Verbond van Vlaamse Speleologen vzw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verbond van Vlaamse Speleologen vzw"

Transcriptie

1 Verbond van Vlaamse Speleologen vzw Broekstraat 23 Cvbnv cx vcxvcx B-3001 Heverlee (Leuven) Tel.: 016/ Verslag algemene vergadering Jezus Eik (Overijse) zaterdag 22 februari 2014 Plaats : CC. Den Bosuil, Witherendreef Jezus Eik (Overijse) Hades (1) Marginal (1) : Stal Speleo (1) : Anita Baugniet De Troglodieten (1) : Kevin Leys Sosseteit(2) : Klim- en Speleoclub (1) : Peter Swevels Technico (3) : Verontschuldigd t Es Nauwe (3) : Adrien Peyskens, Marnix Buyse,Aaron Bral Speleo Kempen (1) : Eddy Driesen SV Troglofiel (1) : SKO (0) : Persephone (1) : François Servaes TRT (2) : Alex De Roover, Paul Van Immerseel Spal II (1): Patrick Korstjens Crue (1) : Marc Swolfs Gota (2) : Jan Van Dyck, Zanni Adriano Cascade (6) : Dirk Deroo, Rosita Corveleijn, Steven D Hondt,, Marc Vandecasteele, Christel Vandenberghe, Johny Kraeckebeke SC33 (6) : Sandy Vervaecke, Mario Pille, John Vanderbruggen, Gerda Vandemoortele, Björn Sablain Avalon (3) : Annette Van Houtte, Annemie Lambert, Cueva (2) : Spekul (6) : Björn van Staeyen, Piet Ketele, Renaud Préat, Koen Bessemans Spero Ronse (7) : Michaël Bevernage, Ellen Vanacker Gopher-It (1) : Styx (2) : Ivan Herbots Science Explorers (1) : Eric Wouters Aanwezige bestuurders en medewerkers : Marc Pauwels, Guido De Keyzer, Tom Carron, Sam Borloo, Sven Servaes, Johan Glibert, Anita Baugniet Aanwezig niet-stemgerechtigd : Luc Berckmans (Crue), Nathalie Van Den Heuvel (Klim- en Speleo), Yves Van Nuffel ( (Spal II), Raf van Staeyen (TRT) Verontschuldigd: Technico (3), : Hades(0), Marginal(1),, Sosseteit (2), Cueva (2), Troglofiel (1), SKO(0), Gopher-It (1), Er zijn = 35 aanwezige effectieve leden, op een maximum van 56 effectieve leden. ** Aan het begin van de vergadering zijn 35 stemmen aanwezig** Als stemmentellers worden aangeduid: Piet Ketele, Rosita Corveleijn, Opening De voorzitter, Marc Pauwels, verwelkomt de leden en geeft toelichting bij het praktische verloop van de AV. Annette Van Houtte en Paul De Bie werden door Marc Pauwels bedankt voor hun jarenlange medewerking aan de Spelerpes. 1. Goedkeuring jaarverslag 2013: Het verslag van 2013 werd met 35 stemmen unaniem goedgekeurd.

2 2. De jaarverslagen van 2013 van de werkgroepen: De verslagen van de werkgroepen kan je nalezen op de website van het VVS 3. Opmerkingen en bedenkingen bij de verslagen van de werkgroepen. Jongerenwerkgroep Tijdens de vorige algemene vergadering van 2013 was er reeds een goede samenwerking met de jongerenwerkgroep, in 2014 wordt de werking nog verbeterd en verfijnd. Met ondersteuning van het VVS: werd een jongeren logo gemaakt, een jongerenkamp georganiseerd en werden T-shirts voor de jongeren gemaakt. Het aantal jongeren is toegenomen. Er werd veel tijd besteed aan het aanleren van touwtechnieken. Naast het beoefenen van speleologie worden er andere nevenactiviteiten georganiseerd. Daarnaast is er een heel team dat zich bezig houdt met de voorbereiding: logistiek, communicatie, enz. Dat de jongeren begeleid worden door jonge begeleiders is een bijkomend voordeel. Als jongerenbegeleider moet je minstens over Brevet A beschikken. Doel: naast opleiding ook plezier grote vriendengroep Planning: Dirk Deroo haalt aan dat er ieder jaar: het weekend van 26 en 27 mei ook een activiteit plaats vindt in het fort van Barchon, wat ook heel leuk zou zijn als jongerenactiviteit. Aan de planning voor 2015 wordt gewerkt. Grotduiken Er wordt geopteerd om in kleine groepen aan grotduiken te doen: te veel personen geeft een slechte zichtbaarheid gevolg: de veiligheid kan in het gedrang komen. - Om in bepaalde sites te gaan grotduiken heeft men een sleutel nodig (Warnant) - Momenteel zijn er 2 grotsleutels beschikbaar - Een sleutel bij Science Explorer( Erik wouters) - Een sleutel bij Cascade ( Dirk Deroo) - Nood aan meerdere sleutels : meer duikers verdeeld over Vlaanderen - De sleutels kunnen aangevraagd worden bij deze clubs - UBS houdt controle over de grotduiksleutels Er was een aanvraag van een 20tal duikers, merendeel Nederlanders, om een nieuwe club op te richten. >>Hier werd een negatief advies over gegeven.(in samenspraak met de werkgroep en UBS) Het beheer van de duiksites ligt in handen van UBS. Actiepunt: er zal nauwer worden samengewerkt met de commissie grotduiken van het UBS. Concrete afspraken worden gemaakt de komende maanden. Web team Database-ledenlijst De inschrijvingen van de leden voor 2014 verliep vlot. Opmerking: het geslacht moet worden ingevuld, wordt dit veld niet ingevuld dan krijg je een leeg overzicht. Gekende problemen: club functie werkt niet, er kunnen geen wijzigen of nieuwe gegevens ingevuld worden. Aanduiden van de gezinnen gebeurt niet altijd correct. Deze problemen zijn gekend en er wordt momenteel aan een oplossing gewerkt. Website De inhoud van de website zo goed als mogelijk up-to-date te houden. Er wordt nogmaals een oproep gedaan om het web team te vervoegen. Het Joomla-framework is dringend aan een update toe. Wie wil meewerken? Iedere club kan zijn website op de VVS-website laten plaatsen met een link.

3 Bibliotheek Er is een Europees project opgezet, UBS Nathalie Goffioul medewerkster van het UBS houdt zich ermee bezig, met vragen kan men bij haar terecht. Het ligt in de bedoeling van dit Europese project om in eerste instantie een overzicht van alle nationale bibliotheken te verzamelen. In een later stadium worden alle bibliotheken in dit project opgenomen, dus ook de club bibliotheken. De database van het VVS is verouderd en niet meer bijgehouden. De nummering van sommige boeken is niet meer leesbaar. Speleo Secours In totaal zijn er een 82 tal ploegleden UBS en VVS samen waarvan er nu een 10tal Vlaamse speleologen deel van uitmaken. Er zijn minder interventies nodig. Open vraag: wordt er minder actief aan speleo gedaan of zijn er betere opleidingen waardoor er veiliger speleo wordt beoefend. Annette bedankt de leden van speleo secours voor hun inzet bij de hulp van de berging van het lichaam van Jacques Simus die tijdens het exploreren in de grot Lucienne na een hartaanval is overleden. Het was de eerste keer dat de Vlaamse leden van de speleo secours mee werden opgeroepen voor een interventie. Planning: Er is een bijscholing voorzien voor maart Verdere informatie volgt. Karstbescherming CWEPPS aankondiging van de opkuisacties die gepland zijn gebeurt via de nieuwsbrief Ecokarst. Te vinden op ( De acties worden niet rechtstreeks aan het VVS meegedeeld. Materieel Sven Servaes geeft een overzicht van het materieel dat er in 2013 werd aangekocht. De algemene materieellijst die op de web site werd geplaatst is niet genoeg gekend door de clubs: bij downloads documenten kan men de materieellijst vinden en ingevuld sturen naar Planning: Persoonlijke sets aanvullen met een reddingsdeken Voor de werkgroepen: er zijn te weinig musketons - er worden een 50 tal aangekocht Er zullen voetremmen worden aangekocht. Voor de jongerenwerking: aankoop van extra sets kan worden overwogen als de nood zich voordoet. Eventueel ontlenen bij de clubs, complexiteit van afstand voor het afhalen en terugbrengen van het materieel kan een hinderpaal zijn. Er kan eventueel materieel bij UBS worden ontleend. Vraag van Dirk Deroo: is het nuttig om te investeren in via ferrata-sets? Gezien dit te ver afligt van speleologie en er reeds diverse clubs zijn die beschikken over dit materiaal, wordt dit niet verder meegenomen. Clubs kunnen contact met elkaar opnemen met om de set te ontlenen. Cascade en Spero Ronse beschikken in ieder geval over sets. Vraag van Koen Bessemans: hij vindt dat de leden die deelnemen aan activiteiten zoals interclub enz. het uitlenen van materieel gratis moet zijn. Annemie Lambert vindt van niet: onderhoud en slijtage moeten worden vergoed.

4 VVS: Gezien er wel meer interclub-activiteiten zijn en de huidige tarieven zeer democratisch zijn, is het huidige systeem met kleine vergoeding voor interclubs, maar ook voor andere clubactiviteiten voldoende. WSV Inschrijvingen voor brevet B 2014 = momenteel is er nog plaats voor 3 cursisten Doelstellingen van de WSV: - De kwaliteit van de cursus zo hoog mogelijk houden - Kennis overbrengen o Via Spelerpes o Interne bijscholing o Externe bijscholing: doorstroming opleiding via BLOSO (monitoropleiding) o cursus volgen in buitenland Sinds een paar jaar is er de WSV à la carte. - Is toegankelijk voor iedereen met de bedoeling de technieken op te frissen en te verfijnen. - Tijdens deze workshops worden technieken toegelicht en wordt materiaal getest. - Iedereen kan zelf voorstellen indienen over onderwerpen waar hij/zij wat meer info of opfrissing wenst. Redactieraad Oproep naar medewerkers. Je kunt je ook engageren voor een bepaald interesse gebied, voorbeeld teksten nalezen. Raad van Bestuur In het belang van de toekomst moet er blijvende ondersteuning aan de jongerenwerking worden gegeven Uitgebreide groep jongerendeelnemers en begeleiders alsook medewerkers. Nationale : samenwerking UBS VVS Grotsleutels : - er zijn 10 extra grotsleutels ter beschikking - Nieuwe regelgeving uitgewerkt volgens aantal leden Gemeenschappelijke kalender UBS VVS Bibliotheek : Nathalie Goffioul van UBS Grotduiken : samenwerking UBS met VVS Verlaten de zaal : Kevin Leys Marnix Buysse Björn van Staeyen Aaron Bral - Erik Wouters Raf van Staeyen- Johan Glibert. 16u. Er zijn nu nog 31 stemmen aanwezig. 4. Goedkeuring van de rekeningen van het boekjaar 2013 Sam Borloo geeft een algemeen overzicht van de financiële situatie. Annemie Lambert (Avalon) en François Servaes (Persephone) hebben als commissarissen de rekeningen gecontroleerd en goedgekeurd, zij ondertekende het proces verbaal wordt afgesloten met een negatief resultaat van 228,69 Opmerkingen: - Dirk Deroo : hoge bankkosten KBC - Argenta gratis (overweging) De rekeningen 2013 worden unaniem goedgekeurd. 5. Begroting 2014 De begroting van 2014 wordt met een negatief saldo van ,10 voorgesteld. De begroting 2014 worden unaniem goedgekeurd. 6. Ontheffing van de commissarissen 2013 en aanstelling van de commissarissen 2014 Annemie Lambert (Avalon)en François Servaes (Persephone) worden bedankt en ontheven van hun taak. Voor 2014 worden Dirk Deroo (Cascade) en Koen Bessemans (Spekul) aangesteld.

5 7. De intermediaire commissie Voor de intermediaire commissie (IC) 2013 worden Annemie Lambert (Avalon) en Koen Bessemans (Spekul) ontheven van hun taak. Voor 2014 worden Adrien Peyskens ( t es Nauwe), Annette Van Houtte ( Avalon) en François Servaes (Persephone) aangesteld. De vorige commissarissen worden bedankt voor hun medewerking. Verduidelijking: taak van IC : De algemene en speleologische problemen aanpakken, bijvoorbeeld bij conflicten tussen clubs of tussen clubs en de federatie. Raad van Bestuur is niet bevoegd om bijvoorbeeld een schorsing uit te spreken, dit moet uitgevoerd worden door de IC. Bij een mogelijk probleem moeten de commissarissen de leden van de IC bijeen roepen. Zie huishoudelijk reglement. 8. Verkiezing van beheerders Uittredende beheerders en opnieuw verkiesbaar: Er zijn 31 stemmen aanwezig. Tom Carron : Ja stemmen = 29 Neen stemmen = 2 Onthoudingen = geen Sven Servaes : Ja stemmen = 31 Neen stemmen = geen Onthoudingen = geen Verlaten de zaal: Adrien Peyskens en Ivan Herbots. Er zijn nu nog 29 stemmen aanwezig. 9. Website Nogmaals een oproep voor medewerkers website. Ook hier zijn medewerkers welkom die één specifiek aspect willen aanpakken. 10. Speleologische dagen 2013 Het hele complex van het Domein van Mozet werd gebruikt Talrijke opkomst van de UBS leden oud leden van het UBS waren goed vertegenwoordigd Opkomst van de oud VVS-leden, praktisch nihil. Adressen zijn niet gekend bij het VVS vraag aan clubs om adressen van oud leden door te gegeven Opmerkingen : Catering verliep vlot, er is vraag naar meer afwisseling in de maaltijden (2x rijstschotel) Verdeling kamers: kan beter evt.per club Workshops: beter aanduiden. Inschrijvingen: individueel Tekort aan bierglazen: zij waren wel besteld bij de brouwer maar niet mee geleverd Planning: Speleologische dagen 2015: 18 /19 en 20 september 11. Lidgelden Zoals bepaald in HR worden de lidgelden geïndexeerd volgens de spilindex (bepaald op 30/9); er is geen andere prijsaanpassing voorzien. Vergoedingen voor opleidingen: Cursussen: Vergoeding voor wie deelneemt aan opleidingen of cursussen die ten goede komen van het VVS (lesgevers WSV, speleosecours, jongerenwerking, ). VVS voorziet een tegemoetkoming van 50% van het cursusgeld, dit wordt geregeld door het terugbetalen van het lidgeld, gespreid over verschillende jaren. Voorwaarden: lesgevers moeten zich actief blijven inzetten om van de korting te kunnen genieten. 12. Clubs Aantal leden begin 2014 : 511 leden Aantal clubs : momenteel nog 25 actieve clubs

6 Speleoclub Myotis werd ontbonden en heeft zijn activiteiten als club stop gezet op 31 december De voorzitter Luc Vandevoorde heeft het VVS hiervan op hoogte gebracht. De Raad van Bestuur bedankt hen voor hun jarenlange medewerking bij het VVS. De grotsleutel werd ingeleverd. De algemene vergadering bedanken de voorzitter Luc Vandevoorde en zijn leden voor hun inzet met een daverend applaus. 13. Nationale dagen van de Speleologie Er was maar weinig interesse voor deze activiteit voor 2013 vanuit de VVS-clubs. Het VVS heeft al bij het UBS aangegeven dat zij maar om de 2 jaar deelnemen. Ook werd het voorstel gedaan om niet een vaste datum te gebruiken, maar de clubs de mogelijkheid te bieden om te organiseren als het best past, voorbeeld ter gelegenheid van feestelijkheden in de gemeente. Maar dan wel in de periode rond de Nationale Dagen. Ongeveer een maand voor en na eerste weekend van oktober. Promotiemateriaal kan aangevraagd worden bij het VVS: zie website 14. Huishoudelijke reglement : Goedkeuring huishoudelijke reglement: het H.R. werd met 29 stemmen unaniem goedgekeurd Goedkeuring reglement sleutels: werd met 29 stemmen unaniem goedgekeurd. Het aangepast huishoudelijk regelement wordt op de site geplaatst. 14.Verzekering: Er wordt een overzicht gegeven van de verzekering: - Speleoverzekering dekt alle soorten speleo-activiteiten maar ook alpinisme en canyoning - Skiën en wandelen worden enkel verzekerd indien het een echte clubactiviteit is (moet dan ook open staan voor alle clubleden) - Andere sporten kunnen (als ze specifiek als training voor een specifiek speleo-project bedoeld zijn) ook verzekerd zijn. - Activiteiten die georganiseerd worden door clubs waar niet-leden op afkomen (vb spaghetti-avond, jaarmarkt, ) zijn verzekerd. - Repatriëring is beperkt tot 5000 Euro - Invaliditeit beperkt tot max Euro - Bijkomende VAB verzekering dekt grotere repatriëringskosten en tevens ski (op de piste) ; afzonderlijk af te sluiten met verzekering via Marc Delva - Bijkomende DailyLife verzekering dekt veel grotere bedragen voor blijvende invaliditeit en dekt tegelijk een reeks andere huiselijke risico s. Er zijn nog 23 stemmen aanwezig. Ontheffing van de Raad van bestuur voor het vorige werkjaar: wordt met 23 stemmen goedgekeurd De leden worden bedankt voor hun aanwezigheid en hun positieve inbreng.. De Algemene vergadering wordt afgesloten om u.

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel STATUTEN Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 8 maart 2014 1. Omschrijving en zetel 1.1. Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel,

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Runners Maarkedal, met zetel te 9688 Maarkedal, Bosterijststraat 15.

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Vergadering d.d. 20 april 2015 in Den Boomgaard te Wolvertem

Verslag van de Algemene Vergadering d.d. 20 april 2015 in Den Boomgaard te Wolvertem Verslag van de Algemene Vergadering d.d. 20 april 2015 in Den Boomgaard te Wolvertem Aanwezig: bestuursleden: Bert Kolsteeg - Erik Gerlo - Bert Heylen - Luc Meeuwsen - Johan Michils - Romain Vaes + 21

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1: naam De Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen wordt in dit reglement genoemd: FZO-VL. Artikel 2: maatschappelijke zetel FZO-VL heeft als

Nadere informatie

Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 30 maart 2015 om 19h30u Verslag: Lies Vlamynck

Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 30 maart 2015 om 19h30u Verslag: Lies Vlamynck Id.N 01-30032015 Verslag alg.verg. dd. 30-03-2015 Verslag Id.N 01-30032015 Koningshooikt, 30 maart 2015 Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 30 maart 2015 om 19h30u Verslag: Lies Vlamynck

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

Algemene Vergadering. ABC vzw. 17 Maart 2011

Algemene Vergadering. ABC vzw. 17 Maart 2011 Algemene Vergadering ABC vzw 17 Maart 2011 Agenda Welkom en agenda Goedkeuring van vorig verslag Goedkeuring van de lijst van de nieuwe effectieve leden ABC vzw werking 2010 Financieel verslag 2010 Verkiezing

Nadere informatie

STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM

STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM Titel I : Omschrijving van de vereniging ==== ======================== Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt KWB Wambeek Joggingteam kortweg de vereniging en neemt

Nadere informatie

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw Huishoudelijk Reglement Bredense Bruinvissen vzw Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Bredense Bruinvissen vzw (verder te gebruiken als BBV)

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Koninklijke Schaakkring Deurne v.z.w.

Verslag algemene vergadering Koninklijke Schaakkring Deurne v.z.w. Verslag algemene vergadering Koninklijke Schaakkring Deurne v.z.w. Plaats: Royal Esso Club Boekenberglei 232 2100 Deurne Datum: Zondag 4/9/2016 Aanvang: 11u15 Aanwezig: Greta Foulon, Rudi Knors, Peter

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vergadering

Raad van Bestuur Vergadering Raad van Bestuur Vergadering Datum: 14/12/16 Tijd: 20 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats Zandhoven Aantal pagina's: Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig bij volmacht (initialen

Nadere informatie

Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016

Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016 Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016 Lidmaatschap: - Steunend Lid = steun aan club. - Lid = lidmaatschap AST, SNEEUWSPORT VLAANDEREN licentie - Lid met piste = lidmaatschap AST + SNEEUWSPORT VLAANDEREN

Nadere informatie

Structuur en taakomschrijving - CVD vzw

Structuur en taakomschrijving - CVD vzw Structuur en taakomschrijving - CVD vzw Algemene Vergadering Raad van Bestuur College der Instructeurs 1. Statutaire Bestuursleden 1.1. Voorzitter 1.2. Secretaris 1.3. Penningmeester 2. Niet-statutaire

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad Dit puntensysteem

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

Verontschuldigd: Kristof Schillewaert, Marc Messiaen, Roel Van Avermaet. Afwezig: Lode Stragier, Eddy Suys.

Verontschuldigd: Kristof Schillewaert, Marc Messiaen, Roel Van Avermaet. Afwezig: Lode Stragier, Eddy Suys. Verslag Algemene vergadering KHV 18/04/2017 te Scheldewindeke. Aanwezigen: Frans Vanackere(voorzitter), Jean Bollen (ondervoorzitter), Herman Corsmit, Robrecht Vandenbroeck, Jan Van Rompaey, Jan Weckx,

Nadere informatie

V.J.J.F. stijl DE WIT VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK GECOÖRDINEERDE STATUTEN Ondernemingsnummer

V.J.J.F. stijl DE WIT VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK GECOÖRDINEERDE STATUTEN Ondernemingsnummer V.J.J.F. stijl DE WIT VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK GECOÖRDINEERDE STATUTEN Ondernemingsnummer 431.027.913 De algemene vergadering van de V.Z.W. V.J.J.F. stijl DE WIT, met zetel te 2500 Lier, Donk 37

Nadere informatie

Financieel Reglement. Lions Clubs MD 112 BELGIUM

Financieel Reglement. Lions Clubs MD 112 BELGIUM Financieel Reglement Lions Clubs MD 112 BELGIUM Dit reglement is van toepassing op alle financiële verrichtingen en budgetten van de VZW Bijvereniging van de Lions Clubs van België-MD 112 Belgium en van

Nadere informatie

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 Alle onderstaande antwoorden hebben uitsluitend betrekking tot de volgende sportvereniging: Naam (*):.. Adres maatschappelijke zetel (*): Om lid te worden

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering 2019

Verslag Algemene Vergadering 2019 Verslag Algemene Vergadering 2019 Datum & locatie: 16 maart 2019, Huis van de Sport, Berchem Aanwezigheidslijst: Effectieve leden 3 Men Dendermonde (3MD), Antwerpse Triatlon & Duatlon Club (ATRIAC), Brasschaat

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN Art. 1. Dit landelijk technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

Voorbereidende werkwinkels Algemene Vergadering (met stemadvies) 10h30-12h00

Voorbereidende werkwinkels Algemene Vergadering (met stemadvies) 10h30-12h00 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING ÇAVARIA VZW 12 MAART 2016 PLAATS Provinciehuis Vlaams-Brabant, Provincieplein 1, 3010 Leuven VOORZITTER AV Michael Cerulus VERSLAG Michael Van Roosbroeck & Els Pieraerts PRESENTATIE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN Dit huishoudelijk reglement regelt al wat niet door de statuten wordt bepaald en is in feite de praktische leidraad bij de werking van de Sportraad.

Nadere informatie

Statutaire algemene vergadering Bergen Zaterdag 30 mei 2015 om uur

Statutaire algemene vergadering Bergen Zaterdag 30 mei 2015 om uur voorlopig verslag Statutaire algemene vergadering Bergen Zaterdag 30 mei 2015 om 14.00 uur 1. Opening van de statutaire algemene vergadering. Voorzitter Claude van Pottelsberghe de la Potterie, ON7TK opent

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Organen CYANA De dagelijkse leiding bij onderwatersportvereniging CYANA bestaat uit de volgende organen: Bestuur Trainings commissie (TC) Evenementen commissie (EC) Materiaal commissie (MC) Kascontrole

Nadere informatie

Welkom. Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015

Welkom. Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015 Welkom Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015 Overzicht avond Planning regiowerking Thema organisatie wedstrijden Waarom? Getuigenis + ruimte voor vragen & opmerkingen nieuw in het seizoen 2014-2015

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen

Subsidiereglement voor sportverenigingen Subsidiereglement voor sportverenigingen Zitting van 17 december 015. Gepubliceerd op december 015. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: 1) sport: activiteiten die individueel of

Nadere informatie

I. VERZEKERING LICHAMELIJKE ONGEVALLEN EN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID

I. VERZEKERING LICHAMELIJKE ONGEVALLEN EN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID OVERZICHT en DOEL I. VERZEKERING LICHAMELIJKE ONGEVALLEN EN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID De bijdrage voor deze verzekering zit inbegrepen in het lidgeld en is geldig voor alle clubs en leden welke aangesloten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Commissie Opleiding. -Project

Commissie Opleiding. -Project Verslag vergadering regionale werkgroep West- en Oost Vlaanderen Datum : 2013-06-19 Locatie : 't Kasteeltje te Heule Aanwezig : - De Deeko s: Ellen Bostoen - Carlo Vanhee - Geert Debouver - Delphinus:

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem

Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem Aanwezig: Bestuursleden: Ann Chapelle secretaris Jules Hendrickx penningmeester Erik Gerlo Bert Heylen Verontschuldigd: Bert Kolsteeg

Nadere informatie

MODELWINGS TERNAT V.Z.W.

MODELWINGS TERNAT V.Z.W. MODELWINGS TERNAT V.Z.W. Verslag van de Algemene Vergadering van 05 februari 2016. Aanwezig / Verontschuldigd /Afwezig: zie afzonderlijk document. 1. Inleiding voorzitter MWT. De vergadering wordt geopend

Nadere informatie

Verslag BAV VSF 9/1/2016

Verslag BAV VSF 9/1/2016 VZW Zetel: Transvaalstraat 28, 8793 Sint Eloois Vijve http://schaakfederatie.be/ Verslag BAV VSF 9/1/2016 Uitgenodigd De leden liga s De bestuursleden VSF Medewerkers VSF Ereleden VSF Agenda 1. Inleiding

Nadere informatie

Art. 2. De vereniging heeft tot doel het stimuleren, beoefenen en beleven van cultuur en creativiteit in de ruimste zin van het woord.

Art. 2. De vereniging heeft tot doel het stimuleren, beoefenen en beleven van cultuur en creativiteit in de ruimste zin van het woord. Statuten Blidscap VZW Artikel 1. De vereniging draagt de naam VZW Blidscap, vereniging zonder winstoogmerk. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Antwerpen, Conterscherp 98 Zandvliet 2040. Zij is opgericht

Nadere informatie

Verslag Raad van Bestuur 10 mei 2012

Verslag Raad van Bestuur 10 mei 2012 Baudelokaai 8 9000 Gent Aan : Van : Ons kenmerk: Gent RVB ADM Doc9_Verslag RVB_10052012 24/05/2012 Verslag Raad van Bestuur 10 mei 2012 Locatie: Woon-, Leef- en zorgcentrum De Meerspoort gelegen te Oudenaarde

Nadere informatie

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Op 15 mei 1998 werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht door: - Claes Luc, bediende, Zagerijstraat 36, 2500 Lier - Daems Bernard, gepensioneerde, Overhout 21,

Nadere informatie

VERZEKERINGEN VOOR SPORTCLUBS. Kempische Verzekeringskring 22 januari 2008 Eddy Van Den Bosch

VERZEKERINGEN VOOR SPORTCLUBS. Kempische Verzekeringskring 22 januari 2008 Eddy Van Den Bosch VERZEKERINGEN VOOR SPORTCLUBS Kempische Verzekeringskring 22 januari 2008 Eddy Van Den Bosch Het sportlandschap m.b.t. verzekeringen Clubs aangesloten bij een erkende bond Clubs aangesloten bij een niet-erkende

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Aruba Triatlon Association. De Aruba Triatlon Association wordt kortheidshalve aangeduid

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 13

ZITTING VAN 28 JANUARI 13 PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- ZITTING VAN 28 JANUARI 13 AANWEZIG: de heer Koenraad Van Coppenolle, voorzitter de dames Veerle Daems, Martine Dierickx, Heleen Vangeel en Freya Verlinden

Nadere informatie

Verslag Statutaire Algemene Vergadering 24 maart 2011

Verslag Statutaire Algemene Vergadering 24 maart 2011 Verbond Sociale Ondernemingen vzw Verslag Statutaire Algemene Vergadering 24 maart 2011 Het Verbond Sociale Ondernemingen vzw bestaat uit: CAW Federatie vzw Pluralistisch Platform Gehandicaptenzorg vzw

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIES BELEIDSPRIORITEIT 1

AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIES BELEIDSPRIORITEIT 1 AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIES BELEIDSPRIORITEIT 1 Naam club: Voorzitter: Adres:... *: omcirkelen wat past A. BASISSUBSIDIE Bijlagen toe te voegen door de Sportclub is erkend door de gemeente en heeft minimum

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Maatschappelijke zetel: Brusselsesteenweg 24/G bus 15, 9090 Melle HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene regels Artikel 1 De regels en voorschriften, vervat in onderhavig huishoudelijk reglement bepalen samen

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3

U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3 U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3 I. De aansluiting van de club... 4 II. Nieuwe leden/hernieuwingen... 5 Voorbeeld: Opmaakbon...6 Voorbeeld: Verzekerings/aansluitingsformulier...7 III. Het lidboekje...

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Scientica Cursusdienst

Huishoudelijk Reglement Scientica Cursusdienst 1 Huishoudelijk Reglement Scientica Cursusdienst afdeling Scientica Cursusdienst van de vzw Scientica Leuven 1. Algemene Bepalingen (1.1 kadering) Scientica Cursusdienst, afgekort Scientica CuDi, is een

Nadere informatie

Algemene Vergadering 29/03/2017

Algemene Vergadering 29/03/2017 Algemene Vergadering 29/03/2017 Agenda 1. Verwelkoming Presentatie Meerhout 2. Toelichting erfgoedcel k.erf: Nacht van het Kempens Erfgoed 3. Goedkeuring verslag vorige vergadering 4. Kasverslag 2016,

Nadere informatie

NELOS INFO nr. 73 Verzonden per mail op 2711.2003

NELOS INFO nr. 73 Verzonden per mail op 2711.2003 INFO nr. 73 Verzonden per mail op 2711.2003 Informatie door te geven aan de Duikschoolverantwoordelijken, de Secretarissen en 3*instructeurs. Beste duikvriend, Met het jaareinde in zicht geven we vlug

Nadere informatie

Een nieuwe Rugbyclub oprichten?

Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Organisatie van Rugby in België en Vlaanderen Belgische Rugbybond vzw Voorzitter: Dany Roelands Vlaamse Rugbybond vzw Rvb: Dirk Vandevoorde (voorzitter)* Jan Coupé (technisch

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Statuten FNIP vzw Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd "Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren" vzw, afgekort, FNIP vzw. Artikel 2 -

Nadere informatie

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 STATUTEN Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 KONINKLIJKE VLAAMS-BRABANTSE VOLLEYBALBOND VZW IDENTIFICATIENUMMER:

Nadere informatie

VOLMACHT. GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN RESILUX NV (de Vennootschap ) d.d. vrijdag 17 mei 2019 om 15.00uur. Ondergetekende (de Volmachtgever ) :

VOLMACHT. GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN RESILUX NV (de Vennootschap ) d.d. vrijdag 17 mei 2019 om 15.00uur. Ondergetekende (de Volmachtgever ) : VOLMACHT GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN RESILUX NV (de Vennootschap ) d.d. vrijdag 17 mei 2019 om 15.00uur Ondergetekende (de Volmachtgever ) : (Voor natuurlijke personen: naam, voornamen, adres en rijksregisternummer)

Nadere informatie

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal.

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal. Statuten Lubko vzw Titel I NAAM - ZETEL - DOEL DUUR Artikel 1 1 De vereniging wordt genoemd Korfbalclub Lubko, afgekort Lubko. 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen,

Nadere informatie

Beleidsplan JONG & BLIJ Nieuwkerken-Waas

Beleidsplan JONG & BLIJ Nieuwkerken-Waas Beleidsplan JONG & BLIJ Nieuwkerken-Waas 2013-2018 Pagina 1 van 7 INHOUDSTAFEL 1 Inleiding 2 Missie 3 Visie 4 Swot Analyse 5 Organogram 6 Behoeften 7 Doelstellingen + Actieplan 8 Goedkeuring 1. INLEIDING

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende Opwijkse sportverenigingen

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende Opwijkse sportverenigingen 1 Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende Opwijkse sportverenigingen Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Art. 7 Het doel van dit reglement is de erkende Opwijkse

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Scientica Leuven vzw

Huishoudelijk Reglement Scientica Leuven vzw 1 Huishoudelijk Reglement Scientica Leuven vzw 1. Doel 1.1. (Kadering) De Scientica Leuven vzw, afgekort Scientica, heeft een drieledig doel. Ze staat ten eerste in voor de bevordering en samenwerking

Nadere informatie

Akte Oprichting gecoördineerde versie

Akte Oprichting gecoördineerde versie Akte Oprichting gecoördineerde versie Benaming: OVED: Overlegplatform voor energiedeskundigen Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel: 9050 Gentbrugge, Kerkstraat 108 TITEL 1 NAAM ZETEL DOEL -

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement CASCADE v.z.w.

Huishoudelijk Reglement CASCADE v.z.w. - 1 - Huishoudelijk Reglement CASCADE v.z.w. Hoofdstuk 1. Algemeenheden Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Het werkjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende jaar. Het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Buitengewone algemene vergadering. Vlaamse Judofederatie vzw

Buitengewone algemene vergadering. Vlaamse Judofederatie vzw Buitengewone algemene vergadering Vlaamse Judofederatie vzw Zaterdag 9 juni 2018 Shamrock Hotel Euromarktlaan 24 8700 Tielt Vlaamse Judofederatie Warandestraat 1A 9240 Zele Tel. 052 44 90 16 Fax 052 44

Nadere informatie

Interlokale vereniging Sportregio Antwerpse Kempen

Interlokale vereniging Sportregio Antwerpse Kempen Interlokale vereniging Sportregio Antwerpse Kempen Huishoudelijk reglement (goedgekeurd door de gemeenteraad op 23-02-2015) Dit huishoudelijk reglement definieert de wijze waarop de interlokale vereniging

Nadere informatie

Met deze brochure geven wij U een impressie wat onze club U kan bieden, wat onze club juist doet.

Met deze brochure geven wij U een impressie wat onze club U kan bieden, wat onze club juist doet. INFOMAP 1 VOORWOORD U toont interesse in onze fotoclub. Met deze brochure geven wij U een impressie wat onze club U kan bieden, wat onze club juist doet. -In deze brochure vindt u nuttige informatie over

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LEDEN

Huishoudelijk reglement LEDEN Inhoud A Sympathiserend lid... 2 A.1. Toetredingsvoorwaarden... 2 A.2. Toetredingsprocedure... 2 A.3. Rechten... 2 A.4. Plichten... 2 A.5. Beperkingen... 3 A.6. Uittredingsprocedure... 3 B Gewoon Lid...

Nadere informatie

Reglement prestatievergoeding ADD (Cadet tot Master) 2013 /2014

Reglement prestatievergoeding ADD (Cadet tot Master) 2013 /2014 Reglement prestatievergoeding ADD (Cadet tot Master) 2013 /2014 Gelieve een lijst met al je prestaties, degelijk ingevuld, af te geven bij uw herinschrijving en dit ten laatste op 30 oktober. Na deze datum

Nadere informatie

Richtlijnenbundel voor organisatoren

Richtlijnenbundel voor organisatoren Richtlijnenbundel voor organisatoren Inhoud Waarom een ruiterbrevet organiseren?... 3 Voorwaarden om een examen te organiseren... 3 Open Examen... 3 Gesloten of gemengd examen... 3 Organisatie van het

Nadere informatie

Penningmeester en RVB. RvB. Penningmeester en RVB. RvB

Penningmeester en RVB. RvB. Penningmeester en RVB. RvB WERKPLAN RVB 2019 JANUARI Aantal stemmen aan de clubs Indien nodig: oproep kandidaturen als bestuurder VVG en als kandidaat bestuurders KBGF aan de clubs (oproep versturen samen met een 'profiel' bestuurder)

Nadere informatie

Flash -informatie van de vzw Vlaamse RadioAmateurs V.R.A. vzw V.R.A. vzw Brusselsesteenweg 113 B-2800 Mechelen

Flash -informatie van de vzw Vlaamse RadioAmateurs V.R.A. vzw V.R.A. vzw Brusselsesteenweg 113 B-2800 Mechelen Nr. 2010-AV Flash -informatie van de vzw Vlaamse RadioAmateurs V.R.A. vzw V.R.A. vzw Brusselsesteenweg 113 B-2800 Mechelen 1 oktober 2010 Statutaire Algemene Vergadering 2011 Officiële en statutaire aankondiging

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING HANDBOOGLIGA WELKOM

ALGEMENE VERGADERING HANDBOOGLIGA WELKOM ALGEMENE VERGADERING HANDBOOGLIGA WELKOM DAGORDE 1) Verwelkoming 2) Naamafroeping 3) Goedkeuring verslag bijzondere AV (27/09/2014) 4) Goedkeuring boekhouding 2014 & kwijting van de bestuurders 5) Goedkeuring

Nadere informatie

Statuten HoGent Studentenraad

Statuten HoGent Studentenraad Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 21 februari 2013) (Aanvulling zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 16 mei 2013) Titel I- Algemene bepalingen

Nadere informatie

voor de clubs

voor de clubs www.vyflink.be voor de clubs Jo Vandendriessche www.jvd-solutions.be 02-01-2008 V2 (wijzigingen ten op zichtte van V1 zijn aangebracht in het rood) Inhoud: 1. De inlog pagina...2 2. De ledenlijst...3 2.1.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement KonVIB (versie 5)

Huishoudelijk Reglement KonVIB (versie 5) Huishoudelijk Reglement KonVIB (versie 5) Huishoudelijk Reglement KonVIB (versie 5)...1 1Inleiding... 2 2De organen van de vereniging...2 2.1De Algemene Vergadering...2 2.2De Raad van Bestuur...3 2.2.1Samenstelling

Nadere informatie

Verslag van de Algemene vergadering van 22 maart 2014 in het Scheppersinstituut, Scheppersstraat 9, 2200 Herentals

Verslag van de Algemene vergadering van 22 maart 2014 in het Scheppersinstituut, Scheppersstraat 9, 2200 Herentals Provinciaal Verbond voor Volkstuinen Antwerpen VZW Hermans Robert Voorz. Beusen Bertho Secr. Beukenlaan 8, 2200 Herentals Aardbezienstaart 30, 2450 Meerhout Tel.014.211.269 tel. 014/308279 GSM 0477/354284

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering. De vergadering stelt vast dat er 13 clubs vertegenwoordigd zijn, goed voor 97 stemmen.

De voorzitter opent de vergadering. De vergadering stelt vast dat er 13 clubs vertegenwoordigd zijn, goed voor 97 stemmen. Algemene Vergadering 10/03/2016 om 20u te Deurne Datum: 10/03/2016 Tijd: 20u00 20u46 Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats: Deurne Aantal pagina's: 5 Aanwezig: Thomas THYS, voorzitter

Nadere informatie

1. Doelstelling. 2. Het triumviraat

1. Doelstelling. 2. Het triumviraat Huishoudelijk reglement Letsgroep -VrouwHolle- Begijnendijk 1. Doelstelling Vrouw Holle is een groep mensen uit Begijnendijk en omstreken, die met elkaar hun diensten, goederen en/of kennis willen uitwisselen.

Nadere informatie

Structuur en taakomschrijving - CVD vzw

Structuur en taakomschrijving - CVD vzw Structuur en taakomschrijving - CVD vzw Algemene Vergadering Raad van Bestuur College der Instructeurs 1. Statutaire Bestuursleden 1.1. Voorzitter 1.2. Secretaris 1.3. Penningmeester 2. Niet-statutaire

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Gebruiksvriendelijke bijlage: basis- en werkingssubsidies

Gebruiksvriendelijke bijlage: basis- en werkingssubsidies Gebruiksvriendelijke bijlage: basis- en werkingssubsidies Onderwerp In te vullen Toevoegen Punten 1. Identificatiegegevens 1. Naam o Volledige naam van de 2. Zetel o Contactgegevens contactpersoon o Adres

Nadere informatie

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen SUBSIDIEREGLEMENT Werking van Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van I. Algemene voorwaarden Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden

Nadere informatie

17 e ALGEMENE VERGADERING - 11 MAART 2014

17 e ALGEMENE VERGADERING - 11 MAART 2014 17 e ALGEMENE VERGADERING - 11 MAART 2014 1. Aantal aanwezigen: 24 leden 2. Welkomstwoord door voorzitter 3. Goedkeuring verslag dd. 12/03/2013: unaniem goedgekeurd 4. Verslag Duikverantwoordelijke (Johan

Nadere informatie

VERSLAG. De voorzitter heet alle clubs en vertegenwoordigers welkom.

VERSLAG. De voorzitter heet alle clubs en vertegenwoordigers welkom. Vlaamse Bridge Liga vzw Algemene Vergadering Woensdag 8 april 2015 20:00 uur VERSLAG Telling van de aanwezigen Zie bijlage 1. Na naamafroeping blijken volgende cijfers: 30 van de 111 stemgerechtigde leden

Nadere informatie

VZW Mountainbike team Groot Leuven Zandstraat 2d 3390 Tielt-Winge Rules of engagement. Algemeen

VZW Mountainbike team Groot Leuven Zandstraat 2d 3390 Tielt-Winge Rules of engagement. Algemeen Rules of engagement Algemeen MTGL stelt zich de beoefening van het wielertoerisme in al zijn facetten ten doel. Ze tracht dit doel te bereiken door het inrichten van wieleruitstappen individueel of in

Nadere informatie

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012 Koninklijke Liberty Yacht Club vzw Thonetlaan 131 2050 Antwerpen 03 219 06 82 www.klyc.be info@klyc.be Statuten 24 maart 2012 Gesticht op 10 april 1934 als Arbeidersvereeniging voor Watertoerisme. Benaming

Nadere informatie

VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement

VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement 1 LAST SAVED ON: 3/5/2013 7:40:00 BY: DAVY KYNDT V1: Eerste Versie van Huishoudelijk Reglement. V2: Aanpassing Reglement Aanpassing naar nieuwe stijl. Aanpassingen

Nadere informatie

Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 20 maart 2017 om 19h30u

Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 20 maart 2017 om 19h30u Verslag AV_01-20032017 Sint-Niklaas, 20 maart 2017 Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 20 maart 2017 om 19h30u Locatie: Hotel Serwir, Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas 1. Welkomstwoord

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VKF MULTISTIJL SCHEIDSRECHTERS

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VKF MULTISTIJL SCHEIDSRECHTERS REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VKF MULTISTIJL SCHEIDSRECHTERS ARTIKEL 1 a) Doel van het reglement van inwendige orde: Eenvormigheid en duidelijkheid voor alle scheidsrechters en commissieleden zodat iedere

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR

HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR STATUTEN Verbond der clubs van Golfbiljart van Tienen en Omstreken VZW Oude Leuvensestraat 93 te 3300 Tienen Arrondissement Leuven Ondernemingsnummer: 0410770056 HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL -

Nadere informatie

Gecoordineerde statuten (aangepast na de Buitengewone Algemene vergadering van 13 mei 2016)

Gecoordineerde statuten (aangepast na de Buitengewone Algemene vergadering van 13 mei 2016) Gecoordineerde statuten (aangepast na de Buitengewone Algemene vergadering van 13 mei 2016) Ebisu vzw Titel I: Benaming, zetel, doel en duur. 1. De Vereniging wordt genoemd Ebisu'. Haar zetel wordt gevestigd

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 25 oktober 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van

Nadere informatie

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente Heist-op-den-Berg,

Nadere informatie

FLORILEGIUM. Vereniging zonder Winstoogmerk. Adres: Sneppenstraat Leuven Gerechtelijke arrondissement Leuven. ondernemingsnr: BE

FLORILEGIUM. Vereniging zonder Winstoogmerk. Adres: Sneppenstraat Leuven Gerechtelijke arrondissement Leuven. ondernemingsnr: BE FLORILEGIUM Vereniging zonder Winstoogmerk Adres: Sneppenstraat 63 3010 Leuven Gerechtelijke arrondissement Leuven ondernemingsnr: BE 0454 097 580 Betreft: Gecoördineerde statuten V.Z.W. FLORILEGIUM KESSEL-LO

Nadere informatie

Verslag Raad van bestuur 19 maart 2015

Verslag Raad van bestuur 19 maart 2015 Baudelokaai 8 9000 Gent Verslag Raad van bestuur 19 maart 2015 Locatie: vergaderzaal De Kruidtuin, Baudelokaai 8 9000 Gent De voorzitter opent de vergadering, en verwelkomt de aanwezige leden. De hierna

Nadere informatie

Notulen GAV Miko NV 28 mei 2013 Pagina 1 van 8. MIKO NV Steenweg op Mol Turnhout KBO nr R.P.R. Turnhout

Notulen GAV Miko NV 28 mei 2013 Pagina 1 van 8. MIKO NV Steenweg op Mol Turnhout KBO nr R.P.R. Turnhout Notulen GAV Miko NV 28 mei 2013 Pagina 1 van 8 MIKO NV Steenweg op Mol 177 2300 Turnhout KBO nr. 0404.175.739 R.P.R. Turnhout NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING DER AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP DE

Nadere informatie