummer 7. Uitnodiging voor het bijwonen van de volgende verenigingsavond.

Aqua Vré november 2008 blz. 1. november 2008 42 e jaargang nummer 7. Uitnodiging voor het bijwonen van de volgende verenigingsavond. Aqua Vré november 2008 blz. 1 november 2008 42 e jaargang nummer 7 Uitnodiging voor het bijwonen van de volgende verenigingsavond. Datum:11 november 2008 Plaats:Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 te Ede

Nadere informatie

www.deschuttervis.nl Aan: Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe.

www.deschuttervis.nl Aan: Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe. Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe. Even een terugblik naar onze jaarlijkse feestavond van december 2011. Met een goed gevulde zaal, blije mensen en vele mooie

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

Aqua Vré Oktober

Aqua Vré Oktober Aqua Vré Oktober 2009 1 oktober 2009 43 e jaargang nummer 6 Uitnodiging ledenbijeenkomst. Datum: 13 oktober 2009 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586 Zaal open 19.30 uur

Nadere informatie

Aqua Vré oktober 2008 blz. 1. oktober e jaargang nummer 6. Uitnodiging voor het bijwonen van de volgende verenigingsavond.

Aqua Vré oktober 2008 blz. 1. oktober e jaargang nummer 6. Uitnodiging voor het bijwonen van de volgende verenigingsavond. Aqua Vré oktober 2008 blz. 1 oktober 2008 42 e jaargang nummer 6 Uitnodiging voor het bijwonen van de volgende verenigingsavond. Datum: 14 oktober 2008 Plaats: Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 te Ede

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

Aqua Vré November

Aqua Vré November Aqua Vré November 2011 1 Aqua Vré November 2011 2 Aqua Vre On Tour verslag avond 11 oktober 2011 De avond van oktober ging naar het Groenhorst College. Op de locatie in Barneveld kregen we een uitgebreide

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

2.3 Familie De familie van de Corydoras panda is de Callichthyidae of terwijl, pantsermeervallen

2.3 Familie De familie van de Corydoras panda is de Callichthyidae of terwijl, pantsermeervallen Corydoras panda Geschreven door: Jeto 1. Inleiding 1.1 Aanleiding tot het schrijven van het artikel: Ik heb dit artikel geschreven, omdat ik zelf de Corydoras panda een leuk beestje vind om te houden maar

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Hengelsportvereniging Ons Genoegen Gemert Gemert 16 oktober 2015 Slide 2 1. Opening Slide 3 2. Notulen: Algemene ledenvergadering 06 maart 2015 Notulen algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Aqua Vré Januari 2010 1

Aqua Vré Januari 2010 1 Aqua Vré Januari 2010 1 januari 2010 43 e jaargang nummer 9 Uitnodiging ledenbijeenkomst. Datum: 12 januari 2010 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586 Zaal open 19.30 uur

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Volgens de presentielijst waren er 22 leden aanwezigen 1. Opening, en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder welkom. De voorzitter

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo.

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. Aanwezig : Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Ph Wedstrijden

Nadere informatie

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok TC De Viskoerier Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014 Uitnodiging jaarvergadering Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok Agenda: 1 Opening. 2 Verslag jaarvergadering 2013. (bij

Nadere informatie

Heeft u iets voor ons boekje? Bel dan de voorzitter of stuur een mailtje naar: Voorzitter@aquariahs.nl

Heeft u iets voor ons boekje? Bel dan de voorzitter of stuur een mailtje naar: Voorzitter@aquariahs.nl Aquaria H-S. Aquariumvereniging Aquaria H-S. Opgericht 1950. Aangesloten bij de NBAT. Voorzitter Nico Bulthuis Achterdiep ZZ 16, Sappemeer 0598-390894 Voorzitter@aquariahs.nl Penningmeester Peter Wieringa

Nadere informatie

December 2015. Jaargang 37

December 2015. Jaargang 37 December 2015 Jaargang 37 Bij ons voelt uw viervoeter zich thuis! T 0162 437822 F 0162 437284 I www.teraalst.nl Aquariumvereniging De Siervis Ingeschreven onder 40258165 bij de K.v.K te Tilburg. Goedgekeurd

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

Aqua Vré November

Aqua Vré November Aqua Vré November 2010 1 november 2010 44 e jaargang nummer 7 Uitnodiging ledenbijeenkomst. Datum: 09 november 2010 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586 Zaal open 19.30

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda Convocatie ALV 16 oktober 2014 blad 12 Notulen ALV 2013 Vergader datum : 16 januari 2014. Locatie : Bowling Restaurant Menken. Onderwerp : Algemene Ledenvergadering Bowling Vereniging Leiden Zuid-West.

Nadere informatie

Nieuwsbrief april G&B - Liemers

Nieuwsbrief april G&B - Liemers Bekijk de webversie Nieuwsbrief april G&B - Liemers Beste lezers, Op maandag 9 april a.s. houden wij weer onze Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij onze leden van harte zijn uitgenodigd. Vanaf 20.15

Nadere informatie

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De concept agenda: 1 Opening en vaststellen agenda 2 Mededelingen en ingekomen stukken 3 Verslag ALV 13 april 20123 (pagina 2) 4 Jaarverslagen

Nadere informatie

Nederlandse Bond Aqua- Terra Vereniging van houders van aquaria, terraria, vijvers en insectaria

Nederlandse Bond Aqua- Terra Vereniging van houders van aquaria, terraria, vijvers en insectaria Reglement landelijke huiskeuring NBAT Versie: 31032011.3 Artikel 1: Inschrijving 1.1 De organisatie van de landelijke huiskeuring (hierna te noemen LHK) berust bij de commissie bondskeurmeesters (hierna

Nadere informatie

april e jaargang nummer 2 De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel:

april e jaargang nummer 2 De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: Aqua Vré april 2009 blz. 1 april 2009 43 e jaargang nummer 2 Uitnodiging jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Datum: 14 april 2009 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer

Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer Verenigingsblad Aquariumvereniging Aquaria Hoogezand-Sappemeer 44 ste jaargang Seizoen 2015-2016 Onze hobby avond, wat doen we deze maand 1 De Hobbyavond Op elke 1 e maandag van de maand is er een hobbyavond

Nadere informatie

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

ALGEMENE LEDEN VERGADERING ALGEMENE LEDEN VERGADERING Datum : 5 juni 2019 Tijd : 20.30-21.30 UUR Lokatie : Clubhuis SV DEN HOORN Zuidhoornseweg 4, Den Hoorn (ZH) Agenda 1. Opening en welkom door de voorzitter 2. Verslag van de reguliere

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré. Algemene Leden Vergadering. Waar? Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 6712 EG Ede

Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré. Algemene Leden Vergadering. Waar? Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 6712 EG Ede Uitnodiging ledenbijeenkomst Aqua-Vré Algemene Leden Vergadering Waar? Stichting Eigen Gebouw Bettekamp 29 6712 EG Ede Wanneer? Dinsdag 12 februari 2013 Zaal open: vanaf 19:45 uur Beste leden, Aankomende

Nadere informatie

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J.

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. Nijeboer Voorzitter: Dhr. W. Krijt Putterweg 39 3851 GA Ermelo 0341-560549 w.krijt@vodafonevast.nl

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom. 1 Verslag algemene Ledenvergadering sv Sportlust 19 maart 2009 Concept verslag De Algemene Ledenvergadering van de Sportvereniging Sportlust heeft plaats gevonden in het clubgebouw van Hockeyvereniging

Nadere informatie

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON Alkmaar INHOUD: Uitnodiging Algemene Ledenvergadering.

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON Alkmaar INHOUD: Uitnodiging Algemene Ledenvergadering. 1 HAM - FLYER 01-19 tussendoortje van het HAM-Nieuws Mededelingen van de VERON Alkmaar INHOUD: * Uitnodiging 11 januari 2019 Item 1 * Agenda Jaarvergadering Item 2 * Jaarverslag 2018 Item 3 * Activiteiten

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Aqua Vré Juni 2009 1

Aqua Vré Juni 2009 1 Aqua Vré Juni 2009 1 juni 2009 43 e jaargang nummer 4 Uitnodiging voor het bijwonen van de verenigingsbarbecue. Datum: 9 juni 2009 Plaats: Erf van Evert Jan Teunisse Lunterseweg 51 Tel: 0318-617547 Verenigingsbarbecue

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 2017 MSP User Group NL ALV MSPug 20 april 2018; Locatie: Stadskasteel Oudaen, Utrecht

Verslag Algemene Ledenvergadering 2017 MSP User Group NL ALV MSPug 20 april 2018; Locatie: Stadskasteel Oudaen, Utrecht Kenmerk: MSPug-20180420-ALV Onderwerp: Algemene Ledenvergadering Plaats: Utrecht, Stadskasteel Oudaen Datum 20 april 2017 [ CONCEPT ] Aanwezig: Bestuur: Wilbert Wijns (voorzitter) Joyce de Jong (penningmeester)

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H.

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H. Ledenadministratie Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) KvK: 40023673 IBAN: NL04RABO0142130397 e-mail: leden@hcsassenhein.nl internet: www.hcsassenhein.nl Afzender: Postbus 39 ; 9750 AA Haren Gn Haren(Gn), 1

Nadere informatie

Maandblad nr. 6 28e Jaargang 2000/2001. Agenda voor de te houden hobbyavond op Maandag 5 Maart 2001

Maandblad nr. 6 28e Jaargang 2000/2001. Agenda voor de te houden hobbyavond op Maandag 5 Maart 2001 Maandblad nr. 6 28e Jaargang 2000/2001 Agenda voor de te houden hobbyavond op Maandag 5 Maart 2001 in de Reensche Compagnie, Tak van Poortvlietstraat, te Hoogezand Aanvang 19.45 uur A G E N D A 1. Opening

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Mei/Juni 2010 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 Secretariaat: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB Woudenberg

Nadere informatie

Aan: Algemene Ledenvergadering Energie-U cc. Bestuur Energie-U, t.a.v. Penningmeester Michiel Nijsen

Aan: Algemene Ledenvergadering Energie-U cc. Bestuur Energie-U, t.a.v. Penningmeester Michiel Nijsen Aan: Algemene Ledenvergadering Energie-U cc. Bestuur Energie-U, t.a.v. Penningmeester Michiel Nijsen Betreft: Beoordeling financieel verslag Energie-U 2015 Datum: 25 juni 2016 Geachte leden van Energie-U,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008 Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 27 maart 2008 2. POPEL Jaarverslag 2007 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. Service abonnement RRS-rioolreiniging 6. Bericht penningmeester

Nadere informatie

Maandblad van vivariumvereniging De Natuur In Huis Alphen aan den Rijn Opgericht 24 november 1936

Maandblad van vivariumvereniging De Natuur In Huis Alphen aan den Rijn Opgericht 24 november 1936 Aqua Spiegel Maandblad van vivariumvereniging De Natuur In Huis Alphen aan den Rijn Opgericht 24 november 1936 1!!! 2 Aqua Spiegel Colofon: DE NATUUR IN HUIS VERENIGING VOOR ALPHEN AAN DEN RIJN EN OMSTREKEN.

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg. Manege Rekkendonken 5 februari 2015

Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg. Manege Rekkendonken 5 februari 2015 Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg Manege Rekkendonken 5 februari 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen jaarvergadering 2014 4. Jaarverslag van de secretaris 5. Verslag kascommissie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1992

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1992 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1992 Opgericht 11 juli 1930. Ingeschreven bij de KvK onder nr. V445719. Aangesloten bij de N.B.A.T. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Het vormen van groepen en/of afdelingen

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club

Nederlandse Grasparkieten Club Nederlandse Grasparkieten Club Aangesloten bij de World Budgerigar Organisation Uitnodiging Voor het bijwonen van de JAARVERGADERING van de NGC-DBS op 28 maart 2013 in Café-zalencentrum De Gouden Leeuw,

Nadere informatie

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 VERENIGING VAN OUD FOKKER EMPLOYÉS 14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 INDIEN ONBESTELBAAR S.V.P. RETOUR: Kootwijkstraat 135 / 2573 XM Den Haag ===============================================================

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 4 NOVEMBER 2013 1 Agenda algemene ledenvergadering 4 november 2013 1. Opening door de voorzitter en aanvullende mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 22

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Informatie. over. Fotoclub Rapenland

Informatie. over. Fotoclub Rapenland Informatie over Fotoclub Rapenland 1 Inhoudsopgave Pagina 3 : algemeen : geschiedenis : waarom een fotoclub Pagina 4 : het bestuur : verloop van een clubavond : forumavonden : forumavond met afdrukken

Nadere informatie

www.deschuttervis.nl Aan:

www.deschuttervis.nl Aan: Beste Leden, Wat gaat de tijd toch snel, alweer 3 maanden geleden dat onze laatste clubavond was. A.s. zal daarom in het teken staan van een grote vis en plantenveiling en tijdens de pauze vindt er nog

Nadere informatie

NOVIOCACTUM. Digitale nieuwsbrief van de afdeling Nijmegen van Succulenta. Jaargang 1 nummer 2

NOVIOCACTUM. Digitale nieuwsbrief van de afdeling Nijmegen van Succulenta. Jaargang 1 nummer 2 NOVIOCACTUM Digitale nieuwsbrief van de afdeling Nijmegen van Succulenta. Jaargang 1 nummer 2 Van en voor de afdelingsleden en alle anderen met een warm hart voor planten in het algemeen en succulenten

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 van het RBIJ bestuur maart 2015

Nieuwsbrief 11 van het RBIJ bestuur maart 2015 Nieuwsbrief 11 van het RBIJ bestuur maart 2015 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de nieuwsbrief 11 van het bestuur van Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze nieuwsbrief wil het

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

AQUA TROPICA NIEUWS. Jaargang 10, nummer 2 - datum: 10 augustus 2013

AQUA TROPICA NIEUWS. Jaargang 10, nummer 2 - datum: 10 augustus 2013 AQUA TROPICA NIEUWS Jaargang 10, nummer 2 - datum: 10 augustus 2013 Verenigingslokaal : Maria Danneelserf 20, 2907 BD Capelle aan den IJssel Telefoonnummer : 06 48 38 78 67 Clubavond : Maandagavond van

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Aqua Vré Maart

Aqua Vré Maart Aqua Vré Maart 2011 1 maart 2011 44 e jaargang nummer 1 Uitnodiging ledenbijeenkomst. Datum: 8 maart 2010 Plaats: De Geurt Veenendaal Zaal Bettekamp 29 te Ede Tel: 0318-615586 Zaal open 19.30 uur Aanvang

Nadere informatie

Dus heb je tijd op donderdag 10 augustus kom dan om u naar Moershei 13 in Landgraaf.

Dus heb je tijd op donderdag 10 augustus kom dan om u naar Moershei 13 in Landgraaf. Jaargang 37 Nummer 15 aug. 2017 www.terracollinaria.nl E-mail: info.terracollinaria@gmail.com TC Onze vakantie-hobby-avond bij Luc en Kristel. EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA,EXTRA

Nadere informatie