Rampenprotocol Euregio Scheldemond

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rampenprotocol Euregio Scheldemond"

Transcriptie

1 1 Rampenprotocol Euregio Scheldemond H I E R N A G E N O E M D E P A R T I J E N, De Gouverneur van Oost-Vlaanderen, de heer H. Balthazer, De Gouverneur van West-Vlaanderen, de heer P. Breyne, Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland, vertegenwoordigd door de heer W.T. Van Gelder, Commissaris van de Koningin in Zeeland, en de heer L.J.M. Verdult, Provinciesecretaris, Gelet op de Overeenkomst tussen het Koninkrijk der Nederlanden en het Koninkrijk België inzake wederzijdse bijstandverlening bij het bestrijden van rampen en ongevallen van 14 november 1985 alsmede de Eerste Aanvullende Overeenkomst van 5 februari 1990; op de Gemeenschappelijke Verklaring van de Minister van Binnenlandse Zaken van de Federale Regering van België, de Minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Ambtenarenzaken en Buitenlands Beleid van de Vlaamse Regering, de Minister-President en de Minister van Binnenlandse Aangelegenheden en Ambtenarenzaken van de Waalse Regering, de Minister en Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van Nederland en de Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van Nederland inzake grensoverschrijdende samenwerking van 5 februari 2002; op de Benelux-Overeenkomst van 12 september 1986 inzake grensoverschrijdende samenwerking tussen territoriale samenwerkingsverbanden of autoriteiten; op de Overeenkomst tussen de Commissaris der Koningin in de provincie Zeeland en de Gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen ter nadere regeling van de wederzijdse bijstandsverlening in het kader van de Overeenkomst tussen het Koninkrijk der Nederlanden en het Koninkrijk België inzake wederzijdse bijstandsverlening bij het bestrijden van rampen en ongevallen en ter regeling van de informatie-uitwisseling ondertekend te 's-hertogenbosch op 10 juni 1992; op de Overeenkomst tussen de Commissaris der Koningin in de provincie Zeeland en de Gouverneur van de provincie West-Vlaanderen ter nadere regeling van de wederzijdse bijstandsverlening in het kader van de Overeenkomst tussen het Koninkrijk der Nederlanden en het Koninkrijk België inzake wederzijdse bijstandsverlening bij het bestrijden van rampen en ongevallen en ter regeling van de informatie-uitwisseling, ondertekend te 's-hertogenbosch op 10 juni 1992;

2 2 op de instelling van de Provinciale Veiligheidscel Oost-Vlaanderen in het kader van de rampenbestrijding door de Gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen, ingesteld te Gent op 4 november 1987; op de instelling van de Provinciale Veiligheidscel West-Vlaanderen in het kader van de rampenbestrijding door de Gouverneur van de provincie West-Vlaanderen, ingesteld te Brugge op 5 december 2002; op de Samenwerkingsovereenkomst Openbare Veiligheid Zeeland in het kader van de rampenbestrijding tussen provincie Zeeland, de gemeenten in Zeeland, de waterschappen in Zeeland en Rijkswaterstaat, directie Zeeland, ondertekend te Vlissingen op 22 november 1993, waarbij de Commissaris van de Koningin in de provincie Zeeland optreedt als voorzitter van de Stuurgroep Samenwerking Openbare Veiligheid Zeeland; op de beslissing van de ministerraad van 11 maart 1988, waarbij aan de Gouverneur van de provincie West-Vlaanderen bevoegdheden inzake de bestrijding van rampen op het water voor de kust van België werden toegekend; op de Afzonderlijke overeenkomst inzake de wederzijdse hulpverlening bij rampen of ernstige ongevallen en de organisatie van gezamenlijke rampoefeningen tussen de Gouverneur van de provincie West-Vlaanderen en de Prefect van de Regio Nord-Pas-de-Calais, Prefect van het Departement Nord, ondertekend op 15 oktober 1999; op de Overeenkomst ter bevordering structureel overleg rampenbestrijding Zeeland en West-Vlaanderen te Zeebrugge op 29 november 2000; op de Intentieverklaring bevordering structureel overleg rampenbestrijding Zeeland en Oost-Vlaanderen" te Zelzate op 29 mei 2000; op de bestaande burenhulpovereenkomsten tussen gemeenten in de grensstreek; op de inspanningen in dit verband verricht door de Vakgroep Veiligheid werkzaam in het kader van de Euregio Scheldemond; op het Handboek Euregionale Samenwerking Rampenbestrijding Scheldemond; Overwegende Dat dit Protocol een aanvulling is op de bestaande interventieplannen of rampenplannen; Zijn het volgende overeengekomen:

3 3 I. Algemeen Artikel 1. Definities: Euregio Scheldemond: het Rampenprotocol: Handboek: het samenwerkingsverband tussen de Belgische provincies Oost- en West Vlaanderen en de Nederlandse provincie Zeeland; dit Euregionaal Rampenprotocol Scheldemond; het Handboek Euregionale Samenwerking Rampenbestrijding Scheldemond; De Werkgroep GROS-rampenbestrijding: Permanente Werkgroep GROS-rampenbestrijding van de Vakgroep Veiligheid Euregio Scheldemond; Artikel 2. Het Rampenprotocol heeft tot doel om de grootschalige hulpverlening bij ongevallen en rampen in de Euregio Scheldemond beter af te stemmen met de verantwoordelijke overheden aan beide zijden van de grens. Dit via een handboek met concrete afspraken over grensoverschrijdende samenwerking en bijstand, zodat een koppeling plaatsvindt tussen de veiligheidsnetwerken in de provincies Zeeland, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Artikel 3. Het Handboek biedt een handreiking voor overheden en hulpdiensten en treedt niet in de plaats van bestaande rampenplannen of specifieke regelingen, maar is daarop aanvullend voor die situaties waarin calamiteiten een grensoverschrijdend effect tot gevolg hebben. Artikel 4. De partners bevorderen dat onderdelen van het Rampenprotocol en het Handboek worden opgenomen in daarvoor in aanmerking komende gemeentelijke of provinciale plannen of dat hiernaar wordt verwezen. Artikel 5. Het Rampenprotocol en het Handboek zijn openbaar te raadplegen. II. Bijstandverlening Artikel 6. De partners erkennen dat bijstand in het buurland in principe slechts mogelijk is voor de inzet van brandweer en geneeskundige inzet, zoals formeel mogelijk gemaakt door de in de aanhef genoemde Overeenkomsten.

4 4 Artikel 7. De partners zien erop toe dat de juiste maatregelen worden genomen ter bestrijding van elk der verschillende soorten incidenten. Artikel 8. De partners zien erop toe dat grensoverschrijdende bijstandverlening door brandweer plaatsvindt volgens het schema dat als bijlage 1 bij dit protocol is bijgevoegd. Artikel 9. De partners zien erop toe dat grensoverschrijdende geneeskundige bijstandverlening plaatsvindt volgens de schema s die als bijlagen 2 en 3 bij dit protocol zijn bijgevoegd. Artikel 10. De partners zien erop toe dat de financiële afwikkeling van de bijstandverlening plaatsvindt volgens de regeling in het handboek onder hoofdstuk 4 vermeld, die als bijlage 4 bij dit protocol is bijgevoegd. III. Communicatie Artikel De partners erkennen het belang van de meldings- /alarmeringsschema s en schema s voor bijstandsafhandeling zoals opgesteld door de Commissie Rutten en erkennen deze, aangepast aan de situatie in de Euregio Scheldemond, als basis voor de grensoverschrijdende afhandeling zoals vastgelegd in het Rampenprotocol. 2. De partners verplichten zich ertoe de communicatie tussen overheden te laten geschieden volgens de stroomschema s, die als bijlagen 5, 6, 1, 2 en 3 zijn bijgevoegd bij dit protocol, waarbij primair gebruik gemaakt wordt van telefoonverkeer of, indien noodzakelijk en in onderlinge afspraak, via het gebruik van fax of . Artikel 12. De partners bevorderen dat de hulpdiensten conform de schema s van melding/alarmering en bijstand werken alsmede dat specifieke instructies van personeel van meldkamers/alarmcentrales door de hulpdiensten plaatsvindt. Artikel De partners erkennen het belang van het Burgemeestersprotocol, dat de burgemeesters van gemeente in de grensstreek van de provincies Antwerpen en Noord-Brabant op 11 oktober 2002 hebben ondertekend.

5 5 2. De partners verbinden zich ertoe de ondertekening van een soortgelijk Burgemeestersprotocol voor de gemeenten in het gebied van de Euregio Scheldemond, waar mogelijk, te bevorderen. 3. Het Burgemeestersprotocol grensoverschrijdende informatieverschaffing en alarmering bij rampen en andere crises in de Euregio Scheldemond is als bijlage 7 bij dit protocol gevoegd. Artikel De partners verplichten zich ertoe gegevens uit te wisselen over gevaren en schadegevallen die een weerslag hebben of kunnen hebben op het grondgebied van het buurland. 2. De partners verplichten zich ertoe, indien het buurland daadwerkelijk wordt bedreigd, zo snel mogelijk via de daartoe aangewezen procedure grensoverschrijdend te alarmeren. Artikel 15. De partners zien er, voor zover mogelijk, op toe dat: 1. de communicatie tussen overheden en hulpdiensten voornamelijk zal plaatsvinden tussen de functionarissen van de verantwoordelijke bestuurders; 2. de (eerste adviseurs van) Commissaris van de Koningin en de Gouverneur(s) het nationaal niveau informeren; 3. de communicatie tussen de hulpdiensten plaatsvindt volgens de bijgevoegde stroomschema s, waarbij op het niveau van de coördinatiecentra van hulpdiensten primair gebruik gemaakt wordt van telefoonverkeer of, indien noodzakelijk en in onderlinge afspraak, via het gebruik van fax of ; 4. voor de communicatie tussen de diensten op het terrein gebruik wordt gemaakt van mobilofoon of radio-apparatuur, alsmede van elkaars frequenties. Zodra beide landen zijn overgeschakeld op de TETRA-standaard kan rechtstreeks grensoverschrijdend worden gecommuniceerd op basis van afspraken tussen de hulpdiensten; 5. communicatie tussen de overheden en hulpdiensten zal plaatsvinden volgens bijgevoegde stroomschema s. Daarbij wordt primair gebruik gemaakt van telefoonverkeer, waarbij kan worden afgesproken bepaalde zaken per fax of te verzenden; 6. overheden niet communiceren met de hulpdiensten in het buurland. IV. Structuur Artikel Beheer van het Rampenprotocol en het Handboek wordt door de Provincie Zeeland gewaarborgd. 2. De Provincie Zeeland draagt zorg ervoor dat alle actualisaties blijvend zullen worden gemeld aan de in de verzendlijst in het

6 6 Handboek opgenomen instanties en personen. Deze dienen zelf zorg te dragen voor het ophalen van deze actualisatie van de website van de provincie Zeeland. 3. De Werkgroep GROS-rampenbestrijding bewaakt de periodieke actualiseringen. V. Slotbepalingen Artikel 17. De partners verplichten zich ertoe de actualiteit van risicokaarten, die digitaal op de websites van de provincies worden geplaatst, jaarlijks te evalueren en indien noodzakelijk te bevorderen deze te actualiseren. Artikel 18. De partners verplichten zich ertoe de actualiteit van de lijst van telefoonnummers van overheden en hulpdiensten, die zijn bijgevoegd als bijlage 8 bij dit protocol, jaarlijks te evalueren en indien noodzakelijk te actualiseren. Artikel 19. De partners verbinden zich ertoe, ieder voor zich naar vermogen, in hun provincie, en voor zover nodig, in overleg met de bevoegde instanties, bijkomende regelingen te treffen ter uitvoering van dit protocol. Artikel 20. De partners verbinden zich ertoe na 2 jaren deel te nemen aan een evaluatie van dit protocol met het oog op de voortgang van de uitvoering van de afspraken zoals opgenomen. Artikel 21. De partners verbinden zich ertoe de nodige inspanningen te verrichten om structurele oplossingen te zoeken voor nog resterende en eventuele nieuwe knelpunten voor zover het hun bevoegdheden betreft. Artikel 22. Het Rampenprotocol treedt in werking de dag na de ondertekening en geldt voor onbepaalde duur. Gedaan te Zaffelare (B.) Op 14 april 2003

7 7 Voor Zeeland De Commissaris van de Koningin in Zeeland, W.T. van Gelder, En De Provinciesecretaris, L.J.M. Verdult, Voor Oost-Vlaanderen De Gouverneur van Oost-Vlaanderen, H. Balthazar, Voor West-Vlaanderen De Gouverneur van West-Vlaanderen, P. Breyne,

Lokale eenheden. Lokale eenheden. burenhulp. 100 centrale. OVD opschaling. Gouverneur

Lokale eenheden. Lokale eenheden. burenhulp. 100 centrale. OVD opschaling. Gouverneur BIJLAGE 1 BIJSTAND BRANDWEER Lokaal incident Lokale eenheden succesvol Bestrijding gevolgen eenheden Lokale eenheden burenhulp Lokale eenheden Extra bijstand Massale ontplooiing GMZ Middelburg 100 centrale

Nadere informatie

Afsprakenregeling Scheldemondraad. Afsprakenregeling tussen. de provincies. Zeeland, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen

Afsprakenregeling Scheldemondraad. Afsprakenregeling tussen. de provincies. Zeeland, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen Afsprakenregeling Scheldemondraad Afsprakenregeling tussen de provincies Zeeland, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen 26 mei 2008 De Provincieraden, de deputaties en de Gouverneurs van de provincies Oost-

Nadere informatie

Voorwoord 3. 1. Inleiding 7 a. Doel.. 7 b. Projectstructuur 8 c. Waarborg continuïteit beheer handboek.. 8. Deel A: Actie 9

Voorwoord 3. 1. Inleiding 7 a. Doel.. 7 b. Projectstructuur 8 c. Waarborg continuïteit beheer handboek.. 8. Deel A: Actie 9 HANDBOEK EUREGIONALE SAMENWERKING RAMPENBESTRIJDING SCHELDEMOND Inhoudsopgave Versie 8 januari 2004 Voorwoord 3 1. Inleiding 7 a. Doel.. 7 b. Projectstructuur 8 c. Waarborg continuïteit beheer handboek..

Nadere informatie

16 mei 2008 SBO-059 behandeling: - Agenda nr: Vergadering GS: 8 april 2008 Nr: /7. Afsprakenregeling Scheldemondraad VOORSTEL

16 mei 2008 SBO-059 behandeling: - Agenda nr: Vergadering GS: 8 april 2008 Nr: /7. Afsprakenregeling Scheldemondraad VOORSTEL Provinciale Staten Gedeputeerde Wiersma, M. Vergadering PS: belast met Grensoverschrijdende Samenwerking Nr: 16 mei 2008 SBO-059 behandeling: - Agenda nr: Vergadering GS: 8 april 2008 Nr: 08010621/7 Onderwerp:

Nadere informatie

BESCHIKKING van het Comité van Ministers van de Benelux Economische Unie met betrekking tot het grensoverschrijdend spoedeisend ambulancevervoer

BESCHIKKING van het Comité van Ministers van de Benelux Economische Unie met betrekking tot het grensoverschrijdend spoedeisend ambulancevervoer BESCHIKKING van het Comité van Ministers van de Benelux Economische Unie met betrekking tot het grensoverschrijdend spoedeisend ambulancevervoer Het Comité van Ministers van de Benelux Economische Unie,

Nadere informatie

Modelconvenant calamiteitenzender

Modelconvenant calamiteitenzender Modelconvenant calamiteitenzender Opgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ten behoeve van provincies, veiligheidsregio s en regionale omroepen. Versie 1.0 d.d. 1 januari

Nadere informatie

Rampenplan Gemeente Assen 2007 Deel I: Algemeen

Rampenplan Gemeente Assen 2007 Deel I: Algemeen Rampenplan Gemeente Assen 2007 Deel I: Algemeen Rampenplan Gemeente Assen 2007 versie 9 mei 2007 Inleiding Het voorliggende Rampenplan Gemeente Assen 2007 beschrijft de organisatie en werkwijze van de

Nadere informatie

De directeur-generaal Belastingdienst in Nederland en de Adjunct-administrateur-generaal van de belastingen in België,

De directeur-generaal Belastingdienst in Nederland en de Adjunct-administrateur-generaal van de belastingen in België, Regeling tussen de bevoegde autoriteiten van Nederland en België met betrekking tot een grensoverschrijdende samenwerking inzake de rechtstreekse uitwisseling van fiscale inlichtingen 3 januari 2011 DGB

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 10/1 Europa. Beheers- en uitvoeringsovereenkomst Samenwerkingsprogramma

Nadere informatie

Tussen: hierna te noemen de partners,

Tussen: hierna te noemen de partners, OVEREENKOMST inzake de uitvoering van het Samenwerkingsprogramma Europese Territoriale Samenwerking 2014-2020 (Interreg V-A) Grensregio Vlaanderen-Nederland concept 1 OVEREENKOMST inzake de uitvoering

Nadere informatie

De Directeur-generaal Belastingdienst in Nederland en de Adjunct-administrateur-generaal van de belastingen in België,

De Directeur-generaal Belastingdienst in Nederland en de Adjunct-administrateur-generaal van de belastingen in België, TIJDELIJKE REGELING TUSSEN DE BEVOEGDE AUTORITEITEN VAN NEDERLAND EN BELGIE MET BETREKKING TOT EEN GRENSOVERSCHRIJDENDE SAMENWERKING INZAKE DE RECHTSTREEKSE UITWISSELING VAN FISCALE INLICHTINGEN. De Directeur-generaal

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1985 88 Wet van 30 januari 1985, houdende regels inzake de rampenbestrijding en de voorbereiding daarop (Rampenwet) Wij Beatrix, bij de gratie Gods,

Nadere informatie

NATO-AIRBORNE EARLY WARNING FORCE (NAEWF) E-3A COMPONENT EN DE GEMEENTEN BRUNSSUM EN ONDERBANKEN

NATO-AIRBORNE EARLY WARNING FORCE (NAEWF) E-3A COMPONENT EN DE GEMEENTEN BRUNSSUM EN ONDERBANKEN Overeenkomst / Convenant NATO-AIRBORNE EARLY WARNING FORCE (NAEWF) E-3A COMPONENT EN DE GEMEENTEN BRUNSSUM EN ONDERBANKEN 6 juli 2005 Digitale versie overeenkomstig getekende versie d.d. 15 juli 1997.

Nadere informatie

Handboek bijstand Deel 2: Grensoverschrijdende. bijstandsverlening

Handboek bijstand Deel 2: Grensoverschrijdende. bijstandsverlening Handboek bijstand Deel 2: Grensoverschrijdende bijstandsverlening Versie december 2010 2 Handboek bijstand - Deel 2: Grensoverschrijdende bijstandsverlening Grensoverschrijdende bijstandsverlening Handboek

Nadere informatie

Versie 30 mei 2008, definitief

Versie 30 mei 2008, definitief Overeenkomst inzake de uitvoering van het Operationeel Programma in het kader van Doelstelling 3 Europese Territoriale Samenwerking: INTERREG IV-A Grensregio Vlaanderen - Nederland Versie 30 mei 2008,

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Nummer 28 van 2003 PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Regeling ambtelijke organisatie Zeeland. Gedeputeerde Staten maken bekend dat I. provinciale saten van Zeeland in hun vergadering van 23 april 2003 onder

Nadere informatie

(Tekst geldend op: ) (authentiek: nl)

(Tekst geldend op: ) (authentiek: nl) (Tekst geldend op: 26-11-2009) Overeenkomst tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Bondsrepubliek Duitsland inzake wederzijdse bijstandsverlening bij het bestrijden van rampen, zware ongevallen daaronder

Nadere informatie

December Deelproces Verslaglegging en archivering

December Deelproces Verslaglegging en archivering December 2006 Deelproces Verslaglegging en archivering Deelproces verslaglegging en archivering December 2006 Inhoudsopgave 1 Algemeen...2 2 Verslaglegging en dossiervorming...2 2.1 Doel...2 2.2 Doelgroep...2

Nadere informatie

Convenant calamiteitenzender. Veiligheidsregio Hollands Midden Omroep West

Convenant calamiteitenzender. Veiligheidsregio Hollands Midden Omroep West A.6 Bijlage 1 Convenant calamiteitenzender Veiligheidsregio Hollands Midden Omroep West 1 Convenant voor de calamiteitenzender Ondergetekenden, De gemeenten in de Veiligheidsregio Hollands Midden, vertegenwoordigd

Nadere informatie

WEB-261 behandeling: Roy, M. le Agenda nr: Vergadering GS: Nr: Verhuizing Centrale Post Ambulancevervoer VOORSTEL

WEB-261 behandeling: Roy, M. le Agenda nr: Vergadering GS: Nr: Verhuizing Centrale Post Ambulancevervoer VOORSTEL Provinciale Staten Gedeputeerde Vergadering PS: belast met Nr: 17-02-2006 WEB-261 behandeling: Roy, M. le Agenda nr: Vergadering GS: 10-01-2006 Nr: WEB0506268/6 Onderwerp: Verhuizing Centrale Post Ambulancevervoer

Nadere informatie

Gemeentelijk Draaiboek, gemeente Helmond. Organisatorisch deel. Alarmering Deelproces 1

Gemeentelijk Draaiboek, gemeente Helmond. Organisatorisch deel. Alarmering Deelproces 1 Gemeentelijk Draaiboek, gemeente Helmond Organisatorisch deel Alarmering Deelproces 1 Gemeente Helmond Vastgesteld door burgemeester en wethouders d.d. 23 december 2008 Inhoudsopgave organisatorisch deel

Nadere informatie

Een enigszins aangepaste structuur voor samenwerking met de gemeenten in het Euregiogebied wordt aan u voorgelegd ter beoordeling.

Een enigszins aangepaste structuur voor samenwerking met de gemeenten in het Euregiogebied wordt aan u voorgelegd ter beoordeling. Commissie Alle commissies Gedeputeerde belast met behandeling: L. Coppoolse vergadering PS: 17 september 1999 nr: WEB-60 agenda nr: Middelburg, 17 augustus 1999 Onderwerp: Tweede Gemeenschappelijk Ontwikkelingsconcept

Nadere informatie

Protocol. de Inspectie voor de Gezondheidszorg. de Nederlandse Zorgautoriteit

Protocol. de Inspectie voor de Gezondheidszorg. de Nederlandse Zorgautoriteit Protocol tussen de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de inzake samenwerking en coördinatie op het gebied van beleid, regelgeving, toezicht & informatieverstrekking en andere taken van gemeenschappelijk

Nadere informatie

Seminar grensoverschrijdende samenwerking crisisbeheersing Nederland - België

Seminar grensoverschrijdende samenwerking crisisbeheersing Nederland - België Seminar grensoverschrijdende samenwerking crisisbeheersing Nederland - België Veiligheid vervaagt grenzen 15 oktober 2014, baarle-nassau Op woensdag 15 oktober 2014 vindt in Hotel Brasserie Den Engel Schaluinen

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2017 499 Besluit van 7 december 2017 tot wijziging van de grenzen van de gemeenten Eijsden-Margraten en Maastricht, alsmede de grens van de provincie

Nadere informatie

Bijlage 2: Overzicht activiteiten ter versterking communicatie en informatievoorziening in de grensregio s

Bijlage 2: Overzicht activiteiten ter versterking communicatie en informatievoorziening in de grensregio s Bijlage 2: Overzicht activiteiten ter versterking communicatie en informatievoorziening in de grensregio s Introductie Hieronder zijn de verschillende activiteiten beschreven die door de ANVS worden ondernomen

Nadere informatie

Pastorale zorg bij rampen

Pastorale zorg bij rampen 2 Inhoud: 1. Doelstelling pag. 3 2. Realisatie pag. 4 3. Begrippen pag. 5 4. Verantwoordelijkheid pag. 6 5. Pastorale verzorger pag. 7 6. Taken pastorale verzorger pag. 8 7. Coördinator pastorale zorg

Nadere informatie

STAPPENPLAN IMPLEMENTATIE WATERRAND

STAPPENPLAN IMPLEMENTATIE WATERRAND STAPPENPLAN IMPLEMENTATIE WATERRAND HOE TE KOMEN TOT EEN ADEQUATE ORGANISATIE VAN INCIDENTBESTRIJDING OP HET WATER? IN AANSLUITING OP HET HANDBOEK INCIDENTBESTRIJDING OP HET WATER Uitgave van het Projectbureau

Nadere informatie

Provinciale Staten. Provincie Zeeland

Provinciale Staten. Provincie Zeeland Provinciale Staten Provincie Zeeland Gedeputeerde belast met Behandeling: Onderwerp: Waveren, H. van Deelname in Europese Groepering Territoriale Samenwerking (EGTS) Linieland van Waas en Hulst Vergadering

Nadere informatie

1 De coördinatie van de inzet

1 De coördinatie van de inzet 1 De coördinatie van de inzet Zodra zich een incident voordoet of dreigt voor te doen, wordt de rampenbestrijdingsorganisatie via het proces van opschaling opgebouwd. Opschalen kan worden gedefinieerd

Nadere informatie

Toespraak themabijeenkomst van Rijkswaterstaat in de Oranjerie Landgoed Groot Warnsborn te Arnhem op 1 november 2017

Toespraak themabijeenkomst van Rijkswaterstaat in de Oranjerie Landgoed Groot Warnsborn te Arnhem op 1 november 2017 Toespraak themabijeenkomst van Rijkswaterstaat in de Oranjerie Landgoed Groot Warnsborn te Arnhem op 1 november 2017 Relatie cvdk als Rijksvertegenwoordiger en de veiligheidsregio. drs. Han Polman, commissaris

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering houdende uitvoering van het decreet van 6 maart 2009 betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1999 122 Wet van 25 februari 1999 tot wijziging van de Wet milieubeheer, de Wet rampen en zware ongevallen en de Arbeidsomstandighedenwet ter uitvoering

Nadere informatie

Samenwerkingsprotocol

Samenwerkingsprotocol Samenwerkingsprotocol Consumentenautoriteit Stichting Reclame Code 1 Samenwerkingsprotocol tussen de Consumentenautoriteit en de Stichting Reclame Code Partijen: 1. De Staatssecretaris van Economische

Nadere informatie

27288 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

27288 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 27288 MONITEUR BELGE 10.08.2001 BELGISCH STAATSBLAD 2. Organisatiestructuur van de administratie Binnenlandse Aangelegenheden Om deze organisatorische integratie tussen de diensten die de gouverneur ondersteunen

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2002 50 Besluit van 24 januari 2002 inzake rijksbijdragen in de kosten van het verlenen van bijstand en van de bestrijding van een ramp of zwaar ongeval

Nadere informatie

Pastorale zorg bij rampen

Pastorale zorg bij rampen 2 Inho ud: 1. Doelstelling pag. 4 2. Realisatie pag. 5 3. Begrippen pag. 6 4. Verantwoordelijkheid pag. 7 5. Pastorale verzorger pag. 8 6. Taken pastorale verzorger pag. 8 7. Coördinator pastorale zorg

Nadere informatie

EINDELIJK EEN PUBLIEKRECHTELIJK KADER VOOR GEDECENTRALISEERDE VLAAMS-FRANSE SAMENWERKING

EINDELIJK EEN PUBLIEKRECHTELIJK KADER VOOR GEDECENTRALISEERDE VLAAMS-FRANSE SAMENWERKING EINDELIJK EEN PUBLIEKRECHTELIJK KADER VOOR GEDECENTRALISEERDE VLAAMS-FRANSE SAMENWERKING Prof. dr. Jan Wouters en Maarten Vidal * Hoewel in de praktijk lokale, gedecentraliseerde overheden (gemeenten,

Nadere informatie

Protocol. de Inspectie voor de Gezondheidszorg. de Nederlandse Zorgautoriteit

Protocol. de Inspectie voor de Gezondheidszorg. de Nederlandse Zorgautoriteit Protocol tussen de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Nederlandse Zorgautoriteit inzake samenwerking en coördinatie op het gebied van beleid, regelgeving, toezicht & informatieverstrekking en andere

Nadere informatie

Samenwerkingsprotocol. Consumentenautoriteit Nederlandse Zorgautoriteit

Samenwerkingsprotocol. Consumentenautoriteit Nederlandse Zorgautoriteit Samenwerkingsprotocol Consumentenautoriteit Nederlandse Zorgautoriteit Afspraken tussen de Staatssecretaris van Economische Zaken en de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit over de wijze

Nadere informatie

SECRETARIAAT-GENERAAL SECRÉTARIAT GÉNÉRAL. Samenwerken over de grens met het Benelux instrumentarium. Titre. Hans Mooren

SECRETARIAAT-GENERAAL SECRÉTARIAT GÉNÉRAL. Samenwerken over de grens met het Benelux instrumentarium. Titre. Hans Mooren Titre SECRETARIAAT-GENERAAL SECRÉTARIAT GÉNÉRAL Samenwerken over de grens met het Benelux instrumentarium Titre Hans Mooren Brussel, 13 februari 2019 Samenwerking over de grens Waarom samenwerken over

Nadere informatie

CONVENANT. SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES

CONVENANT. SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES CONVENANT SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES 2012 Ondergetekenden: 1. Het Slotervaart, gevestigd te Amsterdam, in deze rechtsgeldig

Nadere informatie

BIJLAGE. Motivering van het voorliggende convenant

BIJLAGE. Motivering van het voorliggende convenant BIJLAGE CONVENANT VRIJWILLIGERSWERK IN UITVOERING VAN HET PROTOCOL BETREFFENDE DE SAMENWERKING TUSSEN DE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN EN DE PROVINCIES TIJDENS DEZE LEGISLATUUR Motivering

Nadere informatie

OVEREENKOMST. Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), vertegenwoordigd door de heer Georges CARLENS, administrateur generaal,

OVEREENKOMST. Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), vertegenwoordigd door de heer Georges CARLENS, administrateur generaal, OVEREENKOMST TUSSEN DE RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING (RVA), DE RIJKSDIENST VOOR DE SOCIALE ZEKERHEID (RSZ) IN BELGIË EN HET UITVOERINGSINSTITUUT WERKNEMERSVERZEKERINGEN (UWV) EN DE STICHTING INLICHTINGENBUREAU

Nadere informatie

Bijstand bij het zoeken en redden van slachtoffers, USAR.NL

Bijstand bij het zoeken en redden van slachtoffers, USAR.NL 6 Datum Onderdeel DGOOV/DR&B/U&B Inlichtingen L. Gaebler T (079) 3304 604 F (079) 3304 630 1 van 6 Aan De regering van Aruba De regering van de Nederlandse Antillen De Commissarissen van de Koningin De

Nadere informatie

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, handelend als bestuursorgaan, hierna te noemen: minister van OCW,

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, handelend als bestuursorgaan, hierna te noemen: minister van OCW, Cultuurconvenant 2017 2020 Ministerie van OCW Landsdeel Oost De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, handelend als bestuursorgaan, hierna te noemen: minister van OCW, en Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

NOODPLANNEN NIP - ANIP - BNIP - MONODISCIPLINAIR

NOODPLANNEN NIP - ANIP - BNIP - MONODISCIPLINAIR NOODPLANNEN NIP - ANIP - BNIP - MONODISCIPLINAIR 1 Soorten noodplannen Multidisciplinair nood- en interventieplan (NIP) Algemeen nood- en interventieplan (ANIP) Bijzonder nood- en interventieplan (BNIP)

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Nummer 14 van 2002 PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Besluit van Gedeputeerde Staten van 12 februari 2002, nr. 30, houdende vaststelling van de Fiets-privéregeling provincie Zeeland. Artikel 1 Belanghebbende

Nadere informatie

Directoraat-generaal Belastingdienst, team Internationaal. Besluit van 14 april 2008, nr. DGB2008/2076M, Stcrt. nr. 79

Directoraat-generaal Belastingdienst, team Internationaal. Besluit van 14 april 2008, nr. DGB2008/2076M, Stcrt. nr. 79 Regeling tussen de bevoegde autoriteiten van België en van Nederland inzake de aanwezigheid van belastingambtenaren van de ene Staat op het grondgebied van de andere Staat ten behoeve van belastingonderzoek

Nadere informatie

INTERNE EN EXTERNE COMMUNICATIE

INTERNE EN EXTERNE COMMUNICATIE BIJLAGE A BIJ PROJECTPLAN EMRIC+ 11.2 DEELPROJECTPLAN ACTIE 2 INTERNE EN EXTERNE COMMUNICATIE Goedgekeurd op 9 juni 2010 Auteur : Th. BRASSEUR INHOUDSOPGAVE 1 Aanleiding en inleiding...3 1.1 Aanleiding...3

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG a 1 1 > Retouradres: Postbus 20901, 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der StatenGeneraal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 16 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 20 februari 2009 betreffende de Geografische Data- Infrastructuur Vlaanderen, artikel 22, laatste lid;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 20 februari 2009 betreffende de Geografische Data- Infrastructuur Vlaanderen, artikel 22, laatste lid; Besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 houdende de uitvoering van het decreet van 18 juli 2008 betreffende het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet

Nadere informatie

Convenant calamiteitenzender. RTV Utrecht

Convenant calamiteitenzender. RTV Utrecht BIJLAGE A. bij VOORSTEL Convenant RTV-Utrecht Agendapunt 2013.03.25/07 Convenant calamiteitenzender RTV Utrecht 1 Versie februari 2013 1 Radio Rood - Moritz Ebinger, Museum Boijmans Van Beuningen Bijlage

Nadere informatie

SST*** Aan de gemeenteraden in Zeeland. Onderwerp: Ontwerp-l e begrotingswijziging 2013. Geachte gemeenteraad,

SST*** Aan de gemeenteraden in Zeeland. Onderwerp: Ontwerp-l e begrotingswijziging 2013. Geachte gemeenteraad, Aan de gemeenteraden in Zeeland SST*** 12.017097 li li Crisisbeheersing en Rampenbestrijding Brandweerzorg Geneeskundige Hulpverlenings gs- organisatie in de Regio (GHOR) Onderwerp: Ontwerp-l e begrotingswijziging

Nadere informatie

Memorandum van Overeenstemming tussen Tsjechië en Nederland inzake de stroomlijning en intensivering van wederzijdse bijstand in belastingzaken

Memorandum van Overeenstemming tussen Tsjechië en Nederland inzake de stroomlijning en intensivering van wederzijdse bijstand in belastingzaken Memorandum van Overeenstemming tussen Tsjechië en Nederland inzake de stroomlijning en intensivering van wederzijdse bijstand in belastingzaken 1 Memorandum van Overeenstemming tussen Tsjechië en Nederland

Nadere informatie

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijding Procedure (GRIP) Drenthe/Assen

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijding Procedure (GRIP) Drenthe/Assen Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijding Procedure (GRIP) Drenthe/Assen 25 juni 2007 Inhoudsopgave Inleiding... 1 1 Niveaus in de incident- en crisismanagementorganisatie... 1 1.1 Operationeel niveau...

Nadere informatie

-- CONCEPT. Artikel I. De Politiewet 2012 wordt als volgt gewijzigd

-- CONCEPT. Artikel I. De Politiewet 2012 wordt als volgt gewijzigd -- CONCEPT Wijziging van de Politiewet 2012, de Wet veiligheidsregio s en de Tijdelijke wet ambulancezorg in verband met de wettelijke regeling van meldkamers (Wijzigingswet meldkamers) ==> zie voor relevante

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN HET KONINKRIJK BELGIË DE REPUBLIEK COLOMBIA INZAKE HET VERRICHTEN VAN BETAALDE WERKZAAMHEDEN DOOR

OVEREENKOMST TUSSEN HET KONINKRIJK BELGIË DE REPUBLIEK COLOMBIA INZAKE HET VERRICHTEN VAN BETAALDE WERKZAAMHEDEN DOOR OVEREENKOMST TUSSEN HET KONINKRIJK BELGIË EN DE REPUBLIEK COLOMBIA INZAKE HET VERRICHTEN VAN BETAALDE WERKZAAMHEDEN DOOR GEZINSLEDEN VAN HET DIPLOMATIEK EN CONSULAIR PERSONEEL OVEREENKOMST TUSSEN HET KONINKRIJK

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. - DEFINITIES. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term "gemeente" ook een brandweerintercommunale bedoeld.

HOOFDSTUK 1. - DEFINITIES. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term gemeente ook een brandweerintercommunale bedoeld. KONINKLIJK BESLUIT VAN 19 APRIL 2014 TOT BEPALING VAN DE VERDEELSLEUTEL VAN DE BIJKOMENDE FEDERALE DOTATIE AAN DE PREZONES EN AAN DE HULPVERLENINGSZONES. 1 (B.S. 25.06.2014) en erratum B.S. 26.02.2015

Nadere informatie

Archiefreglement provincie Fryslân 2005

Archiefreglement provincie Fryslân 2005 Provinciaal Blad no. 30 Uitgegeven: 27 maart 2009 Archiefreglement provincie Fryslân 2005 De commissaris van de Koningin in de provincie Fryslân, provinciale staten van Fryslân en gelet op artikel 7 van

Nadere informatie

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen Nr. NB 6039 Bestuursovereenkomst tussen de Staat en de provincie Noord -Brabant betreffende het maken van aanvullende afspraken ten behoeve van de aanleg van de Rijksweg A4, Dinteloord-Bergen op Zoom De

Nadere informatie

het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Geert Bourgeois, minister-president,

het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Geert Bourgeois, minister-president, Overeenkomst tussen het Vlaams Gewest en de provincie Oost- Vlaanderen betreffende de ondersteuning van een provinciaal steunpunt duurzaam wonen en bouwen. Tussen, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Hulpverleningszone 4 - overeenkomst Snelste Adequate Hulp op zonaal niveau

Hulpverleningszone 4 - overeenkomst Snelste Adequate Hulp op zonaal niveau Hulpverleningszone 4 - overeenkomst Snelste Adequate Hulp op zonaal niveau Overeenkomst betreffende het verminderen van de dubbele uitruk in afwachting van de inwerkingtreding van de wet van 15 mei 2007

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen;

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen; Collegebesluit nr. 04/50 22 januari 2004 Besluit houdende goedkeuring van een overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de provincie Vlaams-Brabant voor de werking van het streekgericht bibliotheekbeleid

Nadere informatie

Bijgewerkt t/m nr. 10 (Tweede Nota van Wijziging d.d. 15 december 2008)

Bijgewerkt t/m nr. 10 (Tweede Nota van Wijziging d.d. 15 december 2008) Bijgewerkt t/m nr. 10 (Tweede Nota van Wijziging d.d. 15 december 2008) 31 117 Bepalingen over de brandweerzorg, de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverlening (Wet veiligheidsregio

Nadere informatie

Voor de provincie Zeeland een totale risico-inventarisatie te doen laten uitvoeren

Voor de provincie Zeeland een totale risico-inventarisatie te doen laten uitvoeren &RPPLVVLH#$OJHPHHQ#%HVWXXU 6304305333 *HGHSXWHHUGH EHODVW#PHW EHKDQGHOLQJ= 2QGHUZHUS= W.T. van Gelder J.I. Hennekeij risico-inventarisatie YHUJDGHULQJ#36: 10 november 2000 QU: KJB-336 DJHQGD#QU: 0LGGHOEXUJ/

Nadere informatie

Verordening brandveilidheid en brandweerzorg en rampenbestrijding

Verordening brandveilidheid en brandweerzorg en rampenbestrijding CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR54284_1 1 juni 2016 Verordening brandveilidheid en brandweerzorg en rampenbestrijding De raad van de gemeente Leek; gelet op: - artikel 1, tweede lid, artikel 12

Nadere informatie

Benelux-verdrag inzake tekeningen of modellen

Benelux-verdrag inzake tekeningen of modellen I-1 Benelux-Regelgeving inzake tekeningen of modellen 1 I 1. Deze tekst is een uitgave verzorgd door het Benelux-Merkenbureau. Hoewel er bij het verzorgen ervan de uiterste zorg is nagestreefd, kan voor

Nadere informatie

DEEL E: BIJLAGEN. Bijlagen

DEEL E: BIJLAGEN. Bijlagen DEEL E: BIJLAGEN Bijlagen NB De bijlagen 1 en 2, alsmede 4 t/m 8 en bijlage 12 zijn digitaal bijgevoegd. De overige bijlagen zijn eenmalig bij de verzending toegevoegd. Bijlage 9 zal binnenkort worden

Nadere informatie

Samenwerkingsprotocol. Consumentenautoriteit Stichting Reclame Code

Samenwerkingsprotocol. Consumentenautoriteit Stichting Reclame Code Samenwerkingsprotocol Consumentenautoriteit Stichting Reclame Code 1 Samenwerkingsprotocol tussen de Consumentenautoriteit en de Stichting Reclame Code Partijen: 1. De Staatssecretaris van Economische

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2010 710 Besluit van 29 september 2010 tot instelling van het Kabinet van de Gouverneur van Curaçao 0 Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der

Nadere informatie

Functies en teams in de rampenbestrijding

Functies en teams in de rampenbestrijding B Functies en teams in de rampenbestrijding De burgemeester - De burgemeester heeft de eindverantwoordelijkheid voor en de algehele leiding bij het bestrijden van incidenten in de eigen gemeente; - De

Nadere informatie

gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van 15 januari 2004

gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van 15 januari 2004 No: 5.4/260204 Onderwerp: Verordening brandveiligheid en hulpverlening De Raad van de gemeente Noordenveld; - gelet op artikel 1, tweede lid, en artikel 12 van de brandweerwet 1985 - gelet op artikel 8,

Nadere informatie

Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel

Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel BG.2A Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden Bijlagen 5 d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel Gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1999 2000 26 956 Beleidsnota Rampenbestrijding 2000 2004 Nr. 1 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES Aan de Voorzitter

Nadere informatie

Openbare Orde en Veiligheid opnieuw verbonden. Openbare Orde en Veiligheid opnieuw verbonden

Openbare Orde en Veiligheid opnieuw verbonden. Openbare Orde en Veiligheid opnieuw verbonden Openbare Orde en Veiligheid opnieuw verbonden Underground Rampen Initiatief van Provincie Zeeland Samenwerking met RICAS, gemeente Terneuzen 20 ha. in Koegorspolder Aansluiting met Brandweerkazerne Gemeente

Nadere informatie

MINISTERIE VAN FINANCIEN

MINISTERIE VAN FINANCIEN MINISTERIE VAN FINANCIEN 25 SEPTEMBER 1997. Regeling van 25 september 1997 tussen de bevoegde autoriteiten van Nederland en België inzake uitwisseling van inlichtingen. - Bericht Regeling van 25 september

Nadere informatie

Samenwerkingsconvenant informatieuitwisseling CIZ - NZa

Samenwerkingsconvenant informatieuitwisseling CIZ - NZa Samenwerkingsconvenant informatieuitwisseling CIZ - NZa Samenwerkingsconvenant tussen de Stichting Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) met betrekking tot onderlinge

Nadere informatie

Samenwerkingsprotocol Consumentenautoriteit de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Samenwerkingsprotocol Consumentenautoriteit de Inspectie voor de Gezondheidszorg Samenwerkingsprotocol Consumentenautoriteit de Inspectie voor de Gezondheidszorg Afspraken tussen de Staatssecretaris van Economische Zaken en de Minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport over de wijze

Nadere informatie

Een korte schets van het Nederlandse staatsbestel

Een korte schets van het Nederlandse staatsbestel Een korte schets van het Nederlandse staatsbestel Brandweerwet 1985 Wet Rampen en Zware Ongevallen Wet Geneeskundige Hulpverlening bij Rampen en Zware Ongevallen Een korte schets van het Nederlandse staatsbestel

Nadere informatie

PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDE- LINGEN VAN 22 JUNI 1999 DIE GEVOERD WERDEN IN HET

PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDE- LINGEN VAN 22 JUNI 1999 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMTE XV VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 137.362 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSES VAN DE ONDERHANDE- LNGEN VAN 22 JUN 1999 DE GEVOERD WERDEN N HET SECTORCOMTE XV VLAAMSE GEMEENSCHAP

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU KONINKLIJK BESLUIT VAN 17 OKTOBER 2011 BETREFFENDE DE DISPATCHING VAN

Nadere informatie

Verordening brandveiligheid en hulpverlening Coevorden 1998

Verordening brandveiligheid en hulpverlening Coevorden 1998 Verordening brandveiligheid en hulpverlening Coevorden 1998 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Coevorden Officiële naam regeling Verordening brandveiligheid

Nadere informatie

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. (Tekst geldend op: 26-02-2015) Wet van 11 februari 2010, houdende bepalingen over de brandweerzorg, de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverlening (Wet veiligheidsregio s)

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 28.07.2010 MONITEUR BELGE 48001 N. 2010 2506 VLAAMSE OVERHEID [C 2010/35508] 11 JUNI 2010. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van

Nadere informatie

De bevoegde autoriteiten van België en Nederland verklaren, na overleg,

De bevoegde autoriteiten van België en Nederland verklaren, na overleg, 1 APRIL 2008.- Regeling tussen de bevoegde autoriteiten van België en van Nederland inzake de aanwezigheid van belastingambtenaren van de ene Staat op het grondgebied van de andere Staat ten behoeve van

Nadere informatie

Directe belastingen, Internationale inlichtingenuitwisseling; Spanje. De Staatssecretaris van Financiën maakt het volgende bekend.

Directe belastingen, Internationale inlichtingenuitwisseling; Spanje. De Staatssecretaris van Financiën maakt het volgende bekend. Directe belastingen, Internationale inlichtingenuitwisseling; Spanje 10 maart 2017 Nr. 2017-0000047568 Directoraat-generaal Belastingdienst, Cluster Fiscaliteit De Staatssecretaris van Financiën maakt

Nadere informatie

Directe belastingen, Internationale inlichtingenuitwisseling; Curaçao

Directe belastingen, Internationale inlichtingenuitwisseling; Curaçao Directe belastingen, Internationale inlichtingenuitwisseling; Curaçao 18 september 2015 Nr. DGB 2015 5008M Directoraat-generaal Belastingdienst, Cluster Fiscaliteit De staatssecretaris van Financiën maakt

Nadere informatie

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, handelende in de hoedanigheid van bestuursorgaan, hierna te noemen: de Minister;

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, handelende in de hoedanigheid van bestuursorgaan, hierna te noemen: de Minister; CONVENANT INZAKE DE NEDERLANDSE ERKENNING VAN DE REGIONALE NEDERSAKSISCHE TAAL Partijen, De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, handelende in de hoedanigheid van bestuursorgaan, hierna

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst voor het Samenwerkingsverband Wonen Regio Rotterdam

Bestuursovereenkomst voor het Samenwerkingsverband Wonen Regio Rotterdam De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente (NAAM) te dezen krachtens volmacht van de burgemeester (NAAM) rechtsgeldig vertegenwoordigd door de wethouder (PORTEFEUILLE EN NAAM) op grond van het besluit

Nadere informatie

samenwerkjngsovereenkomst geneeskundige hulpverlening bij ongevalsen en rampen zuidholland-west.

samenwerkjngsovereenkomst geneeskundige hulpverlening bij ongevalsen en rampen zuidholland-west. ^ ^/c?o7lt &y f\z2+xt/'gi samenwerkjngsovereenkomst geneeskundige hulpverlening bij ongevalsen en rampen zuidholland-west. Tussen de gemeente Den Haacj, de Gemeenschappeiijke Gezondheidsdienst Westholland

Nadere informatie

Dr Chr.A. van der KLAAUW

Dr Chr.A. van der KLAAUW 12e aanv Basisteksten OPSTELLING door het Comité van Ministers van de Benelux Economische Unie van een Protocol betreffende de rechtspersoonlijkheid van het Benelux-Merkenbureau en van het Benelux-Bureau

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2010 790 Wet van 18 november 2010 tot wijziging van de Kieswet houdende verhoging van de voorkeurdrempel, beperking van de mogelijkheid tot het aangaan

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk IV van de Grondwet;

Gelet op hoofdstuk IV van de Grondwet; 1/5 SAMENWERKINGSAKKOORD TUSSEN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP, HET VLAAMSE GEWEST EN DE DUITSTALIGE GEMEENSCHAP BETREFFENDE DE BEVORDERING VAN DE ALGEMENE SAMENWERKING Gelet op hoofdstuk IV van de Grondwet; Gelet

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Nummer 22 van 2002 PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND De staten der provincie Zeeland gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten van 12 maart 2002, nr. 020726/25; gelet op artikel 145 van de Provinciewet;

Nadere informatie

Ontwerp VERDRAG TOT HERZIENING VAN HET OP 3 FEBRUARI 1958 GESLOTEN VERDRAG TOT INSTELLING VAN DE BENELUX ECONOMISCHE UNIE

Ontwerp VERDRAG TOT HERZIENING VAN HET OP 3 FEBRUARI 1958 GESLOTEN VERDRAG TOT INSTELLING VAN DE BENELUX ECONOMISCHE UNIE Ontwerp VERDRAG TOT HERZIENING VAN HET OP 3 FEBRUARI 1958 GESLOTEN VERDRAG TOT INSTELLING VAN DE BENELUX ECONOMISCHE UNIE 1 Preambule Het Koninkrijk België, Vertegenwoordigd door: de Federale Regering,

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 4 mei 2007 (BS 19 juni 2007) houdende het lokaal beleid kinderopvang. Titel I. Algemene bepalingen

Besluit van de Vlaamse Regering van 4 mei 2007 (BS 19 juni 2007) houdende het lokaal beleid kinderopvang. Titel I. Algemene bepalingen 1 Besluit van de Vlaamse Regering van 4 mei 2007 (BS 19 juni 2007) houdende het lokaal beleid kinderopvang Titel I. Algemene bepalingen Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Ingevolge artikel 95 van de Waterschapswet rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun voorzitter

Ingevolge artikel 95 van de Waterschapswet rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun voorzitter 09I003226 OVEREENKOMST VOOR GEMENE REKENING 1. Het waterschap Brabantse Delta, zetelende te Breda 2. Het waterschap Aa en Maas, zetelende te s-hertogenbosch 3. Het waterschap De Dommel, zetelende te Boxtel

Nadere informatie

Besluit van 15 december 1995, houdende regelen ter uitvoering van een aantal bepalingen van de Archiefwet 1995

Besluit van 15 december 1995, houdende regelen ter uitvoering van een aantal bepalingen van de Archiefwet 1995 ARCHIEFBESLUIT 1995 (Tekst geldend op: 06-09-2007) Besluit van 15 december 1995, houdende regelen ter uitvoering van een aantal bepalingen van de Archiefwet 1995 Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin

Nadere informatie