Audi connect Frequently Asked Questions

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Audi connect Frequently Asked Questions"

Transcriptie

1 Audi connect FAQ

2 Audi connect Frequently Asked Questions Inhoudsopgave I. Technische vereisten Welke technologie is nodig voor het gebruik van Audi connect? Is het mogelijk om de telefoonvoorbereiding online (Bluetooth) achteraf in te bouwen? II. Telefoneren, SIM-kaart en Audi connect gebruiken Kan ik telefoneren tijdens het gebruik van Audi connect? Werkt Audi connect met een iphone of een andere telefoon zonder SIM Access Profile? Welke SIM-kaart heb ik nodig? Is de telefonische bereikbaarheid gegarandeerd tijdens het gebruik van Audi connect-datadiensten? In welke landen werkt Audi connect? III. Audi connect-verbindingsinstellingen Hoe is te zien welke verbinding wordt gebruikt? Hoe is te zien dat er een dataverbinding is? Moet ik de dataverbinding zelf instellen? Hoe kan ik het waarschuwingsvenster voor dataverbindingen uitschakelen? Hoe is de dataverbinding te verbreken? Is de dataverbinding permanent te blokkeren?

3 Is dataroaming tijdelijk of permanent te blokkeren? Waar kan ik mijn dataverbruik controleren? IV. Audi connect-diensten Bestemming uploaden via myaudi of Google Maps Hoe kan ik een bestemming invoeren via myaudi of Google Maps? Hoe kan ik contacten via myaudi toevoegen aan de MMI? Welke PIN-code is nodig voor Audi connect? Hoeveel contactpersonen kan ik permanent opslaan in het MMI-adresboek? MMI navigatie plus met Google Earth-kaarten Waarom is de optie Google Earth bij de kaartinstellingen niet meteen beschikbaar? Hoe gebruik ik de aanvullende informatie (Wikipedia, Panoramio) die op de Google Earth-kaart verschijnt? Audi online verkeersinformatie Werkt Audi online verkeersinformatie ook in België? Hoe is Audi online verkeersinformatie te gebruiken? Is het mogelijk om Audi online verkeersinformatie achteraf te activeren in een auto met Audi connect? Wat betekent een gearceerd weggedeelte? Facebook, Twitter... Hoe kan ik een Facebook-profiel verwijderen van mijn myaudi-account?

4 WiFi-hotspot (ook WLAN-hotspot genoemd) Hoe is de WiFi-hotspot te gebruiken? Er is een dataverbinding, maar de WiFi-hotspot werkt niet. Hoe kan dat? Internetradio Hoe werkt internetradio in de auto? V. Audi connect en Rear Seat Entertainment Zijn de Audi connect-diensten ook via Rear Seat Entertainment te gebruiken?

5 I. Technische vereisten Welke technologie is nodig voor het gebruik van Audi connect? Om Audi connect te gebruiken, zijn in elk geval MMI navigatie plus en de telefoonvoorbereiding online (Bluetooth) nodig. Daarnaast is een SIM-kaart nodig waaraan een telefoonabonnement met mobiel internet is gekoppeld. Verder moet de auto binnen het bereik zijn van het mobiele netwerk. Is het mogelijk om de telefoonvoorbereiding online (Bluetooth) achteraf in te bouwen? Nee, telefoonvoorbereiding online (Bluetooth) is niet naderhand in te bouwen. U dient deze optie te kiezen bij de bestelling van de auto.

6 II. Telefoneren, SIM-kaart en Audi connect gebruiken Kan ik telefoneren tijdens het gebruik van Audi connect? Het hangt van de netwerkverbinding af of Audi connect samengaat met een telefoongesprek. - UMTS-netwerk (3G): gelijktijdig gebruik van spraak en data is mogelijk. - gsm-netwerk (2G): de dataverbinding voor Audi connect werkt niet tijdens een telefoongesprek. Werkt Audi connect met een iphone of een andere telefoon zonder SIM Access Profile? Met een toestel zonder SIM Access Profile zijn de Audi connect-diensten enkel te gebruiken in combinatie met een multi-sim-kaart. Welke SIM-kaart heb ik nodig? In principe is elke SIM-kaart waaraan een databundel gekoppeld is geschikt. Sommige SIM-kaarten bieden geen toegang tot Audi connect, zoals prepaidkaarten. Ook datalimieten kunnen een soepele verbinding in de weg staan. Is de telefonische bereikbaarheid gegarandeerd tijdens het gebruik van Audi connectdatadiensten? In de telefooninstellingen (TEL >> Instellingen) zijn drie voorkeuren opgenomen (de omschrijvingen kunnen van auto tot auto verschillen): - Automatisch (default-instelling) - Telefonie geoptimaliseerd - Datadiensten geoptimaliseerd

7 Deze instellingen hebben het volgende effect op het gebruik van Audi connect-diensten: Automatisch: Het systeem maakt automatisch contact met het UMTS- of gsm-netwerk, afhankelijk van de beschikbaarheid. Het systeem geeft de voorkeur aan een UMTS-verbinding. Via het gsm-net zijn Audi connect-diensten slechts in beperkte mate te gebruiken. In combinatie met bepaalde gsm-verbindingen is de WiFi-hotspot niet bruikbaar, om de telefonische bereikbaarheid te garanderen. Kies in dat geval de instelling Datadiensten geoptimaliseerd om de WiFi-hotspot te kunnen gebruiken. Telefonie geoptimaliseerd: Het systeem maakt contact met het gsm-net. Daardoor zijn de Audi connect-diensten slechts in beperkte mate te gebruiken. In combinatie met bepaalde gsm-verbindingen is de WiFi-hotspot niet bruikbaar, om de telefonische bereikbaarheid te garanderen. Kies in dat geval de instelling Datadiensten geoptimaliseerd om de WiFi-hotspot te kunnen gebruiken. Datadiensten geoptimaliseerd: Het systeem maakt contact met het UMTS- of gsm-netwerk, afhankelijk van de beschikbaarheid. Het systeem geeft de voorkeur aan een UMTS-verbinding. Ook indien enkel een gsm-verbinding beschikbaar is, blijven de Audi connect-diensten toegankelijk. Het kan zijn dat telefoneren dan beperkingen kent. In welke landen werkt Audi connect? Audi connect werkt overal in Europa, behalve op Cyprus, IJsland, Malta en in Turkije. In Rusland zijn de diensten alleen in en rond Moskou en Sint-Petersburg beschikbaar. Uw Audi-verdeler kan u vertellen welke Audi connect-diensten in uw auto beschikbaar zijn.

8 III. Audi connect-verbindingsinstellingen Hoe is te zien welke verbinding wordt gebruikt? Rechtsonder op het MMI-display wordt de actuele verbinding weergegeven. 3G staat voor UMTS, 2G voor gsm. Deze aanduiding verschijnt naast het symbool voor de ontvangststerkte. Hoe is te zien dat er een dataverbinding is? Tijdens de momenten dat er data worden ontvangen of verzonden, verschijnen er pijltjes boven de 2G-/3G-aanduiding in de statusregel onderaan het scherm. Moet ik de dataverbinding zelf instellen? Nee, meestal gebeurt dit automatisch. In uitzonderlijke gevallen is een handmatige configuratie nodig. Raadpleeg in dat geval uw telefoonprovider. Hoe kan ik het waarschuwingsvenster voor dataverbindingen uitschakelen? Het hangt van de verbindingsinstellingen af of er een waarschuwingsvenster verschijnt. De instellingen zijn als volgt te wijzigen (de omschrijvingen kunnen van auto tot auto verschillen): TEL >> Instellingen >> Verbindingen >> Dataverbindingen >> Verbinding maken Onder Verbinding maken zijn de volgende instellingen te selecteren: - op verzoek : de verbinding wordt pas gemaakt na bevestiging door de gebruiker. Voor elke dienst is expliciete goedkeuring nodig. Dit beveiligt het gebruik van functies waaraan veel dataverkeer te pas komt, zoals de WiFihotspot of Google Earth. Een Point-of-Interest zoeken of nieuws, weer en verkeer lezen is bijvoorbeeld wel mogelijk, afhankelijk van de persoonlijke instellingen. De exacte configuratie van wat wel en niet toegelaten is zonder expliciete toestemming, is per toestel/sim-kaart apart in te stellen.

9 - zonder verzoek : de dataverbinding komt automatisch tot stand. Dit is enkel aan te raden indien u beschikt over een mobiel abonnement met een zeer ruime databundel. - nooit : gebruik van Audi connect-datadiensten is niet mogelijk. De gebruiker krijgt daarover een melding indien hij toegang probeert te krijgen tot bijvoorbeeld POI search, Audi connect-internetservices zoals nieuws en weer of een bestemming wil uploaden via myaudi of Google Maps. Deze menu-instelling is aan te raden indien het abonnement slechts een beperkt dataverkeer toelaat of indien u geen gebruik van dataverkeer wilt maken. Hoe is de dataverbinding te verbreken? Een actieve dataverbinding is handmatig te stoppen door in het menu-onderdeel Verbinding maken nooit te selecteren. U kunt ook de telefoonvoorbereiding online (Bluetooth) uitzetten. Ook door het uitnemen van de SIM-kaart of het verbreken van de Bluetooth-verbinding van de telefoon wordt de dataverbinding onderbroken. Is de dataverbinding permanent te blokkeren? Ja, dat kan. In het telefoonmenu kunt u instellen dat Audi connect geen dataverbinding kan maken. Doorloop hiervoor volgende stappen (de omschrijvingen kunnen van auto tot auto verschillen): TEL >> Instellingen >> Verbindingen >> Dataverbindingen >> Verbinding maken nooit (zie ook Hoe kan ik het waarschuwingsvenster voor dataverbindingen uitschakelen? ) Is dataroaming tijdelijk of permanent te blokkeren? In de fabrieksinstellingen is roaming standaard uitgeschakeld. U kunt de huidige instelling als volgt controleren en wijzigen (de omschrijvingen kunnen van auto tot auto verschillen): TEL >> Instellingen >> Verbindingen >> Dataverbindingen >> Dataroaming Deze instelling wordt telkens opgeslagen voor de actuele SIM-kaart resp. de actueel aangekoppelde telefoon.

10 Waar kan ik mijn dataverbruik controleren? In de telefooninstellingen is een online verbruiksmeter te vinden. Die bereikt u als volgt (de omschrijvingen kunnen van auto tot auto verschillen): TEL >> Instellingen >> Verbindingen >> Dataverbindingen >> Online verbruiksmeter De verbruiksmeter toont per gebruiker de datahoeveelheid die via de telefoonvoorbereiding online (Bluetooth) ontvangen en verzonden is. De teller kan gereset worden. Het display toont de datum waarop de teller voor het laatst op 0 werd gezet en het aantal megabytes dat sinds die datum verbruikt werd. Voor elke SIM-kaart (of elke telefoon) is een apart overzicht beschikbaar. Ter info: het overzicht dat in uw wagen wordt weergegeven stemt niet noodzakelijk overeen met het dataverbruik volgens de facturen van uw telefoonprovider, onder meer als gevolg van een verschil in de periodes waarover de provider het verbruik berekent.

11 IV. Audi connect-diensten Bestemming uploaden via myaudi of Google Maps Hoe kan ik een bestemming invoeren via myaudi of Google Maps? Klik linksonder op de homepage van op myaudi. U komt op een beveiligde site waar u een eigen account kunt aanmaken. In uw accountgegevens kunt u ook het chassisnummer van uw Audi vermelden. Om navigatiebestemmingen te selecteren en via Google Maps naar de auto te verzenden, dient u uw auto voor de Audi connect-diensten te configureren. Daarvoor is een myaudi-pincode nodig die de website voor u aanmaakt. Voer deze code in de MMI van uw auto in. Via MMI kunt u vervolgens contacten uit myaudi ophalen. Ga daarvoor als volgt te werk: open het Adresboek, druk op de save/bewaar -toets en kies importeren (de omschrijvingen kunnen van auto tot auto verschillen). Selecteer daarna de myaudi-account en voer de myaudi-pincode in. De contacten worden opgehaald en in het adresboek weergegeven. De bijbehorende adresgegevens kunnen direct als navigatiebestemming gebruikt worden. Hoe kan ik contacten via myaudi toevoegen aan de MMI? U kunt contacten vanuit myaudi op twee manieren naar de MMI uploaden: als online-navigatiebestemming of via het adresboek. Welke PIN-code is nodig voor Audi connect? Om de gegevens uit uw myaudi-account in de auto te gebruiken, is een eenmalige koppeling tussen account en auto nodig. Nadat u het chassisnummer van uw wagen hebt ingevoerd, krijgt u een achtcijferige PIN-code te zien. Noteer deze. Ga naar uw auto, selecteer in het menu connect bestemmingen of adresboek importeren vanuit myaudi (de omschrijvingen kunnen van auto tot auto verschillen) en voer eenmalig de code in. Om uw klantgegevens te beschermen wordt de PIN-code gekoppeld aan de telefoon of SIM-kaart waarmee MMI op dat moment verbonden is. Door het adresboek terug te zetten naar de fabrieksinstellingen wordt de code gewist. U dient de acht cijfers erna opnieuw in te voeren.

12 Hoeveel contactpersonen kan ik permanent opslaan in het MMI-adresboek? Vanaf de telefoon zijn maximaal 100 contactpersonen permanent op te slaan in het adresboek van de auto. Dat is inclusief maximaal 50 online bestemmingen uit de myaudi-account. Een voorbeeld: als in het adresboek 80 contactpersonen zijn opgeslagen, blijft er nog ruimte voor 20 items uit de myaudi-account. MMI navigatie plus met Google Earth-kaarten Waarom is de optie Google Earth bij de kaartinstellingen niet meteen beschikbaar? Google Earth is pas beschikbaar als het systeem volledig is opgestart. Zodra het systeem volledig gebruiksklaar is, schakelt de weergave automatisch over op Google Earth. Zolang het satellietbeeld nog niet zichtbaar is, wordt in de statusregel onderaan het scherm Google grijs weergegeven. De voortgang van het initialiseren van de Google Earthkaarten wordt weergegeven door het vullen van het Google-logo. Zodra de kaarten volledig zijn geladen, wordt het logo wit weergegeven. Hoe gebruik ik de aanvullende informatie (Wikipedia, Panoramio) die op de Google Earthkaart verschijnt? Extra informatie op de Google Earth-kaart, bijvoorbeeld Wikipedia-artikelen en Panoramio-foto s, is op twee manieren te bekijken: - Bediening met touchpad: het zoomkruis op het symbool plaatsen en één keer op de touchpad klikken. De informatie wordt in een nieuw browservenster weergegeven. - Bediening zonder touchpad: de cursor (het zoomkruis) met de joystick op het symbool plaatsen, erop klikken en de link selecteren. Op de volgende schermweergave deze link kiezen. De informatie wordt in een nieuw browservenster weergegeven.

13 In het browservenster kunt u door de Panoramio-beelden en Wikipedia-teksten vooruit- en terugbladeren via de twee onderste functieknoppen. - Gebruik de functieknop linksboven om de actuele webinhoud als navigatiebestemming te kiezen. - Gebruik de functieknop rechtsboven om toegang te krijgen tot extra browseropties (zoom, stoppen, vernieuwen en als navigatiebestemming selecteren). Audi online verkeersinformatie Werkt Audi online verkeersinformatie ook in België? Ja, online verkeersinformatie is ook in België beschikbaar. Audi online verkeersinformatie is er in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Vraag uw Audi-verdeler om meer informatie. Hoe is Audi online verkeersinformatie te gebruiken? De ontvangst van online verkeersinformatie is te activeren via INFO >> Instellingen. Dit werkt als volgt: (fabrieksinstelling = uit ) (de omschrijvingen kunnen van auto tot auto verschillen) TEL >> Instellingen >> Verbindingen >> Dataverbindingen >> Verkeersinformatie Als aanvulling op de weergave van verkeersstromen is er de kaartweergave Verkeer, die tegelijk met de Google Earthkaart of de standaardkaart kan worden weergegeven: NAV >> Instellingen >> Kaartweergave Deze kaartweergave is overzichtelijker door het gebruik van minder kleuren dan op de standaardkaart. Het symbool voor Audi online verkeersinformatie wordt linksonder op het beeldscherm weergegeven. Net zoals het TMC-/TMCpro-icoontje is het enkel zichtbaar indien de dynamische filevermijding ingeschakeld is (NAV >> Criteria >> Dyn. filevermijding)

14 De actuele verkeersstromen zijn in kleur op de wegen gemarkeerd: - groen: geen belemmeringen - oranje: druk verkeer - rood: file Verkeersbelemmeringen zoals wegwerkzaamheden, files en omleidingen zijn op alle kaarten te zien. De verkeersstromen worden enkel op de verkeerskaart getoond. Is het mogelijk om Audi online verkeersinformatie achteraf te activeren in een auto met Audi connect? Nee, de Audi connect-dienst online verkeersinformatie is niet achteraf te activeren. Wat betekent een gearceerd weggedeelte? Een gearceerd weggedeelte wijst op een actuele verkeersmelding, bijvoorbeeld een file of wegwerkzaamheden. De wegkleur is voor dit routedeel gearceerd, bijvoorbeeld groen-zwart. Op die manier ziet u de lengte van het verkeersprobleem. Deze weergave wordt ook op de standaardkaart gebruikt, maar dan rood-wit gearceerd. Facebook, Twitter... Hoe kan ik een Facebook-profiel verwijderen van mijn myaudi-account? In de myaudi-account is enkel de koppeling met Facebook zichtbaar, maar er is geen mogelijkheid om het Facebookprofiel te deactiveren. Daarvoor dient u uw Facebook-account te openen, waar u via de rubriek App Center (aan de linkerkant van het scherm op de startpagina) de applicatie Audi connect myaudi kunt verwijderen uit je apps.

15 WiFi-hotspot (ook WLAN-hotspot genoemd) Hoe is de WiFi-hotspot te gebruiken? Blader in het MMI-menu naar (de omschrijvingen kunnen van auto tot auto verschillen): TEL >> Instellingen >> Verbindingen >> Netwerkverbinding (WLAN). Daar kunt u WiFi/WLAN instellen. De naam van de hotspot (SSID = Service Set Identifier) is standaard Audi in combinatie met de laatste vijf tekens van het chassisnummer. U kunt deze naam wijzigen door erop te klikken. De naam mag bestaan uit letters en cijfers. Ook de tekens #, * en + zijn toegestaan. De encryptie (versleuteling) van de WiFi/WLAN-verbinding kan eveneens gewijzigd worden. Er zijn drie versleutelingsstandaarden beschikbaar: WEP, WPA, WPA2. Wij raden aan om indien mogelijk WPA2 te gebruiken, omdat deze veiliger is dan de andere twee. Door het wijzigen van de encryptiestandaard wordt het WLAN-wachtwoord automatisch veranderd in een willekeurig gegenereerd wachtwoord. Bij gebruik van WEP is het wachtwoord exact 13 tekens lang. Bij WPA en WPA2 bestaat het wachtwoord uit minimaal 8 en maximaal 63 tekens. Het wachtwoord mag bestaan uit letters en cijfers. Ook de tekens #, * en + zijn toegestaan. De WiFi-verbinding wordt op dezelfde manier tot stand gebracht als bij draadloos internet thuis of op kantoor. Zoek met de laptop, smartphone, tablet of ander apparaat met WiFi-functionaliteit naar beschikbare netwerken. Zorg ervoor dat het apparaat zichtbaar is voor andere. Indien die optie is uitgeschakeld, kunt u het apparaat alleen met de WiFi-hotspot verbinden door de naam (SSID) en het wachtwoord in te voeren. Goed om te weten: als u de instellingen in de MMI wijzigt, moet u deze bevestigen door te klikken op Instellingen overnemen (omschrijving kan verschillen). Pas dan zijn de wijzigingen opgeslagen. Vergeet niet om de aangepaste WLAN-instellingen ook in uw laptop, smartphone of tablet aan te passen.

16 Via WiFi krijgt u toegang tot het internet. Het dataverkeer kan daardoor hoog oplopen. Een telefoonabonnement met zo hoog mogelijke datalimiet is aan te bevelen, om hoge bijkomende kosten te vermijden. Raadpleeg uw telefoonprovider voor meer informatie over de beschikbare datalimieten. Via de internettoegang aan boord van uw Audi kunt u websites bezoeken, s ophalen en verzenden, internetradio beluisteren, een VPN-verbinding tot stand brengen etc. Goed om te weten: via het gsm-netwerk (2G) is de WLAN-verbinding niet altijd beschikbaar. Er is een dataverbinding, maar de WiFi-hotspot werkt niet. Hoe kan dat? Als de WiFi-hotspot niet werkt, ligt dat waarschijnlijk aan de MMI-instellingen. Bij de MMI-telefooninstellingen Automatisch en Telefonie geoptimaliseerd (omschrijving kan verschillen) is het mogelijk dat de dataverbinding wegvalt. Op die manier zorgt de MMI ervoor dat de telefoonverbinding steeds beschikbaar is voor gesprekken. Wilt u een constante dataverbinding voor de WiFi-hotspot, kies dan voor de instelling Datadiensten geoptimaliseerd. (zie ook Is de telefonische bereikbaarheid gegarandeerd tijdens het gebruik van Audi connect-datadiensten? onder II. Telefoneren, SIM-kaart en Audi connect gebruiken) Internetradio Hoe werkt internetradio in de auto? U kunt alleen via uw eigen apparaten naar internetradio luisteren. Gebruik bijvoorbeeld een smartphone, ipod, laptop of tablet. Maak verbinding met het internet (via de WiFi-hotspot van de auto of rechtstreeks via uw mobiele apparaat) en schakel Bluetooth audio streaming in, waarbij de MMI als hub dient.

17 V. Audi connect en Rear Seat Entertainment Zijn de Audi connect-diensten ook via Rear Seat Entertainment te gebruiken? Ja, ook via Rear Seat Entertainment is er toegang tot de Audi connect-diensten. Dat werkt op dezelfde manier als via de UMTS-module van de MMI voorin in de auto. Zo kunnen de passagiers achterin bijvoorbeeld: - een POI zoeken, - Audi connect-internetdiensten gebruiken (nieuws, weer, etc.), - Google Earth-navigatiekaarten bekijken De inhoud en bediening van de Audi connect-diensten in de auto achterin is identiek aan het aanbod voorin.

Audi connect FAQ. laatste update: maart 2014

Audi connect FAQ. laatste update: maart 2014 Audi connect FAQ laatste update: maart 2014 Audi connect Frequently Asked Questions Inhoudsopgave I. Technische vereisten Welke technologie/uitrusting is nodig voor het gebruik van Audi connect in de wagen?

Nadere informatie

De nieuwe Audi A3: start Audi connect.

De nieuwe Audi A3: start Audi connect. De nieuwe Audi A3: start Audi connect. Audi connect verbinden, gebruiken, activeren. Verbinden pagina 3 Gebruiken pagina 7 Activeren in de wagen pagina 8 Activeren via myaudi pagina 13 2 Meer informatie

Nadere informatie

Aud c. Audi connect. Audi-connect-brochure-clients_FR-NL.indd 1

Aud c. Audi connect. Audi-connect-brochure-clients_FR-NL.indd 1 i Aud. t c e n c n Audi connect Audi-connect-brochure-clients_FR-NL.indd 1 9/06/15 15:40 Inhoud 2 01 08 09 10 12 22 24 Inleiding Opstarten van de Audi connect diensten Registreren van het voertuig Verbinden

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Dienstbeschrijving IP One Dash app

Dienstbeschrijving IP One Dash app Dienstbeschrijving IP One Dash app Auteur: Marketing Datum: 05-08-2015 Versie: 1.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1054 2 P a g i n a Inhoud 1 Algemeen... 4 1.1 Wat is de Dash app... 4 1.2 Inloggen... 4 1.3

Nadere informatie

HANDLEIDING HUAWEI E-5330 MIFI ROUTER

HANDLEIDING HUAWEI E-5330 MIFI ROUTER HANDLEIDING HUAWEI E-5330 MIFI ROUTER Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART EUROPA

HANDLEIDING SIM KAART EUROPA HANDLEIDING SIM KAART EUROPA Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING ZTE MIFI ROUTER

INSTALLATIE HANDLEIDING ZTE MIFI ROUTER INSTALLATIE HANDLEIDING ZTE MIFI ROUTER Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide.

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide. Eerste gebruik van de Huawei E5220 Introductie: De Huawei E5220 mobiele wireless 3G router is de opvolger van de E5331 router en behoort tot de kleinste pocket routers van dit moment in zijn soort. Met

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Belbundel. Welkom bij Telfort belbundel

Belbundel. Welkom bij Telfort belbundel Belbundel Welkom bij Telfort belbundel Welkom... 3 Snel starten... 5 Mijn Telfort... 6 Mogelijkheden Mijn Telfort... 6 Belbundel ZZP Zakelijk Beheer... 6 Facturen bekijken... 7 Uw 1 e factuur: eenmalig

Nadere informatie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014 Handleiding Billingportal Telefonie Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 3 GESPREKSDETAILS... 5 3.1 TOTALEN... 5 3.2 DETAILS... 6 4 FACTURATIE... 7 5 MOBIEL (INDIEN

Nadere informatie

Dash-app. v o i c e w o r k s. c o m FAQ. Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV. Postbus 60281 1320 AH Almere

Dash-app. v o i c e w o r k s. c o m FAQ. Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV. Postbus 60281 1320 AH Almere FAQ Dash-app Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV v o i c e w o r k s. c o m Postbus 60281 1320 AH Almere t. 036 760 66 00 advies@voiceworks.com Inhoud 1 Algemeen 4 1.1 Wat is

Nadere informatie

Heldertelecom.nl. Dash-app

Heldertelecom.nl. Dash-app Heldertelecom.nl Dash-app Inhoud 1 Algemeen 1.1 Wat is de Dash-app 1.2 Voor welke mobiele toestellen is de Dash-app beschikbaar? 1.3 Is de Dash-app ook te gebruiken op een tablet zoals een ipad? 1.4 Wat

Nadere informatie

ŠKODA CONNECT Online-diensten

ŠKODA CONNECT Online-diensten ŠKODA CONNECT Online-diensten Deze brochure is bedoeld voor een snelle kennismaking met de ŠKODA Connect diensten. Onderwerpen in deze brochure ŠKODA Connect online-diensten 1 Registratie, activering van

Nadere informatie

Wifi of mobiel internet gebruiken?

Wifi of mobiel internet gebruiken? Wifi of mobiel internet gebruiken? Wat is het verschil tussen wifi en mobiel internet met een dataverbinding? Surfen via wifi is goedkoper (vaak gratis) dan surfen via mobiel internet, maar het wifi-bereik

Nadere informatie

Radio R 4.0 IntelliLink Veelgestelde vragen

Radio R 4.0 IntelliLink Veelgestelde vragen Inhoud 1. Audio... 1 2. Telefoon... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Films en foto's... 8 6. Overige vragen... 8 1. Audio V: Hoe kan ik overschakelen tussen verschillende audiobronnen (bv.

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART ITALIË

HANDLEIDING SIM KAART ITALIË HANDLEIDING SIM KAART ITALIË Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART OOSTENRIJK

HANDLEIDING SIM KAART OOSTENRIJK HANDLEIDING SIM KAART OOSTENRIJK Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in

Nadere informatie

Zakelijk. Welkom bij Telfort. Zakelijk

Zakelijk. Welkom bij Telfort. Zakelijk Zakelijk Welkom bij Telfort Zakelijk Welkom... 3 Snel starten... 5 Mijn Telfort... 6 Mogelijkheden Mijn Telfort... 6 E-mailadres doorgeven... 7 Nummerbehoud... 7 Diensten... 8 Voicemail... 8 Instellen

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Prepaid. Welkom bij Telfort Prepaid

Prepaid. Welkom bij Telfort Prepaid Prepaid Welkom bij Telfort Prepaid Welkom... 5 Snel starten... 7 Beltarieven... 8 Opwaarderen... 9 Beltegoed opvragen... 10 Diensten... 12 Voicemail...12 Instellen en beveiligen...12 In het buitenland...14

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

MaxiTEL. dienst beschrijving. www.maxitel.nl. Laatste wijziging: April 2015 Versie: 1.0

MaxiTEL. dienst beschrijving. www.maxitel.nl. Laatste wijziging: April 2015 Versie: 1.0 Laatste wijziging: April 2015 Versie: 1.0 E-mail: info@maxitel.nl - Telefoon: 0172-754 000 Fax: 0172-754 010 - ACM Registraties: 942487 / 942488 1/8 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Inleiding...

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Manager. Doro Experience. voor Doro PhoneEasy 740. Nederlands

Manager. Doro Experience. voor Doro PhoneEasy 740. Nederlands Doro Experience voor Doro PhoneEasy 740 Nederlands Manager Inleiding Gebruik Doro Experience Manager om toepassingen op een Doro Experience -apparaat te installeren en te beheren met behulp van elk type

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Mobile Connect & Apple

Mobile Connect & Apple Mobile Connect & Apple Software versie 4.05.01.00 - Always Best Connected - Hoe Installeert U de Vodafone Mobile Broadband software op uw Apple computer. Index van deze handleiding: Inleiding Het installeren

Nadere informatie

Mobiel Internet Aansluiten

Mobiel Internet Aansluiten Mobiel Internet Aansluiten Mobiel Internet aansluiten is niet veel meer dan het plaatsen van een simkaart in het apparaat waar u Mobiel Internet voor wilt gebruiken. Uw eigen apparaat of de Internet Stick

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Mobile Connect Pro. Uw account activeren. Inclusief 200 MB data per maand gedurende drie jaar. Mobile Broadband

Mobile Connect Pro. Uw account activeren. Inclusief 200 MB data per maand gedurende drie jaar. Mobile Broadband Mobile Connect Pro Uw account activeren Mobile Broadband Inclusief 200 MB data per maand gedurende drie jaar Welkom bij HP Mobile Connect Pro De simkaart die u voor HP Mobile Connect Pro nodig hebt, is

Nadere informatie

JPTrain. JPTrainBeta versie 25 mei 2015. Android client voor GBtrainHost

JPTrain. JPTrainBeta versie 25 mei 2015. Android client voor GBtrainHost JPTrain JPTrainBeta versie 25 mei 2015 Android client voor GBtrainHost Inhoud 1. Benodigd voor JPTrain... 3 2. Installatie JPTrain... 3 2.1 Conversie van oude versie(s)... 3 3. Eerste kennismaking met

Nadere informatie

Locatie: achter SP Bouwkunde

Locatie: achter SP Bouwkunde Inleiding; Vanuit de faculteit Bouwkunde is veelvuldig verzocht om ondersteuning voor de HP Ipaq 514 smartphone. Met deze handleiding zijn wellicht de meeste vragen te beantwoorden maar ook individuele

Nadere informatie

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P. 10-12 het lenen van e-books de basis P. 13-14 het lenen van e-books online lezen (is streamed

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART FRANKRIJK

HANDLEIDING SIM KAART FRANKRIJK HANDLEIDING SIM KAART FRANKRIJK Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in

Nadere informatie

iphone app - Timesheet

iphone app - Timesheet iphone app - Timesheet Timesheet - iphone app Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART SPANJE

HANDLEIDING SIM KAART SPANJE HANDLEIDING SIM KAART SPANJE Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 1.3 Inloggen met pincode op mobiele app... 4 2. Berichtenservice... 5 3. Bedrijfsmonitor...

Nadere informatie

Toyota Touch & Go/Plus Multimediasysteem Quick Guide

Toyota Touch & Go/Plus Multimediasysteem Quick Guide Toyota Touch & Go/Plus Multimediasysteem Quick Guide 1 Registreren 3 Koppelen telefoon 4 Muziek versturen met Bluetooth 5 Muziek afspelen 5 Bellen 6 Navigatie 7 POI's zoeken 8 USB navigatiebestemming 9

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

Verbind uw huishoudelijke apparaat met de toekomst. Quick Start Guide

Verbind uw huishoudelijke apparaat met de toekomst. Quick Start Guide Verbind uw huishoudelijke apparaat met de toekomst. Quick Start Guide De toekomst begint vanaf nu in uw huishouden! Mooi dat u Home Connect gebruikt * Hartelijk gefeliciteerd met uw volautomatische espressomachine

Nadere informatie

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren Inhoud Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren LET OP! Vul alleen uw gegevens in wanneer de adresregel begint met dit https://www.mijnnvd.nl. Alleen dan weet u zeker dat u inlogt

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART IERLAND

HANDLEIDING SIM KAART IERLAND HANDLEIDING SIM KAART IERLAND Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

FAQ. Koppeling en verbinding

FAQ. Koppeling en verbinding FAQ Bluetooth Algemeen Bluetooth is een protocol voor radiocommunicatie met kort bereik, waarmee men gegevens en diensten kan uitwisselen tussen ten minste twee elektronische apparaten. Het geïntegreerde

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.4 Release 26-07-2013 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II App 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om 24 uur per dag online

Nadere informatie

Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen?

Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen? Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen? Opmerking: u kunt zich op 2 manieren verbinden met internet: Via het 3G netwerk van mobiele telefonie: nationale

Nadere informatie

Internet Onderweg Aansluiten

Internet Onderweg Aansluiten Internet Onderweg Aansluiten Internet Onderweg aansluiten is niet veel meer dan het plaatsen van een simkaart in het apparaat waar u Internet Onderweg voor wilt gebruiken. Uw eigen apparaat of de Internet

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Kan ik toegang verkrijgen tot de e-attijari dienst via mijn gsm?

Kan ik toegang verkrijgen tot de e-attijari dienst via mijn gsm? e-attijari Uw bankdiensten beschikbaar in één klik FAQ Frequently asked Questions e-attijari, wat is dat? e-attijari is een bankdienst op afstand waarmee u uw rekeningen kunt raadplegen, per direct transacties

Nadere informatie

HIPPER Gebruikershandleiding

HIPPER Gebruikershandleiding HIPPER Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Installatie... 1 2 Configuratie... 1 3 Instellingen bereikbaarheid... 2 3.1 Niet storen (oftewel Do not Disturb)... 2 3.2 Doorschakelen... 3 3.2.1 Altijd Doorschakelen...

Nadere informatie

Algemeen. Als u nog geen mijngrossier.nl account heeft kunt u deze aanvragen via www.mijngrossier.nl/aanmelden.

Algemeen. Als u nog geen mijngrossier.nl account heeft kunt u deze aanvragen via www.mijngrossier.nl/aanmelden. F.A.Q. Algemeen Hoe kan ik een TopMec abonnement aanvragen? Voor het aanvragen van een TopMec jaarabonnement is een mijngrossier.nl account nodig. Heeft u al een mijngrossier.nl account en wilt een TopMec

Nadere informatie

Mobiele applicatie Volvo On Call Veelgestelde vragen

Mobiele applicatie Volvo On Call Veelgestelde vragen Mobiele applicatie Volvo On Call Veelgestelde vragen Hulp krijgen Vraag: Hoe kan ik contact opnemen met de Volvo On Call-alarmcentrale? Antwoord: Druk op de Volvo On Call-knop in uw auto, gebruik de hulpoproepfunctie

Nadere informatie

Audio en telematica Internetdiensten. Niveau 1 Niveau 2 Niveau 3

Audio en telematica Internetdiensten. Niveau 1 Niveau 2 Niveau 3 Audio en telematica Niveau Niveau 2 Niveau 3 Internetbrowser Druk op om de hoofdpagina weer te geven. 3 Audio en telematica Druk op " Internetbrowser " om de startpagina van de internetbrowser weer te

Nadere informatie

Renault R & Go. Praktische en slimme applicatie om het rijden nog aangenamer te maken

Renault R & Go. Praktische en slimme applicatie om het rijden nog aangenamer te maken Renault R & Go Praktische en slimme applicatie om het rijden nog aangenamer te maken R&Go, 4 diensten vol interactieve functies Nieuw! Sluit uw smartphone of tablet aan op de autoradio van uw Renault.

Nadere informatie

Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8

Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8 Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8 In de versie 1.4.8 van de Trage Wegen APP zijn enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Het betreft hier: - Layout wijzigingen om de schermen duidelijker en overzichtelijker

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de iphone SHARP CORPORATION April 27, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Installatie

Nadere informatie

Getting Started. Siemens M55 * i-mode browser compatible

Getting Started. Siemens M55 * i-mode browser compatible Getting Started Siemens M55 * i-mode browser compatible * De browser van dit toestel ondersteunt i-mode; sommige i-mode diensten worden mogelijk niet ondersteund. Inhoudsopgave pagina Inleiding 5 Aan de

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART KROATIË

HANDLEIDING SIM KAART KROATIË HANDLEIDING SIM KAART KROATIË Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Berichten dicteren. Goed om te weten - gebruiksaanwijzing Porsche Connect

Berichten dicteren. Goed om te weten - gebruiksaanwijzing Porsche Connect Goed om te weten - gebruiksaanwijzing Porsche Connect 7/16 Porsche, het Porsche embleem, Panamera, Cayenne, Macan, 911, 718, PCCB, PCM, PDK, PSM, PTM, Tequipment en overige aanduidingen zijn gedeponeerde

Nadere informatie

KPN Mobiel Internet Dashboard Introductie

KPN Mobiel Internet Dashboard Introductie KPN Mobiel Internet Dashboard Introductie Inhoud Welkom bij het KPN Mobiel Internet Dashboard...1 Inleiding...1 Inleiding...1 Wat betekenen de verschillend gekleurde LEDs?...1 Hoe pak ik dat aan?...4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Index Het eerste gebruik...4 De...4 applicatie downloaden De...4 koptelefoon verbinden via Bluetooth Hoofdscherm...5 Een...6 gebruikersaccount aanmaken Geluidsinstellingen...7 Ruisonderdrukking...7

Nadere informatie

iphone app - Roll Call

iphone app - Roll Call iphone app - Roll Call Roll Call - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

Algemeen Hoe kan ik een TopMec abonnement aanvragen? Waar kan ik de handleiding van de TopMec App downloaden? Waar kan ik de TopMec App downloaden?

Algemeen Hoe kan ik een TopMec abonnement aanvragen? Waar kan ik de handleiding van de TopMec App downloaden? Waar kan ik de TopMec App downloaden? F.A.Q. Algemeen Hoe kan ik een TopMec abonnement aanvragen? Als u nog geen mijngrossier.nl gebruikersnaam en wachtwoord heeft, kunt u een account aanvragen via http://www.mijngrossier.nl/aanmelden. Heeft

Nadere informatie

Je rooster uit AMOS exporteren naar Google Agenda

Je rooster uit AMOS exporteren naar Google Agenda Je rooster uit AMOS exporteren naar Google Agenda (en vandaar eventueel naar een telefoon) Exporteren uit AMOS Start Staff Time Management (APN979). Selecteer jezelf. Klik op het tabblad Shift Plan, en

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART ISRAEL

HANDLEIDING SIM KAART ISRAEL HANDLEIDING SIM KAART ISRAEL Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART SPANJE

HANDLEIDING SIM KAART SPANJE HANDLEIDING SIM KAART SPANJE Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Hartelijk dank voor uw keuze voor Mobile WiFi van HUAWEI

Hartelijk dank voor uw keuze voor Mobile WiFi van HUAWEI Hartelijk dank voor uw keuze voor Mobile WiFi van HUAWEI De ondersteunde functies en het uiterlijk van het apparaat zijn afhankelijk van het specifieke model dat u hebt gekocht. De afbeeldingen zijn louter

Nadere informatie

HANDLEIDING ALCATEL ONE TOUCH Y580 MIFI ROUTER

HANDLEIDING ALCATEL ONE TOUCH Y580 MIFI ROUTER HANDLEIDING ALCATEL ONE TOUCH Y580 MIFI ROUTER Copyright 2012. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad en iphone

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad en iphone Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor ipad en iphone Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

Handleiding Eend NL Game Control. Versie Juni 2012

Handleiding Eend NL Game Control. Versie Juni 2012 Handleiding Eend NL Game Control Versie 2.0 - Juni 2012 Inhoudsopgave 1. Inloggen 2 2. Hoofdscherm - Evenementbeheer 4 2.1 Aanmaken nieuw evenement 4 2.2 Beheren van de chatbox 5 2.3 Beheren van de bonusvragen

Nadere informatie

Parkinson Thuis Probleemoplossing

Parkinson Thuis Probleemoplossing Parkinson Thuis Probleemoplossing Probleemoplossing Fox Inzicht App In sommige gevallen kan er een handeling van uw kant nodig zijn om ervoor te zorgen dat de apps altijd ingeschakeld zijn. Dit zal voornamelijk

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden 1.1 Aanmaken Bookshelf account Iedereen die een E-mail adres heeft, kan een Bookshelf account aanmaken. Dit kan via http://bookshelf.nl/start/.

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Ga naar http://www.google.com/analytics/. Heb je nog geen google account? Klik dan op: een account aanmaken (figuur 1) en volg de aanmeldprocedure.

Ga naar http://www.google.com/analytics/. Heb je nog geen google account? Klik dan op: een account aanmaken (figuur 1) en volg de aanmeldprocedure. Google analytics Een van de modules van mijnhengelsportvereniging.nl is de statistiekenmodule die gekoppeld is met Google Analytics (GA). Via een google account kunnen gegevens over de bezoekers inzichtelijk

Nadere informatie

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide.

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide. Eerste gebruik van de Huawei E589u-12 Introductie: De Huawei E589 4G LTE mobiele hotspot ondersteund gelijktijdig tot maximaal 10 users. Dit betekent dat je met de E589 samen met nog 9 andere vrienden

Nadere informatie

HIPPER. Gebruikershandleiding. Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014

HIPPER. Gebruikershandleiding. Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014 HIPPER Gebruikershandleiding Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014 Inhoud 1 Introductie... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Instellingen... 3 2 Installatie... 5 2.1 Installeren HIPPER voor iphone... 5 2.2

Nadere informatie

Verbind uw volautomatische espressomachine met de toekomst.

Verbind uw volautomatische espressomachine met de toekomst. Verbind uw volautomatische espressomachine met de toekomst. Home Connect. Een app voor alles. Home Connect is de eerste app die voor u wast, de vaat doet, bakt, koffie zet en in de koelkast kijkt. Uiteenlopende

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mobilepro@vdk

Gebruikershandleiding mobilepro@vdk Gebruikershandleiding mobilepro@vdk 1. Index Inhoud Gebruikershandleiding mobilepro@vdk... 1 1. Index... 1 2. Handleiding... 1 2.1. Doelgroep mobilepro@vdk... 1 2.2. Installatie en activeren van de mobilepro@vdk

Nadere informatie

Handleiding Archos 40 Titanium

Handleiding Archos 40 Titanium Handleiding Archos 40 Titanium Inhoud van de verpakking Controleer of de volgende onderdelen in de verpakking zitten: -- ARCHOS 40 Titanium -- Batterij -- Headset -- Micro SIM-adapter -- USB-kabel -- Lader

Nadere informatie

Om te starten met HIPIN, klikt u met de rechtermuisknop op het HIPIN pictogram. Als u hierop klikt, verschijnt onderstaand HIPIN menu.

Om te starten met HIPIN, klikt u met de rechtermuisknop op het HIPIN pictogram. Als u hierop klikt, verschijnt onderstaand HIPIN menu. Verkorte handleiding HIPIN Desktop Integratie HIPIN Desktop Integratie koppelt je Windows Desktop aan jou telefoon. Dat betekent dat je gesprekken kunt bedienen vanaf je desktop en dat je telefoon instellingen

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Handleiding Reseller Controle Paneel

Handleiding Reseller Controle Paneel Handleiding Reseller Controle Paneel Inloggen Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social media

Nadere informatie

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten)

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Friesland Noord is alleen beschikbaar voor cliënten die onder

Nadere informatie

Getting Started. i-mode browser compatible. * De browser van dit toestel ondersteunt i-mode; sommige i-mode diensten worden mogelijk niet ondersteund.

Getting Started. i-mode browser compatible. * De browser van dit toestel ondersteunt i-mode; sommige i-mode diensten worden mogelijk niet ondersteund. Getting Started Nokia 3650 * i-mode browser compatible i-mode en het i-mode logo zijn een handelsmerk en beeldmerk of een geregistreerd handelsmerk en beeldmerk van NTT DoCoMo Inc. in Japan en andere landen.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudstafel I. Aanmelden op de portal site van Sanoma Media... 3 II. CertiONE Bizmail in één oogopslag... 4 III. Controleren/wijzigen gebruikersgegevens... 5 IV. Aanmaken e-factuur

Nadere informatie

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST Naam Nr Klas Datum Met E-mail of elektronische post kan je berichten verzenden naar en ontvangen van andere computersystemen die aangesloten zijn op het Internet. De berichten

Nadere informatie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen Een aanwezigheidssimulatie werkt preventief tegen inbraak en kunt u met e-domotica realiseren in elk type woning. Deze geavanceerde aanwezigheidssimulatie

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART DUITSLAND

HANDLEIDING SIM KAART DUITSLAND HANDLEIDING SIM KAART DUITSLAND Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in

Nadere informatie

Inloggen op het Eduroam wireless netwerk

Inloggen op het Eduroam wireless netwerk Inloggen op het Eduroam wireless netwerk Inhoud Wat is Eduroam?... 3 Internationaal... 3 Eduroam op Nyenrode... 4 Eduroam instellen op jouw apparaat... 5 IPhone (IOS7 en hoger)... 6 Ipad (IOS7 en hoger)...

Nadere informatie