2WAYLOGISTICS MEER HALEN UIT FORWARD & REVERSE LOGISTICS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2WAYLOGISTICS MEER HALEN UIT FORWARD & REVERSE LOGISTICS"

Transcriptie

1 2WAYLOGISTICS MEER HALEN UIT FORWARD & REVERSE LOGISTICS

2 Betere forward & reverse logistics voor de duurzame onderneming

3 LET S DO BUSINESS 2wayLogistics helpt organisaties bij het beheer van forward en reverse logistics voor alle soorten van gevaarlijke en ongevaarlijke producten: afval, recycleerbare materialen, hernieuwbare materialen, nieuwe producten, goederen en materiaal afkomstig van klanten en projectlocaties. 2wayLogistics is een software voor Microsoft Dynamics AX, ontwikkeld door AXi Softworks.

4

5 NIEUWE LOGISTIEKE UITDAGINGEN Afvalbeheer en recyclage Productie Louter materiaal inzamelen en storten is niet voldoende om mee te spelen in de huidige business rond afval en recyclage. Bedrijven in deze sector hebben hun focus verschoven van transport en logistiek naar het actief zoeken van nieuwe mogelijkheden rond afvalverwerking. Sommige afval- en recyclagebedrijven zijn zelf producenten geworden van nieuwe producten, zodat ze forward en reverse logistics in hun toeleveringsketen combineren. Productiebedrijven hebben niet alleen een voorwaartse versnelling nodig voor hun toeleveringsketen. Trends zoals de opkomst van online winkelen en thuisbezorging, de toenemende druk om te zorgen voor efficiënt vervoer en de verplichte recyclage van items zoals elektronica en kartonafval zetten reverse logistics nu al hoger op de agenda.

6 WAAROM 2WAYLOGISTICS? Veel logistieke systemen zijn niet goed voorbereid om te werken met omgekeerde logistieke processen. 2wayLogistics voegt functies toe aan Microsoft Dynamics AX zodat bedrijven hun reverse logistics en forward logistics kunnen beheren en functioneren als duurzame bedrijven.

7 DOELMARKTEN 2wayLogistics houdt rekening met de unieke behoeften van alle klanten en de verschillende modellen voor de inzameling, het versturen en de behandeling van afval. Afvalbeheer en recyclage Bedrijven die actief zijn in afvalbeheer en recyclage vormen de primaire doelgroep voor 2wayLogistics. Elk bedrijf dat te maken heeft met de afhaling of levering van producten of materialen kan zijn performantie verhogen door het gebruik van 2wayLogistics. 2wayLogistics is een Microsoft Dynamics AX-oplossing die beide logistieke stromen ondersteunt. Logistieke dienstverleners Vaak maken bedrijven gebruik van externe logistieke dienstverleners (3PL s) om hun forward en reverse logistics te beheren. Voor die 3PL s betekent reverse logistics een alternatieve mogelijkheid en een bron van extra inkomsten door klantendiensten rond levering, herstel en hergebruik. Als ondersteuning van reverse logistics zijn retourorders en dienstenbeheer al beschikbaar in Microsoft Dynamics AX. 2wayLogistics levert extra functies voor het organiseren van afhaalpunten, de tracking en overslag van containers of bakken, de dispatching van de terugname en de rapportering aan de overheid of andere autoriteiten. Industriële dienstverlenende bedrijven Tal van industriële, dienstverlenende bedrijven moeten de verzending en teruggave van goederen en apparatuur van hun projectsites beheren. Door de integratie van 2wayLogistics in het projectbeheer van Microsoft Dynamics AX beschikken deze bedrijven over een complete logistieke oplossing. 2wayLogistics kan ook worden gebruikt door bedrijven die diensten leveren voor bodemsanering, industriële reiniging, sloop en sanering van bouwplaatsen, asbestsanering en vele andere branches. Zij kunnen 2wayLogistics gebruiken om de afvoer van afvalstoffen of recycleerbare goederen van een projectsite te beheren.

8 VOORDELEN 2wayLogistics is geïntegreerd in Microsoft Dynamics AX: een ERP-systeem met een internationaal klantenbestand van bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren. Microsoft Dynamics AX is specifiek gericht op middelgrote organisaties. Het is een robuuste software met veel functies en een lage TCO door de integratie met andere producten en technologieën van Microsoft. 2wayLogistics is een compleet systeem voor het beheer van forward en reverse logistics voor alle soorten gevaarlijke en ongevaarlijke producten: afval, recycleerbare materialen, hernieuwbare materialen, nieuwe producten en goederen of toestellen die worden teruggenomen van klanten en projectsites. De software ondersteunt verschillende vervoerswijzen waaronder roll-off containers, afvalcontainers, verpakte goederen, tanktransport en zeevracht. De logistieke orderverwerking kan worden ingesteld voor afhaalopdrachten, opslag van inkomende orders, bestellingen van vrachtvervoer, zogenaamde melkrondes in dienstverlenende bedrijven en transportdiensten. 2wayLogistics is een uitbreiding voor Microsoft Dynamics AX. De bestaande functies van Microsoft Dynamics AX wordt door onze codering niet gewijzigd of beperkt. Daardoor kunt u de software probleemloos upgraden samen met toekomstige Dynamics AX-versies. Voor middelgrote en grote ondernemingen levert 2wayLogistics ook het geïntegreerde beheer van zuster- en dochterondernemingen. Forward en reverse logistics worden beheerd in een organisatiemodel dat onafhankelijk is van de juridische structuur van de betrokken operationele eenheden, of dat nu een extern verdeelcentrum is of een interne dienst.

9 2wayLogistics kan gemakkelijk en snel worden aangepast aan specifieke bedrijfsprocessen. In veel gevallen volstaan aanpassingen in de configuratie en is het niet nodig om softwarecode te wijzigen. Door twintig jaar ervaring in onze doelmarkten hebben we voldoende expertise opgebouwd om te weten waar de uitvoering van code moet kunnen variëren. Door gebruik te maken van de technische mogelijkheden in Dynamics AX 2012, geeft 2wayLogistics aan projectteams de flexibiliteit om bedrijfsprocessen te verbeteren en nieuwe ideeën te implementeren. 2wayLogistics is de enige oplossing die een standaardmodel biedt voor het rapporteren van productstromen aan de autoriteiten in elk land: publieke toezichthouders, producentenorganisaties en douanes. Onze lokale partners of de interne IT-medewerkers van de klanten moeten alleen de lay-out van de vereiste documenten en etiketten aanpassen of interfaces ontwikkelen met lokale platforms voor gegevensuitwisseling. 2wayLogistics ondersteunt de regeling van milieuheffingen met tariefdifferentiatie op basis van productfamilie, de oorsprong en/of de behandeling van de productstroom.

10 HOE WERKT HET? 2 2wayLogistics is nauw geïntegreerd met de projectmodule van Microsoft Dynamics AX. De verschillende handelingen binnen de toeleveringsketen worden beheerd in een projectcontext. Alle financiële en logistieke transacties zijn gebaseerd op projecttransacties. De gegevens in de projectmodule wordt gegenereerd tijdens het toevoegen van gegevens in 2wayLogistics. De typische eindgebruiker hoeft dus geen enkele transactie te maken in de projectmodule. 2wayLogistics maakt gebruik van een supply chain-lijn om een groep te definiëren van een of meer producten die worden geleverd of ontvangen op een locatie van een deelnemer in de toeleveringsketen. Een supply chain-lijn verbindt die deelnemer met het transportnetwerk. Afval- en recyclage-bedrijven kunnen de ophaaltaken in 2wayLogistics gebruiken om hun activiteiten te beheren. Als echter herbruikbare materialen worden verkocht als nieuwe producten, dan worden ook aflevertaken gecreëerd om het distributieproces te beheren. Logistieke dienstverleners gebruiken inzameltaken om de retourstromen (reverse logistics) van verkochte producten te organiseren. Taken rond distributie en afhaling kunnen afzonderlijk worden gepland, maar men kan de logistieke taken koppelen om het transport te optimaliseren. Logistieke projecten, logistieke orders en logistieke taken zijn binnen 2wayLogistics entiteiten voor het plannen en opvolgen van levering en ophaling. Meer informatie over de verschillende bedrijfsdomeinen is beschikbaar in onze 2wayLogistics factsheet.

11

12

13 GEBRUIKSVRIENDELIJK 2wayLogistics is gebaseerd op Microsoft Dynamics, zodat de gebruikersinterface meteen vertrouwd is voor elke Microsoft Office-gebruiker. Dankzij de nauwe integratie met Microsoft Office kunnen gegevens gemakkelijk worden geïmporteerd, geëxporteerd en gebruikt doorheen de hele organisatie. Een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface beperkt de opleidingskosten en verhoogt de productiviteit van uw werknemers aanzienlijk. Gebruikers appreciëren ook de mogelijkheid om hun scherm te personaliseren. Ze kunnen elementen verwijderen en de lay-out herschikken, zonder dat dit de schermen van hun collega s beïnvloedt. Aanpasbare, slimme filters bieden dynamische selecties van elke gegevensset.

14 AD ULTIMA GROUP Onze ervaring met het optimaliseren en automatiseren van productie- en distributiebedrijven zorgt ervoor dat we uw IT-project van bij de start grondig kunnen aanpakken. Zo kunnen we oplossingen voorzien die uw bedrijfsvoering verbeteren. Uw bedrijf zal evolueren naar een steeds meer duurzame, groeiende organisatie. Ad Ultima Group leidt IT-projecten in functie van de capaciteit van uw medewerkers om te veranderen en volgens de behoefte van uw organisatie aan verandering. Om efficiënter te werken, maken we een specifiek onderscheid tussen hetgeen u zeker nodig hebt en de extra mogelijkheden die we ook zouden kunnen toevoegen. Ad Ultima Group is de Belgische specialist in de ontwikkeling en implementatie van softwaremodules voor bedrijven die actief zijn in de milieusector en in industriële diensten: afvalverzamelaars en recyclagebedrijven, industriële reinigingsbedrijven, handelaren in schroot en recycleerbare materialen. Door zijn jarenlange praktische ervaring in het ontwikkelen en aanpassen van deze software heeft Ad Ultima Group een heel grondige kennis van milieubedrijven en industriële dienstverleners die internationaal of regionaal werken. Enkele van onze klanten zijn Ivago, Shanks, SITA en Vanheede Groep.

15

16 HOOFDKANTOREN AD ULTIMA GROUP BELGIË Beneluxpark 7 B-8500 Kortrijk T AD ULTIMA GROUP FRANKRIJK 12 Place Saint-Hubert F Lille T AD ULTIMA GROUP NEDERLAND Rubensstraat 215 NL-6717 VE Ede T

A PASSION FOR BUSINESS EFFICIENCY

A PASSION FOR BUSINESS EFFICIENCY A PASSION FOR BUSINESS EFFICIENCY Ad Fluentem: IT In functie van uw bedrijfsstrategie Goed geïnformeerde beslissingen over uw IT-investeringen Uw bedrijfsprocessen helemaal up-to-date en concurrentieel

Nadere informatie

WHITE PAPER ERP VOOR PRODUCTIEBEDRIJVEN. Door Patrick Rahali Analist bij CXP

WHITE PAPER ERP VOOR PRODUCTIEBEDRIJVEN. Door Patrick Rahali Analist bij CXP WHITE PAPER ERP VOOR PRODUCTIEBEDRIJVEN Door Patrick Rahali Analist bij CXP Inhoudstafel 1. Inleiding 5 2. Uitdagingen 6 A. In dienst van de bedrijfsstrategie 6 B. Schaalbaarheid 6 C. Competitiviteit

Nadere informatie

WERK INVENTIEF. Microsoft Dynamics NAV 2009 Eenvoudig. Inventief. Innovatief

WERK INVENTIEF. Microsoft Dynamics NAV 2009 Eenvoudig. Inventief. Innovatief WERK INVENTIEF Microsoft Dynamics NAV 2009 Eenvoudig. Inventief. Innovatief EENVOUD De bedrijfsoplossing met meer dan een miljoen gebruikers wereldwijd Snel te implementeren, eenvoudig te configureren

Nadere informatie

UltiPoint Enterprise Collaboration. Title. Subtitle. Title. Subtitle. p 1/10

UltiPoint Enterprise Collaboration. Title. Subtitle. Title. Subtitle. p 1/10 UltiPoint Enterprise Collaboration Title Subtitle Title Subtitle p 1/10 Inhoudstabel 1. Collaboration... 3 1.1. Context Efficiënter samenwerken en digital transformation... 3 2. UltiPoint Enterprise Collaboration

Nadere informatie

DE COMPLETE OPLOSSING VOOR NUTSBEDRIJVEN

DE COMPLETE OPLOSSING VOOR NUTSBEDRIJVEN DE COMPLETE OPLOSSING VOOR NUTSBEDRIJVEN MECOMS empowering smart utilities 1 VOOR WATERBEDRIJVEN VOOR STROOMBEDRIJVEN VOOR GASBEDRIJVEN VOOR WARMTEBEDRIJVEN 2 MECOMS empowering smart utilities MECOMS EMPOWERING

Nadere informatie

ABP Waste. Brancheoplossing afvalverwerking

ABP Waste. Brancheoplossing afvalverwerking ABP Waste Brancheoplossing afvalverwerking...effectief beheer van afvalstoffen......dé software voor de afvalverwerkingsbranche......actuele en betrouwbare informatie......flexibel en gebruiksvriendelijk...

Nadere informatie

Microsoft Business Solutions Navision 4.0

Microsoft Business Solutions Navision 4.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding........................................... 4 Bedrijfsadministratie................................. 6 Supply Chain Management........................... 10 De basis..........................................

Nadere informatie

Rimses 6. Maintenance Management Solution

Rimses 6. Maintenance Management Solution Rimses 6 Maintenance Management Solution 6 Enterprise Asset Management Nooit zijn de eisen op het vlak van Asset Management en onderhoudsbeheer zo hoog geweest als nu. Het huidig economisch klimaat stelt

Nadere informatie

Veilige en coherente documentenstroom bij groep van Hoorebeke met UltimAX EDM

Veilige en coherente documentenstroom bij groep van Hoorebeke met UltimAX EDM SUCCESS THROUGH VALUE INNOVATION SPOTLIGHT Veilige en coherente documentenstroom bij groep van Hoorebeke met UltimAX EDM KEYNOTE Het nieuwe werken volgens Microsoft Steeds online, steeds verbonden SOLUTIONS

Nadere informatie

Multi Permit Solution. White paper

Multi Permit Solution. White paper Multi Permit Solution White paper Samenvatting Organisaties in de publieke sector hebben te maken met een aantal trends, zoals individualisering van de samenleving, toenemende interconnectiviteit tussen

Nadere informatie

Ober wint aan productiviteit en flexibiliteit met Microsoft Dynamics AX

Ober wint aan productiviteit en flexibiliteit met Microsoft Dynamics AX SUCCESS THROUGH VALUE INNOVATION SPOTLIGHT Ober wint aan productiviteit en flexibiliteit met Microsoft Dynamics AX KEYNOTE Cathy Van Mullem, Business Unit Lead bij Microsoft: You ain t seen nothing yet

Nadere informatie

Applicatie Integratie: belangrijkste actuele IT-uitdaging

Applicatie Integratie: belangrijkste actuele IT-uitdaging white paper Heeft ú al een ecm systeem? Datacon MuleSoft maakt Enterprise Application Integration gemakkelijk Applicatie Integratie: belangrijkste actuele IT-uitdaging De megatrends van SaaS, mobiel en

Nadere informatie

TAKE THE LEAD IN LOGISTICS

TAKE THE LEAD IN LOGISTICS TAKE THE LEAD IN LOGISTICS NaviTrans: Uw oplossing voor voor de logistieke dienstverlener In een steeds competitiever wordende sector als de logistiek is het voor de hedendaagse ondernemers onontbeerlijk

Nadere informatie

Microsoft Dynamics NAV. Brancheoplossing houtbranche

Microsoft Dynamics NAV. Brancheoplossing houtbranche Microsoft Dynamics NAV Brancheoplossing houtbranche...compleet voorraadbeheer......flexibel en gebruiksvriendelijk......gegarandeerde continuïteit......dé software voor de houtbranche... ABP Dynamics en

Nadere informatie

INTEGRATIE. Oplossingen voor internationale bedrijven en bedrijven met meerdere vestigingen. Microsoft Dynamics TM NAV. White paper Ondernemingen

INTEGRATIE. Oplossingen voor internationale bedrijven en bedrijven met meerdere vestigingen. Microsoft Dynamics TM NAV. White paper Ondernemingen INTEGRATIE Microsoft Dynamics TM NAV Oplossingen voor internationale bedrijven en bedrijven met meerdere vestigingen White paper Ondernemingen In dit artikel wordt aan de hand van zes gebruikelijke integratiescenario

Nadere informatie

business software It s a pleasure running business It s a pleasure running business

business software It s a pleasure running business It s a pleasure running business business software [ I N S TA L L P R O J E C T S ] De AGP Group is een overkoepelende organisatie waarin zich meerdere vooraanstaande softwarehuizen hebben gevestigd. Allen zijn softwareontwikkelaars van

Nadere informatie

het inzicht om superieure - individuele en gezamenlijke - resultaten te behalen. > Makkelijker werken met software die herkenbaar en intuïtief is

het inzicht om superieure - individuele en gezamenlijke - resultaten te behalen. > Makkelijker werken met software die herkenbaar en intuïtief is > Factsheet itsuitsfashion // Succes in fashion In de fashionbranche draait alles om marges en een zo kort mogelijke time to market : de collectie moet zo snel en kostenefficiënt mogelijk beschikbaar zijn

Nadere informatie

WASTE & RECYCLING. Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen

WASTE & RECYCLING. Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen WASTE & RECYCLING Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen. Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen gebaseerd op het

Nadere informatie

Microsoft Dynamics AX 2012 Overview

Microsoft Dynamics AX 2012 Overview Microsoft Dynamics AX 2012 Overview Kracht en eenvoud Sneller meer rendement. Ingebouwde branchegerichte mogelijkheden voor productie, distributie, services en de publieke sector (binnenkort ook retail)

Nadere informatie

Exact Globe Next Het nieuwe managen

Exact Globe Next Het nieuwe managen Exact Globe Next Het nieuwe managen Inhoud 2 Ontwikkeld voor uw uitdagingen 4 Exact Globe Next, het product 6 Grip op uw financiën 10 Track and Trace 14 Planning 18 Uw klanten op de eerste plaats 25 Exact

Nadere informatie

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering Oculus Suite Oog voor uw automatisering Inhoud Oculus De standaardoplossing van Pantheon 5 Oculus Suite 7 Oculus Portal 8 Oculus i Opener 9 Oculus ERP 11 Oculus CRM 17 Oculus WMS 18 Oculus DMS 19 Oculus

Nadere informatie

The Diver Solution Krachtige en complete BI oplossing

The Diver Solution Krachtige en complete BI oplossing The Diver Solution Krachtige en complete BI oplossing Dimensional Insight en de Diver Solution Dimensional Insight (DI) helpt organisaties wereldwijd om data te benutten voor het verbeteren van hun prestaties.

Nadere informatie

> De kracht van eenvoud

> De kracht van eenvoud > Factsheet itsuitsfashion // Over ons Als partner van Microsoft begeleidt Total Concept Group bedrijven die actief zijn in de fashion retail-, private label- en groothandelssector bij de automatisering

Nadere informatie

PROFESSIONAL & IT SERVICES

PROFESSIONAL & IT SERVICES PROFESSIONAL & IT SERVICES Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen. Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen gebaseerd

Nadere informatie

CRM ontmoet MS Outlook

CRM ontmoet MS Outlook CRM ontmoet MS Outlook Slim en efficiënt Waar gaat het om? U herkent het waarschijnlijk wel. U gebruikt een CRM systeem en daarnaast gebruikt u de MS Office producten waaronder MS Outlook. Twee toepassingen

Nadere informatie

ECM ENTERPRISE CONTENT MANAGEMENT. Krachtiger, eenvoudiger. www.m-files.com

ECM ENTERPRISE CONTENT MANAGEMENT. Krachtiger, eenvoudiger. www.m-files.com ECM ENTERPRISE CONTENT MANAGEMENT Krachtiger, eenvoudiger INHOUDSOPGAVE HOOGWAARDIGE ECM BEGINT MET DE JUISTE BASIS, WAARONDER EEN SYSTEEM DAT ZO EENVOUDIG MOGELIJK TE GEBRUIKEN IS PAGINA 3 VOORUITGANG

Nadere informatie

ecspand your SharePoint Server ecspand your success De oplossing voor u!

ecspand your SharePoint Server ecspand your success De oplossing voor u! nederlands ecspand your SharePoint Server ecspand your success De oplossing voor u! Inhoud Inleiding en oplossingsoverzicht pagina 4-5 Dynamics integratie pagina 6-7 E-mailmanagement pagina 8-9 Office

Nadere informatie

business software [ LO G I S T I C S ] It s a pleasure running business It s a pleasure running business

business software [ LO G I S T I C S ] It s a pleasure running business It s a pleasure running business business software [ LO G I S T I C S ] De AGP Group is een overkoepelende organisatie waarin zich meerdere vooraanstaande softwarehuizen hebben gevestigd. Allen zijn softwareontwikkelaars van het eerste

Nadere informatie

WASTE & RECYCLING. Prodware creëert, integreert. 1 en beheert IT oplossingen

WASTE & RECYCLING. Prodware creëert, integreert. 1 en beheert IT oplossingen WASTE & RECYCLING Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen. Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen gebaseerd op het

Nadere informatie