Studiedag Kunst op prijs gesteld 10 december Verslag Werkgroep Beeldende Kunst. Panel: Dirk De Wit, directeur BAM (moderator)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Studiedag Kunst op prijs gesteld 10 december 2009. Verslag Werkgroep Beeldende Kunst. Panel: Dirk De Wit, directeur BAM (moderator)"

Transcriptie

1 Studiedag Kunst op prijs gesteld 10 december 2009 Verslag Werkgroep Beeldende Kunst Panel: Dirk De Wit, directeur BAM (moderator) Stijn Maes, Project Manager Studio Hans Op de Beeck Koen Leemans, cultuurfunctionaris directeur cc Mechelen Verslag: Kathleen Deboutte, Consulente Kunstenloket Als uitgangspunt neemt de werkgroep dat de problematiek van prijsbepaling van beeldende kunst verschillend is naargelang de context waarin een transactie plaats vindt. De werkgroep zal trachten de prijsproblematiek te bespreken voor drie thema s: verkoop op de kunstmarkt, kunst in opdracht, en presentatie. Binnen elk thema wenst de werkgroep volgende aspecten te behandelen: 1. Welke parameters bepalen de prijs? 2. Wat is de rol van de intermediair bij prijsbepaling? 3. Is er evolutie inzake prijsbepaling? Welke factoren spelen hierin mee? 4. Wat is de rol van de eindconsument? 5. Hebben subsidies een impact op de prijsbepaling? I. Prijs bij verkoop op de kunstmarkt I.1. Parameters die een impact hebben op de prijs

2 Tijdens het panelgesprek, aangevuld met vragen en suggesties van de deelnemers, werd vastgesteld dat o.a. de volgende factoren een impact hebben op de prijs van een kunstwerk: I.1.i. Type van werk: Binnen de sector die algemeen beeldende kunst wordt genoemd, bestaat een grote diversiteit. Indien als stelregel wordt gehanteerd dat de verkoopprijs van een kunstwerk minstens de productiekost zou moeten dekken, is het type van werk (bijv. twee of driedimensionaal, site specific, ) zeer determinerend. Blijft de vraag wat allemaal in die productiekost zit: is dit uitsluitend het materiaal om het werk te vervaardigen of ook het artistiek ontwerp, de artistieke input, het maakloon, het transport,? De perceptie leeft dat het, in ieder geval voor de loutere verkoop van kunst binnen de behandelde context (i.e. op de kunstmarkt), zeer moeilijk is om het maakloon door te rekenen in de verkoopprijs. De eventuele transport en installatiekost zou echter wel als loutere productiekost kunnen beschouwd worden: er mag worden verondersteld dat een verzamelaar behoort te weten welk type van werk hij aanschaft en welk prijskaartje aan de productie alsook transport/installatie ervan hangt. Kunstenaars die naast de recuperatie van de eigenlijke productiekost ook een rendement uit de verkoop van kunst wensen te halen, zouden de regel productiekost x drie (moeten) hanteren. In het verlengde hiervan werpt één van de deelnemers de bedenking op dat bepaalde types van kunst weliswaar een relatief lage investering in productiemateriaal vergen, maar in hoofdzaak tijdsinvestering zodat de aanbeveling productiekost x 3 niet noodzakelijk werkbaar is in praktijk. I.1.ii. Oplage Het gegeven dat een werk uniek is, of slechts in beperkte oplage bestaat, zou de verkoopprijs beïnvloeden. Als randbemerking wordt meegegeven dat de oplage overigens ook een impact heeft op het toepasselijk BTW tarief en dus mee de totale prijs voor de eindconsument bepaalt. De editie wordt in eerste en laatste instantie bepaald door de kunstenaar. Sommige kunstenaars werken met een model van combinatie waarbij enerzijds een speciale editie wordt verkocht in beperkte oplage met certificaat, en anderzijds hetzelfde product in massaproductie op de consumentenmarkt wordt aangeboden.

3 De technieken van merchandizing en afgeleide producten sluiten aan bij een dergelijk model. Overigens kunnen ook afgeleide producten, op hun beurt, evenzeer in een beperkte oplage resp. in massaproductie worden aangeboden. Dergelijke technieken kunnen in het bijzonder interessant zijn voor werk waar de investering niet zozeer is gelegen in de productie van een object, maar wel in de uitwerking van een concept (efemeer werk). Deze werken zijn uit hun aard niet of moeilijk verhandelbaar als object en het aanbieden van afgeleide producten (al dan niet in beperkte oplage) opent dan de mogelijkheid toch inkomsten te genereren via een percentage van de verkoopprijs van deze producten. Ook voor werk met een zeer hoog productiebudget kan, althans theoretisch, een gedeelte van de kost worden doorgerekend in de verkoopprijs van de afgeleide producten zodat de opbrengst van deze laatsten mee het oorspronkelijk werk financieren. Dit is echter niet strikt noodzakelijk en wordt zeker niet bij regel gedaan. I.1.iii. Circuit De perceptie leeft dat er een duidelijk verschil is tussen de prijzen in het galeriecircuit en deze in het veilingcircuit ( first hand versus second hand ). Daar waar een galerie zich eerder zal toeleggen op de promotie van de kunstenaar en in bepaalde omstandigheden de prijs beschouwt als ondergeschikt aan andere factoren zoals plaats of spreiding, handelt een veilinghuis uit winstbejag. I.1.iv. Palmares van de kunstenaar Het reeds afgelegde parcours van een kunstenaar speelt een heel belangrijke rol bij de prijsbepaling. Als stelregel hierbij geldt dat voor jongere kunstenaars spreiding en aanwezigheid belangrijker zijn dan de prijs van het werk: het oeuvre (en de naam van de kunstenaar) moet circuleren. Door aanwezigheid op de juiste plaats bouwt een kunstenaar zijn symbolisch kapitaal op, dat eventueel later kan verzilverd worden. Het betreft a.h.w. een lange termijnsinvestering. Nochtans wordt ook voor jonge kunstenaars aanbevolen om te streven naar een dekking van de productiekost. De prijs van het werk moet echter geloofwaardig blijven. In dit verband wordt gewezen op de psychologische grens van de eindconsument: de drempel voor de collectioneur mag niet te hoog liggen om te investeren in het werk van een beginnend kunstenaar. Eén van de deelnemers stelt de vraag of het geen oneerlijke concurrentie is als jonge kunstenaars hun werk aan lagere tarieven aanbieden. Dit zou er toe leiden dat de algemene prijs voor dat type van werk daalt.

4 De repliek van een andere deelnemer luidt dat dit een eenvoudige toepassing is van het principe van vraag en aanbod: (over)aanbod leidt tot daling van de prijs. I.1.v. Benchmarking T.a.v. eigen werk: er moet een zekere coherentie zijn tussen de prijzen van verschillende werken van één kunstenaar. Vanzelfsprekend moet er wel ruimte zijn voor het evolutief gegeven van een carrière en de naamsbekendheid. T.a.v. andere kunstenaars (in voorkomend geval: binnen dezelfde galerie) I.1.vi. Marktsegment: must have kunstenaar of niet De zogeheten top kunstenaars worden eerder gekarakteriseerd door uniciteit en exclusiviteit, waardoor de wet van vraag en aanbod meer impact heeft. Onder de deelnemers aan de werkgroep bestaat een controverse rond de vraag of het economisch principe van vraag/aanbod speelt binnen de kunstwereld. Enerzijds wordt opgeworpen dat ook de kunstsector beheerst wordt door de principes van een vrije economie. Anderzijds wordt opgeworpen dat beginnende kunstenaars soms aan prijsdumping doen, waardoor de markt wordt verstoord. Dit wekt dan vragen op rond het stellen van grenzen, prijsafspraken, Binnen andere sectoren wordt deze problematiek ten dele opgevangen door sectorafspraken (C.A.O. s). I.1.vii. Speelt er een intermediair (cfr sub I.2.) I.2. Wat is de rol van de intermediair bij prijsbepaling? I.2.i. Afhankelijk van het aantal tussenpersonen (bijv. moedergalerie met sub galeries )

5 Als een kunstenaar met één hoofd galerie werkt, die op haar beurt met verschillende andere galerieën werkt, moet het aandeel van elk van die tussenpersonen ergens worden vertaald. Dit kan zijn in de (lagere) return voor de kunstenaar, maar ook in de verkoopprijs. I.2.ii. Rol van de intermediair (concrete taak: promotie? presentatie?...) Een intermediair die de rol van promotie galerie op zich neemt, zal in eerste instantie wellicht streven naar een zo ruim mogelijke spreiding en aanwezigheid van de kunstenaar. De prijs is daarbij ondergeschikt. In een latere fase kan een intermediair wel een impact hebben op de prijs door het aanbod te beperken en aldus de vraag in stand te houden of zelfs te laten groeien. In die zin kan een tussenpersoon, althans theoretisch, bijna markt(de)regulerend optreden. In praktijk werkt dit wellicht uitsluitend voor de zogeheten top (must have) kunstenaars. I.3. Is er een evolutie inzake prijsbepaling? Er wordt aangenomen dat de huidige financiële crisis wellicht een (negatieve) impact heeft op de prijsbepaling maar deze problematiek is onvoldoende transparant om conclusies aan te verbinden. I.4. Wat is de rol van de eindconsument? Het zou gangbaar zijn dat de eindconsument over de vraagprijs onderhandelt: trouw cliënteel streeft een korting van 10 % na en musea korting van 20 %. De perceptie leeft dat deze percentages dikwijls tot 30 of zelfs 40% kunnen oplopen en korting de regel in plaats van de uitzondering dreigt te worden. I.5. Impact van steunmaatregelen onder de vorm van subsidies op de verkoopprijs Voorafgaand wordt erop gewezen dat steunmaatregelen binnen de beeldende kunst niet kaderen in een zorg of marktregulerend beleid. Algemeen hebben deze voornamelijk tot doel om een eerste aanzet te geven bij de uitbouw van een carrière als beeldend kunstenaar. Eventuele impact van dergelijke steunmaatregelen onder de vorm van subsidies op de verkoopprijs zou afhangen van het type. Bij wijze van voorbeeld wordt verwezen naar projectbeurzen en ontwikkelingsgerichte beurzen. De projectbeurzen zijn gericht op een concreet resultaat, bijvoorbeeld de realisatie van een kunstwerk. Deze beurzen zouden desgevallend de eigen investering door de kunstenaar in het project (en dus de verkoopprijs) kunnen drukken. Daarentegen ondersteunen de ontwikkelingsgerichte beurzen de ontwikkeling van het oeuvre van beloftevolle kunstenaars. Van hen wordt verwacht dat ze zich in hun kunstcreatie in het algemeen engageren. In die zin is er geen rechtstreeks verband met een welbepaald kunstwerk en dus met de verkoopprijs ervan.

6 II. Prijsproblematiek bij kunst in opdracht Aangezien de werkgroep beperkt is in de tijd, kunnen slechts enkele algemene aanknopingspunten worden aangereikt: i. De algemene perceptie is dat de verkoopprijs binnen deze context meer ruimte laat voor de doorrekening van een maakloon. ii. Het werken met verschillende co producenten kan de mogelijkheid creëren om het volledig productiebudget ter beschikking te stellen. Binnen dergelijke manier van werken zijn dan nog volgende varianten gangbaar. Nadien kan de kunstenaar zelf het werk eventueel houden, dan wel (een gedeelte van) de eventuele verkoopprijs van het werk afstaan. iii. Er wordt tevens melding gemaakt van het Decreet van 12 mei 1998 van de Vlaamse Gemeenschap houdende de integratie van kunstwerken in gebouwen van openbare diensten (B.S ) waarin is bepaald dat een bepaald percentage van een renovatiebudget aan kunst in opdracht moet worden besteed. Dit betekent echter niet dat percentage volledig ten goede komt aan de kunstenaar zelf, aangezien ook het productiebudget van het kunstwerk hierin vervat zit. III. Prijsproblematiek bij presentatie/tentoonstelling van kunst Ook dit gegeven kan niet ten volle worden besproken wegens de beperkte tijd die de werkgroep nog ter beschikking heeft.. Zeer algemeen mag men stellen dat het tot voor kort gebruikelijk was dat de tentoonstelling van beeldende kunst niet werd vergoed. Slechts de laatste jaren is hierin een kentering gekomen, en wordt meer en meer aanvaard dat ook het tentoonstellen van werk een geldelijke tegenprestatie behoeft. Daardoor wordt ook binnen deze context de vraag geopend naar de prijs die voor het presenteren van werk kan worden gevraagd. Onder voorbehoud dat dit een nog relatief nieuw gegeven is, worden volgende punten naar voor geschoven: i. Doorgaans vertrekt de presentator van het beschikbaar budget. Binnen dat budget valt dan nog overeen te komen welk gedeelte naar loon gaat, en welk gedeelte naar

7 ii. iii. productiebudget (dit laatste indien de kunstenaar bijv. iets specifieks wenst te realiseren, zonder dat hiertoe een expliciete opdracht is gegeven door de presentator). Men zou dus kunnen stellen dat in dat geval de kunstenaar zelf mee zijn return bepaalt. Sommige organisatoren streven expliciet een return na, maar de niet commerciële ondernemingen dragen daarentegen een verantwoordelijkheid om in kunst(enaars) te investeren. Dit is een belangrijk verschil met andere circuits, in het bijzonder het verkoopcircuit. Ten slotte wordt erop gewezen dat, in de mate de presentator de eindconsument is, het soms jammer is dat deze het werk niet kan verwerven wegens gebrek aan eigen middelen. Algemeen stelt de werkgroep vast dat er zeker vraag is naar een gepast businessmodel voor deze, relatief nieuwe problematiek.

Ontroerend goed heeft een verschillende prijszetting voor zijn voorstellingen in België, Nederland en de rest van de wereld.

Ontroerend goed heeft een verschillende prijszetting voor zijn voorstellingen in België, Nederland en de rest van de wereld. Studiedag Kunst op prijs gesteld 10 december 2009 Verslag werkgroep podiumkunsten Vooraf Moderator: Ann Olaerts, directeur Vlaams Theater Instituut Panel: David Bauwens, zakelijk leider Ontroerend goed

Nadere informatie

Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties

Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties -Voor kunstenaars - Periodieke publicaties Algemene principes

Nadere informatie

Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties

Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties -Voor kunstenaars - Periodieke publicaties Subsidies voor

Nadere informatie

INKOMSTEN BEELDENDE KUNSTENAARS

INKOMSTEN BEELDENDE KUNSTENAARS INKOMSTEN BEELDENDE KUNSTENAARS In het kader van de opdracht coördinatie en verruiming van het sociaal overleg in de artistieke sector wil het Kunstenloket met dit onderzoek nagaan op welke manier beeldende

Nadere informatie

Het Dream-project wordt sinds 2002 op ad-hoc basis gesubsidieerd.

Het Dream-project wordt sinds 2002 op ad-hoc basis gesubsidieerd. Naam evaluatie Volledige naam Aanleiding evaluatie DREAM-project Evaluatie DREAM-project De Vlaamse overheid ondersteunt een aantal initiatieven ter bevordering van het ondernemerschap en de ondernemerszin.

Nadere informatie

CO-PRODUCTIE-OVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN Model artistieke samenwerking

CO-PRODUCTIE-OVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN Model artistieke samenwerking CO-PRODUCTIE-OVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN Model artistieke samenwerking De ondergetekenden: 1 (naam en rechtsvorm) woonplaats: OF waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

Handleiding projectbeurzen Agentschap Kunsten en Erfgoed Beeldende kunst

Handleiding projectbeurzen Agentschap Kunsten en Erfgoed Beeldende kunst Handleiding projectbeurzen Beeldende kunst Wat is een projectbeurs? Projectbeurzen worden toegekend aan kunstenaars die een specifiek project willen realiseren. Een dergelijke subsidie beoogt een concreet

Nadere informatie

CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer

CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) De ondergetekenden: 1 (naam en rechtsvorm) woonplaats: OF waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer

CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) De ondergetekenden: 1 (naam en rechtsvorm) woonplaats: OF waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

Subsidieregeling bevordering beeldende kunst

Subsidieregeling bevordering beeldende kunst Subsidieregeling bevordering beeldende kunst (geconsolideerde versie, geldend vanaf 10-4-2003 tot 1-1-2006) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling Subsidieregeling

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jan Zondag

Beleidsplan Stichting Jan Zondag Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 1. Inleiding 2. Missie, visie en statutaire doelstelling 2.1 Missie 2.2 Visie en statutaire doelstellingen 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Dossier Rechtstreekse subsidies aan beeldende kunstenaars

Dossier Rechtstreekse subsidies aan beeldende kunstenaars Dossier Rechtstreekse subsidies aan beeldende kunstenaars Al jaren ijvert NICC voor meer rechtstreekse subsidies aan beeldende kunstenaars. Het verheugde ons dan ook dat minister van Cultuur Bert Anciaux

Nadere informatie

VR DOC.1315/1BIS

VR DOC.1315/1BIS VR 2018 2311 DOC.1315/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA VOOR DE VLAAMSE REGERING Betreft: Tweede principiële goedkeuring van: - besluit van de Vlaamse Regering betreffende

Nadere informatie

Commissie Zorgvuldig Bestuur

Commissie Zorgvuldig Bestuur Commissie Zorgvuldig Bestuur CZB/V/KBO/2013/334 BETREFT: opleggen van voorwaarden voor middag- en avondopvang in het basisonderwijs. 1. PROCEDURE 1.1. Ontvangst: 17 september 2013 1.2. Vraagsteller [X],

Nadere informatie

Zullen cultuur- en gemeenschapscentra meer collectief onderhandelen?

Zullen cultuur- en gemeenschapscentra meer collectief onderhandelen? 102 103 Zullen cultuur- en gemeenschapscentra meer collectief onderhandelen? In 2010 kwam, na intensief overleg, het Principekader contracten tot stand. Hierin zijn een aantal principes vastgesteld die

Nadere informatie

INSCHATTING VAN DE IMPACT VAN DE KILOMETERHEFFING VOOR VRACHTVERVOER OP DE VOEDINGSINDUSTRIE. Studie in opdracht van Fevia

INSCHATTING VAN DE IMPACT VAN DE KILOMETERHEFFING VOOR VRACHTVERVOER OP DE VOEDINGSINDUSTRIE. Studie in opdracht van Fevia INSCHATTING VAN DE IMPACT VAN DE KILOMETERHEFFING VOOR VRACHTVERVOER OP DE VOEDINGSINDUSTRIE Studie in opdracht van Fevia Inhoudstafel Algemene context transport voeding Enquête voedingsindustrie Directe

Nadere informatie

Kunstendecreet. decreet ondersteuning professionele. kunsten Vlaamse Gemeenschap

Kunstendecreet. decreet ondersteuning professionele. kunsten Vlaamse Gemeenschap Kunstendecreet decreet ondersteuning professionele kunsten Vlaamse Gemeenschap Vernieuwing regelgeving Kunsten 1. Historiek 2. Structuur nieuwe Kunstendecreet 2.1. Organisatie Kunstenbeleid 2.2. Subsidie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent.

Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent. Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent. Ouderwerking omvat alle vormen van participatie door ouders in de Stedelijke Freinetschool De Boomgaard. De ouderraad overkoepelt de ouderwerking

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2006 100 Besluit van 21 februari 2006, houdende vaststelling van nadere regels over de verplichting tot betaling van het volgrecht en vaststelling

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103509 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Intergemeentelijke samenwerking - Imewo uitnodiging algemene

Nadere informatie

De gedeeltelijke vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing voor overwerk

De gedeeltelijke vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing voor overwerk 3 HOOFDSTUK I De gedeeltelijke vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing voor overwerk AFDELING 1 Inleiding Doelstelling Achtergrond Sinds 1 juli 2005 geldt een fiscale lastenverlaging voor

Nadere informatie

INTERNATIONAAL STUDENTEN LIED DUO CONCOURS

INTERNATIONAAL STUDENTEN LIED DUO CONCOURS INTERNATIONAAL STUDENTEN LIED DUO CONCOURS Financieel beleid per 1/1/2014 Stichting Internationaal Studenten Liedconcours Eperweg 68 8167 LJ Oene Internationaal Studenten Lied Duo Concours S T I C H T

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever OLYMPISCHE SPELEN EN PARALYMPICS LONDEN 2012 Oost-Vlaanderen en Gent gaan voor goud mevrouw Hilde Bruggeman De

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 maart 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00152 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst tussen de cultuur-toeristische partners van de Oost-Vlaamse Leiestreek

Nadere informatie

Inhoudstafel. Winstdelingsreglement Allianz Invest V896 NL Ed. 04/13 2

Inhoudstafel. Winstdelingsreglement Allianz Invest V896 NL Ed. 04/13 2 Inhoudstafel HOOFDSTUK I WINSTDELINGSREGLEMENT...3 1. Doel van het reglement...3 2. Quotiteit van de verzekerde prestaties gebonden aan elk van de gekantonneerde fondsen...3 3. Bepaling van het globaal

Nadere informatie

PARTNERPLAN. Geen woorden maar Zaken. 2011 AM Communicatie & Design / M. van Amsterdam

PARTNERPLAN. Geen woorden maar Zaken. 2011 AM Communicatie & Design / M. van Amsterdam PARTNERPLAN 2012 2015 Geen woorden maar Zaken 2011 AM Communicatie & Design / M. van Amsterdam 1. MKB Rotterdam Naast het nastreven van een optimaal rendement vinden steeds meer ondernemingen het van belang

Nadere informatie

2. Wat moet u onthouden over de prijzen- en kortingenpolitiek?

2. Wat moet u onthouden over de prijzen- en kortingenpolitiek? 2. Wat moet u onthouden over de prijzen- en kortingenpolitiek? 2.. De Ene korting is de andere niet! 2... Laat u niet misleiden door het kortingspercentage alleen! Geen appelen met peren vergelijken Kortingen

Nadere informatie

BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN

BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN Pagina 1 van 7 OPEN OPROEP Voor de deelname van België aan de Biënnale van Venetië 2017 nodigt de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2015/8 Boekhoudkundige verwerking van de aankoop van een onroerend goed bestemd voor verkoop 1

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2015/8 Boekhoudkundige verwerking van de aankoop van een onroerend goed bestemd voor verkoop 1 COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN CBN-advies 2015/8 Boekhoudkundige verwerking van de aankoop van een onroerend goed bestemd voor verkoop 1 Advies 30 september 2015 I. Inleiding 1. Onderhavig advies

Nadere informatie

Als de lonen dalen, dalen de loonkosten voor de producent. Hetgeen kan betekenen dat de producent niet overgaat tot mechanisatie/automatisering.

Als de lonen dalen, dalen de loonkosten voor de producent. Hetgeen kan betekenen dat de producent niet overgaat tot mechanisatie/automatisering. Top 100 vragen. De antwoorden! 1 Als de lonen stijgen, stijgen de productiekosten. De producent rekent de hogere productiekosten door in de eindprijs. Daardoor daalt de vraag naar producten. De productie

Nadere informatie

I. Toetsing van het voorliggend ontwerp van decreet aan het advies van de Raad voor de Kunsten van 3 maart 2004

I. Toetsing van het voorliggend ontwerp van decreet aan het advies van de Raad voor de Kunsten van 3 maart 2004 Raad voor de Kunsten Advies bij het ontwerp van decreet houdende opheffing van het decreet van 5 april 1995 tot oprichting van de Vlaamse Opera en tot regeling van de rechtsopvolging. I. Toetsing van het

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103456 Provincieraadsbesluit betreft Gaselwest algemene vergadering 24 juni 2011 Algemene vergadering 24

Nadere informatie

Zonnepanelen steeds rendabel. In een notendop

Zonnepanelen steeds rendabel. In een notendop Zonnepanelen steeds rendabel In een notendop Je wekt zelf elektriciteit op. Daardoor bespaar je jaarlijks heel wat uit op je energiefactuur. Met een investering in zonnepanelen tegen een aanschafprijs

Nadere informatie

Inhoudstafel. Winstdelingsreglement Allianz Invest V873 NL Ed. 09/12 2

Inhoudstafel. Winstdelingsreglement Allianz Invest V873 NL Ed. 09/12 2 Inhoudstafel HOOFDSTUK I WINSTDELINGSREGLEMENT... 3 1. Doel van het reglement... 3 2. Quotiteit van de verzekerde prestaties gebonden aan elk van de gekantonneerde fondsen... 3 3. Bepaling van het globaal

Nadere informatie

NOTARISBAROMETER VASTGOED AAN DE KUST OVERZICHT

NOTARISBAROMETER VASTGOED AAN DE KUST OVERZICHT NOTARISBAROMETER VASTGOED AAN DE KUST WWW.NOTARIS.BE 2018 Deze kustbarometer geeft een inzicht in de evolutie van de vastgoedactiviteit en de prijzen voor appartementen aan de kust. In deze barometer bekijken

Nadere informatie

SYNTHESERAPPORT EVALUATIE WETENSCHAPPELIJKE OLYMPIADES SAMENVATTING

SYNTHESERAPPORT EVALUATIE WETENSCHAPPELIJKE OLYMPIADES SAMENVATTING SYNTHESERAPPORT EVALUATIE WETENSCHAPPELIJKE OLYMPIADES SAMENVATTING Studiedienst en Prospectief Beleid 1 Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Vlaamse Overheid Koning Albert II-laan 35 bus 10 1030

Nadere informatie

FSMA_2015_18 dd. 10/12/2015 Aanbevelingen met betrekking tot persberichten over transparantiekennisgevingen

FSMA_2015_18 dd. 10/12/2015 Aanbevelingen met betrekking tot persberichten over transparantiekennisgevingen Mededeling FSMA_2015_18 dd. 10/12/2015 Aanbevelingen met betrekking tot persberichten over transparantiekennisgevingen (artikel 14, eerste lid, van de wet van 2 mei 2007) Toepassingsgebied: Het toepassingsgebied

Nadere informatie

Advies. Over het voorontwerp van decreet tot invoering van een verhoogd abattement bij hypotheekvestiging op de enige woning

Advies. Over het voorontwerp van decreet tot invoering van een verhoogd abattement bij hypotheekvestiging op de enige woning Brussel, 9 juli 2008 070908 Advies decreet hypotheekvestiging Advies Over het voorontwerp van decreet tot invoering van een verhoogd abattement bij hypotheekvestiging op de enige woning 1. Toelichting

Nadere informatie

TITEL I DOOR DE COMMISSIE VASTGESTELDE DEFINITIE VAN MIDDELGROTE, KLEINE EN MICRO-ONDERNEMINGEN

TITEL I DOOR DE COMMISSIE VASTGESTELDE DEFINITIE VAN MIDDELGROTE, KLEINE EN MICRO-ONDERNEMINGEN BIJLAGE 1 MKB-definitie AANBEVELING VAN DE COMMISSIE van 6 mei 2003 betreffende de definitie van kleine, middelgrote en micro-ondernemingen (kennisgeving geschied onder nummer C(2003) 1422) (2003/361/EG)

Nadere informatie

1. Hoeveel groenestroomcertificaten dienden volgens de quota op 31 maart 2013, op 31 maart 2014 en op 31 maart 2015 ingediend te worden?

1. Hoeveel groenestroomcertificaten dienden volgens de quota op 31 maart 2013, op 31 maart 2014 en op 31 maart 2015 ingediend te worden? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 265 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 3 april 2015 aan ANNEMIE TURTELBOOM VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE Groenestroomcertificaten

Nadere informatie

PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING. SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden

PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING. SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden INTRODUCTIE Enkele relevante gegevens uit het verleden Wij rekenen jaarlijks

Nadere informatie

ADVIES OVER HET WIJZIGINGSBESLUIT GROENE STROOM

ADVIES OVER HET WIJZIGINGSBESLUIT GROENE STROOM ADVIES OVER HET WIJZIGINGSBESLUIT GROENE STROOM Brussel, 12 maart 2003 031203_Advies_Groene_stroom 1. INLEIDING Op 24 februari 2003 heeft de Vlaamse minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Energie

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2015/XX - Verrichtingen met betrekking tot inschrijvingsrechten. Ontwerpadvies van 9 september 2015

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2015/XX - Verrichtingen met betrekking tot inschrijvingsrechten. Ontwerpadvies van 9 september 2015 COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN CBN-advies 2015/XX - Verrichtingen met betrekking tot inschrijvingsrechten Ontwerpadvies van 9 september 2015 In het kader van een individuele vraagstelling omtrent

Nadere informatie

Betreft: draagwijdte van het machtigingsbesluit van de provincies (RN/IP/2007/002) Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Betreft: draagwijdte van het machtigingsbesluit van de provincies (RN/IP/2007/002) Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Aanbeveling RR nr. 04/2008 van 7 mei 2008 Betreft: draagwijdte van het machtigingsbesluit van de provincies (RN/IP/2007/002) Het Sectoraal comité van het Rijksregister,

Nadere informatie

Het statuut van de kunstenaar Enkele knelpunten

Het statuut van de kunstenaar Enkele knelpunten Het statuut van de kunstenaar Enkele knelpunten Voorwoord De lijst met knelpunten welke volgt is niet exhaustief. De opsomming is gebaseerd op de vragen welke onze consulenten krijgen en hun analyses van

Nadere informatie

Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkos- ten in het kader van het kunstendecreet

Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkos- ten in het kader van het kunstendecreet Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- in de transportkos- en ten in het kader van het kunstendecreet Algemene Doel De tegemoetkoming in de reis-, verblijf- en transportkosten is één van de

Nadere informatie

Is dat dan geen indicatie dat wijk-werkers sowieso geen mensen uit de sociale economie verdringen?

Is dat dan geen indicatie dat wijk-werkers sowieso geen mensen uit de sociale economie verdringen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 704 van EMMILY TALPE datum: 6 juli 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Wijk-werken - Modaliteiten 1. Artikel 6 van het decreet betreffende

Nadere informatie

BOUWTEAM EN DEELNAME VAN DE TOEKOMSTIGE INWONERS

BOUWTEAM EN DEELNAME VAN DE TOEKOMSTIGE INWONERS 1 In teamverband bouwen: kwaliteit, doeltreffendheid, snelheid! Leefmilieu Brussel BOUWTEAM EN DEELNAME VAN DE TOEKOMSTIGE INWONERS Daniel MIGNOLET Habitat et Participation vzw 1 Doelstellingen van de

Nadere informatie

Agenda VREG VLAAMSE REGULATOR VAN DE ELEKTRICITEITS- EN GASMARKT P 1

Agenda VREG VLAAMSE REGULATOR VAN DE ELEKTRICITEITS- EN GASMARKT P 1 Agenda Samenstelling energiefactuur Wat zijn distributienettarieven? Tariefbevoegdheid Tariefmethodologie Vergelijking distributienettarieven Redenen evolutie, landschap netbeheer en transmissienettarieven

Nadere informatie

Kunstendecreet. Team Kunsten en Erfgoed Departement Cultuur, Jeugd en Media. Infovergadering nieuwe beoordelaars 2 februari 2018

Kunstendecreet. Team Kunsten en Erfgoed Departement Cultuur, Jeugd en Media. Infovergadering nieuwe beoordelaars 2 februari 2018 Kunstendecreet Team Kunsten en Erfgoed Departement Cultuur, Jeugd en Media Infovergadering nieuwe beoordelaars 2 februari 2018 Jan Fabre, 2006 AGENDA Inleiding Belangrijkste vernieuwingen Opbouw Subsidiestromen

Nadere informatie

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553 Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten 2016-2019 d.d. 29-10-2015 Publicatienummer: 75553 # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 NvI Vraag 1 + 2 CAR-UWO + Wij achten het op basis

Nadere informatie

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet ingediend op 340 (2014-2015) Nr. 3 3 juni 2015 (2014-2015) Tekst aangenomen door de plenaire vergadering van het ontwerp van decreet tot wijziging van het decreet van 27 april 2007 betreffende het hergebruik

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening I. Inleiding Advies van 4 maart 2013 1. Zowel het volledig

Nadere informatie

Evaluatie van Open Bedrijvendag

Evaluatie van Open Bedrijvendag Evaluatie van Open Bedrijvendag Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35 bus 10 1030 Brussel April 2011 Samenvatting De Open Bedrijvendag

Nadere informatie

I. Opbouw en doel van het rapporteringmodel ex ante

I. Opbouw en doel van het rapporteringmodel ex ante RICHTLIJNEN BIJ HET INVULLEN RAPPORTERINGMODEL EX ANTE VOOR DE BEHEERDER VAN HET AARDGASVERVOERSNET, DE OPSLAGINSTALLATIE VOOR AARDGAS EN DE LNG-INSTALLATIE I. Opbouw en doel van het rapporteringmodel

Nadere informatie

Beleggingsovertuigingen. Stichting Pensioenfonds Openbare Bibliotheken

Beleggingsovertuigingen. Stichting Pensioenfonds Openbare Bibliotheken Beleggingsovertuigingen Stichting Pensioenfonds Openbare Bibliotheken Beleggingsovertuigingen De missie van het Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB) is een toekomstbestendig en verantwoord pensioen

Nadere informatie

3.1 Seinvoorbijrijdingen, voorbodes Veiligheidsoverleg 30/09/2014

3.1 Seinvoorbijrijdingen, voorbodes Veiligheidsoverleg 30/09/2014 3.1 Seinvoorbijrijdingen, voorbodes Veiligheidsoverleg 30/09/2014 FIRMANAAM: NMBS Logistics luc.duveiller@blogistics.be PRESENTATOR: Luc Duveiller e-mail: luc.duveiller@blogistics.be PRIORITEIT 1 : hoog

Nadere informatie

Commissie Benchmarking Vlaanderen

Commissie Benchmarking Vlaanderen Commissie Benchmarking Vlaanderen 023-0143 TOELICHTING 14 AFTOPPING 1 Convenant tekst In Artikel 6, lid 6 van het convenant wordt gesteld: Indien de in de leden 2, 3 en 4 genoemde maatregelen tot gevolgen

Nadere informatie

Wat betekent de uitbreiding van de tax shelter naar podiumkunsten concreet?

Wat betekent de uitbreiding van de tax shelter naar podiumkunsten concreet? Wat betekent de uitbreiding van de tax shelter naar podiumkunsten concreet? Het is een belastingvrijstelling voor vennootschappen die investeren in een Europees podium- of theaterwerk De vennootschapsbelasting,

Nadere informatie

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet Meerjarige werkingsubsidies Projectsubsidies (organisaties) Subsidies voor kunstenaars: Ontwikkelingsgerichte beurzen Projectsubsidies voor kunstenaars Creatieopdrachten

Nadere informatie

Anbi-Beleidsplan

Anbi-Beleidsplan Anbi-Beleidsplan 2016-2018 Dit anbi-beleidsplan bevat de volgende onderdelen: 1. inleiding 2. doel van de Stichting 3. werkzaamheden van de Stichting 4. organisatiestructuur 5. financiën 6. vermogensbeheer

Nadere informatie

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid.

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 145 d.d. 9 juni 2011 (mr. C.E. du Perron, voorzitter, en mr. R.J. Verschoof en mr. M.L. Hendrikse, leden en mr. F.E. Uijleman, secretaris) Samenvatting

Nadere informatie

SIDIEREGELING ORDERING BEELDENDE LIMBURG RUNS ^^^,,- ^ ill P''ov'"cie it^ Limburg

SIDIEREGELING ORDERING BEELDENDE LIMBURG RUNS ^^^,,- ^ ill P''ov'cie it^ Limburg SIDIEREGELING ORDERING BEELDENDE LIMBURG RUNS ^^^,,- ^ ill P''ov'"cie it^ Limburg Boekmanstichting - Bibliotheek Herengracht 415-1017 BP Amsterdam telefoonvvwfvs34-s3/3^y-24'^^z/5«^/

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Stichting Fashion for Good Beleidsplan

Stichting Fashion for Good Beleidsplan Stichting Fashion for Good Beleidsplan June 2019 TABLE OF CONTENTS Doel... 2 Belangrijkste activiteiten... 3 Ons Bestuur... 4 Financiering... 5 Budget en bestaande financiering... 5 Dit beleidsplan beslaat

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt v 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Onze activiteiten in beeld 3. Financiële verslaglegging 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord Beste vrienden, 2014 was een jaar waarin er veel

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1 Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1 Tussen : hierna te noemen de advocaat (of het advocatenkantoor) en hierna te noemen de cliënt(en) 2 Wordt het volgende overeengekomen : 1. Voorwerp van

Nadere informatie

Methodologie verdachten. Politiële criminaliteitsstatistieken

Methodologie verdachten. Politiële criminaliteitsstatistieken Methodologie verdachten Politiële criminaliteitsstatistieken INHOUDSTAFEL VERDACHTEN: METHODOLOGISCHE HANDLEIDING... 3 Waarom?... 3 Wat verstaat men onder verdachten?... 3 Twee kenmerken: geslacht en leeftijd...

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST. Deze raamovereenkomst voor de productie van een in aanmerking komend podiumwerk (de Raamovereenkomst ) is afgesloten op [*] tussen

RAAMOVEREENKOMST. Deze raamovereenkomst voor de productie van een in aanmerking komend podiumwerk (de Raamovereenkomst ) is afgesloten op [*] tussen RAAMOVEREENKOMST Deze raamovereenkomst voor de productie van een in aanmerking komend podiumwerk (de Raamovereenkomst ) is afgesloten op [*] tussen 1. [*], ingeschreven bij de KBO onder het nummer [*]

Nadere informatie

Wijzigingen op privégebied

Wijzigingen op privégebied Wijzigingen op privégebied Wijzigingen op privégebied Deze whitepaper bevat een samenvatting van de belangrijkste voorgestelde wijzigingen op privégebied. De informatie in dit onderdeel heeft betrekking

Nadere informatie

REGLEMENT SAMENWERKINGSACTIVITEITEN

REGLEMENT SAMENWERKINGSACTIVITEITEN REGLEMENT SAMENWERKINGSACTIVITEITEN A. NIET-SUBSIDIEERBARE ACTIVITEITEN (door nationale overheden) 1) WINSTVERDELING. Opbrengst inkomgelden : voor het Cultureel Centrum Opbrengst tap : voor de medewerkende

Nadere informatie

Investeer nu in een duurzame toekomst.

Investeer nu in een duurzame toekomst. Investeer nu in een duurzame toekomst. Investeer in de groei van Bij werkt uw geld aan een duurzame samenleving waarin levenskwaliteit centraal staat. U kunt daaraan bijdragen door certificaten van aandelen

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Kunstendecreet van 2 april 2004, gewijzigd bij de decreten van 3 juni 2005, 22 december 2006 en 20 juni 2008;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Kunstendecreet van 2 april 2004, gewijzigd bij de decreten van 3 juni 2005, 22 december 2006 en 20 juni 2008; Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de uitvoering van het Kunstendecreet van 2 april 2004, gewijzigd bij de decreten van 3 juni 2005, 22 december 2006 en 20 juni 2008 DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

Subsidieverordening beeldend kunstenaars

Subsidieverordening beeldend kunstenaars Subsidieverordening beeldend kunstenaars ALGEMENE BEPALINGEN Begripsomschrijvingen Deze verordening verstaat onder: raad: commissie: burgemeester en wethouders: subsidie: subsidieplafond: kunstenaar: Artikel

Nadere informatie

DE VLAAMSE LANDBOUWCONJUNCTUURINDEX

DE VLAAMSE LANDBOUWCONJUNCTUURINDEX FOCUS 14 DE VLAAMSE LANDBOUWCONJUNCTUURINDEX RESULTATEN ENQUÊTE NAJAAR 14 Departement Landbouw en Visserij afdeling Monitoring en Studie 1. Blik op de conjunctuurindex 2. Landbouw per deelsector 3. Tuinbouw

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 64.793/1 van 20 december 2018 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Memorandum beeldende kunstenaars

Memorandum beeldende kunstenaars Nieuw Internationaal Cultureel Centrum Memorandum beeldende kunstenaars In 2003 kwam het kunstenaarsstatuut tot stand. Met dit statuut werd een duidelijk kader gecreëerd en beschikken kunstenaars over

Nadere informatie

Inspiratie voor een Vlaamse kunstkoopregeling 24-02-2016

Inspiratie voor een Vlaamse kunstkoopregeling 24-02-2016 Inspiratie voor een Vlaamse kunstkoopregeling 24-02-2016 Kunstkoopregeling: waarom op de agenda? Wens van minister Sven Gatz om impulsen te geven aan de kunstmarkt Inspiratie: Nederlandse KunstKoop ( 1997)

Nadere informatie

2414 ( ) Nr januari 2014 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet

2414 ( ) Nr januari 2014 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet stuk ingediend op 2414 (2013-2014) Nr. 1 31 januari 2014 (2013-2014) Voorstel van decreet van de heren Willy Segers, Ward Kennes, Jurgen Vanlerberghe, Marius Meremans, Paul Delva en Kurt De Loor en mevrouw

Nadere informatie

Liberalisering van de energiemarkten. Algemene context. Dag 1:

Liberalisering van de energiemarkten. Algemene context. Dag 1: Liberalisering van de energiemarkten Algemene context Dag 1: Agenda van de opleiding I. Energieprijzen II. Institutionele context van de energie in België III. Organisatie van de elektriciteit- en gasmarkt

Nadere informatie

We doen zeven aanbevelingen om de aanpak van drukte en de leefbaarheid te

We doen zeven aanbevelingen om de aanpak van drukte en de leefbaarheid te Aanbevelingen Rekenkamer t.a.v. Drukte Amsterdam december 2016 Aanbevelingen We doen zeven aanbevelingen om de aanpak van drukte en de leefbaarheid te verbeteren. Vier aanbevelingen hebben betrekking op

Nadere informatie

Circulaire aan de financiële instellingen over verwervingen, vergrotingen, verkleiningen of overdrachten van gekwalificeerde deelnemingen

Circulaire aan de financiële instellingen over verwervingen, vergrotingen, verkleiningen of overdrachten van gekwalificeerde deelnemingen de Berlaimontlaan 14 - BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 38 12 fax 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Circulaire Brussel, 14 september 2017 Kenmerk: NBB_2017_23 uw correspondent:

Nadere informatie

VLAAMSE OUDERENRAAD Advies 2013/3 over de overdracht van de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) naar Vlaanderen

VLAAMSE OUDERENRAAD Advies 2013/3 over de overdracht van de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) naar Vlaanderen VLAAMSE OUDERENRAAD Advies 2013/3 over de overdracht van de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) naar Vlaanderen Vlaamse Ouderenraad vzw 18 december 2013 Koloniënstraat 18-24 bus 7 1000 Brussel

Nadere informatie

Business case modelcasus

Business case modelcasus 1/5 Modelcasus Van Bleek fabriek - Business Case Business case modelcasus Inleiding De Business case geeft antwoord op de vraag of het financiële resultaat over de gehele levensduur van het project voldoende

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST van onbepaalde duur. wonende te,

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST van onbepaalde duur. wonende te, De ondergetekenden: SAMENWERKINGSOVEREENKOMST van onbepaalde duur 1, wonende te,, verder te noemen de Kunstenaar ; en 2 (naam en rechtsvorm) gevestigd te (adres zetel) ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

-VOLULIFE. De groepsverzekering van de nieuwe generatie. AG Employee Benefits

-VOLULIFE. De groepsverzekering van de nieuwe generatie. AG Employee Benefits -VOLULIFE De groepsverzekering van de nieuwe generatie AG Employee Benefits -VOLULIFE Omdat elke werkgever die denkt in het belang van zijn onderneming, ook aan de toekomst van zijn medewerkers denkt.

Nadere informatie

Informatie ten dienste van de markt

Informatie ten dienste van de markt Informatie ten dienste van de markt De elektronische publicatie van balancinggegevens: informatie ten dienste van de markt Om het evenwicht in zijn regelzone te kunnen handhaven, heeft Elia een balancingmechanisme

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR DE AANVRAAG VAN EEN TUSSENKOMST IN EEN BUITENLANDS PUBLIEK PRESENTATIEMOMENT IN HET KADER VAN HET KUNSTENDECREET

RICHTLIJNEN VOOR DE AANVRAAG VAN EEN TUSSENKOMST IN EEN BUITENLANDS PUBLIEK PRESENTATIEMOMENT IN HET KADER VAN HET KUNSTENDECREET RICHTLIJNEN VOOR DE AANVRAAG VAN EEN TUSSENKOMST IN EEN BUITENLANDS PUBLIEK PRESENTATIEMOMENT IN HET KADER VAN HET KUNSTENDECREET VERSIE JANUARI 2019 1 ONTVANKELIJKHEID - Indien de aanvrager een organisatie

Nadere informatie

Het productie-artiestcontract

Het productie-artiestcontract Het productie-artiestcontract Check-list voor het onderhandelen over een productie-artiestcontract WAARSCHUWING: Onze check-lists zijn bedoeld om u te helpen om bepaalde vragen te formuleren die u zich

Nadere informatie

Evaluatie. van het DREAM-project SAMENVATTING

Evaluatie. van het DREAM-project SAMENVATTING Evaluatie van het DREAM-project SAMENVATTING Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35 bus 10 1030 Brussel 13 juni 2008 Samenvatting In de

Nadere informatie

VERKIEZINGEN 2018 De stem van de ondernemer over Lummen

VERKIEZINGEN 2018 De stem van de ondernemer over Lummen VERKIEZINGEN 2018 De stem van de ondernemer over Lummen In 2017 interviewde Voka 2.365 ondernemers uit 67 Vlaamse steden en gemeenten telefonisch. Verrijkt met een financiële analyse van elke gemeentelijke

Nadere informatie

De gemeente Heist-op-den-Berg wenst voor een tijdelijke vervangingsopdracht gedurende bevallingsverlof aan te werven:

De gemeente Heist-op-den-Berg wenst voor een tijdelijke vervangingsopdracht gedurende bevallingsverlof aan te werven: De gemeente Heist-op-den-Berg wenst voor een tijdelijke vervangingsopdracht gedurende bevallingsverlof aan te werven: 1 Cultuurfunctionaris-stafmedewerker (m/v) voor het cultuurcentrum (contractuele functie

Nadere informatie

MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE GROENKRACHT CVBA IN VEREFFENING HEEFT INGESTEMD

MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE GROENKRACHT CVBA IN VEREFFENING HEEFT INGESTEMD MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE GROENKRACHT CVBA IN VEREFFENING HEEFT INGESTEMD Deze minnelijke schikking, waarmee Groenkracht CVBA in vereffening op 18 juni 2015

Nadere informatie

ADVIES WIJZIGING BVR SUBSIDIËRING TERREINEN WOONWAGENBEWONERS

ADVIES WIJZIGING BVR SUBSIDIËRING TERREINEN WOONWAGENBEWONERS ADVIES WIJZIGING BVR SUBSIDIËRING TERREINEN WOONWAGENBEWONERS Advies 2017-09 / 6.07.2017 www.vlaamsewoonraad.be INHOUD 1 Situering... 3 2 Beknopte inhoud... 3 3 Bespreking... 3 3.1 Algemeen 3 3.2 Wijzigende

Nadere informatie

Kunst & cultuur, het investeren waard? Onderzoek naar economische betekenis

Kunst & cultuur, het investeren waard? Onderzoek naar economische betekenis Kunst & cultuur, het investeren waard? Onderzoek naar economische betekenis Presentatie voor het Paradiso-debat In opdracht van Kunsten 92, ACI en Paradiso Zondag 29 augustus 2010 Bastiaan Vinkenburg 1

Nadere informatie

Om een zo duidelijk mogelijk verslag te maken, hebben we de vragen onderverdeeld in 4 categorieën.

Om een zo duidelijk mogelijk verslag te maken, hebben we de vragen onderverdeeld in 4 categorieën. Beste leerling, Dit document bevat het examenverslag voor leerlingen van het vak M&O havo, tweede tijdvak (2018). In dit examenverslag proberen we een zo goed mogelijk antwoord te geven op de volgende

Nadere informatie

Autoriteit Financiële Markten

Autoriteit Financiële Markten AFM consulteert Concept Beleidsregel aangaande de methodiek voor het berekenen van het aantal aandelen waarop financiële instrumenten betrekking hebben en de meldingsplicht bij indices en mandjes Ter consultatie

Nadere informatie

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 3 juli 2012

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 3 juli 2012 Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20 bus 19 B-1000 Brussel Gratis telefoon

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR. BETREFT: Basisonderwijs: Concurrentie en gratis schoolvervoer door één bepaald schoolbestuur.

COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR. BETREFT: Basisonderwijs: Concurrentie en gratis schoolvervoer door één bepaald schoolbestuur. COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR CZB/KL/KBO/2003/33 BETREFT: Basisonderwijs: Concurrentie en gratis schoolvervoer door één bepaald schoolbestuur. 1. PROCEDURE 1.1. Ontvangst: 15/10/2003 1.2. Verzoeker directeur

Nadere informatie