en via WISA. 29 juli WISA helpdesk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk"

Transcriptie

1 en via WISA 29 juli 2016 WISA helpdesk

2 Inhoudsopgave 1 en via WISA Instellingen Mails sturen via Standaard mail programma Microsoft outlook Directe SMTP mailing Logboek bijhouden Configuratie Standaard mail programma Microsoft outlook Directe SMTP mailing Afsluiter CC naar : en Geavanceerde selecties Selectiefilter Filter Query Afdruk mailen

3 1 en via WISA Inleiding Bij de fiches van de leerlingen en personeelsleden is er een mogelijkheid om een adres in te vullen. Aangezien deze gegevens bestaan in wisa, kunnen deze ook gebruikt worden voor mailing. Deze mailing kan persoonsgericht zijn, aan een specifieke groep of aan de hele instelling zijn. Er zijn ook verschillende manieren voorzien in wisa om s op te stellen en door te sturen. Deze mogelijkheden worden in deze handleiding volledig beschreven. 2

4 HOOFDSTUK 1. EN VIA WISA Instellingen Voor u kunt s versturen via wisa moet u een aantal instellingen gaan instellen. U gaat naar Voorkeuren - Berichten versturen. Figuur 1.1: Instellingen berichten versturen In dit scherm moet u de volgende instellingen instellen : Mails sturen via : Dit is de wijze hoe de s zullen verstuurd worden Logboek bijhouden : Wanneer er s worden verstuurd wordt er standaard een log bijgehouden van de verzonden items Configuratie : Afhankelijk van de keuze bij Mails sturen via krijgt u hier een andere mogelijkheid Afsluiter : Dit is een standaard afsluiting die automatisch wordt toegevoegd aan de opgemaakte CC naar : Dit stelt u in om de contactpersonen van mailing in BCC te plaatsen Hieronder worden deze zaken nog verder uitgelegd Mails sturen via De werkwijze om s te versturen op de verschillende manieren worden later nog uitgelegd. U krijgt hieronder een overzicht van de verschillende mogelijkheden Standaard mail programma Standaard mail programma is de eerste optie en ook de meest gekozen optie door scholen. Deze wijze gaat de adressen van de leerlingen/personeelsleden en het opgemaakt bericht doorsturen naar het standaard mail programma. Daar wordt er een opgemaakt met de adressen en het bericht ingevuld. U kunt in deze nog eventuele wijzigingen (lay-out, html opmaak,...) uitvoeren. Daarna kunt u de versturen zoals u deze anders verstuurd.

5 HOOFDSTUK 1. EN VIA WISA Microsoft outlook Deze optie is de minst gekozen optie door de scholen. Deze wijze gaat de laten opmaken in WISA en gaat de daarna versturen via Microsoft outlook. De moet volledig opgesteld worden in WISA want daarna wordt de verstuurd zonder enige mogelijke veranderingen aan te brengen. In Microsoft outlook moet er dan een bepaalde account staan ingesteld. wordt dan gebruikt om de te versturen naar de ontvangers. Deze account Directe SMTP mailing Direct SMTP mailing is een werkwijze die door meerdere scholen worden gebruikt. Deze werkwijze gaat de ook volledig laten opmaken via WISA. Daarna wordt deze opgemaakte verstuurd via de opgegeven SMTP-server (zie configuratie). Deze werkwijze wordt ook gebruikt om de facturen /overzicht van de leveringen via te versturen. Deze werkwijze wordt in een andere handleiding besproken Logboek bijhouden Standaard wordt er een logboek bijgehouden van de verstuurde items vanuit wisa. Het logboek wordt aangemaakt op de standaard locatie : C:\WISA\CSWISADMIN\CLIENT\LOGS\ \. Deze locatie kunt u eventueel aanpassen via Voorkeuren - Client instellingen. Daar kunt u in veld Mail log bestanden de map aanpassen naar de gewenste map. Wanneer u geen logs wenst aan te maken op, kunt u deze mogelijkheid uitzetten Configuratie De configuratie zijn extra instellingen die moeten ingesteld worden op basis van de keuze uit Mails versturen via Standaard mail programma Wanneer deze werkwijze is gekozen krijgt u bij configuratie : Scheidingsteken voor adressen : Hier staat standaard ; ingevuld. Dit veld kunt u eventueel aanpassen indien uw standaard programma niet met het scheidingsteken, kan werken. Bijvoorbeeld Microsoft outlook 2010 kan dit niet (tenzij de optie in outlook is aangeduid) Microsoft outlook Bij deze werkwijze zijn er geen extra instellingen bij configuratie om in te stellen.

6 HOOFDSTUK 1. EN VIA WISA Directe SMTP mailing Wanneer deze keuze is gekozen moet u bij de configuratie de volgende zaken invullen : SMTP relay server : dit is de SMTP server waarnaar de moet gestuurd worden. Bijvoorbeeld bij een telenet-aansluiting is dit uit.telenet.be. U kunt dit best navragen bij uw ICT-coördinator. Afzender mail adres : dit is het adres van waaruit de moet verstuurd worden. Bijvoorbeeld het adres van de school Afsluiter De tekst die u in dit veld typt wordt altijd achteraan toegevoegd aan het bericht. Hier kunt u bijvoorbeeld de gegevens van de school vermelden of de naam vanuit deze wordt verstuurd. Deze tekst kan bij het opmaken van de nog aangepast worden CC naar : Deze tabel moet u enkel invullen wanneer u graag alle contactpersonen in BCC wil plaatsen. Door de contactpersonen in BCC plaatsen, worden deze adressen niet getoond aan de andere ontvangers van de . Bij grote mailings kan dit best ingevuld worden. Anders kunnen de andere ontvangers gebruik maken van deze adressen. U vult in het veld Mail een adres in. Dit kan bijvoorbeeld van de school zijn of van een bepaald persoon. Dit adres wordt standaard ook toegevoegd aan de contactpersonen in veld CC. In het veld Waarde vult u de naam in van de persoon of instantie. Let op : wanneer het veld Mail is ingevuld, springt deze al naar beneden. Het adres dat u hier invult, mag niet voorkomen in de lijst van de contactpersonen. Anders gaat WISA de contactpersonen niet in BCC plaatsen 1.2 en Wanneer de instellingen zijn gebeurd, bent u klaar om s te gaan versturen. In WISA kunt u vanuit vele schermen en. Bijvoorbeeld Leerlingen - Steekkaarten - Overzicht per Instelling /- Per klas /Per Vestigingsplaats. Vanuit elk scherm waar een leerling of personeelslid ID zit (verborgen op de achtergrond) kan gebruikt worden om te en. Dus ook via de fiche van een leerling of personeelslid. Zo gaat u in het scherm Leerlingen - Steekkaarten - Overzicht per klas naar iedere leerling sturen van de geselecteerde klas. In het scherm Overzicht per instelling naar alle leerlingen van de instelling en bij de fiche van de leerling enkel naar deze leerling.

7 HOOFDSTUK 1. EN VIA WISA 6 Figuur 1.2: en Wanneer u in het gewenste scherm bent om te en, kunt u bovenaan kiezen voor volgende opties : Leerling : enkel naar het adres uit de fiche van de leerling Vader leerling : enkel naar het adres van de vader uit het scherm van Gezin Moeder leerling : enkel naar het adres van de moeder uit het scherm van Gezin Voogd leerling : enkel naar het adres van de voogd uit het scherm van Gezin Voorkeur (s) leerling : enkel naar de adressen van de leerling waarbij het vinkje van ontvanger is aangevinkt. Indien er geen ontvanger is aangevinkt, is dit naar het adres uit de fiche van de leerling. Na het selecteren van de gewenste ontvanger(s), krijgt u altijd het volgende scherm getoond: Figuur 1.3: Bericht versturen U kunt bovenaan in de balk zien naar hoeveel adressen dit zal verstuurd worden. Onderaan zijn er drie knoppen : Details, Sluiten en Zenden.

8 HOOFDSTUK 1. EN VIA WISA 7 Figuur 1.4: Bericht versturen details Met de knop Details krijgt u meer details over de ontvangers. U kunt eventueel een aantal adressen afvinken indien dit nodig zou zijn. Onderaan kunt u ook nog een aantal opties aanvinken. Test adressen geeft u de optie om voor het versturen nog een kleine controle uit te voeren op het adres. Deze controle gaat enkel over de vorm van het adres : tekst, terug tekst, domein.be Stop bij eerste fout is ook een mogelijk die u kunt aanvinken. Wanneer deze mogelijkheid is aangevinkt wordt het zend-proces gestopt wanneer het programma een fout gaat ontdekken. Bijvoorbeeld een fout bij verbinding naar SMTP-server. Selecteer adressen staat standaard aanvinkt om u direct de mogelijkheid te geven om bepaalde adressen uit te vinken. U kunt dit best ook aangevinkt laten staan. Bij het verzenden van de wordt er altijd gecontroleerd op dubbele adressen. Dus bij kinderen van hetzelfde gezin zal de maar één keer aankomen als deze mailing gebeurd op instellingsniveau. De verdere verwerking van dit venster hangt af van welke werkwijze u gekozen heeft bij de instellingen.

9 HOOFDSTUK 1. EN VIA WISA 8 Figuur 1.5: Bericht via Standaard mail programma Wanneer u gekozen heeft voor Standaard mail programma krijgt u na het versturen een nieuwe in uw standaard programma. In de instellingen was voor deze gebruiker ingesteld dat er in CC naar : een werd gestuurd naar test@wisa.be. Hierdoor komen de adressen test2@wisa.be en test3@wisa.be in BCC te staan. De lay-out en de tekst van de kunnen in dit scherm nog verder aangepast worden en er kunnen ook eventueel bijlages aan toegevoegd worden. Figuur 1.6: Melding te veel adressen Wanneer u grote mailings opmaakt, is de kans groot dat u naar veel adressen moet versturen. Wanneer u een bepaald aantal karakters gaan overschrijden, gaat WISA niet automatisch de adressen invullen bij het standaard programma. Hij gaat deze eerst kopiëren naar het klembord. U kunt dan deze adressen manueel plakken in het veld BCC.

10 HOOFDSTUK 1. EN VIA WISA 9 Wanneer u gekozen heeft voor de optie Directe SMTP of Microsoft outlook krijgt u geen extra scherm geopend. U krijgt na het versturen (bij alle drie werkwijzen) het volgende bevestigingsscherm. Figuur 1.7: Melding na bericht versturen 1.3 Geavanceerde selecties Zoals eerder gezegd, kunt u s versturen naar een selectie leerlingen door te kiezen van bepaalde schermen. Bijvoorbeeld via het scherm Overzicht per klas kunt u s versturen naar de leerlingen van een bepaalde klas. Er zijn ook andere manieren om een selectie te maken Selectiefilter Figuur 1.8: Keuzelijst selectiefilter De selectiefilter geeft u de mogelijkheid om zelf een selectie te maken van leerlingen. Dus bijvoorbeeld van een bepaalde klas wenst u enkel maar naar een aantal leerlingen te mailen. U kunt deze leerlingen selecteren ( één per één) en kiezen voor huidig record in selectie. Na het maken van de gewenste selectie, kunt u kiezen voor de optie Op selectie filteren. Dan worden enkel de leerlingen getoond die in deze selectie zijn opgenomen. Als u daarna kiest om te en, wordt er enkel naar deze leerlingen een gestuurd.

11 HOOFDSTUK 1. EN VIA WISA Filter Figuur 1.9: Filter aanmaken Deze optie is een moeilijkere optie omdat u eerst een filter moet definiëren. U kunt deze filter aanmaken via (tabblad) Start - Filter definiëren. U start vanuit tijdelijke filter. Voor eventueel extra velden te filteren, kunt u deze toevoegen via het tabblad Velden. Zoals in het voorbeeld is het geslacht toegevoegd. Zo kan er dan in het tabblad Filterexpressie gebruik gemaakt worden van dit veld. In dit voorbeeld wordt er gefilterd op enkel de jongens van de leerlingen. U kunt deze filter bewaren of gebruiken als tijdelijk filter. Na het aanmaken van deze filter, kunt u deze filter aanvinken bij de pijl-knop naast Filter definiëren. Als de filter actief is, komen enkel een bepaald aantal leerlingen op het scherm. Wanneer u dan gaat en zal enkel een wordt verstuurd naar deze groep leerlingen Query Deze optie is de meest flexibelste optie maar is ook wel de moeilijkste. Om dit te gebruiken moet er eerst een query aangemaakt worden. Deze query moet u aanmaken via Extra - Systeemgegevens - Query beheer.

12 HOOFDSTUK 1. EN VIA WISA 11 Figuur 1.10: Query aanmaken Een query aanmaken vergt kennis van SQL. U kunt deze aanmaken via de SQL links onderaan of de tekst van de query kunt u onderaan kopiëren uit een ander SQL programma. U kunt eventueel als start-query een query ophalen uit een formulier. In deze query moet u zeker de ID van leerling of personeelslid ophalen. Figuur 1.11: Query ophalen via export gegevens uit API Na het aanmaken van de query, gaat u naar Schoolstructuur - Hulpschermen - Export gegevens uit API. In dit scherm kunt u uw aangemaakte query ophalen. Na het ophalen van deze query (zonder te exporteren), kunt u ook kiezen voor te en. Er wordt alleen naar deze groep leerlingen een gestuurd. 1.4 Afdruk mailen Wanneer u in wisa een afdrukvoorbeeld gaat opvragen van een formulier, kunt u deze afdruk ook doorsturen naar een aantal personen. Dit kan de leerling zijn, maar ook personeelsleden. Deze methode is enkel toe te passen waar dit mogelijk is.

13 HOOFDSTUK 1. EN VIA WISA 12 Bijvoorbeeld een afdruk van een afwezigheidslijst van de klas gaat u niet doorsturen naar alle leerlingen, maar bijvoorbeeld wel naar de klastitularis. Om deze methode te gebruiken, vraagt u het afdrukvoorbeeld van een formulier op. Bovenaan kunt u klikken op het icoon. Na het klikken op deze knop, krijgt u dit scherm : Figuur 1.12: versturen vanuit afdruk Hier moet u een aantal zaken invullen : Adres : Het adres van de ontvanger Onderwerp : Het onderwerp van de Tekst : Dit is de tekst van de Vragen om leesbevestiging : Zo weet u wanneer de ontvanger de heeft bekeken Indeling : Dit is de wijze hoe het afdrukvoorbeeld moet doorgestuurd worden Mail transport : U kunt hier best kiezen voor SMTP of MS outlook Geavanceerde export instelling : Deze optie laat u best aangevinkt staan Voor u onderaan gaat klikken op OK moet er ook een account ingesteld worden.

14 HOOFDSTUK 1. EN VIA WISA 13 Figuur 1.13: account instellen Hier moeten de volgende instellingen worden ingevuld om de te kunnen versturen : Afzender naam : Naam van de persoon/school waaruit de wordt verstuurd Afzender adres : van de persoon/school waaruit de wordt verstuurd Organisatie : Eventuele extra benaming die wordt toegevoegd aan de Handtekening : Dit is de ondertekening van de Host : Dit is de SMTP-server waarnaar de moet gestuurd worden bijvoorbeeld uit.telenet.be Poort : Dit is de poort van deze server bijvoorbeeld 25 Login : indien authenticatie nodig is voor de server kan hier de gebruikersnaam ingevuld worden Wachtwoord : indien authenticatie nodig is voor de server kan hier het wachtwoord ingevuld worden Time-out : Deze staat standaard op 60, dit kunt u ook best zo laten staan Instellingen opslaan : Wanneer u deze gegevens wil bewaren voor andere keren, kunt u dit best aanvinken

Exporteren naar PDF. 9 maart WISA helpdesk

Exporteren naar PDF. 9 maart WISA helpdesk Exporteren naar PDF 9 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Exporteren naar PDF 2 1.1 Formulieren in afdrukvoorbeeld exporteren naar PDF............ 3 1.2 Formulieren rechtstreeks exporteren naar PDF................

Nadere informatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie INFORMAT WEBAPPLICATIE ischoolcommunicatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoe verstuur ik een bericht?... 3 Stap1 ischoolcommunicatie aanvinken bij e-mail, adres en/of gsm.... 3 Via leerlingen consulteren

Nadere informatie

Versturen van elektronische facturen

Versturen van elektronische facturen Versturen van elektronische facturen 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 versturen van elektronische facturen 2 1.1 Van start gaan.................................. 2 1.1.1 Mail instellingen op

Nadere informatie

Exporteren naar excel

Exporteren naar excel Exporteren naar excel 9 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Exporteren naar excel 2 1.1 Exporteren van schermgegevens......................... 3 1.1.1 Export opvragen.............................

Nadere informatie

Configuratie van de Website

Configuratie van de Website Configuratie van de Website 13 augustus 2013 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Configuratie website 2 1.1 Instellingen in Wisa............................... 2 1.1.1 Profielen aanmaken...........................

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Handleiding instellen account in Microsoft Outlook 2010

Handleiding instellen  account in Microsoft Outlook 2010 Handleiding instellen e-mailaccount in Microsoft Outlook 2010 Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om uw e-mailaccount in te stellen in uw Microsoft Outlook 2010. Inhoud E-mailaccount

Nadere informatie

E-mail accounts. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

E-mail accounts. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 6 E-mail accounts Als uw vereniging een eigen domeinnaam heeft gekoppeld aan e-captain dan bestaat er de mogelijkheid om e-mailadressen te koppelen aan uw domeinnaam vanuit e-captain. U heeft hier

Nadere informatie

E-mail instellen in Outlook 2010

E-mail instellen in Outlook 2010 E-mail instellen in Outlook 2010 Benodigde gegevens Je kunt aan de slag met het instellen van je e-mailprogramma zodra je een e-mailadres hebt aangemaakt. Voor het instellen van je e-mailprogramma heb

Nadere informatie

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN Als je verschillende e-mailadressen hebt, is het interessant om bij ieder e-mailtje te kunnen kiezen om een van deze adressen als afzender

Nadere informatie

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Handleiding Inhoud 03 Basisinformatie e-mail 04 E-mailprogramma's 07 SMTP controleren als u geen e-mails kunt versturen 10 Veranderen van SMTP-poort

Nadere informatie

Handleiding. ischoolcommunicatie. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel:

Handleiding. ischoolcommunicatie. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel: Handleiding ischoolcommunicatie Versie 2016 Nijverheidstraat 9-8600 Diksmuide Tel: 051 50 21 76 - info@informat.be www.informat.be Inhoudsopgave 1. Algemene voorbereiding in ibasis/ileerlingen 3 1.1. Aanduiden

Nadere informatie

Handleiding KPN Secure Mail

Handleiding KPN Secure Mail Handleiding KPN Secure Mail Uw e-mailprogramma instellen Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met de telefonische helpdesk van E- Zorg op 020 430 90 33 of per email

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 3-11-2016 Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 9-12-2015

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.10

Handleiding Opmaken fiche 281.10 Opmaken fiche 281.10 1. Inleiding... 3 2. Voorbereidingen... 4 3. Personeelsleden als leverancier in de boekhouding voorzien... 7 3.1. Manueel leveranciersfiches voor de personeelsleden aanmaken... 7 3.2.

Nadere informatie

Exporteren naar Word. 9 maart WISA helpdesk

Exporteren naar Word. 9 maart WISA helpdesk Exporteren naar Word 9 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Exporteren naar Word 2 1.1 Seriebrief..................................... 3 1.1.1 Aanmaak startdocument......................... 3 1.1.2

Nadere informatie

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V.

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. Uitgave : 1.0 KORTE OMSCHRIJVING In dit document wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van de SMTP dienst van Bedrijvenweb Nederland B.V. om e-mail

Nadere informatie

KNZB e-mailaccount @zwembond.nl

KNZB e-mailaccount @zwembond.nl KNZB e-mailaccount @zwembond.nl Het KNZB e-mailaccount is het mailaccount voor verenigingen/startgemeenschappen en regio functionarissen aangesloten bij de KNZB. Voor verenigingen en startgemeenschappen

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Instellen facturen versturen per e-mail

Instellen facturen versturen per e-mail Instellen facturen versturen per e-mail Om facturen per e-mail te kunnen versturen zijn er enkele instellingen noodzakelijk. Onderstaand de stappen die u moet doorlopen. Instellen smtp server Instellen

Nadere informatie

Handleiding account instellen in Outlook 2016

Handleiding  account instellen in Outlook 2016 Handleiding E-mailaccount instellen in Outlook 2016 Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om een e-mailaccount in te stellen in Outlook 2016. In deze handleiding dient u de opties

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK. Webmail. roundcube. M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012

WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK. Webmail. roundcube. M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012 WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK Webmail roundcube M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012 De klanten van WEB-Direct Internetdiensten hebben de beschikking over Webmail, een ideale oplossing

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken.

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken. 1 / 10 Mailing aanmaken De module Mailing, maakt gebruik van enkele onderdelen van de module websitebeheer. Het gaat hier om de hoofdstukken Afbeeldingen, Bestanden en Styling. Via deze hoofdstukken leert

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 29-3-2016 Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 11-9-2014 Auteur: Paul Scheper Wijziging

Nadere informatie

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk DKO Beheerders 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 DKO Beheerders 2 1.1 Taken na update WISA-programma...................... 2 1.1.1 Aanmelden als administrator...................... 2 1.1.2 Nieuwe

Nadere informatie

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken.

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken. Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van zowel Kyzoe.be als Wphostr.eu hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Handleiding ChainWise Digitaal factureren

Handleiding ChainWise Digitaal factureren Handleiding ChainWise Digitaal factureren Versie: 1.1 Datum: februari 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voorbereiding... 4 2.1 E-mail sjabloon aanpassen... 4 2.2 Instellen from en bcc adres, subject...

Nadere informatie

Mailing/Selecties maken

Mailing/Selecties maken Mailing/Selecties maken In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u een Brief mailing, een e-mail mailing of adresetiketten kunt maken voor een groep relaties die aan bepaalde criteria voldoen. Selectie van

Nadere informatie

e-mail Welk programma gebruikt u voor het verzenden en ontvangen van uw e-mailberichten?

e-mail Welk programma gebruikt u voor het verzenden en ontvangen van uw e-mailberichten? Sunshine IT Postadres Sunshine IT De Koolmees 8 7671 VP VRIEZENVEEN Via onze website Pagina Contact E-mail (meestal binnen 24 uur antwoord) info@sunshine-it.nl Telefoon (liefst alleen indien dringend)

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 28-11-2017

Nadere informatie

HANDLEIDING. Telefonica e-mail instellen in Outlook Express. Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl

HANDLEIDING. Telefonica e-mail instellen in Outlook Express. Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl HANDLEIDING Telefonica e-mail instellen in Outlook Express Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl Stap 1: Start het programma Outlook Express. Stap 2: Kies in het menu helemaal bovenaan

Nadere informatie

Handleiding Roundcube

Handleiding Roundcube Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van Beijes Webpublishing hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

E-mails. Een e-mail aanmaken

E-mails. Een e-mail aanmaken E-mails E-mails kunnen volledig in Kleos worden beheerd. U kunt in Kleos een e-mail opstellen en versturen, ook kunt u e-mails importeren vanuit uw externe e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook). Als u

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Diensthoofd krijgt geen mail van de aanvragen.

Diensthoofd krijgt geen mail van de aanvragen. Diensthoofd krijgt geen mail van de aanvragen. Er worden geen mails van aanvragen verzonden naar IEDEREEN? Ja Ga naar Punt 4 Nee De aanvragen van 1 bepaalde persoon komen niet aan. Nee Ja De aanvragen

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

ChainWise digitaal factureren

ChainWise digitaal factureren ChainWise digitaal factureren Product ChainWise Bedrijfssoftware Jaar 2016 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke toestemming

Nadere informatie

Opzetten van het leerlingvolgsysteem

Opzetten van het leerlingvolgsysteem Opzetten van het leerlingvolgsysteem 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Leerlingvolgsysteem 2 1.1 Van start gaan.................................. 4 1.1.1 Definiëren van de rollen.........................

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Handleiding . Versie 1.1 december 2017

Handleiding  . Versie 1.1 december 2017 Handleiding e-mail Versie 1.1 december 2017 Versie 1.1. januari 2019 In deze handleiding alles over het instellen van jouw email bij ZazouTotaal In deze handleiding alles over het instellen van jouw email

Nadere informatie

Configuratie Outlook XP en 2003

Configuratie Outlook XP en 2003 Configuratie Outlook XP en 2003 Deze gedetailleerde handleiding zal u helpen om: uw nieuwe Euphony-e-mailadres toegangelijk te maken via Outlook (blz. 1 9) uw bestaande e-mailadres(sen) in Outlook toegankelijk

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

Handleiding schoolware ouders

Handleiding schoolware ouders Vrije Basisschool De Wegwijzer Handleiding schoolware ouders Inloggen Ga naar de website van de school en klik bovenaan in het menu op Schoolware. Er zal een nieuw venster openen. Uw gebruikersnaam is

Nadere informatie

http://www.strato-faq.nl/2348

http://www.strato-faq.nl/2348 Startpagina RSS Favorieten Sitemap Impressum Contact Klantenlogin Startpagina Hosting & Domeinen EasyWeb & Sitebuilder Servers Webshops FAQ vinden STRATO Customer Care Finalist Contact Center World Award

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows XP en zijn voorgangers hadden als eigen E-mailprogramma Outlook Express. Hoe zit het met Vista? Windows Vista heeft een gewijzigde versie van

Nadere informatie

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versie 2.0 Datum 25 november 2014 Status definitief (UZ68.01) UZI-register Ondertekenen e-mail met Microsoft Outlook versie 2.0 definitief (UZ69.03) 24 november

Nadere informatie

Hoe stel ik mijn Windows Mail in:

Hoe stel ik mijn Windows Mail in: Hoe stel ik mijn Windows Mail in: Om uw email account in te stellen in Windows Mail gaat u in Windows Mail naar => Extra => Accounts => nu krijgt u een scherm met de naam Internetaccounts en klikt u op

Nadere informatie

Handleiding AndoMail met Zarafa

Handleiding AndoMail met Zarafa Handleiding AndoMail met Zarafa Inhoud AndoLan - Zarafa Webmail (e-mail)...3 1 Webmail met AndoMail...3 1.2 Nieuwe e-mail versturen...4 1.3 Een bijlage toevoegen...6 2 Een e-mailadres opzoeken / adresboek...7

Nadere informatie

Companyweb. Inhoudsopgave. Deel I Inleiding. Deel II Hoe van start gaan? Deel III Rapport. Deel IV Adrescontrole Softconstruct nv

Companyweb. Inhoudsopgave. Deel I Inleiding. Deel II Hoe van start gaan? Deel III Rapport. Deel IV Adrescontrole Softconstruct nv I Inhoudsopgave Deel I Inleiding 1 Deel II Hoe van start gaan? 1 Deel III Rapport 2 Deel IV Adrescontrole 5 Inleiding 1 1 Inleiding Toga voorziet naast DPA ook de functionaliteit om met rapporten op te

Nadere informatie

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk Bladzijde 1. Inloggen 2 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 3. Nieuwsbrieven 4 stap 1: voeg een nieuwsbrief

Nadere informatie

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT EXCHANGE 2010 WEBCLIENT Datum: 09-03-11 1 1. Documentbeheer Datum Auteur Versie Wijziging 20-04-2005 Ruud Coppens 2.0 Definitief 12-11-2010 Ramon Rottier 3.0 Definitief 09-03-2011 Ramon Rottier 3.1 Definitief

Nadere informatie

SERVER MONITOR SMS SERVER

SERVER MONITOR SMS SERVER TEC Server Monitor: Een flexibele oplossing om uw server zorgvuldig te monitoren en te bewaken. De TEC Server Monitor is een flexibele applicatie voor het bewaken van uw server. Indien de server offline

Nadere informatie

Jemasoft CMS: Nieuw Mailingsysteem

Jemasoft CMS: Nieuw Mailingsysteem Jemasoft CMS: Nieuw Mailingsysteem Pagina 1 van 5 Wat is er gewijzigd? Op 18 december 2009 is het nieuwe Jemasoft CMS Mailing systeem E@syMailings online gegaan. De grootste wijziging ten opzichte van

Nadere informatie

Zending problematische afwezigheid en tuchtmaatregel

Zending problematische afwezigheid en tuchtmaatregel Zending problematische afwezigheid en tuchtmaatregel 21 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Problematische afwezigheid en tuchtmaatregel 2 1.1 Ingave afwezigheden B of T codes (optioneel).................

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

Begin schooljaar basisonderwijs

Begin schooljaar basisonderwijs Begin schooljaar basisonderwijs 2 juli 2015 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Begin schooljaar basisonderwijs 2 1.1 Voorbereiden schoolstructuur.......................... 2 1.1.1 Klassen overdragen............................

Nadere informatie

Handleiding Abakus compleet

Handleiding Abakus compleet Handleiding Abakus compleet SMS- en E-mail-Service Abakus Compleet Pagina 1 / 13 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Instellingen... 4 Globale instellingen... 4 Praktijk instellingen... 7 E-mail- en SMS-Service

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017

Nadere informatie

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen.

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen. Hoofdstuk 1 Fysio Prestatie Monitor instellen en gebruiken De Fysio Prestatie Monitor (FPM) is een online meetinstrument van Qualizorg dat de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg in kaart brengt, en

Nadere informatie

Handleiding account instellen in Outlook 2013

Handleiding  account instellen in Outlook 2013 Handleiding E-mailaccount instellen in Outlook 2013 Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om een e-mailaccount in te stellen in Outlook 2013. In deze handleiding dient u de opties

Nadere informatie

Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren.

Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren. Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren. Sinds de invoering van het nieuwe Mijn RvR (augustus 2014) worden er

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Handleiding Outlook 2003 instellen

Handleiding Outlook 2003 instellen Handleiding Outlook 2003 instellen Deze handleiding beschrijft hoe u Microsoft Outlook 2003 in kunt stellen voor uw Denit e-mailaccount. E-mailaccount instellen... 2 Berichten achterlaten op de server...

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Gebruik Self-service applicatie

Gebruik Self-service applicatie Gebruik Self-service applicatie Algemene informatie Met de applicatie Self-service heeft u de mogelijkheid om zelf diverse beheertaken uit te voeren voor uw relatie. Aan de hand van o.a. de hoeveelheid

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Versie: 1.0 Gemaakt door: ICT Helpdesk De Nassau Datum: 5-3-2015 Inhoud Inloggen Office 365...2 Navigatie....5 E-mail...6 Eerste gebruik...6

Nadere informatie

Cursus ICT 1 Lieve D Helft

Cursus ICT 1 Lieve D Helft Cursus ICT 1 Inhoud Wat is Outlook? 3 Het scherm 3 Nieuw E-mailbericht maken 4 E-mailbericht versturen 5 E-mailbericht beantwoorden naar verzender 6 E-mailbericht beantwoorden naar verzender en alle ontvangers

Nadere informatie

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren Gevorderden training TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Nieuwsbrief opzetten Werken met formulieren Creatieve pagina opmaak, FC E 's uitleg van de smaakjes Gebruik van webmail Statistieken

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

1. In de menubalk gaat u naar het menu 'Extra' en dan 'Accounts'.

1. In de menubalk gaat u naar het menu 'Extra' en dan 'Accounts'. Windows Mail is het mail programma in Windows Vista & windows 7. In Windows XP noemt men het outlook Express. Hoe stelt u Windows mail in? In deze handleiding word u stap voor stap uitgelegd hoe u Windows

Nadere informatie

Exchange Webmail. Danny Molle

Exchange Webmail. Danny Molle Exchange Webmail Danny Molle 1 1. Inhoudsopgave Dit document is onderverdeeld in de volgende hoofdstukken: 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3 3. Verbinding Maken...3 4. Het Hoofdscherm... 5 5. E-mail

Nadere informatie

Handleiding Outlook 2007 instellen

Handleiding Outlook 2007 instellen Handleiding Outlook 2007 instellen Deze handleiding beschrijft de stappen hoe u uw Denit e-mailaccount kunt instellen binnen Microsoft Outlook 2007. Inhoud E-mailaccount Instellen... 2 Berichten op de

Nadere informatie

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2.

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2. 1 PROXSYS Spamfilter Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface Auteur: Marcel van Leur Datum: 31 oktober 2012 Pagina 1 van 1 Versie: 2.0 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding. pagina 3 2 Spamfilter rapport......

Nadere informatie

Je email-programma configureren

Je email-programma configureren Email configureren 1 Je email-programma configureren Om de tweede belangrijke functie van het Internet te kunnen gebruiken moeten we onze email configureren. Er zijn ook hier verschillende programma s

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Handleiding Office365

Handleiding Office365 Handleiding Office365 Inhoud Inloggen op de webmail.... 2 Het gebruik van de webmail.... 3 Nieuw bericht maken... 3 Bericht doorsturen / beantwoorden... 4 E-mail mappen gebruiken... 4 E-mail handtekening

Nadere informatie

Instellen van Hostbasket POP3 mailbox in Microsoft Office v. Mac Entourage.

Instellen van Hostbasket POP3 mailbox in Microsoft Office v. Mac Entourage. Mac) 1 Instellen van Hostbasket POP3 mailbox in Microsoft Office v. Mac Entourage. Afb. 1 - Open Entourage - Klik in het menu linksboven op Entourage en selecteer Account Settings Mac) 2 Afb. 2 - Indien

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3

Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3 Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3 24-05-2019 www.smartlockr.eu Inhoudsopgave Inleiding... 2 Werkwijze plug-in... 3 Veilig versturen van bijlagen... 4 Zie je geen zijpaneel?... 5 Let op: cache-modus

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

Installatie procedure Wis@d

Installatie procedure Wis@d Installatie procedure Wis@d 14 augustus 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Installatie procedure Wis@d 2 1.1 Voorbereidend werk............................... 2 1.1.1 Downloaden applicaties.........................

Nadere informatie

Aan de slag met het adres van je website. Handleiding

Aan de slag met het  adres van je website. Handleiding Aan de slag met het e-mailadres van je website Handleiding Inhoud 03 Webmail instellen 05 Voordat je begint: benodigde gegevens 06 Waarom IMAP? 07 E-mailprogramma s 2 Webmail instellen Je hebt van ons

Nadere informatie

Koppeling met Google. eel. Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl. Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM. Tel.

Koppeling met Google. eel. Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl. Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM. Tel. Koppeling met Google Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Oktober 2013 versie 1.0 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1 Algemeen...3 2

Nadere informatie

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig.

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Schoolmail Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Wil je meer uitleg of hulp bij het instellen van de juiste

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie