Begeleid Werken. Inclusie binnen Begeleid Werken!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Begeleid Werken. Inclusie binnen Begeleid Werken!"

Transcriptie

1 Begeleid Werken Inclusie binnen Begeleid Werken!

2 Begeleid Werken - Inclusie Wie zijn wij? Soetkin Hugo Jobcoach sinds september 2014 Enthousiaste voorstander inclusie Sara Leytens Momenteel; bijna start in OCMW Halle: administratieve hulp aan loket of bureau, of hulp bij bediening eten. Voordien: Sjarabang: een vzw die kunst en cultuurparticipatie voor personen met en zonder beperking wil bevorderen! Inclusie is er een cruciaal begrip Voordien: Begeleid Werken bij een fruitbedrijf in Gooik. Enthousiaste ervaringsdeskundige inclusie

3 Begeleid Werken - Inclusie Wat is Begeleid Werken? Begeleid Werken geeft personen met een (vermoeden van) beperking, die (tijdelijk) geen betaalde arbeid kunnen uitvoeren, de mogelijkheid om op vrijwillige basis te werken in het normale economische circuit. 3 pijlers binnen onze werking: Werk op maat Inclusief Trajectmatig

4 Begeleid Werken Inclusief werken Wie kan er gebruik maken van Begeleid Werken? Als jobcoach begeleiden we heel wat cliënten met zeer uiteenlopende beperkingen. Personen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, NAH, autismespectrumstoornis en eventueel bijkomende psychische beperking. Vermoeden van handicap: RTH Arbeidshandicap In Vlaanderen zijn er ongeveer tussen 2000 en 3000 Begeleid werkers aan de slag, sinds de start in 1997.

5 In een wzc of Op de boerenmarkt

6 In een manège of Bij de bakker

7 Begeleid Werken - Inclusie 3 pijlers van Begeleid Werken! Werk op maat We houden rekening met de interesses, mogelijkheden en talenten van elke individuele cliënt. Op zoek gaan naar (deel)taken die de cliënt zelfstandig kan uitoefenen. Eventueel met gebruik van hulpmiddelen en de nodige ondersteuning. Het aanmaken van een stappenplan voor het opplooien van kledij. Foto s/pictogrammen aanmaken. Hij/zij werkt op vrijwillige basis!

8

9 Begeleid Werken inclusief werken 3 pijlers van Begeleid Werken? Werk op maat voor Sara: Mijn eigen voorstel/vraag om daar te werken. Samen op zoek naar werk bij OCMW Bij een gesprek bij het OCMW hebben we alle mogelijke taken overlopen om te bekijken wat ik het leukste vind en wat het beste werk voor mij zou zijn. Er wordt rekening gehouden met wat ik kan. Ik kan gerust de telefoon opnemen, dus wordt me geleerd wat ik moet zeggen aan de telefoon. Ik heb ervaring met weven en heb veel geduld, dus kon ik meewerken in het weefatelier. Ik leer met de computer werken, dus mag ik meewerken aan het opmaken van een blog. Ik help graag mensen en ik zie het daarom zeker zitten om in het rusthuis andere mensen, die hulp nodig hebben, te helpen.

10

11

12 Begeleid Werken Inclusief werken 3 pijlers van Begeleid Werken! Inclusief De cliënt werkt op de reguliere arbeidsmarkt. Hij/zij werkt samen met de collega s op het werk. Helpen bij kinderen op een school. Rekken vullen en levellen in de warenhuizen. Onthaal in een rusthuis.

13 Begeleid werken Inclusief werken 3 pijlers van Begeleid Werken! Sara, hoe werk jij mee aan inclusie? OCMW: Aan het loket werk ik samen met andere mensen. Ik help de oudere mensen met eten geven. Sjarabang: Ik werkte met de collega s aan de bureau. En hielp bij de ateliers binnen Sjarabang. Ik mocht ook mee workshops geven in scholen of op de DOE-festivals. Ik werkte ook samen met een andere Begeleid Werker en ik hielp hem waar nodig. Fruitbedrijf: Samenwerken met de seizoenswerkers bij het plukken van de appels.

14 Begeleid werken Inclusief werken Inclusie voor Sara: Andere voorbeelden: Toneel Sjarabang: Toneel spelen met mensen met en zonder beperking. Mee workshops geven over inclusie! Basiseducatie met Windows 10 leren werken, in een gewone opleiding. Open Armen vzw (= Een organisatie die werkt voor mensen in armoede.) Samen spreken over de problemen en emoties die hierbij komen. Op uitstap gaan, leuke dingen doen samen. Mee gaan betogen!

15 Begeleid Werken Inclusief werken 3 pijlers van Begeleid Werken! Trajectmatig Individueel, voor iedereen verschillend. Op eigen tempo, stap voor stap Naar eigen mogelijkheden Met blijvende opvolging => via Supported Employment (methodiek)

16 Stappenplan kledij opplooien!

17 Begeleid werken inclusief werken 3 pijlers van Begeleid Werken! Sara: Hoe heb jij deze stappen ondervonden? Fruitbedrijf: Bij de start ging de jobcoach mee gaan werken. Ik leerde ook hoe ik de juiste bussen moest nemen om naar het werk te gaan. Ik leerde hoe je juist op een bepaalde tak moest opletten dat hij niet te veel naar beneden zakte door de zware appels of peren. Sjarabang Eerst gestart met de verdeling van de taken tussen Steph en Sara. Sara had de mogelijkheid om haar taken uit te breiden; begeleiding dame met dementie. OCMW Ik had zelf al eens opgezocht wat ik er kon doen en nadien samen met Soetkin op gesprek gegaan. Nu gaan we terug de stappen ondernemen van Supported employement.

18

19 Begeleid Werken Inclusief werken Waarom starten met Begeleid Werken? Inclusieve karakter -> maatschappelijke visie vs Zinvolle dagactiveit -> positief zelfbeeld van de cliënt Sociale integratie; meer sociale contacten, gevoel erbij te horen, leefwereld verruimen,.. Maatschappelijke participatie; zich gewaardeerd voelen in de maatschappij, Individuele ontplooiing: ontwikkelen van competenties, zinvolle tijdsbesteding, meer verantwoordelijkheid,

20 Voorbeelden uit de praktijk Sociale Integratie Sara: Mensen leren kennen die langskomen op de workshops of bij Sjarabang zelf. Samen op reis geweest met de groep van Sjarabang. Ik heb steeds het gevoel van erbij te horen in de groep van collega s. OCMW: je komt mensen tegen die je kent. Praten met de bewoners van het rusthuis. Andere: De ouders van kinderen in de crèche die de BW er aanspreken om een vraag te stellen. De collega s van een cliënte hadden een verrassing georganiseerd voor haar verjaardag.

21 Voorbeelden uit de praktijk Maatschappelijke participatie Sara: Ik heb een dame met dementie geholpen met het weven. Dat ik de verantwoordelijkheid krijg dat geeft mij een goed gevoel. De mensen op het werk behandelen mij als een gewoon iemand dat in de maatschappij leeft. Open armen vzw; door daar te helpen en mee te betogen kan ik iets beteken voor de samenleving. Andere: Positieve reacties krijgen van collega s, vrienden, familie, Collega s die allemaal langskomen op het trouwfeest van de BW er.

22 Voorbeelden uit de praktijk Individuele ontplooiing Sara: Op het werk; Nadat ik meegeholpen heb bij het maken van een video, mocht ik ook samen met een collega leren om een blog te maken. Bij het atelier weven heb ik geleerd om een weefgetouw op te zetten. Bij de begeleiding in het weefatelier leer ik ook hoe ik stap voor stap alles moet uitleggen. En eventueel de stappen te herhalen. Door workshops te geven op scholen leerde ik hoe iets goed uit te leggen. Andere: Door mijn interesse in computers ban ik een opleiding Windows 10 begonnen. Door mee presentaties te geven leer ik voor een groep mensen te praten. Door presentaties te geven of mee te werken in Open armen vzw leer ik heel veel bij over andere dingen uit de samenleving die mij heel erg interesseren.

23 Voorbeelden uit de praktijk Individuele ontplooiing Andere: Door mijn job leer ik dat ik op tijd moet op staan en niet een hele dag in mijn bed moet liggen. Nu ik al een tijdje in de crèche werk, mag ik ook af en toe een activiteit plannen, omdat ik dit geleerd heb van de begeleidsters. Door een hele tijd in een crèche te werken, is de wens gegroeid om een opleiding tot kinderverzorgster te volgen.

24 Begeleid werken Inclusief werken Verschillende soorten werk Enclavewerking In groep, met begeleiding gaan werken. Voorbeeld; fruit snijden in een schooltje Meer integratie ipv inclusie Beschutte/sociale werkplaats = maatwerkbedrijf Betaalde job voor personen met een (arbeids)handicap of langdurig werklozen. Niet inclusief

25

26 Begeleid werken Inclusief werken Besluit Win-win situatie Zowel Tineke (dementerende dame) als Sara ondervinden positieve gevolgen aan Begeleid Werken en bijhorende inclusie. Sara krijgt de verantwoordelijkheid om in het atelier te werken. Ze vertrouwen mij. Tineke krijgt rust en zekerheid door de begeleiding die Sara haar geeft. Sara blijft ook steeds rustig en legt duidelijk de stappen van het weven uit aan Tineke.

27 Begeleid Werken Inclusief Werken Besluit Functie jobcoach nut begeleiding Voor zowel Begeleid als Inclusief werk is dit cruciaal, voor alle bijhorende partijen of de verschillende netwerken. Zodat er steeds iemand is waar ze op kunnen terugvallen. Sara: In een beschutte werkplaats krijg je weinig ondersteuning en moet je heel hard werk, net zoals in een fabriek. Maar bij Begeleid Werken wordt er naar mij geluisterd en kan nieuwe dingen leren. Samen met de collega s en de jobcoach!

28 Dank u voor het luisteren!

BUITENSCHOOLSE OPVANG SAMENWERKING 26 APRIL 2016

BUITENSCHOOLSE OPVANG SAMENWERKING 26 APRIL 2016 BUITENSCHOOLSE OPVANG SAMENWERKING 26 APRIL 2016 BUITENSCHOOLSE OPVANG HALEN Inwoners: 9546 schoolkinderen: 854 kinderen in de opvang: 532 bereik 62,29 % In Halen zijn 3 opvanglocaties - Halen - Zelem

Nadere informatie

Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN

Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN BEGELEID WERKEN Wat is begeleid werken? Voor wie is begeleid werken? Wie organiseert begeleid werken? DE PRAKTIJK: SUPPORTED EMPLOYMENT BEGELEID WERKEN Enkele praktijkvoorbeelden.

Nadere informatie

Begeleid Werken OPEN KANS

Begeleid Werken OPEN KANS Begeleid Werken OPEN KANS Begeleid werken is een droomjob voor volwassenen met een verstandelijke handicap van Open Kans. Dagcentra, woonvormen, ambulante begeleiding OPEN KANS Unit Open Kans biedt zorg

Nadere informatie

ORGANISATIE GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap)

ORGANISATIE GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap) GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap) Mensen (werkzoekenden) met arbeidsbeperking, op: - medisch - fysiek - psychisch - mentaal - Trajectbegeleiding

Nadere informatie

Je zoekt ondersteuning? Bij ons kan je terecht!

Je zoekt ondersteuning? Bij ons kan je terecht! Je zoekt ondersteuning? Bij ons kan je terecht! Zonnelied vzw staat voor ondersteuning op maat aan volwassen mannen en vrouwen met een (verstandelijke) beperking op verschillende locaties in Vlaams- Brabant

Nadere informatie

Begeleid Werken HET ROER

Begeleid Werken HET ROER Begeleid Werken HET ROER Begeleid Werken is een droomjob voor volwassenen met een verstandelijke beperking van Het Roer. Dagcentra, woonvormen, ambulante begeleiding Het Roer Unit Het Roer biedt zorg en

Nadere informatie

Diensten- en begeleidingscentrum Openluchtopvoeding vzw OLO

Diensten- en begeleidingscentrum Openluchtopvoeding vzw OLO Diensten- en begeleidingscentrum Openluchtopvoeding vzw Rechtstreeks Toegankelijke Hulpverlening Onthaal, pedagogisch adviseren en outreach Doelgroep: Algemene opvoedingsondersteuning (Opvoedingswinkel)

Nadere informatie

Ambtenaren / managers Ambtenaren die werken met moeilijk bereikbare groepen

Ambtenaren / managers Ambtenaren die werken met moeilijk bereikbare groepen Bijlage Overzicht Doelgroepen Overzicht Doelgroepen participerend in Wmo-werkplaatsen Wmo werkplaats Participerende doelgroepen praktijken Actieve burgers Actieve burgers Actieve buurtbewoners / managers

Nadere informatie

CONSULTATIEBUREAU DE VEST. Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten

CONSULTATIEBUREAU DE VEST. Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten CONSULTATIEBUREAU DE VEST Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten OPBOUW PRESENTATIE 1. Wat is het consultatiebureau De Vest? 2. Gespecialiseerde arbeidsonderzoeksdienst (GA): Werkvragen Aanbod GA 3.

Nadere informatie

Nieuwe manier van werken met zorg. Visie en werkwijze

Nieuwe manier van werken met zorg. Visie en werkwijze Nieuwe manier van werken met zorg Visie en werkwijze Onze visie op zorg en arbeidsbegeleiding Mensen met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen zijn volwaardige burgers van onze samenleving. Zij

Nadere informatie

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving.

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Rita deed werkervaring op bij Bloesem Theehuis in Herpen. Gasten genieten er van de lekkerste thee, taart en

Nadere informatie

werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care

werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care Zinvol bezig zijn Een vrije dag is pas genieten als het een uitzondering is. Een vakantie is vooral heerlijk na

Nadere informatie

Met een GOB naar werk

Met een GOB naar werk Met een GOB naar werk Katherine Smith Universitair Centrum voor Begeleiding en Opleiding (UCBO) 2009 www.ucbo.be GOB Dienst voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling doelgroep: personen

Nadere informatie

The Missing Link: het verhogen van sociale inclusie door de inschakeling van Opgeleide Ervaringsdeskundigen (OED)

The Missing Link: het verhogen van sociale inclusie door de inschakeling van Opgeleide Ervaringsdeskundigen (OED) The Missing Link: het verhogen van sociale inclusie door de inschakeling van Opgeleide Ervaringsdeskundigen (OED) Lut Goossens - Els Van den Berghe Vzw De Link www.de-link.net Introductie Samenvatting

Nadere informatie

1. Pedagogisch project - visie

1. Pedagogisch project - visie 1. Pedagogisch project - visie 1.1. Inleiding 1.1.1. Een pedagogisch project - algemeen Een pedagogisch project is een geheel van fundamentele uitgangspunten dat door een school wordt vastgelegd. Met andere

Nadere informatie

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen 1 Het regionaal platform ervaringskennis Wie zijn wij? Wij zijn mensen uit cliëntenraden in Nijmegen en begonnen in 2013.Wij vinden het belangrijk om wat cliënten

Nadere informatie

Gewoon Bijzonder Nationaal Programma Gehandicapten. Werkpakket C: Inclusief onderzoek

Gewoon Bijzonder Nationaal Programma Gehandicapten. Werkpakket C: Inclusief onderzoek Gewoon Bijzonder Nationaal Programma Gehandicapten Werkpakket C: Inclusief onderzoek Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inclusief onderzoek 4 3. Waarom is inclusief onderzoek nodig? 5 4. Kenmerken van inclusief

Nadere informatie

Steinmetz de Compaan voor Werk

Steinmetz de Compaan voor Werk Steinmetz de Compaan voor Werk Kennismarkt VG 26 mei 2011 Missie Steinmetz de Compaan Steinmetz de Compaan ondersteunt mensen met een beperking om hun leven vorm te geven volgens eigen wensen en toekomstbeelden

Nadere informatie

MIA MAAKT SCÈNE Theater en mensen in armoede

MIA MAAKT SCÈNE Theater en mensen in armoede MIA MAAKT SCÈNE Theater en mensen in armoede Mensen in armoede (Mia) en amateurtheater Drie pijlers binnen het project Sociale impact Kansen tot het bijleren van vaardigheden Leren kennen wereld van (amateur)theater

Nadere informatie

Meer info over Prisma en WMO?

Meer info over Prisma en WMO? Meer info over Prisma en WMO? wmo@prismanet.nl www.prismanet.nl Plan een bezoekje! U kunt het Prisma-aanbod pas echt ervaren als u het ook met eigen ogen gezien heeft. Prisma heet u van harte welkom voor

Nadere informatie

Licht verstandelijke beperking, grote problemen. Informatie voor cliënten, ouders en betrokkenen.

Licht verstandelijke beperking, grote problemen. Informatie voor cliënten, ouders en betrokkenen. Dan is er Idris. Licht verstandelijke beperking, grote problemen. Informatie voor cliënten, ouders en betrokkenen. Muziek maakt me blij. Bekijk het complete interview via de qr-code. Carlo Brouwers, 16

Nadere informatie

Functiebeschrijving LOGISTIEK MEDEWERKER DIENSTENCENTRA E1-E3

Functiebeschrijving LOGISTIEK MEDEWERKER DIENSTENCENTRA E1-E3 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Congres Begeleid Werken Arbeid en Zorg op Maat

Congres Begeleid Werken Arbeid en Zorg op Maat Congres Begeleid Werken Arbeid en Zorg op Maat Provinciehuis Hasselt Boudewijnzaal dinsdag 1 december 2015 programma en workshops praktische info inschrijven vóór 16 november 2015 een organisatie van Platform

Nadere informatie

De organisaties stellen zich voor:

De organisaties stellen zich voor: De organisaties stellen zich voor: O.C. KATR!NAHOF biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking + het gezin. Dit gebeurt op alle levensdomeinen (wonen, werken, dagbesteding,

Nadere informatie

Supported Employment 2018

Supported Employment 2018 Supported Employment 2018 Welkom Supported employment: wat is dat? Vzw SUEM.be: wie en waarom? Aan de slag met supported employment Supported employment een methodiek om mensen met een handicap en andere

Nadere informatie

Welke vaardigheden hebben een invloed op het al dan niet succesvol zijn van het outplacement?

Welke vaardigheden hebben een invloed op het al dan niet succesvol zijn van het outplacement? Welke vaardigheden hebben een invloed op het al dan niet succesvol zijn van het outplacement? Definitie outplacement Outplacement is een geheel van begeleidende diensten en adviezen die in opdracht van

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Werk maken van autisme

Werk maken van autisme Werk maken van autisme Een bord vol kansen Assjette vzw zorgt voor tewerkstellingskansen en begeleiding van mensen met autisme met een normale begaafdheid. We focussen op hun talenten en competenties,

Nadere informatie

Eerste ervaringen in West-Vlaanderen Workshop POM 10 december 2013

Eerste ervaringen in West-Vlaanderen Workshop POM 10 december 2013 Eerste ervaringen in West-Vlaanderen Workshop POM 10 december 2013 Workshop Doel? Eerste ervaringen WVL delen + aanpak 3 ESF-projecten ikv Uitstroom Sociale Economie Looptijd: 2 jaar Ontwikkelen en uittesten

Nadere informatie

immens werkend aan jouw ontwikkeling

immens werkend aan jouw ontwikkeling immens werkend aan jouw ontwikkeling Ergon Pagina 1 Arbeidstrajecten Wil je graag werken, maar heb je er moeite mee om zelf aan een baan te komen? Bijvoorbeeld omdat je een lichamelijke, psychische of

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen. Ilse Van Houtteghem 20/11/2014

SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen. Ilse Van Houtteghem 20/11/2014 SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen Ilse Van Houtteghem 20/11/2014 Inhoud - Aantal niet-werkende werkzoekenden - Tewerkstelling (koppen) binnen zes werkvormen sociale economie - Beschutte

Nadere informatie

Functiebeschrijving VERPLEEGKUNDIGE OPNAMEBELEID BV1-BV3 / C3-C4

Functiebeschrijving VERPLEEGKUNDIGE OPNAMEBELEID BV1-BV3 / C3-C4 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Dagbesteding & werken. Syn!

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Dagbesteding & werken. Syn! Eenvoudige taal achterin Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Dagbesteding & werken Syn! DAGBESTEDING & WERKEN S Y N D I O N Syn! DAGBESTEDING & WERKEN S Y N D

Nadere informatie

Functiebeschrijving VERZORGENDE GEZINSZORG C1-C2 / D1-D3

Functiebeschrijving VERZORGENDE GEZINSZORG C1-C2 / D1-D3 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

14/06/2018 KUNST&DEMENTIE OP WEG MET APPELZHEIMER INLEIDING WAT?

14/06/2018 KUNST&DEMENTIE OP WEG MET APPELZHEIMER INLEIDING WAT? KUNST&DEMENTIE OP WEG MET APPELZHEIMER INLEIDING WAT? APZ = combinatie van Alzheimer & Appel APZ = project waarbij PMD zich via abstracte kunstbeleving kunnen uiten WIE? Banaba Ouderencoaching Thomas More

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en

Nadere informatie

2. Het aanbod van de voorziening.

2. Het aanbod van de voorziening. Kwaliteitshandboek OC De Beweging 2. Het aanbod van de voorziening. Beoordeeld Directieteam Document-eigenaar: Kwaliteitscoördinator Goedgekeurd Directieteam dd. 19 december 2013 Geldig vanaf 20 december

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten

Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten 1 Wat is een kwaliteitsrapport? Philadelphia is er voor jou. We willen dat je het beste uit jezelf haalt. Daar doen we alles aan. We willen graag weten: doen we dit

Nadere informatie

Kunnen wij bij u aan de slag? Aan het werk in de samenleving.

Kunnen wij bij u aan de slag? Aan het werk in de samenleving. Kunnen wij bij u aan de slag? Aan het werk in de samenleving. Powered by Pluryn Hecht u waarde aan maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen (MVO)? Het in dienst nemen van mensen met een arbeidshandicap

Nadere informatie

Marktconsultatie Beschermd Wonen

Marktconsultatie Beschermd Wonen SAMEN, VOOR ELKAAR Marktconsultatie Beschermd Wonen 5 oktober 2017 Agenda 1. Uitgangspunten 2. Proces tot nu toe 3. Producten 4. Programma van eisen 5. Tarieven 6. Vervolg Visie regio Centraal Gelderland

Nadere informatie

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG 2018-2022 INHOUD VOORWOORD ANNE VAN DEN HOEK 3 GELIJKE KANSEN 4 ONZE LEEFOMGEVING 5 KRACHT VAN DE INWONERS 6 ONZE LIJST 7 SLOTWOORD

Nadere informatie

Word vrijwilliger. Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento?

Word vrijwilliger. Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento? Word vrijwilliger Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento? Vrijwillige inzet van mensen is essentieel in de gehele samenleving. Ook binnen ons zorgnetwerk ervaren de bewoners die meerwaarde.

Nadere informatie

Rechtstreeks toegankelijke hulp. november 2014

Rechtstreeks toegankelijke hulp. november 2014 Rechtstreeks toegankelijke hulp november 2014 Situering Perspectiefplan 2020 van minister Vandeurzen: nieuw ondersteuningsbeleid voor personen met een handicap Belangrijkste doelstellingen: Garantie op

Nadere informatie

Voor mensen met een arbeidshandicap.

Voor mensen met een arbeidshandicap. Voor mensen met een arbeidshandicap. Inhoudsopgave 1. Ambitie 2. Ontstaan van Ambitie. 3. Begeleid Werken 4. Jobcoaches en werkbegeleiders 5. Ervaringen 6. Met Ambitie aan het werk 7. Aanmelden Ambitie

Nadere informatie

Wat wil jij doen? + + Werken. Leren / Trainen. Meedoen. Ontmoeten. Leerlijnen. Intake. Uitstroom. Oriëntatiefase. School. School.

Wat wil jij doen? + + Werken. Leren / Trainen. Meedoen. Ontmoeten. Leerlijnen. Intake. Uitstroom. Oriëntatiefase. School. School. Meedoen Welkom! Meedoen Meedoen, iets betekenen, iets bijdragen, actief zijn, iets hebben om naar uit te kijken. Waar ligt jouw talent? Vind een plek waar je je veilig en prettig voelt en waar je in je

Nadere informatie

Beheerd door de Koning Boudewijnstichting

Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Beheerd door de Koning Boudewijnstichting SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL Het Fonds VINCI ondersteunt projecten van algemeen belang. Door in België het Fonds VINCI op te richten, geven de sponsorbedrijven

Nadere informatie

Handleiding: Een mooie 24 uur

Handleiding: Een mooie 24 uur Handleiding: Een mooie 24 uur 1. Wat is "een mooie 24 uur". Een mooie 24 uur is een werkwijze om met de cliënt in beeld te brengen wat hij prettig vindt in zijn leven. Door te kijken naar een dag (24 uur),

Nadere informatie

Matthias kookt als een echte chef-kok. Hij is blind. Verbaast je dat?

Matthias kookt als een echte chef-kok. Hij is blind. Verbaast je dat? Matthias kookt als een echte chef-kok. Hij is blind. Verbaast je dat? DE BRAILLELIGA BIEDT ELKE DAG GRATIS HULP AAN BLINDE EN SLECHTZIENDE PERSONEN OM EEN SOCIAAL LEVEN TE BEHOUDEN Koken om een steentje

Nadere informatie

Suc6 Cursussen voor mensen. Suc6 Cursusboek 2014/2015

Suc6 Cursussen voor mensen. Suc6 Cursusboek 2014/2015 Cursussen voor mensen Suc6 Cursusboek 2014/2015 Inleiding Leren is leuk. Als je iets leert, weet je meer of kun je meer! In dit boekje staan alle cursussen die je bij Suc6 kunt leren. Je kunt samen met

Nadere informatie

26 april 2019 REVA-beurs. (op weg naar ) echt werk

26 april 2019 REVA-beurs. (op weg naar ) echt werk 26 april 2019 REVA-beurs (op weg naar ) echt werk Hoe zijn we in Vlaanderen op weg naar echt werk? MERKWARDEN EN ROLLEN We kijken hoopvol uit naar 2016: verhuis ie is GRIP N-Verdrag Rechten inzake op ppier

Nadere informatie

Hoe kan je kwetsbare groepen betrekken bij participatieve projecten?

Hoe kan je kwetsbare groepen betrekken bij participatieve projecten? Hoe kan je kwetsbare groepen betrekken bij participatieve projecten? Studiedag Versterk je buurt of dorp door participatie 8 maart 2017 Katelijn Van Horebeek Beleidsmedewerker Gelijke kansen en sociale

Nadere informatie

Jaarverslag Erkend en gesubsidieerd door het VAPH

Jaarverslag Erkend en gesubsidieerd door het VAPH Jaarverslag 2013 Begeleid Wonen Tienen v.z.w. Beauduinstraat 150 3300 Tienen Tel.: 016/81 48 46 E-mail: secretariaat@begeleidwonentienen.be Website: www.begeleidwonentienen.be Erkend en gesubsidieerd door

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSPAKKET 3

ONDERSTEUNINGSPAKKET 3 DVC Heilig Hart Leernsesteenweg 53 9800 DEINZE Inhoudstafel 4 Inclusieve ondersteuning Beschermd of begeleid wonen De ondersteuningsfuncties Zorgen en ondersteunen in de nacht 2 Een hart voor bijzondere

Nadere informatie

Ik Ben Digitaal Competent

Ik Ben Digitaal Competent Ik Ben Digitaal Competent HANDBOEK VOOR COMPUTER- EN INTERNETGEBRUIK HANDBO OMPUTE TERNETGEBRUIK BIJLAGE Ik Ben Digitaal Competent Handboek voor het gebruik van internet op de computer en de telefoon INLEIDING

Nadere informatie

INFONAMIDDAG VOOR VERWIJZERS

INFONAMIDDAG VOOR VERWIJZERS INFONAMIDDAG VOOR VERWIJZERS Komt u in contact met gezinnen met een kind of jongere met een beperking? Krijgt u vragen van ouders, zoals: Hoe kunnen we samenleven met onze zoon/ dochter met een beperking?

Nadere informatie

6/03/2019. Mijn kind heeft een beperking en bijkomend epilepsie. 3 hoeden. Beperking en epilepsie Epilepsie en een beperking

6/03/2019. Mijn kind heeft een beperking en bijkomend epilepsie. 3 hoeden. Beperking en epilepsie Epilepsie en een beperking Mijn kind heeft een beperking en bijkomend epilepsie Gent 9 februari 2018 Ann Blomme zus teamcoach vrijwilliger ann.blomme@fiolavzw.be 3 hoeden Er is meer aan de hand En nu? Het bos en de bomen Beperking

Nadere informatie

Fit in je hoofd VZW Pluspunt

Fit in je hoofd VZW Pluspunt Fit in je hoofd VZW Pluspunt Pluspunt vzw Sinds 1997 is vzw Pluspunt actief als werkervaringsproject. ( tot 2015) Voor werkzoekenden biedt vzw Pluspunt een werkervaring in een context van diversiteit en

Nadere informatie

BEGELEIDINGSINSTRUMENT INDIVIDUELE BEROEPSOPLEIDING

BEGELEIDINGSINSTRUMENT INDIVIDUELE BEROEPSOPLEIDING BEGELEIDINGSINSTRUMENT INDIVIDUELE BEROEPSOPLEIDING De Individuele Beroepsopleiding (IBO) is bedoeld voor jobs waar ondernemers geen geschikte kandidaten voor vinden. De ondernemer kan via dat systeem

Nadere informatie

woon-, dag- en begeleidingscentrum

woon-, dag- en begeleidingscentrum woon-, dag- en begeleidingscentrum Homevil biedt: woon- en dagondersteuning Voor wie mensen met een verstandelijke beperking en/of een lage sociale redzaamheid Onze opdracht zorgen voor een kwaliteitsvol

Nadere informatie

Voorstelling project. verantwoordelijke multimedia & webdesign

Voorstelling project. verantwoordelijke multimedia & webdesign Voorstelling project verantwoordelijke multimedia & webdesign Project inhoud Verantwoordelijkheden 1. advies en ondersteuning bieden ivm het digitale gebeuren binnen het KIDS (afdeling zorg) 2. organisatiebeleid

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Je zorg-aanbieder 1 heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Je zorg-aanbieder geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij

Nadere informatie

Meedoen in Utrecht. Wegwijs in het activeringsaanbod 2019 van Utrecht Utrecht.nl

Meedoen in Utrecht. Wegwijs in het activeringsaanbod 2019 van Utrecht Utrecht.nl Meedoen in Utrecht Wegwijs in het activeringsaanbod 2019 van Utrecht Utrecht.nl Meedoen in Utrecht Doen wat nodig is In Utrecht vinden wij het belangrijk dat alle inwoners een zinvolle rol kunnen spelen

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Ons Tweede Thuis heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Ons Tweede Thuis geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij wonen.

Nadere informatie

Laagdrempelige verenigingen: omgaan met mensen uit kansengroepen. Workshop Roeselare stadhuis donderdag 10 september

Laagdrempelige verenigingen: omgaan met mensen uit kansengroepen. Workshop Roeselare stadhuis donderdag 10 september Laagdrempelige verenigingen: omgaan met mensen uit kansengroepen Workshop Roeselare stadhuis donderdag 10 september www.demos.be Tatjana van Driessche Stafmedewerker lokale netwerken en sport Ondersteuning

Nadere informatie

Gebaseerd op ons kunstwerk Puzzelstukken voor een Ommekeer, permanent tentoongesteld in het onthaal van het Sociaal Huis van Erpe-Mere

Gebaseerd op ons kunstwerk Puzzelstukken voor een Ommekeer, permanent tentoongesteld in het onthaal van het Sociaal Huis van Erpe-Mere Gebaseerd op ons kunstwerk Puzzelstukken voor een Ommekeer, permanent tentoongesteld in het onthaal van het Sociaal Huis van Erpe-Mere In armoede moeten leven is veel meer dan geen geld hebben. Het gevoel

Nadere informatie

Unal College. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond

Unal College. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond Unal College Trainingen en werkbegeleiding aan (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking Unal College Professionele ondersteuning en training met aandacht voor culturele achtergrond voor (jong)

Nadere informatie

Dienst Ondersteuningsplan Oost-Vlaanderen VOORSTELLING VAN DE WERKING

Dienst Ondersteuningsplan Oost-Vlaanderen VOORSTELLING VAN DE WERKING Dienst Ondersteuningsplan Oost-Vlaanderen VOORSTELLING VAN DE WERKING Regie (terug) in handen geven van kwetsbare mensen. Daar gaan wij voor! DOP Oost- Vlaanderen D.O.P. is een gratis dienst voor minder

Nadere informatie

Voorstellingsfiche Vesta vzw

Voorstellingsfiche Vesta vzw Voorstellingsfiche Vesta vzw Vesta vzw Patershoek 4 9111 Belsele T 03/780.95.40 - F 03/766.22.55 info@vesta-tnw.com www.vesta-tnw.be www.facebook.com/vestavzw Even voorstellen Vesta vzw Onze missie Vesta

Nadere informatie

De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking

De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking Uitgelegd door de ervaringsdeskundigen Jeanet Wardenier en Henk van Dijk Voorwoord Beste lezer, Dit boekje is gemaakt door de VN ambassadeurs

Nadere informatie

Waarom de inzet van ervaringsdeskundigen bijdraagt aan herstel en participatie van kwetsbare burgers

Waarom de inzet van ervaringsdeskundigen bijdraagt aan herstel en participatie van kwetsbare burgers Waarom de inzet van ervaringsdeskundigen bijdraagt aan herstel en participatie van kwetsbare burgers Wie/wat is de ervaringsdeskundige in het wijkgericht werken? Waarin onderscheidt zij zich? Wat is haar

Nadere informatie

Service Design, toegepast: WZC De Liberteyt

Service Design, toegepast: WZC De Liberteyt Service Design, toegepast: WZC De Liberteyt Inleiding Woonzorgcentrum De Liberteyt bewoners : 125 incl. 3 kortverblijf Multidisciplinair team 88 FTE 102 personen Nieuw gebouw 2007 Inleiding Belangrijke

Nadere informatie

monitor begeleider sociale economie V E R R A S S E N D T E C H N IS C H

monitor begeleider sociale economie V E R R A S S E N D T E C H N IS C H De monitor/begeleider is naast de doelgroepwerknemer één van de belangrijkste personen in sociale economie bedrijven. Vandaag vindt de sociale economie steeds moeilijker monitoren/ begeleiders. Nochtans

Nadere informatie

Belangrijk nieuws. voor alle inwoners van Leiden

Belangrijk nieuws. voor alle inwoners van Leiden Belangrijk nieuws voor alle inwoners van Leiden ONDERSTEUNING - ZORG - JEUGDHULP - WERK IN 2015 Meedoen en zelf aan zet Nieuwe taken voor de gemeente Iedereen doet mee Mensen gaan naar school, zijn aan

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk.

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk. ACADEMIEJAAR 2019-2020 OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK Graduaat in Maatschappelijk werk www.odisee.be Graduaat in Maatschappelijk werk Werk je graag met mensen, ook als ze kwetsbaar zijn? Wil je leren om ze

Nadere informatie

Sponsordossier Vakantiekampen

Sponsordossier Vakantiekampen Sponsordossier contact Rodekruisvakanties vzw Sofie Vehent Motstraat 40 2800 Mechelen 015/44 35 11 rodekruisvakanties@rodekruis.be Armoede Wie arm is, heeft het financieel moeilijker dan anderen en leeft

Nadere informatie

De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking

De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking Uitgelegd door de ervaringsdeskundigen Jeanet Wardenier en Henk van Dijk Voorwoord Beste lezer, Dit boekje is gemaakt door de VN ambassadeurs

Nadere informatie

OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T. B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N. BOUWSTENEN tot WELZIJN

OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T. B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N. BOUWSTENEN tot WELZIJN OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N Heel wat personen krijgen niet altijd de mogelijkheid om te participeren aan de verschillende

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2018 Stap voor stap verbeteren

Jaarplan ASVZ 2018 Stap voor stap verbeteren Jaarplan ASVZ 2018 Stap voor stap verbeteren Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2018 gaan doen en wat beter of anders kan in de zorg. ASVZ wil in 2018 de zorg nog verder verbeteren.

Nadere informatie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie Opdrachtsverklaring Missie - Visie 1. Missie Sint-Lodewijk biedt aangepast onderwijs en/of begeleiding op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking. Ook het gezin en breder

Nadere informatie

Visie Somatische Verpleegzorg Omring

Visie Somatische Verpleegzorg Omring Visie Somatische Verpleegzorg Omring Visie Somatische Verpleegzorg Omring Inleiding De Omring strategie gaat uit van de definitie van positieve gezondheid (Huber et al 2011) Health is the ability to adapt

Nadere informatie

Het FACT team helpt je verder. Intensieve behandeling aan huis Informatie voor cliënten

Het FACT team helpt je verder. Intensieve behandeling aan huis Informatie voor cliënten Het FACT team helpt je verder Intensieve behandeling aan huis Informatie voor cliënten FACT Iedereen heeft wel eens problemen. Denk aan moeilijkheden thuis, op school, geldproblemen, verslaving of criminaliteit.

Nadere informatie

Inleiding. Sociale activering en werk. Reikwijdte. Voor wie zijn de criteria? Terreinen criteria

Inleiding. Sociale activering en werk. Reikwijdte. Voor wie zijn de criteria? Terreinen criteria kwaliteitscriteria maart 2013 / juli 2013 Inleiding Sociale activering en werk Cliënten van de ggz of oggz willen graag snel weer aan het werk of succesvol re-integreren. De praktijk is echter weerbarstig.

Nadere informatie

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker Competentieprofiel maatschappelijk werker OCMW 1. Functie Functienaam Afdeling Dienst Functionele loopbaan Maatschappelijk werker Sociale zaken Sociale dienst B1-B3 2. Context Het OCMW garandeert aan elke

Nadere informatie

Het inclusieve vermogen van de wijk?! Annica Brummel, projectleider Inter-Lokaal en Tandem

Het inclusieve vermogen van de wijk?! Annica Brummel, projectleider Inter-Lokaal en Tandem Het inclusieve vermogen van de wijk?! Annica Brummel, projectleider Inter-Lokaal en Tandem 23 november 2017 Inclusieve vermogen van de wijk?! Inclusie en wijkgericht werken Betekenis van sociale netwerken

Nadere informatie

Hoe gaat het eigenlijk met jou?

Hoe gaat het eigenlijk met jou? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Amarins (medewerker) en Debbie (medewerker) vanboeijen.nl Hoe gaat het eigenlijk met jou? Een Goed leven voor cliënten. En Mooi werk voor medewerkers. Met elkaar. Daar staat

Nadere informatie

POWERTY in de praktijk Emancipatorische Werking

POWERTY in de praktijk Emancipatorische Werking POWERTY in de praktijk Emancipatorische Werking Missie OCMW Gent De sociale dienstverlening verzekeren zodat alle inwoners van Gent een menswaardig leven kunnen leiden. We hebben hierbij prioritaire aandacht

Nadere informatie

TEAM ACTIVERING. Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer. Team Activering

TEAM ACTIVERING. Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer. Team Activering TEAM ACTIVERING Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer Team Activering WIE ZIJN WIJ? Het Team Activering van VZW Hestia ( Alexianen Zorggroep Tienen) is al sinds 1994 actief

Nadere informatie

Netwerkdag 18/10/2018

Netwerkdag 18/10/2018 Netwerkdag 18/10/2018 Kennismaking Wie ben ik? Voor welke organisatie werk ik? Wat is mijn functie? Waarom ben ik hier? Inleiding Sinds 1 januari 2018 wetgeving rond wijk-werken Vlaams project Verschillende

Nadere informatie

De cliënt vult dit eventueel samen met de jobcoach in Maak er werk van

De cliënt vult dit eventueel samen met de jobcoach in Maak er werk van Wat? Voor wie? Soort tool? Hoe gebruiken? Bron? Dit document peilt naar de moeilijkheden die de cliënt ervaart op vlak van sociale interactie en communicatie, flexibiliteit in denken en handelen en de

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Amplia 1 Amplia Welkom op Amplia. In deze brochure kan je kennismaken met onze afdeling. Hij werd gemaakt samen met de bewoners van Amplia. We hopen dat hij een antwoord geeft

Nadere informatie

Functiebeschrijving TEAMVERANTWOORDELIJKE CULTUURCENTRUM A1a2a3a

Functiebeschrijving TEAMVERANTWOORDELIJKE CULTUURCENTRUM A1a2a3a Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Ommekeer. Niet meer worden uitgeschopt door de maatschappij. Om uitgesloten alleen te staan. Maar kunnen naar buiten komen

Ommekeer. Niet meer worden uitgeschopt door de maatschappij. Om uitgesloten alleen te staan. Maar kunnen naar buiten komen Ommekeer Niet meer worden uitgeschopt door de maatschappij Om uitgesloten alleen te staan Maar kunnen naar buiten komen En door reikende handen elkaar recht trekken Mekaar steunen in respect voor elkaar

Nadere informatie

Functiebeschrijving DESKUNDIGE TEWERKSTELLING EN SOCIALE ECONOMIE B1-B3

Functiebeschrijving DESKUNDIGE TEWERKSTELLING EN SOCIALE ECONOMIE B1-B3 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Hof ter Lande Uw leefplan

Hof ter Lande Uw leefplan Hof ter Lande Uw leefplan Bewoner: Ingevuld met: Het leefplan Een leefplan is een hulpmiddel waarmee u duidelijk kan maken hoe uw persoonlijke situatie is op een aantal levensgebieden. U kunt uw mening

Nadere informatie

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou!

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg, wat verstaan jullie daar onder? vragen mensen mij wel eens. De claim zet je ook aan het denken, want het betekent ook dat je eigenwijs

Nadere informatie

DE BETEKENISVOLLE ACTIVITEITEN METHODE IN DE PRAKTIJK ELKAAR LEREN KENNEN EN DOELEN BEPALEN

DE BETEKENISVOLLE ACTIVITEITEN METHODE IN DE PRAKTIJK ELKAAR LEREN KENNEN EN DOELEN BEPALEN DE BETEKENISVOLLE ACTIVITEITEN METHODE IN DE PRAKTIJK ELKAAR LEREN KENNEN EN DOELEN BEPALEN Patricia De Vriendt Inhoud en doelen van de workshop Cruciaal in de BAM is elkaar leren kennen en in overleg

Nadere informatie

Bewel VZW. Mens en maatwerk Matching on the job. Patrick Nelissen. algemeen directeur Marc Martens. voorzitter

Bewel VZW. Mens en maatwerk Matching on the job. Patrick Nelissen. algemeen directeur Marc Martens. voorzitter Bewel VZW Mens en maatwerk Matching on the job Patrick Nelissen. algemeen directeur Marc Martens. voorzitter Liesje Schepens Bewel VZW Wie zijn we? Wat doen we? Wie kan terecht bij onze organisatie? Matching

Nadere informatie

VN-VERDRAG HANDICAP RECHTEN VAN MENSEN MET EEN BEPERKING

VN-VERDRAG HANDICAP RECHTEN VAN MENSEN MET EEN BEPERKING VN-VERDRAG HANDICAP RECHTEN VAN MENSEN MET EEN BEPERKING VN-verdrag handicap Mensen met een beperking hebben het recht zelfstandig aan de samenleving deel te nemen. Net als ieder ander. Dit recht is vastgelegd

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Functie: Leefgroepmedewerker. A. Functiebeschrijving. 1. Doel van de functie

FUNCTIEPROFIEL. Functie: Leefgroepmedewerker. A. Functiebeschrijving. 1. Doel van de functie Functie: Leefgroepmedewerker FUNCTIEPROFIEL A. Functiebeschrijving 1. Doel van de functie Hij/zij staat in voor de dagelijkse, continue ondersteuning van de bewoners van de leefgroep met een meervoudige

Nadere informatie