RAPPORTAGE KWARTAAL april juni Huis van de Wijk Nieuw West Midden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2013. Huis van de Wijk Nieuw West Midden"

Transcriptie

1 RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2013 Huis van de Wijk Nieuw West Midden

2 Rapportage Kwartaal Huis van de Wijk Nieuw West Midden 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal Openstelling kwartaal Programmering totaal Programmering kwartaal 2 HvdW t Blommetje De Wachter 718, Bezettingsgraad t Blommetje 80% 86% Ondersteuning activiteit / initiatief Doelafspraken Ruimtebieding (Technisch) beheer Programmering / ondersteuning Communicatie Gebruikersgroepen Vrijwilligers - incidenteel Vrijwilligers structureel Bereik Bijzonderheden Aanvulling en toelichting Subsidie bewonersinitiatieven: inmiddels zijn er 34 aanvragen behandeld, Medewerker HvdW heeft in het tweede kwartaal 8 aanvragers ondersteund bij invullen van de aanvraag. Afwijzing wordt bij uitzondering goed geaccepteerd. Budget is op 760,= na uitgegeven. Pand: Sinds 1 april is de locatie Hoekenes 25 bij het HvdW toegevoegd. Na problemen met codes en sleutels is het gelukt om deze locatie operationeel te maken. De nieuwe locatie wordt gebruikt voor spreekuren, vergaderingen, cursussen, voorlichtingen en overleggen met bewoners. Bij deze locatie proberen wij zo veel mogelijk zelfbeheer in te zetten en bewoners maken de locatie open voor derden, daarnaast maken zij zelf schoon. Sinds eind juni is het hele gebouw voorzien van een alarminstallatie.

3 2. voortgang per categorie doelafspraken en bereik Doelafspraken over ruimtebieding: Ruimtebieding Bewoners(groepen) en collega s weten Huis van de Wijk t Blommetje goed te vinden. De Wachter fungeert nog als satelliet locatie. De capaciteitsuitbreiding HvdW wordt ingezet voor spreekuren, cursussen/workshops, vrouwenactiviteiten en zorg- /hulpverleningsactiviteiten. Is er voldoende spreiding in de verhuur geweest? n.v.t. Vooralsnog betalen groepen geen huur voor ruimtegebruik en is invulling geven aan wederkerigheid belangrijker. Overig Vaste groepen hebben zelf een sleutel en er zijn twee vrijwilligers actief die voor incidentele groepen kunnen openen en sluiten. Men is niet afhankelijk van aanwezigheid medewerkers Combiwel. Ruimte delen vindt men nog steeds moeilijk of niet wenselijk maar er zijn momenteel veel minder spanningen. Wederkerigheid krijgt vorm: via het gebruikersoverleg en achterban van de groepen. Momenteel zijn we druk intern in gesprek over het verder vorm en inhoud geven aan ons ruimtebeleid. Onderwerpen:wederkerigheid, huur, afspraken met gebruikers. Doelafspraken over beheer, herkenbaarheid en voorzieningen Beheer Zelfbeheer door de vaste gebruikers- / bewonersgroepen. Ondersteuning / faciliteren incidentele gebruikers door vrijwillig beheerders. Er is een start gemaakt met het vormen van een vaste vrijwilligersgroep voor beheer. Staat en onderhoud Goede (technische) staat Elektra in de WC s en in de keuken is gerepareerd, nog wel regelmatig kortsluiting. Het pand is aan beide kanten (Blomwijckerpad en Hoekenes) niet veilig qua vluchtwegen. Schoon 3 keer per week professionele schoonmaak. Sociaal en technisch veilig Het huis van de wijk heeft een open karakter. Middels gebruikersoverleg worden discussies gevoerd over ruimtegebruik. Verschil in communicatiestijl leidt soms tot conflicten. Training kader gewenst en wordt komend kwartaal georganiseerd met VCA. De tuin is opnieuw aangelegd en voorzien van planten en een grote zitplek. Voor de bewoners zijn 6 moestuinbakken gebracht en de bedoeling is dat jongeren en ouderen straks hun plantjes erin kunnen stoppen. Wegens het ontbreken van aarde kunnen zij nog niet aan de slag.

4 Herkenbaarheid en toegankelijkheid Herkenbaar als huizen van de wijk? Ja Voor iedereen open en toegankelijk? Ja Voor iedereen fysiek toegankelijk? Ja, rolstoel kan naar binnen maar er is geen invaliden toilet aan Blomwijckerpad, wel bij Hoekenes. Er zij verschillende overleggen met SD rondom het verbeteren van de toegankelijkheid van de HvdW. Tot op heden is nog niets concreet te melden. Voorzieningen Internet en computers beschikbaar? Er zijn 3 openbare computers beschikbaar voor bewoners/groepen, er is WiFi beschikbaar. Horeca en keuken beschikbaar? Geen kookgelegenheid (wel behoefte aan!). Geen bar. Hoeveel van deze voorzieningen worden er gebruikt en door wie? Alle groepen maken gebruik van bovenstaande voorzieningen. Vooral de groepen die in het kader van ontmoeting de ruimtes gebruiken maken gebruik van de computers. Doelafspraken over programmering en ondersteuning (waaronder activiteiten): Programmering / ondersteuning Ondersteuning gegeven aan bewoners(groepen) met diverse vragen en bewoners(groepen) die een subsidieaanvraag hebben ingediend voor Bewonersinitiatieven x individuele hulpvraag opgevangen / doorverwezen. Activiteiten Activiteiten en aantal deelnemers 31 activiteiten die wekelijks vanuit het huis van de wijk worden ondersteund. In het huis van de wijk: 16 activiteiten waar wekelijks 150 mensen aan deelnemen. De Wachter: 16 wekelijkse activiteiten. Programmering? Activiteiten in de wijk en in het HvdW zijn buurtgericht, worden door bewoners zelf georganiseerd (waar nodig door HvdW ondersteund) en zijn grof onder te verdelen in: beweging&gezondheid, ontmoeting en ontwikkeling&emancipatie. Op het gebied van kwetsbare bewoners is Combiwel, samen met partners in de wijk, een startmotor van verschillende projecten. Een paar voorbeelden zijn: het kunstcafé en het buurtrestaurant. Daarnaast wordt inclusief werken gestimuleerd Club Harmonie heeft 3 activiteiten georganiseerd in het kader 150 jaar afschaffing Slavernij. De Aker, t Blommetje en voor Keti Koti De Wachter als locaties. Jesse Bos was te gast bij Keti Koti. De groep had de nodige ondersteuning nodig, ook tijdens Keti Koti feest waar 120 bewoners bij aanwezig waren. Ondersteuning Geboden ondersteuning

5 Actieve ondersteuning Voorbereiding en uitvoering keti koti Groepen die in t Blommetje actief zijn opereren zelfstandig, ondersteuning wordt geleverd middels gesprekken met trekkers en Gebruikersoverleg. Veel nieuwe initiatieven ingediend bij Regiegroep waardoor nieuwe contacten met bewoners. Afspraken en kwetsbare groepen Professionele instellingen Afgelopen kwartaal vooral samengewerkt met SamenDoen en Stadsdeel in kader van de gehouden Buurtscan voor het project Samen voor Gezond Osdorp. Veel tijd / energie gestoken in voorgesprekken in kader van Bewoners Gestuurde Wijkontwikkeling. Binnengehaalde groepen Somalische gemeenschap heeft nu ook een plek gevonden in HvdW, een groep(je) 55+ moslima s met koffiemiddag, kinderen via de milieuactiviteit van Stadsdeel. Gezien het aantal bewoners dat spontaan binnen komt met vragen over ruimtegebruik of bewonersinitiatieven lijkt het HvdW een bekender fenomeen te worden. Kijkend naar de groepen die gebruik maken van ruimte en de samenstelling daarvan, mag gesteld worden dat er sprake is van voldoende diversiteit. Groepen gaan misschien niet altijd samen maar overall wordt het HvdW door zeer in achtergrond verschillende groepen gebruikt. Er is een toenemend aantal individuele hulpvragen binnengekomen in kwartaal 2. Geweigerde activiteiten Geen geweigerde activiteiten Niet alle groepen konden terecht bij locatie Blomwijckerpad vanwege maximale capaciteit van beschikbare ruimtes, hiervoor zijn andere locaties gezocht: de Wachter, de Hood. Doelafspraken over communicatie en herkenbaarheid: Communicatie Persberichten, jekuntmeer.nl, activiteitenkalender website Stadsdeel, flyeractie i.s.m. VCA, flyeractie buurtfeest SuHa-buurt. Via mail wordt programma gecommuniceerd naar bewoners(groepen). Informatievoorziening Voldoende informatie over HvdW? Er is een algemene folder gemaakt. Men weet Huis van de Wijk ook te vinden in het kader van Bewonersinitiatieven Er wordt gewerkt aan een informatiepakket voor bij aanvraagformulier. Volgens huisstijl HvdW? Ja + logo Combiwel wordt gebruikt op posters Nieuwe PR vrijwilliger is met ons aan de slag voor PR Huis van de Wijk!. Verouderd bord Jongerenservice Punt hangt er nog, verzoek ligt bij stadsdeel. Herkenbaarheid accommodatie Accommodatie herkenbaar? Raamsticker en gevelborden met logo zijn geleverd en geplaatst aan Blomwijckerpad.

6 Volgens de huisstijl? Ja, i.s.m. afd. communicatie van Stadsdeel. Logo van Combiwel is toegevoegd. Proactieve actie behoud en vergroten herkenbaarheid? Een proactieve houding tijdens (netwerk) bijeenkomsten met (groepen) bewoners en/of collega s en face to face contacten met bewoners vanuit de visie dat dit meer resultaat oplevert dan een folder. Diverse acties uitgezet om budget Bewonersinitiatieven en Huis van de Wijk onder de aandacht te brengen bij bewoners. Doelafspraken over gebruikersgroepen en vrijwilligers: Gebruikersgroepen 8 vaste groepen maken gebruik van de ruimtes in HvdW. 8 vaste groepen van ruimte bij De Wachter Incidentele vrijwilligers 10 HvdW, 0 De Wachter Structurele vrijwilligers 10 HvdW, 8 De Wachter Alle bewonersgroepen werken zelfstandig volgens Welzijn Nieuwe Stijl. Contactpersoon/ sleutelfiguur die de groep vertegenwoordigt neemt deel aan het gebruikersoverleg. Sleutelvrijwilliger opent en sluit voor incidentele groepen. Doelafspraken over bereik en samenstelling: Bereik: Bereik Kwetsbare groepen worden bereikt middels contact en samenwerking met organisaties die deze groepen bereiken. Kwetsbare bewoners (verslaving, dakloos, schulden, langdurig werkloos) nemen deel aan bestaande activiteiten van Surinaamse groep (Club Harmonie) en Jonge Vaders Wildeman (JVW). Er is sprake van inclusief werken en dito programmering. De Wachter bereikt veel ouderen. Evenwichtige samenstelling We bereiken een afspiegeling van de wijk op onze locaties: 65+ autochtonen mannen en vrouwen, Surinaamse groep 55+ mannen en vrouwen, Turkse mannen en vrouwen, Marokkaanse mannen en vrouwen, Somalische mannen en vrouwen, kinderen van 9-12 jaar Doelgroepen Diverse groepen. Doelstellingen behaald? Ja Vanuit de visie dat het HvdW overal actief is, gebruik makend van (andere satelliet)locaties, worden steeds meer bewoners(groepen) bereikt.

7 3. Overige afspraken Werkwijze en samenwerkingsverbanden Eigen kracht van de bewoners (Welzijn Nieuwe Stijl) vormt de basis van alle contacten met (groepen) bewoners en gebruikers van het Huis van de Wijk. Presentiebenadering (zoveel mogelijk aanwezig zijn in Huis van de Wijk en in de wijk zelf) is hierin belangrijk. Goed bereikbaar zijn en veel face to face contacten. Bewoners en gebruikers betrekken bij en verantwoordelijk laten zijn voor eigen activiteiten en Huis van de Wijk in het algemeen is altijd uitgangspunt waarbij onderlinge samenwerking sterk gestimuleerd wordt. Het in stand houden van subgroepen door vrijwilligers en contactpersonen is niet wenselijk. Medewerker P&A speelt rol in koppelen van vraag en aanbod van bewoners(groepen) en organisaties en streeft naar optimaal en efficiënt gebruik van middelen en beschikbare ruimte. Middels het bijwonen van diverse externe overleggen blijft gewerkt worden aan uitbreiding netwerk. Uiteraard gaat dit wel ten koste van aanwezigheid in de wijk en Huis van de Wijk zelf, een goede balans vinden hierin en prioriteiten stellen is belangrijk. Evenals het behouden van flexibele ruimte voor nieuwe contacten en/of projecten waar het Huis van de Wijk een rol in kan spelen. In het tweede kwartaal 2013 hebben de volgende instanties samenwerking gezocht met het huis van de wijk en/of andersom: ASW Stadsdeel NIVON Osira / Amstelring Cordaan (DAC Cordaan) Zwerfvuil pilot (Stadsdeel) Stichting Markant Loket Zorg en Samenleven Vrouw en Vaart SEZO Prezens Daadkr8 Talentenschool Impuls Thuiszorg Cordaan Puur Zuid Streetcorner Prof. Dr. Kraemerschool Stadgenoot Jongerenwerk Combiwel Jonge Vaders Wildeman (JVW) De Omslag Beter Buren Samen doen

8 4. Vrije ruimte Extra inhoudelijke informatie: Weekprogramma: Maandag uur Klaverjasclub uur DartStars uur Club Harmonie (Surinaamse ouderen) 20 Dinsdag uur Avalon, Vrouwen Actief uur Club Harmonie (Surinaamse ouderen) uur Dartstars 20 Woensdag uur Schilderles uur Avalon, Opwaarts! uur Activiteiten voor kinderen uur Somalische community / mannengroep 15 Donderdag uur Spreekuur Stadsdeel uur Club Harmonie (Surinaamse ouderen) uur Dartstars 15 Vrijdag uur Schilderles uur Dartstars uur Jonge Vaders Wildeman 20 Zaterdag uur Somalische community / vrouwengroep uur STOC met muziekles uur Dartstars uur Jonge Vaders Wildeman 20 Zondag uur STOC met muziekles uur Dartstars uur Jonge Vaders Wildeman 20 Incidentele activiteiten: Vergaderingen bewonerscommissies Vergaderingen van Regie- en gebruikersgroepen Stadsdeelspreekuur en vergaderingen (Spiegelgroep Samen voor Osdorp Gezond) Beter buren bemiddelingsgesprekken Bijeenkomst ter viering van het afschaven van de slavernij in Suriname Bezettinggraad HvdW het Blommetje= 86% dagdelen 18 dagdelen maximale openstelling: 21 dagdelen bereikbare openstelling: 18 dagdelen

RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2013

RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2013 RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2013 Huis van de Wijk Nieuw West Midden Zaterdag 21 september Open Dag in het kader van Nieuw Amsterdam Stadsexpeditie! Programma van 13.00 18.00 uur Kinderspelletjes

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL 4, oktober december Huis van de Wijk Nieuw West Midden

RAPPORTAGE KWARTAAL 4, oktober december Huis van de Wijk Nieuw West Midden RAPPORTAGE KWARTAAL 4, oktober december 2013 Huis van de Wijk Nieuw West Midden Rapportage Kwartaal 4 2013 Huis van de Wijk Nieuw West Midden 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL 3, juli - september 2014. Huis van de Wijk Nieuw West Midden

RAPPORTAGE KWARTAAL 3, juli - september 2014. Huis van de Wijk Nieuw West Midden RAPPORTAGE KWARTAAL 3, juli - september 2014 Huis van de Wijk Nieuw West Midden Rapportage Kwartaal 3 2014 Huis van de Wijk Nieuw West Midden 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling

Nadere informatie

Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal Bezettingsgraad t Blommetje, beschikbare dagdelen/uren 80% 83,6%

Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal Bezettingsgraad t Blommetje, beschikbare dagdelen/uren 80% 83,6% 1 e Kwartaalrapportage 2013 Huis van de Wijk Nieuw West-Midden De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden

Nadere informatie

Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 2012 J J K J J J J J J

Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 2012 J J K J J J J J J Kwartaalrapportage kwartaal 4 2012 Huis van de Wijk t Blommetje, Blomwijckerpad Nieuw West-Midden De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL 1, januari - maart 2014. Huis van de Wijk Nieuw West Midden

RAPPORTAGE KWARTAAL 1, januari - maart 2014. Huis van de Wijk Nieuw West Midden RAPPORTAGE KWARTAAL 1, januari - maart 2014 Huis van de Wijk Nieuw West Midden Rapportage Kwartaal 1 2014 Huis van de Wijk Nieuw West Midden 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL 2, april - juni Huis van de Wijk Nieuw West Midden

RAPPORTAGE KWARTAAL 2, april - juni Huis van de Wijk Nieuw West Midden RAPPORTAGE KWARTAAL 2, april - juni 2014 Huis van de Wijk Nieuw West Midden Rapportage Kwartaal 1 2014 Huis van de Wijk Nieuw West Midden 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling

Nadere informatie

Resultaten en doelen doel werkelijk 3100 Openstelling 1 ste halfjaar 2012 (Zelfbeheer) Blomwijckerpad

Resultaten en doelen doel werkelijk 3100 Openstelling 1 ste halfjaar 2012 (Zelfbeheer) Blomwijckerpad Kwartaalrapportage Huis van de Wijk t Blommetje, Blomwijckerpad Nieuw West-Midden De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Belgie

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Belgie Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Belgie De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden ingevuld en ingediend

Nadere informatie

= nog steeds aandachtspunt

= nog steeds aandachtspunt 1 e Kwartaalrapportage 2013 - Huis van de Wijk {Slotervaart Noord, De Buurtzaak} De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis

Nadere informatie

= prioriteit. = in opbouw

= prioriteit. = in opbouw 1 e halfjaar 2012 Kwartaalrapportage Huis van de Wijk {naam huis van de wijk} De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2013

RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2013 RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2013 Huis van de Wijk Slotervaart Zuid Het Anker BOR Einstein BOR Fiep Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Slotervaart Zuid 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL oktober december 2013

RAPPORTAGE KWARTAAL oktober december 2013 RAPPORTAGE KWARTAAL oktober december 2013 Huis van de Wijk Slotervaart Zuid Het Anker BOR Einstein BOR Fiep Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Slotervaart Zuid 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL januari maart 2014

RAPPORTAGE KWARTAAL januari maart 2014 RAPPORTAGE KWARTAAL januari maart 2014 Huis van de Wijk Slotervaart Zuid Het Anker BOR Einstein BOR Fiep Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Slotervaart Zuid 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk De Aker ( wijk 7 en 8 )

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk De Aker ( wijk 7 en 8 ) Kwartaalrapportage Huis van de Wijk De Aker ( wijk 7 en 8 ) De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk de Aker (wijk 7 en 8)

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk de Aker (wijk 7 en 8) Kwartaalrapportage Huis van de Wijk de Aker (wijk 7 en 8) De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2013

RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2013 RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2013 Huis van de Wijk Slotervaart Zuid Het Anker BOR Einstein BOR Fiep Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Slotervaart Zuid 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel

Nadere informatie

= kan altijd beter. Ruimtebieding (Technisch) beheer Programmering / ondersteuning Communicatie

= kan altijd beter. Ruimtebieding (Technisch) beheer Programmering / ondersteuning Communicatie 2 e Kwartaalrapportage 2013 - Huis van de Wijk {Slotervaart Noord, De Buurtzaak} De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis

Nadere informatie

= in opbouw, meer naar buiten toe treden voor contact en vraag ophalen bij bewoners

= in opbouw, meer naar buiten toe treden voor contact en vraag ophalen bij bewoners Kwartaalrapportage Huis van de Wijk {Slotervaart Noord, De Buurtzaak} De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de

Nadere informatie

Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 2013. 572 Bezettingsgraad Ondersteuning activiteit / initiatief

Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 2013. 572 Bezettingsgraad Ondersteuning activiteit / initiatief 1 ste Kwartaalrapportage 2013 Huis van de Wijk Slotervaart Zuid De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2014

RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2014 RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2014 Huis van de Wijk Slotervaart Zuid Het Anker BOR Einstein BOR Fiep Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Slotervaart Zuid 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk België (wijk Sloten en Nieuw Sloten))

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk België (wijk Sloten en Nieuw Sloten)) Kwartaalrapportage Huis van de Wijk België (wijk Sloten en Nieuw Sloten)) De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk België (wijk Sloten en Nieuw Sloten))

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk België (wijk Sloten en Nieuw Sloten)) Kwartaalrapportage Huis van de Wijk België (wijk Sloten en Nieuw Sloten)) De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Q De Aker ( wijk 7 en 8 )

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Q De Aker ( wijk 7 en 8 ) Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Q4 2014 De Aker ( wijk 7 en 8 ) De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk De Aker ( wijk 7 en 8 )

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk De Aker ( wijk 7 en 8 ) Kwartaalrapportage Huis van de Wijk De ( wijk 7 en 8 ) De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden ingevuld

Nadere informatie

Huis van de Wijk Nieuw West 2013

Huis van de Wijk Nieuw West 2013 voorlopige rapportage Huis van de Wijk Nieuw West 2013 Foto: ZID Theater, tijdens Stadsexpeditie Amsterdam Huis van de wijk NWM 2013 Huis van de Wijk Nieuw-West locaties: Huis van de Wijk Het Anker Satellietlocatie

Nadere informatie

1. Samenvatting. Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 3100 Openstelling kwartaal

1. Samenvatting. Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 3100 Openstelling kwartaal Kwartaalrapportage 3 Huis van de Wijk {Slotervaart Zuid} Anker, en BOR EINSTEIN en evt. andere locaties De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage

Nadere informatie

REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN

REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN en de Subsidie Bewonersinitiatieven 2015 Heeft u een leuk idee voor uw buurt? Wilt u iets doen voor uw buurt? Wilt u samen met buurtbewoners een activiteit starten maar heeft

Nadere informatie

REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN

REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN en de Subsidie Bewonersinitiatieven 2016 Heeft u een leuk idee voor uw buurt? Wilt u iets doen voor uw buurt? Wilt u samen met buurtbewoners een activiteit starten maar heeft

Nadere informatie

J 775 J 718,75. 1. Samenvatting L K J. Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 3100 Openstelling kwartaal

J 775 J 718,75. 1. Samenvatting L K J. Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 3100 Openstelling kwartaal Kwartaalrapportage 4 Huis van de Wijk {Slotervaart Zuid} Anker, en BOR EINSTEIN en evt. andere locaties De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage

Nadere informatie

Resultaatafspraken doel werkelijk Doelafspraken Bijzonderheden Toelichting

Resultaatafspraken doel werkelijk Doelafspraken Bijzonderheden Toelichting Rapportage Huis van de Wijk jan t/m apr 2012 Geuzenveld De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden ingevuld

Nadere informatie

Subsidieverzoek HvdW Geuzenveld Slotermeer Nieuw-West Midden Osdorp West en de Aker Sloten en Nieuw-Sloten Slotervaart Zuid

Subsidieverzoek HvdW Geuzenveld Slotermeer Nieuw-West Midden Osdorp West en de Aker Sloten en Nieuw-Sloten Slotervaart Zuid Subsidieverzoek HvdW 2016 Geuzenveld Slotermeer Nieuw-West Midden Osdorp West en de Aker Sloten en Nieuw-Sloten Slotervaart Zuid INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding en samenvatting 2 2. Ontwikkeling en context

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2014

RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2014 RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2014 Huis van de Wijk Slotervaart Zuid Het Anker BOR Einstein BOR Fiep Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Slotervaart Zuid 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel

Nadere informatie

Vastgoed, Sport en Accommodaties Ingekomen stuk D9 (PA 26 februari 2014) Welzijn en Jeugd Accommodaties. Ons kenmerk VA30/

Vastgoed, Sport en Accommodaties Ingekomen stuk D9 (PA 26 februari 2014) Welzijn en Jeugd Accommodaties. Ons kenmerk VA30/ Vastgoed, Sport en Accommodaties Ingekomen stuk D9 (PA 26 februari 2014) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Nieuwe Dukenburgseweg 21 6534 AD Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl

Nadere informatie

Wijkplan Centrum/ Noord-West. Internet-versie

Wijkplan Centrum/ Noord-West. Internet-versie Wijkplan 2015 Centrum/ Noord-West Internet-versie Inhoudsopgave 1. Visie Pagina 2 2. Wijkanalyse Pagina 3 3. Conclusie Pagina 5 Wijkplan 2015 CNW, maart 2015 Pagina 1 1. Visie De visie van Veens luid:

Nadere informatie

dank voor uw bericht, ja gaarne zien wij de beantwoording van uw zij de tegemoet, waarvoor alvast onze dank,

dank voor uw bericht, ja gaarne zien wij de beantwoording van uw zij de tegemoet, waarvoor alvast onze dank, Van: Verzonden: Onderwerp: Bijlagen: vrijdag 16 november 2018 11:23 Re: FW: Wob verzoek omtrent verhuizing huis van de wijk Olympus image001..jpg Opvolgingsmarkering: Markeringsstatus: Opvolgen Gemarkeerd

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Verankeren in de toekomst

Verankeren in de toekomst Verankeren in de toekomst Presentatie Jaarverslag en toekomstplannen 22-06-2018 Verantwoording van de Meevaart aan de community Het programma Doel van de middag Presentatie van de resultaten 2017 door

Nadere informatie

Programmering, exploitatie en beheer JAARVERSLAG Kathuis 2018

Programmering, exploitatie en beheer JAARVERSLAG Kathuis 2018 Programmering, exploitatie en beheer JAARVERSLAG Kathuis 2018 Amsterdam, februari 2019 Het Kathuis in de Dapperbuurt De sociale accommodatie het Kathuis aan de Wagenaarstraat 184 in de Dapperbuurt is een

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Aan de leden van de gemeenteraad. Initiatiefvoorstel Binnentuinen in zelfbeheer. Geachte leden van de gemeenteraad,

Gemeente Amsterdam. Aan de leden van de gemeenteraad. Initiatiefvoorstel Binnentuinen in zelfbeheer. Geachte leden van de gemeenteraad, X Gemeente Amsterdam Bezoekadres Amstel loll PN Amsterdam Postbus 202 woo AE Amsterdam Telefoon 14 020 amsterdam.n1 Retouradres: Postbus 202, woo AE Amsterdam Aan de leden van de gemeenteraad Datum 15

Nadere informatie

Aanvragen worden ingediend door:

Aanvragen worden ingediend door: Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt en aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West of Westerpark en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 2018

Beleidsplan 2014 2018 BELEIDSPLAN 2014-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... - 2 - INLEIDING... - 3 - DOELSTELLING... - 3 - DOELGROEP EN WERKGEBIED... - 3 - DE ACCOMODATIE... - 3 - BESTUURSORGANISATIE... - 4 - BELEID... - 4 -

Nadere informatie

Welzijn Heemstede van de toekomst. Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen

Welzijn Heemstede van de toekomst. Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen Welzijn Heemstede van de toekomst Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen Juni 2015 Deze brochure is een samenvatting van het plan: Welzijn Heemstede van de toekomst Transformatieplan Welzijn Heemstede

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTEN Stichting De Beide Weeshuizen Prof. Molkenboerstraat 9 6524 RN Nijmegen Tel. 024 3226650 KvK 055782 E-mail: stg.beide.weeshuizen@planet.nl Site:www.beideweeshuizen.nl Postbank 825598 ABN Bank 53.72.57.314

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Vereniging Dwarsverband, november 2018

Jaarplan 2019 Vereniging Dwarsverband, november 2018 Jaarplan 2019 Vereniging Dwarsverband, november 2018 1 Voorwoord De vereniging Dwarsverband is sinds begin 2018 gestart vanuit een groeiende behoefte van initiatieven in zelfbeheer om hun krachten te bundelen.

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - beleidsregel gemeenschapshuizen 2014

Gemeente Heerlen - beleidsregel gemeenschapshuizen 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 41574 24 juli 2014 Gemeente Heerlen - beleidsregel gemeenschapshuizen 2014 BELEIDSREGELS SUBSIDIËRING GEMEENSCHAPSHUIZEN EN FEDERATIE GEMEENSCHAPSHUIZEN

Nadere informatie

CONCEPT STEDELIJK PLAN. Amersfoort

CONCEPT STEDELIJK PLAN. Amersfoort CONCEPT STEDELIJK PLAN Amersfoort Amersfoort, 9 november 2016 INLEIDING De gemeente Amersfoort werkt wijkgericht, met als basis een wijkplan en stedelijk plan. In de plannen beschrijven we de doelen en

Nadere informatie

4.6 Wijkplan Zuidwest Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht

4.6 Wijkplan Zuidwest Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht 4.6 Wijkplan Zuidwest Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht 2019 2024 47 Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht 2019 2024 48 De buurtcentra zijn informatiepunten voor de wijk In ieder

Nadere informatie

Hudsonhof. Courant Februari 2014. Inhoud. St. Multicultureel Centrum de. Hudsonhof. Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 6839129

Hudsonhof. Courant Februari 2014. Inhoud. St. Multicultureel Centrum de. Hudsonhof. Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 6839129 St. Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 6839129 Hudsonhof Courant Februari 2014 3 e jaargang Inhoud Ditjes en Datjes! Nieuw bestlijk stelsel vanaf 2014 Ondertekening

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2014 Osdorp West en De Aker

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2014 Osdorp West en De Aker Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2014 Osdorp West en De Aker Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat het stadsdeel een budget beschikbaar stelt

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Huis van de Wijk SLOTERMEER januari t/m september 2013

Voortgangsrapportage Huis van de Wijk SLOTERMEER januari t/m september 2013 Voortgangsrapportage Huis van de Wijk SLOTERMEER januari t/m september 2013 De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van

Nadere informatie

Programmaboek Huis van de Wijk België Derde kwartaal 2015

Programmaboek Huis van de Wijk België Derde kwartaal 2015 Programmaboek Huis van de Wijk België Derde kwartaal 2015 Huis van de Wijk België is er voor alle buurtbewoners. Het is een vertrouwde plek om elkaar te ontmoeten of om gericht bezig te zijn met activiteiten.

Nadere informatie

Programmaboek Huis van de Wijk België Tweede kwartaal 2015

Programmaboek Huis van de Wijk België Tweede kwartaal 2015 Programmaboek Huis van de Wijk België Tweede kwartaal 2015 Huis van de Wijk België is er voor alle buurtbewoners. Het is een vertrouwde plek om elkaar te ontmoeten of om gericht bezig te zijn met activiteiten.

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Informatie over voortgang zelfbeheer wijkaccommodaties Programma / Programmanummer Wijken / 1063 Facilitaire diensten 1043 Portefeuillehouder H. Bruls, T. Tankir en H.

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp t Blommetje Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 1 Belangrijk nieuws!! Gratis lunch op woensdag 2 december in verband

Nadere informatie

voor evenementen, (buurt-)feesten en fuiven:praktische en financiële ondersteuning

voor evenementen, (buurt-)feesten en fuiven:praktische en financiële ondersteuning Wijkbudgetten 1-loket aanvraagformulier : voor evenementen, (buurt-)feesten en fuiven:praktische en financiële ondersteuning Reglement op de wijkwerking: basissubsidie voor buurtcomités Subsidie voor buurtgerichte

Nadere informatie

Nota van beantwoording subsidieregelingen Bewonersinitiatieven én Maatschappelijk Initiatief

Nota van beantwoording subsidieregelingen Bewonersinitiatieven én Maatschappelijk Initiatief Nota van beantwoording subsidieregelingen Bewonersinitiatieven én Maatschappelijk Initiatief Aan Algemeen Bestuur van de Bestuurscommissie Noord Van Merel Werner (m.werner@amsterdam.nl) en Jet Strijbos

Nadere informatie

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING financiële bijdragen uit het leefbaarheidsbudget 1 1. Inleiding De gemeenteraad van Hellendoorn heeft enkele budgeten overgedragen aan de dorpen en wijken in de

Nadere informatie

Aanvragen worden ingediend door:

Aanvragen worden ingediend door: Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt en aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West of Westerpark en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

Meevaart, Indische buurt, Amsterdam

Meevaart, Indische buurt, Amsterdam Meevaart, Indische buurt, Amsterdam Gesprek Met wie: Pierre Mehlkopf (voorzitter) en Heleen (onderzoeker) van de Meevaart. Door wie: Titus Schlatman van Verwey-Jonker Instituut, Marc van Leent van de Wijkplaats.

Nadere informatie

De bewonersinitiatieven hebben betrekking op één of meer van de volgende punten:

De bewonersinitiatieven hebben betrekking op één of meer van de volgende punten: Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt en aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West, Westerpark of Bos & Lommer en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

ocu e g Noo Hieronder volgt een overzicht van onze focus voor 2019 per programma op basis van de wijkanalyse. Vreedzaam Bewonersinitiatieven

ocu e g Noo Hieronder volgt een overzicht van onze focus voor 2019 per programma op basis van de wijkanalyse. Vreedzaam Bewonersinitiatieven ocu e g Noo Hieronder volgt een overzicht van onze focus voor 2019 per programma op basis van de wijkanalyse. Bewonersinitiatieven We blijven bewonersinitiatieven desgewenst ondersteunen en besteden vooral

Nadere informatie

ocu e g Noo Hieronder volgt een overzicht van onze focus voor 2019 per programma op basis van de wijkanalyse. Bewonersinitiatieven

ocu e g Noo Hieronder volgt een overzicht van onze focus voor 2019 per programma op basis van de wijkanalyse. Bewonersinitiatieven ocu e g Noo Hieronder volgt een overzicht van onze focus voor 2019 per programma op basis van de wijkanalyse. Bewonersinitiatieven Naast het blijvend ondersteunen van initiatieven van bewoners, trekken

Nadere informatie

Stichting Al Mohcinine Feijenoord. Beleidsplan 2012-2014

Stichting Al Mohcinine Feijenoord. Beleidsplan 2012-2014 Stichting Al Mohcinine Feijenoord Beleidsplan 2012-2014 1. Het beleidsplan Vrijwilligers van Stichting Al Mohcinine hebben veel geïnvesteerd in het buurt ouders project. Een project die gedragen wordt

Nadere informatie

Indebuurt033 SAMEN WERKEN AAN EEN LEEFBARE BUURT. EEN PLEK WAAR IEDEREEN MEETELT EN MEEDOET. MET RUIMTE VOOR EIGEN INITIATIEF EN

Indebuurt033 SAMEN WERKEN AAN EEN LEEFBARE BUURT. EEN PLEK WAAR IEDEREEN MEETELT EN MEEDOET. MET RUIMTE VOOR EIGEN INITIATIEF EN Indebuurt033 SAMEN WERKEN AAN EEN LEEFBARE BUURT. EEN PLEK WAAR IEDEREEN MEETELT EN MEEDOET. MET RUIMTE VOOR EIGEN INITIATIEF EN ONDERSTEUNING VOOR WIE DAT NODIG HEEFT. OPGROEIEN EN OPVOEDEN Speelt er

Nadere informatie

B&W voorstel. c.vanhelvert@shertogenbosch.nl

B&W voorstel. c.vanhelvert@shertogenbosch.nl B&W voorstel Steller : van Helvert Tel. : 06 1586 2307 Portefeuille : Weyers e-mail. : c.vanhelvert@shertogenbosch.nl B&W : Agenda nr. : Reg.nr. : 3597514 Openbaar : ja Onderwerp : BewonersBedrijf Hambaken

Nadere informatie

Subsidieverzoek HvdW Geuzenveld - Slotermeer Osdorp De Aker, Sloten en Nieuw Sloten Slotervaart Zuid

Subsidieverzoek HvdW Geuzenveld - Slotermeer Osdorp De Aker, Sloten en Nieuw Sloten Slotervaart Zuid Subsidieverzoek HvdW 2018 Geuzenveld - Slotermeer Osdorp De Aker, Sloten en Nieuw Sloten Slotervaart Zuid INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding en samenvatting 3 I. ALGEMEEN 4 2. Ontwikkeling en context 4 3. Missie,

Nadere informatie

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010 Senioren ontmoeten elkaar Verslag van 2 oktober 2010 Meer overeenkomsten dan verschillen Dit is, in het kort, de conclusie van de lunchbijeenkomst Senioren ontmoeten elkaar 1 op 2 oktober 2010. De lunchbijeenkomst

Nadere informatie

Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, juli 2018 1 1 Inleiding Via deze weg dient SamenDoen de

Nadere informatie

Excellent service. Mate van tevredenheid bij bezoekers van woonspreekuren. Onderzoeksverslag december 2011, Stedelijk Bureau WSWonen

Excellent service. Mate van tevredenheid bij bezoekers van woonspreekuren. Onderzoeksverslag december 2011, Stedelijk Bureau WSWonen Excellent service Mate van tevredenheid bij bezoekers van woonspreekuren Onderzoeksverslag december, Stedelijk Bureau WSWonen Inhoud Tevredenheidsmeting spreekuren 3 Resultaten 4 Stellingen 6 Rapportcijfer

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 05 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 205 Belangrijk nieuws!! Lichamelijke beweging Een bewegingsagoog is aanwezig

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 057 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst april 205 Lichamelijke beweging Een beweegoloog is aanwezig op woensdag en vrijdagmiddag

Nadere informatie

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Bewonersinitiatieven Maastricht telt talloze bewoners, die zich belangeloos inzetten voor de stad en haar inwoners. Er ontstaan ook steeds meer initiatieven

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 1 Belangrijk nieuws!! Tip 1 Op maandag 14 september is er een gratis

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in april!! De maanden april en mei hebben de thema Armoede.

Nadere informatie

Nieuwe verhuurtarieven welzijnsaccommodaties. Presentatie Raadsinformatieavond, 2 december 2014

Nieuwe verhuurtarieven welzijnsaccommodaties. Presentatie Raadsinformatieavond, 2 december 2014 Nieuwe verhuurtarieven welzijnsaccommodaties Presentatie Raadsinformatieavond, 2 december 2014 1. Inhoud presentatie 1. Aanleiding herziening verhuurtarieven 2. Doelen accommodatiebeleid, Vernieuwend Welzijn

Nadere informatie

Algemene inleiding 3. Inleiding Ambacht 5. Leefbaarheidsprojecten 2015 Ambacht 7

Algemene inleiding 3. Inleiding Ambacht 5. Leefbaarheidsprojecten 2015 Ambacht 7 2 0 1 5 Algemene inleiding 3 Inleiding Ambacht 5 Leefbaarheidsprojecten 2015 Ambacht 7 2 Inleiding Waarom doen wij aan leefbaarheid? Waterweg Wonen wil actief bewoners betrekken bij hun woon- en leefomgeving.

Nadere informatie

Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen

Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt In deze bijlage vindt u de voorstellen die niet

Nadere informatie

Huis van Renkum. Doelen waaraan wordt bijgedragen

Huis van Renkum. Doelen waaraan wordt bijgedragen Huis van Renkum Doelen waaraan wordt bijgedragen Het Huis van Renkum draagt in de meest brede zin bij aan het hoofddoel van de gemeente Renkum: het vergroten van de zelfredzaamheid, het sociaal functioneren

Nadere informatie

Programmering, exploitatie en beheer. Kathuis in 2019

Programmering, exploitatie en beheer. Kathuis in 2019 Programmering, exploitatie en beheer Kathuis in 2019 Amsterdam, september 2018 Voor mij betekent de Kat: liefde, respect, enthousiasme, ambitie, samenwerking & vooral veel blijheid. Ben trots dat ik bij

Nadere informatie

Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn 2016 Stichting Samen Onbeperkt

Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn 2016 Stichting Samen Onbeperkt Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn 2016 Stichting Samen Onbeperkt Januari 2017 Inleiding Het Meldpunt Zorg is een initiatief van de Stichting Samen Onbeperkt in samenwerking het Buurtloket 6211. Naast

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar stelt voor

Nadere informatie

Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft

Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft Missie en visie In ons dorp Voorthuizen, waar we inlevend omgaan met mensen, nemen we onze plek in. We zijn graag een plek van rust, waar we aan iedereen

Nadere informatie

Oplegger bij onderzoek dienstverlening MaDi Zuidoost en Diemen 1 Op uw verzoek ontvangt u het onderzoeksrapport van BMC over de dienstverlening van

Oplegger bij onderzoek dienstverlening MaDi Zuidoost en Diemen 1 Op uw verzoek ontvangt u het onderzoeksrapport van BMC over de dienstverlening van Directie Realisatie Inleiding Oplegger bij onderzoek dienstverlening MaDi Zuidoost en Diemen 1 Op uw verzoek ontvangt u het onderzoeksrapport van BMC over de dienstverlening van Aan Van Stadsdeelraad Zuidoost

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Samenleving

Gemeente Haarlem. Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Samenleving Gemeente Haarlem Jack Chr. van der Hoek Wethouder Welzijn, Volksgezondheid, Sport, Dienstverlening & Communicatie Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Samenleving

Nadere informatie

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Sociale activiteiten Frequentie Organisatie doelgroep rol vrijwilligers Samen Spelen Eerste streven openingstijden van maart tot oktober: Woensdag: 12:00

Nadere informatie

Gebruikersbeleid welzijnsaccommodaties

Gebruikersbeleid welzijnsaccommodaties Gebruikersbeleid welzijnsaccommodaties Vanaf 1 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Gebruikers van welzijnsaccommodaties... 3 2. Welzijnsaccommodaties... 4 2.1. Soorten accommodaties... 4

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst oktober Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof KP Amsterdam Tel:

Hudsonhof Activiteitenlijst oktober Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof KP Amsterdam Tel: Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in oktober!! : vanaf vrijdag 7 oktober zal een medische pedicure

Nadere informatie

informatie en advies. De samenwerking tussen formele en informele zorg wordt steeds belangrijker. We helpen zorgorganisaties om de samenwerking

informatie en advies. De samenwerking tussen formele en informele zorg wordt steeds belangrijker. We helpen zorgorganisaties om de samenwerking Jaaroverzicht 2014 Hoe gaan die veranderingen in de zorg en in het gemeentelijk beleid uitpakken in mijn persoonlijke situatie? Die vraag horen onze mantelzorgmakelaars regelmatig. De behoefte aan informatie

Nadere informatie

Zeven functies, één gebouw

Zeven functies, één gebouw Zeven functies, één gebouw Kraaipan Amsterdam Kraaipan is een zeer veelomvattend project in de Transvaalbuurt in Amsterdam. Het herbergt naast seniorenwoningen een Marokkaanse woongroep, vijf kleinschalige

Nadere informatie

Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten

Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten In te vullen door Artiest zoekt Feestneus Volgnummer dossier Ingediend op Ontvankelijk verklaard? Ja Neen + reden: Dossier goedgekeurd?

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 19 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Aanvraagperiode 22 maart tot en met 6 mei 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018 subsidie

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

Buurtontmoetingsplek (BOP) Nicolette Verkleij VKKFDG Inspiratiedag Zelhem 5 oktober 2013

Buurtontmoetingsplek (BOP) Nicolette Verkleij VKKFDG Inspiratiedag Zelhem 5 oktober 2013 Buurtontmoetingsplek (BOP) Nicolette Verkleij VKKFDG Inspiratiedag Zelhem 5 oktober 2013 Welkom xx aanwezigen x van dorpsraad/belangenorganisatie x van dorpshuis / mfc / kh x dcp x ondersteuningsinstelling

Nadere informatie

Huiskamer voor de buurt Hart van Noord

Huiskamer voor de buurt Hart van Noord Huiskamer voor de buurt Hart van Noord Activiteiten voor en door bewoners Ingang van de Huiskamer: Geallieerdenlaan tegenover nummer 24 In Huis voor de Buurt Hart van Noord en de Huiskamer worden activiteiten

Nadere informatie

Bijdrage van woningcorporaties aan leefbare buurten in Amsterdam

Bijdrage van woningcorporaties aan leefbare buurten in Amsterdam Pagina 1 / 6 Bijdrage van woningcorporaties aan leefbare buurten in Amsterdam Veel gehoord en gelezen is dat inzet op leefbaarheid geen verantwoordelijkheid en kerntaak meer is van woningcorporaties. Handen

Nadere informatie

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Organisatie Programma Cluster ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Verlening 2017 Vaststelling 2017 Aangevraagd bedrag - Budgetsubsidie: 340.007

Nadere informatie