De JOBBÖRSE via Simpel en snel een nieuwe baan vinden. Bundesagentur für Arbeit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De JOBBÖRSE via www.arbeitsagentur.de. Simpel en snel een nieuwe baan vinden. Bundesagentur für Arbeit"

Transcriptie

1 De JOBBÖRSE via I N F O R M AT I E VO O R W E R K N E M E R S Simpel en snel een nieuwe baan vinden Bundesagentur für Arbeit

2 NIEUWE MANIEREN OM WERK TE ZOEKEN Sneller passend werk vinden: Met behulp van de JOBBÖRSE via kunt u gericht zoeken naar werk in Duitsland en in het buitenland en naar opleidingen, uw sollicitatieprofiel vastleggen en actualiseren, uw complete sollicitatiedossier aanmaken en online solliciteren. Verder kunt u zich ook online als werkzoekend melden. De JOBBÖRSE stelt u ook in staat om gebruik te maken van uw in de Agentur für Arbeit opgeslagen sollicitatieprofielen. U gebruikt uw dossier samen met uw contactpersoon bij de Agentur für Arbeit. De informatie om u als gebruiker aan te melden (gebruikersnaam en password) krijgt u van uw contactpersoon. Uw voordelen van een gemeenschappelijke toegang tot de gegevens in één oogopslag: U kunt online met uw in de Agentur für Arbeit opgeslagen gegevens werken, bijvoorbeeld: op de bemiddelingsvoorstellen van de Agentur für Arbeit reageren en direct solliciteren op het werk dat u wordt aangeboden, zelf naar passend werk zoeken, via de postvakfunctie contact met werkgevers opnemen, u per dagelijks over passende jobs laten informeren, met behulp van sollicitatiemanagement uw complete sollicitatiedossier comfortabel beheren, via de postvakfunctie contact opnemen met uw contactpersoon bij de Agentur für Arbeit, en kosteloos gebruik maken van de LERNBÖRSE - exclusief met attractieve Online-leerprogramma s - en na een succesvolle afsluitende toets een online-certificaat downloaden. Deze folder laat u stap voor stap zien hoe u optimaal gebruik kunt maken van de JOBBÖRSE. Wij wensen u veel succes bij het zoeken naar werk!

3 Bundesagentur für Arbeit

4 SNEL EN SIMPEL WERK VINDEN Wilt u in de JOBBÖRSE via bijvoorbeeld op zoek gaan naar werk, een opleidingsplek of een stage? Zo snel vindt u wat u zoekt: gewoon op de startpagina het soort werk kiezen en op»suchen«(zoeken) klikken. Zoeken naar vacatures 1 De snelle weg naar uw nieuwe werk: Kies of u bijvoorbeeld op zoek bent naar een job waarvoor een opleiding vereist is, werk als leidinggevende of als assistent resp. een opleidingsplek en geef een willekeurig zoekbegrip in, zoals beroep, naam van het bedrijf, vaardigheden en/of een gewenste locatie. Heeft u al een referentienummer van een vacature? Dan kunt u dat nummer in het veld»suchbegriffe«(zoekbegrippen) ingeven, om de vacature gericht op te roepen. U kunt nu direct beginnen met zoeken of nog nauwkeuriger informatie krijgen via uitgebreid zoeken met behulp van extra zoekcriteria. Met het zoeken door te klikken kunt u nog gerichter zoeken naar een job / opleidingsplek, en wel door stap voor stap verschillende soorten beroepen resp. regio s aan te geven, om op die manier passend werk te vinden.

5 Bundesagentur für Arbeit

6 EEN KEER REGISTREREN PERMANENT GEBRUIK MAKEN VAN DE VOORDELEN Maak uw persoonlijk sollicitatieprofiel aan en gebruik dat om gericht naar werk te zoeken. Daarvoor moet u zich eerst registreren. Via uw toegang kunt u: bijlagen zoals sollicitatiefoto, getuigschriften etc. voor een sollicitatie op de pagina»dokumente«(documenten) uploaden, uw complete sollicitatiemap aanmaken, versturen, printen en als voorbeeld opslaan, uw geschreven en verstuurde sollicitaties beheren en de status daarvan volgen, zich per dagelijks over actuele vacatures laten inlichten, en via uw persoonlijke postvak berichten aan werkgevers versturen en berichten ontvangen. Lees en accepteer de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring en noteer vervolgens uw toegangsgegevens en persoonlijke informatie. U krijgt dan uw persoonlijke PIN per post toegestuurd. Pas als uw dossier door het ingeven van de PIN onder»meine Daten«(mijn gegevens) toegankelijk is, staan alle functies u in volle omvang ter beschikking. Maar u kunt nu meteen al uw sollicitatieprofiel aanmaken, een sollicitatiemap aanmaken of naar passende vacatures zoeken. Klik dan gewoon op»jetzt registrieren«(nu registreren).

7 Bundesagentur für Arbeit

8 LAAT ZIEN WAT U KUNT Vergroot uw kansen op een job of een opleidingsplek. Leg uw sollicitatieprofiel vast en publiceer het in de JOBBÖRSE, om u voor te stellen aan uw toekomstige werkgever. Uw sollicitatieprofiel is een combinatie van uw persoonlijke gegevens, uw CV, uw vaardigheden en uw gerichte vraag naar werk. Neem u daar rustig even de tijd voor tenslotte is bij een sollicitatie de eerste indruk van bijzonder groot belang. Maak eerst uw CV en het overzicht van uw vaardigheden aan, ga dan terug naar de startpagina en klik op»neues Stellengesuch erfassen«(nieuwe sollicitatie aanmaken). Voor zover u uw dossier gemeenschappelijk met uw contactpersoon gebruikt, kan deze u het recht van schrijven m.b.t. CV en/of vaardigheden verlenen.

9 Bundesagentur für Arbeit Hier gaat het in twee stappen om uw beroepsmatige en persoonlijke kwalificatie: 1 CV Vul hier uw schoolopleiding en uw beroepservaring in. Bij het zoeken naar een opleidingsplek kunt u bovendien de cijfers van uw diploma opnemen. Bij het invullen van uw beroepservaring of uw opleiding wordt u ondersteund door de databank BERUFENET. Bovendien kunt u vastleggen, of een bepaald CV-onderdeel in uw sollicitatieprofiel wordt gepubliceerd en of dat aan de werkgever mag worden getoond. 2 Vaardigheden hier kunt u informatie over uw kennis en vaardigheden, talenkennis, persoonlijke pluspunten, vereisten voor het uitoefenen van uw beroep, vervolgopleidingen en certificaten alsmede informatie over uw mobiliteit toevoegen. Passend bij de door u opgegeven opleiding en beroepservaring krijgt u daarbij een lijst met beroepsmatige kennis en vaardigheden te zien. Kijk wat daarvan op u van toepassing is en kies de mate waarin u over die kennis resp. vaardigheden beschikt. U kunt ook kennis toevoegen of verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw informatie niet verloren gaat, kunt u die het beste die na elke stap opslaan. Ga nu via de startpagina naar»neues Stellengesuch erfassen«(nieuwe sollicitatie aanmaken), om uw profiel af te ronden.

10 FORMULEER WAT U ZOEKT Hier beschrijft u stap voor stap wat u van uw toekomstige job en van een potentiële werkgever verwacht. Om te beginnen kies u het soort sollicitatie, bijvoorbeeld of u werk zoekt of een opleidingsplek. 1 Informatie over de job Hier kunt u opgeven De naam van de gewenste beroepsomschrijving / het gewenste werk of opleiding Welke verwachtingen u hebt ten aanzien van de job, en In welke branche en in welke plaatsen u wilt gaan werken. Voorwaarden Onder dit punt kunt u uw wensen ten aanzien van werktijd, duur van het werk en salaris invullen. Vooraf bekijken Hier kunt u uw complete sollicitatieprofiel bekijken, zoals dat de werkgever dat na publicatie te zien krijgt. Publicatie Onder dit punt geeft u aan in welke vorm uw sollicitatieprofiel in de JOB- BÖRSE en bij samenwerkingspartners moet worden gepresenteerd en of u direct telefonisch contact met een werkgever wenst bij het anoniem publiceren van uw sollicitatieprofiel. En dan is uw persoonlijke sollicitatieprofiel klaar. Activeer vervolgens onder het kopje»übersicht«(overzicht) nog de zoekassistent die u dagelijks per over passend werk resp. mogelijke opleidingen informeert.

11 Bundesagentur für Arbeit

12 DE LIJST MET RESULTATEN Gebruik uw sollicitatieprofiel om naar passend werk te zoeken. Klik daarvoor op»stellenangebote suchen«(vacatures zoeken). 1 Als u op het symbool klikt krijgt u met behulp van een evaluatie te zien in hoeverre uw sollicitatieprofiel met aangeboden vacature overeenstemt of afwijkt. 2 Bijzonder interessante vacatures kunt u opslaan door op het symbool in de preferentielijst te klikken en er op die manier altijd op te kunnen terugkomen.2 In de preferentielijst kunt u werkgevers een bericht laten sturen door de desbetreffende vacature te kiezen. Bovendien kunt u online solliciteren!

13 Bundesagentur für Arbeit

14 BEHEER VAN DOCUMENTEN EN SOLLICITATIEMANAGEMENT Maak zelf uw complete sollicitatiemap aan en beheer die, actualiseer de status van uw sollicitaties en koppelt u die gegevens terug naar uw Agentur für Arbeit. 1 Onder»Bewerbungen«(sollicitaties) ziet u de status van uw sollicitaties en als u door de Agentur für Arbeit wordt begeleid ook de bemiddelingsvoorstellen. 2 U kunt uw sollicitaties inzien, bewerken, als voorbeeld opslaan, versturen, intrekken of verwijderen de mogelijkheden hangen daarbij af van de actuele status van uw sollicitatie. 3 hier is het ook mogelijk om een nieuwe sollicitatiemap aan te maken. Daarbij wordt u stap voor stap door het proces geleid en kunt u uw documenten toevoegen, zoals bijvoorbeeld getuigschriften, aan uw sollicitatie. Documenten die u bij de sollicitatie nodig hebt, zoals bijvoorbeeld uw sollicitatiefoto en getuigschriften, voegt u er vanuit het documentenbeheer aan toe. Al naar gelang de door de werkgever gewenste manier van solliciteren kunt u de sollicitatie via de JOBBÖRSE elektronisch of per versturen resp. ze printen en per post sturen.

15 Bundesagentur für Arbeit

16 MAAK GEBRUIK VAN DE VOORDELEN VAN DE JOBBÖRSE Persoonlijke toegang op elk uur van de dag vanuit elke locatie met internet. Simpel en snel werk zoeken in Duitsland en in het buitenland. Toegang tot een groot aantal vacatures. Dagelijks passend werk per . Een individueel sollicitatieprofiel en op maat gesneden vacatures. Comfortabel aanmaken en beheren van uw sollicitaties. U kunt de Agentur für Arbeit en bij de werkgever direct aanspreken. Publicatie van uw sollicitatieprofiel ook op andere sollicitatiesites. Inleidende informatie over leven en werken in Duitsland van de internationale arbeidsbemiddelingsservice ZAV (Zentrale Auslands- und Fachvermittlung) van het jobcenter van de Duitse overheid, de Bundesagentur für Arbeit. Uitgegeven door: Bundesagentur für Arbeit Nürnberg Marketing April Bundesagentur für Arbeit

Mijn loopbaan. Deze handleiding beschrijft hoe je een profiel aanmaakt en beheert en welke mogelijkheden een profiel jou biedt.

Mijn loopbaan. Deze handleiding beschrijft hoe je een profiel aanmaakt en beheert en welke mogelijkheden een profiel jou biedt. Mijn loopbaan Ben je op zoek naar een nieuwe job? Wil je jouw loopbaan een nieuwe wending geven? Of ben je geïnteresseerd in een beroepsgerichte opleiding? VDAB helpt je op weg bij het realiseren van jouw

Nadere informatie

Van Meijel Supportsysteem

Van Meijel Supportsysteem Van Meijel Supportsysteem Tips voor een optimaal gebruik Auteur: VanMeijel Servicedesk Documentnr: 041840004 Datum: Versie: Documentnr. 29 december 2011 1.06 Van Meijel Automatisering bv Duit 8-8305 BB

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Handleiding Online Talent Center (OTC) www.talentinhetwesten.nl

Handleiding Online Talent Center (OTC) www.talentinhetwesten.nl Handleiding Online Talent Center (OTC) www.talentinhetwesten.nl Titel Handleiding Online Talent Center (OTC) Versie 1.0 Januari 2014 Uitgave Deze handleiding is een uitgave van Matchcare BV Edisonbaan

Nadere informatie

Je opent eerst de aanvraag. Om een kandidaat voor te stellen klik je vervolgens op kandidaat aanbieden.

Je opent eerst de aanvraag. Om een kandidaat voor te stellen klik je vervolgens op kandidaat aanbieden. HANDLEIDING INHUURDESK ZIGGO Hoe kan ik inloggen? De Inhuurdesk Ziggo is bereikbaar via de volgende internetpagina: http://inhuurdeskziggo.nl. Hier kan je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Nadere informatie

Welkom bij SalarOnline

Welkom bij SalarOnline 1 Welkom bij SalarOnline Dit is het stappenplan van SalarOnline. In dit stappenplan vindt u de werkwijze van de meest gebruikte functies van SalarOnline. Indien u vragen of problemen heeft met de werking

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Office 365 for education de juiste keuze!

Office 365 for education de juiste keuze! STARTERSGIDS Inhoud 1. Microsoft Office 365, de juiste keuze! 1 2. Aanmelden 5 3. Aan de slag 10 4. Teamsite en openbare site 22 5. Overal werken met Office 365 27 Disclaimer De resultaten van de in deze

Nadere informatie

Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie

Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie Inleiding Het Digitale Cliënten Dossier hierna te noemen, DPD, is een zeer uitgebreide vorm van digitale verslaglegging. Dankzij deze digitale vorm kunnen de gegevens

Nadere informatie

OFFERTES INDIENEN VIA INTERNET E-PROCUREMENT VOOR ONDERNEMINGEN

OFFERTES INDIENEN VIA INTERNET E-PROCUREMENT VOOR ONDERNEMINGEN OFFERTES INDIENEN VIA INTERNET E-PROCUREMENT VOOR ONDERNEMINGEN juli 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Vereisten... 4 2.1. Een computer uitgerust met :... 4 2.2. Voorzieningen voor het werken met

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Het programma Snel op weg naar ander werk binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

Document Management Server Gebruikers handleiding

Document Management Server Gebruikers handleiding OpenIMS CE Versie 4.2 Document Management Server Gebruikers handleiding OpenSesame ICT BV Inhoudsopgave 1 INLEIDING...4 1.1 Cliënt specificaties...4 2 INTRODUCTIE OPENIMS CE...5 2.1 Inloggen...5 2.2 Taal

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. Waarom een goede sollicitatiebrief?

Sollicitatiebrief. Waarom een goede sollicitatiebrief? Sollicitatiebrief Waarom een goede sollicitatiebrief? In de sollicitatiebrief geef je aan dat je in aanmerking wilt komen voor een baan bij een potentiële werkgever. Aangezien de sollicitatiebrief samen

Nadere informatie

Uren 7x24: Urenregistratie op internet

Uren 7x24: Urenregistratie op internet Uren 7x24: Urenregistratie op internet HOME Met Uren 7x24 heeft u een zeer compleet en uitgebreid urenregistratiepakket tot uw beschikking. U kunt niet alleen uw bestede uren bijhouden, maar u creëert

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Handleiding Ruitenburg Online. Cliënt versie 3.5

Handleiding Ruitenburg Online. Cliënt versie 3.5 Handleiding Ruitenburg Online Cliënt versie 3.5 2005-2012 Pink Web Applications B.V. Alle rechten voorbehouden. Deze uitgave is alleen bedoeld voor klanten van Pink Web Applications B.V. met een abonnement

Nadere informatie

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2 E-mail outlook.com INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Een e-mailadres aanmaken... 5 3. een e-mail lezen... 8 4. een e-mail verzenden... 9 5. een e-mail beantwoorden... 10 6. Een bijlage... 11 6.1 een bijlage

Nadere informatie

In twee stappen uw eigen MijnPost-account aanmaken. Regel al uw postzaken online via MijnPost

In twee stappen uw eigen MijnPost-account aanmaken. Regel al uw postzaken online via MijnPost In twee stappen uw eigen MijnPost-account aanmaken Regel al uw postzaken online via MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Van het invoeren

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2015 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 30 juni

Nadere informatie

Handleiding voor Corporate boekingen bij Van der Valk Internet. Van der Valk Internet info@internet.valk.com

Handleiding voor Corporate boekingen bij Van der Valk Internet. Van der Valk Internet info@internet.valk.com Handleiding voor Corporate boekingen bij Van der Valk Internet Van der Valk Internet info@internet.valk.com Inhoudsopgave Het Van der Valk concept... 4 Over Van der Valk... 4 Hoteloverzicht Van der Valk...

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie