8836 Geraadpleegd. Wethouder Duindam; J. Zwaneveld; J. Steens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "8836 Geraadpleegd. Wethouder Duindam; J. Zwaneveld; J. Steens"

Transcriptie

1 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. van Luyt Tel.nr. : Datum: 21 januari 2014 Tekenstukken: Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): 8836 Geraadpleegd consulent Team: ruimtelijk beleid en projecten Wethouder Duindam; J. Zwaneveld; J. Steens Onderwerp: Aanwijzen winkelopenstelling acht zon- en feestdagen per gebied Financieel: Juridisch Personeel Communicatie ICT Inkoop: Datum: 21 januari 2014 Nummer: 14A Advies: In te stemmen met het aanwijzen van de openstelling van ten hoogste acht zon- en feestdagen per gebied (voor de data wordt verwezen naar bijlage: A data openstelling winkels zon- en feestdagen). Paraaf team-manager: Begrotingsconsequenties B. en W. d.d.: Portefeuillehouder: - Inleiding:

2 Op grond van de "Verordening Winkeltijden Woerden 2011" heeft u de bevoegdheid om ten hoogste acht zon- en feestdagen voor 2014 aan te wijzen per gebied. De winkeliersverenigingen zijn uitgenodigd voor het aangeven van acht data. Daarnaast zijn er verzoeken van individuele ondernemers binnengekomen. Met ondernemers in gebieden waarbij de verzoeken niet overeenstemden is het gesprek aangegaan en zijn ondernemers uitgenodigd om tot overeenstemming te komen over de voor te stellen dagen. Bevoegdheid: Het aanwijzen van de acht zon- en feestdagen per kalenderjaar is een bevoegdheid van de burgemeester en wethouders (artikel 2 Verordening W inkeltijden Woerden 2011). Beoogd effect: Het toestaan van de winkelopenstelling op acht zon- en feestdagen voor bepaalde gebieden in Woerden in 2014 Argumenten: 1.1. In de verordening wordt onderscheid gemaakt in verschillende delen in de gemeente Woerden. De gemeente wordt volgens de verordening opgedeeld in gebieden/delen: * Woerden-centrum * Schilderskwartier * Molenvliet * Snel en Polanen * Staatsliedenkwartier en Geestdorp * Honthorst * Barwoutswaarden en Rietveld * Harmelen * Kamerik * Zegveld Per gebied worden de openingsdagen voor zon- en feestdagen in 2014 aangewezen. De winkeliersverenigingen hebben ingestemd met de voorgestelde dagen. In gebieden waar ondernemers qua gewenste dagen niet op één lijn zaten zijn ondernemers uitgenodigd voor een gesprek en is tijdens dit gesprek overeenstemming bereikt over de voor te stellen data. Voor de data wordt verwezen naar Bijlage A van dit advies Het is van belang dat de acht koopzondagen van te voren door u worden vastgesteld. Ondernemers weten dan waar ze aan zijn gehouden en op welke zondagen de winkel open mag. Kanttekening: Financiën: Uitvoering: Ondernemers mogen open zijn op de vastgestelde zon- en feestdagen. Communicatie / Website:

3 De ondernemers die een verzoek hebben ingediend bij de gemeente worden schriftelijk op de hoogte gesteld van de vastgestelde data. Bijlage A: datum openstelling winkel zon- en feestdagen publiceren in de Woerdense Courant. Tevens worden deze data vermeld op de website van de gemeente Woerden. Ondernemingsraad: N.v.t. Samenhang met eerdere besluitvorming: Besluit 13A.01130: Uw college heeft besloten om met ondernemers in gesprek te gaan over de verzoeken. De nu voorliggende voor te stellen dagen zijn afgestemd met en met instemming van winkeliersverenigingen. Daarnaast is met ondernemers in gebieden waarbij de verzoeken niet op één lijn lagen het gesprek aangegaan en zijn ondernemers uitgenodigd om tot overeenstemming te komen over de voor te stellen dagen. Dit is gelukt. Bijlagen: 14i.00191: BIJLAGE A: VOORSTELDE DATA KOOPZONDAGEN 13A.01130: voorlopige besluit

4 Bijlage A

5 Voorgestelde data openstelling winkels zon- en feestdagen De gemeente wordt volgens de verordening Winkeltijden Woerden 2011 opgedeeld in de onderstaande gebieden/delen. Per gebied zijn de koopzondagen afgestemd met de winkeliersverenigingen en individuele aanvragers. Op basis hiervan wijzen wij de volgende acht koopzondagen aan; Woerden-centrum Van stadshart Woerden hebben wij een verzoek ontvangen voor 6 koopzondagen: 1. 9 juni november 3. 7 december december december december Schilderskwartier november november november november december december december december Winkeliersvereniging Tournoysveld heeft ingestemd met de hierboven voorgestelde zondagen Molenvliet Snel en Polanen Honthorst 1. 2 februari april mei 4. 9 juni 5. 7 december december december december Bovengenoemde zondagen zijn overeengekomen met winkeliersvereniging Snel en Polanen, Molenvliet, het woonrond en directe omgeving (Kwantum, Beter Bed, Leenbakker, Slaapwereld, Roobol, Carpet Right, Beddenreus, Houtsma keukens en Praxis) en Twinsport Staatsliedenkwartier Geestdorp Voor dit gebied zijn geen verzoeken binnengekomen. Op basis van verzoeken uit het verleden worden volgende zondagen voorgesteld: april april 3. 5 mei mei mei

6 6. 9 juni 7. 7 december december Bomen- en Bloemenkwartier april april mei juni december december december december Voor dit gebied is een verzoek binnengekomen van Lidl voor 21 december en 28 december. Voorgesteld wordt om ook de overige zondagen toe te wijzen. Barwoutswaarder Rietveld april april mei juni 5. 7 december december december december Voor dit gebied zijn aanvragen binnengekomen van Gamma, Autobedrijf Jongerius en Tuincentrum de Bosrand. Bovengenoemde data zijn met hen overeengekomen. Harmelen Voor dit gebied zijn geen koopzondagen toegewezen. Kamerik Voor dit gebied zijn geen koopzondagen toegewezen. Zegveld Voor dit gebied zijn geen koopzondagen toegewezen.

7 Tijdelijk niet openbaar VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. van Luyt Tel.nr. : Datum: 25 november 2013 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): 8836 Geraadpleegd consulent Team: Ruimtelijk beleid en projecten archief; J. Zwaneveld; M. Goossens; J. Steens Onderwerp: Aanwijzen winkelopenstelling acht zon- en feestdagen per gebied Financieel: Juridisch Ja Personeel Communicatie ICT Inkoop: Datum: 25 november 2013 Nummer: 13A Advies: - in te stemmen met het aanwijzen van de openstelling van ten hoogste acht zon- en feestdagen per gebied (voor de data wordt verwezen naar de bijlage A: data openstelling winkels zon- en feestdagen) Paraaf team-manager: Begrotingsconsequenties NEE B. en W. d.d.: Besluit : Akkoord, met de toevoeging dat deze data als voorstel worden voorgelegd aan de ondernemers en daarna een definitief besluit wordt genomen. Tijdelijk niet openbaar Portefeuillehouder: - wethouder Duindam Inleiding: Op grond van de "Verordening Winkeltijden Woerden 2011" heeft u de bevoegdheid om ten hoogste acht zon- en feestdagen voor 2014 aan te wijzen per gebied.

8 Bevoegdheid: Het aanwijzen van de acht zon- en feestdagen per kalenderjaar is een bevoegdheid van de burgemeester en wethouders (artikel 2 Verordening W inkeltijden Woerden 2011). Beoogd effect: Het toestaan van de winkelopenstelling op acht zon- en feestdagen voor bepaalde gebieden in Woerden in Argumenten: 1.1. In de verordening wordt onderscheid gemaakt in verschillende delen in de gemeente Woerden. De gemeente wordt volgens de verordening opgedeeld in gebieden/delen: * Woerden-centrum * Schilderskwartier * Molenvliet * Snel en Polanen * Staatsliedenkwartier en Geestdorp * Honthorst * Barwoutswaarder en Rietveld * Harmelen * Kamerik * Zegveld Per gebied worden de openingsdagen voor zon- en feestdagen in 2014 aangewezen. Het is niet mogelijk om met alle ondernemers rekening te houden. Er is daarom een keuze gemaakt in de voorkeuren van verschillende ondernemers. Voor de data wordt verwezen naar Bijlage A van dit advies Het is van belang dat de acht koopzondagen van te voren door u worden vastgesteld. Ondernemers weten dan waar ze aan zijn gehouden en op welke zondagen de winkel open mag. Kanttekening: 1. De procedure voor aanwijzing koopzondagen 2014 is iets anders verlopen dan voorgaande jaren. Op 13 september 2012 is er een brief gestuurd, waarin wij de winkeliers- en ondernemersverenigingen hebben uitgenodigd voor het aangeven van acht data. Winkeliers- en ondernemersverenigingen behartigen de belangen van de aangesloten ondernemers. Voor de gebieden (genoemd bij argumenten) zijn verschillende aanvragen voor zon- en feestdagen binnengekomen. Voor 2014 zijn we met dezelfde input aan het werk gegaan en hebben we ook winkelgebieden die toen niet hebben gereageerd ingevoegd, zodat ook zij koopzondagen hebben. De ervaring leert immers dat winkeliers in de verschillende gebieden jaarlijks rond dezelfde zondagen in het jaar open willen als het jaar ervoor. Hier is in dit advies dan ook zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Dit houdt ook in dat er voor de kernen Harmelen, Zegveld en Kamerik geen koopzondagen zijn toegewezen. Financiën: Uitvoering: Ondernemers mogen van 12u tot 17u open zijn op de vastgestelde zon- en feestdagen Communicatie / Website:

9 De ondernemers die een verzoek hebben ingediend bij de gemeente worden schriftelijk op de hoogte gesteld van de vastgestelde data. Bijlage A: data openstelling winkels zon- en feestdagen publiceren in de Woerdense Courant. Tevens worden deze data vermeld op de website van de gemeente Woerden. Ondernemingsraad: Samenhang met eerdere besluitvorming: Bijlagen: - 13i.05033: Bijlage A: voorgestelde data openstelling winkels zon - en feestdagen

Advies: bijgevoegde beantwoording van art.40 vragen van Christen Unie SGP over zondagsopening winkels door te zenden aan de gemeenteraad.

Advies: bijgevoegde beantwoording van art.40 vragen van Christen Unie SGP over zondagsopening winkels door te zenden aan de gemeenteraad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: M. van Luyt Tel,nr,: 8836 Geraadpleegd consulent Datum: 14-11-2013 Team: Ruimtelijk beleid en projecten Tekenstukken: Ja Persbericht:

Nadere informatie

archief; wethouder Duindam; wethouder Schreurs, B.van Hell; J.Zwaneveld; E. v.d. Elshout, F. Vorrink, T. Chaudron, C. Verhoeff

archief; wethouder Duindam; wethouder Schreurs, B.van Hell; J.Zwaneveld; E. v.d. Elshout, F. Vorrink, T. Chaudron, C. Verhoeff VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: M. van Luyt Tel nr: 8836 Nummer: 14A.00931 Datum: 9 december 2014 Team: Ruimtelijk beleid en projecten Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

2. Kan het college aangeven welke zondagen (in overleg met winkeliers) als koopzondag zijn aangewezen?

2. Kan het college aangeven welke zondagen (in overleg met winkeliers) als koopzondag zijn aangewezen? RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 13R.00417 Van: College van burgemeester en wethouders Datum : 19 november 2013 Portefeuillehouder(s) : wethouder Duindam Portefeuille(s) Contactpersoon

Nadere informatie

Van: B. van Hell Tel.nr.: 8914 Nummer: 14A.00463

Van: B. van Hell Tel.nr.: 8914 Nummer: 14A.00463 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. van Hell Tel.nr.: 8914 Nummer: 14A.00463 Datum: 2 juni 2014 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

06-35113533 Geraadpleegd

06-35113533 Geraadpleegd VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. van der Ploeg Tel.nr. : 06-35113533 Geraadpleegd consulent Datum: 11 november 2013 Team: Onderwijs, Welzijn en Zorg Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen:

Nadere informatie

Bob Duindam, Marjolein Bekkers, Ingrid Elemans, Jethro Michel, Hans Pels, Monica Stam

Bob Duindam, Marjolein Bekkers, Ingrid Elemans, Jethro Michel, Hans Pels, Monica Stam VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: J. Rateland Tel.nr. : 8342 Geraadpleegd consulent Datum: 15 januari 2014 Team: Realisatie & Beheer Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v.

Nadere informatie

06-22737640 Geraadpleegd. Advies: de aanvraag van het Kalsbeek College afwijzen d.m.v. bijgevoegde beschikking.

06-22737640 Geraadpleegd. Advies: de aanvraag van het Kalsbeek College afwijzen d.m.v. bijgevoegde beschikking. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: S. Sneep Tel.nr. : 06-22737640 Geraadpleegd consulent Datum: 4 november 2013 Team: OWZ Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: R.deJongh, C.Verhoeff,

Nadere informatie

Van: F. Sarwari Tel.nr.: 8903 Nummer: 14A.00587

Van: F. Sarwari Tel.nr.: 8903 Nummer: 14A.00587 VOORSTEL AAN DE BURGEMEESTER, BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: F. Sarwari Tel.nr.: 8903 Nummer: 14A.00587 Datum: 12 augustus 2014 Team: Juridische en Facilitaire Zaken Tekenstukken:

Nadere informatie

J**\ gemeente WOERDEN

J**\ gemeente WOERDEN J**\ gemeente WOERDEN Gemeente Woerden 10A.01124 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Regislratiedatum: Behandelend afdeling 28/12/2010 Ouwerkerk Van: Sabine Gabriel Tel.nr.:

Nadere informatie

Monique Walboomers & RAADSINFORMATIEBRIEF. Van: L. Smale Tel,nr,: 8676 Geraadpleegd consulent. Datum: 29-08-2013

Monique Walboomers & RAADSINFORMATIEBRIEF. Van: L. Smale Tel,nr,: 8676 Geraadpleegd consulent. Datum: 29-08-2013 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Smale Tel,nr,: 8676 Geraadpleegd consulent Datum: 29082013 Afd.: Communicatie & Personeelszaken Tekenstukken: Persbericht: Bijlagen:

Nadere informatie

8611 Geraadpleegd consulent Datum: 10 december 2013 Team: RBP Financieel: Tekenstukken: JA bijlagen: 1 (in tweevoud) Bob Duindam, Rachel Broekmeulen

8611 Geraadpleegd consulent Datum: 10 december 2013 Team: RBP Financieel: Tekenstukken: JA bijlagen: 1 (in tweevoud) Bob Duindam, Rachel Broekmeulen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER Van: R. Broekmeulen Tel,nr, : 8611 Geraadpleegd consulent Datum: 10 december 2013 Team: RBP Financieel: Tekenstukken: JA Afschrift aan: Aantal bijlagen: 1 (in tweevoud) Bob Duindam,

Nadere informatie

Van: B. de Bakker Tel.nr.: 8688 Nummer: 14A.00468

Van: B. de Bakker Tel.nr.: 8688 Nummer: 14A.00468 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. de Bakker Tel.nr.: 8688 Nummer: 14A.00468 Datum: 26 juni 2014 Team: Gegevensbeheer Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Geraadpleegd

Geraadpleegd VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: H. Steijn Tel.nr. : 06-35113525 Geraadpleegd consulent Datum: 13 november 2013 Team: JLV Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Van: J. Lehmann - Roede Tel nr: 8649 Nummer: 16A.00895

Van: J. Lehmann - Roede Tel nr: 8649 Nummer: 16A.00895 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: J. Lehmann - Roede Tel nr: 8649 Nummer: 16A.00895 Datum: 4 oktober 2016 Team: KCC Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift aan: N.a.v.

Nadere informatie

Van: M. Elberse Tel.nr.: 06-35113527 Nummer: 14A.00731

Van: M. Elberse Tel.nr.: 06-35113527 Nummer: 14A.00731 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. Elberse Tel.nr.: 06-35113527 Nummer: 14A.00731 Datum: 14 oktober 2014 Team: Jeugd, Leefbaarheid en Veiligheid Tekenstukken: Ja Bijlagen:

Nadere informatie

Advies: 1. In stemmen met wijziging Legesverordening 2014 i.v.m. nieuwe maximumtarieven voor reisdocumenten en Nederlandse identiteitskaarten.

Advies: 1. In stemmen met wijziging Legesverordening 2014 i.v.m. nieuwe maximumtarieven voor reisdocumenten en Nederlandse identiteitskaarten. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. de Bakker Tel,nr,: 8688 Geraadpleegd consulent Datum: 21-01-2014 Team: Gegevensbeheer Financieel: Tekenstukken: Ja Persbericht: Bijlagen:

Nadere informatie

Advies: Akkoord te gaan met de in bijgevoegde brief aangegeven technische wijzigingen en deze ter besluitvorming aan de raad voor te leggen

Advies: Akkoord te gaan met de in bijgevoegde brief aangegeven technische wijzigingen en deze ter besluitvorming aan de raad voor te leggen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: G. Kraaijkamp Tel.nr.: 0620094919 Nummer: 14A.00445 Datum: 27 mei 2014 Team: Onderwijs, Welzijn & Zorg Tekenstukken: Ja Persoverleg:

Nadere informatie

Zwaneveld, Jan; Kraaijkamp, Gerard; Viveen, Diana; Kraan, Corina

Zwaneveld, Jan; Kraaijkamp, Gerard; Viveen, Diana; Kraan, Corina VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. Brekelmans Tel.nr. : Datum: 16 juni 2014 8460 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Onderwerp: Over Rood Team: Ruimtelijk

Nadere informatie

17 Stiens, 13 januari 2015

17 Stiens, 13 januari 2015 17 Stiens, 13 januari 2015 Raadsvergadering: 22 januari 2015 Voorstelnummer: 2015/9 Portefeuillehouder: R. van der Meulen Behandelend ambtenaar: G. de Vries E-mail: g.devries@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met bijgaande raadsinformatiebrief en deze ter kennisgeving aan de raad te zenden

Advies: In te stemmen met bijgaande raadsinformatiebrief en deze ter kennisgeving aan de raad te zenden VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 17A.01321 Datum: 29 november 2017 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Weth. Schreurs, E. van den Elshout, B. Visser, E. van Andel, J. Zwaneveld

Weth. Schreurs, E. van den Elshout, B. Visser, E. van Andel, J. Zwaneveld VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: S. Gabriel Tel.nr. : Datum: 19 augustus 2014 8522 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Team: Ruimtelijke Plannen Weth. Schreurs,

Nadere informatie

college van burgemeester en wethouders

college van burgemeester en wethouders RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R.00787 Van: college van burgemeester en wethouders gemeente WOERDEN Datum Portefeuillehouder(s) Portefeuille(s) Contactpersoon Tel. nr. E-mailadres

Nadere informatie

8475 Geraadpleegd. E.vd Elshout,M. Six, C. v Dam, R. Smits

8475 Geraadpleegd. E.vd Elshout,M. Six, C. v Dam, R. Smits VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: E. van Andel Tel.nr. : 8475 Geraadpleegd consulent Datum: 9 juli 2013 Afd.: Ruimte Financieel: Tekenstukken: NEE Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Bijlagen:

Nadere informatie

Advies: Instemmen met de inhoud van bijgaande RIB over ontwikkelingen rond de ODRU en deze vervolgens doorleiden aan de raad.

Advies: Instemmen met de inhoud van bijgaande RIB over ontwikkelingen rond de ODRU en deze vervolgens doorleiden aan de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: F. Kers Tel.nr.: 8429 Nummer: 14A.00418 Datum: 27 mei 2014 Team: Ruimtelijk beleid en projecten Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen:

Nadere informatie

Advies: NEE. Van: M. Hoes Tel nr: 8338 Nummer: 17A.00760

Advies: NEE. Van: M. Hoes Tel nr: 8338 Nummer: 17A.00760 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. Hoes Tel nr: 8338 Nummer: 17A.00760 Datum: 26 juni 2017 Team: R&B Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: Goossens. M, Rateland. J, Groenendaal. A,

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00368

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00368 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: L. Lindeman Tel nr: 642 Nummer: 17A.0036 Datum: 4 april 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift aan: H.

Nadere informatie

organisatie. wethouder Schreurs Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014

organisatie. wethouder Schreurs Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Advies: Besluit : Aangehouden. Van: R. van Klooster Tel.nr Nummer: 14A Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten

Advies: Besluit : Aangehouden. Van: R. van Klooster Tel.nr Nummer: 14A Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: R. van Klooster Tel.nr. 8744 Nummer: 14A.00259 Datum: 19 maart 2014 Tekenstukken: Nee Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten

Nadere informatie

1. De 12 algemene data opgenomen in dit voorstel en geldend voor geheel Nijmegen vast te stellen.

1. De 12 algemene data opgenomen in dit voorstel en geldend voor geheel Nijmegen vast te stellen. Openbaar Onderwerp Winkeltijdenwet / Koopzondagen 2012 Programma / Programmanummer Economie / 9510 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting Jaarlijks dient op grond van artikel 3 van de Winkeltijdenwet

Nadere informatie

E. v.d. Elshout, B. Beving, M. Bekkers, D. de Koning. Advies: Instemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad sturen.

E. v.d. Elshout, B. Beving, M. Bekkers, D. de Koning. Advies: Instemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad sturen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 15A.00700 Datum: 8 juli 2015 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 4 Afschrift aan:

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met de Bestuursrapportage 2014 en deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden.

Advies: In te stemmen met de Bestuursrapportage 2014 en deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: R.C. Ouwerkerk Tel.nr.: 8856 Nummer: 14A.00661 Datum: 5 september 2014 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met de RIB Gunning aanbesteding jongerenwerk (17R.01000) en deze te verzenden aan de raad.

Advies: In te stemmen met de RIB Gunning aanbesteding jongerenwerk (17R.01000) en deze te verzenden aan de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: F. van der Weg Tel nr: 06-27746163 Nummer: 17A.01312 Datum: 27 november 2017 Team: Beleid sociaal domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1

Nadere informatie

Advies: Instemmen met de bijgevoegde Rib en deze aan de raad toe te sturen.

Advies: Instemmen met de bijgevoegde Rib en deze aan de raad toe te sturen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. van Baaren Tel nr: 8413 Nummer: 17A.00187 Datum: 21 februari 2017 Team: Realisatie & Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

E. van Vliet, E. van Andel, B. Verwijmeren, A. van Ansenwoude

E. van Vliet, E. van Andel, B. Verwijmeren, A. van Ansenwoude VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: R.B.H. Beumers Tel.nr. : Datum: 4 maart 2014 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.) Persoverleg: Ja 8751

Nadere informatie

Van: M. van Milligen Tel nr: Nummer: 17A.00002

Van: M. van Milligen Tel nr: Nummer: 17A.00002 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. van Milligen Tel nr: Nummer: 17A.00002 Datum: 31 januari 2017 Team: Openbare Orde en Veiligheid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Olga Gelauff, Hans Witteveen, Pepijn van de Burgt, Martin Fransen, Barbara Tabois

Olga Gelauff, Hans Witteveen, Pepijn van de Burgt, Martin Fransen, Barbara Tabois VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: E. van den Born Tel nr: 0652733501 Nummer: 16A.01197 Datum: Team: Sociaal Beleid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Olga Gelauff,

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met bijgaande raadsinformatiebrief en deze door te sturen naar de raad.

Advies: In te stemmen met bijgaande raadsinformatiebrief en deze door te sturen naar de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: H. Steijn Tel,nr,: 06-35113525 Geraadpleegd consulent Datum: 13-01-2014 Team: JLV Financieel: Tekenstukken: Ja Persbericht: Bijlagen:

Nadere informatie

Van: A. Lacroix Tel nr: 8889 Nummer: 16A.00987

Van: A. Lacroix Tel nr: 8889 Nummer: 16A.00987 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: A. Lacroix Tel nr: 8889 Nummer: 16A.00987 Datum: 18 oktober 2016 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan:

Nadere informatie

Advies: instemmen met de beantwoording van vragen van Sterk Woerden via bijgaande RIB.

Advies: instemmen met de beantwoording van vragen van Sterk Woerden via bijgaande RIB. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: J. van Leer Tel.nr.: 8344 Nummer: 14A.00663 Datum: 4 september 2014 Team: JLV Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: Fransen, Sneep,

Nadere informatie

Beleidsregels zon- en feestdagenregeling

Beleidsregels zon- en feestdagenregeling Beleidsregels zon- en feestdagenregeling Vastgesteld bij besluit van : 8 juli 2008 Auteur : Baukje van der Bij Documentnaam : Beleidsregels zon- en feestdagenregeling Gemeente Beuningen De burgemeester

Nadere informatie

O P E N B A A R. Advies:

O P E N B A A R. Advies: O P E N B A A R VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Barelds Tel nr: 8494 Nummer: 16A.00286 Datum: 21 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Advies: 1. Akkoord gaan met de beantwoording van deze art. 40 vragen, zoals verwoord in bijgaande RIB. 2. Deze RIB naar de gemeenteraad zenden.

Advies: 1. Akkoord gaan met de beantwoording van deze art. 40 vragen, zoals verwoord in bijgaande RIB. 2. Deze RIB naar de gemeenteraad zenden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: P. Lagarde Tel nr: 8319 Nummer: 17A.00802 Datum: 7 juli 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Alide de Leeuw (team JLV) Advies: Instemmen met de RIB waarin de gestelde vragen worden beantwoord. wethouder Koster

Alide de Leeuw (team JLV) Advies: Instemmen met de RIB waarin de gestelde vragen worden beantwoord. wethouder Koster VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel,nr,: 8327 Nummer: 14A.00619 Datum: 6 augustus 2014 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen:

Nadere informatie

Van: E. ten Westenend Tel nr: 8455 Nummer: 17A.01006

Van: E. ten Westenend Tel nr: 8455 Nummer: 17A.01006 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: E. ten Westenend Tel nr: 8455 Nummer: 17A.01006 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 5 Afschrift

Nadere informatie

Van: L. Rodel Tel nr: Nummer: 17A.00988

Van: L. Rodel Tel nr: Nummer: 17A.00988 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: L. Rodel Tel nr: 0348 428479 Nummer: 17A.00988 Datum: 7 september 2017 Team: Openbare orde en veiligheid / Juridische zaken Tekenstukken:

Nadere informatie

Advies: stem in met de beantwoording in bijgaande RIB en stuur deze aan de raad

Advies: stem in met de beantwoording in bijgaande RIB en stuur deze aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 17A.00930 Datum: 22 augustus 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Wethouder Schreurs. Advies: Bijgaande RIB doorsturen naar de raad. Nee. Besluit 09-02-2016: Akkoord. & RAADSINFORMATIEBRIEF

Wethouder Schreurs. Advies: Bijgaande RIB doorsturen naar de raad. Nee. Besluit 09-02-2016: Akkoord. & RAADSINFORMATIEBRIEF VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: B. Atema Tel nr: 8480 Nummer: 16A.00135 Datum: 9 februari 2016 Team: VG Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES B en W Adviesnota Onderwerp Beslissingen op bezwaren vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 mei 2019 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Geraadpleegd. Johan van Dulken, Gerold Borsboom, Rob Smits. Michel de Groot, Nanda de Ridder, Pepijn van den Burgt

Geraadpleegd. Johan van Dulken, Gerold Borsboom, Rob Smits. Michel de Groot, Nanda de Ridder, Pepijn van den Burgt VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: S. Kempink Tel.nr. : Datum: 10 juni 2014 Tekenstukken: Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): n.v.t. 06-20094781 Geraadpleegd consulent Team: Jeugd,

Nadere informatie

N. Bink. wethouder Stolk. Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 16A Datum: 24 mei 2016

N. Bink. wethouder Stolk. Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 16A Datum: 24 mei 2016 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 16A.00507 Datum: 24 mei 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

NEE VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: T. Chaudron Tel nr: 8339 Nummer: 16A.01042

NEE VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: T. Chaudron Tel nr: 8339 Nummer: 16A.01042 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: T. Chaudron Tel nr: 8339 Nummer: 16A.01042 Datum: 19 oktober 2016 Team: Ruimtelijke Plannen Tekenstukken: Nee Bijlagen: div Afschrift aan: weth. Haring, F.

Nadere informatie

06-35113527 Geraadpleegd consulent. bijlagen: Collegeleden, Jeroen Göttgens, Carla Dupont

06-35113527 Geraadpleegd consulent. bijlagen: Collegeleden, Jeroen Göttgens, Carla Dupont VOORSTEL AAN BURGEMEESTER RAADSINFORMATIEBRIEF & Van : Dat um: M. Elberse Tel,nr, : 06-35113527 Geraadpleegd consulent 20 januari 2014 Team: Jeugd, Leefbaarheid en Veiligheid Tekenstukk en: Afschrift aan:

Nadere informatie

Advies: 1. In te stemmen met het raadsvoorstel aanpassing gemeentevlag Woerden 2. Het raadsvoorstel door te sturen naar de raad

Advies: 1. In te stemmen met het raadsvoorstel aanpassing gemeentevlag Woerden 2. Het raadsvoorstel door te sturen naar de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: C. Dupont Tel nr: 8904 Nummer: 16A.01262 Datum: 23 februari 2017 Team: personeel en communicatie Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met bijgevoegde RIB en ter informatie voor te leggen aan de raad.

Advies: In te stemmen met bijgevoegde RIB en ter informatie voor te leggen aan de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Brekelmans Tel.nr.: 8460 Nummer: 14A.00510 Datum: 18 juni 2014 Team: Ruimtelijke Beleid en Projecten Tekenstukken: Ja Persoverleg:

Nadere informatie

& RAADSINFORMATIEBRIEF. Van: A. de Leeuw Tel,nr,: 06-35113543 Geraadpleegd consulent Nummer: 14A.00133 Datum: 04-03-2014

& RAADSINFORMATIEBRIEF. Van: A. de Leeuw Tel,nr,: 06-35113543 Geraadpleegd consulent Nummer: 14A.00133 Datum: 04-03-2014 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: A. de Leeuw Tel,nr,: 06-35113543 Geraadpleegd consulent Nummer: 14A.00133 Datum: 04-03-2014 Team: Jeugd, Leefbaarheid en Veiligheid Tekenstukken:

Nadere informatie

Onderwerp Evaluatie Verordening winkeltijden gemeente Heerenveen 2014 Voorstel

Onderwerp Evaluatie Verordening winkeltijden gemeente Heerenveen 2014 Voorstel Onderwerp Evaluatie Verordening winkeltijden gemeente Heerenveen 2014 Voorstel Portefeuillehouder van der Laan Datum collegebesluit 31 maart 2015 Opsteller de heer G. van der Veer Registratie GF15.20024

Nadere informatie

Van: H. Steijn Tel.nr.: 06-35113525 Nummer: 14A.00453

Van: H. Steijn Tel.nr.: 06-35113525 Nummer: 14A.00453 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: H. Steijn Tel.nr.: 06-35113525 Nummer: 14A.00453 Datum: 27 mei 2014 Team: JLV Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Akkoord te gaan met bijgaande raadsinformatiebrief inzake beantwoording (technische) vragen van de Commissie Ruimte d.d. 12 juni 2014.

Akkoord te gaan met bijgaande raadsinformatiebrief inzake beantwoording (technische) vragen van de Commissie Ruimte d.d. 12 juni 2014. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: D. de Roock Tel.nr.: 8504 Nummer: 14A.00512 Datum: 19 juni 2014 Team: Wijkonderhoud Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 juli 2005 / 138/2005. Onderwerp Wijziging verordening winkeltijden

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 juli 2005 / 138/2005. Onderwerp Wijziging verordening winkeltijden Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 juli 2005 / 138/2005 Onderwerp Wijziging verordening winkeltijden Programma / Programmanummer Economische ontwikkeling / 3220 Portefeuillehouder L. Scholten

Nadere informatie

Advies: Wethouder Haring. Van: M. van Kuilenburg Tel nr: 8401 Nummer: 17A Datum: 3 mei Team: Financien Tekenstukken: Nee

Advies: Wethouder Haring. Van: M. van Kuilenburg Tel nr: 8401 Nummer: 17A Datum: 3 mei Team: Financien Tekenstukken: Nee VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. van Kuilenburg Tel nr: 8401 Nummer: 17A.00489 Datum: 3 mei 2017 Team: Financien Tekenstukken: Nee Bijlagen: Afschrift aan: Hanneke Weesie N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Aanwijzing 12 zon- en feestdagen als koopzondag

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Aanwijzing 12 zon- en feestdagen als koopzondag COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Aanwijzing 12 zon- en feestdagen als koopzondag Gevraagde beslissing Zondag 21 oktober 2018, 28 oktober 2018, 4 november 2018, 11 november 2018, 18 november 2018, 25 november

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie

Linyan Yu, Edward vd Elshout. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. wethouder de Weger

Linyan Yu, Edward vd Elshout. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. wethouder de Weger VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 15A.00873 Datum: 7 september 2015 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift

Nadere informatie

V. Reintjes. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. wethouder De Weger

V. Reintjes. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. wethouder De Weger VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.01241 Datum: 12 december 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Advies: NEE. Van: L. Brekelmans Tel.nr. : Datum: 17 september Nummer: 14A Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten

Advies: NEE. Van: L. Brekelmans Tel.nr. : Datum: 17 september Nummer: 14A Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. Brekelmans Tel.nr. : Datum: 17 september 2014 8460 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Viveen, Diana; Zwaneveld, Jan Team:

Nadere informatie

Team: Communicatie & Personeelszaken. Ondernemingsraad, Georganiseerd Overleg, Monique Walboomers, Frans de Waal, Gerben Karssenberg

Team: Communicatie & Personeelszaken. Ondernemingsraad, Georganiseerd Overleg, Monique Walboomers, Frans de Waal, Gerben Karssenberg VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 14A.00779 Datum: 17 oktober 2014 Team: Communicatie & Personeelszaken Tekenstukken: Nee Bijlagen: 3 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Advies: De raad te informeren over het aantal opgelegde gebiedsontzeggingen op grond van artikel 2:78 APV conform bijgevoegde raadsinformatiebrief.

Advies: De raad te informeren over het aantal opgelegde gebiedsontzeggingen op grond van artikel 2:78 APV conform bijgevoegde raadsinformatiebrief. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. van Wijk Tel nr: 06-35113527 Nummer: 17A.01089 Datum: 2017 Team: OOV Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 17A.00891

Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 17A.00891 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 17A.00891 Datum: 24 oktober 2017 Team: Afval en Reiniging Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Geraadpleegd. Advies: Vijf leden van de Wmo-raad herbenoemen conform het reglement van de Wmo-raad.

Geraadpleegd. Advies: Vijf leden van de Wmo-raad herbenoemen conform het reglement van de Wmo-raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. van der Ploeg Tel.nr. : 06-35113533 Geraadpleegd consulent Datum: 9 september 2013 Afd.: onderwijs, welzijn en zorg Financieel: Tekenstukken: Ja Afschrift

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met de brief met toelichting op zienswijze scheidingsvoorstel DAEB/niet DAEB (17U.12929) En deze brief te sturen naar GroenWest.

Advies: In te stemmen met de brief met toelichting op zienswijze scheidingsvoorstel DAEB/niet DAEB (17U.12929) En deze brief te sturen naar GroenWest. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Van Velden Tel nr: 06-50411181 Nummer: 17A.00595 Datum: 24 mei 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift aan: Team: Ruimtelijk beleid en projecten Wethouder

Nadere informatie

Mike Bouwman. wethouder de Weger. Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00126 Datum: 8 februari 2016

Mike Bouwman. wethouder de Weger. Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00126 Datum: 8 februari 2016 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00126 Datum: 8 februari 2016 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Mike Bouwman

Nadere informatie

Besluit 04-04-2016: Aangepast besluit. 1. Instemmen met kosteloos Partnerschap Stichting Romeinse Limes Nederland

Besluit 04-04-2016: Aangepast besluit. 1. Instemmen met kosteloos Partnerschap Stichting Romeinse Limes Nederland VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. Dutting Tel nr: 8570 Nummer: 16A.00300 Datum: 23 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 3 Afschrift aan: J. Zwaneveld; D. Viveen; C. van Dam

Nadere informatie

Raadsvoorstel(voorheen RA )

Raadsvoorstel(voorheen RA ) svoorstel(voorheen RA15.0076) Onderwerp: Verordening Winkeltijden gemeente Emmen Portefeuillehouder: B.R. Arends Ontwikkeling, Beleid en Directiestaf Tonia Arts-van Oosten, telefoon ((0591)68 55 24) Aan

Nadere informatie

F. Steenbergen (R&B), V. Reintjes (R&B) Advies: In te stemmen met de voorgestelde beantwoording en deze via bijgaande RIB aan de raad te zenden.

F. Steenbergen (R&B), V. Reintjes (R&B) Advies: In te stemmen met de voorgestelde beantwoording en deze via bijgaande RIB aan de raad te zenden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 15A.00559 Datum: 27 mei 2015 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Advies: Vaststellen aandachtspunten voor de bespreking van het lokaal veteranenbeleid in de commissie middelen van 18 september 2013

Advies: Vaststellen aandachtspunten voor de bespreking van het lokaal veteranenbeleid in de commissie middelen van 18 september 2013 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: C. de Heer Tel.nr. 06-22664707 Geraadpleegd consulent Datum: 30 augustus 2013 Afd.: onderwijs, welzijn en zorg Financieel: Tekenstukken: n Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Advies: Stel de raad voor om bijgaande APV wijziging vast te stellen.

Advies: Stel de raad voor om bijgaande APV wijziging vast te stellen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L.M. Rödel Tel nr: 0348 428479 Nummer: 17A.00903 Datum: 11 augustus 2017 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Team: Juridische

Nadere informatie

V. Reintjes W. van Bodegraven

V. Reintjes W. van Bodegraven VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: V. Reintjes W. van Bodegraven Tel,nr,: 8512 8304 Geraadpleegd consulent Datum: 11-12-2013 Team: Realisatie en beheer Financieel: Tekenstukken:

Nadere informatie

Marius van Asselt. Advies: 1. Akkoord gaan met de beantwoording zoals verwoord in bijgaande RIB. 2. Deze RIB naar de raad zenden.

Marius van Asselt. Advies: 1. Akkoord gaan met de beantwoording zoals verwoord in bijgaande RIB. 2. Deze RIB naar de raad zenden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: P. Lagarde Tel nr: 8319 Nummer: 17A.00665 Datum: 9 juni 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

8865 Geraadpleegd. Realisatie en beheer

8865 Geraadpleegd. Realisatie en beheer VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: J. van Doorne Tel.nr. : 8865 Geraadpleegd consulent Datum: 15 oktober 2013 Afd.: Ruimte Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Realisatie en

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer:

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer: *11.25585* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: D. Haan Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535202 Portefeuillehouder: W.C. Luchjenbroers Onderwerp: Zondagopenstelling Borger Registratienummer:

Nadere informatie

Van: M. van Wijk Tel nr: Nummer: 17A.00868

Van: M. van Wijk Tel nr: Nummer: 17A.00868 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. van Wijk Tel nr: 06-35113527 Nummer: 17A.00868 Datum: 22 augustus 2017 Team: OOV Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: Marjolein

Nadere informatie

Mark Goossens, Frank Frijlink. Advies: In te stemmen met de beantwoording van de art.40-vragen in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen

Mark Goossens, Frank Frijlink. Advies: In te stemmen met de beantwoording van de art.40-vragen in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00965 Datum: 29 september 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Van: C. Soede Tel.nr.: 06-35113529 Nummer: 14A.00690

Van: C. Soede Tel.nr.: 06-35113529 Nummer: 14A.00690 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: C. Soede Tel.nr.: 06-35113529 Nummer: 14A.00690 Datum: 24 november 2014 Team: Jeugd, leefbaarheid en veiligheid Tekenstukken: Ja Bijlagen:

Nadere informatie

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. Atema Tel nr: 8480 Nummer: 17A.01159 Datum: 26 oktober 2017 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Bijlagen: Geen Afschrift aan: geen N.a.v.

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 15I0006740 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229423 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Advies: De RIB 'Gemeentelijke BZK rapportage 2014' vast te stellen en ter kennisname te sturen aan de Raad

Advies: De RIB 'Gemeentelijke BZK rapportage 2014' vast te stellen en ter kennisname te sturen aan de Raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: S. Stam Tel nr: Nummer: 15A.00335 Datum: 30 maart 2015 Team: Onderwijs, Welzijn en Zorg Tekenstukken: Ja Bijlagen: 4 Afschrift aan: n.v.t.

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : P.J. Beers : Vergunning Verlening en Handhaving : Olof Stom Voorstel aan de raad Onderwerp : Verordening winkeltijden

Nadere informatie

M. Goossens, F. van den Berg, M. Bouwman, M. van Baaren

M. Goossens, F. van den Berg, M. Bouwman, M. van Baaren VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: M. van Baaren Tel nr: 8413 Nummer: 16A.00861 Datum: 27 september 2016 Team: Realisatie & Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. 2012/3128 B&W d.d. 15-5-2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Nadere informatie

Advies: De Regeling Bijzonder Georganiseerd Overleg, welke is opgesteld in het kader van Het Nieuwe Werkbedrijf i.o., vaststellen.

Advies: De Regeling Bijzonder Georganiseerd Overleg, welke is opgesteld in het kader van Het Nieuwe Werkbedrijf i.o., vaststellen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: F. de Waal Tel.nr. : Datum: 5 september 2013 Afd.: communicatie en personeel Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Onderwerp:

Nadere informatie

Besluit 01-04-2014: Akkoord. Van: E. Nussy Tel.nr. : Datum: 25 maart 2014. Nummer: 14A.00272

Besluit 01-04-2014: Akkoord. Van: E. Nussy Tel.nr. : Datum: 25 maart 2014. Nummer: 14A.00272 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: E. Nussy Tel.nr. : Datum: 25 maart 2014 8685 Team: BSD Tekenstukken: Ja Bijlagen: Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Onderwerp:Gemeentelijke onderscheiding

Nadere informatie

Van: M. Eersel Tel nr: Nummer: 17A.00468

Van: M. Eersel Tel nr: Nummer: 17A.00468 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: M. Eersel Tel nr: Nummer: 17A.00468 Datum: 28 april 2017 Team: Juridische Zaken en Openbare Orde en Veiligheid Tekenstukken: Ja Bijlagen:

Nadere informatie

Advies: Bijgaande raadsinformatiebrief met bijlage vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande raadsinformatiebrief met bijlage vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.01037 Datum: 20 september 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2

Nadere informatie

Van: R. van Doggenaar Tel nr: 8434 Nummer: 18A.00217

Van: R. van Doggenaar Tel nr: 8434 Nummer: 18A.00217 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: R. van Doggenaar Tel nr: 8434 Nummer: 18A.00217 Datum: 27 februari 2018 Team: Ruimtelijke Plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Advies: de raad voor te stellen mevrouw drs. J.J. Kraeima te benoemen tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Klasse.

Advies: de raad voor te stellen mevrouw drs. J.J. Kraeima te benoemen tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Klasse. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: E. van Andel Tel nr: 8267 Nummer: 17A.00534 Datum: 9 mei 2017 Team: Sociaal Beleid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 4 Afschrift aan: P. vd

Nadere informatie

Collegevoorstel. Collegevoorstel. zaak_zaaknummer. Maatschappelijke Ontwikkeling. Ja, zonder beperkingen Zorg en welzijn

Collegevoorstel. Collegevoorstel. zaak_zaaknummer. Maatschappelijke Ontwikkeling. Ja, zonder beperkingen Zorg en welzijn bericht_id zaak_zaaknummer Collegevoorstel Maatschappelijke Ontwikkeling Regnr B&W dd 19 mei 2015 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Zorg en welzijn DT dd OR dd B&W dd OR dd Raad Raadsdocumenten

Nadere informatie

Monique à Campo, Linda Rödel. Advies: In te stemmen met de beantwoording van de art.40-vragen in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen

Monique à Campo, Linda Rödel. Advies: In te stemmen met de beantwoording van de art.40-vragen in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00963 Datum: 29 september 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.00840 Datum: 14 augustus 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: Christel Soede Tel nr: 06-35113529 Nummer: 15A.00795. Datum: 11 september 2015

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: Christel Soede Tel nr: 06-35113529 Nummer: 15A.00795. Datum: 11 september 2015 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: Christel Soede Tel nr: 06-35113529 Nummer: 15A.00795 Datum: 11 september 2015 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Nvt Team:

Nadere informatie