Wie ben jij? Vragenlijst: Welke bedrijfspersoonlijkheid past bij jou?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie ben jij? Vragenlijst: Welke bedrijfspersoonlijkheid past bij jou?"

Transcriptie

1 Wie ben jij? Vragenlijst: Welke bedrijfspersoonlijkheid past bij jou?

2 Wie ben jij en wat past? Jij gaat jouw bedrijf neerzetten als een persoon, met een karakter. Als je jouw bedrijf als een persoon gaat zien, gaat dit jou namelijk helpen met het creëren en vertellen van je verhalen. Je klanten zullen zich kunnen gaan identificeren met je bedrijf en dit zorgt voor herkenning. Dit alles gaat jou helpen bij al jouw marketing- en communicatieacties. Wie ben jij als bedrijf of wie wil jij nu zijn als bedrijf? En waar begin je? Ondernemingen die een positieve impact willen maken kunnen zich vinden in alle 12 persoonlijkheden. Wij hebben de 12 bedrijfspersoonlijkheden onder elkaar gezet. Daarbij hebben wij per type een aantal steekwoorden en stellingen onder elkaar gezet. Geef per persoonlijkheid aan hoe goed dit bij jouw bedrijf past. Denk hierbij niet wie jij bent, maar denk vanuit je bedrijf. Waar staat je bedrijf voor. Als het heel erg goed bij jouw bedrijf past, geef je 10 punten Past het wel goed bij jouw bedrijf, dan geef je 5 punten Past het een beetje wel en een beetje niet, dan geef je 3 punten Past het niet bij jouw bedrijf, dan geef je 2 punten Past het helemaal niet bij jouw bedrijf, dan geef je 1 punt Daarna tel je per persoonlijkheid je punten bij elkaar op. Dit is de bedrijfspersoonlijkheid die het beste bij je past.

3 Optimist De Optimist zelf: Ziet alleen het positieve in van de wereld Positivisme, Optimisme, Onschuld, Eerlijkheid, Geborgenheid, Saamhorigheid, Oprechtheid, Vertrouwen, Puurheid, Geloof hebben in Jouw merk heeft een zeer positief beeld. De focus voor jouw merk ligt op puurheid, eerlijkheid en dat je open kunt zijn. Het belangrijkste voor jouw merk is het rotsvast vertrouwen in de goede intenties van de mens. Jouw merk biedt klanten een veilige omgeving, zodat zij kunnen groeien en hun idealen kunnen bereiken.

4 Goede Buur Goede Buur: De gewone Hollander Realistisch, Haalbaar, Verbondenheid, Bereikbaar, Gewoon, Sympathiek, Behulpzaam, Toegankelijk, Nuchterheid, No-Nonsense, Bescheiden Jouw merk is nuchter, down to earth en zet reële ambities en verwachtingen neer. Jij hebt een realistische kijk op het leven. Jij en jouw klanten zijn op elkaar aangewezen om jullie reële doelen te behalen. Jullie zijn tevreden met wat er al is en wat haalbaar is. Jouw merk geeft op een realistisch en simpele manier invulling aan de behoeftes van jouw klant.

5 Verzorger Verzorger = de helpende hand Persoonlijke Groei, Delen, Gelijkwaardigheid, Aandacht geven, Zorgzaam, Verzorgend, Harmonie, Helpen, Sfeer, Bloeien Centrale drijfveer voor jouw merk is het zorgen voor iets of iemand. Jij zorgt ervoor dat mensen zich gewaardeerd voelen en erbij horen. Jouw merk geeft op een betekenisvolle manier invulling aan de behoefte bij mensen aan groei en je merk steunt ze daarin. Jij helpt jouw klanten te groeien door aandacht en hulp te bieden, zo ontstaat er persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid.

6 Aanbidder Aanbidder = minnaar = verlangen naar Schoonheid, Perfectie, Passie, Liefde, Lust, Verbinden, Relatie, Begeren, Extase, Zintuigen, Liefhebben De schoonheid van jouw product of dienst is voor jouw merk belangrijk. Jouw merk wil onweerstaanbaar zijn voor je klanten. Jouw merk staat open voor de schoonheid van iets of iemand. Jouw klanten worden aangetrokken door de perfectie, luxe of kwaliteit van jouw product en dienst. Jouw merk wakkert het verlangen naar iets of iemand. Jouw product of dienst vervult een verlangen van jouw klant.

7 Grappenmaker Grappenmaker = plezier en lol inzetten Lol maken, Gerechtigheid, Simpliciteit, Verrassen, Humor, Ontspanning, Relativeren, Grappig, Energie De focus van jouw merk ligt op een plezierig en een onbezorgd leven voor jou en jouw klanten. Jouw merk neemt bewust afstand van de dagelijkse verplichtingen en wil genieten van het moment. Humor is daarbij belangrijk, want dit relativeert. Jouw merk helpt klanten te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

8 Rebel Rebel = onbevreesd Gerechtigheid, Uniek, Waarheid, Lef, Vrijheid, Uitdagen, Afzetten, Chaos, Opstand, Tegendraads, Forceren, Doorbreken Jouw merk heeft de ambitie om te breken met de bestaande conventies en een eigen realiteit te creëren. Vrijheid is belangrijk voor jouw merk. Jij daagt de gevestigde orde uit Jouw merk speelt in op de onvrede bij de klant en biedt een aantrekkelijker alternatief, die anders is dan het gangbare in de markt.

9 Ontdekker Ontdekker = de dappere pionier Autonomie, Avontuur, Durf, Onconventioneel, Ontdekken, Verrijking, Individualistisch, Verkennen, Nieuwsgierig, Verdwalen, Intuïtie Jouw merk gaat het liefst zijn eigen weg en ziet het leven als een groot avontuur. Jouw merk is altijd op zoek naar nieuwe ervaringen en om dit te bereiken moet het merk contact zijn grenzen verleggen. Jouw merk begrijpt dat de klant continu uitgedaagd wil worden en hun horizon wil verbreden. Jij biedt hier producten en/of diensten voor aan.

10 Maker Maker = creëart Visionair, Creativiteit, Originaliteit, Maakbaarheid, Vindingrijk, Mogelijkheden zien, Visualisatie, Scheppen, Bouwen, Vernieuwing Jouw merk heeft een creërend vermogen en kan hiermee een nieuwe wereld scheppen voor jouw klant. Jouw merk vindt het leuk en uitdagend om zelf met nieuwe ideeën en uitvindingen te komen. Jouw merk komt met nieuwe mogelijkheden. Jouw merk is in staat om het ontdekbare mogelijk te maken voor je klant.

11 Krijger Krijger = # 1 Perfectie, Willen Winnen, Overtuiging, Moed, Daadkracht, Scoren, Doelgericht, Actie, Presteren, Motiveren, Succes, Concurreren, Ambitie Jouw merk ziet het realiseren van zijn ambities als de grootste uitdaging. Jouw grootste drang is om te willen winnen. Jij vindt dat er maar een de winnaar kan zijn. Jouw merk heeft een helder doel voor ogen en gaat hier voor en geeft nooit op. Jouw merk begrijpt de prestaties van jouw klant en de gedrevenheid, waardoor jij hun kan helpen hun doelen te bereiken. Jij helpt hen nummer 1 te zijn.

12 Magiër Magiër = gelooft in het onmogelijke Intelligentie, Transformatie, Positief, Magie, Beweging, Bewustwording, Veranderen, Fantasie, Rituelen, Heling, Geloven Voor jouw merk is transformatie het kernwoord. Jouw focus is gericht om een ongewenste situatie om te zetten naar een positieve situatie. Voor jouw merk is een positieve mind-set belangrijk. Jij gelooft in een hoger bewustzijn en creëert zo wat jij voor ogen hebt. Jouw merk begrijpt waarin de klant vastloopt en aan welke transformatie er behoefte is. Jij geeft de klant zelf het gevoel (tover)kracht te bezitten en zo haar/zijn situatie te veranderen.

13 Wijze Wijze = kennis is macht Kennis, Wijsheid, Vakmanschap, Inzicht, Slim, Weten, Deskundigheid, Expertise, Verstand, Overzicht, Serieus, Logica Jouw merk is op zoek naar de waarheid en heeft daarom sterk de behoefte om het intellectuele vermogen te ontwikkelen. Jouw merk is kennis gedreven. Jouw merk wordt gezien als expert. Jij communiceert vaak over feiten en weetjes en over de technische aspecten. Jouw merk verbindt met de klant door inhoud, kennis, logica, techniek en uitleg te geven over jouw producten en diensten.

14 Leider Leider= die de weg wijst Kwaliteit, Prestige, Hiërarchie, Orde, Structuur, Controle, Visie, Leiderschap, Premium, Structuur, Kwaliteit, Prestige Jouw merk heeft een leidersrol (of wil dit) in de markt. Jij bent marktleider of wil dit graag worden. Jij bent de eerste die iets uitbrengt op de markt en jij zet de standaard. Kwaliteit is hierbij heel belangrijk. Klanten voelen zich aangetrokken tot jouw merk door het succes en kwaliteit, hiermee willen zij zich ook identificeren.

15 Welke bedrijfspersoonlijkheid scoort het hoogst? Lees het uitgebreide profiel van de persoonlijkheid waar jij het hoogst op scoort in ons e-boek: Your True Personality. Ga nu zelf aan de slag met jouw branding. Speciaal voor jou nu 45% korting met de actiecode - true personality -. Koop het-eboek nu >

16

ARCHETYPE GUIDE OUTLAW JESTER EXPLORER CREATOR LOVER ARCHETYPE HERO CAREGIVER EVERYMAN MAGICIAN INNOCENT SAGE RULER

ARCHETYPE GUIDE OUTLAW JESTER EXPLORER CREATOR LOVER ARCHETYPE HERO CAREGIVER EVERYMAN MAGICIAN INNOCENT SAGE RULER ACHEYPE UIDE E E CO LOVE HEO ACHEYPE CAEIVE E E ULE Sterke merken slagen erin zelf een archetype te worden en hoeven dan nauwelijks nog iets uit te leggen: het archetype spreekt voor zich. Het archetype

Nadere informatie

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie.

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Via dit mailadres kunt u ook informatie aanvragen over de docentenhandleiding

Nadere informatie

Kies uit de uitgebreide lijst hieronder de 10 waarden die voor jou het meest waardevol zijn.

Kies uit de uitgebreide lijst hieronder de 10 waarden die voor jou het meest waardevol zijn. Ken je kernwaarden Kies uit de uitgebreide lijst hieronder de 10 waarden die voor jou het meest waardevol zijn. Apart word-bestandje waarden-afstreeplijstje Het zijn er nogal veel (200). Misschien vind

Nadere informatie

B².DNA Strategische GedragsVerbetering. Visie op Leiderschap. www.b2dna.nl

B².DNA Strategische GedragsVerbetering. Visie op Leiderschap. www.b2dna.nl Visie op Leiderschap Leiderschapsvisie? Kortweg: een visie is wat er over 1 tot twee jaar moet staan, hoe dat functioneert en voelt. En: jouw visie op leiderschap is de toetssteen en de leidraad voor de

Nadere informatie

Stap 1: Print deze oefening (als het even kan op wat dikker papier) en knip de waardenkaarten uit.

Stap 1: Print deze oefening (als het even kan op wat dikker papier) en knip de waardenkaarten uit. Oefening: Waarden Sorteertaak. Wat zijn waarden eigenlijk? Waarden zijn de dingen die jij als persoon écht belangrijk vindt in het leven. Het is belangrijk ze niet te verwisselen met normen, wat je meer

Nadere informatie

DE LANTAARN KRIJG ZICHT OP JOUW WAARDEN

DE LANTAARN KRIJG ZICHT OP JOUW WAARDEN KRIJG ZICHT OP JOUW WAARDEN Een lantaarn helpt je om in het donker je weg te vinden. Zo is het ook met je waarden. Je persoonlijke waarden belichten het pad dat voor jou is weggelegd, ze geven richting

Nadere informatie

ACCEPTATIE AUTONOMIE BESCHERMING BIEDEN COMFORTABEL LEVEN CREATIVITEIT DE KOST WINNEN DOELGERICHTHEID

ACCEPTATIE AUTONOMIE BESCHERMING BIEDEN COMFORTABEL LEVEN CREATIVITEIT DE KOST WINNEN DOELGERICHTHEID ACCEPTATIE geaccepteerd worden zoals ik ben ACCURAATHEID precies zijn in mijn meningen en opvattingen ALLEEN ZIJN tijd en ruimte vinden om alleen te zijn AUTONOMIE zelfstandig en onafhankelijk zijn AVONTUUR

Nadere informatie

Welke kleur kies jij?

Welke kleur kies jij? Welke kleur kies jij? Eerst even dit... Kleur is zoveel meer dan je favoriete tint op de muur of de kleur van je lievelingsjurk. Kleur is een taal en spreekt direct met je gevoel waarbij woorden overbodig

Nadere informatie

Ook zijn jullie op grond van de intake eerder al uitgenodigd voor de assessment middag op woensdag 28 januari aanstaande.

Ook zijn jullie op grond van de intake eerder al uitgenodigd voor de assessment middag op woensdag 28 januari aanstaande. Beste FEMTA kandidaten, Jullie zijn toe aan de derde en laatste stap van het selectieproces voor de FEM Talent Academy. Afgelopen week hebben we de laatste intake gesprekken afgerond en elke kandidaat

Nadere informatie

Ke(r)n jouw waarde. Ontdek jouw kernwaarden.

Ke(r)n jouw waarde. Ontdek jouw kernwaarden. Ke(r)n jouw waarde Ontdek jouw kernwaarden Ontdek jouw kernwaarden - pag. 2 Ontdek jouw kernwaarden Wat jou drijft in jouw leven en werk bepalen jouw keuzes. Het is dus belangrijk om te weten wát je drijft,

Nadere informatie

Mijn. boekje. wie-wil-ik-zijn. Van: choices of the heart

Mijn. boekje. wie-wil-ik-zijn. Van: choices of the heart Mijn wie-wil-ik-zijn boekje choices of the heart Van: Dit boekje is speciaal voor jou gemaakt door Christelijke Hogeschool Ede en Huis van Belle Vormgegeven door: Talitha Hoddenbagh Huis van Belle Niets

Nadere informatie

Ondernemen volgens je kernwaarden en overtuigingen

Ondernemen volgens je kernwaarden en overtuigingen 1 Ondernemen volgens je kernwaarden en overtuigingen TEL +31157851592 EMAIL: INFO@POWER-EVENTS.EU WEBSITE: WWW.POWER-EVENTS.EU 2 De kracht van jouw Kernwaarden en Overtuigingen Waar komen waarden vandaan?

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Drijfveren Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Drijfveren (QDI) 2 Wat motiveert jou? Wat geeft jou energie? Waardoor laat jij

Nadere informatie

Gelukkig Werken & Gelukkig Leidinggeven. Erwin Klappe & Onno Hamburger

Gelukkig Werken & Gelukkig Leidinggeven. Erwin Klappe & Onno Hamburger Gelukkig Werken & Gelukkig Leidinggeven Erwin Klappe & Onno Hamburger Wie zijn wij? Erwin Klappe Klappe Training Trainer, coach & oprichter Onno Hamburger Gelukkig Werken Nederland Senior trainer, coach

Nadere informatie

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure GOO! voor Opvang en Onderwijs RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure Elk kind heeft een held of heldin in zich om moeilijke situaties te overwinnen. Hiervoor is niet alleen moed nodig, maar ook inzicht, de juiste

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

WELKOM. *Zoek een stift uit. *Zoek een flipovervel uit. *Schrijf je naam op

WELKOM. *Zoek een stift uit. *Zoek een flipovervel uit. *Schrijf je naam op Maak het leuk! WELKOM *Zoek een stift uit *Zoek een flipovervel uit *Schrijf je naam op *Teken of schrijf in 1 beeld of woord je verwachting/ hoop van deze workshop OPBOUW WORKSHOP Doel Theorie gamificatie

Nadere informatie

Happy formule 7 stappen MAAK HET VERSCHIL

Happy formule 7 stappen MAAK HET VERSCHIL Happy formule 7 stappen MAAK HET VERSCHIL Gefeliciteerd dat je investeert in jezelf om een nog betere JeugdzorgProfessional te worden! Je doet ontzettend belangrijk werk, jij bent onmisbaar voor je klanten.

Nadere informatie

Werkblad ster - kwaliteitenreflectie

Werkblad ster - kwaliteitenreflectie Werkblad ster - kwaliteitenreflectie Je ontdekt waar je goed en minder goed in bent. Zet je naam in het midden van de ster. a. In welke vakken ben jij een ster? Zet de vakken bij de punten van de ster.

Nadere informatie

Sleutels naar mijn. Groene Hart. Dreamspell code: kin 259

Sleutels naar mijn. Groene Hart. Dreamspell code: kin 259 Sleutels naar mijn Groene Hart Dreamspell code: kin 259 Mijn Brandend Hart Mijn hart brandt van liefde, iedereen kan de vlammen zien De hartstocht doet mijn hart bonzen als de golven van een onmetelijke

Nadere informatie

Jouw Creatiedagboek! Noteer een maand lang al jouw verlangens, je acties en de synchrone gebeurtenissen en houd je resultaten bij.

Jouw Creatiedagboek! Noteer een maand lang al jouw verlangens, je acties en de synchrone gebeurtenissen en houd je resultaten bij. Alsjeblieft Jouw Creatiedagboek! Noteer een maand lang al jouw verlangens, je acties en de synchrone gebeurtenissen en houd je resultaten bij. Voor je ligt jouw eigen Creatiedagboek. Bij iedere dag geef

Nadere informatie

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1 Talenten Aanzien en Erkenning 3 Besluitvaardigheid 8 Confrontatie en Agitatie 4 Doelgerichtheid 4 Talenten Hulpvaardigheid 5 Ontzag 3 Orde en Netheid 4 Pragmatisme 6 Stressbestendigheid 7 Verantwoording

Nadere informatie

Dit wordt jouw jaar!

Dit wordt jouw jaar! WERKBOEK Dit wordt jouw jaar! 12 krachtige lessen in persoonlijke groei dr. Ben Tiggelaar DIT WORDT JOUW JAAR! WERKBOEK BEN TIGGELAAR 1 OVER GELUK EN SUCCES HOOFDSTUK 1-2 "Geluk is niet het doel, maar

Nadere informatie

Rapportage Drijfveren en Cultuur. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Drijfveren en Cultuur. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Drijfveren en Cultuur Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 05.04.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 05.04.2016 / Drijfveren en Cultuur 2 Inleiding Wat motiveert je? Waar krijg jij

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Welk managers type ben jij?

Welk managers type ben jij? Inhoudsopgave Inleiding 3 Quinn Competing Values uitgelegd 4 De samenwerkende manager 5 De concurrerende manager 6 De controlerende manager 7 De creatieve manager 8 Meer info over intouch HRM 9 2 Inleiding

Nadere informatie

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge OVERVLOED MANIFESTEER MEER OMZET 1 WERKBOEK MANIFESTEER MEER OMZET IK NODIG JE UIT ALLE OPDRACHTEN UIT HET WERKBOEK TE MAKEN ONDERNEMERSCOACH EN MANIFESTEER EXPERT 2 Dit is jouw werkboek voor Dag 5 De

Nadere informatie

In je element met wie je bent!

In je element met wie je bent! In je element met wie je bent! SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Middagconferentie - juni 2016 Passend onderwijs voor begaafde leerlingen Doelen workshop Bewuste aandacht voor persoonlijke

Nadere informatie

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Drijfveren Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Rapportage Drijfveren 2 Inleiding Wat motiveert jou? Wat geeft jou energie? Waardoor

Nadere informatie

Leonie Linssen www.veranderjewereld.nl

Leonie Linssen www.veranderjewereld.nl Verbonden in Vrijheid Leonie Linssen www.veranderjewereld.nl 04-11-2009 Leonie Linssen, Verander je Wereld 1 IS HET MOGELIJK? 04-11-2009 Leonie Linssen, Verander je Wereld 2 DE MYTHE 04-11-2009 Leonie

Nadere informatie

GEZOND BEWEGEN.

GEZOND BEWEGEN. GEZOND BEWEGEN maaike@nudgeme.be maaike@koslearning.be want verandering begint bij jezelf We worden geboren als een blanco blad = onze persoonlijkheid, gedrag, waarden, worden gevormd door onze omgeving

Nadere informatie

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Personal branding Personal branding, waar sta jij voor? Wat vind je belangrijk? Wat maakt jou uniek? Tijdens de workshop Personal branding ga je op ontdekkingstocht naar jouw waarden en kwaliteiten.

Nadere informatie

Betekenisladder. Vind de echte waarde van je product voor klanten

Betekenisladder. Vind de echte waarde van je product voor klanten Betekenisladder Vind de echte waarde van je product voor klanten Willen je klanten een boor of een gat? Vind de echte behoefte van je klanten met behulp van de betekenisladder template! De betekenisladder

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Angelique Schueler & Inez Dirkzwager Juni

Nadere informatie

Werkboek Sessie 3 Missie en Prioriteiten

Werkboek Sessie 3 Missie en Prioriteiten Werkboek Sessie 3 Missie en Prioriteiten Ontwikkelingsfilosofie - Je Denken Welke dagelijkse gedachten geven je acties de meeste richting? 1... 2... 3... 4... 5... Welke van deze dagelijkse gedachten zijn

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E S p r a n k e l p l a n I N H O U D S O P G A V E VOORDAT JE BEGINT... SPRANKELDOELEN VASTSTELLEN VISUALISEER JOUW SPRANKELJAAR VRAGEN DIE PIJN DOEN ZORG DAT JIJ ÉCHT GAAT SPRANKELEN! PLANNEN MAAR! OVER

Nadere informatie

Dag 7: Welke acties neem je die passen bij je nieuwe geld-bewustzijn?

Dag 7: Welke acties neem je die passen bij je nieuwe geld-bewustzijn? Dag 7: Welke acties neem je die passen bij je nieuwe geld-bewustzijn? Laatste dag. Kom je ook bij de Geld is Liefde Community? (En alle redenen om lid te worden.) Wat is de mindset van waaruit je moeiteloos

Nadere informatie

Aandacht is het geheime ingrediënt voor succes op alle gebieden van het leven.

Aandacht is het geheime ingrediënt voor succes op alle gebieden van het leven. Aandacht is het geheime ingrediënt voor succes op alle gebieden van het leven. Daniël Goleman aandacht Aandacht betekent je bewust zijn van wat er nu is. Je bent met al je zintuigen aanwezig in het hier

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

Leefstijlen in Utrechtse Heuvelrug

Leefstijlen in Utrechtse Heuvelrug Leefstijlen in Utrechtse Heuvelrug Joost Nicasie Advies Oude Rijksstraatweg 17 3941 BP DOORN 0343-880960 www.areaaladvies.nl Programma > Inleiding leefstijlen > Van vier leefstijlen naar zeven belevingswerelden

Nadere informatie

Assertiviteit Ik weet wat ik wil Ik kom voor mezelf op Ik geef mijn grens aan

Assertiviteit Ik weet wat ik wil Ik kom voor mezelf op Ik geef mijn grens aan Assertiviteit Ik weet wat ik wil Ik kom voor mezelf op Ik geef mijn grens aan Ik zeg wat ik bedoel Ik bescherm mezelf Ik durf nee te zeggen Ik spreek met respect Bedachtzaamheid Ik neem de tijd om na te

Nadere informatie

CREATIVITEIT KUN JE LEREN! ICC netwerkdag, 31 mei 2018 Ellie van den Bomen

CREATIVITEIT KUN JE LEREN! ICC netwerkdag, 31 mei 2018 Ellie van den Bomen CREATIVITEIT KUN JE LEREN! ICC netwerkdag, 31 mei 2018 Ellie van den Bomen Programma Wat is creativiteit? Creatieve mensen en hun kenmerken Het creatief proces Hoe herken je creativiteit bij kinderen?

Nadere informatie

Workshop Ontdek je talent

Workshop Ontdek je talent Workshop Ontdek je talent Effective talentmanagement Mariska Karcher Tel.nr. 06 18 08 01 59 20-3- 2015 Opdracht: Successen Doel Inzicht krijgen in kwaliteiten van jezelf in verschillende omstandigheden

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Je unieke aanbod maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Je unieke aanbod of "signature service" maken, dat aanbod waar

Nadere informatie

Prikkelcurve: de verhouding prikkelintensiteit & prikkelkwaliteit

Prikkelcurve: de verhouding prikkelintensiteit & prikkelkwaliteit Prikkelcurve: de verhouding prikkelintensiteit & prikkelkwaliteit Frouke Vermeulen heeft in haar boek Vechten tegen Verveling, gevangen in een bore-out haar persoonlijke verhaal opgeschreven over onderprikkeling

Nadere informatie

Paraat professional volgens ouders

Paraat professional volgens ouders 06/07-02-2017 Inhoudsopgave Opbrengsten Paraatcafé ouders 06-02-2017... 3 Opbrengsten Paraatcafé 07-02-2017... 4 Rangschikking opbrengsten... 5 Samenvatting... 6 2 Opbrengsten Paraatcafé ouders 06-02-2017

Nadere informatie

Lééf je dag. Prikkelende workshops om samen te leren

Lééf je dag. Prikkelende workshops om samen te leren Lééf je dag Prikkelende workshops om samen te leren Vier je dag, vier het moment Wilt u een personeelsbijeenkomst organiseren waarbij u ontspanning combineert met leren? Kies dan voor de workshops van

Nadere informatie

Ontdek je kernwaarden

Ontdek je kernwaarden Ontdek je kernwaarden en gebruik ze als jouw kompas voor de toekomst By Fabienne Renders Heb jij ook weleens dat gevoel? Het gevoel dat je eigenlijk niet zo best past in jouw job? In jouw werkomgeving?

Nadere informatie

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP PERSOONLIJK LEIDERSCHAP PLUK DE DAG Positiever leven, het begin. Stap 1. Vandaag heb je een nieuwe dag gekregen. Geniet er van. In alle vormen en maten. Wees een bron van energie voor jezelf en voor anderen.

Nadere informatie

In je element met wie je bent!

In je element met wie je bent! In je element met wie je bent! SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Conferentie 'Bijzonder Begaafd' 28 september 2016 - Nieuwegein Desirée Houkema Doelen workshop Bewuste aandacht voor persoonlijke

Nadere informatie

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Droombaan Naam: BIJ Voorbeeld Datum: 02.04.2015 Email: support@meurshrm.nl BIJ Voorbeeld / 02.04.2015 / Rapportage droombaan QBN 2 Met de Q1000 Droombaan krijg je snel en duidelijk inzicht in

Nadere informatie

CIJFERSPEL. Pactis Training & Coaching

CIJFERSPEL. Pactis Training & Coaching CIJFERSPEL Pactis Training & Coaching - 2018 1 WARMING UP: A De waarden waarop de relatie is gebaseerd Wat vind je belangrijk in het kader van onze relatie? Onderstaande lijst is een hulpmiddel, gebruik

Nadere informatie

WANNEER JE DE BIJBEL LEEST

WANNEER JE DE BIJBEL LEEST WANNEER JE DE BIJBEL LEEST God is goed! De duivel is slecht! Oude Testament - Nieuwe Testament Joden, Christenen of de wereld geest, ziel of lichaam Specifieke groep of Specifieke tijd? Context Bijbel

Nadere informatie

Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven.

Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven. Waarden oefening Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven. Bekijk de waarden die hieronder vermeld staan.

Nadere informatie

Management Drives onderscheidt zes stijlen van leiderschap vanuit zes drijfveren

Management Drives onderscheidt zes stijlen van leiderschap vanuit zes drijfveren Management Drives onderscheidt zes stijlen van leiderschap vanuit zes drijfveren People manager Mensgericht Visionair Kennisgericht Ondernemer Resultaatgericht Bestuurder Gericht op zekerheid Autoriteit

Nadere informatie

MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN

MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT Dit paspoort is van > Datum > GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT GEMEENTE HEUSDEN

Nadere informatie

Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren. Voor technische professionals. Donderdag 20 juni 2013

Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren. Voor technische professionals. Donderdag 20 juni 2013 Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren Voor technische professionals Donderdag 20 juni 2013 Programma We behandelen achtereenvolgens de volgende thema's: 0. Kwaliteiten en presenteren 1. Omgaan

Nadere informatie

Drijfveren. Bea het Voorbeeld. j.lem@meurshrm.nl. Naam: Datum: 25.11.2014. Email:

Drijfveren. Bea het Voorbeeld. j.lem@meurshrm.nl. Naam: Datum: 25.11.2014. Email: Drijfveren Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 25.11.2014 Email: j.lem@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 25.11.2014 / Drijfveren 2 Inleiding Wat motiveert jou? Wat geeft jou energie? Waardoor laat jij je leiden

Nadere informatie

Goede Voornemens Waarom het je nu wel gaat lukken

Goede Voornemens Waarom het je nu wel gaat lukken Goede Voornemens Waarom het je nu wel gaat lukken 20 januari 2017 De Fabrique Young Innovators of Medicines Mariska Wimmers - Bureau Beaufort Wat is Gedrag? 40% van het gedrag dat je dagelijks laat

Nadere informatie

is continu in beweging De wereld verandert De samenleving gemeente Voorst organisatieontwikkeling Colofon 2017 en verder

is continu in beweging De wereld verandert De samenleving gemeente Voorst organisatieontwikkeling Colofon 2017 en verder organisatieontwikkeling Colofon Dit is een uitgave van Postbus 9000 7390 HA Voorst www.voorst.nl 2017 en verder Oktober 2016 Beeldmateriaal Infographics: De Betekenaar Stills: Het Programmahuis Ontwerp:

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus

Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus Datum: 10 november 2016 We doorlopen de stappen in twee richtingen. Eerst van buiten naar binnen en daarna omgekeerd, van binnen naar buiten. Gebruik zowel je hoofd

Nadere informatie

Brouw je identiteit.

Brouw je identiteit. Brouw je identiteit www.mindbrouwerij.nl Even voorstellen... Identiteit Je bent zoveel meer dan je cv Wat gaan we doen Identiteit hoe omschrijven wij onszelf Waarden wat is nu echt belangrijk Kwaliteiten

Nadere informatie

Brouw je identiteit.

Brouw je identiteit. Brouw je identiteit www.mindbrouwerij.nl Even voorstellen... Identiteit Je bent zoveel meer dan je cv Wat gaan we doen Identiteit hoe omschrijven wij onszelf Waarden wat is nu echt belangrijk Kwaliteiten

Nadere informatie

IK LEEF VRIJ WERKBOEK DOOR: MATHIJS BOS & YASMINE LHASSANI. IN OPDRACHT VAN VASEF NEDERLAND

IK LEEF VRIJ WERKBOEK DOOR: MATHIJS BOS & YASMINE LHASSANI. IN OPDRACHT VAN VASEF NEDERLAND IK LEEF VRIJ WERKBOEK DOOR: MATHIJS BOS & YASMINE LHASSANI IN OPDRACHT VAN VASEF NEDERLAND www.vasef.nl INTRODUCTIE Beste VASEF Vriend(in), Wat fijn dat je getuige bent van een mooie reis naar jouw versie

Nadere informatie

INSTRUMENT ASSESSMENT LOOPBAAN ANKERS

INSTRUMENT ASSESSMENT LOOPBAAN ANKERS INSTRUMENT ASSESSMENT LOOPBAAN ANKERS Wat? Voor wie? Soort tool? Hoe gebruiken? Bron? Dit assessment peilt naar de belangrijkste motivatoren of loopbaanankers van de cliënt Cliënt (hoger profiel) invuldocument

Nadere informatie

Is de Agile leider het schaap met vijf poten?

Is de Agile leider het schaap met vijf poten? Is de Agile leider het schaap met vijf poten? Peter Koning Is de Agile leider het schaap met vijf poten? Welke vijf leiderschapsstijlen er nodig zijn in een Agile omgeving Leidinggeven aan zelf-organiserende

Nadere informatie

High Performance Organisatie

High Performance Organisatie Een High Performance Organisatie, wat is dat nu weer? Weer een nieuw project? Nee, dat is het niet. Een High Performance Organisatie, of HPO, is eigenlijk niets anders dan een inspirerende, motiverende

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Leergang Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP - Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Er is veel meer dan voorheen het

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Conflicthantering, onderhandelen met resultaat Effectief ruziemaken. Kan dat? Wij denken van wel. Een conflict kan zorgen voor een nieuw inzicht of een frisse wind in een relatie.

Nadere informatie

De workshop Stressmanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Stressmanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Stressmanagement Stressmanagement, hoe word jij stress de baas? Stress. daar kunnen we allemaal over meepraten. Een beetje stress kan geen kwaad. Somt helpt het ons optimaal te presteren. Maar

Nadere informatie

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Drijfveren Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Drijfveren (QDI) 2 Wat motiveert jou? Wat geeft jou energie? Waardoor laat jij

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

De drijfveren zijn ontwikkeld en aangeleverd door Coert-Jan Tomassen van CJT for Sales: Coert-Jan Tomassen info@cjtforsales.com www.cjtforsales.

De drijfveren zijn ontwikkeld en aangeleverd door Coert-Jan Tomassen van CJT for Sales: Coert-Jan Tomassen info@cjtforsales.com www.cjtforsales. Drijfveren Tool 1.0 Carolien van Herrikhuyzen www.cforcycling.nl www.cforcycling.com carolien@cforcycling.nl Om wat handvaten te hebben voor een gesprek met ons begeleidingsteam bij het formuleren van

Nadere informatie

A dream written down with a date becomes a goal

A dream written down with a date becomes a goal A dream written down with a date becomes a goal A goal broken down into steps becomes a plan A plan backed up by action makes your dreams come true jouw levensdoel Jouw eigen stip aan de horizon. Het stellen

Nadere informatie

PROGRAMMA-MANAGEMENT EN DE ORGANISATIE VAN DE TOEKOMST

PROGRAMMA-MANAGEMENT EN DE ORGANISATIE VAN DE TOEKOMST Programmamanagement en zingeving PROGRAMMA-MANAGEMENT EN DE ORGANISATIE VAN DE TOEKOMST PERSOONLIJK PROFIEL maart 2013 Professionalisering project- en programmamanagement Leiderschap en teamontwikkeling

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

Personeel gezocht! binden, boeien en betrekken van generatie Y

Personeel gezocht! binden, boeien en betrekken van generatie Y Personeel gezocht! binden, boeien en betrekken van generatie Y GENERATIONS on the move BABYBOOMERS (1940-1955) In 2017: 62 77 jaar oud Senioren (60) GENERATIE X (1955-1970) In 2017: 47 62 jaar oud Leiders

Nadere informatie

De interne communicatieadviseur

De interne communicatieadviseur De interne communicatieadviseur Dit zijn de kenmerken van een complex Verschillende ideeën Kleine wijzigingen kunnen grote gevolgen hebben Beweeglijke doelen Het pad ontrolt zich met iedere stap??? Geen

Nadere informatie

Instructie bij het leggen van de eigen-waarden kaartjes

Instructie bij het leggen van de eigen-waarden kaartjes 1. Maak ruimte op een tafel 2. Knip de kaartjes uit en leg ze op een stapeltje 3. Leg aan de linkerzijde van je werkveld de 4 categoriekaartjes Op dit moment het meest belangrijk, Op dit moment ook belangrijk,

Nadere informatie

Module 7. Oefening 22

Module 7. Oefening 22 Module 7 Volgende sleutels uit deel II van het boek Dit ben je écht! staan hiermee in verbinding: Sleutel 9: Jij bent machtig. Blz. 64 Sleutel 10: Je bent hier en nu aanwezig Blz. 68 Sleutel 11, B: Wat

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING Succesvolle marketing is datgene doen waar jouw bedrijf aandacht mee genereert, wat jou helpt je verhaal te doen en wat jouw community laat groeien.

Nadere informatie

TRUSTED ADVISOR Adviseren gaat veel verder dan vakinhoudelijk een kei in je vak zijn, en een goed onderbouwd inhoudelijk advies kunnen afleveren.

TRUSTED ADVISOR Adviseren gaat veel verder dan vakinhoudelijk een kei in je vak zijn, en een goed onderbouwd inhoudelijk advies kunnen afleveren. TRUSTED ADVISOR Adviseren gaat veel verder dan vakinhoudelijk een kei in je vak zijn, en een goed onderbouwd inhoudelijk advies kunnen afleveren. Het gaat niet alleen om de kwaliteit van je advies, maar

Nadere informatie

Naam: Datum: Ik-Wijzer

Naam: Datum: Ik-Wijzer Ik-Wijzer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Solliciteren Solliciteren, vol vertrouwen aan de bak Je staat op een punt in je leven dat je op zoek gaat naar een baan. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je bent genoodzaakt om iets anders

Nadere informatie

Minigids. Zelfliefde

Minigids. Zelfliefde Minigids Zelfliefde 7 Mythes over Zelfliefde die jij zo snel mogelijk mag vergeten: Zelfliefde is egoïstisch en arrogant Zelfliefde is jezelf vertroetelen met b.v. een middagje naar de sauna en alles met

Nadere informatie

De paradijsvogelcoach, wie is dat?

De paradijsvogelcoach, wie is dat? De paradijsvogelcoach, wie is dat? Inmiddels al een aantal jaren geleden voelde ik me vaak gespannen en onrustig, op zoek naar mezelf. Ik had een goed leven: een gezin, een goede baan en genoeg geld om

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE En in een gelukkige organisatie bruist het van de ideeën, worden deadlines altijd gehaald, werken de mensen met plezier samen en zijn de klanten

Nadere informatie

GELUK(T)! Editha Gerdingh

GELUK(T)! Editha Gerdingh GELUK(T)! GELUK(T)! Editha Gerdingh Auteur: Editha Gerdingh (Cover-)ontwerp: Editha Gerdingh Fotografie: Jay Mantri, Jonny Lindner, Nico Wall, Ryan McGuire ISBN: 9789463672580 www.lonked.com INHOUD INLEIDING

Nadere informatie

Quiz Welk type verkoper ben jij?

Quiz Welk type verkoper ben jij? Uitleg Lees iedere stelling door en noteer een cijfer van 1 tot 4 bij ieder antwoord. Een 1 betekent dat het antwoord jou het BESTE omschrijft, en een 4 dat het antwoord jou het SLECHTSTE omschrijft. Gebruik

Nadere informatie

Het hartsmotivatie-profiel

Het hartsmotivatie-profiel Je eigen beoordeling van jouw hartsmotivaties De eerste stap tot ontdekken wat jouw gaven zijn, is het volgende hartsmotivatie-profiel invullen. Nadat je de 45 vragen hebt beantwoord, noteer je de scores

Nadere informatie