Thema school. Deze werkbundel is van:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Thema school. Deze werkbundel is van:"

Transcriptie

1 Deze werkbundel is van:

2 VOORWERPEN TELLEN Tel hoeveel je er ziet van elk voorwerp. Noteer het aantal achter de juiste benaming. de boekentas: de lijm: de klok: de lat:

3 VOORWERPEN TELLEN Correctiesleutel Tel hoeveel je er ziet van elk voorwerp. Noteer het aantal achter de juiste benaming. de boekentas: 13 x de lijm: 2 x de klok: 8 x de lat: 12 x

4 VOORWERPEN TELLEN Tel hoeveel je er ziet van elk voorwerp. Noteer het aantal achter de juiste benaming. de lamp: de gom: de verf: de stoel: het potlood:

5 VOORWERPEN TELLEN Correctiesleutel Tel hoeveel je er ziet van elk voorwerp. Noteer het aantal achter de juiste benaming. de lamp: 15 x de gom: 15 x de verf: 1 x de stoel: 7 x het potlood: 0 x

6 VOORWERPEN TELLEN Tel hoeveel je er ziet van elk voorwerp. Noteer het aantal achter de juiste benaming. de plakband: de kleurpotloden: de slijper: de schaar: de balpen:

7 VOORWERPEN TELLEN Correctiesleutel Tel hoeveel je er ziet van elk voorwerp. Noteer het aantal achter de juiste benaming. de plakband: 5 x de kleurpotloden: 6 x de slijper: 4 x de schaar: 1 x de balpen: 18 x

8 OMCIRKELEN Schrijf bij elke afbeelding de juiste benaming. Omcirkel daarna elk voorwerp waarmee je kan kleuren. Kies uit de volgende benamingen: schaar, boek, slijper, boekentas, sleutels, wasco s, lat, balpen, potlood, fluostift, boek, kleurpotloden, bal.

9 OMCIRKELEN correctiesleutel Schrijf bij elke afbeelding de juiste benaming. Omcirkel daarna elk voorwerp waarmee je kan tekenen. Kies uit de volgende benamingen: schaar, boek, slijper, boekentas, sleutels, wasco s, lat, balpen, potlood, fluostift, boek, kleurpotloden, bal. kleurpotloden schaar potlood balpen slijper boekentas sleutels boek fluostift stiften bal wasco s lat

10 OMCIRKELEN Schrijf bij elke afbeelding de juiste benaming. Omcirkel daarna elk voorwerp waarop je kan zitten. Kies uit de volgende benamingen: plant, map, bureau, agenda, tafel, vuilbak, kalender, bal, stoel, pennenzak, klok, boterham, afbeelding.

11 OMCIRKELEN Correctiesleutel Schrijf bij elke afbeelding de juiste benaming. Omcirkel daarna elk voorwerp waarop je kan zitten. Kies uit de volgende benamingen: plant, mapje, bureau, agenda, tafel, vuilbak, kalender, bal, stoel, pennenzak, klok, boterham, afbeelding. bal vuilbak pennenzak agenda mapje klok stoel bureau kalender tafel afbeelding boterham plant

12 OMCIRKELEN Schrijf bij elke afbeelding de juiste benaming. Omcirkel alle voorwerpen waar je iets kan in leggen. Kies uit de volgende benamingen: boekentas, handdoek, geodriehoek, lat, penceel, kast, muur, lamp, bureau, mapje, vuilbak, pennenzak.

13 OMCIRKELEN Schrijf bij elke afbeelding de juiste benaming. Omcirkel alle voorwerpen waar je iets kan in leggen. Kies uit de volgende benamingen: boekentas, handdoek, geodriehoek, lat, penceel, kast, muur, lamp, bureau, mapje, vuilbak, pennenzak. vuilbak lat mapje geodriehoek lamp pennenzak kast bureau penceel handdoek muur boekentas

14 OMCIRKELEN Schrijf bij elke afbeelding de juiste benaming. Omcirkel alle voorwerpen waarmee je kan knutselen. Kies uit de volgende benamingen: schaar, lijm, computer, rekenmachine, penceel, verf, papier, lat.

15 OMCIRKELEN Correctiesleutel Schrijf bij elke afbeelding de juiste benaming. Omcirkel alle voorwerpen waarmee je kan knutselen. Kies uit de volgende benamingen: schaar, lijm, computer, rekenmachine, penceel, verf, papier, lat. penceel schaar papier lat lijm computer verf rekenmachine

16 Wat hoort er niet thuis? Link elke afbeelding aan de juiste benaming. Doorstreep daarna de afbeelding die niet in het rijtje thuishoort. de verf het potlood de vulpen de balpen het bureau het krijt het bord de bordveger de tafel de bank de kapstok de stoel het mapje de map de boekentas het schrift

17 Wat hoort er niet thuis? Correctiesleutel Link elke afbeelding aan de juiste benaming. Doorstreep daarna de afbeelding die niet in het rijtje thuishoort. de verf het potlood de vulpen de balpen Met verf kan je niet schrijven. het bureau het krijt het bord de bordveger Het krijt en de bordveger horen bij het bord. Een tafel, een stoel en de bank vind je in de klas. de tafel de bank de kapstok de stoel het mapje de map de boekentas het schrift Een boekentas is niet gemaakt van papier.

18 Wat hoort er niet thuis? Link elke afbeelding aan de juiste benaming. Doorstreep daarna de afbeelding die niet in het rijtje thuishoort. de paperclip de lijm de plakband de gom het papier het penceel het potlood de verf de pennenzak de boekentas het mapje het papier de lavabo de gieter het toilet de handdoek

19 Wat hoort er niet thuis? Link elke afbeelding aan de juiste benaming. Doorstreep daarna de afbeelding die niet in het rijtje thuishoort. de paperclip de lijm de plakband de gom Met een gom kan je niets vastmaken. het papier het penceel het potlood de verf Een potlood heb je niet nodig om te schilderen. de pennenzak de boekentas het mapje het papier In een papier kan je niets leggen. de lavabo de gieter het toilet de handdoek Uit een lavabo, toilet en een gieter komt water.

20 PLAATSBEPALING Geef de kinderen de juiste kleur. In de onderste rij: -Kleur het eerste kindje geel. -Kleur het middelste kindje groen. -Kleur het laatste kindje rood. -Kleur het voorlaatste kindje oranje. In de bovenste rij: -Kleur het tweede kindje blauw. -Kleur het derde kindje paars.

21 PLAATSBEPALING Correctiesleutel Geef de kinderen de juiste kleur In de onderste rij: -Kleur het eerste kindje geel. -Kleur het middelste kindje groen. -Kleur het laatste kindje rood. -Kleur het voorlaatste kindje oranje. In de bovenste rij: -Kleur het tweede kindje blauw. -Kleur het derde kindje paars.

22 PLAATSBEPALING Geef de kinderen de juiste kleur en voer de opdrachten uit. -Kleur het eerste kindje zwart. -Kleur het middelste kindje groen. -Kleur het laatste kindje blauw. -Kleur het vierde kindje rood. -Kleur het tweede kindje paars. -Teken een kruisje boven het derde kindje. -Teken een lijn onder het vijfde kindje. -Teken een cirkel om het kindje langs het eerste kindje. -Teken een kruisje onder het kindje voor het vijfde kindje. -Teken een lijn boven het kindje na het tweede kindje.

23 PLAATSBEPALING Correctiesleutel Geef de kinderen de juiste kleur en voor de opdrachten uit. -Kleur het eerste kindje zwart. -Kleur het middelste kindje groen. -Kleur het laatste kindje blauw. -Kleur het vierde kindje rood. -Kleur het tweede kindje paars. -Teken een kruisje boven het derde kindje (1). -Teken een lijn onder het vijfde kindje (2). -Teken een cirkel om het kindje langs het eerste kindje (3). -Teken een kruisje onder het kindje voor het vijfde kindje (4). -Teken een lijn boven het kindje na het tweede kindje (5). (3) (1) (5) (4) (2)

24 PLAATSBEPALING Voer de opdrachten uit. -Kleur het eerste raam van de bus groen. -Kleur het middelste raam van de bus blauw. -Zet een kruisje in het laatste raam van de bus. -Kleur 2 potloden. -Schrijf je naam op het boek. -Teken een kindje in het raam rechts van het derde raam. -Teken een boekentas in het raam links van het derde raam.

25 PLAATSBEPALING Correctiesleutel Voer de opdrachten uit. -Kleur het eerste raam van de bus groen. -Kleur het middelste raam van de bus blauw. -Zet een kruisje in het laatste raam van de bus (1). -Kleur 2 potloden. -Schrijf je naam op het boek (2). -Teken een kindje in het raam rechts van het derde raam (3). -Teken een boekentas in het raam links van het derde raam (4). (2) (3) (1) (4)

26 2 x Kijk goed naar de voorwerpen. Omcirkel welk voorwerp je 2 keer ziet? Welk voorwerp zie je 2 keer? Kies uit: de klok, de tafel, de balpen, de boekentas, het penceel, de verf, de schaar, de kleurpotloden, de bal, de gom, de stoel, het krijt, het boek, het potlood.

27 2 x Correctiesleutel Kijk goed naar de voorwerpen. Omcirkel welk voorwerp je 2 keer ziet? Welk voorwerp zie je 2 keer? Kies uit: de klok, de tafel, de balpen, de boekentas, het penceel, de verf, de schaar, de kleurpotloden, de bal, de gom, de stoel, het krijt, het boek, het potlood.

28 2 x Kijk goed naar de voorwerpen. Omcirkel welk voorwerp je 2 keer ziet? Welk voorwerp zie je 2 keer? Kies uit: de klok, de tafel, de balpen, de boekentas, het penceel, de verf, de schaar, de kleurpotloden, de bal, de gom, de stoel, het krijt, het boek, het potlood.

29 2 x Correctiesleutel Kijk goed naar de voorwerpen. Omcirkel welk voorwerp je 2 keer ziet? Welk voorwerp zie je 2 keer? Kies uit: de klok, de tafel, de balpen, de boekentas, het penceel, de verf, de schaar, de kleurpotloden, de bal, de gom, de stoel, het krijt, het boek, het potlood.

30 Wat hoort bij elkaar? Schrijf bij elk voorwerp de juiste benaming. Link daarna telkens de twee voorwerpen die bij elkaar horen aan elkaar. Kies uit de volgende benamingen: tafel, agenda, boekentas, toiletpapier, bord, stoel, krijt, toilet, gieter, plant, penceel, verf, mapje, papier.

31 Wat hoort bij elkaar? Correctiesleutel Schrijf bij elk voorwerp de juiste benaming. Link daarna telkens de twee voorwerpen die bij elkaar horen aan elkaar. Kies uit de volgende benamingen: tafel, agenda, boekentas, toiletpapier, bord, stoel, krijt, toilet, gieter, plant, penceel, verf, mapje, papier. toiletpapier stoel krijt tafel papier mapje toilet gieter agenda boekentas bord plant verf penceel

32 Wat hoort bij elkaar? Schrijf bij elk voorwerp de juiste benaming. Link daarna telkens de twee voorwerpen die bij elkaar horen aan elkaar. Kies uit de volgende benamingen: schakelaar, eetzaal, gom,lamp, kapstok, gang, boterham, deur, bal, speelplaats, sleutel, potlood.

33 Wat hoort bij elkaar? Correctiesleutel Schrijf bij elk voorwerp de juiste benaming. Link daarna telkens de twee voorwerpen die bij elkaar horen. Kies uit de volgende benamingen: schakelaar, eetzaal, gom,lamp, kapstok, gang, boterham, deur, bal, speelplaats, sleutel, potlood. gom eetzaal lamp kapstok bal gang potlood deur boterham schakelaar sleutels speelplaats

34 Juist of fout? Lees elke zin aandachtig. Zet daarna een kruisje in de juiste kolom. Juist Fout De slijper is oranje. De stoel heeft 4 poten. Het meisje speelt op de boom. De plakband is op. Aan de kapstok hangt een jas. De deur is dicht.

35 Juist of fout? Correctiesleutel Lees elke zin aandachtig. Zet daarna een kruisje in de juiste kolom. Juist Fout De slijper is oranje. De stoel heeft 4 poten. x x Het meisje speelt op de boom. De plakband is op. Aan de kapstok hangt een jas. x x x De deur is dicht. x

36 Juist of fout? Lees elke zin aandachtig. Zet daarna een kruisje in de juiste kolom. Juist Fout De klok heeft 2 wijzers. Het schrift is groen. Er steekt een lat in de pennenzak. Er komt water uit de gieter. De plant heeft 4 blaadjes. De agenda is open.

37 Juist of fout? Correctiesleutel Lees elke zin aandachtig. Zet daarna een kruisje in de juiste kolom. Juist Fout De klok heeft 2 wijzers. Het schrift is groen. x x Er steekt een lat in de pennenzak. Er komt water uit de gieter. De plant heeft 4 blaadjes. De agenda is open. x x x x

38 Wat is juist? Duid het juiste antwoord aan. het potlood het penceel de slijper de stiften de kleurpotloden de wasco s de slijper het penceel de vulpen de stiften de wasco s De kleurpotloden de markeerder het potlood de kleurpotloden de slijper de markeerder de slijper het potlood het penceel de balpen de balpen het penceel de slijper

39 Wat is juist? Duid het juiste antwoord aan. x het potlood het penceel de slijper x de stiften de kleurpotloden de wasco s de slijper het penceel x de vulpen de stiften x de wasco s De kleurpotloden de markeerder het potlood x de kleurpotloden de slijper x de markeerder de slijper het potlood x het penceel de balpen x de balpen het penceel de slijper

40 Woorden vormen. Plaats de letters in de juiste volgorde. het K het O D O L O P T het R B T IJ R de S E T L O O D de T S O K de A K P het A de L P I P P N R E A B E de M L E R D U IJ de de M G K L S A O

41 Woorden vormen. Plaats de letters in de juiste volgorde. het P O T L O O D O D L O de het S E T O P S T O E L A de T L O P A P I E R I P P R E B A L P E N L P N A B E het B O R D B de R O D de T T K S O K R IJ T IJ R K A P S T O K de K E R D U D E U R L IJ M M L IJ de het de M G A G O M K L S A K L A S K P O

42 Woordslang Welke woorden herken je in deze woordslang? Duid ze aan. potloodgamdbesslijpervuiltakrnsaperforatorsdc eschoolbordzcnrewoeterbordvegerslieperxbnbe waterverfeklokcnfqdnhrqvuilbakspaalpeetnbesc balpendhedbesvulpentarernbladedbezspbraekc pennenzakdaegestoiletklastdeedsturnzaaldeige edbeeetzaalblamdneibneidnqienietjesmachineo speelplaatstaerendlsentoiletpapierdkbioeksgom

43 Woordslang Correctiesleutel Welke woorden herken je in deze woordslang? Duid ze aan. potloodgamdbesslijpervuiltakrnsaperforatorsdc eschoolbordzcnrewoeterbordvegerslieperxbnbe waterverfeklokcnfqdnhrqvuilbakspaalpeetnbesc balpendhedbesvulpentarernbladedbezspbraekc pennenzakdaegestoiletklastdeedsturnzaaldeige edbeeetzaalblamdneibneidnqienietjesmachineo speelplaatstaerendlsentoiletpapierdkbioeksgom

44 GROEPEREN Hoeveel brooddozen zie je hier? Maak groepjes van 4 brooddozen. Hoeveel groepjes zijn er?

45 GROEPEREN Hoeveel brooddozen zie je hier? 24 Maak groepjes van 4 brooddozen. Hoeveel groepjes zijn er? 6

GOOCHELEN MET WOORDEN

GOOCHELEN MET WOORDEN GOOCHELEN MET WOORDEN EERSTE START VOOR DE ONTHAALKLAS BASISONDERWIJS KOPIEERBLADEN BLOK 1 KRINGACTIVITEITEN Welkom in onze school! Naam van de school:... Adres:... Tel:... Ik heet... Dit ben ik! Teken

Nadere informatie

Opdrachtkaart Een wigwam op het strand

Opdrachtkaart Een wigwam op het strand Een wigwam op het strand Je maakt een collage met plaatjes uit tijdschriften. Je tekent en schrijft er zelf bij. Zo maak je een hele grappige of misschien wel een serieuze of enge collage. - 2 (maar alleen

Nadere informatie

Kernvraag: Hoe verplaatst licht zich en hoe zien we dat?

Kernvraag: Hoe verplaatst licht zich en hoe zien we dat? Kernvraag: Hoe verplaatst licht zich en hoe zien we dat? Naam: Groep: http://www.cma-science.nl Activiteit 1 Hoe verplaatst licht zich? 1. Als je wel eens de lichtstraal van een zaklamp hebt gezien, weet

Nadere informatie

Lach je rijk. Dag: 10 - gezelschapsspelletjes Groep: Vendels

Lach je rijk. Dag: 10 - gezelschapsspelletjes Groep: Vendels Lach je rijk Dag: 10 - gezelschapsspelletjes Groep: Vendels Tijdstip: voormiddag Locatie: Made by: Pascal, Liesbeth en Jolien Spelregels, doel van het spel Zoveel mogelijk geld verdienen. Groepsindeling

Nadere informatie

Het kleine proefjesboek. Ik ben weerman/weervrouw

Het kleine proefjesboek. Ik ben weerman/weervrouw Het kleine proefjesboek Ik ben weerman/weervrouw Ik ben weerman/ weervrouw pasfoto Deze week help ik de meteorologen van het KNMI in De Bilt. Een meteoroloog is een wetenschapper die het weer bestudeert.

Nadere informatie

HOE MAAK IK EEN WERKSTUK?

HOE MAAK IK EEN WERKSTUK? RK Basisschool Bernadette Naaldwijk HOE MAAK IK EEN WERKSTUK? voor groep 6, 7 en 8 INHOUDSOPGAVE Stap 1. Kies een onderwerp. blz. 1 Stap 2: Schrijf de inleiding. Stap 3: Verzamel informatie a. Zoek informatiebronnen.

Nadere informatie

Groep 6 - Les 3 Kan deze stroomkring ook?

Groep 6 - Les 3 Kan deze stroomkring ook? Leerkrachtinformatie Groep 6 - Les 3 Kan deze stroomkring ook? Lesduur: 30 minuten (zelfstandig) DOEL De leerlingen weten het verschil tussen parallel en serieschakeling. De leerlingen kunnen het geleidend

Nadere informatie

SPELFICHE: WAT WORD IK?

SPELFICHE: WAT WORD IK? SPELFICHE: WAT WORD IK? Per 2 OF per 4 Wat moet ik doen? 1 Je probeert te achterhalen wat de ander later wil worden. 2 Je kijkt welke talenten horen bij de job dat je zelf hebt gekozen. 3 Je bespreekt

Nadere informatie

Accenten blok 10. Hoelang duurt Kid Paddle? gewicht 100 g 200 g 300 g 400 g 12 kg 600 g. prijs 2,75 312 287 =

Accenten blok 10. Hoelang duurt Kid Paddle? gewicht 100 g 200 g 300 g 400 g 12 kg 600 g. prijs 2,75 312 287 = Accenten blok 10 87 1 1 87 = In dit blok komt het aftrekken door aanvullen bij het rekenen t/m 1 000 aan de orde; bijv. 1 87 of 80 798. De leerlingen hebben deze strategie al eerder gebruikt bij het rekenen

Nadere informatie

Boekje met opdrachten

Boekje met opdrachten Boekje met opdrachten Welkom bij de Bibliotheekservice Fryslân. Vandaag gaan we eens kijken hoe we zelf kleine computerprogramma s kunnen maken. Het zelf maken van computerprogramma s heet programmeren.

Nadere informatie

Lezen Wat Je Kunt B. versie 2009. Praktijkdeel. Trijntje de Wit. ter inzage en voor vrij gebruik, hoofdstuk 7, letter r. Voorbeeldhoofdstuk uit:

Lezen Wat Je Kunt B. versie 2009. Praktijkdeel. Trijntje de Wit. ter inzage en voor vrij gebruik, hoofdstuk 7, letter r. Voorbeeldhoofdstuk uit: Voorbeeldhoofdstuk uit: Lezen Wat Je Kunt B versie 2009 Praktijkdeel Trijntje de Wit ter inzage en voor vrij gebruik, hoofdstuk 7, letter r Toelichting: Alle hoofdstukken in Lezen wat je kunt zijn op de

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

1.1 Wat zijn negatieve getallen? Een negatief getal is een getal dat kleiner is dan 0. Een negatief getal is kleiner dan 0.

1.1 Wat zijn negatieve getallen? Een negatief getal is een getal dat kleiner is dan 0. Een negatief getal is kleiner dan 0. Hoofdstuk 1. Negatieve getallen De winter van 1942 was ijskoud. Er waren veel sneeuwstormen en het pak sneeuw was op sommige plekken wel 2 meter hoog! Mensen wisten niet wat ze aan moesten trekken om warm

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 2 De spelletjes 2 Indeling 3

Inhoudsopgave. Inleiding 2 De spelletjes 2 Indeling 3 Inhoudsopgave Inleiding 2 De spelletjes 2 Indeling 3 Pagina Rustgevende spelletjes Stilte 4 Tijdmeter 4 Op reis 4 Ontspanningsreis 5 Stel je voor, je bent een 5 Ademhaling tellen 5 Schudden 6 Raak me maar

Nadere informatie

Stijloefeningen: 99 manieren om een verhaal te vertellen

Stijloefeningen: 99 manieren om een verhaal te vertellen Educatief pakket voor individueel gebruik Stijloefeningen: 99 manieren om een verhaal te vertellen van Matt Madden kunst in zicht in samenwerking met Strip Turnhout Inhoudstafel Welkom 3 Luik 1: Algemene

Nadere informatie

God heeft de wereld geschapen

God heeft de wereld geschapen L e s 1 God heeft de wereld geschapen Thema: God roept ons door Zijn werken VOORDAT U BEGINT Het is tegenwoordig een uitdaging om les te geven over het onderwerp dat God de hemel en de aarde schiep. De

Nadere informatie

1. Ga naar de bibliotheek. 2. Kies twee of drie boeken uit over jouw onderwerp. 3. Denk je ook aan de junior-informatieboekjes?

1. Ga naar de bibliotheek. 2. Kies twee of drie boeken uit over jouw onderwerp. 3. Denk je ook aan de junior-informatieboekjes? groep 5 Kies een onderwerp waar je al iets van af weet. 1. Ga naar de bibliotheek. 2. Kies twee of drie boeken uit over jouw onderwerp. 3. Denk je ook aan de junior-informatieboekjes? 4. Let er bij het

Nadere informatie

LESSENSERIE MINDFULNESS GROEP 7/8

LESSENSERIE MINDFULNESS GROEP 7/8 LESSENSERIE MINDFULNESS GROEP 7/8 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 De lessenserie in het kort 3 Doelstellingen 3 Benodigdheden 3 Trefwoorden en kernbegrippen 3 Overzicht lesinhouden 4 Les 1 Confrontatie

Nadere informatie

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Er ligt een krokodil onder mijn bed! Er ligt een krokodil onder mijn bed! Levensbeschouwelijke vorming n.a.v. het prentenboek FIE NIEUWENHUIZEN-GRIPPELING 1 Inhoud Inleiding... 3 Waarom een module gebaseerd op Er ligt een krokodil onder mijn

Nadere informatie

ZELF STARTEN MET NEDERLANDS NEDERLANDS VOOR ANDERSTALIGEN

ZELF STARTEN MET NEDERLANDS NEDERLANDS VOOR ANDERSTALIGEN ZELF STARTEN MET NEDERLANDS NEDERLANDS VOOR ANDERSTALIGEN Het zelfstudiepakket Zelf starten met Nederlands is ontwikkeld door Uitgeverij Boom in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Nadere informatie

Help, ik moet een werkstuk maken!

Help, ik moet een werkstuk maken! Help, ik moet een werkstuk maken! Je gaat de komende tijd bezig met het maken van een werkstuk. Maar hoe zit een werkstuk nou eigenlijk in elkaar? Hoe moet je beginnen? En hoe kies je nou een onderwerp?

Nadere informatie

Samen kunnen we alles.

Samen kunnen we alles. Ingrid & Dieter Schubert. Inhoudsopgave: Activiteiten die betrekking hebben op de tussendoelen en gerelateerd zijn aan het prentenboek: 1. Introductieactiviteit: - Het kastje, boeken en plaatjes, letters

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), U vraagt zich soms af wat uw kind in groep 1 en 2 leert m.b.t. het vak rekenen. Rekenen is één van de basisvaardigheden die jonge kinderen goed onder de knie moeten krijgen.

Nadere informatie

Lesbrief Strip maken. Doel Leerlingen te laten nadenken wat ze op het internet doen en hoe ze hier op een positieve manier mee om kunnen gaan.

Lesbrief Strip maken. Doel Leerlingen te laten nadenken wat ze op het internet doen en hoe ze hier op een positieve manier mee om kunnen gaan. STRIP MAKEN Een les waarbij leerlingen een stripverhaal maken over een mediawijs onderwerp. Ze fotograferen een verhaal, zetten dit om in een stripverhaal met korte teksten. Strip maken - Docent Doel Leerlingen

Nadere informatie

Schrijver in de klas Charlotte Dematons - Ga je mee?

Schrijver in de klas Charlotte Dematons - Ga je mee? literair Schrijver in de klas Charlotte Dematons - Ga je mee? Colofon Dit is een uitgave van: Kunst Centraal Postbus 160 3980 CD Bunnik tel: 030-659 55 20 fax: 030-659 05 10 e-mail: info@kunstcentraal.nl

Nadere informatie

Concentratie verbeteren

Concentratie verbeteren DC 60 Concentratie verbeteren 1 Inleiding De aandacht ergens bij houden. Dat lukt vaak prima als het gaat om een computerspelletje, maar minder goed als het gaat om een rijtje sommen. In dit thema kijken

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Hooggeëerd publiek. Kom binnen in het circus, Luister naar de muziek, Lach om de clowns, Griezel bij de halsbrekende sprongen van de acrobaten,

Hooggeëerd publiek. Kom binnen in het circus, Luister naar de muziek, Lach om de clowns, Griezel bij de halsbrekende sprongen van de acrobaten, Hooggeëerd publiek Kom binnen in het circus, Luister naar de muziek, Lach om de clowns, Griezel bij de halsbrekende sprongen van de acrobaten, Verwonder u om alles wat kan alleen in het circus. Lesbrief

Nadere informatie

Studietips leerjaar 1 (locatie Asten)

Studietips leerjaar 1 (locatie Asten) Studietips leerjaar 1 (locatie Asten) 2 Inhoud Inleiding... 4 Hoe maak ik een goede studieplanning?... 5 De inpaklijst... 8 Gebruik huiswerkschema... 10 Huiswerkschema... 11 Gebruik WRTS... 12 Hoe en wat

Nadere informatie