MULTIMANAGEMENT DE AANPAK VAN AG INSURANCE VOOR HET BEHEER VAN ZIJN FONDSEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MULTIMANAGEMENT DE AANPAK VAN AG INSURANCE VOOR HET BEHEER VAN ZIJN FONDSEN"

Transcriptie

1 MULTIMANAGEMENT DE AANPAK VAN AG INSURANCE VOOR HET BEHEER VAN ZIJN FONDSEN

2 Wilt u de voordelen genieten van een belegging in aandelen, obligaties of vastgoed op basis van fondsen, maar laat u de selectie en opvolging van die fondsen liever over aan experten? DAN ZIT U GOED BIJ AG INSURANCE. AG Insurance behoort namelijk tot een van de grotere spelers op de Belgische markt van vermogensbeheer. Onze experts beheren meer dan 5 miljard euro aan activa voor Belgische klanten die in onze tak 23-fondsen beleggen. Dat doen ze op basis van een beheersmodel dat uniek is op de Belgische verzekeringsmarkt: multimanagement. Met dat model beheren we uw kapitaal volgens de expertise van meerdere fondsbeheerders tegelijk. Voor de selectie van die fondsbeheerders werken onze experts bovendien nauw samen met een vooraanstaande financiële partner, Russell Investments. Ons doel? Een hoger potentieel rendement, gekoppeld aan een doorgedreven risicobeheersing. Opdat u met een gerust gemoed kunt beleggen. Want u weet dat uw kapitaal in goede handen is bij AG Insurance.

3 MULTIMANAGEMENT: WAT IS HET? De beleggingsmarkt telt heel wat fondsbeheerders met elk een eigen visie en beheersstijl. Multimanagement houdt in dat de expertise van meerdere fondsbeheerders aangewend wordt binnen de structuur van een fonds. Dat kan door rechtstreeks te beleggen in de fondsen van verschillende externe beheerders, of door mandaten toe te kennen aan een aantal geselecteerde fondsbeheerders die dan elk een deel van dat fonds beheren. WAAROM AG INSURANCE VOOR MULTIMANAGEMENT KIEST Bij AG Insurance kiezen we voor deze aanpak omdat die de voordelen van actief fondsbeheer koppelt aan een spreiding van visies door toekenning van mandaten binnen hetzelfde tak 23-fonds. Actief fondsbeheer Op de fondsenmarkt zijn er actieve en passieve fondsbeheerders. Terwijl passieve fondsbeheerders een bepaalde referentie-index op de voet proberen volgen en dus nauwelijks beter presteren, proberen actieve fondsbeheerders een referentieindex te overtreffen met het oog op betere rendementen. Daarvoor nemen ze afwijkende posities in, met mogelijk ook meer risico tot gevolg. Spreiding van visies Om de risico s te beperken selecteren we verschillende fondsbeheerders met elk hun eigen visie, beheersstijl en specialisatie. Met de spreiding van stijlen en visies beogen we: een hoger potentieel rendement een lager risico en lagere volatiliteit dan bij actief beheer door een enkele fondsbeheerder een optimale diversificatie van de portefeuille, uw bron van potentieel rendement

4 HOE KIEST AG INSURANCE ZIJN BEHEERDERS? Voor het beheer van onze fondsen werken we uitsluitend met gekwalificeerde beheerders, die we met de grootste zorg kiezen uit een ruim universum van beheerders. Om dat te doen versterken we de expertise van onze eigen specialisten met die van Russell Investments, een gerenommeerd financieel consultingbureau. Na een intense selectieprocedure weerhouden we de geschikte beheerders op basis van hun specialisatie in een bepaalde activaklasse (obligaties, aandelen ) en beheersstijl. 1 RUSSELL INVESTMENTS MAAKT EEN EERSTE SELECTIE 300 experts van Russell Investments analyseren - op basis van onze richtlijnen - meer dan 9000 fondsbeheerders. Vervolgens bezorgen ze ons een shortlist van beheerders met de hoogste score op basis van kwantitatieve en kwalitatieve criteria: 9000 FONDSBEHEERDERS 1 EERSTE SELECTIE 2 SHORTLIST 3 BESLISSING 2 AG INSURANCE ANALYSEERT DE SHORTLIST Onze eigen experts analyseren de shortlist van beheerders die Russell Investments samenstelde. Die beheerders krijgen een uitgebreide vragenlijst en worden grondig gescreend. Daarna ontmoeten onze experts de kandidaat-beheerders die na die analyses nog steeds geschikt worden bevonden. Zo krijgen we een goed beeld van het team dat instaat voor het dagelijkse beheer van de fondsen en de risicobeheersing. 3 INVESTERINGSCOMITÉ VAN AG INSURANCE NEEMT FINALE BESLISSING Op basis van alle verzamelde informatie (kwantitatieve en kwalitatieve analyse ) beslist het investeringscomité van AG Insurance welke beheerders passen in de vooropgestelde strategie. De geselecteerde beheerders krijgen vervolgens een mandaat om een deel van het vermogen te beheren. ENKELE KWANTITATIEVE CRITERIA: PRESTATIES UIT HET VERLEDEN ENKELE KWALITATIEVE CRITERIA: VOLATILITEIT MAXIMAAL HISTORISCH VERLIES BELEGGINGS- FILOSOFIE Belangrijk voor verdere selectie, maar erg variabel in de tijd SAMENSTELLING TEAM RISICOBEHEER MANDAAT MANDAAT MANDAAT Wegen op lange termijn zwaarder door in potentieel rendement en hebben daarom meer invloed op de selectie.

5 BEHEER VIA MANDAAT De meeste spelers op de markt beleggen rechtstreeks in het fonds van één bepaalde fondsbeheerder. Dat fonds bepaalt dan integraal het rendement van de belegging. Bij AG Insurance kiezen we voor een andere aanpak, waarbij we verschillende fondsbeheerders een mandaat geven om een onderliggend fonds te beheren. AG Insurance blijft eigenaar van het fonds, en de beheerders handelen binnen onze structuur en volgens onze strategie en voorwaarden. DE VOORDELEN VAN BEHEER VIA MANDAAT Vertrouwen: onze specialisten houden de vinger aan de pols en volgen de beheerders en hun mandaten continu op. Zo bewaren ze een volledig zicht op de activa onder beheer, die bovendien binnen de structuur van AG Insurance blijven. Dat zorgt voor meer transparantie, wat een betere opvolging van de investeringsbeslissingen mogelijk maakt. Risicobeheersing: voor ieder mandaat bepaalt AG Insurance zelf waarin de fondsbeheerder mag beleggen en welke risico s hij daarbij mag nemen. Respecteert een beheerder zijn mandaat niet of zijn de rendementen niet in lijn met onze verwachtingen, dan dragen we het mandaat over aan een andere beheerder. Zo houden we het beleggingsrisico onder controle. Efficiënt beheer: doordat AG Insurance eigenaar is van de fondsen en enkel het beheer ervan uitbesteedt, hoeven we ook geen deelbewijzen van een extern fonds te verkopen wanneer het niet meer voldoet. Zo vermijden we overbodige transacties of fondswijzigingen. OPVOLGING VAN DE GESELECTEERDE BEHEERDERS Voldoet een beheerder (of zijn strategie) niet meer aan onze kwaliteitsvereisten? Dan moeten we meteen kunnen ingrijpen. Daarom volgen we de geselecteerde beheerders dagelijks op aan de hand van kwantitatieve en kwalitatieve criteria. Daarnaast analyseren we iedere maand hun risico-opbrengstverhouding ten opzichte van de opgelegde referentie-indexen en van gelijkaardige fondsen bij onze concurrenten. Bovendien overleggen onze experten regelmatig met de fondsbeheerders via telefoon of tijdens een bezoek ter plaatse. TIP Wilt u een actueel overzicht van de huidige fondsbeheerders per activaklasse? Vraag ernaar bij uw adviseur, hij of zij heeft steeds toegang tot de meest recente lijst van beheerders.

6 WAT U MOET WETEN OVER BELEGGEN IN TAK 23 Multimanagement wordt vooral toegepast op onze tak 23-beleggingsfondsen die we aanbieden via een individuele levensverzekering. U mag dus deze risico s niet uit het oog verliezen: Risico op schommelingen van de eenheidswaarde (marktrisico): de eenheidswaarde is afhankelijk van de evolutie van de onderliggende activa en de volatiliteit van de markten. U draagt op elk moment het financiële risico. Het is mogelijk dat de eenheidswaarde, na alle afhoudingen of op het moment van vereffening van het contract, hoger of lager is dan de waarde op het moment van premiebetaling. U moet er zich dus van bewust zijn dat u mogelijk niet het volledige geïnvesteerde bedrag terugkrijgt. Liquiditeitsrisico: in bepaalde uitzonderlijke omstandigheden kan de liquiditeit van de fondseenheden vertraagd of opgeschort worden. Risico s gelinkt aan het beheer van fondsen: de fondsen zijn blootgesteld aan verschillende risico s die variëren in functie van de beleggingsdoelstelling en politiek van die fondsen en hun onderliggende fondsen. Om de beleggingsdoelstelling te halen, kunnen de beheerders van elk fonds beleggen in verschillende activaklassen en volgens verschillende stijlen. De verhoudingen waarin dat gebeurt zijn variabel en hangen af van de marktomstandigheden en de beleggingspolitiek van het betrokken fonds. Aangezien het rendement niet gewaarborgd wordt, bestaat er steeds een risico dat de uitgevoerde beleggingen niet het verwachte resultaat opleveren, ondanks de expertise van specialisten. Faillissement van de verzekeraar: de activa van het fonds verbonden aan de individuele levensverzekering, onderschreven door de verzekeringnemer, maken deel uit van een afgescheiden beheer van het bijzonder vermogen, afzonderlijk beheerd binnen de activa van de verzekeraar. In geval van faillissement van de verzekeraar is dat vermogen prioritair voorbehouden om te voldoen aan de verbintenissen tegenover de verzekeringnemers en/of de begunstigden.

7 DE MULTIMANAGEMENTAANPAK VAN AG INSURANCE: DE VOORDELEN Een sterk gediversifieerde beleggingsportefeuille Toegang tot gerenommeerde beheerders uit de hele wereld Expertise van AG Insurance en Russell Investments voor de selectie van fondsbeheerders AG Insurance volgt op en stuurt bij waar nodig MEER WETEN OVER FONDSBEHEER DOOR AG INSURANCE? Uw adviseur is de aangewezen persoon voor professioneel advies dat aansluit op uw wensen en behoeften. Als u dat wenst, stelt hij/zij u ook de juiste beleggingsproducten voor die beantwoorden aan uw beleggingsdoelstellingen, uw financiële situatie en uw ervaring met de financiële markten. Uw adviseur Deze reclame betreft de multimanagementaanpak die voornamelijk wordt toegepast op onze tak 23- beleggingsfondsen aangeboden via een individuele levensverzekering, onderworpen aan het Belgische recht, ontwikkeld door AG Insurance en verkocht door uw adviseur N Alle klachten m.b.t. deze reclame kunt u overmaken aan AG Insurance nv, Dienst Klachtenbeheer (customercomplaints@aginsurance.be - nummer 02/ ), E. Jacqmainlaan 53 te B-1000 Brussel. Indien de oplossing die AG Insurance voorstelt geen voldoening schenkt, kunt u het geschil voorleggen aan de Ombudsman van de verzekeringen (info@ombudsman.as); Meeussquare 35 te B-1000 Brussel, AG Insurance nv E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel RPR Brussel BTW BE Tel. +32(0) Belgische Verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel

Post Optima Flex 1. Type levensverzekering

Post Optima Flex 1. Type levensverzekering FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 OPEN Post Optima Flex 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering van onderworpen aan het Belgisch recht waarvan het rendement gekoppeld is

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR COMBINATIE TAK 21 EN 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR COMBINATIE TAK 21 EN 23 Target Invest Plan 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering van AG Insurance onderworpen aan het Belgisch recht die bestaat uit een combinatie van twee contracten: een contract Kapitaalsopbouw

Nadere informatie

AG Fund+ De belegging op uw maat

AG Fund+ De belegging op uw maat AG Fund+ De belegging op uw maat PROMOTIONEEL DOCUMENT Wat is AG Fund+? AG Fund+ is een individuele levensverzekering van AG Insurance, gekoppeld aan beleggingsfondsen (tak 23), waarmee u belegt in zorgvuldig

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering van AG Insurance onderworpen aan het Belgisch recht waarvan het rendement gekoppeld is

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 21

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 21 Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 21 Top Multilife in pensioensparen of langetermijnsparen Deze financiële infofiche levensverzekering beschrijft de productmodaliteiten die van toepassing

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23. For Kids 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23. For Kids 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23 For Kids 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering van AG Insurance onderworpen aan het Belgisch recht, met gegarandeerde

Nadere informatie

AG Fund+ De belegging op uw maat

AG Fund+ De belegging op uw maat AG Fund+ De belegging op uw maat PROMOTIONEEL DOCUMENT EEN VOORBEELD Een concreet voorbeeld, gebaseerd op de reële prestaties van een van de basisfondsen die u kunt kiezen in AG Fund+, toont u de troeven

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 Smart Fund Plan 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering van AG Insurance onderworpen aan het Belgisch recht waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen

Nadere informatie

Junior Future Plan SPAREN EN BELEGGEN. Werk planmatig aan een toekomstkapitaal voor uw kind of kleinkind

Junior Future Plan SPAREN EN BELEGGEN. Werk planmatig aan een toekomstkapitaal voor uw kind of kleinkind Junior Future Plan SPAREN EN BELEGGEN Werk planmatig aan een toekomstkapitaal voor uw kind of kleinkind Junior Future Plan 2 Sparen en beleggen Junior Future Plan Omdat u voor uw kinderen alleen het beste

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR COMBINATIE TAK 21 EN 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR COMBINATIE TAK 21 EN 23 Planning for Pension 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering van AG Insurance onderworpen aan het Belgisch recht die bestaat uit een combinatie van twee contracten: een contract Kapitaalsopbouw

Nadere informatie

Gewaarborgde rentevoet. AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien

Gewaarborgde rentevoet. AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien Gewaarborgde rentevoet AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien Een vaste, gewaarborgde rentevoet AG Safe+ is een individuele levensverzekering (tak 21) van AG Insurance. Ze is onderworpen aan Belgisch

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23. Top Rendement 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23. Top Rendement 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23 Top Rendement 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering van onderworpen aan het Belgisch recht met gegarandeerde

Nadere informatie

Junior Future Plan 1

Junior Future Plan 1 Junior Future Plan 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering van AG Insurance onderworpen aan het Belgisch recht die bestaat uit een combinatie van twee luiken: een luik Kapitaalsopbouw met

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 Smart Fund Plan Private 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering van AG Insurance onderworpen aan het Belgisch recht waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23. Top Multilife 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23. Top Multilife 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23 Top Multilife 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering van AG Insurance onderworpen aan het Belgisch recht waarbij

Nadere informatie

Type levensverzekering

Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Protect + Global Demography 90 1 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis Type levensverzekering Individuele

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23. Top Rendement 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23. Top Rendement 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekeringen voor combinatie van tak 21 en tak 23 Top Rendement 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering van AG Insurance onderworpen aan het Belgisch recht met

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 Post Optima Invest gekoppeld aan het fonds Post Optima Global Demography 02/2027 1 Blootstelling van 100 % van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis Type levensverzekering Waarborgen

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 Post Optima Invest gekoppeld aan het fonds Post Optima Atlantic Quality 90 06/2026 1 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis Type levensverzek ering Waarborgen

Nadere informatie

Type levensverzekering

Type levensverzekering Smart Invest Bon Europe Select 3 Beleggingsfonds gekoppeld aan het verzekeringsproduct Smart Invest Portfolio van AG Insurance 1 Blootstelling van 100% van het netto geïnvesteerd bedrag in het fonds via

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 Post Optima Invest gekoppeld aan het fonds Post Optima Dynamic Deep Value 11/2027 1 100 % blootstelling van de netto geïnvesteerde premie via een EMTN 2 uitgegeven door BNP Paribas Fortis Type levensverzekering

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 Post Optima Invest gekoppeld aan het fonds Post Optima Global Megatrends 90 1 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis Type levensverzekering Waarborgen

Nadere informatie

JULI Ontdek ook verhalen op Vertrouw het beheer van uw kapitaal toe aan. experts. Architas NV Vorstlaan, 36 B-1170 Brussel

JULI Ontdek ook verhalen op   Vertrouw het beheer van uw kapitaal toe aan. experts. Architas NV Vorstlaan, 36 B-1170 Brussel JULI 2018 Ontdek ook verhalen op www.architas.be Vertrouw het beheer van uw kapitaal toe aan experts Architas NV Vorstlaan, 36 B-1170 Brussel WELKOM BIJ ARCHITAS U beschikt over een aanzienlijk kapitaal

Nadere informatie

Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven

Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven Bij AXA Private Management doen we er alles voor opdat u zich vrij zou voelen U vertrouwt ons uw geld toe Wij zorgen ervoor dat het opbrengt

Nadere informatie

Waarborgen. Doelgroep

Waarborgen. Doelgroep Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Target+ 90 Dynamic Deep Value 2027 1 Blootstelling van 100% van het netto geïnvesteerd bedrag in het fonds via EMTN 2 door BNP Paribas Fortis Type

Nadere informatie

Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen.

Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen. Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen. Bent u als belegger op zoek naar rendement én bescherming, zonder de zorgen van het

Nadere informatie

Post Optima Pension 1

Post Optima Pension 1 Financiële infofiche Levensverzekeringen voor tak 21 Post Optima Pension 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering van onderworpen aan het Belgisch recht met gegarandeerde rentevoet (tak 21).

Nadere informatie

DB Private Solutions. Discretionaire portefeuilles, beheerd door professionals. Investeer in uw leven

DB Private Solutions. Discretionaire portefeuilles, beheerd door professionals. Investeer in uw leven DB Private Solutions Discretionaire portefeuilles, beheerd door professionals Investeer in uw leven U delegeert, wij beheren. De voorbije jaren hebben de beursprestaties duidelijk aangetoond dat de markten

Nadere informatie

MIK HOGER FORTUNEO PORTFOLIO MANAGEMENT: VERMOGENSBEHEER. Vertrouw uw spaargeld toe aan een professional. www.fortuneo.be

MIK HOGER FORTUNEO PORTFOLIO MANAGEMENT: VERMOGENSBEHEER. Vertrouw uw spaargeld toe aan een professional. www.fortuneo.be MIK HOGER FORTUNEO PORTFOLIO MANAGEMENT: VERMOGENSBEHEER Vertrouw uw spaargeld toe aan een professional www.fortuneo.be WAAROM ZOU U KIEZEN VOOR VERMOGENSBEHEER? U wilt graag BELEGGEN, maar weet niet hoe

Nadere informatie

2 Actiereglement Cashback

2 Actiereglement Cashback ACTIEREGLEMENT CASHBACK OP PREMIETAKS VOOR TAK 23-PRODUCTEN Deze Cashback -actie wordt georganiseerd door BNP Paribas Fortis nv, met maatschappelijke zetel Warandeberg 3, 1000 Brussel, hierna genoemd de

Nadere informatie

BIL Classic Traditioneel discretionair beheer

BIL Classic Traditioneel discretionair beheer _ NL PRIVATE BANKING BIL Classic Traditioneel discretionair beheer We hebben dezelfde belangen. Die van u. Private Banking BIL Classic Uw kapitaal wordt belegd in een portefeuille die op een dynamische

Nadere informatie

Blootstelling van 100 % van de geïnvesteerde nettopremie via depot bij BNP Paribas Fortis

Blootstelling van 100 % van de geïnvesteerde nettopremie via depot bij BNP Paribas Fortis AG Protect+ Best Performance 2 Blootstelling van 100 % van de geïnvesteerde nettopremie via depot bij BNP Paribas Fortis Wat is op dit moment de beste strategie om succesvol te beleggen? Eerder voorzichtig

Nadere informatie

Argenta Fund of Funds Distributie en Kapitaliserend

Argenta Fund of Funds Distributie en Kapitaliserend Distributie en Kapitaliserend is een investeringsvennootschap met veranderlijk kapitaal naar Luxemburgs recht (sicav) met meerdere compartimenten. Ze voldoet aan de bepalingen van de Luxemburgse wet van

Nadere informatie

De risico-indicator volgens de zogenaamde synthetische risico- en opbrengstindicator (SRRI): 4 (schaal van 1 7)

De risico-indicator volgens de zogenaamde synthetische risico- en opbrengstindicator (SRRI): 4 (schaal van 1 7) Waarschuwing - U staat op het punt een product te kopen dat niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen is. NM Crescendo Life Algemeen Dit Essentiële informatiedocument (EID) heeft betrekking op

Nadere informatie

Waarborgen. Doelgroep

Waarborgen. Doelgroep Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Target+ 90 Sustainable Goals 2027 1 Blootstelling van 100% van het netto geïnvesteerd bedrag in het fonds via EMTN 2 door BNP Paribas Fortis Type levensverzekering

Nadere informatie

Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! 3,51 % gemiddeld over de laatste 8 jaar 1

Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! 3,51 % gemiddeld over de laatste 8 jaar 1 3,51 % gemiddeld over de laatste 8 jaar 1 Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! Top Rendement Invest is een individuele levensverzekering (tak 21) van AG Insurance. Raadpleeg de Financiële

Nadere informatie

Type levensverzekering

Type levensverzekering Smart Invest Bon Global Demography 90/2 Beleggingsfonds gekoppeld aan het verzekeringsproduct Smart Invest Portfolio van AG Insurance 1 Blootstelling van 100% van het netto geïnvesteerd bedrag in het fonds

Nadere informatie

Type levensverzekering

Type levensverzekering Smart Invest Bon Global Megatrends 90/2 Beleggingsfonds gekoppeld aan het verzekeringsproduct Smart Invest Portfolio van AG Insurance 1 Blootstelling van 100% van het netto geïnvesteerd bedrag in het fonds

Nadere informatie

Top Bijstand. is er voor u: 24 uur op 24, in België en in het buitenland! Voor uw gezin én uw wagen

Top Bijstand. is er voor u: 24 uur op 24, in België en in het buitenland! Voor uw gezin én uw wagen Top Bijstand is er voor u: 24 uur op 24, in België en in het buitenland! Voor uw gezin én uw wagen Of u nu in België of in het buitenland bent, alleen of met uw gezin, bij problemen kunt u altijd rekenen

Nadere informatie

Top Bijstand. is er voor u: 24 uur op 24, in België en in het buitenland! Voor uw gezin én uw wagen

Top Bijstand. is er voor u: 24 uur op 24, in België en in het buitenland! Voor uw gezin én uw wagen Top Bijstand is er voor u: 24 uur op 24, in België en in het buitenland! Voor uw gezin én uw wagen Problemen in België? U maakt aanstalten om naar huis te gaan maar merkt dat u uw sleutels kwijt bent.

Nadere informatie

Smart Fund Plan Private

Smart Fund Plan Private Smart Fund Plan Private van AG Insurance aangeboden door BNP Paribas Fortis Promotioneel document Juni 2015 Om meer te vernemen of in te schrijven... Om meer te vernemen over Smart Fund Plan Private en

Nadere informatie

DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN

DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN Banque de Luxembourg biedt u haar expertise aan op het gebied van vermogensbeheer. Door ons een

Nadere informatie

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENOVEREENKOMST ZELFSTANDIGE (tak 23) Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen

Nadere informatie

3,21 % gemiddeld over de laatste 8 jaar1. Top Rendement Invest. Pluk de vruchten van uw belegging!

3,21 % gemiddeld over de laatste 8 jaar1. Top Rendement Invest. Pluk de vruchten van uw belegging! 3,21 % gemiddeld over de laatste 8 jaar1 Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! Uw nettopremie is steeds volledig beschermd Uw belegging is volledig veilig. U kunt uw nettopremie (= gestorte

Nadere informatie

Managed Funds Dynamic Fund 1

Managed Funds Dynamic Fund 1 Managed Funds Dynamic Fund 1 PENSIOENSPAREN of LANGE TERMIJNSPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen premies en/of winstdeelnames

Nadere informatie

Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven

Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven Bij AXA Private Management doen we er alles voor opdat u zich vrij zou voelen U vertrouwt ons uw geld toe Wij zorgen ervoor dat het opbrengt

Nadere informatie

Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar

Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar Fortis AG - Uw verzekeringen bij uw makelaar Top Protect Flexible Strategy 02/2017 1 Flexibel, veilig... en rendabel! Never change a winning team. In de beleggingswereld bevat deze uitspraak alvast heel

Nadere informatie

21 juni Wegwijs in Tak 23

21 juni Wegwijs in Tak 23 21 juni 2017 Wegwijs in Tak 23 Inhoud Vastrentende beleggingen en obligaties Wat zijn de alternatieven? Investeren in fondsen? Tak 23: de eenvoudige investering Tips om te slagen VASTRENTENDE BELEGGINGEN

Nadere informatie

Easy Fund Plan 1. Type levensverzekering. Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23).

Easy Fund Plan 1. Type levensverzekering. Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Easy Fund Plan 1 Dit betreft een verzekeringsproduct van AG Insurance, aangeboden door BNP Paribas Fortis. AG Insurance nv E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0404.494.849 www.aginsurance.be

Nadere informatie

Distributie en Kapitalisatie. Argenta Fund of Funds

Distributie en Kapitalisatie. Argenta Fund of Funds Distributie en Kapitalisatie is een investeringsvennootschap met veranderlijk kapitaal naar Luxemburgs recht (sicav) met meerdere compartimenten. Ze voldoet aan de bepalingen van de Luxemburgse wet van

Nadere informatie

Junior Future Plan SPAREN EN BELEGGEN. Werk planmatig aan een toekomstkapitaal voor uw kind of kleinkind

Junior Future Plan SPAREN EN BELEGGEN. Werk planmatig aan een toekomstkapitaal voor uw kind of kleinkind Junior Future Plan SPAREN EN BELEGGEN Werk planmatig aan een toekomstkapitaal voor uw kind of kleinkind Junior Future Plan Veel ouders willen geld opzijleggen voor hun kinderen. Want alles gaat zo snel

Nadere informatie

OmniNatuur&Glass. Als een omnium overbodig wordt. Verzeker uw wagen voor natuurgeweld én glasbreuk!

OmniNatuur&Glass. Als een omnium overbodig wordt. Verzeker uw wagen voor natuurgeweld én glasbreuk! OmniNatuur&Glass Als een omnium overbodig wordt Verzeker uw wagen voor natuurgeweld én glasbreuk! Verzeker uw wagen voor schade door natuurgeweld Hagelstormen, overstromingen, bliksem Ze trekken steeds

Nadere informatie

Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! 4,67 % gemiddeld over de laatste 9 jaar 1!

Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! 4,67 % gemiddeld over de laatste 9 jaar 1! 4,67 % gemiddeld over de laatste 9 jaar 1! Top Rendement Invest Pluk de vruchten van uw belegging! Top Rendement Invest is een individuele levensverzekering (tak 21) van AG Insurance. Raadpleeg de Financiële

Nadere informatie

Gezinsbijstand. De top in bijstand voor het hele gezin. In België en in het buitenland, 24 u op 24 en 7 dagen op 7

Gezinsbijstand. De top in bijstand voor het hele gezin. In België en in het buitenland, 24 u op 24 en 7 dagen op 7 Gezinsbijstand De top in bijstand voor het hele gezin In België en in het buitenland, 24 u op 24 en 7 dagen op 7 In België of in het buitenland, alleen of met uw gezin? U kunt altijd rekenen op Gezinsbijstand

Nadere informatie

Easy Fund Plan 1. Type levensverzekering. Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23).

Easy Fund Plan 1. Type levensverzekering. Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Easy Fund Plan 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden Bij overlijden van de verzekerde, is standaard

Nadere informatie

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN of LANGE TERMIJNSPAREN

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN of LANGE TERMIJNSPAREN Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN of LANGE TERMIJNSPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen premies

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 Smart Invest Bon Deep Value Europe Beleggingsfonds gekoppeld aan het verzekeringsproduct Smart Invest Portfolio van AG Insurance 1 Blootstelling van 100% van het netto geïnvesteerd bedrag in het fonds

Nadere informatie

AG Fund+ De belegging op uw maat

AG Fund+ De belegging op uw maat AG Fund+ De belegging op uw maat PROMOTIONEEL DOCUMENT AG Fund+ Bent u op zoek naar een belegging die u een hoger rendement kan bieden op langere termijn, de schommelingen tot een minimum herleidt en

Nadere informatie

De risico-indicator volgens de zogenaamde synthetische risico- en opbrengstindicator (SRRI): 6 (schaal van 1 7)

De risico-indicator volgens de zogenaamde synthetische risico- en opbrengstindicator (SRRI): 6 (schaal van 1 7) Waarschuwing - U staat op het punt een product te kopen dat niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen is. Fidea Pictet Digital Algemeen Dit Essentiële informatiedocument (EID) heeft betrekking

Nadere informatie

Capital Life. Beleggingsfondsen met een veelbelovende toekomst. Capital Life

Capital Life. Beleggingsfondsen met een veelbelovende toekomst. Capital Life Capital Life Beleggingsfondsen met een veelbelovende toekomst Capital Life Capital Life U zoekt: een uitgekiende spreiding van uw beleggingen de deskundigheid van één van de wereldleiders op het gebied

Nadere informatie

4/07/2013 Bart De Graeve

4/07/2013 Bart De Graeve 1 Fiscaliteit Verzekeringsaspect Context Tak 21 Belegging Tak 23 Planning Verzekering = contract De voorwaarden worden vastgelegd bij ondertekening 3 Verzekering = contract Enige premie Opvragingen Premieplan

Nadere informatie

HOOFDSTUK I - BEHEERSREGLEMENT VAN DE INTERNE BELEGGINGSFONDSEN... 3 HOOFDSTUK II - GEMEENSCHAPPELIJKE BEPALINGEN VOOR DE BELEGGINGSFONDSEN...

HOOFDSTUK I - BEHEERSREGLEMENT VAN DE INTERNE BELEGGINGSFONDSEN... 3 HOOFDSTUK II - GEMEENSCHAPPELIJKE BEPALINGEN VOOR DE BELEGGINGSFONDSEN... Inhoudstafel HOOFDSTUK I - BEHEERSREGLEMENT VAN DE INTERNE BELEGGINGSFONDSEN... 3 HOOFDSTUK II - GEMEENSCHAPPELIJKE BEPALINGEN VOOR DE BELEGGINGSFONDSEN... 3 1. Beheer van de fondsen... 3 2. Regels voor

Nadere informatie

Fidea RAM European Equities

Fidea RAM European Equities Waarschuwing - U staat op het punt een product te kopen dat niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen is. Fidea RAM European Equities Algemeen Dit Essentiële informatiedocument (EID) heeft betrekking

Nadere informatie

ALGEMEEN BEHEERSREGLEMENT VAN DE BELEGGINGSFONDSEN ZONDER VASTE EINDDATUM - GELDIG OP 12/06/2015 AG Insurance biedt verscheidene beleggingsfondsen zon

ALGEMEEN BEHEERSREGLEMENT VAN DE BELEGGINGSFONDSEN ZONDER VASTE EINDDATUM - GELDIG OP 12/06/2015 AG Insurance biedt verscheidene beleggingsfondsen zon ALGEMEEN BEHEERSREGLEMENT VAN DE BELEGGINGSFONDSEN ZONDER VASTE EINDDATUM - GELDIG OP 12/06/2015 AG Insurance biedt verscheidene beleggingsfondsen zonder vaste einddatum aan. Het volledige beheersreglement

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor tak 23. Top Profit 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor tak 23. Top Profit 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekeringen voor tak 23 Top Profit 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Waarborgen

Nadere informatie

Bent u zelfstandige met vennootschap? Gewaarborgd inkomen. Kies voor financiële zekerheid, ook bij arbeidsongeschiktheid!

Bent u zelfstandige met vennootschap? Gewaarborgd inkomen. Kies voor financiële zekerheid, ook bij arbeidsongeschiktheid! Bent u zelfstandige met vennootschap? Gewaarborgd inkomen Kies voor financiële zekerheid, ook bij arbeidsongeschiktheid! 2 Gewaarborgd inkomen is een arbeidsongeschiktheidsverzekering van AG Insurance,

Nadere informatie

Beheersreglement van het fonds Post Optima TOP 07/2022 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis

Beheersreglement van het fonds Post Optima TOP 07/2022 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis Beheersreglement van het fonds Post Optima TOP 07/2022 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis Dit beheersreglement is van toepassing op het fonds Post

Nadere informatie

Gepersonaliseerd discretionair beheer

Gepersonaliseerd discretionair beheer Gepersonaliseerd discretionair beheer Mijn vermogensbeheer op maat vind ik bij ING Private Banking ing.be/privatebanking Private Banking 1 Ik vertrouw op mijn persoonlijke beheerder voor het beheer van

Nadere informatie

Top Occasium. Een echte omnium voor uw tweedehandswagen!

Top Occasium. Een echte omnium voor uw tweedehandswagen! Top Occasium Een echte omnium voor uw tweedehandswagen! Met Top Occasium kiest u voor de optimale bescherming voor uw tweedehandswagen Uw verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto zorgt

Nadere informatie

Gewaarborgde rentevoet! AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien!

Gewaarborgde rentevoet! AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien! Gewaarborgde rentevoet! AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien! Een vaste gewaarborgde rentevoet! AG Safe+ biedt u zekerheid 1. Jaar na jaar groeit uw spaargeld aan! Een gewaarborgde rentevoet gedurende

Nadere informatie

Beleggingsfondsen zijn voor u aantrekkelijk omdat

Beleggingsfondsen zijn voor u aantrekkelijk omdat Beleggingsfondsen zijn vergelijkbaar met vaten waarin het vermogen van vele beleggers wordt beheerd met als doel een goed rendement te behalen. Afhankelijk van de organisatie van het fonds wordt het vermogen

Nadere informatie

ALGEMEEN BEHEERSREGLEMENT VAN DE BELEGGINGSFONDSEN ZONDER VASTE EINDDATUM - GELDIG OP 02/09/2019 AG Insurance biedt verscheidene beleggingsfondsen zon

ALGEMEEN BEHEERSREGLEMENT VAN DE BELEGGINGSFONDSEN ZONDER VASTE EINDDATUM - GELDIG OP 02/09/2019 AG Insurance biedt verscheidene beleggingsfondsen zon ALGEMEEN BEHEERSREGLEMENT VAN DE BELEGGINGSFONDSEN ZONDER VASTE EINDDATUM - GELDIG OP 02/09/2019 biedt verscheidene beleggingsfondsen zonder vaste einddatum aan. Het volledige beheersreglement van elk

Nadere informatie

100 % blootstelling van de nettopremie via een belegging bij BNP Paribas Fortis NV 1. Haal meer uit het potentieel van Europese aandelen 2!

100 % blootstelling van de nettopremie via een belegging bij BNP Paribas Fortis NV 1. Haal meer uit het potentieel van Europese aandelen 2! AG Protect+ Select Observation 1 100 % blootstelling van de nettopremie via een belegging bij BNP Paribas Fortis NV 1 Haal meer uit het potentieel van Europese aandelen 2! Europese aandelen met een hoog

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 Beleggingsfonds gekoppeld aan het verzekeringsproduct Smart Invest Portfolio van AG Insurance 1 Blootstelling van 100% van het netto geïnvesteerd bedrag in het fonds via depot bij BNP Paribas Fortis Type

Nadere informatie

Een pensioenspaarplan op UW maat

Een pensioenspaarplan op UW maat VIVIUM Managed Funds Het product De risico s De kosten De opbrengst Een pensioenspaarplan op UW maat Denkt u aan pensioensparen, langetermijnsparen of niet-fiscaal sparen? Of aan een individuele pensioentoezegging

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 Smart Invest Bon Europe ESG Leaders 2027/3 Beleggingsfonds gekoppeld aan het verzekeringsproduct Smart Invest Portfolio van AG Insurance 1 Blootstelling van 100% van het netto geïnvesteerd bedrag in het

Nadere informatie

PENSIOENOVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGEN

PENSIOENOVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGEN PENSIOENOVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGEN Uw extralegaal pensioen, een onmisbare troef voor zelfstandige natuurlijke personen Bent u een zelfstandige zonder vennootschap en wilt u er zeker van zijn dat u

Nadere informatie

AG Fund+ De belegging op uw maat

AG Fund+ De belegging op uw maat AG Fund+ De belegging op uw maat PROMOTIONEEL DOCUMENT Inhoudstafel Gebruik AG Fund+ voor een goed gebalanceerde beleggingsportefeuille 3 Een ruime waaier van beleggingsfondsen 4 Twee optionele beschermingsmechanismen

Nadere informatie

Beheersreglement van het fonds Post Optima FINVEX 09/2023 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis

Beheersreglement van het fonds Post Optima FINVEX 09/2023 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis Beheersreglement van het fonds Post Optima FINVEX 09/2023 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis Dit beheersreglement is van toepassing op het fonds Post

Nadere informatie

Argenta Portfolio: gespreid beleggen volgens jouw profiel

Argenta Portfolio: gespreid beleggen volgens jouw profiel : gespreid beleggen volgens jouw profiel is een investeringsvennootschap met veranderlijk kapitaal naar Luxemburgs recht (sicav) met meerdere compartimenten. Ze voldoet aan de bepalingen van de Luxemburgse

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 Smart Invest Bon Europe ESG Leaders 2027/2 Beleggingsfonds gekoppeld aan het verzekeringsproduct Smart Invest Portfolio van AG Insurance 1 Blootstelling van 100% van het netto geïnvesteerd bedrag in het

Nadere informatie

100 % blootstelling van de nettopremie via een belegging bij BNP Paribas Fortis NV 1. Kies voor het potentieel van Europese aandelen 2!

100 % blootstelling van de nettopremie via een belegging bij BNP Paribas Fortis NV 1. Kies voor het potentieel van Europese aandelen 2! AG Protect+ Select Index 1 100 % blootstelling van de nettopremie via een belegging bij BNP Paribas Fortis NV 1 Kies voor het potentieel van Europese aandelen 2! Europese aandelen met een hoog dividendrendement

Nadere informatie

Fidea BGF World Technology

Fidea BGF World Technology Waarschuwing - U staat op het punt een product te kopen dat niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen is. Fidea BGF World Technology Algemeen Dit Essentiële informatiedocument (EID) heeft betrekking

Nadere informatie

Meer uitleg over Invest

Meer uitleg over Invest Wat is Invest? Invest van Baloise Insurance is een multi-optionele individuele levensverzekering (tak21 en tak23) die door 1 of 2 verzekeringnemers kan worden onderschreven op het hoofd van 1 of 2 verzekerden.

Nadere informatie

Beheersreglement van het fonds Post Optima INDEX 08/2022 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis

Beheersreglement van het fonds Post Optima INDEX 08/2022 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis Beheersreglement van het fonds Post Optima INDEX 08/2022 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis Dit beheersreglement is van toepassing op het fonds Post

Nadere informatie

BEHEERSREGLEMENT VAN HET FONDS DYNAMIC 2 GELDIG OP 16/05/2011

BEHEERSREGLEMENT VAN HET FONDS DYNAMIC 2 GELDIG OP 16/05/2011 BEHEERSREGLEMENT VAN HET FONDS DYNAMIC 2 GELDIG OP 16/05/2011 Dit beheersreglement is van toepassing op het fonds Dynamic 2 dat verbonden is met de individuele levensverzekeringen (tak 23) AG Protect+

Nadere informatie

Fidea BGF World Real Estate Securities

Fidea BGF World Real Estate Securities Waarschuwing - U staat op het punt een product te kopen dat niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen is. Fidea BGF World Real Estate Securities Algemeen Dit Essentiële informatiedocument (EID)

Nadere informatie

Het leven zit vol risico s. Speel op zeker met uw spaargeld

Het leven zit vol risico s. Speel op zeker met uw spaargeld Het leven zit vol risico s Speel op zeker met uw spaargeld Veilige en sterke prestaties voor uw spaargeld De DL Eternal en DL Eternal Alpha fondsen van DL Strategy 1 Uw spaargeld is veilig, rendabel en

Nadere informatie

Managed Funds Aggressive Fund 1

Managed Funds Aggressive Fund 1 Managed Funds Aggressive Fund 1 LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Waarborgen Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen

Nadere informatie

Beleggingsadvies. Een formule waarbij ik zelf de touwtjes in handen hou. En u? En u? ing.be/privatebanking. Private Banking 1

Beleggingsadvies. Een formule waarbij ik zelf de touwtjes in handen hou. En u? En u? ing.be/privatebanking. Private Banking 1 Beleggingsadvies Een formule waarbij ik zelf de touwtjes in handen hou ing.be/privatebanking En u? En u? Private Banking 1 In Home'Bank volg ik dagelijks de waarde van mijn portefeuille op. ING Private

Nadere informatie

Elk fonds wordt geïndividualiseerd in de rekeningen van AG Insurance en verdeeld in eenheden. Er worden slechts nieuwe eenheden gecreëerd in een fonds

Elk fonds wordt geïndividualiseerd in de rekeningen van AG Insurance en verdeeld in eenheden. Er worden slechts nieuwe eenheden gecreëerd in een fonds ALGEMEEN BEHEERSREGLEMENT VAN DE BELEGGINGSFONDSEN ZONDER VASTE EINDDATUM - GELDIG OP 12/06/2015 AG Insurance biedt verscheidene beleggingsfondsen zonder vaste einddatum aan. Het volledige beheersreglement

Nadere informatie

2

2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 WOORDENLIJST A Active Return: Verschil tussen het rendement van het fonds en van de referte-index. Alpha: Indicator

Nadere informatie

2

2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 WOORDENLIJST A Active Return: Verschil tussen het rendement van het fonds en van de referte-index. Alpha: Indicator die de bijdrage van de beheerder tegenover de referte-index

Nadere informatie

2

2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 WOORDENLIJST A Active Return: Verschil tussen het rendement van het fonds en van de referte-index. Alpha: Indicator

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23. AG Fund+ 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23. AG Fund+ 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden

Nadere informatie

Junior Plan 1. Type levensverzekering

Junior Plan 1. Type levensverzekering Junior Plan 1 Type levensverzekering Waarborgen Doelgroep Levensverzekering waarvan de nettopremies (dit zijn de premies exclusief premietaksen, instapkosten en eventuele premies voor aanvullende waarborgen)

Nadere informatie

Top Omnium. Volledige bescherming voor uw nieuwe wagen!

Top Omnium. Volledige bescherming voor uw nieuwe wagen! Top Omnium Volledige bescherming voor uw nieuwe wagen! Met Top Omnium kiest u de volledige bescherming voor uw nieuwe wagen Uw verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto zorgt ervoor dat

Nadere informatie

ESCLUSIVO di GENERALI Financiële infofiche levensverzekering voor tak 23

ESCLUSIVO di GENERALI Financiële infofiche levensverzekering voor tak 23 ESCLUSIVO di GENERALI 1 TYPE LEVENSVERZEKERING WAARBORGEN Levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan een beleggingsfonds (tak 23). Esclusivo di Generali garandeert prestaties bij leven of

Nadere informatie

BIL Harmony Een vernieuwende aanpak in discretionair beheer

BIL Harmony Een vernieuwende aanpak in discretionair beheer _ NL PRIVATE BANKING BIL Harmony Een vernieuwende aanpak in discretionair beheer Wij hebben dezelfde belangen. Die van u. Private Banking BIL Harmony BIL Harmony is bestemd voor beleggers die op zoek zijn

Nadere informatie