Verslag van een excursie langs het dijkversterkingstraject Hoorn - Amsterdam d.d. 17 juni P. Hartskamp-de Jong, Provinciale Staten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van een excursie langs het dijkversterkingstraject Hoorn - Amsterdam d.d. 17 juni 2013. P. Hartskamp-de Jong, Provinciale Staten"

Transcriptie

1 Tour de Force Verslag van een excursie langs het dijkversterkingstraject Hoorn - Amsterdam d.d. 17 juni Deelnemers: Tweede Kamer, commissie I&M Provincie Noord-Holland R. Bisschop drs. N. Papineau Salm, Provinciale Staten P. Hartskamp-de Jong, Provinciale Staten P. Boon, Adviseur Waterkingen K. Arpad-Jongsma, sectormanager water A. van Duinen, beleidsmedewerker cultuurhistorie Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Amsterdam stadsdeel Noord Gemeente Waterland Gemeente Edam-Volendam K. Stam, Hoogheemraad K. Woestenburg, Omgevingsmanager Versterking Markermeerdijken mr. drs. K. Diepeveen, portefeuillehouder VROM c.a. L.M.B.C. Wagenaar-Kroon, burgemeester T.G.C. Luyckx, wethouder S. Vink, beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling Gemeente Zeevang Gemeente Koggenland Gemeente Hoorn H. Schutt, wethouder J. Wijnker, wethouder R. Louwman, wethouder

2

3 In het kader van de problematiek rond het dijkversterkingsproject Hoorn-Amsterdam, is door het Tolhuusberaad een excursie georganiseerd langs het traject en de belangrijkste knelpunten daarbij. Na een welkomswoord en een voorstelronde door burgemeester Wagenaar van de gemeente Waterland, vertrekt de bus rond het middaguur vanuit Amsterdam Noord in noordelijke richting. De wethouder van stadsdeel Amsterdam Noord, de heer Diepeveen geeft een korte toelichting op de geschiedenis van dit deel van Amsterdam. Bij het dorp Durgerdam is in het door het Hoogheemraadschap vastgestelde Voorkeursalternatief (hierna VKA), gekozen voor een oplossing met een diepwand. Op het hele dijkversterkingstraject is dit de enige locatie in het VKA waar voor een diepwand is gekozen door het Hoogheemraadschap. Eerste stop is bij het Kinselmeer. Een unieke locatie met aan weerzijden van de dijk water. Een vraag van de heer Salm of de dijk nergens wordt verhoogd, luidt het antwoord dat nergens op dit dijktraject de dijk wordt verhoogd. De heer Diepeveen wijst op het belang van de recreatieve meekoppelprojecten, zoals bijvoorbeeld aparte wandel- en fietspaden. De heer Bisschop vraagt of een diepwand het grondwater niet beinvloed? De heer Stam antwoordt dat het peilverschil ter plaatse van de betreffende locatie (Durgerdam) maar 10 cm bedraagt, zodat invloed op het grondwater geen rol speelt. De heer Stam meldt dat tussen Durgerdam en Uitdam gekozen is voor een buitendijkse oplossing. De heer Diepeveen geeft aan dat je vanuit verschillende kanten naar zo n oplossing kunt kijken. Bijvoorbeeld de Hoekelingsdam is nu belangrijk vanwege de hoge natuurwaarden. Ter hoogte van het Kinselmeer richting Uitdam gaat het VKA uit van een oeverdijk, wat een aantasting van het beeld van het Markeermeer betekent. Maar misschien kan een combinatie met

4 de luwtemaatregelen (uit het RRAAM) voordelen bieden. De heer Stam legt uit dat de luwtemaatregelen tot doel hebben de waterkwaliteit van het Markermeer te verbeteren. De heer Salm vraagt naar de monumentale status van de dijk. Mevrouw Van Duinen geeft een uitleg over de dijk als provinciaal monument. De redengevende omschrijving geeft aan op welke wijze rekenschap gegeven moet worden van de cultuurhistorische waarde van de dijk. Beschermd zijn het dijklichaam zelf, de voorlanden en de braken. Mevrouw Wagenaar, burgemeester van Waterland, vervolgt de toelichting op het dijktraject. De gemeente Waterland is een groene gemeente. Er wordt veel waarde gehecht aan het landschap. Uitdam is de volgende stop op de route. Dit dorp is helemaal in de dijk gebouwd. Het VKA gaat uit van een asverschuiving. Gezien de onderhoudsstaat van de dijk, moet daar wel zeker wat gebeuren. De bewoners echter, zien liever geen buitendijkse oplossing. Mevrouw M. Verhorst, bestuurslid van stichting De Kwade Zwaan ontvangt de delegatie op de dijk bij Uitdam. Zij geeft een toelichting op de bezwaren van de bewoners van Uitdam. Het bedoelde stukje dijk wordt bewandeld. Graag zouden stichting en bewoners zien dat meer tijd wordt gegeven om de uitkomsten van de proef Dijken op Veen te kunnen benutten. Wellicht zullen nieuwe rekenmethoden uitwijzen dat de dijk bij Uitdam in stand kan blijven en kan deze unieke locatie behouden blijven. De heer Stam legt uit wat de nadelen zijn van een diepwand, wat een hele grote ingreep betekent en waarmee ook veel uitvoeringstijd gepaard gaat. In zijn algemeenheid heeft het Hoogheemraadschap een voorkeur voor oplossingen in grond.

5 De heer Luyckx merkt op dat er een taakstellend budget voor het gehele dijkproject Hoorn Amsterdam beschikbaar is en stelt vervolgens de vraag: Wie betaalt de meerkosten? De heer Stam antwoordt dat het Hoogheemraadschap moet uitgaan van een sobere en doelmatige uitvoering. De meerkosten zijn voor diegene die de wensen heeft. Een bewoner van Uitdam stelt: alle argumenten die het Hoogheemraadschap hanteert pleiten voor een diepwand bij Uitdam, met uitzondering van het kostenargument. De heer Bisschop geeft aan dat het de moeite waard is om hier nog eens goed naar te kijken. De toelichting op het traject wordt vervolgd door de heer Luyckx, wethouder van de gemeente Edam-Volendam. De grens tussen de gemeente Waterland en de gemeente Edam- Volendam bevindt zich ter hoogte van Katwoude, waar het VKA uitgaat van een binnendijkse dijkversterking. Dit stuit op grote bezwaren van de enkele bewoners daar. Vervolgens gaat het laatste stuk dijkversterking voor Volendam, ter hoogte van de Pieterman, buitenwaarts. Volgende stopplaats is de parkeerplaats Parallelweg te Volendam, waar we verder lopen naar het Noordeinde. De heer Luyckx legt uit dat het Hoogheemraadschap hier gekozen heeft voor een dijk voor de dijk, een buitenwaartse oplossing tot versterking. Dit stuit op veel weerstand van bewoners.

6 Een diepwand, een mogelijke alternatieve oplossing kost echter extra geld. De heer Stam voegt hieraan toe dat in het proces door de plaatselijke ondernemers ook een aantal alternatieve oplossingen is aangedragen om gelijktijdig de dijk te versterken en de verkeers- en parkeerproblematiek op te lossen, zoals een voetgangerstunnel door de dijk en een parkeerbak in het water. Deze oplossingen blijken echter te kostbaar. Een buitenwaartse dijkversterking biedt ook voordelen, zo is de overlast tijdens de uitvoering aanmerkelijk minder, dan bij andere oplossingen. Vanaf Edam rijden we via de dijk de gemeente Zeevang binnen. De heer Schutt, wethouder van Zeevang geeft een toelichting. De gemeente Zeevang heeft binnen dit dijkversterkingstraject van de 6 betrokken gemeenten, het langste stuk dijk binnen haar gemeentegrenzen. De gemeente is heel gelukkig met de gekozen oeverdijkvariant in het VKA.

7

8 Bij het dorp Schardam is sprake van een dijkverplaatsing. Naast het dijkversterkingsproject, zijn ook aan de orde de zogenaamde luwtemaatregelen en de zogenaamde FES maatregelen, gericht op behoud van het landschap. De luwtemaatregelen zijn gericht op tegengaan van slib in het Markermeer (natura2000 gebied). Eerder is een proef gedaan met slibschermen. Er zijn meer opties in beeld, een daarvan is de aanleg van een archipel van eilanden in het Markermeer. De grote vraag is wat je dan daarna ziet vanaf de dijk. Ter hoogte van Schardam is in het water een proeftuin in voorbereiding om de effecten te toetsen van een oeverdijk en verschillende luwtestructuren. De volgende stop op de dijk is ter hoogte van de beoogde locatie voor een nieuw gemaal met een kanaal dat richting Markermeer wordt gegraven. De heer Schutt legt uit dat in het verlengde daarvan dan luwtemaatregelen kunnen worden gerealiseerd, dat tezamen zal nogal een impact hebben op het uitzicht. Mevrouw Van Duinen geeft een korte toelichting op de geschiedenis van dit stukje dijk, dat bekend staat als de Klamdijk. Deze dijk vormt de verbinding tussen de Westfriese omringdijk en de Markermeerdijk. Rond 1400 is de dijk tussen Hoorn en Schardam weggeslagen. Lang is getwist over wie verantwoordelijk was voor herstel van die dijk, vandaar de naam Klamdijk (klammen = twisten). Het volgende deel van de dijk wordt toegelicht door de heer Wijnker, wethouder van de gemeente Koggenland. De gemeente Koggenland telt inwoners en heeft met 86 km2 het grootste grondgebied van de 6 betrokken gemeenten, maar slechts strekkende meter dijk. De inwoners zouden liever een oeverdijk als oplossing hebben, maar het VKA gaat uit van een asverschuiving. Met name bij het dorp Scharwoude is dit een punt. Verder zou het heel mooi zijn als er een fiets/wandelpad op de dijk komt.

9 Na Scharwoude rijden we de gemeente Hoorn in, waar de toelichting wordt vervolgd door de heer Louwman, wethouder van Hoorn. Hoorn is, in tegenstelling tot de gepasseerde groene gemeenten, geheel bebouwd. Bedoeling is hier een stadsstrand te realiseren, wat goed te combineren is met de vooroeveroplossing zoals opgenomen in het VKA door het Hoogheemraadschap. Bij de schouwburg van Hoorn licht de heer Louwman verder toe dat de gemeente de luwtemaatregelen prima vindt, ook eilanden voor de Markermeerkust. De heer Bisschop spreekt een dankwoord, mede namens de provinciale bestuurders. Hij begrijpt de problematieken en verondersteld dat een cheque uit Den Haag welkom zou zijn (hoewel dat een moeilijke zaak zal zijn). Hij zal de problematiek met genoegen nog eens bespreken in zijn commissie. De heer Louwman spreekt een slotwoord, waarbij hij alle deelnemers vanuit de Tweede Kamer en de Provinciale Staten bedankt voor hun aanwezigheid bij deze Tour langs de dijk Hoorn Amsterdam. Als lokale bestuurders hebben wij grote zorg over zaken die hier gevolgen hebben, maar elders besloten worden. Van belang is de we de kansen pakken, elkaar informeren en de historie koesteren.

Versterking Markermeerdijken Overzicht milieueffecten van alternatieven in het MER

Versterking Markermeerdijken Overzicht milieueffecten van alternatieven in het MER Bijlagenboek 1.19 Versterking Markermeerdijken Overzicht milieueffecten van alternatieven in het MER Projectomschrijving Versterking Markermeerdijken Verantwoordelijk cluster PPV Werkpakket MER Object

Nadere informatie

Naar veilige Markermeerdijken

Naar veilige Markermeerdijken Naar veilige Markermeerdijken Naar veilige Markermeerdijken Hoogheemraadschap Hollands Noorder kwartier versterkt 33 kilometer afgekeurde dijk tussen Hoorn en Amsterdam. Tijdens de toetsronde in 2006 zijn

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Provinciale Staten van Noord-Holland door tussenkomst van de statengriffier mw. drs. K. Bolt Dreef 3, tweede etage 201 2 HR Haarlem INSEKOMEN 29 AUS.

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 28 augustus 2018 Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen Versterking Markermeerdijken Kenmerk: 1072963 Bijlagen: Motivering vvgb

Nadere informatie

Bijlagenboek t/m 11.35

Bijlagenboek t/m 11.35 Bijlagenboek 11.19 t/m 11.35 Kaart 16: Consistente Eenheden Kaart 17: Visie Ruimtelijke Kwaliteit Modules Parels Module 1: Binnendijks bebouwing Hoorn Binnenstad Westfriese Omringdijk Module 2: Strand

Nadere informatie

Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk

Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk Bewonersbijeenkomst 05-07-2016 Sterke dijken, veilige toekomst In 2006 is in totaal circa 33 kilometer van de Markermeerdijken van

Nadere informatie

VERSLAG HaskoningDHV Nederland B.V.

VERSLAG HaskoningDHV Nederland B.V. Logo VERSLAG HaskoningDHV Nederland B.V. Vergadering : Diepwandexcursie Datum vergadering : 29-5-2013 Plaats : Bergambacht/Schoonhoven Opdrachtgever : Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Project

Nadere informatie

Rapportage cultuurhistorie versterking Markermeerdijken

Rapportage cultuurhistorie versterking Markermeerdijken Rapportage cultuurhistorie versterking Markermeerdijken Projectomschrijving Versterking Markermeerdijken Verantwoordelijk cluster Planproces en Vergunningen Werkpakket Planproces Object Rapportage cultuurhistorie

Nadere informatie

Rapportage cultuurhistorie. Versterking Markermeerdijken. Documentnummer AMMD ( ) Verantwoordelijk cluster Planproces en Vergunningen

Rapportage cultuurhistorie. Versterking Markermeerdijken. Documentnummer AMMD ( ) Verantwoordelijk cluster Planproces en Vergunningen Bijlagenboek 5.8 Rapportage cultuurhistorie versterking Markermeerdijken Projectomschrijving Versterking Markermeerdijken Verantwoordelijk cluster Planproces en Vergunningen Werkpakket Planproces Object

Nadere informatie

Nr. Participant Onderwerp Opmerking/Vraag/Advies Voorstel voor gebruik advies / antwoord 1. Gemeente Waterland Aanvulling projectenlijst hoofdstuk 6

Nr. Participant Onderwerp Opmerking/Vraag/Advies Voorstel voor gebruik advies / antwoord 1. Gemeente Waterland Aanvulling projectenlijst hoofdstuk 6 Landschap Waterland AB 28 06 2012 Agendapunt 11 Recreatieplan Waterland actualisatie 2012 BIJLAGE 1 REACTIES Nr. Participant Onderwerp Opmerking/Vraag/Advies Voorstel voor gebruik advies / antwoord 1.

Nadere informatie

Documentnummer AMMD /

Documentnummer AMMD / Bijlagenboek 1.17 1 van 4 Onderzochte projecten als onderdeel van de autonome situatie (effecten en raakvlakken) Onderstaand is een overzicht opgenomen van projecten in de omgeving van de Markermeerdijken

Nadere informatie

INSPIRATIEBOEK OEVERDIJK MARKERMEERKUST HOORN-AMSTERDAM

INSPIRATIEBOEK OEVERDIJK MARKERMEERKUST HOORN-AMSTERDAM INSPIRATIEBOEK OEVERDIJK MARKERMEERKUST HOORN-AMSTERDAM Resultaten Oeverdijk-ateliers april/mei 2013 Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier/ Provincie Noord-Holland Colofon De Oeverdijk-ateliers zijn

Nadere informatie

13. Cultuurcompagnie Noord-Holland, te dezen vertegenwoordigd door algemeen directeur Rob Berends

13. Cultuurcompagnie Noord-Holland, te dezen vertegenwoordigd door algemeen directeur Rob Berends Samenwerkingsovereenkomst Westfriese Omringdijk: 2013 2015 Samenwerkingsovereenkomst tussen de vertegenwoordigers van alle deelnemende partijen over het behouden en versterken van de vrijetijdseconomie

Nadere informatie

HOORNSE HOP WEST COAST STORY

HOORNSE HOP WEST COAST STORY HOORNSE HOP WEST COAST STORY Een ontwerp in het licht van de relatie tussen recreatieve ontwikkelingen en klimaat adaptatie maatregelen in het IJsselmeer gebied P5 PRESENTATIE - JUDIT GAASBEEK JANZEN -

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

VERSLAG 20 januari 2016

VERSLAG 20 januari 2016 VERSLAG 20 januari 2016 Vergadering Omgevingsbijeenkomst Uitdammerdijk (module 15) en (module 16) Aanwezig Genodigden en Uitdammerdijk Afwezig Van Klaas Oudman, Alliantie Markermeerdijken Datum vergadering

Nadere informatie

Hoorn, stad aan het Blauwe Hart

Hoorn, stad aan het Blauwe Hart Hoorn, stad aan het Blauwe Hart 18 april 2012 hoorn.nl Rijksbeleid Markermeer en de positie van Hoorn Ton van der Lee, beleidsmedewerker RO Hoorn Uniek gebied met grote kwaliteiten Diverse projecten met

Nadere informatie

http://www.markermeerdijken.nl/markermeerdijken/ meest-gestelde-vragen_3644/

http://www.markermeerdijken.nl/markermeerdijken/ meest-gestelde-vragen_3644/ http://www.markermeerdijken.nl/markermeerdijken/ meest-gestelde-vragen_3644/ Acht vragen van HHNK Acht antwoorden van HHNK acht halve waarheden fons elders (1) Is versterking nog wel nodig nu het Deltaprogramma

Nadere informatie

Uitwerking Meekoppelingsproject Recreatie ikv Dijkversterking Hoorn-Amsterdam

Uitwerking Meekoppelingsproject Recreatie ikv Dijkversterking Hoorn-Amsterdam Toelichting Uitwerking Meekoppelingsproject Recreatie ikv Dijkversterking Hoorn-Amsterdam Concept 14-06-2012 Uitgebracht op verzoek van: Recreatie Noordholland NV t.a.v. Henk Wijkhuisen Postbus 2571 2002

Nadere informatie

2. PRESENTATIE MEEKOPPELPROJECTEN DIJKVERSTERKING HOORN AMSTERDAM DOOR VISTA

2. PRESENTATIE MEEKOPPELPROJECTEN DIJKVERSTERKING HOORN AMSTERDAM DOOR VISTA Verslag van de openbare vergadering van het algemeen bestuur van Landschap Waterland, gehouden op 1 december 2011 in het Stadsdeelhuis Amsterdam-Noord te Amsterdam Aanwezig: De heer J.H.M. Bond - Provincie

Nadere informatie

Luwtemaatregel en verondieping Hoornse Hop

Luwtemaatregel en verondieping Hoornse Hop Luwtemaatregel en verondieping Informatiebijeenkomst Belangenorganisaties 16 februari 2016 Thijs Schuhmacher omgevingsmanager 2 RWS BEDRIJFSINFORMATIE WELKOM Programma: 13:30 14:00 Inloop 14:00 14:05 Welkom

Nadere informatie

LANDSCHAP WATERLAND Adviescommissie 2 april 2012 (mededeling) agendapunt 5. Algemeen bestuur 28 juni 2012. Aantal bijlagen 2

LANDSCHAP WATERLAND Adviescommissie 2 april 2012 (mededeling) agendapunt 5. Algemeen bestuur 28 juni 2012. Aantal bijlagen 2 LANDSCHAP WATERLAND Adviescommissie 2 april 2012 (mededeling) agendapunt 5 Dagelijks bestuur 12 april 2012 (mededeling) Algemeen bestuur 28 juni 2012 Aantal bijlagen 2 Onderwerp Uitwerking meekoppelingsprojecten

Nadere informatie

2. CONCEPTVERSLAG VERGADERING ALGEMEEN BESTUUR D.D. 1 DECEMBER 2011

2. CONCEPTVERSLAG VERGADERING ALGEMEEN BESTUUR D.D. 1 DECEMBER 2011 Verslag van de openbare vergadering van het algemeen bestuur van Landschap Waterland, gehouden op 28 juni 2012 bij de Provincie Noord-Holland te Haarlem Aanwezig: De heer K. Diepeveen - Stadsdeel Amsterdam-Noord

Nadere informatie

Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016

Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016 Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016 Op 5 oktober 2016 heeft de alliantie Markermeerdijken twee informatiebijeenkomsten gehouden in Hoorn: één over de dijkversterking voor het deel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1082468 Datum: Behandeld door: 11 juni 2013 m. hijstee Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling/ Economie Onderwerp: Benoeming leden c.q. gemeentelijke

Nadere informatie

Een spiegel van water, dijk en land

Een spiegel van water, dijk en land Een spiegel van water, dijk en land Archeologisch bureauonderzoek ten behoeve van de Milieueffectrapportage (M.E.R.) van de dijkversterking Hoorn-Amsterdam. Michiel Bartels & Bas van Sprew (red.) Een

Nadere informatie

V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME

V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME Café/zaal Forty-Eight, Kanaalstraat 84 9940 Ertvelde-Rieme 10 - VMF leden 7.5 - deelname rit drink Later op prijsuitedling VMF in maart van het volgend jaar (geboduurde badge

Nadere informatie

Dijkversterking Omringkade Marken

Dijkversterking Omringkade Marken Dijkversterking Omringkade Marken Het ontwerp Projectgroep/klankbordgroep 19 juni 2012 Welkom! Doel van deze bijeenkomst: Toelichting geven op ontwerp dijkversterking Gedachten wisselen over dilemma s

Nadere informatie

Weinig directe schade, wel grote indirecte gevolgen: hongersnood.

Weinig directe schade, wel grote indirecte gevolgen: hongersnood. 1 Opbouw presentatie. Blauwe lijn is de te versterken Markermeerdijk Hoorn Edam Amsterdam. Markermeerdijk is vaak doorgebroken. Dit is te zien op oude kaarten aan grillige vorm oeverlijn en aan vele meertjes

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 14 juni 2016, Gewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 14 juni 2016, Gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 21 juni 2016 Week 25 Aanwezig: L.M.B.C. Wagenaar-Kroon, G. Bekhuis, L. Bromet, J. van der Hoeven, en N. van Ginkel

Nadere informatie

Commissie Bestuur, Middelen & Waterketen. Commissie Water & Wegen. 14 september Datum vergadering CHI. 21 september 2016

Commissie Bestuur, Middelen & Waterketen. Commissie Water & Wegen. 14 september Datum vergadering CHI. 21 september 2016 Voorstel CHI (college van hoofdingelanden) Commissie Bestuur, Middelen & Waterketen Datum behandeling D&H Commissie Water & Wegen 14 september 2016 Portefeuillehouder C.J.M. Stam Datum vergadering CHI

Nadere informatie

Elektrisch varen, 2 e fase Infrastructuur en Pleisterplaatsen. Informatiebijeenkomst

Elektrisch varen, 2 e fase Infrastructuur en Pleisterplaatsen. Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Uitbreiding routenetwerk elektrisch varen in Landschap Waterland Donderdag 5 juli 2012 Door: Landschap Waterland (Marijke van der Weijden, Stijn Peter en Jan Sicco Abma) Gemeente

Nadere informatie

Onderwerp: extra ruimtelijke kwaliteit versterking Markermeerdijken

Onderwerp: extra ruimtelijke kwaliteit versterking Markermeerdijken Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 13 juni 2016 Onderwerp: extra ruimtelijke kwaliteit versterking Markermeerdijken Kenmerk: 768822 Bijlage: ontwerpbesluit 1. Inleiding. Waarom nu dit besluit?

Nadere informatie

Wandeloverleg Noord-Holland p/a Govert Flinckstraat 91-2 1072 EE Amsterdam 020-7765788 wandeloverleg@noordhollandnet.nl

Wandeloverleg Noord-Holland p/a Govert Flinckstraat 91-2 1072 EE Amsterdam 020-7765788 wandeloverleg@noordhollandnet.nl Wandeloverleg Noord-Holland p/a Govert Flinckstraat 91-2 1072 EE Amsterdam 020-7765788 wandeloverleg@noordhollandnet.nl Opmerkingen bij 'gedetailleerd Programma van Eisen meekoppeling recreatie dijkversterking

Nadere informatie

Versterking Markermeerdijken

Versterking Markermeerdijken Versterking Markermeerdijken Tussentijds toetsingsadvies over het milieueffectrapport 3 juli 2017 / projectnummer: 3129 1. Hoofdpunten van het tussentijds advies Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Nadere informatie

Dijkversterking Markermeerdijken Hoorn-Amsterdam gemeente Hoorn

Dijkversterking Markermeerdijken Hoorn-Amsterdam gemeente Hoorn Dijkversterking Markermeerdijken Hoorn-Amsterdam gemeente Hoorn Mirjam Molen, (Arcadis), namens HHNK Hoorn, 30 september 2014 Samen maken we Noord-Holland veilig! Inhoud presentatie Project Markermeerdijken:

Nadere informatie

Bureauonderzoek Landschap & Cultuurhistorie en Recreatie & Infrastructuur regionale waterkering Westknollendam

Bureauonderzoek Landschap & Cultuurhistorie en Recreatie & Infrastructuur regionale waterkering Westknollendam Notitie / Memo Aan: Tom Groot (HHNK) Van: Johanna Bouma Datum: 21-3-2017 Kopie: Ronald Hoevers, Dave Groot Ons kenmerk: T&PBF2365N002D0.1 Classificatie: Open HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

Nadere informatie

Uw kenmerk - Registratienummer -

Uw kenmerk - Registratienummer - KUST OP KRACHT Verslag werkatelier ruimtelijke kwaliteit 18 november 2008 Datum Januari 2009 Onderwerp Verslag werkatelier ruimtelijke kwaliteit 18 november 2008 Uw kenmerk - Registratienummer - Contactpersoon

Nadere informatie

MEER DAN EEN WATERKERING. Recreatiebijdrage aan de dijkversterking Hoorn-Amsterdam

MEER DAN EEN WATERKERING. Recreatiebijdrage aan de dijkversterking Hoorn-Amsterdam MEER DAN EEN WATERKERING Recreatiebijdrage aan de dijkversterking Hoorn-Amsterdam MEER DAN EEN WATERKERING Recreatiebijdrage aan de dijkversterking Hoorn-Amsterdam Uitgebracht op verzoek van: Het algemeen

Nadere informatie

Omgevingswerkgroep Dijkversterking Beesel

Omgevingswerkgroep Dijkversterking Beesel Omgevingswerkgroep Dijkversterking Beesel 27 juni 2017 Met de omgeving, voor de omgeving Welkom Korte voorstelrondje Naam en adres Welk belang heeft u? 2 Programma 1) Welkom 2) Korte terugblik 3) Belangrijkste

Nadere informatie

VERKEER EN VERVOER. Wijzigingsplan archeologie N23 Westfrisiaweg N23 WEST

VERKEER EN VERVOER. Wijzigingsplan archeologie N23 Westfrisiaweg N23 WEST VERKEER EN VERVOER Wijzigingsplan archeologie N23 Westfrisiaweg N23 WEST VERKEER EN VERVOER Wijzigingsplan archeologie N23 Westfrisiaweg Colofon Uitgave Provincie Noord-Holland Postbus 123 2000 MD Haarlem

Nadere informatie

Bijlage 1 OBJECT-GEGEVENS OBJECTEN DATABANK (ODB) RIJKSDIENST VOOR ARCHEOLOGIE, CULTUURLANDSCHAP EN MONUMENTEN

Bijlage 1 OBJECT-GEGEVENS OBJECTEN DATABANK (ODB) RIJKSDIENST VOOR ARCHEOLOGIE, CULTUURLANDSCHAP EN MONUMENTEN Bijlage 1 OBJECT-GEGEVENS OBJECTEN DATABANK (ODB) RIJKSDIENST VOOR ARCHEOLOGIE, CULTUURLANDSCHAP EN MONUMENTEN BASISGEGEVENS Provincie : Noord-Holland Object-code : 1135ZA-00000-02 MIP-gebied : Waterland

Nadere informatie

Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden 1 2 De Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (A5H) is een prachtig

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM De Minister van Infrastructuur en Milieu Mw. Drs. M.H. Schultz van Haegen Postbus 20901 2500 EX S-GRAVENHAGE Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon mwa.l.

Nadere informatie

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen op shortlist Nummer Opmerking Reactie 5 (Tegengaan sluipverkeer) Sluipverkeer keihard aanpakken

Nadere informatie

Onderwerp Beschikbaar stellen van een krediet t.b.v. reconstructie kom Buurmalsen en vrijliggende fietspaden

Onderwerp Beschikbaar stellen van een krediet t.b.v. reconstructie kom Buurmalsen en vrijliggende fietspaden Raadsvoorstel Vergadering : 26 februari 2013 Voorstelnummer : 02.07 Registratienummer : 13.000419 Portefeuillehouder : R.S. van Meygaarden Afdeling : Ruimtelijk Beheer, Beleid Bijlage(n) : 2 B&W-datum/nummer

Nadere informatie

Bijlage I Advies Commissie voor Monumenten en Welstand Hoorn

Bijlage I Advies Commissie voor Monumenten en Welstand Hoorn Bijlage I Commissie voor Monumenten en Welstand Hoorn Gemeente Hoorn T.a.v. Het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 603 1620 AR Hoorn Betreft: advies dijkverzwaring Westerdijk. Geacht College,

Nadere informatie

SAMENVATTING. Witteveen+Bos/Grontmij LEU36-1 MER Veiligheid Zuidelijke Randmeren definitief 2 d.d. 31 januari 2007

SAMENVATTING. Witteveen+Bos/Grontmij LEU36-1 MER Veiligheid Zuidelijke Randmeren definitief 2 d.d. 31 januari 2007 SAMENVATTING inleiding Waterschap Vallei & Eem, Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en Rijkswaterstaat IJsselmeergebied onderzoeken de mogelijkheden om de veiligheid van de binnendijkse gebieden rond

Nadere informatie

E-mail : info@eilandraad.nl Website www.eilandraad.nl

E-mail : info@eilandraad.nl Website www.eilandraad.nl E-mail : info@eilandraad.nl Website www.eilandraad.nl E-mail : info@eilandraad.nl Website www.eilandraad.nl Agenda voor vanavond: 1. Opening en mededelingen van de voorzitter 2. Presentatie marker alternatief

Nadere informatie

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM ARENADEBAT 1 Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM PROGRAMMA 19.30 uur: welkom, wethouder Teus van Houwelingen 19.40 uur: toelichting gespreksleider Bas Verbruggen 19.45 uur: eerste

Nadere informatie

Ontwerp Projectplan Waterwet Versterking Markermeerdijken

Ontwerp Projectplan Waterwet Versterking Markermeerdijken Ontwerp Projectplan Waterwet Versterking Markermeerdijken Projectomschrijving Versterking Markermeerdijken (17.0012503) Verantwoordelijk cluster Planproces en vergunningen Werkpakket WP-005 - Planproces

Nadere informatie

Dijkversterking Marken

Dijkversterking Marken Dijkversterking Marken Tussentijds advies 8 september 2016 / projectnummer: 2170 1. Hoofdpunten van het advies Rijkswaterstaat West-Nederland Noord heeft het voornemen een versterking uit te voeren aan

Nadere informatie

De heer drs. C.H. Boland bestemmingsplan de Krijgsman

De heer drs. C.H. Boland bestemmingsplan de Krijgsman Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 113788 De heer drs. C.H. Boland bestemmingsplan de Krijgsman Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Het gewijzigde bestemmingsplan de Krijgsman, herziene versie

Nadere informatie

Dijkversterking Tiel-Waardenburg. Voorkeursvariant Oktober 2018

Dijkversterking Tiel-Waardenburg. Voorkeursvariant Oktober 2018 Dijkversterking Tiel-Waardenburg Voorkeursvariant Oktober 2018 Waar staan we in het proces? MIRT-Verkenning 2016-2018: MIRT verkenning 15 juni 2018: Voorkeursbeslissing minister Dijkversterking met natuur-

Nadere informatie

Indeling bijlagenboek

Indeling bijlagenboek van 0 Oktober 08 AMMD-00607 (8.059) Besluiten. Projectplan Waterwet. MER. Omgevingsvergunning Wabo 4. Vergunning Wet natuurbescherming 5. Ontheffing Wet natuurbescherming 6. Vergunning Ontgrondingenwet.

Nadere informatie

Expeditie Mooi Noord-Holland Lab gemeente Hoorn

Expeditie Mooi Noord-Holland Lab gemeente Hoorn Expeditie Mooi Noord-Holland Lab gemeente Hoorn 11 december 2014 1 2 Inleiding In het Centrum Varend Erfgoed, op het Oostereiland aan het Markermeer in Hoorn, vond op 11 december het lab De Galgenbocht

Nadere informatie

Indeling bijlagenboek

Indeling bijlagenboek 1 van 10 Besluiten 1. Projectplan 2. MER 3. Omgevingsvergunning Wabo 4. Vergunning Wet natuurbescherming 5. Ontheffing Wet natuurbescherming 6. Vergunning Ontgrondingenwet 1. MER Kenmerk/ datum document

Nadere informatie

Informatieavond. Verbetering dijken langs de Oude Rijn, Nieuwerbrug e.o.

Informatieavond. Verbetering dijken langs de Oude Rijn, Nieuwerbrug e.o. Informatieavond Verbetering dijken langs de Oude Rijn, Nieuwerbrug e.o. 29 juni 2015 Programma Programma van de avond 19:30 21:00 uur Welkom Aanleiding voor de dijkverbetering; Ontwerpopgave; Korte Pauze;

Nadere informatie

Advies voor richtlijnen voor het milieueffectrapport Dijkversterking traject Enkhuizen-Hoorn

Advies voor richtlijnen voor het milieueffectrapport Dijkversterking traject Enkhuizen-Hoorn Advies voor richtlijnen voor het milieueffectrapport Dijkversterking traject Enkhuizen-Hoorn 1298-67 ISBN 90-421-1089-9 Utrecht, Commissie voor de milieueffectrapportage. INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...

Nadere informatie

Toelichting keuze principe oplossing versterking Durgerdam

Toelichting keuze principe oplossing versterking Durgerdam Toelichting keuze principe oplossing versterking Durgerdam Inleiding In december 2016 heeft de Alliantie Markermeerdijken een keuze gemaakt voor een principe oplossing voor de versterking van de Markermeerdijk

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst N34 aansluiting Klijndijk/Odoorn. Namens: Werkgroep N34 Odoorn/Klijndijk Provincie Drenthe Gemeente Borger - Odoorn

Inloopbijeenkomst N34 aansluiting Klijndijk/Odoorn. Namens: Werkgroep N34 Odoorn/Klijndijk Provincie Drenthe Gemeente Borger - Odoorn Inloopbijeenkomst N34 aansluiting Klijndijk/Odoorn Namens: Werkgroep N34 Odoorn/Klijndijk Provincie Drenthe Gemeente Borger - Odoorn Woar giet het over? Doel van de inloopbijeenkomst Aanleiding Studies

Nadere informatie

Documentnummer AMMD ( )

Documentnummer AMMD ( ) MEMO Kappen bomen Kopie aan x Van Jalien Oegema Bram Hendrickx Onderwerp Notitie aanvraag te kappen bomen Documentnummer Datum augustus 2018 1. Inleiding De Alliantie Markermeerdijken versterkt namens

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomsten voor leden van Natuurmonumenten over het project Marker Wadden, in Hoorn op 17 januari en 21 februari 2013.

Verslag van de bijeenkomsten voor leden van Natuurmonumenten over het project Marker Wadden, in Hoorn op 17 januari en 21 februari 2013. Verslag van de bijeenkomsten voor leden van Natuurmonumenten over het project Marker Wadden, in Hoorn op 17 januari en 21 februari 2013. Voorlichting en discussie over Marker Wadden De districtscommissie

Nadere informatie

Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd

Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Inhoud Rapport 2 juli 2013 Projectnummer 275.00.01.11.05 I n h o u d s o p g a v e 1 Z i e n s w i j z e n 5 1.1 Inleiding

Nadere informatie

KADER RUIMTELIJKE KWALITEIT DIJKVERSTERKING HOORN-AMSTERDAM

KADER RUIMTELIJKE KWALITEIT DIJKVERSTERKING HOORN-AMSTERDAM KADER RUIMTELIJKE KWALITEIT DIJKVERSTERKING HOORN-AMSTERDAM Colofon Het Kader Ruimtelijke Kwaliteit Dijkversterking Hoorn- Amsterdam is in gezamenlijkheid opgesteld door: Provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap

Nadere informatie

Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard Dijkvaksessie F

Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard Dijkvaksessie F Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard Dijkvaksessie F Dijkvak F 3 juli 2018 Ouderkerk aan den IJssel D2017-12-000411 Programma voor vanavond o 19.00 Inloop o 19.15 Presentatie voorgenomen dijkversterking

Nadere informatie

Soortenbeschermingstoets voor het MER

Soortenbeschermingstoets voor het MER Bijlagenboek 1.7 Versterking Markermeerdijken Soortenbeschermingstoets voor het MER Versterking Markermeerdijken Soortenbeschermingstoets voor het MER Projectomschrijving Versterking Markermeerdijken Verantwoordelijk

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Aanvraag OV versterking Markermeerdijken.

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Aanvraag OV versterking Markermeerdijken. Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie 2017.01 Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 3096693 Aanvraagnaam Uw referentiecode Aanvraag OV versterking

Nadere informatie

Informatieavond. Verbetering dijken langs de Oude Rijn, Harmelen e.o.

Informatieavond. Verbetering dijken langs de Oude Rijn, Harmelen e.o. Informatieavond Verbetering dijken langs de Oude Rijn, Harmelen e.o. 30 juni 2015 Programma Programma van de avond 19:30 21:00 uur Welkom Aanleiding voor de dijkverbetering; Ontwerpopgave; Korte Pauze;

Nadere informatie

Wijziging grens bebouwde kom Wegenverkeerswet 1994 (Linielanding).

Wijziging grens bebouwde kom Wegenverkeerswet 1994 (Linielanding). Ét Nieuwegein //#5f^Jfi' X- 2015-373 Gemeenteraad Onderwerp Wijziging grens bebouwde kom Wegenverkeerswet 1994 (Linielanding) Datum 27 augustus 2015 Raadsvoorstel Afdeling Ruimtelijk Domein Portefeuillehouder

Nadere informatie

IJsselmeervereniging Jachthavenstraat CJ SNEEK

IJsselmeervereniging Jachthavenstraat CJ SNEEK IJsselmeervereniging Jachthavenstraat 24 8603 CJ SNEEK Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Directie Beleid/sector Ruimtelijke Ontwikkeling, Versterking Markermeerdijken, zakknummer 1017121 Postbus 3007,

Nadere informatie

VERKENNING EN PLANUITWERKING DIJKVERSTERKING MARKEN

VERKENNING EN PLANUITWERKING DIJKVERSTERKING MARKEN VERKENNING EN PLANUITWERKING DIJKVERSTERKING MARKEN 1 Inhoud presentatie Introductie: Bijzonder eiland met veel cultuurhistorie Geschiedenis van Marken Dijkversterkingsopgave Opgave Specials Participatieproces

Nadere informatie

Versterking Markermeerdijken Ruimtelijke onderbouwing

Versterking Markermeerdijken Ruimtelijke onderbouwing Versterking Markermeerdijken Ruimtelijke onderbouwing Projectomschrijving Versterking Markermeerdijken Verantwoordelijk cluster Planproces en Vergunningen Werkpakket Planproces Object Ruimtelijke onderbouwing

Nadere informatie

Versterking Markermeerdijken

Versterking Markermeerdijken Versterking Markermeerdijken Passende beoordeling Wet natuurbescherming Projectomschrijving Versterking Markermeerdijken Verantwoordelijk cluster Planproces en Vergunningen Werkpakket Ecologie Object Passende

Nadere informatie

Marker alternatief Dijkversterking. Doel: Vaststellen draagvlak onder de bevolking

Marker alternatief Dijkversterking. Doel: Vaststellen draagvlak onder de bevolking E-mail : info@eilandraad.nl Website www.eilandraad.nl Marker alternatief Dijkversterking Doel: Vaststellen draagvlak onder de bevolking Deze presentatie komt ook op de site van de Eilandraad 1. Technische

Nadere informatie

De natuur op orde voor ruimtelijke &

De natuur op orde voor ruimtelijke & De natuur op orde voor ruimtelijke & economische ontwikkelingen IJsbrand Zwart De scope Geen Markerwaard.. En toen? 1 De scope Internationaal vogelgebied De scope 2 Ecologische kwaliteit loopt achteruit

Nadere informatie

Openbaar. Verkeersbesluit Oosterhoutsedijk - Waaldijk. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad.

Openbaar. Verkeersbesluit Oosterhoutsedijk - Waaldijk. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verkeersbesluit Oosterhoutsedijk - Waaldijk Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Op dit moment is vanwege de werkzaamheden aan de

Nadere informatie

Versterking Markermeerdijk. Edam-Amsterdam. Marja van Hezewijk Omgevingsmanager Markermeerdijken

Versterking Markermeerdijk. Edam-Amsterdam. Marja van Hezewijk Omgevingsmanager Markermeerdijken Versterking Markermeerdijk Edam-Amsterdam Marja van Hezewijk Omgevingsmanager Markermeerdijken Dijkversterking Edam - Amsterdam 5-jaarlijkse toetsing 2006: 16 van de 29 km tussen Edam en Amsterdam voldoet

Nadere informatie

Memo. aan. Leden van de gemeenteraad Gouda Voorkeursalternatief IJsseldijk. van. Wendy Ruwhof. memo

Memo. aan. Leden van de gemeenteraad Gouda Voorkeursalternatief IJsseldijk. van. Wendy Ruwhof. memo Memo aan onderwerp van Leden van de gemeenteraad Gouda Voorkeursalternatief IJsseldijk Wendy Ruwhof datum 2 maart 2011 memo Het project verbetering IJsseldijk Gouda doorloopt momenteel de MER-fase. De

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Gefaseerd Ja, fase 1

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Gefaseerd Ja, fase 1 Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 1980613 Aanvraagnaam Uw referentiecode Gemaal De Schans, Versterking

Nadere informatie

Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016. Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012

Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016. Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012 Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016 Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Algemene informatie dorp / kern 4 2.1 Historie 2.2 Ligging,

Nadere informatie

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken.

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken. Boskalis Nederland BV T.a.v. de heer P.D. Mulder Postbus 4234 3006 AE ROTTERDAM Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 12 juli 2018 SXO20951759V 31 augustus 2018 Onderwerp Contactpersoon Bijlage(n)

Nadere informatie

Raadsvergadering. 17 mei

Raadsvergadering. 17 mei RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17 mei 2018 18-037 Onderwerp Beschikbaar stellen krediet van 583.200,- voor het duurzaam veilig verbreden van de Parallelweg langs de A12. Aan de raad, Onderwerp Beschikbaar

Nadere informatie

Voorstel maaibeheer Hoornse Hop

Voorstel maaibeheer Hoornse Hop Voorstel maaibeheer Hoornse Hop Aan: Tolhuusberaad, 12 februari 2015 Via: ambtelijke werkgroep maaibeheer, 22 januari 2015 Van: Anja Ooms, provincie Noord-Holland Inleiding De waterkwaliteit van het Markermeer

Nadere informatie

1. WELKOM 2. MEDEDELINGEN. Er zijn geen mededelingen.

1. WELKOM 2. MEDEDELINGEN. Er zijn geen mededelingen. Verslag van de openbare vergadering van het algemeen bestuur van het Twiske en Landschap Waterland, gehouden op 28 april 2011 op het gemeentehuis Landsmeer, Raadhuisstraat 1 te Landsmeer. Aanwezig: De

Nadere informatie

Afbeelding 1 Huidig gemaal De Schans gezien vanaf de Waddenzeedijk. De inzet toont de ligging van het gemaal.

Afbeelding 1 Huidig gemaal De Schans gezien vanaf de Waddenzeedijk. De inzet toont de ligging van het gemaal. Registratienummer 16.104132 Versterking Waddenzeedijk Texel Verplaatsing gemaal De Schans Detailprojectplan Wijziging locatie herbouw gemaal De voorgeschiedenis Bij het voorbereiden van de versterking

Nadere informatie

Passende Beoordeling Wet natuurbescherming voor het MER

Passende Beoordeling Wet natuurbescherming voor het MER Bijlagenboek 1.8 Versterking Markermeerdijken Passende Beoordeling Wet natuurbescherming voor het MER Versterking Markermeerdijken Passende beoordeling Wet natuurbescherming voor het MER Projectomschrijving

Nadere informatie

Datum : 15 februari 2005 Nummer PS : PS2005BEM04 Dienst/sector : CS Commissie : BEM Registratienummer : 2005CGC000091i

Datum : 15 februari 2005 Nummer PS : PS2005BEM04 Dienst/sector : CS Commissie : BEM Registratienummer : 2005CGC000091i S T A T E N V O O R S T E L Datum : 15 februari 2005 Nummer PS : PS2005BEM04 Dienst/sector : CS Commissie : BEM Registratienummer : 2005CGC000091i Portefeuillehouder: mr. B. Staal Titel : benoeming voorzitters

Nadere informatie

Beschrijving deelgebied Bastion in Terheijden

Beschrijving deelgebied Bastion in Terheijden Beschrijving deelgebied Bastion in Terheijden Terheijden Dijkvak omschrijving Lengte in m Opgave B117a_b Bastion 803 Hoogte Overzichtskaart met aanduiding dijkvak B117a_b, impressie van de natte EVZ en

Nadere informatie

Dijkversterking Markermeerdijk Edam-Amsterdam Advies voor richtlijnen voor het milieueffectrapport

Dijkversterking Markermeerdijk Edam-Amsterdam Advies voor richtlijnen voor het milieueffectrapport Dijkversterking Markermeerdijk Edam-Amsterdam Advies voor richtlijnen voor het milieueffectrapport 16 januari 2008 / rapportnummer 2180-34 1. HOOFDPUNTEN VAN HET ADVIES Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Intentieverklaring Sloterbrug

Nota van B&W. onderwerp Intentieverklaring Sloterbrug gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Intentieverklaring Sloterbrug Portefeuillehouder C.J. Loggen Collegevergadering 11 maart 2014 inlichtingen Rik Thorborg (023 5676082) Registratienummer 2014.0010057

Nadere informatie

Commissie Bestuur, Middelen & Waterketen. Commissie Water & Wegen. 26 april Datum vergadering CHI. 11 mei 2016

Commissie Bestuur, Middelen & Waterketen. Commissie Water & Wegen. 26 april Datum vergadering CHI. 11 mei 2016 Voorstel CHI (college van hoofdingelanden) Commissie Bestuur, Middelen & Waterketen Datum behandeling D&H 5 april 2016 Commissie Water & Wegen 26 april 2016 Portefeuillehouder C.J.M. Stam Datum vergadering

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel:

Raadsvoorstel. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 31 januari 2007 Nummer : Raad 2007/002 Datum voorstel : 10 januari 2007 Portefeuillehouder Primaathouder : drs. J. de Gruijter 078 69 21 313 j.de.gruijter@alblasserdam.nl :

Nadere informatie

Zes erfgoedambassadeurs over de Omgevingsvisie

Zes erfgoedambassadeurs over de Omgevingsvisie Zes erfgoedambassadeurs over de Omgevingsvisie Wat verwacht je van de omgevingsvisie? Biedt een omgevingsvisie kansen? Jan van Susante Voorzitter Heemschut Limburg alles van waarde is weerloos (Lucebert)

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Laag Holland

Samenwerkingsovereenkomst Laag Holland Samenwerkingsovereenkomst Laag Holland 2013-2017 De ondergetekenden: 1. Gedeputeerde staten van Noord-Holland, te dezen vertegenwoordigd door gedeputeerde J. Bond, handelend ter uitvoering van GS-besluit

Nadere informatie

Robuustheidsanalyse MER. Versterking Markermeerdijken. Documentnummer AMMD / Verantwoordelijk cluster Planproces en vergunningen

Robuustheidsanalyse MER. Versterking Markermeerdijken. Documentnummer AMMD / Verantwoordelijk cluster Planproces en vergunningen Bijlagenboek 1.9 Versterking Markermeerdijken: Robuustheidsanalyse MER Projectomschrijving Versterking Markermeerdijken Verantwoordelijk cluster Planproces en vergunningen Werkpakket m.e.r. Object [Object]

Nadere informatie

Reactienota Notitie Reikwijdte en Detailniveau Dijkversterking Stadsdijken Zwolle. 23 juni 2016

Reactienota Notitie Reikwijdte en Detailniveau Dijkversterking Stadsdijken Zwolle. 23 juni 2016 Reactienota Notitie Reikwijdte en Detailniveau Dijkversterking Stadsdijken Zwolle 23 juni 2016 Deze reactienota is opgesteld door waterschap Drents Overijsselse Delta in samenwerking met de Provincie Overijssel.

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Ber 03-06-2013 B Conform Geparafeerd door: Dragt, J. D&H 11-06-2013 H Conform Geparafeerd door: Dragt, J.

Parafering besluit PFO Ber 03-06-2013 B Conform Geparafeerd door: Dragt, J. D&H 11-06-2013 H Conform Geparafeerd door: Dragt, J. agendapunt 3.b.1 1069670 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden WIJZIGINGSOVEREENKOMST NIEUWE DRIEMANSPOLDER Portefeuillehouder Berg, A. van den Datum 11 juni 2013 Aard bespreking Besluitvormend Afstemming

Nadere informatie