CONCESSIEOVEREENKOMST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CONCESSIEOVEREENKOMST"

Transcriptie

1 CONCESSIEOVEREENKOMST Wekelijkse markt Oostkamp Tussen de ondergetekenden: - enerzijds het gemeentebestuur van Oostkamp, vertegenwoordigd door de heer Luc Vanparys, burgemeester en de heer Jan Compernol, gemeentesecretaris, handelend krachtens artikel van het gemeentedecreet, hierna gemeente genoemd - anderzijds de heer/mevrouw., optredend namens de.hierna genoemd concessiehouder, benoemd door het college van burgemeester en schepenen in zitting van 2013 is deze concessie overeengekomen: Algemene bepalingen De gemeente Oostkamp verleent aan de concessiehouder, die aanvaardt, een domaniale concessie op haar openbaar domein gelegen in de omgeving van de Sint-Pieterskerk te Oostkamp, volgens de grenzen afgebakend op bijgevoegd plan, dat deel uitmaakt van huidige concessieovereenkomst. De concessie mag door de concessiehouder slechts worden aangewend voor de inrichting van de wekelijkse markt op donderdagvoormiddag. De concessiehouder is gehouden tot de stipte opvolging van de wettelijke bepalingen betreffende de uitoefening en de organisatie van de ambulante activiteiten op de Oostkampse wekelijkse markt. Het gemeentebestuur heeft altijd het recht om de concessiehouder te controleren op het uitvoeren van zijn taken. Het gemeentebestuur draagt de verantwoordelijkheid voor de organisatie en de uitbating over aan de concessiehouder. Reglement van inwendige orde voor de Oostkampse wekelijkse markt Plaats en dag: Iedere donderdagvoormiddag van 06 uur tot 14 uur (incl. opstellen en ontruimen) wordt een marktdag gehouden in de omgeving van de Sint-Pieterskerk. (zie bijgevoegd marktplan) Feestdagen: Het houden van een markt op wettelijke feestdagen is uitgesloten, tenzij voorafgaande goedkeuring door de concessiegever

2 Andere activiteiten: Na overleg met de concessiehouder kunnen er op de marktdag andere activiteiten doorgaan. Begrafenissen/Kerkelijke diensten: Indien er op de wekelijkse marktdag een begrafenis/kerkelijke dienst doorgaat in de Sint- Pieterskerk dan moet er een doorgang voorzien worden voor de ceremoniewagens zo dat zij ongehinderd naar de hoofdingang van de kerk kunnen rijden. De standplaatsen die gelegen zijn voor de 3 toegangspoorten van de kerk en de standplaatsen die gelegen zijn op de parkeerplaatsen palend aan het lapidarium moeten vrijgemaakt worden. Gemeentehuis Beide toegangen tot het gemeentehuis dienen altijd vrij blijven. Professionele en particuliere verkopers Professionele verkopers dienen te beschikken over een BTWNR en over hun inschrijving in een ondernemersloket en moeten gedurende de hele duur van de manifestatie hun hoedanigheid kunnen bewijzen door middel van een leesbaar identificatiebord welke op een zichtbare wijze op de standplaats is aangebracht. Ook verenigingen met een machtiging occasionele verkopen zonder commercieel karakter (erkende jeugdbewegingen zijn van deze vergunning vrijgesteld) kunnen aan een standplaats bekomen en hebben geen identificatieplicht. Opening en sluiting: Behoudens afwijking toegelaten door de concessiehouder zijn de marktkramers verplicht hun standplaats op de wekelijkse markt in te nemen tussen 06 en 07 uur. Sluiting van de markt te 13 uur. Het is niet toegestaan om de marktplaats vóór sluitingsuur te verlaten. Het Gemeenteplein en deel Sint-Pietersplein moet uiterlijk om 14 uur ontruimd zijn. De concessiehouder moet er op toezien dat het innemen van de standplaats en het ontruimen van het openbaar domein op een ordelijke manier verloopt. Het op- en afrijden van (bedrijfs-)voertuigen van de standhouders mag het verkeer niet hinderen. Parkeren: Er geldt een algemeen parkeerverbod op het openbaar domein waar de markt doorgaat (zie plan) vanaf 00 uur tot 14 uur op de dag van de markt. De bedrijfs en/of personenwagens van de standwerkers moeten opgesteld worden bij voorkeur in de Albrecht Rodenbachstraat tussen de rotonde (aan Stationsstraat) en de Valkaart en langs de Gruuthuselaan. Hulpdiensten Het rijvak op het Sint-Pietersplein en een doorgang van min. 3 m naar het Gemeentehuis en de Sint-Pieterskerk dienen ten allen tijde vrij te blijven. De toegang voor hulpdiensten mag niet belemmerd worden. De concessiehouder dient het brandpreventiereglement van de lokale brandweer te volgen.

3 Afval en beschadigingen Na afloop van de door hem ingerichte activiteit zal de concessiehouder het openbaar domein, dat deel uitmaakt van deze overeenkomst, in zijn oorspronkelijke staat herstellen. Hij zal er onder meer voor zorgen dat alle afval op het domein wordt verwijderd en dat eventuele beschadigingen worden hersteld. Als hieraan niet is voldaan, vallen alle kosten verbonden aan het herstellen van het openbaar domein door beschadigingen, bekladden en besmeuren, het opkuisen van afval en ander vuil, het afvoeren en het verwerken ervan door de gemeentediensten ten laste van de concessiehouder. De concessiehouder is vrij alle maatregelen en acties te ondernemen die tot doel hebben afval te voorkomen, afval aan de bron te sorteren en afval op een handige en vlotte manier in te (laten) zamelen in zoverre deze acties kaderen binnen de wettelijke en gemeentelijke bepalingen ter zake. Het is de concessiehouder verboden op het openbaar domein om het even welke werken uit te voeren zonder uitdrukkelijk akkoord van het college van burgemeester en schepenen. Elektriciteit De elektriciteitskasten zijn eigendom van de gemeente. De concessiehouder is verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de kasten. Hij moet er op toezien dat de elektriciteitskasten door de standhouders als een goed huisvader worden gebruikt, volgens de richtlijnen die hem daartoe door de gemeente worden verstrekt en overeenkomstig de van toepassing zijnde bepalingen van het A.R.E.I De concessiehouder zal de gemeente vrijwaren voor alle schade toegebracht aan een derde wegens foutief gebruik van de elektriciteitskasten. Bij foutief gebruik kan de gemeente deze overeenkomst eenzijdig en zonder enige schadevergoeding beëindigen. De concessiehouder zal de gemeente vergoeden voor alle schade toegebracht aan dit materiaal. De kosten voor het gebruik van elektriciteit zullen per kwartaal aan de concessiehouder aangerekend worden. Water Wat betreft de watervoorziening dient de concessiehouder contact op te nemen met de gemeente. De kosten voor het gebruik van water zullen aan de concessiehouder aangerekend worden. Standplaats afbakening: De standplaatsen worden toegekend door de concessiehouder rekening houdend met het marktreglement en het bijhorende plan. De diepte van de kramen bedraagt maximum 4 meter, eventuele luifel inbegrepen. Verwarmingstoestellen Marktkramers die gebruik maken van verwarmingstoestellen zijn verplicht zich te laten verzekeren tot dekking van hun burgerlijke aansprakelijkheid. Op elk verzoek van de concessiehouder moet het bewijs dat aan deze verplichting is voldaan worden voorgelegd.

4 Deze marktkramers zijn er toe gehouden om een brandblusapparaat (1 kg poeder op 0.8 l halogeen of 2 kg CO²) in hun marktkraam te hebben. Netheid De kramen moeten zo worden ingericht dat geen brandbare, schadelijke, hinderlijke en/of onwelriekende vloeistoffen of afvalresten op de grond terecht komen. Indien dit onmogelijk blijkt moeten de marktkramers deze vloeistoffen of afvalresten opvangen in kuipen die na de sluiting van de markt meegenomen worden (in geen geval achterlaten op het openbaar domein van Oostkamp) Verkoopactiviteiten Het wordt elke marktkramer of standwerker verboden zijn verkoopactiviteiten uit te oefenen op een wijze die de normale verkoopactiviteiten van de andere standhouders ernstig stoort of onmogelijk maakt. Geluid Het is verboden om elektronische versterkers te gebruiken die de geluiden van uitbating overdreven storend maken voor naburige bewoners, kerkdiensten, marktkramers en marktbezoekers. Naleving wetgeving De concessiehouder zal de bepalingen van de wet van 4 juli 2005 en van het KB van 24 september 2006, alsmede het marktreglement van de gemeente Oostkamp, betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante activiteiten stipt naleven. Bovendien zal hij er nauwgelet op toezien dat alle politiereglementen en brandpreventievoorschriften met betrekking tot de door hem ingerichte activiteit zowel door hemzelf als door de derden stipt worden nageleefd. Sancties De marktkramer die zich niet houdt aan de bepalingen van het marktreglement kan door de concessiehouder van de markt verwijderd worden. Bij verval of intrekking van de machtiging tot het uitoefenen van ambulante activiteiten zal de toegang tot de wekelijkse markt geweigerd worden. Toezicht De gemeente behoudt zich het recht voor toezicht uit te oefenen op het gebruik van het openbaar domein, deel uitmakend van deze overeenkomst. Verzekering De concessiehouder zal zijn burgerlijke aansprakelijkheid en deze van zijn vrijwillige medewerkers voldoende door een verzekering laten dekken. Een kopie van deze polis zal jaarlijks, vóór de periode waarop de concessie betrekking heeft aan de gemeente worden voorgelegd.

5 Overleg De gemeente en de concessiehouder dienen minstens 4 keer per jaar een overleg te organiseren. Concessiebedrag - waarborg De concessiehouder,.., is gehouden zijn aanbod van.. per jaar, als vergoeding voor de uitbating van deze markt, te betalen aan het gemeentebestuur van Oostkamp en moet betaald worden voor 1 mei van ieder jaar en dit door middel van overschrijving op de bankrekening van het gemeentebestuur. Bij verlenging van de concessie, zal de concessievergoeding jaarlijks aangepast worden. De basisconcessieprijs is de prijs die de concessiehouder en de concessiegever bij het sluiten van het overeengekomen zijn. Het nieuwe indexcijfer is de gezondheidsindex van de maand die aan de verjaardag van het huurcontract voorafgaat. De aanvangsindex is de gezondheidsindex van de maand die voorafgaat aan de maand waarin het concessieovereenkomst werd afgesloten. De concessionaris zal ter garantie van een goede uitvoering van de concessieovereenkomst een waarborg van 2.500,00 euro stellen die gestort moet worden op IBANnr BE van de gemeente Oostkamp. Aanvang concessie Deze concessie wordt aangegaan voor 3 jaar en vangt aan op donderdag 2013 en eindigt op vrijdag , met mogelijkheid tot verlenging (telkens voor 1 jaar) door de concessiegever, en dit voor een maximale totale looptermijn van 9 jaar. Opzeg concessie De concessiehouder kan de concessie opzeggen met een schriftelijke en aangetekende opzeggingsbrief aan het college van burgemeester en schepenen mits het respecteren van een opzegtermijn van 3 maanden. Na een tweede schriftelijke aanmaning houdt de concessiegever zich het recht voor de concessie éénzijdig stop te zetten. De concessie kan steeds door een reden geleend aan het openbaar belang éénzijdig herroepen worden. De partij die gebruik maakt van de mogelijkheid tot ontbinding zal aan de andere partij geen enkele vergoeding verschuldigd zijn omwille van deze ontbinding. In dubbel opgemaakt te Oostkamp en door beide partijen voor gelezen en goedgekeurd getekend op

UITBATING EN TOEZICHT van de Hamse Rommel- en Antiekmarkt op zondagvoormiddag.

UITBATING EN TOEZICHT van de Hamse Rommel- en Antiekmarkt op zondagvoormiddag. BEVRAGINGSLEIDRAAD VOOR DE TOEWIJZING VAN DE CONCESSIE UITBATING EN TOEZICHT van de Hamse Rommel- en Antiekmarkt op zondagvoormiddag. OPROEP TOT VOORSTELLEN Indienen uiterlijk 30 maart 2012 om 09:00 u.

Nadere informatie

Bevragingsleidraad voor de toewijzing van de concessie 'uitbating en toezicht op de Oostkampse wekelijkse markt op donderdagvoormiddag

Bevragingsleidraad voor de toewijzing van de concessie 'uitbating en toezicht op de Oostkampse wekelijkse markt op donderdagvoormiddag Bevragingsleidraad voor de toewijzing van de concessie 'uitbating en toezicht op de Oostkampse wekelijkse markt op donderdagvoormiddag Oproep tot voorstellen Indienen tegen uiterlijk 8 MEI 2013 Om 11 uur

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST KANTOOR. Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd

HUUROVEREENKOMST KANTOOR. Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd HUUROVEREENKOMST KANTOOR Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd en 2. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres, ondernemingsnummer en eventueel RPR)

Nadere informatie

Bestek voor de verkoop van consumptie-ijs op het strand ( )

Bestek voor de verkoop van consumptie-ijs op het strand ( ) Bestek voor de verkoop van consumptie-ijs op het strand (2018-2020) VOORWERP VAN DE CONCESSIE Artikel 1: Het gemeentebestuur van Middelkerke verleent het alleenrecht voor de verkoop van consumptie-ijs

Nadere informatie

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 28 juni 2016 houdende het heffen van een belasting op de marktrechten;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 28 juni 2016 houdende het heffen van een belasting op de marktrechten; GEMEENTERAAD 20 DECEMBER 2016 Belasting op de marktrechten. Aanpassing DE RAAD, Juridische overwegingen Gelet op de artikelen 41, 162 en 170 van de grondwet; Gelet op de artikelen 42, 186 en 253 van het

Nadere informatie

Huurovereenkomst woonhuis/appartement

Huurovereenkomst woonhuis/appartement Huurovereenkomst woonhuis/appartement Tussen de ondergetekenden : Hierna genoemd "de verhuurder"; en Hierna genoemd "de huurder"; is het volgende overeengekomen : De verhuurder verklaart te verhuren aan

Nadere informatie

REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL

REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL INHOUD A. ALGEMENE BEPALINGEN 3 B. AANVRAAG VOOR STANDPLAATSEN 3 C. TOEWIJZINGSREGELS VOOR STANDPLAATSEN 3 D. UITBATING TIJDENS DE AMBULANTE HANDEL 4 E. SLOTBEPALINGEN

Nadere informatie

Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein

Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2008, meer bepaald artikel 42; Gelet op de wet van 25 juni 1993

Nadere informatie

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W.

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W. woensdag 20 juli 2016 VERBLIJFSOVEREENKOMST Tussen : 1. De V.Z.W. Beschut Wonen Noord-Limburg, Burgemeester Laenenstraat 7 bus 25 3900 Overpelt, hier vertegenwoordigd door Fons Plas (ondergetekende), in

Nadere informatie

Toelating voor de uitbating voor een ijsventer in het Terkamerenbos (Bremlaan).

Toelating voor de uitbating voor een ijsventer in het Terkamerenbos (Bremlaan). Toelating voor de uitbating voor een ijsventer in het Terkamerenbos (Bremlaan). Uitgegeven door : De Stad Brussel, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen namens welke handelen

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST Tussen enerzijds: KINDERDAGVERBLIJF DE HONINGBOOM is een feitelijke vereniging met ondernemingsnummer 0843.231.787 vertegenwoordigd door Van Calster Ilse en Van Calster Ann met

Nadere informatie

Stad Aalst REGLEMENT VOOR AMBULANTE HANDEL OP HET GRONDGEBIED VAN DE STAD AALST ECONOMIE EN LANDBOUW

Stad Aalst REGLEMENT VOOR AMBULANTE HANDEL OP HET GRONDGEBIED VAN DE STAD AALST ECONOMIE EN LANDBOUW REGLEMENT VOOR AMBULANTE HANDEL OP HET GRONDGEBIED VAN DE STAD AALST Artikel 1 Eenieder die op het grondgebied van de stad ambulante handel wenst uit te oefenen, dient over een voorafgaande toelating van

Nadere informatie

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN (AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN Artikel 1. Met ingang van het dienstjaar 2008 dient een retributie betaald

Nadere informatie

Verhuurreglement Koninginnepark

Verhuurreglement Koninginnepark Verhuurreglement Koninginnepark Artikel 1 Verhuur Koninginnepark De gemeente Maasmechelen is eigenaar van het Koninginnepark (hierna het park ) met bijhorende kiosk gelegen te Eisden-Maasmechelen, Koninginnelaan,

Nadere informatie

O 10 Gemeentelijke marktreglement goedkeuring besluit.

O 10 Gemeentelijke marktreglement goedkeuring besluit. UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 12 september 2007 Aanwezig: Koen Mettepenningen, Raadsvoorzitter; Paul Van de Casteele, Burgemeester; Frans

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein

Reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein Reglement Reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein Vastgesteld door de gemeenteraad op 19 december 2007 AFDELING 1 : Organisatie van ambulante

Nadere informatie

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS Tussen de ondergetekenden 1. de Heer.... en Mevrouw... wonende te... verder "de verhuurder" genoemd - en 2. de Heer... en Mevrouw... wonende te... verder "de huurder"

Nadere informatie

stad zoekt uitbater(s) voor marktkavels op de Vrijdagmarkt

stad zoekt uitbater(s) voor marktkavels op de Vrijdagmarkt infobrochure stad zoekt uitbater(s) voor marktkavels op de Vrijdagmarkt De stad Antwerpen zoekt uitbaters voor drie kavels voor de openbare veilingmarkt, de zogenaamde Vrijdagmarkt, gelegen op het middenplein

Nadere informatie

----------------------------------------------------------------------------- REGLEMENT I.V.M. AMBULANTE ACTIVITEITEN

----------------------------------------------------------------------------- REGLEMENT I.V.M. AMBULANTE ACTIVITEITEN ----------------------------------------------------------------------------- REGLEMENT I.V.M. AMBULANTE ACTIVITEITEN ----------------------------------------------------------------------------- GESTEMD

Nadere informatie

Teneinde de diversiteit van het aanbod te waarborgen is het aantal standplaatsen per onderneming beperkt tot één per artikel.

Teneinde de diversiteit van het aanbod te waarborgen is het aantal standplaatsen per onderneming beperkt tot één per artikel. Markreglement Afdeling 1: Organisatie van ambulante activiteiten op de openbare markten Artikel 1 Gegevens van openbare markten (wet art. 8 2) De gemeente richt op het openbaar domein volgende openbare

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 december 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 december 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 december 2015 Besluit GOEDGEKEURD B-punt ondernemen en stadsmarketing Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Bestek concessie waterscooters op de Zeedijk te Middelkerke

Bestek concessie waterscooters op de Zeedijk te Middelkerke Bestek concessie waterscooters op de Zeedijk te Middelkerke VOORWERP VAN DE CONCESSIE Artikel 1 De gemeente Middelkerke, hierna de concessiegever genoemd geeft een gedeelte van de Zeedijk, zoals hierna

Nadere informatie

Ambulante en kermisactiviteiten: de nieuwe regelgeving 1

Ambulante en kermisactiviteiten: de nieuwe regelgeving 1 INFOSESSIE OVER DE ONDERNEMINGSLOKETTEN Ambulante en kermisactiviteiten: de nieuwe regelgeving 1 Vincent Ramelot, Adviseur bij de VSGB I. Wat schrijft de wet voor? Wettelijke en reglementaire bepalingen:

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT

HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT Tussen: gsm:.. rijksregisternummer... hierna "verhuurder" genoemd, en: gsm:.. rijksregisternummer... gsm:.. rijksregisternummer... hierna "huurder(s)" genoemd,

Nadere informatie

Inrichtingsplan weekmarkt 2017

Inrichtingsplan weekmarkt 2017 Inrichtingsplan weekmarkt 2017 zoals bedoeld in artikel 2 van de Marktverordening gemeente Venray 2017 Artikel 1. Plaats en markttijden 1. Op het Henseniusplein en Schouwburgplein wordt op maandagen een

Nadere informatie

GR punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling

GR punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling GR20111124 punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling DE RAAD, Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet; Gelet op

Nadere informatie

SCC De Venne Veerstraat BERLARE

SCC De Venne Veerstraat BERLARE SCC De Venne Veerstraat 36-9290 BERLARE CONCESSIE VOOR DE LEVERING VAN DRANKEN IN SCC De VENNE LASTEN BEDINGEN EN VOORWAARDEN ARTIKEL 1 VOORWERP VAN DE OVEREENKOMST Het voorwerp van deze opdracht is een

Nadere informatie

Artikel 2 Voorwaarden inzake toewijzing standplaatsen (wet art. 8 2 / art / KB art. 25)

Artikel 2 Voorwaarden inzake toewijzing standplaatsen (wet art. 8 2 / art / KB art. 25) GEMEENTELIJK REGLEMENT AMBULANTE HANDEL Afdeling 1: Organisatie van ambulante activiteiten op de openbare markten Artikel 1 Gegevens van openbare markten (wet art. 8 2) De gemeente richt op het openbaar

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement op de ambulante activiteiten op het openbaar domein buiten de openbare markten: vaststelling

Gemeentelijk reglement op de ambulante activiteiten op het openbaar domein buiten de openbare markten: vaststelling Gemeentelijk reglement op de ambulante activiteiten op het openbaar domein buiten de openbare markten: vaststelling DE RAAD, Overwegende dat het aangewezen is om organisatie van de ambulante activiteiten

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE OPENBARE MARKTEN

REGLEMENT VOOR DE OPENBARE MARKTEN REGLEMENT VOOR DE OPENBARE MARKTEN De Gemeenteraad, Gelet op artikel 42 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet van 25 juni 1993 betreffende de uitoefening van ambulante activiteiten

Nadere informatie

Tariefverordening op evenementen in de haven

Tariefverordening op evenementen in de haven Tariefverordening op evenementen in de haven directiecomité van 23 november 2014 raad van bestuur van 01 december 2014 ingangsdatum: 1 januari 2015 Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Havenhuis Entrepotkaai

Nadere informatie

Tariefverordening op evenementen in de haven

Tariefverordening op evenementen in de haven Tariefverordening op evenementen in de haven raad van bestuur van 5 december 2016 ingangsdatum: 1 januari 2017 Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht Havenhuis Zaha Hadidplein 1 2030 Antwerpen T+3232052011

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART

GEMEENTELIJK REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART GEMEENTELIJK REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART Artikel 1 Er kunnen volgende soorten gemeentelijke parkeerkaarten uitgereikt worden: 1) Bewonerskaart 2) Autodelen 3) Particulier

Nadere informatie

VR DOC.0360/2

VR DOC.0360/2 VR 2017 2104 DOC.0360/2 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk besluit van 24 september 2006 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante

Nadere informatie

VR DOC.1146/5

VR DOC.1146/5 VR 2016 2110 DOC.1146/5 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk besluit van 24 september 2006 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante

Nadere informatie

Overeenkomst Ondergrondse Parkeergarage KLOOSTERBEMPDEN en BOSPOORT

Overeenkomst Ondergrondse Parkeergarage KLOOSTERBEMPDEN en BOSPOORT Overeenkomst Ondergrondse Parkeergarage KLOOSTERBEMPDEN en BOSPOORT AGBM beschikt over twee ondergrondse parkeergarages Kloosterbempden en Bospoort. Deze beide parkings bieden 668 parkeerplaatsen. Dit

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006, 21 december 2010, 14 december 2015 Bekendgemaakt op 28 september 2006, 23

Nadere informatie

Voorwaarden voor het plaatsen van verkoopstanden op de openbare weg tijdens de Gentse Feesten

Voorwaarden voor het plaatsen van verkoopstanden op de openbare weg tijdens de Gentse Feesten Voorwaarden voor het plaatsen van verkoopstanden op de openbare weg tijdens de Gentse Feesten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 februari 2013 Bekendgemaakt op 28 februari 2013 Artikel 1 Openbare procedure

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN

REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst en beelden - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst

Nadere informatie

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN APPARTEMENT

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN APPARTEMENT MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN APPARTEMENT Tussen de ondergetekenden 1. de Heer... en Mevrouw... wonende te... verder "de verhuurder" genoemd - en 2. de Heer... en Mevrouw... wonende te... verder "de huurder"

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016 Pagina 1 van 5 Uitvoeringsovereenkomst tot levering Hulp bij het huishouden 2016 Partijen: Gemeente Mook en Middelaar, gevestigd aan Raadhuisplein 6 te Mook te deze ingevolge het bepaalde in artikel 171

Nadere informatie

Marktreglement. De wekelijkse openbare markt heeft plaats iedere woensdag van 8.00 uur tot 12.30 uur, op het Marktplein en in de Serpentestraat.

Marktreglement. De wekelijkse openbare markt heeft plaats iedere woensdag van 8.00 uur tot 12.30 uur, op het Marktplein en in de Serpentestraat. Artikel 1 Marktreglement De wekelijkse openbare markt heeft plaats iedere woensdag van 8.00 uur tot 12.30 uur, op het Marktplein en in de Serpentestraat. De wekelijkse boerenmarkt heeft plaats iedere zaterdag

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 25 APRIL 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive Missoorten,

Nadere informatie

VERBLIJFSOVEREENKOMST

VERBLIJFSOVEREENKOMST vzw Emmaüs Beschut Wonen en Psychiatrische Thuiszorg De Sprong Bethaniënlei 87 2980 ZOERSEL tel. 03 385 45 06 fax 03 385 45 07 beschutwonen.zoersel@emmaus.be www.bwdesprong.be VERBLIJFSOVEREENKOMST Tussen:

Nadere informatie

Tariefverordening. op evenementen in de haven. directiecomité van 02 december 2013 raad van bestuur van : 16 december 2013

Tariefverordening. op evenementen in de haven. directiecomité van 02 december 2013 raad van bestuur van : 16 december 2013 Tariefverordening op evenementen in de haven directiecomité van 02 december 2013 raad van bestuur van : 16 december 2013 ingangsdatum : 1 januari 2014 Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Havenhuis Entrepotkaai

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is van toepassing op volgende lokalen: - algemene cafetaria met bar en terras - gelijkvloers - polyvalente zaal

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepaling

Hoofdstuk 1: Algemene bepaling MODEL VAN OVEREENKOMST BIJLAGE 2 Tussen: de Provincie Oost-Vlaanderen, met zetel in het Provinciehuis, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent, vertegenwoordigd door de deputatie, voor wie optreden de heer (voornaam

Nadere informatie

Lint jaarmarktcomité MARKTREGLEMENT Versie 1.1 van 30/04/2015

Lint jaarmarktcomité MARKTREGLEMENT Versie 1.1 van 30/04/2015 Lint jaarmarktcomité MARKTREGLEMENT Versie 1.1 van 30/04/2015 Artikel 1 Dit reglement is van toepassing op eenieder die als marktkramer/standhouder aan de door het Lints jaarmarktcomité georganiseerde

Nadere informatie

Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen

Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen Standplaatsen Deelnemers dienen op de hoogte te zijn van de volgende groepen: Handel in reguliere goederen: De handelaar verkoopt goederen

Nadere informatie

4. vaststellen van een reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein AFDELING 1 Organisatie

4. vaststellen van een reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein AFDELING 1 Organisatie 4. vaststellen van een reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein AFDELING 1 Organisatie van ambulante activiteiten op de openbare markten Gelet

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR ARBEIDER - DEELTIJDS

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR ARBEIDER - DEELTIJDS ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR ARBEIDER - DEELTIJDS Tussen. vertegenwoordigd door... verder genoemd de werkgever, enerzijds en. verder genoemd de werknemer, anderzijds wordt overeengekomen wat volgt : Aanvang

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem Reglement op het gebruik van: de polyvalente zaal met kitchenette en aanpalend terras in de gemeentelijke sporthal Beschrijving van de infrastructuur Art.1. Dit reglement is van toepassing op het gebruik

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Marktverordening gemeente Goirle Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

GEMEENTEBLAD. Nr Marktverordening gemeente Goirle Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Goirle. Nr. 182216 28 december 2016 Marktverordening gemeente Goirle 2017 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Toepassingsgebied Deze verordening is van

Nadere informatie

Reglement avondmarkt Mere 2019

Reglement avondmarkt Mere 2019 Reglement avondmarkt Mere 2019 Algemeen Artikel 1. De avondmarkt is een organisatie van de vzw Miejer en Miejer Hollandstraat 5 in 9420 Erpe-Mere, met secretariaat Hollandstraat 5 in 9420 Mere. Dit met

Nadere informatie

OVEREENKOMST TIJDELIJKE BEZETTING. De stad Brussel vertegenwoordigd door haar College van Burgemeester en Schepenen,

OVEREENKOMST TIJDELIJKE BEZETTING. De stad Brussel vertegenwoordigd door haar College van Burgemeester en Schepenen, OVEREENKOMST TIJDELIJKE BEZETTING TUSSEN De stad Brussel vertegenwoordigd door haar College van Burgemeester en Schepenen, namens wie de heer M. OURIAGHLI, Schepen en de heer L. SYMOENS, Stadssecretaris,

Nadere informatie

Tariefverordening. op evenementen in de haven

Tariefverordening. op evenementen in de haven Tariefverordening op evenementen in de haven directiecomité van 10 december 2012 raad van bestuur van : 18 december 2012 ingangsdatum : 1 januari 2013 Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Havenhuis Entrepotkaai

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER. De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... Naam en voornaam : Wonende te:

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER. De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... Naam en voornaam : Wonende te: HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER Tussen: De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... En: De huurder: Naam en voornaam : Wonende te: Tel: Gsm:. E-mail: Geboorteplaats

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein goedgekeurd in de gemeenteraad van 7 april 2009

Reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein goedgekeurd in de gemeenteraad van 7 april 2009 Reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein goedgekeurd in de gemeenteraad van 7 april 2009 AFDELING 1 Organisatie van ambulante activiteiten op

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante activiteiten

Gemeentelijk reglement betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante activiteiten Gemeentelijk reglement betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante activiteiten HOOFDSTUK 1 : DEFINITIES Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder : - Ambulante

Nadere informatie

Ontwerp van concessieovereenkomst Raadplegings-, inschrijvings- en aanduidingsmodaliteiten.

Ontwerp van concessieovereenkomst Raadplegings-, inschrijvings- en aanduidingsmodaliteiten. Ontwerp van concessieovereenkomst Raadplegings-, inschrijvings- en aanduidingsmodaliteiten. Artikel 1 : Het ontwerp van concessieovereenkomst voor de organisatie van de terroir wekelijkse markt wordt goedgekeurd

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR HET RIJDEND PERSONEEL INGEZET IN DE ONDERNEMINGEN DIE ONGEREGELDE DIENSTEN UITBATEN

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR HET RIJDEND PERSONEEL INGEZET IN DE ONDERNEMINGEN DIE ONGEREGELDE DIENSTEN UITBATEN ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR HET RIJDEND PERSONEEL INGEZET IN DE ONDERNEMINGEN DIE ONGEREGELDE DIENSTEN UITBATEN TUSSEN De onderneming waarvan de sociale zetel gelegen is te........, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 - Organisatie van ambulante activiteiten op de openbare markten

HOOFDSTUK 1 - Organisatie van ambulante activiteiten op de openbare markten Reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein gemeenteraad van 20 februari 2017 HOOFDSTUK 1 - Organisatie van ambulante activiteiten op de openbare

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012 1/7 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012 GEBRUIKSREGLEMENT JEUGDLOKALEN GROENSTRAAT Toelichting Het gebruiksreglement (bepalingen voor vast en occasioneel gebruik), het

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE ACTIVITEITEN OP DE OPENBARE MARKTEN EN OP HET OPENBAAR DOMEIN.

GEMEENTELIJK REGLEMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE ACTIVITEITEN OP DE OPENBARE MARKTEN EN OP HET OPENBAAR DOMEIN. GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 09 november 2007 GEMEENTELIJK REGLEMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE ACTIVITEITEN OP DE OPENBARE MARKTEN EN OP HET OPENBAAR

Nadere informatie

Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur)

Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur) Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur) Tussen: de heer/mevrouw... wonende... en de heer/mevrouw.... wonende... farmaceutisch-technisch assistent, werd overeengekomen wat volgt : Art. 1. - De

Nadere informatie

V o o r w a a r d e n v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n E e n a m b a c h t e n m a r k t t i j d e n s d e G e n t s e F e e s t e n

V o o r w a a r d e n v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n E e n a m b a c h t e n m a r k t t i j d e n s d e G e n t s e F e e s t e n V o o r w a a r d e n v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n E e n a m b a c h t e n m a r k t t i j d e n s d e G e n t s e F e e s t e n Art. 1 : Voorwerp Organiseren van een ambachtenmarkt tijdens

Nadere informatie

Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur)

Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur) Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur) Tussen: de heer/mevrouw... wonende... en de heer/mevrouw.... wonende... farmaceutisch-technisch assistent, werd overeengekomen wat volgt : Art. 1. - De

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN

BIJZONDERE VOORWAARDEN ONTWERP OVEREENKOMST Deze overeenkomst bestaat uit twee delen: de algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden. 1. De algemene voorwaarden Op deze overeenkomst zijn van toepassing de algemene voorwaarden

Nadere informatie

V o o r w a a r d e n v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n E e n a m b a c h t e n m a r k t t i j d e n s d e G e n t s e F e e s t e n

V o o r w a a r d e n v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n E e n a m b a c h t e n m a r k t t i j d e n s d e G e n t s e F e e s t e n V o o r w a a r d e n v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n E e n a m b a c h t e n m a r k t t i j d e n s d e G e n t s e F e e s t e n Art. 1 : Voorwerp Organiseren van een ambachtenmarkt tijdens

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST - ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS

ARBEIDSOVEREENKOMST - ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS ARBEIDSOVEREENKOMST - ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS Tussen de ondertekenden : En, De werkgever Inschrijving in het rijksregister onder het nummer : Nationaliteit : Arbeidskaart : Vrijgesteld Nodig 1

Nadere informatie

GEMEENTE SINT JANS MOLENBEEK REGLEMENT BETREFFENDE DE ORGANISATIE VAN BRADERIEËN EN ROMMELMARKTEN

GEMEENTE SINT JANS MOLENBEEK REGLEMENT BETREFFENDE DE ORGANISATIE VAN BRADERIEËN EN ROMMELMARKTEN GEMEENTE SINT JANS MOLENBEEK REGLEMENT BETREFFENDE DE ORGANISATIE VAN BRADERIEËN EN ROMMELMARKTEN Artikel 1 : Definities In de zin van het onderhavige reglement dient men te verstaan onder : rommelmarkt

Nadere informatie

Reglement speelstraten Gemeente Herne

Reglement speelstraten Gemeente Herne Reglement speelstraten Gemeente Herne 2014 GOEDKEURING Goedgekeurd op de gemeenteraad d.d. 30 april 2014 IN WERKING TREDING Dit reglement wordt van kracht op 1 mei 2014. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I: WETTELIJKE

Nadere informatie

Overeenkomst voor het gebruik van lokalen van de Bockstael wijkantenne door een vereniging CAR/18/164

Overeenkomst voor het gebruik van lokalen van de Bockstael wijkantenne door een vereniging CAR/18/164 Overeenkomst voor het gebruik van lokalen van de Bockstael wijkantenne door een vereniging CAR/18/164 TUSSEN De Stad Brussel, hier vertegenwoordigd door haar College van Burgemeester en Schepenen in wiens

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Algemene voorwaarden: 1. Domein Diesterweg, Acacialaan z/n, 2920 Kalmthout wordt ter beschikking

Nadere informatie

BIJLAGE. Tussen de ondergetekenden:

BIJLAGE. Tussen de ondergetekenden: BIJLAGE Bijlage nr. 1 Huurovereenkomst Tussen de ondergetekenden: de vzw t Stad-huis, vertegenwoordigd door Mark Touchant, voorzitter, en Luc Roose, penningmeester, met maatschappelijke zettel te 1000

Nadere informatie

REGLEMENT M.B.T. AMBULANTE ACTIVITEITEN OP DE OPENBARE MARKTEN EN OP HET OPENBAAR DOMEIN

REGLEMENT M.B.T. AMBULANTE ACTIVITEITEN OP DE OPENBARE MARKTEN EN OP HET OPENBAAR DOMEIN REGLEMENT M.B.T. AMBULANTE ACTIVITEITEN OP DE OPENBARE MARKTEN EN OP HET OPENBAAR DOMEIN AFDELING 1 - Organisatie van ambulante activiteiten op de openbare markten Artikel 1 - Gegevens van openbare markten

Nadere informatie

AANVRAAG STANDPLAATS KERSTMARKT IN WETTEREN Periode van verkoop 12, 13, 14 en 15 december 2019

AANVRAAG STANDPLAATS KERSTMARKT IN WETTEREN Periode van verkoop 12, 13, 14 en 15 december 2019 Infopunt voor toerisme en cultuur Markt 1 9230 Wetteren Tel: 09 366 31 04 toerisme@wetteren.be AANVRAAG STANDPLAATS KERSTMARKT IN WETTEREN Periode van verkoop 12, 13, 14 en 15 december 2019 Identificatiegegevens

Nadere informatie

Stad zoekt dringend een uitbater voor de Woensdagse Brocantemarkt op de Grote Markt tweede oproep

Stad zoekt dringend een uitbater voor de Woensdagse Brocantemarkt op de Grote Markt tweede oproep Stad zoekt dringend een uitbater voor de Woensdagse Brocantemarkt op de Grote Markt tweede oproep t d De stad Antwerpen zoekt een concessiehouder voor de uitbating en het toezicht voor het marktevenement

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de gemeentelijke parkeerkaart

Reglement met betrekking tot de gemeentelijke parkeerkaart Reglement met betrekking tot de gemeentelijke parkeerkaart Goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 november 2011 Gewijzigd in de gemeenteraad van 17 december 2012, 27 mei 2015 en 15 december 2015 Bekendgemaakt

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

Ontwerp-concessieovereenkomst

Ontwerp-concessieovereenkomst Ontwerp-concessieovereenkomst Bar-uitbating 11-juliviering Meezingfeest Knokke-Heist in teken van Vlaanderen Feest op 10 juli 2019 Tussen de ondergetekenden, Gemeentebestuur Knokke-Heist, met maatschappelijke

Nadere informatie

Toelichting bij de modelovereenkomst

Toelichting bij de modelovereenkomst Toelichting bij de modelovereenkomst Algemeen De Belastingdienst kan op basis van een concrete overeenkomst oordelen over het al dan niet moeten betalen van loonheffingen. Loonheffingen zijn verschuldigd

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST

HANDELSHUUROVEREENKOMST HANDELSHUUROVEREENKOMST Tussen de ondergetekenden : 1..... (naam, voornaam, adres/handelsbenaming, maatschappelijke zetel) Hier vertegenwoordigd door... (naam, voornaam) en Hierna genoemd de verhuurder

Nadere informatie

Reglement Ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein

Reglement Ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein Technische Dienst 03-410 16 36 annemie.vandenbrande@zandhoven.be Reglement Ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 19 april

Nadere informatie

Op naar een dynamische en bruisende markt. Saskia Baele

Op naar een dynamische en bruisende markt. Saskia Baele Op naar een dynamische en bruisende markt Saskia Baele Topics van vandaag: 1. Situering: waarom deze wijziging 2. Ambulante handel: waarover hebben we het? 3. Belangrijkste wijzigingen 4. Overzicht &

Nadere informatie

REGLEMENT MBT DE AMBULANTE ACTIVITEITEN OP DE OPENBARE MARKTEN EN OP HET OPENBAAR DOMEIN

REGLEMENT MBT DE AMBULANTE ACTIVITEITEN OP DE OPENBARE MARKTEN EN OP HET OPENBAAR DOMEIN REGLEMENT MBT DE AMBULANTE ACTIVITEITEN OP DE OPENBARE MARKTEN EN OP HET OPENBAAR DOMEIN Art.1: Het raadsbesluit d.d. 10/09/2007 en latere wijzigingen, betreffende het reglement met betrekking tot de ambulante

Nadere informatie

Reglement van interne orde.

Reglement van interne orde. Reglement van interne orde. Tijdens de gemeenteraadszitting van 29 juni werd het reglement van interne orde goedgekeurd. De huurders van de zaal dienen zich te houden aan dit reglement: Artikel 1 Beschrijving

Nadere informatie

Gemeente Berlaar BESLUIT

Gemeente Berlaar BESLUIT Gemeente Berlaar REGLEMENT M.B.T. AMBULANTE ACTIVITEITEN OP DE OPENBARE MARKTEN EN OP HET OPENBAAR DOMEIN. Gelet op het gemeentedecreet, meer bepaald artikel 42, Gelet op de wet van 25 juni 1993 betreffende

Nadere informatie

Huurovereenkomst. Ondergetekenden: Zijn overeengekomen:

Huurovereenkomst. Ondergetekenden: Zijn overeengekomen: Huurovereenkomst Ondergetekenden: 1. Hoogerbrugge & Partners (handelsnaam: MB67 Offices), gevestigd Middel Broekweg 67, 2675 KG Honselersdijk, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Stad Aalst REGLEMENT VAN ORDE OP DE WEKELIJKSE MARKTEN

Stad Aalst REGLEMENT VAN ORDE OP DE WEKELIJKSE MARKTEN REGLEMENT VAN ORDE OP DE WEKELIJKSE MARKTEN Artikel 1 De gemeente richt op het openbaar domein openbare markten in voor allerlei koopwaar en diensten met uitzondering van tweedehandsartikelen, zoals bepaald

Nadere informatie

REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN

REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN Art. 1. - Dit reglement regelt de verhuur van de volgende lokalen van Theater Krakeel Toneelzaal Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge Foyer Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge

Nadere informatie

Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008

Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008 pagina 1 van 5 Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008 1. Toepassing van dit reglement Dit reglement is van toepassing op het Kindercentrum De Dwergen B.V. Dit reglement, is onderdeel is

Nadere informatie

Overeenkomst ter vervanging

Overeenkomst ter vervanging Overeenkomst ter vervanging Tussen enerzijds de heer/mevrouw... wonende te... en anderzijds de heer/mevrouw... apotheker, wonende te... werd overeengekomen wat volgt : Art. 1. - De eerste ondergetekende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEGRAAFPLAATSEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEGRAAFPLAATSEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEGRAAFPLAATSEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 23 februari 2013 Artikel 1 de gemeenteraadbeslissing van 18 september 2008 houdende goedkeuren huishoudelijk reglement begraafplaatsen

Nadere informatie

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1. Doel Artikel 2. Definities Artikel 3. Doelgroep

Nadere informatie

Lints Jaarmarktcomité MARKTREGLEMENT Versie 2.24 van 02/03/

Lints Jaarmarktcomité MARKTREGLEMENT Versie 2.24 van 02/03/ Lints Jaarmarktcomité MARKTREGLEMENT Versie 2.24 van 02/03/2018 www.lintjaarmarkt.be info@lintjaarmarkt.be Artikel 1 Dit reglement is van toepassing op eenieder die als marktkramer/standhouder aan de door

Nadere informatie