Handleiding PSU Adressenbeheer Module: Direct Mail

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding PSU Adressenbeheer Module: Direct Mail"

Transcriptie

1 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: / Inschrijfnummer KvK: Postbank Fiscaalnummer B01 PSUA Handleiding PSU Adressenbeheer Module: Direct Mail Versie: juni 2007

2 2 Handleiding PSU Adressenbeheer Direct Mail 25 juni 2007 Inhoud Voorwoord...3 Hoofdstuk 1 PSUA Direct Mail: de basis Systeemgegevens De geselecteerde adressen gegevens Bijlagen Variabelen Testmail Mailen...6 Hoofdstuk 2 Voorbeelden Tekst met of zonder afbeelding Html Html met embedded afbeeldingen...11

3 Handleiding PSU Adressenbeheer module Direct Mail 25 juni Voorwoord De module Direct Mail van PSU Adressenbeheer is een eenvoudig programma. Het krijgt adressen en postadressen door van de module Uitvoer op basis van selectiecodes. De module geeft de mogelijkheid vóór het mailen adressen te blokkeren. Het kan echter niet vaak genoeg gezegd worden: spammen is verboden, en als dit in uw geval niet zo is, dan toch zeer hinderlijk. Om die reden hebben wij in de eerste versie afgezien van het direct mailen van geselecteerde personen of bedrijven, en hebben wij gekozen voor een eventuele import van mailinglijsten. Het blijkt echter dat er ook klanten te goeder trouw een mailing per willen versturen. In de meeste gevallen komen die mails niet meer allemaal aan, vanwege bulk- en spamkillers. Wij hopen daarom dat onze oplossing de echte spammers niet zullen aantrekken. Na het uitkomen van de module Direct Mail op 13 juli 2006 zijn diverse klanten én wijzelf direct ermee gaan werken. Al snel bleek dat het programma in die vorm niet voldeed aan onze kwaliteitseisen. Om die reden hebben wij in periode daarna samen met diverse klanten een eisenlijst opgesteld waaraan het programma zou moeten voldoen. Het huidige programma schoot op een aantal punten tekort: - snelheid te laag; - maximale grootte van een ; - teveel handelingen voor een opgemaakte (html-) mail; - geen mogelijkheden voor embedded afbeeldingen: geen afbeeldingen in de opgenomen; Op basis van deze gegevens hebben wij het programma vrijwel volledig aangepast. Naar onze mening voldoet de huidige versie aan alle wensen. We hebben er inmiddels zelf al twee nieuwsbrieven met een flinke oplage mee verstuurd. Ten opzichte van de vorige versie zijn de volgende wijzigingen ingebracht: - mailen zonder variabelen; Het mailen met gebruik van variabelen zal elke mail doorzoeken naar variabelen en eventueel de juiste waarde invullen. Het zal aardig wat tijd schelen om, als er geen variabelen in de mail zijn gebruikt, de gehele routine over te slaan; - maximale lengte body (exclusief afbeeldingen) naar tekens; - mailen van een tekst óf een html; - een html kan embedded afbeeldingen bevatten (afbeeldingen in de ); - we zien af van de weergave van de meldingen van de smtp server, ook dat kost tijd. Mails komen in alle soorten en maten. We kunnen in deze handleiding niet alle soorten en mogelijkheden behandelen. Bovendien gaan we er vanuit dat alleen beginners voorbeelden echt nodig hebben. Als voorbeeld hebben we gekozen voor drie mogelijkheden: een tekst met een logo op t eind, een opgemaakte (html) met foto s via een website en een opgemaakte (html) met embedded afbeeldingen.

4 4 Handleiding PSU Adressenbeheer Direct Mail 25 juni 2007 Hoofdstuk 1 PSUA Direct Mail: de basis De selectie van bovenstaande adressen is gemaakt met selectiecodes binnen de module uitvoer van PSU Adressenbeheer. Hoe zo n selectie kan worden gemaakt is te vinden in de handleiding van PSU Adressenbeheer. De installatie van de module Direct Mail zal bij de keuze Uitvoeren naar een keuze direct mail toevoegen. Het scherm kent de volgende opbouw: linksboven de systeemgegevens, rechtsboven de gegevens over de mailing. Het middelste kader bevat de geselecteerde bedrijven of personen met adressen. Het kader gegevens bevat het bestand en eventueel bijlagen bij de e- mail. Tevens zijn in dit kader de knoppen voor een testmail en het starten van de mailing te vinden. Het grote kader linksonder zal de informatie bevatten over de communicatie met de mailserver, voor de gebruiker waarschijnlijk niet zo belangrijk. Als het gekozen bestand een html-bestand is én er zijn bijlagen gekozen, zal naast de Bijlagen knop nog kunnen worden aangegeven of de afbeeldingen in de moeten worden opgenomen (zie 2.3). De eerste keer starten Bij het voor de eerste keer starten van de geregistreerde versie zal het kader met de namen en adressen pas worden gevuld als de licentienaam en het nummer zijn ingegeven. Het programma werkt namelijk pas na ingave van de juiste code. Bij het gebruik van de demo versie zal het scherm zich wel direct vullen. Het programma zal echter steeds alleen de eerste 3 afgevinkte adressen een mail sturen.

5 Handleiding PSU Adressenbeheer module Direct Mail 25 juni Systeemgegevens De systeemgegevens bestaan uit de licentienaam en het nummer die bij aankoop zijn meegestuurd. Verder dienen hier de smtp server of het domein te worden ingegeven en het adres van de verzender te worden ingegeven. Deze gegevens kunnen over het algemeen worden afgelezen uit bijvoorbeeld de accounteigenschappen van Outlook (Express). Na het ingeven zal een druk op de opslaan knop de informatie in het bestand opslaan. Over het algemeen behoeft deze informatie slechts eenmalig te worden ingevoerd. 1.2 De geselecteerde adressen De lijst met namen en adressen zijn door selectie met de module Uitvoer gevonden. Door vinkjes weg te halen voor de naam kan een adres alsnog worden uitgesloten van de mailing gegevens De overige gegevens die nodig zijn voor de mailing bestaan uit twee onderdelen. Allereerst in het bovenste kader rechts. Daar staan de aantallen geselecteerde adressen en er zal een telling worden bijgehouden van verzonden mails. In dit kader dient het onderwerp van de mails, de titel te worden ingegeven. Tevens kan hier worden opgegeven of er gebruik zal worden gemaakt van variabelen in de (zie 1.5). Daarna dient het bestand, in de vorm van een tekst (.txt) of (.html) te worden opgegeven. Met de knop kan eventueel een bestand worden aangewezen uit de mappen en bestandenlijst. Rest nog vóór het verzenden van de mail eventuele bijlagen op te geven (zie 1.4).

6 6 Handleiding PSU Adressenbeheer Direct Mail 25 juni Bijlagen Bijlagen om mee te sturen met de kunnen van het linkerkader naar net rechterkader worden overgebracht door de bestanden te selecteren en op de > knop te klikken. Door bestanden rechts te klikken en de < knop te gebruiken kan een selectie ongedaan worden gemaakt. De bestanden moeten in dezelfde map staan als de tekst of html. 1.5 Variabelen De mag worden voorzien van variabelen. Dit zijn codes die het programma kan omzetten in de juiste gegevens alvorens een te verzenden. Op die manier kan een algemene tekst worden voorzien van eventueel een naam en een adres. Een variabele is een code die in de tekst kan worden geplaatst zodat het programma deze kan herkennen en omzetten in de juiste waarde. De volgende variabelen zijn te gebruiken: PSUA#0 NAW nummer PSUA#1 volledige naam of bedrijfsnaam PSUA#2 aanhef/tussenvoegsel/achternaam of bedrijfsnaam PSUA#3 achternaam of bedrijfsnaam PSUA#4 adres huisnummer PSUA#5 postcode woonplaats PSUA#6 land PSUA#7 adres In het kader Gegevens mailing kan het gebruik van variabelen worden in- of uitgeschakeld. Aangezien elke mail geheel zal worden gecheckt op variabelen zal het iets meer tijd kosten om de mail uiteindelijk te verzenden. Daarom kan het scannen op variabelen eventueel worden uitgesloten. 1.6 Testmail De testmail knop zal één verzenden naar het afzender adres. 1.7 Mailen De Mail knop zal voor de geregistreerde versie alle geselecteerde mails verzenden, en voor de demo versie de eerste 3. Na het verzenden van de rest geen andere mogelijkheid dan het programma afsluiten.

7 Handleiding PSU Adressenbeheer module Direct Mail 25 juni Hoofdstuk 2 Voorbeelden 2.1 Tekst met afbeelding De mogelijkheid van een tekst met een kleine afbeelding als is de meest gangbare manier om een mailing te versturen. Mensen zullen niet snel klagen om een klein mailtje, maar wel snel om een flinke mail met grote afbeeldingen. De tekst die voor dit voorbeeld is aangemaakt ziet er als volgt uit: Gravita nieuwsbrief juli PSUA#2 PSUA#4 PSUA#5 Geachte klant, Hierbij willen wij u op de hoogte brengen van het gereedkomen van de module DirectMail van het programma PSU Adressenbeheer. Het geeft de mogelijkheid om voor zowel kleine als grote klanten een directe mailing te doen op basis van selectiecodes binnen PSU Adressenbeheer. Wij zijn natuurlijk niet de eerste, waarschijnlijk ook niet de beste en zeker niet de enige. De prijs liegt er anders niet om: voor slechts ## euro, inclusief BTW, verzend u automatisch uw mailing. Het programma verzendt mail voor mail en zal dus niet snel bouncen op spamkillers of worden opgenomen op bulkmail lijsten. De -goedkope- oplossing voor al uw mailingen: PSU Adressenbeheer module DM. Wij zijn natuurlijk net als u tegenstanders van spammen en roepen u dan ook op om het programma niet te gebruiken voor spam. De opt-in optie, gebruik van -1 of -2, geeft u de mogelijkheid om klanten naar keuze uit te sluiten voor mailingen. Gebruik deze keuze en vraag alle klanten eerst of deze wel mail willen ontvangen. Wij zijn u in ieder geval dankbaar voor alle inspanningen op dit gebied. Met vriendelijke groet, Gravita. Het logo voor onder aan de ziet er als volg uit: De handelingen om tot onze mail te komen: - start PSU Adressenbeheer, kies voor Uitvoer en selecteer de adressen; - uitvoer naar: direct mail; - geef in het programma rechtsboven het onderwerp in: Nieuwsbrief juli ; - kies in het Bestand voor het tekstbestand; - kies met de knop Bijlage de bijlage, het logo; - stuur een testmail om te controleren of het goed aankomt; - druk op de mail-knop.

8 8 Handleiding PSU Adressenbeheer Direct Mail 25 juni 2007

9 Handleiding PSU Adressenbeheer module Direct Mail 25 juni Html Een html- bestand kan worden gemaakt met een speciaal programma, zoals bijvoorbeeld Dreamweaver, ingegeven via een tekstverwerker bijvoorbeeld MS word of ingegeven in bijvoorbeeld kladblok. In ieder geval zal het uiteindelijke product een.html bestand zijn. De module Direct Mail kan de html direct mailen naar de geselecteerde adressen. Eventuele afbeeldingen in de html kunnen op twee manieren worden opgenomen: - de afbeeldingen plaatsen op een website, en in de html verwijzen naar de website; - de afbeelding opnemen in de ( embedded, zie 2.3). Het voorbeeld in dit hoofdstuk betreft een html mail, met afbeeldingen op een website. De mail kan eventueel van bijlagen worden voorzien. Let er op dat de checkbox embedded afbeeldingen niet is aangevinkt en dat (in ons voorbeeld) gebruik van variabelen wel is aangevinkt. Het html bestand: <HTML> <HEAD> <TITLE>Leuke uitjes</title> </HEAD> <BODY BGCOLOR="#FFCC33" STYLE="font-size: 15; font-family: sans-serif;" TEXT="#000000" LINK="#000000" VLINK="#CC3366" ALINK="#CC3366"> <CENTER><IMG SRC=" <CENTER><H1>Nieuwsbrief juli</h1> <CENTER><TABLE STYLE="font-size: 15; font-family: sans-serif;" WIDTH="700"> <TR> <TD> Hallo, PSUA#2 PSUA#4 PSUA#5 Deze week zijn er op de website héle leuke prijzen te winnen. Diverse exploitanten van uitjes hebben vrijkaarten, kortingskaarten en vrije ritten ter beschikking gesteld. Leuke uitjes naar bijvoorbeeld prachtige speeltuinen en attractieparken. <IMG SRC=" ALIGN="right"> </TD> </TR> </TABLE></CENTER> </BODY> </HTML> In de browser ziet het bestand er als volgt uit:

10 10 Handleiding PSU Adressenbeheer Direct Mail 25 juni 2007 Opslaan van de De bedoeling is dat het uiteindelijk te verzenden bestand ook het logo en de foto van de internetsite haalt. Dan de handelingen om tot onze mail te komen: - start PSU Adressenbeheer, kies voor Uitvoer en selecteer de adressen; - uitvoer naar: direct mail; - geef in het programma rechtsboven het onderwerp in: Nieuwsbrief juli ; - kies in het Bestand voor het.html bestand (vergeet niet eerst onderaan.txt te wijzigen in.html); - stuur een testmail om te controleren of het goed aankomt; - druk op de mail-knop. De ontvanger met Outlook Express zal de mail zien als:

11 Handleiding PSU Adressenbeheer module Direct Mail 25 juni Html met embedded afbeeldingen Een met embedded afbeeldingen zal zowel de html pagina als de afbeelding(en) bevatten. Alle opgegeven afbeeldingen zullen dus worden meegezonden, waardoor het formaat van de vrij groot kan worden. Om tot een met embedded afbeeldingen te komen zijn er een paar verschillen met het voorbeeld in het voorgaande hoofdstuk: - de html is iets anders; - we kiezen bijlagen; - we vinken Embedded bijlagen wel aan. De html voor dit voorbeeld ziet er als volg uit: <HTML> <HEAD> <TITLE>Leuke uitjes</title> </HEAD> <BODY BGCOLOR="#FFCC33" STYLE="font-size: 15; font-family: sans-serif;" TEXT="#000000" LINK="#000000" VLINK="#CC3366" ALINK="#CC3366"> <CENTER><IMG SRC="cid:message-root.1"></CENTER> <CENTER><H1>Nieuwsbrief juli</h1> <CENTER><TABLE STYLE="font-size: 15; font-family: sans-serif;" WIDTH="700"> <TR> <TD> Hallo, PSUA#2 PSUA#4 PSUA#5 Deze week zijn er op de website héle leuke prijzen te winnen. Diverse exploitanten van uitjes hebben vrijkaarten, kortingskaarten en vrije ritten ter beschikking gesteld. Leuke uitjes naar bijvoorbeeld prachtige speeltuinen en attractieparken. <IMG SRC="cid:message-root.2" ALIGN="right"> </TD> </TR> </TABLE></CENTER> </BODY> </HTML> Het enige verschil tussen dit voorbeeld en het voorbeeld in het vorige hoofdstuk zijn de afbeeldingen. In plaats van een link met vullen we in cid:message-root.1 en in plaats van vullen we in cid:message-root.2. Op deze manier kan eenvoudig worden doorgegaan door steeds het laatste nummer op te hogen. Let wel: kies de bijlagen wel in dezelfde volgorde als de nummering; de eerste gekozen afbeelding komt op de plaats van message-root.1, de tweede op message-root.2, enz. Kies vervolgens met de Bijlagen -knop de twee bijlagen logo.bmp en picture.jpg, in die volgorde. Zet vervolgens een vinkje bij Embedded bijlagen. Test vervolgens de mail door op de Testmail -knop te klikken. De ontvangen mail zal er hetzelfde uitzien als de in het vorige hoofdstuk ontvangen . De Mail -knop zal tenslotte de verzenden aan alle geselecteerde adressen.

Handleiding PSU Boekhouden Light Module Administratie Server

Handleiding PSU Boekhouden Light Module Administratie Server gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUBL-as Handleiding

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Bulk E-mailing Intro Het kan wel eens voorkomen dat u meerdere contacten op de hoogte wilt stellen. Dat kan slechts

Nadere informatie

gravita Psut-Info Handleiding PSU Tijdschrijven Informatie V2.0

gravita Psut-Info Handleiding PSU Tijdschrijven Informatie V2.0 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 Psut-Info Handleiding

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken.

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken. 1 / 10 Mailing aanmaken De module Mailing, maakt gebruik van enkele onderdelen van de module websitebeheer. Het gaat hier om de hoofdstukken Afbeeldingen, Bestanden en Styling. Via deze hoofdstukken leert

Nadere informatie

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk E-mailen via WISA 29 juli 2016 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 E-mailen via WISA 2 1.1 Instellingen.................................... 3 1.1.1 Mails sturen via............................. 3 1.1.1.1 Standaard

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding. Er zijn betaalde

Nadere informatie

Handleiding PSU Adressenbeheer Module: Informatie

Handleiding PSU Adressenbeheer Module: Informatie gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUA Handleiding

Nadere informatie

BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen

BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen Inleiding Het is in Publicanda mogelijk mailings te versturen. Bij deze module hoort een Standaardknop waarmee bezoekers zich via de website kunnen aanmelden

Nadere informatie

gravita PSUR-C conversie en import van relaties in PSU Relatiebeheer Algemeen

gravita PSUR-C conversie en import van relaties in PSU Relatiebeheer Algemeen gravita PSUR-C conversie en import van relaties in PSU Relatiebeheer Algemeen Het converteren van adres- en andere relatiegegevens in PSU Relatiebeheer, en wat dat betreft elke koppeling tussen verschillende

Nadere informatie

ChainWise digitaal factureren

ChainWise digitaal factureren ChainWise digitaal factureren Product ChainWise Bedrijfssoftware Jaar 2016 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke toestemming

Nadere informatie

Digitale nieuwsbrief via CMS QLiCT aanbieden

Digitale nieuwsbrief via CMS QLiCT aanbieden Digitale nieuwsbrief via CMS QLiCT aanbieden Tabblad E-mailing Het CMS van QLiCT biedt u de mogelijkheid om digitale nieuwsbrieven te versturen in HTML-formaat. Hiervoor dienen zich mensen op te geven

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

PSUB. gravita. Handleiding PSU Boekhouden V4 module Import INHOUD. Versie: 1.12 22 oktober 2007

PSUB. gravita. Handleiding PSU Boekhouden V4 module Import INHOUD. Versie: 1.12 22 oktober 2007 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUB Handleiding

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUB-f Handleiding

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Handleiding aanpassen en verzenden adressen en nieuwsbrieven

Handleiding aanpassen en verzenden  adressen en nieuwsbrieven Handleiding aanpassen en verzenden Emailadressen en nieuwsbrieven Auteur: Richard Gankema Datum: 23-12-2012 Versie: 0.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4 3 Mutatie emailadressen bestand...5

Nadere informatie

BIJLAGE. Nieuwsbrieven en spam

BIJLAGE. Nieuwsbrieven en spam BIJLAGE. Nieuwsbrieven en spam Per 1 oktober wijzigt de Telecommunicatiewet. Het is vanaf dan niet meer toegestaan om zonder voorafgaande toestemming elektronische berichten (sms, mms, e-mail) met een

Nadere informatie

E-mail instellen in Outlook 2010

E-mail instellen in Outlook 2010 E-mail instellen in Outlook 2010 Benodigde gegevens Je kunt aan de slag met het instellen van je e-mailprogramma zodra je een e-mailadres hebt aangemaakt. Voor het instellen van je e-mailprogramma heb

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Mailing Delux handleiding

Mailing Delux handleiding Mailing Delux handleiding Datum: 6-11-2017 Versie: 1.0 Omschrijving: Hulp bij het maken van een Mailing Delux. Hierbij kunnen veel meer selecties worden gemaakt dan bij de 'Standaard mailing'. Aanmaken

Nadere informatie

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN Als je verschillende e-mailadressen hebt, is het interessant om bij ieder e-mailtje te kunnen kiezen om een van deze adressen als afzender

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

E-mail accounts. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

E-mail accounts. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 6 E-mail accounts Als uw vereniging een eigen domeinnaam heeft gekoppeld aan e-captain dan bestaat er de mogelijkheid om e-mailadressen te koppelen aan uw domeinnaam vanuit e-captain. U heeft hier

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Bijgewerkt: 11-okt-2016 Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding.

Nadere informatie

Handleiding Glimworm nieuwsbrief

Handleiding Glimworm nieuwsbrief Handleiding Glimworm nieuwsbrief Auteur: Marten Hoekstra Datum: 26 Mei 2005 Versie: 1.0 Dit document bevat vertrouwelijk informatie die niet voor anderen dan de relatie van Glimworm bedoeld is. Op alle

Nadere informatie

E-mailen vanuit Loon doet het niet? Uitleg situatie. Stappenplan. Inhoud

E-mailen vanuit Loon doet het niet? Uitleg situatie. Stappenplan. Inhoud E-mailen vanuit Loon doet het niet? Inhoud Uitleg situatie...1 Stappenplan...1 Beveiligde e-mail? => Ook de optionele velden invullen...3 Ik kan mijn Gebruikersnaam, Wachtwoord en / of Domeinnaam niet

Nadere informatie

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws 14-09-2017 Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is webmail?... 3 Hoe gebruikt u webmail?... 3 Hoe veilig is webmail?... 3 Kunt u uw eigen adresboek gebruiken bij webmail?... 3 Inloggen...

Nadere informatie

gravita PSUP-C conversie en import van NAW in PSU Postbode Algemeen

gravita PSUP-C conversie en import van NAW in PSU Postbode Algemeen gravita PSUP-C conversie en import van NAW in PSU Postbode Algemeen Het converteren van adresgegevens in PSU Postbode, en wat dat betreft elke koppeling tussen verschillende programma s, is een flink werk.

Nadere informatie

Online mailingapplicatie

Online mailingapplicatie Online mailingapplicatie Woodrow Wilsonplein 7 9000 Gent Inhoud Inhoud... 1 De mailingmodule... 2 Beschrijving... 2 Mailing applicatie... 3 Mailings... 3 Een nieuwe mailing aanmaken... 4 Inhoud toevoegen

Nadere informatie

XITEFORCE. Formulier generator.

XITEFORCE. Formulier generator. XITEFORCE Formulier generator www.nexxite.nl 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Xiteforce... 4 3. Onderdeel: Nieuwsbrieven... 5 3.1. Formulier maken... 5 3.2. Formulier velden toevoegen...

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Nieuwsbrief van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Nieuwsbrief kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

ChainWise digitaal factureren

ChainWise digitaal factureren ChainWise digitaal factureren Product ChainWise Bedrijfssoftware Datum 6-11-2018 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke

Nadere informatie

Bericht Creëren en versturen binnen Wes 4 U mail

Bericht Creëren en versturen binnen Wes 4 U mail Bericht Creëren en versturen binnen Wes 4 U mail Berichten maken en versturen met Wes 4 U mail is simpel, doeltreffend en snel! Belangrijk is dat u reeds bent voorzien van een lijst met emailadressen van

Nadere informatie

Handleiding ChainWise Digitaal factureren

Handleiding ChainWise Digitaal factureren Handleiding ChainWise Digitaal factureren Versie: 1.1 Datum: februari 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voorbereiding... 4 2.1 E-mail sjabloon aanpassen... 4 2.2 Instellen from en bcc adres, subject...

Nadere informatie

Handleiding Faxdiensten

Handleiding Faxdiensten Handleiding Faxdiensten Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 12 Nummer: 1018 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten... 4 3. E-Fax-overzicht...

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie INFORMAT WEBAPPLICATIE ischoolcommunicatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoe verstuur ik een bericht?... 3 Stap1 ischoolcommunicatie aanvinken bij e-mail, adres en/of gsm.... 3 Via leerlingen consulteren

Nadere informatie

Mailings en afmeldingsmogelijkheden

Mailings en afmeldingsmogelijkheden Mailings en afmeldingsmogelijkheden Whitepaper ten behoeve van vernieuwde wetgeving OTYS Recruiting Technology, 17 september 2009 Inhoud Nieuwe wetgeving voor zakelijke e-mail... 2 OTYS Mailingsmogelijkheden...

Nadere informatie

F A C T U R A T I E. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service

F A C T U R A T I E. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service F A C T U R A T I E Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V.

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. Uitgave : 1.0 KORTE OMSCHRIJVING In dit document wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van de SMTP dienst van Bedrijvenweb Nederland B.V. om e-mail

Nadere informatie

Voorwoord. Meer informatie over het factureringspakket vindt u terug op de supportsite: www.makkelijkfactureren.nl. VWA Software Development

Voorwoord. Meer informatie over het factureringspakket vindt u terug op de supportsite: www.makkelijkfactureren.nl. VWA Software Development I Voorwoord Deze uitgave hoort bij de handleiding voor VWA Facturering. Bewust is gekozen voor een extra handleiding voor de module mailmerge. Op deze wijze hopen wij u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING. Elektronisch factureren CDS

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING. Elektronisch factureren CDS CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Elektronisch factureren CDS Elektronisch factureren 1. Introductie Met de module elektronische facturen zal de gebruiker

Nadere informatie

Handleiding PSU Adressenbeheer V5

Handleiding PSU Adressenbeheer V5 Handleiding PSU Adressenbeheer V5 Handleiding PSU Adressenbeheer V5 Pagina 2 Beginnen met adressenbeheer U kunt zonder meer beginnen met adressen in te voeren. Er zijn echter een aantal zakan die u beter

Nadere informatie

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Het versturen van een nieuwsbrief met een standaard- template of actie-template In imailingtool hebben we prachtige standaard sjablonen beschikbaar! Voeg uw eigen

Nadere informatie

Courbois Software WebDesignEditor. Werken met MailThem 2.0

Courbois Software WebDesignEditor. Werken met MailThem 2.0 Courbois Software WebDesignEditor Werken met MailThem 2.0 http://www.cs-webdesign.nl/opslag/mailthem.exe 2006-2010 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

Handleiding sms verzending uit Jack Plus

Handleiding sms verzending uit Jack Plus Handleiding sms verzending uit Jack Plus SMS verzending vanuit Jack Plus Instellen van sms verzending Om vanuit Jack Plus een sms te kunnen versturen naar een debiteur dienen er vooraf een aantal instellingen

Nadere informatie

Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren?

Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren? Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin- Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

Mailing/Selecties maken

Mailing/Selecties maken Mailing/Selecties maken In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u een Brief mailing, een e-mail mailing of adresetiketten kunt maken voor een groep relaties die aan bepaalde criteria voldoen. Selectie van

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl

Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl Bekroond met de E-mail Marketingaward 007 Verstuur binnen een half uur uw digitale relatiekaart

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012) December 2012 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012) Met welke versie van SalonNet

Nadere informatie

Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening

Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening Inleiding Met behulp van een script kun je automatisch een handtekening plaatsen onder al je emailberichten. Je bericht komt er dan zo uit te zien:

Nadere informatie

STARTEN M E T E M A I L M A R K E T I N G

STARTEN M E T E M A I L M A R K E T I N G STARTEN M E T E M A I L M A R K E T I N G Intro Als je het mij vraagt, dan zou vrijwel elke ondernemer die een website heeft, ook een emaillijst moeten hebben. Vraag je je nog steeds af waarom? Dan raad

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

Handleiding Herinnering en Mailing

Handleiding Herinnering en Mailing Handleiding Herinnering en Mailing Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Herinneringen...3 1.1 Herinnering koppelen aan een product...3 1.2 Instellen van herinnering via patiëntdossier...3

Nadere informatie

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk Bladzijde 1. Inloggen 2 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 3. Nieuwsbrieven 4 stap 1: voeg een nieuwsbrief

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen...

Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen... Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen... 4 Bewerken formulier in formulierbeheer... 4 Bewerken formulier -

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken.

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken. Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van zowel Kyzoe.be als Wphostr.eu hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Handleiding Gmail in huisstijl met een automatische e-mail handtekening.. Als je je drukwerk, online profielen en alle visuele

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Stamgegevens Debiteuren

Gebruikershandleiding Stamgegevens Debiteuren Om een nieuwe Debiteur aan te maken klikt u op het pictogram. U geeft allereerst een niet bestaand nummer aan uw debiteur. Indien u een reeds bestaand nummer ingeeft, zal het pakket u waarschuwen dat dit

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

Dit document dient als uitleg voor het versturen van mail direct uit LISA. Dit kan door middel van direct mail of via het mailcenter.

Dit document dient als uitleg voor het versturen van mail direct uit LISA. Dit kan door middel van direct mail of via het mailcenter. Handleiding direct e-mailen en het mailcenter Dit document dient als uitleg voor het versturen van mail direct uit LISA. Dit kan door middel van direct mail of via het mailcenter. Contents Handleiding

Nadere informatie

TUV Nederland QABV [HANDLEIDING TRAININGSPORTAAL] Auteur: Hans van den Elsen, Elsen Software Design and Solutions

TUV Nederland QABV [HANDLEIDING TRAININGSPORTAAL] Auteur: Hans van den Elsen, Elsen Software Design and Solutions 2014 TUV Nederland QABV [HANDLEIDING TRAININGSPORTAAL] Auteur: Hans van den Elsen, Elsen Software Design and Solutions Inhoud Inloggen... 3 Startpagina... 4 Trainingen... 5 Trainingen toevoegen... 7 Training

Nadere informatie

Handleiding Nieuwsbrief

Handleiding Nieuwsbrief Luna Handleiding Nieuwsbrief Het maken en versturen in 5 stappen 1. Leden groepen 2. De Leden 3. Nieuwsbrief Template 4. De Nieuwsbrief 5. Het Versturen van de Nieuwsbrief Handige Tips 1. Uit onderzoek

Nadere informatie

Interactions Module OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1

Interactions Module OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1 Interactions Module OTYS Recruiting Technology Versie 2.1 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 21-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Een nieuwsbrief aanmaken in Mailchimp

Een nieuwsbrief aanmaken in Mailchimp Handleiding: Een nieuwsbrief aanmaken in Mailchimp Log in bij Mailchimp 1. Surf naar www.mailchimp.com. 2. Bovenaan rechts ziet u een log in. Dit staat tussen de knop sign up free en het vergrootglaasje.

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

Met onderstaand stappenplan kunt u in korte tijd kennismaken met ICEmailer en uw eerste nieuwsbrief versturen.

Met onderstaand stappenplan kunt u in korte tijd kennismaken met ICEmailer en uw eerste nieuwsbrief versturen. Introductie ICEmailer 1.02 URL en inloggegevens: url: www.icemailer.nl organisatie: user: password: Eerste stappen: Indien u ICEmailer gebruikt om mailings te sturen naar klanten van uw online webshop,

Nadere informatie

Instellen e-mail. 2004 Holomarcus

Instellen e-mail. 2004 Holomarcus 2004 Holomarcus Voorwoord U heeft een domeinnaam geregistreerd via Holomarcus. En nu wilt u e-mail dat verzonden is naar die domeinnaam kunnen ontvangen, en u wilt e-mail kunnen versturen vanaf dezelfde

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Veiling

Handleiding Site to Edit Module Veiling THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Veiling

Nadere informatie

Handleiding Roundcube

Handleiding Roundcube Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van Beijes Webpublishing hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

gravita Inhoud Een praktijkvoorbeeld voor een maatwerkoplossing

gravita Inhoud Een praktijkvoorbeeld voor een maatwerkoplossing gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 Een praktijkvoorbeeld

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3

Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3 Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3 24-05-2019 www.smartlockr.eu Inhoudsopgave Inleiding... 2 Werkwijze plug-in... 3 Veilig versturen van bijlagen... 4 Zie je geen zijpaneel?... 5 Let op: cache-modus

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

Handleiding PSU Adressenbeheer

Handleiding PSU Adressenbeheer gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUA Handleiding

Nadere informatie

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Auteur: R. van der Veen TFC-Services Algemeen: Onderstaande iconen worden in veel schermen getoond binnen TFC: Nieuw: Hiermee kan een nieuw record aangemaakt

Nadere informatie

imailingtool Handleiding

imailingtool Handleiding imailingtool Handleiding 1 Inhoud 1 Introductie imailingtool 3 2 Aan de slag met imailingtool 3 2.1 Log-in 3 2.2 Homepage 4 3 Adressenlijst 5 3.1 Een nieuwe adreslijst aanmaken 5 3.1.1 Een adres toevoegen

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Elektronische documenten - Bevestigingen

Elektronische documenten - Bevestigingen Elektronische documenten - Bevestigingen Instellingen Om het aantal facturen te verminderen is er beslist om meer met bevestigingen te werken. Daarom is er nu de mogelijkheid om bevestigingen te verzenden

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 11-9-2014 Auteur: Paul Scheper Wijziging

Nadere informatie

Exporteren naar PDF. 9 maart WISA helpdesk

Exporteren naar PDF. 9 maart WISA helpdesk Exporteren naar PDF 9 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Exporteren naar PDF 2 1.1 Formulieren in afdrukvoorbeeld exporteren naar PDF............ 3 1.2 Formulieren rechtstreeks exporteren naar PDF................

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Webgalerij van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de Webgalerij kunt beheren. De stappenhandleiding is

Nadere informatie

HANDLEIDING. Telefonica e-mail instellen in Outlook Express. Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl

HANDLEIDING. Telefonica e-mail instellen in Outlook Express. Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl HANDLEIDING Telefonica e-mail instellen in Outlook Express Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl Stap 1: Start het programma Outlook Express. Stap 2: Kies in het menu helemaal bovenaan

Nadere informatie

HANDLEIDING E-mail ophalen in Outlook Express 6. HANDLEIDING E-mail ophalen in Outlook Express 6 STAP 3

HANDLEIDING E-mail ophalen in Outlook Express 6. HANDLEIDING E-mail ophalen in Outlook Express 6 STAP 3 Met behulp van deze handleiding kunt u Outlook Express configureren voor het ophalen van uw e-mail met behulp van POP en het verzenden via SMTP. STAP 3 STAP 1 Open het programma Outlook Express. Klik in

Nadere informatie

TECHNISCHE HULPBRON Remote Banner Control

TECHNISCHE HULPBRON Remote Banner Control TECHNISCHE HULPBRON Remote Banner Control Laat marketing zelf logo s, banners en grafische afbeeldingen bijwerken. www.exclaimer.nl Remote Banner Control Met deze functie Dynamic Content (Dynamische inhoud)

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie gravita PSUB PSUBL PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie Versie 1.11 24 augustus 2007 2 Handleiding module

Nadere informatie