Een innovatietraject van 6 inspirerende sessies inclusief toolkit om een eigen lessenreeks vorm te geven.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een innovatietraject van 6 inspirerende sessies inclusief toolkit om een eigen lessenreeks vorm te geven."

Transcriptie

1 Voor inspiratie, persoonlijke ontwikkeling en een nieuw netwerk. Be inspired, get connected and pass it forward. Een innovatietraject van 6 inspirerende sessies inclusief toolkit om een eigen lessenreeks vorm te geven. Schooljaar 2016/2017: 19 okt, 16 nov, 18 jan, 15 feb, 15 mrt en 12 apr. Kosten: 1.500,- (ex BTW, incl toolkit) per deelnemer. Voor informatie m.b.t. financiering en fondsen (zoals de Amsterdamse Lerarenbeurs of het LerarenOntwikkelFonds) zie p. 8 van deze folder. Maximaal aantal deelnemers: 15. Locatie: Amsterdam (diverse locaties). Kinderen leven steeds meer ín media in plaats van mét. Ze beslissen zelf wanneer ze wat kijken, op het device dat hen het beste uitkomt. Daarnaast verschuiven ze steeds vaker ook van consument naar producent. Hoe verandert dit jouw leerlingen, jouw klaslokaal en jouw lesgeven? Wat zijn jouw definities van interactief en van media? en die van je leerlingen? Wat vind jij eigenlijk dat jouw leerlingen daarvan moeten weten en kunnen? Maar vooral: hoe krijg je dat voor elkaar met de bestaande middelen op jouw school?

2 Er zijn steeds meer leerkrachten die de noodzaak voelen om dit zélf op te pakken. Die niet denken in termen van wéér iets extra s, maar die nieuwe middelen en technieken (willen) inzetten om hun lessen te verbeteren, te veranderen en zo op nieuwe wijze aansluiten op de huidige kerndoelen en het curriculum. Het zijn bijvoorbeeld juffen en meesters die zelf blogs bijhouden en lesmateriaal en tips zoveel mogelijk willen delen; die samen met hun leerlingen foto s bewerken en filmpjes maken; die hun eigen YouTube kanalen beginnen; die tablets in de klas al inzetten en daarmee ook daadwerkelijk een meerwaarde aan het curriculum bieden; die hun leerlingen niet alleen leren lezen en schrijven, maar ook leren kijken en programmeren. Voor deze groep leerkrachten biedt Cinekid vanaf schooljaar 2016/2017 de verdiepingsmodule interactieve media op school. Waarin leerkrachten, samen met experts uit verschillende mediavakgebieden, een eigen lessenreeks ontwerpen aansluitend op hun eigen lessen, waarbij continu wordt gekeken naar de praktijk en de mogelijkheden op hún school. Experts van Cinekid maar ook onze partners, zoals Waag Society, de Universiteit van Amsterdam en EYE of Google/YouTube zijn aanwezig, vertellen over de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied, geven input en stimuleren de deelnemers om na te denken en te onderzoeken wat deze nieuwe technieken, ontwikkelingen en stromingen betekenen voor hun onderwijs en hun klaslokaal. Continu worden hierbij praktijkvoorbeelden bekeken en direct aangepakt.

3 ...Iedere leerling én leerkracht, zowel op de middelbare als basisschool zou elk jaar naar het MediaLab van Cinekid moeten gaan om de rijkdom van de nieuwe content te ervaren. Zo ziet het klaslokaal van de toekomst er uit. Zie je het voor je, met je klas in de Birdly tijdens de aardrijkskundeles? Remco Pijpers (Kennisnet/Mijn Kind Online) Al 30 jaar organiseert Cinekid in de herfstvakantie het Cinekid Festival voor de jeugd (4-14 jaar), de laatste jaren op de Westergasfabriek in Amsterdam en op 35 locaties door heel Nederland. Dit unieke evenement omvat alle aspecten van de media-industrie voor jong publiek en biedt naast kwalitatieve media ook workshops en masterclasses voor kinderen. Naast de vertoning van meer dan 100 bijzondere films en tv-programma s wordt hier met de meest innovatieve tools, games, installaties en apps het MediaLab gecreëerd; de grootste digitale speeltuin van de wereld. Gedurende het jaar zet Cinekid zich in voor de media-ontwikkeling van kinderen met tal van projecten waaronder o.a. 300 workshops per jaar onder leiding van professionele begeleiders, samenwerkingen met scholen en musea, het online Cinekid FilmSpel en de app voor ouders en kinderen: Cinekid AppLab.

4 De cursus bestaat uit vijf inhoudelijke sessies + één kick-off inspiratiesessie tijdens de Internationale Mediawijsheid Conferentie op het Cinekid Festival. In de sessies werkt je toe naar een persoonlijke lessenreeks. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een Cinekid toolkit waarmee de lessenreeks vorm gegeven kan worden, met o.a. de Quirkbot, Strawbees, een bouwpakket om zelf Virtual Reality brillen te maken in de klas en onderdelen uit nog te ontwikkelen Cinekid workshops zoals een Do It Yourself - projector en een hologram workshop. In de vijf sessies kijken we, aan de hand van verschillende thema s, naar wat jij jouw leerlingen wilt leren en hoe je dat kunt bereiken met wat er op school beschikbaar is. Eén thema is bijvoorbeeld beeldcultuur, waarin gekeken wordt naar hoe kinderen tegenwoordig kijken en wat we ze daarover kunnen leren en op welke manier. Maar interactieve media gaat verder dan film. Zo behandelen we verschillende creatieve technische snufjes die op de markt zijn, zoals de Quirkbot, waarmee je zelf heel simpel van alles programmeert. Maar zoals gezegd: we kijken vooral naar wat jij met jouw leerlingen wilt bereiken en hoe dat te doen is op jouw school. In de vijf sessies wordt toegewerkt naar een lessenreeks die per leerkracht verschillend kan zijn, maar die een start of juist een verdieping kan zijn van een leerlijn media op jouw school. Elke sessie bestaat uit 3 gedeeltes: 1) Inspireren & analyseren Inspirerende presentaties waarin je in vogelvlucht wordt meegenomen door de nieuwste trends en ontwikkelingen en uitgelegd krijgt wat op een bepaald vlak speelt en hoe dit werkt. 2) Doen Na de analyse gaan we in op de vraag wat dit betekent voor jouw onderwijs. Wat zou jij jouw leerlingen hierover mee willen geven en op welke manier. Hoe laat je het aansluiten op bestaande vakken? Je werkt een les uit die je na afloop gaat geven in jouw klas. 3) Uitwisselen We sluiten af met een uitwisseling van de lessen die zijn ontwikkeld. Wat is er nog nodig, mist er nog iets? Wie heeft er nog tips en hoe zorg je ervoor dat ook andere leerkrachten profiteren van wat er ontwikkeld is?

5 Sessie 0 (kick-off) Woensdag 19 oktober, tijden n.n.t.b. Inspiratie- en kennismakingsbijeenkomst op het Cinekid Festival. Thema: Mediawijsheid Internationaal Rondleiding door het Medialab door curator Paulien Dresscher en/of hoofd workshops Kees Buning. Bezoek aan de internationale mediawijsheidconferentie. Sessie 1 Woensdag 16 november, Thema: techniek en creativiteit Senior Producent Workshops Kees Buning laat zien welke items hij gebruikt op op vrij simpele (en vooral goedkope!) wijze de meest fantastische workshops te ontwikkelen waarin kinderen leren creatief bezig te zijn met interactieve media. In deze sessie bekijken we tevens op welke wijze we de lessen open source kunnen maken (d.m.v. een website/een youtube kanaal/of op andere wijze).

6 Sessie 2 Woensdag 18 januari, Thema: kritisch kijken en maken (beeldcultuur) Mirjam Marks, documentairemaakster en programmeur bij Cinekid neemt je mee op reis door het televisielandschap van kinderen. Waar en hoe kijken zij naar hun favoriete programma s? En verandert dit wat wij ze willen leren over leren kijken? Aanwezig is Mediakraft, een bureau dat YouTubers (vloggers) coacht en begeleidt. Sessie 3 Woensdag 15 feb, Thema: creatief programmeren Programmeren lijkt hét toverwoord van nu. Net als leren lezen en schrijven zouden kinderen verplicht moeten worden om ook te leren programmeren. Wat vind jij daarvan, en wat wil jij jouw leerlingen hierover bijbrengen? In deze sessie gaan we zelf programmeren m.b.v. o.a. de Quirkbot. Je komt erachter hoe moeilijk of makkelijk dat is en ontwikkelt een visie op wat je hiermee in jouw klas zou willen doen.

7 Sessie 4 Woensdag 15 maart, Thema: de wereld van apps Naast alle educatieve apps die leerkrachten vaak al kennen en/of gebruiken komen er tegenwoordig iedere dag duizenden apps bij in alle denkbare vormen en maten. Er is tijd en ervaring nodig om de kwaliteit te vinden. Naast educatieve apps die vaak ondersteunend zijn aan een methode kunnen goede, creatieve apps op allerlei manieren bijdragen aan de emotionele, fysieke, cognitieve en artistieke ontwikkeling van een kind. In deze sessie laten we deelnemers kennismaken met bijzondere apps die eruit springen en die, indien juist ingebed in het curriculum, van grote toegevoegde waarde kunnen zijn. Sessie 5 Woensdag 12 april, Thema: Pitch Onder aanwezigheid van experts op o.a. het vlak van interactieve media (denk aan Google, Youtech, Zapp Echtgebeurd, Waag Society) pitchen de deelnemers (één van) hun lessen en laten ze zien welke wijzigingen zij hebben gemaakt in hun lesgeven, hun lesstof of hun klaslokaal. De deelnemers zelf nodigen hun directie en eventueel collega s of andere geïnteresseerden uit.

8 Kosten voor de cursus zijn 1.500,- (ex BTW) per deelnemer inclusief toegang tot de mediawijsheid conferentie tijdens Cinekid Festival, de toolkit (à +/- 300,- per deelnemer) en een eenvoudige avondmaaltijd tijdens de sessies. Financiering Amsterdam Leerkrachten met een dienstverband van minimaal 0,4 fte aan een Amsterdamse basisschool kunnen hiervoor een aanvraag doen bij de Amsterdamse Lerarenbeurs (aanvragen kunnen worden ingediend van 14 maart t/m 22 april 2016 bij de Gemeente Amsterdam, max aan te vragen bedrag 2.000,-, deels ook in te zetten voor vervanging van de leerkracht in de klas). Financiering landelijk Wanneer u aan kunt tonen dat de cursus onderdeel uitmaakt van een groter innovatief en creatief idee van een leerkracht kunt u kijken voor financieringsmogelijkheden via het LerarenOntwikkelFonds. Dit idee dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo is het belangrijk is dat het gedragen wordt binnen een team, vervolgens geborgd voor de toekomst en moet de aangevraagde subsidie voor activiteiten en materialen in dienst staan van het innovatieve idee. De cursus zelf kan dus geen uitgangspunt zijn voor de aanvraag, maar is dan een onderdeel daarvan. Uitgangspunt is de leraar die voor de klas staat en vanuit zichzelf iets wil bereiken. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers. U kunt hier aanmelden. Na ontvangst van het aanmeldformulier wordt bij voldoende ruimte een cursusplaats gereserveerd. Wanneer de cursus vol zit ontvangt u van ons hierover tijdig bericht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tessa Stoke: t.stoke@cinekid.nl of

E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten. Professionaliseringsaanbod. Door Sander Gordijn van MeesterSander.nl

E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten. Professionaliseringsaanbod. Door Sander Gordijn van MeesterSander.nl E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten Professionaliseringsaanbod Door Sander Gordijn van MeesterSander.nl Schooljaar 2018/2019 Inleiding Professionalisering, er is nog nooit zoveel over geschreven.

Nadere informatie

SCHOLENPROGRAMMA CINEKID FESTIVAL 2016

SCHOLENPROGRAMMA CINEKID FESTIVAL 2016 SCHOLENPROGRAMMA CINEKID FESTIVAL 2016 We zijn verheugd het scholenprogramma van 2016 bekend te maken. Dit jaar kunnen scholen de hele maand oktober, op heel veel locaties (ook buiten Amsterdam) naar een

Nadere informatie

Professionaliseringsaanbod

Professionaliseringsaanbod E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten Professionaliseringsaanbod Door Sander Gordijn - MeesterSander.nl Schooljaar 2019/2020 Even voorstellen Mijn naam is Sander Gordijn en ik ben leerkracht

Nadere informatie

LANDELIJK SCHOLENPROGRAMMA CINEKID FESTIVAL 2016

LANDELIJK SCHOLENPROGRAMMA CINEKID FESTIVAL 2016 LANDELIJK SCHOLENPROGRAMMA CINEKID FESTIVAL 2016 We zijn verheugd het scholenprogramma van 2016 bekend te maken. Dit jaar kunnen scholen de hele maand oktober, op heel veel locaties (ook buiten Amsterdam)

Nadere informatie

Wij gaan (voor)lezen

Wij gaan (voor)lezen Wij gaan (voor)lezen Aanbod Primair Onderwijs Bibliotheek Helmond-Peel 2015-2016 De bibliotheek die ertoe doet Asten Deurne Helmond Someren 1 Voorwoord Rode Draad: Lezen is leuk! Met de hele school de

Nadere informatie

Doetertoe Media. Projectenbrochure. Januari 2013

Doetertoe Media. Projectenbrochure. Januari 2013 Doetertoe Media Projectenbrochure Januari 2013 Mediawijsheidprojecten voor onderwijsinstellingen Doetertoe Media hecht veel waarde aan mediawijsheid; kritisch en bewust omgaan met media. Door middel van

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

School en computers. Paulusse BedrijfsOpleidingen

School en computers. Paulusse BedrijfsOpleidingen School en computers School en computers Computers zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Kinderen van nu spelen vaak al computerspelletjes voor ze naar groep 1 gaan. Op school nemen computers een

Nadere informatie

Cultuureducatie in Amsterdam. Ada Nieuwendijk. SCHOLINGSAANBOD 2014-2015 Culturele instellingen & kunstenaars

Cultuureducatie in Amsterdam. Ada Nieuwendijk. SCHOLINGSAANBOD 2014-2015 Culturele instellingen & kunstenaars Cultuureducatie in Amsterdam. Ada Nieuwendijk SCHOLINGSAANBOD 2014-2015 Culturele instellingen & kunstenaars Inleiding De MoccaAcademie biedt iedereen die werkzaam is in de mogelijkheden om zich verder

Nadere informatie

Routekaart Didactische ICT-vaardigheden

Routekaart Didactische ICT-vaardigheden Routekaart Didactische ICT-vaardigheden Uit PvA: - Aansluiten noodzakelijke hardware als scherm en muis - Tekstverwerken - Mail gebruiken - Absentie en cijfers invoeren in Som - Efficiënt zoeken met Google

Nadere informatie

NIEUWE INSPIRATIEBIJEENKOMST

NIEUWE INSPIRATIEBIJEENKOMST NIEUWE INSPIRATIEBIJEENKOMST Na de herfstvakantie starten we met de eerste inspiratiebijeenkomst van dit schooljaar. Woensdag 25 oktober vertellen Jet en Suus van het Onderwijspakhuis ons alles over SEPPO,

Nadere informatie

MKB Leerprogramma: Focus op core business door digitalisering en service innovatie. START: EIND 2018

MKB Leerprogramma: Focus op core business door digitalisering en service innovatie. START: EIND 2018 MKB Leerprogramma: Focus op core business door digitalisering en service innovatie. START: EIND 2018 Is jouw bedrijf..geïnteresseerd in het verbeteren en ontwikkelen van nieuwe diensten?..geïnteresseerd

Nadere informatie

Hoofdvraag 2. Inhoudsopgave

Hoofdvraag 2. Inhoudsopgave Hoofdvraag 2 Inhoudsopgave 2.2 Hoofdvraag 2 2.2.1 Digitalisering Nieuwe media Mediawijsheid 2.2.2 Media voor volwassenen? Media op de basisschool 2.2.3 Leerkrachten moeten ook leren Vaardigheden 2.2.4

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

In je kracht voor de klas! Themabijeenkomst #GesprekindeKlas Donderdag 14 sept. 2017

In je kracht voor de klas! Themabijeenkomst #GesprekindeKlas Donderdag 14 sept. 2017 In je kracht voor de klas! Themabijeenkomst #GesprekindeKlas Donderdag 14 sept. 2017 Gesprek in de klas Wat is er voor scholen, onderwijsprofessionals én leerlingen nodig om in de klas het lastige gesprek

Nadere informatie

Waar kinderen een betere toekomst leren ontwerpen met nieuwe technologiën

Waar kinderen een betere toekomst leren ontwerpen met nieuwe technologiën Waar kinderen een betere toekomst leren ontwerpen met nieuwe technologiën WAAR LEERLINGEN LEREN ONTWERPEN EN MAKEN, MET NIEUWE TECHNOLOGIEËN, RONDOM EEN MAATSCHAPPELIJKE THEMA WELKE ÉÉN DING ZOU JIJ WILLEN

Nadere informatie

Leerkracht, ict-coördinator, directie, IB 680,00. (BTW vrij), excl. reis- en evt. materiaalkosten

Leerkracht, ict-coördinator, directie, IB 680,00. (BTW vrij), excl. reis- en evt. materiaalkosten Tablet training en begeleiding Rondom de inzet en het gebruik van de tablet in en om het onderwijs, kunnen we u op de volgende manieren van dienst zijn: Inspiratiesessie tablets in het onderwijs Deze sessie

Nadere informatie

Discriminatie? Niet in onze school! voorlichting, training, lesmateriaal en advies. basisscholen

Discriminatie? Niet in onze school! voorlichting, training, lesmateriaal en advies. basisscholen Discriminatie? Niet in onze school! voorlichting, training, lesmateriaal en advies basisscholen Zíj zijn stom, gemeen, lelijk Uitsluiten, uitschelden en pesten horen niet bij een school waar leerlingen

Nadere informatie

Producten mediawijsheid de Bibliotheek Midden-Brabant

Producten mediawijsheid de Bibliotheek Midden-Brabant Producten mediawijsheid de Bibliotheek Midden-Brabant Veel scholen besteden aandacht aan het mediawijzer maken van leerlingen, docenten en ouders. De Bibliotheek Midden-Brabant kan hierbij inhoudelijk

Nadere informatie

verrijkt gegeven.notebook March 30, 2013 Verrijkte content

verrijkt gegeven.notebook March 30, 2013 Verrijkte content Verrijkte content 1 Voorbereiding De extreme collaboration activeren! Scan de QR code (van het scherm of papier) Visit add2nb.com, enter ID: 59187701 2 Waarmee verrijk jij je content? Bespreek kort (5

Nadere informatie

Over de School Education Gateway. Het Europese online platform voor onderwijs

Over de School Education Gateway. Het Europese online platform voor onderwijs Over de School Education Gateway Het Europese online platform voor onderwijs EEN PLEK OM BEZIG TE ZIJN MET EUROPEES BELEID EN PRAKTIJK OP HET GEBIED VAN ONDERWIJS Over De School Education Gateway, gepresenteerd

Nadere informatie

De Innovator. Creatief Denken & Innovatie. Training Creatief Denken & Innovatie van Individueel tot In-Company

De Innovator. Creatief Denken & Innovatie. Training Creatief Denken & Innovatie van Individueel tot In-Company De Innovator Creatief Denken & Innovatie Training Creatief Denken & Innovatie van Individueel tot In-Company de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Creativiteit & Innovatie In de wereld van vandaag

Nadere informatie

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014 R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Past. Dom. Hexstraat 16 631 HG MEERSSEN Telefoon 043 364813 info.hwagveld@innovo.nl 0 Dinsdag 5 nov 014 Sportief Hwagveld Sinds april van dit jaar heeft HC NEW STYLE in Meerssen

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

4 aspecten Mediawijsheid heeft vier aspecten:

4 aspecten Mediawijsheid heeft vier aspecten: jij De tijden veranderen: nieuwe en sociale media zijn overal. Als educator wil je met je tijd meegaan, je publiek blijven boeien. Daarbij wil je gebruik maken van de mogelijkheden die nieuwe mediatechnologieën

Nadere informatie

REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES)

REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES) REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES) 16 TRENDS, TRUCS, TIPS & TOOLS DIE JE VERDER HELPEN JE REPUTATIE MOET JE VOEDEN EN VERDEDIGEN; OF JE DAT NU WILT OF NIET

Nadere informatie

AANBOD. vzw Link in de Kabel

AANBOD. vzw Link in de Kabel AANBOD vzw Link in de Kabel vzw Link in de Kabel Wat? Link in de Kabel is een organisatie die zich inzet om maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren uit het Leuvense mediawijs te maken en zo hun

Nadere informatie

Scholingsgids ANBO Academie 2015. Voor actieve vrijwilligers van ANBO

Scholingsgids ANBO Academie 2015. Voor actieve vrijwilligers van ANBO Scholingsgids ANBO Academie 2015 Voor actieve vrijwilligers van ANBO Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2.... 4 3. Aanbod... 5 3.1 Workshop Welkom bij ANBO... 5 3.2 Instructiebijeenkomst Ledenadministrateur...

Nadere informatie

Programma 31 januari 2018

Programma 31 januari 2018 Wil je zicht krijgen in het aanbod aan lesmaterialen mediawijsheid en meer weten over de mogelijkheden van media- & programmeertools voor jouw groep en jouw school? Kom dan naar de 2e Media Doe- & Inspiratiedag

Nadere informatie

RT Praktijk Hengelo. Trainingen, workshops en lezingen 2015-2016

RT Praktijk Hengelo. Trainingen, workshops en lezingen 2015-2016 RT Praktijk Hengelo Trainingen, workshops en lezingen 2015-2016 Voorwoord In deze brochure kunt u het trainingsaanbod van RT Praktijk Hengelo lezen. RT Praktijk Hengelo wil leerkrachten handvatten geven

Nadere informatie

HOE U HET OOK DRAAIT OF KEERT

HOE U HET OOK DRAAIT OF KEERT HOE U HET OOK DRAAIT OF KEERT met de digitale oplossingen van Plantyn bent u klaar voor de toekomst MINDER PLANLAST Alle lesvoorbereidingen staan voor u klaar Gratis digitale agenda Alle jaarplannen beschikbaar

Nadere informatie

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou!

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou! Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning College de OpMaat Op maat voor jou! 2015-2016 College de OpMaat: Op maat voor jou! Leuke activiteiten Ik kan me niet zo goed concentreren in een grote

Nadere informatie

- De nieuwe Schooltv - Schooltv in de aardrijkskundeles - Schooltv en de toekomst

- De nieuwe Schooltv - Schooltv in de aardrijkskundeles - Schooltv en de toekomst - De nieuwe Schooltv - Schooltv in de aardrijkskundeles - Schooltv en de toekomst Schooltv nu alleen online Schooltv nu ook voor thuis Schooltv, wat is er veranderd? - Open Net TV - TV speciaal gemaakt

Nadere informatie

NME en Digitale Media

NME en Digitale Media NME en Digitale Media Een goeie combinatie! Workshop voor de Wisselwerkdag van het NME op 22 juni 2010 in Zeist Kennismaken Christel Otto en Anneke Groen Geen digitale media experts, wel enthousiast over

Nadere informatie

Aanbod onderwijs 2015/2016

Aanbod onderwijs 2015/2016 Aanbod onderwijs 2015/2016 Pagina LEESBEVORDERING EN TAALONTWIKKELING Lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind en zijn schoolprestaties. Met ons enthousiasme en expertise voor taal,

Nadere informatie

Mediawijsheid leerlingen

Mediawijsheid leerlingen c.bellaard@theek5.nl 06-22522218 Mediawijsheid leerlingen I make I learn - Futurelab NIEUW De kinderen aan de slag met allerlei digitale toepassingen, zoals Virtual reality met de vr-bril, Programmeren

Nadere informatie

KLOCpost. Plan schoolplein. Informatieavond: Moderne Media. Basisschool Coninxhof. Donderdag 1 oktober 2015. Nummer 3.

KLOCpost. Plan schoolplein. Informatieavond: Moderne Media. Basisschool Coninxhof. Donderdag 1 oktober 2015. Nummer 3. Nummer 3 Donderdag 1 oktober 2015 Basisschool Coninxhof In dit nummer: Plan schoolplein 1 Informatieavond: Moderne Media Bezoek ixperium 2 Kledingaktie 3 IVN Herfstvakantie Belangrijke data: 1 4 Kiendermök

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheid Duurzame Inzetbaarheid WeShareTalent injectie gestimuleerd door ESF subsidie Een gezonde impuls voor 2016 ESF subsidie biedt bedrijven de mogelijkheid om hun mensen productief, gemotiveerd en gezond aan

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

Evaluatierapport Terugkomdagen 2014 Nationale Opleiding MediaCoach Februari 2015 www.nomc.nl

Evaluatierapport Terugkomdagen 2014 Nationale Opleiding MediaCoach Februari 2015 www.nomc.nl Evaluatierapport Terugkomdagen 2014 Nationale Opleiding MediaCoach Februari 2015 www.nomc.nl De terugkomdagen Najaar 2014 van de Nationale Opleiding MediaCoach werden als goed en zelfs uitstekend beoordeeld,

Nadere informatie

Agenda. januari. Agenda. februari. Agenda. 10.30 uur: 10.15 uur: maart. Open dag. zaterdag. klassen. echt niet Jullie zijn VAN 10.00 12.

Agenda. januari. Agenda. februari. Agenda. 10.30 uur: 10.15 uur: maart. Open dag. zaterdag. klassen. echt niet Jullie zijn VAN 10.00 12. Agenda januari 31 jan Open dag: klassen 1 t/m 5 op school Nieuwsbrief 30 januari 20155 (redactie Koos Blasé) Agenda februari (N.B. aanvangstijd ouderavondenn is 20.00 uur tenzij anders vermeld) 3 febr

Nadere informatie

VERSTERKING ICT [DOOR] PROGRAMMA 2015-2016. Intern cursus aanbod voor professionalisering van ICT toepassing in het onderwijs. Versie 1.

VERSTERKING ICT [DOOR] PROGRAMMA 2015-2016. Intern cursus aanbod voor professionalisering van ICT toepassing in het onderwijs. Versie 1. VERSTERKING [DOOR] ICT Intern cursus aanbod voor professionalisering van ICT toepassing in het onderwijs PROGRAMMA 2015-2016 Versie 1.0 20150616 Meer Primair Burgemeester Pabstlaan 10 D1 2131 XE Hoofddorp

Nadere informatie

WORKSHOPMIDDAG FREELANCEN

WORKSHOPMIDDAG FREELANCEN WORKSHOPMIDDAG FREELANCEN Het Nieuwe Werken is hot in de media, maar bestaat voor kunsthistorici al lang. Niettemin hebben recente ontwikkelingen als de toenemende schaarste aan vaste aanstellingen, maar

Nadere informatie

Expertopleiding Cultuur in de Spiegel

Expertopleiding Cultuur in de Spiegel Expertopleiding Cultuur in de Spiegel 2019-2020 Muzische lessen, schoolvoorstellingen, mediaprojecten, erfgoeduitstappen, rondleidingen in musea, culturele reizen, kunstenaars in de klas, artistieke workshops,

Nadere informatie

Mediawijsheid: digitaal aan de slag in het onderwijs!

Mediawijsheid: digitaal aan de slag in het onderwijs! Mediawijsheid: digitaal aan de slag in het onderwijs! Informatie avond over mediawijsheid/sociale media op school Media zijn voor kinderen en jongeren de gewoonste zaak van de wereld. Ze nemen informatie

Nadere informatie

ICTscholingsaanbod. Onderwijsstichting KempenKind. Lenny

ICTscholingsaanbod. Onderwijsstichting KempenKind. Lenny ICTscholingsaanbod Onderwijsstichting KempenKind Lenny ICT in de klas : Cursussen (bestaande uit meerdere momenten) De cursussen ICT in de Klas zijn gericht op het inzetten van ICT in de klas. Hoe kun

Nadere informatie

Cultuureducatie in Amsterdam. Ada Nieuwendijk. SCHOLINGSAANBOD 2014-2015 Onderwijs

Cultuureducatie in Amsterdam. Ada Nieuwendijk. SCHOLINGSAANBOD 2014-2015 Onderwijs Cultuureducatie in Amsterdam. Ada Nieuwendijk SCHOLINGSAANBOD 2014-2015 Onderwijs Inleiding De MoccaAcademie biedt iedereen die werkzaam is in cultuureducatie in Amsterdam de mogelijkheden om zich verder

Nadere informatie

SaNdWiCh RoBoT. Wat leren leerlingen van deze les?

SaNdWiCh RoBoT. Wat leren leerlingen van deze les? SaNdWiCh RoBoT leer programmeren zonder een computer te gebruiken! Bij deze les speelt de leraar of gastdocent de rol van een robot. Een robot die boterhammen maakt met boter en hagelslag. De leerlingen

Nadere informatie

1 Introductie. We wensen je veel plezier met deze kaarten! Pieternel Dijkstra en Petra Bunnik

1 Introductie. We wensen je veel plezier met deze kaarten! Pieternel Dijkstra en Petra Bunnik 1 Introductie Leerlingen hebben recht op onderwijs dat bij hen past en dat hun individuele capaciteiten laat opbloeien. Deze kaarten helpen leerkrachten en docenten, intern begeleiders, remedial teachers,

Nadere informatie

Belangrijk BO naar VO. Leerlingvolgsysteem. Leerling-kenmerken. november april

Belangrijk BO naar VO. Leerlingvolgsysteem. Leerling-kenmerken. november april Belangrijk BO naar VO Leerlingvolgsysteem Leerling-kenmerken november april leerstof groep 8 voorbereiding op de verwijzing VO CITO toetsen M8 LOVS VO informatieavond in oktober/november 2 verwijzingsgesprekken

Nadere informatie

HOE ZIT HET MET HET VAK INFORMATICA IN DE BOVENBOUW?

HOE ZIT HET MET HET VAK INFORMATICA IN DE BOVENBOUW? Beste F.A.M. Peeters, lidnummer 1207 van i&i Nu in heel Nederland de lessen weer zijn begonnen vragen we graag een minuutje van uw tijd. Uw vakvereniging wil voorop lopen in de slag om de leraarskwaliteit.

Nadere informatie

Mediawijs materiaal voor leerkrachten: algemeen

Mediawijs materiaal voor leerkrachten: algemeen Mediawijs materiaal voor leerkrachten: algemeen Mediacoach opleiding Mediacoach is een opleiding voor professionelen die werken met jongeren en/of volwassenen en die mediawijsheid willen integreren in

Nadere informatie

1 e rapport mee. Vanaf 14.30 uur start de voorjaarsvakantie Start 1 e schooldag na de vakantie

1 e rapport mee. Vanaf 14.30 uur start de voorjaarsvakantie Start 1 e schooldag na de vakantie NIEUWSBRIEF nummer 4, Januari-februari 2015 Kalender December Ma 2 & di 3 feb Activiteiten De kinderen uit groep 1 t/m 8 zijn vrij. De leerkrachten hebben twee studiedagen. De kinderen uit de Cobogroepen

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 6 ... YouTube: muziek en films. Deze iconen tonen aan voor wie het document is.

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 6 ... YouTube: muziek en films. Deze iconen tonen aan voor wie het document is. Les 6... YouTube: muziek en films Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht YouTube is een

Nadere informatie

Taak Wie ben ik? Groep Zwaarte Vakgebied Voorbereiding Rol leerkracht Kerndoelen Code ariq,

Taak Wie ben ik? Groep Zwaarte Vakgebied Voorbereiding Rol leerkracht Kerndoelen Code ariq, Taak Wie ben ik? Groep 7 Zwaarte Vakgebied - Sociaal emotionele ontwikkeling - Creatieve ontwikkeling - Taalvaardigheid Voorbereiding - Computer met internet - Papier, verf en kwasten Rol leerkracht -

Nadere informatie

*Ook met het programma Paint van Windows kunnen foto s bewerkt worden

*Ook met het programma Paint van Windows kunnen foto s bewerkt worden Lesbrief Online pesten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Tijd: 50 55 minuten Voorbereiding: op http://mediawijsheid.nl/onlinepesten staan allerlei filmpjes, informatie en artikelen over online pesten, bruikbaar

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Beste ondernemer, hoe ziet uw zaak eruit in 2025?

Beste ondernemer, hoe ziet uw zaak eruit in 2025? Beste ondernemer, hoe ziet uw zaak eruit in 2025? Het detailhandelslandschap evolueert snel. Internet is alomtegenwoordig. Sociale media, e-commerce, m-commerce, etc. zetten de klassieke, fysieke detailhandelszaken

Nadere informatie

Mediawijsheid protocol Basisschool Op t Hof

Mediawijsheid protocol Basisschool Op t Hof Mediawijsheid protocol Basisschool Op t Hof Helga Bongers & Kim van Dooijeweert Tricht, 2013 'Mediawijsheid is niet gewoon belangrijk. Het is absoluut cruciaal. Mediawijsheid bepaalt of kinderen een instrument

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Regio Waardenlanden Januari 2016 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Wil je weten wat er allemaal

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

Ik ben Alice - docenten

Ik ben Alice - docenten Doelgroep: voortgezet onderwijs, middenbouw havo en vwo Voor u ligt de lesbrief die hoort bij een bezoek aan het wetenschapsfilmfestival InScience. Tijdens het festivalbezoek gaan leerlingen de documentaire

Nadere informatie

Presentatie Pablo van den Berg

Presentatie Pablo van den Berg Presentatie Pablo van den Berg Stabilo Stripe up your life Hoe bereik je jongeren met contentmarketing? Pablo van den Berg 26 juni 2014 INHOUD Over Yune! Contentmarketing! Van Persie flipbook! Stripe up

Nadere informatie

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT!

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! Checklist Vragen Ja Nee 1. Ben je op zoek naar nieuwe klanten? 2. Vind je het lastig om uit te leggen wat je bedrijf precies doet? 3. Geef je voor jouw gevoel

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Stuurgroep Jong

Nieuwsbrief. Stuurgroep Jong Nieuwsbrief Stuurgroep Jong IN DIT NUMMER Even voorstellen: Stuurgroep Jong Wat doet CNV onderwijs voor Jou? Op reis met Edukans Invallen Even wat anders! Nieuws: - Event 2014 - Netwerkbijeenkomsten Vacature

Nadere informatie

Lespakket over verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu. Inleidend katern Groep 7 & 8

Lespakket over verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu. Inleidend katern Groep 7 & 8 Lespakket over verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu. Inleidend katern Groep 7 & 8 Voorwoord We willen het wel van de daken schreeuwen: alles wat we weten over verantwoorde en biologische voeding.

Nadere informatie

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie.

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Contentmarketing voor evenementen Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Voor wie ga je content schrijven? Om te beginnen moet je duidelijk voor ogen hebben voor wie je de content

Nadere informatie

Actuele tips over bijzondere films & gratis lesmateriaal

Actuele tips over bijzondere films & gratis lesmateriaal Voortgezet onderwijs MOVIEZONE WAAR ALLES OM FILM DRAAIT Actuele tips over bijzondere films & gratis lesmateriaal MOVIEZONE WAAR ALLES OM FILM DRAAIT moviezone.nl/educatie MovieZone met de klas Moviezone.nl

Nadere informatie

INCMD-DDA TALENTENPROGRAMMA

INCMD-DDA TALENTENPROGRAMMA INCMD-DDA TALENTENPROGRAMMA Graag nodigen wij je uit om deel te nemen aan dit unieke programma, tot stand gekomen door samenwerking van Dutch Digital Agencies (DDA) en het landelijke opleidingenoverleg

Nadere informatie

Scholing en evenementen

Scholing en evenementen ACADEMIE Scholing en evenementen 2018-2019 Beste collega, Met gepaste trots presenteren wij het scholingsaanbod van de Collage Academie 2018-2019. Professionalisering is belangrijk als je op school stappen

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE OKTOBER 2015

MAANDINFORMATIE OKTOBER 2015 MAANDINFORMATIE OKTOBER 2015 Groep 4b werkt met Snappet. Iedere leerling heeft een tablet voor rekenen en spelling. OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 0104737889 www.startblokschiedam.nl

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 van 11

Inhoudsopgave. 1 van 11 Inhoudsopgave Leerlingen werven was nog nooit zo makkelijk... 2 Hoe komen we aan meer leerlingen? 2 Door wie wordt de schoolkeuze beïnvloed?. 2 Door wat wordt de schoolkeuze beïnvloed?...2 Hoe komen ouders

Nadere informatie

Wat levert het de school en de kinderen op om hieraan mee te doen?

Wat levert het de school en de kinderen op om hieraan mee te doen? Veelgestelde vragen We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van alle informatie nog steeds vragen hebt. Daarom hebben we hier een en ander voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij?

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan.

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. merkpaspoort Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. Dit paspoort is voor iedereen die op een of andere

Nadere informatie

Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school.

Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school. Voorwoord Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school. Onze visie op eigentijds, boeiend onderwijs

Nadere informatie

Gratis cultuuronderwijs voor Haagse basisscholen: een digitale ladekast met 128 projecten voor de groepen 1-8

Gratis cultuuronderwijs voor Haagse basisscholen: een digitale ladekast met 128 projecten voor de groepen 1-8 Gratis cultuuronderwijs voor Haagse basisscholen: een digitale ladekast met 128 projecten voor de groepen 1-8 Cultuuronderwijs op zijn Haags Met het project Cultuuronderwijs op zijn Haags (COH) zorgen

Nadere informatie

04 Communicatie met de scholen

04 Communicatie met de scholen Inhoudsopgave 01 02 03 Doelgroep & doelstellingen Het idee Wat wordt er gemaakt? 04 Communicatie met de scholen 2 Introductie Kerndoel 40: De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten

Nadere informatie

Product en prijzen 2014

Product en prijzen 2014 Product en prijzen 2014 1 Augustus 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met Social Media Rijbewijs... 3 Opbouw en inhoud lessenreeks... 4 Digitale leeromgeving... 5 Docentenomgeving... 6 Prijzen

Nadere informatie

Randprogramma. Kosten: 1 middag met begeleider en alle benodigde materialen: 450 euro

Randprogramma. Kosten: 1 middag met begeleider en alle benodigde materialen: 450 euro Randprogramma Stel uw eigen Medialab of media-maak-middag samen met de onderstaande programmaonderdelen. Let op: - er zijn dit jaar geen workshoprondes. Er worden open middagen georganiseerd van 12:00

Nadere informatie

Informatievaardighedenplan als onderdeelvan het Leesplan

Informatievaardighedenplan als onderdeelvan het Leesplan Informatievaardighedenplan als onderdeelvan het Leesplan Binnen de landelijke aanpak van de Bibliotheek Leerlingen met goede informatievaardigheden maken betere werkstukken en houden interessantere spreekbeurten.

Nadere informatie

Do s & Don ts Social Media

Do s & Don ts Social Media Do s & Don ts Social Media Een korte introductie Kirsten Baane, oprichter ZorgPromotor & FysioPromotor Huisstijlontwikkeling en huisstijlelementen Website bouw Social Media beheer Google Vindbaarheid Narrowcasting

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Dit aanbod is niet bindend, we kunnen ook een mix op maat maken, indien nodig!

Dit aanbod is niet bindend, we kunnen ook een mix op maat maken, indien nodig! Beste, in deze brochure vind je een overzicht van navormingsinitiatieven voor het onderwijs die ik geef. Alle sessies zijn sterk ICT-gericht, maar de nadruk ligt op het toepassen in de klaspraktijk en

Nadere informatie

ONZE INSPIRATIESESSIES EN WORKSHOPS

ONZE INSPIRATIESESSIES EN WORKSHOPS JONGEREN BEGRIJPEN, MOTIVEREN & UITDAGEN ONZE INSPIRATIESESSIES EN WORKSHOPS Hoe denken jongeren? Hoe kun je ze motiveren? Hoe help je ze hun talenten te ontdekken? Met onze inspiratiesessies en workshops

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

Wow! Wat een verschil utalent laat de mix werken

Wow! Wat een verschil utalent laat de mix werken Wow! Wat een verschil utalent laat de mix werken Het utalent programma (NL en ENG) helpt om unieke talenten beter te benutten, wij/zij denken te verminderen, diversiteit te vergroten en daadkrachtig met

Nadere informatie

Voor de paboopleider. Werkvorm 9: voor de opleider (1) Reageren op discriminatie

Voor de paboopleider. Werkvorm 9: voor de opleider (1) Reageren op discriminatie Werkvorm 9: voor de opleider (1) Hoe kun je reageren op discriminatie op school? Iedereen in het onderwijs krijgt er vroeg of laat mee te maken: vooroordelen en discriminatie. Het is zaak om hier goed

Nadere informatie

DIGITALE COMMUNICATIE MET OUDERS. Briefjes via het internet

DIGITALE COMMUNICATIE MET OUDERS. Briefjes via het internet DIGITALE COMMUNICATIE MET OUDERS Briefjes via het internet Sofie volgt de klassen van haar kinderen De school heeft haar eigen gimme pagina. Een gimme pagina is opgesplitst in klassen. In gimme noemen

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Educatie in EYE. 4-12 jaar. Primair onderwijs, Speciaal onderwijs. en Buitenschoolse opvang

Educatie in EYE. 4-12 jaar. Primair onderwijs, Speciaal onderwijs. en Buitenschoolse opvang Educatie in EYE 4-12 jaar Primair onderwijs, Speciaal onderwijs en Buitenschoolse opvang Educatie in EYE 4-12 jaar Bezorg uw leerlingen een leuk dagje uit! EYE nodigt u uit in de wereld van de film. Bij

Nadere informatie

Gezond en duurzaam eten Een inspiratiefolder voor mbo-docenten

Gezond en duurzaam eten Een inspiratiefolder voor mbo-docenten Gezond en duurzaam eten Een inspiratiefolder voor mbo-docenten Aan de slag met gezond en duurzaam eten in het MBO De school is dé plek om jongeren bewust te maken van gezond en duurzaam eten. Gezonde

Nadere informatie

M2DESK BESCHRIJVING. Wat is het? Voor wie is het? Hoe werkt het?

M2DESK BESCHRIJVING. Wat is het? Voor wie is het? Hoe werkt het? BESCHRIJVING M2DESK Wat is het? De M2Desk is een leerlingtafel waar een computer in geïntegreerd is. Met behulp van twee knoppen kan een computer uit het tafelblad geklapt worden. Tegelijk verschijnt een

Nadere informatie