Mars2 ShipConfigurationTool

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mars2 ShipConfigurationTool"

Transcriptie

1 Mars2 ShipConfigurationTool Handleiding V definitief

2 Inhoud 1. Invulelementen in het formulier Opmerkingen vooraf Beginscherm General Configuration Propeller Draftsensor Configuration Hopper Configuration OverflowSensor BottomDoorSensor HopperSensor Ballasttank Configuration BallastTankSensors Dredgehead Configuration Depth MixSpeed MixConcentration Vacuum AmobStatus PipeStatus Navigation Configuration Easting, en Northing Heading TideValue Time Shipstatus Configuration DredgeStatus SandPumpStatus ShorePumpStatus... 30

3 1. INVULELEMENTEN IN HET FORMULIER In het formulier zijn er verschillende type velden te vinden waarin gegevens kunnen worden ingevuld. Een wijzigbaar veld De waarde kan men invoeren door te typen. Voorbeeld: Een wijzigbare keuzelijst De waarde wordt ingevuld door één uit de lijst te selecteren. Voorbeeld: Selecteren kan door: a. In het veld staan en de begin letter(s) van de keuze in te typen. b. Klik op de knop aan de rechter kant en kies uit de lijst het gewenste item. Een uitbreidbare keuzelijst Afhankelijk van de keuze uit de lijst verschijnt één of meerdere additionele velden. Voorbeeld van na selecteren van NoCoordinate (geen coördinaten): Voorbeeld van na selecteren van Coordinate (wel coördinaten): Er zijn velden bijgekomen: x, y en z. Een tabel Een tabel wordt gebruikt wanneer er sprake is van meerdere gelijksoortige waarden. Een waarde kan samengesteld zijn. Deze bestaat dan uit meerdere waarden. Zie voorbeeld waarbij bij Propeller meerdere schroeven opgegeven kunnen worden. Een schroef bestaat weer uit twee gegevens: diameter en positie. Voorbeeld: De tabel bevat de waarden. De waarde(n) van een regel in de tabel verschijnt als er op die regel geklikt

4 wordt. Met de 'Add' knop wordt er een nieuwe waarde aangemaakt. De nieuwe waarde wordt onderaan de tabel getoond en kan ingevuld worden. De 'Copy' knop maakt een kopie van de geselecteerde waarde (regel) in de tabel. Een waarde uit de tabel kan verwijderd worden met de 'Delete' knop. In het voorbeeld bestaat elke Propeller uit twee waarden: Diameter en. Op zijn beurt bestaat uit drie waarden: x, y en z Opmerkingen vooraf : De Id s van sensoren moeten binnen één configuratie uniek zijn. NominalRange: Dit is het benodigde bereik voor de sensor. Dit is in principe het verschil tussen MinValue en MaxValue. (Er zal worden onderzocht of dit in een toekomstige versie automatisch kan worden berekend) ChosenRange: Het bereik van de gekozen sensor volgens opgave fabrikant. Alleen van belang bij de diepgang-, beun- en ballasttanksensoren. Bij alle andere gevallen kan hier de waarde van NominalRange worden overgenomen.

5 2. BEGINSCHERM Dit is het beginscherm van de configuratietool. Bovenaan zijn de volgende knoppen te vinden: Nieuw Maak een nieuwe lege configuratie aan. Openen Open bestand met een bestaande configuratie. Valideren Valideer de huidige configuratie.

6 Opslaan Sla de configuratie op in een bestand in xml formaat. Een validatie vindt plaats voor dat de configuratie wordt opgeslagen. Als deze niet valide is zal er een melding weergegeven worden. Bijvoorbeeld: De validatie is niet gelukt wanneer één of meerdere velden onjuist zijn ingevuld. Zo'n veld is rood omkaderd. Voorbeeld van een foutief ingevuld veld: De configuratie wordt na de validatie opgeslagen. ilet OP! De configuratie kan met fouten worden opgeslagen. Deze fouten moeten wel worden opgelost voordat de file aan RWS wordt aangeleverd. Opslaan als Sla de configuratie op onder een andere bestandsnaam. Ook hier zal er een validatie plaats vinden.

7 3. GENERAL CONFIGURATION Een configuratie bestaat uit verschillende onderdelen. Deze indeling is gedaan om overzicht te houden. Het begin wordt gevormd door de algemene configuratiegegevens van het schip. Alle velden in de algemene configuratie zijn verplicht. IDDVersion Het versienummer van het ML-schema, dat bij 1.6 iedere wijziging aan de interfacedefinitie wordt opgehoogd. Het versienummer van een aangeleverde scheepsconfiguratie moet overeenkomen met het versienummer van de interfacedefinitie dat door MARS-2 verwacht wordt. ShipName Naam van het schip ShipDescription Omschrijving voor het schip ShipType Type schip: Hopper dredger Hopper dredger of Bed leveller Split hopper dredger Water injection dredger Split hopper dredger LengthBetweenPerpendiculars Afstand tussen de loodlijn voor en achter (m). Depth Holte in de zij (m). DredgeLoadLine Diepgang op baggermerk t.o.v. de basis (m). WaterlineAreaOnDredgeLoadLine Waterlijnoppervlak op baggermerk (m 2 ). MaxDraft Maximum diepgang t.o.v. de basis (m). MaxTrimLoaded Maximum trim bij geladen (m). (Trim= diepgang op achterloodlijn diepgang op voorloodlijn.) AverageDraftWithWaterLoad Gemiddelde diepgang bij beun gevuld met water t.o.v. de basis (m). TrimWithWaterLoad Trim bij beun gevuld met water (m). DisplacementDredgingLoadLine Waterverplaatsing op baggermerk (m3). (LET OP! In m3 ofwel ton zoet water)

8 DisplacementReadyShip Waterverplaatsing bij gereed bedrijfsklaar schip (m3). (LET OP! In m3 ofwel ton zoet water) MassReductionPerHour Massa reductie als gevolg van verbruiken. (ton/h).

9 3.1. Propeller Deze gegevens gaan over de scheepsschroef. Er kunnen meerdere schroeven opgegeven worden. De aangemaakte schroeven staan in een tabel. Elke schroef kent de volgende gegevens: Diameter De diameter van de scheepsschroef in meters. positie (m) Y Y positie (m) Z Z positie (m)

10 4. DRAFTSENSOR CONFIGURATION Dit onderdeel gaat over de diepgangsensoren. Deze geven de hydrostatische druk weer, gemeten door drukopnemers in voor- en achterschip. Er kunnen meerdere diepgangsensoren opgegeven worden. Coordinate (wel een coördinaat) positie (m) Y Y positie (m) Z Z positie (m) Coordinate MinValue MaxValue NominalRange ChosenRange Laagste waarde (Pa). Hoogste waarde (Pa). Nominaal bereik (Pa). Gekozen bereik (Pa).

11 5. HOPPER CONFIGURATION De beunconfiguratie bestaat uit de onderdelen: - OverflowSensor - BottomDoorSensor - HopperSensor Er kunnen meerdere beunen opgegeven worden. Deze zijn terug te vinden in de tabel. Het eerst stuk van de configuratie bestaat uit enkele gegevens over de beun: Hoppernr Beunnummer Tankplannr Nummer van de beun in het tankenplan (mits beschikbaar anders hetzelfde als Hoppernr. Center (t.o.v. de oorsprong in het assenstelsel aan boord) positie center Y Y positie center Z Z positie center, hier dient de hoogte van het referentievlak van de beuntabel t.o.v. de basis te worden ingevuld. (Meetroede-basis) Length Width Depth Lengte beun (m) Breedte beun (m) Diepte beun (m)

12 5.1. OverflowSensor Per beun kunnen de overflowgegevens ingevoerd worden. De waarde geeft de hoogte van de overflow boven de basis. De overflowsensoren zijn in de tabel terug te vinden. Per sensor moet de volgende waarde(n) ingevuld worden: positie (m) Y Y positie (m) Z Z positie (m) Coordinate MinValue MaxValue NominalRange ChosenRange Laagste waarde, hoogte van de laagste stand van de overflow (m) Hoogste waarde, hoogte van de hoogste stand van de overflow (m) Nominaal bereik (m) Gekozen bereik (m)

13 5.2. BottomDoorSensor Het geeft de situatie bodemdeuren open (=1) of dicht (=0). Indien er één of meerdere bodemdeuren geopend zijn geeft het systeem de status open en indien alle deuren dicht zijn geeft het systeem de status dicht. Voor de bodemdeursensor moeten de volgende gegevens ingevuld worden. is optioneel. Per sensor moet de volgende waarde(n) ingevuld worden: positie (m) Y Y positie (m) Z Z positie (m) NoCoordinate MinValue Laagste waarde: 0 0 MaxValue Hoogste waarde: 1 1

14 5.3. HopperSensor Er kunnen meerdere beunsensoren ingevuld worden. De signalen geven de afstand weer van de lading in het beun ten opzichte van het referentievlak van de beuntabel, gemeten door de niveauopnemers. LET OP: minimaal moeten er vier sensoren aanwezig zijn. Per sensor moet de volgende waarde(n) ingevuld worden: positie (m) Y Y positie (m) Z Z positie, hoogte van de werkelijke positie van de sensor t.o.v. de basis. (m) Coordinate MinValue MaxValue NominalRange ChosenRange Laagste waarde (m) Hoogste waarde (m) Nominaal bereik (m) Gekozen bereik (m)

15 6. BALLASTTANK CONFIGURATION Er kunnen meerdere ballasttanks geregistreerd worden. Per tank moeten de volgende gegevens ingevuld worden: Tanknr Nummer van de ballasttank in het tankenplan. Tankplannr Nummer van de ballasttank in het tankenplan. Center (t.o.v. de oorsprong in het assenstelsel aan boord) positie center (m) Y Y positie center (m) Z Z positie center (m) (Referentievlak ballasttank t.o.v. de basis. In sommige gevallen is de basis het referentievlak. In dat geval Z=0) MaxVolume Maximum volume van de ballasttank (m 3 ) PumpFlow Debiet van de ballastwaterpomp (m 3 /uur)

16 6.1. BallastTankSensors Per ballasttank moet de sensor ingevuld worden in de sectie BallastTankSensors. Dit signaal geeft het door meting vastgestelde niveau in de ballasttank weer. De velden van de ballasttanksensor: BallastTankSensorType Type kan zijn: Pressure (druk) Level (niveau) Volume Weight positie (m) Y Y positie (m) Z Z positie, hoogte van de werkelijke positie van de sensor t.o.v. de basis. (m) Coordinate MinValue MaxValue NominalRange ChosenRange Laagste waarde (m bij niveau, Pa bij druk) Hoogste waarde (m bij niveau, Pa bij druk) Nominaal bereik (m bij niveau, Pa bij druk) Gekozen bereik (m bij niveau, Pa bij druk)

17 7. DREDGEHEAD CONFIGURATION Dit configuratiedeel gaat over de zuigbuisgegevens en kent de volgende onderdelen: - Depth - MixSpeed - MixConcentration - Vacuum - AmobStatus - PipeStatus 7.1. Depth De diepte van de zuigkop(pen) in meters. Deze signalen geven de diepte van de hiel van de zuigkop ten opzichte van de waterlijn weer. Hierbij is het signaal naar beneden ten opzichte van de waterlijn negatief. positie (m) De exacte positie van de zuigbuis is niet van belang wel moet er een onderscheid zijn tussen bakboord en stuurboord. Dit wordt bereikt door voor bakboord -1 en voor stuurboord 1 op te geven. Coordinate -1 (BB) of 1 (SB)

18 Y Y positie (m) 0 Z Z positie (m) 0 MinValue Laagste waarde, vul hier de maximaal haalbare diepte in bijvoorbeeld -30 (m) MaxValue Hoogste waarde, vul hier de minimale diepte in, waarschijnlijk 0 (m) NominalRange Nominaal bereik (m) ChosenRange Gekozen bereik (m)

19 7.2. MixSpeed De snelheid van het opgezogen mengsel gemeten voor elke zuigbuis in m/s. Coordinate positie (m) De exacte positie van de zuigbuis is niet van belang -1 (BB) of 1 (SB) wel moet er een onderscheid zijn tussen bakboord en stuurboord. Dit wordt bereikt door voor bakboord -1 en voor stuurboord 1 op te geven. Y Y positie (m) 0 Z Z positie (m) 0 MinValue MaxValue NominalRange ChosenRange Laagste waarde (m/s) Hoogste waarde (m/s) Nominaal bereik (m/s) Gekozen bereik (m/s)

20 7.3. MixConcentration De concentratie van het opgezogen mengsel voor elke zuigbuis in ton/m 3. Coordinate positie (m) De exacte positie van de zuigbuis is niet van belang -1 (BB) of 1 (SB) wel moet er een onderscheid zijn tussen bakboord en stuurboord. Dit wordt bereikt door voor bakboord -1 en voor stuurboord 1 op te geven. Y Y positie (m) 0 Z Z positie (m) 0 MinValue Laagste waarde (ton/m 3 ) MaxValue Hoogste waarde (ton/m 3 ) NominalRange Nominaal bereik (ton/m 3 ) ChosenRange Gekozen bereik (ton/m 3 )

21 7.4. Vacuum Het vacuüm in de zuigbuis, gemeten vóór de pomp, uitgedrukt in Pa. Er wordt aangenomen dat deze relatief is t.o.v. de luchtdruk. Vacuüm is negatief. Coordinate positie (m) De exacte positie van de zuigbuis is niet van belang -1 (BB) of 1 (SB) wel moet er een onderscheid zijn tussen bakboord en stuurboord. Dit wordt bereikt door voor bakboord -1 en voor stuurboord 1 op te geven. Y Y positie (m) 0 Z Z positie (m) 0 MinValue MaxValue NominalRange ChosenRange Laagste waarde (Pa) Hoogste waarde (Pa) Nominaal bereik (Pa) Gekozen bereik (Pa)

22 7.5. AmobStatus Het signaal van het Arm Mengsel Over Boord voor elke zuigbuis. De waarde kan zijn 1=open (overboord) en 0=dicht (naar het beun). Coordinate positie (m) De exacte positie van de zuigbuis is niet van belang -1 (BB) of 1 (SB) wel moet er een onderscheid zijn tussen bakboord en stuurboord. Dit wordt bereikt door voor bakboord -1 en voor stuurboord 1 op te geven. Y Y positie (m) 0 Z Z positie (m) 0 MinValue Laagste waarde: 0 0 MaxValue Hoogste waarde: 1 1

23 7.6. PipeStatus Het signaal van de Pijp voor het gat voor elke aanwezige zuigbuis. Waarde kan zijn 1=ja en 0=nee. Coordinate positie (m) De exacte positie van de zuigbuis is niet van belang -1 (BB) of 1 (SB) wel moet er een onderscheid zijn tussen bakboord en stuurboord. Dit wordt bereikt door voor bakboord -1 en voor stuurboord 1 op te geven. Y Y positie (m) 0 Z Z positie (m) 0 MinValue Laagste waarde: 0 0 MaxValue Hoogste waarde: 1 1

24 8. NAVIGATION CONFIGURATION Selecteer het coördinatensysteem, waarin de positie van het schip wordt weergegeven, in het volgende veld: De volgende mogelijkheden zijn beschikbaar: RD; ED50_UTM31U; WGS84_UTM31U; ETRS89_UTM31U De standaard waarmee het systeem werkt is UTM (ETRS89) Als UTM (WGS84) wordt aangeleverd gaat het systeem er van uit dat dit hetzelfde is als UTM (ETRS89) hierop vindt geen conversie plaats. Er ontstaat dus een kleine fout. Als RD of UTM (ED50) wordt aangeleverd dan vind er een eenvoudige conversie plaats. Doordat het een eenvoudige conversie is wordt er een kleine fout geïntroduceerd. ilet OP! Het verdient dus veruit de aanbeveling om indien mogelijk gebruik te maken van UTM (ETRS98) Easting, en Northing De easting en northing geven de positie van het schip weer. Deze coördinaten dienen aangeleverd te worden in UTM met als projectie ETRS89.

25 Voor easting als northing moeten de volgende gegevens ingevuld worden: Coordinate Positie van de antenne c.q. de positie ten opzichte waarvan de GPS coördinaten worden aangeleverd. (t.o.v. de oorsprong in het assenstelsel aan boord) positie (m) Easting en Northing zelfde waarde Y Y positie (m) Easting en Northing zelfde waarde Z Z positie (m) Easting en Northing zelfde waarde MinValue Laagste waarde (m) Zie onderstaande tabel MaxValue Hoogste waarde (m) Zie onderstaande tabel Voor MinValue en MaxValue kunnen standaard de volgende waarden worden aangehouden: Standaardwaarden (m) Easting Northing Systeem MinValue MaxValue MinValue MaxValue RD (1) ED50_UTM31U WGS84_UTM31U ETRS89_UTM31U (1)

26 8.2. Heading De heading (kompaskoers) van de hopper in graden. Het toegestane bereik is positie (m) Y Y positie (m) Z Z positie (m) NoCoordinate MinValue Laagste waarde: 0 (graden) 0 MaxValue Hoogste waarde: 360 (graden) 360

27 8.3. TideValue Getijwaarde t.o.v. het in het contract omschreven referentievlak in aantal meters. positie (m) Y Y positie (m) Z Z positie (m) NoCoordinate MinValue Laagste waarde (m) -10 MaxValue Hoogste waarde (m) 10 NominalRange Nominaal bereik (m) 20 ChosenRange Gekozen bereik (m) 20

28 8.4. Time Tijdswaarde in de datastring. positie (m) Y Y positie (m) Z Z positie (m) NoCoordinate MinValue Laagste waarde (milliseconde UTC sinds ) 0 MaxValue Hoogste waarde (milliseconde UTC sinds )

29 9. SHIPSTATUS CONFIGURATION Hieronder vallen de volgende statussen: - DredgeStatus - SandPumpStatus - ShorePumpStatus

30 9.1. DredgeStatus Voor de bepaling van de baggerstatus waarin de sleephopperzuiger zich bevindt. 0 = leegvaren 1 = zuigen 2 = grijpen 3 = volvaren 4 = storten 5 = rainbowen 6 = walpersen positie (m) Y Y positie (m) Z Z positie (m) NoCoordinate MinValue Laagste waarde: 0 0 MaxValue Hoogste waarde: SandPumpStatus Dit is het signaal van de zandpomp. De waarde is aan (=1) of uit (=0). positie (m) Y Y positie (m) Z Z positie (m) NoCoordinate MinValue Laagste waarde: 0 0 MaxValue Hoogste waarde: ShorePumpStatus Het signaal van de walperspomp. De waarde is aan (=1) of uit (=0). positie (m) Y Y positie (m) Z Z positie (m) NoCoordinate MinValue Laagste waarde: 0 0 MaxValue Hoogste waarde: 1 1

CORRECTIE SCHEEPSGEWICHT

CORRECTIE SCHEEPSGEWICHT CORRECTIE SCHEEPSGEWICHT HANDLEIDING VOOR HET CORRIGEREN VAN HET SCHEEPSGEWICHT NAAR WERKELIJK GEMETEN DIEPGANGEN SARC BV Tel : +31 (0)85 0409040 Brinklaan 109 A 11 www.sarc.nl 1404 GA Bussum sarc@sarc.nl

Nadere informatie

Handleiding gebruik Basispoort XML Maker

Handleiding gebruik Basispoort XML Maker Handleiding gebruik Basispoort XML Maker 1 / 10 Basispoort - Handleiding XML Maker Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Downloaden en gebruiken... 3 1.3 Importeren bestand... 3 1.4 Nieuw bestand...

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

Instructie Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden (RU Keuzemodel)

Instructie Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden (RU Keuzemodel) Instructie Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden (RU Keuzemodel) Via de medewerkersportal https://portal.ru.nl/group/medewerkersportal/home (hierop staan de uitleg en de regelgeving van het keuzemodel arbeidsvoorwaarden)

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van XML-bestanden ten behoeve van DiginBFT (Excel 2007)

Handleiding voor het maken van XML-bestanden ten behoeve van DiginBFT (Excel 2007) Handleiding voor het maken van XML-bestanden ten behoeve van DiginBFT (Excel 2007) 1. Inleiding DiginBFT, de digitale indiening van financiële verantwoordingsdocumenten van notarissen en gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

Support website WATCH

Support website WATCH Support website WATCH Op support.watch-projectbeheer.nl is de support website van WATCH te vinden. Elke klant kan hier inloggen met zijn klantcode en wachtwoord. Figuur 1 WATCH support inlogscherm Na inloggen

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding capaciteitsplanning

Handleiding capaciteitsplanning Handleiding capaciteitsplanning Wil je meer weten over de opties om zelf een systeem op maat te laten maken? Neem dan contact op met Ter Zake Excel via mail (info@terzake-excel.nl) of bel ons (0317-200009).

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Instructie Roosterwebsite (ical/ics-bestand) Last updated: 07 Februari 2011

Instructie Roosterwebsite (ical/ics-bestand) Last updated: 07 Februari 2011 Instructie Roosterwebsite (ical/ics-bestand) Last updated: 07 Februari 2011 Deze instructie is bedoeld voor studenten en docenten die hun rooster op willen nemen in HvA Webcalendar,Outlook 2007/2010, Windows

Nadere informatie

Handleiding Dienstrooster

Handleiding Dienstrooster Handleiding Dienstrooster Inhoud Inleiding... 3 1. Dienstrooster... 4 2. Medewerker toevoegen / wijzigen / verwijderen... 5 3. Dienst invoeren / wijzigen / verwijderen... 6 4. Werkwijze... 7 5. Tabblad

Nadere informatie

Handleiding Self Service

Handleiding Self Service Handleiding Self Service Inleiding Self Service is een programma waarmee u zelf wijzigingen in de personeels- en salarisadministratie kunt doorgeven. Afhankelijk van het soort mutatie (wijziging) en de

Nadere informatie

Handleiding. Visual Planning BHV

Handleiding. Visual Planning BHV Handleiding Visual Planning BHV Visual Planning BHV Pagina: 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Pagina 1. Bestanden. 3 1.1. Bestandsconfiguratie. 3 2. Koppelen oude & nieuwe cursisten. 6 2.1 Koppelen nieuwe cursist.

Nadere informatie

Voorschriften voor MARS Versie 1.7

Voorschriften voor MARS Versie 1.7 abcdefgh Voorschriften voor MARS Versie 1.7 (Monitoring And Registration System) 30 juni 2009 abcdefgh Voorschriften voor MARS Versie 1.7 (Monitoring And Registration System) Rijkswaterstaat Noordzee Afdeling

Nadere informatie

Handleiding. Verlinde Net@Price Website

Handleiding. Verlinde Net@Price Website Handleiding Verlinde Net@Price Website Inhoudsopgave Inleiding 2 Hoofdstuk 1. Maak een nieuwe configuratie 4 Hoofdstuk 2. Bekijk een bestaande configuratie 13 Hoofdstuk 3. Levertijden 13 1 Inleiding De

Nadere informatie

Inleiding. 1 Handleiding IRMA

Inleiding. 1 Handleiding IRMA 1 Handleiding IRMA Inleiding IRMA (ICT Resource Manager) is het registratieprogramma dat gebruikt wordt door ICT AmeRijck. Het staat op de computer in het virtuele kantoor van de Servicedesk. IRMA is niet

Nadere informatie

Handleiding BudgetBoek

Handleiding BudgetBoek Handleiding BudgetBoek versie : 1.0 wijziging : 4-1-2010 Inhoud 1. BudgetBoek...4 1.1. Persoon...4 1.2. Registrant...4 1.3. Budgethouder...4 1.4. Budgetpost...4 1.5. Budgetgroep...5 1.6. Rekening...5 1.7.

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS)

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Inhoudsopgave Bestanden uploaden... 2 Omschrijving upload applicatie... 2 Bestanden uploaden... 3 Bestanden verwerken... 5 Omschrijving PaXS applicatie...

Nadere informatie

Handleiding indesteeg.nl

Handleiding indesteeg.nl Handleiding indesteeg.nl Deze korte handleiding beschrijft hoe u artikelen of kalender items toe kan voegen aan de website. 1) Registreren Het is noodzakelijk om allereerst te registreren om een gebruikersaccount

Nadere informatie

Dauwland Kompas Venstertoelichting

Dauwland Kompas Venstertoelichting Dauwland Kompas Venstertoelichting Dossiervenster Kompas start met het Dossiervenster geopend. Ga met de muis over de icoontjes en de tooltips geven aan welke functie het icoontje heeft. Achter de namen

Nadere informatie

Handleiding capaciteitsplanning

Handleiding capaciteitsplanning Handleiding capaciteitsplanning Inhoud Inleiding... 3 1. Home... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Medewerker invoeren / wijzigen / verwijderen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3. Project invoeren

Nadere informatie

Basis-handleiding voor het Configureren van registraties en koppelen van registraties aan zaken in Mozard

Basis-handleiding voor het Configureren van registraties en koppelen van registraties aan zaken in Mozard Basis-handleiding voor het Configureren van registraties en koppelen van registraties aan zaken in Mozard Datum: 07 december 2012 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Basis-configuratie

Nadere informatie

Handleiding Begroting

Handleiding Begroting Handleiding Begroting 1 Inhoud 2 Inleiding... 3 3 Home... 4 4 Kostensoorten invoeren... 5 5 Kostensoort bewerken... 6 6 Kostenposten invoeren... 7 7 Kostenposten bewerken met formulier... 8 8 Kostenposten

Nadere informatie

Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur Inhoudsopgave Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur... 1 Inhoudsopgave... 1 Startscherm Client

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

EDUscope Administratie Te Laat

EDUscope Administratie Te Laat EDUscope Administratie Te Laat EDUscope versie 3.22.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046 4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Inrichten... 3 3.1 Te Laat Redenen... 3 3.2 Te Laat Acties... 4 4 Registratie

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

Handleiding Opgavenportaal

Handleiding Opgavenportaal Handleiding Opgavenportaal Inhoudsopgave Inloggen Opgavenportaal 2 Voorwaarden Opgavenportaal 3 Vragen Nationaal (W)EEE Register 4 Mijn Merken 4 Voor de eerste keer opgave doen 5 Nieuwe opgave 6 Een nieuw

Nadere informatie

Inhoud. Nederlandse Bowling Federatie april 2009 versie 1.0

Inhoud. Nederlandse Bowling Federatie april 2009 versie 1.0 Inhoud Inhoud... 300 2.7. Toernooien (Beheerder).... 301 2.7.0. Algemeen... 301 2.7.1. Inloggen.... 301 2.7.2. Het programma... 302 2.7.2.0. Algemeen... 302 2.7.2.1. Inschrijven instellen (wijzigen)....

Nadere informatie

Handleiding. Visual Planning. Visual Planning Pagina: 1 Versie: 06031402

Handleiding. Visual Planning. Visual Planning Pagina: 1 Versie: 06031402 Handleiding Visual Planning Visual Planning Pagina: 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Pagina 1. Introductie. 5 1.1. Hartelijk Welkom. 5 1.2. Configuratie van Planning. 6 2. Planning. 7 2.1. Planbord inrichten.

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen

Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen Tijdens de export van een incasso-bestand ontvangt u de melding dat het gegenereerde XML-bestand niet aan de eisen voldoet. In deze Support

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Verkorte handleiding uitstelregeling

Verkorte handleiding uitstelregeling Verkorte handleiding uitstelregeling Log in op Accept SBR en kies voor SBR Dossier Het SBR dossier programma wordt nu gestart. Het dossier dient als opslag voor uw SBR documenten. Druk hiervoor op de knop

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Inhoud 1. Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats 4 1.1 Inloggen op het VWE-dienstenplatform 4 1.2 Adverteer direct na de ORAD-melding, op basis van

Nadere informatie

PS IFA 2.1 Savvion handmatig afboeken van (deel)verplichting

PS IFA 2.1 Savvion handmatig afboeken van (deel)verplichting PS IFA 2.1 Savvion handmatig afboeken van (deel)verplichting Versie : 2.2 Auteur : VanMeijel 1 / 7 Inhoudsopgave 1 Historie document 2 Inleiding 2.1 Doel 2.2 Uitgangspunten 2.3 Randvoorwaarden en beperkingen

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Mailing Wizard 18.0

Handleiding Mailing Wizard 18.0 Handleiding Mailing Wizard 18.0 UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com

Nadere informatie

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur B e w e e g k u u r L S A Handleiding 5 mei 2011 B e w e e g k u u r L S A 2 1 Inleiding: Deze handleiding geeft informatie over het verkrijgen

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1 Peridos Aanleveren van gegevens Plaats: Utrecht Datum: 5-12-2014 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Wijzigingsbeheer 4 Distributie 4 Referenties

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007)

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007) Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007) Inhoudsopgave 1 HANDLEIDING EXCEL TOOL... 3 2 TOEGEVOEGDE MENU OPTIES... 4 2.1 KEUZEOPTIE NIEUW... 5 2.2 HET INLEZEN VAN EEN GLF

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Emballage Administratie Emballage Administratie Dit document beschrijft de werking van de Emballage Administratie module

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1 123OPSLAAN.NL Gebruikershandleiding Pagina 1 Inhoudsopgave Welkom bij 123OPSLAAN.NL... 3 Dashboard... 4 Dozen bestellen.... 6 Dozen uploaden.... 6 Dozen laten ophalen.... 8 Dozen terug leveren.... 8 Dozen

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van EMVI criteria bij een project

Handleiding voor het maken van EMVI criteria bij een project Handleiding voor het maken van EMVI criteria bij een project Algemeen Bij aanbestedingen is het gunningcriterium lang niet altijd meer de laagste prijs. Bij EMVI (economisch meest voordelige inschrijving

Nadere informatie

Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT

Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT Plaats: Utrecht Datum: 15-03-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.0 1. Inleiding Minister Edith Schippers heeft opdracht gegeven vanaf 1 april

Nadere informatie

Samen op zoek naar proeven

Samen op zoek naar proeven Samen op zoek naar proeven De handleiding Jens Vanhouwaert jens@vanhouwaert.be 1 Inhoudsopgave 1 Handleiding... 4 1.1 De website... 4 1.2 Algemene werking... 4 1.3 Download de databank... 4 1.3.1 Internet

Nadere informatie

Om in te loggen op de URA Rating Factory gaat u naar: Log in met de toegestuurde inloggegevens.

Om in te loggen op de URA Rating Factory gaat u naar:   Log in met de toegestuurde inloggegevens. Handleiding URA rating Factory Bij het aangaan van een BiZ abonnement ontvangt u naast de instructie voor de koppeling van BiZ met uw jaarrekeningpakket een inlog voor de URA Rating Factory. In de URA

Nadere informatie

Release notes PCTrans. Release notes PCTrans. Aantekeningen voor PCTrans 5.0 ( )

Release notes PCTrans. Release notes PCTrans. Aantekeningen voor PCTrans 5.0 ( ) Aantekeningen voor 5.0 (20180501) De preferences schermen voor de file in-uitvoer zijn gewijzigd. Zowel de lay-out als een aantal benamingen is aangepast. Tevens is er een optie bijgekomen voor de standaard

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

Aanmaken. Transportfile. EasyNBF

Aanmaken. Transportfile. EasyNBF Aanmaken Transportfile EasyNBF 1 0 Inhoudsopgave 0 INHOUDSOPGAVE 2 1 EASYTRANSPORT 3 1.1 Het formaat waarin scores worden verwerkt 4 1.2 Een score transportbestand aanmaken 5 1.2.1 Handmatig invoeren van

Nadere informatie

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging 1 / 9 SEPA Instellen SEPA activeren voor uw vereniging Als eerste gaat u naar het beheercentrum om SEPA te activeren. U kiest voor beheercentrum en vervolgens voor het onderdeel IBAN / SEPA Aan de rechtste

Nadere informatie

IMPORTEREN VAN EEN BESTAANDE AGENDA IN MEDEGA

IMPORTEREN VAN EEN BESTAANDE AGENDA IN MEDEGA IMPORTEREN VAN EEN BESTAANDE AGENDA IN MEDEGA Inhoudstafel 1. Voorwaarden voor het importeren van een bestand. p. 3 1.1 De naam en het formaat van het bestand.. p. 3 1.2 De inhoud van het bestand...p.

Nadere informatie

Nummerblokken tool. Gebruikershandleiding. Openbare informatie. Datum 17 maart Auteur Arjen Knibbe. Telefoon Versie 1.

Nummerblokken tool. Gebruikershandleiding. Openbare informatie. Datum 17 maart Auteur Arjen Knibbe. Telefoon Versie 1. Auteur Arjen Knibbe Telefoon 0800-0220606 Nummerblokken tool Gebruikershandleiding Openbare informatie Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2 1.1. Nummerblokkentool 2 1.2. Ondersteunde browsers 2 2. Werken met de

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

importeren leden uit sportlink club

importeren leden uit sportlink club Start Sportlink Club en het onderstaande scherm wordt zichtbaar. Selecteer vervolgens in het zoekscherm 'Ja' in het vak 'Spelend en sporttype' Mocht u nu leden missen, dan zijn deze of nog niet aangemeld

Nadere informatie

Per gemeente of samenwerkingsverband zijn via de decentrale beheermodule aanpassingen mogelijk op de volgende punten:

Per gemeente of samenwerkingsverband zijn via de decentrale beheermodule aanpassingen mogelijk op de volgende punten: Handleiding Decentrale Beheermodule aanvraag bijstand Inleiding De Decentrale Beheermodule aanvraag bijstand is bedoeld om gemeenten in staat te stellen de inhoud en het procesverloop van de digitale aanvraag

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

Autoconnect VIPS: Gebruikersgids (Vehicle Information Preregistration System)

Autoconnect VIPS: Gebruikersgids (Vehicle Information Preregistration System) Autoconnect VIPS: Gebruikersgids (Vehicle Information Preregistration System) Versie 1.1 Aangemaakt op 22/01/2016 Aangemaakt door Michiel Thai Laatste wijziging op 11/02/2016 Laatste wijziging door Katharine

Nadere informatie

QUICK START GUIDE. De Excel droogdok tool helpt je met het beheersen van kosten bij onderhoud van schepen.

QUICK START GUIDE. De Excel droogdok tool helpt je met het beheersen van kosten bij onderhoud van schepen. QUICK START GUIDE De Excel droogdok tool helpt je met het beheersen van kosten bij onderhoud van schepen. Inhoudsopgave Wat zie je? - 2 - Hoe start ik een nieuw project? - 5 - Hoe wijzig ik mijn calculatie?

Nadere informatie

Handleiding BBC. Creditnota koppelen aan factuur

Handleiding BBC. Creditnota koppelen aan factuur Handleiding BBC Creditnota koppelen aan factuur Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be Logins NV Gen. De Wittelaan 17 B32-2800 Mechelen helpdesk@logins.be

Nadere informatie

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA.

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA. Handleiding Gebruiker: ESS Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie 3 Terminologie 3 Stap 1. Inloggen op FGO+ website 4 Stap 2: Inloggen

Nadere informatie

Handleiding aanpassen foutieve orders. MyQuantos

Handleiding aanpassen foutieve orders. MyQuantos Handleiding aanpassen foutieve orders MyQuantos Inhoudsopgave 1. Overzicht orders 2. Validatiestatus ingestuurde orders 3. Aanpassen orders met onjuiste besteldetails 3.1 Order met foutief adres 3.2 Order

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Ordina VSM Customer Portal

Ordina VSM Customer Portal Ordina VSM Customer Portal Waarom gebruik maken van een Customer Portal U wilt de voortgang van uw meldingen (verstoringen / vragen) voor uw beheercontract(en) via een internetportaal kunnen inzien. Eventueel

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 Sorteren en filteren in een tabel Sorteren kun je met de knoppen (Oplopend) en (Aflopend). Hiermee zet je records in alfabetische of numerieke volgorde. Er wordt gesorteerd op

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Handleiding werknemers Hoe dien ik een declaratie in? (incl. toelichting voor de T&S App)

Handleiding werknemers Hoe dien ik een declaratie in? (incl. toelichting voor de T&S App) Handleiding werknemers Hoe dien ik een declaratie in? (incl. toelichting voor de T&S App) 1 Inhoudsopgave: 1. Invoerscherm oproepen... 3 2. Declaratie invoeren... 3 2.1 Datum... 4 2.2 Item... 4 2.3 Routeselectie...

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

Bedrijven SEPA machtiging

Bedrijven SEPA machtiging Bedrijven SEPA machtiging Via Rabo Financial Logistics Portal (RFLP) kunt u gebruik maken van de toepassing Bedrijven SEPA machtiging om een machtiging te registreren voor Bedrijven Euroincasso s. Zonder

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. StUF Testplatform Versie 1.3.0

Gebruikershandleiding. StUF Testplatform Versie 1.3.0 Gebruikershandleiding StUF Testplatform Versie 1.3.0 Documentversie: 0.7 Datum 25 november 2014 Status In gebruik Inhoudsopgave 1 INLEIDING...3 2 GEBRUIK MAKEN VAN HET STUF TESTPLATFORM...4 2.1 INLOGGEN

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Utwente, [Publish Date] Versie: 0.1, Statusdocument: Concept, Auteur: Laurens Smit ii Revisie Datum Versie Status Omschrijving Auteur Reviews Datum Versie Problemen

Nadere informatie

Procedurebeschrijving Invoeren declaraties

Procedurebeschrijving Invoeren declaraties 1 Invoeren VISA declaraties Deel 14: Invoeren declaraties (web) Om declaraties in VISA te kunnen invoeren gaat u naar de menukeuze Wachtkamer (bovenin de menubalk). De menukeuze wordt uitgeklapt en er

Nadere informatie

Handleiding MyAdvantage

Handleiding MyAdvantage Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Handleiding MyAdvantage Werkgever Inhoud De keuzes die u moet maken Inleiding 3 1 2 3 4 5 Indienstmelding 3 Afwijkende indiensttreding 5 Salarismutatie 6 3.1 Individuele

Nadere informatie

Beschrijving Serviceportaal KVK Micro en Klein

Beschrijving Serviceportaal KVK Micro en Klein Beschrijving Serviceportaal KVK Micro en Klein Serviceportaal Kamer van Koophandel (KVK) / Zelf Deponeren Jaarrekening (versie 20190412) Inhoud 1. Na het aanmelden 2. Het dashboard 3. Meertaligheid 4.

Nadere informatie

Electronisch Aanleveren Radiocommercials. Handleiding. Versie 1.2.1 WWW.EAR.NU. 2007 - M&I Broadcast Services B.V.

Electronisch Aanleveren Radiocommercials. Handleiding. Versie 1.2.1 WWW.EAR.NU. 2007 - M&I Broadcast Services B.V. Electronisch Aanleveren Radiocommercials Handleiding Versie 1.2.1 WWW..NU M&I Inhoud I...2 Algemeen 1...3 - Electronisch Aanleveren Radiocommercials II...4 Functies III...5 Inloggen 1...5 Uploaden 2...6

Nadere informatie

Instructies interface KNLTB Versie 0.1

Instructies interface KNLTB Versie 0.1 Instructies interface KNLTB Versie 0.1 Handleiding voor de interface met de KNLTB Belangrijk: De eerste keer moet de interface met AllUnited uitgevoerd worden om te kijken of alle parameters goed staan.

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Algemene handleiding. EgisOnline

Algemene handleiding. EgisOnline Algemene handleiding EgisOnline Versie 2.01 / 16-08-2010 EurotaxGlass s Pagina 1 van 18 Versie 2.01 Inhoud Voorwoord... 3 Werken met Adobe Reader... 3 Inloggen Eurotax versie... 3 Onthoud gebruikersnaam

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

Beknopte handleiding SQ Vieuw software

Beknopte handleiding SQ Vieuw software Beknopte handleiding SQ Vieuw software Het startscherm met de verschillende opties: - Logger Set-up : het programmeren van de datalogger naar een gewenste configuratie - Download Data: het halen van data

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Contacten

Handboek ZooEasy Online Contacten Handboek ZooEasy Online Contacten Datum: juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD CONTACTEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Calculatie tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 03D00 Inhoudsopgave 1. Een calculatie maken - 3-1.1 Start een nieuwe calculatie... - 3-1.2 Algemene

Nadere informatie

Handleiding Projectplanningsdocument

Handleiding Projectplanningsdocument Handleiding Projectplanningsdocument Inhoud Inleiding... 3 1. Home... 4 2. Medewerker invoeren / wijzigen / verwijderen... 5 3. Project invoeren / wijzigen / verwijderen... 6 4. Actie invoeren / wijzigen

Nadere informatie

Handleiding. NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data. Juli 2016 Versie 2.0.3

Handleiding. NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data. Juli 2016 Versie 2.0.3 Handleiding NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data Juli 2016 Versie 2.0.3 2014-2016 by Reports. All rights reserved. Versie 2.0.3 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. NCDR sjablonen en datadefinitie

Nadere informatie

Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst. Inleiding

Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst. Inleiding Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst Inleiding Met deze handleiding willen we u helpen bij het aanvragen van extra prestaties naast de preferente overeenkomst. We nemen u stap voor stap

Nadere informatie

Protocol Balance bord

Protocol Balance bord Protocol Balance bord Inleiding Het Balance board is een apparaat waarmee je nauwkeurig de balans kan testen en trainen met behulp van visuele feedback. Het is dan ook ideaal voor patiënten met neurologische

Nadere informatie

Handleiding voor het importeren van gegevens vanuit KBO in het contactenbeheer van de stad Ieper

Handleiding voor het importeren van gegevens vanuit KBO in het contactenbeheer van de stad Ieper Handleiding voor het importeren van gegevens vanuit KBO in het contactenbeheer van de stad Ieper Versie: 1.0 : werk Datum 2011-12-06 1/8 0.4 Inhoudsopgave 0 INLEIDING... 3 1 IMPORTEREN... 3 1.1 Navigatiestructuur...

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM:

HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM: HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM: 1. Hier kunt u orders raadplegen waarbij informatie rechtstreeks uit ons plansysteem wordt opgehaald, zoals statussen, aflevertijden en afleverbewijzen. Voor

Nadere informatie