Kwartaalrapport Vermogensbeheer All content 2016 MeDirect Meer info op Januari - Maart 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kwartaalrapport Vermogensbeheer All content 2016 MeDirect Meer info op Januari - Maart 2016"

Transcriptie

1 Kwartaalrapport Vermogensbeheer Januari - Maart 2016 All content 2016 MeDirect Meer info op

2 MeDirect beheer doet het beter dan de brede markten in een volatiel 1 ste kwartaal 2016 Na een succesvol 2015 voor het MeDirect Online Vermogensbeheer met rendementen tussen de 2,51% voor het Defensief profiel en 7,48% voor het Dynamisch profiel, werd het eerste kwartaal van 2016 gekenmerkt door een verhoogde volatiliteit op de internationale markten. Vraagtekens rond de wereldeconomie en Xavier De Pauw toegenomen risico-aversie lagen CEO MeDirect aan de basis van deze terugval. Zo verloren de Europese beurzen in deze periode gemiddeld zo n 10 procent. Ook onze portefeuilles leden hieronder en kenden een terugval dit eerste kwartaal. Echter, het MeDirect beheer, gebaseerd op strategische fondsenselectie en een gezonde activaspreiding, in samenwerking met de experts van Morningstar, zorgt er voor dat uw portefeuille het beter deed dan de brede markten. In het eerste kwartaal van 2016 leverde het MeDirect Online Vermogensbeheer een rendement op tussen de 0,22% voor het Defensief profiel en -3,48% voor het Dynamisch profiel. Dit is een stuk beter dan bijvoorbeeld de Europese beursindices die in deze periode gemiddeld zo n 10% verloren. Rendementen MeDirect Vermogensbeheer 1 ste kwartaal 2016 Q Startdatum 1-jan-16 Einddatum 31-maa-16 Defensief 0,22% Behoudend -0,67% Evenwichtig -1,51% Groei -2,67% Dynamisch -3,48% Bovenstaande rendementen vermelden de brutorendementen (exclusief beheersvergoeding en mogelijke taksen) van 1/1/ /03/2016. INHOUDSTAFEL I II III IV V VI VII MeDirect beheer doet het beter dan de brede markten in een volatiel 1ste kwartaal 2016 Fondsenmarkt in België blijft groeien Fondsen bieden u spreiding en een professioneel beheer Prestaties MeDirect Portefeuilles Rendement over één, drie, vijf en tien jaar Herbalancering van de portefeuille Overzicht van de vermelde fondsen in dit kwartaalrapport VIII 24/7 online inzage in de evolutie van uw portefeuille Zoals we al meermaals hebben benadrukt, ook in onze kwartaalrapporten, is het belangrijk te beleggen op lange termijn. Dat betekent dat men soms moeilijke momenten meemaakt, zoals in oktober 2014 of meer recent in januari Maar door geïnvesteerd te blijven geniet men ook van tussentijdse marktpieken, en studies tonen aan dat het meepikken van deze pieken cruciaal is voor een gezond langetermijnrendement. Ondertussen zijn de beurzen wat gestabiliseerd en hersteld. De acties van de centrale banken, de hierop volgende verzwakking van de USD, en een herstel van de olieprijs waren de belangrijkste redenen voor de ommekeer sinds medio februari.

3 Bij MeDirect mikken we bij het online vermogensbeheer op beleggen in een gezond gespreide portefeuille van topfondsen voor de lange termijn. Het MeDirect investeringscomité werkt hiervoor nauw samen met Morningstar, een gerenommeerd, onafhankelijk, financieel onderzoeksbureau, om de beste fondsen te selecteren voor onze portefeuilles en een gezonde activaspreiding te bepalen. Fondsenmarkt in België blijft groeien Beama, de Belgische sectorfederatie van vermogensbeheerders, maakte onlangs de cijfers bekend van het vierde kwartaal In België stak eind vorig jaar ongeveer 173 miljard in beleggingsfondsen. Dit is ruim 15 miljard meer dan het jaar ervoor. Het vierde kwartaal van 2015 kende een stijging van 10 miljard onder impuls van netto inschrijvingen en koerswinsten. De recente cijfers van de groeiende fondsensector geven duidelijk aan dat meer en meer beleggers fondsen opzoeken om spaargelden in te beleggen. Bij MeDirect zijn we natuurlijk al lang overtuigd van de voordelen van fondsen. De MeDirect vermogensbeheerportefeuilles zijn dan ook gebaseerd op de selectie van de beste fondsen en een strategische activaspreiding. In het volgende artikel staan we nog even stil bij de verschillende voordelen van fondsen. Over het volledige jaar 2015 vormden de geldmarktfondsen en de gemengde fondsen de sterkste groeiers. Voor de geldmarktfondsen is de verklaring te vinden in het feit dat, bij een aantal asset managers, de techniek van bodembewaking werd toegepast in het derde kwartaal. In periodes van negatieve beursevoluties ijveren fondsbeheerders ervoor om de beleggingen van hun klanten te beschermen door tijdelijk over te stappen van obligaties en aandelen naar cash of korte termijn obligaties (de zgn. geldmarkt ). Bodembewaking werd ook nog gedurende het vierde kwartaal gehanteerd en verklaart daardoor de aanzienlijke omvang van de geldmarktfondsen op de Belgische markt eind De aandelenfondsen waren de sterkste groeiers gedurende het laatste kwartaal van 2015 onder impuls van het betere beursklimaat.

4 Fondsen met kapitaalgarantie gaan reeds 10 jaar achteruit (zie onderstaande grafiek) gezien de resultaten van deze producten te wensen over laat door de hoge kostenstructuren ervan. MeDirect biedt deze categorie fondsen niet aan om die reden. Wij zijn ervan overtuigd dat een gespreide portefeuille met lage kosten op lange termijn een beter rendement levert aan onze klanten. Grafiek: Evolutie van de verschillende fondsencategorieën in België voorbije 10 jaar. Dankzij de groei van de fondsenmarkt vorig jaar komt het recordbedrag dat in fondsen was belegd eind 2006 ( 179,07 miljard) dichterbij. Door de turbulentie op de financiële markten in het eerste kwartaal van dit jaar zal het evenwel nog niet onmiddellijk gebroken worden. Precieze cijfers zijn er nog niet. Maar de markt heeft zich sindsdien wel hersteld. Gemengde fondsen staan tegenover begin dit jaar bijvoorbeeld ook positief. Dat was in het eerste kwartaal niet het geval, legt BEAMAvoorzitter Hugo Lasat uit. Ondanks het markteffect zien we toch dat de netto-instroom positief blijft. Grafiek: Evolutie fondsenmarkt in België voorbije 10 jaar.

5 Fondsen bieden u spreiding en een professioneel beheer Zoals vermeld in vorig artikel, zijn we bij MeDirect al lang overtuigd van de voordelen van beleggingsfondsen. Dankzij beleggingsfondsen kunt u heel eenvoudig beleggen in tientallen tot zelfs honderden individuele aandelen en obligaties. We lijsten hier graag voor u nog even de belangrijkste voordelen van fondsen op: Met fondsen spreidt u uw geld gemakkelijk over verschillende aandelen, obligaties of andere financiële producten, of in een welbepaalde mix. Voor een beperkt bedrag bouwt u hiermee een goed gespreide beleggingsportefeuille uit. Deze diversificatie verkleint het risico gevoelig: eventuele zwakkere prestaties van bepaalde effecten worden opgevangen door sterkere prestaties van andere effecten. Slechts weinig particulieren beschikken over de tijd, het geduld en de knowhow om zelf een goed gediversifieerde beleggingsportefeuille samen te stellen. Door te beleggen in fondsen, laat u de research en administratie over aan professionele fondsbeheerders die wel over de kennis, de middelen en de mankracht beschikken. Een fondsbeheerder beheert zijn fonds dynamisch naargelang de marktomstandigheden, maar altijd binnen de beperkingen van het fonds. Zo moet hij een bepaalde risicograad respecteren, kiezen voor welbepaalde activaklassen of rekening houden met geografische richtlijnen. De fondsbeheerder heeft er alle belang bij dat zijn fonds goed presteert, want dat heeft een weerslag op zijn beheersvergoeding. Bij MeDirect belegt u, naargelang uw beleggersprofiel, in een portefeuille van 11 tot 12 verschillende fondsen. Wat voor nog meer spreiding zorgt. De portefeuilles worden bovendien actief beheerd om in lijn te blijven met het beleggersprofiel van de klant en de marktverwachtingen van het MeDirect investeringscomité, ondersteund door de anlyses van Morningstar. Prestaties MeDirect Portefeuilles Q (1 Januari Maart 2016) Tijdens het eerste kwartaal behaalde ons MeDirect Vermogensbeheer rendementen tussen 0,22% voor de Defensieve portefeuille en -3,48% voor de Dynamische portefeuille. Q Startdatum Einddatum 1-jan maa-16 Defensief 0,22% Behoudend -0,67% Evenwichtig -1,51% Groei -2,67% Dynamisch -3,48%

6 De Defensieve Portefeuille Vermogensallocatie Portefeuilledatum: 31/03/2016 % Aandelen Obligaties Cash Andere 4.02 Totaal Over de eerste drie maanden van 2016 bedroeg het rendement van de Defensieve portefeuille 0,22%. voorleggen in het eerste kwartaal steeg met 0,13%. De slechtste prestatie kwam van een fonds met een daling van 6,8%, door de forse daling van de Japanse holdings in hun portefeuille. Voor obligatiefondsen was het een beter kwartaal doordat rendementen op overheidsobligaties in Europa, de VS en Japan allemaal achteruit gingen, wat de prijzen opdreef tijdens het kwartaal. Het jaar 2016 startte met onrust op de financiële markten als gevolg van een zwakkere Amerikaanse economie bovenop de toenemende zorgen over de Chinese economie. Een sterke Euro fungeerde als tegenwind voor niet-europees genoteerde effecten en betekende verlies voor wereldwijde aandelen over het eerste kwartaal. Binnen Europa duwden zwakke prestaties van de financiële sector aandelen in het negatief. Het enige aandelenfonds dat een positief resultaat kon Het best presterende fonds binnen de obligatiefondsen haalde voordeel uit zijn blootstelling aan overheidsobligaties in Euro. Slechts één van de vastrentende fondsen verloor terrein over het kwartaal omdat het kampte met de terugval in posities in Euro en Japanese Yen obligaties. Wat de algemene fondsenprestatie betreft sloten zes van de elf onderliggende fondsen het kwartaal af bij de eerste 50% van hun Morningstar categorie. De Behoudende Portefeuille Vermogensallocatie Portefeuilledatum: 31/03/2016 % Aandelen Obligaties Cash Andere 3.33 Totaal Over de eerste drie maanden van 2016 bedroeg het rendement van de Behoudende portefeuille -0,67%. Het jaar 2016 startte met onrust op de financiële markten als gevolg van een zwakkere Amerikaanse economie bovenop de toenemende zorgen over de Chinese economie. Een sterke Euro fungeerde als tegenwind voor niet-europees genoteerde effecten en betekende verlies voor wereldwijde aandelen over het eerste kwartaal. Binnen Europa duwden zwakke prestaties van de financiële sector aandelen in het negatief. Het enige aandelenfonds dat een positief resultaat kon voorleggen in het eerste kwartaal steeg met 0,13%. De slechtste prestatie kwam van een fonds met een daling van 6,8%, door de forse daling van de Japanse holdings in hun portefeuille. Voor obligatiefondsen was het een beter kwartaal, doordat rendementen op overheidsobligaties in Europa, de VS en Japan allemaal achteruit gingen, wat de prijzen opdreef tijdens het kwartaal. Het best presterende fonds binnen de obligatiefondsen haalde voordeel uit zijn blootstelling aan overheidsobligaties in Euro. Slechts één van de vastrentende fondsen verloor terrein over het kwartaal omdat het kampte met de terugval in posities in Euro en Japanese Yen obligaties. Wat de algemene fondsenprestatie betreft sloten vijf van de twaalf onderliggende fondsen het kwartaal af bij de eerste 50% van hun Morningstar categorie.

7 De Evenwichtige Portefeuille Vermogensallocatie Portefeuilledatum: 31/03/2016 % Aandelen Obligaties Cash 8.39 Andere 2.27 Totaal Over de eerste drie maanden van 2016 bedroeg het rendement van de Evenwichtige portefeuille -1,51%. Het jaar 2016 startte met onrust op de financiële markten als gevolg van een zwakkere Amerikaanse economie bovenop de toenemende zorgen over de Chinese economie. Een sterke Euro fungeerde als tegenwind voor niet-europees genoteerde effecten en betekende verlies voor wereldwijde aandelen over het eerste kwartaal. Binnen Europa duwden zwakke prestaties van de financiële sector aandelen in het negatief. Het enige aandelenfonds dat een positief resultaat kon voorleggen in het eerste kwartaal steeg met 0,13%. De slechtste prestatie kwam van een fonds met een daling van 6,8%, door de forse daling van de Japanse holdings in hun portefeuille. Voor obliagtiefondsen was het een beter kwartaal, doordat rendementen op overheidsobligaties in Europa, de VS en Japan allemaal achteruit gingen, wat de prijzen opdreef tijdens het kwartaal. Één van de twee best presterende fondsen binnen de obligatiefondsen kende een duidelijke meerprestatie tijdens het kwartaal, en eindigde in het vierde kwartiel van zijn categorie. Het andere fonds haalde voordeel uit zijn blootstelling aan overheidsobligaties in Euro. Slechts één van de vastrentende fondsen verloor terrein over het kwartaal omdat het kampte met de terugval in posities in Euro en Japanese Yen obligaties. Wat de algemene fondsenprestatie betreft sloten zes van de elf onderliggende fondsen het kwartaal af bij de eerste 50% van hun Morningstar categorie. De Groei Portefeuille Vermogensallocatie Portefeuilledatum: 31/03/2016 % Aandelen Obligaties Cash 5.07 Andere 1.69 Totaal Over de eerste drie maanden van 2016 bedroeg het rendement van de Groei portefeuille -2,67%. Het jaar 2016 startte met onrust op de financiële markten als gevolg van een zwakkere Amerikaanse economie bovenop de toenemende zorgen over de Chinese economie. Een sterke Euro fungeerde als tegenwind voor niet-europees genoteerde effecten en betekende verlies voor wereldwijde aandelen over het eerste kwartaal. Binnen Europa duwden zwakke prestaties van de financiële sector aandelen in het negatief. Het enige aandelenfonds dat een positief resultaat kon voorleggen in het eerste kwartaal steeg met 0,13%. De slechtste prestatie kwam van een fonds met een daling van 6,8%, door de forse daling van de Japanse holdings in hun portefeuille. Voor obligatiefondsen was het een beter kwartaal, doordat rendementen op overheidsobligaties in Europa, de VS en Japan allemaal achteruit gingen, wat de prijzen opdreef tijdens het kwartaal. Één van de twee best presterende fondsen binnen de obligatiefondsen kende een duidelijke meerprestatie tijdens het kwartaal, en eindigde in het vierde kwartiel van zijn categorie. Het andere fonds haalde voordeel uit zijn blootstelling aan overheidsobligaties in Euro. Slechts één van de vastrentende fondsen verloor terrein over het kwartaal omdat het kampte met de terugval in posities in Euro en Japanese Yen obligaties. Wat de algemene fondsenprestatie betreft sloten zes van de elf onderliggende fondsen het kwartaal af bij de eerste 50% van hun Morningstar categorie.

8 De Dynamische Portefeuille Vermogensallocatie Portefeuilledatum: 31/03/2016 % Aandelen Obligaties Cash 3.18 Andere 1.51 Totaal Over de eerste drie maanden van 2016 bedroeg het rendement van de Dynamische portefeuille -3,48%. slechtste prestatie kwam van een fonds met een daling van 6,8%, door de forse daling van de Japanse holdings in hun portefeuille. Voor obligatiefondsen was het een beter kwartaal, doordat rendementen op overheidsobligaties in Europa, de VS en Japan allemaal achteruit gingen, wat de prijzen opdreef tijdens het kwartaal. Het jaar 2016 startte met onrust op de financiële markten als gevolg van een zwakkere Amerikaanse economie bovenop de toenemende zorgen over de Chinese economie. Een sterke Euro fungeerde als tegenwind voor niet-europees genoteerde effecten en betekende verlies voor wereldwijde aandelen over het eerste kwartaal. Binnen Europa duwden zwakke prestaties van de financiële sector aandelen in het negatief. Het enige aandelenfonds dat een positief resultaat kon voorleggen in het eerste kwartaal steeg met 0,13%. De Één van de twee best presterende fondsen binnen de obligatiefondsen kende een duidelijke meerprestatie tijdens het kwartaal, en eindigde in het vierde kwartiel van zijn categorie. Het andere fonds haalde voordeel uit zijn blootstelling aan overheidsobligaties in Euro. Slechts één van de vastrentende fondsen verloor terrein over het kwartaal omdat het kampte met de terugval in posities in Euro en Japanese Yen obligaties. Wat de algemene fondsenprestatie betreft sloten zes van de elf onderliggende fondsen het kwartaal af bij de eerste 50% van hun Morningstar categorie. Bovenstaande rendementen vermelden de brutorendementen (exclusief beheersvergoeding en mogelijke taksen). Fondsen of ICB s zijn collectieve beleggingen die afhankelijk zijn van de beleggingsdoelstelling van de ICB. Een ICB kan investeren in aandelen, vastrentende producten of vastgoed, of in een combinatie van deze categorieën (bron: Morningstar.be). De waarde van deze ICB s kan schommelen en het kapitaal is niet gegarandeerd. Wij raden u aan de KIID, het prospectus en het jaarverslag door te lezen; die zijn te vinden op Beleggen in financiële markten en effecten brengt risico s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige prestaties. Er kunnen beleggingsverliezen voorkomen en beleggers kunnen een deel van hun beleggingen in het fonds verliezen. Beheerskosten, administratiekosten en andere kosten die van de activa van het fonds worden afgehouden, worden meegerekend, maar zijn reeds opgenomen in de NIW (netto inventariswaarde). Deze kosten worden door de fondsbeheerders van de onderliggende fondsen berekend en door Morningstar aan MeDirect geleverd. MeDirect rekent geen instap- uitstap of transactiekosten aan. De afdeling van Morningstar die de vermogensallocatie, de vragenlijst betreffende risicotolerantie en de fondsenselectie levert voor MeDirect Vermogensbeheer is Morningstar Investment Management Europe. De volgende roerende voorheffingen zijn van toepassing op inkomsten die ontvangen zijn uit fondsbeleggingen: 25% roerende voorheffing op dividenduitbetalingen en 25% roerende voorheffing op kapitaalwinsten uit de verkoop van deelbewijzen in fondsen die meer dan 25% van de intrinsieke waarde in schuldbewijzen beleggen. Het rendement op dergelijke fondsen zal worden berekend op basis van (A) het verschil tussen (i) de netto inventariswaarde van de deelbewijzen op de datum van verkoop en (ii) de netto inventariswaarde van de deelbewijzen op de datum van aankoop, vermenigvuldigd met (B) het percentage van de activa van dat fonds dat belegd is in schuldbewijzen ( activatest ).

9 Rendement over één, drie, vijf en tien jaar De MeDirect Vermogensbeheerportefeuilles zijn samengesteld met het oog op rendementen op de middellange tot lange termijn (minstens 5 jaar maar eerder 10 jaar of meer). Door de portefeuilles op lange termijn te houden vervagen prijsschommelingen op korte termijn. Hieronder vindt u de rendementen van onze vijf portefeuilles (defensief tot dynamisch). 1 jaar 3 jaar 5 jaar 10 jaar Startdatum 1-jan-15 1-jan-13 1-jan-11 1-jan-06 Einddatum 31-dec dec dec dec-15 MeDirect portefeuilleprestaties Defensief 2,51% 4,80% 5,76% 4,66% Behoudend 4,34% 7,06% 7,06% 4,89% Evenwichtig 5,76% 8,94% 8,38% 5,96% Groei 6,93% 10,41% 9,07% 6,45% Dynamisch 7,48% 11,30% 9,27% 6,61% De getoonde prestatie is het geannualiseerde en gesimuleerde brutorendement. De portefeuilles van MeDirect werden op 31 maart 2014 samengesteld. De getoonde prestaties vóór deze datum zijn gebaseerd op historische data waarmee een backtest werd uitgevoerd. De data wordt berekend op basis van het gewogen gemiddelde van de huidige fondsen in de portefeuille (vanaf 31 maart 2014) en gaan terug tot één, drie, vijf en tien jaar. Voor de fondsen met een kortere geschiedenis is een index gebruikt. De fondswegingen werden ieder kwartaal geherbalanceerd om in lijn te blijven met hun doelstellingen. Gedurende de backtest blijft de vermogensallocatie onveranderd. De rendementen zijn exclusief MeDirect beheerskosten en mogelijke taksen, maar nemen wel de onderliggende beheerkosten van de fondsbeheerders in rekening. De prestaties worden uitsluitend voor illustratieve doeleinden gebruikt en moeten niet worden gezien als feitelijke portefeuilleresultaten. In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige prestaties. Herbalancering van de portefeuille Na een grondige anlyse van het MeDirect investeringscomité en Morningstar, bleek slechts een kleine herbalancering nodig voor een deel van de portefeuilles zodat deze blijven overeenstemmen met het persoonlijke beleggersprofiel van de klant. De betrokken klanten ontvingen hierover een bericht via hun beveiligde website. De herbalancering wordt begin mei uitgevoerd.

10 Overzicht van de vermelde fondsen in dit kwartaalrapport Deze inhoud is enkel beschikbaar voor Vermogensbeheer klanten. Word klant en geniet van kwalitatief Vermogensbeheer aan lage kosten.

11 24/7 online inzage in de evolutie van uw portefeuille U hoeft natuurlijk niet te wachten op het driemaandelijks digitaal rapport. Via ons online platform heeft u altijd inzage in de meest recente details van uw portefeuille, op het moment dat het u uitkomt. 24 uur per dag, 7 dagen per week. U vindt er uitgebreide informatie zoals de samenstelling en het totaalrendement van uw portefeuille, maar ook de rendementen en details van elk fonds.

12 CONTACTEER ONS Heeft u vragen of wenst u graag wat meer uitleg over het MeDirect online vermogensbeheer? U kunt ons bereiken via van maandag tot vrijdag 09u00 20u00 en op zaterdag van 09u00 14u00 of via info@medirectbank.be medirectbank.be

Kwartaalrapport Vermogensbeheer All content 2017 MeDirect Meer info op Juli - september 2017

Kwartaalrapport Vermogensbeheer All content 2017 MeDirect Meer info op  Juli - september 2017 www.medirectbank.be Kwartaalrapport Vermogensbeheer Juli - september 2017 All content 2017 MeDirect Meer info op www.medirectbank.be MeDirect-beheer viert haar derde verjaardag met sterke resultaten Het

Nadere informatie

Kwartaalrapport Vermogensbeheer All content 2016 MeDirect Meer info op Oktober - December 2015

Kwartaalrapport Vermogensbeheer All content 2016 MeDirect Meer info op  Oktober - December 2015 www.medirectbank.be Kwartaalrapport Vermogensbeheer Oktober - December 2015 All content 2016 MeDirect Meer info op www.medirectbank.be MeDirect beheer levert opnieuw solide rendementen in 2015 In 2015

Nadere informatie

Kwartaalrapport Vermogensbeheer

Kwartaalrapport Vermogensbeheer Kwartaalrapport Vermogensbeheer April - Juni 2015 medirectbank.be Portefeuilles van MeDirect houden goed stand tijdens woelig kwartaal Xavier De Pauw CEO MeDirect Na een sterk eerste kwartaal van 2015,

Nadere informatie

Kwartaalrapport Vermogensbeheer

Kwartaalrapport Vermogensbeheer Kwartaalrapport Vermogensbeheer Januari - Maart 2015 medirectbank.be Portefeuilles van MeDirect blijven sterk presteren Xavier De Pauw CEO MeDirect Welkom bij ons kwartaalverslag voor de periode januari

Nadere informatie

Online. vermogensbeheer. voor iedereen. Want beleggen kan ook eenvoudig zijn

Online. vermogensbeheer. voor iedereen. Want beleggen kan ook eenvoudig zijn Online vermogensbeheer voor iedereen Want beleggen kan ook eenvoudig zijn MeDirect maakt kwalitatief vermogensbeheer toegankelijk vanaf slechts 10.000 initiële inleg, tegen lage kosten en 24/7 online te

Nadere informatie

MeDirect. kwartaalrapport. januari - maart All content 2019 MeDirect Meer info op

MeDirect. kwartaalrapport. januari - maart All content 2019 MeDirect Meer info op MeDirect kwartaalrapport januari - maart 2019 All content 2019 MeDirect Meer info op www.medirect.be Een uitstekend eerste kwartaal na woelig einde van 2018 Philippe Delva CEO MeDirect stijging van 4,1%.

Nadere informatie

MeDirect. vermogensbeheer. U leunt achterover terwijl onze beleggingsexperts het werk doen voor u. Want beleggen kan ook eenvoudig zijn

MeDirect. vermogensbeheer. U leunt achterover terwijl onze beleggingsexperts het werk doen voor u. Want beleggen kan ook eenvoudig zijn MeDirect vermogensbeheer U leunt achterover terwijl onze beleggingsexperts het werk doen voor u Want beleggen kan ook eenvoudig zijn MeDirect maakt kwalitatief vermogensbeheer toegankelijk vanaf slechts

Nadere informatie

MeDirect. vermogensbeheer. U leunt achterover terwijl onze beleggingsexperts het werk doen voor u. Want beleggen kan ook eenvoudig zijn

MeDirect. vermogensbeheer. U leunt achterover terwijl onze beleggingsexperts het werk doen voor u. Want beleggen kan ook eenvoudig zijn MeDirect vermogensbeheer U leunt achterover terwijl onze beleggingsexperts het werk doen voor u Want beleggen kan ook eenvoudig zijn MeDirect maakt kwalitatief vermogensbeheer toegankelijk vanaf slechts

Nadere informatie

Online. vermogensbeheer. voor iedereen. Want beleggen kan ook eenvoudig zijn

Online. vermogensbeheer. voor iedereen. Want beleggen kan ook eenvoudig zijn Online vermogensbeheer voor iedereen Want beleggen kan ook eenvoudig zijn MeDirect maakt kwalitatief vermogensbeheer toegankelijk vanaf slechts 5.000 initiële inleg, tegen lage kosten en 24/7 online te

Nadere informatie

Online. vermogensbeheer. voor iedereen. Want beleggen kan ook eenvoudig zijn

Online. vermogensbeheer. voor iedereen. Want beleggen kan ook eenvoudig zijn Online vermogensbeheer voor iedereen Want beleggen kan ook eenvoudig zijn MeDirect maakt kwalitatief vermogensbeheer toegankelijk vanaf slechts 5.000 initiële inleg, tegen lage kosten en 24/7 online te

Nadere informatie

Kwartaalrapport Vermogensbeheer All content 2017 MeDirect Meer info op Oktober - december 2016

Kwartaalrapport Vermogensbeheer All content 2017 MeDirect Meer info op  Oktober - december 2016 www.medirectbank.be Kwartaalrapport Vermogensbeheer Oktober - december 2016 All content 2017 MeDirect Meer info op www.medirectbank.be Positieve rendementen voor alle portefeuilles in een toch wel ongewoon

Nadere informatie

Online. vermogensbeheer. voor iedereen. Want beleggen kan ook eenvoudig zijn

Online. vermogensbeheer. voor iedereen. Want beleggen kan ook eenvoudig zijn Online vermogensbeheer voor iedereen Want beleggen kan ook eenvoudig zijn MeDirect maakt kwalitatief vermogensbeheer toegankelijk vanaf slechts 5.000 initiële inleg, tegen lage kosten en 24/7 online te

Nadere informatie

Gespreid beleggen in topfondsen via kant-en-klare Modelportefeuilles (fondsenspaarplannen)

Gespreid beleggen in topfondsen via kant-en-klare Modelportefeuilles (fondsenspaarplannen) Gespreid beleggen in topfondsen via kant-en-klare Modelportefeuilles (fondsenspaarplannen) Xavier De Pauw MeDirect Bank Johan De Pauw MijnKapitaal.be MEDIRECT.BE, DÉ ONLINE FONDSENBANK MeDirect Bank is

Nadere informatie

Vermogensbeheer voor iedereen. Xavier De Pauw, CEO

Vermogensbeheer voor iedereen. Xavier De Pauw, CEO Vermogensbeheer voor iedereen Xavier De Pauw, CEO MeDirect, één jaar actief en al een mooi resultaat Ondertussen hebben vele duizenden klanten hun weg gevonden naar MeDirect. Onze formule van een transparante

Nadere informatie

SLIM BELEGGEN ZONDER IN/UITSTAPKOSTEN

SLIM BELEGGEN ZONDER IN/UITSTAPKOSTEN SLIM BELEGGEN ZONDER IN/UITSTAPKOSTEN BIJ DÉ BELGISCHE FONDSENBANK. WANT SLIM INVESTEREN IS UW GELD GOED PARKEREN Xavier De Pauw CEO MeDirect Bank MEDIRECT, DE BELGISCHE FONDSENBANK 2 STERKE GROEI VOOR

Nadere informatie

www.medirectbank.be Online vermogensbeheer Modelportefeuilles Beleggen Sparen Contacteer ons op 02 518 00 00

www.medirectbank.be Online vermogensbeheer Modelportefeuilles Beleggen Sparen Contacteer ons op 02 518 00 00 www.medirectbank.be Online vermogensbeheer Modelportefeuilles Beleggen Sparen All content 2016 MeDirect Meer info op www.medirectbank.be Contacteer ons op 02 518 00 00 Van maandag tot en met vrijdag Van

Nadere informatie

Online vermogensbeheer Beleggingsfondsen Sparen Contacteer ons op

Online vermogensbeheer Beleggingsfondsen Sparen Contacteer ons op www.medirectbank.be Online vermogensbeheer Beleggingsfondsen Sparen All content 2016 MeDirect Meer info op www.medirectbank.be Contacteer ons op 02 518 00 00 Van maandag tot en met vrijdag Van 9u tot 20u

Nadere informatie

Online vermogensbeheer Beleggingsfondsen Sparen Contacteer ons op

Online vermogensbeheer Beleggingsfondsen Sparen Contacteer ons op www.medirectbank.be Online vermogensbeheer Beleggingsfondsen Sparen All content 2017 MeDirect Meer info op www.medirectbank.be Contacteer ons op 02 518 00 00 Van maandag tot en met vrijdag Van 9u tot 20u

Nadere informatie

Online vermogensbeheer Beleggingsfondsen Sparen Contacteer ons op

Online vermogensbeheer Beleggingsfondsen Sparen Contacteer ons op www.medirect.be Online vermogensbeheer Beleggingsfondsen Sparen All content 2018 MeDirect Meer info op www.medirect.be Contacteer ons op 02 518 00 00 Van maandag tot en met vrijdag Van 9u tot 20u Op zaterdag

Nadere informatie

MeDirect. kwartaalrapport. oktober - december All content 2019 MeDirect Meer info op

MeDirect. kwartaalrapport. oktober - december All content 2019 MeDirect Meer info op MeDirect kwartaalrapport oktober - december 2018 All content 2019 MeDirect Meer info op www.medirect.be Korte termijn volatiliteit - Lange termijn stabiliteit In het laatste MeDirect kwartaalrapport hebben

Nadere informatie

Distributie en Kapitalisatie. Argenta Fund of Funds

Distributie en Kapitalisatie. Argenta Fund of Funds Distributie en Kapitalisatie is een investeringsvennootschap met veranderlijk kapitaal naar Luxemburgs recht (sicav) met meerdere compartimenten. Ze voldoet aan de bepalingen van de Luxemburgse wet van

Nadere informatie

Argenta Fund of Funds Distributie en Kapitaliserend

Argenta Fund of Funds Distributie en Kapitaliserend Distributie en Kapitaliserend is een investeringsvennootschap met veranderlijk kapitaal naar Luxemburgs recht (sicav) met meerdere compartimenten. Ze voldoet aan de bepalingen van de Luxemburgse wet van

Nadere informatie

21 juni Wegwijs in Tak 23

21 juni Wegwijs in Tak 23 21 juni 2017 Wegwijs in Tak 23 Inhoud Vastrentende beleggingen en obligaties Wat zijn de alternatieven? Investeren in fondsen? Tak 23: de eenvoudige investering Tips om te slagen VASTRENTENDE BELEGGINGEN

Nadere informatie

Sicav naar Luxemburgs recht

Sicav naar Luxemburgs recht Sicav naar Luxemburgs recht Best Choice Best Choice is een selectie van fondsen die spe ciaal werd samengesteld voor wie vandaag flexibel en verstandig wil beleggen. Best Choice werd opgericht onder de

Nadere informatie

DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN

DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN Banque de Luxembourg biedt u haar expertise aan op het gebied van vermogensbeheer. Door ons een

Nadere informatie

MIK HOGER FORTUNEO PORTFOLIO MANAGEMENT: VERMOGENSBEHEER. Vertrouw uw spaargeld toe aan een professional. www.fortuneo.be

MIK HOGER FORTUNEO PORTFOLIO MANAGEMENT: VERMOGENSBEHEER. Vertrouw uw spaargeld toe aan een professional. www.fortuneo.be MIK HOGER FORTUNEO PORTFOLIO MANAGEMENT: VERMOGENSBEHEER Vertrouw uw spaargeld toe aan een professional www.fortuneo.be WAAROM ZOU U KIEZEN VOOR VERMOGENSBEHEER? U wilt graag BELEGGEN, maar weet niet hoe

Nadere informatie

Het leven is aan de vroege vogels. KEYPRIVATE New Generation Portfolio Management

Het leven is aan de vroege vogels. KEYPRIVATE New Generation Portfolio Management Het leven is aan de vroege vogels KEYPRIVATE New Generation Portfolio Management Wat is vermogensbeheer? $ Roerend vermogen toevertrouwen aan een beheerder $ Beheerder neemt investeringsbeslissingen $

Nadere informatie

MeDirect. kwartaalrapport. juli - september All content 2018 MeDirect Meer info op

MeDirect. kwartaalrapport. juli - september All content 2018 MeDirect Meer info op MeDirect kwartaalrapport juli - september 2018 All content 2018 MeDirect Meer info op www.medirect.be Al 5 jaar lang uw partner voor slimmer beleggen Philippe Delva CEO MeDirect In 2014 hebben we samen

Nadere informatie

Persbericht. Cijfers ICB-sector 4de kwartaal 2015

Persbericht. Cijfers ICB-sector 4de kwartaal 2015 Persbericht Cijfers ICB-sector 4de kwartaal 215 De fondsensector kende een aangroei gedurende het vierde kwartaal van 215 onder impuls van netto inschrijvingen en koerswinsten. De all time high van eind

Nadere informatie

MULTIMANAGEMENT DE AANPAK VAN AG INSURANCE VOOR HET BEHEER VAN ZIJN FONDSEN

MULTIMANAGEMENT DE AANPAK VAN AG INSURANCE VOOR HET BEHEER VAN ZIJN FONDSEN MULTIMANAGEMENT DE AANPAK VAN AG INSURANCE VOOR HET BEHEER VAN ZIJN FONDSEN Wilt u de voordelen genieten van een belegging in aandelen, obligaties of vastgoed op basis van fondsen, maar laat u de selectie

Nadere informatie

Rendement versus risico:

Rendement versus risico: Rendement versus risico: Een belangrijke keuze! 1. Uw risicoprofiel is de hoeksteen van een goed beleggingsadvies Het gepersonaliseerd beleggingsadvies dat u van KBC krijgt is gebaseerd op uw risicoprofiel.

Nadere informatie

JULI Ontdek ook verhalen op Vertrouw het beheer van uw kapitaal toe aan. experts. Architas NV Vorstlaan, 36 B-1170 Brussel

JULI Ontdek ook verhalen op   Vertrouw het beheer van uw kapitaal toe aan. experts. Architas NV Vorstlaan, 36 B-1170 Brussel JULI 2018 Ontdek ook verhalen op www.architas.be Vertrouw het beheer van uw kapitaal toe aan experts Architas NV Vorstlaan, 36 B-1170 Brussel WELKOM BIJ ARCHITAS U beschikt over een aanzienlijk kapitaal

Nadere informatie

«De Belgische fondsenmarkt groeit sterk tijdens het vierde kwartaal van 2016.», Hugo Lasat - Voorzitter BEAMA

«De Belgische fondsenmarkt groeit sterk tijdens het vierde kwartaal van 2016.», Hugo Lasat - Voorzitter BEAMA Persbericht Brussel, 4 mei 217 Cijfers ICB-sector 4de trimester 216 «De Belgische fondsenmarkt groeit sterk tijdens het vierde kwartaal van 216.», Hugo Lasat - Voorzitter BEAMA Vierde kwartaal: Het netto

Nadere informatie

De fondsensector zet ook in het tweede kwartaal haar groeibeweging verder onder impuls van netto inschrijvingen.

De fondsensector zet ook in het tweede kwartaal haar groeibeweging verder onder impuls van netto inschrijvingen. Persbericht Cijfers ICB-sector 2de trimester 2014 De fondsensector zet ook in het tweede kwartaal haar groeibeweging verder onder impuls van netto inschrijvingen. Brussel, 12 september 2014 Summary De

Nadere informatie

VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES

VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES ONDERZOEK NAAR VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES NOVEMBER 2014 Met dank aan: Naar aanleiding van het besluit van BlackRock om per 31 december 2014 de Funds of ishares op te heffen

Nadere informatie

De fondsensector kende een lichte terugval gedurende het eerste kwartaal van 2016 toe te schrijven aan negatieve beursevoluties.

De fondsensector kende een lichte terugval gedurende het eerste kwartaal van 2016 toe te schrijven aan negatieve beursevoluties. Persbericht Cijfers ICB-sector 1ste trimester 216 De fondsensector kende een lichte terugval gedurende het eerste kwartaal van 216 toe te schrijven aan negatieve beursevoluties. Brussel, 15 juli 216 «Fondsenindustrie

Nadere informatie

De fondsensector zet ook in het derde kwartaal haar groeibeweging verder onder impuls van netto inschrijvingen.

De fondsensector zet ook in het derde kwartaal haar groeibeweging verder onder impuls van netto inschrijvingen. Persbericht Cijfers ICB-sector 3de trimester 2014 De fondsensector zet ook in het derde kwartaal haar groeibeweging verder onder impuls van netto inschrijvingen. Brussel, 16 december 2014 Summary De Belgische

Nadere informatie

BI CARMIGNAC PATRIMOINE

BI CARMIGNAC PATRIMOINE BI CARMIGNAC PATRIMOINE Beleggingsdoelstelling Het compartiment belegt in het fonds Carmignac Patrimoine A (acc) EUR (ISIN: FR0010135103). Dit fonds behoort tot de categorie gediversifieerd en heeft als

Nadere informatie

Argenta Portfolio: gespreid beleggen volgens jouw profiel

Argenta Portfolio: gespreid beleggen volgens jouw profiel : gespreid beleggen volgens jouw profiel is een investeringsvennootschap met veranderlijk kapitaal naar Luxemburgs recht (sicav) met meerdere compartimenten. Ze voldoet aan de bepalingen van de Luxemburgse

Nadere informatie

BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC

BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC Beleggingsdoelstelling Het interne beleggingsfonds belegt in het fonds Carmignac Patrimoine A EUR acc (ISIN: FR0010135103). Dit fonds behoort tot de categorie gediversifieerd

Nadere informatie

Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven

Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven Bij AXA Private Management doen we er alles voor opdat u zich vrij zou voelen U vertrouwt ons uw geld toe Wij zorgen ervoor dat het opbrengt

Nadere informatie

Gedurende het volledige jaar 2014 steeg de Belgische fondsensector met 24,05 miljard EUR, ofwel 20,5 %.

Gedurende het volledige jaar 2014 steeg de Belgische fondsensector met 24,05 miljard EUR, ofwel 20,5 %. Persbericht Cijfers ICB-sector 4de trimester 214 De fondsensector zet in het vierde kwartaal van 214 haar groeibeweging verder onder impuls van netto inschrijvingen. Sinds begin 214 stijgt de fondsensector

Nadere informatie

De fondsensector kent een sterk vierde trimester onder impuls van de goede prestaties van de financiële markten.

De fondsensector kent een sterk vierde trimester onder impuls van de goede prestaties van de financiële markten. Persbericht Cijfers ICB-sector 4de trimester 2012 De fondsensector kent een sterk vierde trimester onder impuls van de goede prestaties van de financiële markten. Brussel, 8 maart 2013 Summary De Belgische

Nadere informatie

Overzicht van kosten en lasten van financiële instrumenten

Overzicht van kosten en lasten van financiële instrumenten Overzicht van kosten en lasten van financiële instrumenten Introductie Beste cliënt, In dit document vindt u een overzicht van de kosten, lasten en taksen met betrekking tot transacties en diensten op

Nadere informatie

VIVIUM DYNAMIC FUND FACT SHEET 30 september 2017

VIVIUM DYNAMIC FUND FACT SHEET 30 september 2017 FACT SHEET 30 september 2017 Beleggingsbeleid De beheerdoelstelling van dit compartiment stemt overeen met een hoog risiconiveau in vergelijking met de beurs- en obligatiemarkten. De activa van dit compartiment

Nadere informatie

Beleggingsfondsen zijn voor u aantrekkelijk omdat

Beleggingsfondsen zijn voor u aantrekkelijk omdat Beleggingsfondsen zijn vergelijkbaar met vaten waarin het vermogen van vele beleggers wordt beheerd met als doel een goed rendement te behalen. Afhankelijk van de organisatie van het fonds wordt het vermogen

Nadere informatie

De gemengde fondsen waren de belangrijkste stijger gedurende het tweede kwartaal van 2015 gevolgd door de monetaire fondsen.

De gemengde fondsen waren de belangrijkste stijger gedurende het tweede kwartaal van 2015 gevolgd door de monetaire fondsen. Persbericht Cijfers ICB-sector 2de trimester 215 De fondsensector zet in het tweede kwartaal van 215 haar groeibeweging verder onder impuls van netto inschrijvingen en koerswinsten gerealiseerd door de

Nadere informatie

Het leven is aan de vroege vogels. KEYPRIVATE New Generation Portfolio Management

Het leven is aan de vroege vogels. KEYPRIVATE New Generation Portfolio Management Het leven is aan de vroege vogels KEYPRIVATE New Generation Portfolio Management Wat is vermogensbeheer? $ Roerend vermogen toevertrouwen aan een beheerder. $ Beheerder neemt beleggingsbeslissingen. $

Nadere informatie

Beleggen op uw eigen tempo.

Beleggen op uw eigen tempo. Flexinvest Beleggen op uw eigen tempo. FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. 2 De voordelen van beleggen en het gemak van sparen Flexinvest is een beleggingsplan waarmee u maandelijks een klein bedrag opzij

Nadere informatie

Lock fondsen. Voor wie tactisch wil beleggen

Lock fondsen. Voor wie tactisch wil beleggen Lock fondsen Voor wie tactisch wil beleggen Lock fondsen Wilt u graag beleggen in de aandelen- of obligatiemarkten en tegelijk eventuele verliezen trachten te beperken? Belegt u liefst in open fondsen,

Nadere informatie

Primavera Force Talents 1

Primavera Force Talents 1 Primavera Force Talents - jaarverslag 31.12.2014-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2014 Primavera Force Talents 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van Primavera Force Talents 1... 2 3. Samenstelling

Nadere informatie

Persbericht. Cijfers ICB-sector 3de trimester 2018

Persbericht. Cijfers ICB-sector 3de trimester 2018 Persbericht Brussel, 1 februari 219 Cijfers ICB-sector 3de trimester 218 «De Belgische fondsenmarkt houdt zich sterk tijdens de eerste 9 maanden van 218 onder impuls van netto inschrijvingen, doch zij

Nadere informatie

Volledig jaar: Eind 2017 bedroeg het netto actief van de in België publiek verdeelde fondsen 194,4 miljard EUR.

Volledig jaar: Eind 2017 bedroeg het netto actief van de in België publiek verdeelde fondsen 194,4 miljard EUR. Persbericht Brussel, 3 mei 219 Cijfers ICB-sector 4de trimester 218 «De Belgische fondsenmarkt kende een tijdelijke terugval tijdens het laatste kwartaal van 218 door toedoen van koersverliezen, maar een

Nadere informatie

UW BELEGGERSPROFIEL : vragenlijst

UW BELEGGERSPROFIEL : vragenlijst UW BELEGGERSPROFIEL : vragenlijst Als beursvennootschap zijn we genoodzaakt u onderstaande vragenlijst voor te leggen, op basis waarvan we een beleggersprofiel voor uw rekening (of waaraan u verbonden

Nadere informatie

Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen.

Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen. Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen. Bent u als belegger op zoek naar rendement én bescherming, zonder de zorgen van het

Nadere informatie

Rendement versus risico:

Rendement versus risico: Rendement versus risico: Een belangrijke keuze! 1. Uw risicoprofiel is de hoeksteen van een goed beleggingsadvies Het gepersonaliseerd beleggingsadvies dat u van KBC krijgt is gebaseerd op uw risicoprofiel.

Nadere informatie

Deze groeibeweging is te wijten aan koerswinsten van de onderliggende activa. Fondsen die overwegend beleggen in vastrentende effecten

Deze groeibeweging is te wijten aan koerswinsten van de onderliggende activa. Fondsen die overwegend beleggen in vastrentende effecten Persbericht Cijfers ICB-sector 3de trimester 2012 De fondsensector kent een sterk derde trimester gedreven door de goede prestaties van de financiële markten. De pensioenspaarfondsen bereiken hun hoogste

Nadere informatie

1. Hoe ziet het conservatieve beleggingsportefeuille van BNP Paribas Fortis er uit?

1. Hoe ziet het conservatieve beleggingsportefeuille van BNP Paribas Fortis er uit? Sparen en beleggen Het conservatief beleggersprofiel 1. Hoe ziet het conservatieve beleggingsportefeuille van BNP Paribas Fortis er uit? BNP Paribas Fortis stelt een beleggingsportefeuille voor, samengesteld

Nadere informatie

Toelichting op uw jaaroverzicht

Toelichting op uw jaaroverzicht Bedenk je toekomst Toelichting op uw jaaroverzicht Inzicht in uw producten met mijnaegon.nl De visie achter onze beleggingsbeslissingen Toekomstverwachtingen Aegon in de prijzen Inzicht in uw producten

Nadere informatie

Overzicht van de fondsen tak 23 in Voorzorg

Overzicht van de fondsen tak 23 in Voorzorg Capital Life Overzicht van de fondsen tak 23 in Voorzorg Situatie op 31/10/2014 Capital Balanced Benchmark obligaties: EuroMTS Global Index Datum Performance (%) Sterren NIW Info oprichting 1 maand 3 maanden

Nadere informatie

MEDIRECT TARIEVEN- & KOSTENOVERZICHT

MEDIRECT TARIEVEN- & KOSTENOVERZICHT TRANSACTIETARIEVEN COMMISSIE* MINIMUM Aandelen en ETFs Euronext (Amsterdam, Brussel, Parijs) 0,10% EUR 7,50 Xetra Frankfurt 0,10% EUR 7,50 Borsa Italiana 0,15% EUR 7,50 Euronext Lisbon 0,20% EUR 15,00

Nadere informatie

Wat is een fonds? Wat zijn de voordelen? Welk rendement mag u verwachten? 5 tips voor een goede start Hoe beleggen in een fonds?

Wat is een fonds? Wat zijn de voordelen? Welk rendement mag u verwachten? 5 tips voor een goede start Hoe beleggen in een fonds? Hoe werken fondsen? inhoud 1l Wat is een fonds? P. 3 2l Wat zijn de voordelen? P. 3 3l Welk rendement mag u verwachten? P. 3 4l 5 tips voor een goede start P. 4 5l Hoe beleggen in een fonds? P. 5 6l Welk

Nadere informatie

Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven

Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven Bij AXA Private Management doen we er alles voor opdat u zich vrij zou voelen U vertrouwt ons uw geld toe Wij zorgen ervoor dat het opbrengt

Nadere informatie

BELGISCHE VERENIGING VAN ASSET MANAGERS

BELGISCHE VERENIGING VAN ASSET MANAGERS BELGISCHE VERENIGING VAN ASSET MANAGERS BEAMA is lid van de Belgische Federatie van het Financiewezen PERSMEDEDELING Statistieken ICB-sector: cijfers van het 4 de kwartaal 2005 1. Belgische ICB-markt:

Nadere informatie

DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET EFFECTEN

DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET EFFECTEN DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET EFFECTEN ONZE BEHEERSMANDATEN MET EFFECTEN Banque de Luxembourg biedt u haar expertise aan op het gebied van vermogensbeheer. Door ons een discretionair beheersmandaat

Nadere informatie

NN First Class Balanced Return Fund

NN First Class Balanced Return Fund NN First Class Balanced Return Fund Alle Fonds onder de loep cijfers zijn per 31/03/015 Het NN First Class Balanced Return Fonds won in het eerste kwartaal 8,9% Zeer sterke performances van aandelen en

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

«De Belgische fondsenmarkt sloot 2017 af op een historisch record.», Marnix Arickx - Voorzitter BEAMA

«De Belgische fondsenmarkt sloot 2017 af op een historisch record.», Marnix Arickx - Voorzitter BEAMA Persbericht Brussel, 18 april 218 Cijfers ICB-sector 4de trimester 217 «De Belgische fondsenmarkt sloot 217 af op een historisch record.», Marnix Arickx - Voorzitter BEAMA Vierde kwartaal: De Belgische

Nadere informatie

Robeco Life Cycle Funds. Kwartaalbericht Q4 2017

Robeco Life Cycle Funds. Kwartaalbericht Q4 2017 2 I nleiding Robeco Life Cycle Funds Kwartaalbericht Q4 2017 3 Resultaten 4 Vooruitblik Kwartaalbericht Q4 2017 Inleiding In dit kwartaalbericht voor de Robeco Life Cycle fondsen vindt u de resultaten

Nadere informatie

Persbericht. Cijfers ICB-sector 1ste trimester 2015

Persbericht. Cijfers ICB-sector 1ste trimester 2015 Persbericht Cijfers ICB-sector 1ste trimester 215 De fondsensector zet in het eerste kwartaal van 215 haar groeibeweging verder onder impuls van netto inschrijvingen en koerswinsten gerealiseerd door de

Nadere informatie

De fondsensector deelt in de algemene beursmalaise.

De fondsensector deelt in de algemene beursmalaise. Persbericht Cijfers ICB-sector 2de trimester 2012 De fondsensector deelt in de algemene beursmalaise. Brussel, 30 augustus 2012 Summary De Belgische fondsensector kende gedurende het eerste semester van

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 KBC-Life Invest Plan KBC-Life Invest Plan 1 is een tak23-levensverzekering zonder gewaarborgd rendement, waarvan het rendement verbonden is met beleggingsfondsen. Type Levensverzekering Meer concreet heeft

Nadere informatie

Persbericht. Cijfers ICB-sector 1ste trimester Belgische fondsenmarkt 1

Persbericht. Cijfers ICB-sector 1ste trimester Belgische fondsenmarkt 1 Persbericht Brussel, 18 juli 217 Cijfers ICB-sector 1ste trimester 217 «De Belgische fondsenmarkt groeit sterk tijdens het eerste kwartaal van 217 en overtreft ruimschoots de all time high van eind 26.»

Nadere informatie

Fund Life Opportunity Selection 5 Dynamic

Fund Life Opportunity Selection 5 Dynamic Fund Life Opportunity Selection 5 - jaarverslag 31.12.2017-1 / 6 Jaarverslag 31.12.2017 Fund Life Opportunity Selection 5 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van Fund Life Opportunity

Nadere informatie

Capital Life. Beleggingsfondsen met een veelbelovende toekomst. Capital Life

Capital Life. Beleggingsfondsen met een veelbelovende toekomst. Capital Life Capital Life Beleggingsfondsen met een veelbelovende toekomst Capital Life Capital Life U zoekt: een uitgekiende spreiding van uw beleggingen de deskundigheid van één van de wereldleiders op het gebied

Nadere informatie

VIVIUM STABILITY FUND FACT SHEET 31 december 2017

VIVIUM STABILITY FUND FACT SHEET 31 december 2017 FACT SHEET 31 december 2017 Beleggingsbeleid De beheerdoelstelling van dit compartiment stemt overeen met een matig risiconiveau in vergelijking met de beurs- en obligatiemarkten. De activa van dit compartiment

Nadere informatie

Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor

Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor Waarschijnlijk baseert u uw keuze voor een vermogensbeheerder op diverse gronden. Mogelijk heeft u binnen uw netwerk al goede berichten over ons vernomen.

Nadere informatie

Belfius Fullinvest (Low, Medium, High)

Belfius Fullinvest (Low, Medium, High) Flash Belfius Fullinvest (Low, Medium, High) Juli 2014 Belfius Fullinvest Investeer in een zeer gespreide portefeuille via één belegging dankzij de bevek naar Belgisch recht Belfius Fullinvest. U hebt

Nadere informatie

Beleggen met LG Partners

Beleggen met LG Partners Beleggen met LG Partners Voordat u met ons gaat beleggen wilt u weten waar u aan toe bent. Bij LG Partners begrijpen we dat. Daarom zetten wij in deze brochure op een rijtje hoe wij tegen beleggen aankijken.

Nadere informatie

Gediversifieerde portefeuilles, beheerd door experts. DB Private Solutions Funds

Gediversifieerde portefeuilles, beheerd door experts. DB Private Solutions Funds Gediversifieerde portefeuilles, beheerd door experts DB Private Solutions Funds Vandaag de dag hebben cliënten steeds minder tijd om hun portefeuille op te volgen PIETER DE BISSCHOP CO-HEAD OF PRIVATE

Nadere informatie

Scenario pensioenspaarfonds Cliënt buiten discretionair en adviserend vermogensbeheer

Scenario pensioenspaarfonds Cliënt buiten discretionair en adviserend vermogensbeheer Scenario pensioenspaarfonds Cliënt buiten discretionair en adviserend vermogensbeheer Een cliënt (buiten discretionair en adviserend vermogensbeheer) wenst vanaf nu jaarlijks, in het begin van elk kalenderjaar,

Nadere informatie

Beleggen met LG Partners

Beleggen met LG Partners Beleggen met LG Partners Voordat u met ons gaat beleggen wilt u weten waar u aan toe bent. Bij LG Partners begrijpen we dat. Daarom zetten wij in deze brochure op een rijtje hoe wij tegen beleggen aankijken.

Nadere informatie

Beleggen op uw eigen tempo.

Beleggen op uw eigen tempo. Flexinvest Beleggen op uw eigen tempo. FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. De voordelen van beleggen en het gemak van sparen Flexinvest is een beleggingsplan waarmee u maandelijks een klein bedrag opzij

Nadere informatie

AXA Life Protected Millesimo ML

AXA Life Protected Millesimo ML AXA Life Protected Millesimo ML - Jaarverslag 31.12.2013-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2013 AXA Life Protected Millesimo ML Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van ALP Millesimo ML 1... 2

Nadere informatie

Fund Life Opportunity Index

Fund Life Opportunity Index - Jaarverslag 31.12.2018-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2018 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van... 2 3. Samenstelling van AXA Life Opportunity Index in bedragen en in percentages op 31

Nadere informatie

«Fondsen blijven zowel een attractief spaarproduct als een essentiële bouwsteen voor aanvullend pensioen.», Hugo Lasat - Voorzitter BEAMA

«Fondsen blijven zowel een attractief spaarproduct als een essentiële bouwsteen voor aanvullend pensioen.», Hugo Lasat - Voorzitter BEAMA Persbericht Brussel, 21 oktober 216 Cijfers ICB-sector 2de trimester 216 «Fondsen blijven zowel een attractief spaarproduct als een essentiële bouwsteen voor aanvullend pensioen.», Hugo Lasat - Voorzitter

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

AG Protect+ Ethical Europe Equity Index 06/01/2014-21/02/2014

AG Protect+ Ethical Europe Equity Index 06/01/2014-21/02/2014 AG Protect+ Ethical Europe Equity Index 06/01/2014-21/02/2014 1 1 16/12/2013 2 16/12/2013 Kapitaalsbescherming: 100% Index van 30 aandelen geselecteerd op basis van zowel ethische als financiële criteria

Nadere informatie

BELEGGINGSPROFIEL. Naam cliënt: Cliëntnummer: Rekening nummer: Datum: Referentie:

BELEGGINGSPROFIEL. Naam cliënt: Cliëntnummer: Rekening nummer: Datum: Referentie: BELEGGINGSPROFIEL Naam cliënt: Cliëntnummer: Rekening nummer: Datum: Referentie: Beleggingsadvies impliceert in de eerste plaats dat wij een voldoende inzicht krijgen in uw risico-profiel, uw kennis en

Nadere informatie

Strategy Background Papers

Strategy Background Papers november 2013 Beleggen in vastgoed Huurder of eigenaar, iedereen krijgt in het dagelijkse leven te maken met vastgoed. De meeste eigenaars van een huis zien hun woning meer als een vorm van comfort dan

Nadere informatie

Defensive Portfolio Beheervennootschap: CADELAM Fonds gedomicilieerd in België compartiment met onbeperkte looptijd van Van Lanschot Bevek nv

Defensive Portfolio Beheervennootschap: CADELAM Fonds gedomicilieerd in België compartiment met onbeperkte looptijd van Van Lanschot Bevek nv Defensive Portfolio Beheervennootschap: CADELAM Fonds gedomicilieerd in België compartiment met onbeperkte looptijd van Van Lanschot Bevek nv WIJZIGINGEN EN VOORUITZICHTEN De beheerder bouwde eind juli

Nadere informatie

KWARTAALVERSLAG. Philips Pensioenfonds. 1. In het kort. 2. Financiële positie Philips Pensioenfonds 1/5 DERDE KWARTAAL 2015

KWARTAALVERSLAG. Philips Pensioenfonds. 1. In het kort. 2. Financiële positie Philips Pensioenfonds 1/5 DERDE KWARTAAL 2015 KWARTAALVERSLAG DERDE KWARTAAL 2015 1. In het kort De beleidsdekkingsgraad per 30 september 2015 bedroeg 112,6% Het rendement van 1 juli tot en met 30 september 2015 bedroeg -1,6% Het pensioenvermogen

Nadere informatie

Eindexamen m&o havo 2009 - II

Eindexamen m&o havo 2009 - II Opgave 5 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 4 tot en met 8. Beleggingsvereniging De Toekomst heeft als doel door middel van scholing, advies en het uitwisselen van ervaringen er toe bij te dragen

Nadere informatie

Flexibele fondsen 3 Een airbag in uw portefeuille!

Flexibele fondsen 3 Een airbag in uw portefeuille! Flexibele fondsen Inhoud Flexibele fondsen 3 Een airbag in uw portefeuille! De voordelen van flexibele fondsen 4 Gediversifieerde gemengde fondsen 4 Een zeer flexibel actief beheer 4 Expertise en onafhankelijkheid

Nadere informatie

Jaarverslag Millesimo Carmignac

Jaarverslag Millesimo Carmignac Millesimo Carmignac - Jaarverslag 31.12.2013-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2013 Millesimo Carmignac Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van Millesimo Carmignac... 2 3. Samenstelling van Millesimo

Nadere informatie

Delta Lloyd Safe Index combineert rendement, transparantie en veiligheid!

Delta Lloyd Safe Index combineert rendement, transparantie en veiligheid! pages Delta Index NL 24/0/0 1:03 Page 1 Delta Lloyd Safe Index combineert rendement, transparantie en veiligheid! 1 Delta Lloyd Safe Index is een belegging die gekoppeld is aan een portefeuille van 10

Nadere informatie

AXA WORLD FUNDS (de Bevek ) Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal

AXA WORLD FUNDS (de Bevek ) Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal AXA WORLD FUNDS (de Bevek ) Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal Maatschappelijke zetel: 49, avenue J. F. Kennedy L-1855 Luxemburg Handelsregister: Luxemburg, B-63.116 10 november

Nadere informatie

Sterke toename van beleggingen in Duits en Frans schuldpapier. Grafiek 1 - Nederlandse aankopen buitenlandse effecten

Sterke toename van beleggingen in Duits en Frans schuldpapier. Grafiek 1 - Nederlandse aankopen buitenlandse effecten Sterke toename van beleggingen in Duits en Frans schuldpapier Nederlandse beleggers hebben in 21 per saldo voor bijna EUR 12 miljard buitenlandse effecten verkocht. Voor EUR 1 miljard betrof dit buitenlands

Nadere informatie

Fondsen. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group. Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext.

Fondsen. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group. Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Wat zijn de voordelen van een beleggingsfonds? 4 3. Hoe uw rendement

Nadere informatie

VIVIUM BALANCED FUND FACT SHEET 31 december 2017

VIVIUM BALANCED FUND FACT SHEET 31 december 2017 FACT SHEET 31 december 2017 Beleggingsbeleid De beheerdoelstelling van dit compartiment stemt overeen met een matig risiconiveau in vergelijking met de beurs- en obligatiemarkten. De activa van dit compartiment

Nadere informatie