Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence"

Transcriptie

1 Exact Insights powered by QlikView Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Met Exact Insights zet u grote hoeveelheden data moeiteloos om in organisatiebrede KPI s en trends. Deze raadpleegt u via drie gebruikersvriendelijke standaard dashboards: Sales, Financieel en Logistiek. U vervangt hiermee traditionele rapportages door analyses op maat die voor alle stakeholders altijd en overal realtime beschikbaar zijn. Zo vindt u razendsnel de antwoorden die u zoekt, en kunt u op tijd de juiste beslissingen nemen. Voordelen Financieel Logistiek Sales 1. Razendsnel zelf aan de slag 2. Betere beslissingen nemen 3. Kansen benutten 4. Snel anticiperen op trends 5. Snel antwoord op uw vragen financiële kerncijfers 2. Inzicht in optimale financiële organisatie 3. Financiële analyses logistieke kerncijfers 2. Inzicht in optimale logistieke organisatie 3. Logistieke analyses commerciële kerncijfers 2. Inzicht in commerciële impact 3. Sales analyses

2 Wat is QlikView? QlikView is een nieuw soort Business Intelligence software die uw wereld verandert. Niet langer gissen, maar begrijpen hoe snellere, slimmere beslissingen gemaakt worden. QlikView biedt de mogelijkheid om uw bedrijf op nieuwe manieren te ontdekken door: Het consolideren van relevante gegevens vanuit meerdere databronnen naar één enkele applicatie. Het ontdekken van associaties binnen uw data. Het mogelijk maken van Social Decision Making door veilige, real-time samenwerkingsmogelijkheden. Het visualiseren van data door middel van state-of-the-art grafische mogelijkheden. Het zoeken naar antwoorden binnen alle beschikbare data, direct en indirect. Het mogelijk maken van communicatie over en weer tussen dynamische apps en dashboards. Het analyseren, vastleggen en toegang verschaffen tot alle gegevens via mobiele apparaten Exact Insights powered by Qlikview Exact Insights combineert QlikView s Business Intelligence platform met een uniek datamodel dat perfect op uw Exact software aansluit, al uw gegevens optimaal benut, en is snel en makkelijk te implementeren. Traditionele, eendimensionale rapportages worden hierdoor vervangen door gebruikersvriendelijke standaard dashboards en analyses op maat die voor alle stakeholders altijd en overal realtime beschikbaar zijn.

3 Profiteer van de voordelen van Exact Insights Razendsnel zelf aan de slag Betere beslissingen nemen Kansen benutten Snel anticiperen op trends Snel antwoord op uw vragen U kunt razendsnel aan de slag met de standaard dashboards voor financieel, logistiek en sales. Met één muisklik zet u uw data moeiteloos om in KPI s en trends, zonder de hulp van IT. De tijd die u hiermee bespaart, kunt u vervolgens weer besteden aan het analyseren van informatie om uw processen te verbeteren. Alle informatie die u nodig heeft, is samengevoegd in één systeem. Deze gegevens vormen een centrale bron van waarheid die beschikbaar is voor iedereen in de organisatie. En wanneer iedereen over dezelfde informatie beschicht, kunnen op basis van feiten betere beslissingen worden genomen. U beschikt altijd over informatie die is gebaseerd op wat er op dit moment gebeurt in uw organisatie, niet op wat er in het verleden plaatsvond. U kunt uw keuzes dus baseren op de meest actuele situatie en daardoor snel kansen benutten als die zich voordoen. U heeft de informatie in handen om trends als eerste te herkennen en daarop meteen te anticiperen. Op deze manier bent u altijd up-to-date en kunt u de positieve veranderingen ondersteunen en de negatieve trends op tijd en adequaat aanpakken. Met de winstgrafieken in Exact Insights kunt u elke transactie op elk gewenst moment inzien. U kunt heel eenvoudig en snel inzoomen op de transactie en de details ervan achterhalen om zo de antwoorden te vinden die u zoekt.

4 Financieel Haal het beste uit uw financiële gegevens financiële kerncijfers Al uw financiële kerncijfers staan overzichtelijk op één scherm. U heeft direct inzicht in uw cashflow, liquiditeit, bruto en netto winst en het rendement op eigen vermogen. U ziet in één oogopslag de openstaande crediteuren- en debiteurenbalans voor alle administraties inclusief uw totale omzet, kosten en winst. Bovendien kunt u eenvoudig alle transacties per grootboekverdichting of grootboekrekening bekijken. De winst- en verliesrekening is direct voorhanden. 2. Inzicht in optimale financiële organisatie U krijgt via dit dashboard het nodige inzicht in de financiële positie waarin uw bedrijf verkeert. De KPI s laten u precies zien waar u uw aandacht op moet richten. Kunt u voldoen aan uw verplichtingen? Krijgt u op tijd betaald door uw klanten? Zijn uw bruto- en netto marge conform budget? Zo niet, dan kunt u eenvoudig top-down analyseren wat hier de oorzaak van is, zelfs tot op het transactienivo. Hierdoor heeft u direct inzicht in de details van de situatie zonder dat u moet wachten op traditionele rapportages. 3. Financiële analyses U kunt uw dashboard helemaal naar eigen wens inrichten zodat u de gegevens krijgt die u nodig heeft. Uw financiële analyses deelt u vervolgens eenvoudig en snel met uw collega s of andere stakeholders. En om het gehele proces nog meer te versnellen, kunt u bookmarks aanmaken voor uw favoriete of meest gebruikte analyses.

5 Logistiek Haal het beste uit uw logistieke gegevens logistieke kerncijfers U heeft via het dashboard direct inzicht in de omloopsnelheid van uw voorraad inclusief uw eigen ABC-analyse, uw voorraadvolumes, uw verkoopverplichtingen, inkoopverplichtingen en facturatiestatus. Al deze logistieke kerncijfers worden overzichtelijk gepresenteerd op één scherm. Bovendien ziet u direct de logistieke performance van uzelf én van uw leveranciers. 2. Inzicht in optimale logistieke organisatie U krijgt via dit dashboard het nodige inzicht in de opbouw van uw voorraad inclusief uw incourante voorraad. Hierdoor weet u voor welke artikelen u marketingacties en speciale aanbiedingen moet opzetten om uw voorraad te verminderen en uw werkkapitaal te verhogen. Door uw eigen logistieke resultaten te vergelijken met die van uw leveranciers ziet u de knelpunten in uw leveringsproces. 3. Logistieke analyses Voer eenvoudig een analyse uit van de leverbetrouwbaarheid van uw eigen leveringen en uw leveranciers, zodat u weet waar u op moet sturen. Door een analyse te doen van uw voorraad ziet u direct aan waar welke voorraad(waarde) zich bevindt en hoe lang deze hier al ligt. Voorraadoverzichten zorgen voor een direct totaalinzicht. ABC-analyses zijn zelf te definiëren en direct beschikbaar. Deel uw analyses vervolgens eenvoudig en snel met uw collega s of andere stakeholders.

6 Sales Haal het beste uit uw commerciële gegevens commerciële kerncijfers U heeft via het dashboard direct inzicht in wie wat koopt, en wanneer. Factuuromzet van dit jaar ten opzichte van andere jaren kunt u vergelijken. Margeontwikkelingen en marge-trends zijn direct voorhanden Ook heeft u snel inzicht in het salesvolumes per account manager, en de bijdrage van de account manager aan de totale marge. Daarnaast is direct duidelijk welke artikel(groepen) hebben bijgedragen tot het resultaat. Al deze commerciële kerncijfers worden overzichtelijk voor u gepresenteerd op één scherm. 2. Inzicht in commerciële impact Via het Sales dashboard kunt u beter begrijpen wat succesvolle producten zijn, welke artikelen in welke volumes worden verkocht en hoe deze ook daadwerkelijk bijdragen aan de winst van uw bedrijf, inclusief de trendontwikkelingen. Ook krijgt u snel inzicht in wat de impact is van bijvoorbeeld het verwijderen van specifieke producten uit uw assortiment. Diverse statistieken leveren de details voor de verantwoording van de omzet en marge. 3. Sales analyses U kunt diverse analyses uitvoeren en de Google Maps integratie biedt u daarbij inzicht in uw regionale resultaten per productvolume en/of marge. Bovendien kunt u een regionale ABC-analyse van klanten uitvoeren. Deel deze analyses vervolgens eenvoudig en snel met uw collega s of andere relevante stakeholders.

7 Software van Exact Het ondersteunen van ondernemers is de kern van onze werkzaamheden bij Exact. We herinneren ons eigen bescheiden begin in 1984 en zijn inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde speler. We begrijpen hoe u denkt, hoe u samenwerkt binnen het bedrijfsleven en welke structuur ervoor nodig is om resultaten te bereiken. Ontdek ook de andere oplossingen: Met deze kennis bieden we software-oplossingen die iedere zakelijke activiteit ondersteunen en die real time inzicht geven in de gehele onderneming. Met Exact heeft u de vrijheid om met succes uitdagingen en kansen te grijpen, en daarmee waarde voor uw klanten en uiteindelijk uzelf te creëren. Van productie, groothandel en distributie tot zakelijke dienstverlening, in welke business u ook zit, wij helpen u groeien. Get in contact with us: Hoewel Exact zich voortdurend inspant om te zorgen dat de informatie in dit document zo volledig en actueel mogelijk is, kan Exact geen garanties afgeven omtrent de juistheid, volledigheid of specifieke toepasbaarheid van de gepubliceerde en/of gevraagde informatie in dit document. Exact Group B.V., Alle rechten voorbehouden. Alle hierin vermelde merk- en handelsnamen behoren toe aan de respectievelijke eigenaren. [MCL610101NL006.1]

Klantgerichte ondernemingen. Werk als één team aan duurzame klantrelaties

Klantgerichte ondernemingen. Werk als één team aan duurzame klantrelaties Klantgerichte ondernemingen Werk als één team aan duurzame klantrelaties Werk samen met uw team aan duurzame relaties Samenwerking is de sleutel tot goed relatiemanagement. Als Verkoop en Marketing zaken

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 Financieel management

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl Exact voor CRM Meer dan verkoop. exactsoftware.nl 2 Slechte data kost amerikaanse bedrijven $600 miljard per jaar De hele wereld is online. Tablet en smartphones worden net zo vaak zakelijk gebruikt als

Nadere informatie

geheimen waarmee u succes kunt hebben met analyse in 2015

geheimen waarmee u succes kunt hebben met analyse in 2015 geheimen waarmee u succes kunt hebben met analyse in 2015 Tegenwoordig maakt bijna elke organisatie gebruik van analyses. Maar niet bij elke organisatie levert de analyse op wat het zou kunnen opleveren.

Nadere informatie

Exact Online. Het Nieuwe Verkopen. CRM in de cloud. www.exactonline.be

Exact Online. Het Nieuwe Verkopen. CRM in de cloud. www.exactonline.be Exact Online Het Nieuwe Verkopen CRM in de cloud www.exactonline.be 02 crm in de cloud Inhoud Introductie 1 Managementsamenvatting 4 2 Het belang van CRM 6 3 CRM in de praktijk 8 4 CRM en het verkooptraject

Nadere informatie

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE De essentiële rol van CRM-software www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK CRM INHOUD 1 In 10 stappen je sales & marketing 5 optimaliseren 1.1

Nadere informatie

Hoe kan de MKB groothandel groeien in 2013?

Hoe kan de MKB groothandel groeien in 2013? Hoe kan de MKB groothandel groeien in 2013? Focusgebieden voor succes in omzet en winst We bevinden ons in een tijd van economische onzekerheid. Toch biedt 2013 ook weer kansen om vooruit te kijken. Groothandelaren

Nadere informatie

Exact Synergy. Maakt beslissen overzichtelijk

Exact Synergy. Maakt beslissen overzichtelijk Exact Synergy Maakt beslissen overzichtelijk Inhoud 2 Ontwikkeld voor úw uitdagingen 4 Exact Synergy, het product 6 De motor achter Exact Synergy 10 Grip op menselijk kapitaal 18 Volledig inzicht in de

Nadere informatie

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering Oculus Suite Oog voor uw automatisering Inhoud Oculus De standaardoplossing van Pantheon 5 Oculus Suite 7 Oculus Portal 8 Oculus i Opener 9 Oculus ERP 11 Oculus CRM 17 Oculus WMS 18 Oculus DMS 19 Oculus

Nadere informatie

Kompass Nederland. Vinden en gevonden worden op Internationaal Niveau!

Kompass Nederland. Vinden en gevonden worden op Internationaal Niveau! Kompass Nederland Vinden en gevonden worden op Internationaal Niveau! Kompass verbindt U zoekt, wij leveren. Met zowel internationaal als nationaal gedetailleerde bedrijfs-, branche- en marketinginformatie

Nadere informatie

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Inhoudsopgave 1 Managementsamenvatting 4 2 Belang van CRM 5 Definitie CRM 5 Klantcontact en CRM 5 De klantrelatie centraal 5 Van spreadsheet naar CRM software

Nadere informatie

Uw business op volle snelheid met krachtige, slimme cloudsoftware

Uw business op volle snelheid met krachtige, slimme cloudsoftware SAP Solution Brief SAP Business ByDesign Doelstellingen Uw business op volle snelheid met krachtige, slimme cloudsoftware Van losse modules naar één compleet systeem. Snel en praktisch. Van losse modules

Nadere informatie

BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES

BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES Haal alles uit uw financiën www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 01 Weet waar u moet beginnen 02 De 4 stappen naar succes 2.1 Stap 1: Zorg voor

Nadere informatie

Asset Facility Management B.V. info@asset.nl www.asset.nl

Asset Facility Management B.V. info@asset.nl www.asset.nl oaltijd n l ien n overal e g eactuele b o u gebouweninformatie we n b e h e e r Asset Facility Management B.V. info@asset.nl www.asset.nl Margrietstraat 1 Postbus 4 5400 AA Uden telefoon 0413 26 04 55

Nadere informatie

Alles-in-ÉÉN bedrijfssoftware & e-commerce. Voor de kantoorvakhandel

Alles-in-ÉÉN bedrijfssoftware & e-commerce. Voor de kantoorvakhandel Alles-in-ÉÉN bedrijfssoftware & e-commerce Voor de kantoorvakhandel betreft: sollicitatiegesprek Geachte ondernemer in de kantoorvakhandel, Mijn naam is Nina. Ik vernam dat uw kantoorvakhandel zoekt naar

Nadere informatie

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com

Nadere informatie

Maak eenvoudig en realtime uw financiële rapportages Dé schakel tussen uw administraties en Excel Haal méér uit uw ERP Pakket

Maak eenvoudig en realtime uw financiële rapportages Dé schakel tussen uw administraties en Excel Haal méér uit uw ERP Pakket EXCEL CONTROLLER Maak eenvoudig en realtime uw financiële rapportages Dé schakel tussen uw administraties en Excel Haal méér uit uw ERP Pakket 2 Excel Controller is een Controle, Analyse en Rapportage

Nadere informatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Inhoudsopgave Tijd om het beter te doen! 3 1. Optimale bereikbaarheid 5 2. Beter samenwerken 7 3. Veiligheid 9 4. Kosten & beheersbaarheid

Nadere informatie

Uw verborgen kosten ontdekken zo makkelijk als het ABC

Uw verborgen kosten ontdekken zo makkelijk als het ABC Uw verborgen kosten ontdekken zo makkelijk als het ABC Herinnert u zich activity based costing nog, oftewel ABC? Als dit onderwerp nieuw voor u is: ABC is een manier om de kosten van een product of dienst

Nadere informatie

Customer Case VIBA. Feiten in het kort:

Customer Case VIBA. Feiten in het kort: Feiten in het kort: Bedrijf: NV Medewerkers: 100 Activiteiten: is een technische handelsonderneming met de hoofdvestiging in Zoetermeer. De organisatie telt drie divisies: Bevestigen; Machinegereedschappen

Nadere informatie

Stoppen met operationeel inkopen

Stoppen met operationeel inkopen Stoppen met operationeel inkopen Als ketenintegratie nog geen onderdeel is van uw strategie dan is nu het moment om te beginnen. TRADECLOUD B.V. Molengraaffsingel 12 2629JD Delft The Netherlands 0031-15-30

Nadere informatie

Unit 4 Multivers Productoverzicht. Producten en diensten voor het MKB

Unit 4 Multivers Productoverzicht. Producten en diensten voor het MKB Unit 4 Multivers Productoverzicht Unit 4 Multivers Producten en diensten voor het MKB 2 UNIT 4 AGRESSO: PRODUCTEN EN DIENSTEN VOOR HET MKB INLEIDING Unit 4 Agresso ontwikkelt praktijkgerichte bedrijfssoftware

Nadere informatie

Beheers uw zakelijke risico s. Risk Management Solutions

Beheers uw zakelijke risico s. Risk Management Solutions Beheers uw zakelijke risico s Risk Management Solutions ... met D&B s Risk Management Solutions Het bottom-line resultaat van uw onderneming ligt in uw handen. In het huidige zakelijke klimaat met veel

Nadere informatie

De bedrijfsmanagementoplossing voor uw bedrijf Eenvoudig in gebruik. Robuust in resultaat.

De bedrijfsmanagementoplossing voor uw bedrijf Eenvoudig in gebruik. Robuust in resultaat. De bedrijfsmanagementoplossing voor uw bedrijf Eenvoudig in gebruik. Robuust in resultaat. Inleiding SAP helpt ondernemingen van elke omvang en uit elke sector, om een Best-Run Business te worden. Van

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

CRM ontmoet MS Outlook

CRM ontmoet MS Outlook CRM ontmoet MS Outlook Slim en efficiënt Waar gaat het om? U herkent het waarschijnlijk wel. U gebruikt een CRM systeem en daarnaast gebruikt u de MS Office producten waaronder MS Outlook. Twee toepassingen

Nadere informatie

The Diver Solution Krachtige en complete BI oplossing

The Diver Solution Krachtige en complete BI oplossing The Diver Solution Krachtige en complete BI oplossing Dimensional Insight en de Diver Solution Dimensional Insight (DI) helpt organisaties wereldwijd om data te benutten voor het verbeteren van hun prestaties.

Nadere informatie