Ooa-Opdrachtevaluatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ooa-Opdrachtevaluatie"

Transcriptie

1 Ooa-Opdrachtevaluatie Handleiding Vragenlijst Checklist evaluatiegesprek Registratieformulier

2 Handleiding De Ooa stimuleert haar leden om te handelen conform de door de beroepsgroep algemeen aanvaarde waarden en gedragsregels en om te professionaliseren. Daartoe heeft de Ooa een aantal instrumenten ontwikkeld. Eén van de ontwikkelde instrumenten is de Ooa-opdrachtevaluatie. Het is een methode om met klanten een afgeronde opdracht te evalueren. De opdrachtevaluatie biedt de mogelijkheid om, aan de hand van signalen van klanten, uw manier van werken te verbeteren. Om voor het CMC predikaat in aanmerking te komen hebben Ooa-leden professionaliseringsverplichtingen. De opdrachtevaluatie is een van de opties hierbij. Spelregels van de evaluatie Voor het gebruik van de opdrachtevaluatie als instrument voor het toetsen van een aantal belangrijke elementen uit de gedragscode en voor professionalisering gelden de volgende spelregels: 1. minimaal twee opdrachten per adviseur per jaar. Wij adviseren echter de opdrachtevaluatie toe te passen voor minstens 50 % van de aan opdrachten bestede tijd. 2. hanteer voor elke evaluatie een gesystematiseerde vragenlijst en leg de conclusies en eventuele acties voor uw kwaliteitsverbetering vast. Werken met de evaluatie De evaluatie dient kort na afronding van de opdracht, uiterlijk binnen drie maanden, plaats te vinden. Er zijn drie manieren om te evalueren: a. schriftelijk; b. mondeling; c. schriftelijk, gevolgd door mondeling. Welke manier u ook gebruikt, essentieel is dat de evaluatie gebeurt aan de hand van een gesystematiseerde vragenlijst en dat na afloop van de evaluatie verslaglegging ervan plaatsvindt (zie ook spelregels van de opdrachtevaluatie). Uit ervaring is gebleken dat het zinvol is de evaluatie al bij het tot stand komen van de opdracht aan te kondigen en de wijze van evaluatie met de opdrachtgever overeen te komen voordat de opdracht is afgerond. Welke vragenlijst te gebruiken Bij de schriftelijke evaluatie kunt u de bijgevoegde opdrachtevaluatie-vragenlijst gebruiken. Desgewenst kunt u deze in de door u gewenste vorm gieten inkorten door de toelichting weg te laten of juist uitbreiden door extra (sub)vragen toe te voegen waarbij u uw eigen briefpapier kunt gebruiken. U kunt desgewenst ook een geheel eigen vragenlijst gebruiken. In de opdrachtevaluatie-vragenlijst wordt de klant gevraagd een rapportcijfer te geven over zes aspecten van de opdrachtuitvoering plus een waarderingscijfer voor de uitvoering als geheel. Vervolgens wordt de klant gevraagd zijn waarderingscijfers toe te lichten. Ten slotte wordt de klant gevraagd of hij behoefte heeft aan een gesprek. Onderwerpen en vragen voor het evaluatiegesprek Bijgevoegd is een uitgebreide lijst met onderwerpen en mogelijke bespreekpunten voor een mondelinge evaluatie. Hij is bedoeld om aandachtspunten voor het gesprek te genereren en voor het ordenen van de resultaten van het gesprek. Vragen Als u vragen heeft over de Ooa-opdrachtevaluatie, dan kunt u zich wenden tot het secretariaat van de Ooa.

3 Vragenlijst Opdrachtevaluatie Organisatie Opdrachtgever Opdracht Adviseur(s) Vragen : Waardering Hoe waardeert u: 1 (laag) t/m 5 (hoog) 1. De vastlegging van de opdracht, inclusief latere wijzigingen 2. De bereikte resultaten In relatie tot wat in de offerte als resultaat werd benoemd 3. De bijdrage(n) van de adviseur(s) daaraan? 4. Hoe waardeert u de adviseur(s) op: Adviseur1 Adviseur 2 a. onafhankelijke oordeelsvorming; b. deskundigheid ten aanzien van het onderwerp van de opdracht; (kennis, ervaring, persoonlijke eigenschappen) c. zorgvuldigheid in de contacten met betrokkenen binnen en buiten de organisatie; d. integriteit in zijn handelen. Toelichting: 5. De informatie aan u over de structurering, aanpak en voortgang 6. De doelmatigheid van de uitvoering (kosten in relatie tot resultaten) 7. De opdrachtuitvoering in zijn geheel Toelichting: Hebt u behoefte aan bespreking van deze evaluatie? O ja O nee Ingevuld door (cliënt/opdrachtgever): Functie: Datum:

4 Mogelijke bespreekpunten bij een evaluatiegesprek 1. Vastlegging van de opdracht a. Is de inhoud van de opdracht vastgelegd voorafgaand aan de opdrachtverlening? b. Zijn de uitvoeringcondities vooraf vastgelegd? c. Is helder wat de opdrachtgever mag verwachten? d. Was er sprake van tussentijdse wijzigingen en zijn die vastgelegd en overeengekomen? e. Heeft de vastlegging van de opdracht geleid tot discussie na opdrachtverlening? f. Wat was de oorzaak van deze discussie? 2. Bereikte resultaten a. Voldoet het resultaat aan wat u als klant beoogde? b. Voldoet het resultaat aan de overeengekomen (en eventueel later gewijzigde) opdracht? c. Indien een van beide voorgaande vragen niet geheel met ja beantwoord worden, wat was daarvan de oorzaak? i. Niet voorziene omstandigheden of ontwikkelingen? ii. Voorgestelde oplossingsrichting past niet in de realiteit van de klantorganisatie? iii. Voorgestelde oplossing wordt niet als realistisch en uitvoerbaar ervaren? iv. Anders, te weten? d. Zijn de resultaten boven verwachting of meer dan overeengekomen? e. Indien voorgaande met ja beantwoord, hoe benoemt de klant dit dan? i. Uitvoering en resultaat boven verwachting? ii. Andere, extra, spin-offs? iii. Anders, te weten? f. Zijn / worden de adviezen geïmplementeerd? g. Is het resultaat duurzaam (verwacht of gebleken)? h. Is de effectiviteit van de medewerkers vergroot (probleemoplossend en/of zelflerend vermogen)? 3. Bijdrage van de adviseur(s) a. Had de adviseur de uitvoering voldoende voorbereid? b. Gaf de adviseur leiding aan de uitvoering van de opdracht? c. Was er een goede afstemming van de bijdrage van de adviseur en de bijdrage vanuit de organisatie? d. Was er voldoende inbreng van de adviseur? e. Waren de interventies van de adviseur op het juiste moment? f. Had de adviseur voldoende toegevoegde waarde? g. Welke zwakke punten hebt u ervaren? h. Welke sterke punten hebt u ervaren? i. Wat had u liever anders gewild?

5 4. Waardering van de adviseur(s) a. Onafhankelijkheid oordeelsvorming (houdt gepaste afstand, vermijdt schijn van belangenverstrengeling) b. Deskundigheid i. Kennis (gekwalificeerd in relatie tot rol in de opdracht) ii. Ervaring (gekwalificeerd in relatie tot de rol in de opdracht) iii. Persoonlijke eigenschappen (inzet, analytisch, creatief, etc.) c. Zorgvuldigheid (t.a.v. wensen, verwachtingen, rechten en belangen van alle betrokkenen, terughoudend bij oordelen over personen, hoor en wederhoor voorafgaand aan oordelen over personen) d. Betrouwbaarheid (komt afspraken na en maakt deze waar, geheimhouding m.b.t. vertrouwelijke of concurrentiegevoelige informatie) e. Integriteit (houdt zich aan normen, verantwoordt zich, geen oneigenlijk gebruik bevoegdheden, is loyaal, is open en transparant) 5. Informatievoorziening aan u a. Kreeg u vooraf voldoende informatie over de te zetten stappen? b. Kreeg u regelmatig en voldoende informatie over de voortgang? c. Kreeg u tijdig informatie over veranderingen? d. Kreeg u voldoende informatie over de bereikte resultaten? e. Bevat de rapportage voldoende informatie? 6. Doelmatigheid uitvoering a. Is de opdracht doelmatig uitgevoerd / aangepakt? b. Zijn medewerkers van de klant doelmatige ingezet? c. Verhoudt het resultaat zich tot de gedane investering? d. Past de zwaarte van de adviseur bij de zwaarte van de opdracht? e. Is het gehanteerde tarief in verhouding tot de zwaarte van de opdracht? f. Staan de overige in rekening gebrachte kosten in verhouding tot de opdracht? 7. De service van ons bureau a. Hoe waardeert u i. Onze bereikbaarheid? ii. Onze reactiesnelheid op uw vragen? iii. Het functioneren van ons secretariaat? iv. Leesbaarheid en afwerking van onze rapportage? v. Inzichtelijkheid en verantwoording van onze rapportages? vi. Onze punctualiteit? vii. Onze flexibiliteit? 8. Eindoordeel Hoe waardeert u, alles overziend, de opdrachtuitvoering in zijn geheel? 9. Slotvragen a. Hoe hebt u de vragenlijst van deze opdracht evaluatie ervaren? b. Hoe hebt u het evaluatiegesprek ervaren? c. Zijn er tot slot nog punten die u onder de aandacht wilt brengen?

6 Registratieformulier Ordelid Naam Adres Postcode Woonplaats adres : Werkzaam als (aankruisen wat van toepassing is) o o o Zelfstandig gevestigd organisatieadviseur Organisatieadviseur bij een organisatieadviesbureau Intern organisatieadviseur Paste in (jaartal) het professionaliseringsinstrument opdrachtevaluatie toe *) Datum : Handtekening *) dit in verband met de registratie van deelname aan professionaliseringsactiviteiten. Wanneer van toepassing dit formulier ingevuld retourneren aan: Ooa-secretariaat Postbus BB NIJKERK Of per fax: (033)

Klanten Opdracht Evaluatie

Klanten Opdracht Evaluatie Klanten Opdracht Evaluatie Handleiding Checklist evaluatiegesprek Vragenlijst Registratieformulier 007-050101 Formulier KLOE HANDLEIDING De Ooa stimuleert de professionalisering van haar leden. In opdracht

Nadere informatie

3) Gedragsregels voor organisatieadviseurs aangesloten bij de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa)

3) Gedragsregels voor organisatieadviseurs aangesloten bij de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) 3) Gedragsregels voor organisatieadviseurs aangesloten bij de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) 0. Preambule I II III IV V In de gedragsregels is vastgelegd op welke wijze Ooa-leden zich

Nadere informatie

2.3 Het ROA-lid geeft in de offerte, dan wel in de opdracht, duidelijk weer wat de opdrachtgever in de specifieke opdrachtsituatie mag verwachten.

2.3 Het ROA-lid geeft in de offerte, dan wel in de opdracht, duidelijk weer wat de opdrachtgever in de specifieke opdrachtsituatie mag verwachten. Gedragsregels voor organisatieadviesbureaus, aangesloten bij de Raad van OrganisatieAdviesbureaus (ROA), vastgesteld door de leden van de ROA in de algemene ledenvergadering d.d. 12 juni 2014. Doelstelling

Nadere informatie

(origineel en ondertekend exemplaar beschikbaar en ter inzage)

(origineel en ondertekend exemplaar beschikbaar en ter inzage) ondersteuning in de sociale zekerheid en zorg Mw. C.M.H. Nijhuis (Marlé) Twickel 51, 8103 HJ R aalte tel: 0572-35 48 57 fax: 0572-36 39 69 mobiel: 06-511 60 892 email: m.nijhuis@interimair.info ww w.interimair.info

Nadere informatie

(origineel en ondertekend exemplaar beschikbaar en ter inzage) gemeente Bergen op Zoom, afdeling Inkomen

(origineel en ondertekend exemplaar beschikbaar en ter inzage) gemeente Bergen op Zoom, afdeling Inkomen ondersteuning in de sociale zekerheid en zorg Mw. C.M.H. Nijhuis (Marlé) Twickel 51, 8103 HJ R aalte tel: 0572-35 48 57 fax: 0572-36 39 69 mobiel: 06-511 60 892 email: m.nijhuis@interimair.info ww w.interimair.info

Nadere informatie

ALGEMENE GEDRAGSREGELS. Gedragsregels voor organisatieadviesbureaus, aangesloten bij de Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA)

ALGEMENE GEDRAGSREGELS. Gedragsregels voor organisatieadviesbureaus, aangesloten bij de Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA) ALGEMENE GEDRAGSREGELS Gedragsregels voor organisatieadviesbureaus, aangesloten bij de Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA) 0. Preambule 0.1 In de gedragsregels is vastgelegd op welke wijze ROA-leden

Nadere informatie

Gedragscode Publiek Opdrachtgeverschap

Gedragscode Publiek Opdrachtgeverschap Gedragscode Publiek Opdrachtgeverschap OGC20111018/A Doel en functie van de gedragscode Publiek Opdrachtgeverschap Als publieke opdrachtgever zijn wij continue bezig met de onderwerpen maatschappelijke

Nadere informatie

(origineel en ondertekend exemplaar beschikbaar en ter inzage)

(origineel en ondertekend exemplaar beschikbaar en ter inzage) KLANTEN-OPDRACHT-EVALUATIE (origineel en ondertekend exemplaar beschikbaar en ter inzage) VRAGENLIJST Klant: gemeente Schiedam, wethouder Werk en Inkomen Opdracht: periode 01 juli 2008 tot 01 april 2010

Nadere informatie

Gedragsregels voor interimmanagers aangesloten bij het Register voor Executive Interim Managers (REIM)

Gedragsregels voor interimmanagers aangesloten bij het Register voor Executive Interim Managers (REIM) Gedragsregels voor interimmanagers aangesloten bij het Register voor Executive Interim Managers (REIM) Concept: Rob Blomme en Edgar Karssing 0. Preambule I In de gedragsregels is vastgelegd op welke wijze

Nadere informatie

GEDRAGSCODE PUBLIEK OPDRACHTGEVER- SCHAP

GEDRAGSCODE PUBLIEK OPDRACHTGEVER- SCHAP GEDRAGSCODE PUBLIEK OPDRACHTGEVER- SCHAP Het Opdrachtgeversforum in de bouw is een netwerkorganisatie van (semi-)publieke opdrachtgevers in de bouw en infrastructuur. Deelnemers zijn: de Alliantie, Dienst

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Wijdemeren

Rekenkamercommissie Wijdemeren Rekenkamercommissie Wijdemeren Protocol voor het uitvoeren van onderzoek 1. Opstellen onderzoeksopdracht De in het werkprogramma beschreven onderzoeksonderwerpen worden verder uitgewerkt in de vorm van

Nadere informatie

Gedragscode en Reglement van Tuchtrechtspraak. van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) en Raad van Organisatieadviesbureaus (ROA)

Gedragscode en Reglement van Tuchtrechtspraak. van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) en Raad van Organisatieadviesbureaus (ROA) Gedragscode en Reglement van Tuchtrechtspraak van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) en Raad van Organisatieadviesbureaus (ROA) 1 Inhoud 1. Voorwoord...p. 2 2. Kerncode voor organisatieadviseurs

Nadere informatie

Reglement van Toelating ROA November 2009

Reglement van Toelating ROA November 2009 Reglement van Toelating ROA November 2009 I II III IV V Inleiding Uitgangspunten Toelatingscriteria Commissie van Toelating Onderzoeksprocedure bij toelating Reglement van Toelating november 2009 1/10

Nadere informatie

ALGEMENE GEDRAGSREGELS EN KERNWAARDEN

ALGEMENE GEDRAGSREGELS EN KERNWAARDEN ALGEMENE GEDRAGSREGELS EN KERNWAARDEN De adviseur houdt zich in zijn praktijkuitoefening aan de professionele waarden van het adviesbureau, aan de ROAgedragscode en de daarmee samenhangende reglementen

Nadere informatie

Gedragscode Publiek Opdrachtgeverschap. Het Opdrachtgeversforum in de bouw

Gedragscode Publiek Opdrachtgeverschap. Het Opdrachtgeversforum in de bouw Gedragscode Publiek Opdrachtgeverschap Het Opdrachtgeversforum in de bouw Het Opdrachtgeversforum in de bouw is een netwerkorganisatie van (semi-)publieke opdrachtgevers in de bouw en infrastructuur. Deelnemers

Nadere informatie

Aanvraagformulier inschrijving Register

Aanvraagformulier inschrijving Register Aanvraagformulier inschrijving Register Dit formulier kunt u digitaal invullen In welke branche wilt u worden ingeschreven? Indien van toepassing, met welk specialisme? PERSOONLIJKE GEGEVENS Privé-contactgegevens

Nadere informatie

Reglement van Toelating ROA Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19-11-2015

Reglement van Toelating ROA Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19-11-2015 Reglement van Toelating ROA Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19-11-2015 I II III IV V Inleiding Uitgangspunten Toelatingscriteria Commissie van Toelating Onderzoeksprocedure bij toelating

Nadere informatie

REGLEMENT BEOORDELING AANVRAGEN TOT EEN BIJDRAGE UIT HET NATIONAAL RAMPENFONDS

REGLEMENT BEOORDELING AANVRAGEN TOT EEN BIJDRAGE UIT HET NATIONAAL RAMPENFONDS REGLEMENT BEOORDELING AANVRAGEN TOT EEN BIJDRAGE UIT HET NATIONAAL RAMPENFONDS van de stichting NATIONAAL RAMPENFONDS gevestigd te 's-gravenhage zoals vastgesteld in de vergadering van het Bestuur d.d.

Nadere informatie

Formulier Voortgangsrapportage

Formulier Voortgangsrapportage Formulier Voortgangsrapportage De METC azm/um wil van al het door haar beoordeelde WMO-onderzoek jaarlijks een voortgangsrapportage zien. Zij heeft deze eis daartoe opgenomen in de tekst van haar eigen

Nadere informatie

Aanvraagformulier inschrijving Register

Aanvraagformulier inschrijving Register Aanvraagformulier inschrijving Register Dit formulier kunt u digitaal invullen In welke branche wilt u worden ingeschreven? Indien van toepassing, met welk specialisme? PERSOONLIJKE GEGEVENS Privé-contactgegevens

Nadere informatie

Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014)

Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014) 1 Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014) Inleiding Sunny Training vindt tevreden cursisten en opdrachtgevers erg belangrijk en we werken daarom steeds aan de kwaliteit van onze diensten. Opleiden

Nadere informatie

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) In de voorbereiding op het Pop gesprek stelt de medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Hierbij maakt de medewerker gebruik

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN AVANS HOGESCHOOL BV

ALGEMENE VOORWAARDEN AVANS HOGESCHOOL BV ALGEMENE VOORWAARDEN AVANS HOGESCHOOL BV - BEROEP & BEDRIJF - 1. Definities Opleiding : Onderwijs, opleiding, cursus en/of training, zowel afstandsonderwijs als contactonderwijs. Ondernemer : Avans Hogeschool

Nadere informatie

De waterschappen als publieke opdrachtgever

De waterschappen als publieke opdrachtgever De waterschappen als publieke opdrachtgever (periode 2014-2016) Voor iedereen die met de waterschappen te maken krijgt als opdrachtgever voor de realisatie van, of het beheer en onderhoud aan, (waterschaps)werken,

Nadere informatie

Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts B

Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts B Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts B Het functioneringsgesprek is bedoeld om het persoonlijk functioneren van de werknemer te optimaliseren en eventuele knelpunten daarin te verminderen. Tenminste

Nadere informatie

Een eigentijdse HRM- scan door Gidsen HR advies WAT IS HET DOEL EN INHOUD VAN DEZE SCAN?

Een eigentijdse HRM- scan door Gidsen HR advies WAT IS HET DOEL EN INHOUD VAN DEZE SCAN? Een eigentijdse HRM- scan door Gidsen HR advies WAT IS HET DOEL EN INHOUD VAN DEZE SCAN? Met behulp van deze scan wordt de stand van zaken van het Personeelsbeleid in kaart gebracht. De HRM - scan is met

Nadere informatie

INKOOPBELEID. Datum: 1 december /5

INKOOPBELEID. Datum: 1 december /5 INKOOPBELEID Datum: 1 december 2017 1/5 1. INLEIDING Jaarlijks koopt Laurentius voor enkele miljoenen euro s aan diensten, werken en leveringen in. Laurentius is zich hierbij van bewust dat deze uitgaven

Nadere informatie

Toolkit Cliëntenparticipatie Zorg en Welzijn

Toolkit Cliëntenparticipatie Zorg en Welzijn Toolkit Cliëntenparticipatie Zorg en Welzijn De toolkit Cliëntenparticipatie Zorg en Welzijn bevat vier praktische instrumenten om samen met cliënten te werken aan verbetering of vernieuwing van diensten

Nadere informatie

Aanvraagformulier Tijdelijke subsidieregeling Europees jaar van gelijke kansen voor iedereen

Aanvraagformulier Tijdelijke subsidieregeling Europees jaar van gelijke kansen voor iedereen Aanvraagformulier Tijdelijke subsidieregeling Europees jaar van gelijke kansen voor iedereen Bijlage als bedoeld in artikel 5, eerste lid, van de Tijdelijke subsidieregeling Europees jaar van gelijke kansen

Nadere informatie

Gedragsregels voor de MfN-registermediator

Gedragsregels voor de MfN-registermediator Gedragsregels voor de MfN-registermediator Deze gedragsregels zijn een richtlijn voor het gedrag van de MfN-registermediator. Zij dienen tevens als informatievoorziening voor betrokkenen en als maatstaf

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld R v T

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld R v T Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld R v T Organisatie Januari 2012 nvt 18 Januari 2012 Zelfevaluatie Raad van Toezicht Organisatie/Zelfevaluatie Inhoudsopgave 1. PROCEDURE ZELFEVALUATIE RAAD

Nadere informatie

Zelfevaluatie Raad van Toezicht RvT

Zelfevaluatie Raad van Toezicht RvT werkveld datum Instemming/advies GMR Vaststelling RvT Vastgesteld CvB Organisatie 28-11-2012 n.v.t. 28-11-2012 n.v.t. Zelfevaluatie Raad van Toezicht RvT Inhoudsopgave 1. Procedure zelfevaluatie Raad van

Nadere informatie

GEDRAGSCODE / LEVERINGSVOORWAARDEN 1. ALGEMENE REGELS 2. ONAFHANKELIJKHEID

GEDRAGSCODE / LEVERINGSVOORWAARDEN 1. ALGEMENE REGELS 2. ONAFHANKELIJKHEID GEDRAGSCODE / LEVERINGSVOORWAARDEN 1. ALGEMENE REGELS 1.1 Leaufort (opdrachtnemer) neemt bij haar werkzaamheden de zorgvuldigheid die een goed opdrachtnemer betaamt in acht, en haar adviseurs gedragen

Nadere informatie

Toetsbekwaamheid BKE november 2016

Toetsbekwaamheid BKE november 2016 Toetsbekwaamheid BKE november 2016 De Basiskwalificatie Examinering heeft als doel de hbo-toetspraktijk te versterken. Een belangrijk aspect in die toetspraktijk is het gesprek over toetsing: het vragen/

Nadere informatie

Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts C voor de leidinggevende (C1), de beleidsmatige (C2) en de specialist (C3)

Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts C voor de leidinggevende (C1), de beleidsmatige (C2) en de specialist (C3) Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts C voor de leidinggevende (C1), de beleidsmatige (C2) en de specialist (C3) Het functioneringsgesprek is bedoeld om het persoonlijk functioneren van de werknemer

Nadere informatie

Bewijs van Goede Dienst: verbetering dienstverlening aan bedrijven

Bewijs van Goede Dienst: verbetering dienstverlening aan bedrijven Bewijs van Goede Dienst: verbetering dienstverlening aan bedrijven Bedrijven hebben vaak te maken met complexe gemeentelijke regelgeving. Door vertrouwen te geven aan bedrijven zijn minder regels nodig

Nadere informatie

Gedragsregels voor interim bureaus,

Gedragsregels voor interim bureaus, Gedragsregels voor interim bureaus, aangesloten bij de Raad voor Interim Management (RIM), vastgesteld door de leden van de RIM ( RIM bureaus ) in de algemene ledenvergadering d.d. 7 april 2016. 1 Doelstelling

Nadere informatie

REGLEMENT COMMISSIE VAN TOEZICHT

REGLEMENT COMMISSIE VAN TOEZICHT REGLEMENT COMMISSIE VAN TOEZICHT Datum : 19 juni 2012 Status : vastgesteld Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. verenigingen: i. Vereniging een School met de Bijbel (Kamperzeedijk);

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de rekenkamercommissie Zaltbommel. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de rekenkamercommissie Zaltbommel. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de rekenkamercommissie Zaltbommel Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

Positioning Paper Professionele Integriteit

Positioning Paper Professionele Integriteit Positioning Paper Professionele Integriteit IPMA-NL Versie: 1 Auteurs: Arjan van Bommel, Paul van der Steur IPMA-NL Professionele Integriteit januari 2016 2016 IPMA-NL POSITIONING PAPER PROFESSIONELE INTEGRITEIT

Nadere informatie

Evaluatie & Reflectie

Evaluatie & Reflectie Evaluatie & Reflectie Naam leerbedrijf: Naam praktijkopleider: Naam leerling-werknemer/stagiair: BPV -periode: van tot Datum evaluatiegesprek: Datum reflectiegesprek: 1 Inleiding Het evaluatie- en reflectieformulier

Nadere informatie

Reglement van de Geschillen Adviesraad van de Vereniging System Integrators

Reglement van de Geschillen Adviesraad van de Vereniging System Integrators Reglement van de Geschillen Adviesraad van de Vereniging System Integrators Begrippen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: VSI : De Vereniging System Integrators; Bestuur : Het bestuur van

Nadere informatie

Klachtenprocedure voor ouders/verzorgers.

Klachtenprocedure voor ouders/verzorgers. Protocol Klachten Klachtenprocedure voor ouders/verzorgers. U maakt als ouder/verzorger gebruik van Stichting kinderopvang Gemeente Woudrichem. De medewerkers doen hun uiterste best om u en uw kind(eren)

Nadere informatie

Melding Wet bodembescherming

Melding Wet bodembescherming Melding Wet bodembescherming Dit formulier opsturen naar: Gemeente Heerlen Afdeling Stadsplanning t.a.v. bureau milieu en duurzaamheid 36040 Postbus 1 6400 AA Heerlen 14 045 +31(0)45 560 50 40 www.heerlen.nl

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Elite Gastouderbureau

Vrijwilligersbeleid Elite Gastouderbureau Vrijwilligersbeleid Elite Gastouderbureau versie: mei 2017 1 Inhoudsopgave 1 1. INLEIDING.. 3 2. DEFINITIES. 3 3. DEFINITIE VAN VRIJWILLIGERSBELEID. 3 4. VISIE OP VRIJWILLIGERSWERK.. 3 5. POSITIE VAN DE

Nadere informatie

volgende Algemene Voorwaarden:

volgende Algemene Voorwaarden: Algemene Voorwaarden Praktijk Muriel Jaspers hanteert de volgende Algemene Voorwaarden: I. Algemeen I. In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: i. Opdrachtgever: de partij die de opdracht geeft.

Nadere informatie

Raadsvoorstel (gewijzigd) 26 september 2013 AB13.00729 RV2013-062

Raadsvoorstel (gewijzigd) 26 september 2013 AB13.00729 RV2013-062 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel (gewijzigd) 26 september 2013 AB13.00729 RV2013-062 Gemeente Bussum Besluit nemen over advies effectmeting Inkoop en inhuur van de rekenkamercommissie

Nadere informatie

K L A C H T E N R E G E L IN G

K L A C H T E N R E G E L IN G KLACHTENREGELING Klachtenregeling Amnesty International, Afdeling Nederland, 2007 Inhoudsopgave I ALGEMENE BEPALINGEN 3 Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Definities Doelstellingen Geheimhouding II DE KLACHTENCOÖRDINATOR

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht 2014

Reglement Raad van Toezicht 2014 2014 pagina 2 van 6 I Algemeen De Raad van Toezicht functioneert binnen de kaders van de Wet, de Statuten en het bestuurs- en beheersreglement. De Branchecode Goed Bestuur Hogescholen vormt een belangrijk

Nadere informatie

Rekeningcommissie. : Middelen/ Evaluatie werkzaamheden accountant met betrekking tot Griffier van Provinciale Staten, namens deze,

Rekeningcommissie. : Middelen/ Evaluatie werkzaamheden accountant met betrekking tot Griffier van Provinciale Staten, namens deze, Griffie Rekeningcommissie Datum commissievergadering : - DIS-stuknummer : 1564451 Behandelend ambtenaar : N.J. Sluiter Directie/bureau : Middelen/ Nummer commissiestuk : RC-0170 Datum : 21 juli 2009 Bijlagen

Nadere informatie

Reglement voor de Raad van Bestuur Stichting RIBW Groep Overijssel

Reglement voor de Raad van Bestuur Stichting RIBW Groep Overijssel blad 1 Reglement voor de Raad van Bestuur Stichting RIBW Groep Overijssel 1. De Bestuurstaak 1.1. De Raad van Bestuur bestuurt de stichting onder Toezicht van de Raad van Toezicht. 1.2 Bij de vervulling

Nadere informatie

Voorwaarden Incompany Opleidingen Management of Change Coöperatie UA

Voorwaarden Incompany Opleidingen Management of Change Coöperatie UA Deze voorwaarden voor Opleidingen met een Open Inschrijving van Management of Change Coöperatie UA zijn opgesteld aan de hand van de Gedragscode voor leden van Branchevereniging NRTO, Nederlandse Raad

Nadere informatie

Klachtenregeling. Dichtbij Dagbesteding

Klachtenregeling. Dichtbij Dagbesteding Klachtenregeling Dichtbij Dagbesteding In zorgrelaties kan onvrede ontstaan tot zelfs een klacht. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de wijze van zorgverlening, de bejegening en het nakomen van

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE BELBUS NOORDKOP

KLACHTENPROCEDURE BELBUS NOORDKOP KLACHTENPROCEDURE BELBUS NOORDKOP Versie 1, juni 2012 Versie 2, februari 2017 1 Inleiding Het motto van de belbus is WE DOEN WAT WE BELOVEN De visie en doelstellingen van de belbus worden vertaald in gewenst,

Nadere informatie

Planning & Control. Inleiding. Inhoudsopgave

Planning & Control. Inleiding. Inhoudsopgave Planning & Control Inleiding Planning & Control is de Engelse benaming voor coördinatie en afstemming. Het is gericht op interne plannings- en besturingsactiviteiten. Een heldere Planning & Control functie

Nadere informatie

JONGERENWIJZER EEN KOMPAS VOOR JONGERENWERK EN PROFESSIONALS

JONGERENWIJZER EEN KOMPAS VOOR JONGERENWERK EN PROFESSIONALS JONGERENWIJZER EEN KOMPAS VOOR JONGERENWERK EN PROFESSIONALS 2015 1 2 JONGERENWIJZER JONGERENWIJZER GEEFT RICHTING, MAAKT SLIMMER EN LAAT RESULTATEN ZIEN Jongerenwijzer is een instrument voor professionals

Nadere informatie

de Stichting Nederlands Mediation Instituut, statutair gevestigd te Rotterdam.

de Stichting Nederlands Mediation Instituut, statutair gevestigd te Rotterdam. KLACHTENREGELING NMI De Stichting Nederlands Mediation Instituut kent een klachtenregeling welke ten doel heeft het bevorderen van de kwaliteit van de dienstverlening inzake mediation in het algemeen,

Nadere informatie

RKC ONDERZOEKSPLAN. Weststellingwerf. Toezeggingen aan burgers en bedrijven. Oktober 2015

RKC ONDERZOEKSPLAN. Weststellingwerf. Toezeggingen aan burgers en bedrijven. Oktober 2015 ONDERZOEKSPLAN Toezeggingen aan burgers en bedrijven Oktober 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 1 Motivatie onderzoek... 1 Aanleiding... 1 Doelstelling... 2 Vraagstelling... 2 Toetsingskader... 2 Afbakening...

Nadere informatie

BASIS-PUNTENSYSTEEM IN HET KADER VAN DE HERTOETSING VAN CMC-LEDEN (VERSIE 7.0)

BASIS-PUNTENSYSTEEM IN HET KADER VAN DE HERTOETSING VAN CMC-LEDEN (VERSIE 7.0) BASIS-PUNTENSYSTEEM IN HET KADER VAN DE HERTOETSING VAN CMC-LEDEN (VERSIE 7.0) UITGANGSPUNTEN Het CMC-certificaat heeft een geldigheidsduur van vier jaar. Teneinde het certificaat opnieuw voor een zelfde

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

In hoeverre is het ICT-beleid bij de gemeenten Bergen op Zoom, Drimmelen, Halderberge en Moerdijk als doeltreffend en doelmatig aan te merken?

In hoeverre is het ICT-beleid bij de gemeenten Bergen op Zoom, Drimmelen, Halderberge en Moerdijk als doeltreffend en doelmatig aan te merken? Rekenkameronderzoek ICT-beleid Betreft: Toelichting op het onderzoek ICT-beleid Inleiding De Rekenkamer West-Brabant heeft bij de voorbereiding van het onderzoeksprogramma 2015 het onderwerp ICT-beleid

Nadere informatie

ONDERZOEKSPROTOCOL REKENKAMERCOMMISSIE GEMEENTE RIJSWIJK 2019

ONDERZOEKSPROTOCOL REKENKAMERCOMMISSIE GEMEENTE RIJSWIJK 2019 ONDERZOEKSPROTOCOL REKENKAMERCOMMISSIE GEMEENTE RIJSWIJK 2019 1. INLEIDING: In dit Onderzoeksprotocol beschrijft de rekenkamercommissie de richtlijnen die zij hanteert bij de uitvoering van haar onderzoek.

Nadere informatie

Integriteitscode. Woonpartners Midden-Holland

Integriteitscode. Woonpartners Midden-Holland Integriteitscode Leveranciers en aannemers Vastgesteld te Waddinxveen, 28 november 2012 Integriteitscode leveranciers en aannemers 1211025-# Pag. 1 Voorwoord Integriteit is een belangrijk onderwerp voor

Nadere informatie

Wijziging Contactpersoon v1.17. Domein Organisatie

Wijziging Contactpersoon v1.17. Domein Organisatie Wijziging Contactpersoon v1.17 Domein Organisatie Met behulp van dit formulier kunnen wijzigingen worden aangebracht in de registratie van Contactpersonen. De gegevens en autorisaties van bestaande Contactpersonen

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT 1 VPRA-modelcontract/Geen werkgeversgezag OVEREENKOMST VAN OPDRACHT Partijen: 1. vof, gevestigd te Dronten, 8251 NS aan de Golfresidentie, KvK-nummer:., rechtsgeldig vertegenwoordigd door dr. K.B. van

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden voor cliënten van Kindercoachpraktijk JOY- KINDERCOACHING I. Algemeen I. In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: i. Opdrachtgever: degene die de dienst

Nadere informatie

Draaiboek verkiezingen leden gemeenteraad Houten

Draaiboek verkiezingen leden gemeenteraad Houten PvdA Afdeling Houten Draaiboek verkiezingen leden gemeenteraad Houten 21 maart 2018 Vast te stellen 26.01.2017 1 Inleiding De gemeenteraadsverkiezingen 2018 liggen in het verschiet. Het organiseren en

Nadere informatie

BIJLAGE 5. WAARDERINGSKADER VOORSCHOOLSE EDUCATIE

BIJLAGE 5. WAARDERINGSKADER VOORSCHOOLSE EDUCATIE BIJLAGE 5. WAARDERINGSKADER VOORSCHOOLSE EDUCATIE In deze bijlage is het waarderingskader en de normering voor de voorschoolse educatie opgenomen. De toelichting op de aanpassing van het waarderingskader

Nadere informatie

Doelgroep Het instrument analyseert de zorg op het niveau van: met name geschikt voor Individuele basisschool Ja O O Speciale basisschool 0 Ja O

Doelgroep Het instrument analyseert de zorg op het niveau van: met name geschikt voor Individuele basisschool Ja O O Speciale basisschool 0 Ja O Volledige naam van het instrument De Zorgmeter Afkorting Doelgroep Het instrument analyseert de zorg op het niveau van: met name geschikt voor ook geschikt voor Individuele basisschool Ja O O Speciale

Nadere informatie

REGLEMENT AUDITCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN TOEZICHT ROC RIVOR

REGLEMENT AUDITCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN TOEZICHT ROC RIVOR REGLEMENT AUDITCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN TOEZICHT ROC RIVOR Vastgesteld door de Raad van Toezicht op 29 juni 2010 Reglement Auditcommissie ROC Rivor 1 Inleiding 1. Organisatie, samenstelling en benoeming

Nadere informatie

INFORMATIECAMPAGNE OVER MOBILITEIT

INFORMATIECAMPAGNE OVER MOBILITEIT EUROPESE COMMISSIE DG WERKGELEGENHEID EN SOCIALE ZAKEN Werkgelegenheidsstrategie en Europees Sociaal Fonds - Beleidsontwikkeling en coördinatie Diensten voor arbeidsvoorziening OPROEP TOT HET INDIENEN

Nadere informatie

Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân

Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân, gelet op: artikel 5.1 van het reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur; de rol van het

Nadere informatie

Fair Value Business Valuation. Specialist in Ondernemingswaardering

Fair Value Business Valuation. Specialist in Ondernemingswaardering Fair Value Business Valuation Specialist in Ondernemingswaardering PROFIEL Fair Value Business Valuation heeft zich, als één van de weinige bureaus in Nederland, uitsluitend toegelegd op het specialisme

Nadere informatie

Klachtenbehandeling Vrijwaard

Klachtenbehandeling Vrijwaard 2015 Klachtenbehandeling Vrijwaard MOGELIJKHEDEN VOOR HET INDIENEN VAN EEN KLACHT Inleiding klachtenprocedure Vrijwaard is een organisatie die constant op zoek is naar verbetering. In dit document staat

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

Allen hierboven genoemde betrokkenen mogen rekenen op een duidelijk, behulpzaam en toegankelijk apparaat.

Allen hierboven genoemde betrokkenen mogen rekenen op een duidelijk, behulpzaam en toegankelijk apparaat. Gedragscode Prins Claus Fonds 3 Prins Claus Fonds Jaarverslag 2002 Zo zijn onze manieren! Inleiding Een gedragscode voor het Prins Claus Fonds dient rekening te houden met de aard van de organisatie, het

Nadere informatie

Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad

Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad GEMEENTE BEUNINGEN Raadsvoorstel Onderwerp Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad Raadsvergadering 19 februari 2013 Nummer(agenda) Commissie 1 PAZ Registratienummer BW13.00065 Datum

Nadere informatie

BRANCHECODE BRAVO BRANCHEVERENIGING VOOR ONDERWIJSBEDRIJFSVOERING

BRANCHECODE BRAVO BRANCHEVERENIGING VOOR ONDERWIJSBEDRIJFSVOERING BRANCHECODE BRAVO BRANCHEVERENIGING VOOR ONDERWIJSBEDRIJFSVOERING Versie 2.1 6 september 2018 Inleiding De leden van de Branchevereniging zien een integere manier van werken als een professionele verantwoordelijkheid.

Nadere informatie

Aanvraag deskundigenoordeel UWV door werkgever. 1. Waarover wilt u een deskundigenoordeel UWV? 2. Gegevens werkgever : 3. Gegevens werknemer :

Aanvraag deskundigenoordeel UWV door werkgever. 1. Waarover wilt u een deskundigenoordeel UWV? 2. Gegevens werkgever : 3. Gegevens werknemer : Wanneer een deskundigenoordeel van UWV? Soms stagneert de reïntegratie door een verschil van inzicht tussen u en de werknemer of omdat er behoefte is aan een deskundig oordeel over de uitvoering van het

Nadere informatie

Sr Professional Supply chain en Performance management

Sr Professional Supply chain en Performance management 1. Algemeen De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, werkzaamheden, offertes en overeenkomsten voor organisatie-advisering tussen het organisatie-adviesbureau, @Vise Business Consultancy,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Algemene Voorwaarden voor cliënten van Kindercoachpraktijk Helibel

Algemene Voorwaarden. Algemene Voorwaarden voor cliënten van Kindercoachpraktijk Helibel Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden voor cliënten van Kindercoachpraktijk Helibel Algemeen I. In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: i. Opdrachtgever: degene die de dienst afneemt. De opdrachtgever

Nadere informatie

Klinisch redeneren BBL/BBL-i/ BOL/Vakbekwaam/HBOV Opdracht: Start klinisch redeneren: - observeren van een patiënt.

Klinisch redeneren BBL/BBL-i/ BOL/Vakbekwaam/HBOV Opdracht: Start klinisch redeneren: - observeren van een patiënt. Klinisch redeneren BBL/BBL-i/ BOL/Vakbekwaam/HBOV Opdracht: Start klinisch redeneren: - observeren van een patiënt. Inleiding In dit onderdeel beschrijven we de opdracht, maar allereerst krijg je algemene

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst Als je door Digibastards een website laat bouwen, worden er diverse gegevens van klanten, leveranciers en anderen gebruikt. Daarbij zitten ook persoonsgegevens, zoals namen, (e-mail)adressen,

Nadere informatie

Onderzoeksprotocol. Inhoudsopgave

Onderzoeksprotocol. Inhoudsopgave Onderzoeksprotocol Dit onderzoeksprotocol is een uitwerking van artikel 11 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Rekenkamercommissie Heusden. Dit protocol vervangt

Nadere informatie

HGW op schoolniveau. Uitslagen Quick Scan. Basisschool De Bakelgeert

HGW op schoolniveau. Uitslagen Quick Scan. Basisschool De Bakelgeert HGW op schoolniveau Uitslagen Quick Scan Basisschool De Bakelgeert Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De QuickScan... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Opleidingsstatuut Bacheloropleiding Automotive Studiejaar 2015 2016. Regeling Externe toezichthouders bij examens

Opleidingsstatuut Bacheloropleiding Automotive Studiejaar 2015 2016. Regeling Externe toezichthouders bij examens Opleidingsstatuut Bacheloropleiding Automotive Studiejaar 2015 2016 Regeling Externe toezichthouders bij examens Inhoudsopgave 1. Positie en benoeming externe toezichthouders... 3 2. Taak externe toezichthouder

Nadere informatie

13elangenverklaring. Persoonlijke gegevens aanvrager

13elangenverklaring. Persoonlijke gegevens aanvrager 13elangenverklaring In het kader van de Code ter voorkoming van oneigenlijke beïnvloeding door belangenverstrengeling wordt alle beoogd betrokkenen bij de totstandkoming van wetenschappelijke adviesrapporten

Nadere informatie

Bijlage 6 VRAGENFORMULIER KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK

Bijlage 6 VRAGENFORMULIER KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Aan gebiedspartner: T.a.v. mevr./dhr. Invuldatum: (s.v.p invullen) Bijlage 6 VRAGENFORMULIER KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Onderwerp: externe evaluatie implementatie gebiedsgericht werken 2008 2009 Datum:

Nadere informatie

1. Signalen over groepsgedrag delen Doel van deze stap: relevante signalen over problematisch groepsgedrag delen

1. Signalen over groepsgedrag delen Doel van deze stap: relevante signalen over problematisch groepsgedrag delen Bijlage 2 Tabel 7-stappen model 1. Signalen over groepsgedrag delen Doel van deze stap: relevante signalen over problematisch groepsgedrag delen In deze fase wordt informatie gedeeld. Er zijn zorgen over

Nadere informatie

Wijkwensen Centrum Oordeel deelnemers en indieners

Wijkwensen Centrum Oordeel deelnemers en indieners Wijkwensen Centrum Oordeel deelnemers en indieners Inhoud:. Conclusies. Oordeel over communicatie. Hoe ging de samenwerking?. Oordeel over verloop en resultaat 5. Oordeel over nieuwe participatie werkwijze

Nadere informatie

Gemeente Doetinchem. Clientserviceplan voor het boekjaar 2013

Gemeente Doetinchem. Clientserviceplan voor het boekjaar 2013 Clientserviceplan voor het boekjaar 2013 oktober 2013 Inhoud 1. Inleiding 4 2. Controleopdracht 4 2.1 Opdracht 4 2.2 Materialiteit en tolerantie 5 2.3 Fraude 6 3. Planning 6 3.1 Inleiding 6 3.2 Algemene

Nadere informatie

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Postadres: Postbus 35, 4530 AA TERNEUZEN Telefoon: 14 0115, fax 0115 618 429 Bezoekadres: Stadhuisplein 1, Terneuzen E-mail : gemeente@terneuzen.nl Internet: www.terneuzen.nl Aanvraag vergunning tot tijdelijke

Nadere informatie

GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN. Aandachtspunten voor de OR

GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN. Aandachtspunten voor de OR GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN Aandachtspunten voor de OR Gesprekscyclus Plannen: afspraken maken over: Voortgang: Beoordelen: dia 2 Gewenste resultaten Te ontwikkelen competenties Wat heb je nodig? Ben

Nadere informatie

Gedragscode BLOM Partners

Gedragscode BLOM Partners Gedragscode BLOM Partners De uitgangspunten Het uitgangspunt voor de gedragscode van BLOM Partners is eerbied voor de medemens als een zelfstandig en verantwoordelijk persoon, die recht heeft op een zo

Nadere informatie

Bribus. Het nieuwe ontzorgen: de keukenconsulent van Bribus. Bij nieuwbouw- en verbouwprojecten komt veel kijken, dat weet

Bribus. Het nieuwe ontzorgen: de keukenconsulent van Bribus. Bij nieuwbouw- en verbouwprojecten komt veel kijken, dat weet Keukenconsulent Het nieuwe ontzorgen: de keukenconsulent van Bribus Bij nieuwbouw- en verbouwprojecten komt veel kijken, dat weet u als geen ander. Bribus Keukens neemt u graag een aanzienlijk deel van

Nadere informatie

Een onderzoek. en dan?

Een onderzoek. en dan? Een onderzoek en dan? Bureau BING Peter Schokker Aandachtspunten integriteitsonderzoek Belangrijke vragen: 1. Wel/geen onderzoek? 2. Wat te onderzoeken? 3. Wie verricht het onderzoek? 4. Welke methoden

Nadere informatie

Als u niet tevreden bent

Als u niet tevreden bent Als u niet tevreden bent Het vindt het belangrijk dat patiënten en bezoekers tevreden zijn. Daarom streven onze medewerkers ernaar om u tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen, te

Nadere informatie

REGELING EXTERNE TOEZICHTHOUDERS BIJ EXAMENS Instituut voor Toegepaste Biowetenschappen en Chemie. studiejaar

REGELING EXTERNE TOEZICHTHOUDERS BIJ EXAMENS Instituut voor Toegepaste Biowetenschappen en Chemie. studiejaar REGELING EXTERNE TOEZICHTHOUDERS BIJ EXAMENS Instituut voor Toegepaste Biowetenschappen en Chemie studiejaar 20172018 Inhoud REGELING EXTERNE TOEZICHTHOUDERS BIJ EXAMENS... 1 1. Positie en benoeming externe

Nadere informatie