Handleiding Faxdiensten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Faxdiensten"

Transcriptie

1 Handleiding Faxdiensten Auteur: Marketing Datum: Versie: 2.0 Aantal bladen: 12 Nummer: 1018

2 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten E-Fax-overzicht E-Fax IN-diensten E-Fax IN bestellen E-Fax IN beheren E-Fax IN ontvangen berichten E-Fax OUT diensten E-Fax OUT bestellen E-Fax OUT beheren E-Fax OUT verzonden berichten E-Fax OUT Nieuw bericht E-Fax OUT Uitgaande faxberichten... 12

3 3 P a g i n a 1. Inleiding Met de dienst E-Fax IN en E-Fax OUT van IP-one bent u in staat om digitaal faxen te ontvangen en versturen. De dienst E-Fax IN zet ontvangen faxen om naar een pdfbestand en mailt deze naar een ingesteld adres. De dienst E-Fax OUT zet ontvangen s, met als bijlage een pdf- of Wordfile om naar een analoog faxsignaal.

4 4 P a g i n a 2. Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten De order interface voor de dienst E-Fax IN en E-Fax OUT kunt u vinden door in te loggen op onze online operator site. Via deze site zijn al onze diensten te beheren. Surf naar om te beginnen. U wordt dan gevraagd een gebruikersnaam en wachtwoord in te geven. Deze heeft u ontvangen toen uw account is aangemaakt. Mocht u deze niet hebben ontvangen, stuur dan een mail naar dan kunnen wij dit alsnog voor u regelen. Als u bent ingelogd selecteert u de juiste klant en gaat u naar het tabblad E-Fax aan de linkerzijde van uw klanten overzicht. Mocht dit tabblad nog niet aanwezig zijn, dan dient eerst de dienst E-Fax geactiveerd te worden. Het activeren kan gebeuren door rechts boven op het tabblad Ordering te klikken en vervolgens het product E-Fax IN of E-Fax OUT te selecteren.

5 5 P a g i n a 3. E-Fax-overzicht Via het E-Fax overzicht zijn alle afgenomen E-Fax diensten inzichtelijk op klantniveau te beheren. Wanneer u links in het menu op Mobiel klikt, dan zal een soortgelijk onderstaand overzicht openen. Het E-Fax overzicht bestaat uit twee tabbladen, E-Fax IN en E-Fax OUT. Onder deze twee tabbladen kunt u de instellingen aanpassen van de geactiveerde diensten.

6 6 P a g i n a 4. E-Fax IN-diensten Via de dienst E-Fax IN worden alle ontvangen faxen als pdf in uw mailbox afgeleverd en zijn deze tevens via Operator te raadplegen. 4.1 E-Fax IN bestellen Selecteer de klant waar voor u de dienst wilt activeren. Ga vervolgens naar Ordering en klik op de knop E-Fax IN. De dienst werkt op basis van adres. Per adres kunt u faxen ontvangen. adres: Geef hier het adres op van de persoon die de fax wilt ontvangen. 4.2 E-Fax IN beheren De dienst E-Fax IN zal worden aangemaakt. Klik vervolgens op het adres om een telefoonnummer aan deze E-Fax IN te koppelen. Via de knop nummer Toevoegen kunt u een telefoonnummer aan deze dienstkoppelen. Via de knop Verwijderen, achter het nummer, kunt u het telefoonnummer weer ontkoppelen.

7 7 P a g i n a 4.3 E-Fax IN ontvangen berichten Behalve dat een ontvangen fax wordt g d, worden de faxen ook gedurende enige tijd online bewaard. Onder het tabblad Ontvangen berichten staan alle ontvangen berichten. In bovenstaand overzicht ziet u de datum en tijdstip waarop het bericht is ontvangen, de ruwe bestandsnaam, het telefoonnummer van de afzender, het telefoonnummer van de ontvanger en het moment waarop de mail naar de ontvanger is verstuurd. Door op de bestandsnaam te klikken, kunt u de fax inhoud bekijken. Het handmatig verwijderen van het bericht kan door het selectie vakje voor de fax aan te vinken en op de knop verwijderen te klikken. Via de knop Toon filters kunt u zoeken op afzender, bestemming, adres of periode. Mocht het zo zijn dat u geen faxen in uw ontvangt, controleer dan eerst of de fax is binnen gekomen. Als de fax in dit overzicht staat is de mail mogelijk in uw spambox terecht gekomen.

8 8 P a g i n a 5. E-Fax OUT diensten Via de dienst E-Fax OUT kunt u faxen verzenden naar een traditionele fax aansluiting via uw mailclient of Operator. U stuurt een met als bijlage een pdf- of Word-file of u upload deze bestanden via Operator en geeft daarbij aan naar welk telefoonnummer de fax moet worden verzonden. 5.1 E-Fax OUT bestellen Selecteer de klant waar voor u de dienst wil activeren. Ga vervolgens naar Ordering en klik op de knop E-Fax OUT. De dienst werkt op basis van telefoonnummer (deze zal als afzendernummer gebruikt worden). Als u meerdere faxnummers heeft, dan dient u voor ieder nummer een fax-out dienst aan te maken. Afzendernummer: Selecteer hier het afzendernummer welke met de uitgaande fax meegegeven dient te worden. Anoniem verzenden: Als u geen nummer wilt meesturen vink dan de selectie box aan. Whitelist IP: Deze optie wordt alleen gebruikt als u een eigen mail server draait met daar aan een extern IP-adres gekoppeld. U hoeft dan geen certificaat per mail user te gebruiken. Header: Geef hier op welke header er moet worden meegestuurd in uw fax. Klik vervolgens op de knop opslaan en de dienst is geactiveerd.

9 9 P a g i n a 5.2 E-Fax OUT beheren De dienst E-Fax OUT zal worden aangemaakt. Klik vervolgens op het telefoonnummer om een e- mailadres aan deze E-Fax OUT te koppelen. Onder het kopje Gekoppelde adressen kunt u adressen toevoegen welke van dit afzendernummer gebruik mogen maken. Om dit te kunnen controleren eisen wij dat het adres welke gebruikt wordt een SMIME certificaat meestuurt. Zie de handleiding SMIME-certificaat aanvragen voor meer informatie over hoe u dit certificaat kunt aanvragen en instellen. Via de knop Toevoegen kunt u een nieuw adres toevoegen. Via de knop Bewerken kunt u de instellingen voor het geselecteerde adres wijzigen. Via de knop Verwijderen kunt u het geselecteerde adres verwijderen. Afzendernummer: Geef hier het afzender nummer op waarmee het adres moet kunnen uitbellen. adres: Geef hier het adres op van de gebruiker die de fax gaat versturen. Whitelist IP: Als er gebruik word gemaakt van een eigen mail server, dan is het niet verplicht om een certificaat te gebruiken. Geef hier het IP-adres in van uw eigen mail server. Via de knop opslaan kunt u de instellingen toevoegen aan het geselecteerde afzendernummer.

10 10 P a g i n a 5.3 E-Fax OUT verzonden berichten De door u via verzonden faxen kunnen ook online bekeken worden. Onder het tabblad verzonden Berichten vindt u deze berichten terug. Door op het bericht te klikken kunt u de inhoud van de fax bekijken. Onder het kopje status kunt u de status van het bericht bekijken. De status kan meerdere weergaven hebben. Deze statusmeldingen ontvangt u overigens ook als . Draft: Fax is aangemaakt, er kunnen documenten worden toegevoegd. In wachtrij: De fax staat klaar om te worden verwerkt tot fax. Wordt verwerkt: De fax wordt op dit moment verstuurd en is nog niet afgeleverd. Verzonden: De fax is afgeleverd bij de ontvanger. Mislukt: De fax is niet afgeleverd bij de ontvanger. Bezet: Het gebelde nummers is in gesprek. Ongeldig nummer: Het nummer, wat als bestemming is ingegeven, is niet correct. Mocht een fax niet verzonden zijn, dan kunt u via de knop Kopieer als Nieuw nogmaals de fax aanbieden. Standaard zal een fax automatisch drie maal worden aangeboden.

11 11 P a g i n a 5.4 E-Fax OUT Nieuw bericht Het is mogelijk om via de portal een fax te versturen, zonder dat u daarvoor een hoeft te sturen. Via de knop Nieuw bericht kunt u een fax aanmaken. Via onderstaande pagina kunt u simpel faxen verzenden naar meerdere bestemmingen tegelijkertijd.

12 12 P a g i n a Afzendernummer: Welk afzender nummer moet worden meegegeven. Anoniem verzenden: Vink deze optie aan als u met nummer afscherming aan wilt zetten. Bestemming: Geef hier het telefoonnummer van de ontvanger op. Extra bestemming: Geef hier eventuele extra ontvanger op. Faxbestand: Selecteer de te verzenden fax (moet in formaat pdf of WORD) Direct verzenden: Direct na het opslaan verzenden? (anders kunt u eventueel nog meer documenten toevoegen) Aantal pogingen: Selecteer hier het aantal bel pogingen wat moet worden gedaan om de fax te verzenden. 5.6 E-Fax OUT Uitgaande faxberichten Na het toevoegen van een fax bericht via operator komt u in het uitgaande faxberichten overzicht. In dit overzicht kunt u een aantal handelingen uitvoeren. Het is mogelijk om via de knop Bestand toevoegen en extra bestand aan de fax toe te voegen. Via de knop Fax verzenden kunt u de klaarstaande fax verzenden. Via het selectie hokje voor het klaarstaande bericht kunt u het bericht verwijderen. Selecteer het hokje voor het bericht en druk op de knop Verwijderen. Via een klik op het bericht kunt u de klaarstaande fax bekijken.

hip express VoIP portal Versie 1.1 Datum 21 juni 2011 EXPRESS

hip express VoIP portal Versie 1.1 Datum 21 juni 2011 EXPRESS hip express VoIP portal Versie 1.1 Datum 21 juni 2011 EXPRESS HIP Express. VoIP portal 2 Inhoudsopgave 1. inleiding 3 3. Algemeen 5 3.1 Algemene functie: sorteren...5 3.2 Algemene functie: bladeren...5

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal

Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal Datum Ziedewij 3b Postbus 472 2990 AL Barendrecht T 088 3 444 777 E info@digisource.nl ABN AMRO Bank 56.32.60.858 IBAN NL69ABNA0563260858 BIC ABNANL2A K.v.K. Rotterdam

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2015 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 30 juni

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol. Denk ondernemend. Denk Bol. Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951

Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol. Denk ondernemend. Denk Bol. Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951 Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol Datum: d.d. 26-11-2014 Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951 Denk ondernemend. Denk Bol. Inhoudsopgave 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?...

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIE√čN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

Handleiding Telfort zakelijk beheer Versie 1.0

Handleiding Telfort zakelijk beheer Versie 1.0 Handleiding Telfort zakelijk beheer Versie 1.0 Eigenaar: Product Management Telfort Pagina 1 van 28 Inhoudsopgave 1 Introductie...4 2 Zakelijk beheer overzicht...5 2.1 Overzicht menu... 5 2.2 Verschillen

Nadere informatie

Welkom bij SalarOnline

Welkom bij SalarOnline 1 Welkom bij SalarOnline Dit is het stappenplan van SalarOnline. In dit stappenplan vindt u de werkwijze van de meest gebruikte functies van SalarOnline. Indien u vragen of problemen heeft met de werking

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1

Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1 Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1 Instructies Apple iphone & ipad icloud Wanneer u icloud voor e-mail gebruikt is het niet mogelijk om de SMTP server te wijzigen; uw icloud instellingen

Nadere informatie

Handleiding SPAMFILTER

Handleiding SPAMFILTER Handleiding SPAMFILTER Auteur: Johan Mos, Toon Hopkoper Datum: 27 mei 2008 Versie: 1.2 Pagina 1 INLEIDING De e-mail filter van PROXSYS houdt ongewenste mails vast op haar server zodat uw e- mailbox vrij

Nadere informatie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014 Handleiding Billingportal Telefonie Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 3 GESPREKSDETAILS... 5 3.1 TOTALEN... 5 3.2 DETAILS... 6 4 FACTURATIE... 7 5 MOBIEL (INDIEN

Nadere informatie

inhoudsopgave / 5 inleiding / 7 training op locatie / 9 de internetverbinding / 11 bellen en gebeld worden / 13 online control panel /

inhoudsopgave / 5 inleiding / 7 training op locatie / 9 de internetverbinding / 11 bellen en gebeld worden / 13 online control panel / inhoudsopgave / 5 inleiding / 7 training op locatie / 9 de internetverbinding / 9 Een gescheiden netwerk 10 Zakelijk xdsl van Belcentrale 10 De firewall instellen 11 bellen en gebeld worden / 11 Aanmelden

Nadere informatie

inhoudsopgave / 5 inleiding / 7 training op locatie / 9 de internetverbinding / 11 bellen en gebeld worden / 13 online control panel /

inhoudsopgave / 5 inleiding / 7 training op locatie / 9 de internetverbinding / 11 bellen en gebeld worden / 13 online control panel / inhoudsopgave / 5 inleiding / 7 training op locatie / 9 de internetverbinding / 9 Een gescheiden netwerk 10 Zakelijk xdsl van Belcentrale 10 De firewall instellen 11 bellen en gebeld worden / 11 Aanmelden

Nadere informatie

Versie: 1.1 Datum: 24-11-2014. Handleiding Portal HostedXL

Versie: 1.1 Datum: 24-11-2014. Handleiding Portal HostedXL Versie: 1.1 Datum: 24-11-2014 Handleiding Portal HostedXL Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 2.1 GEBRUIKERS... 6 2.1.1 Nieuwe gebruiker aanmaken... 6 2.1.2 Bestaande gebruiker aanpassen...

Nadere informatie

MijnAccountantsPortal

MijnAccountantsPortal MijnAccountantsPortal - gebruikershandleiding - 1 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 Publiek en indeling... 3 2 AANMELDEN BIJ MIJNACCOUNTANTSPORTAL... 4 Inloggen via Philipsen Accountants Adviseurs... 4 Rechtstreeks

Nadere informatie

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Central Station. Handleiding e-mail configuratie Exchange / Central Station

Central Station. Handleiding e-mail configuratie Exchange / Central Station Central Station Handleiding e-mail configuratie Exchange / Central Station Versie 1.0, september 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Doel van de handleiding... 3 1.2 Afkortingen... 3 1.3 Meer informatie...

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

Handleiding OFB WebModules

Handleiding OFB WebModules Handleiding OFB WebModules voor Exact Datum Versie Copyright : 4 mei 2009 : VERSIE 2.0 OFB Software 2009 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Uw webshop koppelen aan uw Exact administratie... 3 3 ARTIKELEN

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie