Nieuw in Service Pack 5 (SP5) voor MatrixKozijn versie 3.0 (september 2010) Bugfixes CNC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuw in Service Pack 5 (SP5) voor MatrixKozijn versie 3.0 (september 2010) Bugfixes CNC"

Transcriptie

1 Nieuw in Service Pack 5 (SP5) voor MatrixKozijn versie 3.0 (september 2010) Dit Service Pack bevat ook alle wijzigingen van Service Pack 1, 2, 3 en 4 (SP1 + SP2 + SP3 + SP4). Het is niet vereist dat SP1 en/of SP2 en/of SP3 en/of SP4 eerst geïnstalleerd wordt. Bugfixes CNC Uitvoer schuine hoekverbindingen Ramen / Deuren was niet consequent. Volgorde samengestelde profielen op doorlopende profielen niet altijd correct in CNC export. In geval van lege vakken met een afmeting kleiner as 1 mm kon er een crash optreden in de cnc-export. Grafische invoer Na wijzigen van de code van een profielcombi was het mogelijk dat er een foutmelding omtrent dubbele waardes werd gegeven tijdens het wisselen naar de grafische invoer. Projecten Wijzigingen in project vakvoorkeuzes Glas en Panelen omtrent het Hang en Sluitwerk werden niet doorgevoerd naar de gekoppelde merken. Bij het toekennen van vakvoorkeuzes aan een merk werden niet altijd de juiste verwijscombies toegekend. Rapporten Op een aantal werkvoorbereidingsrapporten werden een aantal lengtes niet afgebeeld als een opsomming het einde van de pagina bereikte. 2-lijsten-productie-per project-productielijst totaal + posities + merken, + Afgeronde lengtes, weergave stuks aantallen groter als 999 gecorrigeerd. Bij een inkoopdeur met gespiegelde draairichting werd het DXF block gekoppeld aan het gespiegelde artikel voor de weergave op de aanzichttekeningen nogmaals gespiegeld. 2-Lijsten-Conserveringen-per Raam-Deur-Deurenlijst/Ramenlijst + Uittrekstaat.ini, bij opssoming artikelen gespiegelde merken waren de lijsten omgewisseld. Op een aantal werkvoorbereidingsrapporten werden erg brede of hoge profielen niet weergegeven.

2 Nieuw in Service Pack 4 (SP4) voor MatrixKozijn versie 3.0 (januari 2010) Dit Service Pack bevat ook alle wijzigingen van Service Pack 1, 2 en 3 (SP1 + SP2 + SP3). Het is niet vereist dat SP1 en/of SP2 en/of SP3 eerst geïnstalleerd wordt. Bibliotheek In het tabblad Rekinhoud van de Paneel/Rekwerk Combi's in de bibliotheek werd de profielenboom niet gevuld. Dit is verholpen. In bepaalde Vak Combi's was de rekenregel 'Stuks per m1 Onder' niet beschikbaar. Dit is verholpen. CNC Uitvoer van de hoeken (positief of negatief) in tabel BeamEdgeConnection was afhankelijk van de invoerrichting in plaats van de standaard profielrichting van de CNC export. Volgorde samengestelde profiel aansluitingen in de CNC resultaten was niet consequent. Hang en Sluitwerk op Ramen/Deuren met meerdere onderdorpels werd niet altijd op de meest onderste dorpel geplaatst. DXF Aanzichttekeningen Foutmeldingen over ontbrekende onderdelen in het prototype worden onderdrukt voor niet zichtbare onderdelen. Rapporten Aanduiding eerst draaiend is gecorrigeerd voor '2-Lijsten-Productie-per Raam-Deur-Deurenlijst + Uittrekstaat'. Weergave instellingen voor de vakcode werden niet correct toegepast bij vakken met een vakvullend ventilatierooster. Sortering op diverse afkort/schaaf/doorsnede staten hersteld naar Houtsoort/afmeting/doorsnede/lengte. Uitsplitsen van netto project profielen uit hetzelfde bruto profiel was niet op alle rapporten correct. 2-lijsten-productie-per merk-productielijst + posities (afgeronde lengtes), in sommige situaties werd niet de afgeronde lengte weergegeven. Een aantal afkortstaten voor kozijnprofielen gaven dubbele afkortlengtes als doorsneden van stijlen/dorpels een identieke vorm hadden. Weergave van Laagreliëfdorpels op rapport "Gehele Details Overzicht" toegevoegd. Aanduiding eerstdraaiend gecorrigeerd voor '2-Lijsten-Productie-per Raam-Deur-Ramennlijst + Uittrekstaat'. CNC CNC export geeft profielen uit een samengestelde profielcombi welke niet direct op andere profielen aansluiten het verbindingstype 6.

3 Nieuw in Service Pack 3 (SP3) voor MatrixKozijn versie 3.0 (juli 2009) Dit Service Pack bevat ook alle wijzigingen van Service Pack 1 en 2 (SP1 + SP2). Het is niet vereist dat SP1 en/of SP2 eerst geïnstalleerd wordt. Rapporten Nieuw rapport '2-Lijsten-Bestellen-Leverancierslijst per Groep (12pt)'. Nieuw rapport 'A4 Kozijn Contramalstaat A SP', gespiegelde onderdelen komen op aparte pagina's. Nieuw rapport 'A4 Kozijn Contramalstaat B SP', gespiegelde onderdelen komen op aparte pagina's Nieuw rapport 'A4 Kozijn Contramalstaat C SP', gespiegelde onderdelen komen op aparte pagina's Nieuw rapport 'A4 Kozijn Contramalstaat D SP', gespiegelde onderdelen komen op aparte pagina's Nieuw rapport '2-Lijsten-Bestellen-Leverancierslijst per Groep (met bestelcodes)'. Nieuw rapport '2-Lijsten-Bestellen-Leverancierslijst per Groep (meerdere per pagina)'. Algemeen Optie 'Stuks per m1' was niet meer aanwezig bij de Randvoorkeuzes, in plaats daarvan werd 'missed resource' getoond.. Bibliotheek In de bibliotheek werkte de profielenboom in sommige dialogen niet correct als er een project was geopend. Calculatie Verwijs Combi's voor isolatie werden niet gecalculeerd voor Paneel/Rekwerk zonder tussenstijlen/dorpels. In situaties waarbij een artikel in een artikellijst een verwijzing naar een verwijs combi's had werden niet in alle situaties de aantallen voor de artikelen uit de verwijscombi vermenigvuldigt met de aantallen van het hoofdartikel. CNC In geval van een gesplitste dorpel aan een vakzijde werden de gerelateerde vakken niet opgenomen in de CNC resultaten. DXF Aanzichttekeningen Afstand tussen de doorsnedenamen/detailnummers en het kozijn was verkleind hierdoor kwamen de teksten soms door de spouwlat, de originele instelling is hersteld. Opsomming houtsoorten van Ramen/Deuren in de stempel functioneerde niet.

4 Grafische invoer In sommige gevallen werden niet de juiste sponningsfiguren en namen opgehaald uit de vaksponningtabellen voor weergave in de grafische invoer. Tijdens het aanmaken van een nieuw merk in de grafische invoer werd niet altijd de meest recente wijziging aan het huidige merk opgeslagen. Aangepaste verbindingen van samengestelde profielen werden alleen opgeslagen indien er knooppunt combi's waren toegekend. Weergave type verbinding (zij of hoek) was niet in alle situaties correct in de grafische invoer. Projecten Snelheid verplaatsen kozijnmerken in de merkenlijst verbeterd. Rapporten 2-lijsten-conserveringen-per project -materiaalstaat (netto lengtes), groeperen netto profielen uit hetzelfde bruto profiel werkte niet correct. Werkvoorbereidingstaten genereerde in gevallen van schuine profielen soms profielen dubbel in de lijsten. Kolom breedtes aangepast '2-Lijsten-Productie-per Raam-Deur-Ramenlijst + Uittrekstaat'. Kolom breedtes aangepast '2-Lijsten-Productie-per Raam-Deur-Deurenlijst + Uittrekstaat'. \ Werkvoorbereiding Bij gebruik van neuten aansluitend op een nulprofiel gaf de werkvoorbereiding foutmeldingen omtrent ongeldige profielafmetingen. Detectie gespiegelde tussenstijlen voor contramalstaten werkte niet in alle situaties correct. Voor merken waarbij neuten direct aansloten op een nulprofiel werden in bepaalde situaties foutmeldingen gegenereerd in de werkvoorbereiding. Einde document wat is nieuw in SP3

5 Nieuw in Service Pack 2 (SP2) voor MatrixKozijn versie 3.0 (maart 2009) Dit Service Pack bevat ook alle wijzigingen van Service Pack 1 (SP1). Het is niet vereist dat SP1 eerst geïnstalleerd is. DXF Aanzichttekeningen Doorsnede namen voor samengestelde kozijnprofielen worden nu afgebeeld op de aanzichttekeningen. Het is nu mogelijk kozijnaanzichten op verschillende schalen af te drukken. MatrixKozijn kan zelf de schaal bepalen. Bij het afdrukken van de schaal op de aanzichttekeningen worden de volgende regels in acht genomen: - Indien alle merken op de pagina dezelfde schaal hebben -> De correcte schaal staat in de stempel. - Indien één of meerdere merken op de pagina een afwijkende schaal hebben -> In de stempel wordt de schaal uit het sjabloon afgedrukt. Bij de merken wordt linksboven de werkelijke schaal weergegeven (de laag Merk eigenschappen moet hiervoor wel actief zijn in het sjabloon). Voor meer informatie kijk ook in de Help van Matrixkozijn onder verschaal stap. In de volgende afbeelding worden twee kozijnmerken met verschillende schalen weergegeven. Het eerste kozijnmerk heeft schaal 1:20 en het tweede kozijnmerk is verschaald naar 1:25 om op het papier te passen. De optie moet voorkomen dat u regelmatig de volgende melding krijgt: U heeft een te kleine schaal ingesteld om het kozijnmerk weer te geven MatrixKozijn zorgt dat het kozijnmerk op de tekening past.

6 Nieuwe Rapporten Nieuw rapport A4 WKVBeheer Overzicht Sponningfiguren per Naam. Nieuw rapport DXF WKVBeheer Overzicht Sponningfiguren per Naam 1op1. Prototype toegevoegd voor WKV rapport sjablonen met weergave van maatlijnen op 0.5 mm. Verbeteringen: Calculatie Berekening Hangzijde/Sluitzijde lengte was niet altijd correct voor artikelen/activiteiten gekoppeld aan een Hang en Sluitwerk Combi. Als de verdeling van een stolpvak asymmetrisch was dan werden voor de gespiegelde kozijnen de afmetingen van het linker en rechter gedeelte niet omgedraaid. Conserveringen toegekend bij een stolpvak met inkoopdeuren werden niet toegekend aan de stolpnaald. De berekende afmeting voor Activiteiten via Artikel->Verwijs combi bevatte niet in alle situaties de aangegeven correctielengte. CNC Positie tussendorpel op zijstijl was niet altijd correct bij gebruik van dubbele onderdorpels in een Raam/Deur combi. Tijdens de export van CNC gegevens worden waarschuwingen afgebeeld in de voortgangsdialoog als er randen in het kozijnmerk aanwezig zijn waaraan geen randvoorkeuze is toegekend. In bepaalde situaties werd voor profielen uit een Samengestelde Profiel Combi de sponningfiguur code niet opgenomen in het CNC export bestand. In de CNC export resultaten werden voor raam/deur tussendorpels de netto en afgeronde lengtes exclusief de sponningdiepte bepaald. DXF Aanzichttekeningen Als voor een layer in het Aanzichttekening sjabloon geen waarde is ingevuld dan wordt er geen foutmelding meer getoond tijdens het genereren van de aanzichttekeningen. Indien er een waarde is ingegeven die niet in het prototype voorkomt dan zal er wel een foutmelding getoond worden. Bij gebruik van DXF blocks die geneste blocks bevatten kon er een crash optreden in MatrixKozijn, de geneste onderdelen worden vanaf nu genegeerd. Op de deuren lijst werd geen gebruik gemaakt van het DXF-block van het gespiegelde deur artikel. In de DXF stempel waren de velden leverdatum en project datum verwisseld. Bij afdrukken van de afleverdatum in de DXF stempel werd ook de tijd opgenomen.

7 Grafische invoer Bij het automatisch verdelen van de maat over meerdere vakken in de grafische invoer was het mogelijk dat de buitenwerksmaat van het kozijn werd aangepast. Het openen van de bibliotheek met standaard kozijnvormen door meerdere gebruikers tegelijkertijd was niet mogelijk. Als bij de randinvoer in het eigenscherm de profielcombi voor de tweede spouwlat werd ingegeven dan werd deze invoer niet altijd opgeslagen. Na samenvoegen van twee Project rand voorkeuzes was het mogelijk dat de overgebleven rand voorkeuze niet meer als Project werd aangegeven. Nieuw in het project aangemaakte Profielcombies die een link hadden met een Project Profiel konden niet direct worden toegepast in het Profiel Eigenschappen scherm van de grafische invoer. De weergaven van profiel+spouwlat in de grafische invoer stap 'Werkvoorbereiding' werkte niet altijd correct bij gebruik van samengestelde profielen. Productentabel De kolom Schilderoppervlak is geactiveerd voor het artikeltype 'Rabat/Schrootjes'. Projecten Als bij het onderdeel Merk Certificaten de certificaten met F10 werden gekopieerd dan werden deze wijzigingen niet altijd correct opgeslagen. Als tijdens het verwijderen van Project Vakvoorkeuzes op de vraag weet u het zeker met Nee werd geantwoord dan werd het onderdeel toch uit de lijst verwijderd. In de dialoog 'Project Onderhoud' moesten er tenminste twee onderdelen worden geselecteerd alvorens de actie 'Update uit Bibliotheek' kon worden uitgevoerd, dit is teruggebracht tot één onderdeel. Tijdens actie 'Update uit Bibliotheek' worden ook nu Profiel Combi's automatisch geïmporteerd als deze worden gebruikt in het bibliotheek onderdeel en nog niet in het project. Het was niet mogelijk de aantallen vaste roede kolommen/rijen te verlagen binnen een project. (Oplossing alleen van toepassing op met dit servicepack nieuw aangemaakte projecten, voor bestaande projecten blijft het probleem bestaan). Na kopiëren van de merkopmerking met F10 in de merkenlijst was het mogelijk dat er een foutmelding kwam dat merken niet dezelfde omschrijving mogen hebben. Ondanks dat voor een stolpvak met inkoopdeuren conserveringen waren toegekend werden er waarschuwingen getoond in de grafische invoer en de calculatie omtrent ontbrekende conserveringen. Bij de actie 'Update uit Bibliotheek' in de dialoog Project->Onderhoud werden de Profiel Combi's niet altijd geactualiseerd. Verwijs Combi's die toe werden gekend bij de Project Rand Voorkeuzes werden niet gekopieerd naar de individuele merken. Tijdens het importeren van merken met project vakken/randen, die nog niet in het huidige project aanwezig waren, was het mogelijk dat de project onderdelen uit het geïmporteerde merk een verwijzing kregen naar een vak/rand in een merk in plaats van naar een onderdeel in de project voorkeuzes. Hierdoor was het soms niet meer mogelijk om merken te verwijderen.

8 Rapporten Op diverse werkvoorbereidingrapporten werd het laatste cijfer van de lengte niet weergegeven als het aantal stuks 1000 of meer was. 2-lijsten-productie-per project materiaalstaat (afgeronde lengtes), een scheidingslijn werd soms door de artikelomschrijving heen afgedrukt. Kozijn Schaafstaat B, de merk aantallen werden niet meegenomen in de totaaltelling van de profielen. 2-lijsten-conserveringen-per merk profielen (12pt), 2-lijsten-conserveringen-per project productielijst totaal + posities verkort, omschrijving van het gebruikte project profiel wordt nu weergegeven op dit rapport. Verschillende netto profielen uit hetzelfde brutoprofiel werden niet correct gegroepeerd op diverse rapporten. Op rapport 1-calculaties-overzichten-begroting regel per merk werd het afvalpercentage van het artikel niet verwerkt. Aanduiding Linker/Rechter deur/raam was niet correct voor gespiegelde merken op 2-lijsten-productieper raam-deur-deuren/ramenlijst + uittrekstaat. Op diverse rapporten werd in geval van een project artikel niet de netto profiel omschrijving uit de profiel combi afgebeeld. Werkvoorbereiding Bij gebruik samengestelde profielen was het mogelijk dat er geen spouwlat contramallen werden gegeneerd voor de knooppunten ter plekke van het samengestelde profiel. Bij sponningfiguren met een hoek afronding precies even groot als de sponning werd de hoek niet afgerond weergegeven. Contramal van spouwlatten werd niet altijd correct samengesteld bij uitstekende spouwlatten in combinatie met bijv. een vensterbank sponning. Einde document wat is nieuw in SP2

9 Nieuw in Service Pack 1 (SP1) voor MatrixKozijn versie 3.0 (oktober 2008) DXF Aanzichttekeningen De afstand tussen het merk, de merkomschrijving en de certificaten op de DXF aanzichttekeningen kan nu in worden gegeven in de aanzichttekening sjablonen. (Stijl->Positie merk eigenschappen->afstand tot merk) en (Merk Certificaten->Positie Certificaten->Afstand tot merk). Voor tekenstijl Architect is het nu mogelijk om de knooppunten van Kozijn profielen en/of Raam/Deur profielen weer te geven op de aanzichttekeningen. Grafische invoer Hang en Sluitwerk voor zowel binnen als buitendraaiende elementen is nu altijd zichtbaar. Rapporten Nieuw werkvoorbereidingsrapport 'A4 Kozijn Pennebankstaat A'. Nieuw werkvoorbereidingsrapport 'A4 Kozijn Schaafstaat B'. 4-overzichten-vak overzicht en 4-overzichten-vak overzicht (afbeeldingen), dubbele vakomschrijvingen in hetzelfde merk worden gefilterd op de rapporten, maximaal 2000 karakters. Bugfixes Algemeen Tijdens openen van projecten op een netwerk locatie via de startpagina kon er een melding van internet explorer komen omtrent het wel of niet openen van het bestand. Een aantal gebruikersrechten in de gebruikersdatabase waren niet correct. Bibliotheek Na wijzigen overlap tussen profielen in dialoog Raam/Deur combies werd de totale hoogte in het tabblad Profielen niet direct ververst. De teksten van de kolomkoppen 'Hoekverbinding' en 'Kruisverbinding' waren omgedraaid in het overzicht van de profielcombi's. Wijzigingen aan Vaste Roede Combi's werden niet altijd correct opgeslagen. Het was niet mogelijk het veld Randvoorkeuze->Diepte te wijzigen in MatrixKozijn Lite. Het was niet mogelijk om een negatieve diepte in te voeren voor de spouwlatten. Calculatie Tijdens uittrekken verwijscombi's die gekoppeld zijn via artikelen uit een randvoorkeuze kon er een foutmelding omtrent ongeldige dimensie worden getoond tijdens de calculatie. Activiteiten werden niet berekend voor Verwijscombi's die uit werden getrokken voor artikelen uit een artikellijst. De activiteiten uit verwijs combies gekoppeld aan een artikel werden in sommige situaties dubbel berekend. Raam-/Deurhout waarbij de profiel combi direct was gekoppeld met een brutoprofiel werd niet altijd opgenomen in de calculatieresultaten.

10 DXF Aanzichttekeningen Op aanzichttekening architect was een lijn teveel zichtbaar voor buitendraaiende vakvullingen. Alle maatlijnen hadden standaard een textoverride in DXF waardoor de maat niet automatisch werd aangepast na het wijzigen van de maatlijn in een CAD applicatie. Voor samengestelde profielen op dezelfde horizontale/verticale positie wordt nu één maatlijn gegenereerd in plaats van meerdere. Grafische invoer Indien tijdens het samenvoegen van randen een rand zonder randvoorkeuze werd geselecteerd dan trad er een crash op. Tijdens toekennen van het merksjabloon werden profielposities waar geen profielcombie was geselecteerd niet automatisch aangepast naar een nulprofiel. Als een randvoorkeuze van het huidige merk werd toegekend aan een andere rand van hetzelfde merk dan trad er een crash op. Het verwijderen van dicht tegen elkaar geplaatste kozijnprofielen leverde soms een crash op. Het in éénmaal wijzigen van de eigenschappen voor meerdere geselecteerde profielen was niet mogelijk. Tijdens het importeren van een bestaande merkvorm in invoerstap - Kozijnvorm werd de peilmaatomschrijving van het huidige merk verwijderd. Onderhoud Het was niet mogelijk onderdelen toe te voegen in WKV Beheer -> Namen Kozijndoorsnedes. Het was niet mogelijk onderdelen toe te voegen in WKV Beheer->Wisselsponning Contramal Tabel. Printen/Plotten Toegekende lijndiktes uit de pentabellen werden niet toegepast tijdens afdrukken van de tekening naar de printer. Productentabel Na het kopieren van waardes met F10 was het mogelijk dat de prijstabel gegevens voor een ventilatierooster werden gedupliceerd. Na dubbelklikken op een kolom voor verwijscombies om hierop te sorteren werd er een foutmelding getoond en werd de artikellijst niet meer gevuld tot er op een andere kolom werd gesorteerd. Projecten Gekopieerde merkopmerkingen in de merkenlijst werden niet altijd opgeslagen. Als tijdens het bewerken van bijv. merkopmerkingen in de merkenlijst de autosave werd uitgevoerd dan verplaatste de focus naar de omschrijving van het eerste merk, nu blijft de focus op de huidige cel van het huidige merk. Conversie van projecten was niet mogelijk als de vlag alleen lezen voor het projectbestand aan stond. Tijdens het kopieren van Neut Combi's vanuit de bibliotheek naar het project werden de gegevens uit de artikel- en activiteitlijsten niet meegenomen. Voor bestaande projecten kunnen via Project->Project Onderhoud de Neut Combi's worden ge-update uit de bibliotheek.

11 Rapporten 2-Lijsten-Productie-per Project-Afkortstaat per Groep (Netto Profiel), gaf soms foutmelding omtrent kop en/of voettekst langer als de pagina. 1-Calculaties-per Project-Begroting (incl. afval) per Artikel (Netto Profiel), de omschrijving van nettoprofielen werd niet getoond. 2-Lijsten-Productie-per Raam-Deur-Ramenlijst B, 2-Lijsten-Productie-per Raam-Deur-Deurenlijst B zonder inkoopdeuren, 2-Lijsten-Productie-per Raam-Deur-Deurenlijst B, foutmelding 'cannot open sqlserver'. Werkvoorbereiding De namen van kozijndoorsnedes werden in bepaalde situaties niet correct opgehaald uit de tabel Namen Kozijndoorsnedes. De tweede spouwlat werd niet in alle situaties getekend op de randdetails. Einde document wat is nieuw in SP1

Nieuw in MatrixKozijn versie Service Pack 2 (SP2) (juni 2011)

Nieuw in MatrixKozijn versie Service Pack 2 (SP2) (juni 2011) Nieuw in MatrixKozijn versie 3.1 - Service Pack 2 (SP2) (juni 2011) Nieuw Algemeen Aan de Vakcombi voor dubbele ramen/deuren kan nu Hang en Sluitwerk worden toegekend. Afhandeling gespiegelde draairichtingen

Nadere informatie

In deze nieuwe versie van MatrixKozijn zijn er een aantal onderdelen toegevoegd, maar ook zijn er een aantal zaken gewijzigd en/of verbeterd.

In deze nieuwe versie van MatrixKozijn zijn er een aantal onderdelen toegevoegd, maar ook zijn er een aantal zaken gewijzigd en/of verbeterd. Nieuw in MatrixKozijn versie 3.1 (januari 2011) In deze nieuwe versie van MatrixKozijn zijn er een aantal onderdelen toegevoegd, maar ook zijn er een aantal zaken gewijzigd en/of verbeterd. Project en

Nadere informatie

MatrixKozijn Kunststof versie Service Pack 4

MatrixKozijn Kunststof versie Service Pack 4 MatrixKozijn Kunststof versie 2.2 - Service Pack 4 Rapporten 1-calculaties-per project-begroting per artikel (netto profiel), artikeprijzen worden nu inclusief afvalpercentage weergegeven. Nieuw rapport:

Nadere informatie

MatrixKozijn Kunststof versie Service Pack 3

MatrixKozijn Kunststof versie Service Pack 3 MatrixKozijn Kunststof versie 2.2 - Service Pack 3 Rapporten De kleur van profielen werd in sommige situaties niet opgenomen in de resultaten waardoor deze niet zichtbaar was op de rapportages. In het

Nadere informatie

Nieuw in MatrixKozijn Hout 3.2

Nieuw in MatrixKozijn Hout 3.2 Nieuw in MatrixKozijn Hout 3.2 In de nieuwe versie van MatrixKozijn zijn er een aantal onderdelen toegevoegd, maar ook zijn er een aantal zaken gewijzigd en/of verbeterd: BIM Dit is een nieuwe uitbreidingsmodule

Nadere informatie

De afmeting van de dialoog Calculatie Rapporten (Selectie) is instelbaar gemaakt.

De afmeting van de dialoog Calculatie Rapporten (Selectie) is instelbaar gemaakt. MatrixKozijn Hout versie 3.5 - Service Pack 4 Verbeteringen: De afmeting van de dialoog Calculatie (Selectie) is instelbaar gemaakt. Bibliotheek Het object Text uit de Hang en Sluitwerk blocks wordt nu

Nadere informatie

MatrixKozijn Hout versie Service Pack 5. Compatibiliteit: Verbeteringen: Werkvoorbereiding. Algemeen. Rapporten

MatrixKozijn Hout versie Service Pack 5. Compatibiliteit: Verbeteringen: Werkvoorbereiding. Algemeen. Rapporten MatrixKozijn Hout versie 3.5 - Service Pack 5 Compatibiliteit: Voor compatibiliteit met MatrixKozijn Orderregistratie is minimaal MatrixKozijn OrderRegistratie 4.0.687 SP6 vereist. Voor compatibiliteit

Nadere informatie

MatrixKozijn Productentabel versie Service Pack 3

MatrixKozijn Productentabel versie Service Pack 3 MatrixKozijn versie 2.0 - Service Pack 3 Compatibiliteit De MatrixKozijn 2.0-SP3 met database revisie: 2.0.6 is compatibel met: MatrixKozijn Hout 3.4-SP7 MatrixKozijn Hout 3.5 (is enkel nog beschikbaar

Nadere informatie

MatrixKozijn Hout versie Service Pack 7

MatrixKozijn Hout versie Service Pack 7 MatrixKozijn Hout versie 3.4 - Service Pack 7 Rapporten Uitvoer genereren voor papierformaat DXF was niet mogelijk. Bij het afdrukken naar pdf (bijv. pdfcreator) werd het watermerk (ingesteld in pdfcreator)

Nadere informatie

Verwijderen van Verwijs Combi's bij projectartikelen was niet altijd mogelijk.

Verwijderen van Verwijs Combi's bij projectartikelen was niet altijd mogelijk. MatrixKozijn Hout versie 3.5 - Service Pack 6 Compatibiliteit Voor compatibiliteit met MatrixKozijn Project is minimaal MatrixKozijn Project 2.3.14497 SP6 vereist. Voor compatibiliteit met MatrixKozijn

Nadere informatie

Tijdens het laden van bepaalde dxf blocks kon er een crash optreden.

Tijdens het laden van bepaalde dxf blocks kon er een crash optreden. MatrixKozijn Hout versie 3.5 - Service Pack 8 Compatibiliteit Voor compatibiliteit met MatrixKozijn Project is minimaal MatrixKozijn Project 2.3.14497 SP6 vereist. Voor compatibiliteit met MatrixKozijn

Nadere informatie

MatrixKozijn Hout. MxK Hout. Wijchenseweg 116 6538 SX Nijmegen T.: 024-3434380 F.: 024-3434389 www.matrix-sh.nl info@matrix-sh.nl

MatrixKozijn Hout. MxK Hout. Wijchenseweg 116 6538 SX Nijmegen T.: 024-3434380 F.: 024-3434389 www.matrix-sh.nl info@matrix-sh.nl MatrixKozijn Hout Wijchenseweg 116 6538 SX Nijmegen T.: 024-3434380 F.: 024-3434389 www.matrix-sh.nl info@matrix-sh.nl Algemeen MatrixKozijn Windows is het kozijn programma om snel, makkelijk en flexibel

Nadere informatie

MatrixKozijn OrderRegistratie 3.2 SP2 Build 509

MatrixKozijn OrderRegistratie 3.2 SP2 Build 509 MatrixKozijn OrderRegistratie 3.2 SP2 Build 509 Nieuw Bestelorder De inkomststatus in het zoekscherm voor bestelorders bevat betere omschrijvingen en wordt gekleurd weergegeven. Indien er geen leverdata

Nadere informatie

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 INSTALLATIEHANDLEIDING MATRIXKOZIJN 3.1 2 1. AANBEVOLEN SYSTEEMEISEN 2 2. INSTALLATIE MATRIXKOZIJN 3.1 2 3. CONVERSIE GEBRUIKERSBESTANDEN 3 3.1. CONVERSIE STAMBESTANDEN

Nadere informatie

Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst

Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst In deze startgids wordt uitleg gegeven hoe u prijzen in een prijslijsten kunt aanpassen en prijslijsten kunt beheren in de Safe Concept webapplicatie. Inhoud

Nadere informatie

Offerte s maken en aanmaken.

Offerte s maken en aanmaken. Offerte s maken en aanmaken. U gaat een nieuwe offerte maken en versturen via de mail. Start GA op. Calculatie (hier maken we de offerte s aan) Kozijn teken 1. Tekening maken. Nu geeft u een unieke code

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

MatrixKozijn OrderRegistratie 4.0 SP5 Build 660

MatrixKozijn OrderRegistratie 4.0 SP5 Build 660 MatrixKozijn OrderRegistratie 4.0 SP5 Build 660 Nieuw Algemeen Nieuwe versie van de about box. Totaal inkoopprijs wordt in Bestelorder schermen weergegeven. Bij een Relatie, Project, LeverSerie en BestelOrder

Nadere informatie

Wat is nieuw in: MatrixMetaal Calculatie/WVB 4.0

Wat is nieuw in: MatrixMetaal Calculatie/WVB 4.0 Wat is nieuw in: MatrixMetaal Calculatie/WVB 4.0 April 2017 Inleiding Hieronder volgen de release notities van onze ontwikkelafdeling die tot nu toe zijn vastgelegd voor MatrixMetaal 4.0. Indien u in het

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Tekenen met Floorplanner

Tekenen met Floorplanner Overzicht Het scherm 1. Zoom 2. Opslaan 3. Verdieping tab 4. Undo / Redo 5. Constructiemenu 6. Bibliotheek 7. Tekenvlak Eigenschappenmenu s De plattegrond wordt opgebouw uit verschillende elementen: ruimtes,

Nadere informatie

Release notes:

Release notes: Applicatie: Alle Module: Algemeen (geen specifieke module) 62528 Statuslogs - contactpersoon - medewerker koppelingen Gecorrigeerde functionaliteit Voor de verschillende status logs is de medewerker /

Nadere informatie

VIVA3.0. Klantenproperties. VIVA 3.0 Klantenproperties

VIVA3.0. Klantenproperties. VIVA 3.0 Klantenproperties Klantenproperties VIVA3.0 VIVA 3.0 Klantenproperties CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Inhoudsopgave 1. Klantenproperties...

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen

Leerlingdossier & handelingsplannen FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Tips & Trucs ArchiCAD : Instellingen Kozijnstaat wijzigen (NL+)

Tips & Trucs ArchiCAD : Instellingen Kozijnstaat wijzigen (NL+) Tips & Trucs ArchiCAD 13 044: Instellingen Kozijnstaat wijzigen (NL+) Met ArchiCAD kunt u een volledig geautomatiseerde kozijnstaat maken, die naar eigen wens aanpasbaar is. Vanuit het model worden alle

Nadere informatie

AFO 113 Authoritybeheer

AFO 113 Authoritybeheer AFO 113 Authoritybeheer 113.1 Inleiding Authority records die gebruikt worden in de catalogusmodule kunnen via deze AFO beheerd worden. U kunt hier records opzoeken, wijzigen, verwijderen of toevoegen.

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Twinfield change list v6.3.5

Twinfield change list v6.3.5 Twinfield change list v6.3.5 Eerste beschikbaarheid: 28 november 2011 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland V6.3.5 2 van 8 Artikelen Verbetering 4972 Vanaf nu is het mogelijk

Nadere informatie

Voorbeeld parameters voor hout Bekijken we onderstaand dubbel opendraaiend raam.

Voorbeeld parameters voor hout Bekijken we onderstaand dubbel opendraaiend raam. Voorbeeld parameters voor hout Bekijken we onderstaand dubbel opendraaiend raam. Technische kenmerken Afgewerkte breedte van het onderste kaderprofiel: 120 Afgewerkte breedte overige kaderprofielen 80

Nadere informatie

MatrixMetaal OrderRegistratie 4.0.644 Release SP3

MatrixMetaal OrderRegistratie 4.0.644 Release SP3 MatrixMetaal OrderRegistratie 4.0.644 Release SP3 Release Type: Release Release Date: di 3 december 2013 Remark External: Client: 4.0.644 Beheer applicatie: 4.0.303 Spooler applicatie: 4.0.108 Vicking

Nadere informatie

Elementen bewerken. Rev 00

Elementen bewerken. Rev 00 Rev 00 I N H O U D S O P G A V E 1 INLEIDING... 1 2 ELEMENTEN SELECTEREN... 1 2.1 Meerdere individuele elementen selecteren... 1 2.2 Een bereik van elementen selecteren... 1 2.3 Een bereik via het toetsenbord

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Handleiding. Leveranciersimport voor:

Handleiding. Leveranciersimport voor: Handleiding Leveranciersimport voor: MatrixKozijn - Leveranciersimport MatrixKozijn maakt intensief gebruik van artikel- en prijsinformatie van toeleveranciers. De module Leveranciersimport is ontwikkeld

Nadere informatie

Releasenotes Vabi Assets Energie 6.41

Releasenotes Vabi Assets Energie 6.41 Releasenotes Vabi Assets Energie 6.41 Inleiding Welkom bij de servicerelease van Vabi Assets Energie 6.41. In deze service release hebben wij een drietal punten opgelost die gemeld zijn naar aanleiding

Nadere informatie

Releasenotes Vabi Assets Energie release 6.40

Releasenotes Vabi Assets Energie release 6.40 Releasenotes Vabi Assets Energie release 6.40 Inleiding Welkom bij de release van Vabi Assets Energie 6.40. In deze service release hebben we bestaande functionaliteiten verbeterd, nieuwe informatie bijgevoegd

Nadere informatie

Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden:

Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden: MATRIXKOZIJN VERSIE 3.17.0 IMPORTMODULE Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden: Selecteer de Leverancier 1) Selecteer de gewenste leverancier en kies voor

Nadere informatie

Uursoortfinanciering importeren

Uursoortfinanciering importeren Vanaf 1 april 2018 is het mogelijk om voor de WLZ tijd te legitimeren onder Zorgprofielen (ook wel ZZP s). Omdat voorheen uursoorten niet door Zorgprofielen/ZZP s mochten worden gelegitimeerd, zal dit

Nadere informatie

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van de webcalculator. De volgorde van de onderwerpen is gelijk aan het proces dat wordt doorlopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. LogiKal VERSIE JUNI Nieuwsbrief Versie 6.0 Pagina 1

Nieuwsbrief. LogiKal VERSIE JUNI Nieuwsbrief Versie 6.0 Pagina 1 Nieuwsbrief LogiKal VERSIE 6.0 11. JUNI 2009 Nieuwsbrief Versie 6.0 Pagina 1 INHOUD INGAVE VAN ELEMENTEN... 3 Tekstpositie met afbeelding... 3 Serie Instellingen... 4 Stijldeling: Regels en schuine stijlen...

Nadere informatie

KRAAN Calculatieprogrammatuur (2) Wijzigingen en uitbreidingen versie 1.5

KRAAN Calculatieprogrammatuur (2) Wijzigingen en uitbreidingen versie 1.5 Copyright 2017 Kraan Bouwcomputing B.V. Publicatiedatum: 4-10-2017 Alle gegevens in dit document vallen onder het auteursrecht. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E Rev 02 I N H O U D S O P G A V E 1 INLEIDING... 1 2 INSTELLINGEN DEFINIËREN... 1 2.1 Instellingen voor de export definiëren... 1 2.2 Instellingen voor de import definieren... 2 2.3 Layers toekennen...

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen

Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen In deze startgids wordt uitleg gegeven hoe u nieuwe producten kunt aanmaken en wijzigen in de Safe Concept webapplicatie. Inhoud Een nieuw product aanmaken

Nadere informatie

Handleiding. Loket.nl / Import variabele gegevens

Handleiding. Loket.nl / Import variabele gegevens Handleiding Loket.nl / Import variabele gegevens Inhoudsopgave 1. Aanzetten product Import variabele gegevens (50)... 3 2. Bestandsstructuur... 3 2.1. Voorwaarden:... 3 2.2. Voorbeeld bestand:... 3 3.

Nadere informatie

Releasebeschrijving e-former versie 7.0

Releasebeschrijving e-former versie 7.0 Releasebeschrijving e-former versie 7.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 Tussentijds opslaan... 3 Digitale handtekening... 4 Beveiliging... 6 Toegangscontrole bij lokaal gebruik... 6 Verwijderen uploads...

Nadere informatie

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft.

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft. Doel Module Fronter 92 Dit document is gemaakt door Fronter Ltd fronter.com. Het document mag alleen gekopieerd of digitaal verspreid worden volgens contract of in overeenstemming met Wat is nieuw in deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief. LogiKal Versie MAART Nieuwsbrief Versie Pagina 1

Nieuwsbrief. LogiKal Versie MAART Nieuwsbrief Versie Pagina 1 Nieuwsbrief LogiKal Versie 5.2.0.265 11 MAART 2009 Nieuwsbrief Versie 5.2.0.265 Pagina 1 INHOUD INGAVE VAN ELEMENTEN... 3 Projectinstellingen...3 Nieuwe positie aanleggen... 5 Systeeminstellingen... 6

Nadere informatie

1 Calculatie XE, 8.01 update 73 2

1 Calculatie XE, 8.01 update 73 2 1 Calculatie XE, 8.01 update 73 2 1.1 Aanpassingen in Fast Reports rapportages 2 1.2 RAW 2010 3 1.2.1 Import RSX 3 1.2.2 RAW inschrijfstaat rapportage 5 1.2.3 Import ZSX 6 1.2.4 Export ZSX 6 1.3 Nieuw:

Nadere informatie

Update beschrijving Golfpakket. Versie 2.13.3

Update beschrijving Golfpakket. Versie 2.13.3 Update beschrijving Golfpakket Versie 2.13.3 Laatste wijzigingen: 16-01-2009 Pagina 2 van 20 Inhoudsopgave Aanpassingen in het Golfpakket... 5 Opnemen van pasfoto s in het golfpakket... 5 Lid in meerdere

Nadere informatie

Roosters en planningen printen

Roosters en planningen printen Roosters en planningen printen Op verschillende plekken kunnen roosters en planningen geprint worden. Dit kan in verschillende situaties nuttig zijn. Er moet echter wel rekening gehouden worden met het

Nadere informatie

Factuurvoorstellen. Opmerkingen: Raadpleeg de facturatietoepassing voor meer details. De volgende hoofdschermen zijn beschikbaar:

Factuurvoorstellen. Opmerkingen: Raadpleeg de facturatietoepassing voor meer details. De volgende hoofdschermen zijn beschikbaar: Module Functie kaart Kantoorbeheer Factuurvoorstel UR09110500 Factuurvoorstellen Dit voorstel toont een lijst van diensten en uitgaven die aan de klant zouden aangerekend moeten worden. Dit bedrag is exclusief

Nadere informatie

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur B e w e e g k u u r L S A Handleiding 5 mei 2011 B e w e e g k u u r L S A 2 1 Inleiding: Deze handleiding geeft informatie over het verkrijgen

Nadere informatie

Genereer profiel Bij genereer profiel worden de kozijnsponningen, muuraansluitingen, binnenprofileringen en omfrezingen van ramen en deuren

Genereer profiel Bij genereer profiel worden de kozijnsponningen, muuraansluitingen, binnenprofileringen en omfrezingen van ramen en deuren Bewerkings Centrum Profielen genereren (aanmaken voor machine) Stapeldorpels in glasvak aanmaken met machine nummer Brede dorpels/stijlen in 2 delen maken Mach.code contra Terugliggend Toesteek Vingerlas

Nadere informatie

QuikStart Beginnend Gebruiker - Algemeen. De werking van Vabi Elements in een vogelvlucht

QuikStart Beginnend Gebruiker - Algemeen. De werking van Vabi Elements in een vogelvlucht QuikStart Beginnend Gebruiker - Algemeen De werking van Vabi Elements in een vogelvlucht QuickStart Elements Introductie Welkom op de startpagina van Vabi Elements! Start of open een project. Gebruik Project

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Service Pack notes CRM SPE SP4

Service Pack notes CRM SPE SP4 Service Pack notes CRM SPE SP4 V1.0 INHOUD Agendarechten... 3 Nieuw uiterlijk... 3 Link tussen de offerte en activiteit... 4 Functies en persoonsindeling... 6 Conversie... 6 Upload documenten vanuit de

Nadere informatie

Tips & Trucs ArchiCAD : Kozijnstaat maken algemeen (NL+)

Tips & Trucs ArchiCAD : Kozijnstaat maken algemeen (NL+) Tips & Trucs ArchiCAD 13 049: Kozijnstaat maken algemeen (NL+) Met ArchiCAD kunt u een volledig geautomatiseerde kozijnstaat maken. Vanuit het model worden alle kozijnen op merk gesorteerd, geteld en met

Nadere informatie

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS)

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Inhoudsopgave Bestanden uploaden... 2 Omschrijving upload applicatie... 2 Bestanden uploaden... 3 Bestanden verwerken... 5 Omschrijving PaXS applicatie...

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

1 Calculatie XE, 9.00 update 21 2

1 Calculatie XE, 9.00 update 21 2 1 Calculatie XE, 9.00 update 21 2 1.1 Nieuw: Uitbreidingen n.a.v de ARW 2012 2 1.1.1 Beschrijving / doel 2 1.1.2 Instelling(en) 3 1.1.3 RAW inschrijfstaat rapportage 4 1.2 Nieuw: Optimalisatie variabelen

Nadere informatie

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer Handleiding Fiscaal Parkeren Server applicaties Beheer Auteur: K. van der Weide 26-07-2017 BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 4 Inloggen 5 Menu Fiscaal Parkeren

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie HANDLEIDING Periodieke Facturatie WINGS Software Snelheid & zekerheid Module WingsPer: Periodieke facturatie 1) Installatie & Activatie Wings Periodieke Facturatie dient te worden beschouwd als een volwaardige

Nadere informatie

Releasenotes. Intramed versie 7.0.1. Intramed versie 7.0.1

Releasenotes. Intramed versie 7.0.1. Intramed versie 7.0.1 Releasenotes Intramed versie 7.0.1 Intramed versie 7.0.1 Hoofdstuk 1 Releasenotes Een Intramed patch: verbeteringen en oplossingen. Intramed versie 7.0 was een versie met belangrijke nieuwe mogelijkheden

Nadere informatie

W2105 Import Externe Bestanden

W2105 Import Externe Bestanden W2105 Import Externe Bestanden www.mpluskassa.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Toevoegen artikel import...4 3 Wijzigen artikel import...9 W2105 Import Externe Bestanden 2 1 Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

What s new versie 3.33 P1 van 25/10/2016

What s new versie 3.33 P1 van 25/10/2016 Inhoud Standaard prijsblok voor profielen (3.33 P1, 3016)... 2 Gedrag voor kleur, prijs en route overnemen uit basisgegevens... 3 Unieke project referentie (3.33 P1, 3021)... 4 Gelijke glasmaten met kleinhouten

Nadere informatie

Werken met Groepsoverzichten & Groepsplannen

Werken met Groepsoverzichten & Groepsplannen Werken met Groepsoverzichten & Groepsplannen EDUscope 10 augustus 2014 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046 4571830 1. INLEIDING Dit is de handleiding Werken met Groepsoverzichten & Groepsplannen in EDUscope.

Nadere informatie

MatrixKozijn Project versie Service Pack 4. Vernieuwingen: Algemeen. Compatibiliteit. Algemeen

MatrixKozijn Project versie Service Pack 4. Vernieuwingen: Algemeen. Compatibiliteit. Algemeen MatrixKozijn Project versie 2.3 - Service Pack 4 Servicepack 4 van MatrixKozijn Project 2.3 beschikt over de uitbreidingsmodule Voorraadbeheer Indien van MatrixKozijn CNC kunststof gebruik wordt gemaakt

Nadere informatie

Handleiding. webcalculator pon privé lease

Handleiding. webcalculator pon privé lease Handleiding webcalculator pon privé lease 1 handleiding webcalculator pon privé lease Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van de webcalculator. De volgorde van de onderwerpen is

Nadere informatie

Digitaal planbord Handleiding beheer

Digitaal planbord Handleiding beheer Digitaal planbord Handleiding beheer Inhoudsopgave Rollen en hun mogelijkheden...3 Medewerker...3 Beheerder...3 Uitleg van de mogelijkheden... 5 Activiteiten inzien... 5 Activiteit aanmaken...6 verwijderen

Nadere informatie

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Auteur: R. van der Veen TFC-Services Algemeen: Onderstaande iconen worden in veel schermen getoond binnen TFC: Nieuw: Hiermee kan een nieuw record aangemaakt

Nadere informatie

# seetut_20 $ De Sjabloon Editor Toepassen + seetut:0370 K Sjablonen;Algemeen;Naam Wijzigen Sjabloon;Ontwerp;Sjabloon Editor;Sjabloon Openen

# seetut_20 $ De Sjabloon Editor Toepassen + seetut:0370 K Sjablonen;Algemeen;Naam Wijzigen Sjabloon;Ontwerp;Sjabloon Editor;Sjabloon Openen # $ + K De Sjabloon Editor Toepassen Deze zelfstudie maakt gebruik van de modules Profielen & Ontwerpen. Opmerking: Deze zelfstudie kan niet worden uitgevoerd met LISCAD Lite. Doelstelling Het doel van

Nadere informatie

Alure - stappenplan Importeren relaties

Alure - stappenplan Importeren relaties Alure - stappenplan Importeren relaties Versie 1.0 06-10-2014 Inhoudsopgave Stap 1. Definiëren lijst... 2 Stap 2. Selecteren velden... 2 Stap 3. Excel bestand... 3 Stap 4. Instellingen - Dossiernummer...

Nadere informatie

Hieronder een paar voorbeelden voor invoer van de sponningen Indien er gedeuveld word hoeft er niets te staan bij de kollommen van de Pen

Hieronder een paar voorbeelden voor invoer van de sponningen Indien er gedeuveld word hoeft er niets te staan bij de kollommen van de Pen Genereer profielen In het programma genereer profielen word op een snelle manier de meeste kozijn profileringen, muuraansluitingen, binnenprofileringen en omfrezingen gegenereerd. Dit word gedaan door

Nadere informatie

Toelichting op het calculatieprogramma.

Toelichting op het calculatieprogramma. Toelichting op het calculatieprogramma. Zelf glas monteren of zelf een offerte of calculatie uitwerken. Dat kan snel en eenvoudig met dit calculatieprogramma. Prijzen zijn exclusief montage. Montage prijzen

Nadere informatie

Knop om maatregelen toe te voegen

Knop om maatregelen toe te voegen Heel veel nieuwe mogelijkheden in de 4.2 update, met name het advies gedeelte is fors veranderd. Vanwege deze update proberen we middels deze bijdrage een extra uiteg te geven. Na een normale invoer klik

Nadere informatie

Release Notes CheQpoint 2.0. Versie 30. Efficiency through innovation

Release Notes CheQpoint 2.0. Versie 30. Efficiency through innovation Release Notes CheQpoint 2.0 Versie 30 Efficiency through innovation 1 (PIBU) #CON: Importeren van contracten 1.1 Doelstelling Het doel van deze tool is om de vorige contracten, uit een ander softwarepakket,

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

Manual Ingave Inkoopovereenkomst

Manual Ingave Inkoopovereenkomst Manual Ingave Inkoopovereenkomst 1. Login - URL: http://s-bsc.com/rcmpsnl - Gebruikersnaam: geef je login in - Wachtwoord: geef het wachtwoord in - Selecteer Inloggen Ricoh handleiding ingave inkoopovereenkomst

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem Kleuterplein. versie 1.0

Handleiding registratiesysteem Kleuterplein. versie 1.0 Handleiding registratiesysteem Kleuterplein versie 1.0 september 2012 1 Inhoudhoudsopgave 1. Het belang van registreren Pagina 3 2. Systeeminstellingen Pagina 4 3. De leerdoelenregistratie Pagina 5 4.

Nadere informatie

Dagplanning. Aanpassingen in Regelneef 6.8.0 Pagina 1 van 6

Dagplanning. Aanpassingen in Regelneef 6.8.0 Pagina 1 van 6 Aanpassingen in Regelneef 6.8.0 Pagina 1 van 6 6.8.0 5 september 2013 Dagplanning Het is nu, binnen een plaatsing, mogelijk om per dag vast te leggen wanneer men werkt. We noemen dit de dagplanning. Per

Nadere informatie

2.4.4 LibreOffice Werkblad Mac

2.4.4 LibreOffice Werkblad Mac 2.4.4 LibreOffice Werkblad Mac Deze cursus bestaat uit 4 delen. 1. Werkblad gebruiken voor berekeningen 2. Werkblad gebruiken voor het maken van lijsten 3. Werkblad gebruiken voor een (eenvoudige) boekhouding

Nadere informatie

INVOER VAN ELEMENTEN...

INVOER VAN ELEMENTEN... Nieuwsbrief LogiKal Versie 5.2.0.163 6 OKTOBER 2008 INHOUD INVOER VAN ELEMENTEN... 2 Profiel keuze met boomstructuur... 2 Inzet element ingave... 3 Inzetbeslagen... 4 Automatische deurscharnier Positie

Nadere informatie

13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1

13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1 13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek 13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1 13.1. Inleiding...1 13.2. Icoonomschrijving...2 13.3. Menu Bestand...3 13.3.1. Nieuwe Bibliotheek maken... 3

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. ReynaPro VERSIE OKTOBER Nieuwsbrief Version Pagina 1

Nieuwsbrief. ReynaPro VERSIE OKTOBER Nieuwsbrief Version Pagina 1 Nieuwsbrief ReynaPro VERSIE 6.1.0.4 30. OKTOBER 2009 Nieuwsbrief Version 6.1.0.4 Pagina 1 INHOUD ELEMENTINGAVE... 3 Blind... 3 Volglashoeken... 4 Overall Kosten... 5 Regelstatika... 7 Profiel uitlijnen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

bouwtechniek-timmeren CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

bouwtechniek-timmeren CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2010 gedurende 770 minuten bouwtechniek-timmeren CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 12 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Releasenotes Vabi Assets Energie 6.42

Releasenotes Vabi Assets Energie 6.42 Releasenotes Vabi Assets Energie 6.42 Inleiding Welkom bij de servicerelease van Vabi Assets Energie 6.42. In deze service release hebben wij een aantal punten opgelost die gemeld zijn naar aanleiding

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

Foto's in de service module

Foto's in de service module Foto's in de service module Simar automatisering b.v., oktober 2015 Inleiding Met ingang van oktober 2015 is het mogelijk om foto's toe te voegen aan servicemeldingen, deze automatisch te bewaren en mee

Nadere informatie

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1.1 Nieuw: Uitbreidingen n.a.v de ARW 2012 2 1.1.1 Beschrijving / doel 2 1.1.2 Instelling(en) 4 1.1.3 RAW inschrijfstaat rapportage 6 1.1.4 RAW inschrijfstaat rapportage

Nadere informatie

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+ Algemeen Met behulp van Abonnement+ kunt u abonnementen vastleggen met meerdere artikelen, zoals dit ook in de factuuropdracht van Multivers ingevoerd kan worden. Men kan hierbij per abonnement meerdere

Nadere informatie

De inrichting van Orbak Compact Stap-voor-Stap

De inrichting van Orbak Compact Stap-voor-Stap De inrichting van Orbak Compact Stap-voor-Stap Inleiding Orbak Compact moet worden ingericht voordat men met het programma kan beginnen. Er moeten bijvoorbeeld bedrijfsgegevens, relaties (klanten: winkels

Nadere informatie

Update documentatie. versie 6.5. versie 6.5

Update documentatie. versie 6.5. versie 6.5 Een nieuwe versie van Intramed: nieuwe mogelijkheden, verbeteringen en oplossingen. Met deze versie voldoet Intramed ruim op tijd aan de landelijke afspraak om per 1 mei 2012 met de vernieuwde GZ-standaard

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1700

Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1700 Handleiding Albupad 1 Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1700 Albupad (Album Page Designer) is een computerprogramma voor Windows waarmee u gemakkelijk en snel albumbladen voor bijvoorbeeld

Nadere informatie

Quickstart. Browser instellingen

Quickstart. Browser instellingen Browser instellingen Projectadministratie is getest onder : Mac OS 10.3 met Safari versie 1.3 Mac OS 10.4 met Safari versie 2.0.3 (417.9.2) Windows met Internet Explorer versie 6.0.2900.2180. Belangrijke

Nadere informatie