Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen?"

Transcriptie

1 Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen? Opmerking: u kunt zich op 2 manieren verbinden met internet: Via het 3G netwerk van mobiele telefonie: nationale dekking van het Proximusnetwerk. Via het Wi Fi netwerk: draadloze verbinding met een lokaal netwerk, dus met een dekking die dikwijls beperkt blijft tot een gebouw of een wijk. Hiervoor is het uiteraard nodig dat uw gsm uitgerust is met Wi Fi. (Voor meer uitleg kunt u terecht in de gebruikshandleiding van de iphone.) Mijn internetverbinding configureren via het 3G netwerk in 3 stappen 1. Selecteer de icoon "Instellingen" en kies daarna het menu "Algemeen". Selecteer dan het submenu "Netwerk" ("Edge" voor de iphones van de 1ste generatie): 2. Ga na of het 3G netwerk wel degelijk geactiveerd is, en kies dan de optie "Mobiel datanetwerk" ("APN" voor de iphones van de 1ste generatie): a b

2 3. Tik internet.proximus.be in in het veld "APN" Laat de andere 2 velden leeg. Uw aanpassingen worden automatisch opgeslagen. U kunt nu teruggaan naar het basisscherm en verbinding maken met het mobiele internet. Opgelet! Om onaangename verrassingen met de facturatie te vermijden en te voorkomen dat uw gsm permanent in verbinding staat met internet, volgt u de stappen in de FAQ "Hoe voorkom ik dat mijn iphone voortdurend verbonden is met internet en hoe vermijd ik vervelende verrassingen met mijn factuur?"

3 Mijn e mailbox configureren in 5 stappen 1. Selecteer de icoon "Instellingen", kies daarna het menu "Mail, Contacten, Agenda", en druk vervolgens op de optie "Voeg account toe": 2. Kies een van de voorgestelde mailaccounts of klik op "Anders" als u een andere e mailaccount ): 3. Selecteer de optie "Voeg mailaccount toe": 4. Geef tot slot uw naam in, uw e mailadres en het wachtwoord dat daaraan gelinkt is. Het veld "Beschrijving" wordt automatisch ingevuld. Druk daarna bovenaan rechts op "Bewaar": b a

4 5. Als de account correct is (er gebeurt een automatische controle van de belangrijkste accounts), krijgt u het volgende scherm te zien, met uw aangemaakte account. Uw e mail is nu geconfigureerd op uw iphone. Als dat niet het geval is, ga dan naar stap Als de account niet werd herkend, verschijnt het onderstaande scherm. Selecteer IMAP of POP 1 en controleer of de gegevens correct zijn. U vindt de gegevens van de "Server inkomende post" (incoming mail server) via uw leverancier (Hotmail, Skynet, Yahoo, ). d a b c Opmerking: wij raden u evenwel aan om uw e mail te configureren met het IMAP protocol, als uw e mailprovider dat tenminste toelaat (zie opmerking onderaan). Dit maakt het evenwel noodzakelijk om bij uw e mailprovider na te gaan of het IMAP protocol wel degelijk geactiveerd is in de instellingen van uw account. Ziehier de belangrijkste e mailproviders en de naam van hun inkomend server in België. Opgelet! Gebruik voor de naam van de "Server uitgaande post" altijd "relay.proximus.be", met als serverpoort "25". Pas zo nodig de getoonde waarde aan. (Zie stappen 4 tot 6 van de FAQ " Hoe regel ik mijn server voor inkomende mails en/of mijn server voor uitgaande mails?"). Druk dan bovenaan rechts op "Bewaar". 1 Zie de FAQ "Wat is het verschil tussen POP en IMAP? Welk van beide kiest u best?"

5 7. De optie SSL (beveiligde verbinding) is standaard aangevinkt. Als de instellingen niet correct zijn met SSL geactiveerd, drukt u op JA als u wordt voorgesteld om de configuratie tot stand te brengen zonder SSL: 8. Na een nieuwe controle krijgt u het volgende scherm te zien. Uw e mailbox is toegevoegd als de gegevens correct werden ingeleid:

6 Wat moet ik doen als ik geen e mails meer kan krijgen of versturen via mijn 3G verbinding? (Voor de Wi Fi verbindingen verwijzen we u naar uw handleiding.) 1. Kijk de instellingen van uw account na via "Instellingen" / "Mail, Contacten, Agenda" / uw e mailaccount). Als u bepaalde gegevens hebt gewijzigd (bijvoorbeeld het wachtwoord), pas ze dan hier aan, rol het scherm naar beneden en druk onderaan op "Geavanceerd": 2. Ga in het getoonde scherm na of de ontvangstinstellingen wel degelijk overeenstemmen met die van uw e mailprovider (u kunt die instellingen bij hem opvragen). Pas ze zo nodig aan. Druk daarna op "Identiteitscontrole": a c b Opmerking: in het bovenstaande voorbeeld gaat het om een account van het type "POP" met een beveiligde verbinding (SSL). In dat geval is de poort "995". Als het om een ander accounttype gaat, moet u bij uw e mailprovider nagaan of de inkomend server al dan niet een beveiligde verbinding vereist. Zie "Poorten gebruikt in functie van het type van server voor inkomende en/of uitgaande post".

7 3. Ga na of de identiteitscontrole aan de hand van het wachtwoord wel degelijk geactiveerd is en pas zo nodig aan. Ga dan twee schermen terug door bovenaan links op "Geavanceerd" te drukken en daarna op uw e mailadres. 4. U keert nu terug naar het onderstaande scherm. De naam van uw server voor uitgaande mails moet "relay.proximus.be" zijn. Als dat niet het geval is, drukt u op "SMTP": 5. Deactiveer de actieve hoofdserver, in dit geval "smtp.live.com", en activeer de server "relay.proximus.be" door erop te drukken: 6. Controleer in dit scherm of de elementen wel degelijk geconfigureerd zijn zoals hieronder aangegeven (server geactiveerd, SSL verbinding gedeactiveerd, poort "25"), en pas zo nodig aan: a b U zou nu helemaal klaar moeten zijn om e mails te kunnen krijgen of versturen. Om dat te doen, volstaat het om te drukken op de mail icoon van het basisscherm.

8 Hoe regel ik mijn server voor inkomende mails en/of mijn server voor uitgaande mails? 1. Selecteer uw e mailaccount via "Instellingen" / "Mail, Contacten, Agenda" / uw e mailaccount). Rol het scherm naar beneden en druk onderaan op "Geavanceerd": 2. Ga in het getoonde scherm na of de ontvangstinstellingen wel degelijk overeenstemmen met die van uw e mailprovider (u kunt die instellingen bij hem opvragen). Pas ze zo nodig aan. Druk daarna op "Identiteitscontrole": Opmerking: in het bovenstaande voorbeeld gaat het om een account van het type "POP" met een beveiligde verbinding (SSL). In dat geval is de poort "995". Als het om een ander accounttype gaat, moet u bij uw e mailprovider nagaan of de inkomend server al dan niet een beveiligde verbinding vereist. Zie de "Poorten gebruikt in functie van het type van server voor inkomende en/of uitgaande post".

9 3. Ga na of de identiteitscontrole aan de hand van het wachtwoord wel degelijk geactiveerd is en pas zo nodig aan. Ga dan twee schermen terug door bovenaan links op "Geavanceerd" te drukken en daarna op uw e mailadres. 4. U keert nu terug naar het onderstaande scherm. De naam van uw server voor uitgaande mails moet "relay.proximus.be" zijn. Als dat niet het geval is, drukt u op "SMTP": 5. Deactiveer de actieve hoofdserver, in dit geval "smtp.live.com", en activeer de server "relay.proximus.be" door erop te drukken: 6. Controleer in dit scherm of de elementen wel degelijk geconfigureerd zijn zoals hieronder aangegeven (server geactiveerd, SSL verbinding gedeactiveerd, poort "25"), en pas zo nodig aan: a b U zou nu helemaal klaar moeten zijn om e mails te kunnen krijgen of versturen. Om dat te doen, volstaat het om te drukken op de mail icoon van het basisscherm.

10 Hoe voorkom ik dat mijn iphone voortdurend verbonden is met internet en hoe vermijd ik vervelende verrassingen met mijn factuur? 1. Eerst en vooral moet u erover waken dat de berichtgeving gedeactiveerd is. Om dat te doen, drukt u in het basisscherm op de "Instellingen" icoon, en daarna op het menu "Berichtgeving". Deactiveer de Push modus (deze modus laat immers toe om u de nieuwe gegevens van een applicatie toe te sturen te pushen dus op uw gsm, zelfs als die applicatie gesloten is). 2. Vervolgens gaat u nog altijd binnen de opties van de "Instellingen" naar het menu "Mail, Contacten, Agenda": Opmerking: dit menu verschijnt enkel als u al een applicatie hebt geïnstalleerd via de App Store die gebruik maakt van de berichtgevingsdienst Push van Apple.

11 3. Selecteer de optie "Nieuwe gegevens": 4. Deactiveer de optie "Push" en selecteer een van de voorgestelde opties onderaan: a b 5. Keer terug naar het instellingenscherm en ga naar het submenu "Algemeen": 6. Selecteer vervolgens de optie "Netwerk":

12 7. Controleer of de optie "Dataroaming" gedeactiveerd is: U kunt uw gsm nu uitschakelen en hem opnieuw aanzetten om te kijken of de nieuwe configuratie wel degelijk werd geregistreerd.

13 Wat is het verschil tussen POP en IMAP? Welk van beide kiest u best? POP en IMAP zijn de twee protocols die u toelaten om toegang te krijgen tot uw e mailbox via een e mailprovider (of het nu via Webmail, Outlook, Thunderbird, uw gsm of een ander kanaal is). Het POP protocol maakt verbinding met uw mailserver (Hotmail, Gmail, Yahoo, Telenet, ) en gaat de berichten ophalen die zich daar bevinden om ze weer te geven op uw gsm of op uw pc. De berichten worden dan gewist op de server, tenzij u bij uw provider de optie hebt geactiveerd die u toelaat om een kopie van de berichten te bewaren op de server. Het POP protocol is dus nuttig als u uw berichten opvraagt vanuit één enkel punt, hetzij uw pc, hetzij uw gsm. Het IMAP protocol geeft u een overzicht van de berichten die op de server staan, en synchroniseert (met de server) alle acties die u via de gsm uitvoert op uw berichten. Dit protocol is dus efficiënter als u vanuit meerdere punten toegang wilt krijgen tot uw berichten. Als u uw e mails nu eens nakijkt op het werk, dan weer op uw gsm, en dan nog eens thuis, garandeert het IMAP protocol dat de berichten op elk moment van om het even waar toegankelijk zijn. Net als met het POP protocol moet u IMAP activeren in de configuratie van uw e mailbox op de server. Dit protocol laat immers al uw berichten op de server staan en synchroniseert al uw acties. Als u bijvoorbeeld een bericht verplaatst naar een andere folder van uw e mailbox, gebeurt de synchronisatie met de server in real time; als u een bericht wist, zal dat ook worden gewist op de server, et cetera. Wij raden u aan om het IMAP protocol te gebruiken voor de configuratie van uw e mailbox met een abonnement Internet on GSM Comfort (u hebt al een abonnement Internet on GSM Comfort voor 10 per maand voor 100 MB downloadvolume, wat ruim zou moeten volstaan voor een normaal gebruik).

14 Poorten die worden gebruikt in functie van het type van server voor inkomende en/of uitgaande post Voor de e mailaccounts die gebruik maken van het POP3 protocol, zijn de gebruikte poorten de volgende: Inkomend server POP3 zonder SSL: poort "110" Inkomend server POP3 met SSL: poort "995" Uitgaand server SMTP zonder SSL: poort "25" Uitgaand server SMTP met SSL: poort "465" Voor de e mailaccounts die gebruik maken van het POP3 protocol, zijn de gebruikte poorten de volgende: Inkomend server IMAP zonder SSL: poort "143" Inkomend server IMAP met SSL: poort "585" Inkomend server IMAPS (op SSL): "993" Uitgaand server SMTP zonder SSL: poort "25" Uitgaand server SMTP met SSL: poort "465" Opmerking: de uitgaand server is identiek voor POP en IMAP: het gaat om "relay.proximus.be" en de gebruikte poort is "25".

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 5 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 7

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Uw ipad voorbereiden voor optimaal gebruik tijdens Testafnames

Hoofdstuk 1: Uw ipad voorbereiden voor optimaal gebruik tijdens Testafnames Hoofdstuk 1: Uw ipad voorbereiden voor optimaal gebruik tijdens Testafnames Stap-voor-stap instructies Januari 2014 Copyright 2014. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

STARTERSGIDS STUDENTEN. VIVES Dienst Onderwijs Onderwijsmedia

STARTERSGIDS STUDENTEN. VIVES Dienst Onderwijs Onderwijsmedia STARTERSGIDS STUDENTEN VIVES Dienst Onderwijs Onderwijsmedia Inhoudsopgave: 1 Huisreglement en gedragscode... 3 2 Gebruikersnaam en wachtwoord instellen... 3 2.1 Nieuwe gebruikersnaam activeren... 4 2.2

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Direct Bestellen; Deze optie geeft u de mogelijkheid om benodigde medicatie

Direct Bestellen; Deze optie geeft u de mogelijkheid om benodigde medicatie Binnen CGM-Herhaal heeft u de volgende keuzemogelijkheden: Direct Bestellen; Deze optie geeft u de mogelijkheid om benodigde medicatie handmatig te bestellen. (de apotheker controleert de bestelling binnen

Nadere informatie

Problemen met de stand-by tijd van uw iphone met ios 7.

Problemen met de stand-by tijd van uw iphone met ios 7. Problemen met de stand-by tijd van uw iphone met ios 7. versie 1.2 - februari 2014 Inleiding Voor u ziet u nu het document Problemen met de stand-by tijd van uw iphone met ios 7. Dit document is u aangeleverd

Nadere informatie

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart.

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart. NewsLeecher is een product wat gekocht moet worden, het is dus geen gratis softwarepakket. Er zijn twee verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen, het Super search pakket of het Standaard pakket.

Nadere informatie

Foto s en/of documenten via e-mail verzenden (als attached document)

Foto s en/of documenten via e-mail verzenden (als attached document) Foto s en/of documenten via e-mail verzenden (als attached document) INLEIDING In de nu volgende tekst wordt beschreven op welke manieren je een document (Word, Exel, Powerpoint) via E-mail als een attached

Nadere informatie

AppWriter NL. Handleiding. versie 3.4. I C T v o o r b e t e r l e z e n e n l e r e n!

AppWriter NL. Handleiding. versie 3.4. I C T v o o r b e t e r l e z e n e n l e r e n! AppWriter NL Handleiding versie 3.4 I C T v o o r b e t e r l e z e n e n l e r e n! Colofon Handleiding AppWriter NL Aantal pagina s: 13 Versie: versie 3.4 Voor meer informatie over deze handleiding,

Nadere informatie

1 Wat is er nieuw?... 4 1.1 The Ribbon / Het Lint... 4 1.2 Het navigatiepaneel... 4 1.3 Zoeken... 5 2 Outlook 2010 opstarten... 6 3 Mails lezen...

1 Wat is er nieuw?... 4 1.1 The Ribbon / Het Lint... 4 1.2 Het navigatiepaneel... 4 1.3 Zoeken... 5 2 Outlook 2010 opstarten... 6 3 Mails lezen... Outlook 2010 1 Wat is er nieuw?... 4 1.1 The Ribbon / Het Lint... 4 1.2 Het navigatiepaneel... 4 1.3 Zoeken... 5 2 Outlook 2010 opstarten... 6 3 Mails lezen... 8 4 Een mail sturen... 10 4.1 Een geadresseerde

Nadere informatie

Hulp nodig? Stk 18040095 - Ref. Macareux - 07/2015

Hulp nodig? Stk 18040095 - Ref. Macareux - 07/2015 Hulp nodig? Stk 18040095 - Ref. Macareux - 07/2015 Welkom! U vindt volgende info in deze brochure: het antwoord op de meest gestelde vragen over Proximus TV en internet. Hou ze altijd bij de hand! In geval

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2) Internet Control Station Kijk op www.klikaanklikuit.nl /page/ mijn-ics-1000/ voor de meest recente gebruiksaanwijzing en updates. Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2) ICS-1000 Het grootste gemak

Nadere informatie

Thuiswerken op deklas.nu 3 Leerkrachten handleiding

Thuiswerken op deklas.nu 3 Leerkrachten handleiding Thuiswerken op deklas.nu 3 Leerkrachten handleiding Documentgegevens Auteur : Bastiaan Kooij, Marloes de Vetten, Henk Heurter, Bjorn Berfelo Heutink ICT Versie: mei 15 Disclaimer Op de inhoud van deze

Nadere informatie

Declareren via VECOZO

Declareren via VECOZO Declareren via VECOZO Voor podotherapie Intramed versie 8.2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding...1 Hoofdstuk 2 Algemene instellingen...2 2.1 Praktijk AGB-code controleren / invullen...2 2.2 AGB-code instellen

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

DIT IS JOUW HANDLEIDING.

DIT IS JOUW HANDLEIDING. DIT IS JOUW HANDLEIDING. FAIRPHONE HANDLEIDING. Met dit korte overzicht is jouw telefoon in een mum van tijd klaar voor gebruik! Maar als je meer hulp, gedetailleerde informatie of zeer technische bijzonderheden

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Voicemail

Handleiding Vodafone Voicemail Handleiding Vodafone Voicemail Inhoudsopgave Uw voicemail in gebruik nemen 3 Gebruik van Vodafone Voicemail 4 Ontvangen en beluisteren van berichten 4 Wat kost Vodafone Voicemail? 5 Voicemail in het buitenland

Nadere informatie

WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! PRESENTATIE WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT!

WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! PRESENTATIE WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! Sterke wachtwoorden zijn vooral lange wachtwoorden. Te lang om te raden of te kraken door mensen en computers.

Nadere informatie

Alle systemen. Voor het eerst aan het werk met Windows 7 en Office 2010. Bestemd voor: Medewerkers Versie: 0.1 Datum: 06-09-2010 Eigenaar: SSC ICT

Alle systemen. Voor het eerst aan het werk met Windows 7 en Office 2010. Bestemd voor: Medewerkers Versie: 0.1 Datum: 06-09-2010 Eigenaar: SSC ICT Alle systemen Voor het eerst aan het werk met Windows en Office 2010 Bestemd voor: Medewerkers Versie: 0.1 Datum: 06-09-2010 Eigenaar: SSC ICT De eerste keer werken met Windows en Office 2010 Voordat u

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PC-gebruik

Gebruikershandleiding PC-gebruik Gebruikershandleiding PC-gebruik Versie 2.0.2.18 / 1 Februari 2011 Mextal 2011 Inhoudsopgave 0. Inleiding... 3 1. Inloggen... 3 1.1 Installeren Plug-in... 4 1.2 Uitvoeren installatie controle... 5 1.2.1

Nadere informatie

10 noodzakelijke Facebook privacy-instellingen

10 noodzakelijke Facebook privacy-instellingen 10 noodzakelijke Facebook privacy-instellingen Mediawijsheid Mediawijsheid is een term die slaat op het kennen en begrijpen van media, kritisch omspringen met media, en media creëren. Nadenken over veiligheid

Nadere informatie

Instructie voor het gebruik van Word sjablonen in DiSy

Instructie voor het gebruik van Word sjablonen in DiSy Instructie voor het gebruik van Word sjablonen in DiSy In DiSy kan op verschillende manieren en op verschillende plekken gebruik worden gemaakt van Word sjablonen, die geheel naar eigen wens in te richten

Nadere informatie

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Op de startpagina zie je in chronologische volgorde tweets binnenkomen. Onder de tweet staat bij de ene tweet: Foto weergeven, bij

Nadere informatie

Instructie voor deelnemen aan Werkzaak Rivierenland LinkedIn-groep, Ons bouwplatform

Instructie voor deelnemen aan Werkzaak Rivierenland LinkedIn-groep, Ons bouwplatform Instructie voor deelnemen aan Werkzaak Rivierenland LinkedIn-groep, Ons bouwplatform Doe mee in de LinkedIn-groep van Werkzaak Rivierenland! Voorwoord Dit document bevat de instructie voor het aanmaken

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING. PowerMaster-10 G2. Volledig 2-weg draadloos alarmsysteem. www.visonic.com

GEBRUIKERSHANDLEIDING. PowerMaster-10 G2. Volledig 2-weg draadloos alarmsysteem. www.visonic.com GEBRUIKERSHANDLEIDING PowerMaster-10 G2 Volledig 2-weg draadloos alarmsysteem www.visonic.com Gebruikershandleiding PowerMaster-10 G2 Versie 17 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Voorwoord... 3 Overzicht...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Aan de slag... 7

INHOUDSOPGAVE. Aan de slag... 7 Handleiding INHOUDSOPGAVE Aan de slag... 7 Anatomie van jouw Kobo Arc 10HD... 8 Jouw Kobo Arc 10HD opladen... 9 Jouw Kobo Arc 10HD in slaap sussen en wakker maken... 10 Het touchscreen gebruiken... 11

Nadere informatie

Microsoft Office Word 2007

Microsoft Office Word 2007 Microsoft Office Word 2007 Inhoudsopgave 1 WORD 2007... 3 1.1 Easy Learning... 3 1.2 Vind je Easy Learning leuk?... 3 1.3 Sneller werken met Word... 3 Links direct doorklikken... 3 Documenten direct in

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING. PowerMaster-30 G2. Volledig 2-weg draadloos alarmsysteem. www.visonic.com

GEBRUIKERSHANDLEIDING. PowerMaster-30 G2. Volledig 2-weg draadloos alarmsysteem. www.visonic.com GEBRUIKERSHANDLEIDING PowerMaster-30 G2 Volledig 2-weg draadloos alarmsysteem www.visonic.com 2012 Visonic. All rights reserved. PowerMaster-30 Dutch User Guide D-304332 PowerMaster-30 G2 GEBRUIKER- SHANDLEIDING

Nadere informatie

OFFERTES INDIENEN VIA INTERNET E-PROCUREMENT VOOR ONDERNEMINGEN

OFFERTES INDIENEN VIA INTERNET E-PROCUREMENT VOOR ONDERNEMINGEN OFFERTES INDIENEN VIA INTERNET E-PROCUREMENT VOOR ONDERNEMINGEN juli 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Vereisten... 4 2.1. Een computer uitgerust met :... 4 2.2. Voorzieningen voor het werken met

Nadere informatie