Wie we zijn. Missie Beter Wonen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie we zijn. Missie Beter Wonen"

Transcriptie

1 Wie we zijn Missie Beter Wonen Beter Wonen is een herkenbare aanbieder in haar werkgebied en levert een kwalitatief goed, gevarieerd en betaalbaar pakket aan woonproducten en woondiensten voor een brede groep woonconsumenten. Beter Wonen is betrokken bij de samenleving, bovenal bij haar primaire doelgroep. Wij zorgen samen met onze partners voor een vitale leefgemeenschap in wijken en buurten. Beter Wonen is de afgelopen jaren ontwikkeld tot een organisatie van experts in woondiensten en aantrekkelijke woonmilieus. Deze kennis, ervaring en betrokkenheid willen wij actief inzetten voor onze klanten en relaties. Beter Wonen wil een organisatie zijn die haar klanten diensten en producten op maat biedt. Het gaat ons om de individuele klant. Beter Wonen kiest ervoor haar klanten keuzemogelijkheden te geven. Dat doen wij door nieuwe producten aan te bieden en bestaande producten te verbeteren. Beter Wonen wil een onderneming zijn die zakelijk opereert zonder haar sociale doelstelling uit het oog te verliezen, met een open oog voor maatschappelijke ontwikkelingen. De komende jaren ontwikkelen wij ons van een beherende naar een mensgerichte, maatschappelijk betrokken en vernieuwende corporatie. We formuleren daarbij onze koers. Die koers laten we mede beïnvloeden door onze partners. Beter Wonen wil midden in de samenleving staan. Door open, transparant en betrokken te zijn wil zij zich als maatschappelijke ondernemer inzetten. Beter Wonen wil zich als samenwerkingspartner profileren naar het brede veld van maatschappelijke medespelers. Door samenwerking willen we ons onderscheiden in het belang van de gemeenschap. Bij al onze activiteiten staan mensen centraal en nemen wij de dynamische omgeving als uitgangspunt. Waar staan we voor? Beter Wonen ziet simpelweg haar naam als haar missie. We zijn continu bezig met het bijdragen aan een verbeterde woonomgeving van onze klanten. Dat doen we vanuit een vertrekpunt waar we heilig in geloven: betrokkenheid. En dat in de breedst denkbare zin. Alleen betrokkenheid bij het hele spectrum van wonen zal uiteindelijk leiden tot echt, wezenlijk beter wonen. Ook richten we ons op het scheppen van voorwaarden waardoor klanten een goed perspectief hebben op een passende wooncarrière. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar mensen die niet zelfstandig in hun huisvesting kunnen voorzien. Onze klanten bieden we, binnen onze financiële en professionele kaders, maximale keuzevrijheid op het gebied van wonen en woonomgeving.

2 We nemen samen met onze doelgroep initiatieven en zetten onze middelen in om samen met anderen te werken aan een sociaal en economisch vitale Almelose regio. Uiteindelijk komt het erop neer dat we onze naam waar maken voor en met onze klanten en relaties: beter wonen! Onze Visie Visie op wonen Corporaties hebben sinds hun ontstaan aan het begin van de 20 e eeuw altijd een sociale functie in de samenleving gehad. Zorgen voor huisvesting voor iedereen die dat op eigen kracht niet (voldoende) voor elkaar kon krijgen, was het devies. Die verantwoordelijkheid is nog steeds actueel. Die sociale opdracht blijven wij uitvoeren en stellen we meer dan voorheen centraal. Beter Wonen wil een dienstverlenend bedrijf zijn dat zich inzet voor goed en betaalbaar wonen en voor een leefbare, prettige woonomgeving. Specifieke betrokkenheid zal uitgaan naar die groepen die in een kwetsbare positie verkeren. Wonen is gevoel, emotie. Dat betekent dat mensen zoveel mogelijk ruimte moeten krijgen hun eigen keuzes te maken. Beter Wonen wil dat, binnen verantwoorde kaders, mogelijk maken. We richten ons op de belangen van de individuele klant, zolang daarbij de belangen van het collectief niet onevenredig benadeeld worden. Visie op de samenleving Beter Wonen stelt mensen centraal en wil graag zoveel mogelijk betekenen voor de samenleving. Wij voelen ons mede verantwoordelijk voor wat er in de stad en regio gebeurt. Die medeverantwoordelijkheid willen wij ook nemen. We richten ons vooral op maatschappelijke ontwikkelingskansen van mensen. Met ondernemingszin, lef en creativiteit zoeken wij naar oplossingen voor sociale vraagstukken op de terreinen wonen, zorg, welzijn, educatie en werk. Visie op medewerkers en organisatie Voor de komende jaren kiezen wij voor veel activiteiten en bijdragen voor onze klanten en relaties. Dat vraagt ook veel van onszelf en onze organisatie. Onze medewerkers zijn de belangrijkste factor om onze doelstellingen waar te maken. Onze medewerkers zullen onze uitgangspunten ten opzichte van klanten en partners uitvoeren en uitdragen. Dat vraagt hart voor mensen voor wie wij werken. Dat betekent ook dat wij onze medewerkers de ruimte willen geven toe te groeien naar die veranderende opstelling van Beter Wonen. We zullen verantwoordelijkheden en bevoegdheden lager in de organisatie neerleggen. Er zullen algemene kaders zijn waarbinnen medewerkers ruimte en regelmogelijkheden krijgen om initiatieven te nemen.

3 Die ruimte gaat samen met een grotere verantwoordelijkheid. Er wordt minder van bovenaf gestuurd: medewerkers worden uitgenodigd en ook uitgedaagd meer initiatieven te nemen en daarover verantwoording af te leggen. Medewerkers worden ook uitgedaagd om met elkaar nieuwe wegen en mogelijkheden te zoeken. Door projectmatig werken, werken medewerkers uit verschillende teams/afdelingen met elkaar samen. Ze mogen van het management steun verwachten bij het uitwerken van en vormgeven aan de uitgangspunten van de corporatie en hun eigen rol daarbinnen. Onze ambitie Ons antwoord aan de samenleving Verbondenheid met Almelo en Twente Twente is één van de mooie woonmilieus van Nederland. De aantrekkingskracht van deze regio is dan ook groot. Mensen die er nu wonen, willen er graag blijven wonen terwijl anderen zich er willen vestigen. Almelo is één van de Twentse grote steden. Wij voelen ons betrokken bij dit gebied en vooral betrokken bij de stad en de regio Almelo. Van ons wordt verwacht dat we mensen op een passende wijze huisvesten en bijdragen aan een goed en veilig woonmilieu. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar hen die als gevolg van bijvoorbeeld een laag inkomen, fysieke of geestelijke beperking niet of moeilijk aan een passende woning kunnen komen. Een gedreven inzet voor het wonen alleen is niet voldoende; het betekent tevens dat wij oog moeten hebben voor andere belangen en daarbij ook bekijken op welke wijze we samen met anderen kunnen bijdragen aan de sociale en economische vitaliteit van de regio. Voor ons zal dat ook betekenen dat geïnvesteerd wordt in maatschappelijk vastgoed, zoals huisvesting voor zorg-, welzijn-, sociaal-culturele voorzieningen, kleinschalige bedrijvigheid en educatie. Dat doen we als dat niet ten koste gaat van de primaire taak van Beter Wonen: het bieden van passende huisvesting aan de primaire doelgroep. Ook kijken wij kritisch naar een reëel maatschappelijk rendement. We willen warm zakelijk bezig zijn. Wij werken binnen de kaders van de wet- en regelgeving (BBSH) die voor woningcorporaties gelden. Daarbinnen profileren we ons nadrukkelijk als maatschappelijk ondernemer. Voor goed wonen is een goede woning alleen immers niet voldoende. Wij werken aan wonen, woonomgeving en leefbaarheid volgens een gebiedsgerichte aanpak. We streven naar wijken en buurten met waarde, met een gevarieerd woningaanbod in een aantrekkelijke en veilige omgeving. Bij de product- en projectontwikkeling staat de wens van onze toekomstige klanten centraal. Zij zijn het ten slotte die in onze wijken gaan wonen en leven! Voor de komende jaren zoeken we ook de samenwerking met collega-corporaties in ons werkgebied actief op vanwege o.a. kennisuitwisseling en gezamenlijke belangenbehartiging. In Almelo stemmen we actief af met onze collega s van St. Joseph. Samen zoeken we naar passende antwoorden aan de samenleving vanuit onze verbondenheid met wonen en mensen. Waar mogelijk werken we samen binnen de stad, wijk en buurt.

4 Het gaat over mensen Bij wonen gaat het vooral om mensen. Mensen moeten hun eigen wonen kunnen waarmaken, ook als ze daarvoor aangewezen zijn op een corporatie. Voor ons betekent het dat, naast een goede dienstverlening, mensen zoveel mogelijk hun eigen keuzes moeten kunnen maken. Het gaat daarbij om hun wonen. Dat begint bij de binnenkant van de woning. Daarin moet de woning zich telkens kunnen aanpassen aan de wensen van de bewoner. De bewoner dient daarvoor de ruimte te krijgen en - daar waar gewenst - te worden gefaciliteerd door de corporatie. We willen de klant op die manier meer het eigen thuis laten bepalen. Verder worden keuzes voor vele klanten bepaald door de betaalbaarheid van het wonen. Op die betaalbaarheid blijven wij altijd aanspreekbaar. Dat zal in de toekomst echter steeds minder gerealiseerd kunnen worden middels generieke huurprijskortingen. Betaalbaarheid wordt in de toekomst steeds meer persoonlijk maatwerk. Hoe we dat vorm kunnen geven, zal in hoge mate onze agenda bepalen in de komende jaren. Wij staan voor goede woningen tegen een aanvaardbare huurprijs. Wij zijn bereid extra te investeren in de duurzaamheid van de woningen voor onze primaire doelgroep om daarmee hun woonlasten te beheersen. Bij vastgoedbeheer voelen we ons verantwoordelijk voor de woonlastenontwikkeling. Tenslotte worden keuzevrijheid en zeggenschap ook in hoge mate beïnvloed door eigendomsverhoudingen. Over een woning die je huurt, heb je andersoortige zeggenschap dan over een woning waar het geheel, of delen ervan, van jou zijn. Daarom bieden we ook woningen aan in andere eigendomsvormen dan huur als dat verantwoord past. Goed beheren maar ook veel bouwen Goed beheer van de woningen en kwaliteit in de dienstverlening naar de klant is een vanzelfsprekendheid. Actief op zoek naar kansen om te blijven bouwen voor een goed samengestelde toekomstbestendige woningvoorraad is van essentieel belang voor zowel huurders als woningzoekenden. Duurzame oplossingen Diverse herstructureringsopgaven vragen om grote investeringen en goede samenwerking met bewoners. Voorop bij dit alles, maar ook bij het realiseren van nieuwbouwopgaven, staat de duurzaamheid en waardevastheid van de gekozen oplossingen. Dat vraagt niet alleen om de eerder getoonde architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit. Aandacht voor flexibele woningplattegronden en goede toegankelijkheid voor ouderen zijn minstens zo belangrijk. Ook de marktontwikkeling, de woonlastenontwikkeling en bedrijfsmatige overwegingen bepalen onze aanpak. Expliciete maatschappelijke agendering en verantwoording Als maatschappelijk ondernemer staan we midden in de maatschappij. Daarbij hoort dat we niet alleen zelf onze maatschappelijke opdracht en agenda bepalen, maar die nadrukkelijk laten mee-agenderen door lokale belanghouders. Onze aanwezigheid en inzet mag nooit vanzelfsprekend zijn, maar moet als het ware telkens weer in een constante dialoog met onze omgeving verdiend en herbevestigd worden. Dat vraagt om een open houding,

5 beïnvloedingsruimte, maar ook om passende instrumenten in de bedrijfsvoering. Met als uitgangspunt dat we onszelf niet vrijblijvend willen verantwoorden over onze prestaties. Actief aan de slag We nemen voluit en zonder reserves onze verantwoordelijkheid om te werken aan betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit van het wonen. We wachten niet tot men een beroep op ons doet, maar zijn actief op zoek naar maatschappelijke opgaven. Geen afhoudende bewegingen en ja, maar gedrag, maar daar zijn we voor!, of laten we samen kijken hoe het kan lukken!. We geven garanties af rond maatschappelijk presteren en zijn afkerig van vrijblijvendheid. We zetten ons ook in voor bijzondere doelgroepen. Het juiste rendement Maatschappelijke opgaven kan je alleen aanpakken op basis van een gezonde financiële huishouding. Ons motto is verdienen waar het kan, om te kunnen investeren waar het moet. Dat vraagt om balans in financieel en maatschappelijk rendement. Uitgangspunt is dat we financieel rendement alleen laten liggen als daar concreet maatschappelijk rendement tegenover staat. Dat vraagt enerzijds om meer ondernemerschap in het maximaliseren van opbrengsten en minimaliseren van kosten waar dat kan. En anderzijds om het scherper definiëren en stuurbaar maken van onze maatschappelijke bijdrage. Wij staan voor een warme zakelijkheid. Beter Wonen is een corporatie die goed is voor Almelo e.o.: dichtbij, betrokken, toegankelijk, ondernemend, vernieuwend, betrouwbaar, solide en integer. Daarbij streven we naar een goed evenwicht tussen financieel en maatschappelijk rendement. Continuïteit waarborgen wij door een verantwoord financieel beleid en door onze investeringsbeslissingen mede te baseren op in de branche gebruikelijke, conservatieve parameters die ook door onze financiële toezichthouders worden gehanteerd. Continuïteit van de onderneming is voor ons een belangrijke uitdaging. Wat nodig is, is lef. Het werken aan de corporatie van de 21 e eeuw vraagt om veel veranderingen. We zijn ons ervan bewust dat onze blik mede bepaald is door het verleden. We hebben nog veel te leren en ook bij ons gaat alles nog lang niet goed. Het goede willen we behouden, maar we gaan actief op zoek naar nieuwe inzichten en een nieuwe kijk op wonen. Voorbeelden zijn het anders gaan denken over vastgoed en exploitatie (hoezo alleen huurwoningen?), over klantsturing (meer ruimte voor het binnenonderhoud, flexibiliteit in woonconcepten en dienstverlening) en over organisatieontwikkeling (van blauwdruk- naar ontwikkelingsdenken). Gevolgd door het ook daadwerkelijk anders gaan doen: we laten het niet bij praten, maar willen ook - met vallen en opstaan - gewoonweg doen. We hebben de ambitie te laten zien dat het ook anders kan en dat corporaties het waard zijn opnieuw uit te vinden. Binnen onze organisatie is veel ruimte voor ontwikkeling, ondernemerschap en eigen verantwoordelijkheid binnen de kaders van transparantie, stuurbaarheid en controleerbaarheid. Zo realiseren wij het innovatieve en ondernemende karakter dat nodig is om goed te kunnen inspelen op de veranderende wensen van onze klant en de maatschappij. Onze betrokken opstelling en cultuurwaarden (Klantgericht, Professioneel,

6 Resultaatgericht, Transparant en Integer) vormen de basis voor het gedrag en de (werk)houding van alle medewerkers. Beter Wonen wil open zijn, zodat iedereen weet wie we zijn en hoe we opereren. Dat kan alleen in een duidelijke dialoog en in een transparante omgeving. De doelstellingen van directie en management zijn helder. Dat motiveert onze medewerkers. Het stimulerende werkklimaat kenmerkt zich verder door het geven van verantwoordelijkheden en steun alsook het bieden van goede faciliteiten om het werk op een goede manier te kunnen doen. Ambities maak je samen waar Een maatschappij die steeds sneller verandert en een corporatie die midden in deze veranderingen een leidende rol wil spelen in de regio. Dat kan alleen als medewerkers zich betrokken voelen bij hun werk en ruimte krijgen voor ondernemen. Daarvoor moeten verantwoordelijkheden diep in de organisatie liggen. Van het management vraagt dat om een heldere visie en koers als ook sturen op resultaten. En van medewerkers vraagt dat professionaliteit en de bereidheid om verantwoordelijkheid te dragen voor het eigen handelen en samen te werken met collega s. Minstens zo belangrijk is dat we actief de samenwerking zoeken met andere partijen. De complexheid van vele bouw- en huisvestingsopgaven kan niet zonder een effectief partnerschap met lokale overheden, maatschappelijke organisaties en marktpartijen. Aan volkshuisvestelijke opgaven in de stad en wijken en in andere gemeenten binnen de regio Almelo werken wij in strategische allianties graag en veelvuldig samen met (lokale en regionale) partners. Zorg- en welzijnsinstellingen nemen daarbij een bijzondere positie in. Echter, ook met collega-corporaties trekken we gezamenlijk op om het wonen op een hoger plan te tillen. Onze organisatie Om onze ambitie voor de komende tijd waar te maken zullen we ook onze organisatie moeten bijstellen. Daarvoor is een proces van organisatieontwikkeling voorbereid. Organisatieaspecten Onze kernwaarde is betrokken. Dat past goed bij ons. Betrokkenheid zegt iets over hoe we bij Beter Wonen in het leven staan, hoe we werken, hoe we met elkaar omgaan en hoe we met onze relaties omgaan. Of we nu stelling moeten nemen in onderhandeling met een gemeente of met huurders die in de knel zitten. In alle situaties willen we betrokken zijn. Dat is de grondhouding van al onze medewerkers. Betrokkenheid is niet louter een sociaal vertrekpunt. Natuurlijk, we zijn betrokken bij de mens, het individu. Maar daar past zeker een zakelijk handelen bij. Betrokkenheid slaat ook op verstand van zaken dat we kunnen etaleren. Het is een mooie vlag om te laten zien waarom we zo handelen. We zijn betrokken bij de toekomst, we willen onze visie uitdragen en een innovatieve,

7 ambitieuze corporatie zijn. We zijn betrokken bij onze omgeving, we willen een bijdrage leveren door bijzondere gebouwen en woonomgevingen te ontwikkelen en door open te staan voor alle doelgroepen in de maatschappij. We zijn betrokken bij ons vak, onze mensen benaderen hun vak met een warm zakelijke instelling en willen het beste leveren, zowel in service als in kwaliteit. Dat is de betrokkenheid van Beter Wonen! We zien dat als volgt weergegeven: In deze lijn passen we onze organisatie aan. De nieuwe organisatie wordt georganiseerd op basis van de volgende besturings- en organisatieprincipes. Visie op medewerkers en organisatie Voor de komende jaren kiezen wij voor veel activiteiten en bijdragen voor onze klanten en relaties. Dat vraagt ook veel van onszelf en onze organisatie. Onze medewerkers zijn de belangrijkste factor om onze doelstellingen waar te maken. Onze medewerkers zullen onze uitgangspunten ten opzichte van klanten en partners uitvoeren en uitdragen. Dat vraagt hart voor mensen voor wie wij werken. Dat betekent ook dat wij onze medewerkers de ruimte willen geven toe te groeien naar die veranderende opstelling van Beter Wonen. Er zullen algemene kaders zijn waarbinnen

8 medewerkers ruimte en regelmogelijkheden krijgen om initiatieven te nemen. Die ruimte gaat samen met een grotere verantwoordelijkheid. Er wordt minder van bovenaf gestuurd: medewerkers worden uitgenodigd en uitgedaagd meer initiatieven te nemen en daarover verantwoording af te leggen. Medewerkers worden uitgedaagd om met elkaar nieuwe wegen en mogelijkheden te zoeken. Door projectmatig werken, werken medewerkers uit verschillende teams/afdelingen met elkaar samen. Ze mogen van Beter Wonen steun verwachten bij het uitwerken en vormgeven van de uitgangspunten van de corporatie en hun eigen rol daarin. Richting, ruimte, rekenschap Bij verantwoordelijkheden laag in de organisatie leggen, past een organisatie die ondernemerschap stimuleert en waarbij leiderschap gericht is op verantwoordelijkheden geven en laten dragen. We gunnen elkaar verantwoordelijkheid en durven verantwoordelijkheid te nemen. We maken medewerkers echt verantwoordelijk en geven hen vertrouwen en heldere kaders mee (richting, ruimte en rekenschap). We verwachten dat meer ruimte en meer verantwoordelijkheid leidt tot minder regels, overleg en bureaucratie. Directie en managers vervullen daarbij een voorbeeldfunctie. Leren en ontwikkelen Beter Wonen zet in op leren en ontwikkelen. We stimuleren het volgen van opleidingen, leren en zetten in op kennisdeling. We werken aan een managementstijl en organisatieopzet die kansen bieden en medewerkers ondersteunt. Besturingsconcept van de nieuwe organisatie De nieuwe organisatie wordt opgebouwd vanuit de volgende uitgangspunten: - Een directeur/bestuurder, eindverantwoordelijk voor de strategische positie in de regio, de uiteindelijke prestaties, de strategische koers en de gehele bedrijfsvoering. - De directeur-bestuurder voert zijn werkzaamheden uit in overleg en samenspraak met collega directielid en managementteam. - Een Raad van Commissarissen met name gericht op het bewaken van de maatschappelijke doelstellingen en de continuïteit bij het bereiken van deze doelstellingen. - Een Ondernemingsraad als volwaardig gespreks-/overlegpartner over alle belangrijke aangelegenheden. - Een actieve en open relatie naar de SHBW als belangrijke overlegpartner op het brede werkdomein. - Een actief, betrokken en deskundig managementteam dat de dagelijkse activiteiten van de organisatie laat aansluiten bij de lange termijn koers van Beter Wonen en een actieve bijdrage levert aan de toekomst van de organisatie. - Een interactief beleidsvormingsproces op de essentiële onderwerpen. - Een werkorganisatie met voldoende delegatie en mandatering, georganiseerd op een gemeenschappelijke verbondenheid bij de koers van de organisatie en ondernemerschap.

9 - Aansturing van de afdelingen en teams op basis van jaarplannen en decentrale budgetten. Realisatie Om de geformuleerde ambitie te realiseren wordt de organisatie opnieuw vormgegeven. In dat verband wordt gewerkt met 3 prestatievelden: 1. Wonen/Klant/Markt 2. Vastgoed 3. Financiën en bedrijfsvoering Dit zijn de 3 hoofdgebieden waarop de organisatie voor haar primaire bedrijfsprocessen actief is. Daarnaast is er een compacte centrale staf. Het profiel van de nieuwe organisatie is als volgt weer te geven: VVE-beheer RvC Dir/best Adj.dir. Klachtencommissie SHBW OR Staf - Planontwikkeling - P&O/HRM - Communicatie - Secretariaat Wonen/Klant/Markt - Klantencentrum - Team markt - Team wonen Vastgoed - Projectbureau - Technische Dienst - Bedrijfsbureau Finan./Bedrijfsv. - Controller - Post & Archief - P&C en informatievoorziening - ICT - HHD

10 Ad 1 In dit onderdeel is sprake van alle direct aan individuele klanten verbonden processen en activiteiten. De manager Wonen/Klant/Markt is verantwoordelijk voor het realiseren van het gewenste woningaanbod, strategische projecten en het ontwikkelen van (nieuwe) concepten voor klantgroepen binnen de resultaatsgebieden alsmede het managementcontract, zodanig dat de doelstellingen van Beter Wonen op decentraal niveau worden gerealiseerd. Het gaat daarbij om de volgende hoofdprocessen die in aparte teams zijn ondergebracht. De afdeling is gericht op marktvraag, klanttevredenheid, wijk/marktvisie en portefeuillemanagement. Wonen/Klant/Markt Klantencentrum Team Markt Team Wonen - Verhuur - Huuradministratie - Incasso - Verhuistoezicht - Receptie - Techniek - Verhuur vrije sector - Verkoop - BOG/MOG - Marktontwikkeling Wijkteams Ad 2 In dit onderdeel is sprake van het brede proces van vastgoedbeheer, monitoring en realisatie. De manager Vastgoed is met de planontwikkelaar betrokken bij de projectontwikkeling, het -risico, en het vastgoedbeheer van Beter Wonen en dienstverlening van het bedrijfsbureau. De 3 genoemde aspecten worden in separate bedrijfsteams gepositioneerd. Medewerkers werken op basis van marktvisie/wijkvisie, marktonderzoek en portefeuillestrategie.

11 Vastgoed Projectbureau Technische Dienst Bedrijfsbureau - Projectleiding nieuwbouw & grootonderhoud - Planmatig onderhoud - Werkvoorbereiding - Onderhoudsdienst - Magazijn/werkplaats - Planning/begroting vastgoed - Tekenkamer/werkvoorbereiding Ad 3 Deze eenheid is verantwoordelijk voor de hoofdprocessen met betrekking tot finance/control en bedrijfsvoering. De manager Financiën & Bedrijfsvoering is verantwoordelijk voor het realiseren van de vastgestelde doelstellingen op het gebied van Financiën, ICT, Post & Archief/Facilitaire zaken, Bedrijfsvoering, Treasury, AO/IC en personeelsbeheer, op zodanige wijze dat de doelstellingen van Beter Wonen worden gerealiseerd. Financiën en Bedrijfsvoering Controller HHD P&A/Fac.zaken Planning & Control en informatievoorziening ICT Naast deze 3 hoofdgebieden is sprake van een centraal stafbureau. Dit fungeert als support naar de gehele organisatie en is gericht op het realiseren van organisatiebrede doelen en is specialistisch adviseur/ondersteuner naar het lijnmanagement en medewerkers. De stafleden werken inhoudelijk collegiaal samen en leggen verantwoording af aan de

12 directie. In het stafbureau worden ondergebracht: - planontwikkeling; - HRM; - communicatie/relatiemanagement; - secretariaat.

Lokaal betrokken, regionaal verbonden

Lokaal betrokken, regionaal verbonden Lokaal betrokken, regionaal verbonden Beweeg de muis over de tekstblokken en klik Voorwoord Lokaal betrokken, regionaal verbonden Dat is de titel van het ondernemingsplan 2014-2018 van. Omdat dat is wat

Nadere informatie

Wij zijn Brabantse Waard

Wij zijn Brabantse Waard Wij zijn Brabantse Waard Gastvrij wonen Inhoudsopgave 3 Wie is Brabantse Waard 4 Een organisatie met een transparante structuur 5 Onze missie en visie 5 Doelstellingen waarin de gast centraal staat 6 Onze

Nadere informatie

vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG

vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG 2018-2028 oktober 2017 1 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD ONZE VISIE ONZE MISSIE p. 3 p. 5 p. 7 ONZE KERNWAARDEN p. 7 EEN ECHTE HEERLENSE

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningstichting Putten

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningstichting Putten Profielschets Directeur-bestuurder Woningstichting Putten ERLY the consulting company Opdrachtgever: Woningstichting Putten Datum: 21 oktober 2014 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Woningstichting Putten

Nadere informatie

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan 2017-2020 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Hier staan we voor 3. Woningbezit 4. Huurders 5. Vitale wijken en buurten 6. Financiën 7. Organisatie Voorwoord samen werken

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op 17-5-2017 TBV Wonen is een betrokken en klantgerichte woningcorporatie met ruim 7500 woningen in Tilburg. Zij richt zich op de huisvesting

Nadere informatie

Toezichtsvisie Woonstichting Land van Altena

Toezichtsvisie Woonstichting Land van Altena Toezichtsvisie Woonstichting Land van Altena Versie 2017.1 Vastgesteld door de RvC op 25 oktober 2017 Algemeen 1. Omgeving 1.1 Woonstichting Land van Altena Woonstichting Land van Altena is een woningcorporatie

Nadere informatie

SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST

SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST INLEIDING De wereld om ons heen is volop in beweging en aan corporaties worden steeds hogere eisen gesteld. Met het ondernemingsplan 2012-2016 spelen we in op deze ontwikkelingen.

Nadere informatie

Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur

Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur Versie: 2019.01 Vastgesteld door RvC: oktober 2016 Opnieuw vastgesteld: 6 maart 2019 Gezien door de bestuurder: 6 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Profielschets

Nadere informatie

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen!

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Samenvatting ondernemingsplan Samenvatting ondernemingsplan Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Dat is

Nadere informatie

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015 Echt thuis Ondernemingsplan 2011-2015 2 INLEIDING Mooiland is een woningcorporatie met circa 27.000 woningen verspreid over ruim 150 gemeenten in heel Nederland. Daarmee zijn wij een van de twintig grootste

Nadere informatie

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Versie: september 2018 Vastgesteld door raad van commissarissen en bestuur: 19 november 2018 Inleiding Met de invoering van de Woningwet per 1 juli 2015

Nadere informatie

BETER WONEN VECHTDAL: DICHT ER BIJ

BETER WONEN VECHTDAL: DICHT ER BIJ BELEIDSVISIE BETER WONEN VECHTDAL 2016 BETER WONEN VECHTDAL: DICHT ER BIJ MISSIE: KERNWAARDEN: MOTTO: IN BONDGENOOTSCHAP EN BETROKKENHEID BIJ MENSEN EEN VEILIGE, VERTROUWDE EN DIERBARE WOON- EN LEEFOMGEVING

Nadere informatie

1. Klantrelatie. Ambitie Gerichter in verbinding, meer oog voor persoonlijke omstandigheden en oplossingen; zoveel mogelijk digitaal ondersteund.

1. Klantrelatie. Ambitie Gerichter in verbinding, meer oog voor persoonlijke omstandigheden en oplossingen; zoveel mogelijk digitaal ondersteund. 1. Klantrelatie Gerichter in verbinding, meer oog voor persoonlijke omstandigheden en oplossingen; zoveel mogelijk digitaal ondersteund. meer persoonlijke aandacht en maatwerk in onze dienstverlening.

Nadere informatie

Route KOERS. Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken. gericht op oplossingen. samen met klanten en partners. met begrip voor hun situatie

Route KOERS. Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken. gericht op oplossingen. samen met klanten en partners. met begrip voor hun situatie KOERS 2018-2023 Route 23 Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken gericht op oplossingen Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken Poeldijk 2, 3621 CZ Breukelen Telefoon (0346) 25 94 90 E-mail info@vechtenomstreken.nl

Nadere informatie

Ondernemingsstrategie Het begint met wonen

Ondernemingsstrategie Het begint met wonen Ondernemingsstrategie 2019-2022 Het begint met wonen Het begint met wonen Persoonlijke aandacht voor onze huurders, oog voor elkaar, focus op samen. Het is waar Openbaar Belang voor staat en wat ons als

Nadere informatie

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014 Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 PROFIEL RAAD VAN COMMISSARISSEN 1. Kerntaken van de raad van commissarissen

Nadere informatie

Visiedocument. Betrokken. Betrouwbaar. Vernieuwend.

Visiedocument. Betrokken. Betrouwbaar. Vernieuwend. Visiedocument Betrokken. Betrouwbaar. Vernieuwend. Onze visie en ambitie De ontwikkelingen in de corporatiewereld volgen elkaar in hoog tempo op. Om er een paar te noemen: de maatschappelijke discussie

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING)

TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING) RvC 23-10-2014; pt. 9 TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING) Vastgesteld d.d. 23-10-2014 DE ORGANISATIE is een ondernemende, maatschappelijk gedreven en ambitieuze

Nadere informatie

Profiel raad van bestuur KleurrijkWonen

Profiel raad van bestuur KleurrijkWonen Inleiding Het bestuur van de stichting wordt gevormd door een raad van bestuur van twee leden. In dit profiel wordt het woord bestuurder gebruikt voor raad van bestuur en bestuurder. De corporatie functioneert

Nadere informatie

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters 1 inhoud ONZE VISIE 4 INHOUD ONZE MISSIE 4 ONZE DOELEN 5 1. KLANTGERICHT DIENSTVERLENEN 6 2. BETAALBARE WONINGEN

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

Missie We zijn een maatschappelijke vastgoedonderneming, die met en voor bewoners samenwerkt aan krachtige wijken met toekomstwaarde.

Missie We zijn een maatschappelijke vastgoedonderneming, die met en voor bewoners samenwerkt aan krachtige wijken met toekomstwaarde. Governance handboek Besturingsmodel Havensteder Inleiding Het besturingsmodel van woningcorporatie Havensteder maakt de verbanden zichtbaar tussen missie, visie en strategie. En de daarvan afgeleide doelstellingen,

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016

VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016 VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016 Woningcorporaties staan voor het huisvesten van mensen met een bescheiden inkomen en voor kwetsbare groepen. Woningcorporaties

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden.

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEID EFFICIËNT EN ZICHTBAAR NAAR EEN CENTRUM VOOR REVALIDATIE

STRATEGISCH BELEID EFFICIËNT EN ZICHTBAAR NAAR EEN CENTRUM VOOR REVALIDATIE STRATEGISCH BELEID 2013 2014 NAAR EEN EFFICIËNT EN ZICHTBAAR CENTRUM VOOR REVALIDATIE UMCG Centrum voor Revalidatie Strategisch beleidsplan 2013-2014 Vastgesteld op 1 november 2012 Vooraf Met het strategisch

Nadere informatie

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN aan ZEEUWS- VLAANDEREN Samen bouwen Dit is de gezamenlijke visie van Clavis, Woonstichting Hulst en Woongoed Zeeuws- Vlaanderen op de sociale volkshuisvesting in Zeeuws-Vlaanderen. Ons motto: samen bouwen.

Nadere informatie

KoersWijzer. Woningstichting Leusden

KoersWijzer. Woningstichting Leusden KoersWijzer Woningstichting Leusden KoersWijzer Inleiding In deze koerswijzer staan quotes uit de gesprekken met onze huurders, en stakeholders. Deze quotes zijn te herkennen aan de gekleurde vakken.

Nadere informatie

Visie op besturen en toezicht houden bij Goed Wonen Gemert

Visie op besturen en toezicht houden bij Goed Wonen Gemert Visie op besturen en toezicht houden bij Goed Wonen Gemert Inleiding Goed Wonen Gemert staat als corporatie midden in de samenleving en opereert vanuit haar missie: Wij zijn een maatschappij gedreven organisatie.

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN Functie-eisen Algemene eisen Academisch niveau van denken en functioneren en inzicht in (strategische) bestuurlijke processen binnen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Missie en kernwaarden Ambitie en speerpunten Doorvertaling organisatie...6

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Missie en kernwaarden Ambitie en speerpunten Doorvertaling organisatie...6 Strategisch kader 2013-2017 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Missie en kernwaarden...3 3. Ambitie en speerpunten...5 4. Doorvertaling organisatie...6 1 1. Inleiding Ons vorige ondernemingsplan Wonen

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA Profiel Raad van Toezicht Stichting de Woonmensen/ KWZA KP 14 november 2012 1 Inleiding Uitgangspunt voor de bezetting van de Raad van Toezicht is, dat deze bestaat uit generalisten die gezamenlijk een

Nadere informatie

Finale versie d.d. september Profiel Raad van Commissarissen Rentree

Finale versie d.d. september Profiel Raad van Commissarissen Rentree Profiel Raad van Commissarissen Rentree Rentree verhuurt circa 3800 woningen en zakelijke ruimtes in Deventer; in de oude binnenstad, in bestaande wijken en in nieuwbouwwijken. Rentree bouwt aan de toekomst

Nadere informatie

Profielschets ten behoeve van de leden van de Raad van Commissarissen

Profielschets ten behoeve van de leden van de Raad van Commissarissen Profielschets ten behoeve van de leden van de Raad van Commissarissen Algemeen kwaliteitsprofiel Uitgangspunt voor de bezetting van de Raad van Commissarissen is, dat de Raad uit generalisten bestaat die

Nadere informatie

Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem

Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem Versie: 9 juni 2017 Vastgesteld door Raad van Toezicht en Raad van Bestuur: 21 juni 2017 Inleiding Met de Invoering

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen R.K. Woningbouwvereniging Zeist

Profielschets Raad van Commissarissen R.K. Woningbouwvereniging Zeist Profielschets Raad van Commissarissen R.K. Woningbouwvereniging Zeist 1. Inleiding De RvC van de R.K. Woningbouwvereniging Zeist heeft drie taken: - toezicht houden op het bestuur en op de gang van zaken

Nadere informatie

DE ALLIANTIE. DIRECTEUR AMSTERDAM-ALMERE en VvE DIENSTEN. mei 2014 HCG/TK/ES

DE ALLIANTIE. DIRECTEUR AMSTERDAM-ALMERE en VvE DIENSTEN. mei 2014 HCG/TK/ES DE ALLIANTIE DIRECTEUR AMSTERDAM-ALMERE en VvE DIENSTEN mei 2014 HCG/TK/ES DE ORGANISATIE is een ontwikkelende woningcorporatie met bijna 60.000 woningen in de noordvleugel van de Randstad. Vier regiobedrijven

Nadere informatie

Groei is van belang. Ondernemingsplan

Groei is van belang. Ondernemingsplan Groei is van belang Ondernemingsplan 2017-2021 Waar staan we voor? Arcade: mensen en wonen Wij zijn een maatschappelijk betrokken, initiatiefrijke en sociale onderneming. Wij verhuren en beheren circa

Nadere informatie

Waar komen we vandaan? tiwos. Wat hebben we nodig? Thuis in de Buurt. Waar. staan we. Waar. voor? gaan we. voor? beleidsplan 2012-2016

Waar komen we vandaan? tiwos. Wat hebben we nodig? Thuis in de Buurt. Waar. staan we. Waar. voor? gaan we. voor? beleidsplan 2012-2016 Waar komen we vandaan? tiwos Wat hebben we nodig? Waar staan we voor? Waar gaan we voor? beleidsplan 2012-2016 Extern De meest relevante omgevingsfactoren: politiek De overheid trekt zich terug, bezuinigt

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen

Profielschets Raad van Commissarissen Profielschets Raad van Commissarissen 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het

Nadere informatie

Vooruit naar de oorsprong

Vooruit naar de oorsprong Vooruit naar de oorsprong strategisch kader 2014-2016 1 Strategisch kader in 12 puntjes 1 We zien goed en plezierig wonen als basis van bestaan 2 We bieden mensen met lagere inkomens goede, passende woonruimte

Nadere informatie

Woonstad Rotterdam Woonstad Rotterdam Onze missie Wonen in een stad waar je trots op kunt zijn. Woonstad Rotterdam heeft de ervaring en het vernuft om dat te realiseren. De mensen van Woonstad Rotterdam

Nadere informatie

Gewoon goed. wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN

Gewoon goed. wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN Gewoon goed wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN 2014-2018 2 WONINGSTICHTING BUITENLUST Hierbij presenteren wij met veel plezier ons ondernemingsplan 2014-2018 met als titel: GEWOON GOED WONEN

Nadere informatie

Dag Fenna, Wil jij dit met hen delen? Met vriendelijke groet, Bert van Rossum Directeur-bestuurder

Dag Fenna, Wil jij dit met hen delen? Met vriendelijke groet, Bert van Rossum Directeur-bestuurder Van: Bert van Rossum Verzonden: donderdag 21 juni 2018 09:05 Aan: Menke, Fenna CC: Schmitz, Jacqueline

Nadere informatie

WIJ ZIJN ACTIUM EN DIT IS ONZE KOERS STRATEGISCHE KOERS

WIJ ZIJN ACTIUM EN DIT IS ONZE KOERS STRATEGISCHE KOERS WIJ ZIJN ACTIUM EN DIT IS ONZE KOERS STRATEGISCHE KOERS 2018-2021 Dit is onze strategische koers, dé leidraad bij ons denken en ons doen. Het is ons kompas, dat richting geeft aan de keuzes die we maken

Nadere informatie

Profielschets. Manager Finance & Reporting. Wooncompagnie. ERLY the consulting company Datum: mei 2016 Telefoonnummer:

Profielschets. Manager Finance & Reporting. Wooncompagnie. ERLY the consulting company Datum: mei 2016 Telefoonnummer: Profielschets Manager Finance & Reporting Wooncompagnie ERLY the consulting company Datum: mei 2016 Telefoonnummer: 035 543 00 88 Wooncompagnie Wooncompagnie is een nuchtere en bescheiden woningcorporatie

Nadere informatie

Belanghouders beleid De Woonplaats

Belanghouders beleid De Woonplaats Belanghouders beleid De Woonplaats Juni 2017 1. Aanleiding De Woonplaats staat midden in de maatschappij. Daarom hechten wij aan een goede relatie met onze belanghouders. Wij willen graag begrijpen wat

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD De RvC van Pré Wonen hecht grote waarde aan het werken conform de principes van good governance, waarbij de Governance code een

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Meerjarenbeleid woonzorgcentrum Sint Anna 2012-2016

Woonzorgcentrum. Meerjarenbeleid woonzorgcentrum Sint Anna 2012-2016 Woonzorgcentrum Meerjarenbeleid woonzorgcentrum Sint Anna 2012-2016 Uniek zijn en uniek blijven Vanaf de oprichting van Stichting Sint Anna in 1976 door de Zusters van Julie Postel, is het woonzorgcentrum

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen l escaut woonservice

Profielschets Raad van Commissarissen l escaut woonservice Profielschets Raad van Commissarissen l escaut woonservice Inleiding Bij het opstellen van de profielschetsen is rekening gehouden met de statuten van l escaut, de Governancecode Woningcorporaties en de

Nadere informatie

PROFIEL VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN

PROFIEL VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN 1. Inleiding Uitgangspunt voor de bezetting van de Raad van Commissarissen is dat deze bestaat uit generalisten die gezamenlijk een multidisciplinair team vormen dat interdisciplinair kan werken. Voor

Nadere informatie

Visie op besturen en toezicht houden

Visie op besturen en toezicht houden Visie op besturen en toezicht houden Vastgesteld door directeur-bestuurder en raad van commissarissen op 14 februari 2018 Inleiding De nieuwe woningwet die op 1 juli 2015 in werking is getreden en de nieuwe

Nadere informatie

Organisatie principes

Organisatie principes Organisatie principes Een overzicht van organisatie principes die als richtsnoer dienen bij het vormgeven van flexibele, innovatieve organisaties. Deze principes zijn gebaseerd op de Moderne Sociotechniek.

Nadere informatie

Profiel van de Raad van Commissarissen van de Stichting Maasdelta Groep

Profiel van de Raad van Commissarissen van de Stichting Maasdelta Groep Profiel van de Raad van Commissarissen van de Stichting Maasdelta Groep Raad van Commissarissen Maasdelta Groep vastgesteld op d.d. (wordt vastgesteld op 29 februari 2016) Inleiding Deze profielschets

Nadere informatie

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Profielschets Manager Financiën Omnivera GWZ ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Adviseurs ERLY: drs. Lilian Vos Telefoonnummer: 035 543 00 88 Omnivera GWZ Omnivera

Nadere informatie

Ondernemingsplan Volksbelang Helmond. Veranderen en meebewegen

Ondernemingsplan Volksbelang Helmond. Veranderen en meebewegen Ondernemingsplan 2014-2016 Volksbelang Helmond Veranderen en meebewegen 2 Ondernemingsplan 2014-2016 Veranderen en meebewegen Volksbelang wil met veranderingen meebewegen en daar op een eigen en eigentijdse

Nadere informatie

kiezen voor evenwicht tussen jong & oud in Zandvoort

kiezen voor evenwicht tussen jong & oud in Zandvoort kiezen voor evenwicht tussen jong & oud in Zandvoort 5 Bijdragen aan een krachtige gemeenschap met ruimte voor evenwicht. Inhoud Woord vooraf 5 Richting, ruimte en resultaat Maatschappelijke omgeving 6

Nadere informatie

WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E

WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E Wonen in beweging De CWS is een woningcorporatie in beweging. Een professionele, klantgerichte organisatie die staat voor goed wonen in een aantrekkelijke

Nadere informatie

Samenvatting. Meerjarenvisie Intermaris, voor jou(w) thuis

Samenvatting. Meerjarenvisie Intermaris, voor jou(w) thuis Samenvatting Meerjarenvisie 2019-2022 Intermaris, voor jou(w) thuis Meerjarenvisie 2019-2022 Samenvatting Intermaris, voor jou(w) thuis De bewoner is onze basis Iedereen is gelijk, maar niemand hetzelfde

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018 ONDERWERP Prestatieafspraken 2019 SAMENVATTING Gemeente, de Heemsteedse woningcorporaties Elan Wonen en Pre Wonen en hun huurdersorganisaties Bewonersraad Elan Wonen en Bewonerskern Pre streven een gemeenschappelijk

Nadere informatie

De profielschets is mede gebaseerd op relevante wet- en regelgeving waaronder het BTIV- en op de statuten van Laurentius.

De profielschets is mede gebaseerd op relevante wet- en regelgeving waaronder het BTIV- en op de statuten van Laurentius. 1. Inleiding Uitgangspunt voor de samenstelling van de raad van commissarissen is dat deze bestaat uit generalisten die gezamenlijk een multidisciplinair team vormen dat interdisciplinair kan werken. Voor

Nadere informatie

KOERS. 1. Inleiding: samen meer betekenen

KOERS. 1. Inleiding: samen meer betekenen KOERS 1. Inleiding: samen meer betekenen Samen kunnen we meer doen voor bewoners. Daarom fuseren Woonstichting Etten- Leur en AlleeWonen. Beide corporaties zetten zich afzonderlijk al met hart, ziel en

Nadere informatie

Managementcontract 2013. Beatrijs Kortman, adviseur strategie Portaal Utrecht

Managementcontract 2013. Beatrijs Kortman, adviseur strategie Portaal Utrecht Managementcontract 2013 Beatrijs Kortman, adviseur strategie Portaal Utrecht Programma 2 Wat is het? Ondernemingsplan Managementcontract: 3 thema s - De wensen van de klant zijn de start - Goede en betaalbare

Nadere informatie

RWS Jaarplan

RWS Jaarplan RWS Jaarplan 2012-2013 Het jaarplan 2012-2013 vloeit voort uit het Ondernemingsplan 2012-2016. Het is een concrete uitwerking van wat we in 2013 doen om de lange termijn doelen van het ondernemingsplan

Nadere informatie

VISIE TOEZICHT & BESTUUR. van STICHTING MAASKANT WONEN

VISIE TOEZICHT & BESTUUR. van STICHTING MAASKANT WONEN VISIE op TOEZICHT & BESTUUR van STICHTING MAASKANT WONEN 1 ALGEMEEN Maaskant Wonen is een woningcorporatie met circa 1.850 woningen in beheer. We zijn actief in de gemeente Stein in de Westelijke Mijnstreek.

Nadere informatie

Toezichtvisie l escaut woonservice

Toezichtvisie l escaut woonservice Toezichtvisie l escaut woonservice De maatschappelijke context waarbinnen woningcorporaties acteren is de afgelopen jaren erg aan dynamiek onderhevig. Meer dan voorheen ligt er een grotere nadruk op de

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014

Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014 Woongoed Middelburg Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 1 Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014 Versie 2.1 (aangepast 23 september 2014) De Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningbouwstichting Cothen

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningbouwstichting Cothen Profielschets Directeur-bestuurder Woningbouwstichting Cothen ERLY the consulting company Opdrachtgever: Woningbouwstichting Cothen Datum: april 2015 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Woningbouwstichting

Nadere informatie

1. Doel profielschets Functie van de Raad van Commissarissen Algemeen Kwaliteitsprofiel 2

1. Doel profielschets Functie van de Raad van Commissarissen Algemeen Kwaliteitsprofiel 2 Stichting Mozaïek Wonen Profielschets Raad van Commissarissen Met ingang van 12-05-2016 Inhoudsopgave 1. Doel profielschets 1 2. Functie van de Raad van Commissarissen 1 3. Algemeen Kwaliteitsprofiel 2

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Manager Wonen. bij. Waardwonen

FUNCTIEPROFIEL. Manager Wonen. bij. Waardwonen FUNCTIEPROFIEL Manager Wonen bij Waardwonen PublicSpirit mevrouw drs. Jetske Goudsmit partner 15 mei 2017 Organisatie en context Waardwonen is als woningcorporatie actief op het platteland in de dynamische

Nadere informatie

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN Projectleider Afdeling Iris van Gils Kerngroep Visie/Missie Datum 28 november 2014 Planstatus Vastgesteld in de Fusieraad 24 november 2014 Opdrachtgever Stuurgroep

Nadere informatie

Wat werkelijk van waarde is Ondernemingsplan

Wat werkelijk van waarde is Ondernemingsplan Wat werkelijk van waarde is Ondernemingsplan 2016-2019 woningstichting Het Grootslag Wat is werkelijk van waarde? Inleiding De afgelopen jaren ging de corporatiesector een richting op die in tegenspraak

Nadere informatie

Ilta van der Mast Naar een nieuw systeem van sociale volkshuisvesting

Ilta van der Mast Naar een nieuw systeem van sociale volkshuisvesting Ilta van der Mast Naar een nieuw systeem van sociale volkshuisvesting De wijze waarop de woningmarkt nu georganiseerd is met 2,4 miljoen sociale huurwoningen is niet meer houdbaar. We zullen naar een systeemverandering

Nadere informatie

Strategisch koersplan Onderwijs met Ambitie

Strategisch koersplan Onderwijs met Ambitie Strategisch koersplan 2019-2023 Onderwijs met Ambitie Inhoud Inleiding...3 1. Waar laten we ons door leiden?...4 2. Waar staan we voor? 3. Waar kiezen we voor?... 6 Speerpunt 1: School en kind...6 Speerpunt

Nadere informatie

Gewoon goed wonen! waar we voor staan! waar we voor gaan! Ondernemingsplan

Gewoon goed wonen! waar we voor staan! waar we voor gaan! Ondernemingsplan Gewoon goed wonen! Ondernemingsplan 2016-2020 waar we voor staan! waar we voor gaan! Woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH) heeft een nieuwe koers! Daar zijn we trots op. Wij laten u in deze samenvatting

Nadere informatie

Samen sterk in communicatie. Zomer 2015

Samen sterk in communicatie. Zomer 2015 Samen sterk in communicatie Zomer 2015 Missie Communicatie maakt het leven. Als voor mensen horen of communiceren niet vanzelfsprekend is, maakt Kentalis de beste communicatiemogelijkheden toegankelijk.

Nadere informatie

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn.

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn. Bijlage 1 meerjarenbeleidsplan Missie, visie en kernwaarden SGL In dit document vindt u de hernieuwde Missie, Visie en kernwaarden. In de Missie is beschreven wat SGL uit wil dragen naar buiten. Daarbij

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningbouwvereniging Compaen

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningbouwvereniging Compaen Profielschets Directeur-bestuurder Woningbouwvereniging Compaen ERLY the consulting company Opdrachtgever: Woningbouwvereniging Compaen Datum: juni 2015 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Woningbouwvereniging

Nadere informatie

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Heuvelrug Wonen

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Heuvelrug Wonen Uw imago onder uw regionale belanghouders Resultaten imago-onderzoek Heuvelrug Wonen Over het onderzoek Heuvelrug Wonen heeft in oktober 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat KWH uitvoerde onder

Nadere informatie

Goed bestuur (ook) in de ogen van belanghouders Een zorg van bestuurder (en RvC)

Goed bestuur (ook) in de ogen van belanghouders Een zorg van bestuurder (en RvC) Museumlaan 2 3581 HK Utrecht T 030 2328760 E office.gs@governancesupport.com Corporate governance en de rol van de RvC Goed bestuur (ook) in de ogen van belanghouders Een zorg van bestuurder (en RvC) MKW

Nadere informatie

Dit is onze nieuwe strategische koers!

Dit is onze nieuwe strategische koers! woongeluk Dit is onze nieuwe strategische koers! Hiermee geven wij invulling aan onze visie op wonen in Drenthe en Groningen en de rol die wij daarin innemen. Wij gaan het verschil maken! Niet gewoon ons

Nadere informatie

herijkte ondernemingsplan 2016 / 2017 WONINGSTICHTING SWZ

herijkte ondernemingsplan 2016 / 2017 WONINGSTICHTING SWZ herijkte ondernemingsplan 2016 / 2017 WONINGSTICHTING SWZ Voorwoord Voor u ligt het herijkte ondernemingsplan van SWZ. Dit is het antwoord op de vraag die we onszelf en onze belangrijkste stakeholder huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

Woonstichting Hulst presteert evenwichtig en goed over de volle breedte

Woonstichting Hulst presteert evenwichtig en goed over de volle breedte Woonstichting Hulst presteert evenwichtig en goed over de volle breedte Woonstichting Hulst is werkzaam in de kern Hulst en heeft daar een bezit van ca. 1. verhuureenheden, waarvan ca. 1.33 wooneenheden.

Nadere informatie

Profiel. Woningbedrijf Velsen. Directeur-bestuurder

Profiel. Woningbedrijf Velsen. Directeur-bestuurder Profiel Woningbedrijf Velsen Directeur-bestuurder Achtergrond Woningbedrijf Velsen is een financieel gezonde en met circa 6800 verhuureenheden de grootste woningcorporatie in Velsen. Daarnaast verhuurt

Nadere informatie

Profielschets. Voorzitter Raad van Commissarissen. Beter Wonen Almelo. ERLY the consulting company Datum: november 2015 Adviseur: drs.

Profielschets. Voorzitter Raad van Commissarissen. Beter Wonen Almelo. ERLY the consulting company Datum: november 2015 Adviseur: drs. Profielschets Voorzitter Raad van Commissarissen Beter Wonen Almelo ERLY the consulting company Datum: november 2015 Adviseur: drs. Lilian Vos Beter Wonen Beter Wonen is een maatschappelijk gedreven en

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF Inleiding De raad van toezicht van Laverhof heeft de wettelijke taak toezicht te houden op de besturing door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Laverhof

Nadere informatie

DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING MBO-COLLEGE ALMERE. ROC van Flevoland

DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING MBO-COLLEGE ALMERE. ROC van Flevoland DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING MBO-COLLEGE ALMERE ROC van Flevoland ROC van Flevoland Het Regionaal Opleidingen centrum van Flevoland behoort tot een van de ruim 40 ROC s van ons land. Inspelend op de veranderende

Nadere informatie

Belanghoudersbijeenkomst

Belanghoudersbijeenkomst V e r s l a g Belanghoudersbijeenkomst Donderdag 17 november was u met ruim 30 andere genodigden aanwezig bij de belanghoudersbijeenkomst van Woningstichting Bergh. Een bijeenkomst waarbij wij graag twee

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder. Woningstichting St. Joseph Almelo. ERLY the consulting company Datum: juli 2017 Adviseur: drs.

Profielschets. Directeur-bestuurder. Woningstichting St. Joseph Almelo. ERLY the consulting company Datum: juli 2017 Adviseur: drs. Profielschets Directeur-bestuurder Woningstichting St. Joseph Almelo ERLY the consulting company Datum: juli 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Woningstichting St. Joseph Almelo (STJA) is als middelgrote

Nadere informatie

VERTROUWEN IS DE BASIS

VERTROUWEN IS DE BASIS VERTROUWEN IS DE BASIS 1 STICHTING ALGEMEEN BIJZONDERE SCHOLENGROEP AMSTERDAM 2 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 1 Inleiding 2 Missie, visie, kernwaarden en motto 2 Onze scholen 4 Strategie en aanpak 7 ABSA beleidspunten

Nadere informatie

Visie op toezichthouden Raad van Commissarissen Stichting Woningbeheer De Vooruitgang

Visie op toezichthouden Raad van Commissarissen Stichting Woningbeheer De Vooruitgang Visie op toezichthouden Raad van Commissarissen Stichting Woningbeheer De Vooruitgang Toezicht vanuit betrokkenheid en nabijheid Het waarborgen van de volkshuisvestelijke inzet in de gemeenschap van Volendam

Nadere informatie

Passie voor mensen Ruimte voor groei

Passie voor mensen Ruimte voor groei Passie voor mensen Ruimte voor groei Hermia Brummelkamp, projectleider wijkontwikkeling: Mensen die ons nodig hebben, kunnen rekenen op persoonlijke aandacht. De rayonopzichter die bij mensen thuiskomt,

Nadere informatie

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Elan Wonen

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Elan Wonen Uw imago onder uw regionale belanghouders Resultaten imago-onderzoek Elan Wonen Over het onderzoek Elan Wonen heeft in oktober 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat KWH uitvoerde onder de regionale

Nadere informatie

HU GERICHT IN BEWEGING

HU GERICHT IN BEWEGING HU GERICHT IN BEWEGING Organisatieontwikkeling HU het verhaal - versie maart 2016 - Agenda Waar komen we vandaan? Waarom gaan we veranderen? Wie willen we zijn? Hoe gaan we dit bereiken? Wat verandert

Nadere informatie

Gedragswijzer Integriteit

Gedragswijzer Integriteit Gedragswijzer Integriteit juli 2014 1 Inleiding Wij zijn Velison Wonen, een woningcorporatie met ambities in Velsen. We willen waarborgen en versterken wat we al zijn: een maatschappelijk betrokken, daadkrachtige

Nadere informatie

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN Op weg naar 2020 Dit is het verhaal van de NUOVO scholengroep. Verantwoordelijk voor voortgezet onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen in de stad Utrecht. Tien openbare scholen bieden samen een breed aanbod:

Nadere informatie

HABEKO WONEN. lid raad van commissarissen. profiel

HABEKO WONEN. lid raad van commissarissen. profiel HABEKO WONEN profiel MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMERSCHAP / HRM Juni 2019 Pagina 1 De organisatie Habeko wonen Habeko wonen is dé woningcorporatie voor Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Benthuizen en

Nadere informatie

Toekomstbestendig 2019

Toekomstbestendig 2019 Toekomstbestendig 2019 20 19 Missie TBV Wonen is een excellente woningcorporatie in Noord-Brabant, die zich richt op het huisvesten van mensen die daarbij een helpende hand kunnen gebruiken. Wij investeren

Nadere informatie

ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID

ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID maart 2018 Inleiding In onderhavige notitie is het organisatie- en personeelsbeleid van de gemeente Rucphen beschreven. Dit organisatie- en personeelsbeleid is in samenspraak

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL DIRECTEUR - BESTUURDER

FUNCTIEPROFIEL DIRECTEUR - BESTUURDER FUNCTIEPROFIEL DIRECTEUR - BESTUURDER december 2014 DE ORGANISATIE Woonstichting is een toegelaten instelling met als statutair werkgebied de gemeente Lelystad. heeft 8.700 woningen (ongeveer 30% van de

Nadere informatie