Project aanvraag Vlaamse Ardennen; Praatcafé dementie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Project aanvraag Vlaamse Ardennen; Praatcafé dementie"

Transcriptie

1 Baudelokaai Gent Project aanvraag Vlaamse Ardennen; Praatcafé dementie Het project sluit aan bij opdracht 6 van de SEL Zorgregio Gent vzw. Het organiseren of ondersteunen van multidisciplinaire vormingen om de zorgaanbieders, onder meer, te leren omgaan met multidisciplinaire zorgtrajecten, om de multidisciplinaire samenwerking te bevorderen en om het gebruik van elektronische zorgplannen en andere elektronische toepassingen te ondersteunen; Naam Project: Praatcafé Dementie Vlaamse Ardennen Omschrijving: Vanuit de vaststelling dat samenleven met een persoon met geheugenproblemen een zware opgave kan zijn, is onder impuls van enkele zorgorganisaties in de regio Oudenaarde een project ontstaan om mantelzorgers van personen met dementie te ondersteunen. Tijdens de tweemaandelijkse bijeenkomsten van het praatcafé dementie Vlaamse Ardennen trachten we mantelzorgers van personen met dementie te ondersteunen, door hen informatie aan te bieden over welbepaalde thema's en kansen te creëren voor lotgenotencontact.

2 In het café wordt een gastdeskundige geïnterviewd over bepaalde aspecten van dementie. Veelal voorzien we ook een inbreng van een ervaringsdeskundige mantelzorger die een getuigenis brengt gekoppeld aan het betreffende thema. Hierna volgt een gedachtewisseling met het publiek. Telkens staat een ander onderwerp centraal. Er wordt gestreefd naar een zo informeel mogelijke sfeer. Ook de personen met een dementie kunnen aanwezig zijn. Daarnaast is er ook de bereidheid om vanuit de aanwezige expertises indien wenselijk een bijkomende inspanning te leveren voor een specifieke vorming aan professionelen in de regio, dit ook in samenwerking met Paradox.

3 Doelstelling(en) (met indicatoren): a) Betrokkenheid van de overlegorganen en 19 zorgorganisaties in de regio. o Het Praatcafé Dementie is een gezamenlijk project van 19 zorgorganisaties in de regio en is ontstaan in de schoot van de Samenwerking op de Eerste Lijn (in de schoot van het vroegere SITVA). o Binnen het Beleidsplan Ouderen van het Regionaal Welzijnsoverleg (RWO) Arrondissement Oudenaarde werd het Praatcafé Dementie ook ingeschreven als een belangrijk instrument voor netwerking en communicatie tussen de verschillende zorgsystemen. o Het Praatcafé Dementie kan rekenen op de inhoudelijke ondersteuning van Paradox, het expertisecentrum Dementie Oost-Vlaanderen, dat toegewezen is voor onze regio. b) Een multidisciplinair project dat de samenwerking bevordert De initiatiefnemende organisaties zijn vertegenwoordigd in een Stuurgroep. De leden van de stuurgroep treden op als vertegenwoordiger van hun organisatie. Zij zijn door die organisatie gemandateerd en zijn actief in de desbetreffende regio. Wanneer deze gemandateerde niet meer bij machte is de organisatie die hem afgevaardigd heeft, te vertegenwoordigen of indien zijn mandaat ingetrokken wordt, kan een kandidaat-vervanger door de betrokken organisatie worden voorgedragen. Bij vervanging worden nieuwe leden aanvaard door de stuurgroep. Toetreding van nieuwe organisaties, wordt besproken binnen de stuurgroep. Van nieuwe leden wordt verwacht dat zij de doelstellingen en de werking van het samenwerkingsverband onderschrijven.

4 c) Specifieke werking De stuurgroep van het samenwerkingsverband kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De stuurgroep komt samen naargelang de noodzaak. De leden van de stuurgroep participeren organisatorisch en inhoudelijk aan het praatcafé dementie: voorbereiding, promotie, nazorg en evaluatie. Van elke organisatie wordt bij elke stuurgroep een afvaardiging voorzien. Het engagement geldt telkens voor één jaar met een stilzwijgende verlenging. e) Taken van de stuurgroep Voorbereiden, organiseren en evalueren van het Praatcafé Dementie en de uitbouw van het samenwerkingsverband. Opstellen en indien nodig aanpassen van de samenwerkingsovereenkomst. Een financieringsplan en een jaarlijks financieel verslag opmaken. Kwaliteitsbewaking van het Praatcafé. Het project naar buiten toe vertegenwoordigen. d) Overdraagbaarheid van deze methodiek in andere regio s Alle taken binnen de werking maken deel uit van een concept dat ondertussen al is opgenomen als concept op het provinciaal overleg met het Expertisecentrum Paradox betreffende de opstart van praatcafé s in de Provincie Oost-Vlaanderen. Sedert de start in oktober 2003, werd dit concept reeds overgenomen door het Praatcafé in Zeveneken, in Gent, in Aalst en in Deinze.

5 e) Is het Praatcafé Dementie een vernieuwend project? Na 8 jaar werking zou men kunnen vermoeden dat dit project vandaag niet meer vernieuwend is. Het tegendeel is waar: o o o o o Ieder seizoen zijn er nieuwe thema s die naar aanleiding van de problematieken waarmee mantelzorgers worstelen aan bod komen. Het samenbrengen van mantelzorgers door 19 organisaties die aan de kar duwen en een mooi samenwerkingsproject neerzetten is op zich vernieuwend te noemen. Het maakt deel uit en is voorloper van de Zorgnetwerken die in het Woonzorgdecreet worden naar voor geschoven. Voor willen we de problematiek van jong-dementie in samenwerking met Paradox verder uitdiepen en aan bod laten komen. Voor dit werkjaar wordt overwogen om de locatie van het Praatcafé eventueel eens te verplaatsen. De voorbije jaren ging het steeds door in Oudenaarde. We overwegen om het dit jaar ook eens in Zottegem en/of Ronse te laten plaats hebben. Er is geen enkele structurele subsidie voor deze werking. Het blijft dus een project dat jaarlijks wordt verlengd met de goodwill van de leden die er deel van uitmaken en die zich inzetten voor de honderden mantelzorgers die er ondertussen terecht konden en kunnen.

6 Tijdsbestek: - Begindatum en einddatum: dit is een permanent project dat zonder financiële steun niet kan bestaan. Het werd opgericht in 2003, werd 6 jaar gesteund door Ovosit en vraagt nu dringend middelen om de continuïteit te waarborgen. Voor 2011 loopt het project dus van tot Effectmeting en evaluatie (aan de hand van indicatoren): De sterkte van de samenwerking met ondertussen 19 organisaties maakt dat overleg- en beslissingsorganen zoals de deelsel dit gedeeld initiatief graag willen steunen. De samenwerking met zoveel partners aan één project en met zo weinig middelen, is een uniek en vernieuwend gegeven. Op elk praatcafé verwelkomen we gemiddeld een 50 tal bezoekers. Van deze 50 bezoekers waren er gemiddeld rond de 30 mantelzorgers aanwezig. Het blijft een werkpunt om professionele bezoekers aan te sporen om als intermediair op te treden en mantelzorgers te stimuleren om naar het praatcafé te komen. Het blijft een uitdaging om nog meer mantelzorgers te bereiken. Dit is de taak van elk van de partners om als zorg- en hulpverleners mensen persoonlijk aan te spreken en folders, flyers en affiches te verdelen via de organisaties. Een belangrijk neveneffect van het samenwerken aan dit project, is de expertise-uitwisseling die permanent ontstaat wanneer referentiepersonen dementie kennis en praktijkervaring samenbrengen in de voorbereiding van praatcafé-avonden voor mantelzorgers. Zonder het effectief als doel te hebben gesteld, werd dit gaandeweg een ontzettende meerwaarde voor de medewerkers en dus ook voor de participerende organisaties.

7 Budget: Prijs Omschrijving 250 Huur zaal (5 x 50 ) 150 Attenties sprekers (5 x 30 ) 400 Portkosten en mailings 200 Vergaderkosten (5 x 40 ) 400 Gastsprekers 150 Didactisch materiaal Totaal

8 Overzicht contactgegevens meewerkende partners: Contactpersoon vanuit de deel-sel voor dit project: Johan Rotsaert, Marc Vanderbeken Vul hieronder in welke partners allemaal meewerken. Rotsaert Johan Kloosterstraat Zwalm Huize Roborst huize.roborst.directie@telenet.be 66 Eggermont Dirk Minderbroedersstraat Oudenaarde AZ Oudenaarde dirk.eggermont@azoudenaarde.be 41 De Groote Yvan Terkerkenlaan 1A 9700 Oudenaarde CGG Zuid-Oost-Vlaanderen yvan.degroote@zov.be 36 Sabine Boerjan Wilgestraat Gent ECD Paradox sabine.boerjan@paradox.zvl.org De Cuyper Myriam Ch. De Kerckhovelaan 9000 Gent Familiehulp myriam.de.cuyper@familiehulp.be Baekeland Hilde Zwartezusterstraat Gent Familiezorg hilde.baekeland@familiezorg.be Dekimpe Sam Kwaremontplein Kluisbergen Home Sint Franciscus sam.dekimpe@homestfranciscus.be 86 De Potter Dirk Ommegangstraat Kruishoutem Home Vijvens/Sint-Petrus dirk_de_potter@hotmail.com hoofdverpl@stpetrus.be Németh Evi Brabantdam Gent Liberale Mut. Oost evi.nemeth@libmutov.be Vlaanderen 85 De Clercq Nele Meerspoort Oudenaarde Rusthuis De Meerspoort nd@ocmwoudenaarde.be 11 Vdhaesevelde Gerda Glorieuxstraat Nukerke RVT De Samaritaan vdh_gerda@hotmail.com 38 Deschrijver Isabelle Glorieuxstraat Nukerke RVT De Samaritaan ergo.samaritaan@werken-

9 38 glorieux.be De Nocker Evie Sint-Jozefsplein Oudenaarde Thuiszorgcentrum evie.denocker@cm.be Oudenaarde 48 Degezelle Lutgarde Louise-Mariekaai Oudenaarde Wit Gele Kruis oudenaarde@wgkovl.be 13 Castelain Inge Hasselstraat Maarkedal WZC Haagwinde inge@haagwinde.be Zr Van Goethem Griet Hasselstraat Maarkedal WZC Haagwinde directie@haagwinde.be 50 Vanden Daele Ann Wafelstraat Horebeke WZC Heilig Hart vandendaele_ann@hotmail.com annvd@wzchhart.be Vanderbeken Marc Marlboroughlaan Oudenaarde WZC Heilig Hart directie@wzchhart.be 61 Kegels Johan Deinsbekestraat Zottegem WZC Ter Deinsbeke - OCMW johan.kegels@ocmw.zottegem.be 06 Ketelaere Marleen Deinsbekestraat Zottegem WZC Ter Deinsbeke- OCMW marleenketelaere@hotmail.com 02 Leen De Vuyst Kloosterstraat Zwalm Huize Roborst leen.de.vuyst@huizeroborst.be Tara Van Der Mynsbrugge St-Martensstraat Brakel St Franciscustehuis lvdl@sintfranciscustehuis.be tara.vm@gmail.com Deschamps Daan Tramstraat Gent Bond Moyson Oost- Vlaanderen daan.deschamps@socmut.be Werkingsgebied: Regio Vlaamse Ardennen en alle gemeenten die daaronder vallen. Vergaderfrequentie: 2 maandelijks

10

Projectvoorstel Vlaamse Ardennen

Projectvoorstel Vlaamse Ardennen Baudelokaai 8 9000 Gent Projectvoorstel Vlaamse Ardennen Indienen project 29/7/2011 Het project sluit aan bij volgende opdrachten van de SEL Zorgregio Gent vzw: Opdracht 8: totstandkoming adviezen/doorsturen

Nadere informatie

Intersectorale intervisie GGZ

Intersectorale intervisie GGZ Versie: 18 november 2011 Baudelokaai 8 9000 Gent Project Intersectorale intervisie GGZ deel-sel Gent Het projectvoorstel is gestemd op de vergadering van de deel-sel van 9 September 2011. Het projectplan

Nadere informatie

Indienen project Sociale Wijzer dementie Meetjesland

Indienen project Sociale Wijzer dementie Meetjesland Versie: 18 juni 2012 Baudelokaai 8 9000 Gent Indienen project Sociale Wijzer dementie Meetjesland Het project is goedgekeurd op de vergadering van de deel-sel van 26 april 2012. Het wordt voorgelegd ter

Nadere informatie

Zorgtraject suicidepreventie Meetjesland: implementatie en sensibilisering.

Zorgtraject suicidepreventie Meetjesland: implementatie en sensibilisering. Versie: 20 oktober 2011 Baudelokaai 8 9000 Gent Project deel-sel Zorgtraject suicidepreventie Meetjesland: implementatie en sensibilisering. Voorwaarden Het project past binnen de visie van het SEL Zorgregio

Nadere informatie

Project DeelSEL; Verslaving

Project DeelSEL; Verslaving Project DeelSEL; Verslaving Indienen project Het project is goedgekeurd op de vergadering van de deel-sel van 8 november Het project sluit aan bij opdracht(en) 3 en 6 van de SEL Zorgregio Gent vzw. Opdracht

Nadere informatie

Het project past binnen de visie van het SEL Zorgregio Gent (Raad van Bestuur 18/11/10)

Het project past binnen de visie van het SEL Zorgregio Gent (Raad van Bestuur 18/11/10) Versie: 20 oktober 2011 Baudelokaai 8 9000 Gent Project deel-sel Voorwaarden Het project past binnen de visie van het SEL Zorgregio Gent (Raad van Bestuur 18/11/10) Het project sluit aan bij minimum 1

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering 27 februari 2014

Verslag Algemene Vergadering 27 februari 2014 Baudelokaai 8 9000 Gent Aan : Van : Ons kenmerk: Gent AV FvH doc6_av270214 8 april 2014 Verslag Algemene Vergadering 27 februari 2014 Locatie: Woon- en zorgcentrum Sint-Eligius, Sint-Elooistraat 56-9080

Nadere informatie

Project deel-sel Gent Boeiende Boterhammen

Project deel-sel Gent Boeiende Boterhammen Versie: 30 augustus 2012 Baudelokaai 8 9000 Gent Project deel-sel Gent Boeiende Boterhammen Indienen project Het project is goedgekeurd op de vergadering van de deel-sel van 26 april 2012 Het project sluit

Nadere informatie

Project deel-sel GGZ in een digitale wereld

Project deel-sel GGZ in een digitale wereld Baudelokaai 8 9000 Gent Project deel-sel GGZ in een digitale wereld Voorwaarden Het project past binnen de visie van het SEL Zorgregio Gent (Raad van Bestuur 18/11/10) Het project sluit aan bij minimum

Nadere informatie

Verslag Raad van Bestuur 27 februari 2014

Verslag Raad van Bestuur 27 februari 2014 Baudelokaai 8 9000 Gent Aan : Van : Ons kenmerk: Gent RvB FvH doc5_rvb27021 08 april 2014 Verslag Raad van Bestuur 27 februari 2014 Locatie: Woon- en zorgcentrum Sint-Eligius, Sint-Elooistraat 56-9080

Nadere informatie

Verslag Raad Van Bestuur 03 maart 2016

Verslag Raad Van Bestuur 03 maart 2016 Baudelokaai 8 9000 Gent Verslag Raad Van Bestuur 03 maart 2016 Locatie: Wit-Gele-Kruis Oost-Vlaanderen Jenny Tanghestraat 2, 9000 Gent De voorzitter opent de vergadering, en verwelkomt de aanwezige leden.

Nadere informatie

Verslag Raad van bestuur 1 oktober 2015

Verslag Raad van bestuur 1 oktober 2015 Verslag Raad van bestuur 1 oktober 2015 Locatie: Sociaal Huis Nazareth, Zwanestraat 30 Nazareth De voorzitter opent de vergadering, en verwelkomt de aanwezige leden. De hierna opgesomde stemgerechtigde

Nadere informatie

Verslag Raad van bestuur 19 maart 2015

Verslag Raad van bestuur 19 maart 2015 Baudelokaai 8 9000 Gent Verslag Raad van bestuur 19 maart 2015 Locatie: vergaderzaal De Kruidtuin, Baudelokaai 8 9000 Gent De voorzitter opent de vergadering, en verwelkomt de aanwezige leden. De hierna

Nadere informatie

Adressen Regionaal Dienstencentra Oost-Vlaanderen

Adressen Regionaal Dienstencentra Oost-Vlaanderen Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Adressen Regionaal Dienstencentra Oost-Vlaanderen AALST REGIONAAL DIENSTENCENTRUM THUISZORGCENTRUM AALST Dossiernr.: 401.401 Erkenningsnr.: PE 2183 Hopmarkt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1404176 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG nachtzorg - 50 000

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1206911 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidiedossier mantelzorg

Nadere informatie

Ledenlijst Algemene Vergadering

Ledenlijst Algemene Vergadering Ledenlijst Algemene Vergadering Disciplinegroep Naam ORG Naam Lid AV Voornaam APOTHEKERS KOVAG HAEMS Marleen APOTHEKERS KOVAG BOGAERT Caroline Christelijke Mutualiteit Midden- Vlaanderen - TZC DE BRUYCKERE

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Overheden

Hoofdstuk 1. Overheden INTERNE ANALYSE 7 Hoofdstuk 1. Overheden 1. Vlaamse overheid Het beleidsdomein Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed is één van de 13 beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. Het bestaat

Nadere informatie

1. Wat is het Vlaams Patiëntenplatform vzw? 2. Wat is de eerste lijn? 3. Wat is een Samenwerkingsinitiatief eerstelijnsgezondheidszorg (SEL)? 4.

1. Wat is het Vlaams Patiëntenplatform vzw? 2. Wat is de eerste lijn? 3. Wat is een Samenwerkingsinitiatief eerstelijnsgezondheidszorg (SEL)? 4. Klankbordgroep eerste lijn Gent 18 januari 2011 i.s.m. PLAZZO 1 Programma 1. Wat is het Vlaams Patiëntenplatform vzw? 2. Wat is de eerste lijn? 3. Wat is een Samenwerkingsinitiatief eerstelijnsgezondheidszorg

Nadere informatie

Provinciaal participatiebeleid van ouderen

Provinciaal participatiebeleid van ouderen Provinciaal participatiebeleid van ouderen Provinciaal participatiebeleid van ouderen 5 pijlers : 1. Organiseren van inspraak en participatie bij het provinciaal ouderenbeleid 2. Subsidiebeleid : ouderenverenigingen,

Nadere informatie

Woonzorg. Identificatiegegevens. 1 [Q0001]Organisatienaam. 2 [Q0002]Straat + nummer. 3 [Q0003]Postcode. 4 [Q0004]Gemeente. 5 [Q0005]Naam invuller

Woonzorg. Identificatiegegevens. 1 [Q0001]Organisatienaam. 2 [Q0002]Straat + nummer. 3 [Q0003]Postcode. 4 [Q0004]Gemeente. 5 [Q0005]Naam invuller nput signalen - Woonzorg 1 van 11 23/05/2014 15:08 Woonzorg Het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen is op dit ogenblik bezig met vervolgwerk op het provinciaal onderzoek rond woonzorgnetwerken en woonzorgzones

Nadere informatie

Arbeidsmarkt in Zuid-Oost-Vlaanderen

Arbeidsmarkt in Zuid-Oost-Vlaanderen Arbeidsmarkt in Zuid-Oost-Vlaanderen Update Eerste Kwartaal 2014 Dit overzicht van de regionale arbeidsmarkt wordt elk kwartaal ruim verspreid naar de stakeholders en lokale besturen in de regio. Elk jaar

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering 28 februari 2013

Verslag Algemene Vergadering 28 februari 2013 SEL Zorgregio Gent vzw Baudelokaai 8 9000 Gent Aan : Van : Ons kenmerk: Gent AV FvH doc6_uitnod_av280213 Verslag Algemene Vergadering 28 februari 2013 Locatie: WZC Kannunik Triest, Kloosterstraat 33 te

Nadere informatie

Contactlijst erkende MDT's Regio Vlaamse Ardennen

Contactlijst erkende MDT's Regio Vlaamse Ardennen Contactlijst erkende MDT's Regio Vlaamse Ardennen CAW LIBERALE MUTUALITEIT... 2 CAW CM MIDDEN VLAANDEREN... 3 CAW BOND MOYSON OOST-VLAANDEREN... 5 N.O.K. RONSE... 6 VRIJ CLB ZUID-OOST-VLAANDEREN... 6 CLB

Nadere informatie

Project Vroegtijdige zorgplanning Meetjesland

Project Vroegtijdige zorgplanning Meetjesland Baudelokaai 8 9000 Gent Project Vroegtijdige zorgplanning Meetjesland Het project is goedgekeurd op de vergadering van de deel-sel van 16 januari 2014 en de Raad van Bestuur van 27 februari 2014 Het project

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering 19 maart 2015

Verslag Algemene Vergadering 19 maart 2015 Baudelokaai 8 9000 Gent Verslag Algemene Vergadering 19 maart 2015 Locatie: vergaderzaal De Kruidtuin, Baudelokaai 8 9000 Gent De voorzitter opent de vergadering, en verwelkomt de aanwezige leden. De hierna

Nadere informatie

5e symposium rond dementie

5e symposium rond dementie Overlegplatform dementie Noord - West - Vlaanderen nodigt u uit op haar 5e symposium rond dementie Samen voor een dementievriendelijk aanbod Dit jaar vieren we het vijfjarig bestaan van het overlegplatform

Nadere informatie

CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES

CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES BIJLAGE Bijlage nr. 1 CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES Tussen De Vlaamse overheid, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Arbeidsmarkt in Zuid-Oost-Vlaanderen

Arbeidsmarkt in Zuid-Oost-Vlaanderen Arbeidsmarkt in Zuid-Oost-Vlaanderen Update januari 2015 Dit overzicht van de regionale arbeidsmarkt wordt elk kwartaal ruim verspreid naar de stakeholders en lokale besturen in de regio. Elk jaar in januari

Nadere informatie

Verslag Raad van Bestuur 28 februari 2013

Verslag Raad van Bestuur 28 februari 2013 Aan : Van : Ons kenmerk: Gent RVB FvH doc5_uitnod_rvb280213 27 maart 2013 Verslag Raad van Bestuur 28 februari 2013 Locatie: WZC Kannunik Triest, Kloosterstraat 33 te Melle Uur: 19.00 u. tot 22.00 u. De

Nadere informatie

Verslag Raad van bestuur 10 december 2015

Verslag Raad van bestuur 10 december 2015 Verslag Raad van bestuur 10 december 2015 Locatie: Woon- en zorgcentrum Kanunnik Triest, Kloosterstraat 33, Melle. De voorzitter opent de vergadering, en verwelkomt de aanwezige leden. De hierna opgesomde

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1504563 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG dossier mantelzorg

Nadere informatie

Vacatures 2017 Zuid-Oost-Vlaanderen

Vacatures 2017 Zuid-Oost-Vlaanderen Vacatures 2017 Zuid-Oost-Vlaanderen Cijfers VDAB + analyse Bron gegevens: Arvastat VDAB CONTACT Ewout Depauw Stafmedewerker Onderzoek en mobiliteit Gentsesteenweg 1B 9520 Vlierzele edepauw@streekoverlegzov.be

Nadere informatie

Project deel-sel Vlaamse Ardennen. Bijkomend is dit projectvoorstel het resultaat van een vraagstelling vanuit SEL Gent.

Project deel-sel Vlaamse Ardennen. Bijkomend is dit projectvoorstel het resultaat van een vraagstelling vanuit SEL Gent. Versie: maart 2014 Baudelokaai 8 9000 Gent Project deel-sel Vlaamse Ardennen Indienen project Het project past binnen de visie van het SEL Zorgregio Gent en sluit naadloos aan bij de kernopdracht rond

Nadere informatie

Verslag Raad van Bestuur 10 mei 2012

Verslag Raad van Bestuur 10 mei 2012 Baudelokaai 8 9000 Gent Aan : Van : Ons kenmerk: Gent RVB ADM Doc9_Verslag RVB_10052012 24/05/2012 Verslag Raad van Bestuur 10 mei 2012 Locatie: Woon-, Leef- en zorgcentrum De Meerspoort gelegen te Oudenaarde

Nadere informatie

arrondissement Oudenaarde Knelpunten en signalen Ontbijtvergadering regiomandatarissen 24 juni 11 Gastenverblijf Steenhuyse, Oudenaarde

arrondissement Oudenaarde Knelpunten en signalen Ontbijtvergadering regiomandatarissen 24 juni 11 Gastenverblijf Steenhuyse, Oudenaarde WELZIJN & GEZONDHEID arrondissement Oudenaarde Knelpunten en signalen 2010 Ontbijtvergadering regiomandatarissen 24 juni 11 Gastenverblijf Steenhuyse, Oudenaarde Een initiatief van het RWO arr. Oudenaarde

Nadere informatie

jaarverslag 2016 Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-Oost-Vlaanderen CGG Zuid-Oost-Vlaanderen

jaarverslag 2016 Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-Oost-Vlaanderen  CGG Zuid-Oost-Vlaanderen Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-Oost-Vlaanderen www.zov.be Maatschappelijke zetel: Keizersplein 4 9300 jaarverslag 2016 CGG Zuid-Oost-Vlaanderen Psychotherapie en gespecialiseerde geestelijke

Nadere informatie

Op zaterdag 21 mei organiseerde Plazzo een Trefdag Zelfzorg rond het thema vernieuwen en verjongen van je vereniging.

Op zaterdag 21 mei organiseerde Plazzo een Trefdag Zelfzorg rond het thema vernieuwen en verjongen van je vereniging. PLAZZO VANDAAG Platform Zelfzorg Oost-Vlaanderen (Plazzo) is een samenwerkingsverband dat werkt rond zelfzorg en gebruikersparticipatie in Oost-Vlaanderen. Plazzo versterkt zelfzorggroepen, valoriseert

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur. Naam van het project:

Aanvraagformulier. Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur. Naam van het project: Aanvraagformulier Contact : Dienst jeugd, info@pingjeding.be Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur Naam van het project:..

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0511357 betreft - Subsidie bijzondere doelgroepen thuiszorg (62/03c06/fm/05002) verslaggever de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

Ûggt-Vlæaftderen Vçar ieúes vas çns

Ûggt-Vlæaftderen Vçar ieúes vas çns ?rffinüe Ûggt-Vlæaftderen Vçar ieúes vas çns Overeenkomsf fussen het provincíebestuur Oost-Vlaanderen en de dre SELS Oost-Vlaanderen in verband met de diverse modaliteiten inzake de samenwerking bij het

Nadere informatie

gemeente- en provincieraadsverkiezingen 14 oktober 2018

gemeente- en provincieraadsverkiezingen 14 oktober 2018 gemeente- en provincieraadsverkiezingen 14 oktober 2018 Inhoud sp.a Oost-Vlaanderen in beeld verkiezingen 2018 info & afspraken sp.a Oost-Vlaanderen in beeld aantal afdelingen gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Good Practices. kringwerking. Micro & Mesoniveau. kringbesturendag

Good Practices. kringwerking. Micro & Mesoniveau. kringbesturendag Good Practices kringwerking Micro & Mesoniveau kringbesturendag 30-04-2016 1 2009 Oost-Vlaams Project Opname- en Ontslagtraject Gerealiseerd met financiële steun van Provincie Oost-Vlaanderen Samenwerkingsconvenant

Nadere informatie

INTENTIEVERKLARING TOT SAMENWERKING met betrekking tot DE VERMISSING VAN DEMENTE PERSONEN

INTENTIEVERKLARING TOT SAMENWERKING met betrekking tot DE VERMISSING VAN DEMENTE PERSONEN INTENTIEVERKLARING TOT SAMENWERKING met betrekking tot DE VERMISSING VAN DEMENTE PERSONEN tussen: - HET PARKET GENT ; - DE LOKALE POLITIE REGIO RHODE & SCHELDE ; - DE WOONZORGCENTRA EN DAGVERZORGINGSCENTRA

Nadere informatie

Logiesaanbod in de Vlaamse Ardennen. Stand van zaken op 1 juli 2016

Logiesaanbod in de Vlaamse Ardennen. Stand van zaken op 1 juli 2016 Logiesaanbod in de Vlaamse Ardennen Stand van zaken op 1 juli 216 1 Algemeen Logiesuitbatingen naar logiestype, Vlaamse Ardennen 216 Logies voor doelgroepen* 8,8% Vakantielogies 8,% Hotels 8,8% Kampeerlogies

Nadere informatie

Werkloosheid 2017 Zuid-Oost-Vlaanderen

Werkloosheid 2017 Zuid-Oost-Vlaanderen Werkloosheid 2017 Zuid-Oost-Vlaanderen Cijfers VDAB + analyse Bron gegevens: Arvastat VDAB. BIT = beroepsinschakelingstijd (afgestudeerden in wachttijd) NWWZ = Niet werkende werkzoekenden (totaal aantal

Nadere informatie

2016 (in waarde van 2016) 2016

2016 (in waarde van 2016) 2016 Opbrengst 1 % APB / inwoner Opbrengst 100 OV / inwoner 2016 (in waarde van 2016) 2016 Ronse 28,46 Kluisbergen 9,44 Zele 35,59 Lierde 12,39 Zelzate 36,36 Horebeke 13,04 Eeklo 37,68 Zwalm 13,07 Sint-Laureins

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidiedossiers thuiszorg 2009 de heer Eddy

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0316291 betreft verslaggever ZORG Subsidies bijzondere doelgroepen thuiszorg - 2003 (62/03c/fm/03057) de heer Jean-Pierre Van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1305869 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG globaal dossier ouderenzorg

Nadere informatie

Tussen de partijen SEL Zorgregio Gent vzw, Baudelokaai 8 te 9000 Gent vertegenwoordigd door dr. P. Verdonck, voorzitter en ...

Tussen de partijen SEL Zorgregio Gent vzw, Baudelokaai 8 te 9000 Gent vertegenwoordigd door dr. P. Verdonck, voorzitter en ... Baudelokaai 8 9000 Gent Overeenkomst tussen de SEL Zorgregio Gent vzw als Geïntegreerde Dienst voor Thuisverzorging en partnerorganisaties,hulpverleners, gezondheidsbeoefenaars, deelnemers aan het overleg,

Nadere informatie

Indienen project : Vroegtijdige zorgplanning Deel-SEL Gent

Indienen project : Vroegtijdige zorgplanning Deel-SEL Gent Baudelokaai 8 9000 Gent Indienen project : Vroegtijdige zorgplanning Deel-SEL Gent Het project is goedgekeurd op de vergadering van de deel-sel van 20/11/15 Het project sluit aan bij opdracht(en) 4 6 8-12

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Verslag Raad van Bestuur

Verslag Raad van Bestuur Baudelokaai 8 9000 Gent Gent, 9 mei 2011 Verslag Raad van Bestuur Datum: 5 mei 2011 Locatie: WZC De Vijvers - Ledeberg Uur: 20u00 tot 22u30 Aanwezig : Dr. Patrick Verdonck, Patricia Lebeer, Jan De Clercq,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0609575 betreft verslaggever ZORG Subsidies 2006 voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren Mevrouwen en mijne

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 januari 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/1 Welzijn. Ouderen. Vernieuwing van de statuten,

Nadere informatie

Zorg 24 Tienen Hoegaarden

Zorg 24 Tienen Hoegaarden Zorg 24 Tienen Hoegaarden Inhoud Voorstelling team Inleiding Partners Regio Doelgroep Taken projectcoördinator Taken zorgcoach 5 casusbesprekingen Samenvatting diensten 24 uurszorggarantie met zorgcoach

Nadere informatie

Project: Dementievriendelijk Gent (DVG)

Project: Dementievriendelijk Gent (DVG) 1 Project: Dementievriendelijk Gent (DVG) Projectgroep - 21 oktober 2016 Projectleiders: Bie Hinnekint en Els Berteloot AGENDA 2 Evaluatie werelddag dementie van 21/09 Evaluatie campagnemateriaal Vooruitblik

Nadere informatie

Locatus inzetten als tool voor kernversterking

Locatus inzetten als tool voor kernversterking Inspiratiesessie leegstand Herzele, 24 april 2017 Locatus inzetten als tool voor kernversterking 1. Kernafbakening Waarom winkelkern afbakenen Detailhandelsbeleid (cf. interprovinciale detailhandelsvisie)

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 1 Algemene vergadering 1.1. Toetreding en ontslag Huishoudelijk reglement 1.1.1. Elke aanvraag voor toetreding tot Heemkunde Oost-Vlaanderen vzw dient gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Nadere informatie

Provinciale gespreksavond over Zelfzorg en lokaal sociaal beleid een haalbare kaart?

Provinciale gespreksavond over Zelfzorg en lokaal sociaal beleid een haalbare kaart? Platform Zelfzorg Oost-Vlaanderen Martelaarslaan 204b 9000 Gent tel. 09 225 91 33 - fax 09 233 35 89 plazzo@telenet.be http://users.telenet.be/plazzo Provinciale gespreksavond over Zelfzorg en lokaal sociaal

Nadere informatie

Project deel-sel Vlaamse Ardennen. Bijkomend is dit projectvoorstel het resultaat van een vraagstelling vanuit SEL Gent.

Project deel-sel Vlaamse Ardennen. Bijkomend is dit projectvoorstel het resultaat van een vraagstelling vanuit SEL Gent. Versie: maart 2014 Baudelokaai 8 9000 Gent Project deel-sel Vlaamse Ardennen Indienen project Het project past binnen de visie van het SEL Zorgregio Gent en sluit naadloos aan bij de kernopdracht rond

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1506321 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Project Intergemeentelijke

Nadere informatie

Procedure vermissing voor personen met dementie in de thuiszorg

Procedure vermissing voor personen met dementie in de thuiszorg Procedure vermissing voor personen met dementie in de thuiszorg Cijfers Dementie De belangrijkste cijfers op een rijtje Elke 4 seconden krijgt iemand ergens ter wereld dementie. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie

Nadere informatie

Verslag Raad van Bestuur 25 september 2014

Verslag Raad van Bestuur 25 september 2014 Baudelokaai 8 9000 Gent Aan : Raad van Bestuur Van : SEL Zorgregio Gent vzw Ons kenmerk: doc13_rvb250914 09 oktober 2014, Gent Verslag Raad van Bestuur 25 september 2014 Locatie: Woon- en zorgcentrum De

Nadere informatie

Verslag Raad van Bestuur 29 november 2012

Verslag Raad van Bestuur 29 november 2012 Baudelokaai 8 9000 Gent Aan : Van : Ons kenmerk: Gent RVB ADM Doc50_Verslag RVB_29/11/2012 30/11/2012 Verslag Raad van Bestuur 29 november 2012 Locatie: WZC De Vijvers te Gentbrugge Uur: 19u30 tot 23u40

Nadere informatie

PopovGGZ vzw. PopovGGZ/2014/RVB/GN/067ter 26/2/2015

PopovGGZ vzw. PopovGGZ/2014/RVB/GN/067ter 26/2/2015 PopovGGZ vzw Oude Abdij, Drongenplein 26, 9031 Gent (Drongen) Overlegplatform tel: 09 / 216 65 50 & fax: 09 / 216 65 59 Geestelijke e-mail: info@popovggz.be Gezondheidszorg website: www.popovggz.be Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN ARTIKEL 1: oprichting Op datum van 27 juni 1968 werd de Stedelijke Raad voor de Derde Leeftijd te Sint-Niklaas opgericht. Er is een hernieuwing van de statuten

Nadere informatie

Ontwerp WRG-jaarplan 2010

Ontwerp WRG-jaarplan 2010 Ontwerp WRG-jaarplan Dit is het jaaractieplan dat goedgekeurd werd door raad van bestuur van 10 december. Dit document is gebaseerd op het jaaractieplan, met hier en daar een klein verschil. Om te beginnen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer:. 1107131 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever ZORG Subsidiedossiers

Nadere informatie

Beknopt SEL-actieplan TOM periode 2010-2015 Acties in 2013 & vooruitblik 2014

Beknopt SEL-actieplan TOM periode 2010-2015 Acties in 2013 & vooruitblik 2014 Beknopt SEL-actieplan TOM periode 2010-2015 Acties in 2013 & vooruitblik 2014 SEL TOM wil de kwaliteit van de eerstelijnszorg versterken in de zorgregio Mechelen. Pluralistisch en multidisciplinair samenwerken

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1404174 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG ondersteuning mantelzorg

Nadere informatie

Verslag Raad van Bestuur 05 december

Verslag Raad van Bestuur 05 december Aan : Van : Ons kenmerk: Gent RVB FvH doc18_rvb051213 06 december 2013 Verslag Raad van Bestuur 05 december Locatie: Wit-Gele-Kruis Oost-Vlaanderen, Jenny Tanghestraat Uur: 12.30 u. tot 14.30 u. De voorzitter

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1203550 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidies thuiszorg

Nadere informatie

nr. 884 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 20 september 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderopvang - Centra voor Inclusieve Kinderopvang (CIK s)

nr. 884 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 20 september 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderopvang - Centra voor Inclusieve Kinderopvang (CIK s) SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 884 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 20 september 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderopvang - Centra voor Inclusieve Kinderopvang (CIK

Nadere informatie

Lokaal netwerk mantelzorg

Lokaal netwerk mantelzorg Lokaal netwerk mantelzorg met ondersteuning van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen Voor de mantelzorger is nabijheid zeer belangrijk. In die zin is de mantelzorger voor alles wat hij of zij zou kunnen

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE OOST-VLAANDEREN BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs. 2015 PROVINCIE OOST-VLAANDEREN 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6

Nadere informatie

Doorstroomreglement UITBOUW VAN EEN DUURZAAM AANBOD AAN DOORSTROOMSTAGEPLAATSEN - pr 24 oktober 2018 van kracht: 1 januari 2019

Doorstroomreglement UITBOUW VAN EEN DUURZAAM AANBOD AAN DOORSTROOMSTAGEPLAATSEN - pr 24 oktober 2018 van kracht: 1 januari 2019 Doorstroomreglement UITBOUW VAN EEN DUURZAAM AANBOD AAN DOORSTROOMSTAGEPLAATSEN - pr 24 oktober 2018 van kracht: 1 januari 2019 Werkplekleren als sleutel tot werk voor personen met een grote afstand tot

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het tijdelijk project Leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het tijdelijk project Leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het tijdelijk project Leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 9 december 2005 betreffende de organisatie van tijdelijke

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN vs PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN vs PROVINCIE OOST-VLAANDEREN BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2017 vs. 2016 PROVINCIE OOST-VLAANDEREN 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer:. 1605425 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Reglement met betrekking tot de subsidiëring van techniekacademies

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Decreet van 20 december 2013 tot wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 22 december 2000 betreffende de amateurkunsten

Decreet van 20 december 2013 tot wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 22 december 2000 betreffende de amateurkunsten Decreet van 20 december 2013 tot wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 22 december 2000 betreffende de amateurkunsten Datum 20/12/2013 Art. 1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN Artikel 1. Voorwerp Binnen de perken van de daartoe op het budget van de provincie Oost-Vlaanderen goedgekeurde kredieten en

Nadere informatie

WELKOM. Jeugdwerk in de Stad

WELKOM. Jeugdwerk in de Stad WELKOM op het startmoment van het traject Jeugdwerk in de Stad Stedelijkheid? Heel breed! Stedelijkheid beperkt zich niet tot de kern van steden, maar lekt naar randgebieden Het Brussels Hoofdstedelijk

Nadere informatie

Organisatoren van MDO in de zorgregio Mechelen

Organisatoren van MDO in de zorgregio Mechelen 1 / 5 Organisatoren van MDO in de zorgregio Mechelen Leeswijzer! Als zorg- of hulpverlener wil je voor je cliënt/patiënt een door SEL TOM vzw erkend multidisciplinair overleg laten organiseren. Als mantelzorger

Nadere informatie

Praatcafé Dementie Genk. Samen dementie bespreekbaar maken. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6

Praatcafé Dementie Genk. Samen dementie bespreekbaar maken. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 Praatcafé Dementie Genk Samen dementie bespreekbaar maken T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken

Nadere informatie

Overlegplatform Dementie

Overlegplatform Dementie Programma Overlegplatform Dementie Startvergadering 26 mei 2015 13:30 16:30 Welkom Voorstellingsronde en kennismaking Voorstelling initiatiefnemers SEL Kempen en ECD Tandem Situering OPD in transitieplan

Nadere informatie

Mechelen dementievriendelijk?! An Krols projectmedewerker Sociaal Huis

Mechelen dementievriendelijk?! An Krols projectmedewerker Sociaal Huis Mechelen dementievriendelijk?! An Krols projectmedewerker Sociaal Huis Ons uitgangspunt Definitie van een dementievriendelijke gemeente luidt: Een dementievriendelijke gemeente is een gemeente waar mensen

Nadere informatie

Deelname aan externe overlegorganen

Deelname aan externe overlegorganen Deelname aan externe overlegorganen Blijdorp vzw Visie- en Beleidsteksten Kwaliteitshandboek -: 1. Blijdorp als organisatie / 1.1 Organisatiebeleid / 1.1.1 Visie en Beleid Beoordeeld en goedgekeurd: SA

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen. Vrijdag 12/01/2018 Kasteel van Egmont - Zottegem

Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen. Vrijdag 12/01/2018 Kasteel van Egmont - Zottegem Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen Vrijdag 12/01/2018 Kasteel van Egmont - Zottegem Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen Algemeen: Investeringsdossiers voor de komende jaren Investeringen Gevaarlijke punten

Nadere informatie

Deel 1: Beschrijving van de structurele externe overlegorganen waar we aan participeren.

Deel 1: Beschrijving van de structurele externe overlegorganen waar we aan participeren. 1 / 6 Deel 1: Beschrijving van de structurele waar we aan participeren. In deze procedure beschrijven we enkel het permanent of structureel overleg waaraan we verplicht of vrijwillig participeren. Naast

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidie

Aanvraag projectsubsidie Aanvraag projectsubsidie Projecten voor amateurkoren - bestemd voor leden van Koor&Stem georganiseerd in provincie Oost-Vlaanderen Procedure voor aanvraag van een projectsubsidie 1 Richtlijnen en voorwaarden

Nadere informatie

STUDIEDAG IN SAMENSPRAAK PROJECT DIENST ONDERSTEUNINGSPLAN DIENSTEN GEZINSZORG PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

STUDIEDAG IN SAMENSPRAAK PROJECT DIENST ONDERSTEUNINGSPLAN DIENSTEN GEZINSZORG PROVINCIE OOST-VLAANDEREN STUDIEDAG IN SAMENSPRAAK PROJECT DIENST ONDERSTEUNINGSPLAN DIENSTEN GEZINSZORG PROVINCIE OOST-VLAANDEREN 5 maart 2015 DE DEINING - 1 05/03/2015 DE DEINING - 2 WAT? De Deining is een ontwikkeling van Netwerk

Nadere informatie

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Oudenaarde lijsttrekker Jean-Pierre Wonen is ook in het zuiden van onze provincie, m.a.w. in de Vlaamse Ardennen niet goedkoper geworden. Integendeel.

Nadere informatie

Praatkaffee voor familieleden van mensen met psychische kwetsbaarheid. 11 mei 2017 door Geert Gardin, PZ Onzelievevrouw

Praatkaffee voor familieleden van mensen met psychische kwetsbaarheid. 11 mei 2017 door Geert Gardin, PZ Onzelievevrouw Praatkaffee voor familieleden van mensen met psychische kwetsbaarheid 11 mei 2017 door Geert Gardin, PZ Onzelievevrouw Inleiding Binnen de vermaatschappelijking van zorg: belang van ondersteuning van familie

Nadere informatie

Ongeveer 17 jaar geleden startte een eerste pilootproject van de. bosgroepen in de Kempense Heuvelrug in de provincie Antwerpen,

Ongeveer 17 jaar geleden startte een eerste pilootproject van de. bosgroepen in de Kempense Heuvelrug in de provincie Antwerpen, Zaterdag 17 september 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Toespraak Bosgroepen Oost-Vlaanderen - Wachtebeke Dames en heren, Beste gedeputeerde(n), Beste

Nadere informatie