Module Catalogus. 1. Inleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Module Catalogus. 1. Inleiding"

Transcriptie

1 Module Catalogus 1. Inleiding De catalogus module, maakt het mogelijk om producten/artikelen overzichtelijk op de website te presenteren. Een product bestaat uit verschillende eigenschappen (in Amazilia specificaties genoemd). Deze specificaties zijn door de beheerder zelf samen te stellen, zo is het mogelijk om afbeeldingen/media, tekst, prijs e.d. naar wens aan te maken en in te delen. Indien de add-on webwinkel is aangeschaft, dan kunnen de artikelen online worden gekocht. Amazilia beschikt over verschillende betaalmogelijkheden zoals ideal en creditkaart betaling. De betalingstransactie kan geschieden over een beveiligde SSL verbinding. SSL staat voor Secure Sockets Layer en is de meest gebruikte manier voor het aangaan van beveiligde elektronische transacties op het internet. U zult bij het doorlezen van de handleiding merken dat de catalogus zeer ruim is opgezet, dit om de flexibiliteit van de module te waarborgen. In dit onderdeel worden de volgende handelingen beschreven: Een catalogus toevoegen. Een specificatie categorie toevoegen. Een specificatie toevoegen. Een artikel categorie toevoegen. Webwinkel instellingen. Een betaalmethode toevoegen. Een levermethode toevoegen. Kortingsbon toevoegen. Gerelateerde artikelen. Een prijsgroep toevoegen. Verwijderen van gegevens. Mail to friend. Geografisch. Komt u bij het dit onderdeel nog onduidelijkheden tegen, raadpleeg van VWA. Voor alle beheer handelingen van Amazilia, is het noodzakelijk om in beheer in te loggen.

2 2. Een catalogus toevoegen Een catalogus toevoegen doet u als volgt: 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus 3. Klik op Rechtermuisknop. 4. Klik op Catalogus toevoegen. Wizard Catalogus aanmaken 1. U krijgt een wizard te zien die u stapsgewijs door het proces helpt. Klik hier op Volgende

3 2. Vul hier de naam en adres in van de catalogus. Deze naam is niet taalafhankelijk en zal alleen in de beheer omgeving gebruikt worden. Standaard wordt het adres van de webmaster gebruikt, mocht er niks ingevuld worden.

4 Meerdere talen Er kan op website niveau ingesteld worden welke talen de website bevat. Dit houd in dat voor elke module binnen het CMS, de teksten per ingestelde taal apart kunnen worden opgegeven. De mogelijkheden worden nader uitgediept: Let op! Wanneer er maar 1 taal is geactiveerd, dan wordt deze stap overgeslagen. Optie 1 Bij de eerste optie maakt u geen onderscheid in taal. Alle teksten worden in één taal weergegeven. Optie 2 Bij de tweede optie kiest u er voor om de teksten per taal afzonderlijk in te stellen. Optie 3 1

5 Bij optie drie kunt u handmatig kiezen voor welke talen u eigen bijschriften wilt geven. Er zal dan ook gebruik worden gemaakt van een internationale taal. Deze optie wordt gebruikt wanneer de taal van de website bezoeker, niet overeenkomt met één van de geactiveerde talen. 1. Nadat u een keuze heeft gemaakt, klikt u op Volgende. Naam en omschrijving optie 3 1. Vul hier de enkel- en meervoud gegevens in voor de Categorie en Product. 2. Doet dit ook voor de overige talen die u heeft geselecteerd. 3. Klik vervolgens op Volgende.

6 Afmetingen afbeeldingen 1. Vul hier het aantal pixels in die u aan de miniaturen en de afbeeldingen wilt geven. TIP: Gebruik de standaard afmetingen die worden aangegeven. U kunt deze maten op een later tijdstip altijd nog aanpassen waar nodig. Mocht u hier niet uitkomen, raadpleeg dan VWA voor ondersteuning. 2. Klik vervolgens op Volgende. 3. Kies hier de afmetingen voor de weergave van de gerelateerde artikelen 1. Deze afmetingen staan standaard al ingevuld. 4. Klik vervolgens op Volgende. Categorieën. 1. Kies of de subcategorieën (gerelateerde artikelen) getoond moeten worden. Lees zorgvuldig de opties door.

7 Paginering Wanneer er veel producten worden getoond, bestaat er de mogelijkheid om de producten op te delen in pagina s. De producten worden dan per pagina opgedeeld, het aantal producten per pagina kan worden ingesteld. Etiket kenmerk Geef hier aan of de artikelen een Tip! of Etiket kenmerk mogen tonen. Met deze kenmerken geeft u aan dat het product een aanbeveling of een nieuw product is. Kiest u er voor om er geen één aan te vinken, dan komen deze ook niet terug bij de wizard: Artikelen aanmaken

8 1. Gerelateerde artikelen worden onder het product vertoond van de gekozen categorie die een bezoeker aanklikt. Bijv. u klikt een boek aan van een bepaalde schrijver. Onderaan vind u dan de gerelateerde boeken die dezelfde schrijver ook heeft geschreven. Vaak wordt dit gekenmerkt met: De schrijver schreef ook de volgende boeken.

9 2. Klik vervolgens op Volgende. 3. Mocht u gekozen hebben voor etiketten, dan krijgt u het volgende scherm te zien waar in u de afbeelding kan selecteren. Kies hier voor elke taal een afbeelding. Voor elke taal kunt u dezelfde afbeelding gebruiken met een andere taal. Bijv: voor Nederlands gebruikt u een afbeelding met Nieuw en voor de Engelse afbeelding New. Deze afbeelding komt dan voor het product te staan. Bezoekers zien dan dat er sprake is van een nieuw product. 3.1 Klik op de knop 4.2 Er wordt nu een pop up scherm geopend.

10 4.3 Klik op de upload knop 4.4 U komt dan terecht in het volgende scherm.

11 In dit scherm staan 3 knoppen: Select Files - Hiermee selecteert u de afbeeldingen die u wilt uploaden. Upload - Met deze knop kunt u de reeks afbeeldingen uploaden. Clear - Met deze knop kunt u de afbeeldingen verwijderen. Thumbnails - Met deze functie kunt u de afbeeldingen als kleine miniaturen laten zien. Dit kan er wel voor zorgen dat er vertraging ontstaat. 4.5 In dit scherm kiest u voor Select Files. 4.6 Zoek uw afbeelding op en klik op Openen.

12 1.7 Na een reeks afbeeldingen geopend te hebben, ziet u dat deze in het uploadscherm terecht zijn gekomen. 1.8 Klik nu in het scherm op de knop Upload. 1.9 Nadat het uploaden is voltooid wordt er automatisch een melding getoond. Klik hier op OK Klik vervolgens op de knop Sluiten in het uploadscherm.

13 1.11 Klik nu op de map waar u de afbeelding heeft opgeslagen Klik de afbeelding aan en klik op OK 1.13 U ziet nu de afbeelding in de Engelse balk staan. Doe dit ook voor de andere talen Klik vervolgens op Volgende. 2. Kies hier of de categorieën boom dezelfde stijl als een menu moet krijgen. Er kan maar één stijl gekozen worden. Deze functie staat standaard op : Geen koppeling.

14 3. Klik vervolgens op Volgende. Asynchrone postbacks 1. Kies hier of de catalogus gebruik mag maken van asynchrone postbacks. Deze staat standaard aan. Asynchrone postbacks zorgt er voor dat de catalogus niet in zijn geheel hoeft te laden. Dit zorgt voor een rustig beeld. Als u er voor kiest om dit aan te vinken, kunt u geen gebruik maken van url vriendelijke naamgeving. Dit kan nadelig werken i.v.m. zoekmachine optimalisatie. 2. In het volgende scherm kunt u zelf aangeven wanneer u de cataloguslijst wilt tonen op uw website. 3. Klik vervolgens op Volgende.

15 4. Bekijk vervolgens de samenvatting even of alles correct is ingevuld en klik op Voltooien en Afsluiten. 5. U ziet nu bij de module catalogus, uw eigen catalogus, in dit geval Demo Catalogus, verschijnen met een reeks submodules. Let op, het kan zijn dat niet alle opties verschijnen, dit is afhankelijk van de aangeschafte catalogus add-on s

16 3. Specificatie categorie Een specificatie categorie toevoegen doet u als volgt: 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 3. Klap de aangemaakte catalogus uit. 4. Rechtermuisknop op Specificaties 5. Klik op Categorie toevoegen. Voor dat er een specificatie kan worden aangemaakt dient eerst een specificatie categorie te worden aangemaakt. Op deze wijze, blijven de specificaties overzichtelijk en kunt u verschillende specificatie tonen per artikel categorie. Wizard specificatie categorie aanmaken 1. U krijgt een wizard te zien die u stapsgewijs door het proces helpt. Klik hier op Volgende

17 2. Bedenk een duidelijke naam en inhoud op voor de specificatie categorie. Deze informatie wordt aan de bezoeker getoond. Doe dit voor de ingestelde talen van de catalogus. Positie 1. Stel de positie van deze categorie naar eigen wens in. Deze positie kunt u later nog opnieuw bepalen door de categorie structuur te verslepen.

18 2. In het volgende scherm kunt u zelf aangeven wanneer u de specificatie wilt tonen op uw website 3. Klik vervolgens op Volgende. 4. Bekijk vervolgens de samenvatting even of alles correct is ingevuld en klik op Voltooien en Afsluiten.

19 U krijgt nu in het basisscherm uw eigengemaakte specificatie categorie te zien. Tevens worden er ook nieuwe knoppen getoond. U kunt nu specificaties toevoegen aan een artikel. De specificaties die worden aangemaakt, kunnen bij het aanmaken van artikelen worden geselecteerd.

20 Knoppen. = Een specificatie toevoegen. = Een specificatie bewerken. Hier kunt u gegevens wijzigen waar nodig. = Een specificatie kopiëren. (als u een reeks items dezelfde lay-out wilt geven.) = Een specificatie verwijderen. 4. Een specificatie toevoegen Een specificatie toevoegen doet u als volgt: 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 3. Klap de aangemaakte catalogus uit en Selecteer uw catalogus 4. Klik vervolgens op de knop Specificatie toevoegen in het hoofdscherm. Wizard specificatie aanmaken 1. U krijgt een wizard te zien die u stapsgewijs door het proces helpt. Klik hier op Volgende

21 2. Geef een naam en inhoud op voor de specificatie categorie. Deze informatie wordt wel aan de bezoeker getoond.

22 3. Doe dit ook voor de talen die u hebt geselecteerd in het vorige scherm. 4. Klik vervolgens op Volgende. Categorie specificatie 1. Elk artikel beschikt over een specificatie. Selecteer bij welke categorie de specificatie getoond moet worden.

23 2. Klik vervolgens op Volgende. U kunt meerdere categorieën en specificaties toevoegen aan één catalogus. U ziet in de afbeelding dat er veel verschillende types worden gebruikt bij de Algemene specificatie: Datatype 1. Kies welk type data u wilt hanteren bij de specificatie. U heeft hier de mogelijkheid om een keuze te maken uit verschillende types, zodat het product meer details krijgt. 1 a. Er bestaan verschillende type specificatie. (voorbeeld): 1 Tekst : Merk, Naam 2 Numeriek : Prijs, aantal 3 Datum : Datum weer leverbaar

24 4 Tijd : Tijd wanneer geplaatst 5 Datum+tijd : Wanneer vindt het plaats 6 Ja/nee : Wel of niet op voorraad 7 Keuzelijst : Selectie uit een lijst, bijvoorbeeld 10, 20 etc. 8 Meerkeuzelijst : Welke specificaties het product 9 Memoveld : Opmerking 10 Een versturen voor info. 11 Afbeelding : Extra afbeeldingen, zijkant,achterkant etc. 12 Opgemaakte tekst : Tekst de u kunt opmaken met bijv. HTML 13 Download : Specificaties /video s/pdf downloaden 14 Video : Video tonen van bijv. presentatie product 15 Twitter link : Twitter over het product. Bij sommige types krijgt u de keus om een maximale lengte op te geven. Dit zorgt er voor dat de specificatie niet te lang wordt. U kunt er ook voor kiezen om één algemene specificatie te maken, zodat u alle types in één specificatie heeft. Bijv categorie: algemeen. U hoeft ze tenslotte niet allemaal in te vullen. 2. Kies of de invoer verplicht is of dat het niet uitmaakt. Dit betekent dat als u op Ja klikt, dat de beheerder altijd een specificatie moet weergeven bij een product. 3. Klik vervolgens op Volgende. Afbeeldingformaten voor presentatie 1. Kies hier voor de formaten die u wilt hanteren voor de presentatie van het product. De gegevens staan standaard al ingevuld.

25 2. Kies of u de afbeelding, video en/of details wilt tonen in een popup scherm. Voor- en achtervoegingen 1. Kies hier of er gebruik van voor- en achtervoegingen noodzakelijk is.

26 Bedenk goed welke voor- en achtervoegingen van belang zijn bij een product. Voorbeeld: Het Euroteken kunt u gebruiken als voorvoeging en als achtervoeging de tekens,- Bij Engels gebruikt u een Engels valuta etc. Voorbeeld: Bij producten m.b.t. computers kunt u gebruik maken van de achtervoegingen Ghz, RAM, HDD, Gb, Mb etc. Bij standaard waarde gebruikt u een waarde die telkens terugkomt. Bijv. U heeft een aanbieding: Bij aankoop van een product boven de 40 euro krijgt u één Gigabyte RAM extra. Dan kunt u één als standaard waarde invullen. 2. Klik vervolgens op Volgende. Weergave specificatie 1. Kies in welke weergaves de specificatie getoond moet worden.

27 1 De lijst weergave : Overzicht van producten 2 De pakbon weergave : Relevante product informatie die mee verzonden wordt 3 De gerelateerde artikelen weergave : Overzicht gerelateerde producten 4 Google maps weergave : Geografische weergave van de producten 2. Klik vervolgens op Volgende. 3. In het volgende scherm kunt u zelf aangeven wanneer u de specificatie wilt tonen op uw website 4. Klik vervolgens op Volgende. 5. Bekijk vervolgens de samenvatting even of alles correct is ingevuld en klik op Voltooien en Afsluiten.

28 U krijgt nu in het basisscherm uw eigengemaakte specificatie te zien. U kunt nu artikelen gaan toevoegen.

29 5. Een artikel categorie toevoegen Een artikel toevoegen doet u als volgt: 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 3. Klik de aangemaakte catalogus open 4. Selecteer vervolgens de submodule Artikelen door in het hoofdscherm op artikelen te klikken of in de boom weergave 5. Rechtermuisknop op Categorie toevoegen Wizard artikel categorie aanmaken 1. U krijgt een wizard te zien die u stapsgewijs door het proces helpt. Klik hier op Volgende

30 2. Geef een naam en inhoud op voor de artikel categorie. Deze informatie wordt wel aan de bezoeker getoond. Selecteer overigens ook of u de omschrijving wilt tonen als er geen producten aanwezig zijn. 3. Doe dit ook voor de mogelijk geactiveerde talen van de catalogus.

31 4. Klik vervolgens op Volgende. 5. Afbeelding van categorie (eventueel toevoegen) 6. De inhoud van de categorie selecteren eigenschappen

32 7. De specifieke eigenschappen van de categorie U kunt per product categorie instellen welke specificaties gebruikt worden. Om het u makkelijk te maken kunt u de instellingen van de bovenliggende categorie overnemen. Op deze manier hoeft u de instellingen maar één keer te maken. Wilt u bij een product categorie toch gebruik maken van afwijkende specificaties, kunt u de categorie ontgrendelen. 8. Kies welke specificatie categorie gebruikt moet worden. In dit geval kunt u kiezen uit één optie. 9. Klik vervolgens op Volgende. Weergaves De grafische mogelijkheden van Amazilia zijn zeer uitgebreid, om dit te verwezenlijken werkt Amazilia met verschillende weergaves. Zo is er bijvoorbeeld een weergave voor de product lijst, maar ook een voor de gerelateerde artikelen. U kunt zich voorstellen dat in de lijstweergave andere specificaties getoond moeten worden dan in de gerelateerde weergave. De keuze welke specificaties getoond worden kunt u in de volgende stappen maken.

33 Als voorbeeld wordt de lijstweergave genomen. Houd er rekening mee, mocht u kiezen voor excl BTW, dat de BTW pas bij het AFREKENEN bij de prijs wordt opgeteld. 1. Kies of de specificatie welke getoond moet worden. 2. Klik vervolgens op Volgende. 3. Kies de volgorde (a.d.h.v. de groene pijlen ) van de specificaties die u heeft gekozen. 4. Klik vervolgens op Volgende De twee bovenstaande stappen worden herhaald voor de volgende weergaves: 1 - Lijstweergave - Winkelwagen - Gerelateerde artikelen - Google maps - Categorie voorbeeld weergave 1 Het kan zijn dat niet elke weergave getoond wordt, dit hangt af van de vooraf gemaakte instellingen.

34 5. U kunt een categorie gebruiken als verzamelcategorie van speciale producten. Wanneer bij bijvoorbeeld een product het etiket kenmerk is aangevinkt wordt deze automatisch in de Etiket categorie getoond. Voorwaarde is wel dat de categorie verder leeg moet zijn. 6. In het volgende scherm kunt u zelf aangeven wanneer u de artikel categorie wilt tonen op uw website 7. Klik vervolgens op Volgende. 8. Bekijk vervolgens de samenvatting even of alles correct is ingevuld en klik op Voltooien en Afsluiten.

35 U ziet nu in het hoofdscherm uw eigengemaakte artikel categorie zichtbaar worden.

36 Knoppen = Een artikel toevoegen in het CMS. = Een artikel bewerken. Hier kunt u gegevens wijzigen waar nodig. = Een artikel kopiëren. (als u een reeks items dezelfde lay out wilt geven.) = Een artikel verwijderen.. Meerdere categorieën Het is ook mogelijk om meerdere categorieën onder één categorie te plaatsen. Bijvoorbeeld het hoofdcategorie is PC onderdelen. Dan kunt u de subcategorieën onderverdelen in harde schijven, geheugen, videokaarten, geluidskaarten etc. U ziet dat dan als volgt:

37 Meerdere categorieën toevoegen doet u als volgt: (Als voorbeeld heeft u haarproducten) 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 3. Klik de aangemaakte catalogus aan. 4. Selecteer vervolgens op de (algemene) knop die u heeft aangemaakt in het hoofdscherm. 5. Rechtermuisknop op Categorie toevoegen 6. Volg dezelfde stappen als bij het aanmaken van uw artikel categorie. U ziet dat bijv. een categorie shampoo een subcategorie van haarproducten is geworden.

38 6. Een artikel toevoegen Zodra de artikel categorie in orde is, kunt u artikelen toevoegen. Artikelen toevoegen doet u als volgt: 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 1. Klap de aangemaakte catalogus uit en Selecteer uw catalogus. 2. Klik vervolgens in het op de knop artikel toevoegen in het hoofdscherm. Wizard artikel aanmaken 1. U krijgt een wizard te zien die u stapsgewijs door het proces helpt. Klik hier op Volgende

39 Naam artikel 3. Geef de naam en het eventuele gewicht op van het artikel wat u wilt toevoegen. Het gewicht kan bepalend zijn voor de verzendkosten. 3. Klik vervolgens op Volgende.. Categorie 4. Kies in deze stap de categorie waar het product onder valt. De keuze zal standaard op de gemaakte keuze staan die in beheer is gemaakt. Let op, wanneer er maar 1 categorie is aangemaakt, zal deze stap worden overgeslagen. Specificaties

40 5. De eerder aangemaakte specificaties worden nu aangeboden om ingevuld te worden. 11. Klik vervolgens op Volgende. Heeft u de specificaties ingedeeld in meerdere specificatie categorieën, dan worden deze als afzonderlijke stappen getoond. 12. In het volgende scherm kunt u een gebruiksvriendelijke URL bepalen voor het artikel. Deze URL wordt in de browserbalk getoond. wanneer u hier niets invult zal de artikelnaam gebruikt worden, let op! Deze kan niet per taal worden ingesteld. Doormiddel van onderstaande instelling kan dit wel. Geografische informatie

41 5 U kunt hier de Lengtegraad/ Breedtegraad wijzigen, deze locatie wordt gebruikt voor het tonen in Google maps. In uitzonderlijke gevallen kunt u dit zelf aanpassen Prijs artikel, zonder staffelprijsgroep. 9. De prijs van het artikel staat in verband met de prijsgroep, en de staffelprijsgroep die u heeft aangemaakt. Mocht u dit nog niet hebben gedaan, dan verwijzen wij u door naar het onderdeel prijsgroep en staffelprijsgroep.

42 10.Kies een prijs die u aan het artikel wilt geven. Kies vervolgens het BTW tarief. En maak de keuze of de ingevoerde waarde met of zonder btw is. De BTW tariefen zijn eerder aangemaakt in het onderdeel Prijsgroep. Prijs artikel, met staffelprijsgroep. 10. Actieveer de gewenste staffelprijsgroep. Het kan zijn dat deze mogelijkheid niet getoond wordt. Er zijn dan geen staffelprijsgroepen aanwezig, voor meer informatie bekijk het hoofdstuk over staffelprijsgroepen.

43 11. U kunt nu de prijs per staffel opgeven. Prijs artikel, periode instellen 12. Het is mogelijk om de prijs van een product voor een bepaalde periode automatisch in te stellen. Wanneer er b.v. een zomer actie is, kunt u ervoor kiezen om de prijs vanaf 1 juli automatisch te wijzigen. Klikt u hiervoor op prijs toevoegen. 13. Er verschijnt een nieuwe prijsregel. Vul de prijs/prijs per staffelprijsgroep in zoals hierboven beschreven staat Klik op de vanaf datum om deze te wijzigen. Kies de datum, van waaraf deze prijs moet gelden. 2 Het kan zijn dan de prijs type optie niet getoond wordt, deze is alleen beschikbaar wanneer deze add-on is aangeschaft.

44 11. Klik vervolgens op Volgende. 12. Eventueel verschijnt nu de zelfde stap, waarin de prijs opgegeven kan worden voor de resterende prijsgroep(en), wanneer er 1 prijsgroep aanwezig is gaat de wizard verder met de volgende stap. Tip 8. Hier kunt u aangeven of u het artikel als tip wilt kenmerken. Wanneer het artikel als tip wordt aangeduid komt deze automatisch in de speciaal daarvoor ingerichte categorie terecht.

45 Etiket 7. Hier kunt u aangeven of u een etiket aan het artikel wilt meegeven. Het etiket wordt in de aangegeven periode bij of over het artikel geplaatst. De afbeelding van het etiket kan worden opgegeven in de algemene catalogus wizard. 8. U kunt er voor kiezen om een periode op te geven voor het etiket 13. In het volgende scherm kunt u zelf aangeven wanneer u het artikel wilt tonen op uw website

46 14. Klik vervolgens op Volgende. 15. Geef aan of het artikel als standaard in gesteld moet worden. 16. Klik vervolgens op Volgende. 17. Bekijk vervolgens de samenvatting even of alles correct is ingevuld en klik op Voltooien en Afsluiten. U ziet nu een artikel verschijnen in het hoofdscherm.

47

48 Knoppen = Met deze knop kunt u artikelen toevoegen. = Met deze knop kunt u artikelen wijzigen. = Met deze knop kunt u artikelen kopiëren. = Met deze knop kunt u artikelen verwijderen. = Met deze knop kunt u de voorraad bewerken/aanvullen. Voorraad aanvullen Als u eenmaal het artikel heeft aangemaakt, kunt u met een simpele knop de voorraad beheren. 1. Om de voorraad aan te vullen klikt u op de knop Voorraad bewerken. 2. Het volgende scherm komt in zicht. 3. In het laatste scherm kunt u het aantal opgeven dat u in uw bezit heeft om te verkopen. Bijv Klik vervolgens op Opslaan. 5. U ziet nu wanneer de voorraad is aangevuld met het aantal 6. Klik vervolgens op Sluiten.

49 U ziet nu in het hoofdscherm dat bij het artikel Externe harde schijf een Start voorraad en een Voorraad nu 7. Webwinkel add-on instellingen De webwinkel is een optionele module toevoeging van de catalogus. Voordat de artikelen van de catalogus in de webwinkel kunnen worden toegevoegd, dient de webwinkel eerst te worden geconfigureerd. Bij het openen van de catalogus module krijgt u de webwinkel add-on s te zien. De instellingen van de webwinkel komen als eerste aan bod. Daarna worden de verschillende facetten nader uitgediept. Eenmaal de webwinkel ingesteld, dan heeft u een goedlopende catalogus met een webwinkel waar bezoekers producten kunnen bestellen. De webwinkel instellen doet u als volgt: 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 3. Klik producten

50 4. Rechtermuisknop op webshop instellen Wizard webwinkel instellingen bewerken 1. U krijgt een wizard te zien die u stapsgewijs door het proces helpt. Klik hier op Volgende

51 Format 1. Kies een voorvoegsel en de lengte voor het bestelnummer. TIP: Neem bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam ingekort en mocht u veel producten verkopen, dan is de lengte belangrijk. 2. Kies vervolgens welke order afhandeling van belang is. 3. Klik vervolgens op Volgende. Landen van de webwinkel 1. Kies welke landen producten mogen bestellen van de webwinkel. 2. Kies welke prijsgroep van belang is. De prijsgroep komt later aan bod in deze handleiding. Hier in wordt de BTW ingesteld. Deze staat op Standaard BTW hoog. 3. Vink hier aan of de prijzen wel zichtbaar mogen zijn in de landen die niet aangevinkt zijn. 4. Klik vervolgens op Volgende.

52 Bestel en verzend bevestigings 1. Maak in dit onderdeel zowel een bestel als een verzend bevestigingsmail. Maak gebruik van CSS sheets om een lay out te maken. Kennis en inzicht van CSS is vereist. VWA kan ook CSS sheets aanleveren. Voor meer informatie, raadpleeg VWA 2. Doe dit ook voor de andere talen die u heeft geselecteerd. 3. Klik vervolgens op Volgende. Tekst na bestellen 1. Bedenk een tekst die een klant krijgt te zien wanneer hij of zij een product besteld.

53 2. Doe dit ook voor de andere talen die u heeft geselecteerd. 3. Klik vervolgens op Volgende. CSS Stylesheet 1. Zorg er voor dat u beschikt over de kennis van CSS. VWA kan deze sheets ook voor u aanleveren.

54 Maak gebruik van CSS sheets om een lay out te maken. Kennis en inzicht van CSS is vereist. VWA kan ook CSS sheets aanleveren. Voor meer informatie, raadpleeg VWA 2. Klik vervolgens op Volgende. Afwijkend afleveradres 1. Kies of klanten een afwijkend afleveradres mogen opgeven voor het verzenden van bijv. cadeaus 2. Klik vervolgens op Volgende.

55 3. Bekijk vervolgens de samenvatting even of alles correct is ingevuld en klik op Voltooien en Afsluiten.

56 U krijgt nu het volgende scherm te zien met een reeds knoppen. Knoppen = Hier staan de nieuwe bestellingen die klanten hebben gedaan. = Hier staan de geannuleerde bestellingen. = Hier staan de afgeronde bestellingen. = Hiermee kunt u bestellingen zoeken. = Bestellingen vanaf een bepaalde begin datum. = Bestellingen tot een bepaalde einddatum. = Hiermee toont u de resultaten. = Geef aan welke pagina u wilt bekijken. = Geeft aan hoeveel items per pagina worden getoond. (alle tabbladen) (tabblad geannuleerde best.) = Met deze knop rond u een bestelling af. = Met deze knop verwijdert u een bestelling. (tabblad nieuwe bestellingen) (tabblad afgeronde best.) = Met deze knop stel je een bestelling in als verzonden. = Met deze knop stel je een bestelling in als niet afgerond.

57 = Een uitgebreide zoekfunctie om bestellingen terug te vinden. Met mogelijkheden om te zoeken op bepaald termen.

58 8. Betaalmethode toevoegen Een betaalmethode toevoegen doet u als volgt: 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 4. Klap de aangemaakte catalogus uit en Selecteer de betaalmethode 4. Klik op rechtermuisknop Betaalmethode. Wizard betaalmethode aanmaken 1. U krijgt een wizard te zien die u stapsgewijs door het proces helpt. Klik hier op Volgende.

59 2. Bedenk een naam en omschrijving voor de betaalmethode. Deze gegevens worden getoond aan bezoekers. (bijvoorbeeld IDEAL, GiroPay, Creditcard etc.) 3. Doe dit ook voor de talen die u hebt geselecteerd in het vorige scherm. 4. Klik vervolgens op Volgende.

60 Betaalservices VWA werkt met BuckAroo. BuckAroo is een online payment provider die een online payment service aanbiedt voor de bestaande en startende webshops. Het uitgangspunt van de BuckAroo Online Payment Service is dat vanaf het moment van bestelling alles automatisch (dus zonder tussenkomst van duur personeel) afgehandeld wordt. Met alle mogelijke betaalwijzen zoals creditcards, internet bankieren (ideal), online op rekening, online invoicing, eenmalige en doorlopende machtigingen en online termijnbetalingen Kies welke betaalservice bij de webwinkel wordt gehanteerd. BuckAroo Creditcard BuckAroo ideal BuckAroo Giropay BuckAroo PayPal Geen : De BuckAroo Payment Engine ondersteunt creditcardtransacties in verschillende valuta. (reken bij deze optie wel BTW mee i.v.m. afrekenkosten) : Voor klanten die gebruik willen maken van de ideal betaalwijze heeft BuckAroo een plug&play-koppeling gemaakt, waarmee een Merchant binnen 2 uur up-and-running kan zijn. : Met behulp van deze machtiging kunnen klanten betalen door middel van het opgeven van hun banknummer en de naam van de rekeninghouder. : Met PayPal kunnen klanten hun aankopen op het internet, direct betalen. :Hiermee betalen klanten vooraf via internet bankieren of een overschrijving. Hieronder wordt de Creditcard nader uitgediept. De andere betaalmethodes hebben dezelfde wizard stappen.

61 BuckAroo Creditcard 1. Bedenk een naam en omschrijving voor de betaalmethode. Deze gegevens worden getoond aan bezoekers. 2. Doe dit ook voor de talen die u hebt geselecteerd in het vorige scherm. 3. Klik vervolgens op Volgende. 4. Kies de betaalservice BuckAroo Creditcard

62 5. Klik vervolgens op Volgende. 6. Kies of alle landen van deze betaalservice gebruik mag maken of een selectie aan landen. 7. Klik vervolgens op Volgende. Toeslag/korting 1. Bepaal hier of een toeslag/korting berekend moet worden bij deze betaalservice.

63 Wanneer een toeslag/korting berekend moet worden kan dit met één tarief voor alle landen, of een algemeen tarief met daarnaast tarieven voor enkele afwijkende landen. Wanneer u deze laatste optie kiest, krijgt u een lijst met landen waartoe geleverd kan worden. Hier selecteert u de landen waarvoor een afwijkend tarief geldt. Een BTW tarief dient van te voren te zijn aangemaakt alvorens deze geselecteerd kan worden. Deze kunt u aanmaken in Prijsgroep. 2. Klik vervolgens op Volgende. 3. Kies hier de toeslag/korting voor gewicht of prijs van deze betaalmethode. 1. In het voorbeeld is er een onder- en bovengrens ingesteld voor het gewicht. Dit houdt in dat deze betaalmethode pas gebruikt kan worden (door de klant) als het gewicht van de artikelen tussen de 1kg en 10kg weegt. Dit geldt ook voor het onder- en bovengrens voor het bedrag. De creditcard kan pas gebruikt worden als het bedrag tussen de 1,- en 20,- ligt. Staffels U kunt ook staffels 1 toevoegen aan uw betaalmethode(s) 1. Om een staffel toe te voegen, klik op de knop 2. U krijgt het volgende scherm te zien: Geef hier het maximum bedrag (of gewicht) van deze staffel en bepaal vervolgens de hoeveelheid. De hoeveelheid kan zijn in:

64 Over het algemeen wordt standaard het (vast bedrag) gekozen. Naast het maximum bedrag, is er ook een andere optie. Restgroep: 3. Bij het aanvinken van deze optie, zal de staffel automatisch de waarden aannemen boven de hoogste "ingevoerde" waarde, de restgroep. 4. Klik vervolgens op Ok. 1. Een staffel is een bepaalde afnamehoeveelheid. Meestal zijn staffels in een tabel opgenomen, waarbij er achter een staffel een prijs staat, die bij afname van de genoemde hoeveelheid de kostprijs is. Een staffelkorting is dus een korting die je krijgt wanneer je een bepaalde hoeveelheid producten afneemt. 5. U ziet nu dat de staffel of restgroep is ingevuld.

65 6. Doe dit ook voor de afwijkende landen mocht u die geselecteerd hebben. 7. Klik vervolgens op Volgende. Beschikbaarheid levermethode 1. Kies welke levermethode 1 u wilt gebruiken. Onder rembours bijvoorbeeld is hierbij niet logisch, omdat een klant de levermethode "afhalen" kan selecteren. 2. Klik vervolgens op Volgende. 1. U kunt verschillende levermethodes invoeren. Zo kunt u bijvoorbeeld ook gebruik maken van DHL of UPS of dergelijke ander expresvervoerbedrijf. U kunt er voor kiezen om TNT Post te gebruiken voor Nederland en DHL voor het buitenland. U kunt deze zelf instellen bij Levermethode. Welke betaalmethode 1. Kies hier bij welke klanten de betaalmethode mogen gebruiken. 2. Klik vervolgens op Volgende.

66 Specifieke bevestigingsmail Naast de reguliere bevestigingsmail is er ook nog de specifieke bevestigingsmail. Deze is bedoeld als de klant bijvoorbeeld gebruik maakt van de betaalmethode Op rekening. De klant betaald dan vooraf. Hoe deze klant vooraf moet betalen, naar wel rekening nummer of welk I-Ban code, moet omschreven worden. 1. U kunt dan een specifieke bevestigingsmail opmaken. Dit gebeurd in het onderstaande scherm. 2. Doe dit ook voor de talen die u hebt geselecteerd in het vorige scherm. 3. Klik vervolgens op Volgende. 4. In het volgende scherm kunt u zelf aangeven wanneer u de specificatie wilt tonen op uw website

67 5. Klik vervolgens op Volgende. 6. Kies of de betaalmethode als standaard moet worden ingesteld. Wanneer de klant overgaat tot betalen, zal deze betaalwijze als standaard worden weergegeven (bijvoorbeeld contant betalen bij afhalen). De betaalwijze kan nog wel door de klant gewijzigd worden! 7. Bekijk vervolgens de samenvatting even of alles correct is ingevuld en klik op Voltooien en Afsluiten.

68 9. Een levermethode toevoegen Een levermethode toevoegen doet u als volgt: 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 3. Klap de aangemaakte catalogus uit en selecteer Levermethode 4. klik vervolgens op de rechtermuisknop Levermethode toevoegen in het hoofdscherm. Wizard levermethode aanmaken 1. U krijgt een wizard te zien die u stapsgewijs door het proces helpt. Klik hier op Volgende.

69 2. Bedenk een naam en omschrijving voor de levermethode. Deze gegevens worden getoond aan bezoekers. (bijvoorbeeld TNT Post, DHL, UPS etc 3. Doe dit ook voor de talen die u hebt geselecteerd in het vorige scherm. 4. Klik vervolgens op Volgende. Welke landen 1. Kies of alle landen van deze levermethode gebruik mag maken of een selectie aan landen. 2. Klik vervolgens op Volgende.

70 Toeslag/korting 1. Bepaal hier of een toeslag/korting berekend moet worden bij deze levermethode. Wanneer een toeslag/korting berekend moet worden kan dit met één tarief voor alle landen, of een algemeen tarief met daarnaast tarieven voor enkele afwijkende landen. Wanneer u deze laatste optie kiest, krijgt u een lijst met landen waartoe geleverd kan worden. Hier selecteert u de landen waarvoor een afwijkend tarief geldt. Een BTW tarief dient van te voren te zijn aangemaakt alvorens deze geselecteerd kan worden. Deze kunt u aanmaken in Prijsgroep. 2. Klik vervolgens op Volgende. 3. Kies hier de toeslag/korting voor gewicht of prijs van deze betaalmethode. Voor het gewicht (kg) en bedrag ( ) van deze levermethode kan een onder en/of bovengrens ingesteld worden. In het voorbeeld is er een onder- en bovengrens ingesteld voor het gewicht. Dit houdt in dat deze levermethode pas gebruikt kan worden (door de klant) als het gewicht van de artikelen tussen de 5kg en 100kg weegt.

71 Staffels U kunt ook staffels 1 toevoegen aan uw levermethode(s). Om een staffel toe te voegen aan een levermethode, moet eerst worden bepaald of de basis van de staffels over het totaalbedrag van de winkelwagen in valuta gaat of dat deze over het totaalgewicht in kg. gaat. Kortom: wordt er een toeslag/korting berekend over het bedrag, of over het gewicht van de winkelwagen. 1. Om een staffel toe te voegen, klik op de knop 2. U krijgt het volgende scherm te zien: Geef hier het maximum bedrag (of gewicht) van deze staffel en bepaal vervolgens de hoeveelheid. De hoeveelheid kan zijn in: Over het algemeen wordt standaard het (vast bedrag) gekozen. Naast het maximum bedrag, is er ook een andere optie. Restgroep: 3. Bij het aanvinken van deze optie, zal de staffel automatisch de waarden aannemen boven de hoogste "ingevoerde" waarde, de restgroep. 4. Klik vervolgens op Ok. 1. Een staffel is een bepaalde afnamehoeveelheid. Meestal zijn staffels in een tabel opgenomen, waarbij er achter een staffel een prijs staat, die bij afname van de genoemde hoeveelheid de kostprijs is. Een staffelkorting is dus een korting die je krijgt wanneer je een bepaalde hoeveelheid producten afneemt.

72 5. U ziet nu dat de staffel en restgroep is ingevuld. 6. Doe dit ook voor de afwijkende landen mocht u die geselecteerd hebben. 7. Klik vervolgens op Volgende. Beschikbaarheid betaalmethode 1. Kies welke betaalmethode u wilt gebruiken. Onder rembours bijvoorbeeld is hierbij niet logisch, omdat een klant de levermethode "afhalen" kan selecteren. 2. Klik vervolgens op Volgende.

73 Welke betaalmethode 1. Kies hier bij welke klanten de levermethode mogen gebruiken. 2. Klik vervolgens op Volgende. 3. In het volgende scherm kunt u zelf aangeven wanneer u de specificatie wilt tonen op uw website 4. Klik vervolgens op Volgende. 5. Kies of de betaalmethode als standaard moet worden ingesteld. Wanneer de klant overgaat tot betalen, zal deze levermethode als standaard worden weergegeven (bijvoorbeeld contant betalen bij afhalen). De levermethode kan nog wel door de klant gewijzigd worden! 6. Bekijk vervolgens de samenvatting even of alles correct is ingevuld en klik op Voltooien en Afsluiten.

74 U ziet nu een levermethode in uw hoofdscherm zichtbaar worden.

75 10. Een Kortingsbon toevoegen U kunt een kortingsbon toevoegen, zodat klanten die bijvoorbeeld veel producten bestellen een kortingsbon krijgen bij producten boven een bepaald bedrag euro of als een klant een jaar lid is van de website. U kortingsbon toevoegen doet u als volgt: 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 3. Klap de aangemaakte catalogus uit en Selecteer de Kortingsbon 4. Klik vervolgens in het op de knop Kortingsbon toevoegen in het hoofdscherm. (5). Alternatief nr 5. Rechtermuisknop op Kortingsbon. Vervolgens klikt u op: Wizard kortingsbon aanmaken 1. U krijgt een wizard te zien die u stapsgewijs door het proces helpt. Klik hier op Volgende.

76 1. Bedenk een naam en omschrijving voor de kortingsbon. Deze gegevens worden getoond aan bezoekers. 2. Doe dit ook voor de talen die geactiveerd zijn voor deze module. 3. Klik vervolgens op Volgende.

77 Kortingsbedrag 1. Kies hoeveel korting een klant maximaal krijgt. Houd er rekening mee dat de korting geldt over de gehele winkelwagen. Niet over 1 product. 2. Kies een kortingspercentage of een vast bedrag als korting. Typ dan het bedrag in wat u als korting wilt geven. 3. Klik vervolgens op Volgende. Kortingsbon codes 1. Genereer hier de codes die klanten kunnen gebruiken om de korting te activeren. Deze codes kunt u zelf maken.

78 U kunt deze codes ook uit een Excel bestand kopiëren. Let er wel op dat de codes per regel worden getoond. 2. Klik vervolgens op Volgende. 3. In het volgende scherm kunt u zelf aangeven wanneer u de kortingsbon wilt tonen op uw website 4. Bekijk vervolgens de samenvatting even of alles correct is ingevuld en klik op Voltooien en Afsluiten.

79 U ziet nu een levermethode in uw hoofdscherm zichtbaar worden.

80 Knoppen = Met deze knop kunt u een kortingsbon toevoegen. = Met deze knop kunt u een kortingsbon bewerken. = Met deze knop kunt u een kortingsbon kopiëren. = Met deze knop kunt u een kortingsbon verwijderen. =Met deze knop kunt u codes toevoegen aan een geselecteerde kortingsbon. = Met deze knop kunt u een kortingsbon opzoeken. (hiermee kunt u controleren of een code actief is) 11. Gerelateerde artikelen U kunt door middel van dit menu artikelen plaatsen die gerelateerd zijn aan andere artikelen. Dit doet u als volgt: 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 3. Klap de aangemaakte catalogus uit en Selecteer Gerelateerde artikelen U krijgt nu het volgende scherm te zien:

81 Knoppen = Met deze knop koppelt u producten aan elkaar. = Met deze knop kunt u een gerelateerd product verschuiven naar links. = Met deze knop kunt u een gerelateerd product verwijderen. = Met deze knop kunt u een gerelateerd product verschuiven naar rechts. Het koppelen van artikelen/producten is een makkelijk proces. 1. Links staat het scherm met de artikel categorieën. Kies hier een product dat u wilt koppelen.

82 2. Rechts staat het scherm met de Te koppelen artikelen. Kies hier een product(en) die u aan het artikel categorie links wilt koppelen 3. Klik vervolgens op de knop Artikelen koppelen. 4. U ziet nu dat het gerelateerde artikel gekoppeld is aan het artikel dat u links heeft geselecteerd. 5. Kies of de gerelateerde artikelen een andere volgorde moeten hebben of verwijderd moet worden. U kunt dat doen aan de hand van de volgende drie knoppen Links, Rechts en verwijderen. De beheerder kan zelf bepalen welke artikelen hij of zij wilt koppelen aan elkaar. 6. De klant ziet nu bij de knipvellen 3D de gewone knipvellen staan als gerelateerde artikelen.

83 12. Een prijsgroep toevoegen In een prijsgroep kunt u BTW tarieven bepalen. U kunt 1 of meerder prijsgroepen aanmaken, welke gekoppeld kunnen worden aan de landen van toepassing. Op deze manier kunt u voor verschillende landen andere btw tarieven bepalen. Bij het invoeren van de prijs van een artikel, moet er voor elke prijsgroep een prijs bepaald worden. Een prijsgroep instellend doet u als volgt: 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 3. Klap de aangemaakte catalogus uit en Selecteer Prijsgroep 4. Klik vervolgens in het op de knop Prijsgroep toevoegen in het hoofdscherm. (5). Alternatief Rechtermuisknop op Prijsgroep. Vervolgens klikt u op: Wizard prijsgroep aanmaken 1. U krijgt een wizard te zien die u stapsgewijs door het proces helpt. Klik hier op Volgende.

84 2. Bedenkt een naam die u aan de prijsgroep wilt geven. 3. Klik vervolgens op Volgende. 4. Maak de BTW groep aan door op de volgende knop te klikken. 5. Geef de naam op voor de BTW groep. (Overal het algemeen wordt hier BTW Hoog, Laag en Vrij bedoeld) 6. Geef het percentage op van de BTW groep (In dit geval Hoog: 19%, Laag: 6% en Vrij: 0%) 7. Zet een vinkje als u wilt dat deze BTW groep als standaard wordt gebruikt. 8. Klik vervolgens op OK. 9. U kunt ook een BTW groep verwijderen door op de volgende knop te klikken. 10. U heeft nu de BTW groepen aangemaakt.

85 11. Klik vervolgens op Volgende. 12. Bekijk vervolgens de samenvatting even of alles correct is ingevuld en klik op Voltooien en Afsluiten.

86 13. Een Staffelprijsgroep aanmaken Bij de staffelprijsgroep kunt u staffel groepen aanmaken. Het doel van een staffelprijsgroep is Dit doet u als volgt: 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 3. Klap de aangemaakte catalogus uit en Selecteer Prijsgroep 4. Klik vervolgens in het op de Prijsgroep toevoegen in het hoofdscherm. Of klik met de rechtermuisknop op het Staffelprijsgroep onderdeel en kies prijsgroep toevoegen Wizard staffelprijsgroep aanmaken 5. U krijgt een wizard te zien die u stapsgewijs door het proces helpt. Klik hier op Volgende. 6. Bedenk de naam van de staffelprijsgroep, deze zal in beheer getoond worden.

87 7. U kunt kiezen uit verschillende staffel/stapel mogelijkheden. Deze instelling laat zich het beste omschrijven doormiddel van een voorbeeld: Stelt u zicht voor dat er 3 staffels aanwezig zijn, met de bijbehorende prijs van het artikel. (De prijs van het artikel stelt u niet hier in maar in de wizard Artikel Bewerken) Staffelgroep: t/m 5 ( 10,-) t/m 10 ( 9,-) Restgroep ( 8,-) De totaalprijs is het aantal eenheden maal de stukprijs van de bijbehorende staffel. Wanneer de consument 11 van deze artikelen in zijn winkelwagen heeft. Wordt de prijs als volgt berekend: 11 x 8 = 88,- ( 11 keer het bedrag van de restgroep staffel) Bij een winkelwagen met 9 artikelen: 9 x 9 = 81,- (9 keer het bedrag van de tweede staffel t/m 10) Stapelgroep: De totaalprijs is de sommatie van maximum aantal maal eenheidsprijs van alle voorgaande staffels, met daarbij opgeteld het resterende aantal eenheden maal de stukprijs van de bijbehorende staffel. Weer een voorbeeld met 11 artikelen: 5 x 10 = 50,- (staffel 1 t/m 5) 5 x 9 = 45,- (staffel 2 t/m 10) 1 x 8 = 8,- (staffel 3 restgroep) Totaal = 103,- Nu met 9 artikelen: 5 x 10 = 50,- (staffel 1 t/m 5) 4 x 9 = 45,- (staffel 2 t/m 10) Totaal = 95,- Totaalprijs per staffel De totaalprijs is de prijs van de staffel. Bij 11 artikelen is het totaal bedrag 8,- Bij 9 artikelen is het totaal bedrag 9,-

88 Voor de instelling Totaalprijs per staffel is dit voorbeeld niet goed gekozen. De staffels zouden dan anders ingericht moeten worden, b.v. t/m 5 ( 10,-) t/m 10 ( 20,-) t/m 15 ( 30,-) 8. Bepaal de staffels door ze toe te voegen of te verwijderen. 9. U kunt de maximum omvang van de staffel opgeven, of ervoor kiezen dat deze staffel onder de restgroep valt. 10. In de volgende stap kunt u een omschrijving plaatsten. Wanneer later de staffelprijsgroep wordt gekozen wordt deze omschrijving getoond.

89 11. Gegevens controleren en opslaan

90 Staffelprijs op artikelniveau instellen 12. Open de wizard artikel bewerken/toevoegen. Voor meer informatie over artikelen toevoegen bekijk nog eens hoofdstuk 6: Een artikel toevoegen. 13. Ga naar de stap in de artikel wizard Prijs van dit artikel. Selecteer de staffelprijsgroep die u in de stappen hiervoor heeft aangemaakt. Na het kiezen van de staffelprijsgroep,

91 verschijnen de aangemaakte staffels. Ziet u in deze stap geen staffelprijsgroep, controleer dan de instellingen gemaakt in hoofdstuk 13: Een staffelprijsgroep aanmaken 14. Na het kiezen van de staffelprijsgroep, kunt u de prijzen per staffel opgeven. 15. Voltooi de wizard, hiermee worden de gegevens opgeslagen, en worden ze zichtbaar voor de gebruiker. 14. Verwijderen van gegevens Mocht u om bepaalde redenen bepaalde items in de catalogus of webwinkel willen verwijderen dan is dat mogelijk. De wizard komt over het algemeen bij elk onderdeel van de catalogus en webwinkel overeen. De belangrijkste zaken worden hieronder nader uitgediept. Mocht u een onderdeel willen verwijderen, zorg er dan voor dat u eerst alle items verwijdert, voordat u een onderdeel kan verwijderen. Als voorbeeld: U wilt de betaalmethode verwijderen. Zorg er dan eerst voor dat de gegevens in dit onderdeel wordt verwijderd.

92 Dit doet u als volgt: 1. Selecteer ideal (en daarna de rest nadat u ideal heeft verwijderd) 2. Klik vervolgens op de knop Verwijderen in het hoofdscherm. 3. De wizard wordt getoond en neem deze stapsgewijs door. 4. ideal is verwijderd uit de lijst nadat u de wizard sluit. 5. Doe dit ook voor de andere gegevens. Op deze manier kunt u ook uw eigen catalogus verwijderen.

93 15. Mail to friend Producten kunnen ook een mail to friend icoon krijgen, zodat bezoekers de link kunnen doorsturen naar vrienden. Over het algemeen word Mail to friend door VWA aangeleverd, in verband met gebruik van CSS. Mocht u zelf kennis hebben van CSS, dan kunt u uiteraard zelf aan de slag met dit onderdeel. Een mail to friend maakt u als volgt: 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 3. Klap de aangemaakte catalogus uit en Selecteer Mail fot friend. U komt nu terecht in het volgende scherm: 1. Klik op de knop Bewerk. 2. U komt in het volgende scherm terecht.

94 Knoppen = Tabblad voor de mail to friend in het Nederlands. = Tabblad voor de mail to friend in het Engels. = Met deze knop sla je de gegevens op. = Met deze knop opent u het opmaak scherm. 3. Een voorbeeld mail to friend. Maak gebruik van de macros die worden aangegeven in het hoofdscherm. Maak gebruik van CSS sheets om een lay out te maken. Kennis en inzicht van CSS is vereist. VWA kan ook CSS sheets aanleveren. Voor meer informatie, raadpleeg VWA 4. Druk vervolgens op de knop Opslaan. 5. Doe dit ook voor de overige talen die u heeft geselecteerd.

95 16. Geografisch Zoals eerder aangegeven is de catalogus zeer uitgebreid, en kan daarom voor verschillende doeleinden worden ingezet. Een van de onderdelen die kan worden aangeschaft is de geografische add-on. Met deze add-on kunnen de artikelen in de catalogus worden gepresenteerd op een topgrafische kaart doormiddel van Google maps. Mogelijkheden zijn op deze manier onbeperkt, te denken is bijvoorbeeld aan een dealer/store locator. De lengtegraad/breedtegraad locatie op de kaart kan automatisch worden opgezocht. Vereiste is natuurlijk wel dat de adresgegevens bekend zijn, is dit niet het geval, dan kunnen de coördinaten ook handmatig worden ingesteld. Zie hiervoor een artikel bewerken. Het opzoeken van de geografisch coördinaten doet u als volgt: 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 3. Klap de aangemaakte catalogus uit en Selecteer Geografisch U komt nu terecht in het volgende scherm:

96

97 Knoppen = Met deze knop wijst u de specificatie toe aan de geografische specificaties = Met deze knop verwijdert u de specificatie. = Met deze knop werk je de producten bij met de specificaties. = Met deze knop kunt u het bijwerkproces annuleren. Schermen In dit scherm staan de aanwezige specificaties. Om het voor Google Maps zo gemakkelijk mogelijk te houden is het van belang dat de volgende specificaties aanwezig zijn bij elk product : Straatnaam en huisnummer, Postcode, Plaatsnaam, Land In dit scherm staan de geografische specificaties.

98 De specificaties toewijzen doet u als volgt: 1. Selecteer 1 de specificaties die u wilt verwijzen in de aanwezige specificaties. 2. Klik vervolgens op de knop specificatie toewijzen. 3. U ziet dat de specificatie naar het linkerscherm is verplaatst. 4. U kunt nu uit drie opties kiezen: Optie 1. Deze optie kunt u gebruiken wanneer u de producten wilt bijwerken waarvan nog geen geografische coördinaten bekend zijn. Bijvoorbeeld als er producten zijn overgeslagen of bij nieuwe artikelen. Optie 2. Met deze optie worden alle producten opnieuw geografisch bepaald. Het CMS loopt dan alle producten langs. Optie 3. Met deze knop kunt u de producten die niet gelukt zijn, opnieuw bijwerken. Let op! Mocht u er voor kiezen om al uw producten geografisch weer te geven, houd er dan rekening mee dat dit veel tijd vergt. Daarnaast wordt het aantal producten dat u kunt bijwerken bepaald door uw Google account. Voor meer informatie, raadpleeg Google.

99 5. Klik vervolgens op de knop Bewerken. 6. Het systeem gaat nu aan de hand van de gegevens in de toegewezen specificaties de locatie bepalen. U ziet nu in het Voortgang informatie scherm dat het CMS de gegevens aan het opvragen is bij Google en dat het proces is voltooid. Als het proces succesvol is verlopen krijgt u bij de artikelen in de catalogus het volgende icoon te zien: Mocht het niet gelukt zijn, dan krijgt u het volgende icoon te zien: 7. Mocht de locatie niet bepaald kunnen worden is er de mogelijkheid om deze handmatig in te voeren, bekijk het onderdeel artikel toevoegen. Let op! De locatie van het artikel op de kaart wordt door Google bepaald, VWA houd zich niet aansprakelijk voor eventuele verkeerd getoonde locaties. Instellen van geografische presentatie De manier waarop de producten worden getoond kunt u als volgt instellen 1. Tabblad Module. 2. Selecteer de module Catalogus. 3. Klap de aangemaakte catalogus uit en klik met de rechtermuisknop op het onderdeel Geografisch

100 4.Het snelmenu toont de optie Geografische instellingen, hiermee wordt een wizard geopend. 5. Klik op volgende 6. U kunt in dit scherm opgeven op welke mannier de artikelen worden getoond. Toon geen zoekveld, maar altijd alle producten.

101 Hiermee worden alle aanwezige producten uit de geselecteerde catalogus altijd getoond. Toon de hemelsbreed dichtstbijzijnde producten. Met deze optie wordt er een zoekveld getoond waar de bezoeker zijn adres in kan typen, om vervolgens de dichtstbijzijnde artikelen te tonen. Het aantal artikelen wat getoond wordt kan worden ingesteld. Toon alle producten geclusterd: Met deze optie worden de artikelen geclusterd getoond. Dit houdt in dat wanneer er een aantal artikelen dicht bij elkaar staan, deze als 1 cluster getoond worden. Zoomt de bezoeker verder in, dan zal de cluster uiteenvallen in deelclusters, of uiteindelijk het artikel. Bekijk onderstaand voorbeeld. Een aantal zaken zijn nog in te stellen zoals cluster grid groote en maximale zoom niveau.

Je webshop inrichten

Je webshop inrichten Je webshop inrichten Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: Je webshop inrichten 1. Producten, categorieën en pagina s aanmaken 2. Webshop vormgeven 3. Verzendkosten, betaaloplossingen

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l

H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l - 1 - H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l 2 0 1 2 b y W i n k e l k a r r e t j e. c o m - 2 - A u t e u r s r e c h t e n Licentiehouders van dit softwareproduct

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de extra module Webwinkel van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de Webwinkel kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website

v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website Inhoud Voordat u begint...3 Het instellen van uw webshop...4 Verkoper gegevens...4 Tenaamstelling... 4 Adres... 4 Contactgegevens...

Nadere informatie

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo Inhoud Voordat u begint...3 In dit document...3 Boom...3 Instellingen...4 Tenaamstelling... 4 Adres... 4 Contactgegevens...

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Inloggen:

1. Inleiding. 2. Inloggen: 1. Inleiding Als handelaar heeft u toegang tot uw winkel op het Storesquare platform. In deze handleiding leggen we uit hoe u producten aan uw online shop kan toevoegen. U dient uw artikelen van een correcte

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN Als je verschillende e-mailadressen hebt, is het interessant om bij ieder e-mailtje te kunnen kiezen om een van deze adressen als afzender

Nadere informatie

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar Handleiding AfterPay door Patricia Sturm 5 september 2016 Versie 2.5 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. AfterPay... 4 2.1. Verloop van een AfterPay transactie... 4 2.2. Aanleveren van een AfterPay

Nadere informatie

Handleiding Partners van het Inmerce Netwerk

Handleiding Partners van het Inmerce Netwerk Handleiding Partners van het Inmerce Netwerk H1 Aanmelden Inmerce Netwerk Iedereen kan zich gemakkelijk aanmelden binnen het Inmerce Netwerk. Door het aanmeldformulier gemakkelijk in te vullen wordt binnen

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

PostNL extensie voor Magento

PostNL extensie voor Magento PostNL extensie voor Magento Gebruikershandleiding Documentinformatie en copyright Document: tig_postnl_gebruikershandleiding.pdf Auteur: Berend Lantink Laatst gewijzigd op: 21-07-15 Copyright 2015 PostNL

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen...

Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen... Datum: 02-11-2010 1 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Handleiding Lucky Light App

Handleiding Lucky Light App Handleiding Lucky Light App 26-2-2016 Lucky Light B.V. Beste Lucky Light Klant, Hartelijk bedankt voor het downloaden en installeren van de Lucky Light App. Met de Lucky Light App heeft u altijd en overal

Nadere informatie

Handleiding PayPal. door Patricia Sturm 2 november Versie 2.1 Openbaar

Handleiding PayPal. door Patricia Sturm 2 november Versie 2.1 Openbaar Handleiding PayPal door Patricia Sturm 2 november 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. PayPal... 4 2.1. Verloop van een PayPal transactie... 4 2.2. Aanleveren van een PayPal transactie...

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Door op Catalogus te klikken komt u in artikelen terecht, rechtsboven in kun je een nieuw artikel toevoegen.

Door op Catalogus te klikken komt u in artikelen terecht, rechtsboven in kun je een nieuw artikel toevoegen. Door op Catalogus te klikken komt u in artikelen terecht, rechtsboven in kun je een nieuw artikel toevoegen. In dit scherm kunt u uw artikel gegevens invullen. Eigen code is een code die u u product zelf

Nadere informatie

Handleiding ChainWise Digitaal factureren

Handleiding ChainWise Digitaal factureren Handleiding ChainWise Digitaal factureren Versie: 1.1 Datum: februari 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voorbereiding... 4 2.1 E-mail sjabloon aanpassen... 4 2.2 Instellen from en bcc adres, subject...

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Handleiding American Express

Handleiding American Express Handleiding American Express door Patricia Sturm 5 september 2016 Versie 2.0 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. American Express... 4 2.1. Verloop van een American Express transactie... 4 2.2. Aanleveren

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Veiling

Handleiding Site to Edit Module Veiling THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Veiling

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano Inhoud: O Online Winkel stap 1: De Online Winkel van Pergamano p. 2 stap 2: Registreren bij het eerste bezoek p. 3 stap 3: Invullen registratieformulier

Nadere informatie

Heeft u hulp nodig? Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice via

Heeft u hulp nodig? Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice via Bestelprocedure Hoe plaats ik een bestelling? Om een bestelling te plaatsen op onze website kunt u met of zonder een account bestellen. U kunt ervoor kiezen om direct te bestellen en tijdens het bestelproces

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding InformerOnline Handel

Handleiding InformerOnline Handel Handleiding InformerOnline Handel Deze handleiding is een vervolg op Handleiding InformerOnline. In deze handleiding worden de extra functionaliteiten van het pakket Handel uitgelegd. Het grote verschil

Nadere informatie

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Inhoudsopgave 1. Afdrukinstellingen per klant 2. Reisroute 3. Hernoemen van velden 4. Zoeken middels geavanceerde selectie 5. Sales Forecast

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

ICEPAY Merchant Manual

ICEPAY Merchant Manual ICEPAY Merchant Manual Aansluiting PayPal Version 01/2011 Inleiding ICEPAY maakt het mogelijk om PayPal betalingen te ontvangen in uw webshop. Om PayPal als betaalmethode te activeren bij ICEPAY, heeft

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie... 2 Content... 3 Contactgegevens... 4 Call-to-action... 4 Kalender...

Nadere informatie

- Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op inloggen

- Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op inloggen 1. Inloggen Ga naar: www.wheretocard.nl/inloggen Kies de optie portal beheer Het inlogscherm - Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op inloggen 2. Bedrijfspagina aanmaken / bewerken Na het inloggen

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Aanvragen Postcode ideal

Aanvragen Postcode ideal Aanvragen Postcode ideal Om gebruik te kunnen maken van Postcode ideal dient u eerst een account aan te maken. Dit kunt u doen door in uw webshop via Webshop > Betaalmethodes > Postcode op de knop Maak

Nadere informatie

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies 2 MaxRes Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over de backoffice van MaxRes. Per tabblad zal besproken worden welke opties

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Handleiding Maestro. door Patricia Sturm 29 september Versie 1.1 Openbaar

Handleiding Maestro. door Patricia Sturm 29 september Versie 1.1 Openbaar Handleiding Maestro door Patricia Sturm 29 september 2016 Versie 1.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Maestro... 4 2.1. Verloop van een Maestro betaling... 4 2.1.1. Autorisatie middels 3D Secure...

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

Handleiding voor enquêtes voor ProZo!

Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Versie 1.1, 1 mei 2012 1 Voorwoord Deze handleiding neemt u stap voor stap mee in de aanvraagprocedure en het beheren van uw ProZo! enquêtes. We raden u aan deze handleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers

Handleiding voor ondernemers Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.nl Pagina 1 van 13 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie...3 Details...3 Adresgegevens...4 Contactgegevens...4

Nadere informatie

U S E R M A N U A L. Auteur Frank van Leeuwen. Bedrijf Callenbach Concept Center. Document User manual

U S E R M A N U A L. Auteur Frank van Leeuwen. Bedrijf Callenbach Concept Center. Document User manual U S E R M A N U A L Auteur Frank van Leeuwen Bedrijf Callenbach Concept Center Document User manual Datum 16 juni 2010 INHOUDSOPGAVE 1 Product bestellen.. 3 1.1 Product opmaken. 3 1.2 Bestelling plaatsen..

Nadere informatie

PostNL Checkout SEOshop handleiding

PostNL Checkout SEOshop handleiding PostNL Checkout SEOshop handleiding PostNL Checkout SEOshop handleiding Datum Versie 26 februari 2013 V3.0 Inhoudsopgave 1 PostNL Checkout 3 1.1 PostNL Checkout en MijnPakket.nl 3 1.2 SEOShop en PostNL

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP Handleiding Slagersplein Inhoudsopgave Pagina - Uitleg beginscherm 3 - Aanmaken Profiel 5 - Maak Printmateriaal: Stap 1, kies doel 8 - Maak printmateriaal: Stap 2, kies

Nadere informatie

Handleiding Bankoverschrijving

Handleiding Bankoverschrijving Handleiding Bankoverschrijving door Patricia Sturm - van Zijl 8 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Bankoverschrijving... 4 2.1. Verloop van een bankoverschrijving... 4 2.2.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Handleiding Giropay. door Patricia Sturm 13 september Versie 2.1 Openbaar

Handleiding Giropay. door Patricia Sturm 13 september Versie 2.1 Openbaar Handleiding Giropay door Patricia Sturm 13 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Giropay... 4 2.1. Verloop van een Giropay transactie... 4 2.2. Aanleveren van een Giropay transactie...

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014

Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014 Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Zelfservice Cloud 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

Buckaroo. Handleiding Versie 3.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Buckaroo. Handleiding Versie 3.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Buckaroo Handleiding Versie 3.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Aanmelden Buckaroo 6 2.1 Tabblad: algemeen 7 2.2 Tabblad: redirect

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Handleiding webshop www.hkvochten.nl

Handleiding webshop www.hkvochten.nl Bestaat uit 2 delen. 1 e Webshop gebruiker. 2 e Meerdere gebruikers. Versie 6 18-02-14 Deel 1 Webshop gebruiker Ga naar www.hkvochten.nl Op de home page ziet U rechts 4 blokken staan, om te bestellen kiest

Nadere informatie

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Ooievaarspas.nl Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Versie 1.4 29-04-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voor u start 3 1.2 Verantwoordelijkheid 3 1.3 Vragen 3 2. Toegang 4 2.1 Inloggen 4 2.2

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Documenten

Handleiding Site to Edit Module Documenten THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Documenten

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders

Handleiding voor beheerders Handleiding voor beheerders Inleiding Handleiding voor beheerders Met deze handleiding kunt u als beheerder inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

HANDLEIDING. Telefonica e-mail instellen in Outlook Express. Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl

HANDLEIDING. Telefonica e-mail instellen in Outlook Express. Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl HANDLEIDING Telefonica e-mail instellen in Outlook Express Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl Stap 1: Start het programma Outlook Express. Stap 2: Kies in het menu helemaal bovenaan

Nadere informatie

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module U kunt alleen bestellingen doen, als u het object heeft vrijgegeven voor publicatie, in het tabblad Algemeen. Vrijgeven voor publicatie betekent dat u toestemming

Nadere informatie

Handleiding snelbestellen via barcodescanner

Handleiding snelbestellen via barcodescanner Online uw bestelling plaatsen met de Opticon OPN 2001 1 INHOUD Hoofdstuk Pagina Installatie 3 Installatie 2 6 De scanner 8 Het programma 9 Afronden op de website 14 Tip: meerdere scanners in één keer uitlezen

Nadere informatie

Mapsource. handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl

Mapsource. handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl Mapsource handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl Inhoud deel 1 Schermindeling Menu s Werkbalken Statusbalk tabbladen Kaartmateriaal Kaartmateriaal selecteren Kaartmateriaal verwijderen

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Nieuw in versie Autoflex 9.1

Nieuw in versie Autoflex 9.1 Nieuw in versie Autoflex 9.1 Onderstaande items zijn veranderd dan wel toegevoegd in versie 9.1. De geel gearceerde items worden erna wat verder uitgediept met schermvoorbeelden. Verkoop Mogelijkheid voor

Nadere informatie

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken.

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken. 1 / 10 Mailing aanmaken De module Mailing, maakt gebruik van enkele onderdelen van de module websitebeheer. Het gaat hier om de hoofdstukken Afbeeldingen, Bestanden en Styling. Via deze hoofdstukken leert

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

Algemeen. HOME = startpagina NBD BIBLION = achtergrondinformatie AANBIEDINGEN = overzicht acties CONTACT = speciale verzoeken indienen

Algemeen. HOME = startpagina NBD BIBLION = achtergrondinformatie AANBIEDINGEN = overzicht acties CONTACT = speciale verzoeken indienen Algemeen HOME = startpagina NBD BIBLION = achtergrondinformatie AANBIEDINGEN = overzicht acties CONTACT = speciale verzoeken indienen Als je al een account hebt dan kun je hier rechtstreeks inloggen. Je

Nadere informatie

Handleiding Agenda. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V.

Handleiding Agenda. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Afspraken maken...3 1.1 Agenda...3 1.1.1 Het begin...3 1.1.2 Opmerkingen...3 1.1.3 Nabellen...3 1.1.4 Condoleances...4 1.1.5 Andere weergave...4

Nadere informatie