Jobbank Zuiddag Handleiding voor leerlingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen"

Transcriptie

1 Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor leerlingen

2 Inhoudstafel Account aanmaken Job zoeken in de jobbank Je wordt aanvaard voor een job Post je job op Facebook Je wordt geweigerd voor een job Een werkgever uitnodigen Een job annuleren Inloggen op de jobbank

3 Om te kunnen deelnemen aan Zuiddag, moet je je inschrijven op de jobbank en een Account aanmaken

4 Surf naar Klik in de menubalk op jobbank.

5 Klik op IK BEN LEERLING Je komt op het jobbank-gedeelte voor leerlingen terecht.

6 Klik op REGISTREER De eerste keer op deze vernieuwde jobbank? Klik op NOG GEEN ACCOUNT. Opmerking: dit is een volledig vernieuwde website. De gebruikersnamen van vorig jaar zijn niet meer geldig.

7 Schoolcode vragen Om te kunnen registreren voor Zuiddag, heb je een schoolcode nodig. Vraag deze aan de leerkracht op je school die zich met Zuiddag bezig houdt. Door de schoolcode bij registratie in te geven, ben je direct aan de correcte school gelinkt.

8 Geef je gegevens in Kies een gebruikersnaam Geef je adres in Beiden moeten uniek zijn. Geef je schoolcode Geef je andere gegevens, zoals voornaam, naam, geslacht, geboortedag, in welke richting en jaar je zit. Vraag aan de leerkracht of je een bepaalde klas moet ingeven (Klas 1, Klas 2, ) Klik op NIEUWE ACCOUNT AANMAKEN

9 Je ontvangt een mailtje Je ontvangt een met een link. Dit om te bevestigen dat je e- mailadres correct is. Klik op de link om te bevestigen.

10 Kies een wachtwoord Klik op INLOGGEN. Nu kan je zelf een wachtwoord kiezen. Geef deze twee keer in om te bevestigen. Met dit wachtwoord en je gebruikersnaam kan je in de toekomst inloggen op de jobbank.

11 Proficiat! Je bent ingeschreven. Nu kan ofwel een job zoeken in de jobbank OF Als je zelf een job gevonden hebt, je werkgever uitnodigen zich te registreren.

12 Je bent ingeschreven op de jobbank. Nu kan je Een job zoeken in de jobbank

13 Ga naar de jobbank Als je nog niet ingelogd bent op de jobbank, log eerst in en klik dan op JOBBANK.

14 De jobbank Op de jobbank heb je een overzicht van jobs aangeboden voor Zuiddag. Je kan filteren op titel, provincie, sector en of de job al ingevuld is of niet. Zoek naar een job die nog niet ingevuld is, met de STATUS OPEN, en klik op de titel van de job om er meer over te lezen.

15 Lees meer over de werkgever Eenmaal op de titel van een job geklikt, kan je meer lezen over de werkgever.

16 Solliciteer voor de job Klik onderaan de jobomschrijving op SOLLICITEER VOOR DEZE JOB

17 Motivatie en CV Je motivatie: vertel aan de werkgever waarom jij deze job wil en waarom je geschikt bent. Curriculum Vitae: je kan een cv uploaden. Dit document bestaat uit je persoonlijke gegevens aangevuld met eventueel werkervaringen. Niet iedereen verwacht dat je je cv meestuurt. Hier vind je alvast wat CV-tips of spreek erover met je leerkracht.

18 Sollicitatie versturen Als je klikt op SOLLICITATIE VERSTUREN, wordt er automatisch een naar de werkgever verstuurd. Enkele van jouw gegevens en je motivatie staan in de vermeld. Je werkgever kan nu kiezen of hij jou of iemand anders voor de job aanvaard. Je wordt hiervan automatisch op de hoogte gebracht.

19 Je werkgever ontvangt je sollicitatie en. Je wordt aanvaard voor een job

20 Je ontvangt een mail Klik op de link in de mail. Je wordt doorgestuurd naar een overzicht van je sollicitaties. Als je nog niet ingelogd bent, word je eerst gevraagd in te loggen.

21 Mijn sollicitaties Je ziet een lijst van al je sollicitaties. Je kan de sollicitatie die goedgekeurd werd bekijken door te klikken op SOLLICITATIE BEKIJKEN.

22 Afspreken met je werkgever Maak goeie afspraken: Waar word je verwacht? Hoe laat word je er verwacht? Kan je makkelijk op het werk geraken? Moet je zelf een lunch meebrengen? Moet je speciale kledij aandoen?..

23 Je vond een job voor Zuiddag? Laat het ons weten en Post je job op Facebook!

24 Deel het met de wereld! Onderaan je job vind je de verschillende icoontje van Facebook, Twitter,. Klik erop en laat weten aan de wereld dat je deelneemt met Zuiddag. Bedankt.

25 Je werkgever ontvangt je sollicitatie en. Je wordt geweigerd voor de job

26 Je ontvangt een mail De werkgever heeft de mogelijkheid een berichtje in te geven. Je kan dat bericht in de lezen. Als je al aanvaard was voor een andere job, kan je niet meer door een andere werkgever aanvaard worden. Was je nog niet aanvaard, dan heeft de werkgever een andere reden. Spreek hem erover aan als je meer info wenst.

27 Ga zelf op zoek! > Vakantiejob > stageplaats (i.s.m. school) > vrienden,familie,buren > Zoek jouw droomjob! Zet je zoektocht verder Zit niet bij de pakken neer maar ga op zoek naar een andere job. Dat hoeft niet via de jobbank, maar je kan ook zelf een job vinden! Tips en inspiratie in jongerenmagazine en op Jobflyer en brief voor werkgever als hulpmiddel Je kan nog steeds op de jobbank zoeken.

28 Je hebt zelf een job gevonden buiten de jobbank? Fantastisch! Nu nog je. Werkgever uitnodigen zich te registreren

29 Gegevens verzamelen Ook deze job moet geregistreerd worden op de jobbank. Verzamel daarom eerst wat informatie over de job en de werkgever: Naam van de organisatie of de persoon adres van je werkgever Jobtitel Sector Korte omschrijving van de job OPMERKING! Je kan enkel een werkgever uitnodigen op de jobbank die nog NIET op de jobbank ingeschreven is. Indien je werkgever al eens geregistreerd is op de jobbank moet hij een job posten waarvoor jij kan solliciteren. Je kan met hem afspreken dat hij jouw sollicitatie voor de job aanvaard en niet de sollicitaties van andere leerlingen.

30 Ik heb zelf een job gevonden Log in op de jobbank ga naar MIJN JOB en klik op IK HEB ZELF EEN JOB GEVONDEN.

31 Geef de jobgegevens in Geef de gegevens van je job in (naam werkgever, adres, sector, ). Je kan ook nog eens je motivatie neerschrijven waarom je daar wil werken. Schrijf in het onderste kader nogmaals uit hoe je met hem in contact gekomen bent, wat jullie afgesproken hebben. Klik op INDIENEN

32 De sollicitatie werd aangemaakt Klik op MIJN SOLLICITATIES om de sollicitatie te bekijken. Je werkgever moet deze nu nog bevestigen. Je ontvangt een mailtje.

33 Je werkgever ontvangt een mailtje Dit is het mailtje dat je werkgever ontvangt. Vraag hem zeker de link aan te klikken en in te loggen in de jobbank. Hierna moet de werkgever nog volgende stappen doen: -Klik op MIJN JOB -Klik op WEIGER/AANVAARD bij jouw sollicitatie. Dan pas is je sollicitatie definitief!

34 Bevestigingsmail Als de werkgever ingelogd is en bevestigd heeft dat jij daar kan werken, ontvang je dit mailtje. Als je geen mailtje ontvangt, neem dan contact op met je werkgever. Misschien kwam de mail bij de spamberichten terecht?

35 Een job annuleren

36 Klik op MIJN SOLLICITATIES Ga daarvoor naar de jobbank, log in, klik op MIJN JOB en vervolgens op MIJN SOLLICITATIES. Je krijgt een overzicht van je sollicitaties. Je ziet ook voor welke job je aanvaard bent. Klik op SOLLICITATIE BEKIJKEN

37 Annuleer de job Annuleer de job door onderaan te klikken op ANNULEER JE SOLLICITATIE VOOR DEZE JOB

38 Bericht voor werkgever Laat de werkgever zeker weten waarom je de job annuleert. Klik om te bevestigen op ANNULEER SOLLICITATIE

39 Geannuleerd! Je bent nu niet meer ingeschreven voor een job.

40 Geannuleerd! Bij MIJN SOLLICITATIES staat de status van de job op GEANNULEERD. Je kan nu op zoek naar een andere job.

41 Hoe moet je nu al weer gewoon. Inloggen op de jobbank?

42 Surf naar Klik in de menubalk op jobbank.

43 Klik op INLOGGEN Rechtsboven in je scherm.

44

45 Zuiddag 18 oktober 2012

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor werkgevers Inhoudstafel Account aanmaken Organisatiegegevens ingeven Een job posten Post uw job op Facebook Een job kopiëren Collega s uitnodigen Job onzichtbaar maken

Nadere informatie

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool 2014 Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool Met deze handleiding helpen wij jou om onze website www.carpool.be te gebruiken. We doorlopen met jou de registratie, de matching en het

Nadere informatie

LESBRIEF STAGEMARKT.NL

LESBRIEF STAGEMARKT.NL LESBRIEF STAGEMARKT.NL REGEL JE STAGE ZELF, MET EEN BEETJE HULP De website www.stagemarkt.nl is een site met meer dan 210.000 erkende leerbedrijven. Het betrouwbare adres voor de juiste stage of leerbaan

Nadere informatie

Handleiding voor Werkgevers

Handleiding voor Werkgevers Handleiding voor Werkgevers Deze handleiding werd specifiek ontwikkeld voor werkgevers die vacatures willen plaatsen en/of op zoek zijn naar kandidaten. De meeste onderwerpen die in de handleiding beschreven

Nadere informatie

Hoe werken met de WAP-online!

Hoe werken met de WAP-online! Hoe werken met de WAP-online! Startpagina: We surfen naar http://www.waponline.be. We krijgen het volgende scherm op onze computer: Hier kunnen enkel de directies op inloggen. Leerkrachten die nog niet

Nadere informatie

Mijn loopbaan. Deze handleiding beschrijft hoe je een profiel aanmaakt en beheert en welke mogelijkheden een profiel jou biedt.

Mijn loopbaan. Deze handleiding beschrijft hoe je een profiel aanmaakt en beheert en welke mogelijkheden een profiel jou biedt. Mijn loopbaan Ben je op zoek naar een nieuwe job? Wil je jouw loopbaan een nieuwe wending geven? Of ben je geïnteresseerd in een beroepsgerichte opleiding? VDAB helpt je op weg bij het realiseren van jouw

Nadere informatie

Intro. 1. Taal wijzigen. Om de website in het Nederlands weer te geven klikt u op het vlaggetje in de rechter bovenhoek.

Intro. 1. Taal wijzigen. Om de website in het Nederlands weer te geven klikt u op het vlaggetje in de rechter bovenhoek. Intro Dit is een korte uitleg over de website www.entriesonline.nl. Met deze website kunt u op ieder moment inschrijven voor bowlingtoernooien, zelf uw gegevens beheren en series wijzigen. EntriesOnline

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013)

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Inschrijven

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding DDD voor het VMBO. Het gebruik van het DDD wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen we het DDD ondersteunen

Nadere informatie

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID HANDLEIDING VOOR DE WEBAPPLICATIE Op deze pagina s vindt u de nodige informatie om te werken met de webapplicatie van het Impulsfonds. Wij raden u aan om deze pagina

Nadere informatie

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2 E-mail outlook.com INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Een e-mailadres aanmaken... 5 3. een e-mail lezen... 8 4. een e-mail verzenden... 9 5. een e-mail beantwoorden... 10 6. Een bijlage... 11 6.1 een bijlage

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Servicedocument ICT voor nieuwe studenten MBO College Hilversum 2014-2015

Servicedocument ICT voor nieuwe studenten MBO College Hilversum 2014-2015 Servicedocument ICT voor nieuwe studenten MBO College Hilversum 2014-2015 versie: 1.1_LM Beste student, Het MBO College Hilversum heet je hartelijk welkom in ons gebouw en wenst je een plezierige en succesvolle

Nadere informatie

Registratie voor applicaties van het GHA

Registratie voor applicaties van het GHA Registratie voor applicaties van het GHA Inhoud Registratie toepassingen GHA... 1 Registreren... 1 Stap 1 - Registreren van uw bedrijf... 1 Stap 2 - Registreren van uw hoofdgebruiker... 3 Stap 3 - Registreren

Nadere informatie

Handleiding voor Corporate boekingen bij Van der Valk Internet. Van der Valk Internet info@internet.valk.com

Handleiding voor Corporate boekingen bij Van der Valk Internet. Van der Valk Internet info@internet.valk.com Handleiding voor Corporate boekingen bij Van der Valk Internet Van der Valk Internet info@internet.valk.com Inhoudsopgave Het Van der Valk concept... 4 Over Van der Valk... 4 Hoteloverzicht Van der Valk...

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie CC Nova - Wetteren Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie 1 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Bedankt om uw bestelling te plaatsen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN INHOUDSOPGAVE 1. INLOGGEN 2. STARTSCHERM 3. AKTUEEL 3.1. openstaande betalingen 3.2. markeer een factuur als betaald 3.3. weekenddienst 4. PRODUCTENUITLEG 5. ZWARTE LIJSTEN 6. PARTY'S 6.1. Plaats hier

Nadere informatie

Netwerken via sociale media

Netwerken via sociale media Netwerken via sociale media Inhoudsopgave Even voorstellen 3 Wat is netwerken precies? 4 Twitter 4 Facebook 6 Twitter en Facebook 7 Netwerken via je e-mail 7 Je eigen website 8 Netwerken, is dat veel werk?

Nadere informatie

Linoit. Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing: Een tool om een online prikbord te maken en te delen.

Linoit. Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing: Een tool om een online prikbord te maken en te delen. Linoit Een tool om een online prikbord te maken en te delen. Gebruiksvriendelijkheid: De webtool is erg gebruiksvriendelijk. Voor deze tool moet je je wel registeren. Het is erg gemakkelijk in gebruik

Nadere informatie

Workshop 1: Vet cool je woordjes leren LyricsTraining

Workshop 1: Vet cool je woordjes leren LyricsTraining Workshop 1: Vet cool je woordjes leren LyricsTraining LyricsTraining: Lyricstraining.com is een éénvoudige en leuke manier om je talenkennis te verbeteren door gebruik te maken van muziekvideo's en liedjesteksten

Nadere informatie

MeesterBaan Handleiding

MeesterBaan Handleiding MeesterBaan Handleiding MeesterBaan Vacaturebank grootste bereik voor vaste en tijdelijke vacatures MeesterBaan Invalpool snel invullen van tijdelijke vacatures met keuze in verloning MeesterBaan Mobiliteitsplatform

Nadere informatie

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Op de startpagina zie je in chronologische volgorde tweets binnenkomen. Onder de tweet staat bij de ene tweet: Foto weergeven, bij

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365

Korte handleiding O365=Office 365 Korte handleiding O365=Office 365 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook... 4 4. Onedrive... 5 Document uploaden (4c)... 6 Nieuw document (4d)... 6 Document bewerken i. Word Online (4f)...

Nadere informatie

Office 365: een beknopte handleiding

Office 365: een beknopte handleiding Office 365: een beknopte handleiding 1. Inloggen op de portal van de school: http://webmail.schoolhulshout.be 2. Hierna kom je op de hoofdpagina van je office365 omgeving. 3. Links in de bovenhoek heb

Nadere informatie

Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed

Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed 1 2 3 4 5 6 TenderNed is onderdeel van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken November 2014

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR AANKOPERS GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten, merkrechten en octrooien) met betrekking

Nadere informatie