Leidraad Antibioticamonitoring Producenten Versie /07/2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leidraad Antibioticamonitoring Producenten Versie /07/2014"

Transcriptie

1 1 Leidraad Antibioticamonitoring Producenten Versie /07/2014

2 2 1. INLEIDING AB Register werd op initiatief van Belpork vzw ontwikkeld met als doel het antibioticagebruik binnen de varkenshouderij in kaart te brengen en de verzamelde gegevens te analyseren. Het streven naar een oordeelkundig en duurzaam antibioticabeleid is de ultieme doelstelling bij dit project. Vanuit de deelnemende kwaliteitssystemen wordt aan iedere producent verplicht om alle toegediende of verschafte antibiotica te laten registreren door de verschaffer(s) van de producten via een internetsoftwareprogramma, het AB Register genaamd. Het AB Register bestaat uit een verschafferportaal en een producentenportaal. Elk hebben ze hun specifieke rechten en functionaliteiten. Via deze leidraad wordt het gebruik van het producentenportaal toegelicht. U maakt stap voor stap kennis met de mogelijkheden die deze antibioticadatabank biedt aan de producent en zijn verschaffers. 2. VERSCHAFFERPORTAAL De online registratie van alle toegediende of verschafte antibiotica moet gebeuren door de verschaffer(s) van de producten. Er bestaan drie types verschaffers, namelijk de dierenartsenpraktijk (DAP), de mengvoederfabrikant (MVF) of de apotheker (APO). Het is van het grootste belang dat de producent alle verschaffers vraagt om alle toegediende of verschafte antibiotica te registreren via het verschafferportaal. Enkel zo kan het antibioticagebruik volledig en correct in kaart worden gebracht. Voor de verschaffers wordt een afzonderlijke handleiding voorzien. Ze kan via de website worden geraadpleegd. 3. PRODUCENTENPORTAAL Via het producentenportaal wordt aan iedere producent de mogelijkheid gegeven om de registraties - die door de verschaffers worden ingegeven - te raadplegen. Dit laat hem toe om te controleren of alle gegevens voor zijn bedrijf correct en volledig werden geregistreerd. In wat volgt, wordt toegelicht op welke manier u op een vlotte manier toegang krijgt tot het portaal en welke functionaliteiten het omvat Aanmelden Net zoals de verschaffer kan de producent inloggen via U gebruikt bij voorkeur de browser Google Chrome voor een optimaal gebruiksgemak. Via deze website komt u terecht op de algemene landingspagina van het AB Register waar u alle relevante informatie over het project kan vinden. Druk op de knop aanmelden AB register ter hoogte van het luik voor producenten om toegang te krijgen tot het producentenportaal.

3 3 U komt automatisch terecht op het startscherm van het producentenportaal waar u kunt aanmelden. Uw gebruikersnaam (= beslagnummer) en wachtwoord heeft u per briefwisseling ontvangen. Indien dit niet het geval is, dient u contact op te nemen met de helpdesk. Wanneer u voor het eerst aanmeldt, wordt gevraagd om de opstartprocedure te doorlopen. Hier moet u de basisgegevens van uw bedrijf controleren en eventueel aanvullen of corrigeren. U wordt ook gevraagd om een nieuw wachtwoord te kiezen. Het doorlopen van de opstartprocedure is slechts een eenmalige actie. Wanneer u deze succesvol heeft doorlopen, krijgt u toegang tot de webapplicatie. U ontvangt hiervan ter informatie nog een bevestigingsmail.

4 Opbouw Wanneer u als producent aanmeldt in de antibioticadatabank komt u na het eenmalig doorlopen van de startpagina terecht op de home -pagina. Hier worden de meest recente registraties weergegeven die voor uw bedrijf werden ingebracht door de verschaffer(s).

5 5 Bovenaan het scherm ziet u een groene en zwarte balk. In de groene balk vindt u het tabblad registraties en het tabblad analyse en adviezen. - U kunt via het tabblad registraties alle geregistreerde antibiotica voor uw bedrijf raadplegen, controleren en eventuele fouten melden. - In het tabblad analyse en adviezen wordt een overzicht gegeven van de bedrijfsrapporten na analyse van de ingebrachte gegevens. In de zwarte balk vindt u het tabblad mijn gegevens en het tabblad volmachten. - U kunt via het tabblad mijn gegevens de bedrijfsgegevens raadplegen en u kunt eventuele wijzigingen melden. - Het tabblad volmachten biedt u de mogelijkheid om inzagerechten te geven aan een of meerdere verschaffers. Zij krijgen op deze manier een inzicht in de registraties en bedrijfsrapporten voor uw bedrijf, wat hen kan ondersteunen bij de verdere bedrijfsbegeleiding. Alle verschillende functionaliteiten worden verder in deze handleiding gedetailleerd toegelicht Registraties Om er zeker van te zijn dat alle toegediende en verschafte antibiotica daadwerkelijk geregistreerd staan in de antibioticadatabank, worden twee systemen voorzien om u op de hoogte te houden van de registraties voor uw bedrijf. A. Registratierapporten Via het AB Register wordt maandelijks een registratierapport verstuurd naar uw e- mailadres. Het registratierapport bevat alle registraties die binnen een bepaalde periode werden ingegeven door de verschaffer(s). Deze functionaliteit geeft u de mogelijkheid om op regelmatige tijdstippen na te gaan of alle antibiotica correct en volledig werden geregistreerd. Is dit niet het geval, dan kunt u dit online melden via de applicatie of door contact op te nemen met de verschaffer (zie 3.3.B). U kunt zelf geen registraties wijzigen of verwijderen. U kunt ze enkel raadplegen. De registratierapporten zien er als volgt uit:

6 6 B. Registraties online raadplegen Registraties raadplegen via de website is eveneens mogelijk via het tabblad Registraties. U kunt er de registraties doorzoeken met behulp van een aantal specifieke zoektermen of u kunt er alle registratierapporten consulteren die u via mail werden overgemaakt. Door te klikken op de registratie komt u terecht op het detailscherm waar u alle gegevens per registratie kunt raadplegen. In het detail worden volgende gegevens opgenomen: de datum van aflevering, het type medicijn (afgeleverd product), de afgeleverde hoeveelheid, het doeldier, de indicatie voor gebruik en de gegevens van de verschaffer. Indicatie voor gebruik is geen verplicht veld. Het kan dus best dat dit veld niet werd ingevuld door uw verschaffer. Dit vormt geen probleem. Stelt u vast dat de registratie niet correct is, dan kunt u dit melden aan de verschaffer via de knop Meld het ons. U krijgt een tekstveld te zien waar u kunt aangeven om welke fout het gaat (vb. het aantal geregistreerde verpakkingen is fout, u hebt dit product niet ontvangen, ).

7 7 Na het melden van uw opmerking zal de verschaffer een ontvangen waarin hij wordt gevraagd om de fout recht te zetten. U krijgt een kopie van deze toegestuurd, maar hoeft zelf verder niets te doen Analyse en advies Alle verzamelde registraties worden op gecodeerde wijze (anoniem) overgemaakt aan de wetenschappelijke unit binnen AMCRA vzw. De gegevens worden per bedrijf geanalyseerd en er wordt een individueel bedrijfsrapport opgemaakt op frequente tijdstippen. Dit rapport heeft tot doel een ondersteuning te bieden bij de verdere bedrijfsbegeleiding. Via dit tabblad zal u de bedrijfsrapporten voor uw bedrijf kunnen raadplegen. De eerste bedrijfsrapporten worden verwacht in het najaar Mijn gegevens Via het tabblad mijn gegevens kunt u de basisgegevens van uw bedrijf nakijken. Wijzigingen kunt u telefonisch of via melden waarna de aanpassing zal worden opgenomen in de databank. Zorg ervoor dat uw adres te allen tijde correct is. Dit vormt het belangrijkste communicatiemiddel tussen u en de beheerder van het AB Register.

8 8 Bijkomend kunt u aangeven met welke dierenarts er een contract is voor bedrijfsbegeleiding. U heeft dit reeds moeten opgeven bij het doorlopen van de opstartprocedure, maar op het moment dat een andere bedrijfsbegeleidende dierenarts wordt aangesteld, kunt u hier de wijziging opnemen door op de knop wijzig te drukken. Hier kunt u een nieuwe dierenarts selecteren o.b.v. naam of ordenummer. U kunt er ook de gegevens met betrekking tot de gemiddelde dierbezetting op uw bedrijf raadplegen en uw logingegevens beheren. Gegevens met betrekking tot de gemiddelde dierbezetting worden tijdens de zomer 2014 toegevoegd in het producentenportaal. Deze zijn momenteel niet zichtbaar. De gemiddelde dierbezetting is een cruciaal element voor de analyse van uw antibioticagebruik. Deze gegevens zijn afkomstig van de meest recente Mestbankaangifte indien uw bedrijf over een landbouwernummer beschikt. Is dit niet het geval, dan wordt bijkomende informatie omtrent de dierbezetting gevraagd bij het doorlopen van de startprocedure Volmachten Via het producentenportaal hebt u de mogelijkheid om een volmacht te geven aan een of meerdere verschaffers. De verschaffer krijgt op deze manier toegang tot alle geregistreerde gegevens voor uw bedrijf, alsook tot de analyseresultaten en opgemaakte bedrijfsrapporten. Deze informatie kan ondersteunend zijn voor de verdere bedrijfsbegeleiding. U kunt een volmacht geven via de knop voeg volmacht toe. U kunt een keuze maken uit de verschaffers die reeds een registratie hebben ingegeven voor uw bedrijf of u kunt een andere verschaffer selecteren door in de dropdown andere te selecteren. Op basis van de naam (of het nummer) van de dierenartsenpraktijk of firma kunt u een verschaffer aanduiden in het systeem.

9 9 U kunt een volmacht intrekken door de verschaffer uit de lijst te verwijderen. U doet dit door rechts in het scherm ter hoogte van de betreffende verschaffer op verwijderen te drukken. 4. HELPDESK Hebt u nog vragen waarop u bij het lezen van deze leidraad geen antwoord hebt gevonden, neem dan contact op met de helpdesk. Belpork vzw Koning Albert II-laan 35 bus Brussel Tel : Fax : abregister@belpork.be -

AB Register: Instructieformulier voor de eenmalige registratie van een nieuwe deelnemer

AB Register: Instructieformulier voor de eenmalige registratie van een nieuwe deelnemer September 2018 Betreft: Registratie antimicrobiële dierengeneesmiddelen Beste IKM-deelnemer, Beste melkveehouder, De maatschappelijke bezorgdheid rond geneesmiddelengebruik en antibioticumresistentie is

Nadere informatie

Leidraad Antibioticamonitoring Verschaffers

Leidraad Antibioticamonitoring Verschaffers Leidraad Antibioticamonitoring Verschaffers www.abregister.be Versie 1.0-01/01/2014 1. INLEIDING De antibioticadatabank werd ontwikkeld met als doel alle toegediende of verschafte antibacteriële middelen

Nadere informatie

Antibioticamonitoring Belpork vzw

Antibioticamonitoring Belpork vzw Antibioticamonitoring Belpork vzw Informatieavond Varkensdierenartsen Donderdag 28 november 2013 Kliniekauditorium D Faculteit Diergeneeskunde Merelbeke 1 Agenda 1. Inleiding AMCRA 2. Antibioticamonitoring

Nadere informatie

September 2018 Betreft: Registratie antimicrobiële dierengeneesmiddelen. Beste dierenarts,

September 2018 Betreft: Registratie antimicrobiële dierengeneesmiddelen. Beste dierenarts, September 2018 Betreft: Registratie antimicrobiële dierengeneesmiddelen Beste dierenarts, De maatschappelijke bezorgdheid rond geneesmiddelengebruik en antibioticumresistentie is de laatste jaren sterk

Nadere informatie

Project Antibiotica Registratie. Belpork vzw

Project Antibiotica Registratie. Belpork vzw Project Antibiotica Registratie Belpork vzw Sharon Lagast Geel, 18 maart 2014 Presentatie studiedag Varkens gezond houden Belpork vzw - Certus Certus lastenboek = IKB-kwaliteitslabel voor Belgisch varkensvlees

Nadere informatie

REGLEMENT Versie /01/2017

REGLEMENT Versie /01/2017 REGLEMENT Versie 3.0 01/01/2017 Een initiatief van Belpork vzw. INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL... 1 I. INLEIDING... 3 II. BASISPRINCIPES... 4 III. LEIDRAAD PRODUCENTEN... 6 1. Inleiding... 6 2. Inschrijving...

Nadere informatie

REGLEMENT Versie /04/2017

REGLEMENT Versie /04/2017 REGLEMENT Versie 4.0 01/04/2017 Een initiatief van Belpork vzw. INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL... 1 I. INLEIDING... 3 II. BASISPRINCIPES... 4 1. Algemeen... 4 2. Koppeling Sanitel-Med... 5 III. LEIDRAAD PRODUCENTEN...

Nadere informatie

REGLEMENT Versie /01/2016

REGLEMENT Versie /01/2016 REGLEMENT Versie 2.0 01/01/2016 Een initiatief van Belpork vzw. INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL... 1 I. INLEIDING... 3 II. BASISPRINCIPES... 4 III. LEIDRAAD PRODUCENTEN... 5 1. Inleiding... 5 2. Inschrijving...

Nadere informatie

REGLEMENT. Pluimvee. Versie 1.0

REGLEMENT. Pluimvee. Versie 1.0 REGLEMENT Pluimvee Versie 1.0 15/05/2017 INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL... 1 I. INLEIDING... 3 II. BASISPRINCIPES... 4 1. Algemeen... 4 2. Koppeling Sanitel-Med... 5 III. LEIDRAAD PRODUCENTEN... 7 1. Inleiding...

Nadere informatie

Handleiding. Melkvee

Handleiding. Melkvee Handleiding Melkvee Versie 1.0 01/04/2018 0 INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL... 1 I. BASISPRINCIPES... 3 Algemeen... 3 II. LEIDRAAD PRODUCENTEN... 4 1. Inleiding... 4 2. Inschrijving... 4 3. Overzicht taken producent...

Nadere informatie

HANDLEIDING GEINTEGREERDE REGISTRATIETOOL Versie 1.0

HANDLEIDING GEINTEGREERDE REGISTRATIETOOL Versie 1.0 HANDLEIDING GEINTEGREERDE REGISTRATIETOOL Versie 1.0 1 Inhoud 2 De Webapplicatie... 2 3 Inloggen... 2 3.1 Inloggen als beheerder... 2 3.2 Inloggen als medewerker... 2 4 Medewerkers mandateren... 3 4.1

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

Korte handleiding AB Register Melkvee: technische specificaties

Korte handleiding AB Register Melkvee: technische specificaties Korte handleiding AB Register Melkvee: technische specificaties Er zijn drie mogelijkheden om registraties in te voeren in AB Register: manueel, via Excel of via webservices. Optie 1: Manuele registratie

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Handleiding Mechelenbon, shoppeninmechelen.be en platform Mechelen Winkelstad

Handleiding Mechelenbon, shoppeninmechelen.be en platform Mechelen Winkelstad Handleiding Mechelenbon, shoppeninmechelen.be en platform Mechelen Winkelstad Inhoudstabel A. Registreer je bedrijf... 2 B. Indienen van bonnen... 4 C. Bedrijfsgegevens aanpassen... 6 D. Mijn profiel op

Nadere informatie

Inhoud HANDLEIDING PRODUCENTENPORTAAL BELBEEF

Inhoud HANDLEIDING PRODUCENTENPORTAAL BELBEEF Inhoud HANDLEIDING PRODUCENTENPORTAAL BELBEEF... 2 INLEIDING... 2 AANVRAGEN VAN EEN PASWOORD:... 2 START PRODUCENTENPORTAAL... 4 TABBLAD RUNDEREN... 4 TABBLAD RAPPORTEN... 8 TABBLAD BASISGEGEVENS... 8

Nadere informatie

/ handleiding. /versie /05/2019

/ handleiding. /versie /05/2019 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET BERICHTEN EN CONTACTEN /versie 1.0 27/05/2019 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 De Contactenmodule 4 2.1 Mijn organisatiegegevens beheren 4 2.1.1 Organisatiegegevens beheren

Nadere informatie

Resultaten AB Register Belpork 2014-2015

Resultaten AB Register Belpork 2014-2015 Resultaten AB Register Belpork 2014-2015 Wannes Vanderhaeghen AMCRA wetenschappelijke eenheid Inhoud presentatie A. Introductie AB Register B. Data analyse en rapportering voor AB Register C. Resultaten

Nadere informatie

Handleiding Curasoft. Het cliëntenportaal. Versie 2.0

Handleiding Curasoft. Het cliëntenportaal. Versie 2.0 Handleiding Curasoft Het cliëntenportaal Versie 2.0 Inleiding Het cliëntenportaal is ontwikkeld om cliënten gemakkelijk online toegang te geven tot zijn of haar vragenlijsten, afspraken en informatie over

Nadere informatie

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven Kiwa-NCP Gebruikershandleiding CertIS Pagina 1 van 21 Document geschiedenis versie Datum Omschrijving Auteur 1.0 2011-06-20 Vertaling Nearshoring Solutions

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Mijn Ouderportaal... 5 3.1 Tijdlijn... 5 3.1.1 Meldingen... 5 3.1.2 Kind aanmelden... 6 3.1.2.1 Opvangvorm; Dagopvang en Buitenschoolse

Nadere informatie

Handleiding gebruik vrijwilligerssysteem HaVoC

Handleiding gebruik vrijwilligerssysteem HaVoC Handleiding gebruik vrijwilligerssysteem HaVoC Ga naar http://havoc.vrijwilligerstekort.nl Als je jezelf nog niet geregistreerd via de link in de aanmeld mail kun je jezelf alsnog registreren. Klik op

Nadere informatie

Handleiding Opleidingsverstrekkers

Handleiding Opleidingsverstrekkers Handleiding Opleidingsverstrekkers Inhoudsopgave Handleiding Opleidingsverstrekkers... 1 1. Hoe kan u zich registreren?... 2 1.1 U bent lid van de NGROD en de opleidingsverstrekker is reeds gekend bij

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal Korein

Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal versie 15 januari 2016 Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Inloggen... 4 2. Tijdlijn... 5 2.1. Meldingen... 5 2.2. Kind aanmelden... 6 2.2.1. Dagopvang,

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. 1 Inhoud Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.... 1 Het registratieproces...

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal Korein

Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal versie 15 januari 2016 Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Inloggen... 5 2. Tijdlijn... 6 2.1. Meldingen... 6 2.2. Kind aanmelden... 7 2.2.1. Dagopvang,

Nadere informatie

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website Handleiding Talententicket Inhoudstabel Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website... 1 Registreren van je vereniging wanneer je al bent geregistreerd op de website...

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE

GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE ELEKTRONISCHE TEELT/PERCEELFICHE HANDLEIDING VOOR LANDBOUWERS Versie 16.02.2018 INHOUDSTAFEL 1. Waarom een elektronische perceel-/teeltfiche?... 3 2. Gebruik van de perceel-/teeltfiche

Nadere informatie

Handleiding. Schoolfruit, -groenten en melk

Handleiding. Schoolfruit, -groenten en melk Handleiding Schoolfruit, -groenten en melk 1 1 E-loket... 3 Help functie... 3 Inloggen... 3 Wat heb ik nodig?... 3 Aanmelden... 3 2 Indienen van een erkenningsaanvraag... 5 2.1 Starten... 5 2.2 Selecteren

Nadere informatie

https://pvo-idbeheer.vlaanderen.be

https://pvo-idbeheer.vlaanderen.be HANDLEIDING Gebruikersbeheer voor intergemeentelijke entiteiten april 2015 De toegang tot het online rapporteringsinstrument van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verloopt via het gebruikersbeheerplatform

Nadere informatie

Handleiding Gegevensuitwisseling via de Portal Inburgering voor gemeenten. Participatieverklaringstraject en maatschappelijke begeleiding

Handleiding Gegevensuitwisseling via de Portal Inburgering voor gemeenten. Participatieverklaringstraject en maatschappelijke begeleiding Handleiding Gegevensuitwisseling via de Portal Inburgering voor gemeenten Participatieverklaringstraject en maatschappelijke begeleiding 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Account aanmaken en inloggen

Nadere informatie

InZicht van VOC is het online hulpmiddel dat je helpt inzicht te hebben in het kennis- en opleidingsniveau van jouw medewerkers.

InZicht van VOC is het online hulpmiddel dat je helpt inzicht te hebben in het kennis- en opleidingsniveau van jouw medewerkers. HANDLEIDING Versie 1.6 2 Handleiding InZicht InZicht van VOC is het online hulpmiddel dat je helpt inzicht te hebben in het kennis- en opleidingsniveau van jouw medewerkers. In deze handleiding nemen we

Nadere informatie

Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als boekhandel?

Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als boekhandel? Meta4Books 1 Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als boekhandel? Inhoud Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als boekhandel?... 1 1. Eerste registratie van een Gebruiker... 2 2. Aanmelden van

Nadere informatie

AB Register: tool voor een verbeterd inzicht in het antibioticagebruik op uw bedrijf

AB Register: tool voor een verbeterd inzicht in het antibioticagebruik op uw bedrijf AB Register: tool voor een verbeterd inzicht in het antibioticagebruik op uw bedrijf Wannes Vanderhaeghen Wetenschappelijke eenheid AMCRA INLEIDING 2 Hoe werkt het AB Register? Verschaffer portaal Producenten

Nadere informatie

Praktische handleiding Aanmaak van een account

Praktische handleiding Aanmaak van een account Praktische handleiding Aanmaak van een account Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Start... 4 3. Nieuwe account aanmaken... 4 3.1. Invoeren van bedrijfsinformatie door gebruik van het ondernemingsnummer (KBO-nummer).

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium. Euro-Twice N.V. Handleiding: Registratie. van defecte toestellen. www.eurotwice.be ... Versie 1.

Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium. Euro-Twice N.V. Handleiding: Registratie. van defecte toestellen. www.eurotwice.be ... Versie 1. . Euro-Twice N.V. Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium Handleiding: Registratie van defecte toestellen op www.eurotwice.be Versie 1.03............................ 0. Inhoud: 1. Inleiding

Nadere informatie

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling Bisdom Antwerpen Vicariaat voor het onderwijs Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten 1. INLEIDING Deel 1 : Inloggen als instelling Het inschrijven voor een raamovereenkomst gebeurt per instelling

Nadere informatie

Handleiding Webregistraties opvang/uitstappen

Handleiding Webregistraties opvang/uitstappen 1 Inleiding... 2 2 Aanmelden... 3 2.1 Gebruikersnaam en wachtwoord inbrengen... 3 2.2 Wachtwoord wijzigen... 3 3 Van start gaan enkele algemene principes... 4 4 Ingave van verbruik door leerlingen... 5

Nadere informatie

Handboek voor de LEVERANCIER

Handboek voor de LEVERANCIER Inhuurdesk V. Vos Inhuurdesk@ns.nl Versie 1.0 December 2010 Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave 1. Processchema... 3 2. Aanmelden als leverancier... 4 2.1 Ontvangen van de gebruikersnaam en een wachtwoord...

Nadere informatie

Verkiezingen 2012 HANDLEIDING VOOR HET INVOEREN VAN DE CONTACTPERSONEN EN ADRESSEN PER HOOFDBUREAU. Versie 4.0

Verkiezingen 2012 HANDLEIDING VOOR HET INVOEREN VAN DE CONTACTPERSONEN EN ADRESSEN PER HOOFDBUREAU. Versie 4.0 Verkiezingen 2012 HANDLEIDING VOOR HET INVOEREN VAN DE CONTACTPERSONEN EN ADRESSEN PER HOOFDBUREAU Versie 4.0 INHOUD INLEIDING... 3 1. AANMELDEN... 3 2. EEN CONTACTPERSOON TOEVOEGEN... 4 3. WIJZIGEN VAN

Nadere informatie

HANDLEIDING PRODUCENTENPORTAAL BELBEEF

HANDLEIDING PRODUCENTENPORTAAL BELBEEF HANDLEIDING PRODUCENTENPORTAAL BELBEEF Het producentenportaal van Belbeef is een internettoepassing. Dat wil zeggen dat er niets lokaal hoeft geïnstalleerd te worden, en dat u vanaf gelijk welk toestel

Nadere informatie

Handleiding gebruik van Mestbankloket

Handleiding gebruik van Mestbankloket Handleiding gebruik van Mestbankloket 20/12/ 13 Doel van de handleiding Via deze handleiding wordt u geholpen om op het Mestbankloket in te loggen en krijgt u tips om eventuele problemen met het inloggen

Nadere informatie

Handleiding. AntigoneCloud Editie

Handleiding. AntigoneCloud Editie Handleiding AntigoneCloud Editie. Opmerking vooraf: het platform werkt het best met de browsers Firefox of Google Chrome. Via de website www.ccberingen.be kan u (vanaf 18 mei) rechtstreeks kiezen voor

Nadere informatie

CVO Crescendo. Klik op inloggen, jet kmt terecht in de module inloggen Schakel nu om van het tabblad inloggen naar het tabblad Nieuw account aanmaken

CVO Crescendo. Klik op inloggen, jet kmt terecht in de module inloggen Schakel nu om van het tabblad inloggen naar het tabblad Nieuw account aanmaken Hoofdstuk 6: Rechten beheren gebruikers toevoegen 6.1. Inleiding Om te kunnen testen of een reactie kan gegeven worden op een artikel, moeten we een extra gebruiker toevoegen. Een gebruiker kan zelf het

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE ELEKTRONISCHE TEELT/PERCEELFICHE HANDLEIDING VOOR AFNEMERS

GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE ELEKTRONISCHE TEELT/PERCEELFICHE HANDLEIDING VOOR AFNEMERS GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE ELEKTRONISCHE TEELT/PERCEELFICHE HANDLEIDING VOOR AFNEMERS INHOUDSTAFEL 1. Waarom een elektronische perceel-/teeltfiche?... 3 2. Gebruik van de perceel-/teeltfiche als afnemer...

Nadere informatie

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Deze gebruikershandleiding helpt u stap voor stap doorheen de procedure om uw vestiging te registreren in de webapplicatie en

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS /versie 2.0-26.03.2018 26.03.2018 Handleiding e-loket voor aanvragen inschrijvingsnummers 1/13 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang

Nadere informatie

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet Deze handleiding geeft een uitgebreide uitleg over het online aanvragen en bestellen van 3D geprinte producten bij 3D Worknet. Registreren

Nadere informatie

e-certnl Inhoudsopgave:

e-certnl Inhoudsopgave: Voorwoord: Deze handleiding vertelt u welke acties u moet ondernemen om toegang tot e-certnl te verkrijgen en op welke wijzen u e-certnl kunt starten (zowel de standaard toegang als de noodvoorziening).

Nadere informatie

Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Inhoud UNIFACT2e... 1 Inleiding... 1 Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen (UniFact2)... 1 0.1. Inleiding... 1 0.2. Gebruik

Nadere informatie

Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren

Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren Inhoud 1. Registreren... 2 2. Aanmelden en gezinsleden toevoegen... 8 3. Inschrijven voor activiteiten... 16 1 1. Registreren Stap 1: Ga naar https://reservaties.tervuren.be/

Nadere informatie

VACCINATIE BLAUWTONG HANDLEIDING

VACCINATIE BLAUWTONG HANDLEIDING VACCINATIE BLAUWTONG HANDLEIDING Versie 1 maart 2018 Rapportering via SANITEL WEB-toepassing: https://prd.sanitel.be/web/prd_sanitel_web/pages/signup/loginpage.aspx Registratie van: Beslag waar werd gevaccineerd

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Handleiding. Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be

Handleiding. Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be Handleiding Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be DOCUMENTATIENUMMER VAN DEZE PUBLICATIE 059116 v5 ERIKS +BAUDOIN l Boombekelaan 3 l B 2660 Hoboken l T (03) 829 27 34 l info@eriks.be

Nadere informatie

Dit document probeert u te ondersteunen om uw tickets online te reserveren.

Dit document probeert u te ondersteunen om uw tickets online te reserveren. Dit document probeert u te ondersteunen om uw tickets online te reserveren. 1. Bezoek onze website Ga naar http://www.katkeerbergen.be. De link naar het reservatieformulier kan u vinden op de home pagina

Nadere informatie

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Inhoud 1. Inleiding... - 3-2. Portaal openen... - 4-3. Registreren... - 6-4. Inloggen... - 10-5. Wachtwoord verlopen... - 12-6. Wachtwoord vergeten... -

Nadere informatie

TOELICHTING ONLINE INSCHRIJVEN ACTIVITEITEN GEMEENTE LAAKDAL

TOELICHTING ONLINE INSCHRIJVEN ACTIVITEITEN GEMEENTE LAAKDAL TOELICHTING ONLINE INSCHRIJVEN ACTIVITEITEN GEMEENTE LAAKDAL Beste gebruiker, Deze handleiding is bedoeld voor mensen die zichzelf of hun kinderen online willen inschrijven in één of meerdere gemeentelijke

Nadere informatie

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Deze gebruikershandleiding helpt u stap voor stap doorheen de procedure om uw vestiging te registreren in de webapplicatie en

Nadere informatie

Richtlijnen/handleiding Geïntegreerde registratietool (GIR) Dienst Ondersteuningsplan

Richtlijnen/handleiding Geïntegreerde registratietool (GIR) Dienst Ondersteuningsplan Richtlijnen/handleiding Geïntegreerde registratietool (GIR) Dienst Ondersteuningsplan Versie 1: maart 2018 pagina 1 van 14 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Applicaties die vanaf 1 januari 2017 komen te vervallen...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING. Road User Portal (RUP) - Wijzigen of verwijderen van voertuiggegevens

GEBRUIKERSHANDLEIDING. Road User Portal (RUP) - Wijzigen of verwijderen van voertuiggegevens GEBRUIKERSHANDLEIDING Road User Portal (RUP) - Wijzigen of verwijderen van voertuiggegevens In geval van bijkomende vragen, neem dan contact op met Satellic Customer Support via 00800/72 83 55 42 (vanuit

Nadere informatie

Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als bibliotheek? Inhoud

Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als bibliotheek? Inhoud Meta4Books 1 Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als bibliotheek? Inhoud Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als bibliotheek?... 1 1. Eerste registratie van een Gebruiker... 2 2. Aanmelden

Nadere informatie

Digidentity & ABZ Paspoorten voor veilige en gemakkelijke toegang tot onze portals.

Digidentity & ABZ Paspoorten voor veilige en gemakkelijke toegang tot onze portals. Digidentity & ABZ Paspoorten voor veilige en gemakkelijke toegang tot onze portals. Samen met u bieden we klanten graag de beste oplossingen. Daarom hebben we nieuwe producten, een nieuw Customer Care

Nadere informatie

Software Requirements Specification

Software Requirements Specification Software Requirements Specification PEN: Paper Exchange Network Software Engineering groep 1 (se1-1415) Academiejaar 2014-2015 Jens Nevens - Sander Lenaerts - Nassim Versbraegen Jo De Neve - Jasper Bevernage

Nadere informatie

Handleiding gebruik van Mestbankloket

Handleiding gebruik van Mestbankloket Handleiding gebruik van Mestbankloket 11/09/2015 Doel van de handleiding Deze handleiding helpt u op weg als u zich voor het eerst wilt aanmelden op het Mestbankloket. Ook als u problemen ondervindt bij

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Gebruikers 1. Inleiding 2 2. Inloggen 2 3. Gebruikers aanmaken 3 4. Gebruikers koppelen 5 5. Gebruikers wijzigen 7 6. Gebruikers verwijderen 8 7. Gebruikers

Nadere informatie

Ontdek. Mijn Bibliotheek

Ontdek. Mijn Bibliotheek Ontdek Mijn Bibliotheek 1 Registreer je op Mijn Bibliotheek Goed om weten! Voordat je enthousiast te werk gaat is het goed om dit te weten: De toepassing Mijn Bibliotheek wordt ondersteund door volgende

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS /versie 1.0-8.08.2016 8.08.2016 Handleiding e-loket voor aanvragen inschrijvingsnummers 1/11 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot

Nadere informatie

Handleiding QuoVadis beheermodule EH

Handleiding QuoVadis beheermodule EH Handleiding QuoVadis beheermodule EH Bedrijf: QuoVadis Trustlink B.V. Datum: februari 2016 Versie: 1.1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding...- 2-1 QuoVadis beheermodule eherkenning...- 3-1.1 Inloggen...-

Nadere informatie

Deze handleiding is bedoeld voor huisartsen en verwijzers die toegang hebben tot mijnradboudpatiënten.

Deze handleiding is bedoeld voor huisartsen en verwijzers die toegang hebben tot mijnradboudpatiënten. mijnradboudpatiënten Deze handleiding is bedoeld voor huisartsen en verwijzers die toegang hebben tot mijnradboudpatiënten. Inhoud Inleiding... 1 Inloggen mijnradboudpatiënten... 2 Het hoofdscherm:...

Nadere informatie

Olympus Portal. Inhoud

Olympus Portal. Inhoud Olympus Portal Inhoud 1. Naar de portal gaan 2. Een beheerder van de portal toevoegen 3. Een gebruiker van Office on Wheels toevoegen 4. Contactpersoon voor de facturatie toevoegen 5. Gebruikers wijzigen

Nadere informatie

Praktische handleiding voor het boeken van een vorming in het vormingsfonds Lokale Besturen Kinderopvang, Thuiszorg of Focus op talent

Praktische handleiding voor het boeken van een vorming in het vormingsfonds Lokale Besturen Kinderopvang, Thuiszorg of Focus op talent Praktische handleiding voor het boeken van een vorming in het vormingsfonds Lokale Besturen Kinderopvang, Thuiszorg of Focus op talent 2019-2020 STAP 1 Als alles vlot verlopen is heeft de vormingsverantwoordelijke

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51 / versie 2.1-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens

Nadere informatie

Werkinstructie Klantenportaal Mijn ESNW.

Werkinstructie Klantenportaal Mijn ESNW. Werkinstructie Klantenportaal Mijn ESNW. 1. Registreren 2. Nieuw wachtwoord 3. Contract overzicht 4. Object overzicht 5. Orders 6. Facturen 7. Gegevens 8. Storing melden 9. Afspraak wijzigen 1. Registreren

Nadere informatie

Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren

Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren Inhoud 1. Registreren... 2 2. Aanmelden en gezinsleden toevoegen... 8 3. Inschrijven voor activiteiten... 16 1 1. Registreren Stap 1: Ga naar https://reservaties.tervuren.be/

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens

Nadere informatie

Sanitel-Med Veel Gestelde Vragen v 1.0

Sanitel-Med Veel Gestelde Vragen v 1.0 Sanitel-Med Veel Gestelde Vragen v 1.0 Inhoudstafel Inloggen... 3 Hoe inloggen in Sanitel-Med?... 3 Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?... 3 Meldingen registreren... 3 De veehouder is verplicht

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven leden

Handleiding online inschrijven leden Handleiding online inschrijven leden Gent l 20 augustus 2015 Deze applicatie werd ontwikkeld voor recentere browsers (bv. Internet Explorer 9) Indien u problemen hebt om trainingsgroepen toe te voegen,

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

FAQ - Registratie website

FAQ - Registratie website FAQ - Registratie website 1. Help, ik krijg een foutmelding!... 1 2. Link met NELOS-ledenbestand... 2 3. Ik heb geen registratiemail ontvangen... 3 4. Ik vind mijn bevestigingscode niet... 3 5. Ik ken

Nadere informatie

Medewerkerdossier RAET Handleiding voor de gebruiker Versie april 2015

Medewerkerdossier RAET Handleiding voor de gebruiker Versie april 2015 Medewerkerdossier RAET Handleiding voor de gebruiker Versie april 2015 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding en voorbereiding... 3 2 Inloggen in het Medewerkerdossier... 4 3 Inhoud Mijn dossier Salarisdossier...

Nadere informatie

Bedrijven SEPA machtiging

Bedrijven SEPA machtiging Bedrijven SEPA machtiging Via Rabo Financial Logistics Portal (RFLP) kunt u gebruik maken van de toepassing Bedrijven SEPA machtiging om een machtiging te registreren voor Bedrijven Euroincasso s. Zonder

Nadere informatie

KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN. Gebruikershandleiding

KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN. Gebruikershandleiding / Gebruikershandleiding KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN Gebruikershandleiding 01.12.2018 cjm.vlaanderen.be INHOUD EENMALIG: Registratie & vertegenwoordiging...fout! Bladwijzer

Nadere informatie

Handleiding Connectis EH Beheermodule

Handleiding Connectis EH Beheermodule Handleiding Connectis EH Beheermodule Datum: 01-11-2017 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Inleiding... - 2-1. Connectis EH Beheermodule...- 3-1.1 Inloggen... - 3-1.2 Home... - 5-1.3 Bedrijfsgegevens... - 6-1.4

Nadere informatie

GREENBRIDGE INTRANET GEBRUIKERSHANDLEIDING 0. VOORWOORD 1. REGISTRATIE ALS NIEUWE GEBRUIKER VAN HET SYSTEEM. Door Argus Technologies

GREENBRIDGE INTRANET GEBRUIKERSHANDLEIDING 0. VOORWOORD 1. REGISTRATIE ALS NIEUWE GEBRUIKER VAN HET SYSTEEM. Door Argus Technologies GREENBRIDGE INTRANET GEBRUIKERSHANDLEIDING Door Argus Technologies 0. VOORWOORD In deze handleiding gaan we er van uit dat u een Nederlandstalige webbrowser gebruikt. Indien u een Engelstalige webbrowser

Nadere informatie

HANDLEIDING. Versie 1.5

HANDLEIDING. Versie 1.5 HANDLEIDING Versie 1.5 Handleiding InZicht InZicht van VOC is het online hulpmiddel dat u helpt inzicht te hebben in het kennis- en opleidingsniveau van uw medewerkers. In deze handleiding nemen we u stapsgewijs

Nadere informatie

Handleiding investeren in een Greencrowd-project

Handleiding investeren in een Greencrowd-project Handleiding investeren in een Greencrowd-project Om als investeerder te kunnen deelnemen aan een Greencrowd-project, dienen crowdfunders online een aantal handelingen te doorlopen op www.greencrowd.nl.

Nadere informatie

Handleiding Salariscentrum.nl

Handleiding Salariscentrum.nl Handleiding Salariscentrum.nl Salariscentrum.nl is het online platform waarop verschillende diensten worden aangeboden aan geregistreerde gebruikers van Salarisadministratie en PayCheck van Wolters Kluwer.

Nadere informatie

Handleiding Z login EH Beheer Module

Handleiding Z login EH Beheer Module Handleiding Z login EH Beheer Module Bedrijf: ZET solutions Datum: 16 januari 2013 Versie: 0.2 Inhoudsopgave Inleiding... - 2-1 Z login EH Beheer Module... - 3-1.1 Inloggen... - 3-1.2. Home... - 5-1.3

Nadere informatie

Patiënten handleiding

Patiënten handleiding Patiënten handleiding Met deze handleiding helpen wij u op weg bij het gebruik van het gezondheidsportaal Ondiep. Diensten die wij met dit portaal aanbieden zijn: 1. rechtstreeks een afspraak maken in

Nadere informatie

B. Werkwijze 2 blz Inschrijven voor activiteiten blz. 22

B. Werkwijze 2 blz Inschrijven voor activiteiten blz. 22 1 HANDLEIDING 1. Registreren van klanten / aanmaak account voor het reserveren van sportinfrastructuur blz. 1 A. Werkwijze 1 Registreren: blz. 1 Geregistreerd: blz. 6 Mijn profiel aanpassen en vervolledigen

Nadere informatie

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Inhoud Handleiding clientportaal..... 2 Registreren... 3 Inloggen... 6 Cliëntgegevens bekijken... 8 Persoonlijke instellingen... 9 Uitloggen... 9 Vragen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Inhoud Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio 1 1 Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio (SVP) 1 2 Inloggen 2 3 Openingsscherm 4 3.1 Bovenste

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

PunchCMS Handleiding. Versie 2.0 Oktober 2010

PunchCMS Handleiding. Versie 2.0 Oktober 2010 PunchCMS Handleiding Versie 2.0 Oktober 2010 Inhoud Inhoud...2 1 Inloggen...3 2 De gebruikersinterface...4 2.1 Overzicht...4 2.2 Workflow...5 3 Elementen...6 3.1 Aanmaken...6 3.2 Element vullen of aanpassen...7

Nadere informatie

Handleiding Applicatie- en gebruikersbeheer. Voor hoofdgebruikers

Handleiding Applicatie- en gebruikersbeheer. Voor hoofdgebruikers Handleiding Applicatie- en gebruikersbeheer Voor hoofdgebruikers 01/03/2017 Inhoudstafel Applicatie- en gebruikersbeheer... 3 1. Dashboard... 3 2. Mijn Profiel... 4 3. Mijn bedrijf... 5 4. Mijn Gebruikers...

Nadere informatie

Handleiding Subsidieportaal Agentschap SZW

Handleiding Subsidieportaal Agentschap SZW Handleiding Subsidieportaal Maart 2012 Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Registreren 3 2. Inloggen 3 3. Welkomstpagina 4 4. Mijn gegevens 5 - Aanpassen 6 - Gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen 7 - Contactpersonen

Nadere informatie

In wat volgt bieden we u eerst meer informatie over de werking van de app. Daarna volgt meer informatie over de werking van de webapplicatie.

In wat volgt bieden we u eerst meer informatie over de werking van de app. Daarna volgt meer informatie over de werking van de webapplicatie. 1 Als gebruiker gaat u meldingen maken in naam van School X/Organisatie Y. Hiervoor dient u zich eerst te registreren. U surft naar www.route2school.be en klikt op de knop Registreren. Op het volgende

Nadere informatie

e-certnl Inhoudsopgave:

e-certnl Inhoudsopgave: Voorwoord: Deze handleiding vertelt u welke acties u moet ondernemen om toegang tot e-certnl te verkrijgen en op welke wijzen u e-certnl kunt starten (zowel de standaard toegang als de noodvoorziening).

Nadere informatie