In deze nieuwe versie van MatrixKozijn zijn er een aantal onderdelen toegevoegd, maar ook zijn er een aantal zaken gewijzigd en/of verbeterd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze nieuwe versie van MatrixKozijn zijn er een aantal onderdelen toegevoegd, maar ook zijn er een aantal zaken gewijzigd en/of verbeterd."

Transcriptie

1 Nieuw in MatrixKozijn versie 3.1 (januari 2011) In deze nieuwe versie van MatrixKozijn zijn er een aantal onderdelen toegevoegd, maar ook zijn er een aantal zaken gewijzigd en/of verbeterd. Project en Bestandsinvoer Code neut tonen tijdens grafische invoer De code van de gebruikte neut kan worden weergegeven in de grafische invoer. Selecteer hiervoor in de grafische invoer bij de Weergave Instellingen de optie Neut Code, de artikelcode van de neuten zal vervolgens worden getoond nabij de neut in de grafische invoer. Als een profiel is geselecteerd dan wordt de Neut Combi ook getoond in de Object Eigenschappen en kan hier worden aangepast. Verwijderen Neuten Nieuwe functies Verwijder Neut en Verwijder alle Neuten in de stap Profielen. Na het toekennen van een nieuwe Profiel Combi aan een merk wordt de Neut Combi niet meer automatisch verwijderd. Indien een Merk Sjabloon wordt toegepast dan worden wel de toegekende Neut Combi's verwijderd. Merk Sjablonen In het tabblad Profielen van de Merk Sjablonen is een kolom opgenomen Neut, de hier ingegeven neut combi wordt automatisch toegekend aan stijlen die aansluiten op een Laagreliëf Dorpel. Waarschuwingen Een waarschuwing wordt gegenereerd als de afmeting van het Neut artikel niet gelijk is aan de afmeting van het gebruikte netto profiel. Selecteer hiervoor in de grafische invoer bij de Weergave Instellingen de optie Neut Informatie bij het onderdeel Waarschuwingen. Vakvoorkeuzes Een extra invoerveld is toegevoegd voor de omschrijving op de tekening, hier ingevoerde tekst kan worden afgebeeld op de DXF aanzichttekeningen door het selecteren van het Tekst Fragment - Merk - Omschrijving Tekening bij het Aanzichttekening Sjabloon. Detailnummer Stolpvakken Bij stolpvakken is het nu mogelijk om een tekst op te nemen voor het detail. Artikelselectie Panelen Artikelen bij Voor/Achterzijde in Paneel/Rekwerk voorkeuzes toont nu ook de glas artikelen.

2 Hang en Sluitwerk Combi's Het huidige systeem Combi's / Tabellen is komen te vervallen, in plaats hiervan is dit samengevoegd tot één dialoog waarin de breedte/hoogte selecties per artikelregel op kunnen worden gegeven. Tijdens de conversie van 3.0 naar 3.1 worden de tabellen en combi's omgezet naar het nieuwe formaat volgens de volgende regels: - Voor iedere Hang en Sluitwerk Tabel wordt een nieuw type Hang en Sluitwerk Combi aangemaakt, deze wordt gevuld met gegevens uit de onderliggende (3.0) Hang en Sluitwerk Combi s waarbij de breedte/hoogte limieten uit de tabel per artikel worden aangegeven. - Voor iedere (3.0) Hang en Sluitwerk Combi die niet in een Hang en Sluitwerk Tabel wordt gebruikt wordt een (3.1) Hang en Sluitwerk Combi gemaakt en gevuld met gegevens uit de combi, hierbij zijn de limieten niet van toepassing. Hang en Sluitwerk Keuzes In het Onderhoud is er een dialoog toegevoegd voor het samenstellen van Hang en Sluitwerk Keuzes, deze worden toegekend in de Vakvoorkeuze en kunnen door de gebruiker tijdens de invoer van het kozijnmerk een beperkt aantal selecties bieden en/of een standaard selectie uitvoeren. Productentabel Niet Calculeren Bij de artikelen kan de optie Niet Calculeren aan worden gevinkt, artikelen met deze optie worden niet meegenomen in de calculatie resultaten maar nog wel in de CNC export. Productentabel Offerte Omschrijving Voor ieder artikel kan een Offerte Omschrijving in worden gegeven welke getoond wordt op de aanzichttekeningen bij de opsomming van het Hang en Sluitwerk. Productentabel Calculatiegroepen In de productentabel is een nieuwe dialoog beschikbaar voor het invoeren van Calculatiegroepen. Deze groepen kunnen worden toegekend aan Artikelen en Activiteiten. Op het calculatie rapport 1-Calculaties-per Project-Begroting per Calculatiegroep worden de resultaten per calculatiegroep getoond. Centrale prijstabellen Het onderdeel Algemene Prijstabellen is toegevoegd voor het maken van één tabel met de basisprijs voor meerdere artikelen. Invoer randdetaillering Bij de randcombi's kunnen nu artikelen en dxf blocks in worden gevoerd om het randdetail samen te stellen. Instellingen zijn verzameld in de dialoog Extra->Instellingen Diverse instellingen uit het menu Extra zijn verzameld in de dialoog Extra->Instellingen.

3 Diverse Toetsen combinaties zijn door de gebruiker in te stellen In de dialoog Extra->Instellingen is het mogelijk om voor diverse acties een toetsencombinatie op te geven, bijvoorbeeld een combinatie voor Nieuw Merk, Volgend Merk. Actie blijft behouden tijdens wisselen merk in grafische invoer Tijdens het wisselen tussen merken in de grafische invoer blijft de huidige actie actief, hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een randvoorkeuze aan diverse merken toe te kennen zonder deze opnieuw te selecteren in het linkergedeelte. Nieuwe gebruikersrechten Voor de nieuwe dialogen zijn gebruikersrechten toegevoegd. Deze rechten kunnen in het gebruikersbeheer geïmporteerd worden via het bestand MxK_Rights.ini uit de installatiefolder. Ondersteuning tweede monitor in de grids De droplijsten in de invoer grids worden nu op de juiste monitor weergegeven bij gebruik van meerdere monitors. Knop voor inklappen splitters In de dialogen is op de splitters een knop toegevoegd om de selectielijst aan de linkerzijde met 1 handeling open of dicht te klappen waardoor minder of meer ruimte beschikbaar is voor de detailinvoer. Conserveringen onderdelen opgesplitst Conserveringen kunnen nu apart worden opgegeven voor de onderdelen: Raamprofielen, Deurprofielen, Inkoopdeuren, Inkoopramen en Wissel Latten. Project->Onderhoud In de Onderhoudsdialoog is het nu mogelijk de volgende onderdelen binnen het project up-to-date te krijgen gebaseerd op de gegevens uit de bibliotheek en/of op te schonen van niet gebruikte onderdelen: Project Vakvoorkeuzes, Doorsneden en Contramallen. Artikelen/Activiteiten selectie tabblad voor zoeken In de Artikelen/Activiteiten Selectie dialoog is een tabblad toegevoegd voor het zoeken naar onderdelen binnen de productentabel gebaseerd op diverse kenmerken. Artikelen/Activiteiten Vervangen binnen Project of Onderhoudsbestanden Er zijn dialogen toegevoegd voor het automatisch vervangen van Artikelen of Activiteiten binnen het Project (Project->Artikelen/Activiteiten Vervangen) of het Onderhoud (Extra- >Artikelen/Activiteiten Vervangen).

4 Conserveringsinvoer, direct selecteren Conserveringsartikel uit droplijst Bij de invoer van de conserveringen kan het gewenste artikelen nu worden geselecteerd uit een droplijst en hoeft dit niet meer via de Artikel Selectie dialoog. Project Artikelen Alle artikeltypes kunnen binnen het project worden aangemaakt in de dialoog Project- >Project Artikelen. Alleen beschikbaar indien u een licentie heeft met de module 78: Project Artikelen Vaste projectprijs Bij de Project Artikelen kan er een vaste prijs voor het artikel worden opgegeven welke geld als totaalprijs voor het gehele project. Alleen beschikbaar indien u een licentie heeft met de module 78: Project Artikelen Aan/Uit zetten Knoppenbalken De diverse knoppenbalken kunnen aan/uit worden gezet via Beeld->Werkbalken. De selectie kan apart worden ingesteld voor als er een kozijnproject geopend is in MatrixKozijn ten opzichte van of er geen kozijnproject geopend is. Randvoorkeuze Detailnaam In de randvoorkeuze dialoog is een veld toegevoegd voor de invoer van een Detailnaam. Deze detailnaam kan onafhankelijk van de randvoorkeuze worden getoond op de aanzichttekeningen en werkvoorbereidingrapporten. Dubbelklikken op doorsnede openen randvoorkeuze In de grafische invoerstap Werkvoorbereiding kan de Randvoorkeuze worden geopend door het dubbelklikken op de grafische weergave van de doorsnede figuren in het merk. Sortering toegevoegd bij Resultaten Filters Activeren In de dialoog Resultaten Filters Activeren kan de lijst worden gesorteerd door het dubbelklikken op de kolomkoppen. Grafische invoer mogelijkheid om Boom/Properties scherm horizontaal/verticaal te zetten In de grafische invoer is een knop toegevoegd aan de splitter om de oriëntatie van deze splitter te wijzigen van verticaal naar horizontaal. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om in de stap vakken te wisselen tussen een indeling lijst+eigenschapen / invoergedeelte ten opzichte van lijst / eigenschappen / invoergedeelte. Verwijderen netto profiel mogelijk in productentabel als er nog bruto koppelingen zijn Het is nu mogelijk netto profielen te verwijderen uit de productentabel zonder dat eerst alle verwijzigen naar bruto profielen per houtsoort verwijdert hoeven te worden.

5 Merk Invoer Filter Als hulpmiddel voor het wijzigen van grote projecten is er een Merk Invoer Filter toegevoegd. Hierbij kan worden gekozen tussen Gehele project of een merk selectie gebaseerd op series. In alle project invoer zoals de merkenlijst, grafische invoer etc. worden alleen de merken getoond die onderdeel uit maken van het geselecteerde filter. Zie voor meer informatie het onderwerp Merk Invoer Filter. Alleen beschikbaar indien u een licentie heeft met de module 74: Series en Overzichten. Werkvoorbereiding Invoer sponningfiguren: Hoek Er kan nu een Vaste Hoek worden opgegeven om een schuine zijde met variabele lengte te maken waarbij de hoek altijd gelijk blijft. Invoer sponningfiguren: Referentie punten Er kunnen referentiepunten aan worden gegeven bij de sponning figuren, tijdens het positioneren van afbeeldingen bij de randdetails kunnen deze punten worden gebruikt als invoegpunt. Werkvoorbereiding beheer: Doorsneden / Contramallen Invoer van doorsneden en contramallen voor rekwerk profielen is beschikbaar binnen het werkvoorbereidingbeheer. Alleen beschikbaar indien u een licentie heeft met de modules 86: Invoer WKV Doorsneden en/of 87 Invoer WKV Contramallen. Aanzichttekeningen Paginanummering In de aanzichttekening voorbeeld weergave is boven de lijst met beschikbare rapporten een invoerveld aanwezig waarin een paginanummer in kan worden gegeven. Dit nummer wordt gebruikt als start voor de nieuw te genereren tekeningen. Als het veld leeg is dan wordt het nummer uit het aanzichttekening sjabloon gebruikt. Geen merken op de eerste pagina In het tabblad Tekenstijl is deze optie toegevoegd zodat de eerste pagina een voorblad voor het project kan zijn. Kolommen/Rijen indeling De indeling van het merk is aan te passen door kolommen en rijen aan te maken en hierin de gewenste onderdelen te selecteren.

6 Opsomming Hang en Sluitwerk Een opsomming van het Hang en Sluitwerk kan worden weergegeven op de aanzichttekening door het Tekst Fragment - Merk - Hang en Sluitwerk op te nemen in het Aanzichttekening Sjabloon, de tekst uit het artikelveld Offerte Omschrijving wordt hiervoor gebruikt. Type en Locatie De teksten voor Type en Locatie uit de merkenlijst kunnen nu op worden genomen in het stempel of bij de merkeigenschappen op de aanzichttekeningen. Merk Omschrijving In het aanzichttekening sjabloon kan voor de Merk Opmerking een aparte DXF laag in worden gesteld. DXF Rij 4 en 5 voor onderdeel stijl In de merksjablonen zijn bij de Merk Omschrijvingen twee extra regels beschikbaar welke worden toegepast onafhankelijk van de merkaantallen. Afhandeling merkomschrijvingen i.g.v. optie 'Gespiegelde merken tekenen' De afhandeling van de merk omschrijvingen op de aanzichttekeningen is gewijzigd voor sjablonen waarbij de optie 'Gespiegelde merken tekenen' is geactiveerd, in dit geval worden nu de omschrijvingen voor het getekende of het gespiegelde merk toegevoegd afhankelijk van welk type wordt getekend. DXF Aanzichttekeningen Bij de merkomschrijvingen op de DXF aanzichttekeningen kan de code [CKC] worden gebruikt voor een opsomming van de conservering artikelcodes. Rapporten Arcering van de diverse doorsneden De profieldoorsneden op de WKV rapporten kunnen voorzien worden van een arcering. Nieuwe WKV Rapporten De volgende nieuwe WKV rapportages zijn toegevoegd: - Gehele Details (Compleet) Overzicht 1-5, - Gehele Details (Compleet) Overzicht niet verschaald, - Gehele Details (Compleet) Overzicht, - Gehele Randdetails (Compleet) 1-5, - Gehele Randdetails (Compleet) Met Posities 1-5, - Gehele Randdetails (Compleet) Met Posities, - Gehele Randdetails (Compleet) Overzicht 1-5, - Gehele Randdetails (Compleet) Overzicht, - Gehele Randdetails (Compleet) Per Merk 1-5, - Gehele Randdetails (Compleet) Per Merk,

7 - Gehele Randdetails (Compleet), - Halve Randdetails (Compleet) 1-5, - Halve Randdetails (Compleet) Met Posities 1-5, - Halve Randdetails (Compleet) Met Posities, - Halve Randdetails (Compleet) Overzicht 1-5, - Halve Randdetails (Compleet) Overzicht niet verschaald, - Halve Randdetails (Compleet) Overzicht Per Merk 1-5, - Halve Randdetails (Compleet) Overzicht Per Merk, - Halve Randdetails (Compleet) Overzicht, - Halve Randdetails (Compleet), - Kozijn Afkortstaat F, - Rekhout Afkortstaat B, - Rekhout Afkortstaat D, - Rekhout Afkortstaat E, - Rekhout Contramalstaat A, - Rekhout Doorsnedestaat A, - Rekhout Schaafstaat A, - Rekhout Schaafstaat B. Nieuwe Calculatie Rapporten De volgende nieuwe Calculatie rapportsjablonen zijn toegevoegd: 1-Calculaties-per Project-Begroting per Calculatiegroep. Projectbeheer Gelimiteerde Mode Indien MatrixKozijn wordt gebruikt in combinatie met Matrix Projectbeheer dan draait MatrixKozijn in Gelimiteerde Mode en is het niet mogelijk om nieuwe projecten te starten, deze moeten in Projectbeheer aan worden gemaakt. Alleen beschikbaar indien u een licentie heeft met de module 55: Projectbeheer.

Nieuw in MatrixKozijn versie Service Pack 2 (SP2) (juni 2011)

Nieuw in MatrixKozijn versie Service Pack 2 (SP2) (juni 2011) Nieuw in MatrixKozijn versie 3.1 - Service Pack 2 (SP2) (juni 2011) Nieuw Algemeen Aan de Vakcombi voor dubbele ramen/deuren kan nu Hang en Sluitwerk worden toegekend. Afhandeling gespiegelde draairichtingen

Nadere informatie

Nieuw in Service Pack 5 (SP5) voor MatrixKozijn versie 3.0 (september 2010) Bugfixes CNC

Nieuw in Service Pack 5 (SP5) voor MatrixKozijn versie 3.0 (september 2010) Bugfixes CNC Nieuw in Service Pack 5 (SP5) voor MatrixKozijn versie 3.0 (september 2010) Dit Service Pack bevat ook alle wijzigingen van Service Pack 1, 2, 3 en 4 (SP1 + SP2 + SP3 + SP4). Het is niet vereist dat SP1

Nadere informatie

Nieuw in MatrixKozijn Hout 3.2

Nieuw in MatrixKozijn Hout 3.2 Nieuw in MatrixKozijn Hout 3.2 In de nieuwe versie van MatrixKozijn zijn er een aantal onderdelen toegevoegd, maar ook zijn er een aantal zaken gewijzigd en/of verbeterd: BIM Dit is een nieuwe uitbreidingsmodule

Nadere informatie

MatrixKozijn Kunststof versie Service Pack 4

MatrixKozijn Kunststof versie Service Pack 4 MatrixKozijn Kunststof versie 2.2 - Service Pack 4 Rapporten 1-calculaties-per project-begroting per artikel (netto profiel), artikeprijzen worden nu inclusief afvalpercentage weergegeven. Nieuw rapport:

Nadere informatie

MatrixKozijn Kunststof versie Service Pack 3

MatrixKozijn Kunststof versie Service Pack 3 MatrixKozijn Kunststof versie 2.2 - Service Pack 3 Rapporten De kleur van profielen werd in sommige situaties niet opgenomen in de resultaten waardoor deze niet zichtbaar was op de rapportages. In het

Nadere informatie

De afmeting van de dialoog Calculatie Rapporten (Selectie) is instelbaar gemaakt.

De afmeting van de dialoog Calculatie Rapporten (Selectie) is instelbaar gemaakt. MatrixKozijn Hout versie 3.5 - Service Pack 4 Verbeteringen: De afmeting van de dialoog Calculatie (Selectie) is instelbaar gemaakt. Bibliotheek Het object Text uit de Hang en Sluitwerk blocks wordt nu

Nadere informatie

MatrixKozijn Hout versie Service Pack 5. Compatibiliteit: Verbeteringen: Werkvoorbereiding. Algemeen. Rapporten

MatrixKozijn Hout versie Service Pack 5. Compatibiliteit: Verbeteringen: Werkvoorbereiding. Algemeen. Rapporten MatrixKozijn Hout versie 3.5 - Service Pack 5 Compatibiliteit: Voor compatibiliteit met MatrixKozijn Orderregistratie is minimaal MatrixKozijn OrderRegistratie 4.0.687 SP6 vereist. Voor compatibiliteit

Nadere informatie

MatrixKozijn Productentabel versie Service Pack 3

MatrixKozijn Productentabel versie Service Pack 3 MatrixKozijn versie 2.0 - Service Pack 3 Compatibiliteit De MatrixKozijn 2.0-SP3 met database revisie: 2.0.6 is compatibel met: MatrixKozijn Hout 3.4-SP7 MatrixKozijn Hout 3.5 (is enkel nog beschikbaar

Nadere informatie

Tijdens het laden van bepaalde dxf blocks kon er een crash optreden.

Tijdens het laden van bepaalde dxf blocks kon er een crash optreden. MatrixKozijn Hout versie 3.5 - Service Pack 8 Compatibiliteit Voor compatibiliteit met MatrixKozijn Project is minimaal MatrixKozijn Project 2.3.14497 SP6 vereist. Voor compatibiliteit met MatrixKozijn

Nadere informatie

MatrixKozijn Hout versie Service Pack 7

MatrixKozijn Hout versie Service Pack 7 MatrixKozijn Hout versie 3.4 - Service Pack 7 Rapporten Uitvoer genereren voor papierformaat DXF was niet mogelijk. Bij het afdrukken naar pdf (bijv. pdfcreator) werd het watermerk (ingesteld in pdfcreator)

Nadere informatie

Verwijderen van Verwijs Combi's bij projectartikelen was niet altijd mogelijk.

Verwijderen van Verwijs Combi's bij projectartikelen was niet altijd mogelijk. MatrixKozijn Hout versie 3.5 - Service Pack 6 Compatibiliteit Voor compatibiliteit met MatrixKozijn Project is minimaal MatrixKozijn Project 2.3.14497 SP6 vereist. Voor compatibiliteit met MatrixKozijn

Nadere informatie

MatrixKozijn Hout. MxK Hout. Wijchenseweg 116 6538 SX Nijmegen T.: 024-3434380 F.: 024-3434389 www.matrix-sh.nl info@matrix-sh.nl

MatrixKozijn Hout. MxK Hout. Wijchenseweg 116 6538 SX Nijmegen T.: 024-3434380 F.: 024-3434389 www.matrix-sh.nl info@matrix-sh.nl MatrixKozijn Hout Wijchenseweg 116 6538 SX Nijmegen T.: 024-3434380 F.: 024-3434389 www.matrix-sh.nl info@matrix-sh.nl Algemeen MatrixKozijn Windows is het kozijn programma om snel, makkelijk en flexibel

Nadere informatie

Handleiding. Leveranciersimport voor:

Handleiding. Leveranciersimport voor: Handleiding Leveranciersimport voor: MatrixKozijn - Leveranciersimport MatrixKozijn maakt intensief gebruik van artikel- en prijsinformatie van toeleveranciers. De module Leveranciersimport is ontwikkeld

Nadere informatie

MatrixKozijn OrderRegistratie 4.0 SP5 Build 660

MatrixKozijn OrderRegistratie 4.0 SP5 Build 660 MatrixKozijn OrderRegistratie 4.0 SP5 Build 660 Nieuw Algemeen Nieuwe versie van de about box. Totaal inkoopprijs wordt in Bestelorder schermen weergegeven. Bij een Relatie, Project, LeverSerie en BestelOrder

Nadere informatie

Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden:

Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden: MATRIXKOZIJN VERSIE 3.17.0 IMPORTMODULE Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden: Selecteer de Leverancier 1) Selecteer de gewenste leverancier en kies voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. LogiKal VERSIE JUNI Nieuwsbrief Versie 6.0 Pagina 1

Nieuwsbrief. LogiKal VERSIE JUNI Nieuwsbrief Versie 6.0 Pagina 1 Nieuwsbrief LogiKal VERSIE 6.0 11. JUNI 2009 Nieuwsbrief Versie 6.0 Pagina 1 INHOUD INGAVE VAN ELEMENTEN... 3 Tekstpositie met afbeelding... 3 Serie Instellingen... 4 Stijldeling: Regels en schuine stijlen...

Nadere informatie

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 INSTALLATIEHANDLEIDING MATRIXKOZIJN 3.1 2 1. AANBEVOLEN SYSTEEMEISEN 2 2. INSTALLATIE MATRIXKOZIJN 3.1 2 3. CONVERSIE GEBRUIKERSBESTANDEN 3 3.1. CONVERSIE STAMBESTANDEN

Nadere informatie

Wat is nieuw in: MatrixMetaal Calculatie/WVB 4.0

Wat is nieuw in: MatrixMetaal Calculatie/WVB 4.0 Wat is nieuw in: MatrixMetaal Calculatie/WVB 4.0 April 2017 Inleiding Hieronder volgen de release notities van onze ontwikkelafdeling die tot nu toe zijn vastgelegd voor MatrixMetaal 4.0. Indien u in het

Nadere informatie

StabiCAD V Veiligheid

StabiCAD V Veiligheid StabiCAD V Veiligheid Inhoudsopgave 1. Werken met StabiCAD V Veiligheid... 3 1.1. Inleiding................................................... 3 1.2. Bouwkundige plattegrond.....................................

Nadere informatie

Count-e Statistieken. Statistieken

Count-e Statistieken. Statistieken Count-e Statistieken 1. Voorbereiding... 2 1.1. Statistiek definities... 3 2. Afdrukken Statistieken... 5 3. Functies gebruiken... 6 3.1. Veldinhoud selecteren... 6 3.2. Celinhoud tonen... 6 3.3. Velden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007)

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007) Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007) Inhoudsopgave 1 HANDLEIDING EXCEL TOOL... 3 2 TOEGEVOEGDE MENU OPTIES... 4 2.1 KEUZEOPTIE NIEUW... 5 2.2 HET INLEZEN VAN EEN GLF

Nadere informatie

MatrixKozijn OrderRegistratie 3.2 SP2 Build 509

MatrixKozijn OrderRegistratie 3.2 SP2 Build 509 MatrixKozijn OrderRegistratie 3.2 SP2 Build 509 Nieuw Bestelorder De inkomststatus in het zoekscherm voor bestelorders bevat betere omschrijvingen en wordt gekleurd weergegeven. Indien er geen leverdata

Nadere informatie

Handleiding. Groepsplannen en groepsoverzichten

Handleiding. Groepsplannen en groepsoverzichten Handleiding Groepsplannen en groepsoverzichten INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 Opstellen Sjablonen Groepsplannen 5 2.1 Indeling van het Groepsplan............................ 5 2.2 Toevoegen

Nadere informatie

QuikStart Beginnend Gebruiker - Algemeen. De werking van Vabi Elements in een vogelvlucht

QuikStart Beginnend Gebruiker - Algemeen. De werking van Vabi Elements in een vogelvlucht QuikStart Beginnend Gebruiker - Algemeen De werking van Vabi Elements in een vogelvlucht QuickStart Elements Introductie Welkom op de startpagina van Vabi Elements! Start of open een project. Gebruik Project

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

Boekingen gemaakt in de Agenda zijn 1:1 zichtbaar in het Planbord, andersom zijn boekingen gemaakt in het Planbord direct beschikbaar in de Agenda.

Boekingen gemaakt in de Agenda zijn 1:1 zichtbaar in het Planbord, andersom zijn boekingen gemaakt in het Planbord direct beschikbaar in de Agenda. Agenda In Timewax is de plannings informatie zowel per resource als per project beschikbaar. In de agenda zijn alle gemaakte boekingen zichtbaar. De weergave van de agenda kan worden aangepast aan de behoefte

Nadere informatie

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+ Algemeen Met behulp van Abonnement+ kunt u abonnementen vastleggen met meerdere artikelen, zoals dit ook in de factuuropdracht van Multivers ingevoerd kan worden. Men kan hierbij per abonnement meerdere

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010)

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010) Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010) Inhoudsopgave 1 HANDLEIDING EXCEL TOOL... 3 2 TOEGEVOEGDE MENU OPTIES... 4 2.1 KEUZEOPTIE NIEUW... 6 2.2 HET INLEZEN VAN

Nadere informatie

Factuurvoorstellen. Opmerkingen: Raadpleeg de facturatietoepassing voor meer details. De volgende hoofdschermen zijn beschikbaar:

Factuurvoorstellen. Opmerkingen: Raadpleeg de facturatietoepassing voor meer details. De volgende hoofdschermen zijn beschikbaar: Module Functie kaart Kantoorbeheer Factuurvoorstel UR09110500 Factuurvoorstellen Dit voorstel toont een lijst van diensten en uitgaven die aan de klant zouden aangerekend moeten worden. Dit bedrag is exclusief

Nadere informatie

Installatiehandleiding. versie 3.4

Installatiehandleiding. versie 3.4 Installatiehandleiding versie 3.4 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 1 - Installatiehandleiding MatrixKozijn Hout 3.4 2 2 - Aanbevolen systeemeisen 2 3 - Installatie MatrixKozijn Hout 3 3.1 - Downloaden van

Nadere informatie

Deze handleiding is geschikt voor gebruikers van Rekeningbeheren.nl en S4Dunning. Rekeningbeheren.nl is de basis applicatie voor het uitvoeren van acties in batches en kan worden gezien als de lite versie

Nadere informatie

Het Klantenportaal in detail

Het Klantenportaal in detail Het Klantenportaal in detail Deze gebruikershandleiding biedt een beschrijving van het klantenportaal welke toegankelijk is via de URL: https://portal.nutricontrol.nl/ Op het klantenportaal zijn uw certificaten,

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Handleiding draaien en gebruiken Achmea dyslexie monitor

Handleiding draaien en gebruiken Achmea dyslexie monitor Handleiding draaien en gebruiken Achmea dyslexie monitor Versie 1.0 NederCare B.V. Postbus 185 3900 AD Veenendaal Tel.: 0318-500449 Fax: 0318-500391 Rabobank: Veenendaal nr.: 15.55.86.890 K.v.K. te Utrecht

Nadere informatie

Grafische elementen invoegen

Grafische elementen invoegen Grafische elementen invoegen Rev 00 I N H O U D S O P G A V E 1 INLEIDING... 1 2 LIJNEN EN RECHTHOEKEN TEKENEN... 1 2.1 Lijnen tekenen... 1 2.2 Polylijnen tekenen... 3 2.3 Rechthoeken tekenen... 3 3 CIRKELS,

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Macro s. 4.2 Een macro maken

Macro s. 4.2 Een macro maken 4.2 Een macro maken Een macro is een reeks van commando s die u kunt maken en die een programma uitvoeren. Wanneer u de macro in zijn geheel uitvoert, dan worden de acties opeenvolgend uitgevoerd. Elk

Nadere informatie

Rapportages in Visma.net Payroll. Beschrijving van het gebruik van rapportages binnen Visma.net Payroll

Rapportages in Visma.net Payroll. Beschrijving van het gebruik van rapportages binnen Visma.net Payroll Rapportages in Visma.net Payroll Beschrijving van het gebruik van rapportages binnen Visma.net Payroll Inhoud Rapportages binnen Visma.net Payroll... 3 Rapportages aanmaken... 3 2 Rapportages binnen Visma.net

Nadere informatie

Handleiding draaien en gebruiken Omzet & OHW overzicht

Handleiding draaien en gebruiken Omzet & OHW overzicht Handleiding draaien en gebruiken Omzet & OHW overzicht Versie 0.1 NederCare B.V. Postbus 185 3900 AD Veenendaal Tel.: 0318-500449 Fax: 0318-500391 Rabobank: Veenendaal nr.: 15.55.86.890 K.v.K. te Utrecht

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Copyright 2016 Swing Jive Swing is een product van ABF Research Jive Full screen weergave Swing 5 beschikt nu ook over een full screen weergave. Deze is te activeren via

Nadere informatie

Installatiehandleiding. versie 3.5

Installatiehandleiding. versie 3.5 Installatiehandleiding versie 3.5 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 1 - Installatiehandleiding MatrixKozijn Hout 3.5 2 2 - Aanbevolen systeemeisen 2 3 - Installatie MatrixKozijn Hout 3 3.1 - Downloaden van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS)

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Inhoudsopgave Bestanden uploaden... 2 Omschrijving upload applicatie... 2 Bestanden uploaden... 3 Bestanden verwerken... 5 Omschrijving PaXS applicatie...

Nadere informatie

Handleiding 4CIS InfoBase Project Projectbeheer Urenregistratie Kostenregistratie Factureren op basis van kostenregistratie

Handleiding 4CIS InfoBase Project Projectbeheer Urenregistratie Kostenregistratie Factureren op basis van kostenregistratie Handleiding 4CIS InfoBase Project Projectbeheer Urenregistratie Kostenregistratie Factureren op basis van kostenregistratie 4CIS InfoBase 3.2.0 4CIS, 1999-2002, alle rechten voorbehouden Zakelijke software

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Inhoud van dit document

Inhoud van dit document Handleiding OVM Menu versie 1.0.0 (definitief) november 2012 Inhoud van dit document 1 INLEIDING... 2 2 MENU... 3 3 GEBRUIKERSBEHEER... 4 3.1 SORTEREN EN FILTEREN... 5 3.2 'UITGESTELD' BEHEER... 5 3.3

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 3.3 KraamzorgCompleet versie 3.3 Inhoudsopgave Update documentatie versie 3.3 Hoofdstuk 1 Tarieven per verzekeringsconcern...1 1.1 Verzekeringsconcerns...1

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Tips & Trucs ArchiCAD : Instellingen Kozijnstaat wijzigen (NL+)

Tips & Trucs ArchiCAD : Instellingen Kozijnstaat wijzigen (NL+) Tips & Trucs ArchiCAD 13 044: Instellingen Kozijnstaat wijzigen (NL+) Met ArchiCAD kunt u een volledig geautomatiseerde kozijnstaat maken, die naar eigen wens aanpasbaar is. Vanuit het model worden alle

Nadere informatie

Kostenplaatsen instellen en gebruiken v3. Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken

Kostenplaatsen instellen en gebruiken v3. Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken Bijvoorbeeld voor praktijken met meerdere locaties is het handig om omzet en kosten te verdelen over de verschillende locaties. Dit kan door middel van

Nadere informatie

Diplomeren - Light. Binnen Trajectplanner is het mogelijk om sjablonen aan te maken die gebruikt kunnen worden bij

Diplomeren - Light. Binnen Trajectplanner is het mogelijk om sjablonen aan te maken die gebruikt kunnen worden bij Diplomeren - Light Binnen Trajectplanner is het mogelijk om sjablonen aan te maken die gebruikt kunnen worden bij het afdrukken van diploma s en supplementen. Deze sjablonen kunnen gevuld worden met mergevelden

Nadere informatie

AFO 113 Authoritybeheer

AFO 113 Authoritybeheer AFO 113 Authoritybeheer 113.1 Inleiding Authority records die gebruikt worden in de catalogusmodule kunnen via deze AFO beheerd worden. U kunt hier records opzoeken, wijzigen, verwijderen of toevoegen.

Nadere informatie

Handleiding. webcalculator pon privé lease

Handleiding. webcalculator pon privé lease Handleiding webcalculator pon privé lease 1 handleiding webcalculator pon privé lease Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van de webcalculator. De volgorde van de onderwerpen is

Nadere informatie

What s new versie 3.32 P1 van 11/04/16

What s new versie 3.32 P1 van 11/04/16 Inhoud Gepersonaliseerde parameters kunnen gebruiken in templates voor doorsnede generatie... 2 Rapporteren informatie PART tabel (3.32 P1-2942)... 6 BUGFIXES & BETTERS JoPPS 3.32 P1... 9 Gepersonaliseerde

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

KETENTRANSPARANTIE IN DE SIERTEELT

KETENTRANSPARANTIE IN DE SIERTEELT KETENTRANSPARANTIE IN DE SIERTEELT Gebruikershandleiding ScanGreen Webportaal Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Het ScanGreen Webportaal... 3 2 User Management... 4 2.1.1 Aanmaken en beheren van gebruikersprofielen...

Nadere informatie

Nieuwsbrief. LogiKal Versie MAART Nieuwsbrief Versie Pagina 1

Nieuwsbrief. LogiKal Versie MAART Nieuwsbrief Versie Pagina 1 Nieuwsbrief LogiKal Versie 5.2.0.265 11 MAART 2009 Nieuwsbrief Versie 5.2.0.265 Pagina 1 INHOUD INGAVE VAN ELEMENTEN... 3 Projectinstellingen...3 Nieuwe positie aanleggen... 5 Systeeminstellingen... 6

Nadere informatie

Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe

Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe 16.0 Inleiding Wanneer je de betekenis van een serie nummers in een presentatie wilt weergeven, zal je ondervinden dat een diagram de meest effectieve manier

Nadere informatie

Offerte s maken en aanmaken.

Offerte s maken en aanmaken. Offerte s maken en aanmaken. U gaat een nieuwe offerte maken en versturen via de mail. Start GA op. Calculatie (hier maken we de offerte s aan) Kozijn teken 1. Tekening maken. Nu geeft u een unieke code

Nadere informatie

What s new versie 3.33 P1 van 25/10/2016

What s new versie 3.33 P1 van 25/10/2016 Inhoud Standaard prijsblok voor profielen (3.33 P1, 3016)... 2 Gedrag voor kleur, prijs en route overnemen uit basisgegevens... 3 Unieke project referentie (3.33 P1, 3021)... 4 Gelijke glasmaten met kleinhouten

Nadere informatie

FASTER FORWARD ELEMENTS RELEASENOTES 9.3.1

FASTER FORWARD ELEMENTS RELEASENOTES 9.3.1 FASTER FORWARD ELEMENTS RELEASENOTES 9.3.1 Inhoud Algemeen... 3 Offerte omschrijving weergegeven op barcodeblad... 3 Barcode selecteren pop up is verbeterd... 3 Bijlage (uit taak/dossier/vraag) selecteren

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie HANDLEIDING Periodieke Facturatie WINGS Software Snelheid & zekerheid Module WingsPer: Periodieke facturatie 1) Installatie & Activatie Wings Periodieke Facturatie dient te worden beschouwd als een volwaardige

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CEN Editor

Gebruikershandleiding CEN Editor Gebruikershandleiding CEN Editor Ministerie van Verkeer en Waterstaat Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat Rijksinstituut voor Kust en Zee/RIKZ S O F T W A R E S O L U T I O N S Versies: Versie Datum Toelichting

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

INVOER VAN ELEMENTEN...

INVOER VAN ELEMENTEN... Nieuwsbrief LogiKal Versie 5.2.0.163 6 OKTOBER 2008 INHOUD INVOER VAN ELEMENTEN... 2 Profiel keuze met boomstructuur... 2 Inzet element ingave... 3 Inzetbeslagen... 4 Automatische deurscharnier Positie

Nadere informatie

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van de webcalculator. De volgorde van de onderwerpen is gelijk aan het proces dat wordt doorlopen

Nadere informatie

PlanCare Dossier V11.11 Tijdverantwoording. Inhoudsopgave

PlanCare Dossier V11.11 Tijdverantwoording. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding... 2... 3 Leesmodus... 3 Schrijfmodus... 4 Verantwoording... 5 Wijzigen van een verantwoording... 8 Bevriezen en vrijgeven... 8 PlanCare Dossier V11.11 - Pagina 1 van 8 Inleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel tool Groenbericht

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel tool Groenbericht Gebruikershandleiding Green Leaf Excel tool Groenbericht Versie 1.0 (13 februari 2007) Het Green Leaf project wordt ondersteund door Garden Retail Services, Intratuin, Life & Garden, Ranzijn en Tuincentrum

Nadere informatie

Briljant Prospectenbeheer

Briljant Prospectenbeheer Briljant Prospectenbeheer Inhoud 1. Prospecten 1 Prospecten aanmaken 1 De stamgegevens 2 Het tabblad Algemeen 3 Het tabblad Contactpersonen 4 Het tabblad Interesses 5 Het tabblad Memo 6 Het tabblad Offertes

Nadere informatie

Dagplanning. Aanpassingen in Regelneef 6.8.0 Pagina 1 van 6

Dagplanning. Aanpassingen in Regelneef 6.8.0 Pagina 1 van 6 Aanpassingen in Regelneef 6.8.0 Pagina 1 van 6 6.8.0 5 september 2013 Dagplanning Het is nu, binnen een plaatsing, mogelijk om per dag vast te leggen wanneer men werkt. We noemen dit de dagplanning. Per

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Betaalbestanden (CLIEOP03 Export) Easy-work Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische informatie...3 Instellingen algemeen...3 Instellingen

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Handleiding 4CIS Synchro

Handleiding 4CIS Synchro Zakelijke software s voor verkoop, dienstverlening en administratie Handleiding 4CIS Synchro Optimale ondersteuning van uw frontoffice Optimale communicatie tussen uw frontoffice en backoffice 4CIS InfoBase

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E Rev 02 I N H O U D S O P G A V E 1 INLEIDING... 1 2 INSTELLINGEN DEFINIËREN... 1 2.1 Instellingen voor de export definiëren... 1 2.2 Instellingen voor de import definieren... 2 2.3 Layers toekennen...

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H 1 Algemene werking Wings ondersteunt twee verschillende soorten analytische opvolging. De eerste analytische uitsplitsing is de traditionele op kostenplaats of

Nadere informatie

Binnen de software kunnen een onbeperkt aantal rapportages worden vastgelegd.

Binnen de software kunnen een onbeperkt aantal rapportages worden vastgelegd. Eigen rapportage maken 1. Doel 2. Vastleggen nieuwe rapportage 3. Wijzigen bestaande rapportage 4. Verwijderen bestaande rapportage 5. Venster Rapportdefinitie 6. Samengestelde rijen 7. Kolommen 8. Rapport

Nadere informatie

Release notes:

Release notes: Applicatie: Alle Module: Algemeen (geen specifieke module) 62528 Statuslogs - contactpersoon - medewerker koppelingen Gecorrigeerde functionaliteit Voor de verschillende status logs is de medewerker /

Nadere informatie

Agenda. Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak. De volgende schermen zijn beschikbaar:

Agenda. Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak. De volgende schermen zijn beschikbaar: Module Functie Kaart Kantoorbeheer Agenda UR09070460 Agenda Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak De volgende schermen zijn beschikbaar: 1. Kalender

Nadere informatie

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementfacturering is een middel om klanten volgens vaste afspraken en/of abonnementen te factureren. Deze oplossing zit inbegrepen in Mamut

Nadere informatie

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur B e w e e g k u u r L S A Handleiding 5 mei 2011 B e w e e g k u u r L S A 2 1 Inleiding: Deze handleiding geeft informatie over het verkrijgen

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen 6. Reeksen Excel kan datums automatisch uitbreiden tot een reeks. Dit betekent dat u na het typen van een maand Excel de opdracht kan geven om de volgende maanden aan te vullen. Deze voorziening bespaart

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 Sorteren en filteren in een tabel Sorteren kun je met de knoppen (Oplopend) en (Aflopend). Hiermee zet je records in alfabetische of numerieke volgorde. Er wordt gesorteerd op

Nadere informatie

AANVULLENDE DIENSTEN EN (PERIODIEKE) DECLARATIES

AANVULLENDE DIENSTEN EN (PERIODIEKE) DECLARATIES AANVULLENDE DIENSTEN EN (PERIODIEKE) DECLARATIES Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 04-10-2017 Table of Contents Algemene uitleg... 3 Uitleg aanvullende diensten en periodieke declaraties... 4

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren in Excel 2003... 9. 5. Sorteren in Excel 2007...

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren in Excel 2003... 9. 5. Sorteren in Excel 2007... ESIS en Excel 2003 en 2007 Inhoud 1. Exporteren... 2 2. Verschil Xls en Csv... 2 3. Het maken van een Csv bestand... 4 4. Sorteren in Excel 2003... 9 5. Sorteren in Excel 2007...10 6. Filteren in Excel

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Vaste Prijs Afspraken (VPA)

Vaste Prijs Afspraken (VPA) Vaste Prijs Afspraken (VPA) www.wolterskluwer.be Contents 1 Wat is een VPA?... 3 2 Configuratie... 3 2.1 Hoe activeer je de VPA functionaliteit?... 3 2.2 Hoe maak je een VPA aan?... 3 2.3 Eénmalige configuratie...

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Digitaal factureren instellen

Digitaal factureren instellen 1 / 5 Digitaal factureren instellen Met e-captain is het mogelijk om facturen te e-mailen in plaats van te versturen per post. Voordat u digitaal (per email) facturen kunt sturen dient u wat instellingen

Nadere informatie

Combi Module. Handleiding. Versie 3.01

Combi Module. Handleiding. Versie 3.01 Handleiding Combi Module 2Jours On-line Bouwen van Dongenstraat 1 8107 AD Broekland Tel. 0570-538135 Fax. 0570-538139 Mail info@2jours.nl Versie 3.01 Basishandleiding 2Jours Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave

Nadere informatie

VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen)

VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen) VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen) WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat 1 Algemeen De bedoeling van deze aanvulling is enkele voorbeelden te geven van vrije velden op verrichtingen. Hiermee

Nadere informatie