Bijlage 1 OBJECT-GEGEVENS OBJECTEN DATABANK (ODB) RIJKSDIENST VOOR ARCHEOLOGIE, CULTUURLANDSCHAP EN MONUMENTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage 1 OBJECT-GEGEVENS OBJECTEN DATABANK (ODB) RIJKSDIENST VOOR ARCHEOLOGIE, CULTUURLANDSCHAP EN MONUMENTEN"

Transcriptie

1 Bijlage 1 OBJECT-GEGEVENS OBJECTEN DATABANK (ODB) RIJKSDIENST VOOR ARCHEOLOGIE, CULTUURLANDSCHAP EN MONUMENTEN BASISGEGEVENS Provincie : Noord-Holland Object-code : 1135ZA MIP-gebied : Waterland Rijks-mon.nr : Gemeente : Edam-Volendam Plaats : Edam Aanduiding : RdMz Bescherming : Art. 6 Ingeschreven Bebouwde kom : Onbekend XY-Coord. : Plaats Locaties : Edam : Wester-, Noordervesting, Klundert, Oosterkade, Baander- en Zuidervesting KADASTRALE GEGEVENS REDENGEVENDE OMSCHRIJVING Kantoor bewaarder : Alkmaar Overblijfselen van de stadswallen. Inschrijvingsdatum : Deel/Registratienummer :1719/1

2 Bijlage 2

3 Bijlage 3

4

5 Bijlage 4 Baandervesting autovrij Ingang parkeergarage Bijlage 5

6 Bijlage 6

7 Bijlage 7

8

9 Bijlage 8

10 Bijlage notulen 8 oktober 2007 Notulen 9 e klankbordgroep Korsnäs Datum: 8 oktober 2007 Aanvang: Locatie: uur Damhotel Edam Aanwezig: Dhr. W. Runderkamp wethouder gemeente Edam-Volendam Dhr. D. Luyckx wethouder gemeente Edam-Volendam Dhr. J. Kaars gemeente Edam-Volendam Dhr. P. Eckhardt gemeente Edam-Volendam Dhr. M. Rietveld gemeente Edam-Volendam Dhr. A. Roozendaal Bouwfonds MAB Dhr. L. van Velsen Bouwfonds MAB Dhr. D. de Jong stichting Ruim Baan Mevr. B. Lourijsen stichting Ruim Baan Dhr. H. de Lange Ondernemersvereniging Edam Dhr. G. Visser Ondernemersvereniging Edam Dhr. T. de Jong Vereniging Oud Edam Dhr. Luyckx opent de bijeenkomst door iedereen welkom te heten en stelt de agenda vast. Vervolgens geeft hij het woord aan dhr. T. de Jong van Oud Edam om hun variant op het plan van Brink Architecten toe te lichten. Dhr. T. de Jong (Oud Edam) ligt het plan van Oud Edam voor de ontwikkeling van het Korsnästerrein toe. De belangrijkste doelstelling van het plan is dat de Baandervesting groen en autovrij ingericht wordt. Dit vanuit historisch oogpunt. Alle vestingen in Edam zijn namelijk autovrij. Het plan behelst de volgende inrichting: De Baandervesting wordt ingericht als fiets- en voetpad met daar omheen een groene inrichting. Het bestaande gedeelte van de Baandervesting en de parkeergarage onder de woningbouw op het Korsnästerrein zal ontsloten worden via Het Marken. Ook het binnenterrein van het plan Korsnäs, waar de kleine woningen verdwenen zijn, zal via Het Marken ontsloten worden. Dhr. Luyckx vraagt wat de relatie is met de klankbordgroep en of dit plan ook ondersteund wordt door de overige leden van de klankbordgroep. Dhr. T. de Jong (Oud Edam) meldt dat de overige leden van de klankbordgroep geconsulteerd zijn over het plan van Oud Edam en geeft aan dat zowel de ondernemersvereniging Edam als Ruim Baan in kunnen stemmen met dit plan.

11 Dhr. Visser en dhr. D. de Jong (Ruim Baan) bevestigen dit waarbij dhr. D. de Jong later nog een toelichting wil geven hoe men tot dit besluit is gekomen. Dhr. T. de Jong (Oud Edam) gaat vervolgens verder over het verkeersrapport van Goudappel Coffeng inzake de verkeersafwikkeling van het nieuwbouwplan Korsnäs. Hij vindt dat ze het verkeersrapport laat hebben ontvangen en vindt de kwaliteit ervan niet goed. Tevens verwondert hij zich dat het college al besloten heeft om aan de hand van het verkeersonderzoek de ingang van de parkeergarage aan de kant van de Baandervesting te situeren. Dit houdt direct in dat het plan van Oud Edam is afgeschreven zonder overleg. Inzake de rapportage zelf heeft hij een aantal vragen en opmerkingen over het rapport. - het aantal woningen van de bestaande Baandervesting is geen 50 st. maar eerder 70 st. - Hij kan in de rapportage niet terug vinden waarom met de bestaande woningen van de Baandervesting met 5 verkeersbewegingen per woning wordt gerekend en met de woningen op het Korsnästerrein met 6 verkeersbewegingen. - Er wordt geen verdere toelichting gegeven over de cijfers die genoemd worden. Dhr. J. Kaars geeft aan deze zaken in de rapportage te verduidelijken c.q. aan te passen. Dhr. D. de Jong (Ruim Baan) geeft een uiteenzetting van de historie van de klankbordgroep en de rol van bijvoorbeeld Hans de Wind. Vervolgens ligt hij de enquête toe welke onder de direct betrokken bewoners is gehouden. Hier zijn een aantal zaken uit naar voren gekomen: - bewoners willen geen poortgebouw (bewoners Baandervesting) - men wil zoveel mogelijk parkeervakken. - 1/3 van de geënquêteerde ziet een autovrije Baandervesting niet zitten, maar ook het plan van het Bouwfonds zien ze niet zitten. ½ van de bewoners van de Baanstraat vinden het plan van Oud Edam geen goed plan. Toch is er besloten om zich achter het plan van Oud Edam te scharen. Dhr. G. Visser meldt dat de ondernemers in kunnen stemmen met het plan van Oud Edam. Hij geeft ook aan dat naar aanleiding van het rapport van Goudappel Coffeng geconcludeerd kan worden dat en winkelcentrum niet haalbaar is. Dhr. T. de Jong (Oud Edam) wil dat het maximum uit de parkeergarage onder het Korsnästerrein gehaald moet worden waar bijvoorbeeld vergunninghouders uit het centrum van Edam kunnen parkeren. Hij nodigt de gemeente uit om hun nek uit te steken om dit te realiseren. Dhr. G. Visser ondersteunt dit verzoek. Dhr. A. Roozendaal geeft aan dat er een afspraak is dat er tussen de 150 en 180 parkeerplaatsen gerealiseerd zullen worden in de parkeergarage. Deze afspraak is ook met de klankbordgroep gemaakt. Hoeveel het er precies worden is nog niet duidelijk. Dhr. T. de Jong (Oud Edam) gaat vervolgens nogmaals in op het plan van Oud Edam. Hij geeft aan dat wanneer de gemeente kan weerleggen waarom het plan van Oud Edam niet goed is, kunnen ze dat accepteren. Dit is vooralsnog niet gebeurd.

12 Dhr. Luyckx spreekt zijn teleurstelling uit over de stellingname tijdens de vergadering. Hij krijgt het gevoel dat het gehele proces niet goed doorlopen is. Dhr. T. de Jong (Oud Edam) geeft aan dat hij het doorlopen proces goed vindt, maar dat hij op een positieve manier alles er probeert uit te halen wat er in zit. Hij verzoekt om het plan van Oud Edam door Goudappel Coffeng te laten toetsen. Dhr. A. Roozendaal geeft aan dat het plan van Oud Edam ook een probleem op kan leveren in het kader van veiligheid. De bereikbaarheid voor de hulpdiensten komt naar alle waarschijnlijkheid in het geding. Dhr. T. de Jong (Oud Edam) wil dat graag bevestigd zien door de hulpdiensten zelf. Dhr. Luyckx legt uit dat na de presentatie aan de gemeenteraad het plan op een aantal punten is gewijzigd naar aanleiding van het plan van Oud Edam. Dhr. T. de Jong (Oud Edam) geeft aan dat het overleg in eerste instantie over het parkeren ging. Daar is geen consensus over verkregen, waardoor de vorige voorzitter is teruggetreden. In de nieuwe setting zijn ze vervolgens geconfronteerd met het plan van Brink Architecten. Hij geeft nogmaals aan dat wanneer de plannen van Oud Edam onderbouwd afgewezen worden hij zijn verlies positief zal nemen. Dhr. A. Roozendaal zegt toe dat hij de gevraagde onderzoeken zal laten uitvoeren over het plan van Oud Edam. Dhr. A. Roozendaal ligt vervolgens toe dat ze in het proces om tot een architect te komen op het moment zijn beland dat de selectie teruggebracht is tot 2 architecten. Dit houdt tevens in dat de volgende fase komt en de architecten het stedenbouwkundig plan moeten uitwerken. Voor de kop van de bestaande Baandervesting moet een andere planologische procedure doorlopen worden. Dit zal samen met de architect en in intensief overleg met de bewoners gebeuren. Er zijn verschillende opties die de architect kan betrekken bij zijn ontwerp. Dhr. D. de Jong (Ruim Baan) geeft aan dat er van de Baandervesting een buurtvereniging is. Hier kan contact met opgenomen worden voor het overleg over de kop van de Baandervesting. Dhr. D. Luyckx geeft aan dat dit en goed idee is. Ook Aad Roozendaal geeft aan dit te doen. Dhr. M. Rietveld geeft aan dat de buurtvereniging dan wel een mandaat moet hebben van de bewoners van de Baandervesting. Dhr. D. Luyckx vraagt zich wat de rol van de klankbordgroep wordt, buiten de vragen die er nog liggen over het verkeersonderzoek. Dhr. A. Roozendaal geeft aan dat de frequentie van de klankbordgroep zal afnemen. Maar tijdens de bouw zal er over diverse zaken overleg gepleegd moeten worden, en dan komt de klankbordgroep bij elkaar.

13 Dhr. T. de Jong (Oud Edam) vraagt zich af wat nu het proces is vanuit de gemeente. Hij heeft begrepen dat er voor dit project een artikel 19, lid 2 doorlopen dient te worden. Dhr. M. Rietveld geeft aan dat het een artikel 11 WRO wordt, waarbij de gemeente de bevoegdheid heeft om industrie te wijzigen in woningbouw. Tot slot van de vergadering zijn er nog een aantal vragen: Dhr. D. de Jong (Ruim Baan) vraagt of het geen reële optie is dat de gemeente de overige parkeerplaatsen in de kelder koopt voor verhuur aan de inwoners van het centrum van Edam. Dhr. D. Luyckx geeft aan dat het college besloten heeft dit niet te doen. Dhr. W. Runderkamp vraagt zich af hoe het terrein eruit ziet tijdens de kermis van Edam in Dhr. A. Roozendaal belooft hier naar te kijken, hij heeft nog geen antwoord. Dhr. D. Luyckx bedankt iedereen voor zijn aanwezigheid en sluit de vergadering.

Visie Vereniging Oud Edam Baandervesting / Korsnästerrein

Visie Vereniging Oud Edam Baandervesting / Korsnästerrein Visie Vereniging Oud Edam Baandervesting / Korsnästerrein 15 maart 2017 Naar aanleiding van de plannen voor het Korsnästerrein (Baandervesting) in Edam, die op 9 maart 2017 door BPD Ontwikkeling BV zijn

Nadere informatie

In reactie op uw brief aan het RACM van 14 november jl. gericht aan mevrouw drs. J.L.P.B. Finaly willen wij het volgende opmerken.

In reactie op uw brief aan het RACM van 14 november jl. gericht aan mevrouw drs. J.L.P.B. Finaly willen wij het volgende opmerken. Geacht College, In reactie op uw brief aan het RACM van 14 november jl. gericht aan mevrouw drs. J.L.P.B. Finaly willen wij het volgende opmerken. U geeft hiermee een antwoord op de brief van het RACM

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

Verslag Informatieavond

Verslag Informatieavond Verslag Informatieavond Voorlopig Ontwerp inrichting openbare ruimte, locatie Paardenplein Plaats Raadhuis te Hilversum Datum 25 november 2013 Tijd van 20.00 u tot ca. 21.15 u Agenda 1. Welkom 2. Stand

Nadere informatie

Besluitenlijst Raadsvergadering

Besluitenlijst Raadsvergadering Datum 11-04-2019 enlijst Raadsvergadering 4.a Ingekomen stukken en mededelingen. Voorstelnummer 22-2019 Kennis te nemen van: A. Kadernota 2020 Omgevingsdienst IJmond B. Voortgangsrapportage Duurzaamheidsagenda

Nadere informatie

<Projectaam> Gemeente Waddinxveen <Projectnaam> Uitgangspunten en randvoorwaarden

<Projectaam> Gemeente Waddinxveen <Projectnaam> Uitgangspunten en randvoorwaarden Gemeente Waddinxveen Uitgangspunten en randvoorwaarden 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Historie 3. Situering 4. Gemeentelijk beleid 5. Bestemmingsplan 6. Vrijstelling 7. Ruimtelijke Onderbouwing

Nadere informatie

Buiten de binnenstad, binnen de gemeente Rhenen

Buiten de binnenstad, binnen de gemeente Rhenen Resultaten Parkeren Gemeente - Ondernemers Veldwerkperiode 22 februari - 3 maart 2016 Waar woont u? # % In de binnenstad 33 38% Buiten de binnenstad maar 32 37% 21 24% Totaal 86 100% Wat bent u? # % Pandeigenaar

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 14 juni 2016, Gewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 14 juni 2016, Gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 21 juni 2016 Week 25 Aanwezig: L.M.B.C. Wagenaar-Kroon, G. Bekhuis, L. Bromet, J. van der Hoeven, en N. van Ginkel

Nadere informatie

Centrumring. Bergen op Zoom. Klankbordgroep Verkeer Centrumgebied. 6 februari 2018

Centrumring. Bergen op Zoom. Klankbordgroep Verkeer Centrumgebied. 6 februari 2018 Centrumring Bergen op Zoom Klankbordgroep Verkeer Centrumgebied 6 februari 2018 2 Agenda 19:30 Openingswoord (wethouder Kammeijer) 19:35 Voorstelronde 19:40 Korte terugblik resultaten kentekenonderzoek

Nadere informatie

VERSLAG VAN HET WERKATELIER GROTE BUITENDIJK/HOFGEEST. Datum : 16 februari 2010 Locatie: De Hofstede

VERSLAG VAN HET WERKATELIER GROTE BUITENDIJK/HOFGEEST. Datum : 16 februari 2010 Locatie: De Hofstede VERSLAG VAN HET WERKATELIER GROTE BUITENDIJK/HOFGEEST Datum : 16 februari 2010 Locatie: De Hofstede Aanwezig waren circa 80 bewoners/ geïnteresseerden Aanwezig namens de Gemeente: AnneMieke Korf - wethouder

Nadere informatie

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 Opening Doel presentatie van vandaag: Toelichting op het raadsvoorstel dat u heeft ontvangen

Nadere informatie

Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West. Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats.

Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West. Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats. Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West 23 november 2017 Pelgrimkerk Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats. Vanuit de gemeente waren de medewerkers

Nadere informatie

Omwonenden bijeenkomst. Juli 2016

Omwonenden bijeenkomst. Juli 2016 Omwonenden bijeenkomst Juli 2016 Welkom en voorstellen Joop Hendriks, voorzitter raad van bestuur Erik van Wattingen, directeur gemeente Alkmaar Noordwest heeft gekozen voor vernieuwbouw op de huidige

Nadere informatie

Verslag Werkteam Swifterbant groeit

Verslag Werkteam Swifterbant groeit Verslag Werkteam Swifterbant groeit Bijeenkomst 11 Datum : woensdag 1 november 2017 Tijd : 16.30 uur 18.00 uur Plaats : De Hoeksteen te Swifterbant Aanwezig De heer A. Withaar (voorzitter), de heer G.J.

Nadere informatie

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum.

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden op 3 november 2016. Het nieuwbouwplan betreft de volgende onderdelen: De sloop van het appartementengebouw

Nadere informatie

Achterlaatlocatie Francken - Nieuwerbrug. Beeldverslag werkbijeenkomst & bezoek 28 juni 2016

Achterlaatlocatie Francken - Nieuwerbrug. Beeldverslag werkbijeenkomst & bezoek 28 juni 2016 Achterlaatlocatie Francken - Nieuwerbrug Beeldverslag werkbijeenkomst & bezoek 28 juni 2016 Deelnemers, opening Aanwezig: Gemeente: Lizet Keyzers, Marlo Vuijk, Luc Ettema en Dorus van Deursen Mozaïek Wonen:

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

Nr. Agendapunt 1. Opening en mededelingen Iedereen wordt welkom geheten. 1. Vaststellen agenda Agenda is vastgesteld. Er zijn geen aanvullingen

Nr. Agendapunt 1. Opening en mededelingen Iedereen wordt welkom geheten. 1. Vaststellen agenda Agenda is vastgesteld. Er zijn geen aanvullingen Klankbordgroep Nieuwbouw Over Betuwe College Elst Verslag Datum: 09-10-2017 Tijd: 19.30 21.30 uur Locatie: S5 Voorzitter: Elisabeth Stoeten Notulist: Ellen Vroegindeweij Leden klankbordgroep: Wout Eisink,

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 2 e Stamtafel 2 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 2 e Stamtafel 2 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 2 e Stamtafel 2 september 2015 Plantraject voorjaar 2015 verkenning varianten najaar 2015 selectie voorkeursvariant voorjaar 2016 planologische procedures najaar 2016 architectonisch

Nadere informatie

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3.

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3. 25 januari 2019 1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in 2018 1. MFC en Kerk 2. Bushalte 3. Minibieb 4. Missie en visie 5. Financiën 3. Nieuwjaarsborrel 1. Welkom en opening

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 Impressie Rivierweg-Midden Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen van harte welkom

Nadere informatie

Huidige situatie bij de ingang van de Botterhoek. De plek waar alle verzorgende diensten weer terug moeten keren. Rechts het gebouw van de tandarts.

Huidige situatie bij de ingang van de Botterhoek. De plek waar alle verzorgende diensten weer terug moeten keren. Rechts het gebouw van de tandarts. Huidige situatie bij de ingang van de Botterhoek. De plek waar alle verzorgende diensten weer terug moeten keren. Rechts het gebouw van de tandarts. De inrit naar de ingang Botterhoek. 1 De Anne Franklaan,

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 3 e Stamtafel 28 september 2015 Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige Hans van der Heijden, architect Jan Emmens, Ringdijk Garage BV Imke Veltmeijer, gebiedsontwikkelaar Eigen Haard

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 27 september 17

Notulen MR vergadering 27 september 17 Notulen MR vergadering 27 september 17 Aanwezig: Lisette, Istvan, Sebile, Mathijs,, Jacob, Marieke, Janine, Lilian, Désiré Afwezig: - Opening: Istvan opent de vergadering en heet iedereen welkom, in het

Nadere informatie

Welkom 1 ste Ledeninformatie bijeenkomst ( )

Welkom 1 ste Ledeninformatie bijeenkomst ( ) Welkom 1 ste Ledeninformatie bijeenkomst (7-12-2017) Doel van deze bijeenkomst Leden van de Coöperatie te informeren over de stand van zaken op dit moment m.b.t. het bouwplan Jozefschool De voorlaatste

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

Verslag 1e stadsbijeenkomst project Duivendaal, dd 8 oktober 2015

Verslag 1e stadsbijeenkomst project Duivendaal, dd 8 oktober 2015 Verslag 1e stadsbijeenkomst project Duivendaal, dd 8 oktober 2015 Gespreksleider: Raymond Reesink aangeduid in verslag met afkorting (rr) - Marlies Rohmer (MRo) (aangeduid in verslag met afkorting stedenbouwkundige

Nadere informatie

Second opinion parkeerbalans 'Het Overbos'

Second opinion parkeerbalans 'Het Overbos' AM Noord Holland Second opinion parkeerbalans 'Het Overbos' Datum 16 november 2009 Kenmerk AMW027/Rta/0088 Eerste versie 27 oktober 2009 1 Inleiding Het zorgcentrum Het Overbos in Heemstede wordt volledig

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Postbus 458, 9700 AL, Groningen Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Presentatie Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten ligt met behulp van een presentatie de contourenschets

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad dinsdag 28 oktober 2003 MOTIE 1. Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen

Vergadering gemeenteraad dinsdag 28 oktober 2003 MOTIE 1. Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen MOTIE 1 Rv 03. 0103 Onderwerp : Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen - het Plan van Aanpak niet in de volledige financiële dekking voorziet; Voorts constaterende dat, - het traject

Nadere informatie

VERSLAG INSPRAAKBIJEENKOMST STEDENBOUWKUNDIG PLAN KADOELERBREEK STADSDEEL AMSTERDAM-NOORD D.D. 3 JULI 2006 (MIDDAGBIJEENKOMST)

VERSLAG INSPRAAKBIJEENKOMST STEDENBOUWKUNDIG PLAN KADOELERBREEK STADSDEEL AMSTERDAM-NOORD D.D. 3 JULI 2006 (MIDDAGBIJEENKOMST) Aanwezig L. Ederveen Voorzitter, SDAN N. Pouwels Projectmanager Kadoelerbreek, SDAN M. Neep Stedenbouwkundige, RPHS-architecten S. Bach Projectleider, Woningcorporatie Ymere alsmede circa 30 personen als

Nadere informatie

Aanvraagformulier hogere waarde Wet geluidhinder

Aanvraagformulier hogere waarde Wet geluidhinder Aanvraagformulier hogere we Wet geluidhinder Locatie plan: Status: Datum: Kruising Burgemeester Labreelaan/ Nederwoudseweg concept / voornemen / besluit 1 ) 3 juni 2009 Algemene gegevens: 1. Aanvrager:

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat Te besluiten om: 1. alle eerder genomen verkeersbesluiten in stand te laten; 2. niet over te gaan tot fysieke afsluiting door middel van

Nadere informatie

Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu?

Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu? Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu? Heemstede, 8 november 2016 KvK 51354349 bank NL51ABNA0422678015 Eikenlaan 37, 2101 WH Heemstede Standpunten Omwonenden: ` Acceptatie indien woongenot & veiligheid

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND 12 SEPTEMBER SUPERMARKT ENTREEGEBIED TER BORCH

INFORMATIEAVOND 12 SEPTEMBER SUPERMARKT ENTREEGEBIED TER BORCH INFORMATIEAVOND 12 SEPTEMBER EVEN VOORSTELLEN Inge Vermunt DURVT Bernard Sinnema Coen Jaspers Romke Lemstra Richard van der Velde Aart Jan van Duren BUREAU STEDELIJKE PLANNING AGENDA 1 e deel van de avond

Nadere informatie

DriekoppenLand. 17 februari 2016

DriekoppenLand. 17 februari 2016 DriekoppenLand 17 februari 2016 DrieKoppenLand Totale plan Agenda: Introductie en voorgeschiedenis presentatie varianten bouwverkeer vragen Burgerinitiatief DrieKoppenLand Op initiatief en in opdracht

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering. Molenstraat 1a te s-hertogenbosch. Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel

Ruimtelijke motivering. Molenstraat 1a te s-hertogenbosch. Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel Ruimtelijke motivering Molenstraat 1a te s-hertogenbosch Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel Januari 2017 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Aan de Molenstraat 1a is nu op de begane grond

Nadere informatie

Rapportage Twijnstraat

Rapportage Twijnstraat Rapportage Twijnstraat 1 Inhoudsopgave Inleiding p. 3 1. Fietsparkeren p. 4 2. Autoparkeren p. 5 3. Toegankelijkheid voor voetgangers p. 8 4. Gebruik van laad- en losvakken p. 9 5. Algemeen beeld van de

Nadere informatie

Uitbreiding bestemming Boxenring. Burger Initiatief naar aanleiding van het vraagstuk voor woningen voor jongeren en alleenstaanden Op MARKEN

Uitbreiding bestemming Boxenring. Burger Initiatief naar aanleiding van het vraagstuk voor woningen voor jongeren en alleenstaanden Op MARKEN Uitbreiding bestemming Boxenring Burger Initiatief naar aanleiding van het vraagstuk voor woningen voor jongeren en alleenstaanden Op MARKEN Inleiding initiatief uitbreiding bestemmingsplan Boxenring Op

Nadere informatie

Gemeente Venray. Circusterrein Venray. NL.IMRO.0984.PRB10014.on02

Gemeente Venray. Circusterrein Venray. NL.IMRO.0984.PRB10014.on02 Circusterrein Venray NL.IMRO.0984.PRB10014.on02 Circusterrein Venray NL.IMRO.0984.PRB10014.on02 Bestand : P:\prj100\WLI\009\rapp\Projectbesluit\20100913-Toelichting zonder regels.wpd Project : WLI009 Gecontroleerd

Nadere informatie

Industrieterrein West

Industrieterrein West Industrieterrein West Nijverheidstraat 17 Edam Vraagprijs: 435.000,- k.k. incl. BTW Bezichtiging? Bel 0299-428898 of mail purmerend@vanoverbeek.nl Welkom op de Nijverheidstraat 17 in Edam Alstublieft!

Nadere informatie

GemeenteWATE RLAN D. Burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland. Overwegende dat;

GemeenteWATE RLAN D. Burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland. Overwegende dat; GemeenteWATE RLAN D BESLUIT INZAKE HET VASTSTELLEN VAN HOGERE WAARDE WEGVERKEERSLAWAAI IN DE ZIN VAN DE WET GELUIDHINDER MET BETREKKING TOT WONINGBOUWPROJECT 'T SCHOUW TE WATERGANG. Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2013_BW_00791 Onderwerp Uitbreiden parkeren Station Sassenheim - vormend Beknopte samenvatting Voorgesteld wordt

Nadere informatie

Parkeervisie Leiden. Parkeerpanel bewoners Bijeenkomst 1 15 november 2018

Parkeervisie Leiden. Parkeerpanel bewoners Bijeenkomst 1 15 november 2018 Parkeervisie Leiden Parkeerpanel bewoners Bijeenkomst 1 15 november 2018 1 Agenda 19:00 19:05 Welkom namens gemeente (Dennis Bruin) 19:05 19:20 Inleiding door Stan van de Hulsbeek (Spark) 19:20 20:00 Inventarisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Doorslag,

Nieuwsbrief Doorslag, Nieuwsbrief Doorslag, In de laatste nieuwsbrief van september hebben wij u laten weten dat het onderwerp Toekomst School- en Sportgebouwen in september behandeld zou worden door de gemeenteraad. In deze

Nadere informatie

BIJLAGE 2: VERANTWOORDING UITBREIDING BOOMSWEG

BIJLAGE 2: VERANTWOORDING UITBREIDING BOOMSWEG BIJLAGE 2: VERANTWOORDING UITBREIDING BOOMSWEG 1 Algemeen De uitbreiding van het plangebied met de locatie Boomsweg omvat deels een nieuwe ontwikkelingslocatie, Boomsweg 12, en deels het overnemen van

Nadere informatie

van heuven goedhartlaan 15-17 amstelveen Presentatie informatieavond 06.03.2014

van heuven goedhartlaan 15-17 amstelveen Presentatie informatieavond 06.03.2014 van heuven goedhartlaan 15-17 amstelveen Presentatie informatieavond 06.03.2014 inleiding RUIMTELIJKE RANDVOORWAARDEN - SPVE Markering oostkant van het stadshart middels Een spannend gebouw dat van afstand

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststelling Bestemmingsplan Stappegoor 2013, 1e herz (Uitbreiding Fontys)

Raadsvoorstel Vaststelling Bestemmingsplan Stappegoor 2013, 1e herz (Uitbreiding Fontys) raad 2016_404 definitief 1 Raadsvoorstel Vaststelling Bestemmingsplan Stappegoor 2013, 1e herz (Uitbreiding Fontys) Aanleiding Op 14 december 2015 heeft de gemeenteraad besloten om een grondexploitatie

Nadere informatie

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT Uitkomsten vragenlijst burgerpanel Periode: 18 januari tot 2 februari 2016 Aantal respondenten: 458 van 656 (70%) Inleiding De gemeente Noordwijkerhout werkt aan een versterking

Nadere informatie

Projectopdracht en voorlopig ontwerp inrichtingsplan ontwikkellocatie Pantarhei entielen

Projectopdracht en voorlopig ontwerp inrichtingsplan ontwikkellocatie Pantarhei entielen 1310524 Afdeling: Onderwerp Projectopdracht en voorlopig ontwerp inrichtingsplan ontwikkellocatie Pantarhei entielen Samenvatting In maart 2013 is met Bouwfonds een koopovereenkomst gesloten voor de realisering

Nadere informatie

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument Ringstraten Agenda 1. Welkom 2. Inleiding wethouder Ben van Hees 3. Aanleiding 4. Raadsbesluit 8 maart 2017 5. Ringstraten worden fietsstraat 6. Hoe

Nadere informatie

1. gebiedsidentiteit

1. gebiedsidentiteit M E M O Aan Van : klankbordgroep HKA / St. Marten : Portaal Aantal pagina s : 3 Datum : 14 oktober 2008 Betreft : reactie op advies d.d. 15 september 2008 Status : ter informatie Portaal stelt een definitief

Nadere informatie

Huur op Stadserf te Schiedam 95 <![CDATA[Huurprijs per m2]]>

Huur op Stadserf te Schiedam 95 <![CDATA[Huurprijs per m2]]> Huur op Stadserf 76-108 te Schiedam 95 Aanbiedende partij: Van Herk Groep Email: retail@vanherkgroep.nl Telefoon: 010-2411555 Website: http://www.vanherkgroep.nl Omschrijving

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Waalre, 6 november Vergaderdatum : 18 december 2018 Voorstelnummer : Zaaknummer : 4556

Raadsvoorstel. Waalre, 6 november Vergaderdatum : 18 december 2018 Voorstelnummer : Zaaknummer : 4556 Raadsvoorstel Waalre, 6 november 2018 Vergaderdatum : 18 december 2018 Voorstelnummer : 2018-77 Zaaknummer : 4556 Portefeuillehouder Naam opsteller Naam voorstel Grondslag raadsbesluit : Weth. A. Uijlenhoet

Nadere informatie

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN. Bennekom-Centrum

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN. Bennekom-Centrum NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN Bennekom-Centrum december 2011 1 Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Bennekom-Centrum heeft van donderdag 13 oktober tot en met woensdag 26 oktober 2011

Nadere informatie

Procesvoorstel Zuidstrook De Hartekamp

Procesvoorstel Zuidstrook De Hartekamp Procesvoorstel Zuidstrook De Hartekamp Vastgesteld door burgemeester en wethouders 9 oktober 2018 Aanleiding Op 31 januari 2017 heeft het college het voornemen uitgesproken om het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marnix van Namen

Nieuwsbrief Marnix van Namen Nieuwsbrief Marnix van Namen Er gebeurt veel in en om rond binnenstad om de levendigheid te versterken. In deze nieuwsbrief ga ik op een aantal initiatieven verder in: de Win je Winkel actie, een boerenstreekmarkt,

Nadere informatie

visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer,

visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer, uw brief ons kenmerk behandeld door Stefan van Bogget doorkiesnr. (040) 289 37 60 Geldrop 26 september 2007 onderwerp Verslag informatieavond integrale visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer,

Nadere informatie

VERSLAG Klankbordgroep Energiehuis

VERSLAG Klankbordgroep Energiehuis VERSLAG Klankbordgroep Energiehuis Datum 27 september 2011 Betreft Aanwezig Klankbordgroep Energiehuis C. Hegeman (adjunct directeur ToBe), D. van Wijngaarden (voorzitter Beheerstichting Energiehuis, directeur

Nadere informatie

DE BENSDORP. L o o f & v a n S t i g t SCHETS ONTWERP

DE BENSDORP. L o o f & v a n S t i g t SCHETS ONTWERP DE BENSDORP L o o f & v a n S t i g t SCHETS ONTWERP 28 november 2005 DE BENSDORP Schets ontwerp Opdrachtgever: D e B e n s d o r p - S c h e t s o n t w e r p AM Wonen BV Noord-Holland Postbus 20556 1001

Nadere informatie

3370 AD HARDINXVELD-GIESSENDAM Behandeld in Regiegroep/RO-overleg:

3370 AD HARDINXVELD-GIESSENDAM Behandeld in Regiegroep/RO-overleg: gemeente Hardinxveld-Giessendam FORMULIER PRINCIPEVERZOEK OMGEVINGSVERGUNNING OF RUIMTELIJK INITIATIEF Aan: Gemeente Hardinxveld-Giessendam T.a.v. Team Ruimtelijke Ontwikkeling Registratie/zaaknummer:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen Aanwezig: Voorzitter: mw. A.A. van der Stijl Locogriffier: mw. A.J. van Wees Leden: dhr. L.N. Vernie (CDA),

Nadere informatie

Cluster : regelgeving Nummer : 7 Portefeuillehouder : Nico Oud Datum vergadering : 31 oktober 2016

Cluster : regelgeving Nummer : 7 Portefeuillehouder : Nico Oud Datum vergadering : 31 oktober 2016 Voorstel Cluster : regelgeving Nummer : 7 Portefeuillehouder : Nico Oud Datum vergadering : 31 oktober 2016 Onderwerp : Bestemmingsplan op aanvraag voor het toevoegen van een woning op percelen op en naast

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 Aanvraag Op 29 februari 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van 28 woningen, kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst In deze bijlage wordt nader ingegaan op het proces dat de afgelopen jaren doorlopen is om te komen tot een stedenbouwkundig

Nadere informatie

Voortgangsrapportage mbt de voorkeurslocatie brede school op de Bremlaan

Voortgangsrapportage mbt de voorkeurslocatie brede school op de Bremlaan Voortgangsrapportage mbt de voorkeurslocatie brede school op de Bremlaan Inleiding 1. In zijn vergadering, gehouden op 26 februari 2013, heeft de raad de locatie Bremlaan aangewezen als de voorkeurslocatie

Nadere informatie

Gemeente Utrecht De heer O. van Schaick Postbus 16200 3500 CE UTRECHT. Onderwerp: planschaderisicoanalyse/ Catharijnesingel Noord

Gemeente Utrecht De heer O. van Schaick Postbus 16200 3500 CE UTRECHT. Onderwerp: planschaderisicoanalyse/ Catharijnesingel Noord Gemeente Utrecht De heer O. van Schaick Postbus 16200 3500 CE UTRECHT Onderwerp: planschaderisicoanalyse/ Catharijnesingel Noord Geachte heer Van Schaick, Hierbij ontvangt u een planschaderisicoanalyse

Nadere informatie

Blad 1/5 MACHTIGING. GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam en voorletters. man vrouw. Correspondentieadres. Postcode. Woonplaats. Faxnummer.

Blad 1/5 MACHTIGING. GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam en voorletters. man vrouw. Correspondentieadres. Postcode. Woonplaats. Faxnummer. Dossiernummer Datum ontvangst GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam en voorletters Correspondentieadres Postcode man vrouw Woonplaats Telefoon overdag Faxnummer Emailadres Bent u eigenaar huurder anders, namelijk

Nadere informatie

Nota van beantwoording

Nota van beantwoording Nota van beantwoording Betreft ontwerp verkeers Lammermarkt (herinrichting openbare ruimte). Er is 1 brief met zienswijzen ontvangen. De zienswijze heeft betrekking op de herinrichting van de Lammermarkt

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling/Projectmanagement Vastgoedontwikkeling

Gebiedsontwikkeling/Projectmanagement Vastgoedontwikkeling Bijlagen/nummer 2011/142 Dienst/afdeling/sector Raadsvoorstel 142/1 Herontwikkeling Wagnerplein Gebiedsontwikkeling/Projectmanagement Vastgoedontwikkeling Aan de raad, Aanleiding Doel van dit raadsvoorstel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 637206 Datum: Behandeld door: 21 november 2011 Jorg Meijerink Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid Onderwerp: Plan van aanpak nieuwe parkeervisie

Nadere informatie

Dorps informatie avond. 27 Maart 2019

Dorps informatie avond. 27 Maart 2019 Dorps informatie avond 27 Maart 2019 Agenda 1. Goed wonen / Wooniezie 2. Bouwplannen 3. Bestuurs mededelingen 4. Handel 800 5. Website handeldorp 6. Overige onderwerpen 7. Rondvraag Goed wonen Dorien op

Nadere informatie

Agenda 17 november. Welkom Introductie Ooglijdersgasthuis: een nieuwe toekomst Presentatie Vragen Beknopt/formulier/box Rondleidingen

Agenda 17 november. Welkom Introductie Ooglijdersgasthuis: een nieuwe toekomst Presentatie Vragen Beknopt/formulier/box Rondleidingen Agenda 17 november Welkom Introductie Ooglijdersgasthuis: een nieuwe toekomst Presentatie Vragen Beknopt/formulier/box Rondleidingen Welkom Grote opkomst Groot plezier! Eerste bijeenkomst Eerste stap,

Nadere informatie

Welkom Informatiebijeenkomst Jozefschool ( )

Welkom Informatiebijeenkomst Jozefschool ( ) Welkom Informatiebijeenkomst Jozefschool (16-2-2017) Hoe het begon Beleidsplan OHV Discussie Tuingracht Onvrede Oude Bibliotheek Vorming Werkgroep/ Cooperatie: Martin Dalenberg, Vincent Roodhart en Wim

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Project: Vergroten woning Oudelandseweg 6 te Sint-Maartensdijk September 2010 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Projectbeschrijving 2 3. Vigerend bestemmingsplan 3 4. Omgevingsplan

Nadere informatie

Informatieavond nieuwbouw Dorpsschool Rozendaal. Datum: 22 januari 2015

Informatieavond nieuwbouw Dorpsschool Rozendaal. Datum: 22 januari 2015 Informatieavond nieuwbouw Dorpsschool Rozendaal Datum: 22 januari 2015 1 Programma: 19.40 Welkom door schooldirectie (Peter de Bruijn) Stand van zaken (Mark Penninkhof) - Schoolgebouw en terrein - Projectorganisatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN KATWIJK. Verslag Meet-up #4. Burgt Rijnsburg. detoekomstvankatwijk.nl

DE TOEKOMST VAN KATWIJK. Verslag Meet-up #4. Burgt Rijnsburg. detoekomstvankatwijk.nl Verslag Meet-up #4 19-februari 2019 @de Burgt Rijnsburg detoekomstvankatwijk.nl Meet-up #4 Dit was alweer de vierde meet-up van de Toekomst van Katwijk! Deze keer waren alle inwoners, ondernemers en organisaties

Nadere informatie

VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017

VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017 VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017 Op 29 november 2017 was in De Groene Loper een bewonersbijeenkomst over de verkavelingsvarianten voor sociale woningbouw, Veurs Voorburg

Nadere informatie

Verkeersontwikkeling plan Nieuwe Oostdijk in Goedereede

Verkeersontwikkeling plan Nieuwe Oostdijk in Goedereede Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson. Arkel

Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson. Arkel Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson in Arkel INTENTIEVERKLARING Ondergetekenden: 1. Gemeente Giessenlanden, gevestigd in het gemeentehuis Groeneweg 33, 4223 ME te Hoornaar, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Verslag vrijstellingsprocedure

Verslag vrijstellingsprocedure Verslag vrijstellingsprocedure In overeenstemming met de wettelijke vereisten is voorafgaand aan onderhavige bestemmingsplanprocedure de bouwaanvraag met een ruimtelijke onderbouwing, vanaf maandag 25

Nadere informatie

Website

Website 1. Opening en mededelingen van de voorzitter 2. Presentatie groen begraafplaats (door gemeente Waterland) 3. Korte presentaties: -Openbare Ruimte (Verkeerscirculatieplan, inrijden, N518, dijk en onderhoud)

Nadere informatie

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger Verslag Gebiedsschouw De Slinger Dat um /tij d Pl aats Re ferentie Projec tnum mer 90934 16 januari 2010/10.00 uur-12.30 uur Houten kmu/nkl/v/09.295 Aanleiding van de wijkschouw: De heer Mulder heet als

Nadere informatie

Informatieavond. 21 juni 2017

Informatieavond. 21 juni 2017 Informatieavond 21 juni 2017 Welkom Wethouder Peter van de Noort Programma Kennismaking Wijnand Bouw: Bosch Slabbers Frank van de Wouw: van de Wouw en Partners Bram Louwers: Accent adviseurs Maarten School:

Nadere informatie

Historalis. Bert Hofman Verzonden: dinsdag 22 augustus :04 Aan: Van: 'Historalis'

Historalis. Bert Hofman Verzonden: dinsdag 22 augustus :04 Aan: Van: 'Historalis' Historalis Van: [bert@hofmanadvies.com] Verzonden: dinsdag 22 augustus 2017 19:04 Aan: 'Historalis' Onderwerp: RE: Archeologische begeleiding de Commanderie in Ootmarsum Beste heer van de Graaf, Ik heb

Nadere informatie

TE KOOP - PETERSBURCH. Damplein 5 - Edam. Vraagprijs:

TE KOOP - PETERSBURCH. Damplein 5 - Edam. Vraagprijs: TE KOOP - PETERSBURCH Damplein 5 - Edam Vraagprijs: 1.950.000 www.reliplan.nl 2 Object Multifunctioneel Het object kan multifunctioneel aangewend worden voor bedrijvigheid, expositie, wonen en horeca.

Nadere informatie

Nr. Omschrijving Actie. Bespreking klankbordgroep 17 oktober 2012 inzake project herontwikkeling Westerwatering.

Nr. Omschrijving Actie. Bespreking klankbordgroep 17 oktober 2012 inzake project herontwikkeling Westerwatering. B E S P R E K I N G S V E R S L A G Project : Herontwikkeling winkelcentrum Westerwatering, Zaandam Betreft : Vergadering Klankbordgroep Plaats : Buurthuis de Zeskanter te Zaandam Datum : 17 oktober 2012

Nadere informatie

Aan de raad. No. 4. Wissenkerke, 27 november Voor kennisgeving aannemen van de eindrapportage Uitwerking Winkelverbeterplan Noord- Beveland.

Aan de raad. No. 4. Wissenkerke, 27 november Voor kennisgeving aannemen van de eindrapportage Uitwerking Winkelverbeterplan Noord- Beveland. Raadsvergadering d.d. 6 december 2012 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel (0113) 377377 Fax (0113) 377300 No. 4. Wissenkerke, 27 november 2012 Onderwerp: Eindrapportage

Nadere informatie

Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046

Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046 Gemeente Bussum Ter beschikking stellen krediet en budget t.b.v. transformatie Grondwal De Nieuwe Vaart

Nadere informatie

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving:

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving: Eindverslag Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten Arsenaal Terrein: Het huidige arsenaal terrein in eigendom van 3 eigenaren te weten Provincie Zuid-Holland, de gemeente Voorschoten en

Nadere informatie

Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis

Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis Algemeen Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ALG023 / Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis / 28-09-2017

Nadere informatie

Vergadering van B en W

Vergadering van B en W Vergadering van B en W DATUM TIJD PLAATS SECRETARIS NOTULIST AANWEZIG 04/02/2014 9:00 uur kamer 3 Mr. A.S. Meijer B. Lammers voltallige college BESLUITENLIJST - OPENBAAR 001 Besluiten van de vergadering

Nadere informatie

Aanwezigen, burgemeester, wethouders, leden van de gemeenteraad, ambtenaren, medeondernemers en winkeliers.

Aanwezigen, burgemeester, wethouders, leden van de gemeenteraad, ambtenaren, medeondernemers en winkeliers. Dit is een verklaring van de gezamenlijke ondernemersverenigingen van Maasland, Schipluiden en Den Hoorn. Deze is op 28 augustus ook uitgesproken door de heer Sjef Kleijweg van Auto s Kleijweg te Den Hoorn.

Nadere informatie

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december 2017 12 woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur Inleiding Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft het initiatief genomen om een plan te maken voor de

Nadere informatie

HUURPRIJS ,00* per jaar KOOPSOM ,00 k.k.

HUURPRIJS ,00* per jaar KOOPSOM ,00 k.k. Vlinderveen 468-478 (3205 EM) te Spijkenisse Winkelruimte ca. 823 m² begane grond, alsmede ca. 129 m² nevenruimte HUURPRIJS 75.000,00* per jaar KOOPSOM 825.000,00 k.k. *exclusief BTW en servicekosten Kenmerken

Nadere informatie