MR Vergadering 20 Januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MR Vergadering 20 Januari 2015"

Transcriptie

1 MR Vergadering 20 Januari 2015 Gasten: Dhr. Laarmans, locatiedirecteur VMBO en Dhr. De Munck, locatiedirecteur VWO Ouder VMBO, mogelijk nieuw lid. Leerling VWO, mogelijk nieuw lid. Aftredend lid MR, aanwezig voor haar afscheid. 1) Welkom De voorzitter opent de vergadering en heet onze gasten welkom. 2) Voorstellen gasten De gasten stellen zich voor. 3) Vragen aan locatiedirecteuren - Agenda naar locatiedirecteuren: De locatiedirecteuren zullen in het vervolg een agenda van de MR ontvangen, ook als zij niet uitgenodigd worden. Bij de agenda zal worden aangegeven of hun aanwezigheid gewenst is. Ook zal de agenda in het vervolg worden voorgesproken met de locatiedirecteuren. De voorzitter en secretaris zullen dit doen. - Begroting PMC Het MR lid dat zich bezig houdt met de begroting meldt dat het overleg over de begroting (14 januari jl.) zeer bevredigend was, op bijna elke vraag is antwoord gegeven en anders zal dit op korte termijn volgen. De CD beseft dat er met iedereen open gecommuniceerd moet worden m.b.t. de begrotingen. Het lid meldt dat de MR haar zaak goed op orde heeft en de andere partij zo begrijpt dat hun zaak ook op orde moet zijn. Een ander MR lid meldt dat het gesprek over de begroting in vergelijking met vorig jaar veel opener en aangenamer is geweest en voor herhaling vatbaar. Dhr. De Munck deelt mee dat met de CD gekeken gaat worden naar welke kengetallen voor ons allemaal relevant zijn en vraagt de MR of zij het een goed idee vindt als men straks op basis van kengetallen de verschillen in locaties goed zichtbaar gemaakt worden. Dan kan ook worden gezegd: hier ligt een probleem, hoe kan dit worden verklaard? Een MR lid antwoordt dat het op zich fijn is te zien waar de ander staat zodat we hiervan kunnen leren. Het is handig om te kunnen vergelijken, daarom hebben we ook om de begrotingen van de andere locaties gevraagd. Een ander lid voegt toe dat er hierdoor ook kritisch gekeken zal worden naar de transitiegelden en bestemmingsreserve. Hier moet nog steeds verantwoording worden afgelegd over keuzes, hier heeft de MR ook recht op.

2 - Onderwijs Ontwikkeling Maastricht: Visie locatiedirecteuren: VMBO De voorzitter vraagt hoe de locatiedirecteuren de voortgang van plan OOM zien, ook gezien het feit dat vanmiddag het BFC een brief heeft gestuurd dat zij aansturen op een geschil. Dhr. Laarmans beschrijft dat wat het vmbo betreft, zij een weg zijn ingeslagen waar ze op dit moment bereikt hebben waar ze willen staan. Ze gaan er vanuit in augustus de samenwerking te realiseren die nodig is om het bereik en aanbod te bieden dat nodig is. Ook wat betreft exameneisen 2016 voor de beroepsgerichte vakken. Kwaliteit garanderen door mensen te behouden. Dhr. Laarmans meldt dat ook het personeel het gevoel deelt dat men een goede weg in is geslagen. De voorzitter meldt dat later deze vergadering het nieuwe VMBO plan zal worden besproken en Dhr. Laarmans hier nog vragen over kan ontvangen. VWO Dhr. De Munck vraagt of de MR graag een antwoord op de vraag wil vanuit zijn positie als locatiedirecteur of als kwartiermaker. Als kwartiermaker VWO zegt hij dat het VWO een jaar later zou starten dan de andere domeinen i.v.m. de politiek, locatie, en er stappen worden gezet in dit proces en de capaciteitsplanning. In september moesten mensen nog worden vrij-geroosterd etc, dit was lastig maar nu kan dit jaar met 4 projectgroepen worden gewerkt op het vwo. Volgend jaar worden deze projecten weer verder ingevuld. Dhr. De Munck meldt op 1 november moet duidelijk zijn of het vwo domein van start kan gaan. Dit moet ruim op tijd bekend zijn ook met het oog op open dagen. Vervolgens vraagt Dhr. De Munck of de MR het projectplan en de planning wil ontvangen. De MR stemt hier mee in en Dhr. De Munck zal de MR vanaf maandag de projectplannen sturen, zodat de MR er naar kan kijken. Dhr. De Munck meldt ook dat wat moeilijk is bij OOM, als je het over de onderwijskundige kant hebt, is dat er niemand veel bezwaar tegen heeft. Het gaat om hoe ga je dit organiseren, hier ligt een deel de problematiek en de stricte eis van de gemeente, hier is ook de stadsronde over geweest. We hopen op beweging, ook in de politiek. Heuvelland/Meerssen: Er wordt gesproken over het feit dat ook het heuvelland een gesprek wil met LVO Maastricht gezien de keuzevrijheid West/Oost etc. Een MR lid vraagt of er ook een gesprek komt met Meerssen (i.v.m. het Stella Maris)? Komt er nieuwbouw? Politiek beslist daar ook over huisvesting. Op de Open Dag op Stella Maris zijn hier uitspraken over gedaan, er gaat geld in gepompt worden. Dhr. De Munck reageert dat voor de leefbaarheid van hun gemeente deze gemeentes bereid zijn om in het VO onderwijs geld te stoppen. Wij kunnen dit onprettig vinden maar het mag. Dhr. Laarmans voegt toe dat men daar ook een vestiging gaat sluiten, namelijk de VMBO Valkenburg, en er dus in de blijvende gebouwen geïnvesteerd moet worden.

3 Communicatie OOM: Aan de directeuren wordt gevraagd in hoeverre zij zicht hebben op de externe communicatie van LVO Maastricht met betrekking tot de OOM plannen. Als voorbeeld wordt gegeven dat bijvoorbeeld op de website over LVO Maastricht, achterhaalde/niet geupdatete informatie staat/stond.hierdoor ontstaat onrust en onzekerheid. Dhr. De Munck is het hier helemaal mee eens en meldt hierover vanochtend al met Dhr. Limpens (Voorzitter CD) te hebben gesproken. - Instroompunten: De MR vraagt wanneer de definitieve beslissing wordt genomen over de twee instroompunten. Dhr. De Munck meldt dat dit echt op het niveau van het CvB ligt, de directeuren kunnen adviseren en de MR kan ook haar rol nemen. Een MR lid reageert en zegt dat de MR inmiddels twee maanden verder is na de adviesaanvraag en haar reactie hier op. Wat wij 2 maanden geleden nog niet wisten weten we nu wel, maar zoveel meer is dat niet. De MR onderstreept dat er veel onduidelijkheid is. Een MR lid vraagt of de directeuren e.e.a. kunnen bevriezen. Dhr. De Munck meldt dat dit een probleem oplevert en Dhr. Laarmans vult aan dat hij niet weet hoe de CD i.c.m. de CvB gaat reageren. En moet je als directeur dan zaken terugdraaien of mag je door met de wetenschap dat je risico loopt? Dhr. Laarmans wacht in spanning de reactie van de CD af, maar wil eerst graag de inhoud van de brief zien. Dhr. De Munck vult verder aan dat er weinig zal veranderen aan de instroom maar er wel huisvestingsproblemen zullen ontstaan op de Oude Molenweg en er problemen kunnen komen in de kleine havo van de Noormannensingel. Als de aanmelding hier niet beter wordt, en de prognoses laten dat niet zien, dan is het een locatie waar veel zorg naar toe zal gaan. Dhr. Laarmans vult aan dat dit ook op het VMBO een effect zal hebben en in West zullen er 2 afdelingen (zorg en welzijn en bouw) te weinig leerlinen hebben om overeind te blijven. Dhr. Laarmans benadrukt daarom dat het verstandig is om die reden nu samen te werken. - Terugkoppeling stadsronde en rapport BMC: De MR bespreekt de stadsronde en het rapport BMC met de directeuren. Dhr. Laarmans meldt dat op inhoudelijk gebied het gevoel bestaat niet te worden tegengewerkt. - Functiemix Sollicitaties: Dhr. De Munck meldt dat er op de Oude Molenweg sollicitatierondes hebben plaatsgevonden in het kader van de functiemix. De PMR heeft in dit proces instemmingsrecht en zal daarom morgen een brief ontvangen m.b.t. het toestaan van een Docent Ontwikkelings functie op de locatie Oude Molenweg. De heren locatiedirecteuren worden bedankt voor hun aanwezigheid en de vergadering wordt geschorst om De vergadering wordt om weer geopend.

4 4) Vaststellen agenda Toevoeging Nieuwe VMBO plan naar punt 3 5) Vaststellen notulen 9 december 6) Nieuwe VMBO De PMR leden van het VMBO bespreken hun visie op het nieuwe plan VMBO en melden blij verrast te zijn met de manier waarop het is opgezet. Het is een duidelijk stuk en men herkent de informatie uit presentaties van de kwartiermakers. Wel zijn er vragen m.b.t. de lessentabellen en leergebieden. - Lessentabellen en leergebieden Het MR Lid VMBO meldt dat hij het gevoel heeft dat de achterban VMBO het plan niet geheel steunt. Met name het 45 minuten rooster leidt tot onrust en het gevoel dat er meer startmomenten van vakken komen, de werkdruk wordt verhoogd, meer lessen en toetsen moeten worden voorbereid en het voor en na-werk veranderd maar de opslagfactor niet lijkt te worden veranderd. Ook vraagt hij zich af wat de plannen zijn met de lessentabellen van het leergebied Mens en Maatschappij waar economie wel eigen uren behoudt maar GS en AK uren gaan delen. Het lid stelt voor dat er geleidelijk tot invoering wordt overgegaan en docenten GS en AK een tegemoetkoming krijgen van 1 of 2 uur en in de 1 e 2 jaar kunnen kijken hoe ze kunnen samenwerken Samenvattend wordt gesteld dat opslagfactor omhoog gaat, alsook de werkdruk en het VMBO lid twijfels heeft bij de leergebieden. Het advies van het VMBO lid is: in het 1 e jaar een duidelijke verdeling en de opdracht geven te kijken in hoeverre ze kwalitatief goed projectonderwijs bieden. Bijv. Half jaar apart GS en AK en 2 e helft projectonderwijs. Een ander MR lid meldt dat als je kijkt naar het visie stuk nieuwe VMBO, het duidelijk wordt dat er van Positive Behaviour wordt uitgegaan en deze kernwaarden onder de visie liggen en ook in lessen van 45 minuten aan bod zullen moeten komen. Er ontstaat een discussie over de achterliggende gedachten van de 45 minuten roostering en het Positive Behaviour systeem en hoe dit ingebed kan/zal worden. Aan de heren Laarmans en Moes zal de vraag worden gesteld hoe e.e.a. geïmplementeerd gaat worden. - Passend Onderwijs Verder bespreekt de MR een aantal punten uit het VMBO plan, waaronder Passend Onderwijs. Het gevoel bestaat dat hier in het rapport te weinig aandacht aan wordt besteed. De zorgstructuur om aan de wettelijke kaders te voldoen etc, zien we hier bijvoorbeeld niet in terug. Het gevoel bestaat dat het rapport, ondanks dat het 50 pagina s beslaat, vooral speerpunten bevat. De MR pleit voor een verdere uitwerking welke niet puur door docenten moet worden ingevuld.

5 Ook wordt besproken hoe de Passend Onderwijs profielen van de losse Brin nummers zullen samenkomen als de Brin nummers ook samen gaan: stel, het ene Brin nummer accepteert leerlingen met het Downsyndroom en het andere Brin heeft dit eerder afgewezen, wat gebeurt er dan? Een MR lid meldt dat het gevoel is dat hier slechte voorbereidingen worden getroffen. - Antwoord naar kwartiermakers Er zal een antwoord komen naar de kwartiermakers: de MR verleend instemming MITS antwoord op deze punten - Opslagfactor met toenemende werkdruk 45 min lessen - Leergebieden (zie boven) - Hoe gaat e.e.a. geïmplementeerd worden, m.n. passend onderwijs. Een lid van Porta H/V waarschuwt de leden VMBO dat ze moeten zorgen dat ze goed op de hoogte zijn van de wensen van de achterban, zeker hierbij. Een ander lid vraagt of er op VMBO niet meer mogelijkheden moeten zijn om dit soort beleidsstukken te kunnen bespreken. Een VMBO lid meldt dat de cultuur anders is dan op de Oude Molenweg. 7) Uitgaande stukken: Brief 16 december 2014 Vervolgbesluit over OOM en het MR antwoord hier op. Conceptbrief is blijven liggen. De MR zal melden dat het op dit moment niet van plan is op een geschil aan te sturen. Wel zal duidelijk moeten worden gemaakt dat de MR de gang van zaken betreurt. Brief 17 december 2014 Antwoord uiterlijk op 3 maart -> hier kunnen de punten worden gegeven die in het conceptantwoord van de PMR staan met als aanvulling een opmerking over de docentenprofielen. Een MR lid meldt dat er vanmiddag een overleg is geweest van de werkgroep VWO over de docenten en lln profielen. Donderdagavond is er een overleg. De aanwezigheid van de PMR leden is in ieder geval gewenst. Ook een ouderlid denkt na over aanwezigheid hierbij. Naar aanleiding van deze brief vraagt een lid aan een aanwezig leerlingenraad lid wat de leerlingenraad weet over Plan OOM. De leerling meldt dat er regelmatig informeel overleg plaatsvindt met Projectleidster Petra Portengen binnen samenwerkende llraden Maastricht (SLIM).

6 8) Begroting Twee MR leden zullen nog in gesprek gaan met Dhr. De Munck. Hierna zal de begroting naar alle waarschijnlijkheid worden goedgekeurd. 9) Leerlingenstatuut Het leerlingenstatuut voor komend schooljaar dient besproken te worden door de leerlingenraad, PMR en MR. Dit punt zal terugkomen op de volgende agenda. 10) Sollicitatiegesprekken LC LD Op beide locaties heeft een gesprekken ronde LC/LD plaatsgevonden. Op het VMBO zijn duidelijk eisen aangegeven, waaronder dat voor een LD functie een docent minimaal 1 jaar LC heeft en eerstegraads docent is. De vakbond geeft aan dat deze afspraken niet vastliggen in de CAO maar moeten worden besproken in de MR. Een VMBO lid vraagt zich af of de procedure is gevolgd. Waar wordt nou bepaald of het nu een LD docent wordt of een LD ontwikkelaar? Ook wordt de vraag gesteld of er geen toestemming van de (P)MR moet worden gevraagd over de invulling van LD functies als LD docent (eerstegraads) of LD ontwikkelaar. De PMR zal hier in de PMR vergadering ook over spreken. 11) Rondvraag Nieuwsbrieven leerlingen Een leerling lid meldt dat leerlingen geen nieuwsbrieven ontvangen. Deze nieuwsbrief komt via outlook binnen, lln kijken hier niet. Als dit de formele communicatiemiddelen zijn is dat een probleem. Het Porta nieuws komt niet op de standaard binnen van leerlingen. E.e.a. zal worden nagevraagd bij Dhr. De Munck. De vergadering sluit om 22.20

Jaarverslag. Van de medezeggenschapsraad van het

Jaarverslag. Van de medezeggenschapsraad van het Jaarverslag Van de medezeggenschapsraad van het Porta Mosana College te Maastricht Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding Belangrijke thema s in schooljaar 2014-2015 waren de OOM-plannen en de daarbijbehorende

Nadere informatie

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 26 januari 2016

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 26 januari 2016 Porta Mosana College Notulen MR vergadering 26 januari 2016 Aanwezig: Gasten: Ad van Bekhoven, Ernst Roelofs, Anton Keurentjes, Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm, Philippe Schambergen, Sophie Bergmeijer,

Nadere informatie

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar Jaarverslag MR Sint-Maartenscollege Schooljaar 2014-2015 Maastricht, oktober 2015 1 Verantwoording Als gevolg van artikel 19 van het MR-reglement doet de secretaris van de MR jaarlijks schriftelijk verslag

Nadere informatie

Notulen MR Vergadering Porta Mosana College INTERN: Vergadering op: 27 februari

Notulen MR Vergadering Porta Mosana College INTERN: Vergadering op: 27 februari Notulen MR Vergadering Porta Mosana College INTERN: Vergadering op: 27 februari 2018 20.00-22.00 Locatie: Personeelskamer Oude Molenweg Aanwezig: Ben Perry Voorafgaande aan de vergadering vindt van 19.30-20.00

Nadere informatie

Porta Mosana College Maastricht MR Vergadering Te gast zijn Dhr. Limpens, CD LVO Maastricht en projectleidster Plan-OOM, Mw. Portengen.

Porta Mosana College Maastricht MR Vergadering Te gast zijn Dhr. Limpens, CD LVO Maastricht en projectleidster Plan-OOM, Mw. Portengen. Porta Mosana College Maastricht MR Vergadering 9-12-2014 Te gast zijn Dhr. Limpens, CD LVO Maastricht en projectleidster Plan-OOM, Mw. Portengen. 1) Opening vergadering De voorzitter heet Dhr. Limpens,

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 18-04-2018 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over snoeien doet bloeien. 2 Vaststelling c.q. wijziging van de agenda Tussengevoegd als punt 8 Leerlingenstatuut

Nadere informatie

Jaarverslag. Bonnefanten College

Jaarverslag. Bonnefanten College Jaarverslag Van de medezeggenschapsraad van het Bonnefanten College over 2014 Maastricht, 1 januari 2014 31 december 2014 Verantwoording Als gevolg van artikel 19 van het medezeggenschapsreglement t.b.v.

Nadere informatie

Porta Mosana College Notulen MR vergadering 20 juni

Porta Mosana College Notulen MR vergadering 20 juni Porta Mosana College Notulen MR vergadering 20 juni Aanwezig: Gasten: Ad van Bekhoven, Ernst Roelofs, Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm, Jibbe Littmann, Manon Walthie (tot 21.00 uur), Max Wezenaar, Miranda

Nadere informatie

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar Jaarverslag MR Sint-Maartenscollege Schooljaar 2015-2016 Maastricht, september 2016 1 Verantwoording Als gevolg van artikel 19 van het MR-reglement doet de secretaris van de MR jaarlijks schriftelijk verslag

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Sint-Maartenscollege Maastricht Notulen MR-vergadering 3 oktober 2017

Medezeggenschapsraad Sint-Maartenscollege Maastricht   Notulen MR-vergadering 3 oktober 2017 Notulen MR-vergadering 3 oktober 2017 Aanwezig: Tanja Dohmen, Armand Gozé, Bert Heijnens, Anton Keurentjes, Mary- Jane Lommers, Guy de Munck, Daniëlle Pekelharing, Trix Savelberg, John Vroemen, Monique

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel.

Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel. 03-02 Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel. Aanwezig: Tanja Dohmen, Yvonne Halders, Bert Heijnens, Mary-Jane Lommers, Piet Minartz, Harry Oomen, Enno Soeren, Luc

Nadere informatie

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd:

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd: Notulen MR-vergadering 26 juni 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. Bergsma Dhr. Tonnaer Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr. Schellekens

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 20-09-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over goed nieuws en wat dat met je doet. 2 Vaststelling c.q. wijziging van de agenda Mutatie examenreglement

Nadere informatie

Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G.

Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G. Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) Aanwezig: mevr. J. van Brussel, mevr. J. Hagenaars de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G. Millekamp,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei Samenstelling:

Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei Samenstelling: Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 30 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Mevr. Scheltema (alleen 18 april) Dhr. de Wilde (alleen 18 april) Namens de MR: Oudergeleding:

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem

Jaarverslag schooljaar Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem Jaarverslag schooljaar 2017-2018 Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem Inleiding Dit jaarverslag vat samen wat er tijdens het schooljaar 2017-18 besproken is binnen de MR. Belangrijke thema

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Tom Habets, Jan Kerckhoffs, Jacky Lamoré, Johan Moes, Guy de Munck.

Afwezig met kennisgeving: Tom Habets, Jan Kerckhoffs, Jacky Lamoré, Johan Moes, Guy de Munck. Notulen MR vergadering dinsdag 20 september 2016 Aanwezig: Tanja Dohmen, John Finders, Jules Geraerds, Armand Gozé, Bert Heijnens, Peter Leenders, Dina Paris, Trix Savelberg, Monique Vanbroeckhoven, Léon

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Angèle opent de vergadering en heet de leden van de CvB welkom. 02. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

01. Opening / Welkom Angèle opent de vergadering en heet de leden van de CvB welkom. 02. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 24 juni 2019 Aanwezig: GMR Angèle Gubbels, Ron van Wessel, Bram Schloesser en Stephan Gerards CvB dhr. R. Kruszel en mw. K. Huijnen Bestuurssecr. dhr. J. Wevers

Nadere informatie

Mededelingen: 1. De vergadering van 19 maart gaat mogelijk naar 18 maart. Of dit mogelijk is, moet nog bij de directie gecontroleerd worden.

Mededelingen: 1. De vergadering van 19 maart gaat mogelijk naar 18 maart. Of dit mogelijk is, moet nog bij de directie gecontroleerd worden. MR VERGADERING 15-10-2018 Locatie: Wolfert Lansing Tijd: 19.30-22.45 Voorbespreking zonder directie. Mededelingen: 1. De vergadering van 19 maart gaat mogelijk naar 18 maart. Of dit mogelijk is, moet nog

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

Verslag GMR ZAAM. Verslag wordt vastgesteld met dank aan mevrouw Van Buuren.

Verslag GMR ZAAM. Verslag wordt vastgesteld met dank aan mevrouw Van Buuren. Verslag GMR ZAAM Datum 12-07-2018 Tijd 16:30-18:30 Locatie ZAAM, Ondersteuningsbureau, Kamer 011 Voorzitter De heer J. Geurts Verslag D. Ballantine Omschrijving 2018/000523/CvB-GMR Aanwezig Afwezig Personeel:

Nadere informatie

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min)

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min) Agenda MR vergadering School of Understanding 10 juli 2018 I= Instemming nodig, A= adviesrecht 18u-19u Eigen vergadering MR: 1. Vaststellen agenda Goedgekeurd 2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Melanchthon

Activiteitenplan MR Melanchthon Activiteitenplan MR Melanchthon 2018-2019 Vastgesteld op 16 oktober 2018 Preambule Het activiteitenplan wordt elk jaar opgesteld, bij voorkeur voor aanvang van het schooljaar, en door de MR vastgesteld.

Nadere informatie

Passend onderwijs. Lid van het dagelijks bestuur, Liesbeth Verheggen

Passend onderwijs. Lid van het dagelijks bestuur, Liesbeth Verheggen Passend onderwijs De AOb heeft zich uitgesproken vóór het behouden van zoveel mogelijk leerlingen binnen het reguliere onderwijs. Maar de AOb voegde daar altijd aan toe dat passend onderwijs dan wel op

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2014 Ondersteuningsplanraad (OPR) Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2014 1. Inleiding Hier ligt het eerste jaarverslag van de

Nadere informatie

JAARVERSLAG van de MEDEZEGGENSCHAPSRAAD over 2015

JAARVERSLAG van de MEDEZEGGENSCHAPSRAAD over 2015 JAARVERSLAG van de MEDEZEGGENSCHAPSRAAD over 2015 Bonnefanten College, Bernard Lievegoed School Februari 2016 Voorwoord Hierbij presenteert de Medezeggenschapsraad van het Bonnefanten College zijn jaarverslag

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen Notulen MRO 30 maart 2015 Afwezig: Laurens Verheijden, Johan Winters, Erwin van Cruchten en Layla Smeets. 1. Opening 2. Notulen vorige vergadering Onderwijsprijs hebben we helaas niet gewonnen, maar het

Nadere informatie

Jaarverslag. Bonnefanten College. van de medezeggenschapsraad van het. over 2013

Jaarverslag. Bonnefanten College. van de medezeggenschapsraad van het. over 2013 Jaarverslag van de medezeggenschapsraad van het Bonnefanten College over 2013 Maastricht, 1 januari 2013 31 december 2013 Verantwoording Als gevolg van artikel 19 van het MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT TBV

Nadere informatie

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 20 september 2016

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 20 september 2016 Porta Mosana College Notulen MR vergadering 20 september 2016 Aanwezig: Afwezig mkg: Gasten: Ad van Bekhoven, Ernst Roelofs, Huub Janssen (vanaf 20.15), Ingrid Ottenheijm, Armand Stevens, Manon Walthie

Nadere informatie

Informatieavond Voortgezet Onderwijs. De school waar je samen leert en je thuis voelt!

Informatieavond Voortgezet Onderwijs. De school waar je samen leert en je thuis voelt! Informatieavond Voortgezet Onderwijs De school waar je samen leert en je thuis voelt! schoolverlaterprocedure okt./nov. oktober november maart informatie over de procedure voorlichtingsavond over - opbouw

Nadere informatie

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert CONCEPT Jaarverslag MR 2015-2016 OBS De Wizzert Samenstelling MR Teamgeleding Yvon van der Heijden Rianne van der Loop (Secretaris) Oudergeleding Josien Verhoeven Rob van Rooij Nicole van Gerwen (Voorzitter)

Nadere informatie

Afwezig zonder kennisgeving: Mw. Jacky Lamoré, Monique Vanbroeckhoven.

Afwezig zonder kennisgeving: Mw. Jacky Lamoré, Monique Vanbroeckhoven. Notulen MR-vergadering 1 november 2016 Aanwezig: John Finders, Armand Gozé, Bert Heijnens, Jan Kerckhoffs, Anton Keurentjes, Peter Leenders, Mary-Jane Lommers, Johan Moes, Guy de Munck, Dina Paris, Daniëlle

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar Jaarverslag MR Sint-Maartenscollege Schooljaar 2016-2017 Maastricht, september 2017 1 Verantwoording Als gevolg van artikel 19 van het MR-reglement doet de secretaris van de MR jaarlijks schriftelijk verslag

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag Notulen 8 e MR-vergadering, 22 mei 2017 Aanvang: 19.30 Eindtijd: 21.30 Voorzitter: Notulen: Rachelle Tijdbewaker: Martin Onderwerpbeperker: Marieke Afwezig: Anne & Astrid (i.v.m. sollicitatiegesprekken

Nadere informatie

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 25 januari 2018, aanvang uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel.

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 25 januari 2018, aanvang uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel. GMR O2A5 Aan de leden van de GMR O2A5, Arkel, 10 januari 2018 Dames en heren, Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 25 januari 2018, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw

Nadere informatie

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Datum: 27 november 2018 Locatie: De Knotwilg (Moerbeihof) Tijd: 19.30 uur Voorzitter: Margreet van der Leeden Deelnemers: MR leden De Knotwilg

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Anton Keurentjes, Johan Moes, Twan Wijnants, Monique Vanbroeckhoven.

Afwezig met kennisgeving: Anton Keurentjes, Johan Moes, Twan Wijnants, Monique Vanbroeckhoven. Notulen MR-vergadering 13 juni 2017 Aanwezig: Tanja Dohmen, John Finders, Jules Geraerds, Armand Gozé, Bert Heijnens, Jan Kerckhoffs, Peter Leenders, Mary-Jane Lommers, Guy de Munck, Dina Paris, Daniëlle

Nadere informatie

VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december Aanwezig: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding

VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december Aanwezig: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december 2018 Aanwezig: Afwezig mk: MR: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding 1 personeelslid 1. Opening (19.34 uur) De voorzitter heet de nieuwe leerlingleden

Nadere informatie

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Verslag vergadering maandag 16 april 2018, 19.00 uur Aanwezig Geleding personeel: de heer E. den Boer, de heer S. Persoon (secretaris), en de heer R. Bouwens,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter heet iedereen welkom en meldt dat de vergadering vanaf agendapunt 6 in beslotenheid zal plaatsvinden.

1. Opening De voorzitter heet iedereen welkom en meldt dat de vergadering vanaf agendapunt 6 in beslotenheid zal plaatsvinden. Medezeggenschapsraad Sint-Maartenscollege Maastricht Email: mr@sint-maartenscollege.nl Notulen MR-vergadering 5 juli 2016. Aanwezig: Tanja Dohmen, John Finders, Jules Geraerds, Tom Habets, Bert Heijnens,

Nadere informatie

JAARVERSLAG van de MEDEZEGGENSCHAPSRAAD over 2016

JAARVERSLAG van de MEDEZEGGENSCHAPSRAAD over 2016 JAARVERSLAG van de MEDEZEGGENSCHAPSRAAD over 2016 Bonnefanten College, Bernard Lievegoed School Maart 2017 Voorwoord Hierbij presenteert de Medezeggenschapsraad van het Bonnefanten College zijn jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS

Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS Schooljaar 2014-2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS Sonja Ummels Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Samenstelling 3. Vergaderingen 4. Activiteiten 5. Speerpunten schooljaar 2015-2016 1. Voorwoord

Nadere informatie

Porta Mosana College Notulen MR vergadering 11 april

Porta Mosana College Notulen MR vergadering 11 april Porta Mosana College Notulen MR vergadering 11 april Aanwezig: Afwezig: Gasten: Toehoorders: Ad van Bekhoven, Ernst Roelofs (not.), Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm (besluitenlijst), Jibbe Littmann, Manon

Nadere informatie

VERSLAG MR-vergadering donderdag 19Januari AGENDA. - instemming - advies - meningsvorming 0a MR. Omschrijving / doel van agendering

VERSLAG MR-vergadering donderdag 19Januari AGENDA. - instemming - advies - meningsvorming 0a MR. Omschrijving / doel van agendering VERSLAG MR-vergadering donderdag 19Januari 2017 19.00-21.30 - AGENDA Omschrijving / doel van agendering directeur aanwezig? - instemming - advies - meningsvorming 0a MR Jaarverslag 2015-2016 Vaststellen

Nadere informatie

Jaarverslag MR Beatrixschool

Jaarverslag MR Beatrixschool Jaarverslag MR Beatrixschool Schooljaar 2012-2013 Een jaarverslag om als Medezeggenschapsraad ouders/verzorgers en medewerkers te informeren over, en te betrekken bij zaken, die veelal jaarlijks, aan bod

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Nadere informatie

Ondersteuningsplanraad

Ondersteuningsplanraad Ondersteuningsplanraad JAARVERSLAG 2017 2018 Vastgesteld op 10-10-2018 Samenwerkingsverband VO Gelderse Vallei Jaarverslag OPR 2017-2018 Pagina 1 Inhoudsopgave: Voorwoord 3 1.De Ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad

Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad Maria in Campisschool Te Assen 2015-2016 Inhoud van het jaarverslag - De samenstelling van de MR - De behandelde onderwerpen - Het overleg met het bestuur en

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 5 april 2016

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 5 april 2016 Porta Mosana College Notulen MR vergadering 5 april 2016 Aanwezig: Afwezig: Ad van Bekhoven, Ernst Roelofs, Anton Keurentjes, Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm, Armand Stevens, Manon Walthie, Milou Samuels,

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2016 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2016 2 1. Inleiding Hier ligt het derde jaarverslag van

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering PCSV

Algemene Ledenvergadering PCSV Algemene Ledenvergadering PCSV Verslag van de algemene ledenvergadering, gehouden op maandag 25 mei 2018 op de Fortgensschool. 1) Welkom en opening 2) Jaarverslag en jaarrekening 2017 3) Benoeming bestuursleden:

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 20 april 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart(voorzitter), Ingrid Meijers(notulen), Benthe

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 10-01-2018 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening met een gedicht van een leerling van Eduvier over de geboorte van geluk. 2 Vaststelling c.q. wijziging

Nadere informatie

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda.

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda. Verslag deelraad Datum : 7 november 2018 Plaats : docentenkamer BNC Tijd : 19.00 uur-21.30 uur Aanwezig : Wilma, Louise, Sandra, Jaap, Ymke-Fleur, Merlijn, Monique, Barbara (verslag) Afwezig : - Cc : Raymond

Nadere informatie

Ring 1 met de Inspectie van het onderwijs

Ring 1 met de Inspectie van het onderwijs Vertegenwoordigers ring 1 Auteur verslag secretaris Ring 1 met de Inspectie van het onderwijs Omschrijving Vergaderdatum en -tijd Vergaderplaats Overleg tussen de Inspectie en vertegenwoordigers van het

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag BASISSCHOOL VILT Leeuwerikstraat 5 6325 BD Vilt - Valkenburg a/d Geul Medezeggenschapsraad bs Heilig Hart Sibbe bs Vilt Jaarverslag 2015 2016 Sibbe, september 2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR Jaarverslag MR 2017-2018 De medezeggenschapsraad van het Scala College bestond in het schooljaar 2017-2018 uit de volgende personen: Namens de ouders: Marijn Koelemij, Linda Nieuwenhuizen, Marc Vrij, in

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Welkom door Rick, agenda wordt vastgesteld. Het activiteitenplan wordt aan het vooroverleg toegevoegd.

Welkom door Rick, agenda wordt vastgesteld. Het activiteitenplan wordt aan het vooroverleg toegevoegd. Verslag vergadering van de MR, maandag Aanwezig: Loes van den Borne, Rick van der Heijden, Truke Dirkx-Huijbregts, Irma van de Ende, Eefke Kramer, Eline Maas, Dick Verhagen, Marius Wouters (aangesloten

Nadere informatie

MR NOTULEN 20 juni 2017

MR NOTULEN 20 juni 2017 MR NOTULEN 20 juni 2017 Aanwezig : Arthur, Bouwine, Jeannette, Madeleine, Monique Afwezig : Joyce, Nynke Gast : Gejo, Rosan Notulen : Jeannette Tijdstip : 20.00-22.30 uur Plaats : Verlengde Fortlaan, Bussum

Nadere informatie

Vergadering nummer 3 Datum 18 november Boomgaarden

Vergadering nummer 3 Datum 18 november Boomgaarden R.K. Basisschool De Twaalfruiter De Tuinlanden: Kweektuinlaan 11, 3452 SR Vleuten De Boomgaarden: Doyennéperenlaan 1, 3452 EC Vleuten 030-666 8052 Verslag MR-vergadering Vergadering nummer 3 Datum 18 november

Nadere informatie

Notulen (P/MR) Notulen Aanwezig:

Notulen (P/MR) Notulen Aanwezig: Notulen (P/MR) Notulen 14-06-2017 Aanwezig: Ernie Delleman Dorolien Regelink Wilma Schrijver Karen Tempels Agnes Tuinte Lars Krabben borg Hans Reede Leonie Salemink Afwezig: Wilfried Schoof Sifra Hoof

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad RSG Enkhuizen. Schooljaar 2014/2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad RSG Enkhuizen. Schooljaar 2014/2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad RSG Enkhuizen Schooljaar 2014/2015 Oudergeleding - Mw. D. Tillema (voorzitter) - Dhr. E. de Myttenaere/Dhr. P. Koopmann - Mw. E. Steenhuis Personeelsgeleding - Mw. Y. Boomstra

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Deelraad/MR vergadering ; notulen

Deelraad/MR vergadering ; notulen Deelraad/MR vergadering 22-05-18; notulen Aanwezig: Pauline Hunnekens, Julia Schreurs, Nicole Hamers en Mirjam Smit Aanwezig voor punt 1: Hans Soentjens (CVB) en Kelly Smits (team) Afwezig: Romana Sturk

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. S.G. De Rietlanden beter laat dan nooit. 29 mei 2015, Wiebe Lok

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. S.G. De Rietlanden beter laat dan nooit. 29 mei 2015, Wiebe Lok Jaarverslag Medezeggenschapsraad S.G. De Rietlanden 2013 2014 beter laat dan nooit 29 mei 2015, Wiebe Lok Inleiding: De titel van dit jaarverslag beter laat dan nooit is niet voor niets gekozen. Het schooljaar

Nadere informatie

GMR SVOL. Jaarverslag Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018

GMR SVOL. Jaarverslag Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018 GMR SVOL Jaarverslag 2017 2018 Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018 Hoofdstuk 1 De visie en missie blz. 1 Hoofdstuk 2 De besproken thema s blz. 2 Hoofdstuk 3

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Sint-Maartenscollege Maastricht Notulen MR-vergadering 4 juli 2017

Medezeggenschapsraad Sint-Maartenscollege Maastricht   Notulen MR-vergadering 4 juli 2017 Notulen MR-vergadering 4 juli 2017 Aanwezig: Tanja Dohmen, John Finders, Jules Geraerds, Armand Gozé, Bert Heijnens, Jan Kerckhoffs, Anton Keurentjes, Mary-Jane Lommers, Johan Moes, Guy de Munck, Dina

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016 Locatie Kantoor Samenwerkingsverband te Gouda 1./2. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering en heet de nieuwe OPR leden van harte

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Armand Gozé, Anton Keurentjes, Peter Leenders, Dina Paris, Monique Vanbroeckhoven, John Vroemen.

Afwezig met kennisgeving: Armand Gozé, Anton Keurentjes, Peter Leenders, Dina Paris, Monique Vanbroeckhoven, John Vroemen. Notulen MR-vergadering 21 maart 2017 Aanwezig: Tanja Dohmen, John Finders, Jules Geraerds, Bert Heijnens, Jan Kerckhoffs, Mary-Jane Lommers, Johan Moes, Guy de Munck, Trix Savelberg, Léon Vorstermans,

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD

JAARVERSLAG 2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD JAARVERSLAG 2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Inhoud 1. Inleiding 2. Samenstelling OPR 3. Jaarverslag 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de OPR, over het jaar 2018. De ondersteuningsplanraad is een

Nadere informatie

Notulen vergadering 1718MR04 maandag uur

Notulen vergadering 1718MR04 maandag uur Notulen vergadering 1718MR04 maandag 26-02-2018 18.30 20.30 uur Aanwezig: mevr. Lamoré, dhr.hupperetz, dhr.schrooders, dhr.geradts, dhr.smeets, dhr. Sauren, mevr. Mommer, dhr. Gadet, dhr. Klein, mevr.

Nadere informatie

MR Basisschool De Sprong

MR Basisschool De Sprong MR Basisschool De Sprong Activiteitenplan Schooljaar 2015-2016 Realisatie A. Onze missie De MR denkt mee over het schoolbeleid en bewaakt samen met de directie de uitvoering en evaluatie van dat beleid.

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

Notulen. 19 november 2018 om 17:30 uur op de Madame Curiestraat 25, Terneuzen

Notulen. 19 november 2018 om 17:30 uur op de Madame Curiestraat 25, Terneuzen Notulen 19 november 2018 om 17:30 uur op de Madame Curiestraat 25, Terneuzen 17.30 interne vergadering mr-leden (met broodjes) 1. Opening en welkom 2. Evt. aanvulling van de interne agenda: Vergaderstijl

Nadere informatie

Porta Mosana College Notulen MR vergadering 16 mei

Porta Mosana College Notulen MR vergadering 16 mei Porta Mosana College Notulen MR vergadering 16 mei Aanwezig: Gasten: Ad van Bekhoven, Ernst Roelofs, Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm, Jibbe Littmann, Manon Walthie (tot 21.00 uur), Max Wezenaar, Miranda

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: maandag 20 april 2015 Tijdstip: 18.15 uur - 20.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek Aanwezig: Kees Spee (KS), Alies Hendriksen (AH), Geertje van de Brink (GB) en

Nadere informatie

Aanwezig: J. Graus (voorzitter), M. Janssen, J. Janssen, E. Bours, H. Dahmen

Aanwezig: J. Graus (voorzitter), M. Janssen, J. Janssen, E. Bours, H. Dahmen VERSLAG MR VERGADERING, 9 december 2013 Aanwezig: BC Broekhin Swalmen/Reuver J. Graus (voorzitter), M. Janssen, J. Janssen, E. Bours, H. Dahmen BC Broekhin Roermond Ouderraad Swalmen-Reuver Leerlingenraad

Nadere informatie

Vergadering nummer 07 Datum 10 mei 16 Tijd 19:30 22:00 Boomgaarden. Maurice, Ellen, Karin, Carolien, Sandra, Merije, Jos, Spiros

Vergadering nummer 07 Datum 10 mei 16 Tijd 19:30 22:00 Boomgaarden. Maurice, Ellen, Karin, Carolien, Sandra, Merije, Jos, Spiros R.K. basisschool De Twaalfruiter Doyennéperenlaan 1 3452 EC Vleuten 030 666 80 52 / 06-25 03 14 88 notulen MR-vergadering Vergadering nummer 07 Datum 10 mei 16 Locatie Teamkamer Tijd 19:30 22:00 Boomgaarden

Nadere informatie

Positie bepaling ten aanzien van de agendapunten (19.30 20.00 uur)

Positie bepaling ten aanzien van de agendapunten (19.30 20.00 uur) Basissschool De Fontein, Harmelen Notulen Medezeggenschapsraadvergadering maandag 8 september 2014 Plaats : Schoollaan Genodigd : Danielle Eindhoven, Lia Elings, Els Terpstra Sander van Marc Koolwijk,

Nadere informatie

Datum 13 oktober 2009 Betreft Notitie 'Gevolgen invoering functiemix en entreerecht LD voor de Verenigde Scholen J.A.

Datum 13 oktober 2009 Betreft Notitie 'Gevolgen invoering functiemix en entreerecht LD voor de Verenigde Scholen J.A. a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Verenigde Scholen J.A. Alberdingk Thijm VO t.a.v. de heer mr. drs. Th.W.C. Brok, bestuursvoorzitter Emmastraat 58 1213 AL HILVERSUM Rijnstraat 50 Den Haag

Nadere informatie

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs:

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs: Bezwaar van docent bewegingsonderwijs tegen aanstelling in LA met persoonlijke toelage, gegrond Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Activiteitenplan 2018-2019 Medezeggensschapsraad RKBS- De Klimop, Hoofddorp Oktober 2018 Inhoud 1. Visie en uitgangspunten... 3 2. Evaluatie 2017-2018... 3 Overall... 3 Speerpunten

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur Datum: dinsdag 30-05-2017 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Jan en Brigit notulen Notulist:José 1. Vaststellen agenda Cas opent de vergadering en stelt

Nadere informatie

Deelraad Medezeggenschap (DMR)

Deelraad Medezeggenschap (DMR) Deelraad Medezeggenschap (DMR) In het schooljaar 2014-2015 is de Deelraad MR van start gegaan. Waar de voorganger de Klankbordgroep alleen een adviserende rol had, is voor de Deelraad MR in de wet vastgelegd

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het christelijk en algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het christelijk en algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs Bezwaar van docent bewegingsonderwijs tegen aanstelling in LA met persoonlijke toelage, gegrond Bezwarencommissie Functiewaardering voor het christelijk en algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 21-11-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris: Bas Notulist: Aanwezig Afwezig Ad Buckens Ad Buckens, Arianne Thijssen, Bas van Dijck, Femke

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

Verslag GMR VERGADERING Aanvang GMR leden: uur

Verslag GMR VERGADERING Aanvang GMR leden: uur Verslag GMR VERGADERING 11-02-2019 School: De Wetering te Zeewolde Aanvang GMR leden: 18.30 uur Aanvang RvT leden: 18.30 uur Aanvang CvB; Geurt Morren: 20.15 uur Aanwezig GMR: Ruben, Elja, Janneke (notulist),

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Vergaderdatum Verslag door 16 maart 2015 Elma Koenders Aanwezig Thea van der Berg (TvdB ), Manon van Dinther (MvD),Tessa van Doorn (TvD), Berry Franssen (BF), Mieke van Goor(MvG),

Nadere informatie

De MR wordt gevraagd in deze haar mening te geven, daarbij twee overwegingen in ogenschouw nemend:

De MR wordt gevraagd in deze haar mening te geven, daarbij twee overwegingen in ogenschouw nemend: Notulen MR 11 januari 19.30 Ingelaste vergadering i.h.k.v. begroting, profielkeuze en flexrooster Aanwezig: Cora Laan, Marieke Jonkers, Henk Boot, Rianne van Dorp, Annemieke van der Windt, Hans Olivier,

Nadere informatie