Verslag van de Algemene Ledenvergadering NIOBB zaterdag 14 november 2015 Zalencentrum Den Hommel Utrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de Algemene Ledenvergadering NIOBB zaterdag 14 november 2015 Zalencentrum Den Hommel Utrecht"

Transcriptie

1 Verslag van de Algemene Ledenvergadering NIOBB zaterdag 14 november 2015 Zalencentrum Den Hommel Utrecht Aanwezig: Afgevaardigden van de aangesloten verenigingen, ereleden, leden van verdienste, vertegenwoordigers van de regio s volgens de presentielijsten. NIOBB bestuur: Jan Lenselink, voorzitter, Ton Harte, penningmeester, Peter Snel, bestuurslid p.r. Tevens aanwezig: Rianne Oostwoud -BONDcenter en Joris v. Impelen stagiair bij Gehandicapten Sport Nederland. 1. Opening door de voorzitter Om uur opent de voorzitter, de heer Jan Lenselink, de bijeenkomst met een hartelijk welkom aan de aanwezige afgevaardigden van de verenigingen, leden van verdienste en ereleden, alsmede vertegenwoordigers van de regio s. Hij stelt Rianne Oostwoud van het BONDcenter voor, zij zal later in de vergadering een toelichting geven op het nieuwe systeem ledenadministratie. Joris v. Impelen stagiair bij Gehandicapten Sport Nederland zal een toelichting geven op de activiteiten bij de gehandicapten sport Nederland met daarbij een oproep voor vrijwilligers. Tevens meldt de voorzitter het succes van onze internationale spelers tijdens het E.K. te Israél en wenst het team, wat deelneemt aan de Atlantic Championsships te Cyprus in december a.s.veel succes. Mededelingen Intentieverklaring Nederland Sport Het NOC*NSF heeft in het kader van de sportagenda Sport Inspireert in het voorlaatste jaar van deze agenda de balans opgemaakt. Er is meerdere malen het initiatief genomen te komen tot samenwerking en ondersteuning van de kleine bonden mede door het ontberen van vrijwilligers. Overleg in het voorjaar van dit jaar heeft aangegeven dat er behoefte is aan het ontzorgen en faciliteren van kleine bonden en te komen tot effectiviteit en een efficiëntie manier van werken. Mogelijk komt het ooit tot een koepelorganisatie voor kleine bonden.

2 Er is onlangs een intentieverklaring ondertekend door de Ned. Handboog Bond, Drakenboot Federatie, Ned. Boks Bond, Ned. Frisfeebond, de NIOBB en NOC*NSF in samenwerking met het BONDcenter om te komen tot een uniform beleid en samenwerking. De ondergetekende verklaring is als bijlage bij de agenda van deze vergadering verzonden. Contact met World Bowls. Met het schrijven van een plan van aanpak voor de kleine bowlslanden wil World Bowls aangeven op welke manier ze ondersteuning en hulp willen bieden. Onze voorzitter heeft in de enquête over die ondersteuning als prioriteit aangegeven hulp te willen bij coaching met daarbij het verzoek dit op een vast tijdstip jaarlijks te plannen. Er is hierop nog geen reactie ontvangen van World Bowls. 3. Verslag ALV 30 mei 2015 Tekstueel zijn er geen opmerkingen. Naar aanleiding van de notulen: Dhr. Lubout merkt op, dat hij slechts Lid van Verdienste is, geen erelid. De evaluatie van het spelen van voorrondes voor de NK s zal op een later tijdstip geschieden. De Spendid Senior Games zijn dit jaar niet doorgegaan. Dhr. Lenselink heeft het advies gegeven volgend jaar deze games te combineren met de Nationale Sportweek die wordt gehouden in september Dhr. Meester van de bowlsvereniging Enschede deelt mee dat de aanleg van een buitenbaan aldaar nog steeds mogelijk is. Het door de firma ten Cate beschikbaar gestelde veld is als onbruikbaar afgekeurd. In de komende weken moet duidelijk worden of er voldoende financiële middelen zijn om een veld met kunstgras aan te leggen BV Breda is opgeheven maar er zijn nog 2 verenigingen in Breda te weten OSV Breda en B.C.Victory.. Na deze opmerkingen worden de notulen goedgekeurd en vastgesteld met dank aan de notulist.

3 4. Bestuurssamenstelling regiovertegenwoordigers Bondsbestuur De voorzitter staat stil bij het overlijden van dhr. Antoon Belshof, voorzitter van regio Oost en BC Haaksbergen. Door het wegvallen van Antoon is er bestuurlijk een grote lacune ontstaan. Het bestuur wordt wel op grond van de nieuwe statuten aangevuld met vertegenwoordigers van de regio Mevr. Voskamp zal in het bestuur regio Oost vertegenwoordigen. Dhr. Henri Frost is afgevaardigd door regio Zuid en regio West wordt vertegenwoordigd door de voorzitter, dhr. v. Leuven. Er is uit die regio een mogelijke kandidaat voor de vacature van secretaris. Dhr. Harte heeft aangegeven i.v.m. overname van de financiële administratie door het Bondscenter nog een half jaar door te gaan, zodat de jaarafsluiting en overname van de financiële administratie naar behoren kan plaatsvinden. Mw. Windle(Ons Kinnehim) merkt op, dat een gebrek aan vrijwilligers altijd het probleem is, in Haarlem heeft dit geleid tot verregaande samenwerking en in de toekomst tot het samengaan van twee bowlsverenigingen. Jan Lenselink doet nogmaals een beroep op de aanwezigen om kandidaten voor de functie van penningmeester en secretaris voor te dragen. Hij licht toe, dat in de toekomst het secretariaat en het penningmeesterschap door inzet van het Bondscenter een toezichthoudende functie is. Als versterking voor het bondsbestuur uitblijft, zijn we mogelijk genoodzaakt de NIOBB op te heffen, aldus de voorzitter. 5. Begroting en jaarplan Deze zijn als bijlage bij de agenda verzonden. Jaarplan De voorzitter merkt op, dat het jaarplan 2016 ambitieus is opgesteld, dit met het oog op het verkrijgen van de subsidie van het NOC*NSF. Er zijn ook voor de verenigingen nog steeds mogelijkheden om via het project Sport Impuls gelden binnen te halen. Voor de bowlsvereniging in Enschede zou dat een mogelijkheid voor de financiering van de buitenbaan kunnen zijn. Het uitgeven van het Bowlsmagazine is ook problematisch. Niet zozeer financieel maar er is te weinig aanbod van copy. De mogelijkheid om alleen met digitale nieuwbrieven te werken wordt op een later tijdstip nogmaals besproken.

4 Cursussen. Regio Oost timmert aan de weg, hier hebben zich 10 mensen opgegeven voor een umpirecursus. Hoe deze cursus zal verlopen, wordt nog nader uitgewerkt. Dhr. Harte doet een beroep op de andere regio s kandidaten te vinden. Na deze opmerkingen wordt het jaarplan 2016 goedgekeurd en zal als zodanig worden ingediend bij het NOC*NSF Begroting. Almere B.C. wil graag een specificatie m.b.t. de vergaderkosten van 7000,--. Dhr. Harte licht toe deze post toe: 1. De ALV s kosten Misschien wat veel maar het bestuur wil de leden niet zonder lunch het land weer in te sturen. 2. Bestuursvergaderingen kosten 1000,-- 3. Vergaderingen van de werkgroep Topsport 400,--, 4. De kascontrolecie kost 220,-- Het bestuur van ABC kan zich vinden in deze specificatie. De mogelijkheid via skype te vergaderen is nu nog geen optie. Dhr. Lenselink merkt nog op, dat we rekening moeten houden met vermindering van de subsidies. De kleine bonden worden op dit moment nog gefaciliteerd m.b.t. de financiële en ledenadministratie. Als deze subsidie minder wordt zal toch moeten worden overwogen de bondsafdracht geleidelijk te verhogen. Dhr. Burger(BCO en lid kascontrolecie.) vindt het jammer, dat we met de bondsafdracht niet met de inflatie zijn meegegaan. De voorzitter merkt op dat een eerder voorstel om de bijdrage te verhogen ingetrokken is omdat een aantal verenigingen dan als lid zou bedanken. We zullen het voorjaar van 2016 afwachten dan is er duidelijkheid over de hoogte van de subsidie in de komende jaren. Dit hangt samen met de voorgenomen fusie tussen de Lotto en de staatsloterij. De reserves van de NIOBB bedragen op dit moment ongeveer ,--. Na deze opmerkingen wordt de begroting 2016 goedgekeurd. 6. Kledingreglement. Het kledingreglement is al eerder tijdens een ALV besproken, maar toen niet formeel vastgesteld. Er wordt besloten dat bij NK s en regiocompetities wordt gespeeld in een witte broek dan wel rok. De grijze broek is voorbehouden aan de umpires. Na een korte pauze wordt de vergadering voortgezet.

5 7. Aanpassing spelregels World Bowls heeft haar spelregels veranderd en aangepast. Er is niet zozeer veel veranderd, maar de regels zijn totaal anders genummerd. Dhr. Harte heeft met ondersteuning van diverse leden/spelers de regels aangepast. De voornaamste veranderingen zijn: Respot. Er is besloten de achterste T als respot te gebruiken. Dit is ook bij WB ingevoerd. Aantal bowls. Er is mogelijkheid bij pairs en triples het aantal te spelen bowls aan te passen. Per toernooi zal dit worden bepaald en duidelijk worden aangegeven in het wedstrijdreglement. Aantal shots bij tiebreak. WB geeft aan dat het aantal shots bij een tiebreak zal tellen. Het wedstrijdreglement wordt op dit punt aangepast. Er wordt besloten de nieuwe spelregels per 1 januari 2016 in te voeren. De Nederlandse versie van de spelregels is nog bij de drukker, op korte termijn zullen de verenigingen via hun secretariaat worden voorzien van een spelregelboekje voor ieder lid. De nieuwe spelregels staan inmiddels op de site. 8. Organisatie Nederlandse Kampioenschappen. Indoor. De toelichting op de agenda was voor de aanwezigen duidelijk. Annie Voskamp en hein Bosscha nemen de taken van Antoon Belshof over. Besloten wordt de NK triples en pairs, die dit indoorseizoen nog op de agenda staan op de oude wijze te organiseren, du één dag voorrondes en de dag daarna de finales. Henk Kwant zal de inschrijvingen en indelingen verzorgen. Almere BC J.Reinders - heeft de sporthal gereserveerd en zal trachten de data aan te passen in overleg met Anni Voskamp, Hein Bosscha en Henk Kwant, tevens zal het programma worden vastgesteld en de wedstrijdleiding worden ingevuld. Over het wel of niet spelen van voorrondes in de rego s wordt in een volgende ALV verder gesproken. Hierna wordt Henk Kwant in het zonnetje gezet als dank voor het vele werk dat hij voor de organisatie van de NK s heeft verricht. Outdoor. Ons Kinnehim zal op verzoek van het bondsbestuur in december a.s. een voorstel doen over data NK s in alle disciplines. De outdoor NK s zijn belangrijk voor het behalen van rankingpunten voor wedstrijdspelers. Ook voor deze NK s is het bestuur op zoek naar mensen die de wedstrijdleiding op zich willen nemen. OSV Breda en bowlsvereniging Almere zullen elk al één NK voor hun rekening nemen. Voor de andere toernooien gaat het bestuur nog op zoek naar vrijwilligers.

6 9. Uitleg over ledenadministratie door BONDcenter Rianne Oostwoud, ons contact bij het BONDcenter, geeft uitleg over het nieuwe systeem van ledenadministratie, aangevuld met een powerpoint presentatie. Alle verenigingen hebben een inlogcode ontvangen en een gebruiksaanwijzing hoe te handelen bij ledenmutaties. Via onze website, Bowls-Nederland, is het BONDcenter aan te klikken, waar je terecht kunt voor al je vragen. Voor spelers, die bij verschillende verenigingen lid zijn, en waarvoor éénmaal afdracht verschuldigd is, is nog geen oplossing in het systeem, daar wordt aan gewerkt. Alle leden hebben een eigen nummering van het BONDcenter, de NIOBB nummers komen hierdoor te vervallen. De pasjes zijn reeds vervallen. Advies is alle leden per 31 december 2015, dus ook kinderen, op te geven aan het BONDcenter. 9a. Oproep Gehandicapten Sport Nederland. Joris van Impelen, stagiair van Gehandicapten Sport Nederland krijgt het woord en legt uit dat volgend jaar de sport pelina, een nieuwe balspel, op de special Olympics te Groesbeek wordt gehouden voor spelers met een handicap. Omdat deze sport gelieerd is aan het bowlsspel vraagt hij hiervoor vrijwilligers als umpires. Mw. Corrie Windle en Rita Schrijber, dhr. Piet Mantel alsook dhr. Cees v. Beusekom zeggen hun medewerking op 2 juli 2016 toe. Zij zullen door Joris worden geïnformeerd. 10. Rondvraag en sluiting BC Welgelegen. Jan Hogeboom, voorzitter, deelt mee, dat zijn club per 31 december a.s. wordt opgeheven bij gebrek aan spelers en problemen met de zaalhuur. Het is niet anders. BC Oldenzaal heeft ook problemen met zaalhuur en onderzoekt de mogelijkheid om in een andere zaal te gaan spelen. Dat zou, bijvoorbeeld, in een feestzaal van een restaurant kunnen. Sponsorklik. Peter Snel attendeert de aanwezigen nogmaals op deze site, het loont nu de kadomaand aanbreekt, via deze site je aankopen te doen. De NIOBB krijgt een (bescheiden) percentage van het bestede bedrag. Hal Almere. Jan Reinders deelt mee, dat de sporthal aldaar wordt afgebroken, de contacten m.b.t. de nieuwe sporthal lopen goed. Sluiting. Jan Lenselink dankt alle aanwezigen voor hun meedenken en hun inbreng. Om uur wordt de vergadering gesloten.

zaterdag 7 februari 2015 Aanduidingen v= voorronde(s) f= finale(s) snerttoernooi wierden bestuursvergadering niobb

zaterdag 7 februari 2015 Aanduidingen v= voorronde(s) f= finale(s) snerttoernooi wierden bestuursvergadering niobb GEPLANDE NATIONALE EN INTERNATIONALE ACTIVITEITEN 2015 JANUARI 2015 week 1 week 2 week 3 week 4 week 5 do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za nieuwjaarsdag

Nadere informatie

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda Convocatie ALV 16 oktober 2014 blad 12 Notulen ALV 2013 Vergader datum : 16 januari 2014. Locatie : Bowling Restaurant Menken. Onderwerp : Algemene Ledenvergadering Bowling Vereniging Leiden Zuid-West.

Nadere informatie

Regiokampioenschap Bowls Triples van Bowls Nederland Oost op Zaterdag 2 mei 2015 in Sporthal De Fakkel

Regiokampioenschap Bowls Triples van Bowls Nederland Oost op Zaterdag 2 mei 2015 in Sporthal De Fakkel Regiokampioenschap Bowls Triples van Bowls Nederland Oost op Zaterdag 2 mei 2015 in Sporthal De Fakkel Gronausestraat 107 7581CE Losser Bereikbaarheid: 0650450272 0614643837 0612667310 1 Bestuur: Voorzitter:

Nadere informatie

NIOBB NK Mixed Pairs Outdoor 8 en 9 juli 2017 Eindstand

NIOBB NK Mixed Pairs Outdoor 8 en 9 juli 2017 Eindstand Eindstand Weds. Shots Shots Shot Gew. Plaats Team Vereniging Spelers Punten Voor Tegen Saldo Ends 1 C1 BC Oudenrijn Caroline de Graaff, Michel Weerdenburg 2 E2 Almere Bowls Club Annie van Belzen, Wim van

Nadere informatie

OSV Bowls Breda. Opgericht 23 juli 1992

OSV Bowls Breda. Opgericht 23 juli 1992 OSV Bowls Breda Opgericht 23 juli 1992 Zaterdag 6 oktober 2018 Open Triples Kees de Leeuw toernooi Optisport Racketcentrum Terheijdenseweg 500, Breda www.osvbowlsbreda.nl Geachte deelnemers, Voor het Kees

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND DEFINITIES. OGK. De Oost Gelderse Kegelbond. KNKB. De Koninklijke Nederlandsche Kegelbond. OGK-lid. Een lid van de OGK is een club inclusief al haar

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Mendistrict Oost

Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Mendistrict Oost Notulen Algemene LedenVergadering op 17 April 2012 bij de Riant Stables te Beekbergen Aanwezig volgens presentielijst: 65 personen van 29 verenigingen 1. Opening opent de vergadering en deelt mee dat Inge

Nadere informatie

De voorzitter opent om 20:07 de vergadering en heet iedereen harte welkom.

De voorzitter opent om 20:07 de vergadering en heet iedereen harte welkom. betreft : TKC Afgevaardigden-vergadering aanwezig / afwezig m.k. / afwezig z.k. : Brink, Oud Ootmarsum, Wilskracht, Nijstad, Hertme, Gunne, HKV / Lattrop Breklenkamp / Soasel locatie : Café van Olffen,

Nadere informatie

Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010.

Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010. Secretariaat District Kennemerland J. Vermeerstraat 40 2102 BW Heemstede Tel: 023-5286656 E-Mail: helenedeklerk@hotmail.com Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010. Aanwezig: Ron Jedema

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel van het reglement De vereniging regelt in dit huishoudelijk reglement de zaken, welke in de statuten niet zijn geregeld en de zaken, waarvan in de statuten wordt verwezen naar een huishoudelijk

Nadere informatie

Functie omschrijving Bijlage 1

Functie omschrijving Bijlage 1 Functie omschrijving Bijlage 1 Voorzitter 1 Voorzitten van de bestuursvergaderingen en Algemene Ledenvergaderingen 2 Diverse vertegenwoordigingen representatief (prijsuitreikingen, jubilea etc) 3 Bezoeken

Nadere informatie

Notulen van de ledenvergadering van regio Utrecht van KIVI NIRIA dd 30 maart 2011 te Utrecht.

Notulen van de ledenvergadering van regio Utrecht van KIVI NIRIA dd 30 maart 2011 te Utrecht. Notulen van de ledenvergadering van regio Utrecht van KIVI NIRIA dd 30 maart 2011 te Utrecht. Aanwezig: 16 personen waren aanwezig: Regioleden: Ir. J.F.S. de Jongh Ir. J. van den Berg F.C.H.D. van den

Nadere informatie

Concept-notulen Algemene Leden Vergadering

Concept-notulen Algemene Leden Vergadering Nijmeegse Bowling Vereniging Secretariaat: mevrouw I. van Wamel E-mailadres: ina.vanwamel@telfort.nl Postadres: Malderburchtstraat 528 6535 NV NIJMEGEN Bankrekeningnummer: RABOBANK 167946498 Concept-notulen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Informatieboekje Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2018

Informatieboekje  Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2018 Informatieboekje Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2018 Vooraf In 2018 organiseert de Nederlandse Bowling Federatie voor de vijfde keer de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen voor mensen met een

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

De voorzitter, Harry Elzendoorn, opent de vergadering om en heet alle aanwezige welkom.

De voorzitter, Harry Elzendoorn, opent de vergadering om en heet alle aanwezige welkom. Bijzondere Ledenvergadering 29 mei 2018 Tijdstip: 20.30 uur Locatie: t Sporthuis Agenda: 1. Opening van de bijeenkomst 2. Financiën, begroting seizoen 2018/2019 3. Contributie seizoen 2018/2019 4. Samenstelling

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond

Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond (VGR) Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond De vergadering wordt geleid door dhr. Riekus Wolzak. Notulist is Jan

Nadere informatie

Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland

Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland Inleiding Dit bestuursprofiel gaat uit van de ideale situatie. In de praktijk zijn er anno 2016 twee actieve bestuursleden en zijn ook de regio s in

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Mw. F. Curfs Dhr. J. Beljaars. 1. Opening. De voorzitter heet de aanwezigen van harte welkom op de najaarsvergadering van het district.

Mw. F. Curfs Dhr. J. Beljaars. 1. Opening. De voorzitter heet de aanwezigen van harte welkom op de najaarsvergadering van het district. District Noord- en Midden Limburg van de Nederlandse Bridgebond Concept Notulen Najaarsvergadering dd. 18 november 2006. Aanwezig : van het bestuur Dhr. M. Scholte, (voorzitter) Dhr. P. Gerits (vice-voorzitter)

Nadere informatie

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 REGLEMENT van de personeelsvereniging PEVAD van: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Benamingen ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Bedrijf: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Vereniging:

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE Datum: 18 januari 2018 Locatie: horecabedrijf DE MARKE te Wierden. Aanwezig leden: 18 leden. Aanwezig bestuur: G. Leusman. Voorzitter E. Huisjes. Penningmeester & Secretaris F. Kuylaars. Ledenadministratie

Nadere informatie

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam Jaarboek 2014 Afdeling Zaandam 1 AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING Locatie: Buurthuis De Poelenburcht, Weerpad 1a, 1504 NX ZAANDAM Datum: maandag 20 april 2015 Aanvang: 19:30 uur 1. Opening 2. Mededelingen

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

Informatieboekje Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2019

Informatieboekje  Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2019 Informatieboekje Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2019 Vooraf In 2019 organiseert de Nederlandse Bowling Federatie voor de zesde keer de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen voor mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

2. Het bestuur van de MS vereniging voorziet in heldere voorstellen en formuleringen van besluiten.

2. Het bestuur van de MS vereniging voorziet in heldere voorstellen en formuleringen van besluiten. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE MS VERENIGING NEDERLAND Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op 14 november 2015. Artikel 1. ALGEMENE LEDENVERGADERING 1. De Algemene Ledenvergadering (ALV) van

Nadere informatie

ALV 2008 Verenigingsafgevaardigden persoonlijke leden svp melden bij de secretaris

ALV 2008 Verenigingsafgevaardigden persoonlijke leden svp melden bij de secretaris ALV 2008 Verenigingsafgevaardigden persoonlijke leden svp melden bij de secretaris Nieuwegein 14 juni 2008 14 juni 2008 ALV KNAS 2008 1 Algemene Ledenvergadering 2008 Mobieltjes uit s.v.p.! Nieuwegein

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Intentieverklaring Eén platform voor dansend Nederland

Intentieverklaring Eén platform voor dansend Nederland Intentieverklaring Eén platform voor dansend Nederland Het danslandschap in Nederland is zeer divers. Er is een grote verscheidenheid aan dansante vormen, waarbinnen vaak meerdere organisaties actief zijn.

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito

Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito Als vastgesteld door de ALV op 28 februari 2011 Begripsbepaling De vereniging - De Utrechtse Studievereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement BADMINTON VERENIGING STEENBERGEN Huishoudelijk reglement 2003 Huishoudelijk reglement Pagina 1 Het lidmaatschap Artikel 1. 1. De gewone leden worden onderscheiden in: a. Senioren: degene die op 1 augustus

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement MON 2017

Huishoudelijk Reglement MON 2017 Huishoudelijk Reglement MON 2017 Standdatum 01-12-2015 2 H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel 1 De vereniging draagt de naam: "MON", zij ontleent deze naam aan de afkorting van Motorsport

Nadere informatie

Notulen ALV Almonte van

Notulen ALV Almonte van Notulen ALV Almonte van 17-04-2010 Datum: 17-04-2010 Tijd: 10:30 12:00 uur Locatie: Sporthal Eckart Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Aanwezig bestuur: C. Franken (voorzitter), M. van Putten (secretaris),

Nadere informatie

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS Agenda Jaarlijkse Algemene Vergadering 2017 Datum : Zaterdag 25 maart 2017 Aanvang : 10:00 uur Locatie : Hotel De Biltsche Hoek, De Holle Bilt, 3732 HM

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening 2. Mededelingen en presentie 3. KNHS en regiozaken 4. Notulen A.L.V. d.d. 14-10-2013

Agenda. 1. Opening 2. Mededelingen en presentie 3. KNHS en regiozaken 4. Notulen A.L.V. d.d. 14-10-2013 1. Opening 2. Mededelingen en presentie 3. KNHS en regiozaken 4. Notulen A.L.V. d.d. 14-10-2013 Agenda 5. KNHS Kring Midden Limburg financiële zaken 6. Jaarverslag 2013 7. Bestuursverkiezing 8. Evaluatie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

RKSV MARGRIET. Verslag bestuur Margriet. Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21.

RKSV MARGRIET. Verslag bestuur Margriet. Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21. Verslag bestuur Margriet Datum: Aanvang: Notulist: 21-03- 2012 19.30 uur Ellen Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21.30 u), Cor Opening Notulen vorige

Nadere informatie

MarineBedrijf-, Sport en Ontspanningsvereniging (MBSOV)

MarineBedrijf-, Sport en Ontspanningsvereniging (MBSOV) MarineBedrijf-, Sport en Ontspanningsvereniging (MBSOV) Huishoudelijk reglement van de afdeling volleybal Den Helder MarineBedrijf Sport- en OntspanningsVereniging MBSOV Den Helder Hoofdstuk 1 Algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland Begripsbepalingen Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder - NH : de vereniging Bridgedistrict Noord-Holland - NBB : de Nederlandse Bridge Bond - Vereniging : het Bridgedistrict Noord-Holland -

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 25 maart 2014 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting International Student Productions Enschede. 2. De stichting kan zich in het maatschappelijk verkeer bedienen van de verkorte naam: Stichting

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen Strategie Organisatie Communicatie... 5

Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen Strategie Organisatie Communicatie... 5 Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen 2011-2015... 2 1 Strategie... 2 1.1 Visie... 2 2 Organisatie... 4 2.1 Structuur van de verschillende organen... 5 3 Communicatie... 5 4 Contacten binnen de gemeente

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT Art. 1 Lidmaatschap Art. 2 Algemene Vergadering Art. 3 Bestuur Art. 4 Commissies Art. 5 Geldmiddelen Art. 6 Website Art. 7 Wedstrijden Art. 8

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013 NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom bij deze ALV (noot secretaris: 22 leden incl. het bestuur hebben

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement De Vogelvriend Leerdam Art. 1 De vereniging De Vogelvriend gevestigd te Leerdam zal in dit Huishoudelijk Reglement Afdeling worden genoemd daar zij in feite is een afdeling van

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van NKS-Handbal d.d. 23 juni 2015 in Vught aanvang 19.00 uur.

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van NKS-Handbal d.d. 23 juni 2015 in Vught aanvang 19.00 uur. Notulen van de Algemene Ledenvergadering van NKS-Handbal d.d. 23 juni 2015 in Vught aanvang 19.00 uur. Aanwezig: Van het bestuur: Marius Buiting, Ton Loeffen. Van de verenigingen: Wim v/d Schoot(Zephyr,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE Artikel 1. Leden/donateurs (zie statuten artikel 5 t/m 9) 1. De vereniging kent leden die bij het IVN zijn aangemeld

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 4 april 2017 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Versie: november 2016. Huurdersvereniging Accio www.hv-accio.nl 1 Inhoudsopgave Begrippen 3 Naam en zetel 3 Doel 3 Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Werkwijze Accio 6 Jaarverslag en financieel

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

Vereniging van Oud-Medewerkers

Vereniging van Oud-Medewerkers datum 15 december 2016 datum vergadering 25 januari 2017 van Amber Verrycken (secretaris) tijd vergadering 14:30 16:00 e-mail amj.verrycken@avans.nl locatie vergadering Tilburg, Prof. Cobbenhagenlaan 13

Nadere informatie

a. Zie artikel 4 der Statuten. b. Het bestuur van de vereniging kan bij beëindiging van een lidmaatschap dit omzetten in een bijzonder lidmaatschap.

a. Zie artikel 4 der Statuten. b. Het bestuur van de vereniging kan bij beëindiging van een lidmaatschap dit omzetten in een bijzonder lidmaatschap. HUISHOUDELIJK REGLEMENT CENTRALE HUURDERSRAAD WOB ZWOLLE. Artikel 1. NAAM EN ZETEL. a. Zie artikel 1 der Statuten. b. In dit huishoudelijk reglement wordt met Vereniging Centrale Huurdersraad van de Woningstichting

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost (10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1 verslag Dienst Wijken Wijkbureau Noordoost Gemeente Utrecht Postbus 8395 3503 RJ Utrecht Telefoon: 030-286 39 40 Fax: 030-286 39 44 Bijeenkomst:

Nadere informatie

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K.

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. STATUTEN Artikel 1: ALGEMEEN 1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. 2. De B.D.K. zetelt in Gorinchem. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Aanwezig: John van Herk (voorzitter), Menno Hooghuis (secretaris), Anne-Marie Scheffers (penningmeester), Jan Bloo (Technische Commissie), Jacco

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 Nieuwsbrief 1 - Januari 2015 In dit nummer: Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 TOZ van Mun Advies Open Dubbeltoernooi Nieuwe trainingscyclus voorjaar 2015! Tennis Op Proef voor jeugd bij

Nadere informatie

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht.

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht. Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering 05-03-2010 Dartvereniging Marktzicht. De voorzitter opent de vergadering heet een ieder welkom en vraagt de aanwezige de presentielijst te tekenen. 2. Deponering

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 7 mei 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid, Jan Snoek

Nadere informatie

Iban: NL73RABO te Rijswijk ZH

Iban: NL73RABO te Rijswijk ZH Jaarplan 2016 van de Nederlandse Minigolf Bond In het meerjarenbeleidplan van 2012 tot 2016 waardig aan de slag staan de hoofddoelstellingen die in deze periode gehaald dienen te worden. Elk jaar zal er

Nadere informatie

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. De Badmintonclub Scarabee, hierna te noemen: B.C. Scarabee heeft ten doel het bevorderen en beoefenen van de badmintonsport.

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017 Algemene Ledenvergadering 15 februari 2017 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2016 4. Jaarverslag van de penningmeester

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) Overwegende: dat de algemene ledenvergadering ingevolge het bepaalde in artikel 21 van de notarieel vastgelegde statuten (gedateerd:

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem Hierbij nodigen wij u uit voor het bijwonen van de Algemene Leden Vergadering van Becege (najaarsvergadering 2015). Datum: Woensdag 17 december 2014

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow-Benelux Terneuzen Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen ALGEMEEN Artikel 1. Het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS 2. Verslag ALV 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering 18-2-2009 3. Jaaroverzichten Bestuur Technische commissie Jeugdcommissie 55+ Commissie

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Actieve leefstijl Senioren Sportvereniging Kwiek Actieve Leefstijl. Huishoudelijk Reglement

Actieve leefstijl Senioren Sportvereniging Kwiek Actieve Leefstijl. Huishoudelijk Reglement Actieve leefstijl Senioren Sportvereniging Kwiek Actieve Leefstijl Huishoudelijk Reglement Art. 1. Leden 1. Aan degene, die als lid van de vereniging is aangemeld, kunnen op verzoek de statuten en het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

JAARVERSLAG Publicatie verslag. Bladel, 30 december 2013 Mevr. J. Clemens, Penningmeester

JAARVERSLAG Publicatie verslag. Bladel, 30 december 2013 Mevr. J. Clemens, Penningmeester JAARVERSLAG 2012 Publicatie verslag. Bladel, 30 december 2013 Mevr. J. Clemens, Penningmeester EHBO-Vereniging Bladel is opgericht op 20 november 1955. Aangesloten bij de koepelorganisatie Vereniging EHBO

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie