Handleiding PSU Adressenbeheer Module: Direct Mail

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding PSU Adressenbeheer Module: Direct Mail"

Transcriptie

1 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: / Inschrijfnummer KvK: Postbank Fiscaalnummer B01 PSUA Handleiding PSU Adressenbeheer Module: Direct Mail Versie: juni 2007

2 2 Handleiding PSU Adressenbeheer Direct Mail 25 juni 2007 Inhoud Voorwoord...3 Hoofdstuk 1 PSUA Direct Mail: de basis Systeemgegevens De geselecteerde adressen gegevens Bijlagen Variabelen Testmail Mailen...6 Hoofdstuk 2 Voorbeelden Tekst met of zonder afbeelding Html Html met embedded afbeeldingen...11

3 Handleiding PSU Adressenbeheer module Direct Mail 25 juni Voorwoord De module Direct Mail van PSU Adressenbeheer is een eenvoudig programma. Het krijgt adressen en postadressen door van de module Uitvoer op basis van selectiecodes. De module geeft de mogelijkheid vóór het mailen adressen te blokkeren. Het kan echter niet vaak genoeg gezegd worden: spammen is verboden, en als dit in uw geval niet zo is, dan toch zeer hinderlijk. Om die reden hebben wij in de eerste versie afgezien van het direct mailen van geselecteerde personen of bedrijven, en hebben wij gekozen voor een eventuele import van mailinglijsten. Het blijkt echter dat er ook klanten te goeder trouw een mailing per willen versturen. In de meeste gevallen komen die mails niet meer allemaal aan, vanwege bulk- en spamkillers. Wij hopen daarom dat onze oplossing de echte spammers niet zullen aantrekken. Na het uitkomen van de module Direct Mail op 13 juli 2006 zijn diverse klanten én wijzelf direct ermee gaan werken. Al snel bleek dat het programma in die vorm niet voldeed aan onze kwaliteitseisen. Om die reden hebben wij in periode daarna samen met diverse klanten een eisenlijst opgesteld waaraan het programma zou moeten voldoen. Het huidige programma schoot op een aantal punten tekort: - snelheid te laag; - maximale grootte van een ; - teveel handelingen voor een opgemaakte (html-) mail; - geen mogelijkheden voor embedded afbeeldingen: geen afbeeldingen in de opgenomen; Op basis van deze gegevens hebben wij het programma vrijwel volledig aangepast. Naar onze mening voldoet de huidige versie aan alle wensen. We hebben er inmiddels zelf al twee nieuwsbrieven met een flinke oplage mee verstuurd. Ten opzichte van de vorige versie zijn de volgende wijzigingen ingebracht: - mailen zonder variabelen; Het mailen met gebruik van variabelen zal elke mail doorzoeken naar variabelen en eventueel de juiste waarde invullen. Het zal aardig wat tijd schelen om, als er geen variabelen in de mail zijn gebruikt, de gehele routine over te slaan; - maximale lengte body (exclusief afbeeldingen) naar tekens; - mailen van een tekst óf een html; - een html kan embedded afbeeldingen bevatten (afbeeldingen in de ); - we zien af van de weergave van de meldingen van de smtp server, ook dat kost tijd. Mails komen in alle soorten en maten. We kunnen in deze handleiding niet alle soorten en mogelijkheden behandelen. Bovendien gaan we er vanuit dat alleen beginners voorbeelden echt nodig hebben. Als voorbeeld hebben we gekozen voor drie mogelijkheden: een tekst met een logo op t eind, een opgemaakte (html) met foto s via een website en een opgemaakte (html) met embedded afbeeldingen.

4 4 Handleiding PSU Adressenbeheer Direct Mail 25 juni 2007 Hoofdstuk 1 PSUA Direct Mail: de basis De selectie van bovenstaande adressen is gemaakt met selectiecodes binnen de module uitvoer van PSU Adressenbeheer. Hoe zo n selectie kan worden gemaakt is te vinden in de handleiding van PSU Adressenbeheer. De installatie van de module Direct Mail zal bij de keuze Uitvoeren naar een keuze direct mail toevoegen. Het scherm kent de volgende opbouw: linksboven de systeemgegevens, rechtsboven de gegevens over de mailing. Het middelste kader bevat de geselecteerde bedrijven of personen met adressen. Het kader gegevens bevat het bestand en eventueel bijlagen bij de e- mail. Tevens zijn in dit kader de knoppen voor een testmail en het starten van de mailing te vinden. Het grote kader linksonder zal de informatie bevatten over de communicatie met de mailserver, voor de gebruiker waarschijnlijk niet zo belangrijk. Als het gekozen bestand een html-bestand is én er zijn bijlagen gekozen, zal naast de Bijlagen knop nog kunnen worden aangegeven of de afbeeldingen in de moeten worden opgenomen (zie 2.3). De eerste keer starten Bij het voor de eerste keer starten van de geregistreerde versie zal het kader met de namen en adressen pas worden gevuld als de licentienaam en het nummer zijn ingegeven. Het programma werkt namelijk pas na ingave van de juiste code. Bij het gebruik van de demo versie zal het scherm zich wel direct vullen. Het programma zal echter steeds alleen de eerste 3 afgevinkte adressen een mail sturen.

5 Handleiding PSU Adressenbeheer module Direct Mail 25 juni Systeemgegevens De systeemgegevens bestaan uit de licentienaam en het nummer die bij aankoop zijn meegestuurd. Verder dienen hier de smtp server of het domein te worden ingegeven en het adres van de verzender te worden ingegeven. Deze gegevens kunnen over het algemeen worden afgelezen uit bijvoorbeeld de accounteigenschappen van Outlook (Express). Na het ingeven zal een druk op de opslaan knop de informatie in het bestand opslaan. Over het algemeen behoeft deze informatie slechts eenmalig te worden ingevoerd. 1.2 De geselecteerde adressen De lijst met namen en adressen zijn door selectie met de module Uitvoer gevonden. Door vinkjes weg te halen voor de naam kan een adres alsnog worden uitgesloten van de mailing gegevens De overige gegevens die nodig zijn voor de mailing bestaan uit twee onderdelen. Allereerst in het bovenste kader rechts. Daar staan de aantallen geselecteerde adressen en er zal een telling worden bijgehouden van verzonden mails. In dit kader dient het onderwerp van de mails, de titel te worden ingegeven. Tevens kan hier worden opgegeven of er gebruik zal worden gemaakt van variabelen in de (zie 1.5). Daarna dient het bestand, in de vorm van een tekst (.txt) of (.html) te worden opgegeven. Met de knop kan eventueel een bestand worden aangewezen uit de mappen en bestandenlijst. Rest nog vóór het verzenden van de mail eventuele bijlagen op te geven (zie 1.4).

6 6 Handleiding PSU Adressenbeheer Direct Mail 25 juni Bijlagen Bijlagen om mee te sturen met de kunnen van het linkerkader naar net rechterkader worden overgebracht door de bestanden te selecteren en op de > knop te klikken. Door bestanden rechts te klikken en de < knop te gebruiken kan een selectie ongedaan worden gemaakt. De bestanden moeten in dezelfde map staan als de tekst of html. 1.5 Variabelen De mag worden voorzien van variabelen. Dit zijn codes die het programma kan omzetten in de juiste gegevens alvorens een te verzenden. Op die manier kan een algemene tekst worden voorzien van eventueel een naam en een adres. Een variabele is een code die in de tekst kan worden geplaatst zodat het programma deze kan herkennen en omzetten in de juiste waarde. De volgende variabelen zijn te gebruiken: PSUA#0 NAW nummer PSUA#1 volledige naam of bedrijfsnaam PSUA#2 aanhef/tussenvoegsel/achternaam of bedrijfsnaam PSUA#3 achternaam of bedrijfsnaam PSUA#4 adres huisnummer PSUA#5 postcode woonplaats PSUA#6 land PSUA#7 adres In het kader Gegevens mailing kan het gebruik van variabelen worden in- of uitgeschakeld. Aangezien elke mail geheel zal worden gecheckt op variabelen zal het iets meer tijd kosten om de mail uiteindelijk te verzenden. Daarom kan het scannen op variabelen eventueel worden uitgesloten. 1.6 Testmail De testmail knop zal één verzenden naar het afzender adres. 1.7 Mailen De Mail knop zal voor de geregistreerde versie alle geselecteerde mails verzenden, en voor de demo versie de eerste 3. Na het verzenden van de rest geen andere mogelijkheid dan het programma afsluiten.

7 Handleiding PSU Adressenbeheer module Direct Mail 25 juni Hoofdstuk 2 Voorbeelden 2.1 Tekst met afbeelding De mogelijkheid van een tekst met een kleine afbeelding als is de meest gangbare manier om een mailing te versturen. Mensen zullen niet snel klagen om een klein mailtje, maar wel snel om een flinke mail met grote afbeeldingen. De tekst die voor dit voorbeeld is aangemaakt ziet er als volgt uit: Gravita nieuwsbrief juli PSUA#2 PSUA#4 PSUA#5 Geachte klant, Hierbij willen wij u op de hoogte brengen van het gereedkomen van de module DirectMail van het programma PSU Adressenbeheer. Het geeft de mogelijkheid om voor zowel kleine als grote klanten een directe mailing te doen op basis van selectiecodes binnen PSU Adressenbeheer. Wij zijn natuurlijk niet de eerste, waarschijnlijk ook niet de beste en zeker niet de enige. De prijs liegt er anders niet om: voor slechts ## euro, inclusief BTW, verzend u automatisch uw mailing. Het programma verzendt mail voor mail en zal dus niet snel bouncen op spamkillers of worden opgenomen op bulkmail lijsten. De -goedkope- oplossing voor al uw mailingen: PSU Adressenbeheer module DM. Wij zijn natuurlijk net als u tegenstanders van spammen en roepen u dan ook op om het programma niet te gebruiken voor spam. De opt-in optie, gebruik van -1 of -2, geeft u de mogelijkheid om klanten naar keuze uit te sluiten voor mailingen. Gebruik deze keuze en vraag alle klanten eerst of deze wel mail willen ontvangen. Wij zijn u in ieder geval dankbaar voor alle inspanningen op dit gebied. Met vriendelijke groet, Gravita. Het logo voor onder aan de ziet er als volg uit: De handelingen om tot onze mail te komen: - start PSU Adressenbeheer, kies voor Uitvoer en selecteer de adressen; - uitvoer naar: direct mail; - geef in het programma rechtsboven het onderwerp in: Nieuwsbrief juli ; - kies in het Bestand voor het tekstbestand; - kies met de knop Bijlage de bijlage, het logo; - stuur een testmail om te controleren of het goed aankomt; - druk op de mail-knop.

8 8 Handleiding PSU Adressenbeheer Direct Mail 25 juni 2007

9 Handleiding PSU Adressenbeheer module Direct Mail 25 juni Html Een html- bestand kan worden gemaakt met een speciaal programma, zoals bijvoorbeeld Dreamweaver, ingegeven via een tekstverwerker bijvoorbeeld MS word of ingegeven in bijvoorbeeld kladblok. In ieder geval zal het uiteindelijke product een.html bestand zijn. De module Direct Mail kan de html direct mailen naar de geselecteerde adressen. Eventuele afbeeldingen in de html kunnen op twee manieren worden opgenomen: - de afbeeldingen plaatsen op een website, en in de html verwijzen naar de website; - de afbeelding opnemen in de ( embedded, zie 2.3). Het voorbeeld in dit hoofdstuk betreft een html mail, met afbeeldingen op een website. De mail kan eventueel van bijlagen worden voorzien. Let er op dat de checkbox embedded afbeeldingen niet is aangevinkt en dat (in ons voorbeeld) gebruik van variabelen wel is aangevinkt. Het html bestand: <HTML> <HEAD> <TITLE>Leuke uitjes</title> </HEAD> <BODY BGCOLOR="#FFCC33" STYLE="font-size: 15; font-family: sans-serif;" TEXT="#000000" LINK="#000000" VLINK="#CC3366" ALINK="#CC3366"> <CENTER><IMG SRC="http://www.bulkdata.nl/logo.bmp"></CENTER> <CENTER><H1>Nieuwsbrief juli</h1> <CENTER><TABLE STYLE="font-size: 15; font-family: sans-serif;" WIDTH="700"> <TR> <TD> Hallo, PSUA#2 PSUA#4 PSUA#5 Deze week zijn er op de website héle leuke prijzen te winnen. Diverse exploitanten van uitjes hebben vrijkaarten, kortingskaarten en vrije ritten ter beschikking gesteld. Leuke uitjes naar bijvoorbeeld prachtige speeltuinen en attractieparken. <IMG SRC="http://www.bulkdata.nl/picture.jpg" ALIGN="right"> </TD> </TR> </TABLE></CENTER> </BODY> </HTML> In de browser ziet het bestand er als volgt uit:

10 10 Handleiding PSU Adressenbeheer Direct Mail 25 juni 2007 Opslaan van de De bedoeling is dat het uiteindelijk te verzenden bestand ook het logo en de foto van de internetsite haalt. Dan de handelingen om tot onze mail te komen: - start PSU Adressenbeheer, kies voor Uitvoer en selecteer de adressen; - uitvoer naar: direct mail; - geef in het programma rechtsboven het onderwerp in: Nieuwsbrief juli ; - kies in het Bestand voor het.html bestand (vergeet niet eerst onderaan.txt te wijzigen in.html); - stuur een testmail om te controleren of het goed aankomt; - druk op de mail-knop. De ontvanger met Outlook Express zal de mail zien als:

11 Handleiding PSU Adressenbeheer module Direct Mail 25 juni Html met embedded afbeeldingen Een met embedded afbeeldingen zal zowel de html pagina als de afbeelding(en) bevatten. Alle opgegeven afbeeldingen zullen dus worden meegezonden, waardoor het formaat van de vrij groot kan worden. Om tot een met embedded afbeeldingen te komen zijn er een paar verschillen met het voorbeeld in het voorgaande hoofdstuk: - de html is iets anders; - we kiezen bijlagen; - we vinken Embedded bijlagen wel aan. De html voor dit voorbeeld ziet er als volg uit: <HTML> <HEAD> <TITLE>Leuke uitjes</title> </HEAD> <BODY BGCOLOR="#FFCC33" STYLE="font-size: 15; font-family: sans-serif;" TEXT="#000000" LINK="#000000" VLINK="#CC3366" ALINK="#CC3366"> <CENTER><IMG SRC="cid:message-root.1"></CENTER> <CENTER><H1>Nieuwsbrief juli</h1> <CENTER><TABLE STYLE="font-size: 15; font-family: sans-serif;" WIDTH="700"> <TR> <TD> Hallo, PSUA#2 PSUA#4 PSUA#5 Deze week zijn er op de website héle leuke prijzen te winnen. Diverse exploitanten van uitjes hebben vrijkaarten, kortingskaarten en vrije ritten ter beschikking gesteld. Leuke uitjes naar bijvoorbeeld prachtige speeltuinen en attractieparken. <IMG SRC="cid:message-root.2" ALIGN="right"> </TD> </TR> </TABLE></CENTER> </BODY> </HTML> Het enige verschil tussen dit voorbeeld en het voorbeeld in het vorige hoofdstuk zijn de afbeeldingen. In plaats van een link met vullen we in cid:message-root.1 en in plaats van vullen we in cid:message-root.2. Op deze manier kan eenvoudig worden doorgegaan door steeds het laatste nummer op te hogen. Let wel: kies de bijlagen wel in dezelfde volgorde als de nummering; de eerste gekozen afbeelding komt op de plaats van message-root.1, de tweede op message-root.2, enz. Kies vervolgens met de Bijlagen -knop de twee bijlagen logo.bmp en picture.jpg, in die volgorde. Zet vervolgens een vinkje bij Embedded bijlagen. Test vervolgens de mail door op de Testmail -knop te klikken. De ontvangen mail zal er hetzelfde uitzien als de in het vorige hoofdstuk ontvangen . De Mail -knop zal tenslotte de verzenden aan alle geselecteerde adressen.

Handleiding PSU Adressenbeheer V5

Handleiding PSU Adressenbeheer V5 Handleiding PSU Adressenbeheer V5 Handleiding PSU Adressenbeheer V5 Pagina 2 Beginnen met adressenbeheer U kunt zonder meer beginnen met adressen in te voeren. Er zijn echter een aantal zakan die u beter

Nadere informatie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Verkoop V1 facturering en aanmaning Handleiding en inleiding tot facturering

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Verkoop V1 facturering en aanmaning Handleiding en inleiding tot facturering gravita PSUB PSUBL PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Verkoop V1 facturering en aanmaning Handleiding en inleiding tot facturering Versie 1.20 24 augustus 2007 2 Handleiding module PSU Verkoop,

Nadere informatie

gravita PSUBL-GT PSU Boekhouden Light Module GT V1 bankadministratie

gravita PSUBL-GT PSU Boekhouden Light Module GT V1 bankadministratie gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUBL-GT PSU Boekhouden

Nadere informatie

Handleiding Express Modus

Handleiding Express Modus Handleiding Express Modus Copyright GraphicMail - All rights Reserved 2008 Express Modus 1. Checklist: 1.1 Maak een adresboek aan [Linkernavigatie: Beheer Adresboek] 1.2 Creëer uw eigen inschrijfformulier

Nadere informatie

gravita Notitie import van externe gegevens in relatiebeheer- of adressenbestand Algemeen

gravita Notitie import van externe gegevens in relatiebeheer- of adressenbestand Algemeen gravita Notitie import van externe gegevens in relatiebeheer- of adressenbestand Algemeen Bij het in gebruik nemen van nieuwe programmatuur voor adressenbestanden, relatiebeheer of CRMprogramma s bestaat

Nadere informatie

PSUBL. gravita. Handleiding PSU Boekhouden Light. Inleiding tot eenvoudig boekhouden. Versie: 1.12 22 oktober 2007. Versie: 22 oktober 2007

PSUBL. gravita. Handleiding PSU Boekhouden Light. Inleiding tot eenvoudig boekhouden. Versie: 1.12 22 oktober 2007. Versie: 22 oktober 2007 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUBL Handleiding

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

gravita Notitie Elektronische aangifte omzetbelasting Bijlage 1 bij de handleiding PSU Boekhouden Light Versie 25 januari 2005 INHOUD

gravita Notitie Elektronische aangifte omzetbelasting Bijlage 1 bij de handleiding PSU Boekhouden Light Versie 25 januari 2005 INHOUD gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 Notitie Elektronische

Nadere informatie

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 Inhoudsopgave Achtergrond informatie over de navigatie binnen PerfectView... 4 A... 6 Aanhef & Adressering... 6 Activiteiten... 6 Toelichting verkoopactiviteiten...

Nadere informatie

PSU Boekhouden V5 Import

PSU Boekhouden V5 Import PSU Boekhouden V5 Import PSU Boekhouden V5 Import Pagina 2 1 Hoofdscherm Import De module Import voor PSU Boekhouden V5 is met opzet in een afzonderlijk programma uitgebracht. Het programma zal ook niet

Nadere informatie

WINDOWS MAIL. Windows Mail. 2012 Computertraining voor 50-plussers

WINDOWS MAIL. Windows Mail. 2012 Computertraining voor 50-plussers WINDOWS MAIL 2012 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl C O M P U T E R T R A I N I N G V O O R 5 0 -

Nadere informatie

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Voorwoord Gefeliciteerd met de opening van uw webwinkel. Ook al hebben wij het pakket zo gebruikersvriendelijk mogelijk gemaakt, toch is een handleiding

Nadere informatie

Handleiding. Outlook 2003. Opgesteld door: Mirian van der Velden, Monica Sontrop Datum: 1 augustus 2005 Versie: 1.0

Handleiding. Outlook 2003. Opgesteld door: Mirian van der Velden, Monica Sontrop Datum: 1 augustus 2005 Versie: 1.0 Handleiding Outlook 2003 Opgesteld door: Mirian van der Velden, Monica Sontrop Datum: 1 augustus 2005 Versie: 1.0 INLEIDING... 4 1 WIJZIGEN VAN JE WACHTWOORD EN VAN JE MAILADRES... 4 2 OUTLOOK... 4 3 OUTLOOK

Nadere informatie

EMMA Handleiding E-mailmarketing

EMMA Handleiding E-mailmarketing EMMA Handleiding E-mailmarketing Inleiding Succesvolle e-mailmarketing campagnes leggen de focus (terug) bij de ontvanger. Het versturen van e-mailmarketing is nog steeds populair en kan, wanneer goed

Nadere informatie

Handleiding Skicentrum & Klanten Informatiesysteem (SKI)

Handleiding Skicentrum & Klanten Informatiesysteem (SKI) Handleiding Skicentrum & Klanten Informatiesysteem (SKI) Wessels Application Development versie 2012-1 Wessels Application Development Julianalaan 297, 2015 BN Haarlem T: +31 23 55 11 911 M: +31 6 51495293

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

HANDLEIDING I-CONTENT

HANDLEIDING I-CONTENT HANDLEIDING I-CONTENT INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Inloggen 4 Overzicht menu 5 Vorige / Volgende 5 Eerste / Laatste 5 Zoeken 5 Nieuwe Pagina 6 Pagina bewerken 6 Pagina verwijderen 7 Sluiten 7 Overzicht

Nadere informatie

1. De basis. Cursus boekhouden Pagina 2

1. De basis. Cursus boekhouden Pagina 2 Cursus boekhouden Cursus boekhouden Pagina 2 1. De basis Deze cursus is opgezet in november 2004 en maakte tot oktober 2009 deel uit van de handleiding PSU Boekhouden Light V1. Om zoveel mogelijk onze

Nadere informatie

SCMS - Smart Content Management System

SCMS - Smart Content Management System Online websites bouwen & beheren met SCMS Smart Content Management System & website builder Inhoud: Hoofdstuk 1: Inleiding, wat is SCMS?... 4 Hoofdstuk 2: Inloggen SCMS... 5 Hoofdstuk 3: Control Panel...

Nadere informatie

Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie

Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie Inleiding Het Digitale Cliënten Dossier hierna te noemen, DPD, is een zeer uitgebreide vorm van digitale verslaglegging. Dankzij deze digitale vorm kunnen de gegevens

Nadere informatie

VigAdmin. Handleiding

VigAdmin. Handleiding Handleiding Deze handleiding bevat exact dezelfde tekst als de helptekst (handleiding) die is opgenomen in het programma op de aangegeven datum. Easy Brothers Software Adres : Hammermolen 26, 6086 BG Neer.

Nadere informatie

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2 E-mail outlook.com INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Een e-mailadres aanmaken... 5 3. een e-mail lezen... 8 4. een e-mail verzenden... 9 5. een e-mail beantwoorden... 10 6. Een bijlage... 11 6.1 een bijlage

Nadere informatie

Uitgave 2. Gebruikershandleiding Sportlink Club

Uitgave 2. Gebruikershandleiding Sportlink Club Gebruikershandleiding Sportlink Club Uitgave 2 Gebruikershandleiding Sportlink Club Sportlink, Meer Tijd voor Sport Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 1.1 Sportlink Club... 5 1.1.1 Installatie Java voor Windows..

Nadere informatie

Startershandleiding. Complete webhosting

Startershandleiding. Complete webhosting Complete webhosting Startershandleiding U koos, net als duizenden anderen, voor het voordeel én het gemak dat wij u als hosting provider bieden. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen, hebben wij deze

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

Microsoft Outlook 2007

Microsoft Outlook 2007 Microsoft Outlook 2007 Inhoudsopgave 1 OUTLOOK 2007... 3 1.1 Onderdelen van Outlook... 3 1.2 Outlook algemeen... 3 Leesbevestiging instellen... 3 1.3 Sneltoetsen... 5 Algemeen gebruik sneltoetsen... 5

Nadere informatie

Handleiding Deephosting WebMail (SquirrelMail version 1.4.3a.) 5 oktober 2007

Handleiding Deephosting WebMail (SquirrelMail version 1.4.3a.) 5 oktober 2007 Handleiding Deephosting WebMail (SquirrelMail version 1.4.3a.) 5 oktober 2007 INHOUD 1 INTRODUCTIE 4 1.1 Wat is webmail? 4 1.2 Hoe werkt het? 4 2 EERSTE GEBRUIK 5 3 VACATION / OUT OF OFFICE REPLY 7 3.1

Nadere informatie

Handleiding. alexioncrm. alexion. s o f t w a r e

Handleiding. alexioncrm. alexion. s o f t w a r e Handleiding alexioncrm alexion s o f t w a r e INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 6 Missie... 6 Inleiding... 6 Doelstellingen... 7 Support via Hulp op Afstand... 8 1 Basis Alexion CRM... 9 1.1

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software

Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software Factuur2King 2.0 Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software P a g i n a 2 INHOUDSOPGAVE Overzicht Factuur2King... 3 Functionaliteit:... 3 Systeemeisen:... 4 1. Factuur2King starten... 5

Nadere informatie

RS DigiTac Digitale Tachograaf Software

RS DigiTac Digitale Tachograaf Software Page 1 of 23 RS DigiTac Digitale Tachograaf Software Handleiding Page 2 of 23 Beste Gebruiker, Gefeliciteerd! U heeft een goede keuze gemaakt om met de RoadSoft oplossingen te gaan werken. Wij zullen er

Nadere informatie